View Full Version : Inanc
afsharkizi
02-11-2007, 02:34 PM
Kendiniz hic sorguladiginiz oldumu.. Tanri varmi, bu dünya nasil varoldu, ya bu hersey yalanmi diyerekten,,, Gercekten zor bir durum Avrupa yasayan bir Türk olarak bizim burda inanc hic önemli degil.. Yani benim sinifimda 6 müslüman var onlar disinda kimse tanriya inanmiyor...
Seckjin Khan
02-11-2007, 02:35 PM
Kendini sorgulamadığın sürece zaten Allah'a ve dinlerine ulaşamazsın...
EGETÜRK
02-11-2007, 02:38 PM
din herzaman sorularıma yanıt vermiştir...
afsharkizi
02-11-2007, 02:39 PM
Iste øyle birsey insan kendini sorguluyor.. Ben cok düsündüm ettim.. bir zaman geldi hic birseye inanmak istemiyordum, ozamanlar annemle baya problem cikmisti.. Incili, arastirdim, tevrati daha birsürü dinleri,, islamla karsilastirdim.. ve gercegi buldugumu anladim.. Ama bu olay tam olarak iki sene önceydi.. hergün kalkardim ve pencereden bakarak sorardim kendimi meger tanri yoksa nasil yaratildik.. okullarda biz hep ALLAH yoktur diye øgretiliriz..Ben bunu tam olarak inanmadim,, ama bosluga düstügüm oldu ve kendimi sorguladim..Ailemde farkindaydi ozaman...
Karayılan
02-11-2007, 02:42 PM
İslam anlasılması gereken cok kıymetli bir hazine keske bazıları tarafından ucuzca kullanılmasa bu hem inananlara hemde insanlıga karsı islenmis bir suc
İnanclar siyasete alet edilmesin
Kendiniz hic sorguladiginiz oldumu.. Tanri varmi, bu dünya nasil varoldu, ya bu hersey yalanmi diyerekten,,, Gercekten zor bir durum Avrupa yasayan bir Türk olarak bizim burda inanc hic önemli degil.. Yani benim sinifimda 6 müslüman var onlar disinda kimse tanriya inanmiyor...
Ben nice zamanlar sorguladım, nice seyler ogrendim hatta vihtizm adlı felsefe kitabımı yazmaya basladım.
Dine inanmamak anlarım ama Tanrıya inanmayan insan nazarımda cahildir.
Seckjin Khan
02-11-2007, 02:44 PM
İnanclar siyasete alet edilmesin
İşte bunun altına imzamı atarım...
afsharkizi
02-11-2007, 02:45 PM
Bende karsiyim inancin siyasete tasinmasindan Iran ve Suudi Arabistanda Inanc ve Siyaset bir... Ve cok kötü
Ateist: Tanrıtanımaz kisi anlamındadır.
Sorgulamayı Kur'an veya baska bir dini kaynaktan yararlanmadan sadece beynimizle yapalım lutfen...
Simdi Ateizm konusunda anlayamadığım; 1-Biz inanlar organizmanın yaratılısını olagan ustu olan "Tanrı" ya baglıyoruz. Peki Ateistler neye baglıyor ?
Ben hep soyluyorum, bana bunun mantıklı bir cevabı verilsin Ateist olacagım.
Karayılan
02-11-2007, 02:59 PM
asıl kotuluk inancların ideolojilerle sentezlenmesi hatta inancların baslı basına bir ideoloji halini alması
benim kisisel gorusum bu... ugruna canımı bile verebilecegim Turkculuk davasının bazı gruplar tarafından saptırılması cok zoruma gidiyor. Muslumanım ve dinimin bir gorusun yada siyasi grubun ucuz politikaları tarafından kullanılmasına karsıyım. Aynı sekilde Turkculugun İslamla sentezlenmesinede karsıyım.
afsharkizi
02-11-2007, 03:00 PM
benim ataist arkadaslarim var... ama inaniyor onlarin icinde azicik olsada bir inanc olduguna cünkü akillarinda hep bir soru isareti birakirim.. onlara göre darwinin anlattigi felsefe dogru.. onlarla calistigim icin onlari baya iyi tanirim.. Onlarin icinde hep bir bosluk oldugunu inaniyorum..
Darwin felsefesi ateist bir felsefe degil ki.
Darwin desin ki biz balıktan geldik,bocekten geldik. Ben taaaaaaaa! en basını soruyorum. Organizma nasıl meydana geldi. Suna bir ateist cevap versin yaw :D
afsharkizi
02-11-2007, 03:36 PM
ise gidince sorarim ve cevap verecegim
benay
02-12-2007, 03:12 AM
Ateistlikde herseyin etkisi var, aile, kisilik, egitim,....
Bende afsharkizi gibi her uç onemli dini arastirmaya onem verdim, benzerlikler, guzel seyler, ilginç hikayeler, hersey vardi...
Ama butun ateistler ayni degildir, bazilari kalplerinden inanmazlar, bazilari içlerinde inanirlar ama onem vermezler, bazilari arastirmak, bilmek bile istemezler...
afsharkizi
02-12-2007, 03:27 AM
Ateistlikde herseyin etkisi var, aile, kisilik, egitim,....
Bende afsharkizi gibi her uç onemli dini arastirmaya onem verdim, benzerlikler, guzel seyler, ilginç hikayeler, hersey vardi...
Ama butun ateistler ayni degildir, bazilari kalplerinden inanmazlar, bazilari içlerinde inanirlar ama onem vermezler, bazilari arastirmak, bilmek bile istemezler...
benaycim burda sana hak veriyor.. Bende birsira inanmiyordum..Ama ailem müslüman ve müslüman olarak dogdum ama bir ara bende sorguladim kendimi
benay
02-12-2007, 04:31 AM
benaycim burda sana hak veriyor.. Bende birsira inanmiyordum..Ama ailem müslüman ve müslüman olarak dogdum ama bir ara bende sorguladim kendimi
Seni anliyorum, kendisine ateist demek çok zor cunku Turkler arasinda ateist olmak bir utançdir, hele senin ailen Musluman ise ateislik ile yasayamadigin iyi anlasiliyor zaten ama ateistlik'dede kotu olan sey, bazi ateistlerin ayni masonlar gibi adaletinin, iyiyin, yanlisin, insanligin pek onem verilmemesi...
afsharkizi
02-12-2007, 04:35 AM
Seni anliyorum, kendisine ateist demek çok zor cunku Turkler arasinda ateist olmak bir utançdir, hele senin ailen Musluman ise ateislik ile yasayamadigin iyi anlasiliyor zaten ama ateistlik'dede kotu olan sey, bazi ateistlerin ayni masonlar gibi adaletinin, iyiyin, yanlisin, insanligin pek onem verilmemesi...
Ben ateist degilim... Müslümanim ama cogu kiside oldugu gibi bende sorguladim degisik inanclari.. ve cok düsündüm,,, eger tanri yoksa bu yeryüzü nasil oldu.. Daha birsürü seyler. mesala insan vücüdünün nasil yaratildigi ve nasil calistigi bir hücre bile calisa bilmesi icin birsürü sey gerek.. mesala atomlar.. artik onuda parcaladilar ve ayirdilar ve daha ileri gitmek istiyor.. ve bu kainati bir yaratici oldugunun farkina vardim... H20 suyun formulu ama hidrogen ve oxygen iki ayri element olarak tehlikeli ama bunlar birlesmesinden su oluyor ve buda bir mucize.. bunun kaynagini sordum øgretmene ve bana cevap veremedi ve bende orda sükrettim allahima..
Bir arkadasım vardı o da inanmazdı Tanrıya. İnsan nereden geldi ? diye sorardım Maymun derdi. Maymun derdim... balık derdi. balık derdim... tas derdi. :D Canlı bir organizma nasıl tasdan meydana geldi? orası muamma :D:D:D
BuyukTuran
02-12-2007, 08:32 AM
mgas kardeş şu kanserli kardeşimize yardım etmek isterken bir şey söylemiştin
hazır din bölümü varken soruym kafama takıldı kusura bakma:(
senin 6 ay vadeli paran varmış kardeş okul cami yardımına yardım ediceğm dedin fakat faiz parayla camiye yardım edersen dostum o parayla yapılan camiide namaz kılanların namazları kabul olmaz hemde o kadar sana günah yazılır bu din'e ve insanlara yardım değil daha farklı birşey olur
yanlış anladıysam kusura bakma:)
mgas kardeş şu kanserli kardeşimize yardım etmek isterken bir şey söylemiştin
hazır din bölümü varken soruym kafama takıldı kusura bakma:(
senin 6 ay vadeli paran varmış kardeş okul cami yardımına yardım ediceğm dedin fakat faiz parayla camiye yardım edersen dostum o parayla yapılan camiide namaz kılanların namazları kabul olmaz hemde o kadar sana günah yazılır bu din'e ve insanlara yardım değil daha farklı birşey olur
yanlış anladıysam kusura bakma:)
Yok yahu ne kusuru, haklısın ama yardıma muhtac cok insan var. Benim daha ekonomik ozgurlugum yok ama yardım etmek niyetindeyim hep. Cebimdeki parayı verirsem daha okumam gerek, bilmemne gerek falan... Ama buradan gelecek para bana birsey kaybettirmeyecek ve muhtaca kazandıracak.
afsharkizi
02-12-2007, 01:57 PM
benim yasadigim toplumda inancli olmak zor gercekten
Aybike
02-12-2007, 02:03 PM
benim yasadigim toplumda inancli olmak zor gercekten
ama en sağlamı..:)
afsharkizi
02-12-2007, 02:08 PM
ama en sağlamı..:)
Hehe ama gercekten geleneklere ve göreneklere gøre yasamak zor.. ama ailem biizm geleneklere gøre yasamamiz icin cok cabaliyor tabi... En iyi sekilde.. örf ve adet
Demir Kağan
02-12-2007, 03:00 PM
Bir arkadasım vardı o da inanmazdı Tanrıya. İnsan nereden geldi ? diye sorardım Maymun derdi. Maymun derdim... balık derdi. balık derdim... tas derdi. :D Canlı bir organizma nasıl tasdan meydana geldi? orası muamma :D:D:D
Hava, rüzgâr, vs.. vs.. :lol:
afsharkizi
02-12-2007, 03:10 PM
onlara gøre biz maymunuz.. bir gün øgretmenimle alay ettim.. ders bilogi. artik domuzlar hakkinda konusuyoruz., genler falan oda dediki insanin 89 - 90 % domuzla uyusuyor ben øgretmenim inanamiyorum yoksa o sizin akrabanizmi dedim heheh cok gülmüstük
Domuzlar insanlara en cok benzeyen genlere sahiptir. Bu bilimsel birsey.
Yanı sıra evrim teorside kanıtlanmıstır.
Teori: Kullanılmayan zayıflar ve yok olur kullanılan gelisir ve guclenir.
Bu teori dogrudur maymun-insan ile karıstırmayın.
afsharkizi
02-12-2007, 03:18 PM
Domuzlar insanlara en cok benzeyen genlere sahiptir. Bu bilimsel birsey.
Yanı sıra evrim teorside kanıtlanmıstır.
Teori: Kullanılmayan zayıflar ve yok olur kullanılan gelisir ve guclenir.
Bu teori dogrudur maymun-insan ile karıstırmayın.
gen benzeye bilir onuda biliyorum ama insanin ve maymunun 98% uyusuyor domuzda daha az
benay
02-12-2007, 03:54 PM
gen benzeye bilir onuda biliyorum ama insanin ve maymunun 98% uyusuyor domuzda daha az
:shock: :shock: :shock:
Bu mumkun mu ?
Avrupalarin domuzlara olan benzerlikleri tartisilmaz ama diger insanlarin bence domuz ile genetikde alakalari yok...
afsharkizi
02-12-2007, 04:01 PM
:shock: :shock: :shock:
Bu mumkun mu ?
Avrupalarin domuzlara olan benzerlikleri tartisilmaz ama diger insanlarin bence domuz ile genetikde alakalari yok...
bilimsel olarakta ama bütün canlilarin genleri benzer cünkü hepimiz atomlardan olusuyoruz.. insan, hayvan, bitkiler , gezegen vs sey.. Ama insan oglu devrim yasamadi cünkü 2 milyon yil ønce bir karinca yada sivri sinek fosili ayni..
ulaskirim
02-12-2007, 04:26 PM
Biraz olsun aydınlatıcı olacağını düşündüm....
İNSAN DNA'SI, SOLUCAN, SİNEK VE TAVUĞA DA BENZEMEKTEDİR!
Bu temel proteinler diğer pek çok farklı canlılarda da bulunan ortak hayati moleküllerdir. Yalnızca domuzda değil, bütünüyle farklı canlılarda bulunan aynı tür proteinlerin de yapısı insandakilerle çok benzerdir.
Örneğin, New Scientist dergisinde aktarılan genetik analizler, nematod solucanları ve insan DNA'larında %75'lik bir benzerlik ortaya koymuştur. Bu, elbette insan ile bu solucanlar arasında sadece %25'lik bir fark bulunduğu anlamına gelmemektedir! Eğer evrimcilerin kurguladığı soyağacına bakılırsa, insanın dahil edildiği Chordata filimu ile Nematoda filumlarının 530 milyon yıl önce bile birbirlerinden ayrı oldukları görülür.
http://img259.imageshack.us/img259/9159/99028464ou8.jpg
Gazetelerde yer alan genetik benzerlik haberlerinden bir örnek. Bu gibi haberler genetik benzerlik kavramını evrim teorisine bir delil olarak gösterme çabasının örnekleridir. Ancak genetik benzerlik hiçbir zaman evrime delil teşkil etmez.
Öte yandan geçtiğimiz aylarda Türk medyasına da yansıyan bir bulgu, Drosophila türüne ait meyve sineklerinin genleri ile insan genleri karşılaştırıldığında, % 60'lık bir benzerlik çıktığı yönündedir.
Öte yandan bazı proteinler üzerinde yapılan analizler de, insanı çok daha farklı canlılara yakın gibi göstermektedir. Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacıların yaptığı bir çalışmada, kara canlılarının bazı proteinlerini karşılaştırmaktadır. Hayret verici bir şekilde, yaklaşık bütün örneklerde insan ve tavuk, birbirlerine en yakın akraba olarak eşleşmişlerdir. Bir sonraki en yakın akraba ise timsahtır.
Evrimcilerin "insan ile maymun arasındaki genetik benzerlik" konusunda kullandıkları bir diğer örnek ise insanda 46, şempanze ve gorillerde ise 48 kromozom bulunmasıdır. Evrimciler, kromozom sayılarının yakınlığını evrimsel bir ilişkinin göstergesi sayarlar. Oysa eğer evrimcilerin kullandığı bu mantık doğru olsaydı, insanın şempanze kadar yakın bir akrabasının daha olması gerekirdi: "Patates"! Çünkü patatesin kromozom sayısı maymununkiyle ıaynıdır: 48.
Bu örnekler, genetik benzerlik kavramının evrim teorisine bir delil oluşturmadığını göstermektedir. Çünkü genetik benzerlikler iddia edilen evrim şemalarına uymamakta, aksine bunlara tamamen ters sonuçlar vermektedir.
BuyukTuran
02-13-2007, 07:27 AM
Yok yahu ne kusuru, haklısın ama yardıma muhtac cok insan var. Benim daha ekonomik ozgurlugum yok ama yardım etmek niyetindeyim hep. Cebimdeki parayı verirsem daha okumam gerek, bilmemne gerek falan... Ama buradan gelecek para bana birsey kaybettirmeyecek ve muhtaca kazandıracak.
tamam da camii ye böyle yardım edersen hem kendine sonsuza kadar sürecek bir günah kapısı açarsın hemde orada namaz kılanların namazları kabul olmaz iyilik olmaz ötekiler konusunda bir şey demiyorum iyi niyetli olduğun belli ;)
BOZ-OK
02-13-2007, 12:40 PM
Kasmayin kendinizi bu kadar, bir sey olmaazzz... :cool:
BuyukTuran
02-14-2007, 12:39 PM
kaynak ney? :?
afsharkizi
02-16-2007, 08:24 AM
benim merak ettigim sey daha önce baskalrinda kendi bøyle sorgulamis olmasi
Karayılan
02-16-2007, 03:51 PM
Ben sorguladım Samanist olmayı dusunmustum bi sıra aslında o dinde cok guzel ama Islam baska...
afsharkizi
02-16-2007, 03:53 PM
wallaha ben bircok dini arastirdim buddhist, jahudilik.. vb.
Mustafa Altınay
02-18-2007, 12:06 PM
Bende kendi fikrimi söyliyeyim, inanç tartışılmaz, olduğu gibi kabul edilir. Çünkü inanç için doğru bilgi ile yanlış bilginin ortasındadır deniyor. Doğru da diyen olur yanlış da diyen olur. O zaman herkesin kabul ettiği kendi doğrusudur inanç. Dünya da yüzbinlerce dini, felsefi inanç vardır. Ama bilgi için aynı şeyi söylüyemeyiz. Bilgi 6 milyar insanında mutabık kalabileceği bir gerçektir. Su yüz derece de kaynıyor dediğimiz zaman bu bilgidir. 6 milyar insana her zaman ispat edersin, kuşku kalmıyacak şekilde. İnsanlar doğal olarak inançlarına uygun yönetim şekilleri uygulamışlar ve herkesin kutsal saydığı değerleri olmuş ama yönetim bir toplumun kutsal saydığı değerler üzerinden oluşursa aynı değerlerle tezat oluşturan kutsal değerlere sahip olanlar aynı toplumda yaşıyamıyorlar. İnancın değil de bilginin temel alındığı toplumların yönetim biçimleri laik toplum biçimleri oluyor. bugün Irak'taki şii-sunni çatışması veya Pakistan ve Hindistan'ın Budizm-Müslüman çatışması hep inancı temel alan, Ortaçağ zihniyeti dediğimiz sistemlerden oluşmaktadır. Bizde de Alevi-Sunni çatışmasının olmamasının tek sebebi bilgiyi temel alan laik toplum olmamızdır.
Bizi farklı kılan Atamızın yaptığı zihinsel devrim budur.
“BEN, MANEVİ MİRAS OLARAK HİÇ BİR DONMUŞ VE KALIPLAŞMIŞ DÜSTUR BIRAKMIYORUM. BENİM MANEVİ MİRASIM; İLİM VE AKILDIR.” ATATÜRK...
Bu şiarı da bilgiyi temel alan bir toplumsal düzen önerdiğinin göstergesidir.
İnançların tartışıldığı toplum laik toplumdur, bilgi toplumudur.
Biraz çok konuştum, saygılar hürmetler....
afsharkizi
02-18-2007, 12:07 PM
neden tartisilmasin ozaman neyin gercek oldugunu neyin yanlis oldugunu bilemeyiz
Mustafa Altınay
02-18-2007, 12:22 PM
Tartışılacak tabi ama sonuç itibarıyla insanlığın mutabık kalacağı bir inanç olmuyacaktır. Lokal olarak tartışacağız tabi ama genel olarak varılabilecek bir mutabakat olmuyacaktır... Tek bir inançta mutabık kalınarak insanlığın farklı inançlarda olmasını sona erdirmiyecektir. Ama bilgi konusunda insanlık doğru bilgi konusunda mutabık kalabilmektedir. İnanç bir ihtiyaçtır ve insanların inançları değişebilmektedir. Ama tartışarak ama kendi zihinsel sürecinin dayatmasıyla... benim her türlü inanca saygım vardır onu da belirteyim.
afsharkizi
02-18-2007, 12:26 PM
Insanlik tarihinin baslangicindan beri inanc tartisilmistir.. Ama artik inanmak ve inanmamakta øzgürsün.. Kimseyi bir seye zorlamazsin.. Bir hoca oglu yada kizi ateist olabilir.. Atesit bir anne ve babanin cocogu müsluman olabilir...
Mustafa Altınay
02-18-2007, 12:37 PM
Tabiki... dediğiniz gibi...
afsharkizi
02-18-2007, 12:41 PM
benim müslüman olmayan hatta inanmayan bircok arkadasim var.. Birbirimizin gösürsüne saygi duygugum sürece birsey yok...
Mustafa Altınay
02-18-2007, 12:49 PM
Ben de müslümanım Elhamdürüllah, benimde çevremde çok var, Ateist olan. Başka dinlerden yakın tanıdığım yok...
afsharkizi
02-20-2007, 01:43 PM
Herkes istedigi inanci secmekte øzgürdür..
http://www.internethaber.com/images/news/30915.jpg
Allah'ın 99 ismi enerji veriyor
Dr. Ender Saraç, kamuoyunun yakından tanıdığı, medyanın görüşlerine büyük önem verdiği uzmanların başında geliyor.
Sağlıklı hayat, diyet, doğru beslenme, obezite ve stres gibi konularda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Saraç, son günlerde "Ruhsal Gelişim ve Kader" isimli kitabıyla gündemde. İnsanlara, "Niçin yaratıldım, ölüm sonrasına hazır mıyım?" gibi soruları sordurmak amacıyla bu kitabı yazdığının altını çizen ünlü doktor, eserinde önemli bir tespite de yer veriyor: Allah'ın 99 ismini (Esmaü'l-Hüsna) zikretmek bir enerji tekniğidir.
Bunun meditasyon gibi pozitif enerji verecek etkili bir yöntem olduğunu vurgulayan Saraç, doğru yapıldığında insanda eksik olan enerjileri tamamlayacağını, zarar veren enerjileri de törpüleyip kişiyi rahatlatacağını anlatıyor. Saraç, kendini merhametsiz hissedenlere Allah'ın 'Er Rahim' ve 'Er Rahman', sinirlilere 'El Halim', içinde sevgi eksikliği bulunanlara ise 'Ya Vedud' ismini tekrarlamalarını öneriyor. Artık dünyada her şeyin bilimsel olarak açıklandığını ifade ederken, bu tezini ilginç bir öngörüyle destekliyor: "Ayetü'l-Kürsi, Felak ve Nas sureleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığı yani korunduğu çok kısa süre içinde ince aletlerle tespit edilecek."
(Zaman) http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=73000
Berke Xan
03-16-2007, 02:36 AM
Bu kıza sahip çıkın, sonu Ogün Samast'a benzeyecek...
Ahde Vefa
03-16-2007, 08:52 AM
Nekadar sahsiyetsiz bir cocuk ya hu bu .. Igrendim resmen.
afsharkizi
03-16-2007, 01:24 PM
Ben bosuna ørgüte falan katilmam... Hayatimi neden mahvedeyim.. Hem Ogün Samas hakkindaki düsüncelerim degisik... Birde taraftan onu hakli buluyor ama øbür taraftan haksiz cünkü o insan ne kadar køtü olursa olsun Hrink .... Øldürülmemeliydi.... Ama bu iddialarin hepsi bos... katliam matliam yok cogu amerika gøc etti,,., hem milletin severek dinledigi Cher bile ermeni asilli Türklere savas asti..
Qarama
03-16-2007, 05:38 PM
Bu oglana sahip cikin, sonu Hrant Dink'e benzeyecek...
Kenanhan
03-17-2007, 04:29 AM
SİZ ALLAH RIZASI İCİN BERABER YASADIGINIZ İNSANLARA BENDEN MEMNUN
MUSUN? DİYE HİC SORDUNUZMU?
Evet bende sorgulamistim ALLAHIN VARLIGINI ama o zaman 8 yasinda idim..
Insan samimi bir Müslüman olarak inandiktan sonra her sey kolay Avrupa gibi bir yerde yasasada..
Cennet bedava degil arkadaslar
Berke Xan arkasimizda afsharkizini tanimadigindan dolayi böyle bir yorum yazdigina inaniyorum
SIZLERDEN BIR RICADA BULUNMAK ISTIYORUM
Esma-ül hüsna, Allah'ın doksandokuz güzel ismidir
bu Esma-ül hüsnanin icinde Tanri kelimesi gecmiyor.
Olmayan bir kelimeyi Kullanmiyalim lütfen
Saygilarimla
Demir Kağan
03-17-2007, 04:34 AM
SİZ ALLAH RIZASI İCİN BERABER YASADIGINIZ İNSANLARA BENDEN MEMNUN
MUSUN? DİYE HİC SORDUNUZMU?
Evet bende sorgulamistim ALLAHIN VARLIGINI ama o zaman 8 yasinda idim..
Insan samimi bir Müslüman olarak inandiktan sonra her sey kolay Avrupa gibi bir yerde yasasada..
Cennet bedava degil arkadaslar
Berke Xan arkasimizda afsharkizini tanimadigindan dolayi böyle bir yorum yazdigina inaniyorum
SIZLERDEN BIR RICADA BULUNMAK ISTIYORUM
Esma-ül hüsna, Allah'ın doksandokuz güzel ismidir
bu Esma-ül hüsnanin icinde Tanri kelimesi gecmiyor.
Olmayan bir kelimeyi Kullanmiyalim lütfen
Saygilarimla
Çünkü Tanrı Arapça bir kelime değil.
Bırakın insanlar inandıkları yaradana kendi istedikleri gibi isim versinler.
Kenanhan
03-17-2007, 04:45 AM
Maasallahin var Demir Kağan bey
5 dakika bile gecmeden incelemissin cevabimi
haklisin insanlar inandiklari gibi isim verebilirler
ama
herkes bildigine inana bilir ,bu hakki zaten cenabi Allah insanlara tanimis..ama Müslümanlar degil
bu samimi bir müslüman icin gecerli olamaz..
Saygilarimla
Ahde Vefa
03-17-2007, 04:54 AM
Esma-ul husna'da Rab veya Yaratan da gecmiyor guzel kardesim..
Birak ta kim ne derse desin, onemli olan niyettir.
Niyetimizi de YUCE ALLAH bilir, yargilamak bize dusmez.
ALLAH-u alem.
BOZ-OK
03-17-2007, 10:55 AM
Maasallahin var Demir Kağan bey
5 dakika bile gecmeden incelemissin cevabimi
haklisin insanlar inandiklari gibi isim verebilirler
ama
herkes bildigine inana bilir ,bu hakki zaten cenabi Allah insanlara tanimis..ama Müslümanlar degil
bu samimi bir müslüman icin gecerli olamaz..
Saygilarimla
Hoca Ahmed Yesevi'nin Divan-i Hikmet adli eserinden,
11
Essiz Mansur harlik birle boldi eda
Bir söz birle yaranlardin boldi cüda
Hali dilin heçkim bilmes Tengrim güvah
Kanlar yutup men hem güvah boldim mena
26
Vaderiga mahser küni zahir bolsa
Tengri özi kazi bolub nazir bolsa
Yaman isim kilmislarim hazir bolsa
Ne yüz birle Hazret'ige bardum mena
Yunus Emre'den,
Bundan içeri haber isit, eydeyin ey yar
Hakikatin kafiri, ser'in evliyasidir
Biz talib-i ilimleriz, ask kitabin okuruz
Calap müderris bize, ask hod medresedir
Haber eylen asiklara, Aska gönül veren benem
Ask bahrisi oluban denizlere dalan benem
Gördüm gögün meleklerin, her biri bir isteymis
Hak Calabin zikrin eden INCIL benem KURAN benem
Mehmet Akif Ersoy'dan,
Sarilir, indirilir mevki-i müstahkemler,
Beserin azmini tevkif edemez sun'-i beser;
Bu gögüslerse Hudâ'nin ebedi serhaddi;
'O benim sun'-i bedi'im, onu çignetme' dedi.
Asim'in nesli...diyordum ya...nesilmis gerçek:
Iste çignetmedi nâmusunu, çignetmiyecek.
Gorunuse gore sen Hoca Ahmed Yesevi'yi, Yunus Emre'yi, Mehmet Akif Ersoy'u ve daha bir cok Turk tarih ve kulturunun devlerini bir kalemde siliyor ve bu kisileri, hatta bu kisilerle birlikte bu gune kadar mevlasina "Tanri", "Calab", "Huda" gibi adlarla seslenmis olan butun atalarimizi "samimi musluman olmamakla" sucluyorsun... Sana bu forumda propagandasini yaptigin Arap kulturel emperyalizminin sahipleri olan sevgili din kardeslerimizin ne kadar "samimi Musluman" olduklarini ornekleriyle aciklamak zorunda birakma beni, utanirsin kardesim... :rolleyes:
Scofield
03-17-2007, 11:00 AM
@kenanhan. herqezturqtur
allahin 99 ismini yaz buraya sana inanayim. sanki 99 ismini biliyorsun ya.... :cool:
@kenanhan. herqezturqtur
allahin 99 ismini yaz buraya sana inanayim. sanki 99 ismini biliyorsun ya.... :cool:
Internetten bulur yazar seninkide işmi bunu yuzyuzeyken soyliyeceksinki o zaman anlarsın gercegi :cool:
Saygilarimla
Bırakın bu geyik muhabbetlerini :cool:
Scofield
03-17-2007, 11:43 AM
Internetten bulur yazar seninkide işmi bunu yuzyuzeyken soyliyeceksinki o zaman anlarsın gercegi :cool:cidden ama :D yuzyuze olursan suratina karsi cevab verebilirler mi sence? :lol:
Yuzyuze cevabını veremez o yuzden burada sormak anlamsız olur bulacak bir yerden copy paste yapacak al iste biliyorum diyecek.
Karayılan
03-17-2007, 11:49 AM
Hristiyanlikta neden Allah adi hic olmamis yada Yahudilikte. Simdiki hallerini sormuyorum. Ilk indirildikleri donemden bahsediyorum. Allah adi arapca El-Ilah sozcugunden gelir bunu tum dil bilimciler kabul etti. Ilah, Rab sozcukleri islamiyetten once de vardi.
Ben kendi dilimdeki adini kullanirim. Tanri, yeri ve gogu var eden tek Tanri. Yazgimizi elinde tutan tek Tanri... Ona ister Allah diyin ister Yehova ister Jesus ister Tanri ister God hepsini anlar. Siz yeterki onu kastederek soyleyin
Scofield
03-17-2007, 11:57 AM
Hristiyanlikta neden Allah adi hic olmamis yada Yahudilikte. Simdiki hallerini sormuyorum. Ilk indirildikleri donemden bahsediyorum. Allah adi arapca El-Ilah sozcugunden gelir bunu tum dil bilimciler kabul etti. Ilah, Rab sozcukleri islamiyetten once de vardi.
Ben kendi dilimdeki adini kullanirim. Tanri, yeri ve gogu var eden tek Tanri. Yazgimizi elinde tutan tek Tanri... Ona ister Allah diyin ister Yehova ister Jesus ister Tanri ister God hepsini anlar. Siz yeterki onu kastederek soyleyinThanks....
yazmak zorundayim cunku TESEKKUR butonum yok :D
yavuz
03-17-2007, 02:50 PM
Esma-ul husna'da Rab veya Yaratan da gecmiyor guzel kardesim..
ALLAH-u alem.
Haklısın değerli ağabeyim... "Önemli olan niyettir." Ancak günümüzde "Tanrı, Tanrı" diye bu kelimeyi günlük hayatımıza sokmaya çalışanların niyetleri konusunda da az-çok fikir sahibisindir... ;) Ben de Tanrı diyorum bazen, Üstad'ım Necip Fazıl da demiş yer yer... Arkadaşlarımızın paylaşımlarından da öğrendik ki; Mehmet Akif, Yunus Emre, Hoca Ahmed Yesevi (Hz.) de Hüda gibi, Tanrı gibi kelimeleri kullanmışlar... Dediğin gibi, önemli olan niyet; ancak birilerinin niyetleri göz önünde bulundurulduğunda gerçekten, bu kelimeleri kullanmamaya itiliyor insan doğal olarak, bir Mü'min olarak, "saf Anadolu çocuğu" olarak...
Scofield
03-17-2007, 03:17 PM
Tanri Turku Korusun... Aman Tanrim... Tanri yardimcimiz olsun
yavuz
03-17-2007, 03:20 PM
Tanri Turku Korusun... Aman Tanrim... Tanri yardimcimiz olsun
Hah... Aferin Scofield... İşte ben de bunları halkın diline dolamaya çalışanların "niyet"inden bahsediyordum. Örneklendirememiştim, teşekkür ederim!.. :cool:
Ben herzman ALLAH derim arapca diye ALLAH ismini reddetmem hic tanrım yardım et demedim hep ALLAH'ım dedim . Tanrı kelimesine olan alerjiyi suna bagliyorum turkce dublajlı filmlerde bir kilisede papaz yada hristiyanların yaratana seslenisleri hep Tanrı diye cevrilmistir dolayısı ile insanımız Tanrı denince hristiyanca bir anlam cıkarıyorlar olsa gerek hatta bazı dublaj filmlerde papaz ALLAH dese garipseniyor komik karsılanıyor boyle seslendirmemi olur diye hangi dilde soylerseniz soyleyin yaratan birdir
HerqezTürqtür'unde dedigi gibi
ALLAH-u alem.
Tartismanın geregi yoktur .
benay
03-21-2007, 06:31 AM
Din catismasi, ateist ve Musluman arasinda...
Ateist Islam'a kufur etmis (mesela Kuran'i tuvalet kagidina benzerligini soyluyor...) ve Musluman bunlara karsilik vermis.....neyse gorursunuz, video'nun kosesinde var gerisi
YouTube - SHUT UP!! darwin3000
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.