PDA

View Full Version : Türkler Hristiyan Olmalıdır

hristiyan
02-15-2007, 12:23 PM
Arkadaşlar,

Milletimizin refahı için, geleceği için İslam denen illetten kurtulmak zorundayız. Dünyaya bakalım, göreceğiz ki bütün medeni milletler hristiyandır. Tutuculuktan, miskinlikten ve Tayyip gibilerini seçebilecek kadar salaklaşan bir topluluk olmaktan kurtulmak ancak ve ancak ulusumuzun dinini değiştirme ile mümkündür. Bu değişimin gerekliliği çok açık ve net. Bu konu Atatürk tarafından da ele alındı. Fakat o zamanki durum bu iş için uygun değildi. Bu değişimi biz gerçekleştirmeliyiz. Nitekim güneş gezegenimizi yaktığı zamana değin İslam dünyadaki en kötü zehir olmaya ve insanları bağnazlığa zincirlemeye devam edecek.

hristiyan
02-15-2007, 12:27 PM
Kaynak kötü ama bilgi önemli olduğu için alıntılıyorum:
(Kaynak: ozgurpolitika.org/2001/08/27/allkos.html)

Halife olma düşleri kurduğu günlerde, camileri dolaşıp namaz kılıyor, 7 Şubat 1923 günü, Balıkesir Ulucami'de namaz kıldıktan sonra, Kazım Karabekir'in deyimiyle, minbere çıkıp 'mükemmel' bir hutbe okuyordu.

Arkasına aldığı silahlı destekle, günün en güçlü paşalarından biri olan Karabekir, Atatürkün 'hutbe'sini nasıl bulduğunu sorması üzerine, onu 'arkadaşının ihanetine uğramış' gibi şaşırtan, dahası kızdıran şu cevabı veriyordu:

'Dünya işlerini camilere soktuğumuzun acısını çektiğimiz yetmez mi paşam? Milli işlerimizi neden yine camilere sokuyoruz? Ve neden siz, baş kumandan olduğunuz halde dinle, hilafetle, bir din adamı gibi, hatta daha ileri giderek meşgul oluyorsunuz?'

Karabekir anılarında, halife olma düşlerini bozduktan sonra Ankara'da din karşıtı bir havanın esmeye başladığını söylüyor ve devam ediyor:

'- İslamlık ilerlemeye engelmiş. (....)

Karabekir, 10 Temmuz 1923 günü Atatürk'le yaptığı görüşmeyi şöyle anlatıyor: 'Dini ve ahlakı olanlar aç kalmaya hamkümdurlar dediler. (....) Kendisini hilafet ve saltanat makamına layık gören ve bu hususlarda teşebbüslerde de bulunan, din ve namus lehinde türlü sözler söyleyen ve hatta hutbe okuyan, benim kapalı yerlerdeki baş açıklığımla latife eden, fes ve kalpak teklifimi hoş görmeyen M. Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce, şu izahatı verdi:

- Din ve namusu olanlar kazanamazlar. Fakir kalmaya mahkumdurlar. Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Onun için önce din ve namus telakisini kaldırmalıyız.'

Atatürk'ün adalet bakanı ve Türk ırkçılığının teorisiyenlerinden olan Mahmut Esat Bozkurt ile Başbakanlardan Fethi Okyar, bundan sonra 'din değiştirmenin gerekliliğini' işlemeye başlıyordı. Karabekir, bu gelişmeler üzerine, Atatürk'ün meclis başkanlığı koltuğunda otururken yaptığı konuşmayı şöyle naklediyordu:

'Türk milleti ne dinsiz olur, ne hristiyan olur. Bir milletin asırlardan beri mukaddes olan duygularını bir hamlede atabilmek hülyanızdır. Böyle bir harekete cesaret, kanlı bir diktatörlükle başlar. Milli bir dram olacağından şüphe etmeliyiz. M. Kemal'e hitaben sözlerime devam ettim: Millet meclisini tekbirler, selalar arasında açtınız. İslamlığın en büyük din olduğunu hutbelerle ilan ettiniz. Şimdi ne yüzle ve hakla kanlı maceraya atılacağız?'

Karabekir, dine karşı çabaları sonunda önlediklerini, bunun üzerine Atatürk'ün, saltanat ve hilafeti ele geçirmesini engelleyen arkadaşlarını, hayat boyu yerini korumasını da önler endişesiyle haberdar etmeden cumhuriyet ilan ettiğini, onları padişah yanlısı, cumhuriyet aleytarı gösterdiğini yazıyor.

afsharkizi
02-15-2007, 12:28 PM
neden ki.. Türkler birsürü dine mesüp bir milletir... Neden o millete medeni diyorsun amerika dünyaya adalet dagitiyor diyorlar.., ama ne yapiyorlar milletin irzina gecip sacip ocaklar s'øndürüyorlar-- meger okadar medeni se bunlar neden hala ølüm cezasi var.. Søyle bakalim bunlarin neresi medeni,.. ? wallah ebn bu toplumda yasiyorum hemde dinsiz bir toplumda saygi.. Islam yahudilik ve hristiyanlik la birlesen bir din.. o iki dini bulusturuyor-..

nurhak
02-15-2007, 12:32 PM
Hoşgeldin kardeşim,o derin ve ender kişiliğinle forumumuza getirdiğin aydınlık ve cagdaş yaklaşımın için seni tebrik etmek isterdim ama burası banaz ve gerici bir forum sana zarar verebilir istersen sen hiç girme birdaha.Çünkü senin gibi son derece ileri görüşlü ve cağdaş bir insana bile bu banazlık,gericilik,miskinlik bulaşabilir,bak bana bile bulaştı,bari sen kaç kurtar kendini azize kardeşim....:twisted:

Mgas
02-15-2007, 12:33 PM
Arkadaslar provokasyon bu acıkca. Gelmiyoruz buna attıgım mesaj bu konuya bizim tarafımızdan atılan son mesaj olsun ki amaclarına ulasamasınlar.

hristiyan
02-15-2007, 01:16 PM
"Müslümanların hepsi cahil; Arab'ı cahil, Türk'ü cahil, Kürd'ü cahil, Arnavud'u cahil...Hepsi cahil..."
"Dünya dünya olalı, gafletin, cehaletin, körlüğün, sağırlığın bu mertebesi ne görülmüş ne işitilmiştir."
"Biz cehaletimiz yüzünden dini bu hale getirdik. Din de bizi bu hale getirdi. İslam dini bir miskinlik dini oldu."

Mehmet Akif Ersoy

Mgas
02-15-2007, 01:19 PM
Arkadaslar dozu arttıracak biz ses cıkarmayacagız. Ben bu provokotor konustukca araya girip uyracagım ki aramızdan birileri muhattap alıp cevap verme gafletine girmesin.

Ahde Vefa
02-15-2007, 01:25 PM
Yikil karsimdan adi misyoner. Cehenemme kadar yolun var..

BuyukTuran
02-15-2007, 01:27 PM
it ürür kervan yürür
öküz de trene bakar
ak akçe kara gün içindir

boş wer abi:)
bişey yazmayalım buraya döksün içindekini :D

Mgas
02-15-2007, 01:28 PM
Yikil karsimdan adi misyoner. Cehenemme kadar yolun var..

Ustadım lutfen zaten istedikleride sizin bunları demeniz. Bana az ithamınız varsa cevap yazmayın.

afsharkizi
02-15-2007, 01:36 PM
Lütfen kendi seylerini kendine sakli hem... sen sonradanmi hristiyan oldun.. ben seni anlamadim... ben mesala hristiyanlarin forumuna girsem ve onlari islam cagirsa, onlar beni kovar.. bizde seni kovuyoruz... lütfen forumunu terk ediniz..

Ahde Vefa
02-15-2007, 01:37 PM
Burasi islam forumu degildir, herkesin dini kendinedir bu forumda. Fakat kimse islam'i kucultemez, yakarim adami.

neyse susalim, buna muhattab olamam, igrenc bizans tohumu..

Aybike
02-15-2007, 01:56 PM
Ben hazırım valla hırıstıyan olmaya...:)
gel beni yap sonra ben bunları tumden dınden cıkarırım hırıstıyan kardeş..Beni kırmaz lar hicbiri...Ama benimle bir kac saat konusman lazım..10 saat sen konuscan..bana 10 dakika cevap hakkı yeter..:)

Karayılan
02-15-2007, 01:58 PM
protestan mi bu kardesimiz :D :D cok protesto etmiste o yuzden diyorum :D :D hehehehe hic gulesim yoktu ya sabahtan beri kuramsal kargasalarla bogusuyorum bu adam beni ilk kez guldurdu yani helal olsun.

Aybike
02-15-2007, 01:59 PM
susun bakim cahil muslumanlar...
onu bana bırakın...:)

Karayılan
02-15-2007, 02:02 PM
Adam bir daha gelmez ki aybike teyze korktu bastan. Korkuttunuz. yaziklar olsun :D :D :D biraz eglenecektik ne guzel.

Seckjin Khan
02-15-2007, 02:02 PM
hadii nereden çıktı bu şimdi :P

Aybike
02-15-2007, 02:04 PM
ana niye korktukine...ben sevmiştim onu ...

Karayılan
02-15-2007, 02:17 PM
Hristiyan geri gel sana katiliyoruz sen yeter ki gel :D :D :D

benay
02-15-2007, 02:18 PM
Bu misyonerler her yerde, benim arkadas bile beni Hiristyan etmeye çalisiyor, Islam'in ne kadar kotu oldugunu anlattir hep ayni bunun gibi, ama arkadaslar unutmayin bu Hiristyanlar Atalarimizi nasil acimasizca kestiklerini, nasil insan eti yediklerini, Hiristyanlik ugruna kaç bebek, kaç insan acimasizca oldurulmedi ? Akrabalarim, 1. dunya savasinda Isa gibi çakildilar, sonra gel Hiristyan ol !!!

Deus Februamentum...Fecundidas...amandus.....AMORIS

AMEN !!!!!!!!

BuyukTuran
02-15-2007, 02:19 PM
onun Türkçesi nedir?

Aybike
02-15-2007, 02:20 PM
Bu misyonerler her yerde, benim arkadas bile beni Hiristyan etmeye çalisiyor, Islam'in ne kadar kotu oldugunu anlattir hep ayni bunun gibi, ama arkadaslar unutmayin bu Hiristyanlar Atalarimizi nasil acimasizca kestiklerini, nasil insan eti yediklerini, Hiristyanlik ugruna kaç bebek, kaç insan acimasizca oldurulmedi ? Akrabalarim, 1. dunya savasinda Isa gibi çakildilar, sonra gel Hiristyan ol !!!

Deus Februamentum...Fecundidas...amandus.....AMORIS

AMEN !!!!!!!!

Yav KIZIIIIIIIIIIIIIM SEN NESİN SÖLE GARİ BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
muslumanlar kotu..hrıstıyanlar kotu..yahudiler aman allahım summe beter ..nesin yav sen nesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin....:)

Allahım bana sahip cık...kecilerden vazgectim gari, beni kolla rabbim...

BuyukTuran
02-15-2007, 02:26 PM
benay yokluğun içinde varlık tokluğun içinde açlık
güzelin içinde çirkin çirkinin içinde güzel arıyor ve hiç birini bulamıyor
Allah yardım etsin

benay
02-15-2007, 02:31 PM
Tanri...Ruh temizligi (temizlik veya)....bereket....sevgi...ASK

AMIN !!!!!!!! Misyoner daha iyi bilir....

Tanri adina oglu adina ve Isa adina....AMIN !!!!

Hiristyan olursaniz bunlari soyleyerek istediginiz pisligi yapabilirsiniz..:D
Aybike Ablacim, ne din, ne Tanri, insanlar bir birini bosuna yiyor, Hiristyan degilmis, Musluman degilmis o zaman gebersin !!

hristiyan
Kaynak: bibleprobe.com/mohammed.htm

What was in the Cave with Muhammad?
Muhammad himself was convinced that the "revelations" he received in this Hira Cave were evil, and from a demon (Jinn). Muhammad's constant fits, foaming at the mouth and other manifestations certainly fit in with that idea. This is how demon possessed people are known to behave today, as they did in both the times of Jesus and Muhammad. The Hebrew prophets, and Jesus Christ never behaved like this. But all over the world where demons are listened to, you will find this kind of behavior.

Mağarada Muhammed'le olan neydi?
Muhammed'in kendisi, Hira Mağarası'nda aldığı "esin"lerin kötü olduğuna ve şeytandan(cin) geldiğine ikna olmuştu. Muhammed'in sabit ürpertileri, ağız köpürmeleri ve diğer göstergeler, kuşkusuz bu görüşe uymaktadır. Bu davranışlar, kötü ruhların insanları ele geçirdiğindeki, günümüzde bilinen davranışlardır, tıpkı hem İsa hem de Muhammed'in zamanında böyle insanların davrandıkları gibi. İbrani peygamberleri ve İsa hiçbir zaman böyle davranmadı. Fakat kötü ruhların sözünün geçtiği dünyanın her yerinde, bu tür davranışlar bulunacaktır.

Aybike
ama islamda kotu ruha ınanalmazkine..
o hırıstıyanlarda vardır ve bu kotu ruh ugruna ne aklı eksikler şeytan var icinde diye yakılmış ve ne kızıl saclı hatunlar cadı diye ateşe atılmıştır..
o sıralarda islam bunlar delidir diye musıki ile tedavi etmiştir....
beni ikna et soz dinine girecem...

Karayılan
02-15-2007, 02:34 PM
Benay dinsel karmasa icinde sanirim.
Bacim, sen Islam'i iyice bi anla bende zamaninda tengrici olmayi dusundum ama diger dinler dinimizle yarisamaz. Bunu gecte olsa anladim. Bazilariniz beni din dusmani olarak goruyorsunuz ben aslinda "Dinci" dusmaniyim ;)

BuyukTuran
02-15-2007, 02:40 PM
ne diyon hristiyan
açıkla kötü ruh mu var senin içinde çıkarıymmı hadi geç teraziye bak engizisyon mahkemsi kurduk çırıl çıplak durucaksın hakim Aybike abla ben de senin karnındaki çocuğu çıkarıcağm hamileysen ozaman kötü ruhtan kurtulucaksın kalbindeki altın haçtan hançerde seni cennete yolluycak terazi yokluğa doğru sen sonsuza doğru hadi koçum

Karayılan
02-15-2007, 02:45 PM
Kaynak: bibleprobe.com/mohammed.htm

Mağarada Muhammed'le olan neydi?
Muhammed'in kendisi, Hira Mağarası'nda aldığı "esin"lerin kötü olduğuna ve şeytandan(cin) geldiğine ikna olmuştu. Muhammed'in sabit ürpertileri, ağız köpürmeleri ve diğer göstergeler, kuşkusuz bu görüşe uymaktadır. Bu davranışlar, kötü ruhların insanları ele geçirdiğindeki, günümüzde bilinen davranışlardır, tıpkı hem İsa hem de Muhammed'in zamanında böyle insanların davrandıkları gibi. İbrani peygamberleri ve İsa hiçbir zaman böyle davranmadı. Fakat kötü ruhların sözünün geçtiği dünyanın her yerinde, bu tür davranışlar bulunacaktır.Yauuuv bu nedir boyle

Antepte bi olay olmustu. Ben lisedeyim o siralar. Durumcude yemek yiyorum carsida. Yasli adamin biri geldi. Elinde incil var. Durumcuye uzatti yarim bi Turkcesi vardi zaten, dedi "evladim al" adam once aldi kitabi bakti incil "hadi amca gule gule dedi" adam israr etti "al evladim" filan biseyler dedi durumcu "amca bak yasina basina bakmam simdi" dedi o sirada bende ulku ocagina gidiyorum daha tifilim cokta atesliyim kalktim ayaga adamin ustune yuruyecem baktim restoranda ki herkes ayaklanmis adamda vin topukladi gitti.

Cogu boyle sacmaliklarla hristiyanligi yayacagini saniyor.

Hristiyan sen protestan misin kardes?

daturkishulan
02-15-2007, 02:45 PM
Arkadaşlar,

Milletimizin refahı için, geleceği için İslam denen illetten kurtulmak zorundayız. Dünyaya bakalım, göreceğiz ki bütün medeni milletler hristiyandır. Tutuculuktan, miskinlikten ve Tayyip gibilerini seçebilecek kadar salaklaşan bir topluluk olmaktan kurtulmak ancak ve ancak ulusumuzun dinini değiştirme ile mümkündür. Bu değişimin gerekliliği çok açık ve net. Bu konu Atatürk tarafından da ele alındı. Fakat o zamanki durum bu iş için uygun değildi. Bu değişimi biz gerçekleştirmeliyiz. Nitekim güneş gezegenimizi yaktığı zamana değin İslam dünyadaki en kötü zehir olmaya ve insanları bağnazlığa zincirlemeye devam edecek.

:D :laugh: :rofl: :jackbox:

hiç ohumadım haa...direk gülüyorum

BuyukTuran
02-15-2007, 02:50 PM
Geçen sene antepte çarşıda benim de başıma benzer olay geldi
çarşıda geziyorduk iki tane dünya güzeli kız incil dağıtıyor bir sürü genç vardı herkes içinde para var diye alıyordu ayıp olmasın diye ileride açıyorlar bakıyolar yok 10 adım sonra yerde 8-10 tane incil gördüm kadına gösterdim orayı bizim arkadaşlarda geldi baktım bunların arkasından bi kaç genç çıktı biz kalabalıktık bunlar bi topukladı :D
inciller orada kaldı şekerci de kese kağıdı diye kullanırım dedi hepsini aldı :D:D

Karayılan
02-15-2007, 02:53 PM
Yine de bu salaklarinin dinine gececegime tengrici olurum hic degilse bir mantiga dayali Tanri kut Umay var erlik(seytan) var cennet cehennem var(ucmag, tamu) ne ararsan var. Bunlarda 3 tanri var Tengricilikte tek bide bunlarin dinine ilahi din diyolar. Tengricilik Islama daha yakin aslinda.

Karayılan
02-15-2007, 02:55 PM
Geçen sene antepte çarşıda benim de başıma benzer olay geldi
çarşıda geziyorduk iki tane dünya güzeli kız incil dağıtıyor bir sürü genç vardı herkes içinde para var diye alıyordu ayıp olmasın diye ileride açıyorlar bakıyolar yok 10 adım sonra yerde 8-10 tane incil gördüm kadına gösterdim orayı bizim arkadaşlarda geldi baktım bunların arkasından bi kaç genç çıktı biz kalabalıktık bunlar bi topukladı :D
inciller orada kaldı şekerci de kese kağıdı diye kullanırım dedi hepsini aldı :D:DVay hemserim sen nersindensin antebin? Ben kavaklikta oturuyorum aslimiz Turktepeli(anne tarafin tabi baba tarafim avsarlardan) bilirmisin oralari?

Qarama
02-15-2007, 03:00 PM
... Akrabalarim, 1. dunya savasinda Isa gibi çakildilar, sonra gel Hiristyan ol !!!

...

kücük bir düzeltme.

Islam dinimize göre Hz. Isa asilmami$dir.

Kaptan-i Derya
02-15-2007, 03:02 PM
buranin iyice boku cikmaya basladi.

Alparslan
02-15-2007, 03:05 PM
La bu herif gafayi mi yemis? Dangoz, tum Turkler Hristiyan olsunmus...Hadi len... Biz tumden Budist olacaz bi kere....
Hamini hom hom hamini kom kom,
Yaklasirsan korum gozunun ustune him him
seklindeki ilahi-rock tarzi sarkiyla seni ugurluyorum. Orjinal Gunah sahibi insan.
Dengeli ol manitu carpar adami sona. (Manitu, yani Metin ULU bey, gencligi cok hizli gecmis olup halen kasaplik yapmaktadir, kendisinden daha da psikopat olan babasinin adi da Metin oldugu icin ona Ulu Manitu derler ki karismaya)

benay
02-15-2007, 03:08 PM
Peki, ne olmus Isa'ya ?
Ogrendigime gore soyle demis :
Tanrim beni neden Biraktiniz ? Sonra mucize eseri Isa'yi içki içerken gormusler, Isa çoook çekmis, hala'da çekiyor her Pazar kani ve eti yenirmis katolikler'de...

Bu arada Misyoner'e sorayim, Meryem ananin kocasi kim oluyor bu arada, benim bildigim Josef, Meryem ana'yi çok iyi bilirdim ama Josef'i altatmasi...........unutma zina çok buyuk bir gunah...

daturkishulan
02-15-2007, 03:08 PM
Yine de bu salaklarinin dinine gececegime tengrici olurum hic degilse bir mantiga dayali Tanri kut Umay var erlik(seytan) var cennet cehennem var(ucmag, tamu) ne ararsan var. Bunlarda 3 tanri var Tengricilikte tek bide bunlarin dinine ilahi din diyolar. Tengricilik Islama daha yakin aslinda.

göktanrı dini aslında islamdan farksız bi din.çünkü bu din de allah tarafından yollanmış hak dinlerden, aslında dinler dememiz yanlış,tek din var.allahın dini hz.adem döneminde de vardı hz.ibrahim hz.isa döneminde de ,şimdiki ve son adı ise islam.bilge kağanın ve de alper tunganın türklere yollanan birer nebi oldukları söylenir.
çünkü dikkat edin türklerde herşeyi yaratan tek bi tanrı var,uçmağ-tamu var,yazık-muyan(sevap) var,zina,hırsızlık yapanı cezalandırmak var.kaşgarlının sözlüğünde çok eskilerden aldığını söylediğ bi koşuğu var dinsiz çinlilerin putların üstüne sıçtık(hiç değiştirmeden aynısını yazdım) diye demekki türklerin islamla tanışmadan önce de puta tapma gibi bi adetleri yokmuş ki zaten göktanrı(burdaki gök mavi değil ulu anlamında) dediğmiz gözle görülmeyen ama herşeyin yaratıcısı olan tanrıya tapıyorlardı.bu nedenle de islama girmeleri hiç zor olamamış,çünkü dinlerinde pek bişey değiştirmelerine gerek kalmamış.
japonlarda da aynı şey sözkonusu.gerçekten saygıyı hakeden bi topluluk.selamından ,dürüstlüğüne,çalışkanlığından,adeletli olmalarına kadar herşeyleri olumlu,bu da zamanında onlara da bi peygamber gittiğini gösteriyorki zaten kuranda allah uyarıcı yollamadığmız topluluk yoktur buyuruyor.

afsharkizi
02-15-2007, 03:09 PM
wallah arkadas kacti galiba.... cevapta yazmiyor

Karayılan
02-15-2007, 03:14 PM
göktanrı dini aslında islamdan farksız bi din.çünkü bu din de allah tarafından yollanmış hak dinlerden, aslında dinler dememiz yanlış,tek din var.allahın dini hz.adem döneminde de vardı hz.ibrahim hz.isa döneminde de ,şimdiki ve son adı ise islam.bilge kağanın ve de alper tunganın türklere yollanan birer nebi oldukları söylenir.
çünkü dikkat edin türklerde herşeyi yaratan tek bi tanrı var,uçmağ-tamu var,yazık-muyan(sevap) var,zina,hırsızlık yapanı cezalandırmak var.kaşgarlının sözlüğünde çok eskilerden aldığını söylediğ bi koşuğu var dinsiz çinlilerin putların üstüne sıçtık(hiç değiştirmeden aynısını yazdım) diye demekki türklerin islamla tanışmadan önce de puta tapma gibi bi adetleri yokmuş ki zaten göktanrı(burdaki gök mavi değil ulu anlamında) dediğmiz gözle görülmeyen ama herşeyin yaratıcısı olan tanrıya tapıyorlardı.bu nedenle de islama girmeleri hiç zor olamamış,çünkü dinlerinde pek bişey değiştirmelerine gerek kalmamış.
japonlarda da aynı şey sözkonusu.gerçekten saygıyı hakeden bi topluluk.selamından ,dürüstlüğüne,çalışkanlığından,adeletli olmalarına kadar herşeyleri olumlu,bu da zamanında onlara da bi peygamber gittiğini gösteriyorki zaten kuranda allah uyarıcı yollamadığmız topluluk yoktur buyuruyor.Bence de Tanrisal bir kaynak tarafindan yapilmis bir din kesinlikle cunku Ilahi(Tanrisal) dinlerin ozu bu dinde de var. Ancak ben yine de musluman olmaktan memnunum. Tengricilik azda olsa bozulmustur. Islamin ozunde bozulma yoktur.

Mgas
02-15-2007, 03:26 PM
wallah arkadas kacti galiba.... cevapta yazmiyor

İstedigini aldı :) (Yanlıs anlamayın)

afsharkizi
02-15-2007, 03:27 PM
İstedigini aldı :) (Yanlıs anlamayın)

yok yok...

timurlenk
02-15-2007, 03:49 PM
adında meymenet yok,agzın vede yazdıkların ise pis vede ahlaksız...
sen vede senin gibiler ataturke kurban olsun,yalan yanlıs vede alcakca
vede asagılıkca zırvalarınızla ataturku vede turk milletini karalamaya calısan sizin gibi satılmıs vede emperyalistlerin tasmalı kopeklerine karsı turk milleti elbet gereken tokadı er gec vuracaktır...

Arkadaşlar,

Demir Kağan
02-16-2007, 05:09 AM
Ebiiii, Ebiiii,, Lema sebaktanii!! :lol:

Ahde Vefa
02-16-2007, 08:47 AM
Turklere hristiyanligi tavsiye ediyor, ama buyuk ihtimalle, hatta %100, kendisi bizans tohumudur.

Defol iblis tohumu!

afsharkizi
02-16-2007, 08:49 AM
Kardes sen hangi forumdan geliyorsun.... Ben hristiyan olamam sanmam tanidigim birisinin olacagini islamin güzelligin farkina varinca insan vazgecemiyor.. ama senin anliyorum sen inaniyorsunki senin dinin dogru...

oğuz
02-16-2007, 09:02 AM
Günde 5 vakit namaz,Hacca git,zekat ver,Oruç tut,Yalan söyleme,Irza geçme,İçki içme,Hırsızlık yapma,Kul hakkı yeme........!

Zor be usta müslümanlık...

Hristiyanmı olsak ???

Kaç para alcaz :lol:

gaziasker
02-16-2007, 09:06 AM
Arkadaşlar,

bir müslümana dünyayı versen acaba imanı ile değişirmi
senin demek istediğin temizi bırakın leşe sarılın demek gibi birşey
hemşerim kendine yazık etme bu dünyanın ahiretide var unutma
dünyadan ahrete dünya malı götüren yok
kendine yazık etme mademki müslümanların içerisinde yazı yazıyorsun bunun kıymetini bil

EGETÜRK
02-16-2007, 09:24 AM
Biz Türkleri bir arada tutan,bugüne kadar gelmemizi sağlayan değerlerden biri de İSLAM'dır...Bizler Ahmet Yesevi'nin Anadolu'ya yolladığı,Türkiye'nin Türkiye olmasını sağlayan alperenlerin evlatlarıyız,Biz İslam'ın güzel yüzünü bize gösteren , bunları bize öğreten Mevlana'nın,Yunus emre'nin,hacı bektaş-ı veli'nin ve nice Türk-İslam büyüğünün evlatlarıyız...Biz Bu topraklarda bu değerle yoğrulduk,1000 sene İslam sancağını tutup koruduk,Şu an ise ATA YURDU'ndaki Dili bir kardeşlerimiz ilen dinimizin de bir olduğunu bilerekten onlarla birlikte TURAN ülkümüz için yüce Tanrı'ya el açıyoruz,dua ediyoruz...

Son ilahi dine inanıyoruz,Muhammed'in elçiliğine tekrardan şahitlik ediyoruz...Sizin gibileri gördükçe tüm bunları daha içten yapıyoruz...

Şimdi sen de bize gelmiş neler zırvalıyorsun...Bu değerlerle büyümüş,yücelmiş hem iyi hem kötü günler geçirmiş bir toplumu İslam'dan uzaklaştıracağını mı sanıyorsun??Hadi len ordan...

daturkishulan
02-16-2007, 10:02 AM
Biz Türkleri bir arada tutan,bugüne kadar gelmemizi sağlayan değerlerden biri de İSLAM'dır...Bizler Ahmet Yesevi'nin Anadolu'ya yolladığı,Türkiye'nin Türkiye olmasını sağlayan alperenlerin evlatlarıyız,Biz İslam'ın güzel yüzünü bize gösteren , bunları bize öğreten Mevlana'nın,Yunus emre'nin,hacı bektaş-ı veli'nin ve nice Türk-İslam büyüğünün evlatlarıyız...Biz Bu topraklarda bu değerle yoğrulduk,1000 sene İslam sancağını tutup koruduk,Şu an ise ATA YURDU'ndaki Dili bir kardeşlerimiz ilen dinimizin de bir olduğunu bilerekten onlarla birlikte TURAN ülkümüz için yüce Tanrı'ya el açıyoruz,dua ediyoruz...

Son ilahi dine inanıyoruz,Muhammed'in elçiliğine tekrardan şahitlik ediyoruz...Sizin gibileri gördükçe tüm bunları daha içten yapıyoruz...

Şimdi sen de bize gelmiş neler zırvalıyorsun...Bu değerlerle büyümüş,yücelmiş hem iyi hem kötü günler geçirmiş bir toplumu İslam'dan uzaklaştıracağını mı sanıyorsun??Hadi len ordan...

:alhamdu: çok şükür elhamdülillah

daturkishulan
02-16-2007, 10:15 AM
Arkadaşlar,

arkadaşım sen yanlış yere geldin.netekim bizle pek el ense olma dayanamassın yannışlıkla müslüman olursun

şimdi senin misyonerlik faaliyetlerini türkler üzerinde gerçekleştirmendeki hatayı açıklayacam.daha doğrusu ben değil aşağıdaki yazı anlatacak sana bunları

''biz diyoruz ki,türk allahın verdiği bir addır.bize ehli mübarekten şeyh ve imam el-hüseyin ibn halef-kaşgari dedi,ona da ibn el-garqi demiş : ibn ebi'd-dünya diye tanınan şeyh ebu bekr el-mugide'l-cercerani'nin ahir zamana dair adlı kitabında aktardığı ve isnat zinciri peygambere dayanan bir hadise göre allahü teala -benim bir ordum vardır,ona türk adını verdim.onları doğuya yerleştirdim.bir halka kızarsam,türkleri o halk üzerine musallat kılarım- diyor...''

kaşgarlının lügati't türk'ünden alıntıdır.

mehmet ali arsl
02-16-2007, 12:24 PM
Arkadaşlar,

Bu mesajı bir talihsizlik ve yazanı da istisna olarak kabul ediyorum...
Bu cümleler bana kazakistanda bulunduğum sırada Tanrı Dini'ni yaymak ve tanıtmak amaçlı gelen dostlarımız ile yaptığım muhabbeti hatırlattı. O soydaşlarımız Türklerin atalarının dinine geçmeleri gerektiğini savunuyorlardı. Benim ısrarımla onlara bir toplantı düzenlettik ve sebeplerini birer birer anlattılar. Burada uzun uzun onları anlatmayacağım ama hassasiyetlerinin doğru yönleri var idi. Bununla birlikte herkezce bilinmektedir ki toplu halde din değiştirmeler her toplum için tehlikedir ve millet bünyesinde yaralar açar. İşte olayın bu yanını düşündüğümüz zaman bile Türklerin büyük kitlesinin din değiştirmesi olabildiğince saçmadır. Bu yüzden küçük kısım büyük kütleye uyum sağlamalıdır ki daha az yara alalım. Tabii ki bir de olayın Türklerin her dine girmesi ve girdikleri delmeleri (sayın hocam prof.dr. Mustafa Ünal'ın ifadesi) meselesini hatırlayınca aslında bu din değiştirme meselesinin pek de ehemniyeti kalmıyor. Türkler zaten kendilerini hangi dine ait ifade etselerde kendi dinlerini yaşarlar ama tabii ki geçmişte din değiştirme aşamalarında oldukça yara almışlardır. Bu yaraları daha da derinleştirmeyin. saygılarımla

Demir Kağan
02-16-2007, 01:15 PM
''biz diyoruz ki,türk allahın verdiği bir addır.bize ehli mübarekten şeyh ve imam el-hüseyin ibn halef-kaşgari dedi,ona da ibn el-garqi demiş : ibn ebi'd-dünya diye tanınan şeyh ebu bekr el-mugide'l-cercerani'nin ahir zamana dair adlı kitabında aktardığı ve isnat zinciri peygambere dayanan bir hadise göre allahü teala -benim bir ordum vardır,ona türk adını verdim.onları doğuya yerleştirdim.bir halka kızarsam,türkleri o halk üzerine musallat kılarım- diyor...''

Başbuğ Attila'nın da şöyle bir sözü var:

"Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız; Tanrı yoldan çıkmış milletleri cezalandırmak için bizi gönderir."

piLenKen
02-16-2007, 03:44 PM
Bence sen önce insan ol sonra dinini belirle

afsharkizi
02-16-2007, 03:45 PM
daha ønce siteye girmistim cok güzel

sehbir
02-16-2007, 05:33 PM
Ebiiii, Ebiiii,, Lema sebaktanii!! :lol:

TAM BEN SÖYLEYECEKTİM AĞZIMDAN ALMIŞSIN.

NOT: ARKADAŞA BİR YERİMLE ŞİDDETLİ BİÇİMDE GÜLÜYORUM VE BU HALİN FOTOĞRAFINI ÖZELDEN KENDİSİNE GÖNDERİYORUM.

Karayılan
02-16-2007, 06:01 PM
Başbuğ Attila'nın da şöyle bir sözü var:

"Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız; Tanrı yoldan çıkmış milletleri cezalandırmak için bizi gönderir."
Bir hadis soyle der,

"Allah mevaliden(arap olmayan muslumanlardan) bir ordu gonderecek, o ordu 40 bin sancakli rum ordusunu silip supurecek, onlarin atlari sizinkilerden daha iyidir, onlar daha iyi ok atar, daha iyi cenk ederler"

Bu ordu irkimin ordusu degilse hangi ordudur?

kurto004
02-16-2007, 08:00 PM
Konuyu baslatan hristiyan rumuzlu arkadas zirvalaya dursun; bati gunumuzde modern olabilir ama asla medeni olamamistir. Bu iki sey arasindaki farka cok dikkat etmek lazim! Eger batiya medeniyetten birsey bulasmissa, o da onlara hacli seferlerinde muslumanlardan arakladiklari ve sonradan gelistirdikleri ilimler ve gorenekler sayesindedir. Maalesef hristiyanlik bile batiyi 2000 yildir medenilestirememistir. Her turlu barbarlik, soykirim, gothizm, insanlik disi karakterler, ihanet, fitnecilik ve kalleslik (her ne kadar modern gozukurse gozuksun) ortalama bir batilinin genlerinde vardir. Entrikada hristiyan ve yahudinin uzerine yoktur. Ikisi de birbirinin en azili dusmani olup tarih boyunca birbirini bogazlarken, sozkonusu islam olunca birden dost kesiliverirler. Cunku yahudi hristiyana yalakalik yapmak zorundadir, yoksa onu muslumanin elinden kimse kurtaramayacaktir!

ARANOT: HRISTIYANLIGA VE YAHUDILIGE KARSI DINI OLARAK ASLA BIR GAREZIM VE SAYGISIZLIGIM SOZKONUSU OLAMAZ! BENIM BURDAKI MUHATABIM, HER TURLU PISLIKLERINE DINLERINI KALKAN YAPAN VE KENDI DINLERININ BILE ASLA TASVIP ETMEDIGI HERBIR SEYI YAPMAYI KARAKTERLERININ ICABI SAYAN, HRISTIYANLIK VE YAHUDILIK SADECE KIMLIKLERINDE KALMIS BATI VE BATILILARDIR. CUNKU HICBIR ILAHI DIN ASLA KOTULUK EMRETMEMISTIR!

Batilinin ayagi biraz uzaga uzaninca 1500'lerden beri guc hirsiyla yok etmedigi toplum ve kavim kaldi mi? Nerde milyonlarca kizilderili ve aborijinaller? Nerde Inka ve Aztek medeniyetleri? Neleri veya ne kadari geri kaldi? Madem muslumanlik gericilik ve medeni degilse Osmanli dunyaya hukum surerken bunlari yapti mi? Isteseydi kim Osmanliyi durdurabilirdi?

Muslumanlik asla gericilik degildir. Aslinda geri kalan bizleriz. Ne zaman ki Islamiyete hor baktik, Allah'in ipine toptan sarilmaktan alikonduk, daha iflah olmadik. Yasar Nuri Ozturk bir televizyon konusmasinda "Kur'an cagimizin cok cok ilerisinde. Bizler ise cagin cok cok gerisindeyiz." demisti. Aradaki mesafeyi anlayabiliyor musunuz! Bugun nerde musluman varsa basinda bir top ates var. Neden? hristiyan rumuzlu arkadas gibi iki yuzlu ve entrikaci misyonerlerin once muslumanlarin elinden Kur'ani alip, sonra kafalarini karistirip, fitne tohumlarini ekip birbirlerine dusurmeyi basardiklari icin.

Ortadogu Osmanli'dayken nasil huzurlu ve ahenkli bir hayat surdurebiliyordu meselesi gunumuz tarihci ve bilim adamlarinin yogun bir sekilde uzerinde durup calistigi bi konu halini almistir.
Bati'nin kurdugu hangi imparatorlukta 50'ye yakin millet 600 yil baris ve ahenk icinde yasamistir? Bu ancak ve ancak fevzini Islamdan alan Osmanli'nin bir prestijidir. Ortadogu'ya ne zaman bati el atti, durum ortada! Hacli surusu 1096'da Kudus'u aldiginda kadin coluk-cocuk ihtiyar, genc, musluman, yahudi demeden 30.000 insani katletti, sag insan birakmadi. Sehirdeki kan golu askerlerin ayak bileklerine geliyordu. Ikinci Dunya Savasinda 6 milyon yahudiyi muslumanlar katletmedi! Selahattin Eyyubi Kudus'u geri aldiginda bir kimsenin burnu bile kanamamisti. Iste Islamiyet'in getirdigi medeniyet. Yahudinin hristiyandan cekmedigi kalmadi tarih boyunca. Islama bile dusman olduklari halde her soykirima ugradiklarinda kendilerini Osmanli'nin kanadinin altinda buldular.

Bati Hacli seferlerinde Islam dunyasindaki medeniyeti ve zenginligi kesfettikten sonra kaderi degisti. Ronesans oldu. Halk derebeylerine karsi ayaklandi. Ortacagin karanliklarini yirtma hareketleri basgosterdi. Ilimde ve fende bir anda atilmalar yasandi! Oysaki Islam o zamanlar henuz 400-500 yaslarindaydi. Hristiyanlik ise 1100-1200 yaslarindaydi. Yasa ve medeniyetler arasindaki farka bak!

Neyse kusura bakmayin, niyetim burda kimsenin kafasini agritmak degil. Gerci soylenecek cok sey var da, "anlayana sivri sinek saz" demisler atalarimiz. Konuyu acan hristiyan rumuzlu arkadas once hristiyan misyonerlerin Afrika'ya devamli sozde yardimlarini eksik etmedikleri halde neden Afrika'nin alt yapisina el atilmadigini ve neden Afrika'da aci, aclik, vahset ve katliamin sonu gelmiyor, onu arastirsin. Sirf zavalli Afrikali'yi hristiyanlastirma sevdasiyla gece ocaklarina zehir akitip, gunduz de bir elinde ilac, oburunde incil'le yardimsever hristiyan rolu oynamakla bu isin sonu hicbir zaman gelmeyecektir. Batinin tek amaci Afrikayi, Orta Dogu'yu ve dunyanin tum diger bolgelerini aclik, sefalet, anarsi ve kargasaya bogup sonuna kadar somurup parsayi toplamaktir.

Her firsatta misyonerler vasitasiyla once gizlice muslumanlari birbirine dusurup, sonra ortaya cikip hakemlik yapmak, birine haklisin deyip oburunun kafasini ezmek, sonra da tekrar otekine yonelip "sen de suclusun deyip, ona yuklenmek batinin en populer stratejisi haline gelmistir. Son ornek olarak tipki 1980'de Irak-Iran savasinin baslamasi, sonra Korfez Savaslari ve akabinde gunumuze kadar cereyan eden olaylar gibi! Bilmem daha fazla lafa gerek var mi?

Herkese saygilar.

Karayılan
02-16-2007, 08:45 PM
Sayin kurto004

Turkcenize dikkat ediniz "topicstarter" diye bir sozcuk dilimizde bulunmamaktadir.

kurto004
02-16-2007, 09:14 PM
Uyariniz icin cok tesekkur ederim sayin Turansoyu. Ancak sozkonusu arkadasin rumuzu da hristiyan oldugu icin, onun rumuzuyla geneldeki hristiyan kelimesinin birbirine karismamasi icin o tanimlamayi kullanmak zorunda kalmistim. Sanal alemde oldukca yaygin kullaniliyor. Turkcemizin yipranmamasi konusunda ayni kaygi ve gorusu paylasmakla beraber sozkonusu kelimenin Turkce'deki karsiligini bir turlu aklima getirememistim. Bu arada gerekli duzenlemeyi yaptim.

Saygilarimla.

Karayılan
02-16-2007, 09:46 PM
Tesekkur ederim. Bu gibi sozcuklerin Turkcelerini "Turkcemizi Koruyalim" basliginda yazmistim. Dilerseniz yardimci olacaktir

Saglicakla Kaliniz.

kurto004
02-16-2007, 10:03 PM
Cok tesekkurler, sagolasiniz.

uki
02-17-2007, 02:35 AM
Hoşgeldin kardeşim,o derin ve ender kişiliğinle forumumuza getirdiğin aydınlık ve cagdaş yaklaşımın için seni tebrik etmek isterdim ama burası banaz ve gerici bir forum sana zarar verebilir istersen sen hiç girme birdaha.Çünkü senin gibi son derece ileri görüşlü ve cağdaş bir insana bile bu banazlık,gericilik,miskinlik bulaşabilir,bak bana bile bulaştı,bari sen kaç kurtar kendini azize kardeşim....:twisted:

Kardes niye oyle diyon ki, adam biz garibanlari kurtarmaya gelmis, senin yaptigin muameleye bak...:)

hristiyan
02-17-2007, 10:32 AM
İslamiyetin sizdeki sorgulamayı nasıl felç ettiğini ve içinden kurtulması zor bir bataklıkta kalmak zorunda bıraktığını görmüyor musunuz?
8 Haziran 632'de günortasından biraz sonra Muhammet 62 yaşında öldü. Geride ise insanlığın gelişimine sürekli ayak bağı olmayı sürdürecek bir "kültür" bıraktı. Hayatı boyunca 26 savaş yönetmiş ve masum insanlara karşı 86'dan az olmamak üzere seferler düzenlemiş bir teröristin Tanrı'nın elçisi olma ihtimali var mıdır? Gerçek Tanrı'nın mesajını almış bir kişinin ağzı köpürür mü?

Demir Kağan
02-17-2007, 10:35 AM
İslamiyetin sizdeki sorgulamayı nasıl felç ettiğini ve içinden kurtulması zor bir bataklıkta kalmak zorunda bıraktığını görmüyor musunuz?
8 Haziran 632'de günortasından biraz sonra Muhammet 62 yaşında öldü. Geride ise insanlığın gelişimine sürekli ayak bağı olmayı sürdürecek bir "kültür" bıraktı. Hayatı boyunca 26 savaş yönetmiş ve masum insanlara karşı 86'dan az olmamak üzere seferler düzenlemiş bir teröristin Tanrı'nın elçisi olma ihtimali var mıdır? Gerçek Tanrı'nın mesajını almış bir kişinin ağzı köpürür mü?

Peki sizin İsa niye öldürüldü? Tanrı'nın mesajını almış bir kişi öldürülebilir mi?

eflatunn
02-17-2007, 10:37 AM

biiiirrr çok sıkıldım
ikiiiiiiii yerim çok dar
ooofff SENDEN ÇOK VAR.............

oğuz
02-17-2007, 10:38 AM
Hristiyanlık dini, üç ana kola ayrılmaktadır. Bunlar; Katolik, Ortodoks, Protestanlık olarak bilinirler.

Genel sınıflamalar nesnelliğe aykırı olabileceğinden her birinin kendi linkine bakmak suretiyle kimliği öğrenilebilir:

Arian
Katolik
Protestan
Ortodoks, Nesturi
Pentekostal
Restorasyon
Üçlemekarşıtları, Unitaryan, Universal, Yehova Şahitleri
Mormon
Yeni Düşünce, Swedenborgian,Manichaeism
Mesiyanik
olarak anakiliseler ortaya konduktan sonra,

Protestan:

Kalvinist
Anglikan
Methodist
Baptist
Lutheryan
Evangelik
Anabaptist
Hussite
Brethren
Quaker
Waldensian
Puriten
Pietist
Amish
Hutterist
Mennonist
Evangelik
Reformist
Presbiteryen
Kongregasyon
Karizmatik
Scientist
Katolik:

Ermeni
Belarus
Bulgar
Kaldean
Koptik
Macar
Etiyopya
Gürcistan
Yunan
İskoçya
Latin, Febronian, Gallikan
İtaloAlbanian
Maronit
Melkit
Romanya
Rusya
Slovak
Suriye
Malabar
Malankara
Ukranya
kiliseleridir. Ayrıca tarikatlar:

Benedikten
Dominikan
Fransiskan
Cizvit

Biz şimdi bunlardan hangisi olacağız :lol:

Demir Kağan
02-17-2007, 10:41 AM
Ben Amish olacağım, gidiyorum buralardan. :lol:

oğuz
02-17-2007, 10:45 AM
Bende Mesiyanik olim bari :lol:

Karayılan
02-17-2007, 10:56 AM
Ben macar olayim hic olmazsa akrabamiz :D

eflatunn
02-17-2007, 10:59 AM
yok mu şöyle ortaya karışık bir şey :cool: :)

Demir Kağan
02-17-2007, 11:05 AM
İtaloAlbanian nasıl? :lol:

eflatunn
02-17-2007, 11:11 AM
İtaloAlbanian nasıl? :lol:

Değişiklik olsun.Sizi mi kıracağız ?
Olur.O da olur :lol:

Demir Kağan
02-17-2007, 11:20 AM
E ortaya karışık istedin verdik, sana da yaranmıyor he. :evil: :lol:

eflatunn
02-17-2007, 11:25 AM
E ortaya karışık istedin verdik, sana da yaranmıyor he. :evil: :lol:

Ben şimdi olmaz dedim mi de bana kızıyorsun :)
Bu kadar sinirli olmayalım lütfen.
Hristiyanı da kaçırdın.Ne güzel aydınlanıyorduk ;)

Demir Kağan
02-17-2007, 11:30 AM
Ne güzel aydınlanıyorduk

Orta Çağ'dan sonra başlayan Aydınlanma Devri'nin bir diğer anlamı Dinsizleşmektir. Ayrıca, Türkiye'de bir Aydın zaten var, kuşlu muşlu.

Aydın'ın cümle içinde kullanımı:
1) Bir ara pek aydındım. :lol:

2) Bu Aydın var ya bu Aydıın! :lol:

3) Hadi geel aydınlaşalım eski köprünün altındaa.. :lol:

eflatunn
02-17-2007, 11:32 AM
Orta Çağ'dan sonra başlayan Aydınlanma Devri'nin bir diğer anlamı Dinsizleşmektir. Ayrıca, Türkiye'de bir Aydın zaten var, kuşlu muşlu.

Aydın'ın cümle içinde kullanımı:
1) Bir ara pek aydındım. :lol:

2) Bu Aydın var ya bu Aydıın! :lol:

3) Hadi geel aydınlaşalım eski köprünün altındaa.. :lol:

Başlık Tamamdır :lol: :lol:
Hepimize geçmiş olsun ;)

Demir Kağan
02-17-2007, 11:36 AM
Aydınlanıyorduk yahu? :lol:

eflatunn
02-17-2007, 12:05 PM
Güzel de bir şiir koyalım da tam olsun :lol:

AYDINLIK
Uyan yârim, uyan, söndü yıldızlar,
Gün, karşı tepeden doğmak üzredir.
Her sabah güneşi seyreden kızlar,
Mahmur gözlerini oğmak üzredir.

Uyan yârim, sesler geldi derinden,
Karanlık oynadı, koptu yerinden;
İlk ışık, kapının eşiklerinden,
Şimdi bir gölgeyi koğmak üzredir.

Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık,
Baygın gözlerimi aldı aydınlık,
İçimde tıkandı, kaldı aydınlık,
Bu aydınlık beni boğmak üzredir.

NECİP FAZIL KISAKÜREK

BOZ-OK
02-17-2007, 12:28 PM

Sen Turklerin Hristiyan olmasini istiyorsun ama gorundugu kadariyla onlar istemiyorlar....Bu Turkler iste boyle nankor bir ulus canim, hic yaranilmiyor.... :rolleyes:

Simdii... Senin Turklerin kabul etmesini istedigin "cok bariscil" ve "Insancil" Hristiyanlik dinin nasil "bariscil" ve "insancil" bir sey olduguna bir bakalim...

1- Tam 8 tane hacli seferi ve 250 yil suren katliamlar ve teror... Oylesine bir teror ki, sadece Muslumanlara ve Yahudilere degil, kendi din kardeslerine bile katliam uygulamaktan kacinmayan bir din teroru...

2- 500 yil ara ile tam 2 kere Yahudi katliami...

3- Tam 1500 yil suren, "arindirma" adi altinda insanlara yapilan iskenceler ve engizisyon mahkemeleri...

4- Sokaklarda cadi oldugu gerekcesiyle cayir cayir yakilan kadinlar...

5- Amerikan yerlilerine yapilan belki de yeryuzu tarihinin en buyuk soy kirimi...

6- Avustralya yerlileri Aborjinlere yapilan soykirim...

7- Afrikada yapilan soykirimlar...

8- Asya ve Afrikada yuzlerce yil suren somurge duzeni...

Hristiyanlik medeniyet demekmis... Hadi oradan be, sen kimi kandiriyorsun... Hristiyan dunyasi ancak kilisenin dunyevi gucunu elinden alarak barbarlik, bagnazlik ve vahsetten kendini kurtarma yolunda bir adim atabildi... Batinin "Aydinlanma cagi" dedigi sey, Hristiyanligin kiliseye hapsedilip insanlarin Hristiyan bagnazligindan kurtarilmasindan baska bir sey degildir... Bu gun bile Hristiyan yobazliginin nasil bir karanlik oldugunun en buyuk isbati ise Amerikayi su anda yoneten ve "tanridan emir aldigini iddia eden" Evangelistlerin Irak'ta masum insanlara uyguladiklari vahsettir...

Gelelim bize uygun gordugun ve sorgulamamizi felc ettigini soyledigin Islam'a karsi onerdigin dinin nasil bir inanc sistemi olduguna...

1- Bu dinin tanrisi oyle bir tanridir ki, uc degisik kisiden olusur... Bunlardan ikisinin arasinda baba-ogul iliskisi oldugu halde her ikisi de tanridir, her ikisi de ezeli ve ebedidir... Eger her ikisi de ezeli ise, nasil birisinin digerinin babasi olabildigini veyahut da birisi digerinin babasi ise, digerinin nasil ezeli olabildigini aciklamaktan aciz ve bu sacmaliga "bir dogma olarak" inanmamizi isteyen bir din... Tabii ikisinin arasinda her ne sekilde ortaya ciktiysa var olan ucuncu parcanin ne fonksiyonu oldugu ise ayri bir evlere senlik durumdur...

2- Paganizmin etkisinde kaldigi Hristiyan arastirmacilar tarafindan bile arastirmalarinda defalarca ifade edilen, Tanri-Meryem-Isa iliskisinin aslinda eski Yunan inancindaki baba tanri Zeus-Zeus'un iliskiye girdigi olumlu kadin-Yari tanri ogul iliskisinin kopyasindan baska hic bir sey olmadigi bir din...

3- Carmiha gerildigini iddia ettigi Isa'nin o camihta nasil durdugunu bile izah etmekten aciz, en buyuk idolu olan Isanin carmihta durusunun bile her turlu ergonomik ve fizik yasalarina aykiri oldugu bir din...

Daha devam etmemi istermisin? :lol:

Simdii, sana derhal kaybolmani tavsiye ederim, cunku eger benimle bu konuda tartismaya devam edersen, ki inan bana bunu ilk deneyen sen degilsin, komik duruma duseceksin... Bir seyi iyice anlaman gerekiyor, burada Tanri inanci olmayanlar bile aslinda Musluman kulturunun bir parcasidirlar ve inan bana onlar bile bir gun Tanri'ya inanmaya baslarlarsa bu din senin yamali bohca dinin Hristiyanlik degil, yine Islam olur...;)

yavuz
02-17-2007, 12:50 PM
Hz.İsa, dünyaya döndüğünde, bunun gibi Hristiyanlarla çarpışacak...

kurto004
02-17-2007, 02:17 PM
Agzina saglik BOZ-OK, ben de dorduncu sayfada hristiyan gibi kopeklerin gercek yuzunun arkasinda neler yattigini anlatmistim. Lutfen arkadaslar ordaki mesajimi da okusunlar. Peygamberimizi agzina dolayan o kopek te okusun. Olur ya kendilerinin ne mal olduklarini daha iyi ogrenir belki de... ;)

Aybike
02-17-2007, 03:28 PM
Nere gitti bizim hırıstıyan beni aydınlatacaktı...

BOZ-OK
02-17-2007, 03:44 PM

Hiçbir şeyden çekmedi dünyada
Nasırdan çektiği kadar
Hatta çirkin yaratıldığından bile
O kadar müteessir değildi;
Kundurası vurmadığı zamanlarda
Anmazdı ama Allahın adını,
Günahkar da sayılmazdı.
Yazık oldu Süleyman Efendiye

:cool:

Mgas
02-17-2007, 03:54 PM

Bilmiyorum ne zaman anlyacaksınız sadece bu konuyu acıp nickini hristiyan yapan ve 5 postu da buraya atan adamın derdini,misyonunu...

Aybike
02-17-2007, 03:55 PM
Mgas anlamak isteyen kim canım kardeşim..Benim işim boyleleri ile...Bişiy gecmek ..ANNADIIIIN...:)

Mgas
02-17-2007, 03:58 PM
Mgas anlamak isteyen kim canım kardeşim..Benim işim boyleleri ile...Bişiy gecmek ..ANNADIIIIN...:)

Aybike hanım acaba bu hristiyan buraya bu baslıgı acarken bu tepkilerin gelecegini hesaplamamıs mıydı ? Sizin bu sahıs ile bisey gececiginizi...

Onların iside sizin onlarla bisey gecmenizi saglamak.

afsharkizi
02-17-2007, 04:05 PM
tabiki hesaplamistir.... Ama kendisi belki jehova sahitidir.. cünkü istanbulda cok. bize bir cok kez jehovacilar geldi..ønce bilmedim ne oldugunu bana yok sordu bende tarif ettim ingilizce sonra dediki bizim orda toplantilarimiz var ve türklerde var bende okaay... sizde gelin dedi.. bana bir brochur verdi... o gitti bende o brochuru yirttik... sokakta cok olur onlardan.. hep bana birseyler veriirler.... birkere nerdeyse kaniyodum... ama kurtardim kendimi jehovaci oldugunu bilmiyordum onlarin

Mgas
02-17-2007, 04:12 PM
Bir ara İstanbula mı gelsem o zaman :)

hristiyan
02-17-2007, 06:43 PM
Muhammet, Kuran'ın kendisine, Hira mağarasında yaşarken, Allah'tan melek Cebrail aracılığıyla aktarıldığını iddia etmiştir. Başlangıçta Muhammet'in kendisi bir "Cin" tarafından ele geçirilmiş olmaktan korkmuştu. Fakat karısı Hatice, Muhammet'i, gördüklerinin aslında kendisini elçi seçmiş olan Tanrı'dan geldiği konusunda cesaretlendirdi. Amr İbnu Şuayb'e göre; Muhammet, karısı Hatice'ye, şeytanlar tarafından ele geçirilmiş olmaktan korktuğundan ve başkalarının onu, cin tarafından ele geçirilmiş görüp görmediğini merak ettiğinden söz etmişti (Pfander-1910:345). Ona göre; Muhammet şöyle dedi: "İnzivaya çekildiğim zaman bir ses duydum. Allah tarafından kötü birşeyler olacağından korktum." Bunun yanısıra El Vakidi'nin bildirdiğine göre; Muhammet'in, üzerinde haç şekli olan herşeyi kıracak kadar Haç suretine nefreti vardı. (Nehls 1990:61).

Mgas
02-17-2007, 06:46 PM
Aha geldi adamım :) Hristiyan bende sizi dinlemek istiyorum soyleyin bana lutfen nereden size ulasayım ? (Yuz-yuze)

Yanısıra "hristiyan" nın bot oldugu kuskusuna kapıldım. Yeni nesil bunlar sokuyorlar forum sitelerine...Artık bu kadarını soyledim gerisni yoneticilere bırakıyorum.

BOZ-OK
02-17-2007, 10:48 PM
Muhammet, Kuran'ın kendisine, Hira mağarasında yaşarken, Allah'tan melek Cebrail aracılığıyla aktarıldığını iddia etmiştir.

Rastlantiya bak !!! Nedense hemen hemen butun peygamberler agiz birligi etmisler ayni seyi iddia ediyorlar....Bunlarin hepsi cildirmis caniimm...:rolleyes: Hatta Isa peygamber bile ayni seyi iddia ediyor, degistire degistire yaz-boz tahtasina cevirdiginiz incilde degistirmeyi unuttugunuz uc bes ayete bakarsan orada da goreceksin... Hangi ayetler olduklarini unuttuysan, bir dahaki iletinde hatirlat, gosterivereyim... ;)

Başlangıçta Muhammet'in kendisi bir "Cin" tarafından ele geçirilmiş olmaktan korkmuştu. Fakat karısı Hatice, Muhammet'i, gördüklerinin aslında kendisini elçi seçmiş olan Tanrı'dan geldiği konusunda cesaretlendirdi. Amr İbnu Şuayb'e göre; Muhammet, karısı Hatice'ye, şeytanlar tarafından ele geçirilmiş olmaktan korktuğundan ve başkalarının onu, cin tarafından ele geçirilmiş görüp görmediğini merak ettiğinden söz etmişti (Pfander-1910:345). Ona göre; Muhammet şöyle dedi: "İnzivaya çekildiğim zaman bir ses duydum. Allah tarafından kötü birşeyler olacağından korktum."

Olay tam olarak senin soyledigin gibi olmamistir ama, neyse...:rolleyes: Ote yandan ilk defa vahiy ile karsilasan bir insan tabii ki korkmustur, cok dogal bir insani tepki... Eee, ne de olsa bizim peygamberimiz olumlu bir insan idi, tanrinin oglu degil...:rolleyes: Sen olsan bu kadarla da kalmaz, eminim altina bile ederdin ve boylece vahiy inerken abdest bozan ilk peygamber olarak dinler tarihine boktan harflerle gecerdin...:lol:

Bunun yanısıra El Vakidi'nin bildirdiğine göre; Muhammet'in, üzerinde haç şekli olan herşeyi kıracak kadar Haç suretine nefreti vardı. (Nehls 1990:61).

Ayyy, ay... Yuzlercesini bildigimiz tipik misyoner sitelerinden alinmis kaynaklar... Azicik carpitilmis mi ne? :rolleyes: Simdi bana bak Hristiyan kardesim, peygamberimiz hac da dahil her turlu puttan nefret ederdi ve o yuzden hayati boyunca rastladigi her yerde, kabenin icindekilerden baslayarak putlari kirmistir... Sizin taptiginiz hac ve ikonlar da bundan nasibini almistir tabii, ne yapsaydi yani? Senin gonlun olsun diye hac ve ikonlara yuzunu donup namaz mi kilsaydi? :rolleyes:

Not: Iyi olan ve katildigimiz seyleri bize kotu bir seymis gibi anlatman yok mu, bayiliyorum...:lol:

hristiyan
02-18-2007, 02:00 AM
Aha geldi adamım :) Hristiyan bende sizi dinlemek istiyorum soyleyin bana lutfen nereden size ulasayım ? (Yuz-yuze)
İzmir'deyim. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bana rastlaman mümkündür.

Karayılan
02-18-2007, 02:07 AM
Su imzani degistir istersen kil oldum. "Teror dini Islam" senin dinin teror dini. Cezayir katliami, Yahudi soykirimi, Isvecte sami soykirimi, Irlandada katoliklere yapilanlar, Avusturalya yerlilerinin soykirimi, Kizilderili soykirimi, Kolecilik, Zencilere kotu muamele... daha sayarimda sayfa dolar. Bizim dinimize inanan hicbir soy ister Arap olsun ister Turk ister Farisi boyle seyler yapmadi.

Teror ve soykirim dini Hristiyanlik.

mustafa06
02-18-2007, 02:13 AM
Buraya yazmayı hich düshünmemishtim. Bir yazı yazmamız gerekiyormush.

ADAMIN TOPLAM İLETİ SAYISI 7, ACHTIĞI BASHLIK SAYISI 1 (burası)
Bu bashlıktaki ileti sayısı bunun ile 95 oluyor.
Cevap vermeseniz kendi kendine konushup chekip gidecek. bu bashlıkta chöplükte kaybolacak.

LÜTFEN CEVAP YAZMAYIN ,
YAZMAK; ONUN İSTEDİĞİ BU.

.................................................. ........
kaldırdım,
ileti sayısına katkı sağlamamak ichin buraya yazdım
Siz ilgilendikten sonra mesele yok.

Demir Kağan
02-18-2007, 03:55 AM
mustafa abi GaRB ile hristiyan aynı kişi değiller, IPlerine baktım, ancak Adminler daha geniş biçimde görebildikleri için onlara bildirdim bakmaları için.

Berke Xan
02-18-2007, 04:30 AM
Arkadaşlar,

Ne diyorsun sen ulan?

Mgas
02-18-2007, 04:49 AM

Ha tamam! bot degilmissin onu anladın en azından :)

Demir Kağan
02-18-2007, 04:54 AM
Mgas özel iletine bak hacım. :)

abcd, afsharkizi, DyLaN, eflatunn, aspava, Aybike, BOZ-OK, gurkan, kurshad, Kur_Sad, mina, mustafa06, Temur, BuyukTuran, genco, Turansoyu, ulaskirim, yavuz, benay, Bilge_Kagan, BoRaN, Mustafa Altınay, nurhak, barak40, borcugin, DrAydan, khanoghuz, PEÇENEK, Bakma, dila73, HerqezTürqtür, HYML, Kaptan-i Derya; sizler de bakın. :)

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36149 buraya da bakabilirsiniz.

Mgas
02-18-2007, 04:55 AM
Ya takılıyor iste dedim boswerin kendi haline bırakın, birseyler yazmassanız simdiye coktan konu gozden kaybolmustu.

Mgas
02-18-2007, 04:56 AM

abcd, afsharkizi, DyLaN, eflatunn, aspava, Aybike, BOZ-OK, gurkan, kurshad, Kur_Sad, mina, mustafa06, Temur, BuyukTuran, genco, Turansoyu, ulaskirim, yavuz, benay, Bilge_Kagan, BoRaN, Mustafa Altınay, nurhak, barak40, borcugin, DrAydan, khanoghuz, PEÇENEK, Bakma, dila73, HerqezTürqtür, HYML, Kaptan-i Derya; sizler de bakın. :)

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36149 buraya da bakabilirsiniz.

İlk gordugumde oyladım Demir.

Ahde Vefa
02-18-2007, 05:01 AM
Seni yazin Bornova Ulku Ocaklarina davet ediyorum dostum..

yavuz
02-18-2007, 05:04 AM
Seni yazin Bornova Ulku Ocaklarina davet ediyorum dostum..

Davet de ne demek? Koluna girip getireceksin ;) Misafirperverlik böyle birşey... :lol:

Ahde Vefa
02-18-2007, 05:06 AM
Ayip ettin yavuz kardes, yapariz vallahi. Sonra Unsal agabeyimiz baglamasiyla guzel bir cecen ilahisi soyler..... :D

BuyukTuran
02-18-2007, 05:13 AM
Vay hemserim sen nersindensin antebin? Ben kavaklikta oturuyorum aslimiz Turktepeli(anne tarafin tabi baba tarafim avsarlardan) bilirmisin oralari?
Selamun aleyküm hemşerim;)
Bilirim oraları :)
Bizim ana baba Antepin yerlisi karakeçi aşiretinden oğuz aşireti benim Annem Babam Kızılcamescitli antep merkezden emek de oturuyoruz celaldoğan parkının oralarda
ama ben şimdi bursadayım üniversite için geldim
Allah kısmet ederse bi görüşelim kardeşim:cool:
başka antepli var mı?:lol:

Demir Kağan
02-18-2007, 05:17 AM
Selamun aleyküm hemşerim;)
Bilirim oraları :)
Bizim ana baba Antepin yerlisi karakeçi aşiretinden oğuz aşireti benim Annem Babam Kızılcamescitli antep merkezden emek de oturuyoruz celaldoğan parkının oralarda
ama ben şimdi bursadayım üniversite için geldim
Allah kısmet ederse bi görüşelim kardeşim:cool:
başka antepli var mı?:lol:

Hemşehricilik yapmayın! :evil:

Ahde Vefa
02-18-2007, 05:19 AM
CORUM gibi bir muazzam yer varken memleketcilige, hemsehricilige ne gerek var.
Anlamis degilim valla .......... :D

BuyukTuran
02-18-2007, 05:25 AM
Biz Antepliyiz :D
gerisi boş :lol:
saygılar
:D

Ahde Vefa
02-18-2007, 05:26 AM
Gun gelecek sizi de feth edecegiz Buyuk Turan, bir hilal bir yildiz bir de LEBLEBI. Geliyoruz!

yavuz
02-18-2007, 05:29 AM
Gun gelecek sizi de feth edecegiz Buyuk Turan, bir hilal bir yildiz bir de LEBLEBI. Geliyoruz!

Ben Uşaklı olarak, Çorum'un himayesine girmek istiyorum... Öyle bir anlatıyorsun yanında Bağdat, İstanbul halt etmiş. ;)

BuyukTuran
02-18-2007, 05:37 AM
:cool: Gun gelecek sizi de feth edecegiz Buyuk Turan, bir hilal bir yildiz bir de LEBLEBI. Geliyoruz!

abi leblebi olayına değinelim duyduğuma göre leblebiniz elinizden gitmiş
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Çoruma leblebi satıyormuş :D
Abi bi leblebiniz vardı oda artık...
Bak bize
Baklava
http://www.piyale.com.tr/images/20041110_1750_150.jpg
Antep Fıstığı
http://www.antep.gen.tr/resimler/haberler/524.jpg

sonra yukarıbayır düztepe hacıbaba gibi elit semtlerimiz var :lol:
bi de Abdullah Palaz varmış :D :twisted:

başka... :D

Demir Kağan
02-18-2007, 05:39 AM
Sizin baklavayı da Yunanistan'lı sahiplendi gözüm. :lol:

Onların leblebi hiç değilse Türkiye'de. :lol:

Mgas
02-18-2007, 05:43 AM
Simdi konusturmayın beni burada ben MALATYALIYIM :D

BuyukTuran
02-18-2007, 05:43 AM
Yunanistan napabildiki? bakın yunanistanı baklavasına :D
pasta börek bu :D
http://weakervessel.typepad.com/weakervessel/images/baklava.jpg

bi de bu var :S ıyyy :D
http://library.thinkquest.org/CR0210200/ancient_greece/baklava15.jpg

Demir Kağan
02-18-2007, 05:46 AM
Simdi konusturmayın beni burada ben MALATYALIYIM :D

Gaayseeriiiaaa iiihhh iiihhh. :lol: :lol: :lol: :lol:

BuyukTuran
02-18-2007, 05:47 AM
Malatya nın da kayısısı güzel
Ordunun nesi var?? :D

Demir Kağan
02-18-2007, 05:54 AM
Malatya nın da kayısısı güzel
Ordunun nesi var?? :D

Silâhı var, topu var, tüfeği var, tankı var. Daha ne istiyorsun? :twisted:

Ahde Vefa
02-18-2007, 06:13 AM
Sizin baklavayı da Yunanistan'lı sahiplendi gözüm. :lol:

Onların leblebi hiç değilse Türkiye'de. :lol:
Helal olsun, yuregine saglik.
BuyukTuran, dedem(anne tarafi) anteplidir(kilis), yani az da olsa seni de anliyorum yani haha :lol:

Mgas
02-18-2007, 06:26 AM
Baklava yapmasını bilen adamın elinde her yerde yapılır ancak bir kayısı her yerde yetismez :)

daturkishulan
02-18-2007, 06:56 AM
hiristiyanın başlığnı piç etmişiniz haa:lol:

mustafa06
02-18-2007, 07:16 AM
raltay, chabuk özel mesajına bak :) neredesin sen

Karayılan
02-18-2007, 07:19 AM
Seni yazin Bornova Ulku Ocaklarina davet ediyorum dostum..Puhaha acirim sana hristiyan. Bu arada sen Turk musun? Ben olabilecegini pek sanmiyorum ama...

Karayılan
02-18-2007, 07:24 AM

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36149 buraya da bakabilirsiniz.Yav ben onceden vermisim niye verdigimide bilmiyorum ama. Attim iste kafadan bi isim.

raltay
02-18-2007, 08:35 AM
abi baktım, görev tamam.

hristiyan
02-18-2007, 08:36 AM
İSLAM, TIPKI ŞEYTAN GİBİ - YALNIZCA KÖLELER İSTER ...

Müslümanların çoğu, İslam'ın hiçbir özgürlüğe izin vermediğini farketmezler. Bu bile tek başına onlara İslam'ın arkasındakinin sonsuz Tanrı değil İblis olduğunun farkına vardırmalıdır. İblis, sırf tüm dünyayı köleleştirmesine yardım etmeleri için Müslümanların köleleşmelerini ister. Bunu da onları gerçeğe yüz çevirterek yapar -- o gerçek ki: kurtuluş, eğer sende Tanrı'nın oğlu İsa'ya iman varsa şimdiden senindir. İslam, temeli yıldırma ve korkuya dayanan bir dindir. "İslam" sözcüğü "barış" anlamına gelmez. "Boyun eğme" anlamına gelir. Bir müslümanın İslam'ı terk etmesine izin yoktur, aksi takdirde hayatını tehlikeye atmış olacaktır.

Öteki konuların yanısıra, İslam dini bir beyin-yıkama dinidir. Birçok müslümanın akılsız kaçık zombilere dönüşmesinin sebebi budur. Müslümanların, İslam'ı kucakladıkları andan itibaren günde 5 kez Arapça olarak, olmayan bir Tanrı'ya dua etmeleri gerekmektedir ve her seferinde başları zemine değer. Bu tekrarlanan ibadetler müslümanların neden böylesine beyni yıkanmış olduklarının sebeplerinden biridir. Fanatik müslümanlar, çoğu zaman, alınlarında, zeminle sürekli temas sonucu oluşmuş izlere bakılarak seçilebilirler ki iyice kendilerini kaptırdıkları durumlarda başlarını vurabilmektedirler.

Eğer bir müslümansanız ve öncesinde ritüel yıkanma(abdest) gerektiren günde 5 vakit zorunlu olan (Arapça) ibadeti yapmıyorsanız, Muhammet'e göre cehenneme gitme tehlikesiyle karşı karşıyasınızdır. Müslümanlar, oruç tutma, zekat verme, Mekke'ye hacca gitme gibi İslam'ın şartlarını yerine getirmemeleri durumunda bağışlanabilirler. Fakat hiçbir müslüman asla, günde 5 kez mecburi ibadetini yapmaması dolayısıyla bağışlanmaz. Hristiyanlıkta ise hiçbir zorlama veya mecburi ibadet yoktur. Tanrı efendimiz, hristiyanlara hür irade verdi. Hristiyanlar Tanrı'ya sadece Pazar değil hergün hürmet etme bilincine sahiptirler. Müslümanlarınsa ibadetlerini saymaları gerekmektedir. Muhammet'in Cennet'e yaptığı hayali mistik gece yolculuğu sırasında, Muhammet başlangıçta takipçilerine Allah'a günde 50 kez namaz kılmalarının emredildiğini söylemişti, fakat sonra Allah bunun çok fazla sıkıntı olacağını bildirdi. Herhalde Muhammet'in demek istediği şey, kendisinin bile günde 50 zorunlu ibadet oturumunu kaldıramayacağıydı. Böylece birçok sure gibi, mucizevi şekilde Muhammet'e kişisel yaşamında yardımcı olan bir sure daha beliriverdi.

Hristiyanlıkta hiç böyle zorlamalar yoktur. YHVH samimi ibadetler ister, hazır metinli ibadetler değil. Hristiyanlar, "Abba"ları olarak(Eski Suriye dilinde: Baba) Tanrı'yla konuşacak yeterli bilgiye sahiptirler. Müslümanlar ise bire bir, çift yönlü ibadeti hiçbir zaman düşünmemişlerdir bile. Müslüman ibadetleri "televizyon yayını"na benzer; ve genellikle Allah'larından hiçbir yanıt beklemezler.

İsa bize dedi ki: "Fakat dua ettiğinizde, putperestlerin yaptığı gibi boş yere tekrarlamalar kullanmayın: fazlaca konuşunca işitileceklerini sanırlar: Baban, senin neye ihtiyacın olduğunu, sen onları istemeden de bilir."

mustafa06
02-18-2007, 08:41 AM
abi baktım, görev tamam.

HELAL OLSUN ROKET GİBİSİN ,

GENCHLİKTEN OLUYOR GENCHLİKTEN. :)

mustafa06
02-18-2007, 09:07 AM
Demir Kağan , neredesin :)
Bu bashlığı dinl sayfasına neden yollamıyorsun arkadash. O bashlık neden kuruldu

afsharkizi
02-18-2007, 10:11 AM
Birde eskiden kizlara tecevüz edip sonrada kilisede günah cikartirlardi.. ve bunuda parayla yaparlardi,.. Ne kadar sacma...

Tanri kutsasin sizi... Tanrinin oglu Isa... Isa tanrinin oglu sizce ama incildede yazilidirki... Tanri ne dogrulmustur ve dogurmamistir... Ben kücükken cok dinledim incili.. Okulda øgretmen hep okurdu.. Zaten dünyanin en büyük tarih kitapi derler bizim buralarda.. Tanri hepimizi kutsasin

afsharkizi
02-18-2007, 11:16 AM
Senin profilindeki resimlere baktimda.,. bir resim var kadin terröristlerin oldugu.. iste o resim yerine rahibelerde olabilirdi.. Islam terrörü lanetler.. yani anlayacagin dilden islamda terrör yok galiba sizinde dininizde yok.. Danimarkada yasadigim icin hristiyanligi baya bilirim.. Ben kücükken øgretmenler hep incil okurdu yani bir taraftan incille büyüdük.. ama hristiyanliga bakilarsa baya bir degisme var..., Dört tane kitap var .. onlarin yazilisin isanin ölümünden 80 sene sonra.. Siz Kristenler cogu isayi sorguluyorsunuz... nasil olabilir tanrinin oglu diye... ama incildede belirtiliyor tanri ne dogmustur ne dogurmustur... Ben de hz. Isa inaniyorum.. ama elham dürüllah müslümanim ben cok sorguladim kendimi bir cok din arastirdim.. ve yeniden islami sectim.. Birde su var sizde günah cikarma isi varya.. Bizde o yok kul ve allah arasinda olan birsey.. Siz gidiyorsunuz papaza günah cikarmaya.,. papaza anlattin diye günahin cikmadi.. buda biraz pskologluk gibi bir sey, yani terapi.. eskiden birisi günah islerdi giderdi papaza günah cikarmaya falan parayi verirdi,, ve artik senin cennette bir mekanin var diye belge verilirdi.. Birde hacli seferleri var bir cok insan katlettiniz.. Sonra Selladin Eyyüpi geldi Jerusalem Kudus yani sandiki kristenler selladin bizi öldürecek ama o ne yapti öldürmedi.. siz ne sandiniz..Gercek islam herseyin huzurudur.. Senin bugün televizyonlarda gördügün gercek islam degil nasil sizin sahtekar papazlariniz varsa bizimde sahtekar Hocalarimiz var ørnegin Zekkeriya Beyaz...

Hristiyan arkadasimiza attigim illeti.. bende paylasigim dedim kardeslerimle..

Kur_Sad
02-18-2007, 12:26 PM
hristiyan rumuzlu zat,
kutsal çağrını aldık :D
yalnız merak ettiğimiz şeyler var:
şimdi İsa Yalavaç Tanrı'nın oğlu mu?
O Tanrı'nın oğluysa Meryem Tanrı'nın karısı mı?
Meryem Tanrı'nın karısı değilse ve İsa Yalavaç Tanrı'nın oğlu ise İsa Yalavaç nasıl oldu? :D

Ayrıntılı bilgi için:

Hüseyin Nihal Atsız - Bozkurtların Ölümü (Yamtar'ın Bizans papazıyla konuşmaları)

Aziz Türk Milleti senin gibi misyonerlere kanacak kadar aptal değildir!

Mgas
02-18-2007, 01:04 PM
Ya arkadaslar boyle misyoner mi olur ? :D

BOZ-OK
02-18-2007, 01:54 PM
İSLAM, TIPKI ŞEYTAN GİBİ - YALNIZCA KÖLELER İSTER ...

Müslümanların çoğu, İslam'ın hiçbir özgürlüğe izin vermediğini farketmezler. Bu bile tek başına onlara İslam'ın arkasındakinin sonsuz Tanrı değil İblis olduğunun farkına vardırmalıdır. İblis, sırf tüm dünyayı köleleştirmesine yardım etmeleri için Müslümanların köleleşmelerini ister. Bunu da onları gerçeğe yüz çevirterek yapar -- o gerçek ki: kurtuluş, eğer sende Tanrı'nın oğlu İsa'ya iman varsa şimdiden senindir. İslam, temeli yıldırma ve korkuya dayanan bir dindir. "İslam" sözcüğü "barış" anlamına gelmez. "Boyun eğme" anlamına gelir. Bir müslümanın İslam'ı terk etmesine izin yoktur, aksi takdirde hayatını tehlikeye atmış olacaktır.

Hepsine eyvallah, aldik kabul ettik diyelim de.... Bazi sorularim olucakti Hristiyan kardes... Mesela, Tanri'nin oglu Isa Tanri midir, degil midir? Eger Tanri ise ezeli olmasi gerekmiyor mu? Eger ezeli ise nasil oluyor da dogurulmus olabiliyor? Eger dogurulmus ve dolayisiyla ezeli degilse, ezeli olmayan bir varlik nasil tanri olabiliyor? Her seyden once, birazcik akil ve mantiga sahip olan bir insanin boyle bir sacmaliga inanmasi mumkun mudur? Biraz dusunulunce bunun aslinda cok tanrili eski Yunan dininden kalma bir pagan inanci oldugu cok acik gorunmuyor mu? Insanin boyle bir sacmaliga inanmasi icin ancak beyninin yikanmis olmasi ve bir kere bile sorgulamadan inanmasi gerektigini dusunmuyormusunuz? Hristiyanlik, insanlara Isa ve teslis konusunun anlasilmasi imkansiz, dolayisiyla oylece kabul edilip inanilmasi gereken bir dogma oldugunu ogretmiyor mu? Eger oyle ise, bir Hristiyanin, Muslumanligin insanlari dusunsel olarak kolelestiren ve gerceklerden uzaklastiran bir din oldugunu iddia etmesi cok zavalli bir durum olmuyor mu? Alooo, Hristiyan, ayip olmuyor mu??? :rolleyes:

Öteki konuların yanısıra, İslam dini bir beyin-yıkama dinidir. Birçok müslümanın akılsız kaçık zombilere dönüşmesinin sebebi budur.

Oyle mi? Cok ilginc.... Sen Hristiyanligin herkesin inanmasini istedigi yukardaki sacmaliklara bir insanin beyni yikanmadan ve akilsiz kacik zombilere donusmeden inanmasinin nasil mumkun oldugunu acikla, ondan sonra bu konuyu da tartisiriz, tamam mi?

Müslümanların, İslam'ı kucakladıkları andan itibaren günde 5 kez Arapça olarak, olmayan bir Tanrı'ya dua etmeleri gerekmektedir ve her seferinde başları zemine değer. Bu tekrarlanan ibadetler müslümanların neden böylesine beyni yıkanmış olduklarının sebeplerinden biridir. Fanatik müslümanlar, çoğu zaman, alınlarında, zeminle sürekli temas sonucu oluşmuş izlere bakılarak seçilebilirler ki iyice kendilerini kaptırdıkları durumlarda başlarını vurabilmektedirler.

Bir insanin, kadin veya erkek, omru boyunca bir manastira kapanmasinin yan etkilerinin neler olabilecegi de tartisilmaya deger tabii....Hani oyle bir ibadet de var Hristiyanlikta ya, o bakimdan...:rolleyes:

Manastirlardaki papaz-papaz, rahibe-rahibe ve papaz-rahibe iliskileri pek unludur biliyorsun, her yil bir kac tanesi yakalanir, yakalanmayanlarin orani ise bilinemez tabii.... Kapali cevre ne de olsa....:lol:

Eğer bir müslümansanız ve öncesinde ritüel yıkanma(abdest) gerektiren günde 5 vakit zorunlu olan (Arapça) ibadeti yapmıyorsanız, Muhammet'e göre cehenneme gitme tehlikesiyle karşı karşıyasınızdır. Müslümanlar, oruç tutma, zekat verme, Mekke'ye hacca gitme gibi İslam'ın şartlarını yerine getirmemeleri durumunda bağışlanabilirler. Fakat hiçbir müslüman asla, günde 5 kez mecburi ibadetini yapmaması dolayısıyla bağışlanmaz.

Yukardaki yalandir ve bunu her Musluman bilir, sana Muslumanlara Hristiyanlik propagandasi yaparken bari Islamiyete iftira atma, yalanin yakalanir demediler mi?:rolleyes:

Simdii, dogrusunu soyleyelim... Yukarida saydiklarina Islam'in sartlari denir ki, birinin digerine ustunlugu yoktur, hepsinin onem derecesi aynidir... Sana bir ip ucu daha vereyim, insan ibadetlerini yapmadi diye dinden cikmaz, sadece gunahkar olur... Tanri'nin bagislamadigi tek suc ise kul hakkidir, onun disindaki her seyi bagislamak onun elindedir... Kul hakki... Hani sizin su, her turlu rezilligi yaptiktan sonra papazin eline uc bes kurus verip, gunah cikarip kurtuluverdiginiz sey... :rolleyes:

Hristiyanlıkta ise hiçbir zorlama veya mecburi ibadet yoktur. Tanrı efendimiz, hristiyanlara hür irade verdi. Hristiyanlar Tanrı'ya sadece Pazar değil hergün hürmet etme bilincine sahiptirler. Müslümanlarınsa ibadetlerini saymaları gerekmektedir. Muhammet'in Cennet'e yaptığı hayali mistik gece yolculuğu sırasında, Muhammet başlangıçta takipçilerine Allah'a günde 50 kez namaz kılmalarının emredildiğini söylemişti, fakat sonra Allah bunun çok fazla sıkıntı olacağını bildirdi. Herhalde Muhammet'in demek istediği şey, kendisinin bile günde 50 zorunlu ibadet oturumunu kaldıramayacağıydı. Böylece birçok sure gibi, mucizevi şekilde Muhammet'e kişisel yaşamında yardımcı olan bir sure daha beliriverdi.

Ah be Hristiyan kardes, biraz daha yardimci olayim sana... Sadece mecburi ibadet olmamasi degildir ki Hristiyanligin ustunlugu, sizin aslinda hic bir sey yapmaniz gerekmiyor, Isanin Tanrinin oglu olduguna imanedivermeniz yetiyor kurtulusa ermek icin....Ondan sonrasi azat buzat... Canin ne istiyorsa onu yap, hic problem degil... Istersen katliam yap, gidersin kiliseye, bir gunah cikartirsin, papaz efendi senin butun gunahlarini bagislayiverir... Baba, ogul ve kutsal ruh adina....:rolleyes:

Boyle bakinca gulunc, degil mi? Insana istedigi gunahi isleme ozgurlugu veren bir din....Haydi hep beraber gecelim...:lol:

Hristiyanlıkta hiç böyle zorlamalar yoktur. YHVH samimi ibadetler ister, hazır metinli ibadetler değil. Hristiyanlar, "Abba"ları olarak(Eski Suriye dilinde: Baba) Tanrı'yla konuşacak yeterli bilgiye sahiptirler. Müslümanlar ise bire bir, çift yönlü ibadeti hiçbir zaman düşünmemişlerdir bile. Müslüman ibadetleri "televizyon yayını"na benzer; ve genellikle Allah'larından hiçbir yanıt beklemezler.

Aloo, Hristiyan kardes, Papanin kendisi de dahil bana tanri ile konusan, peygamberler haric bir tek insan gostersene? Bunu iddia edenler de olmamis degil tabii...Ama boylelerine "sizofren" deniliyor ve yerleri genellikle akil ve ruh hastaliklari hastaneleri oluyor... :rolleyes:

Bak kardesim, buraya gelip biz sizin Tanriyla direk iliski kurmanizi sagliyoruz propagandasi pek sokmez buradakilere, hicbirisi bunu yemez... Misyonerin el kitabina bakarsan, bunun Afrika yerlilerine yapilmasi gereken bir propaganda oldugunu goreceksin... Acemi misyoner senii...:lol:

İsa bize dedi ki: "Fakat dua ettiğinizde, putperestlerin yaptığı gibi boş yere tekrarlamalar kullanmayın: fazlaca konuşunca işitileceklerini sanırlar: Baban, senin neye ihtiyacın olduğunu, sen onları istemeden de bilir."

Isa, heykellere tapmayin, ikonlara ve haca dua etmeyin, putlara tapmayin da demiyor mu?

Karistir bir incili bakalim, mutlaka bir seyler yaziyordur bu konuda, tabii yine iman sahibi bir "Saint" daha atik davranip yine degistirmediyse...:rolleyes:

afsharkizi
02-18-2007, 01:55 PM
hristiyanlar pazar günleri kilisede ayin yaparlar.. O vardir.. ona gitmessen tanri tarafindan lanetlenirsin.. laakin yoksa cehennem...

benay
02-18-2007, 02:21 PM
Arkadaslar, Hiristyan arkadasimiz'i anlamak gerek, ben cennette'e ve cehennem'e inanmadigim için bana yasak ama sizin ilerde guzel bir kapinizin olmasini istiyorsaniz, geleceginizi dusunuyorsaniz, Hiristyan olun, Papaz'a para verir iseniz oda size cennette bir yer verecek !!! Gercek soyluyorum, o kadar ucuz'a sinema'da gibi kendinize bir yer ismarlayabilirsiniz...:D

afsharkizi
02-18-2007, 02:25 PM
Ben sinemayi tercik ediyorum.. belki cennet degil baska bir yer cikarsa papazin ismarladigi yer

Mgas
02-18-2007, 02:26 PM
Arkadaslar, Hiristyan arkadasimiz'i anlamak gerek, ben cennette'e ve cehennem'e inanmadigim için bana yasak ama sizin ilerde guzel bir kapinizin olmasini istiyorsaniz, geleceginizi dusunuyorsaniz, Hiristyan olun, Papaz'a para verir iseniz oda size cennette bir yer verecek !!! Gercek soyluyorum, o kadar ucuz'a sinema'da gibi kendinize bir yer ismarlayabilirsiniz...:D

Hristiyan senin yuzunden hristiyanlık boyle lanse olur iste bize.

Simdi papaz'a para ver cennete git skolastik dusunce donemide kaldı.

Yanısıra gunahcıkarma hakkında pek birsey diyemeyecegim cunku tam olarak bilmiyorum. Hristiyan; gunah cıkarma konusunda aydınlat bizi!

BOZ-OK
02-18-2007, 02:29 PM
Papaz'a para verir iseniz oda size cennette bir yer verecek !!! Gercek soyluyorum, o kadar ucuz'a sinema'da gibi kendinize bir yer ismarlayabilirsiniz...:D

Senin emlak fiyati artislarindan haberin yok galiba...:lol:

Insanin aklini celmiyor da degil ama... Makul fiyata, Adn cennetinde ve kevser havuzu manzarali bir yer hic fena olmazdi hani.... Para biriktirmek lazim, Arafta kalmayalim sonra...:cool:

Mgas
02-18-2007, 02:34 PM
Arkadaslar Hristiyanlık skoloastik donemde boyleydi. Siz boyle dusunurseniz islamın teror dini olarak dusunenden ne farkınız kalır ?

BOZ-OK
02-18-2007, 02:39 PM
Yaa Mgas, de get bi yaa... Burada herkes kafa buluyor, farkinda degilmisin?

Adamin soylediklerinin ciddiye alinacak bir yani varmis gibi sanki...Tovbe tovbee...:rolleyes:

Arada aklima geldikce, ucundan ince dokundurdugum yari ciddi, yari alay cevaplar veriyorum iste, onunla idare etsin...:lol:

Haa, bu arada..Skolastik, mkolastik deyip durma, aklima la la lastik, cimlastik tekerlemesi geliyor...:rolleyes:

Ayrica eklemis olayim... Gunah cikarmanin da merak edilecek yani yok, soyle izah edeyim... Kafana gore gunah islenir, sonra kiliseye gidilir, bagis kutusu ziyaret edildikten sonra gunah cikarma kabinine girilir, yedigin halt papaza bir bir anlatilir, pismanin filan fistik denilir... O da senin gunahlarini baba-ogul-kutsal ruh ve kutuya atilan bagis adina bagislar, islem tamamlanmis olur... Nasil oldu mu? Iste sikolastik, mikolastik filan olmayan hristiyanlikta uygulama budur...:rolleyes:

Mgas
02-18-2007, 02:42 PM
Adamla kafa bulun ama adamla bulacagız diye hristiyanlık dinine yuklenmeyin. O zaman ondan farkınız kalmaz.

afsharkizi
02-18-2007, 02:46 PM
Hristiyan kardes nerdesin.. sorularmizi cevapla

BOZ-OK
02-18-2007, 02:52 PM
Adamla kafa bulun ama adamla bulacagız diye hristiyanlık dinine yuklenmeyin. O zaman ondan farkınız kalmaz.

O din direkten yemis ve kaymis zaten, Allahindan bulmus, bir fazla bir eksik bir sey farketmiyor... Sanki iler tutar bir yani varmis gibi... Senin batida yeni neslin yuzde kacinin tanriya inandigi hakkinda bir fikrin var mi? Bu oranin yerlerde surunuyor olmasinda, biraz akli olanin bu sacmaliklara inanmasinin mumkun olmamasinin bir payi oldugunu dusunmuyormusun? Kaldi ki, benim bir baska dine olan saygim, o din mensuplarinin benim dinime gosterdigi sayginin otesine gecemez... Muslumanlar onune gelen salagin istedigi gibi vurabilecegi bir kum torbasi degil...

benay
02-18-2007, 02:52 PM
Sinema'ya gitmeyin'de biraz para biriktirin. Ama merak etmeyin, cennete parasiz'da girilir, once adam oldurun sonra Din adamina itiraf edin, ertesi gun yine isleyin ,yine af edilin...
Keske tum Hiristyanlar Rahibe olsaydi, boylece Hiristyanlar'dan kurtulmus olurduk...:D

Mgas
02-18-2007, 03:04 PM
O din direkten yemis ve kaymis zaten, Allahindan bulmus, bir fazla bir eksik bir sey farketmiyor... Sanki iler tutar bir yani varmis gibi... Senin batida yeni neslin yuzde kacinin tanriya inandigi hakkinda bir fikrin var mi? Bu oranin yerlerde surunuyor olmasinda, biraz akli olanin bu sacmaliklara inanmasinin mumkun olmamasinin bir payi oldugunu dusunmuyormusun? Kaldi ki, benim bir baska dine olan saygim, o din mensuplarinin benim dinime gosterdigi sayginin otesine gecemez... Muslumanlar onune gelen salagin istedigi gibi vurabilecegi bir kum torbasi degil...

Sen hristiyan'a bakıp hristiyanlıgı nasıl anladıysan artık. Hristiyan senin dinine saygı gostermiyorsa o hristiyan'nın sucudur Hristiyanlık dininin degil. İncil'de ilk gordugunuz Muslumanı oldurun falan mı yazıyor ?

Yanısıra tum hristiyanlar hicbir muslumana saygı duymasa bile ben İncil de bize saygısızlık duyduracak bir ibare bulamadıgım surece hristiyanlıga her zaman saygım olur, ancak bize kin kusanlara saygım olmaz.

Hristiyan'a saygı duymayın ama hristiyanlık dinine saygı duyun.

Ben simdi gitsem yabancı bir forum da desem ki;

Hristiyanlık siddet dinidir tamamen yalandır, milletimizi cokertiyor....

O zaman birileri cıkıp muslumanlıga simdi yaptıgınız gibi "git gunah isle cennetten arsa al" seklinde cevap verirse siz bana demezmisiniz "e adam dangalak mısın sen dinimizi boyle lanse ediyorsun derdin ne senin" diye ?

Hristiyanlıga laf atmadan once gidip İncili alıp okuyun sonra hakkında yorum yapma hakkına ulasırsınız. Hristiyan'a bakarak din ile ilgili bir yargıya ulasamazsınız.

Mgas
02-18-2007, 03:06 PM
Sinema'ya gitmeyin'de biraz para biriktirin. Ama merak etmeyin, cennete parasiz'da girilir, once adam oldurun sonra Din adamina itiraf edin, ertesi gun yine isleyin ,yine af edilin...
Keske tum Hiristyanlar Rahibe olsaydi, boylece Hiristyanlar'dan kurtulmus olurduk...:D

Bu konuyada degineyim. Gunah cıkarmanın nasıl birsey oldugunu etraflıca bilmiyorum bu sebeple bu konuda cevap hakkına sahip degilim. Hristiyan bizi bu "gunah cıkarma" konusunda bir aydınlatsın hele.

Kur_Sad
02-18-2007, 03:14 PM
Hristiyanlık'a saygı duymamız gerekmiyor bence...
Tahrif edilmiş bir din ve İncil tahrif edilmiş bir kitap...
Ama insanların hristiyan olmasına saygı duyabiliriz.Çünkü herkesin görüşü kendinedir hesabı Allah'a verecektir...Dinde zorlama da olmaz ayrıca da...
Ben de çağrı yapıyorum:
Ey insanlar sonsuz hayatta zarar edenlerden olmak istemiyorsanız Müslüman olun ve İslam üzre olun!...

Milletçe hrıstiyan olsak belki daha müreffeh bir millet olabiliriz.Ama bu yalan dünyanın yalan malı önemsizdir...

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir...
Gün doğmuş, gün batmış; ebed bizimdir!..

delinin biri kuyuya bi taş atar ve olaylar gelişir .... :D

borcugin
02-18-2007, 03:20 PM
S.A.

Bence buraya gelip İslam Dinini yok sayan, hakaret eden ve butun Muslumanları potansiyel teroristmiş gibi gosteren kişiye verilebilecek yanıtlar bunlar olmamalıydı. Başkalarının inancları ne olursa olsun bir Musluman'a yakışır bicimde hareket etmeliydik. Samimi ve atadan anadan Hıristiyan inancına sahip olan dindar Hıristiyanların değil provakatorlerin istediği de bu. Tahriklere kapılıp onlar gibi İsa Peygamberi, dini rituelleri, dini ibadetleri ve inanclarını hice saymak, alay etmek, yok saymak yaklaşımı cok hoş değil.

"Senin dinin sana benimki bana" diyerek bu konuları cok deşelemek ve bilmeyerek te olsa bilerek te olsa Hıristiyan inanclı arkadaşları incitmemek gerekir.

Cağdaş insan; insana, insanın urettiklerine, inanclarına, diline, dinine, kulturune ve doğaya saygılı insandır

der hepinize saygılar sunarım.

Selametle.

afsharkizi
02-18-2007, 03:20 PM
Ama insanların hristiyan olmasına saygı duyabiliriz.Çünkü herkesin görüşü kendinedir hesabı Allah'a verecektir...Dinde zorlama da olmaz ayrıca da...
Ben de çağrı yapıyorum:
Ey insanlar sonsuz hayatta zarar edenlerden olmak istemiyorsanız Müslüman olun ve İslam üzre olun!...

Milletçe hrıstiyan olsak belki daha müreffeh bir millet olabiliriz.Ama bu yalan dünyanın yalan malı önemsizdir...

Dogru.. bütün dinlere saygi duyarim cünkü istememki benim dinime laf gelsin.. eger ben baska dinlere saygisizlik edersen onlarda benim dinime saygisizlik ederler

Mgas
02-18-2007, 03:23 PM
Ben de çağrı yapıyorum:

Hristiyanlıga saygı duymayıp o dine gecen insanlara nasıl saygı duyacagız. Bu mantık yanlıslıgı bi kere

BOZ-OK
02-18-2007, 03:26 PM
Hristiyanlıga laf atmadan once gidip İncili alıp okuyun sonra hakkında yorum yapma hakkına ulasırsınız. Hristiyan'a bakarak din ile ilgili bir yargıya ulasamazsınız.

Bak simdi Mgas, sacmaliyorsun... Cehaletin verdigi saflikla sacmaliyorsun... Birincisi; mevcut Incil(ler)de yazan Hristiyanlik gercekten Isa peygambere inmis olan Hristiyanlik degildir, ikincisi; ne gunumuzde, ne de gecmiste uygulanan Hristiyanlik da Incilde yazan Hristiyanlik degildir... O kilisenin kendisine gore ve isine geldigi gibi uyguladigi Hristiyanliktir... Cunku Papa yanilmazdir, rahiplerin soyledikleri ise tanrinin istekleridir, anladin mi? Bir daha da sakin bana zerre kadar bir sey bilmedigin bir konuda akil vermeye kalkma cunku ben mevcut butun incil nushalarini okudum, yillardir da sanal alemde bu konularda it kopukla ugrasiyorum... Simdi istersen Hristiyan kardesine katil ve Hristiyanligi beraber savunmaya devam edin, senin bilecegin is...

BOZ-OK
02-18-2007, 03:27 PM
Bu konuyada degineyim. Gunah cıkarmanın nasıl birsey oldugunu etraflıca bilmiyorum bu sebeple bu konuda cevap hakkına sahip degilim. Hristiyan bizi bu "gunah cıkarma" konusunda bir aydınlatsın hele.

Soylediklerine inanacakmisin?:rolleyes:

Yaptiklarim, yapacaklarimin garantisidir diye bir soz vardir da...:rolleyes:

afsharkizi
02-18-2007, 03:30 PM
Hristiyanlıga saygı duymayıp o dine gecen insanlara nasıl saygı duyacagız. Bu mantık yanlıslıgı bi kere

Mevlana ne diyor Bin kere tövbe etmiş bin kere bozmuşda olsan, bir daha tövbe et de öyle gel. Bak iste bu güzel

afsharkizi
02-18-2007, 03:38 PM
ne malum onun sonradan hristiyan oldugu

Mgas
02-18-2007, 03:51 PM
Bak simdi Mgas, sacmaliyorsun... Cehaletin verdigi saflikla sacmaliyorsun... Birincisi; mevcut Incil(ler)de yazan Hristiyanlik gercekten Isa peygambere inmis olan Hristiyanlik degildir, ikincisi; ne gunumuzde, ne de gecmiste uygulanan Hristiyanlik da Incilde yazan Hristiyanlik degildir... O kilisenin kendisine gore ve isine geldigi gibi uyguladigi Hristiyanliktir... Cunku Papa yanilmazdir, rahiplerin soyledikleri ise tanrinin istekleridir, anladin mi? Bir daha da sakin bana zerre kadar bir sey bilmedigin bir konuda akil vermeye kalkma cunku ben mevcut butun incil nushalarini okudum, yillardir da sanal alemde bu konularda it kopukla ugrasiyorum... Simdi istersen Hristiyan kardesine katil ve Hristiyanligi beraber savunmaya devam edin, senin bilecegin is...

1-Bilmedigim hicbir konuda kimseye bilgi vermedim. Gunah cıkarma konusunu etraflıca bilmedigimi soyledim. Ancak skolastik donemde arsa satma isleminin uygulandıgını ve bunun simdi olmadıgını bildimigim icin bu konuda bilgi veririm.

2-Benim sence ne kadar umrumda Hristiyanlık ? Benim derdim hristiyanlık sanıyorsun halen, sonrada gelip beni cehaletle itham ediyorsun. Hristiyanlık ile bir derdim yok benim derdim; "saygı meselesi".

3- Bunun gibi it,kopuk dedigin adama karsı savunma yaptıgını sanarken kukla gibi oynatıyorlar farkında degilsin.

BOZ-OK
02-18-2007, 04:07 PM
1-Bilmedigim hicbir konuda kimseye bilgi vermedim. Gunah cıkarma konusunu etraflıca bilmedigimi soyledim. Ancak skolastik donemde arsa satma isleminin uygulandıgını ve bunun simdi olmadıgını bildimigim icin bu konuda bilgi veririm.

Sana Hristiyanligin asla degismeyen kuralini soyleyeyim, "Tanrinin oglu Isaya iman etmek kurtulusa ermek icin yeterlidir" ve "ne yapmis olursan ol, cennete gitmek icin bir papaza gunah cikartmis olarak olmek yeterlidir"... Anladin mi simdi neden bahsettigimizi? Hala cennette arsa satmiyorlarmismis...:rolleyes:

2-Benim sence ne kadar umrumda Hristiyanlık ? Benim derdim hristiyanlık sanıyorsun halen, sonrada gelip beni cehaletle itham ediyorsun. Hristiyanlık ile bir derdim yok benim derdim; "saygı meselesi".

Sen icinden geldigi gibi saygi goster ve bir kenara otur seyret cunku insanlara ne soyleyip ne soylemeyeceklerini ogretecek durumda degilsin... Ben ise "yilana kendi zehiriyle karsilik vermek gerektigine inaniyorum", ben de buna gore davranirim... Bu arada, Hristiyanligin senin ne kadar umurunda olup olmadigi benim hic umurumda degil, bana ne... Bu konuda her halukarda "etkisiz elemansin"...Yeteri kadar acik mi?:rolleyes:

3- Bunun gibi it,kopuk dedigin adama karsı savunma yaptıgını sanarken kukla gibi oynatıyorlar farkında degilsin.

Ben savunma filan yapmiyorum, ben bodoslamadan saldiriyorum, farkinda degilmisin?:rolleyes:

Bu arada, o kisinin iletilerine yazdigim hic bir yanitta bir tek kufur ve hakaret bulamazsin... Ben sadece beyaza beyaz, siyaha da siyah diyorum, hepsi o kadar... Bunlarin kukla oynattiklari filan da yok, o kadar zeki degiller, hic merak etme... Aman tahriklere gelmeyelim sakizinin da bu siralar pek fazla cigneniyor oldugunu, ayrica sadece verilmesi gereken tepkileri engellemekten ve bizlerin reflekslerini uyusturmaktan baska da bir ise yaramadigini akilda tutarak, ben diyorum ki, "elini korkak alistirma"...:rolleyes:

Kur_Sad
02-18-2007, 04:20 PM
ben dedim;

delinin biri kuyuya bir taş atar ve olaylar gelişir diye...

ya kardeşim neyini savunuyorsunuz şunun.Adam bizim dinimize söverken hala nasıl saygı duymamızı bekliyorsunuz.Üstelik hiçkimsenin bi saygısızlık ettiği de yok Hristiyanlara...
Olanı söylüyoruz sadece...

Mgas