View Full Version : cinsel ogutler : bu saçmaliklar Islam'da mi ?
benay
02-10-2007, 06:09 PM
Mârifetname
300 YIL ÖNCE YAZILAN MÁRİFETNAME’DEN CİNSEL DERSLER
İbrahim Hakkı Erzurumlu, 18.yüzyılda Marifetname adında bir kitap yazmış. Bu kitapta, "cinsel öğütler" de veriyor. Okuyalım bakalım, "İslamî" cinsel öğütler neleri içeriyor?
Cimada öpüşenin çocuğu sağır doğar
Erkek, iç gömleğinden başka bütün elbiselerini soyacak.
Kadın da aynı şekilde soyunacak.
Cima esnasında öpüşme ve konuşma olmayacak. Çünkü bunlar, çocuğun sağır ve dilsiz olmasına sebep olabilir.
Erkeğin suyu indikten sonra kadınınki de ininceye kadar karnı üzerinde durmak lazımdır ki kadın ikinci cimaya kadar tıkanıp tembel kalmasın. Yani erkek cimada horoz gibi davranmasın, birleşme bir anlık olmasın ve erkek kendisi kadar eşinin de cimadan lezzet duymasını sağlayacak şekilde hareket etsin.
Cima çocuk ve hayvan yanında yapılmamalıdır.
Cimadan sonra muhakkak idrarını yapmak lazımdır ki meninin son damlaları mesanede kalmasın ve onda tedavisi imkansız bir hastalık yapmasın.
Yabancı kadınlarla yalnız kalmamalıdır. Çünkü hem haram hem de sonu fenadır. Bir şair şöyle diyor: Kadınlar, bizim için şeytan olarak yaratılmışlardır. Şeytanların şerrinden ise Allah'a sığınırım.
Öğleden sonra yapılan çocuk şaşı gözlü olur
Yeni ayın ilk günü cima yapılırsa çocuk güzel olur.
Öğleden evvel cima yapılırsa çocuk hakim ve kerim olur.
Pazartesi gecesi cima yapılırsa çocuk Kur'an hafızı olur.
Salı gecesi cima yapılırsa çocuk cömert ve merhametli olur.
Perşembe gecesi cima yapılırsa çocuk alim ve amil olur.
Cuma gecesi cima yapılırsa çocuk ábid ve arif olur.
Cuma namazından evvel cima yapılırsa çocuk mutlu ve ölümünde şehid olur.
Kadının rızası dışında cima yapılırsa çocuk ahmak olur.
Yeni ayın ilk gecesi veya onbeşinci veyahut da son gecesi cima yapılırsa çocuk deli olur.
Pazar gecesi cima yapılırsa çocuk yol kesici olur.
Çarşamba gecesi cima yapılırsa doğacak çocuk öldürmeye eğilimli olur.
Gündüz öğleden sonra cima yapılırsa doğan çocuk şaşı gözlü olur.
Ramazan bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk serkeş, inatçı olur.
Kurban bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk altı veya dört parmaklı olur.
Cima ayakta yapılırsa doğan çocuk uykuda yatağına işer.
Erkek, yanılır da baldızıyla sevişir ve cima yaparsa doğan çocuk hünsa (kendisinde hem erkek hem de dişi alameti olan) olur.
Cima meyve ağacının altında yapılırsa çocuk zalim olur.
Kadının sesi kocadan fazla çıkmayacak
Kocası kapıdan içeri girince hemen ayağa kalkıp karşılamak.
Karı kocasına merhaba efendim, hoş geldiniz demeli.
Karı kocasının her emrine itaatli olmalıdır.
Karı kocasının cinsi arzu ve isteklerine karşı gelmemek, nefsini teslim etmekte gecikmemek şeklinde hareket etmelidir.
Kadın sesini kocasının sesinden fazla yükseltmeyecek.
Kadın kocası için bazı zararsız maddeler sürünüp süslenecektir.
Kadının hainliğinden sakınmak lazımdır
Erkek eşine rıfk ile muamele edecek, iyilikle idare edecek. Çünkü kadın eğri kaburga kemiğinden yaradılmıştır, aklı ve dini eksiktir, kocasına sığınmıştır. Güleryüzle sohbet için alınmıştır.
Erkek, karısının öfkesi karşısında susmalıdır. Ta ki kadın pişmanlık duyup kocasından özür dileyinceye kadar. Çünkü kadın ruhen zayıftır. Susma onu yener.
Kadının hainliğinden, aldatma ve tuzaklarından sakınmak lazım. Çünkü Hz. Adem, eşi Havva anamızın aldatmasıyla Allah'a asi olmuştur.
Erkek, karısıyla şakalaşmalı, güldürücü sözler söylemeli. Yalnız kadın kıyafetine girmeyip başka şekilde nezih eğlenceler yapmalı.
Erkek karısına üzüntülerini, kederlerini, düşmanlarını ve borçlarıyla alacaklarını söylememelidir.
Yumurtası sıcak olmayan erkeğin sakalı olmaz
Bunlar ogut degil, hurafe. İslam ile alakası yok :)
Kanıt istersin:http://rapidshare.com/files/14926305/KurandaAra_V.2.0.rar.html
bak bu bizim dinimiz İslam'ın kitabı Kur'an.
Simdi bu programı indiriyorsun ve yazdıgın seylerin Kur'an da olup olmadıgını aratıyorsun. Bu da kanıt olur.
daturkishulan
02-10-2007, 08:18 PM
faturası islama kesimiş saçmalıklardan başka bişi değil.
dinde kuran-resulallah tan başka kaynak ararsanız bu hale düşersiniz
itashi
02-10-2007, 09:14 PM
Dinle alakası olmayan şeyler. Kaynak olarak dinde Sünnet de vardır, dinde 4 büyük mezhep de vardır. Ama bu yazanlar, tamamıyla alakasız, halk arasında üretilmiş hurafelerdir, dinle ya da din alimleri ile zerre alakası yok.
Alparslan
02-11-2007, 12:11 AM
La bunlar baska bi dinden dinimize karismis olmaya????
borcugin
02-11-2007, 02:01 AM
S.A.
Bu konu başlığında soru soranlar ve derinlemesine bir sondaj yapmak isteyenler ne kadar da belli ediyorlar. Neyi mi? İslam hakkındaki bilgisizliklerini. Kimse kusura bakmasın ama bilgisizliğin ustune bir de hukum vermek var ya işte bu tam bir Bizans Oyunu! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın dayanılmaz hafifliği, yeğniliği, ucuzluğu ve bayalığı. :( Allah'ın dinini boylesine ters yuz etme cabalarınızdan hepinizi uyarırım. Merhametlilerin merhametlisi Allah insanlara vicdan vermiştir ve bunu kullanamayanlara karşı da en azından merhamet vermiştir.
Selametle.
Hanedan
02-11-2007, 04:30 AM
Bu kitabın İslam anlayışımızla bağdaşan hiçbir tutarlı yanı yoktur. Ayrıca kadından çokça bahsediyor ama kadın ruhunu hiç anladığını sanmıyorum.
benay
02-11-2007, 04:35 AM
Ayrıca Peygamberin bir hadisinde kadının dövülmesi ile ilgili şu ifade vardır..
3273 - Hz. Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz."
Ebu Davud, Nikah 43, (2147).
Aşağıdaki hadisler hiç bir yorum yapılmadan doğrudan yapılmış alıntılardır.
3269 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin ederim, bir erkek hanımını yatağa davet ettiğinde kadın imtina edip gelmezse, kocası ondan râzı oluncaya kadar semada olan (melekler) ona gazab ederler.''
3270 - Bir başka rivâyette şöyle denmiştir: "Erkek, kadınını yatağına çağırır, kadın da gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar -bir rivayette yatağa gelinceye kadar- kadına lânet okurlar.''
Buhari, es- Sahih, Kitabu Bed’ıl’halk/7; Tecrid,1337
Müslim, es-Sahih, Kitabu’n-Nikah/120-122-1436
Ebu Davud, Sünen, Kitabu’n-Nikah/42-2141
3271 - Bir başka rivâyette: "Kadın küskünlükle kocasının yatağından ayrı olarak sabahlarsa, melekler onu lânetler" denmiştir.
Buhari, Nikâh 85, Bed'ü'l-Halk 6;
Müslim, Nikâh 120 - 122 (1436);
Ebu Dâvud, Nikâh 41, (2141).
Sahabi Huseyn b. Hasan, teyzem bana şöyle anlattı diyor: Bir iş için Allah'ın Resulune geldim. Bana: - Ey kadıncağız! Kocan var mı? buyurdu. Ben de: - Evet dedim. - Kocanla aran nasıl? - Aciz kaldığım hizmetleri dışında bütün gücümü kullanarak emirlerini ve arzularını yerine getirmeye çalışıyorum. - O senin Cennet'in ve Cehennem'indir. BBak bakalım nerdesin? Burdan anlaşılmaktadır ki koca kadının Cennet'e veya Cehennem'e girmesine ana sebeptir. Kadının Cennet'e girmeye aracı kılabilmesi için yapması gereken baş görev onun cinsel arzularına saygı duymasıdır.
M. Zevaid 4/306, M. K. Ummal 6/412
Size Cennetlik kadınları tanıtayım mı? Onlar bir hata ettikleri veya kocaları tarafından bir haksızlığa uğratıldıkları zaman kocalarına karşı şöyle diyebilen kadınlardır: "Seni hoşnut etmedikçe uyumayacağım!"
El - Metalibül-Aliyetü Hn. 1577
İbn-i Abbas anlatıyor: Bir kadın Allah'ın Resulüne gelerek şöyle sordu: - Ya Resulellah! Kocanın kadın üzerindeki hakkını bana bildirir misin? - Kendisini arzulayarak cinsel ilişki çağrısında bulunduğu zaman - doğum içn kırsal alana çıkarılmak üzere - deve üzerine çıkmış olsa bile kocasınıın arzusuna karşı diretmemesidir.
M. Zevaid 4/306-7
Kişi cinsel ilişkide bulunmak içn karısını çağırdığı zaman karısı ocak başında yemek pişirir olsa da kocasına icabet etsin.
Et - Tac 2/314
1160 - Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çagrıya uymalıdır. Kadın, tandırda o anda iş görüyor olsa bile.."
Tırmızı, Sünen, Kitabu’r-Rıda/10,
Kişi karısını yatağına çağırdığı zaman kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın ve kızgın olarak gecelerse melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler!
( C. Sağir 1/25 ) -
Allah erteleyen kadına lanet etsin! Erteleyen kadınlar, kocaları tarafından arzulanan fakat uyuyuncaya kadar onları bekletip oyalayanlardır!
( M. Zevaid 4/281, El-Metlibül Aliyetü 2/26-7 )
3282 - Üsame İbnu Zeyd (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeklere kendimden sonra kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım."
Buhari, Nikah 17;
Müslim, Zikr 97, (2740);
Tirmizi, Edeb 31, (2781).
Nur 2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
Seckjin Khan
02-11-2007, 05:39 AM
hurafe ;) kısa mısa tövbe mövbe :lol:
SIZLERDEN ZINA EDENLERIN IKISINE DE EZIYET EDIN. EĞER TEVBE EDIP KENDILERINI DÜZELTIRLERSE, ONLARI CEZALANDIRMAKTAN VAZGEÇIN. ÇÜNKÜ ALLAH, TEVBELERI KABUL EDEN, DAIMA MERHAMET EDENDIR.
Demek ki dinimize menssp olan insanlar sayet zina yapacaklarsa bu cezayıda gonul rızası ile cekmekle mukelleftirler. Yok "eger biz cezayı kabul etmiyoruz" diyorlarsa kanımca dinden cıkmıslık olur. Bu cezalandırma bir kere tum insanlar icin gecerli degil sadece muslumanlar icin ki bunu da soyle acıklayabilirim.
ZINA ETMIŞ ERKEK, ANCAK ZINA ETMIŞ OLAN VEYA ALLAH'A ORTAK KOŞAN BIR KADINLA; ZINA ETMIŞ KADIN ISE, ZINA ETMIŞ OLAN VEYA ALLAH'A ORTAK KOŞAN BIR ERKEKLE EVLENEBILIR. BU, MÜ'MINLERE HARAM KILINMIŞTIR.
Simdi dinimiz geregi yaratanın bize zina'yı haram kılması bir sacmalık degildir. Sonucta bizi o yarattı, zinayı bize haram kıldıysa muslumanlar icin haramdır. Aslen tum insanlık icin haramdır ancak herkes islam dinine mensup olacak serefe erismemistir.
Ve dinimiz "eziyet edin" kavramı olması sebebi bunun bir disipline edici yontem olmasıdır. Bir musluman sayet zina yapıyorsa acı cekerek disipline edilmesi hayrınadır. Ve Allah bu sucu islemis insanlara dahi acık kapı bırakır.
EY PEYGAMBER, INANAN KADINLAR ALLAH'A HIÇBIR ŞEYI ORTAK KOŞMAMALARI, HIRSIZLIK YAPMAMALARI, ZINA ETMEMELERI ÇOCUKLARINI ÖLDÜRMEMELERI, ELLERIYLE AYAKLARI ARASINDA BIR IFTIRA UYDURUP GETIRMEMELERI VE SANA HIÇBIR IYI IŞTE KARŞI GELMEMELERI ŞARTIYLA SANA BIAT ETMEYE GELDIKLERI ZAMAN BIATLARINI KABUL ET VE ALLAH'TAN ONLARIN BAĞIŞLANMALARINI DILE! ÇÜNKÜ ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYANDIR. MERHAMET EDENDIR.
Bu zina konusu ile ilgiliydi.
Geri kalanına gecersek...
Hadisler nasihatlerdir bunlara kulak asarsın,asmazsın bu senin elinde olan birsey. Bu sozler insan sozleri sen halen insanların soyledikleri yuzunden İslam'a soz soyluyorsun. İlk mesajımda bir program verdik buldugun seyleri oraya koy ve arat bulursan ve sacma gorursen buraya koy.
Colpan
02-11-2007, 05:59 AM
http://www.kurandakidin.net/
Arapların ve çeşitli çıkar odaklarının hadîs, mezhep, tarîkât adları altında İslâm'a soktukları saçmalıkların deşifre edilişini izleyiniz.
daturkishulan
02-11-2007, 06:36 AM
Ayrıca Peygamberin bir hadisinde kadının dövülmesi ile ilgili şu ifade vardır..
3273 - Hz. Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz."
Ebu Davud, Nikah 43, (2147).
Aşağıdaki hadisler hiç bir yorum yapılmadan doğrudan yapılmış alıntılardır.
3269 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin ederim, bir erkek hanımını yatağa davet ettiğinde kadın imtina edip gelmezse, kocası ondan râzı oluncaya kadar semada olan (melekler) ona gazab ederler.''
3270 - Bir başka rivâyette şöyle denmiştir: "Erkek, kadınını yatağına çağırır, kadın da gelmeye yanaşmaz, erkek öfkelenmiş olarak sabahlarsa, melekler sabaha kadar -bir rivayette yatağa gelinceye kadar- kadına lânet okurlar.''
Buhari, es- Sahih, Kitabu Bed’ıl’halk/7; Tecrid,1337
Müslim, es-Sahih, Kitabu’n-Nikah/120-122-1436
Ebu Davud, Sünen, Kitabu’n-Nikah/42-2141
3271 - Bir başka rivâyette: "Kadın küskünlükle kocasının yatağından ayrı olarak sabahlarsa, melekler onu lânetler" denmiştir.
Buhari, Nikâh 85, Bed'ü'l-Halk 6;
Müslim, Nikâh 120 - 122 (1436);
Ebu Dâvud, Nikâh 41, (2141).
Sahabi Huseyn b. Hasan, teyzem bana şöyle anlattı diyor: Bir iş için Allah'ın Resulune geldim. Bana: - Ey kadıncağız! Kocan var mı? buyurdu. Ben de: - Evet dedim. - Kocanla aran nasıl? - Aciz kaldığım hizmetleri dışında bütün gücümü kullanarak emirlerini ve arzularını yerine getirmeye çalışıyorum. - O senin Cennet'in ve Cehennem'indir. BBak bakalım nerdesin? Burdan anlaşılmaktadır ki koca kadının Cennet'e veya Cehennem'e girmesine ana sebeptir. Kadının Cennet'e girmeye aracı kılabilmesi için yapması gereken baş görev onun cinsel arzularına saygı duymasıdır.
M. Zevaid 4/306, M. K. Ummal 6/412
Size Cennetlik kadınları tanıtayım mı? Onlar bir hata ettikleri veya kocaları tarafından bir haksızlığa uğratıldıkları zaman kocalarına karşı şöyle diyebilen kadınlardır: "Seni hoşnut etmedikçe uyumayacağım!"
El - Metalibül-Aliyetü Hn. 1577
İbn-i Abbas anlatıyor: Bir kadın Allah'ın Resulüne gelerek şöyle sordu: - Ya Resulellah! Kocanın kadın üzerindeki hakkını bana bildirir misin? - Kendisini arzulayarak cinsel ilişki çağrısında bulunduğu zaman - doğum içn kırsal alana çıkarılmak üzere - deve üzerine çıkmış olsa bile kocasınıın arzusuna karşı diretmemesidir.
M. Zevaid 4/306-7
Kişi cinsel ilişkide bulunmak içn karısını çağırdığı zaman karısı ocak başında yemek pişirir olsa da kocasına icabet etsin.
Et - Tac 2/314
1160 - Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çagrıya uymalıdır. Kadın, tandırda o anda iş görüyor olsa bile.."
Tırmızı, Sünen, Kitabu’r-Rıda/10,
Kişi karısını yatağına çağırdığı zaman kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın ve kızgın olarak gecelerse melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler!
( C. Sağir 1/25 ) -
Allah erteleyen kadına lanet etsin! Erteleyen kadınlar, kocaları tarafından arzulanan fakat uyuyuncaya kadar onları bekletip oyalayanlardır!
( M. Zevaid 4/281, El-Metlibül Aliyetü 2/26-7 )
3282 - Üsame İbnu Zeyd (radıyallahu anhüma) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeklere kendimden sonra kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım."
Buhari, Nikah 17;
Müslim, Zikr 97, (2740);
Tirmizi, Edeb 31, (2781).
herbiri de resulallah a atılmış iftiradır bunların.daha hala bu sözlerin resulallah tarafından söylendiğine inanan var mı içimizde???
hadislere kesinlikle inanmayın...bu söz kuranda da geçer - benim ayetlerimden başka hangi hadislere inanıyorsunuz?- ayetleri ile.yalnnızca kuran ayetlerini destekleyen hadisleri ciddiye alın.
dinin kaynağını kurandışında ekolarak hadisler kütübüsitteler diye allahın razı olmadığ şekilde genişletmeye çalışırsanız işte islama böyle leke sürülür ... islam bunları haketmese bile
daturkishulan
02-11-2007, 06:42 AM
Dinle alakası olmayan şeyler. Kaynak olarak dinde Sünnet de vardır, dinde 4 büyük mezhep de vardır. Ama bu yazanlar, tamamıyla alakasız, halk arasında üretilmiş hurafelerdir, dinle ya da din alimleri ile zerre alakası yok.
dinde 4 büyük meshep yoktur.hatta dinde meshep yoktur.kuranda da allah dinde meshep çıkarana hesabını soracağını bildirmiştir.nasıl oluyor da resulallahtan sonra çıkan kuranda yazmayan şeylere hak diyebiliyorsunuz.kim kalkıp bu mesheplerin hak olduğnu iddia edebiliyor.
kuranda hak din islamdır sözü geçer.burdan da islamın allah tarafından seçildiğni anlıyoruz.peki kuranda şu şu meshepler haktır sözü geçiyor mu???
mesheplere hak demek allahın söylemediği bir şeyi ,üstüne iftira atmaktan başka bişi değil.
Alparslan
02-11-2007, 06:53 AM
http://www.kurandakidin.net/
Arapların ve çeşitli çıkar odaklarının hadîs, mezhep, tarîkât adları altında İslâm'a soktukları saçmalıkların deşifre edilişini izleyiniz.
Kardesim kusura bakma ama verdigin sitede sadece konu basliklarini bile incelesen bilincsizce ve SIYASI kokuyor. En iyisi isteyenler icin diyanetin sitesini verelim de oradan incelesinler. Cunku en azindan tarafsizlikga en yakini odur. ;)
www.diyanet.gov.tr
Ayrica konuyu acan kardesim, amacin ne??? Bu gibi hurafeler boldur. Ama bunlarin arasina soz dizilimi benziyor diye sahih hadis ve gorusleri katip hepsini HURAFE diye dislamak da bir taktiktir. Bu oyuna gelmemek icin siz guzelliklerini yazin dinimizin, gerisi zaten dinimizden degildir, cunku dinimiz guzel olmayan birseyi barindirmaz. Bize cirkin gelen birsey bile Allah emri ise(Kur'an-Sunnet ile sabit) o da Allah emri oldugu icin GUZELDIR. Bu yazdiklariniz bize sacma gelen ve cok defalar duydugumuz seyler, tekrarlamanizin yarari kime???
Karayılan
02-11-2007, 06:55 AM
hocalarınızda bu adam gibi konusmuyor mu...
Colpan
02-11-2007, 07:08 AM
Sahîh denilen hadislerle diğerlerini nakl eden kitâblar, kişiler aynı değil mi? Neden birine güvenirken diğerine güvenmiyoruz?
"Biz bu kitâbı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümânlara bir müjde olarak indirdik.."
16 Nahl Suresi 89
Demek ki, Kur'ân'a göre sünnet diye birşey yoktur. Hadîsleri çeşitli çevreler kendi çıkarları için uydurmuştur. Öyle ki, aynı kitâbda geçen hadîsler kendi içinde çelişirler.
borcugin
02-11-2007, 07:22 AM
S.A.
Sevgili Colpan kardeşim,
Demek ki, Kur'ân'a göre sünnet diye birşey yoktur.
Bu konuda size katılmıyorum. En basitinden namazın nasıl kılınacağı sunnetle acıklanabilir. Kur'an-ı Kerim'de nasıl namaz kılınacağı yoktur. Ayrıca Kur'an Peygamberimizin buyruklarına uymamız gerektiğini ve yaptıklarını yapmamızı istemektedir. Bunu soyleyenlere hemen Peygamberimiz ucağa binmemiştir o zaman bizde binmeyecek miyiz? diye yanlış yaklaşımlarda bulunmamak gerekir.
Hadîsleri çeşitli çevreler kendi çıkarları için uydurmuştur. Öyle ki, aynı kitâbda geçen hadîsler kendi içinde çelişirler.
Bu konuda sana buyuk oranda katılırım. Ancak bir şeyin doğruluğunun kanıtının olmaması yanlışlığının kanıtını da ortaya sunmaz.
Bir de şu anlayış var. Sanıyorum Mezhep, Cemaat, Hadis konusunda mesafeli yaklaşan, tutucu olmayan, aykırı dayanaksız radikal olmayan Muslumanlar daha cok Turkiye Turkleridir. Tecrubeyle sabittir, bir Arap'a benim Mezhebim yoktur deyin :) Hemen kafir ilan edilebilirsiniz.
Selametle.
daturkishulan
02-11-2007, 11:38 AM
Bu konuda size katılmıyorum. En basitinden namazın nasıl kılınacağı sunnetle acıklanabilir. Kur'an-ı Kerim'de nasıl namaz kılınacağı yoktur.
kuranda namazın nasıl kılınacağı,nasıl abdest alınacağı,nelerin abdest bozacağı gibi bütün ayrıntılar verilmiştir.eminim sizin de gözünüzden kaçmıştır bu ayrıntılar.lütfen kuran tek başına bir hiç ,tam anlamıyla açık olmayan ayrıntısız bi kitap diyenlerin eline koz vermeyelim.
Demir Kağan
02-11-2007, 11:54 AM
kuranda namazın nasıl kılınacağı,nasıl abdest alınacağı,nelerin abdest bozacağı gibi bütün ayrıntılar verilmiştir.eminim sizin de gözünüzden kaçmıştır bu ayrıntılar.lütfen kuran tek başına bir hiç ,tam anlamıyla açık olmayan ayrıntısız bi kitap diyenlerin eline koz vermeyelim.
Sure ismi ve ayet numarası alabilir miyiz?
afsharkizi
02-11-2007, 11:56 AM
benay sen niye hep islami aleihine birsey buluyorsun güzel kardesim??
Temur
02-11-2007, 01:36 PM
Benay, sakil ve lümpen bir konu hoş olmamış. Konu silinmeli.
benay
02-11-2007, 02:16 PM
Her dinin bir uydurma oldugunu kabul eden biri olarak, bazi insanlarin Islam dinine olan sevda'larini anlamaya çalisiyorum, baslik'da yazilarinin Islam'dan geldigi soyleniyor, arkadaslar dogru olmadigini ispatlamaya çalisdilar, Islam'da çok iyi seyler oldugunu biliyorum, gozumde Muslumanlar iyi insanlar ama siddet oldugunu'da biliyorum ve sizin bunlara nasil baktiginizi ve savunmalarinizi onemli goruyorum...
Din adam etmez, adam Din eder
Temur
02-11-2007, 02:24 PM
hmm sen bizi labaratuvardaki kobay farelerle karıştırdın üzerimize farklı şeyler enjekte edip,tepkimizi sınıyacaksın, ozaman sana ne tepki var ne de cevap, bye bye.
Aybike
02-11-2007, 02:26 PM
valla bunlara uyarsak biz hic cima edemiyecez..
tobe yav..
ne bu boyle..cuma yaparsan soyle cocuk yapmazsan boyle cocuk kardesim..
saatmi tutacaz ne is..
kim uyduruyor bunları beaaaaaa....
Alllahın isi gucu yokta kulların seks saatlerinimi tutacak...
atmayın uleeeeeeeeeeeeen...
kadınlarla ilgili hadis uydurmaya gelince bunların tumu karılarına hukmetmek isteyen heriflerin uydurması..
kadına seytan diyen kendi seytandır..bu boyle biline..
kızdım bak..gozlerim kızılllastı...:) ates sacıyor...:)
BOZ-OK
02-11-2007, 02:26 PM
Her dinin bir uydurma oldugunu kabul eden biri olarak, bazi insanlarin Islam dinine olan sevda'larini anlamaya çalisiyorum, baslik'da yazilarinin Islam'dan geldigi soyleniyor, arkadaslar dogru olmadigini ispatlamaya çalisdilar, Islam'da çok iyi seyler oldugunu biliyorum, gozumde Muslumanlar iyi insanlar ama siddet oldugunu'da biliyorum ve sizin bunlara nasil baktiginizi ve savunmalarinizi onemli goruyorum...
Sen hic siddet gormemissin demek ki...:cool:
Bu arada bence siddet konusunda dinlerin durumu su sekilde,
1- Hristiyanlik: Sana bir tokat atana, obur yanagini don... O sana tekrar tokat atinca da, vayy bana yine tokat atti barbar diye burnunu kir...
2- Yahudilik: Sana tokat atanin dogrudan burnunu kir...
3- Muslumanlik: Sana tokat atana sen de ayni siddette tokat at...
benay
02-11-2007, 02:32 PM
Sen hic siddet gormemissin demek ki...:cool:
Bu arada bence siddet konusunda dinlerin durumu su sekilde,
1- Hristiyanlik: Sana bir tokat atana, obur yanagini don... O sana tekrar tokat atinca da, vayy bana yine tokat atti barbar diye burnunu kir...
2- Yahudilik: Sana tokat atanin dogrudan burnunu kir...
3- Muslumanlik: Sana tokat atana sen de ayni siddette tokat at...
Ateistlik'te nasil oluyor ?
Aybike
hmm sen bizi labaratuvardaki kobay farelerle karıştırdın üzerimize farklı şeyler enjekte edip,tepkimizi sınıyacaksın, ozaman sana ne tepki var ne de cevap, bye bye.
kaan düsunsene boyle evlilik nasıl olurdu..
-karıcım saat 11 ve cuma hadi gel..
-yok ole deeel ben alım olsun istıyom salıyı bekle
-lan manyama ben guzel gozlu istiyom cuma diyo...
-hayır alim olcek gelmiyom..
ertesi aksam haberlerde
-cocuk yapma konusunda anlasamayan cift ..erkegın karısını dograması ile bir facıaya sebeb oldu..
adam ekranda baarıyo..
ilk cocuktada beni dinlemedi oglan sası oldu..
simdide aynısını yapcaktı oldurdum...pisman degilim...
Temur
Sure ismi ve ayet numarası alabilir miyiz?
Kaan kardeşim arkadaş ilmihalde demek istemiş ,lakin sürçülisan etmiş. Ama sana kuranda namaz ile çarpıcı birkaç ayet ismi verebilirim yakınında Kuran-ı Kerim varsa hemen teyidini alabilirsin.
BAKARA SURESİ
Namazı kılın, zekatı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rüku edin.43
BAKARA SURESİ
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.45
BAKARA SURESİ
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür.110
BAKARA SURESİ
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir. 153
Dinlerin uydurma oldugunu dusunuyorsan hepsini en ince ayrıntısına kadar incelemis olman gerekiyor. Ve yine bizim uzerimizde boyle sosyolojik testler yapacaksan oncelikle senin konunun ustadı olman gerekiyor. Sen bizim dinimiz hakkında bize sosyolojik test yapacak kıvama geldiysen; soruyorum? Neden bizim dinimiz uydurma ?
Sayet buna cevap veremezsen bilgisizsindir ve benim dinim hakkından bilgisiz olan birinin dinime "uyduruk" demeye hakkı yoktur ve bize bu tip sosyolojik testler yapmaya hic hakkı yoktur.
Kimseyi cehaletle itham etmek istemiyorum ancak bu soruma cevap istiyorum.
İslam dinine neden uydurma diyorsun? (Dinler hakkında yapılmıs genel bir yorum istemiyorum, sadece islam dini...)
BOZ-OK
02-11-2007, 02:35 PM
Onlar daha tokadi yemeden "babaaa, beni dovuyorlar" seklinde zirlamaya baslarlar genelde... :cool:
Temur
02-11-2007, 02:37 PM
bozok Sana kısasın adaletinden bahsetmiş ama ne çare,hayatında bir kere ihmihal okusaydın burada birşeyler yazacak kadar ilim irfan ve kelam sahibi olurdun ve böyle laf salatası yapmazdın. Sana hayatta başarılar.
Onlar daha tokadi yemeden "babaaa, beni dovuyorlar" seklinde zirlamaya baslarlar genelde... :cool:
Ateist: Tanrıtanımaz kisi manasındadır.
Ben zaten bu durumda ki insanların mantıgını kavrayamıyorum ki. Yani Tanrı tanımayacak kıvama gelmis bir insan nasıl yaratıldıgını biliyor olması gerekiyor. Ben Tanrıya inana bir insan olarak diyorum ki beni Tanrı yarattı. Ateist dunyanın nası kuruldugu yada kendininin nasıl yaratıldıgnı dusunuyor? muamma. Evrimden falanda bahsetmiyorum. Biz onceleri maymunda olsak maymun nasıl yaratıldı? Maymun oncesinde balık da olsa balık nasıl yaratıldı ? Kısacası canlı organizması nasıl olustu ? Bunu bana bir ateist mantıklı olarak acıklasın ateist olacagım.
BOZ-OK
02-11-2007, 02:47 PM
Ateist: Tanrıtanımaz kisi manasındadır.
Ben zaten bu durumda ki insanların mantıgını kavrayamıyorum ki. Yani Tanrı tanımayacak kıvama gelmis bir insan nasıl yaratıldıgını biliyor olması gerekiyor. Ben Tanrıya inana bir insan olarak diyorum ki beni Tanrı yarattı. Ateist dunyanın nası kuruldugu yada kendininin nasıl yaratıldıgnı dusunuyor? muamma. Evrimden falanda bahsetmiyorum. Biz onceleri maymunda olsak maymun nasıl yaratıldı? Maymun oncesinde balık da olsa balık nasıl yaratıldı ? Kısacası canlı organizması nasıl olustu ? Bunu bana bir ateist mantıklı olarak acıklasın ateist olacagım.
Ben boyle ogrendim Kaan... Ve oylece de inandim...:)
Bu fena mülkünde ben nice nice hayran olam
Ye nice handan olam ye nice bir giryan olam
Geh feleklerden meleklerden dileklerden dileyem
Gah ars u semste gerdun olam gerdan olam
Adimim attim yedi dört onsekizden ben öte
Dokuzu yolda kodum sah emrine ferman olam
Dost ferah kildi terahtan ben teberra eyledim
Suret-i insan olam hem can olam hem kan olam
Gah bir müfti müderris geh mümeyyiz gah temiz
Gah bir müdbir-ü nakis (naks) ile noksan olam
Gah batn-i hut içinde Yunus ile söylesem
Geh çikam ars üzere bir can olam Selman olam
Gah inem esfellere seytan ile serler düzem
Geh çikam ars üzre vü seyran (olam) cevlan olam
Gah isidirem isitmezem isümezem aceb
Nice bir nisyan olam hayvan olam insan olam
Gah ma'kuulat-i mahsulat takrir-ü beyan
Gah maksurat olam geh sahib-i Keyvan olam
Nice bir surette insan ü sifatta canver
Nice bir tilki olam ya kurt u ya arslan olam
Nice bir tecrid ü ferd ü mücerred münferid
Ye nice (cin) nice ins ü nice bir seytan olam
Nice bir ask meydaninda nefs atin seyittirem
Ye nice bir basimi tup eyleyip çevgan olam
Gah birlik içre birlik eyleyem ol bir ile
Geh dönem derya olam katre olam umman olam
Gah düzahta yanam Fir'avn ile Haman ile
Gah cennete varam gilman ile Ridvan olam
Gah bir gaazi olam Efrenk ile cenk eyleyem
Geh dönem Efrenk olam nisyan ile isyan olam
Gah ola odlar yakam diler yikam canlar yakam
Gah varam arsa çikam geh sah u geh sultan olam
Nice bir dertler ile odlara yanam yakilam
Nice bir sakir olam zakir olam mihman olam
Gönlümün gencine renc irgörmeden bir yol bulam
Yahu deryaya girem bi reng ü bi elvan olam
Ye nice bir ben diyem sensin diyem utanmadan
Ye nice deksiz olam dilsiz olam hayran olam
Nice bir balçikt' olan alçakta olam har olam
Gah varam gevher olam yakuut olam mercan olam
Ademilikten çikam uçam melekler mülküne
Levn olam bi levn olam geh kevn olam bi kan olam
Gah zindandan çikam azad olam abad olam
Geh yine der-ban olam mahbus olam zindan olam
Dar olam girdar olam Mansur olam ber-dar olam
Ten olam hem can olam hem in olam hem an olam
Yunus'a Taptug u Saltug u Barak'tandir nasib
Çün gönülden cus kildi ben nice pinhan olam
Yunus imdi bu sözüben asika di asika
Kim sana ben sidk olam hem derd ü hem derman olam
Gah halis gah muhlis olam us Furkaan ile
Gah Rahman'ur-Rahim ya Hayy ü ya Mennan olam
Geh dönem bir sems olam zerremde yüzbin ars ola
Geh yien tugyn olam alemlere tufan olam
Evveli Hu ahiri Hu ya Hu illa Hu olam
Evvel ahir ol kala vu ' Men aleyha fan ' olam
Abu Hurayra
02-11-2007, 02:47 PM
Mârifetname
300 YIL ÖNCE YAZILAN MÁRİFETNAME’DEN CİNSEL DERSLER
İbrahim Hakkı Erzurumlu, 18.yüzyılda Marifetname adında bir kitap yazmış. Bu kitapta, "cinsel öğütler" de veriyor. Okuyalım bakalım, "İslamî" cinsel öğütler neleri içeriyor?
Cimada öpüşenin çocuğu sağır doğar
Erkek, iç gömleğinden başka bütün elbiselerini soyacak.
Kadın da aynı şekilde soyunacak.
Cima esnasında öpüşme ve konuşma olmayacak. Çünkü bunlar, çocuğun sağır ve dilsiz olmasına sebep olabilir.
Erkeğin suyu indikten sonra kadınınki de ininceye kadar karnı üzerinde durmak lazımdır ki kadın ikinci cimaya kadar tıkanıp tembel kalmasın. Yani erkek cimada horoz gibi davranmasın, birleşme bir anlık olmasın ve erkek kendisi kadar eşinin de cimadan lezzet duymasını sağlayacak şekilde hareket etsin.
Cima çocuk ve hayvan yanında yapılmamalıdır.
Cimadan sonra muhakkak idrarını yapmak lazımdır ki meninin son damlaları mesanede kalmasın ve onda tedavisi imkansız bir hastalık yapmasın.
Yabancı kadınlarla yalnız kalmamalıdır. Çünkü hem haram hem de sonu fenadır. Bir şair şöyle diyor: Kadınlar, bizim için şeytan olarak yaratılmışlardır. Şeytanların şerrinden ise Allah'a sığınırım.
Öğleden sonra yapılan çocuk şaşı gözlü olur
Yeni ayın ilk günü cima yapılırsa çocuk güzel olur.
Öğleden evvel cima yapılırsa çocuk hakim ve kerim olur.
Pazartesi gecesi cima yapılırsa çocuk Kur'an hafızı olur.
Salı gecesi cima yapılırsa çocuk cömert ve merhametli olur.
Perşembe gecesi cima yapılırsa çocuk alim ve amil olur.
Cuma gecesi cima yapılırsa çocuk ábid ve arif olur.
Cuma namazından evvel cima yapılırsa çocuk mutlu ve ölümünde şehid olur.
Kadının rızası dışında cima yapılırsa çocuk ahmak olur.
Yeni ayın ilk gecesi veya onbeşinci veyahut da son gecesi cima yapılırsa çocuk deli olur.
Pazar gecesi cima yapılırsa çocuk yol kesici olur.
Çarşamba gecesi cima yapılırsa doğacak çocuk öldürmeye eğilimli olur.
Gündüz öğleden sonra cima yapılırsa doğan çocuk şaşı gözlü olur.
Ramazan bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk serkeş, inatçı olur.
Kurban bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk altı veya dört parmaklı olur.
Cima ayakta yapılırsa doğan çocuk uykuda yatağına işer.
Erkek, yanılır da baldızıyla sevişir ve cima yaparsa doğan çocuk hünsa (kendisinde hem erkek hem de dişi alameti olan) olur.
Cima meyve ağacının altında yapılırsa çocuk zalim olur.
Kadının sesi kocadan fazla çıkmayacak
Kocası kapıdan içeri girince hemen ayağa kalkıp karşılamak.
Karı kocasına merhaba efendim, hoş geldiniz demeli.
Karı kocasının her emrine itaatli olmalıdır.
Karı kocasının cinsi arzu ve isteklerine karşı gelmemek, nefsini teslim etmekte gecikmemek şeklinde hareket etmelidir.
Kadın sesini kocasının sesinden fazla yükseltmeyecek.
Kadın kocası için bazı zararsız maddeler sürünüp süslenecektir.
Kadının hainliğinden sakınmak lazımdır
Erkek eşine rıfk ile muamele edecek, iyilikle idare edecek. Çünkü kadın eğri kaburga kemiğinden yaradılmıştır, aklı ve dini eksiktir, kocasına sığınmıştır. Güleryüzle sohbet için alınmıştır.
Erkek, karısının öfkesi karşısında susmalıdır. Ta ki kadın pişmanlık duyup kocasından özür dileyinceye kadar. Çünkü kadın ruhen zayıftır. Susma onu yener.
Kadının hainliğinden, aldatma ve tuzaklarından sakınmak lazım. Çünkü Hz. Adem, eşi Havva anamızın aldatmasıyla Allah'a asi olmuştur.
Erkek, karısıyla şakalaşmalı, güldürücü sözler söylemeli. Yalnız kadın kıyafetine girmeyip başka şekilde nezih eğlenceler yapmalı.
Erkek karısına üzüntülerini, kederlerini, düşmanlarını ve borçlarıyla alacaklarını söylememelidir.
Yumurtası sıcak olmayan erkeğin sakalı olmaz
Bu sachmaliklar Islam da yok.
Sadece, bunda biraz gercheklik var:Erkek, karısıyla şakalaşmalı, güldürücü sözler söylemeli. Yalnız kadın kıyafetine girmeyip başka şekilde nezih eğlenceler yapmalı.
Hadislere göre, Erkek kishi cimadan önce ve sonra kadinina tadli sözler söyleyib onunlar biraz oynamali*
Deg'erli Moderatorlar, Yakinda Zifaf Gecesi, Islama göre ilk geceni gechirmek hakinda THREAD achmishtim. Bu Thread konusu forum kurallarini hichde bozmuyordu. Hangi nedenle o konuyu sildiniz??? Belki bazileri uygun olmayan sachma postlar yapmishtir, pekala o postlari silmeden nichin tüm thread silindi?
Lütfen achiklamanizi bekliyoruz!
Chünkü ayni konuya ilgili Özbekche bölümdede achilmishti, ve bu konu orada haala duruyor, Adamlar orada bu konunu Islami, hemde etik, kurallarina uyarak devam ettiriyor. Türkistan forumu Kapali KAFALILAR forumu oldumu yoksa???
Tamam moderator mushsinuz, yerinizi ve her bir cümlenin ma'nasini bilerek sonra ish yapsaniz iyi olurdu...
saygilarla Mazlum
afsharkizi
02-11-2007, 02:50 PM
Ya Benay sen herseye inaniyorsun ben safim ama sen bendende safsin
benay
02-11-2007, 02:52 PM
Dinlerin uydurma oldugunu dusunuyorsan hepsini en ince ayrıntısına kadar incelemis olman gerekiyor. Ve yine bizim uzerimizde boyle sosyolojik testler yapacaksan oncelikle senin konunun ustadı olman gerekiyor. Sen bizim dinimiz hakkında bize sosyolojik test yapacak kıvama geldiysen; soruyorum? Neden bizim dinimiz uydurma ?
Sayet buna cevap veremezsen bilgisizsindir ve benim dinim hakkından bilgisiz olan birinin dinime "uyduruk" demeye hakkı yoktur ve bize bu tip sosyolojik testler yapmaya hic hakkı yoktur.
Kimseyi cehaletle itham etmek istemiyorum ancak bu soruma cevap istiyorum.
İslam dinine neden uydurma diyorsun? (Dinler hakkında yapılmıs genel bir yorum istemiyorum, sadece islam dini...)
Ilk once Allah'dan bahsetmek istiyorum, herkezin korucuya ihtiyaci var zor zamanlarda, obur dinlerden bahsetmicem, Islam' a geçiyorum, Islam 622'lerde gununu gordu, Muhammet'i peygamber olarak goruyor, onun çokca kadinlari oldu, çocukla bile evlendigi soyleniyor, adamlari ile Islam'i kanli sekilde yaymaya gitmis, Islam'da erkek ustundur, kadin çuvalda mahkum edilmeli, ilk dinler'de çokca Tanri vardi ve çokca mitoloji, sonra tek Tanri'ya geçildi, Islam'da uçuncu, Allah once Yahudileri en ustun goruyor sonra lanetliyor, (bende zaten onlari sevmem) sonra Hiristyanlar'a geçiyor ve ayri ayri irk insanlari seçiyor sonra Araplari... ve diyor Kafiller sonsuz cehenneme gidecek, Hiristyanlar, Yahudiler...Muslumanlar sonsuz cennete, Allah demek seçiyor kimi cennette, cehennemde gormek istedigini, simdi ben olunce Cehenneme gidersem ben dicem sizde beni Arabistan'da Musluman edeydiniz bende Cennette girerdim...
Ama yanlis anlamani istemiyorum, islam'i bazi dinlerden daha iyi gorurum, Hafta'da mesela 5/6 saat Allah'in ve dinlerin uydurma, supheci oldugu hakkinda ders gorurum, ogretmenin Mason oldugunu anladim surekli Yahudileri savunur Islam'i kotuler bende ona karsi Islam'i savunurum cunku bilirim Masonlari ve Yahudilerin ne olduklarini...
afsharkizi
02-11-2007, 02:54 PM
Benay sen müslüman olmamismiydin birsira.. Yoksa hemen dinmi degistirdin.. Wallaha sana bakilirsa her din uydurma,, ozaman insanda uydurma ve yasadigin hersey uydurma bizde uydurmayacgiz... Ozaman.. Allah askina sen tanriya inaniyormusun???
Aybike
02-11-2007, 02:56 PM
kız benay sen baya bi akıllısın ha..
ama bence kafanı fazla yormussun azcık dinlen bi..:)
cunki beyin kısmında hafif sulanmalar olmus ..kafayı sole bi sag sol salla bakım lıkır lıkır sesler duycanmı..duyarsan hemen hastaneye kos acil ve vahim durum...
Temur
02-11-2007, 02:58 PM
hahhaha aybike!! lıkır lıkır mı :):):)
BOZ-OK
02-11-2007, 02:58 PM
Ilk once Allah'dan bahsetmek istiyorum, herkezin korucuya ihtiyaci var zor zamanlarda, obur dinlerden bahsetmicem, Islam' a geçiyorum, Islam 622'lerde gununu gordu, Muhammet'i peygamber olarak goruyor, onun çokca kadinlari oldu, çocukla bile evlendigi soyleniyor, adamlari ile Islam'i kanli sekilde yaymaya gitmis, Islam'da erkek ustundur, kadin çuvalda mahkum edilmeli, ilk dinler'de çokca Tanri vardi ve çokca mitoloji, sonra tek Tanri'ya geçildi, Islam'da uçuncu, Allah once Yahudileri en ustun goruyor sonra lanetliyor, (bende zaten onlari sevmem) sonra Hiristyanlar'a geçiyor ve ayri ayri irk insanlari seçiyor sonra Araplari... ve diyor Kafiller sonsuz cehenneme gidecek, Hiristyanlar, Yahudiler...Muslumanlar sonsuz cennete, Allah demek seçiyor kimi cennette, cehennemde gormek istedigini, simdi ben olunce Cehenneme gidersem ben dicem sizde beni Arabistan'da Musluman edeydiniz bende Cennette girerdim...
Ama yanlis anlamani istemiyorum, islam'i bazi dinlerden daha iyi gorurum, Hafta'da mesela 5/6 saat Allah'in ve dinlerin uydurma, supheci oldugu hakkinda ders gorurum, ogretmenin Mason oldugunu anladim surekli Yahudileri savunur Islam'i kotuler bende ona karsi Islam'i savunurum cunku bilirim Masonlari ve Yahudilerin ne olduklarini...
:lol::lol::lol:
Benay, bu iletin ile zirvalamanin zirvesine erismissin...Kendime bir evleklik parselliyorum, simdi ugrasmak istemiyorum ama aklima estikce dalga gecicem bu iletinle...:lol:
Aybike
02-11-2007, 02:59 PM
hahhaha aybike!! lıkır lıkır mı :):):)
he ya lıkır lıkır..
hani su sesi..gibin bişiy...:)
Aybike
02-11-2007, 03:00 PM
bozok valla ben eyleniim bilem..hatta citlek neyinde hazırladım bi patlamıs mısırım eksik ..:)
zırlavalamanın zirvesi iyi laf..bende fevkaladenin fevkinde diiim barima altta kalırmıyım hehehheheh:)
Uff!!! sen nerelerden ogreniyorsun bunları ? Hep safsata hep safsata.
Allah Yahudileri once seviyor sonra sevmiyor...bu ne bir kere ? Allah sevmez,kızmaz...razı olur.
İkincisi peygamber cocuklara evlendigi soyleniyor, bende dunyanın tepsi oldugunu soyluyorum o zaman. Sen dunyanın seklini bilmesen bana inanacaksın demek. Sen bilmedigin icin her soylentiye inan.
Muslumanlar sonsuz cennet, Kafirler cehennem.... Boyle birseyde yok. Biz bu gun Edison icin biz bu gun dahi Allahtan cennet diliyoruz. Edison muslumanmıydı ? Ama biz muslumanız.
Senin islam bilgin bu kadarsa konuda feci halde cahilsin demektir. Bak bilgisiz demiyorum cahil diyorumç İslam dinini bilmezsin bilgisiz olursun ama dogrusu varken yanlısını ogrenir ve bunun dogru oldugunu dusunursun o zaman cahil derim.
Bir daha dinim hakkında uydurma demeden dinimi ogren !
BOZ-OK
02-11-2007, 03:04 PM
bozok valla ben eyleniim bilem..hatta citlek neyinde hazırladım bi patlamıs mısırım eksik ..:)
zırlavalamanın zirvesi iyi laf..bende fevkaladenin fevkinde diiim barima altta kalırmıyım hehehheheh:)
Aybike, inan bana, o iletinin her bir cumlesi icin bir parodi yazarim ben...:lol:
Kendisinin zirvalamanin zirvelerinde fevkaladenin fevkinde bir basariyla gezindigi konusunda sizinle hemfikirim azizem...:cool:
Karayılan
02-11-2007, 03:05 PM
İnancları tartısmak cok sacma isteyen istedigine inanır kime ne
Ateistleri kınayalım gavurları dıslayalım falan filan
Ben insanları dinlerine gore degil ait oldukları milletlere gore sınıflandırırım.
afsharkizi
02-11-2007, 03:05 PM
benay sen her gördügün ve okuduguna inaniyorsun... Galiba øyle cünkü atatürke ve islama karsi ne kadar inkar edici belge varsa sunuyorsun.. bakiyorumda foruma bazen hep senin iletilerin dine karsi ve ataya karsi
benay
02-11-2007, 03:07 PM
Geçen sene bir turbanli çok sevdigim bir arkadasim vardi, o beni bir yere yonlendirdi sonra musluman etti, ona soyledim emin olmadigimi ama oldum ve tanimadigim bir dini ogrenmeye gittim, ogrendiklerime çok sasirdim, guzelde seyler vardi ama daha çok mitoloji'ye benzettim, insanlar namaz kiliyor ve abdest aliyorlar, sadece kadin var ve hepsi ortunmeli... bu dunya'da simdi herkez Musluman olsa, herkez Allah'dan yardim ister, doktorlar çok az olur, hastaliklara karsi insanlar onlem almaz, bilim bence ispatliyor gitttikce...
Tesadufun eseridir bu dunya, beden ruh ile birlikde ölur bana gore...
Aybike
02-11-2007, 03:07 PM
Aybike, inan bana, o iletinin her bir cumlesi icin bir parodi yazarim ben...:lol:
Kendisinin zirvalamanin zirvelerinde fevkaladenin fevkinde bir basariyla gezindigi konusunda sizinle hemfikirim azizem...:cool:
senin yazdıklarını keyifle okumaya hazırım azizim..cok gulecegim belli..:)
Geçen sene bir turbanli çok sevdigim bir arkadasim vardi, o beni bir yere yonlendirdi sonra musluman etti, ona soyledim emin olmadigimi ama oldum ve tanimadigim bir dini ogrenmeye gittim, ogrendiklerime çok sasirdim, guzelde seyler vardi ama daha çok mitoloji'ye benzettim, insanlar namaz kiliyor ve abdest aliyorlar, sadece kadin var ve hepsi ortunmeli... bu dunya'da simdi herkez Musluman olsa, herkez Allah'dan yardim ister, doktorlar çok az olur, hastaliklara karsi insanlar onlem almaz, bilim bence ispatliyor gitttikce...
Tesadufun eseridir bu dunya, beden ruh ile birlikde ölur bana gore...
Yaaaaw. Sahan bir karekteri var aklıma geldi onun videosunu bulupta koyayım bir yerde oynasın :)
Benay zaten biz hasta oldugumuzda evde oturup ayin duzenliyoruz. Doktor falanda yok memlekette olanıda kursuna dizdik. Dalga gecmek istemiyorum ama oyle seylerden bahsediyorsun ki bir musluman icin okuyup gulmekten yere yatılacak seyler bunlar :D
Biz hastalandıgımızda Allah'a dua eder ve doktora gideriz. Hatta bir sozumuz vardır;
Esegini saglam kazıga bagla gerisini Allah'a bırak diye.
Benay sen simdi Muslumanlık hakkında sana ne ogretiyorlarsa unutuyorsun ve bir zahet kimsenin dediklerini dinlemeden Kur'an'ı alıp okuyorsun.
afsharkizi
02-11-2007, 03:14 PM
neden ki Islam ülkesi olan osmali birsürü bilgili doktorlar yetistirdi
İnancları tartısmak cok sacma isteyen istedigine inanır kime ne
Ateistleri kınayalım gavurları dıslayalım falan filan
Ben insanları dinlerine gore degil ait oldukları milletlere gore sınıflandırırım.
İsteyen istedigine inanır biz bunu tartısmıyoruz zaten.
BOZ-OK
02-11-2007, 03:20 PM
Ilk once Allah'dan bahsetmek istiyorum,
Neden, dedikodu olmuyor mu?:cool:
Ayrica hemen ekleyeyim... Allah, kendisi yok Allahi var surada, iyi bir Allahtir...:cool:
herkezin korucuya ihtiyaci var zor zamanlarda,
Evet var, ne olmus? Tirsinca herkes dua okur, eminim sen bile...:cool:
obur dinlerden bahsetmicem, Islam' a geçiyorum,
Obur dinlerin hatiri kalir ama, arkandan aglarlar sonra...Bence sirayla hepsinden bahset...:cool:
Islam 622'lerde gununu gordu,
Kim gununu gosterdi Islam'a? :cool:
Muhammet'i peygamber olarak goruyor,
Yani, bir dinin peygamberi olununca dogal olarak o dinin peygamberi olarak gorunulunur... Boyle bir yazili olmayan kural var, centilmenlik anlasmasi gibin...:cool:
onun çokca kadinlari oldu,
Olmus evet... O zamanlar adet oyleymis...Keske benim de olsa diycem ama Aybike bozulacak simdi...:cool:
çocukla bile evlendigi soyleniyor,
Yalandir, yalan...:cool:
adamlari ile Islam'i kanli sekilde yaymaya gitmis,
Bir varmis, bir yokmus, evvel zaman icinde, kalbur saman icinde Muhammed diye bir peygamber varmis... Gel zaman, git zaman, bu peygamber dinini yaymaya karar vermis... :cool:
TO BE CONTINUED...
benay
02-11-2007, 03:21 PM
Herhalde burda tek destekcim Turansoyu...
baska yok gibi
Benay sadece bir tavsiye;
İslam'ı ve Ataturk'u aynı duzeyde tanıdıgını dusunuyorsan sen olanı degil gosterileni gormussun. Bir daha da daha kendin bilmedigin konularda insanlar uzerinde sosyolojik tesbitler yapmaya kalkma.
2*2 nin 4 olmadıgını bilmeyen bir adam sokaga cıkmıs toplumda kac kisininin matematik bildigini arastırıyor. Dusunsenize...:D
Herhalde burda tek destekcim Turansoyu...
baska yok gibi
Benay sen benim dinimin uyduruk oldugunu soylersen bana saygısızlık yapmıs olursun ve herkesin dini kendine anlayısını asmıs olursun. Eger herkesin dini kendineyse benim dinime saygısızlık yapıp uyduruk demiyeceksin diyeceksende mantıklı sebebini gostereceksin gosteremezsen ben de senin dusuncene saygı duymam.
benay
02-11-2007, 03:26 PM
Boz'ok aklina saglik :D
Aybike
02-11-2007, 03:30 PM
yok yok bolzulmam de..ama onların annelerinide dusun kac kaynana eder hihih..
ama sen sen ol beyni sulu kadın alma...bakınız sekil 1 benay..:)
benay
02-11-2007, 03:32 PM
Benay sen benim dinimin uyduruk oldugunu soylersen bana saygısızlık yapmıs olursun ve herkesin dini kendine anlayısını asmıs olursun. Eger herkesin dini kendineyse benim dinime saygısızlık yapıp uyduruk demiyeceksin diyeceksende mantıklı sebebini gostereceksin gosteremezsen ben de senin dusuncene saygı duymam.
Mgas kimsenin onunde Islam kotu'dur, uydurmadir demem ama bana gore çok kotu degil ama uydurma benim dusuncem...
Musluman olman beni hiç rahatsiz etmez, Muslumanlarin çogunu severim...
Sadece bana gore supheci'dir, konusulmasi ve tartisilmali'dir...
BOZ-OK
02-11-2007, 03:32 PM
ama sen sen ol beyni sulu kadın alma...bakınız sekil 1 benay..:)
Nasipte ne varsa o olur... Nasip artik...Ben kadere inanan bi erkegim...:cool:
afsharkizi
02-11-2007, 03:33 PM
Benay allah bilir belki sen iyi dinli biriyle evlenin belki o seni islama dönderir
Aybike
02-11-2007, 03:36 PM
afsar kızım zor bunu kimse almaz baksana supheciymıs..:)
ayrıca bazı muslumanları seviyormus ama bu bazıları biz olmadıgımız kesin belkime bozok'u sever..az sabır edelim ...
iyi dinli biri kim ki afsar kızım..nasıl yane.?
Seckjin Khan
02-11-2007, 03:37 PM
Abla hoşgeldin :lol:
Aybike
02-11-2007, 03:38 PM
Sagol canımın ici..:)
BOZ-OK
02-11-2007, 03:38 PM
iyi dinli biri kim ki afsar kızım..nasıl yane.?
Ben degilim...Vallahi ben degilim....:eyecrazy:
Aybike
02-11-2007, 03:40 PM
Tırsamaaaaaaaaaaa tırsmaaaaa hani kadere inanıyordun kız yumasadı bak hediye bilem bekliyo...
vatan millet adına yuruuuuuuuuuuuu kim tutar seni beaaaaaa...
islama bir nefer kazandıracan aslanım hadeeeeeeeeeeeee.....kurban sen oldun napalım..ben erkek olsaydım keske..:)
BOZ-OK
02-11-2007, 03:41 PM
Tırsamaaaaaaaaaaa tırsmaaaaa hani kadere inanıyordun kız yumasadı bak hediye bilem bekliyo...
Ben onu kasdetmedim ki akillim...;)
Aybike
02-11-2007, 03:43 PM
neyi diyon o zaman...ben mi yanlıs anladım acabam..
Mgas kimsenin onunde Islam kotu'dur, uydurmadir demem ama bana gore çok kotu degil ama uydurma benim dusuncem...
Musluman olman beni hiç rahatsiz etmez, Muslumanlarin çogunu severim...
Sadece bana gore supheci'dir, konusulmasi ve tartisilmali'dir...
Benay ben uzun sureler Tanrıyı ve kitabı sorguladım. Bende muslumanım. EE!! ben supheci adam degil miyim ? Kendi felsefe kitabım Vihtizm'i yazıyorum yahu!
Benay ben supheci bir anlayısa sahip oldugumdan dolayı dinime neden uydurma dedigini sordum ve verdigin cevap safsatalar doluydu. Halen diyorsun dinler uydurma. Bana mantıklı cevap ver ? Benay neden benim dinim sana gore uydurma? Onceki cevabının safsata oldugunu kanıtladım sonrakinin de kanıtladım. Simdi yeniden soruyorum; Neden halen dinimin uydurma oldugunu dusunuyorsun? (Daha onceki tezlerini curuttum)
BOZ-OK
02-11-2007, 03:47 PM
neyi diyon o zaman...ben mi yanlıs anladım acabam..
Yani iyi dinli bir erkek olarak kafamda takkemle namaz kildiktan sonra.... Eeee... Yani kendimi oyle hayal ettim bir an...:lol:
benay
02-11-2007, 03:50 PM
Bana Musluman bir sevgili bulmaya çalisiyorsunuz, sagolun :D
...Bari boyle bir baslik açin : benay'i Musluman edecek, sevgililer gunu oncesi bir es aranmaktir... :D
Saat : gece
Dugun :Turkistan forumunda
sahitler : Aybike (eklenen varsa eklensin)
afsharkizi
02-11-2007, 03:50 PM
wallah sana güzel bir kismet bulalim
BOZ-OK
02-11-2007, 03:51 PM
(eklenen varsa eklensin)
Buradan "eklenmeyen varsa da eklenmesin" anlami da cikiyor mu? :cool:
Aybike
02-11-2007, 03:53 PM
Yani iyi dinli bir erkek olarak kafamda takkemle namaz kildiktan sonra.... Eeee... Yani kendimi oyle hayal ettim bir an...:lol:
bide kolar kısaysa yani kısa gomlekliysen kolluk takacan..
takke dantelli , kolluk pembe olmalı..
boyle bisey gordum ben sirketin mescidinde hala gulerim..
adam napsın karısı ozene bezene islemis takkeyi..takıyor..sanada yakısır valla..
Yaw noldu bu konu boyle ? Baska baslık acalım kısmet meselesi icin. Hep karısıyor konular boyle.
benay
02-11-2007, 03:54 PM
Benay ben uzun sureler Tanrıyı ve kitabı sorguladım. Bende muslumanım. EE!! ben supheci adam degil miyim ? Kendi felsefe kitabım Vihtizm'i yazıyorum yahu!
Benay ben supheci bir anlayısa sahip oldugumdan dolayı dinime neden uydurma dedigini sordum ve verdigin cevap safsatalar doluydu. Halen diyorsun dinler uydurma. Bana mantıklı cevap ver ? Benay neden benim dinim sana gore uydurma? Onceki cevabının safsata oldugunu kanıtladım sonrakinin de kanıtladım. Simdi yeniden soruyorum; Neden halen dinimin uydurma oldugunu dusunuyorsun? (Daha onceki tezlerini curuttum)
Mgas, dogusdan beri inanmakda zorluk çekmisim, kuçuklugumun bir parçasi Rahibeler ile geçdi, bir ay Musluman oldum, sonra Dinleri arastirmayi karar verdim ve arastirdim, Kuranda bazi hikayeler imkansiz gibi geldi, ve onceden soyledigim bazi nedenler anlatilmadi...
Uzgunum ama bu din'e inanamiyorum ;)
Aybike
02-11-2007, 03:55 PM
Bana Musluman bir sevgili bulmaya çalisiyorsunuz, sagolun :D
...Bari boyle bir baslik açin : benay'i Musluman edecek, sevgililer gunu oncesi bir es aranmaktir... :D
Saat : gece
Dugun :Turkistan forumunda
sahitler : Aybike (eklenen varsa eklensin)
benay sen bozok ilen evlen ben sahit olurum..
ayrıca musluman olmasanda olur gibi...icimden bi ses,sen imandan edersin gibi geliyor..o yuzden seni kazanalım derken kaybetmeyelim..:)
Mgas, dogusdan beri inanmakda zorluk çekmisim, kuçuklugumun bir parçasi Rahibeler ile geçdi, bir ay Musluman oldum, sonra Dinleri arastirmayi karar verdim ve arastirdim, Kuranda bazi hikayeler imkansiz gibi geldi, ve onceden soyledigim bazi nedenler anlatilmadi...
Uzgunum ama bu din'e inanamiyorum ;)
Tamam inanmamana karısmam ama uyduruk deme! Demeye kalkarsanda nedenini soylemekle mukellefsin.
afsharkizi
02-11-2007, 03:59 PM
ayrıca musluman olmasanda olur gibi...icimden bi ses,sen imandan edersin gibi geliyor..o yuzden seni kazanalım derken kaybetmeyelim..:)
Hehehe...............:D
benay
02-11-2007, 03:59 PM
Boz-ok ile Benay...çok guzel uydu
Boz'ok ile bulusmayi sabirsizlikla bekliyorum :D
Insalah dugunumuze kimse karsi gelmez, Berke duymazsa iyi olur...
Aybike hanım siz gizli ajansınız kabul edin.
BOZ-OK
02-11-2007, 04:04 PM
Insalah dugunumuze kimse karsi gelmez, Berke duymazsa iyi olur...
Berke adinda bir erkek duysa ne oluurrr, duymasa ne olur...:cool:
Adi Hasan, Gafur filan gibi bir sey olsa haydi neyse...Ama kim takar Berke'yi...:cool:
Aybike
02-11-2007, 04:07 PM
Berke adinda bir erkek duysa ne oluurrr, duymasa ne olur...:cool:
Adi Hasan, Gafur filan gibi bir sey olsa haydi neyse...Ama kim takar Berke'yi...:cool:
Hahahhahahaha ay kriz geldi ..
berkeymis pööööööööh...
her yanı berke olsa ne yazar ...
bak gaffur olayında hem fikiriz...:)
Aybike
02-11-2007, 04:08 PM
Aybike hanım siz gizli ajansınız kabul edin.
Evet yeni orendim oylemisim..
cok gizli oldugumdan ben bilem bilmiyomusum ole dediler...
Evet yeni orendim oylemisim..
cok gizli oldugumdan ben bilem bilmiyomusum ole dediler...
Yoksa ben boyle sabote gucu gormedim. İki dk da Benay ilen BOZ-OK u everdiniz. 3 konunun akibetini degistirdiniz. Bu ne beaaaaaaaaaa!!!!!!! :D
Aybike
02-11-2007, 04:16 PM
Yoksa ben boyle sabote gucu gormedim. İki dk da Benay ilen BOZ-OK u everdiniz. 3 konunun akibetini degistirdiniz. Bu ne beaaaaaaaaaa!!!!!!! :D
sabote ettigim konulara bak ama..:)
ayrıca kafamı kızdırma senide everirim bak....)
benay
02-11-2007, 04:18 PM
Bu arada herkez dugunumuze davetlidir...
bu mutlu gunumuzde olmayanlara kuserim...
afsharkizi
02-11-2007, 04:21 PM
Benay evlenmek icin daha erken degilmi..
Aybike
02-11-2007, 04:21 PM
Bu arada herkez dugunumuze davetlidir...
bu mutlu gunumuzde olmayanlara kuserim...
Ne dügünü be..
kim dedi dugun diye..sen de evlenmeye hazır bekliyomusun ha..
oglan hazır deeel...anca 20 sene sonra hazır olurmus ..:)
biz sadece oynasın dedik sen dugun diyon..
ayrıca actıgın topik gibi evlenirsen bizim oglan dayanamaz hemen bosar seni haberin olsun..
BOZ-OK
02-11-2007, 04:23 PM
Ne dügünü be..
ayrıca actıgın topik gibi evlenirsen bizim oglan dayanamaz hemen bosar seni haberin olsun..
Once cikolatalar bitecek bir defa... :cool:
Ne dügünü be..
Hem ne bu evlilik ne bu adetler demi Benay. Siz BOZ-OK ile dusunce izdivacı yapın.
benay
02-11-2007, 04:29 PM
Bende evlenmek için daha 6 sene beklemeyi dusunuyordum ama Boz-ok'u kaçirmak istemiyorum, onu kimseye kaptirmak istemiyorum...
afsharkizi
02-11-2007, 04:29 PM
hadi allah hayirlisi... Bozok ne diyor bu ise
BOZ-OK
02-11-2007, 04:31 PM
Bende evlenmek için daha 6 sene beklemeyi dusunuyordum ama Boz-ok'u kaçirmak istemiyorum, onu kimseye kaptirmak istemiyorum...
Amanin....:shock:
Beni kacirmak istemeyen bir kadin.. Belasini aramak veya dertsiz basina dert acmak bu oluyor herhalde...:lol:
afsharkizi
02-11-2007, 04:34 PM
Amanin....:shock:
Beni kacirmak istemeyen bir kadin.. Belasini aramak veya dertsiz basina dert acmak bu oluyor herhalde...:lol:
Bozok korkma belki kizi müslüman yaparik
BOZ-OK
02-11-2007, 04:37 PM
Bozok korkma belki kizi müslüman yaparik
Sen de mi Brutus? :shock:
Kelin merhemi olsa basina surermis afsharkizi....:lol:
afsharkizi
02-11-2007, 04:46 PM
saka.... benay kafayi yedirir adama bozok
Aybike
02-11-2007, 04:48 PM
yok oyle..kolay oglan vermeyiz biz..once 3 metre 24 ayar zincir takacan..
sonra o kime takar bilmiyom ama olacak..yanında altın semer isteriz..oglumuz iyi ata biner ve altından baska semer istemez..
yapabilecenmi benay...
afsharkizi
02-11-2007, 04:50 PM
sonra o kime takar bilmiyom ama olacak..yanında altın semer isteriz..oglumuz iyi ata biner ve altından baska semer istemez..
yapabilecenmi benay...
hehehe gülme krizi tuttu beni
Qarama
02-11-2007, 04:55 PM
yapabilecenmi benay...
eh bende kiz tarafi damadi almaya gelirse kapiyi tutayim bari :D cikarin eurolari da ondan sonra acarim kapiyi ha ona göre :lol:
ulaskirim
02-11-2007, 04:55 PM
Galiba yazılanlardan takip ettiğim kadarıyla bu birliktelikte dini bir nikah beklemek abesle iştigal olacak!... :D
afsharkizi
02-11-2007, 04:56 PM
ama benaya dini nikah olmazki
Aybike
02-11-2007, 04:57 PM
yok ulaşkırım dini nikah resmi olan bisey yok...
yani dini nikah kıyılacak..
Aybike
02-11-2007, 04:57 PM
ama benaya dini nikah olmazki
olur her dinden kıyarız yeterki oglumuz istesin..
bırakması kolay olur..:)
afsharkizi
02-11-2007, 04:58 PM
ama kiz müslüman degil
afsharkizi
02-11-2007, 04:58 PM
hem bozoka kafayi yedirir benay
Aybike
02-11-2007, 05:00 PM
sen bozok'u tanımıyon galiba..:)
benay
02-12-2007, 03:02 AM
hem bozoka kafayi yedirir benay
Neeeeeeeee ??
Nasil yani ?
Lutfen gelecek bir yuvanin ocagini sondurmeye kalkismayiniz...
afsharkizi
02-12-2007, 03:12 AM
Neeeeeeeee ??
Nasil yani ?
Lutfen gelecek bir yuvanin ocagini sondurmeye kalkismayiniz...
Yani sen simdi evlenmeye mi karar verdin.. saka demi
benay
02-12-2007, 03:14 AM
Yani sen simdi evlenmeye mi karar verdin.. saka demi
:D Yok yok ben onu beyendim alacam :twisted: tabii kimse karsi gelmezse :D
afsharkizi
02-12-2007, 03:17 AM
Bozok agabey en iyisini bilir
BuyukTuran
02-12-2007, 08:37 AM
he he bu ne yav :D
benay senin bir derdin var gibi geldi bana :?
dini cinsellikle birleştirmeye çalışanlardan mısın?
bunlara inanıyorsan sen nesin yani bunları islamın içinde varsayıyorsan???????
afsharkizi
02-12-2007, 09:06 AM
Benay wallaha sen iyisi bu konular üzerinde düsün..
Kur_Sad
02-21-2007, 05:15 PM
Konu baya uzamış ilk sayfaya göz attım bir iki söyleyeceğim var:
İslam'da 4 ölçü vardır:
1)Kur'an (ki allah sözüdür)
2)Sünnet (açıklamaya ihtiyaç hissetmiyorum)
3)Mezhep İmamı (Bizim mezhebimiz Sünni-Hanefi itikaddaki mezhebimiz de Maturidi'dir.)
4)Kıyas(Yani aklımız)
bunların sırası budur.En üstten başlanır.eğer Kur'an'da yoksa Sünnete , sünnette yoksa İmamımıza , orda da yoksa aklımıza göre hareket ederiz...
Son petgamber Hz.Muhammed ki bundan kimsenin şüphesi yoktur sanırım burda.Ondan sonra peygamber gelmedi gelmez ama bazı Allah dostları vardır.
Mesela İmam-ı Azam Ebu Hanife...
Ya da Hacı Bayram Veli,Emir Sultan....
Bu insanlar mezhebe inanmıştır.Mezhepsizlik sapıklıktır.Peygamber zamanında mezhep olmaması çok normal.Herhalde öyle olacak mezhep olsa da tek mezhep Peygamberin mezhebi olur yani!
Kadın ve Kocayla ilgili hadislere gelince.Doğruluğu hakkında kesin hüküm veremem hadis uzamanı falan değilim.Ama Tirmizi ve Ebu Müslim kaynaklı hadislere inanırım.
İslam'a göre bir kocanın eşi hakkındaki hakları çok büyüktür.Cennete ilk girecek kadın da (Hz.Fatıma'dan bile önce) kocasının hakkına çok riayet eden bir kadın olduğu anlatılır.Nitekim bu kadın kocasından izin almadan Hz.Fatıma'yı evine bile almamıştır.Ha bu eşitsizlik İslam'da bu olamaz derseniz de "Cennet anaların ayakları altındadır" Hadis-i Şerif'ini hatırlatırım.O zaman da erkekelre haksızlık yapılmış olmaz mı?Ama İslam'da haksızlık yoktur.Herkesin hakkı sahibine verilir.
Ayrıca kocanın kadını bazı şartlarda hafifçe dövme hakkı vardır.Kadın İslam'a aykırı birşey yaptığında ve bunu bırakmamakta direndiğinde koca eşini hafifçe dövebilir.
İbrahim Hakkı Erzurumî Hazretlerine gelince.Kendisi büyük bir velidir Allah dostudur.Bu kitabın birazını okudum ve ben sakıncalı birşeye rastlamadım.Birşey yazdıysa da bir bildiği vardır.Bunlar da yanlış yorumlanmış olabilir...Kesin birşey diyemiyorum ama bildiğim şu ki İbrahim Hakkı Hazretleri büyük bir zattı...
daturkishulan
02-27-2007, 05:04 PM
Konu baya uzamış ilk sayfaya göz attım bir iki söyleyeceğim var:
İslam'da 4 ölçü vardır:
1)Kur'an (ki allah sözüdür)
2)Sünnet (açıklamaya ihtiyaç hissetmiyorum)
3)Mezhep İmamı (Bizim mezhebimiz Sünni-Hanefi itikaddaki mezhebimiz de Maturidi'dir.)
4)Kıyas(Yani aklımız)
bunların sırası budur.En üstten başlanır.eğer Kur'an'da yoksa Sünnete , sünnette yoksa İmamımıza , orda da yoksa aklımıza göre hareket ederiz...
Son petgamber Hz.Muhammed ki bundan kimsenin şüphesi yoktur sanırım burda.Ondan sonra peygamber gelmedi gelmez ama bazı Allah dostları vardır.
Mesela İmam-ı Azam Ebu Hanife...
Ya da Hacı Bayram Veli,Emir Sultan....
Bu insanlar mezhebe inanmıştır.Mezhepsizlik sapıklıktır.Peygamber zamanında mezhep olmaması çok normal.Herhalde öyle olacak mezhep olsa da tek mezhep Peygamberin mezhebi olur yani!
Kadın ve Kocayla ilgili hadislere gelince.Doğruluğu hakkında kesin hüküm veremem hadis uzamanı falan değilim.Ama Tirmizi ve Ebu Müslim kaynaklı hadislere inanırım.
İslam'a göre bir kocanın eşi hakkındaki hakları çok büyüktür.Cennete ilk girecek kadın da (Hz.Fatıma'dan bile önce) kocasının hakkına çok riayet eden bir kadın olduğu anlatılır.Nitekim bu kadın kocasından izin almadan Hz.Fatıma'yı evine bile almamıştır.Ha bu eşitsizlik İslam'da bu olamaz derseniz de "Cennet anaların ayakları altındadır" Hadis-i Şerif'ini hatırlatırım.O zaman da erkekelre haksızlık yapılmış olmaz mı?Ama İslam'da haksızlık yoktur.Herkesin hakkı sahibine verilir.
Ayrıca kocanın kadını bazı şartlarda hafifçe dövme hakkı vardır.Kadın İslam'a aykırı birşey yaptığında ve bunu bırakmamakta direndiğinde koca eşini hafifçe dövebilir.
İbrahim Hakkı Erzurumî Hazretlerine gelince.Kendisi büyük bir velidir Allah dostudur.Bu kitabın birazını okudum ve ben sakıncalı birşeye rastlamadım.Birşey yazdıysa da bir bildiği vardır.Bunlar da yanlış yorumlanmış olabilir...Kesin birşey diyemiyorum ama bildiğim şu ki İbrahim Hakkı Hazretleri büyük bir zattı...
allah'ın çelişkiye düşen kulları için en büyük ögüdü kuran'a sıkısıkı sarılmak ve de aklını kullanmaktır ki ''aklını kullanmayanın üstüne pislik yağdırırm'' ayeti meshepçiler tarafından sıksık unutulur.
bence milletin dini konularda bu üfürükçü,cincilerin ellerine düşmesindeki en büyük neden ilmihal kitaplarıdır.dinle ilgili anlaşılmayan bi nokta olduğunda hemen kütübüsitte açılır tırım tırım karıştırıl...ama kurana bakılmaz,çünkü meshep inancına göre(bu inanç 180 derece islama terstir) kurandan akıl sahipleri anlamaz,kuranın tek muhattabı bu 4 imamdır...kuran'da -ben kuranı akıl sahiplerine yollamıştım ama siz mankafasınız gidin 4 imam ne yapmışsa onu yapın- ayeti geçmese bile halkımız yüzyılların dini sömürüleri ve oluşturduğu kitlesel cahilliklerle bu davranışlarını sürdürmektedirler.
örnek vermek gerekirse meshepçi anlayışa göre çıkarılmış bi kitap var adı ABDEST ALMANIN 256 KURALI:lol: :rolleyes: ...gülsem mi ağlasam mı?sanki birileri dinle ya da müslümanlarla dalga geçiyor,karikatür sayfalaronda yer alması gereken bi olay...eğer bu abdest konusunda milletimiz ilmihal kitapları yerine kuranı açıp okusalardı(meshepçiler kuranda abdest almanın namaz kılmanın nasıl yapılacğının yazılı olmadığını iddia ederler,çünkü kütübüsitte okumaktan bi kere bile kuran okumaya vakitleri olmamıştır) abdestin 2 uzulu yıkayup 2 uzulu sıvazlamaktan ibaret olduğunu görürlerdi.
uyumanın,yatmanın,yüksekten zıplamanın,aşağı düşmenin,esnemenin,gülmenin,eğilmenin,çömelmenin(b unların hepsini yazıyorum çünkü meshep ayetlerine göre -kuran ayetleri değil- bunların herbiri abdesti bozan şeyler) abdesti bozmadığı,abdesti bozan tekşeyin ayakyolu ihtiyacı gidermek olduğu kuranda yazıyor oysa...
meshep konusuna gelirsek herlde bu kürşad arkadaşımız daha önce hiç kuran okumamış çünkü allah kuran'da dinde meshep çıkaranın ahirette kendiyle hesabı olduğunu bildiriyor
Dinlerini parça parça edip mezheplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir.
6 Enam Suresi 159
Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra çekişmeye girip fırkalar (mezhepler) halinde parçalananlar gibi olmayın.
3 Ali İmran Suresi 105
Hep birlikte Allah’ın ipine sarılın, fırkalara bölünüp ayrılmayın.
3 Ali İmran Suresi 103
meshepçilerin meshepleri savunmasındaki en büyük bahaneleri -kuranın açık bi kitap olmadığı-(diyen tez tövbe etsin,kuranda bu konuda sayısız ayet vardır,bu bahane tarikatçıların,muzcuların,cincilerin,milleti uyutup ağlarına düşürmk için uydurdukları bi yalandır) yalanıdır.böyle yanlış düşüncelre sapanlara ilaç olarak tek önerim KURANdır.alsınlar okusunlar.
kuranda hep yerilen,allahın sakın mesheplere ayrınlanlardan olmayın dediği,dinin bozulmasının ilk evresini oluşturan bu meshepler nasıl oluyorda kendisine inanılmadığında insanı dinden çıkarıyor??allah herhangi bi meshebe -ki herbiri insan ürünü kul yapısıdır yani ilahi değildir- inanmamızı şart mı koşmuş,farz mı kılmış yoksa bu mesheplere bölünmemek haram mıymış?? bi sorarım bu meshepleri savunan arkadaşlara...
kuranda kadın dövülmesi konusuna gelirsek,türkçe çevirisi yapılıurken meali yazan arkadaşların ya da büyüklerimizin bu konuda hadislerin etkisinde kaldığını düşünüyorum.bu ileti çok uzun olduğ için aşağıda belgesini sunacam
daturkishulan
02-27-2007, 05:06 PM
Dr. Edip Yüksel ise aynı ayetin yanlış anlaşılması ile ilgili şu izahları yapar: “Ayette geçen (erricalü kavvamune alennisai) ifadesinin erkekler kadınları gözetir, yahut kadınların geçiminden sorumludur biçiminde çevrilmesi gerekirken gördüğüm tüm Türkçe mealler buradan erkeğin kadınlar üzerinde otoriter olduğu anlamını çıkarmışlardır. Nisa 135’te geçen “kavvam” kelimesine “gözeten, tam yerine getiren, ayakta tutan” gibi anlamlar veren meallerimiz neden Nisa 34’te geçen aynı kelimeye “hakim, yönetici” gibi farklı anlamlar vermektedirler. 5, Maide Suresi 8. ayette geçen “kavvam” kelimesine de aynı şekilde “gözeten, ayakta tutan” anlamını veren meal yazarlarımız, neden kadınlar söz konusu olunca kelimenin anlamını değiştirip sertleştirme ihtiyacı hissetmişlerdir? “Kavvam” kelimesi “kvm” kökünden türer. Bu kökün türevlerinin geçtiği tüm ayetleri incelersiniz hiçbir yerde yönetici hakim anlamını bulamayacaksınız. Aynı ayetteki “badehum” kelimesindeki “ hum” zamirini sadece erkeklere gönderdiğinizde anlam şöyle olur: “ Allah, erkeklerin bazısını bazılarına üstün kılmıştır.” Bu anlam kuşkusuz ayetin içinde bulunduğu metinle uyuşmamaktadır. Ancak “ badehum” kelimesindeki “hum” zamirini erkek ve kadınlardan oluşan karma bir topluluğa gönderdiğinizde anlam şöyle olur: “Allah, erkeklerin ve kadınların bazısını bazılarına üstün kılmıştır.” Türkçe’ye en uygun çeviri şöyle olabilir: “Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir.” Nisa 34 ayetindeki “idribuhanne” kelimesi “ o kadınları dövün” diye çevrilmiş. Bu kelime üzerinde incelemeye geçmeden önce karı koca ilişkisi üstüne Kuran’ın bir değerlendirmesini hatırlatmak isterim. 30, Rum suresi 21. ayette şöyle geçer: “Kendileriyle rahatlayıp huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O’nun ayetlerindendir. Düşünen bir toplum için bunda işaretler vardır.” Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Herhangi Arapça bir sözlüğe bakarsanız bu kelimenin altında uzun bir anlamlar listesini bulacaksınız. Denilebilir ki “daraba” kelimesi Arapça’da en zengin anlama sahip kelimedir. Arapça’da parayı Daraba yaparsın yani basarsın. Nitekim “darphane” Arapça, Farsça bileşimi bir kelimedir. Arapça’da greve gitmek “Drab” tır. Türkçemizde de vurmak kelimesi aynı şekilde değişik anlamlarda kullanılır. Tutmak ve çalmak da öyle. Radyoyu çaldım diyen birisi bu ifadeyle ya hırsızlığını itiraf eder, ya da radyoyu kullandığını bildirir. Nitekim “idrib” kelimesi de “çık dışarı” anlamına gelir. Kuzey Afrika’da Arapça konuşanlar hala “ Daraba” fiilinin emir kipini bu anlamda kullanmaktadırlar. Çok anlamlı bir kelimeyle karşılaştığımızda uygun olan anlamını metnin içeriğini, kullanış biçimini ve sağduyuyu dikkate alarak seçeriz. Örneğin 13, Rad suresi 17. ayetindeki “ Daraba” kelimesini açıklamak yerine dövmek olarak anlasaydık saçma bir sonuçla karşılaşırdık: “ İşte Allah hakkı ve batılı böyle döver.” Nisa 34’teki “nuşuz” kelimesi de meallerde şirretlik, itaatsizlik olarak çevrilmiş. Halbuki bu kelime flörtten başlayarak gayri meşru cinsel ilişkiye kadar uzanan sadakatsizlik ve iffetsizlik anlamını da içerir. Nitekim Nisa 34 ayetini dikkatle incelediğimizde bu ikinci anlamın sözün gelişine daha uygun olduğunu görüyoruz. Nisa 34 ayeti sadakatsiz ve iffetsiz davranan eşine kocasının nasıl davranacağını öğretiyor. Bu uygunsuz tavrın başlangıcında koca öğüt vermeli. Eğer kadın başkasıyla flörte devam ederse kocası yatakları ayırmalı. Eğer bu da yarar sağlamaz ve kadın işi zinaya kadar götürürse, o zaman kocası onu evden çıkarmalı. Erkeğini kandırarak evlilik anlaşmasına ihanet eden bir kadını dövmek nihai bir çözüm olamaz. Ancak ondan ayrılmak ameliyat gibi sıkıntılı da olsa bir çözümdür.” (Dr. Edip Yüksel, Türkçe Kuran Çevirilerindeki Hatalar, sayfa 1320)
Edip Yüksel ise yukarıda alıntıladığımız açıklamalarından sonra ayeti şöyle çevirir:
Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar (Allah’ın yasasına) boyun eğer ve Allah’ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsa korurlar. Onur ve namusları konusunda endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın, nihayet onları çıkarın. Ancak sizi dinleyip vazgeçerlerse onlara karşı bir yol aramayın. Allah yücedir, büyüktür.
4 Nisa Suresi 34Dr. Edip Yüksel’in çevirisi
07onur
03-06-2007, 02:43 PM
benay 3. sayfadan sonra okumadim ama suana kadarkiler hakkinda cevap vericem.Hz Muhammed in bircok esi vardir ve iclerinde 70 yasinda olanda vardir.o kadinlarin hepsini kimsesiz evsiz yoksul oldugu icin yanina almistir.
İslam Hristiyanlıktan sonra geldi diye hristiyanlar cehenneme gitmez, gidemez.oda aynı Allah ın dinidir.Kanıtı Kur'an-ı Kerim de yazar.Yani o dinlerden bahsetmistir.Ama hristiyanlık dururken Muslumanlıgın cıkma sebebi hristiyanlıgın bozulmasıdır.Ben hristiyan olsaydim eger musluman olurmuydum, olmazdım heralde.cunku bana oyle ogretilirdi.Benim 3 Din hocam oldu hic biri boyle seyler dememistir.ahlaktan, toplumda nası davranicaz cart curt.Türkiyede(erdogan giderse eger) devlet okullarında oyle hocaların olacagını hic sanmiyorum.laiklik var cunku.velilerden sikayet gelecektir ama imam hatip liseleri ne durumda Allah bilir.
benay
03-06-2007, 03:54 PM
benay 3. sayfadan sonra okumadim ama suana kadarkiler hakkinda cevap vericem.Hz Muhammed in bircok esi vardir ve iclerinde 70 yasinda olanda vardir.o kadinlarin hepsini kimsesiz evsiz yoksul oldugu icin yanina almistir.
İslam Hristiyanlıktan sonra geldi diye hristiyanlar cehenneme gitmez, gidemez.oda aynı Allah ın dinidir.Kanıtı Kur'an-ı Kerim de yazar.Yani o dinlerden bahsetmistir.Ama hristiyanlık dururken Muslumanlıgın cıkma sebebi hristiyanlıgın bozulmasıdır.Ben hristiyan olsaydim eger musluman olurmuydum, olmazdım heralde.cunku bana oyle ogretilirdi.Benim 3 Din hocam oldu hic biri boyle seyler dememistir.ahlaktan, toplumda nası davranicaz cart curt.Türkiyede(erdogan giderse eger) devlet okullarında oyle hocaların olacagını hic sanmiyorum.laiklik var cunku.velilerden sikayet gelecektir ama imam hatip liseleri ne durumda Allah bilir.
Okumadigin sayfalar zaten bosdu....Islam dininde cokca anlasilmazliklar olmustur, su dogru, bu dogru, sanki birbirimizi oldurelim diye dinler ortaya cikdi, birde sana sunu deyim, Seriat Allah'in insanlara uygulayin emri degil mi ? Uygulansa idam cezasina en az 7/8 kere carpilirdim, peki 4 sahit hakkinda ne dusunursun, dininde her zaman bir dua okumalisin, bana yazarken bile dua okucan, yemek yerken, bir adim yaparken, ayna'ya bakarken ! hemde gunahmis ayna'ya bakmak, guzele bakmak sevap saniyorduk, bu dinle yasamak imkansiz !!! Insanlar kendi kurallarini, hayallerini gerceklestirmeyi hep istemisdir...
umarim anladin, bu dini kotulemeyi istemem, kotuleyecek cok din var, ama kendimizi kandirmayalim...
Kur_Sad
03-06-2007, 05:02 PM
çünkü meshep inancına göre(bu inanç 180 derece islama terstir) kurandan akıl sahipleri anlamaz,kuranın tek muhattabı bu 4 imamdır...kuran'da -ben kuranı akıl sahiplerine yollamıştım ama siz mankafasınız gidin 4 imam ne yapmışsa onu yapın- ayeti geçmese bile halkımız yüzyılların dini sömürüleri ve oluşturduğu kitlesel cahilliklerle bu davranışlarını sürdürmektedirler.
Bi yerde biri birine kafir demişse orda mutlaka bir kafir vardır...
Sen bizi dine 180 derce ters olmakla itham ediyorsun eğer biz öyle değilsek sen kafirsin.Bunu biliyorsundur umarım...
Yahu kardeşim tek dayanak Kur'an mı?Resulullah ne işe yarıyordu o zaman?
Saçmalıyorsunuz sadece...
daturkishulan
03-07-2007, 03:54 AM
Bi yerde biri birine kafir demişse orda mutlaka bir kafir vardır...
Sen bizi dine 180 derce ters olmakla itham ediyorsun eğer biz öyle değilsek sen kafirsin.Bunu biliyorsundur umarım...
Yahu kardeşim tek dayanak Kur'an mı?Resulullah ne işe yarıyordu o zaman?
Saçmalıyorsunuz sadece...
resulallah'ın kuran hükümleri dışında bi hüküm vereceğini düşünmüyorsun heralde.allah'tan başka kimse farzla haramı belirleyemez.
ayrıca soruna da yanıt vereyim.evet kuran'da geçen ayetlere göre -allah'ın sözünden başka hangi hadislere inanıyorsunuz...ona(resulallah) inanın çünkü o kendinden boş sözler etmez- kuran ve resulallah'tan başka kaynak almak kişiyi yanıltır.
180 derece ters olmakla itham eden ben değil kuran -dinde meshepleşenin işi allah'a kalmıştır- bunlar benim sözüm değil allah'ın sözü.kuralları ben koymuyorum.
timurlenk
03-07-2007, 03:07 PM
marifetnameyi okudum bir sürü ipe sapa gelmez iddia vede islamla alakası olmayan zırvalar.. yahu adam insan anatomisini bile cizmis ama gercekle hic alakası yok vede ne acıkı bu zatı muhterem gunumuzde bile kutsal kabul edilmektedir... türklerin vede muslumanların en buyuk sorunu malesef deve kusu gibi yasamaktır...
Alparslan
03-07-2007, 04:04 PM
Dr. Edip Yüksel ise aynı ayetin yanlış anlaşılması ile ilgili şu izahları yapar: “Ayette geçen (erricalü kavvamune alennisai) ifadesinin erkekler kadınları gözetir, yahut kadınların geçiminden sorumludur biçiminde çevrilmesi gerekirken gördüğüm tüm Türkçe mealler buradan erkeğin kadınlar üzerinde otoriter olduğu anlamını çıkarmışlardır. Nisa 135’te geçen “kavvam” kelimesine “gözeten, tam yerine getiren, ayakta tutan” gibi anlamlar veren meallerimiz neden Nisa 34’te geçen aynı kelimeye “hakim, yönetici” gibi farklı anlamlar vermektedirler. 5, Maide Suresi 8. ayette geçen “kavvam” kelimesine de aynı şekilde “gözeten, ayakta tutan” anlamını veren meal yazarlarımız, neden kadınlar söz konusu olunca kelimenin anlamını değiştirip sertleştirme ihtiyacı hissetmişlerdir? “Kavvam” kelimesi “kvm” kökünden türer. Bu kökün türevlerinin geçtiği tüm ayetleri incelersiniz hiçbir yerde yönetici hakim anlamını bulamayacaksınız. Aynı ayetteki “badehum” kelimesindeki “ hum” zamirini sadece erkeklere gönderdiğinizde anlam şöyle olur: “ Allah, erkeklerin bazısını bazılarına üstün kılmıştır.” Bu anlam kuşkusuz ayetin içinde bulunduğu metinle uyuşmamaktadır. Ancak “ badehum” kelimesindeki “hum” zamirini erkek ve kadınlardan oluşan karma bir topluluğa gönderdiğinizde anlam şöyle olur: “Allah, erkeklerin ve kadınların bazısını bazılarına üstün kılmıştır.” Türkçe’ye en uygun çeviri şöyle olabilir: “Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir.” Nisa 34 ayetindeki “idribuhanne” kelimesi “ o kadınları dövün” diye çevrilmiş. Bu kelime üzerinde incelemeye geçmeden önce karı koca ilişkisi üstüne Kuran’ın bir değerlendirmesini hatırlatmak isterim. 30, Rum suresi 21. ayette şöyle geçer: “Kendileriyle rahatlayıp huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O’nun ayetlerindendir. Düşünen bir toplum için bunda işaretler vardır.” Görüldüğü gibi evliliğin amacı sevgi ve merhamete dayalı huzurdur. Herhangi Arapça bir sözlüğe bakarsanız bu kelimenin altında uzun bir anlamlar listesini bulacaksınız. Denilebilir ki “daraba” kelimesi Arapça’da en zengin anlama sahip kelimedir. Arapça’da parayı Daraba yaparsın yani basarsın. Nitekim “darphane” Arapça, Farsça bileşimi bir kelimedir. Arapça’da greve gitmek “Drab” tır. Türkçemizde de vurmak kelimesi aynı şekilde değişik anlamlarda kullanılır. Tutmak ve çalmak da öyle. Radyoyu çaldım diyen birisi bu ifadeyle ya hırsızlığını itiraf eder, ya da radyoyu kullandığını bildirir. Nitekim “idrib” kelimesi de “çık dışarı” anlamına gelir. Kuzey Afrika’da Arapça konuşanlar hala “ Daraba” fiilinin emir kipini bu anlamda kullanmaktadırlar. Çok anlamlı bir kelimeyle karşılaştığımızda uygun olan anlamını metnin içeriğini, kullanış biçimini ve sağduyuyu dikkate alarak seçeriz. Örneğin 13, Rad suresi 17. ayetindeki “ Daraba” kelimesini açıklamak yerine dövmek olarak anlasaydık saçma bir sonuçla karşılaşırdık: “ İşte Allah hakkı ve batılı böyle döver.” Nisa 34’teki “nuşuz” kelimesi de meallerde şirretlik, itaatsizlik olarak çevrilmiş. Halbuki bu kelime flörtten başlayarak gayri meşru cinsel ilişkiye kadar uzanan sadakatsizlik ve iffetsizlik anlamını da içerir. Nitekim Nisa 34 ayetini dikkatle incelediğimizde bu ikinci anlamın sözün gelişine daha uygun olduğunu görüyoruz. Nisa 34 ayeti sadakatsiz ve iffetsiz davranan eşine kocasının nasıl davranacağını öğretiyor. Bu uygunsuz tavrın başlangıcında koca öğüt vermeli. Eğer kadın başkasıyla flörte devam ederse kocası yatakları ayırmalı. Eğer bu da yarar sağlamaz ve kadın işi zinaya kadar götürürse, o zaman kocası onu evden çıkarmalı. Erkeğini kandırarak evlilik anlaşmasına ihanet eden bir kadını dövmek nihai bir çözüm olamaz. Ancak ondan ayrılmak ameliyat gibi sıkıntılı da olsa bir çözümdür.” (Dr. Edip Yüksel, Türkçe Kuran Çevirilerindeki Hatalar, sayfa 1320)
Edip Yüksel ise yukarıda alıntıladığımız açıklamalarından sonra ayeti şöyle çevirir:
Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, herbirine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar (Allah’ın yasasına) boyun eğer ve Allah’ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsa korurlar. Onur ve namusları konusunda endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın, nihayet onları çıkarın. Ancak sizi dinleyip vazgeçerlerse onlara karşı bir yol aramayın. Allah yücedir, büyüktür.
4 Nisa Suresi 34Dr. Edip Yüksel’in çevirisi
:P:P:P:P:PSen onca alimi yok say,inana inana edepsiz yuksel'e inan...Super...Bak bu edepsiz neler demis daha baskaca:
Böylece, duruma ve iklime göre bize serbesti tanınır. Abdesti sadece cinsel ilişkide bulunmak ve tuvalet ihtiyacını gidermek bozar; gaz kaçırmak, kanamak, kadınlarla tokalaşmak ve kadının adet görmesi abdesti bozmaz ve namaza engel olmaz (5:6; 2:222).
http://www.yuksel.org/t/din/namaz.htm
demekki afedersiniz ossura ossura namaz da kilinirmis...edepsiz alcak boyle buyurmus...tam inanacak kaynak dogrusu :D:D:D:D
timurlenk
03-08-2007, 08:58 AM
edip yukselden bahsetmeyin burada adam 19cudur.. kafayı usutuk birisidir..
Demir Kağan
03-09-2007, 04:38 AM
19cu derken?
Alparslan
03-09-2007, 05:31 AM
19cu derken?
Oole i..e gibi p..t gibi bisey yani....:lol:
Kutsal kitabimizda 19 rakami ile ilgili bir mucize oldugunu, HADIS diye birsey olmadigini ve amerikada(Nedense her halt orada) bir yeni ELCI!!!(Peygamberde derler arada yanlis bilmiyorsam) oldugunu iddia ederler.Bir sapkin grup iste.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.