View Full Version : Dikkat Irkçı Var!
Dulkadiroglu
03-09-2007, 06:06 AM
Bahsettigim stratejik pozisyon bolgedeki daglar degil. Teror sorunun nuksettigi yerlere dikkat cekilirse orta doguya komusumuz olan yerler oldugu gorulur. Dıs ulkelerde surekli bolgeye takviye saglanabilir ama bu Karadeniz icin pek de gecerli degil. Yanısıra Lazların bize adapte olmalarının sebebi kanları degil akıllarıdır. Ben her daim insanoglunun dunyaya "tablula rasa" seklinde geldigine inandım. Levhayı nasıl islerseniz oyle olur. Kimse dunyaya levhası islenmis bicimde gelmedi. Bir Kurt cocgunu alıp batıya verin orada milliyetcilik ile buyusun soyunu dahi hatırlamaz. Biz Lazları iyi isledik ve adapte ettik. Bu esnada konumları be pozisyonları kolaylastırıcı buyuk faktorlerdi; ancak su an Kurtleri iyi isleyemiyoruz.
Nufus planlanması karsıtı degilim. Elbetteki nufus planlanması yapılmalı ama yapılırsa sana buna ona seklinde degil tum Turkiye'ye yapılmalı.
Sokakta bas bas "Ben Kurtum" demek esittir "ben Kurdistan vatandasıyım ve sizi tanımıyorum" demektir. Bunu diyen birey yahut bireyler zati bolucudur. Yada ben Kurdum demek "ben kurt soyundan geliyoum" demek. Ancak milletde "Kurt soyundan gelen Turk'um" ile "Kurdum'u" feci halde karısıtırıyor. Once bu anlam karmasası giderilmeli sonra halen ben Kurdum sizi tanımıyorum diyenleri cezalandırmalı ve bu yolda "siz kurdsunuz bizi tanımıyorsunuz" seklinde degilde "siz bolucunuz bizi tanımıyorsunuz" seklinde olmalı. Bugun Lazım demek Lazistan diye bir ulke kurma cabası olmadıgı icin dogrudan soy olarak anlasılır ama Kurdum diyince soy ve ideoloji birbirine karısır. Simdilik bu karısıklık giderilmeli.
Yapılacak olan Kurdum diyen herkesi aynı kefeye koymamak. Oncelikle aralarında Kurdum derken soyunu belli edenleri ve ideolojilerini belli edenleri ayırmak. Bu ayırmayıda cehaleti sirkeleyerek yapabiliriz zaten ve bu cehaleti eritme yolunda ideolojisi olanlarıda degistirmeye calısırız ancak bir zaman sonra degisenler degisir kalanlar kalır. Degisenler icinde ben Kurdum diyenin niyetinin soyu oldugunu anlarız degismeyenler icerinde ise Ben Kurdum diyenlerinin niyetinin boluculuk oldgunu anlarız o vakit gereken cezalarını cekerler. Bahsettigim cezada saglık hizmetlerinin kesilmesi gibi yarıma yamalak isler olmaz dogrudan ceza alırlar, yargılanırlar.
Lazları nasıl isledik sence???televole programlarıyla mı 70 kisilik sınıflarla mı???Turkiye'de hala boyle bir kabiliyet yok...Lazlar bize dusman degil cunku atalarından beri vatanlarını kutsal sayıyorlar ve bu ugurda gozlerini kırpmadan tehlikeyi goze alıyorlar...Karadeniz gerilla savası icin idealdir hem daglık hem orman bakımından zengindir...ufak bir orgut bile genis hareket alanı bulur ve cok etkili olur...ayrıca Karadenize her turlu yardım da yapılabilir gerek kara gerek deniz uzerinden...belki de bunun icin PKK Karadenize sızmaya calıstı ama her seferinde Halk buna karsı koydu...TAYADlılara ne yapıldı hatırlıyosundur...evet insanlar hayata islenmemis levha gibi baslar...bu levha anasından babasından kurdistan lafını duyar devlet televizyonunda kurdce yayını gorurse kendini Turk hissetmez...iste ben de bu yuzden dedim ki televizyonu yararımıza kullanalım dillerini yok edelim...ama tam tersi yapılıyor adamlar sımardıkca sımarıyor ve yaptırım uygulanmıyor hala siz bizim kardesimizsiniz diye kendimizi kandırıyoruz...
Nufus planlamasının amacı hızlı kurd artısını durdurup Turk-kurd oranını yeniden eski seviyesine indirmek olmalı...yoksa bunun bir anlamı olmaz...
Bak kendinle celisiyorsun...hem ırkcılık yapma diyorsun hem de "anlam karmasası giderilsin geri kalan kurdum diyenler cezalandırılsın"diyorsun...nasıl bir yasayla bunu basarıcaksın???bu karmasa ancak kurdler tarafından giderilir...cıkıp kendileri ayıklamalı bakın bunlar bolucu bunlarla bizim bir bagımız yok demeliler ki biz ayırt edebilelim...ama bunu yapmıyorlar bu yuzden de kurunun yanında yas da yanıyor...
bu sorunu kurdler gercekten vatanlarını seviyorsa cozer...vatan hainlerini beslemezler,cocuklarına vatan sevgisi asılarlar,Turklerle is birligi yaparlar...yoksa ne demokrasiyle ne de sadece ordunun dagdakileri oldurmesiyle bu sorun cozulmez...cok daha radikal yontemlere basvurmamız gerekir ki bu noktadan sonra kurdlerin aglamaya hakkı olmaz...
Lazları nasıl isledik sence???televole programlarıyla mı 70 kisilik sınıflarla mı???Turkiye'de hala boyle bir kabiliyet yok...Lazlar bize dusman degil cunku atalarından beri vatanlarını kutsal sayıyorlar ve bu ugurda gozlerini kırpmadan tehlikeyi goze alıyorlar...Karadeniz gerilla savası icin idealdir hem daglık hem orman bakımından zengindir...ufak bir orgut bile genis hareket alanı bulur ve cok etkili olur...ayrıca Karadenize her turlu yardım da yapılabilir gerek kara gerek deniz uzerinden...belki de bunun icin PKK Karadenize sızmaya calıstı ama her seferinde Halk buna karsı koydu...TAYADlılara ne yapıldı hatırlıyosundur...evet insanlar hayata islenmemis levha gibi baslar...bu levha anasından babasından kurdistan lafını duyar devlet televizyonunda kurdce yayını gorurse kendini Turk hissetmez...iste ben de bu yuzden dedim ki televizyonu yararımıza kullanalım dillerini yok edelim...ama tam tersi yapılıyor adamlar sımardıkca sımarıyor ve yaptırım uygulanmıyor hala siz bizim kardesimizsiniz diye kendimizi kandırıyoruz...
Nufus planlamasının amacı hızlı kurd artısını durdurup Turk-kurd oranını yeniden eski seviyesine indirmek olmalı...yoksa bunun bir anlamı olmaz...
Peki sence Lazların bu ozelligi kanlarında mı kaynaklanıyor ? Yani boyle mi yaratılmıslar vatanperver ve sadık olarak. Yoksa zamanla mı bu ozelligi adap edinmisler ?
Kurtce yayınlar yapılmalı hatta bazı maharetli Turk ogretmenlere Kurtce ogretilmeli. Niyetim Kurtce yayınlarda adamlara onun bunun maceralarını izletmek degil Turkce ogretmek. Yayınların asıl amacı Turkce ogretmek olmalı. Ogretmenler Kurtce ogrenmeliki Turkce ogretebilsin. Zamanla herkes Turkce ogrenir.
Bu ulkede hicbir sekilde bu aile en fazla 3 cocuk yapabilir o istedigi kadar yapsın diyemezsin. Bu kesinlikle ırkcılıktır asla kabul edilemez. Bu ulkede adama vatandaslık vermissin ama hak vermemissin. Yıllar once Atamız isterse bunu yapmaz mıydı ? Bu ulkenin anayasasına bakarsanız dusundugunuz seyin yapılamaz oldugunu anlayacaksınız. Daha yapılabilir seyler uzerine kafa yorun.
Bak kendinle celisiyorsun...hem ırkcılık yapma diyorsun hem de "anlam karmasası giderilsin geri kalan kurdum diyenler cezalandırılsın"diyorsun...nasıl bir yasayla bunu basarıcaksın???bu karmasa ancak kurdler tarafından giderilir...cıkıp kendileri ayıklamalı bakın bunlar bolucu bunlarla bizim bir bagımız yok demeliler ki biz ayırt edebilelim...ama bunu yapmıyorlar bu yuzden de kurunun yanında yas da yanıyor...
Bu sorunu kurdler gercekten vatanlarını seviyorsa cozer...vatan hainlerini beslemezler,cocuklarına vatan sevgisi asılarlar,Turklerle is birligi yaparlar...yoksa ne demokrasiyle ne de sadece ordunun dagdakileri oldurmesiyle bu sorun cozulmez...cok daha radikal yontemlere basvurmamız gerekir ki bu noktadan sonra kurdlerin aglamaya hakkı olmaz...
Ben sadece Kurd oldukları icin onlara baska davransam ırkcılık yaparım evet ama ben Kurt oldukları icin degil bolucu oldukları icin baska davranıyorum. Bana bu hakkı yasalar zaten veriyor. Zaten bu yuzden diyorum meseleyi kurt sorunu olarak algılamayın bu boluculer sorunu. Bolucu olursa yasa hak verir ama Kurd olursa ırkcılık olur bu hakkı size kimse vermez ;)
Daga cıkanların ve teslim olmayanların hepsinin ceseti alınacaktır bu sorunun baska bir cozumu olmaz. Sehirdekileri kullanılmıs olarak ele almak gerek. Bu kurtce yayınlar ve bolgeye giden maharetli (!) ogretmenler ile halka ogretilmeli. Ogrenen ogrenir ogrenmeyen bolcudur ve onların elinden cocuk yapma haklarını egitim hizmetlerini bırakın ozgur yasama hakları daha alınmalıdır ki bu hakkı yasa da verir ve hicbir devlet buna karsı cıkmaz cıksa da yasal dayanaklı oldugu icin asılsızca konusmaktan ileri gidemezler.
Kavram karısıklıgını da bahsi gecen yayınlar, ogretmenler ve baska kollarda calısmalar yurutulerek kaldırılır. Yapılamaz birsey degil hatta yapılmasının cok zor oldugunu dahi soyleyemeyiz.
logan
03-09-2007, 11:13 AM
yaw ne kadar abartıyosunuz? eminim hepiniz safkan türksünüzdür: ) (ne demekse-türkiyede böyle bişey nerdeyse imkansız ya: ) türk pasaportu taşıyanlar ve kendini türkiye ye bağlı hisseden herkes türktür. türk olmak için illa ki ülkücü olmak ya da "otkunc" vs gibi tuhaf kelimeler kullanmak gerekmz. bence doğu anadoluda yaşayan, türkçe bilen bir kürt, almanya da doğmuş safkan türk kanlı ama türkçe konuşamayan bir insandan daha türktür.
Demir Kağan
03-09-2007, 11:30 AM
yaw ne kadar abartıyosunuz? eminim hepiniz safkan türksünüzdür: ) (ne demekse-türkiyede böyle bişey nerdeyse imkansız ya: ) türk pasaportu taşıyanlar ve kendini türkiye ye bağlı hisseden herkes türktür. türk olmak için illa ki ülkücü olmak ya da "otkunc" vs gibi tuhaf kelimeler kullanmak gerekmz. bence doğu anadoluda yaşayan, türkçe bilen bir kürt, almanya da doğmuş safkan türk kanlı ama türkçe konuşamayan bir insandan daha türktür.
Sen safkan olmayabilirsin. Kimseyi ilgilendirmez.
Boztorgai
03-09-2007, 11:49 AM
Evet PKK oyle diyor...Kurdler de cıkıp hayır onlar bizi temsil etmiyor diye Turk Bayraklı mitingler duzenlesin soylediklerimin hepsini geri alayım...kurd tehlikesi gittikce buyuyor asıl pembe masallar anlatmak ulkeye zarar veriyor...bir an once halk bilinclenmeli ve onlemler alınmalı...
Agzina, Parmaklarina Saglik.. Cok Gozel Yazmisin, Bahadir Kardesim Benim...
Saygi'lar, Boztorgai
Karayılan
03-09-2007, 01:43 PM
logan otkunc ne demek ogrenebildin mi bari?
Dulkadiroglu
03-09-2007, 01:54 PM
Barzani ve Talabanide de Turk Pasaportu onlar da Turk dimi hem de en saf kanından(:Orta Asyadaki Turk kardeslerimizin bir kısmı da Turkce bilmiyor ama onlar Turk deil magara sivesiyle Turkce konusan yaratıklar Turk...bak sen su Allah'ın isine(:
Aybike
03-09-2007, 02:22 PM
Geri kafalılık, Cehalet,anlatım bozuklugu...yani aynı seyler hep :)
Mgas...Farkındamısın..Sana iki olay anlatılmış..Bire bir yaşanan..Ve sen şahısları suclu bulmuşsun..
Birinin Annesi cahil digerinin babası...Ardında yatan koca aşireti unutarak..:)
Hırsızın hicmi sucu yok kardeş..:)
KuMuKh
03-09-2007, 02:34 PM
Irkcilik insanligin ortak hastaligidir .
Kimi gozlemciler bu hastaligin aslinda insan dogaclamasinin bir uzantisi oldugunu savunmuslardir.
Bazi insan topluluklarinda akut belirgin olan bu hastalik aslinda insanin en eski korkusunun disa yansimasidir .
Baskalasmak ve ozbenligi yitirmek tehlikesini sezinleyen kisi bir ic benlik kavram karmasasina ve catismasina dusmektedir .
Insanlarin gruplar halinde temsil edilmeleri ( erkek - kadin , genc - yasli , zengin - fakir , sarisin - esmer , hale - jale ve tum mahalle ...) aslinda yine insanin dogaclamasi sonucudur .
Aslinda siniflama olayi yararlidir ama kotu ellerde zararli olma kapasitesi ise daimidir .
Bknz . Zenciler aptaldir , asyalilar zekidir , avrupalilar kabadir , ermeniler istemeden vermeliler , kiro kurtler vs. vs. vs . uzaaaaaaaat cek gelsin kopana kadar ; tohumuna parami verdiniz ? :D
Irkcilik gibi ruhsal bir hastaligin Turkculuk - Turancilik gibi koklu , degerli , yaygin , oturmus bir insanlik ulkusunu pisletmesine izin verilmiyecektir .
Irkcilik insanda var olan insan sevgisini oldurur , duygulari marjinallestirip , insanin ufkunu cucelestirir .
Bugune kadar irkciligin dunyaya yansiyan bir tek olumlu golgesi yoktur .
Hutsi - Tutsi yanina Turk - Kurt soykirimi vurusmasini yazmak isteyenlerin oyununda piyon olmayiniz .
Turkiye Cumhuriyeti Yasa ve Kanunlarina uyan herkes esittir ; uymayanlara icin ise yargi denen bir organ vardir .
Onumuzde ki yillarda cetin gunler bekliyor tum insanligi , belki haberiniz yoktur olur ya .
Irk ve Din savaslari Turk'e yabanci degildir , orta asya'dan oz kardesleri tarafindan dislanan bodunlarin torunlari bu gercegi cok iyi bilir .
Turkler Turanidir , Turaniler ise cok eskiden beri avrupa ve asyada yasarlar .
Yaptiginiz Turkculuk , sekil olarak sekilsiz , koken olarak kokensiz ve ozentidir .
Turk birlestirici , adil ve gucludur .
Uc bes kici kirigin pesinden gidip , kurunun yaninda yasida yakacak insanlar degildir Turkler .
Ermenilere bile soykirimi yapmayan insanlar , kurtlere hic bir sey yapmazlar , bu acikca belli degil mi ?
Dulkadiroglu
03-09-2007, 02:48 PM
"Turkiye Cumhuriyeti Yasa ve Kanunlarina uyan herkes esittir ; uymayanlara icin ise yargi denen bir organ vardir ."
Evet dagda askerlerimizle catısanlar cezavinde yatıp daga geri donuyorlar...tamamen yuzeysel bir yontem zaten bu yuzdendir ki sadece sorunu buduyoruz kokunu temizliyemiyoruz...Ben kurdleri asalım keselim demiyorum...nufusları kontrol altına alınsın,onemli yerlere getirilmesinler ve baskı altında tutulsunlar...Bunu soylerken de tamaman "Ulke Menfaati" dogrultusunda soyluyorum...Ben Ikrcı degilim bir cok milletten arkadasım var...benim dusmanım bana,vatanıma dusman olanlar...Bu da cok dogal...Filistinliler bana tamamen ters gelen ve "savas ahlakına" uymayan yontemlerle sivil yahudileri olduruyor ve "ırkcı" olmayan muslimanlar bunu destekliyor ama israil sivilleri oldurunce zalim oluyor...once kendinizle celismeyin...ırkcılık ne demek bir ogrenin...
"kurunun yaninda yasida yakacak insanlar degildir Turkler ."
Evet Osmanlu bunu yapmadı adil davrandı ve ilk fırsatta "yaslar" tarafından ihanete ugradı...insanoglu nankordur...bahsettigim tekrar soluyorum soykırım degil baskı...sen adamlara bu kadar hak verirsen dogal olarak sonucu bu olur...
kurdlerde kuruyla yas birbirine cok karısmıs durumda...kuruları ayıklamak gibi bir ihtimal yok...madem "yas"ların "kuru"lara bir tepkisi yok "kuru"ların basına gelenler onların da basına gelir bu kadar basit...
Mgas...Farkındamısın..Sana iki olay anlatılmış..Bire bir yaşanan..Ve sen şahısları suclu bulmuşsun..
Birinin Annesi cahil digerinin babası...Ardında yatan koca aşireti unutarak..:)
Hırsızın hicmi sucu yok kardeş..:)
Yo ben sadece annesi yahut babası yada asireti demiyorum. Ben genel niteliyorum: Cehalet ;)
KuMuKh
03-09-2007, 03:16 PM
Evet dagda askerlerimizle catısanlar cezavinde yatıp daga geri donuyorlar...tamamen yuzeysel bir yontem zaten bu yuzdendir ki sadece sorunu buduyoruz kokunu temizliyemiyoruz...
kokunu temizlemekten kastin kurtlerin terore destek verenlerini tutuklamak ise eyvallah ama kurtlerin masa oldugu bu oyunda , 10 milyonluk bir nufusa sahip 4 ulkeye dagilmis insanlari dusman olarak goruyorsan sorarim sana ; planlarin nedir , ayrintili bicimde anlat bakalim diye sorar ve sorgularim. Turk kok falan kurutmaz , onu soyleyenler batili pustlardir . Turk gittigi yere baris ve refah goturur . Arka bahcesinde yasayani dogramaz , o kitay'in isidir .
Ben kurdleri asalım keselim demiyorum...nufusları kontrol altına alınsın,onemli yerlere getirilmesinler ve baskı altında tutulsunlar...Bunu soylerken de tamaman "Ulke Menfaati" dogrultusunda soyluyorum...Ben Ikrcı degilim bir cok milletten arkadasım var...benim dusmanım bana,vatanıma dusman olanlar...Bu da cok dogal...Filistinliler bana tamamen ters gelen ve "savas ahlakına" uymayan yontemlerle sivil yahudileri olduruyor ve "ırkcı" olmayan muslimanlar bunu destekliyor ama israil sivilleri oldurunce zalim oluyor...once kendinizle celismeyin...ırkcılık ne demek bir ogrenin...
tesadufe bak , IDF'den kuzen bile var benim ailemde .
araplarin , yahudilere yaptigi teroru zaten kiniyoruz ama araplari tanidigimiz , yahudileride azicik bildigimiz icin , bu kavgada biz tarafsiz davraniyoruz .
Sen irkci degil isen ve milliyetci isen , irk ayrimi yapanlara prim vermemen lazim .
Nufus kontrolu , onemli yerlere getirilmemeleri falan gibi konularda ise soyle bir kural sunayim ; igneyi kendine , cuvaldizi baskasina batir lutfen .
Turk kokenli bir milletvekilinin , gunun birinde Almanya , yada Amerika'nin baskani - basbakani olmasi engellense ve sebeb olarak Turk olmasi gosterilse nasil olur ?
Vay hibinolar demezmisin ?
Vural Oger almanya basbakani olsa haketmiyormu yani simdi bir alman kadar ?
:D
Getirilmesin mi makama secildigi takdirde ? Hani demokrasi ?
Baski altinda tutulmalarini istemissin , neden ? basincli ortam , stres yaratir , sen ulkede milyonlarca stresli insan daha ciksin diye cabalamis olmuyacaakmisin sonucda ?
Ustelik bu gettolasmanin Turkiye'de , genel olarak tutmuyacagini bilmezmisin ? Bilerce yildir karismis millet , kan cikartmadan et ve trnagi ayiramiyacagin gibi , Turkiye'de yasayan bir takim insanlari ayri - gayri tutamazsin ki .
Esya ve insanin tabiatina aykiri bir strateji sunuyorsun , geri tepecegi ve davaya zarar verecegi su goturmez bir gercek .
"kurunun yaninda yasida yakacak insanlar degildir Turkler ."
Evet Osmanlu bunu yapmadı adil davrandı ve ilk fırsatta "yaslar" tarafından ihanete ugradı...insanoglu nankordur...bahsettigim tekrar soluyorum soykırım degil baskı...sen adamlara bu kadar hak verirsen dogal olarak sonucu bu olur...
osmanlinin yikilmasini azikliklara verilen haklara baglamak biraz insafsizlik ama , osmanliyi yikan ortodoks kilisesidir . azinliklara verilen haklar degildir .
kurdlerde kuruyla yas birbirine cok karısmıs durumda...kuruları ayıklamak gibi bir ihtimal yok...madem "yas"ların "kuru"lara bir tepkisi yok "kuru"ların basına gelenler onların da basına gelir bu kadar basit...
aynen kitay'in , atana yaptigi gibi , he ? ;)
Dulkadiroglu
03-09-2007, 03:35 PM
kokunu temizlemekten kastin kurtlerin terore destek verenlerini tutuklamak ise eyvallah ama kurtlerin masa oldugu bu oyunda , 10 milyonluk bir nufusa sahip 4 ulkeye dagilmis insanlari dusman olarak goruyorsan sorarim sana ; planlarin nedir , ayrintili bicimde anlat bakalim diye sorar ve sorgularim. Turk kok falan kurutmaz , onu soyleyenler batili pustlardir . Turk gittigi yere baris ve refah goturur . Arka bahcesinde yasayani dogramaz , o kitay'in isidir .
Kokunu temizlemek istedigim bu sorundur...Daha onceden cok soyledim yine soyluyorum...nufus planlaması yapılır aleyhimize donen Turk-kurd oranı eski haline donusturulur,terore bulasanlar sınır dısı edilir ya da muebbete mahkum edilir ve hic bir sekilde affedilmez,kurdler onemli mevkilere getirilmez,ayrılıkcı sesler sert sekilde cezalandırılır,dilleri zamanla yok edilir...
tesadufe bak , IDF'den kuzen bile var benim ailemde .
araplarin , yahudilere yaptigi teroru zaten kiniyoruz ama araplari tanidigimiz , yahudileride azicik bildigimiz icin , bu kavgada biz tarafsiz davraniyoruz .
Sen irkci degil isen ve milliyetci isen , irk ayrimi yapanlara prim vermemen lazim .
arapların yaptıgınının da hata oldugunu kabul eden ender kisilerdensin sanırım...ben zaten ırkcılıga prim vermem merak etme...
Nufus kontrolu , onemli yerlere getirilmemeleri falan gibi konularda ise soyle bir kural sunayim ; igneyi kendine , cuvaldizi baskasina batir lutfen .
Turk kokenli bir milletvekilinin , gunun birinde Almanya , yada Amerika'nin baskani - basbakani olmasi engellense ve sebeb olarak Turk olmasi gosterilse nasil olur ?
Vay hibinolar demezmisin ?
Vural Oger almanya basbakani olsa haketmiyormu yani simdi bir alman kadar ?
Getirilmesin mi makama secildigi takdirde ? Hani demokrasi ?
Baski altinda tutulmalarini istemissin , neden ? basincli ortam , stres yaratir , sen ulkede milyonlarca stresli insan daha ciksin diye cabalamis olmuyacaakmisin sonucda ?
Ustelik bu gettolasmanin Turkiye'de , genel olarak tutmuyacagini bilmezmisin ? Bilerce yildir karismis millet , kan cikartmadan et ve trnagi ayiramiyacagin gibi , Turkiye'de yasayan bir takim insanlari ayri - gayri tutamazsin ki .
Esya ve insanin tabiatina aykiri bir strateji sunuyorsun , geri tepecegi ve davaya zarar verecegi su goturmez bir gercek .
Demokrasi dedigin sey nedir?hangi ulke demokrasiyi uyguluyor?ABD liman ihalesinde en iyi teklifi veren araplara ihaleyi vermedi?adil mi?kesinlikle degil ama adamlar "Ulke Menfaati"ni gozetiyor...araplara guvenmedikleri ve ilerde tehlike olabilcegini dusunduklerinden onların teklifini kabul etmediler...Eger Almanya boyle bir seyi bu sebepten yasaklarsa bir Turk olarak hosuma gitmez ama Almanlara da hak veririm...cunku amacları ulkelerini korumak olmus olur...Yuzyıllardır PKK yoktu ya da kurd ayrılıkcılıgı hic bu kadar kuvvetli degildi...su an etle tırnak degiliz adamların amacı zaten bizden ayrılmaz ondan merak etme cok da zor olmaz bu yarayı koparmak;)
osmanlinin yikilmasini azikliklara verilen haklara baglamak biraz insafsizlik ama , osmanliyi yikan ortodoks kilisesidir . azinliklara verilen haklar degildir .
Fatih İstanbul'u feth ettiginde din ozgurlugu yoktu...o ortodoks kilisesini kapatabilirdi tıpkı hristiyanların İspanyayı aldıktan sonra İslamın simgelerini ortadan kaldırmaya calıstıgı gibi...Osmanlı'nın en onemli yıkılma nedenlerinden biri zayıflamasıyla pamuk ipligiyle devlete baglı kalan degisik milletlerdir...ne zaman Osmanlı simdi Turkiye'nin yaptıgı gibi azınlıklara haklar vermeye basladı yıkılıs sureci hızlandı...
aynen kitay'in , atana yaptigi gibi , he ? ;) [/quote]
Benim istedigim soykırım degil...olabilecek en uc sey zamanında ermenilere yaptırdıgımız zorunlu goc olur...
logan
03-10-2007, 04:50 AM
logan otkunc ne demek ogrenebildin mi bari?
oturgaçlı götürgeç ya da uçan awrat gibi bişey: )
logan
03-10-2007, 04:57 AM
Barzani ve Talabanide de Turk Pasaportu onlar da Turk dimi hem de en saf kanından(:Orta Asyadaki Turk kardeslerimizin bir kısmı da Turkce bilmiyor ama onlar Turk deil magara sivesiyle Turkce konusan yaratıklar Turk...bak sen su Allah'ın isine(:
uç örnekleri yazma...
doğu anadoludaki insanlara doğru dürüst eğitim verilseydi onlar da doğru dürüst türkçe konuşurlardı...
ayrıca ben almanyada yaşayanlardan bahsettim... orta asyadakiler özbekçe, kırgızca artık herneyse bir dil konuşuyorlar( o da bir çeşit türkçe sanırsam? ) ama türkçe bir kelime bilmeyen,almanca konuşan biriyle doğu anadoludaki "magara sivesiyle turce konusan yaratıklar" karsilastirilamaz. tabi ki magara sivesiyle konusan daha turk. sizin gibi ırkçılar olmasa( ozellikle uc olanları kastediyorum. kurtler dogurmasın, orta asyadan goc olsun bilmem ne diyenleri kastediyorum- kültürel anlamda,ılımlı illiyetcilerden bahsetmiyorum) bir de doğru dürüst egitim olsa kürt diye bişey de kalmaz.
parası olan adam neden kasınsın ki???
Dulkadiroglu
03-10-2007, 05:09 AM
uç örnekleri yazma...
doğu anadoludaki insanlara doğru dürüst eğitim verilseydi onlar da doğru dürüst türkçe konuşurlardı...
ayrıca ben almanyada yaşayanlardan bahsettim... orta asyadakiler özbekçe, kırgızca artık herneyse bir dil konuşuyorlar( o da bir çeşit türkçe sanırsam? ) ama türkçe bir kelime bilmeyen,almanca konuşan biriyle doğu anadoludaki "magara sivesiyle turce konusan yaratıklar" karsilastirilamaz. tabi ki magara sivesiyle konusan daha turk. sizin gibi ırkçılar olmasa( ozellikle uc olanları kastediyorum. kurtler dogurmasın, orta asyadan goc olsun bilmem ne diyenleri kastediyorum- kültürel anlamda,ılımlı illiyetcilerden bahsetmiyorum) bir de doğru dürüst egitim olsa kürt diye bişey de kalmaz.
parası olan adam neden kasınsın ki???
Ben bozuk Turkce konusmalarından bahsetmiyorum hic Turkce bilmemelerinden bahsediyorum...Orta Asyadaki kardeslerimizden Rusca konusanlar var sovyetlerin politikası sonucu...Turkce bilmeyip Turk oldugunu kabul eden biri muhtesem Turkce konusan magara adamından daha Turk'tur bu tartısılmaz...Apo iti emirlerini Turkce verirdi kurdcxe bilmezdi demek o kurd deil Turk:shock:
İbonun da parası var ama PKKya yardım ediyor tıpkı Ahmet Kaya gibi...
logan
03-10-2007, 07:10 AM
Ben bozuk Turkce konusmalarından bahsetmiyorum hic Turkce bilmemelerinden bahsediyorum...Orta Asyadaki kardeslerimizden Rusca konusanlar var sovyetlerin politikası sonucu...Turkce bilmeyip Turk oldugunu kabul eden biri muhtesem Turkce konusan magara adamından daha Turk'tur bu tartısılmaz...Apo iti emirlerini Turkce verirdi kurdcxe bilmezdi demek o kurd deil Turk:shock:
İbonun da parası var ama PKKya yardım ediyor tıpkı Ahmet Kaya gibi...
surekli uc seyleri yazıyorsun. o zaman vancouver da bir turk birine tecavuz etmis. butun turkller sapiktir: )
o insanların turkce konusamamaları kendi hataları degil. dogru durust egitemeyen devletin sucu bu. (yane bizim)
parası olan derken de sunu kastetmistim. isi gucu olan bu islere karismiyor. (biraz gazete okuyorsan bunla ilgili birsuru haber bulabilirsin-) isi gucu olan, ailesi olan bi,r insan terore vs bulasmaz(istisnalar olur, ona bisey diyemem)
ama o insanlarin turkce konusamasında, ustun niteliklere sahip, dunyanın en zeki ırkı , yuce ırk turklerin hic mi sucu yok?
Dulkadiroglu
03-10-2007, 07:18 AM
surekli uc seyleri yazıyorsun. o zaman vancouver da bir turk birine tecavuz etmis. butun turkller sapiktir: )
o insanların turkce konusamamaları kendi hataları degil. dogru durust egitemeyen devletin sucu bu. (yane bizim)
parası olan derken de sunu kastetmistim. isi gucu olan bu islere karismiyor. (biraz gazete okuyorsan bunla ilgili birsuru haber bulabilirsin-) isi gucu olan, ailesi olan bi,r insan terore vs bulasmaz(istisnalar olur, ona bisey diyemem)
ama o insanlarin turkce konusamasında, ustun niteliklere sahip, dunyanın en zeki ırkı , yuce ırk turklerin hic mi sucu yok?
Evet haklısın bir kurd gelse ben Turkce ogrenmek istiyorum dese -tabi bunu magara diliyle solicek(:- ondan milyarlarca para istenir((:dil ogrenmeyle paranın ne alakası var...work and travel diye bir sey var insanlar ABdye dil ogrenmek icin gidiyor aynı zamanda orda calısıyorlar...kurd almıyorlar ama ingilizce ogrenip geliyorlar;) egitim olmadan dil bilgisi ogrenilemez ama dil ogrenilir...
Bu ulkedeki sozde "aydın"ların parasal sıkıntıları mı var?ya da DTPlilerin...Parası olan parasal yardım yapıyor...ailesi olan dagda catısmaz ama baska yardımlarda bulunur biz bunlara milis diyoruz;) evet gazetelerde mansetlerde "Sok Sok Sok Zengin Kurd PKKya Yardım Etmedi" diye baslıklara rastlıyoruz((:hangi gazetelerde boyle haberler gordun gosterebilir misin lutfen ben denk gelmemisim...
Evet kurdler de oyle soyluyor devletin yuzunden bu hale geldi bu sorun diyorlar...Allah'ım sabır ver(:
ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 05:49 AM
Türkçüyüm Turancıyım Irkçıyım
Hala kürt yalakalığı (kürdofillik) ya da diğer Türk olmayan unsurlara(zaza, çerkez, laz, ermeni, rum, yahudi vs.) hoşgörüyle yaklaşılabileceğine inanan arkadaşlarımızı çok saf buluyorum.
Adamlarım memleketimizin milletimizin kanını emiyorlar, hala çıkıp hepsi kötü değildir, iyileride vardır diye kendimizi avutup kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Olan bu ülkenin çilesini çekip, kan veren can veren Türk'e oluyor.
Demir Kağan
03-11-2007, 06:26 AM
Hala kürt yalakalığı (kürdofillik) ya da diğer Türk olmayan unsurlara(zaza, çerkez, laz, ermeni, rum, yahudi vs.) hoşgörüyle yaklaşılabileceğine inanan arkadaşlarımızı çok saf buluyorum.
Adamlarım memleketimizin milletimizin kanını emiyorlar, hala çıkıp hepsi kötü değildir, iyileride vardır diye kendimizi avutup kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Olan bu ülkenin çilesini çekip, kan veren can veren Türk'e oluyor.
Ondan sonra çıkıp da bu millet niye Türkçü değil diye sormayın kendinize. Çünkü kendinizi tanımlarken kaybediyorsunuz.
ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 06:32 AM
Ondan sonra çıkıp da bu millet niye Türkçü değil diye sormayın kendinize. Çünkü kendinizi tanımlarken kaybediyorsunuz.
Buyurun bir yol gösterin o zamanda.. Kendimizi öyle tanımlayalım... O zmn kensin iktidara geliriz eminim:)
Karayılan
03-11-2007, 11:20 AM
Soyculuk diger soylari ezmek, somurmek, yasama sansi vermemek degildir. Turk soyculugunda boyle seyler asla olamaz. Altar Tigin " etnik azinliklara hosgoru ile yaklasmamak" derken neyi kastettin biraz acar misin?
Demir Kağan
03-11-2007, 02:32 PM
Turancılığın tek çıkış yolunun silahlı direniştir, oy pusulası ya da iktidar değildir.
Ayrıca iktidar düşüncesi taşımaz Turancılık, halkıyla birliktedir. Top yekün birliktir, kandaşlıktır.
Patronun olmadığı, emekçi toplum modelini benimser. Ordudur, kağanlıktır.
Budur Turan ülküsü...
Gomunüs gördüm seni Umut? :lol:
Shah-Ismail
03-12-2007, 02:04 PM
Merhaba degerli arkadshlar, yazilarinizi okuyunca uzuluyorum.
Turk milleti deyiben kendisini feda eden "Milliyetçi" insanlar "Turk Irkinin" her hangi bir irktan ustun oldugunu kast etmiyorlar, amac her tarafda; "Irakta, Rusiyada, Iranda, ve dogu Avrupasinda hakarete maruz kalan zavalli insanlari savunmak ve tum dunyada ki, turkleri beraber olmaga çagiridir. Senelerdir Turkiye cumhuriyyetinin içinde MHP-çi, CHP-çi ve s. kiliklara giren yuzlerce misionerler Turkiyenin parçalanmasini isteyen gruplar tarafindan saglanmakta ve desteklenmekdedirler. Bu gun Turkiye cumhuriyyetini belli bir guce sahib oldugunu goren bu kuvveler, Turkiyeni kendileri için tehlike olarak goruyorlar. Bu tipli sitelere goz atildigi zaman hep ayni sheye rast geliniyor, kimliyi belirsiz kishiler tarafindan yapilan "PROVOKASION" tipli yazilar. Tum turkleri bir-birine karshi salmak isteyen insanlar maalesef aramizda movcuddur. Arkadashlar SAKIN bu kimliyi belirsiz kishilerin tuzagina dushmeyin! Turkçu gibi kendilerini gosterib sherefsizlik eden insanlara ar olsun!
Demir Kağan
03-13-2007, 04:40 AM
Ne kadar da kolaylaşmış site erişimi yasaklatmak.
"Dikkat Irkçı var!"a devam edebiliriz.
Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:00 PM
Ne kadar da kolaylaşmış site erişimi yasaklatmak.
"Dikkat Irkçı var!"a devam edebiliriz.
Nerde kalmıstık?(: ve nerde bu ırkcılar ben hala goremedim kor mu oldum ne:cool: yakında Nevruz var hani aslında Turklere ait olan ama kurdlerin sahiplendigi bakalım ırkcılar ortaya cıkıcak mı...
Gokboru
03-13-2007, 01:04 PM
Nerde kalmıstık?(: ve nerde bu ırkcılar ben hala goremedim kor mu oldum ne:cool: yakında Nevruz var hani aslında Turklere ait olan ama kurdlerin sahiplendigi bakalım ırkcılar ortaya cıkıcak mı...Gecen sene Antep'de dayaklarini yemislerdi. Ben sehrimi ozledim :(
Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:06 PM
Gecen sene Antep'de dayaklarini yemislerdi. Ben sehrimi ozledim :(
Antep'in kurdlerin eline gecmedigini duydugumda nasıl sevinmis ve Antep yemekleri satan dukkanlarda yemek yemege baslamıstım tekrar(:
Kahraman Maras Elbistan'dan tum Gazi Anteplilere selam olsun(:
Gokboru
03-13-2007, 01:10 PM
Antep'in kurdlerin eline gecmedigini duydugumda nasıl sevinmis ve Antep yemekleri satan dukkanlarda yemek yemege baslamıstım tekrar(:
Kahraman Maras Elbistan'dan tum Gazi Anteplilere selam olsun(:Antep'i koca Fransiz ordusu bile alamadi bu basi bozuklara hic vermeyiz ;)
Aleykum Selam diyeyim ben de Antepliler adina :D
Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:12 PM
Antep'i koca Fransiz ordusu bile alamadi bu basi bozuklara hic vermeyiz ;)
Aleykum Selam diyeyim ben de Antepliler adina :D
Maras'ı da fransızlar alamadı ama kurdler cıkıp "Maras unvanını bizim sayemizde aldı" diyorlar...Turk diye bir ırk yok da demislerdi(:...hos Elbistan'da kurdler ses cıkaramaz ama merkezde diger sehirlerde oldugu gibi uremeye devam ediyorlar...
Gokboru
03-13-2007, 01:17 PM
Maras'ı da fransızlar alamadı ama kurdler cıkıp "Maras unvanını bizim sayemizde aldı" diyorlar...Turk diye bir ırk yok da demislerdi(:...hos Elbistan'da kurdler ses cıkaramaz ama merkezde diger sehirlerde oldugu gibi uremeye devam ediyorlar...Maras ve Antep birbirine cok benzer. Maras daha biraz daha dindardir Antepten. Ikiside oz Turkmen sehri kimselere vermeyiz kandas. Dedigin gibi Fransiz iti bile giremedi.
Gelsinler ben onlara Turk soyunu gostereyim. Ilce ilce, koy koy geldikleri gibi bozulmamis yasiyorlar insanlar. Bunlar insanlari Turk milliyetciliginden uzaklastirmak icin uydurulan masallar. kurdler Kurtulus savasi boyunca Urfa haric hic bir yerde savasmadilar. Urafada da yanliz bir asiretin kuvvacilara yardim ettigini biliyoruz o kadar. Kurtulus Savasi alnli sanli TURK savunmasidir. Yalan soyleyerek kendilerine gecmis yaratmak dersindeler. Avuclarini yalarlar. Her yerde biz savastik onlar yanlizca yiyip icip yatti...
Demir Kağan
03-13-2007, 01:42 PM
Gençler vallahi ayıp oluyor.
Harbiden dikkat ırkçı var falan yaanee.
EGETÜRK
03-13-2007, 03:54 PM
bu ırkçılık falan batı kültürünün uydurmalarıdır...kanmayalım,bizim kültürümüze yakışmaz...Mahmut Kaşgarlı'nın,Ahmet Yesevi'nin,Yunus Emre'nin çocukları ırkçılık yapmamalı...her şeyi anlarım ama yaradılanı sevmeliyiz,yaradandan ötürü...Unutmayalım ki bugün ermeni ve rumların bizi dış dünyada düşürmek istedikleri durum ırkçılık durumudur...
afsharkizi
03-13-2007, 03:56 PM
ama batilarda gelme.. ama batilalarin iyiside var køtüsüde ama irkciligin en køtü oldugunu yerler bir zamanlar amerika
Boztorgai
03-15-2007, 08:30 AM
Agzina, Parmaklarina Saglik Seninde.. Cok Gozel Yazmisin Sende, Bahadir Kardesim Benim...
Saygi'lar, Boztorgai
gurkan
03-15-2007, 09:32 AM
Tüm İnsanlar Hz.Ademin neslinden gelme kardeştir.
Onun bunun tenine rengine kanıma bakıp insan olduğumu unutup ayrımcılık mı yapacağım. Olur mu Gürkan .... Oldu mu ? Olmadı.
Benim dilimde ırkçılık yoktur. Dinimde de yoktur.
Hadi Irkçılara da selam olsun. Benden uzak olsun.
KuMuKh
03-15-2007, 09:36 AM
Irkciligin her turlusu zararlidir .
Noktayi burada koymazsaniz , kafaniz epey karisir .
Musluman iseniz ; Allah'tan korkunuz ve insanlari , iyi yada kotu diye ayirmak icin irk ayrimina basvurmayiniz .
Bizim icin sadece Turkler onemli , gerisini bosver demeyiniz .
Bizim icin sadece insan onemli deyiniz , sasmazsiniz .
Malum , Turk neredeyse bilinen en eski insan kavimlerinden biridir .
Karayılan
03-15-2007, 09:48 AM
Ben hizmet edeceksem yanliz Turk olana hizmet ederim.
Bir urun alacaksam, Turk mali almaya ozen gosteririm
Konusurken elimden geldigince Turkce sozcukler kullanirim
Benim icin ummet ya da insanlik degil once Turkluk gelir
Bana dost gozuyle bakana ben de ayni gozle bakarim
Kisiligime dusman olanla belki barisirim ancak Turklugume dusman olana olene kadar dusman kalirim.
Ben evleneceksem gider bir Turk kiziyla evlenirim
Kim olursa olsun Turk olani olmayandan ustun tutarim, sahip cikarim, korurum
Cocuklarima batidan ithal insanlik dersinden once Turkluk dersi veririm
Vatan hayinlerine asla hosgoru gostermem. Sirf guzel soyluyor diye ibrahim tatlises dinleyenlerden degilim.
Varligim Turk varligina armagan olsun...
KuMuKh
03-15-2007, 10:05 AM
Ben hizmet edeceksem yanliz Turk olana hizmet ederim.
Bir urun alacaksam, Turk mali almaya ozen gosteririm
Konusurken elimden geldigince Turkce sozcukler kullanirim
Benim icin ummet ya da insanlik degil once Turkluk gelir
Bana dost gozuyle bakana ben de ayni gozle bakarim
Kisiligime dusman olanla belki barisirim ancak Turklugume dusman olana olene kadar dusman kalirim.
Ben evleneceksem gider bir Turk kiziyla evlenirim
Kim olursa olsun Turk olani olmayandan ustun tutarim, sahip cikarim, korurum
Cocuklarima batidan ithal insanlik dersinden once Turkluk dersi veririm
Vatan hayinlerine asla hosgoru gostermem. Sirf guzel soyluyor diye ibrahim tatlises dinleyenlerden degilim.
Varligim Turk varligina armagan olsun...
Gercekci ve Uygulanabilir projelere ihtiyaci olan bir Turkculuk lazim , Turan kurulacaksa eger gercekci olman lazim ve uygulanabilir fikirlerin olmasi lazim .
Avrupa ve Asya'ya adalet goturen bir milletin torunu olarak , epey iceri kapaniyorsun .
Bari tum Turanlilar kardeshtir falan gibi bir soylem gelistirseniz diyorum .
Neyse , lutfen ayni saflarda oldugunuz insanlari sorgulamayiniz , yeni ufuklar acmaya ve bu actiginiz ufuklarin ise once tum Turan soylulara , daha sonrada insanliga hitap etmesini unutmayiniz .
Gercekci olunuz ; yilanlarin bile tatli dil ile cikartildigi deliklere , deli-kanli'ca el sokmak ; gereksiz ve uygulanabilirligi olmayan bir yontemdir .
Anadolu Turk nufusu ,epey akrabalasmistir diger milletler ile , bunu yok saymak gercekci degildir .
Varligimiz Turk varligina armagan olsun ama varligini Turk varligina dearmagan etmek istemeyenlerede yer olsun ; malum Turan'da yalniz degilsiniz .
Varligini Mogol , Fin , Macar , Turk varliklarina armagan eden Turansoylularin butunlestigi bir politika uretilmesi lazimdir .
:)
Karayılan
03-15-2007, 10:13 AM
Gercekci ve Uygulanabilir projelere ihtiyaci olan bir Turkculuk lazim , Turan kurulacaksa eger gercekci olman lazim ve uygulanabilir fikirlerin olmasi lazim .
Avrupa ve Asya'ya adalet goturen bir milletin torunu olarak , epey iceri kapaniyorsun .
Bari tum Turanlilar kardeshtir falan gibi bir soylem gelistirseniz diyorum .
Neyse , lutfen ayni saflarda oldugunuz insanlari sorgulamayiniz , yeni ufuklar acmaya ve bu actiginiz ufuklarin ise once tum Turan soylulara , daha sonrada insanliga hitap etmesini unutmayiniz .
Gercekci olunuz ; yilanlarin bile tatli dil ile cikartildigi deliklere , deli-kanli'ca el sokmak ; gereksiz ve uygulanabilirligi olmayan bir yontemdir .
Anadolu Turk nufusu ,epey akrabalasmistir diger milletler ile , bunu yok saymak gercekci degildir .
Varligimiz Turk varligina armagan olsun ama varligini Turk varligina dearmagan etmek istemeyenlerede yer olsun ; malum Turan'da yalniz degilsiniz .
Varligini Mogol , Fin , Macar , Turk varliklarina armagan eden Turansoylularin butunlestigi bir politika uretilmesi lazimdir .
:)Sirayi sasirmamak gerekir. Turan soylular Mogol, Fin. Macar hatta Koreli, Japon, Mancu, Samoyed, Tibetli... akrabalarimiz. Ancak her sey sirayla once Turk Birligi. Sahsen ben Turk olmayan Turanlilarin birlesebilecegine inanmiyorum. Tipki Ummet birligine inanmadigim gibi. Ancak guclu Turk Birligi bu soydaslarimiz ile iyi iliskiler icine girebilir. Muttefik olabiliriz. Ancak 10 bin yil once ayrildigimiz soylar ile birlesmemiz utopyadan ileri gidemez.
Su an disariya acilma zamanimiz degil. Once kendi icimizi duzene koyalim. Sonra kabugumuzu zaten kiracagiz.
Akrabalik konusuna gelince. Turk kani tasiyip da baska soylar ile karismis olanlari disladigimiz yok. Su an Kazakistanda yasayan biri de saf kan Turk oldugunu iddia edemez ki. Zaten dunya uzerinde saf irk kalmamistir. Bunu ben degil bilim adamlari soyluyor. Bizim yaptigimiz Naziler gibi saf Turk irki uretmek degildir. Turkum diyen ve Turk kani tasiyandan yana olmaktir. Iste butun derdimiz bu...
KuMuKh
03-15-2007, 10:36 AM
Sirayi sasirmamak gerekir. Turan soylular Mogol, Fin. Macar hatta Koreli, Japon, Mancu, Samoyed, Tibetli... akrabalarimiz. Ancak her sey sirayla once Turk Birligi. Sahsen ben Turk olmayan Turanlilarin birlesebilecegine inanmiyorum. Tipki Ummet birligine inanmadigim gibi. Ancak guclu Turk Birligi bu soydaslarimiz ile iyi iliskiler icine girebilir. Muttefik olabiliriz. Ancak 10 bin yil once ayrildigimiz soylar ile birlesmemiz utopyadan ileri gidemez.
Su an disariya acilma zamanimiz degil. Once kendi icimizi duzene koyalim. Sonra kabugumuzu zaten kiracagiz.
Akrabalik konusuna gelince. Turk kani tasiyip da baska soylar ile karismis olanlari disladigimiz yok. Su an Kazakistanda yasayan biri de saf kan Turk oldugunu iddia edemez ki. Zaten dunya uzerinde saf irk kalmamistir. Bunu ben degil bilim adamlari soyluyor. Bizim yaptigimiz Naziler gibi saf Turk irki uretmek degildir. Turkum diyen ve Turk kani tasiyandan yana olmaktir. Iste butun derdimiz bu...
Bak simdi ne guzel konusuyorsun amma su siralama konusunda ise , tumden gelis yerine tume varisi yegliyorsun .
Ben ise tam tersi olan tume varis yerine tumden gelisi savunuyorum .
hatice ve netice arasinda saplanmayalim da .
Karayılan
03-15-2007, 10:40 AM
Bak simdi ne guzel konusuyorsun amma su siralama konusunda ise , tumden gelis yerine tume varisi yegliyorsun .
Ben ise tam tersi olan tume varis yerine tumden gelisi savunuyorum .
hatice ve netice arasinda saplanmayalim da .
:DUlasmak istedigin nokta Turk soyunun guclenmesi ve insanlik icerisinde hakettigi yeri almasi ise yontemler uzerinde tartismaya gerek yok. Zira ben eskimis "tum insanlar kardestir" gibi sozlere inancimi yitirdim. Kimse bana kardes muamelesi yapmadi ki... Hep verdik hic alamadik ki... Artik biraz da biz kendimizi dusunelim degil mi ya? :D :D
KuMuKh
03-15-2007, 10:51 AM
Ulasmak istedigin nokta Turk soyunun guclenmesi ve insanlik icerisinde hakettigi yeri almasi ise yontemler uzerinde tartismaya gerek yok. Zira ben eskimis "tum insanlar kardestir" gibi sozlere inancimi yitirdim. Kimse bana kardes muamelesi yapmadi ki... Hep verdik hic alamadik ki... Artik biraz da biz kendimizi dusunelim degil mi ya? :D :D
Turk soyu gucludur , senin gibi milyonlarca mehmetcik var , bu topraklarda kahraman bitmez .
Kendinizi elbette dusunun ama stratejiyi gozden gecirin derim ben , mesela kuzey irak'da kendi devletinizi kurmaya hazir olun .
Tum insanlar gercekde kardestir .
Ispati ise biyoloji bilimindedir .
Allah muhtac etmesin , hasta yataginda bir zenciden kan transferini yasaklayan alabama'li salak johny gibi degiliz , frenkyurt'da a.k.a frankfurt'dan guduk gunther'de degiliz .
Biz bize benzer , biz bizi biliriz .
Karayılan
03-15-2007, 11:39 AM
Turk soyu gucludur , senin gibi milyonlarca mehmetcik var , bu topraklarda kahraman bitmez .
Kendinizi elbette dusunun ama stratejiyi gozden gecirin derim ben , mesela kuzey irak'da kendi devletinizi kurmaya hazir olun .
Tum insanlar gercekde kardestir .
Ispati ise biyoloji bilimindedir .
Allah muhtac etmesin , hasta yataginda bir zenciden kan transferini yasaklayan alabama'li salak johny gibi degiliz , frenkyurt'da a.k.a frankfurt'dan guduk gunther'de degiliz .
Biz bize benzer , biz bizi biliriz .
:DStrateji belli,
- AB ruyasindan cayip, Turk Birligi icin alt yapi hazirlamak.
- Turk Birligi kurulduktan sonra ortak gayretlerle ulkelerimizi kalkindirmak, her alanda muassir medeniyetler seviyesinin uzerine cikarmak.
- Bu sirada esaret altindaki kandaslarimizin haklarini elimizden geldigince savunmak.
- Bize dost olan ulkelerle stratejik is birligi icine girmek. Musluman Hristiyan Turanli ayirdetmeden cikarlari bizimle uyusan tum devletlerle muttefik olmak.
Bunlar siyasi stratejiler bir de isin kulturel boyutu var,
- Arinmis ortak Turk lehcesini uretmek ve tum Turki cumhuriyetlerde kullanilir hale getirmek
- Turk kultur mirasini yabanci ogerlerden temizlemek, Turk kulturundeki isgali onlemek, kulturumuzu gelistirmek.
- Tum Turki halklar arasindaki iletisimi en ust duzeye cikarmak.
- Birligimiz icinde yasayan diger soylarin kulturlerini muhafaza etmek, korumak. Kultur tahribatini mumkun oldugunca onlemek.
- Her turlu inancin rahatlikla yasanabildigi bir sosyal duzeni tum Turki Cumhuriyetler icinde uygulamaya koymak.
- Avrupanin insanlik masallari yerine zaten icimizde var olan hosgoruyu savunmak.
Karayılan
03-15-2007, 11:59 AM
Kuresellesmeye karsiyim bu yuzden soycuyum. Her soy kendi kulturunu, kanini, urettiklerini ve dusungusunu muhafaza etmeli. Soylarin birbirine karismalari birbirlerine dusman olmalari kadar tehlikelidir. Yasasin Dunyanin kulturel zenginligi. Kahrolsun bize dayatilan Kuresel kultur...
Tabriz_Han
03-15-2007, 01:18 PM
Oncelik, Irkcilik Turkluge haykiridir, Irkcilik kavrami Avrupalilarin bir hastaligidir, Avrupa kitayi kan golunu donduren bir ilkel dusuncedir.
Atalarimiz hic bir zaman irkci degildi, Atalarimiz dunyanin yarisini yonetiler, Almanlar Nazi oldu ve batilar.
Turkler hosgoruyle, misaverperliginden, yigitliginden bilinir, "irkcilikdan" degil. Eger birisi Turkse o TUrkdur, anadili Turkceyse, Turk olarak buydugse, kendini Turk olarak goruyorsa o Turkdur, anasinin anasi ister afrika'dan gelsin o bizim kardesimizdir.
Bacha
Oguz, Kurdistan, Iranda provans
Hayir, yok boyle birsey, eskiden "varmis", bugun adi Bati Azerbaycan, Iran Pkk-Pejaklilarin mezari olacak, her gun bombalaniyorlar, gebersinler.
Berke Xan
03-15-2007, 05:12 PM
Titanik misali...
erkinturk
03-28-2007, 11:13 AM
Irkciligin yukselmesinin tek sebebi var,Kurt zulmu!!
onlar alabildigine sinek gibi uruyecek,bizim havamizi kaynaklarimizi bitirecek,kacak elektrigin faturasini ve beles hizmetleri basa getirdikleri belediye ve hukumetler sayesinde bize odetecek,emperyalizm destekli herturlu kurt ideoljilerini muslumanlik diye yutturacak,her yere mafyavari girip sizarak herseyi kendileri gibi bok ederken bizede aman insanlik olsun diye herseyi sineye cekmek dusecek
ohh ne ala!
herkez irkci,milliyetci birtek bize yassak!
Said bunlara buyruk verip uruyun yagmuru sele cevirin dedigi icin bokun icinde bogulacaz yakinda!
Yunanistandaki pasokun anlamini biliyorsunuz,ayni seyi Turkiyede bir yapin eger sikiyorsa!
Pan-Turkcu sosyalist partisi(!)
yapamazsiniz,yaptirmazlar
onun icin Turkiyede irkci falan yoktur
oz savunmada kalan Turkler vardir
Ayrica biz tarih boyunca asla irkci fln.olmamisiz,olamayizda
her milletten kiz almisiz,her kandan kanimizi zenginlestirmisiz,bundan gurur duyalim
bizden once bu topraklarda yasayanlarda bizim icimizde,Ata yurdumuzdan gelenlerde
bu cok acik bir gercek
hala bizi provoke etmeye calisiyor bazilari
guc isteyen ve bagimsiz cumhuriyetimizi yozlastirip donusturmek icin dinimizi bize karsi kullanan murtecilerin yalani bu irkcilik safsatasi,
irkci olan onlar,irk bazinda guc istiyorlar dinimizi bize karsi kullanarak.
bu ihtiraslari kursaklarinda kalacak
yigidim
06-17-2008, 03:44 PM
yahu bu bilgisizler türk t.c. vatandaslik adi soy adi degil turan soy adidir falan filan diye türk adini soyutlamaya bir kisir döngü icine sokup sadece t.c. cumhuriyeti adina baglamaya calisiyorlar ve en gülüncü bütün dünyanin bile bildi söyledi türk (turki) dillerine turani dil diye (türk adini kullanmaktan acizler) adlandirip türk adini nereye cekeceklerini bilemiyorlar gülermisin aglarmisin, turan = türk demek bukadar cahillik olurmu Tur kelimesi tamamiyle Türkçe kökenlidir ve Tür-ük demekdir yör-ük gibi turan sözcügün asli turgan olup dolasan konar göcer anlaminda türk demekdir ve onlarin bulunduklari bölgelere de turan yurdu esittir türk yurdu denir hic mi orkunyazitlari diye bi yazit adi duymadiniz bu yazitlar gökten zembille mi indi TÛRÛK diye tüm türk boylarina toplayan bir soy dan bahseden bu türk tamga yazitlarini duymayan aaaa cahiller susunda bilgisizce yazmayinda gülünc bari olmayin,
Dolayisiyla nasil kirgizca, kazakca, azerice, t.c. türkce, tatarca, özbekce v.s. türk (türki) dili altinda ise bu halklarda büyük bir türk (turk) soyun dan olan türk boylaridir
sonuc olarak TÛRK adi t.c vatandaslik adi oldugu kadar tüm türk boylarininda soy adidir,
Saygilar damarlarinda asil türk kani dolasan soydaslarima
TÜRKÇE
06-17-2008, 03:47 PM
yahu bu bilgisizler türk t.c. vatandaslik adi soy adi degil turan soy adidir falan filan diye türk adini soyutlamaya bir kisir döngü icine sokup sadece t.c. cumhuriyeti adina baglamaya calisiyorlar ve en gülüncü bütün dünyanin bile bildi söyledi türk (turki) dillerine turani dil diye (türk adini kullanmaktan acizler) adlandirip türk adini nereye cekeceklerini bilemiyorlar gülermisin aglarmisin, turan = türk demek bukadar cahillik olurmu Tur kelimesi tamamiyle Türkçe kökenlidir ve Tür-ük demekdir yör-ük gibi turan sözcügün asli turgan olup dolasan konar göcer anlaminda türk demekdir ve onlarin bulunduklari bölgelere de turan yurdu esittir türk yurdu denir hic mi orkunyazitlari diye bi yazit adi duymadiniz bu yazitlar gökten zembille mi indi TÛRÛK diye tüm türk boylarina toplayan bir soy dan bahseden bu türk tamga yazitlarini duymayan aaaa cahiller susunda bilgisizce yazmayinda gülünc bari olmayin,
Dolayisiyla nasil kirgizca, kazakca, azerice, t.c. türkce, tatarca, özbekce v.s. türk (türki) dili altinda ise bu halklarda büyük bir türk (turk) soyun dan olan türk boylaridir
sonuc olarak TÛRK adi t.c vatandaslik adi oldugu kadar tüm türk boylarininda soy adidir,
Saygilar damarlarinda asil türk kani dolasan soydaslarima
devam et devam et sende bişilir var
Alparslan
06-17-2008, 03:59 PM
Yalniz dil bilimi der ki TURAN farscadir, bizim bugun asagi yukari Turkistan cografyasi bildigimiz yerlere de sonradan geldigimiz biliniyor. Buralarda bizden once Sogdlarin oldugu da. Bu yuzden bazi Iran ve Araplar hala Turklere TURANI der. Turan kelimesinin Turkce olduguna dair kaynak varsa okumak isterim.
TÜRKÇE
06-17-2008, 04:02 PM
Yalniz dil bilimi der ki TURAN farscadir, bizim bugun asagi yukari Turkistan cografyasi bildigimiz yerlere de sonradan geldigimiz biliniyor. Buralarda bizden once Sogdlarin oldugu da. Bu yuzden bazi Iran ve Araplar hala Turklere TURANI der. Turan kelimesinin Turkce olduguna dair kaynak varsa okumak isterim.
Pekala bunun karşılığı yokmudur
Veya türetemezmiyiz
hsr_1979
06-17-2008, 05:03 PM
Turan farçadır deniyor... peki -an taksının işlemi nedir? Keza Türkistan kelimeside farça imiş.
Bir yerde -astan ekinin gök anlamında kullanıldığını okumuştum (kaynak aklıma geldi)
ben -an, -a(i)stan eklerinin Göğünaltındaki Türkler olarak yorumlayabilirm pekala...
aynen katiliyorum karde..hatta cok kisa bir eklemede bulunayim..merhum Ahmet Taner Ki `nin öldürülmeden önce yazdigi bir yazinin ba $öyleydi..(hala saklarim):”2000 yil öncesi istanbul da Türk ayak izleri..diye ba..yazida Fransa nin en büyük kütüphanelerinde fransiz tarihcilerin degindigi ve tespitleri i merhumun yazisinin ba olmu..”2000 sene öncesi istanbul da Türk ayak izleri” Kazim Mir ve Haluk Tarcan üstadlarimizin da belirttigi gibi istanbul ismi ne kostantinopel den nede islambol dan gelir..istanbul ismi astanbolik ten gelir..ki oda öz mü öz türk ismidir..zira astan gök(veya gökyüzü)demektir bugün bazi zazalar gökyüzüne halan astan derler bolik te ( bolik=balik),büyük kent demektir..ki bu ismin verdigi anlam da türk mitolojilerine ve en eski din inanci olan Gök Tengri inanci ni düpedüz cigristirir Astanbolik yani Gök ..bu Türk daha sonra ku alan konstantin kendi ismini verir;konstantinpolis;(b ile p harfiyle k ilec bu daha sonra s harfini alir)konstantinopel olur..aslinda kontantin isminide etimolojik olarak incelersek ortaya cok ilginc cikar mesela;kon(konmak tan gelir)tan(yeryüzü kast edilir) tin de ruh dur..yani ruhun yeryüzüne konmasi,yeryüzüne konan ruh manasinda..yine ortaya cikan sonuc Türklerin eski din inanci Gök Tengri inanci cikar..(kelimelerin etimolojisiyle yakindan ilgilendigimden dolayi.. almanca daki ve latince deki bazi kelimelerin eski türkce en geldigi kanisini ta..hele almanca bir cok kelimelerin,isim ve soyisimlerin hata ve hatta vakit bulabilirsem bazi alman ve kent isimlerinin ismini verecegim ve ve o zaman bir kac beyin hücresi ta her Türk görecek ki bunlar öz ve öz türkcedir..ve sayacagim kelime ve mana yönünden alman cada hic bir ifade etmedigini de eklersek..mesela ”bey” gibi ”altona(al tuna)” gibi,”kalkar”gibi,”gülen”gibi(fethullah gülen le hic bir alakasi yoktur:-)..daha nice böyle bir sürü sayabilecegim…
yine firsat bulunca yazmak dilegiyle yüreginizde türk ate eksik olmasin
Tan ju can
kaynak (http://www.fikiryolu.com/2007/05/25/beyler-anadolu-kirk-asirlik-turk-yurdudur/)
ama illa değiştrelim dersek; Turan yerine Türk-Bir, Türkeli vs denilebilirde.. ama o zaman 100 yıl sonra Ziya gökalp'in
Turan
Nabızlarımda vuran duygular ki tarihin
Birer derin sesidir, ben sahifelerde değil
Güzide, şanlı, necip ırkımın uzak ve yakın
Bütün zaferlerini kalbimin tanininde
Nabızlarımda okur, anlar, eylerim tebcil.
Sahifelerde değil, çünkü Atilla, Cengiz
Zaferle ırkımın tetviç eden bu nasiyeler,
O tozlu çerçevelerde, o iftira amiz
Muhit içinde görünmekte kirli, şermende;
Fakat şerefle numayan Sezar ve İskender!
Nabızlarımda evet, çünkü ilm için müphem
Kalan Oğuz Han'ı kalbim tanır tamamiyle
Damarlarımda yaşar şan-ü ihtişamiyle
Oğuz Han, işte budur gönlümü eden mülhem:
VATAN NE TÜRKİYEDİR TÜRKLERE, NE TÜRKİSTAN
VATAN, BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR: TURAN
Ziya Gökalp
yukarıdaki şiiri için sözlük kullanmak gerekir...
hsr_1979
06-17-2008, 05:12 PM
nereye koyacağımı şimdilik bilemedim ama burada da olmasının sakınca olacağını düşünmediğim bir yazı buldum,
AVRUPA, TÜRKIYE ve SOK AÇIKLAMALAR (7)
Sok açiklamalar ve savlar olanca hiziyla devam ediyor. Haluk Tarcan diyor ki: ”Bugün Iskandinav ülkeleri Iskandinav Runik yazilarinin kökenini DINYEPER bölgesinde (eski önTürkçede adi OZU NEHRI – OZU OGIZ) aramaktadirlar. Dinyeper bölgesinde BIR OYBIL Devleti vardir. Iskandinavlarin bir baska arama noktasi ise Val CAMONICA’da Italyan Alpleridir. Italyan Alplerinde Ön Türkçe yazilar bulunmustur.” Yani Iskandinavlar RUNIK yaziyi icat falan etmemisler, disaridan getirmisler. Bu durumda RUNIK yazisi nereden gelmis olabilir?
Bulgular Runik yazisinin Ön Türkçeyle yakin benzerligini vurguluyor.
Öyleyse?
Kazim Mirsan Sümerlerin Türk oldugunu, daha 1936 Türk Dil Kurumu Kongresinde tartisildigini ve ünlü Fransiz Sümerolog Hiler Barentan ve diger yabanci bilim adamlarinin da bu savi dogruladiklarini belirtiyor.
220 yildir okunamayan Etrüsk Yazisini çözdügünü israrla uygulayan Mirsan kaniksanmis bilgilerin de zamanla yikilacagini söylüyor. Örnek olarak da Einstein’in söylediklerinin Stephen HAWKING adli fizikçinin yikmakta oldugunu belirtiyor.
Anlasilan o ki Yüce Atatürk’ün kurdugu Türk Dil Kurumu’nun baslattigi ciddi arastirmalar Atatürk’ün ölümüyle rafa kaldirilmis yillar adeta bosa harcanmis. Oysa ilk kuruldugu yillar T. Dil Kurumu her yil toplanirdi. Ilk konferansinin konusu da ”Selçuklu Öncesi Türk kültürüydü.”
Ya sonraki yillar?
Demek oluyor ki ne Türk Dil Kurumu ne de Üniversitelerimiz bu konuda arastirma yapmadilar onca yil. Daha da vahimi yapilanlari da dikkate ve arastirmaya deger bile bulmadilar.. Nasilsa neredeyse tablet haline gelmis tercüme tarihler varken neden arastirma yapilsin ki?
Einstein’in bir sözü var: ”Bir ön yargiyi ortadan kaldirmak Atomu parçalamaktan daha zordur.”
Belli ki ön yargi ve aliskanliklari degistirmek daha çok vakit alacak…
Bütün bu arastirma ve savlarin sonucunda nereye ulasilmak isteniyor diye düsünmek de olasi dogal olarak.
Eger bu savlar kanitlanirsa Avrupa Uygarliginin kökeninde Latinler degil Türklerin oldugu ortaya çikacak ve Yunanlilarin Klasik Çag Uygarligini temsil etme ayricaligi sona erecektir. Bu da Türk Toplumu için Bati nezdinde çok daha prestijli bir konum ortaya çikarmaz mi?
Tarihin baslangicinda iki Türk Devleti var biri ETRÜSKLER biri de PELASKLAR’dir. Pelask ulusu Yunanistan’a Yunanlilardan bin yil önce gelip yasamistir. Bu durumda Yunanistan’da Yunanlilardan önce bir Türk Devleti kurulmus olmuyor mu? Arastirmaci Adile AYDA Latin Alfabesinin Pelesklerden geldigini savunuyor.
Buna ne buyrulur!
Acaba tarih yeniden mi yazilmali?
1997 yili Mart ya da Nisan ayinda Cumhuriyet Gazetesi’nde Ahmet Taner Kislali’nin bir yazisi çikar: ”TARIH YENIDEN MI YAZILMALI?” Bu savi da asagidaki bulgulara dayandirir yazisinda:
Fransa’daki bazi bilim adamlarinin bulgulari, kütüphanelerdeki bulgular Türklerin yaklasik 2200 yil önce Istanbul’a geldiklerini kanitliyor. Hatta buraya ”ASTANBOLIK” adini vermisler. ASTAN Ön Türkçede ”GÖK”, Zazacada ”GÖKYÜZÜ” anlamina geliyor. ”BOLIK” de ”KENT” anlamina geliyor. Türkçede KENT.
Örnegin Hun Devlet geleneginde Ordu karargâhlarinin oldugu yere özellikle Uygurlarda ”ORDUBOLIK” deniyordu ve ayni zamanda buralar”baskent” anlamina da geliyordu. Bir baska açidan bakildiginda yillardir bizlere söylenen ”Türk Tarihi ORHUN Yazitlariyla Baslar” ifadesi ne yazik ki gerçekçi olamiyor.
Dönüp dolasip yine Yüce Atatürk’ün su ifadesine geliyoruz: ”Bu memleket 7000 yillik bir Türk Besigidir ve bu besik de medeniyetin özüdür.” Bu söz bosuna ya da rastgele söylenmis olamaz bize göre.
Aslolan dogrularin ortaya çikmasi, zira zaman en kutlu yargiçtir. Zaman hiçbir biçimde gerçegin çok uzun süre gizli kalmasina izin vermez. Türk Ulusunun uygarligin besigi olduguna dair bulgular er geç kanitlanacaktir.
Kazim Mirsan’in bulgularina bilim adamlari bugüne dek kusku ve arastirmaci bir gözle bakmis olsalardi aslinda su an çok sey kökünden degismis olacakti. Ne yazik ki bu konu da tipik Türk usulü geçistirme uygulandi bugüne dek..
Yarin yine devam…
Artik bitiriyoruz bu konuyu, duyurulur.
http://www.oncevatan.com.tr/Detay.asp?yazar=50&yz=9238
şimdi sormak istediğim bir şey var diğer Türk ellerinde yaşayan Kardeşlerimiz Astan, Bolik Kelimelerini kullanıyorlar mı? Tarihçileri tarafından araştırılmış konularda geçmişmidir?
Demir Kağan
06-17-2008, 09:54 PM
Farsca olsun, ne olmus?
hsr_1979
06-18-2008, 03:06 AM
AVRUPA, TÜRKIYE ve SOK AÇIKLAMALAR (8) ve SON..
Alman Tarihçi HAMMER söyle demisti bir zamanlar: ”Tarih Türklerden çok sey ögrendi. Onlarin elinden çikma öyle eserler var ki bunlar uygarligin birer ziynetidir.”
La Martin ise: ”Bence insanliga seref veren Türk ulusunun düsmani olmak insanligin düsmani olmaktan farksizdir.”
Martin Luther King Almanlara söyle seslenir: ”Ey Almanlar, birakiniz Türkler Almanya’yi istila etsinler, hakkin adaletin ne oldugunu size Türkler ögretecektir.”
Bu sözler acaba neden söylenmis, düsünmek gerek..
Tartismalara Yrd. Doç. Dr. Cengiz ALYILMAZ da katilarak diyor ki: ”Türkiye’nin 2 kati yüz ölçümüne sahip Mogolistan’daki arastirmalar gösterdi ki ”Ben Türküm” diye haykirmayan hiçbir anit, hiçbir yazit, hiçbir bengü tasi yok oralarda.
Bulgular artik sunu belgeliyor: KÖLTIGIN, BILGE KAGAN ve TONYUKUK yazitlari Türklerin ilk yazitlari degil. Türk dili burada deyim, vecize, atasözü düzeyine ulasabiliyor ancak. Alfabe tesadüfi bir alfabe olmayip ORHUN’a gelinceye dek mükemmellesmis ve imla kurallari sekillenmeye baslamistir.
ETRÜSKLERIN SIRRI!
Kazim MIRSAN Etrüsklere iliskin yine sok açiklamalar yaparak konuya yepyeni bir boyut getiriyor:
Italya’da Piacenta Settina bölgesinde ki PO ovasinda, bir Etrüsk aniti var. Bronzdan yapilma tas degil sapasaglam hiç bozulmadan günümüze dek kalabilmis.
Anitta bir piramit figürü görünüyor. Piramidin güney tarafi Etruria’yi gösteriyor, bugünkü Italya’da. Öbür tarafi ise Avusturya’daki Kelt Bölgesini gösteriyor. Piramidin bir diger ucu ise Fransa’daki Glozel’i gösteriyor. Yani bize demek istiyorlar ki biz Glozel halki, Etrüsk halki ve Avusturya’da yasayan Etrüskler ayni halkiz…
Mirsan devam ediyor: Bu anitta bir de ”göz” figürü var. Gözün yaninda ”ESIÇIN ELIZ” yazili yani ”senin anmakta oldugun halk”
O ne demek? ETRÜSKLER!
Ayrica ayni yerde ”OK ULUYUZUG” demis. Animsanacaktir Türkler kendilerine çok eskiden ”OK” diyorlardi, Türk demeden önce. ”OK” yüceligi, yani ”Ok hakimiyeti” anlamina geliyor. Burada ayrica ”Esibiz es uçulusug” diyor, ”bize bagli liderlik” anlaminda bu da GLOZEL’i gösteriyor, çizgileri takip edince.
Anitin üst kisminda ”uzatikulir uçuz”, -uzaktaki liderlik- anlaminda yani güneydeki ülkeler demek oluyor.
Buradaki en önemli yazi ”usuluçun” ifadesi. Usulmak yani vücut buldugunuz yön. Us vücut demek, Bati ”corpus” diyor. Etrüskler ”us” kelimesini Tanri manasinda da kullaniyor. Yani bizi yaratan Tanri var ya iste onun bulundugu yön deyip doguyu gösteriyor, oradan geldik demek istiyor. ”Eziçiz esis atab” diyor yine, ”atab”- atanan sey- bugünkü anlaminda. Yani ”transfer olanlar bölgesi” demek istiyor.
”Heredot’ta Anadolu’dan gelenler Umbria’ya yerlestiler” der kitabinda. Tümüyle dogru! Etrüsklerin bu ifadesini de Heredot dogrulamis oluyor. Umbria’ya yerlesenlere ”transfer olanlar” diyor.
Daha ne desin?
TÜRKLERIN ANA YURDU:
Türklerin ana yurdu neresidir diye sormak gerekmez mi artik?
Orta Asya midir? Italya’da Etrüsklerin oldugu Orta Italya midir? Nedir?
Kazim Mirsan’a göre ”Türkler tarih boyu toplu halde alti yerde bulundular.”:
- Issik Gölü ve civari
- Ural Daglarinin güneyi Sölgentas Magarasinin bulundugu yer.
- Tavas ve civari (Bu Türklerin asil ana yurdudur – Kazakistan)
- Sibirya Ulukent Havzasi
- Dogu Anadolu
- Güney Bati Fransa (Burada Türkler yasamis)
Türkler Dogu Anadolu’da Misirlilardan önceki dönemde bulundu. Misir yazisi da buradan Misir’a gitti.
Bu alti yerin hepsi de Türklerin ana yurdu oldugunu göstermez. Türkler birinden digerine gitmisler ve yer degistirmisler sürekli…
Türklerin ana yurdunun Kazakistan oldugunu söyledik. Etrüsklerin sembollerinden birçogu Kazakistan’da görülen sembollerin aynisi. Etrüsklerin Avusturya’da biraktiklari eserler de ayni.
ILGINÇ DIGER AÇIKLAMALAR:
Prof. Muazzez ILMIYE ÇIG konuya uzmani oldugu Sümerler ile giriyor, diyor ki:
”Azerbaycan’da ATAKISI ÇElLIKLIOGLU KASIM diye bir Doçent var kitabinda SÜMERCE tümüyle Türkçedir” diyor. Kanadali bir hanim arastirmaci EZEL, Kanada’ya daha 12. yüzyilda yani Isa’dan 1200 yil önce Orta Asya’dan Türklerin gelerek oraya yerlestigini, Apaçilerin Türk oldugunu söylüyor. Gel de simdi çik isin içinden!
Görünen o ki bütün bu açiklama ve savlar mutlaka daha ayrintili ve bilimsel olarak arastirilarak sonuçlandirilmalidir. Zira sav düzeyinde kalan bütün bu bulgular bilimsel olarak kanitlandiginda tarih özellikle Türk ve Avrupa tarihi yeniden yazilarak müthis gelismelere sahne olmasi kaçinilmaz.
Popper’in dedigi gibi ”bilimin günümüzdeki en önemli özelligi yanlislanabilir olmasidir. Yoksa bilim bilim olmaz, dogma veya ideoloji olur.”
Simdi de tekrar Yüce Atatürk’e kulak verelim:
”Dünya yüzünde ondan (Türk) daha büyük, ondan daha ESKI, ondan daha temiz bir millet yoktur ve tüm insanlik tarihinde görülmemistir” (1929)
”Türk yurdu daha çok büyüktü yakin ve uzak zamanlar düsünülürse Türk’e YURTLUK etmemis bir KITA yoktur. Bütün dünyada Asya, Avrupa, Afrika hatta Amerika Türk atalarina Yurt olmustur.” (1929)
Takdir ve yorum okuyucularin ve tabi ki arastirmacilarin.
Konunun pesini birakmayacagiz!
http://www.oncevatan.com.tr/Detay.asp?yazar=50&yz=9255
”Azerbaycan’da ATAKISI ÇElLIKLIOGLU KASIM diye bir Doçent var kitabinda SÜMERCE tümüyle Türkçedir” diyor.
Arkadaşlar bu hocamızın kitabının adı nedir, net sürümü var mıdır?
yavuz
06-18-2008, 03:39 AM
Kazim Mirsan'in soylediklerinin bilimsel cercevede incelenmesi gerekir. Dogru soyledikleri kanitlanmali, yanlislari da belirlenmelidir. Aksi takdirde, internet onlarca sacmasapan yaziyla dolup tasacak, tarihini yanlis bilenlerimiz cogalacaktir.
Unutmamak gerekir ki; ne Kazim Mirsan, ne de Mustafa Kemal Ataturk tarihci degildir...
hsr_1979
06-18-2008, 04:27 AM
Evet Atatürk Tarihçi değildir, Ama Türkçüdür.... Tarihçi olmadığı içinde Türk Tarih Kurumunu kurdu.... Kurum ne yaptı faaliyet raporu televizyonlarda, gazetelerde haberi çıktığını gören olmadı....
HAmmer, Le martin söylerse doğru, kazım, cengiz, ahmet, mehmet söylerse yanlış....
Batılılar ve özellikle hristiyanlar tarihlerini bili ama gizlerler... Bir filmde görmüştüm yanılmıyorsam Sean Conneri (James bond) adlı oyuncu oynuyordu. Konusu ilk hristiyanlığın yağıldığı günler, İlahi incile dokunan ölüyor, Rahipler namaz kılıyordu...
Şöyle bir soru soralım; Kazım Mirşan'ın söyledikleri doğru ise Türkiye'ye ne kazandırır... Avrupa'ya ne kazandırır?
TurkKizi1985
06-18-2008, 08:52 AM
Turk soyu dunya uzerindeki ustun birkac soydan biridir. Kisinin ustunlugu yaptigi isle anlasilir. Yaptigimiz isler ortadadir. Bu yaradilisla alakali degil caglar boyunca edinilen kabiliyetlerle alakali...
Tamam, bende milliyetciyim, ama bir de soyle bir sey var. Tarihimize bakalim, Osmanli'nin ilk donemi, suanki Turkiye'nin bir sehrine goc etmisler, 1 avuc insan, Allah'in izniyle yapilan savaslari kazandilar ve topraklari genislettiler, hatta 3 ayri kitanin uc kesimlerini hukmettiler, ama demekki vakti zamanin ya cok kibirli olduk (kendimizi cok bir sey zannettik, cok ovunduk yada hatalar yaptik), Allah'a bizi yenilgeye gonderdi, topraklarimizi ve sonraki savaslari kaybettik ve fakirlestik.
Kisacasi bence kibirli olmayalim, diger insanlari kucumsemeyelim, Allah olunce, sana sen Kurt musun sen Turk musun demiycek, senin atalarinin tarihini sormayacak, kulum sen naptin diyecek.Ondan biz biz olalim, baskalarini kucumsemek yerine, kendimizi teknolojide, bilimde bu tur dallarda gelistirelim ve insanliga yardim edelim.
Tarihe bakinca, kac Turk yada Osmanli bilim, tip teknolojide insanliga bir faydasi olmus? kac Almanin? kac Ingilizin? ya da diger memleketten olan insanlarin?
Biz bu konularda okadar cok seyler yapmadik, ondan bence asirida boburlenmemize hic gerek yok.
Kibirleneni Allah cezalandiriyor, en yakin orneklerden biri mesela, en sonuncu futbol macimiz, cekler bizi adam yerine bile koymadi ve ilk 70 dakikayi super oynadilar, ama biz gende yilmadik ve basardik Allah'in izniyle, neden? 1. biz kibirli degildik, 2. yilmadikda.
Uzun lafin kisasi, kibirlilik hos degil, kimseyi knamayalim, eger biz boyle yaparsak bu durumdan PKK KOPEKLERI yararlanacak ve senin adam yerine koymadigin normal vatandas icabinda bize kin tutcak ve terrorist olacak, cunku PKK lilar icabinda o kisiye seni ornek gostererek, bak bak, butun Turk ler boyle , sen gel bizim yolumuza v.s. diyerek.
BuyukTuran
06-18-2008, 09:19 AM
Bu marjinal gruplar gittikçe çoğalıyor
gidişat sanki bir iç savaş hazırlığı gibi
hayırlısı inşallah prim vermemek gerek
Qarshi
07-14-2008, 01:45 AM
Bu marjinal gruplar gittikçe çoğalıyor
gidişat sanki bir iç savaş hazırlığı gibi
hayırlısı inşallah prim vermemek gerek
Birileri seni duymuş olmalıki TEMİZLİK BAŞLADI :rolleyes:
BuyukTuran
07-14-2008, 04:51 AM
bana da öyle geliyo :D
inşallah kötü bi şey yapmamışımdır tam da istediğim kişiler tutuklandı
var ya :lol:
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.