PDA

View Full Version : Türkiye ; AKParti İle devam

mustafa06
02-12-2007, 09:15 AM
Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Merrill Lynch Türkiye'de seçim öncesi bazı kamuoyu yoklamaları yaptırdı. Anketten AK Parti yüzde 90 iktidar çıktı:

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Merrill Lynch tarafından hazırlanan 2007 raporunda, genel seçimleri AK Parti'nin kazanmasının beklendiği belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimi de 'pürüzsüz' geçecek.

Türkiye piyasasına bakıldığında risk diliminin yüksek olduğunun görüleceğini, Borsanın gelişmekte olan borsaların ortalamalarına oranla yüzde 20-25 civarında ucuz olduğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin sürekli raitingi artacakmış gibi bir işlem gördüğünü anlattı. Şimşek, bütçe performansının çok iyi olduğunu, hisse senetleri ve tahvillerin ucuz, faizlerin yüksek olduğunu, çünkü cari açığın yüksek olduğunu, bunun da enflasyon beklentisinde belirsizlik yarattığını söyledi. 2007'de iki seçim yapılacağına dikkati çeken Şimşek, şöyle devam etti: ''Cumhurbaşkanlığı seçimi genel hatlarıyla pürüzsüz geçecek. Siyasi kriz yaratacağı kaygısı yerinde değil. Türkiye, piyasalar anlamında iyi yönetiliyor. Türkiye muz cumhuriyeti değil, sistemiyle oturmuş bir ülke.

Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, genel seçimlerde ise yüzde 65 olasılıkla AK Parti ikinci bir dönemi kazanacak. DYP, MHP yüzde 10 barajı civarlarında bulunuyor, kalıcı olarak barajın üzerine çıkmış değil. Çıksalar ve meclise 4 parti girse de AK Parti tek başına kazanır görünüyor. Tek başına iktidar olma ve küçük bir parti ile koalisyon kurma ihtimali toplamı, yani iktidar olma ihtimali yüzde 90 civarında...''

mustafa06
02-12-2007, 01:13 PM
Genel sechimlerin tarihi 4 kasım ancak anlashılan Cumhurbashkanlığı sechiminin hemen arkasından genel sechimler 2 ay kadar öne alınma ihtimali vardır. yani genel sechimlere fazla süre kalmamıshtır.

Size göre de Bu AKP 1. parti olarak tekrar iktidar olabilir mi?

Halka rağmen dört yılda yaptığı bu icraatlerle tekrar iktidar olma ihtimali var mıdır?
Dört yıldır iyi yönetilmediğini! meydanlarda haykıran halk dönüpte tekrar akp'ye oy verecekmidir ?
Ki bu anketlerde böyle bir sonuca varılmıshtır.
Yoksa akp lehine kamu oyumu olushturuluyor ?

Redd-i İlhak
02-12-2007, 01:30 PM
AKP halktan yine azımsanmayacak oylar alacak ama asla tek başına iktidar olamayacak...

Türkiye herzaman ki gibi koalisyon hükümeti tarafından yönetilecek ...

Redd-i İlhak
02-12-2007, 01:32 PM
kendimi cem uzan gibi hissettim amma yazmışım ya :lol:

ne demek istediğimi anladınız neyse ;)

Hanedan
02-12-2007, 02:02 PM
AK Parti rakipsizliğin avantajı ile büyük ihtimalle yine tek başına iktadar olacaktır diye düşünüyorum. Hatta şu an AKP'yi arzu etmeyen çoğu seçmen bile sandık başına gittiğinde elini vicdanına koyup yine AK Partiye oy verecektir. Başka alternatif göremiyorum.

Karayılan
02-12-2007, 02:06 PM
AK Parti rakipsizliğin avantajı ile büyük ihtimalle yine tek başına iktadar olacaktır diye düşünüyorum. Hatta şu an AKP'yi arzu etmeyen çoğu seçmen bile sandık başına gittiğinde elini vicdanına koyup yine AK Partiye oy verecektir. Başka alternatif göremiyorum.tam tersine vicdan sahibi kimse akepe ye oy vermez. petrol yasası stopaj vergisini yabancı yatırımcıya sıfır olarak uygulamak ulkeyi sattıklarına yeterli kanıt

eflatunn
02-12-2007, 02:24 PM
yine tek başına iktidar olacağını zannetmiyorum.geçen seçimlerde oy verenlerin birçoğu yaptıkları hatanın farkında ve bin pişman.çünkü geçen seçimlerde mhp'yi de destekleyen de chp'yi destekleyen de,dsp'yi destekleyen de ....v.b ortada adam gibi parti yok diye gitti akp'ye(!) oy verdi.ama şimdi o oyları geri almanın vakti geldi.en azından bu sefer herkes desteklediği partiye verirse ki öyle olacağını tahmin ediyorum akp tek başına iktidar olamaz.koalisyon hükümeti kurulur gibime geliyor.verilen o emanet oyları geri almanın vakti geldi.umarım yine aynı hatalara düşülmez.

Hanedan
02-12-2007, 02:28 PM
Koalisyonların bu Ülkeye neler getirdiği hakkında ki deneyiminiz süper doğrusu. Allah o günlere döndürmesin...

eflatunn
02-12-2007, 02:30 PM
Koalisyonların bu Ülkeye neler getirdiği hakkında ki deneyiminiz süper doğrusu. Allah o günlere döndürmesin...

beni mi kastediyorsunuz?
o günlere belki döndürmesin diyebilirsiniz ama bu günleri de bir daha göstermesin

Redd-i İlhak
02-12-2007, 02:41 PM
tamam koalisyon da hep sorun çıkıyor ama tek başına iktidar olacaklarsa da adam gibi bir parti olsun !

kim olsun diyorsanız bana sormayın oy bile vermek geçmiyor içimden ama AKP 'nin olmaması için vereceğiz birine artık...

mustafa06
02-12-2007, 02:52 PM
eflatunn,
çünkü geçen seçimlerde mhp'yi de destekleyen de chp'yi destekleyen de,dsp'yi destekleyen de ....v.b ortada adam gibi parti yok diye gitti akp'ye(!) oy verdi.ama şimdi o oyları geri almanın vakti geldi]

Eğer dediğiniz olursa ortada AKP diye bir parti kalmaz,

MHP'den oy almısh olamaz. Chünkü MHP'nin Türkiyede ki klasik oyu % 8-9 dur.
Bir önceki sechimde halkın teveccühü MHP idi %18 in üstünde oy aldı.
Son sechimlerde o oylar geri gitti ve MHP tekrar klasik oyuna döndü.
Türkiyedeki sol oyların oranı gechmishte % 35 olarak bilinirdi. son 15 yıldır bu oran sürekli olarak azaldı. shu anda %25 in altındadır. Ecevitin karizmatik kishiliği ile aldığı oylar da artık alınamaz chünkü ecevit karizması bir daha chizilemez. yani AKPden sola gidecek oy olmadığı gibi, solda da AKPden oy chalabilecek bir umut ıshığıda yoktur. Gechmishten geriye ANAP ve DYP kalıyor, Bu iki parti Türkiyenin son kırk yılında ki basharısızlıklarda en büyük pay sahipleridir. hırsızlığın soygunun alenen yapıldığı dönemlerdir ki , bahsettiğiniz uyanık halk gerchekten uyanıksa bunları hich sechmez.
Galiba anketler ve erdoğan doğru söylüyor. % 30 un üstünde oy alacaklar
Ya tek bashına iktidar yada meclise giren en küchük parti ile koalisyon olacak :)

Dulkadiroglu
02-12-2007, 02:59 PM
AKPye oy atanlar ilerde vebal altında kalır cocuklarına karsı...cocuklarımız "buyuklerimiz goz gore gore ulkeyi boldurtmus" diyecektir AKPnin kurdler ve yabancılar hakkındaki politikalarıyla...

eflatunn
02-12-2007, 03:10 PM
[QUOTE=mustafa06;628256]
yani AKPden sola gidecek oy olmadığı gibi, solda da AKPden oy chalabilecek bir umut ıshığıda yoktur. Gechmishten geriye ANAP ve DYP kalıyor, Bu iki parti Türkiyenin son kırk yılında ki basharısızlıklarda en büyük pay sahipleridir. hırsızlığın soygunun alenen yapıldığı dönemlerdir ki
Galiba anketler ve erdoğan doğru söylüyor. % 30 un üstünde oy alacaklar
Ya tek bashına iktidar yada meclise giren en küchük parti ile koalisyon olacak

malesef böyle bir hataya düşmüş tanıdıklarım var.seçim zamanında ortada doğru dürüst parti yok.bari bunlara verelim gitsin.diyen tanıyorum ki hem de bu insanın akp ile uzaktan yakından alakası olamaz.hatta seçim yaklaşırken emekli maaşlarına yapılacak zammı duyan emeklilerinde birçoğunun akp'ye oy verdiğine şahidim.hem de alakaları yokken.yani din ile,duygu sömürüsü ile topladılar oyları sağdan da soldan da.ben de bu gördüklerimi ölçüp tartıyorum ve böyle bir sonuca varıyorum.Anap ve Dyp için dediklerine diyecek bir sözüm yok.zaten şu an Anapın başındaki kişinin oraya ne yollarla geldiğini hepimiz biliyoruz.Sözün özü malesef hiçbiri sütten çıkma ak :lol: kaşık değil.ama umarım yine aynı hataları yaşamayız.

mustafa06
02-12-2007, 03:27 PM
sevgili kardeshim,
Türkiyenin partileri olarak belli oranın üstünde oy almıshların hepsi shu veya bu shekilde iktidara gelmishlerdir. Kendi siyasi chizgime uygun ve yıllardır oy verdiğim partide iktidar olmushtur. Ancak sonuchta Türkiyeyi getirip soktukları nokta 2001 krizidir. Kach yashındasınız bilmiyorum. Ama iyi bildiğim bir shey vardır. 1974 yılından beri bu halk enflasyon ile soyulmushtur, kanı emilmishtir. Her 5- 6 yılda bir ekonomik kriz ile halk perishan edilmishtir.ve sonunda 2001 krizi ile son nokta konmush, Türkiyenin talan edildiği belgelenmishtir. yani ülkemizin geleceği ipotek edilmishtir. yani gechmishte satılmıshtır.
Bu gün yashananlar satılma değil, icra memurlarının icra ishlemlerini yerine getirmesidir.
Bu gün Ülkemiz eğer 200 - 300 milyar dolar borch ichinde ise bunun asıl sorumluları eski iktidarlardır. Ekonomik olarak ayakta duramayan bir ülkenin bağımsızlığından söz etmek mümkün olabilir mi?
Bu gün her sheye rağmen üretebiliyor, satabiliyorsak, borcumuzu ödeyebilir, 30 yıldır canımızı alan, asla düshmez denilen enflasyondan azda olsa kurtulup soluk alabiliyorsak bu bile basharıdır.
Halk her sheyi iyi hesap eder, ve son sözü söyler. ama asla yanlısh söz söylemez.
Halkın hata yaptığını iddia etmek, kendisini halkın dıshında görmektir. yani kendini inkardır.

Demir Kağan
02-12-2007, 03:33 PM
Tayyip bey kıvrım kıvrım kıvranıyor oy diye. İnşallah tek başlarına iktidara gelemezler, hatta inşallah meclise giremezler. Ancak şöyle bir durum var ki, bu adamlardan daha iyi millete hizmet edecek bir parti de göremiyorum.

Redd-i İlhak
02-12-2007, 03:39 PM
Eski hükümetlerin doğru düzgün çalışmadığını düşünürsek her hükümetin yapması gerekeni yapanlar iş yapıyormuş gibi görünüyor ...

yanii AKP ekstra birşey yapmıyor... yapılması gerekeni yapıyor ama eski hükümetler sayesinde bu yapılanları bile unutmuşuz ve ne güzel çalışıyor diyoruz şimdi de

bu ayrımı iyi yapmak gerekiyor

eflatunn
02-12-2007, 03:41 PM
[QUOTE=mustafa06;628310]
Kach yashındasınız bilmiyorum.
mustafa abi 18 yaşındayım.ama bazı şeyleri bilmek için yaşamaya gerek yok.okuduklarımla öğreniyorum zaten.haklısın ben öteki hükümetler mükemmel demiyorum.onların hatalarının bedelini biz ödüyoruz.

Bu gün her sheye rağmen üretebiliyor, satabiliyorsak, borcumuzu ödeyebilir, 30 yıldır canımızı alan, asla düshmez denilen enflasyondan azda olsa kurtulup soluk alabiliyorsak bu bile basharıdır.
malesef bu ürettiklerimiz devede kulak kalıyor.borçları ödediğimizi sandığımız para bizim kazandığımız para değil.bizim üzerimizden kazanılan kirli para.ve malesef enflasyon da az değil.esnaf kan ağlıyor.soluk almak için çırpınıyor.şu an ismini net olarak hatırlamıyorum ama maliye ile alakalı bir yönetici aynen olmasa da benzer şu açıklamayı yapmıştı.'enflasyon zannedildiği gibi iyi değil.şişirilmiş balon misali.her an patlayabilir'.neler olabileceğinin kendileri de farkında.
neyse gece vakti içim sıkıldı yine.
saygılar ;)

mustafa06
02-12-2007, 03:47 PM
mustafa abi 18 yaşındayım.ama bazı şeyleri bilmek için yaşamaya gerek yok.okuduklarımla öğreniyorum

Shüphesiz okuyarak öğreniliyor, ama o sıcaklığı hissederek yashayınca hich unutulmuyor.

sevgi ile güzel günlere

Dulkadiroglu
02-13-2007, 09:47 AM
Ben Anavatan Partisinin ya da DYPnin iktidara en azından ortak olarak basa gecmesini istiyorum...Turkiye'nin gelecegi AKPye 5 yıl daha emanet edilmemli...

Karayılan
02-13-2007, 09:57 AM
Ben Anavatan Partisinin ya da DYPnin iktidara en azından ortak olarak basa gecmesini istiyorum...Turkiye'nin gelecegi AKPye 5 yıl daha emanet edilmemli...Tuncay Ozkan bizim okulda bir konferans verdi ve soyle dedi.
"Sol gorusluyseniz yada Sosyal demokratsaniz CHP ye
Sag goruslu milliyetci yada muhafazakarsaniz MHP ye oy verin"

Ben Milliyetciyim ancak MHPye oy veremiyorum. Vicdanim el vermiyor. Belki ANAP olabilir dedigin gibi ama onada guvenemiyorum.

raltay
02-13-2007, 10:05 AM
Anap ve dyp Türkiyenin yakın tarihinde meydana gelen her sheyden ya tek bashlarına yada ortakları ile birlikte sorumludurlar.
Türkiyenin bulunduğu nokta göz önüne alınınca, uyguladıkları politikalarda pek basharılı olamadıkları gözükmektedir. yani basharısız olmushlardır.
basharısızları tekrar tekrar davet etmek, basharısızlığı davettir.
Hatırlayın bakalım; bu partiler kimlerle ortaklık yapmıshlardı

Karayılan
02-13-2007, 10:32 AM
Anap ve dyp Türkiyenin yakın tarihinde meydana gelen her sheyden ya tek bashlarına yada ortakları ile birlikte sorumludurlar.
Türkiyenin bulunduğu nokta göz önüne alınınca, uyguladıkları politikalarda pek basharılı olamadıkları gözükmektedir. yani basharısız olmushlardır.
basharısızları tekrar tekrar davet etmek, basharısızlığı davettir.
Hatırlayın bakalım; bu partiler kimlerle ortaklık yapmıshlardıAslinda her iki partide liderlerini degistirdi. Gecmisle ilgili olarak bu partilerin degil baslarinda ki insanlarin sorumlu tutulmasi gerek.

Cok kisa bir ornekle ne demek istedigimi anlacaksiniz 1938 oncesi CHP ile sonrasi CHP yi karsilastirin. Lider degisikligi nasil bir partiyi kokten degistirir gorursunuz.

mustafa06
02-13-2007, 10:34 AM
[QUOTE=Turansoyu;628912]Tuncay Ozkan bizim okulda bir konferans verdi ve soyle dedi.
"Sol gorusluyseniz yada Sosyal demokratsaniz CHP ye
Sag goruslu milliyetci yada muhafazakarsaniz MHP ye oy verin"

QUOTE]

Solu toparlama, sağı parchalama taktiği :)
T. Özkan biliyor ki, sağda herkes MHP'ye oy vermeyecek. ama bu yolla mhp ye kayabilecek oyların ekseriyeti akpden olacaktır. akp zayıflar ama sağda chok sayıda meclise girme ihtimali olan parti vardır. bu partilerde gerekli oyu alırsa sağ meclise chok parchalı olarak girebilir. Sağdan 4 partinin meclise girdiğini düshünün
oyoranları %10 ile %20 arasında dört parti,
Solda dishe dokunur parti yoktur
Ecevitin ölümü ile solda dsp döneminin tamamen bittiği bu sechimlerde görülecektir. diğer sol ise partiler küsurat partileridir.
sol tek partisi Chp, alacağı oy oranı % 20 lerin üzerinde olursa meclisin en büyük partisi olacaktır. T. Özkanın özlemi de budur. Tek bashına iktidarolmasada ona yakın bir millet vekili sayısı.
alacağı oya göre belki bir parti ile koalisyon yaparak iktidar olacaktır.
Sağda koalisyon ichin 3 parti belkide 4 partinin ile biraraya gelmesi gerekecektir. yani oldukcha zorluklar vardır.

Türkiyenin gechmishinde koalisyon hükümetlerinin ülkeyi nereye getirdiklerini unutmadık.
yemezler.

Gechen sechimlerde oy vermedim ama, AKP'ye inadına oy verebilirim.

Karayılan
02-13-2007, 10:42 AM
Sagin meclise cok parti sokmasi cok daha yararli olur cunku meclise girecek tek sol parti CHP ve bu parti mecliste ki diger partilerle koalisyon yapma fikrine en soguk bakan parti olacak. Sag cok milletvekili sokarsa ornegin ANAP DYP MHP koalisyonu gerceklesirse hem AKP iktidar olamaz hem sag partiler hukumet kurar.
Baska bir konu ne kadar sag parti meclise girerse AKP okadar az vekil cikaracaktir. Sag CHP den oy calamaz alacagi oyler gecen secimde AKPye giden oylar olacak.

Yinede AKPnin potensiyel oylari var. Bilincsiz vatandas ekonominin iyi gittigini dusunuyor hala. Sunuda soylemek lazim AKP tekrar iktidar olursa omru cok uzun olmayacak cunku yeni bir calkalanma bizi bekliyor olacak.

mustafa06
02-13-2007, 10:44 AM
Aslinda her iki partide liderlerini degistirdi. Gecmisle ilgili olarak bu partilerin degil baslarinda ki insanlarin sorumlu tutulmasi gerek.

Cok kisa bir ornekle ne demek istedigimi anlacaksiniz 1938 oncesi CHP ile sonrasi CHP yi karsilastirin. Lider degisikligi nasil bir partiyi kokten degistirir gorursunuz.

Anap, Özallı yıllarda da iktidardı, akbulut dönemini gördü, mesut yılmazlada idare edildi.
DYP demirel dönemlerini de yashadı, chiller dönemlerini de gördü.
Liderlerin değishmesi ile bir shey değishmiyor. idare etme mantığı değishmeli.
Bunu da gösteren hichbir isharet yoktur.
insanların söylemleri kulağa hosh geliyor ama denemek ichin iktidara getirince eylemleri ülkenin canını acıtıyor. Bu acının maliyeti bu gün yaklashık 300 milyar dolar borchtur.

mustafa06
02-13-2007, 10:52 AM
Sagin meclise cok parti sokmasi cok daha yararli olur cunku meclise girecek tek sol parti CHP ve bu parti mecliste ki diger partilerle koalisyon yapma fikrine en soguk bakan parti olacak. Sag cok milletvekili sokarsa ornegin ANAP DYP MHP koalisyonu gerceklesirse hem AKP iktidar olamaz hem sag partiler hukumet kurar.
Baska bir konu ne kadar sag parti meclise girerse AKP okadar az vekil cikaracaktir. Sag CHP den oy calamaz alacagi oyler gecen secimde AKPye giden oylar olacak.

Yinede AKPnin potensiyel oylari var. Bilincsiz vatandas ekonominin iyi gittigini dusunuyor hala. Sunuda soylemek lazim AKP tekrar iktidar olursa omru cok uzun olmayacak cunku yeni bir calkalanma bizi bekliyor olacak.

Yani 1999 sechimlerinin tekrarını istiyorsunuz.
1999= Dyp,Anap, Mhp, refah, ve dsp
2007= dyp,anap mhp, akp, chp

1999 solsuz (dsp'siz) hükümet olmadı. chünkü dsp en büyük parti idi
2007 chp siz hükümet neredeyse imkansız olabilir, chünkü chp meclisin en büyük grubuna sahip olur.
1999 da dsp, mhp, anap ile hükümet kuruldu, Türkiye ne badirelerden gechti.
unutulmamalıdır.

Tarih tekerrür ederse, chp, mhp ve bir takviye parti ile hükümet kurulur. Acaba Bu defa Türkiye hangi badirelerle karshılashır diye merak ediyorum.

Karayılan
02-13-2007, 10:53 AM
Anap, Özallı yıllarda da iktidardı, akbulut dönemini gördü, mesut yılmazlada idare edildi.
DYP demirel dönemlerini de yashadı, chiller dönemlerini de gördü.
Liderlerin değishmesi ile bir shey değishmiyor. idare etme mantığı değishmeli.
Bunu da gösteren hichbir isharet yoktur.
insanların söylemleri kulağa hosh geliyor ama denemek ichin iktidara getirince eylemleri ülkenin canını acıtıyor. Bu acının maliyeti bu gün yaklashık 300 milyar dolar borchtur.Kalkindigimizi iddia eden AKP nin Turkiyenin borc stogunu 2 ye katlamasi ulkenin canini bir gun gercekten acitacak. Neye guvenerek bu kadar krediyi cekiyorlar anlamis degilim.

Bakin ulke ekonomisi balon gibi sisiyor neden? cunku ulkeye ha bire yabanci sermaye girisi var. Bu sermaye ulkeye katma deger saglamiyor. Vergiden muaflar. Yabanci isciler getirebiliyorlar. Stopaj vergisi odemiyorlar.
Yerli yatirimci vergi ve isci sigorta giderleri altinda eziliyor.

Soyle bir senaryo gerceklesebilir.
1 Ulke finansmanini yabanciya teslim eder
2 Devlet kuruluslarinin hepsi ozellesir
3 Devlet tam liberal yapiya gecer ve ekonomiden elini ayagini ceker
4 Yerli yatirimci yabancilastirilir.(Sabanci ve koc sirketleri ha bire yabanci evliligi yapiyor)
5 Kucuk yatirimci olur.

Bunlar olursa kriz olmaz. Tam tersi olursa ulke cok aci cekecek. Lakin ben bunlarin olmamasini kriz yasama pahasina tercih ederim.

ANAP ve DYPnin soylemleri ulkenin bu acmazdan kurtarilmasi yonunda ama gelin gorun ki ben bu adamlarada guvenemiyorum. Su an iki parti arasinda kararsizim ANAP ve CHP belkide hic biri...

Karayılan
02-13-2007, 10:56 AM
Ayrica 2001 krizi ile bu ortam kiyaslandiginda hangisinin daha vahim oldugunu gorememek bence gaflettir.

Kaputulasyon veren bir hukumetimiz var biz kriz olmuyor diye seviniyoruz. Ne acaip degil mi?

mustafa06
02-13-2007, 11:20 AM
Turansoyu,
[
Öncelikle sizi yeni tanıyorum, ama samimi fikirlerinizi beyan ettiğiniz ve tartıshma kültüründen örnekler verdiğiniz ichin teshekkür ediyorum.

Kalkindigimizi iddia eden AKP nin Turkiyenin borc stogunu 2 ye katlamasi ulkenin canini bir gun gercekten acitacak. Neye guvenerek bu kadar krediyi cekiyorlar anlamis degilim.
Size bir soru , Türkiyenin borch stoğunun ikiye katlaması, bu hükümetche alınan kredilerden dolayımıdır? yoksa gechmish borchları chevirebilmek ichin borchlanma ihtiyacındanmıdır.
Bu hükümet döneminde düshen faizler düshmeseydi, sizin tasvip ettiğiniz partilerden birisi iktidarda olsaydı , acaba borch stoğu kach katına chıkma ihtimali vardı hich düshündünüzmü?

1 Ulke finansmanini yabanciya teslim eder
2 Devlet kuruluslarinin hepsi ozellesir

Zaten Ülkenin finansmanı gechmishte ashırı borchlananlar (chok iyi borchlanıyor diye bashrı plaketi alanlar) tarafından yabancılara teslim edilmishti.

Devletin ekonomik kurulushlarının tamamı özelleshmelidir. bunun farklı sebepleri vardır. Öncelikle devlet ekonomide bazı ishlerden elini chekmelidir. chünkü özel sektör bu ishi daha iyi yapmaktadır.
''yabancı satılmamalıdır'' diyebilirsiniz. haklısınız
ancak malını satmak zorunda olan devlet kendisine en iyi parayı verene satabilir. Bunun aksi yüce divan yoludur.
Kaldı ki bu sanayi yabancıların parası ile kurulmush ise bir gün paralarını isterler, ödeyemiyorsan malını alırlar.

AKP döneminde yabancılar icra memurları gibi tahsilat yapıyorlar. Doğru, ama ülke gechmish yıllarda ipotek altına alındı.

Ayrica 2001 krizi ile bu ortam kiyaslandiginda hangisinin daha vahim oldugunu gorememek bence gaflettir.

Haklısın chünkü 2001 krizinde ülke her yönü ile chökmüshtü. sanayiisi bir anda yok olma noktasına geldi. Bankaları göchtü bir anda 50 milyar dolar uchtu gitti . Merkez bankasından bir gecede 7 milyar dolar bozularak ülkeye ne zararlar verildi. 1 milyar dolar ichin ABDye adeta yalvarıyorduk. Abd nin bu son shansınız diye uyarması ve gönülsüz rızası ile İMF 25 milyar dolar verdi ama Türkiyenin tepesinde demoklesin kılıcı gibi dikileceği shartı ile.

Bu gün ile o günleri kıyaslayınca o günler bir daha gelmesin demek gerekiyor. Bu ülke hala 2001 krizinin shoklarından kurtulamamıshtır.
gerchekten ülkemiz ichin 2001 daha vahimdi.

Sahi bu ülkeyi buralara kimler getirdi. Chünkü bu ishler 4 yılda olacak ishler değildir.

Karayılan
02-13-2007, 11:48 AM
Su an sanayii yada ekonomi yabanci tek elinde gelisiyor ve bunun ulkeye en ufak bir faydasi yok yakinda vatandasin elinde ki para cekilecek ve sonra... bunun icin ha bire borclanma ha bire yabanci sermayeye imtiya nereye kadar.
Cok yakinda satacak birseyimiz kalmadiginda ne olacak?
Ulkeyi ozellestiririz heralde...
2001de en azindan ekonominin gercek yuzunu gorduk yada gosterdiler. Bizim dedigimizi yapin boyle olmayin diyorlar simdi bizde peki abi diyoruz. Borc stogu ekonominin buyume hizina gore artabilir bu liberal kapitalzm'in bir sonucu ancak bu hukumet borcla borc faizi oduyor alinan kredi ekonomiye girmiyor. Simdi yabanci yatirimci kiskacinda Turk yatirimci ne yapacak bunun cevabini hangi hukumet gorevlisi verebilir? Tarima kota bizden baska hangi ulkede var?
Adiyaman artik tutun kokmuyor bunun sorumlusu kim?

Ahh RTE vahh RTE sen neymissin sen...

mustafa06
02-13-2007, 03:20 PM
2001de en azindan ekonominin gercek yuzunu gorduk yada gosterdiler.

Haklısın, 2001 öncesinin siyasetchileri chok ishler yaptık, ülkemiz kalkınıyor demishlerdi. , Her hafta Türkiyeye bir chağ atlatıyorlardı. sözlerin yalan olduğu bu krizde görüldü. (varsayalım ki gösterdiler).

Zamanın siyasetchilerinden bir kach inciyi hatırlayalım; ''Söz veriyorum ,Emeklilik yashını indireceğim.'' sözünü tuttu İndirdi. Ama bu karar ekonomi ichin yeni yük demekti.
Gelinen nokta; Kendi ayakları üstünde durması gereken sosyal güvenlik kurumları Her yıl bütcheden 20 milyar YTL destekle ayakta durabiliyor.
Yani bu kurumlara devlet destek vermek zorunda bırakılmıshtır.
Bu kararı yabancılar aldırmadılar bizim sechtiğimiz siyasetchiler aldılar. ülke zarar gördü

''Tarım ürününe Taban fiyat Bashkası ne veriyorsa ben besh fazla vereceğim.'' dedi. Yine sözünü tuttu, gerchekten verdi. Bu kararda ekonominin gereklerine uygun değildi. sadece siyasetchi sözünü yerine getirme adına bunu yaptı, o gün bazıları sevindi ama daha sonra acısı (o gün sevinenler dahil Tüm ülkeden chıktı)
Gelinen nokta:(Bu konuyu daha önce farklı bir bashlıkta detaylı olarak anlatmıshtım ama) Kısaca, Tarımda kotalar her zaman vardı. ancak siyasetchiler köylüye shirin gözükmek,onların oyunu alabilmek adına kotaları deldiler. fiiliyatta ortadan kaldırdılar. gerchekten oy aldılar ama kota dıshı ashırı ürün üretim yapıldı bu ürünler devlete aldırıldı, daha sonra bu ürünler imha edildi. devletin parası bosha harcandı.
Bu kararıda yabancılar aldırmadılar, bizim sechtiğimiz siyasetchiler aldılar. yine ülkemiz zarar gördü.

''Bana 500 gün süre verin Enflasyonu düshüreceğim, ekonomi düzelecek '' Dedi.
Halk 3 defa 500 gün verdi. Bu basharı ülke ve Halk ichin gerekliydi. Ama sözünü tutamadı enflasyon düshmedi , ekonomi battı, 24 ocak 1980 , 1991 krizleri yashandı.
Gerchekleri göremeyen halkımız, aynı insanları tekrar parlamentoya soktu.
2001 krizini yashadık.

Her kriz bu ülkenin değerlerinin heba olması anlamına geldiğini göremeyen halkımız shimdi aynı insanları tekrar sechmek ichin yarıshıyorsa sözüm yoktur.
Chünkü milletler layık oldukları shekilde yönetilirler.

Bu gün televizyonda bazı reklamlar dikkatimi chekti. gench partinin reklamlarında söylenenler, gechmishi hatırlatıyordu ve ilginchti.

Aklımda kalanlardan ikisini yazayım;
Sechilirsem Türkiyedeki tüm ishsizler her ay 350 YTL maash vereceğim.
sechilirsem, üniversite sınavlarını ve harch paralarını kaldıracağım.

Takip ederseniz daha güzellerini bulabilirsiniz.
Anlashıldı, Bu halkın akıllanmayacağını, poh poha iyi geldiğini, biraz gururunu okshayınca yemi yutacağını Uzan Bile anlamısh. Daha chok veriyor
Haydi gench partiye

Hanedan
02-14-2007, 05:39 AM
Yorumsuz:

DiŞ BorÇ
2002 Yili : 215 Mİlyar Dolar
2006 Yili : 261 Mİlyar Dolar

Imf' Olan BorÇ
2002 Yili :24,30 Mİlyar Dolar
2006 Yili :9,80 Mİlyar Dolar

Faİz Oranlari
2002 Yili :%62,70
2006 Yili :%17

Yabanci Sermaye AkiŞi
2002 Yili :1 Mİlyar Dolar
2006 Yili :18 Mİlyar Dolar

BÜtÇe AÇiĞinin Mİllİ Gelİre Orani
2002 Yili :%14,60
2006 Yili :%0,50

Merkez Bankasi Rezervİ
2002 Yili :26,80 Mİlyar Dolar
2006 Yili :57 Mİlyar Dolar

Askarİ Ücret
2002 Yili :184 Ytl
2003 Yili :226 Ytl
2004 Yili :318 Ytl
2005 Yili :350 Ytl
2006 Yili :380,50 Ytl

Mİllİ Gelİr(kİŞİ BaŞina)
2002 Yili :2638 Dolar
2006 Yili :5216 Dolar

İŞsİzlİk Orani
Her Yil 650 Bİn KİŞİ İstİhdama Katiliyor
2002 Yili :%10,3
2006 Yili :%8,8

genco
02-16-2007, 05:42 AM
Bence Türkiye'yi AKP'den kurtarmak solun elinde.
Şöyleki:
Sol eğer, bölünmeden seçime girerse, bu en az yüzde 30 oy demektir...
Sağdan da anlaşabileceği -barajı geçmiş- bir partiyi yanına aldığı zaman rahatlıkla meclis çoğunluğunu elde eder...

Sol acaba birleşir mi? Cevap hayırsa, demekki hükümet olma gibi bir dertleri yokmuş, denilebilinir o zaman; yani muhalefete devam. En iyi yaptıkları iş zaten...

timurlenk
02-16-2007, 05:55 AM
.........................

Demir Kağan
02-16-2007, 06:13 AM
Bence Türkiye'yi AKP'den kurtarmak solun elinde.
Şöyleki:
Sol eğer, bölünmeden seçime girerse, bu en az yüzde 30 oy demektir...
Sağdan da anlaşabileceği -barajı geçmiş- bir partiyi yanına aldığı zaman rahatlıkla meclis çoğunluğunu elde eder...

Sol acaba birleşir mi? Cevap hayırsa, demekki hükümet olma gibi bir dertleri yokmuş, denilebilinir o zaman; yani muhalefete devam. En iyi yaptıkları iş zaten...

Hülâsa CHP-MHP Koalisyonuna EVET!

genco
02-16-2007, 06:43 AM

MHP için iyi bir formul değil bence...CHP ile doku uyuşmazlığı yaşanır. Çünkü CHP'nin içindeki Doğu kökenlilerin söylemleri MHP'ye ters gelir.

Zaten, ikinci bir koalisyon MHP yi bitirir, diye düşünüyorum...

MHP tek başına iktidar olamazsa, hiç bir hükümette yer almamalıdır.

Çünkü, kendi görüşlerini yansıtmayan icraatların altına yine imza atmak zorunda kalırsa; MHP de taşlar yerinden oynar ki bu da felaketi olur...

Tek başına iktidar olma şansı da zayıf...Çünkü önünü kesmek isteyenler çok; her yolu deneyeceklerdir; deneniyorlar da...
Önce BBP'yle böldüler...
Şimdi de "Irkçı-Türkçü" bir parti yoldaymış..

Kimbilir daha neler çıkacak!

CHP'ye en iyi DYP yakışır, barajı geçerse tabi...

timurlenk
02-16-2007, 07:39 AM
mhp tek basına iktidar olamassa kesinlikle muhalefette kalmalıdır(gecen donemde koalisyona girmese idi mhp bugun tek basına iktidar idi)...

Karayılan
02-16-2007, 08:08 AM
MHP için iyi bir formul değil bence...CHP ile doku uyuşmazlığı yaşanır. Çünkü CHP'nin içindeki Doğu kökenlilerin söylemleri MHP'ye ters gelir.

Zaten, ikinci bir koalisyon MHP yi bitirir, diye düşünüyorum...

MHP tek başına iktidar olamazsa, hiç bir hükümette yer almamalıdır.

Çünkü, kendi görüşlerini yansıtmayan icraatların altına yine imza atmak zorunda kalırsa; MHP de taşlar yerinden oynar ki bu da felaketi olur...

Tek başına iktidar olma şansı da zayıf...Çünkü önünü kesmek isteyenler çok; her yolu deneyeceklerdir; deneniyorlar da...
Önce BBP'yle böldüler...
Şimdi de "Irkçı-Türkçü" bir parti yoldaymış..

Kimbilir daha neler çıkacak!

CHP'ye en iyi DYP yakışır, barajı geçerse tabi...Bagimsiz bir Turkcu parti budunumuz(milletimiz) icin cok yararli olacaktir.

Ancak bu parti
1 Turkculugu Atsiz'dan ibaret olarak gorenlerce kuruluyorsa
2 "Ayrimci" bir politika izlerse

Yararindan cok zarari olur.

Bence MHP artik feshedilmeli. Yukselen ulusculuk(milliyetcilik) hareketini karsilayamiyor. Yavas yavas ummetcilik yapmaya basladilar. Ayrica iclerine cok sayida duzen ve Ataturk karsiti sizdi. Bu parti fesedilmeli ve yerine Alparslan Turkes'in 1960larda dusundugu gibi bir parti kurulmalidir. MHP Turkes'in Turkculugu ile degil yanlizca Islamciligi ile siyaset yapmaya basladi.

Islamci siyaset yapmak isteyenler BBP'ye Turk ulusculari(milliyetcileri) yeni MHP'ye

raltay
02-16-2007, 11:21 AM

Türkiyede sol oylar %35i buluyordu.
Şimdi ise %25 lerin altındadır. Yani yeni nesilin ekseriyeti sağ eğilimli olmuş.
CHP'nin %25 lere yakın oy alması demek sol oyların tamamını alması demektir. Bu ise mümkün değildir.
Bence Chp geçen seçimlerdeki oyunu dahi alamaz, yani %15- 17 gibi bir oy alacak, MHP ise barajı kesinlikle geçer ama , artık %18 ler mümkün gözükmüyor. Yani isteselerde CHP- MHP koalisyonu zor ihtimal, bir payanda daha gerekecek.
Esasen meclise 5 veya altı parti girerse iki partili koalisyon ihtimali akepe' nin oy oranına ve milletvekili sayısına bağlı olarak(akepe tek başına iktidar olamazsa ) belki akepe yapabilir.

diğerlerinin iktidarı kesinlikle 3 partili olacaktır.

raltay
02-16-2007, 11:26 AM
mustafa06,

Her kriz bu ülkenin değerlerinin heba olması anlamına geldiğini göremeyen halkımız shimdi aynı insanları tekrar sechmek ichin yarıshıyorsa sözüm yoktur.
Chünkü milletler layık oldukları shekilde yönetilirler.

Bu gün televizyonda bazı reklamlar dikkatimi chekti. gench partinin reklamlarında söylenenler, gechmishi hatırlatıyordu ve ilginchti.

Aklımda kalanlardan ikisini yazayım;
Sechilirsem Türkiyedeki tüm ishsizler her ay 350 YTL maash vereceğim.
sechilirsem, üniversite sınavlarını ve harch paralarını kaldıracağım.
Anlashıldı, Bu halkın akıllanmayacağını, poh poha iyi geldiğini, biraz gururunu okshayınca yemi yutacağını Uzan Bile anlamısh. Daha chok veriyor
Haydi gench partiye

Bu millet hicbir konuda aziz nesini haklı cıkarmaz.

mustafa06
02-16-2007, 01:27 PM
mustafa06,

Bu millet hicbir konuda aziz nesini haklı cıkarmaz.

Hakkını yememek gerekir, aziz nesin chok iyi bir gözlemci idi.

Gechmishte bu ülkeyi krizden krize sürükleyenler tekrar iktidara talipler.
Onlar talip olabilirler ama iktidar olurlarsa ki, (aydınlar! öyle istiyor) aziz nesin haklı chıkar

mustafa06
02-17-2007, 04:17 AM
Bir noktanın iyi bilinmesi gerekir;

Buraya yazılan düshünceler, ülkenin gechmishte yashadıkları olaylar ile, mevcut siyasi, ekonomik durumu ve ilgili tespitleri kıyaslamak, buna göre gelecekte neler olabilir, olasılıkları tespit ederek en faydalı olasılığı bulmaya chalıshmak, sechimlerde de bu tespite uygun oy vermektir.

Burada ortaya konulan görüshlerin tıpatıp aynı olması, robotlar gibi tek düshünce beklenmemelidir.
Aksi halde bir kishi doğru! olan düshüncesini buraya asar, diğerleride anladık efendim anlamına gelsin diye thank tushuna basardı. Bu mantık eski komunist ülkerde bile kalmadı.

Farklı görüshler, doğruyu bulmak veya diğer bir değish ile en az hata yapanlar olmak ichin gereklidir. Sonuchta kazanchlı chıkacak olan ülkemizdir.

Tartıshma kültürü, farklı görüshlerdeki insanları kırmadan saldırmadan, farklı görüshleri sonuna kadar dinlemeyi, bu görüshlerden yanlısh olanları elemeyi, yanlıshların yerine doğruları nedenleri ile anlatmayı gerektirir.
Aksi durum; ülke gechmishinde de gördüğümüz gibi tartıshma değil, kavgadır.

Burada ben hichbir partinin propagandasını yapmıyorum. gerekte yoktur.
Chünkü Burada topumuz on kishiyiz birbirimizi biliyoruz.
Amacımız ülke gündemi ile ilgili farklı görüshlerimizi paylashmaktır.
Bu nedenle eleshtiriler kishilere değil, görüshlere (nedenleri ile) olmalıdır.
Görüshü olmayanlar kishilere saldırırlar.
sevgi ile,