View Full Version : Dikkat Irkçı Var!
Demir Kağan
02-18-2007, 06:12 AM
Dikkat ırkçı var!
'Dünya Türk Olsun' yazısı önce İzmir duvarlarında görüldü, sonra Ankara, İstanbul, Bursa ve bazı diğer kentlere de yayıldı. Hrant Dink cinayeti zanlılarının bulunduğu Trabzon'da da aynı yazı vardı. İlteriş dergisi yöneticileri bu örgütlenmenin içinde bulunan bazı kişilerin kendilerine katıldığını söylüyor. FOTOĞRAF: İSMAİL SAYMAZ
'Kürtler doğurmasın, mülk edinmesin, üniversiteye alınmasın. Memurlar Türk soylu olsun. Aşağı ırkın görevi üstün ırkı eğlendirmektir. Biz üstünüz!'
İSMAİL SAYMAZ (Arşivi)
İSTANBUL - Türkleri 'üstün' sayıyor, Türk olmayanların üniversiteye gitmemesini, mülk edinmemesini istiyorlar. 'Kürt nüfus artışı durdurulsun' diyorlar. Avrupalı ırkçı gruplarla 'enternasyonal birlik' kurmayı düşünüyorlar. İzmir'de kurulan Türkçü Toplumcu Budun Derneği (TTBD) bu görüşleri savunuyor. Yalnız da değiller. İstanbul'daki Elbirliği Derneği, Ankara'daki İlteriş dergisi de eylemleriyle, yazılarıyla Kürtlere karşı olduğunu belirtiyor. Bu üç oluşumun benzerlikleri Kürt karşıtlığıyla sınırlı değil: Üçü de şamanizme yakın ve laik olduklarını söylüyor, Atatürk'e 'Başbuğ' diyor. Hatta, 'ırk' kelimesi Arapça diye kendilerine 'soycu' diyorlar.
'Türkler çocuk yapsın'
TTBD'nin başkanlığını 41 yaşındaki Cenk Tozkoparan, yapıyor. 9 Eylül Üniversitesi Muhasebe Yüksek Okulu mezunu Tozkoparan, şamanist olduğunu söylüyor. Laik olarak nitelendirdiği dernekte tek başbuğ olarak Atatürk'ü görüyorlar. Eski MHP'li Tozkoparan'ın TTBD'si İzmir'de başlattığı 'Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun' kampanyasıyla biliniyor. Kampanya Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) şikayeti üzerine durdurulmuştu. Tozkoparan, 'Türkler Çocuk Yapsın' kampanyası başlattıklarını belirtiyor: "Kürt nüfus artışının makul düzeye çekilebilmesi için tüm İzmir'de çalışmalar sürüyor. Türklerin çocuk yapması için de kampanya başlattık. Beyaz ırkın üremesini istiyoruz. Orta Anadolu'da araştırdık; iki-üç ortalamayla çocuk yapılıyor. Bunun artırıp Kürtlerinkini durdurmak lazım. Yoksa çok kötü..."
'Kürtler etnik tehlike'
Tozkoparan'ın iddiasına göre, Kürtler geldikleri İzmir'de rahatsızlık yaratıyor: "Bizim çıkışımız kimi olayları önledi. Biz kanunlar çerçevesinde konuşuyoruz. Eskiden Karşıyaka'da kapı pencere açıktı. Kapkaçlar arttı. Şimdi ne hale geldik. Tamam, Türkler de suç işleyebilir ama istatistiklere bakın. Bu nüfus artışının durdurulması lazım."
Tozkoparan, nüfus artışının durdurulmasını istediği Kürtler veya diğer etnik kökenlerden insanları üye kabul etmediklerini belirtiyor: "Zaten Kürtler de gelmiyor. Ama bazı karışık durumlar varmış, bir tarafı, anneleri Kürt olan. O sorun çok özel, çözebiliriz. Ama Kürtlerin dışında etnik tehlike görmüyoruz."
Parti kurmayı düşünüyor
Tozkoparan, ırkçılığın evrensel bir mesajının olduğunu, Avrupa'daki kimi ırkçı örgütlerle 'enternasyonal' bir ırkçı birliktelik düşündüklerini söylüyor. MHP'yi İslamcı olarak görüyor. Merkezi İzmir'de yer alan TTBD'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi illerde temsilcileri var. TTBD, 'Buduncu Gelecek' adlı ırkçı parti kurmayı planlıyor.
İlteriş'in derin anlamı
İlteriş Dergisi, Ankara'da çıkıyor. Dergi, işlemlerini yerine getirmediği gerekçesiyle kapatılan 'İlteriş Türkçü Derneği'nin (İTD) de yayın organlığını yapıyor. Üç yıldır çıkan derginin Editörü Gökhan U., 'ilteriş'in 'ülkeyi, devleti bir araya getiren' anlamındaki eski Türkçe bir kelime olduğunu belirtiyor. 29 yaşındaki Gökhan U., 9 Eylül Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'-nden mezun olmuş. Kendisi gibi, çoğu üniversiteli ya da mezunu olan dergi yandaşları, kendilerine 'ırkçı' değil, 'soycu' sıfatını yakıştırıyor. Gökhan U., bu yakıştırmayı şöyle açıklıyor: "Irk, Arapça bir kelime. Biz bu yüzden öztürkçe olan 'soycu'yu kullanıyoruz."
Göktanrının kırbacı
Gökhan U.'ya göre, 'soycular' aşağı ırk ve üstün ırk tanımlarını kullanıyor. Türkler, 'göktanrının kırbacı ve üstün' olarak adlandırılıyor. 'Türk' olmayanlar ve bilhassa Kürtler ise 'aşağı ırkı' oluşturuyor: "Türk olmayanlar bizim içimizde olamaz. Bir insan her şeyi değiştirir, ırkını değiştiremez. Bu, kanla ilgili mesele. İnsanın, kendisini Türk hissetmesi kabul edilemez. Ya Türksünüz ya değilsiniz. Bu ülkede kurucu unsur Türklerdir. Kurucu olduğumuz için üstünüz. Türk olmayanlarla birlikte yaşayabiliriz ama üstünlüğümüzü kabul ettikleri takdirde."
Gökhan U.'ya göre, soycular Türklerin 'fizik olarak da siyasi olarak da üstün olduğunu' kabul ettiği için tüm memurların Türk soylu olması gerek. Türk olmayanlar, mülk edinmemeli, kısıtlı iş alanında çalışmalı. Ayrıca soycular, Türk olmayanların okullar ve üniversitelere girmesine de karşı çıkıyor. Gökhan U., bunu şöyle açıklıyor: "Üniversiteler üstün olana açıktır. Diğerleri üniversiteye girerse bir yerlere gelmeleri mümkün olur."
'Kan temizlenmesi beş nesil'
Soycular en sık, 'etnik özürlü' ifadesini kullanıyor. İki ayrı ırktan gelen çiftin çocuklarına 'etnik özürlü' deniyor. Gökhan U., örneğin bir Türk ve Kürt çiftin çocuklarının 'üstünlerle' eşit olamayacağını söylüyor: "Bu ülkeyi biz yönetsek etnik özürlüler de haklardan mahrum kalacak. Onların kanının temizlenmesi için beş nesil geçmesi gerekir. Beş nesil Türklerle evlilik yapılırsa kanı temizlenir."
Soycular günlük yaşamlarını da 'soy' esasına göre düzenliyor: Örneğin, bir Kürtten alışveriş yapmıyor, bir Lazın kafesine oturmuyor. Başka halktan biriyle yapılacak birlikteliği tek şartla mümkün görüyor: "Aşağı ırkın özelliğidir, üstün ırkı eğlendirir. Onlarla günlük ilişki kurulabilir ama çocuk yapılamaz. Bu, kanı bozar."
'İslam, uyuşturuyor'
Gökhan U., 'laik' yönetimden yana, türbana karşı olduklarını ve 'İslam'ın Türkleri uyuşturduğunu düşündüklerini' belirtiyor. Gökhan U., 'şaman' olduğunu ama içlerinde Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi Türklerin de yer aldığını söylüyor. Soycular ayrıca, 'tek başbuğ' olarak Atatürk'ü tanıyor. Şimdilik sayıları 100'ü bulan soycular, dergi ve internet üzerinde çalışma yürütüyor.
Çeşitli illerde, özellikle üniversite öğrencileri üzerinde temsilcilikleri var. 'Dünya Türk Olsun' (DTO) yazıları ile bilinen ve internet üzerinden yayılan ırkçı grubun bir bölümü de soyculara katılmış. Gökhan U.'ya göre, soycular kesinlikle yasal sınırlar içinde davranıyor: "Çünkü Anayasa'ya aykırı hareket Türkçülüğe yakışmaz!"
Irkçı elbirliği
Diğer ırkçı yapılanma da İstanbul'da kurulan Elbirliği Derneği (ED). Adı, bir yardımlaşma derneğini andıran ED'nin tek şubesi de Tarsus'ta açılmış. Hakan Yeniay'ın başkanlığını yaptığı, daha çok üniversitelilerin geldiği dernekte 'akademik' çalışmalar yapılıyor. Örneğin, 'Kazak, Özbek ve Türkiye Türkçesi'nin Doğru Kullanımı' eğitimleri veriliyor, 'Orkun Abacası' (alfebe) öğretiliyor, 'Türkçüler Kurultayı' düzenliyor, ırkçı Hüseyin Nihal Atsız'ı anma toplantıları yapıyor, 'Bozkurt' adlı bir dergi yayımlıyor. Derneğin başkanı Hakan Yeniay, Radikal'in not bırakmasına rağmen aramadı. Bir dernek yetkilisi, ED'nin Türkçü bir dernek olduğunu, Türk olmayanların derneğe neden kabul edilmediğini, "Onlar Ülkü Ocağı'na gider, bize niye gelsinler" diye açıklıyor.
Türkçü sosyalistler!
Üç ırkçı örgütün yanı sıra internet üzerinden de ırkçı örgütler çalışma yürütüyor. Bunlardan bazıları şöyle:
Türk Diriliş Birliği (TDB): Söylemi MHP ve BBP'ye daha yakın. TDB Terörle Mücadele adlı silahlı bir birimlerinin olduğunu belirtiyorlar.
Türkçü Toplumcu Yol: Tatar sosyalist Sultan Galiyev'ci grup. Kendisini Türkçü sosyalist olarak tanımlıyor.
Öztürkler: Ülkücü mafya Sedat Peker'in kurduğu internet sitesi.
-
Yorumlarınız nedir bu konuda?
Karayılan
02-18-2007, 06:55 AM
Elbirligi dernegi soycudur. Ancak kurtler hakkinda dusunce belirtmiyorlar. Kurtler oraya giremez dogru. Turkcu bir dernek cunku.
Ilteris, Turkcu Toplumcu Budun gibi dernekler isi abartiyorlar. Onlar gibi dusunursek herkesin birbirinden suphelenmesi gerek. Mesela simdi benim "Yoksa Demir Kagan'nin kaninda araplik mi var?" :D :D diye dusunmeliyim. Turkculuk bence oyle bir dusuncedir ki abartildigi zaman ulusa zarar verir. Iyi anlasildiginda zafere goturur ;) Ataturk'u iyi anladigimizda sorun kalmayacak.
Karayılan
02-18-2007, 08:21 AM
Ilteris ve TTBD kapandi diye biliyorum ben de. TTBD'yi hic sevmem, Ilteris digerlerinden daha irkciydi. Simdi Elbirligi iyi gidiyor. Atsiz'in soyculuk gorusunu iyi anlamis kisiler var orada. Akilci soylemlerde bulunuyorlar. Digerleri gibi sacma dusunceleri yok en azindan.
Karayılan
02-18-2007, 08:39 AM
www.turkdirlik.com Alev Alatli gibi bir aydin var aralarinda Su sozu cok hosuma gider "Turklerin Kizil Elmasi bilgi olmalidir" ;)
Karayılan
02-18-2007, 08:50 AM
www.tonyukuk.net
www.hunturk.net
www.turkcuhareket.org hepsi ayni yolun yolculari aslinda. Yasasin Basbug Ataturk yasasin onun Turkcu devrimi ;)
İste buda Turkleri ırkcı yapmak icin oynanan bir oyun. Romantik insanlar icin harika bir kapan ayık olmak lazım.
Karayılan
02-18-2007, 09:50 AM
Soyculugu iyi anlamak lazim. Turk hicbir zaman Naziler gibi irkci olamaz. Turkculuk boyle bir kuram degildir.
daturkishulan
02-18-2007, 10:08 AM
"Türk olmayanlar bizim içimizde olamaz. Bir insan her şeyi değiştirir, ırkını değiştiremez. Bu, kanla ilgili mesele. İnsanın, kendisini Türk hissetmesi kabul edilemez. Ya Türksünüz ya değilsiniz. Bu ülkede kurucu unsur Türklerdir. Kurucu olduğumuz için üstünüz. Türk olmayanlarla birlikte yaşayabiliriz ama üstünlüğümüzü kabul ettikleri takdirde."
bi insanın kendini türk hissetmesi tabiki onu türk yapmaz.türk olmak bi duygu mu ki hissedilsin?? ama bi insan kendini neden türk hissetmek zorunda kalır onu anlamış değilim.yani alman ya da arap olmak kabuledilemez bi durum mu?ayıp mı??
kaldı ki bi insan herşeyini,dinini ,düşüncesini , yaşadığı yeri değiştirebilir ama soyunu değiştiremez.bu kendi elinde değildir çünkü allah vergisi bi olay.
insanları soyları bakımından aşağı ya da yokarı olarak sınıflandırmak en başta islama sonra türlüğe yakışmazz...biz avrupalı mıyız ki başkalarına ırkçılık yapalım?
yüzyıllar boyunca adaletin savunucusu olmuş türkler eğer bu ırk sınıflandırma yanlışlığına düşerse atalarının adına leke sürmüş olurlar,türkleri yükseltmek yerine alçaltan bi davranış...bence
Karayılan
02-18-2007, 10:28 AM
Ayrica Turk olarak dogmakta Turk olmaya yetmez. Kanindan asla kuskulanmayacagim bir cok kisi var ki Turklukle alakalari yok.
Turk olmanin sorumluluklari vardir. Yerine getirmeden Turk olamaz kimse!!!
borcugin
02-18-2007, 11:13 AM
S.A.
Fizyolojik Irk Kuramı (Teorisi) ortadan kalkalı yıllar oldu. Bazıları hala cilalı taş devrinde. Asıl olan Kulturel Irk kavramıdır.
Bir kişi Turkce konuşmuyorsa ve Turk Dilini konuşamadığı icin bu kişi Turk Kulturunun tureşiklerini yerine getiremiyorsa Turk kabul edilemez.
Hıristiyan, Musevi Turk olamaz soylemleri maksatlı ve laf-ı guzar sacmalıklarıdır. Onbinlerce kez bilimsel olarak ve dunyaya goz attığınızda bu sacmalığa artık ne inanacak adam gibi bir akıl ne de sağduyu kalmıştır.
Turk insanı hic bir zaman Beyaz-Emperyalist-Misyoner Batılıların anladığı anlamda ırkcı olmamıştır. Olacağıda beklenemez. Irkcılığı ulkemizde pompalayan besleyen oyle oluşumlar vardır ki, bunları ogrenirseniz kucuk dilinizi yutarsınız!
Asillik ve Cağdaşlık denilen kavramları ortaya atanlar da Beyaz-Emperyalist-Misyoner Batılılardır. Vatikan ve İsrail bu kavramları yaratan ve kendileri akıllı sanan secilmişlerdir (!). Hic bir zaman da galebe calamayacaklardır. Hakkaniyet ve Hak olan yerini mutlaka bulacaktır.
Selametle.
Karayılan
02-18-2007, 11:35 AM
"Turkum" diyen biri hemen Turk olabilir mi? Turk olmak icin,
Turk kulturunu, elbilgisini sindireceksin, bileceksin.
Turkce konusacaksin
Turk olmanin sorumluluklari var
1 Yanlizca Turk soyu icin hizmet etmek
2 Yurt, Bayrak, Ulku kavramlarini kabul etmek
3 Bunlara asla ve asla ihanet etmemek
4 Kendi cikarlarindan once soyunun cikarlarini dusunmek
5 Baska bir soyun milliyetciligini asla ve asla yapmamak
6 Turk Tarihini iyi anlamak ve her zaman saygi duymak
Bunlari yerine getireceksin.
Bunlari yapmadan yanlizca "Turkum" diyip Turk olunmaz. Turk olmak bir sereftir. Herkes bu serefe erisemez.
Karayılan
02-18-2007, 12:50 PM
Bir de sakat bir çocuk var... Tuğberk diye, çağatay uluğtürk mahlası ile yazıyor.
Yazık, çocuğu aramış savcılık sakat olduğu için ellenmemiş sonra. Tek kolu çalışıyor ağzı da küfürlü herkes bilir zâten...
Böyleleri de var anda.Bos ver anda onlari. Biz davamizi sulandirmayanlardaniz. En iyisi heryerden bagimsiz hareket etmek. "Su dernek su parti su ocak" bize ters. Hepsinin icinde yamuk adamlar var cunku.
Karayılan
02-18-2007, 01:45 PM
Ustun Soy
Otkuncun(Tarihin) hangi donemine bakarsaniz bakin bizim adimiz vardir. Turk, Ulu goklerin ulu Tanrisi tarafindan savasci ozelliklerle donatilmistir. En iyi at binen erler, en iyi yay geren, ok atan, kilic kullanan ceriler, hep Turk soyundan cikmistir. Savas meydanlarinin ustun savascilari, kendisinden sayica kat kat ustun ordulari dize getirmis, cogunu kirmis, esirler almistir. Su gun bile en korkusuz ceriler Turk ordusundan cikar. Nato tatbikatlarinda tum pilotlar arasinda hedefe en cok isabet saglayan pilotlar Turklerdir. Amerikan cerilerine ve kumandanlarina dudak isirtan, "Nasil dusme tehlikesine aldirmadan hedefe bu kadar yaklasip ates edebiliyorlar?" diye sordurtan ustun savasma kabiliyetimiz bu gunde gecmisteki gibi icimizde mevcuttur. Kurtulus Savasi bizim ustunlugumuze kanittir.
Savasci ozelligimiz ustun ozelliklerimizin yanlizca biridir. Turkler, bunun yaninda savasci ozellikleriyle fetettikleri yerleri ustun yonetme kabiliyetleriyle yonetmisler ve kendilerinden olmayan halklari duzene sokmuslardir. Yuce basbuglarimiz, diger devletleri hayret icinde birakan baris ortamini her nerede olursa olsun kurmayi basarmislardir. Ister Avrupada, ister Asyada olalim biz heryerde ustun yonetme kabiliyetimizle bizden geride olan halklari baris icinde yonettik ve yonetiyoruz.
Turkler bilimde de Avrupa halklarini aratmazlar. Avrupa, salgin hastaliklar pencesinde bogusurken soyumuz Ibn-i Sina gibi bir tipciyi cikarmistir. Hatta ilk ameliyatlarin bu donemde Turk-Islam sehirlerinde yapildigina dair kanirlar vardir. Cengiz Han, Uygur bilginlerini sarayindan ayirmaz onlarin bilgeligine ve zekasina her zaman guvenirdi. Danismanlarini bu bilgin soydan secerdi. Turk soyu ati ve demiri ilk kullanan soydur. Demircilik teknolojisini gelistirdigimizde Avrupa hala tas devrini yasamaktaydi. Turkler, savas meydanlarinda atesli silahlari kullanmaya baslayan ilk soydur. Bununla birlikte topuda Turkler bulmuslardir.
Cag acip cag kapayan bir soy nasil Otkunce(tarihe) hicbir katkida bulunmayan assagi soylarla es tutulur? Bu yuce soyumuza saygisizliktir.
Koca Cin seddi kimin icin yapildi? Haclilari Anadoluda hangi soyun erleri kilictan gecirdi? Roma'yi kim kusatti? Istanbul gibi alinmasi imkansiz bir sehri kim fetetti?
Simdi soysuz kurtlerle biz esit miyiz? denk miyiz?
Arkadaslar tum insanlar esittir.
afsharkizi
02-18-2007, 01:53 PM
evet kadin erkek herkes essittir
Karayılan
02-18-2007, 01:54 PM
Soyumuz ustun kabiliyetlere sahiptir. Otkunc boyle soyler.
Karayılan
02-18-2007, 01:56 PM
Kurtlerle bizi esit sayanlar yukarda yazdiklarimi yalanlasinla hadi...
Kurtler Kurt olarak mı dogmak istedi ? Allah boyle yarattı. Sırf bu yuzden onlar bizimle esittir.
Biz diger milletlere oranla tarih boyu cok daha basarılı olmus olabiliriz ancak bu bizi diger insanlardan ustun yapmaz. Cunku; insanlar yucelmez bazıları dustugu icin birileri yuce gorunur.
Karayılan
02-18-2007, 02:15 PM
Kurtler Kurt olarak mı dogmak istedi ? Allah boyle yarattı. Sırf bu yuzden onlar bizimle esittir.Bu kadar ustun bir soydan gelmemize ragmen bu kadar mutevazi olabilmek bile bizim ustunlugumuze delildir.
"Turk OVUN, Calis, Guven" Bozkurt Mustafa Kemal.
Simdi gecedir ancak tum kutlu sabahlar bizim gunesimizle aydinlandi yine oyle olacak.
Ben mutevazilik gostermiyorum. Hicbir milletden ustun oldugumuz falan yok. Kurtlerin veya baska milletlerin bizden duskun oldugunu kabul edelim diyelim ve simdide empati kurup kendimizi o milletden bir birey yerine koyun.
Allah sizi boyle yaratmıs ama Turkler sizden ustun. "Dunya'ya ben duskun olmak icin mi gonderildim" diye sahsen Tanrıya isyan ederdim. Sonrasında da benden ustun mustun anlam o milletten onume geleni dogrardım.
Sonra gelelim isin baska bir boyutuna. Ben bit Kurt olsam ve bana Turklerin ustun olduklarını soyleseler Turklere karsı orgutlenirdim. Umarım anladınız bu tip seyler Kurt kardeslerimizin PKK turu orgutlere katılmasını saglar ve PKK'yı da ETA benzeri Kurt halkının cıkarları ıcın kurulmus bir orgut yapar.
Karayılan
02-18-2007, 02:51 PM
valla dovunsunler gardas. ben kurt olsam(Tanrima binlerce sukur olsun Turkum) hayata kuserdim. :D
valla dovunsunler gardas. ben kurt olsam(Tanrima binlerce sukur olsun Turkum) hayata kuserdim. :D
Ne diye kusuyorsun hayata? "Allahım beni neden Kurt yarattın diye mi" Yahu Allah seni oyle yaratmıs ise sukur deyip kabul edeceksin. Tanrıya inanan bir insan degilsen anlarım ancak inanıyorsan dedigin sey Allah'ın yarattıgı insanı begenmemektir. O seni de onu da yaratan, sen aciz bir insansız ne sıfatla Allah'ın yarattıgı bir milleti sadece oyle yaratıldıkları icin begenmezsin?
Karayılan
02-18-2007, 03:10 PM
Turk soyu dunya uzerindeki ustun birkac soydan biridir. Kisinin ustunlugu yaptigi isle anlasilir. Yaptigimiz isler ortadadir. Bu yaradilisla alakali degil caglar boyunca edinilen kabiliyetlerle alakali...
Turk soyu dunya uzerindeki ustun birkac soydan biridir. Kisinin ustunlugu yaptigi isle anlasilir. Yaptigimiz isler ortadadir. Bu yaradilisla alakali degil caglar boyunca edinilen kabiliyetlerle alakali...
O halde ustunlugumuzu de acıkca belirtelim. Ustunuz diye gecince her acıdan anlasılır.
Orn: Biz tarih boyunca diger milletlere oranla askeri acıdan ustun olmusuz yada biz siyasi olarak diger milletlerden daha ustunuz seklinde. Yoksa yanlıs anlasılması son derece dogal.
Karayılan
02-18-2007, 03:59 PM
Bende yazimda onu anlattim zaten Mgas...
"Simdi soysuz kurtlerle biz esit miyiz? denk miyiz?"
Ustadım bu senden alıntı.
Aybike
02-18-2007, 04:47 PM
Ben ırkcıyım..Benim derneğim hangisi oluyor...:)
kafam karıştı da..:)
Borcugin..Acıklama lutfen...(canım kardeşim benden cok cekiyon hakkını helal et..)
bacha
02-18-2007, 06:52 PM
Borcugin..Acıklama lutfen...(canım kardeşim benden cok cekiyon hakkını helal et..)
Canim, benim senin derneg`in. Kafan karishsa sicakca opuyorum gulbeshekerim... :lool:
Kur_Sad
02-18-2007, 08:04 PM
Türk Diriliş Birliğinin habere cevabı:
Radikal Gazetesinde yayınlanan " Dikkat ırkçı var! (http://www.turkdirilisi.org/haber.php?haberno=213289) " manşetli haberde
hakkımızda yer alan ifadelere ilişkin açıklamamız:
http://www.turkdirilisi.org/rdkl.GIF
"Dikkat Irkçı Var"
"Türk Diriliş Birliği (TDB): Söylemi MHP ve BBP'ye daha yakın. TDB Terörle Mücadele adlı silahlı bir birimlerinin olduğunu belirtiyorlar."
Türk Diriliş Birliğinin ve Sitesinin Kuruluş Amacında belirtilen; "Türk Diriliş Birliği'nin hiçbir siyasi parti ve kurumla uzaktan yakından bağlantısı yoktur." cümlesi TDB'nin siyasi partilerle alakalı olarak açık bir beyanıdır . MHP ve BBP 'yle söylemlerimizin yakın olmasından duydukları rahatsızlık anlaşılıyor. Bizde soruyoruz :"Radikal Gazetesi, PKK ile DTP'nin söylemlerinin yakın olduğunu niye bir türlü dile getiremiyor."
TDB-TM İnternet ortamında faaliyet yürüten bölücü ve yıkıcı terör örgütlerinin propagandasını yapan sitelere karşı kurulmuş bir birimdir.
Haberde yer alan ifadede "silahlı bir birimlerinin olduğunu belirtiyorlar" ifadesi aslı olmayan bir iftiradır.
Biz TDB olarak hiçbir illegal faaliyet içerisinde bulunmadık ve bulunmaya yönelik tavırlarda sergilemedik. Bunu daha önceki açıklamalarımızda da açıkça beyan etmiştik.
Radikal Gazetesindeki çaylaklar TDB-TM biriminin amblemindeki Ay-yıldız içerisinde yer alan ve mücadelemizi simgeleyen silahlardan yola çıkarak silahlı bir birimimizin olduğunu belirttiğimizi ifade ederek etik olmayan bir davranış sergilemiştir.
-TDB-TM adına her hangi bir illegal eylemimiz olmuş mu?
-Hayır olmamış.. (Eğer olmuş olsaydı zaten açıkça ifade edilirdi.)
-Bu seferde şu soruyu soracaklar:
-Peki bu birim nasıl mücadele ediyor?"-
İşte size mücadelemizden bir örnek : PKK destekçisi "ROJ HABER" sitesi birimimiz tarafından çökertilmiştir ! TDB-TM
hacklenen sitenin adresi de rojhaber.com
KuMuKh
02-18-2007, 08:16 PM
Turanlilar , beyaz irkin yucelmesi icin calisiyorlar , oyle mi ?
Irkcilik , soyculuk ve bodunculuk gibi yaklasimlar Turan'a temel falan olamaz .
Turkculuk ise Bariscilik ve Insancilik'dan baska olgulara hizmet edemez , etmeye calisirsa yok olur .
Turkculuk , Turancilik icerisinde yalniz degildir , fin , mogol ,macar gibi Turan halklari vardir .
Turkculuk demek Turan demek ise , nasil irkci , boycu , soycu yada boduncu olabilirsiniz ?
Kuracaginiz Turan ve Turkculuk dunyasinda ; mirasa yer yok ise , bu ne bicim hesaptir ?
Anlasilmayacak ne var ?
:D
Turan-o-matic verelim , beyazlari bir yikar , bir yikar , offf olmaz boyle temizlik !
;)
Kur_Sad
02-18-2007, 08:24 PM
Dediklerine kısmen katılıyorum ama peki sence şu anda Turancı bir Macar ya da Finli var mı?
Biz Turan derken hiçbir zaman Moğolları dışlamadık ama Finliler ve Macarlar bugün çok farklılaştılar.
Aynı şekilde bakarsak "Türk düşmanı Bulgarları",Laponları ve daha bir çok soyu Turan'a dahil etmemiz gerekiyor...
Karayılan
02-19-2007, 12:56 AM
Bizim soyculugumuz diger soylarin da yasamasina izin verir, kim seyi katletmek veya soykirim yapmak gibi bir gayemiz yok. Biz yanlizca soyumuzun gecmiste ustun isler yaptigini ve bugun de yapacak ustunluge sahip oldugunu soyluyoruz. Yeter ki birileri bizi dizginlemesin...
Karayılan
02-19-2007, 12:58 AM
Borcugin..Acıklama lutfen...(canım kardeşim benden cok cekiyon hakkını helal et..)Bosver dernekleri sen teyze :D :D
Bosver dernekleri sen teyze :D :D
Teyze...:D Kaç Turansoyu kimsenin goremiyecegi yerlere kac :)
KuMuKh
02-19-2007, 06:42 AM
Dediklerine kısmen katılıyorum ama peki sence şu anda Turancı bir Macar ya da Finli var mı?
Biz Turan derken hiçbir zaman Moğolları dışlamadık ama Finliler ve Macarlar bugün çok farklılaştılar.
Aynı şekilde bakarsak "Türk düşmanı Bulgarları",Laponları ve daha bir çok soyu Turan'a dahil etmemiz gerekiyor...
Turk olmayan Turan halklarinin yaklasimi avrasyacilikdir . Turk , Turan'in ata unsuru oldugu icin , guclu , kucaklayici , birlestirici ve baris getirici olmalidir .
Turk zalim degildir , Turk ahlak ve kultur acisindan antik caglara uzandigi icin roma , yunan , cin medeniyetleri gibi eski ve ispatlanmistir .
Turan kavrami ise dar aci ile olusturulacak bir ulku degildir .
Neyse , bakiniz ortaasya halklari anadolu halklarina yakinlasmaz bu irkci soylevler ile , ancak uzaklasir .
Daha sonra da kendileri boris ile wang yu'nun insafina terk edilir .
:(
KuMuKh
02-19-2007, 06:49 AM
Bizim soyculugumuz diger soylarin da yasamasina izin verir, kim seyi katletmek veya soykirim yapmak gibi bir gayemiz yok. Biz yanlizca soyumuzun gecmiste ustun isler yaptigini ve bugun de yapacak ustunluge sahip oldugunu soyluyoruz. Yeter ki birileri bizi dizginlemesin...
:)
of of of
Irkcilik , soyculuk , boyculuk ve bodunculuk denen yaklasimlar ; Turan'a ulastir(a)mayacak Turanlilari .
Turanlilar , Turan'i kurmak icin , once aralarinda anlasmak zorundalar .
Karayılan
02-19-2007, 07:04 AM
of of of
Irkcilik , soyculuk , boyculuk ve bodunculuk denen yaklasimlar ; Turan'a ulastir(a)mayacak Turanlilari .
Turanlilar , Turan'i kurmak icin , once aralarinda anlasmak zorundalar .Buradaki mantiksizligi su soruyla anlatayim. Turan nedir?
Turan SOY kavramina dayali degilse neye dayalidir? Turk soyculugunu Alman nazizm'i yada Italyan fasizm'i ile karistirmayin. Yuce soyumuz avrupalilar gibi sapikca dusunceler uretmedi hicbir zaman. En irkci(soycu) yazarlar bile boyle dusunmediler.
Karayılan
02-19-2007, 07:15 AM
"Simdi soysuz kurtlerle biz esit miyiz? denk miyiz?"
Ustadım bu senden alıntı.Mgas yanlisiniz surada,
Tek tek bireyleri degil toplumlari dusunun. Turklerden de kotu kisiler cikabilir ancak toplumun geneline baktiginizda bizim soyumuzdan "Insan yiyen" bir suclu cikmadi. Ama avrupada bunun ornekleri var. Anladiniz umarim. Kurt soyu Fars soyunun bir bolumudur. Otkunce ve bilime pek katki yapamamislar o yuzden bizimle esit sayilamazlar. Ancak bireyler tek tek ele alindiginda tum insanlar esittir.
KuMuKh
02-19-2007, 07:26 AM
Bak guzel kardesim , Turkculuk irkcilik degildir , bunu zaten biliyorsunuz .
Turan dedigimiz yer ise sadece Turk'lerin yasadigi bir bolge degildir .
Turanlilar sadece Turklerden olusmaz .
Bu acidan bakinca , sorgulanmasi gereken nokta " bir mogol , bir fin dunyaya bedeldir " yaklasimi kimleri rahatsiz ediyor olmalidir .
Tekrar ediyorum , soy , boy , bodun ve irk kavramlari , Turan'a temel oge olamaz . Esyanin tabiatina aykiridir .
Neyse , bak ben Turan denilince , icerisinde sadece Turklerin oldugun bir yer gormuyorum .
Sanirim bu yyuzden " mantiksizlik " olarak goruluyor ama aslinda aci gercek .
;)
Karayılan
02-19-2007, 07:51 AM
Sayin Kumukh
"Turan" dusuncesi 1800lerin sonunda "Turk soyu" kavramina bagli olarak cikmistir. Ismail Gaspirali, Yusuf Akcura, Ziya Gokalp ve Basbug Ataturk, Turan dusuncesini soy temeli uzerinde aciklamislardir. Zira bu dusunce soya dayandirilmazsa o zaman Turan ulkesinin halkinin kimlerden olusacagini bilemezdik. Turan icinde "azinlik" unsurlar da vardir. Bunlar Turklerle birlikte yasayan diger soylardir. Turk soyculugu bu toplumlari dislamaz. Turan ulkesi bir gun gercek oldugunda bu toplumlarda buyuk ulkemizin vatandaslari olacaklar.
Turkculugun, soyculuk(irkcilik) olmadigi yonunde ki yorumlariniz uzerine size sunu sormak zorundayim. Sizin tanimladiginiz soyculuk nedir? Bana sizin usunuzdaki(aklinizdaki) soyculuk tanimini yapin ki ben de ona gore yorum yapayim.
KuMuKh
02-19-2007, 08:41 AM
Sayin Turansoyu
^^Alman; Alman soyundan gelenler ve Alman soyundan gelmiş olanlar kadar Almanlasmis olanlara denir.^^
oldu mu simdi ?
olmadi .
neden ?
alman irkcidir o yuzden olmadi .
bir polonyaliyi almanlastirma olayina girmeyecegim hic , artik siz tahmin edersiniz .
Gaspirali , Gokalp , Ataturk ve Akcura , hic bir zaman " soy " kavramini on plana cikartmamis , bilhassa , gerceklerin farkinda olduklarindan , dilde , ahlakda ve kulturde butunlugu on plana cikartmislardir .
Turkler , dunya uzerinde ki ( neredeyse ) tum milletler ile karismistirlar , bunu reddetmek demek , mirasinizi red etmek demektir .
Zaten boyle eski ve koklu bir kultur olan Turk kulturunun ve dilinin gittigi heryere elbette Turk soyu , boyu , bodunu girmis olacaktir .
Burada tartisilan , Turk ve Irkcilik kavramlarinin birbirlerine aykiri olmalaridir .
Malum , Karakulan cok yamandir .
Saygilar
Karayılan
02-19-2007, 08:59 AM
Turk Soyculugu
"Turklesmek" ve "Turk olarak dogmak"
Turk nedir? Turk bir soyun adidir. Turk olarak doganlar bu soya kan bagiyla baglidirlar. Zaman icinde Turklerle yasayarak, Turk kulturunu benimseyerek yada Turklerle evlilik yoluyla karisarak Turklesen kisi ve toplumlar vardir. Bunlar da Turk olarak kabuledilebilir.
Turk soyculugu,
Turk soyunun ustun ozelliklerini one cikaran, bu ozelliklerin yitirilmemesi gerektigini savunan bir dusungudur. Turk soyculari, soyumuzun ustunlugunu "biyolojik" olarak degil, yaptigimiz islerle anlatirlar. Otkunc, ustunlugumuze sahittir. Ayrica Turk soyuna ait herseyin korunmasi ve ileri goturulmesi icin calismak Turk soyculugunun gosterdigi bir amactir. Ulkumuz Turk soyunu diger soylardan ustun kilmaktirBu sekilde tanimlanan soyculugu tum dunya toplumlari yapmaktadirlar.
Turk soyculugu, diger toplumlari reddetmez. Onlarinda yasama hakkina sahip olduklarina karsi cikmaz. Ancak, otkunce herhangi bir katkida bulunmamis soylari asla ve asla Turk'e esit saymaz. Bunu zaten yapamayiz. Uygarlik alaninda soyumuzla yarisabilecek cok az sayida toplum vardir. Bunlarin bile otkuncumuze denk bir birikimi yoktur.
Turkcu buyukler, Turan'i soy temeli uzerinde dusunmuslerdir. Bunun aksini gosteren bir kanit bulunmamaktadir. "Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur", "Ebediyen sana yok IRKima yok izmihlal" "Yuksek Turk! senin icin yuksekligin hududu yoktur, Iste parola budur! " gibi bircok soz soyculukla aciklanir. Ayrica "Ben herseyden once milletseverim, Turk milliyetcisiyim" "Bende bir olaganustuluk gorduyseniz bu Turk olusumdandir" gibi sozler Atamizin ne kadar soycu bir kisi oldugunu bize anlatmaya yeter de artar.
Bu anlattigim soyculuk dusuncesi Turkculugun iki ana bolumunden biridir. Turkculuk, Turancilik ve Soyculugun birlesimidir.
Aybike
02-19-2007, 09:04 AM
Teyze...:D Kaç Turansoyu kimsenin goremiyecegi yerlere kac :)
Niye kacsın yav..
Teyzeyim,Babanneyim,Anne anneyim..:)
Sakladığım yokki...
Bacha denen ŞEY yanlış kapı calıyor...Ben ona guluyom en cok...:lol:
bacha
02-19-2007, 11:13 AM
Bacha denen ŞEY yanlış kapı calıyor...Ben ona guluyom en cok...:lol:
Her shey gulmeden bashlar, avvv...canim...mmm
Aybike
02-19-2007, 02:00 PM
Ama nedense en iyi SON GULEN oluyo...:)
Seckjin Khan
02-19-2007, 02:02 PM
Arkadaşlar bence Özbekistan Forumunda IRKÇILAR var ;)
anladınız siz anladınız :cool:
afsharkizi
02-19-2007, 02:16 PM
Türk türke irkcilik yaparsa artik allah sonumuza hayir ede
Karayılan
02-19-2007, 02:17 PM
IRKCI degil BOYCU :) irkimiz ayni ama boyumuz farkli
afsharkizi
02-19-2007, 02:18 PM
IRKCI degil BOYCU :)
Ne kadar kötü insan kendi soydaslarina karsi bøyle davranirsa bilmiyorum artik o kisinin sonu ne olur.. Hem Turan nasil olur,, oda daha büyük bir soru uyandiriyor aklimada
Karayılan
02-19-2007, 02:19 PM
Turan bize bagli degil ki o hukumetkerin isi Bizim isimiz kardeslik kopruleri kurmak
afsharkizi
02-19-2007, 02:25 PM
Ama bölücüler her zaman olacaktir...
Karayılan
02-19-2007, 02:27 PM
Bence olay bizi sevmemekle alakali degil. Oyunda biz tek yumruk olarak hareket ettik diger partilerdekilerde boyle bir cozum buldular kendilerine gore.
Kur_Sad
02-19-2007, 05:08 PM
Deme bana Kayı,Oğuz,İlhanlı
Türküm; bu ad her unvandan üstündür
Yoktur Azer,Kırgız,Özbek,Kazanlı
Türk Milleti bölünmez bir bütündür!
bacha
02-19-2007, 05:42 PM
Ama nedense en iyi SON GULEN oluyo...:)
Sen her zeman yuzunde tebessum varken, en iyisin, canim...mmmm...
Karayılan
02-19-2007, 07:10 PM
Bu herifi uzaklastirmanin bir yolu yok mu yoksa ben katil mi olayim?
Bas git kurdistana hadi yallah.
Kur_Sad
02-19-2007, 07:28 PM
bence kalmasında bi sakınca yok.böylece:
TURK'le soysuzun
BOZKURT'la çakalın
YİĞİT'le tospaa'nın farkını daha yakından görebiliyor herkes....
kürdistanmışşş
lan şimdi bi laf diyecem şuraya bayanlarda giriyo neyse....
bacha
02-19-2007, 11:46 PM
KURDCE KONUS
Kurd Irki Sag Olsun
Tanri Kurdu korusun Kurd zaten yucedir
----------------
Vatan ne Turkiye'dir Kurdlere, ne Kurdistan,
Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: IRAN!
P.S. Aybike: ...mmmm....
Alparslan
02-20-2007, 12:43 AM
Bacha sanirim Kurdler sana yakindir, sende Tajiksin degil mi? Hani su bizim Turk dedigimiz, Iranlilarin kendinden saymadigi ama kendini Iranli sayan...E ezik ezigi bulmus desene...Ondan olabilir bu yakinlik hissi. Tajikler iyidir guzeldir de sen burda CINS bi sekilde zuhur ediyosun. Hani bizde YIRTIK DONDAN CIKMA MISALI DENIR. Demek ki sende Iran Irkcisisin, Ari Irk Farslar yani he? Ama bi sorun var onlar seni Fars saymaz. Tebessum et, et ki yuzunde guller acsin, cok yalanmaya baslamisin biri onune bi parca kemik atsin. Artik agzinla mi yersin baska yerinle mi onu da sen bilirsin.
PS: ZIN ZIN ZIN, KUNTEPER CANAVARI(KARANLIKTA BEKLER KUNLARI TEPER) Anladin sen onu...
Temur
02-20-2007, 02:16 AM
Bu bachanın ip nereden? Turkiyeden mi? ip den anlayan varmı? sunun adresi bulalımda birkaç özel harekatçı abiyle tanıştıralım onu. Harekatçı abiler çok sever onu kesin.
Destankutluhan
02-20-2007, 03:19 AM
Tanitim ilginc.
Iclerinde sonradan cikan iyi niyetliler olsa da cogunun Turkiye'de etnik catisma yaratmaya calisan yabanci orgutlerin isi oldugunu dusunuyorum.
Buradaki yazilanlarin ciddi bir bolumune de katilmam mumkun degil.
GDPmiz 50,000 dolar oldu, insnalarimizin saglik, egitim, is ve as sorunu cozuldu, futbolun disinda sporlar insanimiz tarafindan koylere kadar benimsendi, okuma yazma orani 100 %, hem bolgemizde hem dunyada saygin ve birlikte calisilmak istenen bir ulkeyiz. Soydas ulkelerle iliskilerimiz en ust duzeyde. KKTC devletini bizim yanimizda herkes tanidi....
Biz buyuk ve soylu bir milletiz, dogrudur, tarihimiz buna ispattir. ANcak butun milletler de kendilerini oyle gorur, buna emin olabilirsiniz. Yeniden her alanda sayilan bir ulke olmak istiyorsak yapacagimiz sey bellidir; Calismak, kendi insanimiza sahip cikmak, kendi icimizde bitmez tukenmez cekismelere son vermek, az konusup cok iy yapmak.
Bizi icimizden binlerce kucuk birime bolerek gucumuzu etkisizlestirdiklerini farketmeniz dilegiyle !
Tabii bu arada bu tur Irkicilarin kicina da tekmeyi vurmayi unutmayin.
Saglicakla,
Karayılan
02-20-2007, 06:54 AM
KURDCE KONUS
Kurd Irki Sag Olsun
----------------
P.S. Aybike: ...mmmm....Bicak bogazlarindayken dehaplilarin yalvarislarini izlemek cok eglenceli olur. Sen de denemek istermisin?
KURDCE KONUS
Kurd Irki Sag Olsun
----------------
Senide sonunda zıvanadan çıkardıkmı ??? Bacha yolun istanbula düşerse bilgimiz olsun gerçekten seninle tanışmak isteriz...
Selamlarla...
Seckjin Khan
02-20-2007, 07:03 AM
Dün Genel Forumda Yazdım Bugün Tekrarlıyorum...
Go Home bacha ;) "North Iraq" :lol:
Karayılan
02-20-2007, 07:05 AM
Tanitim ilginc.
Iclerinde sonradan cikan iyi niyetliler olsa da cogunun Turkiye'de etnik catisma yaratmaya calisan yabanci orgutlerin isi oldugunu dusunuyorum.
Buradaki yazilanlarin ciddi bir bolumune de katilmam mumkun degil.
GDPmiz 50,000 dolar oldu, insnalarimizin saglik, egitim, is ve as sorunu cozuldu, futbolun disinda sporlar insanimiz tarafindan koylere kadar benimsendi, okuma yazma orani 100 %, hem bolgemizde hem dunyada saygin ve birlikte calisilmak istenen bir ulkeyiz. Soydas ulkelerle iliskilerimiz en ust duzeyde. KKTC devletini bizim disimizda herkes tanidi....
Biz buyuk ve soylu bir milletiz, dogrudur, tarihimiz buna ispattir. ANcak butun milletler de kendilerini oyle gorur, buna emin olabilirsiniz. Yeniden her alanda sayilan bir ulke olmak istiyorsak yapacagimiz sey bellidir; Calismak, kendi insanimiza sahip cikmak, kendi icimizde bitmez tukenmez cekismelere son vermek, az konusup cok iy yapmak.
Bizi icimizden binlerce kucuk birime bolerek gucumuzu etkisizlestirdiklerini farketmeniz dilegiyle !
Tabii bu arada bu tur Irkicilarin kicina da tekmeyi vurmayi unutmayin.
Saglicakla,Sayin Destankutluhan
Ben de cok isterim kurtlerle ve diger topluluklarla kardesce baris icinde yasamayi. Ama onlar bunu istemiyorsa yapacak birsey yok. Bakin Lazlara kokenleri Turk degil ama cogu Turklerden daha cok Turk milliyetcisi. Simdi kim Lazlari dislayabilir? Biz elimizden gelen kardesligi onlara gosteririz ama is bundan sonra kurtlere dusuyor.
Bunun disinda, buyuk sehirlerde suc oranlarina bakin suc isleyenlerin cogu dogudan gelmis kurtler. Buyuk sehre gocen Lazlara bakin bir de adamlar efendi gibi calisiyorlar ekmeklerini kazaniyorlar.
Iste burda soy ayrimi yapariz. Lazlar soylu bir toplum olduklarini kanitladilar. Kurtler ise soysuzluk yapmaktan baska birsey yapmadilar simdiye kadar.
Simdi sorun kimde? Illa kokeni Turk olsun demiyoruz ADAM olsun yeter.
Dün Genel Forumda Yazdım Bugün Tekrarlıyorum...
Go Home bacha ;) "North Iraq" :lol:
Yaranamadı bu foruma...
Nasıl yaklaşırsa yaklaşssın aynı tepkiyi aldı...
Seckjin Khan
02-20-2007, 07:07 AM
adam gibi düzgün yazı yazsın eyv dün gençtürk arkadaşımız genel forumda resim galerisi açtı hemen salça oldu laf sokmalar vs... bizi germeye çalışmasın ne yaparsa yapsın umrumda değil ;)
adam gibi düzgün yazı yazsın eyv dün gençtürk arkadaşımız genel forumda resim galerisi açtı hemen salça oldu laf sokmalar vs... bizi germeye çalışmasın ne yaparsa yapsın umrumda değil ;)
Niyesinide yazarmısın ? :rolleyes:
Karayılan
02-20-2007, 07:09 AM
adam gibi düzgün yazı yazsın eyv dün gençtürk arkadaşımız genel forumda resim galerisi açtı hemen salça oldu laf sokmalar vs... bizi germeye çalışmasın ne yaparsa yapsın umrumda değil ;)Su yazdiklarini yuzume karsi soyleyecek ki... ahh ahh
Su yazdiklarini yuzume karsi soyleyecek ki... ahh ahh
Dövermisin,Sövermisin ?
Seckjin Khan
02-20-2007, 07:11 AM
anca netten ;)
o kadar kapasite var :lol:
Karayılan
02-20-2007, 07:16 AM
Dövermisin,Sövermisin ?Yok cok daha eglenceli yontemlerimiz var. Ornegin kendisini Kizilay'a cikarip "Tum kurtler ... diye bagirtmak" gibi ;) Boylece dayagi kurtlerden yemis olur :D
Yok cok daha eglenceli yontemlerimiz var. Ornegin kendisini Kizilay'a cikarip "Tum kurtler ... diye bagirtmak" gibi ;) Boylece dayagi kurtlerden yemis olur :D
Adamın kürtle,ermeni ile işi olmazzzz...
Genc Turk
02-20-2007, 07:20 AM
Sitede barındırılmaması gerek boylelerinin
BU SITEDE RUSÇA KALMAYACAK!
Bence problem burda başlıyor...
Pamuk ipliğinde gelip giden ilişkiyi bu şekilde emrivakilerle zedelemeyin !
bacha
02-20-2007, 08:32 AM
Oguz, Istanbula gelirsem, kendim her birini bulacam, ve mavi insan olmadig`ime rag`men, bilirsin ne yapacam.
Temur, IPim mi sana gerekiyor, PM yaz, addressimi verecem. Hep Turk ordusuyla gel. Burda IPsi gerek, o bu, demenden hich fayda yok...
Karayılan
02-20-2007, 08:36 AM
Bence problem burda başlıyor...
Pamuk ipliğinde gelip giden ilişkiyi bu şekilde emrivakilerle zedelemeyin !Oguz bey gecenlerde bir baslik yuzunden beni uyarmistiniz. Bu herif neden uyarilmiyor????
Oguz, Istanbula gelirsem, kendim her birini bulacam, ve mavi insan olmadig`ime rag`men, bilirsin ne yapacam.
Temur, IPim mi sana gerekiyor, PM yaz, addressimi verecem. Hep Turk ordusuyla gel. Burda IPsi gerek, o bu, demenden hich fayda yok...
Gelme ihtimalin olursa eğer bize tarihini gün evvelinde bildirki sanada ASPAVA'da bir hoşgeldin kongresi düzenliyelim..
hoşçakal
Oguz bey gecenlerde bir baslik yuzunden beni uyarmistiniz. Bu herif neden uyarilmiyor????
Kastınız kim ?
bacha
02-20-2007, 08:50 AM
Oguz bey gecenlerde bir baslik yuzunden beni uyarmistiniz. Bu herif neden uyarilmiyor????
seni galiba her kes `harif` diye chag`iriyor. Duy, baban deg`ilim, bir shey demek istersen bana konush, arkamdan `harif` deme.
Oguz, heb `biz, biz` diye konushuyorsun. Ne, bir kendin korkuyormusun? :lool:
Karayılan
02-20-2007, 08:52 AM
seni galiba her kes `harif` diye chag`iriyor. Duy, baban deg`ilim, bir shey demek istersen bana konush, arkamdan `harif` deme.
Oguz, heb `biz, biz` diye konushuyorsun. Ne, bir kendin korkuyormusun? :lool:Sen gel ben senin yuzune daha neler derim.
Bunun amaci belli bizi sinirlendirip Ozbeklerle aramizi acmak. Bu yuzden yapiyor bunlari. Sorsan hayatinda kurt gormemistir.
bacha
02-20-2007, 08:57 AM
Kastim bu cakal. Bunun amaci belli bizi sinirlendirip Ozbeklerle aramizi acmak. Bu yuzden yapiyor bunlari. Sorsan hayatinda kurt gormemistir.
Hey, look here, talk to me, talk to my face, not to your buddies. Wanna get your arse kicked? What geekish habit is that, talking to your friends when you could say that to my face!
Anyone has problems with that?
Oguz, heb `biz, biz` diye konushuyorsun. Ne, bir kendin korkuyormusun? :lool:
Bacha
Ben kendimi ifade edemedim galiba sana.Konuşmalarımda bir tehdit,bir küfür,bir haddini bildirme ifademisi var ?
Söyemek istediğim;Bu forumda kim ne derse desin,bir dost sohbetinde bir araya geldiği zaman kendini daha iyi ifade eder ve senelerce sürecek bir dostluğun kurulmasına vesile olur...
Senin bu SEN olmadığını bende ,sende iyi biliyorsun...
Hoşçakal...
bacha
02-20-2007, 09:02 AM
Bacha
Ben kendimi ifade edemedim galiba sana.Konuşmalarımda bir tehdit,bir küfür,bir haddini bildirme ifademisi var ?
Söyemek istediğim;Bu forumda kim ne derse desin,bir dost sohbetinde bir araya geldiği zaman kendini daha iyi ifade eder ve senelerce sürecek bir dostluğun kurulmasına vesile olur...
Senin bu SEN olmadığını bende ,sende iyi biliyorsun...
Hoşçakal...
Forumun bashka bolumlarinda sen soyledigin gibi, ama bu bolumda oyle deg`il. Burda irkchilik, rasizm var. Bak, her yerde turk, turk, turk... hasta insanlar burda. :) Ok, irkini seviyorsun, iyi, ama bashka probleminmi yok adam, nichin turku sevmek, armani ve kurdu sevmemekni bildirmeli?
Bana turklar hoshuma geliyor, kurdlari da seviyorum. Arman dostlarim var. Ne shimdi, bir turk arman ve kurdu sevmiyor diye, bashkalarinide sevmemeliyimmi? <
KuMuKh
02-20-2007, 09:05 AM
Bacha
what about the Turks in those places ?
do Turks count ?
bacha
02-20-2007, 09:06 AM
Bacha
what about the Turks in those places ?
do Turks count ?
What are you talking about?
Temur
02-20-2007, 09:06 AM
bak bacha sanal delikanlilik yapma, ayrica sana soylediklerimi tehtitten ziyade uyari olarak algila,sana bugun yazdigim mesajlarımın ip adreslerine ulaş eğer becerebiliyorsan,ben beceremiyorum okadar iyi pc bilgim yok fakat anladığım kadarıyla turkiye'den yazmıyorsun.Sana yazdığım mesajlarımın iplerinin hepsi gov. dur yani governmental area bu demek oluyorki hükümet kapsamından geliyor demek, çok samimi söylüyorum iplerimi incele blöf yapmadığımı göreceksin,şimdikine bakma şu an evden yazıyorum... ve şunu anlamanı isterimki tc gov ip li biri kurdistan vs tipindeki ibarelerden hoşlanmaz. Bunları tehtit değil uyarı olarak addet,kurdistan sevdan varsada kalbinde tut onu bizlerle paylaşmak zorunda değilsin.
Karayılan
02-20-2007, 09:09 AM
Sen bizimle eglenmek icin burdasin. Turkleri seviyorsan burda kurdistan yazmayacaksin. Burasi Turklerin bolumu git kurd sitelerinde ne istiyosan yaz.
bacha
02-20-2007, 09:10 AM
bak bacha sanal delikanlilik yapma, ayrica sana soylediklerimi tehtitten ziyade uyari olarak algila,sana bugun yazdigim mesajlarımın ip adreslerine ulaş eğer becerebiliyorsan,ben beceremiyorum okadar iyi pc bilgim yok fakat anladığım kadarıyla turkiye'den yazmıyorsun.Sana yazdığım mesajlarımın iplerinin hepsi gov. dur yani governmental area bu demek oluyorki hükümet kapsamından geliyor demek, çok samimi söylüyorum iplerimi incele blöf yapmadığımı göreceksin,şimdikine bakma şu an evden yazıyorum... ve şunu anlamanı isterimki tc gov ip li biri kurdistan vs tipindeki ibarelerden hoşlanmaz. Bunları tehtit değil uyarı olarak addet,kurdistan sevdan varsada kalbinde tut onu bizlerle paylaşmak zorunda değilsin.
Sen benim IP-imi istiyordun, ben sana adresimi verecem dedim. Senin nerdensin, IPin ne, bana ne!
Konu, kurdlar hakkinda. Kurdlara sevgimi paylashmam, bu benim ishim. Sende sevmiyormusun boyle sheyi, kendi problemin.
bacha
02-20-2007, 09:11 AM
Sen bizimle eglenmek icin burdasin. Turkleri seviyorsan burda kurdistan yazmayacaksin. Burasi Turklerin bolumu git kurd sitelerinde ne istiyosan yaz.
Burasi Internet denir, ve sen uzbekistan forumundasin. Kendi forumunu ach, orya kurdlara saygi gosterenlere kapiyi kapat, Shimdide...
Sesini SUS!
Bazı şeylerden bizde rahatsızlık duyduk.Bu sebepledirki en azından siyasetin ve dinin Türkistan bölümünde olmaması için düzenlemelere gittik.
Dil problemi sebebi ile forumun bizim bölümdeki kullanıcılarının büyük çoğunluğu Özbekistan forumunun diğer bölümlerine geçiş yapamıyorlar.Buda bizim bölümün bir kısır döngüde dönmesine sebep oluyor.Sizlerin ve bizlerin gayretleri ile bu konununda aşılacağını ümit ediyorum...
Forumun ermeni veya kürtleri olan yaklaşımında çizgileri iyi koymak lazım.Benim her sabah selamlaştığım Artin (Ermeni) usta ile Mehmet (Kürt) yakın arkadaşımın yeri her zaman farklıdır.Bizim sözümü bu ülkede ayrılıkçı politikalar güdenler ile bu ülkenin ayaklarına dinamit koymaya çalışanlaradır.Genelleme çoğumuz yapmaz ama yapan azınlığıda uçmadığı sürece saygı duymak zorundayız...
Ermeniyide sev kürdüde sev ama bunu ne daşnak,ne asala,ne pekeke nede barzani-talabani görüntüsünde yansıt...
Bu insanlarla bizde iç içe yaşıyoruz.Bilmeni isterimki değer verilecek olanlarada insan üstünde bir değer veririz...
hoşçakal
Temur
02-20-2007, 09:15 AM
Sen benim IP-imi istiyordun, ben sana adresimi verecem dedim. Senin nerdensin, IPin ne, bana ne!
Konu, kurdlar hakkinda. Kurdlara sevgimi paylashmam, bu benim ishim. Sende sevmiyormusun boyle sheyi, kendi problemin.
iyi hadi ver adresini bakalım bekliyorum.
bacha
02-20-2007, 09:16 AM
Oguz, Kurdistan, Iranda provans, Irakda bir provans.
Nerde `Kurdistan` dersen, turklar gelecek, `oyle ulke yok!` diye. Adam her sheye senden reaksyonmu gerekiyor. Birisi Kurdistan diyor, yine `forever` diyor, sana ne! Hastamisin ya! :)
bacha
02-20-2007, 09:17 AM
iyi hadi ver adresini bakalım bekliyorum.
Private Message yaz, nerde ve ne zaman savashacag`iz benim `kurdistan forever!` signaturim sebebinden. :lool:
KuMuKh
02-20-2007, 09:19 AM
What are you talking about?
The Turks who are subjected to unfair treatment at the hands of armenians , kurds and greek cypriots .
What about these Turks , do they count in your court ?
Karayılan
02-20-2007, 09:19 AM
Oguz bey
Kardeslik masallari artik eskimeye basladi. Biz herkesin kardesiyiz ama kimse nedense bizim kardesimiz degil. Sevgi kelebeklerini oynayacak durumda degiliz. Beni seveni bende severim. Ama beni sevmiyorsa zorla sevdirecek degilim.
bacha
02-20-2007, 09:22 AM
The Turks who are subjected to unfair treatment at the hands of armenians , kurds and greek cypriots .
What about these Turks , do they count in your court ?
First of all, the number of Kurds, for example is about twenty millions. Number of Armenians killed a century ago, is about a million or more.
And, number of Turks in Armenia, or Iraqi Kurdistan, or Greek side of Cyprus is very small compared to the above numbers.
Secondly, Turkey can protect itself, it is a strong state. Armenia can`t, and it is under your blockade. Kurds can`t because they are under your repressive measurements.
Temur
02-20-2007, 09:22 AM
Temur, IPim mi sana gerekiyor, PM yaz, addressimi verecem.
bu mesajlar senden geldi sanırım. Ben gay degilim ama sen korkağın önde gidenisin sanal delikanlısısın. eğer gay merakın varsa seni orhana havale ederim seninle aynı şehirde oturur ve senin gibilere inanılmaz ilgilidir.
bacha
02-20-2007, 09:26 AM
Temur, IPim mi sana gerekiyor, PM yaz, addressimi verecem.
bu mesajlar senden geldi sanırım. Ben gay degilim ama sen korkağın önde gidenisin sanal delikanlısısın. eğer gay merakın varsa seni orhana havale ederim seninle aynı şehirde oturur ve senin gibilere inanılmaz ilgilidir.
Look here,
You wanna meet, let`s do it. Otherwise, just SFU!
KuMuKh
02-20-2007, 09:28 AM
First of all, the number of Kurds, for example is about twenty millions. Number of Armenians killed a century ago, is about a million or more.
And, number of Turks in Armenia, or Iraqi Kurdistan, or Greek side of Cyprus is very small compared to the above numbers.
Secondly, Turkey can protect itself, it is a strong state. Armenia can`t, and it is under your blockade. Kurds can`t because they are under your repressive measurements.
So called kurds are not a single entity , that 20 million figure you have is not correct .
I was talking about Turks in Karabag but obviously your mind is elsewhere
Cyrprus does not belong to hellas .
so , Turks dont count in your court , is it ?
Destankutluhan
02-20-2007, 09:29 AM
Irkciligin gidecegi yol cikmaz yoldur. Turk tarihinde de yeri yoktur. Yok efendim Kurdle evlenen Turkun cocugu bile etnik ozurlu olurmus vs vs vs !!
Bunlar kafayi yemis insanlar ve sadece kendi beyinleri icerisinde yasarlar. Amaclari bellidir. Turkiyeyi etnik catismaya suruklemek.
Cogu da malum gizli servislerin tasaronlugunu yapiyorlar ! Epey de basarili oldular. Ne diyeyim, Allah Yugoslavya'daki gibi seyler basimiza getirmesin.
Bu tur Irkci orgutlerin yasaklanmasi lazim.
Hatta kendilerine Ataturk, Kemalist gibi isimler takan sivil toplum orgutlerinin (?) isimlerindeki bu ibareleri de kanunen yasaklamak lazim.
Bu nedir ya !
Turklugu Irkicilik kaliplarina sokmaya calisiyorlar ve zarar veriyorlar.
bacha
02-20-2007, 09:30 AM
So called kurds are not a single entity , that 20 million figure you have is not correct .
I was talking about Turks in Karabag but obviously your mind is elsewhere
Cyrprus does not belong to hellas .
so , Turks dont count in your court , is it ?
Of course they do, if justice is on their side.
Karabag` belongs to Azerbeican, no doubt about it. It is internationally recognized that Armenia occupied that land, and it has to return it.
Did I answer your question?
Now, Kurdistan Forever! God save Armenia!
Karayılan
02-20-2007, 09:32 AM
Sil mesajimi sil. Zaten herkes agzina geleni sayar biz bi sey dedik mi suc. Turk olmak zor kardesim burda harbiden zor.
bacha
02-20-2007, 09:34 AM
Sen insansin. :) Ve insan oldug`un gibi sana saygi gosteriyorum. Hastasin, laf atiyorsun, ama insansin. Insan og`lu, insan annen var.
Karayılan
02-20-2007, 09:36 AM
Sen insansin. :) Ve insan oldug`un gibi sana saygi gosteriyorum. Hastasin, laf atiyorsun, ama insansin. Insan og`lu, insan annen var.Hasta olan sensin . Kim kimi oldurmus? Kurtler bebekleri kestiler daha konusmayi bile bilmeyen kucucuk bebekleri. Hasta benmiyim onlar mi? Ama Tanri sahidim olsun.
bacha
02-20-2007, 09:38 AM
Hasta olan sensin gerizekali hasta olmasan burda boyle konusmazsin. Kim kimi oldurmus? Kurtler bebekleri kestiler daha konusmayi bile bilmeyen kucucuk bebekleri. Hasta benmiyim onlar mi? Ama Tanri sahidim olsun. Elime firsat gecerse alayinizi ipe duzerim.
Vah vah... doktor varmi burda. Acele ediniz, adama trankvilizator gerekiyor....
Destankutluhan
02-20-2007, 09:39 AM
Bravo Bacha'ya ! iki, uc iletiyle istedigini yaptirabilecek biri. ve kabul edin hepiniz de yediniz, sizleri cildirtti. Doldurusa gelmek diye buna denir.
Bacha bu isin ustasi ve neler diyecegini gayet iyi biliyor.
Ben onun cok ilginc biri oldugunu dusunuyorum.
Hemen kufur silahlarini cekmek zorunda misiniz ?
Basarili olmanin en onemli bir parcasidir "ozkontrol, serinkanlilik ".
Saglicakla,
KuMuKh
02-20-2007, 09:40 AM
Of course they do, if justice is on their side.
Karabag` belongs to Azerbeican, no doubt about it. It is internationally recognized that Armenia occupied that land, and it has to return it.
Did I answer your question?
Now, Kurdistan Forever! God save Armenia!
you have answered 1 out of 3 .
what about cyprus ?
what about musul - kerkuk - erbil ?
as long as the justice is not served for those people , it is normal that the Turks of those lands will ask whats rightfully theirs .
Armenia is a terrorist state , so , if any god is going to save anyone , what makes you think that it will be a terrorist state that will be saved by god ?
So called kurdistan have Turk's lands in it .
So called cyprus have Turk's land in it .
how come do you not see that the justice is not being done here ?
Karayılan
02-20-2007, 09:41 AM
Vah vah... doktor varmi burda. Acele ediniz, adama trankvilizator gerekiyor....Lan sen ne tutarsiz bi adamsin. Demin neler yaziodun simdi neler yaziosun. Herif once gelio bize laf atiyo sonra kurd Turk love. Ne lan senin amacin?
bacha
02-20-2007, 09:41 AM
Bravo Bacha'ya ! iki, uc iletiyle istedigini yaptirabilecek biri. ve kabul edin hepiniz de yediniz, sizleri cildirtti. Doldurusa gelmek diye buna denir.
Saglicakla,
Allaha shukreler olsun beni anlayan birisi varmish burda. :)
Karayılan
02-20-2007, 09:43 AM
Saglicakla,
Ben cabuk sinirlenirim abi. Serinkanli olamiyorum hele boyle iki uc ARKADAS cikarsa iyice sinirleniyorum. Ama moderator beyede tesekkur etmek lazim!!!
bacha
02-20-2007, 09:46 AM
you have answered 1 out of 3 .
what about cyprus ?
what about musul - kerkuk - erbil ?
as long as the justice is not served for those people , it is normal that the Turks of those lands will ask whats rightfully theirs .
Armenia is a terrorist state , so , if any god is going to save anyone , what makes you think that it will be a terrorist state that will be saved by god ?
So called kurdistan have Turk's lands in it .
So called cyprus have Turk's land in it .
how come do you not see that the justice is not being done here ?
Cyprus has always been a Greek island. Now you have almost half of it. So, what else you want?
As of Turkish land in Kurdistan. C`mon man! Don`t say such things. They claim your land, and you are claiming their land? Then, you should also go and claim half of Russia as well, claim all the Middle East up to Egypt, because it once belonged to you.
Justice is what you and I make of it. So, please, stop arguing about it.
Kerkuk, Erbil, I don`t know about them, and don`t want to know.
What I want to show here is your overreaction to anything kurdish or armenian. Guys, calm down, use argumentation.
It is enough for me to say `Kurdistan Forever!` just to provoke you, and here you go, turks go crazy, start cursing, swearing and so on. C`mon, noone does that. Be a bit mor civilized, and prove your point trough other means than fighting.
Destankutluhan
02-20-2007, 09:49 AM
Ben cabuk sinirlenirim abi. Serinkanli olamiyorum hele boyle iki uc gerzek cikarsa iyice sinirleniyorum. Ama moderator beyede tesekkur etmek lazim!!!
Olmanda, olmanizda cok fayda var. Sanal bir alemdeyiz, yazilar , tepkiler , duruslar surekli dagilip duruyor dort bir yana , insanlar okuyorlar. Adimiz kufurbaza ve asiri tepkili insanlara cikmis yeterince zaten.
Bacha'yi biz eskilerden biliriz.
Bacha insallah Tajikistan'nin Cumhurbaskani olacak bir gun !
Ahde Vefa
02-20-2007, 10:00 AM
O cocuk olsa olsa gaybarin muduru olur ... O da tabi ki tajik bir gaybar olmalidir.
Karayılan
02-20-2007, 10:03 AM
Olmanda, olmanizda cok fayda var. Sanal bir alemdeyiz, yazilar , tepkiler , duruslar surekli dagilip duruyor dort bir yana , insanlar okuyorlar. Adimiz kufurbaza ve asiri tepkili insanlara cikmis yeterince zaten.
Bacha'yi biz eskilerden biliriz.
Bacha insallah Tajikistan'nin Cumhurbaskani olacak bir gun !Abi kusura bakma ama bana kurd denince sinirlerim tepeme cikar. Kurd sitelerine girin bakin bizim hakkimizda neler soyluyorlar. Youtube'a koyduklari izlekleri(videolari) izlemissinizdir.
Kurd kamplarinda kadin gerillalarin ustunden tum komutanlar gecmistir. Gelin Antep'e nasil yasadiklarini gostereyim size. Cocuklari altlarina birsey giymeden sokaga cikarlar. Milletin karisi kizi sokaga rahat cikamaz oldu bunlarin yuzunden. Ben nasil saveyim bu adamlari?
Kardesimiz diyoruz da ne kardesliklerini gorduk simdiye kadar?
Bu adam da gelmis burda onlarin propagandasini yapiyor. Ne dememi bekliyorsunuz?
KuMuKh
02-20-2007, 10:08 AM
[quote=bacha;636411]Cyprus has always been a Greek island. Now you have almost half of it. So, what else you want?
nothing more but just to the deeds that I have . Turks legally own land in there too and I am sure you knew that , right ?
As of Turkish land in Kurdistan. C`mon man! Don`t say such things.
look , it is not I who " says " things . It is history and factual records i.e deeds , fermans prove that musul - kerkuk are by and large owned by a Turk .
They claim your land, and you are claiming their land?
again , I am claiming nothing , it is history which is calling for justice . justice for the Turk that is .
Then, you should also go and claim half of Russia as well, claim all the Middle East up to Egypt, because it once belonged to you.
:) you forgot East Turkestan
Justice is what you and I make of it. So, please, stop arguing about it.
I am not arguing . It is you who arguing against a historical justice call for the Turk .
Kerkuk, Erbil, I don`t know about them, and don`t want to know.
Biggest cities of so called kurdistan . Legally owned by a Turk . Justice calling Bacha , you do not have the luxury of ignorance in this matter . You can not simply state " don't want to know " , cause if you do , history is going to bite you in the back , and an injustice will be recorded in histories annals .
so , try to know .
What I want to show here is your overreaction to anything kurdish or armenian. Guys, calm down, use argumentation.
overreaction part is Ok , I see that or I should say I saw that since I joined . As for calming down ; I am indeed calm .
maybe if you try to understand these demands for justice [ on the part of the Turks ] then there maybe no need to have arguments about these subjects .
It is enough for me to say `Kurdistan Forever!` just to provoke you, and here you go, turks go crazy, start cursing, swearing and so on.
you are being slightly dishonest here . Whether it is intentional or not , I do not know . I have not cursed you or swore at you , yet you are replying to my post as if I indeed did all of them .
are you being slippery with agent BAcha ? :D
C`mon, noone does that. Be a bit mor civilized, and prove your point trough other means than fighting.
again , who are you talking to ? you do know that you are replying to KuMuKh's last post , right ?
:) justice is demanding but it is worth it .
Destankutluhan
02-20-2007, 10:22 AM
Abi kusura bakma ama bana kurd denince sinirlerim tepeme cikar. Kurd sitelerine girin bakin bizim hakkimizda neler soyluyorlar. Youtube'a koyduklari izlekleri(videolari) izlemissinizdir.
Kurd kamplarinda kadin gerillalarin ustunden tum komutanlar gecmistir. Gelin Antep'e nasil yasadiklarini gostereyim size. Cocuklari altlarina birsey giymeden sokaga cikarlar. Milletin karisi kizi sokaga rahat cikamaz oldu bunlarin yuzunden. Ben nasil saveyim bu adamlari?
Kardesimiz diyoruz da ne kardesliklerini gorduk simdiye kadar?
Bu adam da gelmis burda onlarin propagandasini yapiyor. Ne dememi bekliyorsunuz?
Siteleri biliyorum, onlarin yaptigi tam bir dusmanlik, bazilari neredeyse cildirmis sekilde her turlu dusunceyi soyluyorlar. Bunlarin bir kismi AB'deki operasyonlarda yakalandi, Ajanlar bile cikti iclerinden. Dediginiz sorunlar mevcud ve cok zor konular. Hem de cok zor. Insallah seceneksiz kalmaz bu millet. Hakliyken yine haksiz duruma dusmez. Onun icin de serinkanlilik en onemlisi.
Karayılan
02-20-2007, 10:30 AM
Siteleri biliyorum, onlarin yaptigi tam bir dusmanlik, bazilari neredeyse cildirmis sekilde her turlu dusunceyi soyluyorlar. Bunlarin bir kismi AB'deki operasyonlarda yakalandi, Ajanlar bile cikti iclerinden. Dediginiz sorunlar mevcud ve cok zor konular. Hem de cok zor. Insallah seceneksiz kalmaz bu millet. Hakliyken yine haksiz duruma dusmez. Onun icin de serinkanlilik en onemlisi.Propaganda yapilmadigi surece serinkanliyiz ama boyle laflar kanima dokunuyor. Turkler fasist, bilmem kactane ermeniyi oldurduler filan dedi su bacha . Ona sinirlendim.
Kusura bakmayin. Herkesten ozur diliyorum
Demir Kağan
02-20-2007, 01:24 PM
Irkçılık bir insanlık suçudur, reddediyorum. Önemli olan Türk hissedebilmek, Türk kültürünü yaşamak ve yaşatabilmektir. Kan bağının hiçbir önemi yok.
Karayılan
02-20-2007, 02:04 PM
Irkçılık bir insanlık suçudur, reddediyorum. Önemli olan Türk hissedebilmek, Türk kültürünü yaşamak ve yaşatabilmektir. Kan bağının hiçbir önemi yok.O zaman burdan gidelim niye konusuyoruz Ozbeklerle? Kan bagi da onemlidir.
Aybike
02-20-2007, 02:26 PM
Irkçılık bir insanlık suçudur, reddediyorum. Önemli olan Türk hissedebilmek, Türk kültürünü yaşamak ve yaşatabilmektir. Kan bağının hiçbir önemi yok.
:lol::lol::lol:
Aybike
02-20-2007, 02:32 PM
KURDCE KONUS
Kurd Irki Sag Olsun
----------------
Aferim..Kırk yılda bir dogru laf etmiş..Tebrikler...
VATAN NE TURKİYEDİR ,KURTLERE NE KURDISTAN
VATAN BUYUK VE MUEBBET ULKEDİR . IRAN..
Bizim istedigimiz de bu zaten....
Hadi gitsinler İranı karıştırsınlar :)
Oraya kursunlar ulkelerini...Bizden IRAK olsunlarda..:)
Karayılan
02-20-2007, 02:33 PM
Ben soycuyum. Milliyetciligin temelinde soyculuk vardir. Bunu kimse inkar edemez.
benay
02-20-2007, 02:58 PM
Irkcilik insanlik suçu degil, ayri ayri irklar var bunu kabul etmek lazim en baslarinda Turk irki...
Ne mutlu Turk irkindayim, yoksa forumda degil, bir Arapla olurdum, en azindan Turkluk yok olmaktan kurtulur ...Neyse ki irkimi seviyorum ve degerini biliyorum...
Butun Turkler irkci olmali...
Kur_Sad
02-20-2007, 03:47 PM
Yav bırakın şu ırkçı masalları...
Türk Milleti hiçbir zaman ırkçı olmadı sadece çok küçük azınlıklar olmuştur.Onları da saymaya değmez.İlk mesajda yazılanların yarıdan çoğu YALAN!İşte gösterdim Türk Diriliş Birliği'nin cevabını.Radikal'in ne mal olduğu kimlere hizmet ettiği çok açık.
Bizim Milliyetçiliğimiz de asla "kafatasçı" olmamıştır.Bugün kafatası Türk olupta vatan satanlar da var belki...
Önemli olan o kafatasının içindekidir, yürektekidir.
Ha o zaman Özbeklerle ya da diğer Türk kardeşlerimizle ne işimiz var diyeceksiniz...
Onların bizden uzaklaşması kendi seçileri değildi.Onlar çok yoğun Sovyet zehrine maruz kaldılar.Onlar bir "titreyip kendine dönsün" o zaman zaten yollarını kendileri seçerler...
Kürtler konusunda da dediğim gibi kafatasçı değiliz "ADAM" olsun yeter.Ayrıca Kürtle pkklı farklı şeylerdir.Benim de Kürt arkadaşlarım var.Onlar kendini Türk sayıyor ki öyleler de...
Yani konunun geldiği yere inanamıyorum.Hatta böyle bir konu açılmamalıydı bile bence...
Faşizm bir hastalıktır bunu tartışmam...
Bacha provakatördür bunu da tartışmam...
Ermeniler iyi bir millet değildir (her ne kadar içlerinde iyi insanlar olsa da) bunu da tartışmam...
Karabağ Türk'tür bunu da tartışmam...
Tartışacak bişey olduğunu da düşünmüyorum bu başlıkta artık...
Irkcılıgın hicbir yanı guzel degildir.
bacha
02-20-2007, 05:02 PM
Aferim..Kırk yılda bir dogru laf etmiş..Tebrikler...
VATAN NE TURKİYEDİR ,KURTLERE NE KURDISTAN
VATAN BUYUK VE MUEBBET ULKEDİR . IRAN..
Bizim istedigimiz de bu zaten....
Hadi gitsinler İranı karıştırsınlar :)
Oraya kursunlar ulkelerini...Bizden IRAK olsunlarda..:)
Kirk yilda bir dog`ru laf etmek ichin yine un alti yil yashamam gerekiyor, canim... sen konushtug`un zaman foruma sicaklik geliyo.:uups:
Karayılan
02-20-2007, 05:24 PM
Soyculugun(Irkcilik) "s" sini bilmeyenler soyculuk hakkinda yorum yapmasin.
Yasasin Turk soyu Turan soyu Bozkurt soyu
Demir Kağan
02-21-2007, 04:51 AM
O zaman burdan gidelim niye konusuyoruz Ozbeklerle? Kan bagi da onemlidir.
Değerli kardeşim, ırkçılıkla aynı soydan geldiğin kardeşlerinle konuşmayı nasıl bağladın birbirine bilmiyorum. Ben ırkçı düşüncelerle gelmedim buraya. Aynı soydan geldiğim kardeşlerimin dilini öğrenmeye, kültürlerini öğrenmeye geldim. Ayrıca akrabalarımla ilişki kurduğum gibi, kendime dostlar edinmemde de bir sorun görmüyorum.
Karayılan
02-21-2007, 07:29 AM
Değerli kardeşim, ırkçılıkla aynı soydan geldiğin kardeşlerinle konuşmayı nasıl bağladın birbirine bilmiyorum. Ben ırkçı düşüncelerle gelmedim buraya. Aynı soydan geldiğim kardeşlerimin dilini öğrenmeye, kültürlerini öğrenmeye geldim. Ayrıca akrabalarımla ilişki kurduğum gibi, kendime dostlar edinmemde de bir sorun görmüyorum.Irkcilikla ayni soydan gelmeyi nasil mi bagladim? Sence nasil baglamis olabilirim? Soy = Irk olmasin? O zaman gidip papua yeni gineyle kuralim Turan'i. Hem soycu olmayip hem Turanci olabilmek bana biraz sacma geliyor.
Kur_Sad
02-21-2007, 08:15 AM
senin bu düşüncen de bana saçma geliyor...
Tüm Türkleri bir arada toplamak için illa Türklerin üstün ırk olduğuna mı inanmak gerekiyor?
Ya da illa Türk olmayan herkesten nefret etmek mi gerekiyor?
Destankutluhan
02-21-2007, 08:15 AM
Turan anlayisinin irkcilikla bir bagi olamaz, olmamalidir.
Soy= yuklendigi anlam itibariyle " koken" demektir, irk anlaminda kullanilip irkiciligin yerlesmis anlamini degistirmeye gerek yok. Irkcilik yerlesmis anlamiyla kabul edilebilir bir sey degildir.
Irkci saldirilara maruz kalan Turkleri veya baska insanlari dusundukce insanin midesi bulaniyor.
Soyumuzu sopumuzu sevelim, onu daha yukseklere cikarmaya calisalim, ayni soydan geldigimiz insanlarla daha cok kaynasalim, destek verip destek alalim bunlar yapilmasi gereken seyler.
Ileride olusabilecek bir birligin sadece irk ile aciklanamayacagi ise kesindir. O bir pazar yaratma, ekonomik guc olusturma, dayanisma ve daha mureffeh olmak icin dusunulmelidir. Unutmayalim ki Orta Asya'da da onlarca degisik millet bulunuyor. Sadece milletini sevenin Turkler oldugunu dusunmuyorsunuzdur herhalde. Hepimizin huzur ve mutlulugu icin de baris icerisinde bir arada yasamanin yollarini bulmak en onemli olandir.
Alparslan
02-21-2007, 08:30 AM
Turan anlayisinin irkcilikla bir bagi olamaz, olmamalidir.
......
Unutmayalim ki Orta Asya'da da onlarca degisik millet bulunuyor. Sadece milletini sevenin Turkler oldugunu dusunmuyorsunuzdur herhalde. Hepimizin huzur ve mutlulugu icin de baris icerisinde bir arada yasamanin yollarini bulmak en onemli olandir.
Haklisin bu dediklerinde ama unutmamak gereken birseyde su ki, birakiniz Ata topraklarini, Turkiye'de bile ayrilikci kopekler varken biz sadece egitimde ortak bir dile gecsek ve gumruk birligi yapsak Turk Cumhuriyetleri ile inanin yeterde artar bile, ilerisi icin. Yoksa korkarim yakinda bu satilmislar bizide yugoslavyaya cevirmeye kalkar.
Karayılan
02-21-2007, 10:54 AM
Arkadaslar Turanciligin tarihini bilmediginiz acikca ortadadir. Ayrica Turkculuk ve soyculuk hakkinda da en ufak bir birikimi olmayan kisiler "Turan'in ustun irk kavramina dayanacagina inanmiyorum" diyebiliyorlar. Tam anlamiyla bir gulduru. "Soy kavramina dayanmak" demek her zaman "ustun irk" ile aciklanacak demek degil!!!
Ayrica Turan ulkusunu ortaya cikaranlar bu ulkunun temeline "soy" kavramini koymuslardir. Bunu inkar edebilecek olanin elini operim. Ama bilgi sahibi olmadan yorum yapan cok sayida arkadasimiz, konu hakkinda yalan yanlis atip tutmaktalar. Sizin Turan'iniz kimlerle kurulacak? Hangi soyun ulkesi olacak?
Durmadan azinliklari dusunmek zorunda degilsiniz. Turan gerceklestiginde ulkede yasayan halkin ezici bir cogunlugu Turk soyuna mensup kisiler olacak. Diger soylari "soykirim" ile yok etmek gibi bir dusunce Turancilikta yoktur. Onlar su an yasadiklari gibi bizimle beraber yasayacaklar. Ancak yonetici sinif Turklerden olusmalidir. Bunu tum Turanci yazarlar boyle ifade eder boyle on gorur. Bu goruslere katilamamak demek "Ben uzumu yerim bagciyi da doverim" demek gibi bir sey olur. Kendi kafaniz da yeni bir Turan dusuncesi urettiyseniz o baska. Tanri yolunuzu acik etsin derim.
Burda Turancilik icindeki soy kavramini inkar edecek olan SAHISLAR varsa onlara sunu sormak istiyorum "bizim tanimadigimiz bir Ziya Gokalp yada Nihal Atsiz mi var bir yerlerde?" Varsa gosterin de tanisalim.
Karayılan
02-21-2007, 11:13 AM
Soy = Bir insanin kan bagi ile mensubu oldugu topluluktur. Bazi Turkcu buyukler "soy" tanimina kulturel butunluk ve ulku birligini de katarlar. Bu tanim dogrudur. Ancak diger soylar Turk soyu ile gunumuzde kulturel olarakta ulku olarakta ayridirlar. Bana simdi "Ben turanci kurdler de taniyorum" demeyin. Bunlarin atmasyon olduguna cogu kez sahit oldum. Ayrica azinlik kulturu bizim kulturumuzden cok farklidir. Basta "ana dil" olarak bizden ayrilirlar. Ayrica bir ermeni, kurd, rus... bizimle kulturel olarak tam anlamiyla bir butunlesme yasamamistir. Butunlesme dediginiz seyler Turk kulturunun yabancilastirilmasi sonucunda meydana gelmis olup tam anlamiyla saglikli bir sekilde gerceklesmemistir. Cunku bir soyun bizimle kulturel acidan butunluk saglamasi ancak o soyun kitlesel olarak Turk kulturunu benimsemesiyle gerceklesir. Bunu yaptiktan sonra,
1 Eski kulturlerini unutur ve tam anlamiyla ASIMILE olurlar
2 Dillerini kaybederler
3 Turk soyu ile ulku birligi saglarlar. Bunun anlami bir ermeninin tum kalbiyle Turan'a inanmasidir. Ayrica ornekleri bir elin parmaklarini gecmez.
Bu nedenlerden oturu kulturel ve ulku birligi buyuk oranla ayni kani tasiyan insanlari birlestirir. Bu "ulus devlet" duzeninde yapilanan tum devletlerde boyle olmustur.
Ayrica Istisnalar kaideyi bozmaz.
Kur_Sad
02-21-2007, 12:32 PM
Kardeşim sen bize "ırkçılığı" savunuyorsun sonra da üstün ırk yoktur diyorsun.Beim umrumda falan değil azınlıklar ayrıca...
Terbiyeni de takın Turanclığı bilmiyormuşuz...
Ayrıca Turan demek sadece Türk demek değildir bunu da iyi belle.Ama ben de Turan'da Türklerin yönetici olacağını düşünüyorum ki öyle olmalkıdır öyle de olmuştur tarihte.
Kelime oyunu yapıyorsun,kavram karmaşası yaratıyorsun ya da ne dediğini bilmiyorsun.Sen hele bi ırkçılığın tanımı yap bana.Ne dediğin belli değil...
Karayılan
02-21-2007, 01:09 PM
Tamam kardesim istedigin gibi inan. Size laf anlatanda kabahat... Ben sana aciklamasini yaptim. Onceki yazdiklarima da bak istersen "ustun irk" aciklamasini da yaptim. Hadi kolay gelsin.
Ayrica Turan Turklerindir. Turan'a dahil edilen cogunluk halk Turklerdir. Digerleri bizimle beraber yasayan cesitli azinliklardir.
Alparslan
02-21-2007, 01:15 PM
Buyrun beyler bayanlar, TEORIDE VE PRATIKTE ZIYA GOKALP:
Bu açıklamalardan anlaşıldı ki, millet, ne ırkın, ne kavmin, ne coğrafyanın, ne politikanın ne de iradenin belirlediği bir topluluk değildir. Millet, dilce, dince, ahlakça ve güzellik duygusu bakımından ortak olan, yani aynı terbiyeyi almış fertlerden oluşan, bir topluluktur. Türk köylüsü onu (dili dilime uyan, dini dinime uyan) diyerek tarif eder. Felekten de bir adam, kanca ortak olduğu insanlardan çok dilde ve dinde ortak olduğu insanlarla beraber yaşamak ister. Çünkü, insani karakterimiz bedenimizde değil, ruhumuzdadır. Maddi becerilerimiz ırksızımdan geliyor,manevi becerilerimizde terbiyesini aldığımız toplumdan geliyor. Büyük İskender diyordu i;"Benim gerçek babam Filip değil, Aristo'dur. Çünkü birincisi maddi varlığımın, ikincisi manevi varlığımın meydana gelmesine neden olmuştur." İnsan için, manevi varlık, maddi varlıktan önce gelir. Bu bakımdan, milliyette soy kütüğü aranmaz.
KAYNAK:http://www.ulkuocaklari.org.tr/arastr/turkculugunesaslari/2.HTM
afsharkizi
02-21-2007, 01:16 PM
Ben hergün irkci mi nedir øgretmenle ugrasiyorum.. adam kafayi takti bana bilmiyorum irkcimi ne
Karayılan
02-21-2007, 01:21 PM
Buyrun beyler bayanlar, TEORIDE VE PRATIKTE ZIYA GOKALP:
Millet, dilce, dince, ahlakça ve güzellik duygusu bakımından ortak olan, yani aynı terbiyeyi almış fertlerden oluşan, bir topluluktur. Soy ve millet kavramlarini kulturel butunluk ve ulku birligi ile aciklamak dedigimiz bu. Ancak yukarda da yazdigim gibi; Kiminle ulku birligi ediyoruz ve kulturumuz kiminle uyusuyor? Kan bagina sahip oldugumuz kisilerle tabi... Baska biriyle olmuyor bu. Teoride oluyor diyenler pratikte hataya dustuklerini er gec anliyorlar. Bir de Ziya Gokalp'in Turan tanimlarini koyar misin kardesim sana zahmet...
Bazi Turkcu buyukler "soy" tanimina kulturel butunluk ve ulku birligini de katarlar. Bu tanim dogrudur. Ancak diger soylar Turk soyu ile gunumuzde kulturel olarakta ulku olarakta ayridirlar
Buyrun yukarida yazdigim sey... Yani Ziya Gokalp'in savlarini kullanarak beni curuttugunu zanneden kardesime ben o dedigini senden daha once soylemistim diyorum...
Bakiniz gecenlerde Aybike hanim "Ben Turk irkcisiyim" demisti.
Ben de su yaniti verdim.
"Irkciligin doktirine edilmis sekillerini arastirin Bu dusunceyi terkedersiniz"
Cunku irkciligi doktine doken yazarlar veya devlet adamlari bazi yerlerde yanigiya dusmuslerdir. Hitler Nazizm'ini ornek verecek olursak bu irkciligin doktrine edilmis halidir. Ne kadar yanlis bir kuram oldugunu tartismaya gerek yok.
Ayni seyi Turkculerle de tartisiyorum. "Irk ustunlugu" kavramini yanlizca otkuncu(tarihi) one surerek kanitlariz. Cunku teker teker bireyler ele alinmaz. Toplumun tamami ele alinir. Turk soyunun otkuncte basardigi isler soyumuzun ustunlugunu kanitlar. Bu isleri bir cerkez soyu yapamamistir.
Bununla birlikte Nihal Atsiz bazi yazilarinda Turk soyunun "biyolojik" olarak ustun oldugunu savunmustur. Bu "bilimsel kanitlama" yontemi de ayrica yanlistir. Cunku genlerden bir soyun ustun olup olmadigini anlayamayiz. Bu bilimsel olarak reddedilmistir.
Irkciligin bazi sekilleri soykirimcidir. Bu da bati soylarinin savundugu irkcilik dusuncelerinde gorulur.
Alparslan
02-21-2007, 02:04 PM
Soy ve millet kavramlarini kulturel butunluk ve ulku birligi ile aciklamak dedigimiz bu. Ancak yukarda da yazdigim gibi; Kiminle ulku birligi ediyoruz ve kulturumuz kiminle uyusuyor? Kan bagina sahip oldugumuz kisilerle tabi... Baska biriyle olmuyor bu. Teoride oluyor diyenler pratikte hataya dustuklerini er gec anliyorlar. Bir de Ziya Gokalp'in Turan tanimlarini koyar misin kardesim sana zahmet...
Simdi, birincisi sen hic komsu ulkelere gittin mi? Mesela Suriye yada Irak? Yada oralarin insanlari ile konustun mu? Bak ben baba tarafi olarak Kerkukluyum, kan bagi olmasada babalarimizin beraber buyudugu Tigritiler,sonradan araplasan Bayatiler su an Turkiyede ve kendilerini TURK sayarlar ve benim-onlarin kanca ARAP olduklarini bilsem bile- onlari dislamaya hakkim yoktur. Turan ulkumuz sadece Orta Asya ve bazi ulkeleri kaplayacaksa bu sinirli ve bize DAR gelen bir ulkudur. Hedefimiz TUM CIHAN'IN ADALETINI TESISTIR. Ilk basamak ise tabiki AYNI DILI konustugumuz kardeslerimizdir. Bu forumda sana OZBEK lehcesi ile iltifat mi edildi hakaret mi anlayamazsin sanirim, yada bircok Turkiyeli Turk bunu anlayamaz, ama biz KARDESLERIMIZDEN vazgecmeyiz ve ortak noktalarimizi arariz. Bu durumda benimle AYNI LEHCEDE konusan, benimle beraber yasadigi ulkenin GELECEGI icin calisan, SIRTIMI cekinmeden donebilecegim, AHLAK,EDEP,TERBIYE,ORF bakimindan bana cok yakin bir kardesim ile bir OZBEK kardesim arasinda nasil secim yapmaliyim? Istisna diyebilirsin, ancak ozellikle bildigim 90% Bosnak mesela bu ulke icin canini verir. Ha keza bircok ARNAVUT, POMAK,CERKES,LAZ da. Peki benim kardeslerim sadece KANLA olacak deyip adam kayirsam bu adamlar bana NANKOR gozuyle bakar mi bakmaz mi? Ulke butunlugum zarara ugrar mi ugramaz mi? TUM TURK boylari ile birbirlikteligi tesis etmek icin once ORNEK bir birlikteligi olan Turkiye lazimdir. IRKCILIK ise bunu IMKANSIZ kilar. Simdi size sorarim, siz yaklasik 100 yillik bir surecte sadece 70 milyon gibi gorece kucuk bir nufusta bile TAM bir birliktelik saglayamamisken 350 milyonluk DEV bir cografyaya yayilmis TUM TURK boylarini nasil birlestireceksiniz? IRKNINA bakarak ise eger, Mr.Reaper adli OZBEK kullaniciyi okuyunuz neler diyor beyim. Yada bir Kazak ile aracisiz konusmaya calisiniz. Biz hic kimseye ABILIK yapacak bir TURKIYE degiliz, ANKARA halen Ataturk zamanindaki atilimlarin uzerine bir tas koyamamis durumda, ulkede fiilen kurtarilmis iller var. Burnumuzun dibinde KIBRIS, ancak yedigimiz tokatlarin arasinda kafamizi kaldirip bir fiske vurmusuz yarisini almisiz orda kalmisiz, simdi basimiza kurt irkcilari cikmis, sizde IRKCILIK sarkilarini beraber soyleyin. Once Turkiye cikarlarini dusunecek Turkiyeli ve kardeslerinin yardimina kosmak icin KARDESCE, dayica degil elini uzatacak.Bir Kazak kardesimin dedigi gibi Ruslar 70 yilda bizi bu hale soktu, 350 yil isterki biz hem kendimizi hem onlari duzeltelim. Davamizda bir kisi bile eksik kalsa hissedilir, davamiz INSAN olabilmek davasidir, Allah bizi Turk yarattigi icin sukurlerimizden sonra once Milletimiz sonra bolgemiz sonra da TUM INSANLAR icin iyilik getirecek isler yapmaliyiz. Bu da kusura bakma ama ne boyculukla ne irkcilikla olur.
Gokalp'in yazdiklarina dikkat edersen icinde birtek yerde KAN kelimesi gecmez.Aksine yukarda yazdigim paragrafa bakarsan goreceksin ki:
millet, ne ırkın, ne kavmin, ne coğrafyanın, ne politikanın ne de iradenin belirlediği bir topluluk değildir.
Kur_Sad
02-21-2007, 02:09 PM
hay ellerine sağlık Alparslan kardeşim...
yahu Turansoyu sen ne dediğini bilmiyorsun kardeşim!Kafana göre ırkçılık milliyetçilik ırk millet tanımları yapmaya kalkıyorsun!..Hayret bişey...
Alparslan
02-21-2007, 02:29 PM
Gerçi atlarda soy aramak gerekir. Çünkü, bütün üstünlükleri içgüdüye dayandığı ve bunlar kalıtım yoluşla geldiği için, hayvanlarda ırkın büyük bir önemi vardır. İnsanlarda ise, ırkın sosyal niteliklere hiç bir etkisi olmadığı için, soy aramak doğru değildir. Bunun tersi bir yol tutacak olursak memleketimizdeki aydınların ve fikir savaşçılarının birçoğunu feda etmek gerekecektir. Bu durum doğru olmadığından, (Türküm) diyen her ferdi Türk tanımaktan, yalnız Türlüğe ihaneti görülenler varsa cezalandırmaktan başka çare yoktur.
Ziya Gokalp/Turkculugun Esaslari
Karayılan
02-21-2007, 02:33 PM
Su kadarini soyleyeyim. Ben tanimlari bir cok kaynaga dayanarak yapiyorum. Dikkat ederseniz, Irkciligin kotu olan boyutlarini da sizlere anlatmaya calistim.
Simdi karsi oldugunuz konular nedir?
Ben diyorum ki Turan TURKLERIN devleti yada birligi olacaktir. Tum dunyayi nasil kapsayabilir? Dunya'ya adalet tahsis etmekten bahsediyorsunuz. Demek ki sizin anladiginiz Turan bir Arap devletini de kapsayabilir... Peki ben de diyorum ki bunu nereden okudunuz? Kim boyle bir iddia ortaya atti?
Ayrica kurd ve diger etnik azinliklarla kardesce yasama dusuncesini bir fiyaskoya donusturenler kimdir? Turkler mi? Bana kalirsa biz ne kadar sevgi gosterisinde bulunup kucaklarimizi acsakta bu soylarin bizimle ortak ulku birligi yapacagi yok.
Sirti mi rahatca yaslayabilecegim tanidiklarim var demissiniz. Guzel. Kendilerini bu ictenlikerinden oturu tebrik ederim. Ancak burda konustugumuz konu gunluk hayatta guvenmek degil. Bizim ulkumuz TURANDIR. Kurt soyu bu ulkuyu kabul ediyor mu? Bana kalirsa HAYIR.
Dil konusuna gelince, bunu istediginiz Turkcu yazari arastirarak rahatca anlayabilirsiniz. "Ortak Turk Lehcesi"... Turk lehceleri dil bilgisi bakimindan birbirleriyle buyuk oranda aynidir ve bu lehceler harmanlanarak tek bir lehce haline getirilebilir. Bu "Dilde birlik" icin uygulanabilecek tek yoldur. Ancak bir ermeni dili ile Turkceyi nasil harmanlayip tek bir dil yapabilirsiniz? Ben onlari hic anlamiyorum. Ozbek kandaslarimiz konustuklarinda en azindan yarisini anlayabiliyorum.
Bir de yazdiginiz yazida Turan ulkusune inanmis birinin soylemleri yerine bu ulkuyu curutmeye calisan birinin soylemlerini gordum "Bir kazakla aracisiz konusunuz" "Mrs. Reaper adli kullaniciyi okudunuz mu?" Bakin beyefendi, Ben kendi cabalarimla bu lehceleri de ogrenmeye calisiyorum. Tanri izin verirse bir gun hepsini anlayacagim.
Basbug Mustafa Kemal Ataturk'un Turancilikla ilgili sozlerini okumanizi oneririm. Kendisi tanidigim en buyuk Turkcudur.
Buyrun, "Ulusu ben degil icimizdeki ruh, damarimizdaki kan kurtarmistir"
M.K Ataturk
Karayılan
02-21-2007, 02:35 PM
Gerçi atlarda soy aramak gerekir. Çünkü, bütün üstünlükleri içgüdüye dayandığı ve bunlar kalıtım yoluşla geldiği için, hayvanlarda ırkın büyük bir önemi vardır. İnsanlarda ise, ırkın sosyal niteliklere hiç bir etkisi olmadığı için, soy aramak doğru değildir. Bunun tersi bir yol tutacak olursak memleketimizdeki aydınların ve fikir savaşçılarının birçoğunu feda etmek gerekecektir. Bu durum doğru olmadığından, (Türküm) diyen her ferdi Türk tanımaktan, yalnız Türlüğe ihaneti görülenler varsa cezalandırmaktan başka çare yoktur.
Ziya Gokalp/Turkculugun Esaslari"Turk soyunun "biyolojik" olarak ustun oldugunu savunmustur. Bu "bilimsel kanitlama" yontemi de ayrica yanlistir. Cunku genlerden bir soyun ustun olup olmadigini anlayamayiz. Bu bilimsel olarak reddedilmistir."
Soyledigim sozlerin aynisini alinti yaparak yeniden yazmaniz ILGINC. Ziya Gokalp ve benzeri aydinlarin sozlerini kullanarak beni curutemezsiniz. Cunku ben okuduklarimi alinti yaPmadan zaten yaziyorum beyefendi aklinizda BULUNSUN.
Kur_Sad
02-21-2007, 02:47 PM
Su kadarini soyleyeyim. Ben tanimlari bir cok kaynaga dayanarak yapiyorum. Dikkat ederseniz, Irkciligin kotu olan boyutlarini da sizlere anlatmaya calistim.
Ben diyorum ki Turan TURKLERIN devleti yada birligi olacaktir. Tum dunyayi nasil kapsayabilir? Dunya'ya adalet tahsis etmekten bahsediyorsunuz. Demek ki sizin anladiginiz Turan bir Arap devletini de kapsayabilir... Peki ben de diyorum ki bunu nereden okudunuz? Kim boyle bir iddia ortaya atti?
Ayrica kurd ve diger etnik azinliklarla kardesce yasama dusuncesini bir fiyaskoya donusturenler kimdir? Turkler mi? Bana kalirsa biz ne kadar sevgi gosterisinde bulunup kucaklarimizi acsakta bu soylarin bizimle ortak ulku birligi yapacagi yok.
Sirti mi rahatca yaslayabilecegim tanidiklarim var demissiniz. Guzel. Kendilerini bu ictenlikerinden oturu tebrik ederim. Ancak burda konustugumuz konu gunluk hayatta guvenmek degil. Bizim ulkumuz TURANDIR. Kurt soyu bu ulkuyu kabul ediyor mu? Bana kalirsa HAYIR.
Dil konusuna gelince, bunu istediginiz Turkcu yazari arastirarak rahatca anlayabilirsiniz. "Ortak Turk Lehcesi"... Turk lehceleri dil bilgisi bakimindan birbirleriyle buyuk oranda aynidir ve bu lehceler harmanlanarak tek bir lehce haline getirilebilir. Bu "Dilde birlik" icin uygulanabilecek tek yoldur. Ancak bir ermeni dili ile Turkceyi nasil harmanlayip tek bir dil yapabilirsiniz? Ben onlari hic anlamiyorum. Ozbek kandaslarimiz konustuklarinda en azindan yarisini anlayabiliyorum.
Bir de yazdiginiz yazida Turan ulkusune inanmis birinin soylemleri yerine bu ulkuyu curutmeye calisan birinin soylemlerini gordum "Bir kazakla aracisiz konusunuz" "Mrs. Reaper adli kullaniciyi okudunuz mu?" Bakin beyefendi, Ben kendi cabalarimla bu lehceleri de ogrenmeye calisiyorum. Tanri izin verirse bir gun hepsini anlayacagim.
Basbug Mustafa Kemal Ataturk'un Turancilikla ilgili sozlerini okumanizi oneririm. Kendisi tanidigim en buyuk Turkcudur.
M.K Ataturk
1)Bunu "Nizam-ı Alem Ülküsü"ne dayanarak söylüyorum.Asıl amacımız aleme nizam intizam vermektir.Bunu yapabilecek ırkın Türkler olduğunu düşünüyorum.Yoksa Turan'ı Araplarla falan kuracak değiliz.Ayrıca Turan'ın tüm dünyayı kapsadığını falan söylemedik.Bizim amacımız önce Turan -ki sınırları az çok bellidir- ardından Nizam-ı Alemdir...
2)Biz Kürtlere çok meraklı değiliz.Kürtleri seviyoruz diye bir şey ded demedik.Adam olanını severiz ama.yani sırf Kürt diye bir insana düşmanlık yapılmaz...Bu faşistliktir...Ortak Ülkü Birliği yapmaları da çok önemli değil.Göktürk Devletinde bile azınlıklar vardı gayrı-Türk.Bu çağda olamsı çok daha normal...
3)ya kardeşim ben tanıyorum Turancı Kürtler.Arkadaşlarım var.Adamlar Türk'üz diyor.Sen bu anlayışla bakarsan Mehmed Akif Ersoy'u ya da Seyyid Ahmed Arvasi'yi de kabul etmezsin.Hele Arvasi "Türk-İslam Üküsü" gibi bir başyapıtı yazmıştır...
4)Bu dil konusu ne alaka anlayamadım.Kardeşim biz demiyoruz ki Türklerle diğerleri gözümüzde aynıdır.neyi anlatıyorsun sen bize?Hayret bişeysin yani.Biz de aynı şeyi düşünüyoruz.Kim dedi burda diğer Türklerle anlaşamayız diye.bizim de istediğimiz ortak bir lehçeye geçilmesi...Ayrıca dilbilgisi açısından büyük ölçüde değil tamamen aynıdır.Kelimelerde harf farklılıkları vardır sadece.
5)Yahu bazı gerçekler var.Şu anda %100 anlaşamıyoruz.Ama ona bakarsanız Türk olmatanlarla hiç anlaşamıyoruz.Yani sen bizi neyle itham ettiğinin farkında değilsin.Aynı şeyi düşünüyoruz aslında ama sen bize sanki zıtmışız gibi ithamlarda bulunuyorsun.Bir KAzak'ın dediğini de tam anlaymazsın.Eğer anlayabiliyosan youtube'da "Kazakh Clip" yaz ilk çıkan videoya gir şarkıyı dinle ve sözlerini yaz buraya.Ben günlerdir sinliyorum bişey anlamıyorum...
6)Ya bak bi de Atatürk'ü okuyun diyorsun.Sen napıyon kardeş sanki karşında anti-Turancı/komunist/akpli var.Sen kime Turan'ı inandırmaya çalışıyon?
Merak etme biz Ziya Gökalp'i de,Nihal Atsız'ı da,Mehmet Emin Yurdakul'u da,Ahmet Ağaoğlu'nu da,Gaspıralı İsmail'i de,Seyyid Ahmed Arvasi'yi de okuduk ve hatta anlattık.Çok merak ediyorsan ben Ankara Ülkü Ocakları seminercisiyim.her hafta bunları anlatıyoruz senin gibi gençlere...
Karayılan
02-21-2007, 02:51 PM
"(Türküm) diyen her ferdi Türk tanımaktan, yalnız Türlüğe ihaneti görülenler varsa cezalandırmaktan başka çare yoktur"
Turkum diyipte baska soylardan olanlarin Turk olabilcegine yanlizca bu sozlerine bakarak nasil emin olabilirsiniz?
Apo denen cakal soyle demisti "Firsat verilirse Turk milletine hizmet ederim"
Inandik mi?
Gercekci yaklasmakta fayda var. Turkculugun esaslari adli eserin hangi yillarda ve hangi sartlarda yazildigini anlamaniz gerekir. O donemin Turkculeri, Turkiye halkinin tumuyle "Turk" olmasi gerektigini savundular. Ancak su gune gelindiginde bunun olamayacagini anlamis olmaniz gerekir. kurtler, Turkuz demezler. Digerleri de...
Karayılan
02-21-2007, 02:56 PM
Soylediklerimi tekrar tekrar soyluyorum ama anlayamadiginiz nokta su,
Aslinda Nizam-i Alem hayalci bir ulkudur. Kimse ama hic kimse(Tanridan baska) aleme nizam veremez. Bu otkuncun(tarihin) hic bir doneminde OLMADI.
Gercek olan ulku TURANDIR.
kurtlerin buyuk bir bolumunun bize DUSMAN oldugu gercegini nasil yadsiyabiliriz? Bir Sirnak, Hakkari ve Diyabakir gibi kentlerde el altindan halk yoklamasi yapilsa keske. Ak koyun kara koyun meydana cikacaktir...
Bizi kardes olarak goren halklar varsa KARDESIMIZDIR. Ancak dusmanlarimiza KARDESIMIZ diyemeyiz. Bu cok SACMA.
Alparslan
02-21-2007, 03:02 PM
Turk icin sinir belli bir toprak parcasi degildir, son kizil elmamiz DUNYADIR. Bu hakimiyet anlayisi DEVLET-i EBED MUDDED kavraminin da olusmasina yol acmistir. Her devleti herkesi kapsamalidir hakimiyet, Babur kimleri yonetiyordu Hindistan'da? O da TURK devleti olarak sayilir mi sayilmaz mi? Atilla sadece kendi soyundan olusan ordusu ile mi Avrupanin yarisini ele gecirdi? Yada neden Avrupa'ya indi de sadece Turk topraklari ile yetinmedi? Bu iddia degil VAKIADIR.Soyleyeni ise TARIHTIR.
kurde de de digerlerine de beraber olma imkanini saglamaya devam ettigimiz surece ve KULTURUMUZLE her idealde birlesebiliriz, he HAINI coktur bu toplulugun cunku CAHILI coktur.
Ne acidir ki, su an Istanbul'dan bir Turk ile Buhara'dan bir Turkun en cok ortak kelimesi farsca yada arapca kokenlidir. Cunku kulturumuz bu iki kulturden etkiler tasimakta ve dilimizde bunu yansitmaktadir. Kulturumuzde olmayan yeni seyler kulturumuze girerken yanlarinda yeni kelimeler ve kavramlarda sokar ki su an Turkiye Lehcesindeki bati kokenli kelimelerin coklugu bizim onlara daha da yaklasmamizdan oturudur.Milletce buyuklugumuz ise bu yeni kelimeleri TURKCELESTIRMEKTIR. Ortak dil konusuna donersek bu ancak cok uzun ve her boyun ortak ozverisi ile olacak bir istir. Kaldiki tartistigimiz TURAN adi bile farscadir. Ama biz onu TURKCELESTIRMIS ve degisik manalar yukleyebilmisizdir.
M.K Ataturk