View Full Version : BU$$'un matematik ve insanlik sorunu
benay
02-20-2007, 03:38 PM
2008 yili için ABD Askerlik, Silahlanma... yani guvenligi için 623 Milyar dollar harcama yapacak !
gecen seneye gore + 10.5 % artis
2001'e gore 62 % artis
Dunya uzerinde 80 % askerlik için harcama ABD'den.
Irak savasi Viet Nam savasi kadar pahali tuttu, yani 660 milyar dollar
(Bu arada ikinci dunya savasinin toplam bombalari tek kuçuk Viet Nam'a atildi !! Ama insanlar buna ragmen direndi ve kazandi)
Bu silah yarisi tek ve gereksizdir...
Koca Cin, 40 milyar $
Rusya, 18 milyar $
ABD'yi çok korkutan Iran, 4.5 milyar $
Ingiltere, 50 milyar $
Japon, 45 milyar $
Fransa, 41 milyar $
Hindistan, 22 milyar $
ABD ulkesinin guvenine cok onem veriyor ama halkinin guvenini silah degil'de, sosyal sorunlar yasayan halkini dusunse, Katrina seyi olunca Bu$$ çok'da pinti'di.
Irak savasi için harcanan 660 Milyar $, ABD'nin hiç guvenini artirmadi, tam tersi dahada buyuk sorunlar yasandi,...
UN (BM), diyor 25 milyar $ Sida gibi ve çokca hastalara, hastaliklara care olucak...
UN her zengin ulkenin 0.7 zenginliginden yardim, fakir ulkeler için ayarladi...
Washington, 0.13 ayarliyor, en kotusu, insanlik duygusu olmayinca olmuyor...
2006'da dunya yardimi 100 milyar $ oldu, 19 milyar'i ise Irakin borcu için harcandi. Yani Irak savasi 5. sirada insanlik için...
UN diyor, yilda 15 milyar $, tum dunya'ya temiz su dagitimi için yeterli (ozellikle pis sudan çok olen Afrika insanlarina)
20 milyar $ insanlari açliktan kurtalabilir.
12 milyar $ kuçuk çocuk için egitimini verebilir.
Bilgiler Fransiz bir gazete'den...
afsharkizi
02-20-2007, 03:43 PM
wooww bush gercekten kafasi bir bozuk adam amerikadada birsьrь fakir insan var insanina bakacagna kahramnlik oynuyor ama bnьtьn dьnya biliyor bush bir idiot oldugunu.. Adamin gercekten tedaviye ihtiyaci var,..
benay
02-26-2007, 02:29 PM
Iran'i vurma ihtimali var bence, yukarda rakamlar bunu dusunduruyor, ve Mart ayina giriyoruz, 22 Mart Irak savasi olmusdu iyi hatirliyorsam, bu donem, meteorologik (turkcesini bilmem) olarak ABD icin cok uygun...
ABD İran'ı nasıl vuracak?
İran'a yönelik olası Amerikan saldırısını göz önünde bulunduran Amerikalı ordu yetkililerinin bu ülkede vurulacak hedefleri belirledikleri ileri sürüldü.
BBC, diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Amerikan ordusunun olası hava operasyonunda, İran'ın nükleer tesislerinin yanı sıra hava ve deniz kuvvetlerine ait üslerle komuta karargahlarının hedef alınmasının planlandığını yazdı.
"Talimat verilmesi halinde, İran'ın askeri altyapısı vurulacak" ifadesinin kullanıldığı haberde, Washington yönetiminin, İran'a yönelik bir askeri operasyon hazırlığında olmadıklarını ısrarla vurguladığı hatırlatıldı.
BBC'ye açıklama yapan diplomatik kaynaklar, Florida'daki Amerikalı komutanların, İran sınırları içindeki hedef listesini belirlediklerini, Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesisiyle İsfahan, Arak ve Buşehr'deki tesislerin listeye dahil edildiğini söylediler.
Kaynaklar ayrıca, saldırı ihtimalinin, İran'ın nükleer silah ürettiğinin ortaya çıkması ya da İran'ın Irak'taki Amerikan askerlerine yönelik saldırılardaki sorumluluğunun ortaya çıkması halinde gündeme getirebileceğini de belirttiler.
Demir Kağan
02-26-2007, 02:32 PM
Havadan vuracak diyorlar. :lol:
afsharkizi
02-26-2007, 02:32 PM
Vuramaz Irani Bush.. O kadar cesareti yok.. adamlar istedigi kisi tehdit ediyor...sanki analarin karinlarindan bøyleydiler
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:37 PM
Vuramaz Irani Bush.. O kadar cesareti yok.. adamlar istedigi kisi tehdit ediyor...sanki analarin karinlarindan bøyleydiler
Tam tersine Afshakizi...
ABD Çin'i ve Kuzey Koreyi bıraktı bak noldu artık ABD Çin e ve özellikle Kuzey kore'ye bulaşamıyor.
İran'ı da bu zamanlarda yolunu kesmezse ileride ciddi problemler yaşar ve önüne geçemez...
İran'da şuan fazla birşey yok tam sırası ABD için...
benay
02-26-2007, 02:38 PM
Ama soyle bir neden bulabilirler, ayni 11 Eylul gibi bir komplo kurabilirler, simdi o saldirilar olmasa idi ABD'nin hiç bir operasyona ihtiyac olmazdi Dunya'da tum operasyonlari var, Bu$$'un Ben Laden'e ihtiyaci var, teroristlere ihtiyaci var, unutmayin Ben Laden ve Bush iki buyuk petrol ailesi ve iliskileri cok oteye dayanmisdir gecmisde,...
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:40 PM
Ama soyle bir neden bulabilirler, ayni 11 Eylul gibi bir komplo kurabilirler, simdi o saldirilar olmasa idi ABD'nin hiç bir operasyona ihtiyac olmazdi Dunya'da tum operasyonlari var, Bu$$'un Ben Laden'e ihtiyaci var, teroristlere ihtiyaci var, unutmayin Ben Laden ve Bush iki buyuk petrol ailesi ve iliskileri cok oteye dayanmisdir gecmisde,...
ABD nin şuan da kimseye hesap veremeyeceği bir dönemdeyiz...
Terör e destek verebilir İran ama ABD 'nin nedeni hazır Nükleer Çalışmalar...
afsharkizi
02-26-2007, 02:41 PM
adamlar pskipot.. Devlet gencleri sehit olmak icin cagiri yapiyor yani intihat bombasi gibi.. sinifdaki kiza sordum kendisi acem ama aram iyi degil onla.. Gercekmi sizin acemler bøyle yapiyor oda gülerek cevap verdi evet kafayimi yediniz dedim
Demir Kağan
02-26-2007, 02:44 PM
Niye ki? Bizim devletimiz savaşta olsa sen gelmez misin? :(
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:44 PM
adamlar pskipot.. Devlet gencleri sehit olmak icin cagiri yapiyor yani intihat bombasi gibi.. sinifdaki kiza sordum kendisi acem ama aram iyi degil onla.. Gercekmi sizin acemler bøyle yapiyor oda gülerek cevap verdi evet kafayimi yediniz dedim
vallaha gençleri çağırsa da bilmiyorum İran şuan ABD kafa tutamaz...
birkaç bomba girişimi olur İran'ın İsrail'e o kadar ABD havadan vurup Irak'tan girer içeri :cool:
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:46 PM
Niye ki? Bizim devletimiz savaşta olsa sen gelmez misin? :(
o daha çok canlı bomba kısmına takmış DemirCan ;)
afsharkizi
02-26-2007, 02:46 PM
Yeterli ordaki Türklere birsey olmasin... Ama amerika barbar
benay
02-26-2007, 02:51 PM
Ama vurmak icin mantikli nedeni yok, cunku nukleer silah ABD'de, Israil'de....cok ulkede var, Iran bir antlasma imzalamisdi nukleer silaha karsi ama cikarsa ve nukleer silah uretirse, "biz sizden ornek aldik, bu silaha sizin gibi guvensizlik'de hissettigimiz icin uretiyoruz diyebilir", yani hakki var...
Benim ogretmen soyle diyordu "inanabiliyormusunuz !, Iran Israil'i vurma amacinda, boyle bir psikopat adamlara ABD izin verecek mi saniyorsunuz ?!!"
O ogretmen ayni karikaturde ozgurlugu savunan mason ogretmenim...
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:52 PM
Bu arada bizim Savunma Harcalarımız Hakkında birkaç bilgi vereyim...
"Asker daha fazla tasarruf yapamaz"
Bütçeden savunmaya ayrılan pay 11 yılda yüzde 10.5'ten yüzde 6.4'e düştü. Bakanlık, savunma zafiyeti olmaması için kesintilerin durması gerektiğini bildirdi.
Merkezi Yönetim Bütçesi'nden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları için Milli Savunma Bakanlığı'na MSB) ayrılan pay son 11 yılda yüzde 10.5'ten yüzde 6.4'e düştü. Bu düşüş, TSK'nın tüm faaliyetlerinde tasarruf tedbirleriyle sağlanan kaynakla telafi edildi. Milli Savunma Bakanlığı, savunma yeteneklerinde bir zafiyet yaratılmaması için harcamalarda süregelen bu kesintilerin durdurulması gerektiği uyarısı yaptı. Bakanlık "Aksi halde, TSK'nın modernizasyon faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır'' dedi.
MSB'NİN YORUMU
Soğuk savaş sonrasında NATO istatistiklerine göre 1987-1998 arasında tüm dünyada savunma harcamaları yüzde 40 kadar düştü. Ancak Ortadoğu krizine bağlı olarak 1998-2006'da her yıl yüzde 7 artış gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı bütçesi de son 11 yılda yüzde 10.5'tenyüzde 6.4'e düştü. Bakanlığın konuya ilişkin değerlendirmesinde, tüm ülkelerin savunma harcamalarındaki gelişmeler ile Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya ve güvenlik ortamı dikkate alındığında, savunma yeteneklerinde bir zafiyet yaratılmamasının, tüm mali politikaların önünde olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Bu nedenle, savunma harcamalarında süregelen kesintilerin duracağı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin GSMH'ya oranının yüzde 2- 2.5 seviyesinde korunacağı değerlendirilmektedir. Aksi halde, TSK'nın modernizasyon faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilenmesi kaçınılmaz olacaktır.'' Değerlendirmede ayrıca şöyle denildi: "Türkiye'nin yer aldığı coğrafi bölge, politik, etnik ve dinsel bakımdan karmaşık ve kırılgan yapısı ile olası çatışmalara uygun bir zemin hazırlamaktadır. TSK'nın hedeflediği kuvvet yapısını gerçekleştirebilmesi, devlet bütçesinden alacağı payla doğru orantılıdır.''
Bu rapora göre çıkan sonuç eğer Savunma Harcamalarımızda biraz daha kesinti yaparsak Savunma diye birşey kalmayacak :rolleyes:
Seckjin Khan
02-26-2007, 02:55 PM
Ama vurmak icin mantikli nedeni yok, cunku nukleer silah ABD'de, Israil'de....cok ulkede var, Iran bir antlasma imzalamisdi nukleer silaha karsi ama cikarsa ve nukleer silah uretirse, "biz sizden ornek aldik, bu silaha sizin gibi guvensizlik'de hissettigimiz icin uretiyoruz diyebilir", yani hakki var...
Benim ogretmen soyle diyordu "inanabiliyormusunuz !, Iran Israil'i vurma amacinda, boyle bir psikopat adamlara ABD izin verecek mi saniyorsunuz ?!!"
O ogretmen ayni karikaturde ozgurlugu savunan mason ogretmenim...
ya bak şöyle düşün olayı biz üçüncü göz olduğumuz için anlaşılması biraz zor.
diyelim Kurdistan resmen tanındı ve nükleer çalışmalar yapıyor Pkk sorunumuz devam ediyor ve her fırsatta K.Irak'la papaz oluyoruz.
Sen demezmisin bu adamların bunu yapmasına engel olmalıyız?
dersin demeliyiz.Amerikalılar özellikle israil devleti için bunu rahatlıkla yapar çünkü ABD yi İsrail yönetiyor...Özellikle Dış Politikasını
Aybike
02-26-2007, 03:30 PM
benay oğretmenin ben masonum mu diyor..
benay
02-26-2007, 03:36 PM
benay oğretmenin ben masonum mu diyor..
ben cozdum, istersen nedenlerini yazayim...
benay
02-26-2007, 03:43 PM
........Bir filozof ogretmenim'dir kendisi
Tum filozoflar gibi oda ateist....
Sinifimda yarisi Mason, semboller gozumden kacmadi
Mason tarihini iyi bilirim ve konusmalari suphe getirdi
ABD'yi ve Yahudileri ove ove bitmiyor
Muslumanlari, Islami, Dinleri, Inanclari hep kotuler
Ateistlik ogreniriz hep,...
Ve Mason bir kaç kisi ile cok iyi anlasiyor, benide cok seviyor cunku bende onun gibi ateist'im hemde bir Turk...
Son olarak onun arkasinda arkadaslarimla cok dalga geceriz ve bana dedi ki baska bir kiz ona demis, bir gotik bir gruba ait oldugunu...
Gecmisinde Rockda cok dinlermis...
Oldu mu Aybike ???
Arkadaslar İran meselesi o kadar kolay degil. Irak'ta basarısız oldugu gorulen ve gerisinde bir kaos ortamı bırakan Amerika, İran'a girmek isterse oncesinde buyuk karısıklıklar cıkartması gerekir. İran'da karısıklık cıkmadan,catısmalar yasanmadan İran'a girmek, su anki mevcut İsrail politikası olan "ben yaparım,olur" olur.
........Bir filozof ogretmenim'dir kendisi
Tum filozoflar gibi oda ateist....
Sinifimda yarisi Mason, semboller gozumden kacmadi
Mason tarihini iyi bilirim ve konusmalari suphe getirdi
ABD'yi ve Yahudileri ove ove bitmiyor
Muslumanlari, Islami, Dinleri, Inanclari hep kotuler
Ateistlik ogreniriz hep,...
Ve Mason bir kaç kisi ile cok iyi anlasiyor, benide cok seviyor cunku bende onun gibi ateist'im hemde bir Turk...
Son olarak onun arkasinda arkadaslarimla cok dalga geceriz ve bana dedi ki baska bir kiz ona demis, bir gotik bir gruba ait oldugunu...
Gecmisinde Rockda cok dinlermis...
Oldu mu Aybike ???
Bu nasıl bir onyargıdır. "Tum filozoflar gibi oda ateist...."
Filozof: 1. Felsefe ile uğraşan ve felsefenin gelişmesine katkıda bulunan kimse, felsefeci, feylesof. Felsefe yapmaya meraklı olan kimse
Bu sartlara uyan kimse filozoftur. Oyle tum filozoflar gibi ateistdir..., onyargıya girer.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.