PDA

View Full Version : Yoksa İsveçliler Türk mü?

genco
02-22-2007, 06:10 AM
Yoksa İsveçliler Türk mü?
22 Şubat 2007 Perşembe-İnternet haber

İsveçli Tarih Profesörü Sven Bring'in 'İsveçlilerin Türk olduğunu' iddia ettiği kitap İsveçlileri şaşırttı. Lagerbring'in kitabı 1764 yılında kaleme aldığı belirtildi. Çalışmalarından dolayı asalet ünvanı verilerek soyadı 'Lagerbring' olarak değiştirilen tarih profesörü Sven Bring'in İsveçlilerin Türk soyundan İsveççe'nin de Türkçe'den geldiğini iddia ettiği "İsveççe ve Türkçe arasındaki benzerlikler" isimli eseri ülkede şaşkınlık uyandırdı.

1787 yılında ölen Lagerbring'in 58 sayfalık söz konusu eserini bulan araştırmacı Abdullah Gürgün, kitabı Kraliyet kütüphanesinde bulduğunu ifade etti.

OSMANLI VİKİNGİ ALİ NURİ

Lagerbring'in kitabı 1764 yılında kaleme aldığını ifade eden Gürgün, şöyle konuştu: "Kitap, 1764 yılında gotik harflerle Lund şehrinde basılmış. Kitapla ilgili Güney İsveç'te doğmuş asıl adı Gustaf Noring olan Osmanlı Vikingi Ali Nuri Dilmeç'in de Fransızca bir yazısı var. Ali Nuri Dilmeç'in söz konusu kitap hakkında yazmış olduğu yazıyı İsveççe'ye Birgitta Smedback çevirdi"

1707 -1787 yılları arasında yaşayan Profesör Sven Lagerbring, tarih, arkeoloji, felsefe, hukuk ve dil bilim üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor.
var tmp; tmp = document.getElementById("content").getElementsByTagName("a"); for(i=0; i

METE
02-22-2007, 06:25 AM
Arkadaslar boku cıktı bu isin turk olanlar belli italyanı isvecliyi turk yapıyorsunuz bırakın ya .

Ahde Vefa
02-22-2007, 06:30 AM
Antartikadaki penguenlerdende supheleniyoruz artik.

oğuz
02-22-2007, 06:32 AM
HerqezTürqtür :cool:

METE
02-22-2007, 06:37 AM
Almanca ile Ingizlizce arasında cok benzer kelimeler var ama adamlar biz aynı milletiz demediler hic o yuzden vazgecin bu sevdadan .

INGILIZCE tr okunusu ALMANCA tr okunusu

come (gel ) - kam - komm - kom
here (buraya) - hiyir - hier - hiya
yes (evet) - yes - ja - ya
ship (gemi) - şip - schiff - şif

daha bircok ornek var kelime benzerligiyle kendimize gerksiz akraba aramayalım

Kaptan-i Derya
02-22-2007, 06:43 AM
birileri su rezaleti durdursun a q artik, burasi bunlarin konusulcagi yer degil.

Bidaha böyle sacma sapan konu acani, ne bilim sacma sapan yazilar yazani report ediyorum

daturkishulan
02-22-2007, 06:47 AM
birileri su rezaleti durdursun a q artik

Bidaha böyle sacma sapan konu acani, ne bilim sacma sapan yazilar yazani report ediyorum, ulan rezil herifler ne hale getirdiniz burayi, defolun a q

olacağı buydu:rolleyes:

ozbecool
02-22-2007, 06:49 AM
herqez turq:lol:

faqat turkeyde yasayoptganlar armani, kurd ve yunan:lol: :lol: :lol:

oğuz
02-22-2007, 07:09 AM
herqez turq:lol:

faqat turkeyde yasayoptganlar armani, kurd ve yunan:lol: :lol: :lol:

Yetmez..
Arnavut,Çeçen,Gürcü,Çerkez,Abhaza,Laz bla bla :lol:

ozbecool
02-22-2007, 07:11 AM
Yetmez..
Arnavut,Çeçen,Gürcü,Çerkez,Abhaza,Laz bla bla :lol:

ozbek nerde qoldi? turklar ozbek emasmi?:lol: :lol:

oğuz
02-22-2007, 07:19 AM

Uzbek'ler kalbimizde :cool:

EGETÜRK
02-22-2007, 08:00 AM
Hepimiz Özbeğiz kardeşim...

BOZ-OK
02-22-2007, 08:12 AM
Hayir, Isvecliler Turk degiller....:cool:

Ozbekler de Turk degiller, onlar Ozbek milleti... Dedelerinin kendileri icin Turk dediklerine bakmayin, o eskidendi, artik Turk degiller... Zaten ben de Turk degilim, ben Yorugum, eskiden Yorukler Turkmus ama artik degiller... Turk diye bir millet de yok zaten... O eskidenmis... Simdi herkes, Kazak, Ozbek, Turkmen, Kirgiz falan... Sakin Yorukler Turkmen degiller mi diye de sormayin, o eskidenmis, artik Turkmen de degiller... Simdi moda boyle... Hadi daalin simdi, tukkanin onunu kapatmayin, ben gidip Karakoyunlu ulusun bir Yoruk boyu oldugunu iddia eden densizlerle, onun eskiden oyle oldugunu ama simdi artik onlarin da Karakoyunlu milleti olarak ayri bir millet oldugu konusunda tartismaya gidiyorum... Yasasin Karakoyunlu milleti !!!!

Eveet... Fena olmadi, bakinca bayaa iyi duruyor... :cool:

Genc Turk
02-22-2007, 08:34 AM
Finlandiyalılar on Turklerle akraba olabilir. Ancak İsvec duymadım.

BOZ-OK
02-22-2007, 08:36 AM

Evet, Finliler Turklerle akraba, Scofield tarafindan gelinimiz olurlar... Aslinda Isvecliler de Turklerle mutlaka akrabadirlar, boyle bir olasilik her zaman var tabii... Kim bilir...:cool:

Ahde Vefa
02-22-2007, 08:45 AM
Neil Armstrong da Turktu, hatta Bushtan da supheleniyorum. Ve Usame Bin Ladeni unutmayalim.

HerqezTurqtur anasini satayim!

Karayılan
02-22-2007, 08:51 AM
Kimin Turk kimin Turk olmadigi belli...

Abu-Hafiza
02-22-2007, 08:56 AM
Afrikadaki pigmey kabilelerini de unuttunuz. Onlarda belki bizim akrabalarimizdir degil?

Tabriz_Han
02-22-2007, 09:07 AM
Kendi devletimi kurdum, adi, "Londraeli" eskiden bunlar Inglizmis, sonra Londoners oldular, zaman gecti Pakistanlilar ve Zenciler sehire girdi, onlaradan sonra Turk akinlari basladi bize kim durdurabilir artik Turk mahalleleri var.

"Londraeli" - Basbug Tabriz_han, resmi dil Turkce :lol:

Komsu devlet

"Londonistan" - Basbug Musaref, resmi dil Urdu

"Londonika" - Basbug Marly, resmi dil....serbest

Bana Londra mondra demeyin, eskiden oylemis, bugun moda'ya uymaliyiz, kizlar oyle istiyor :P

BOZ-OK
02-22-2007, 09:09 AM
Afrikadaki pigmey kabilelerini de unuttunuz. Onlarda belki bizim akrabalarimizdir degil?

Yok, bence Pigmeler akrabamiz degildir, kizlari cirkin oluyor, gelin diye alinmaz....Delikanliyi bozar...:cool:

Ahde Vefa
02-22-2007, 09:10 AM
Tabriz_Han is an England Turk'u ! :D

daturkishulan
02-22-2007, 09:28 AM
durun ya hemen arkadaşın üstüne çullanmayın.belki isveçteki yerli halktan bahsediyodur.biliyosunuz avrupalılar onnarın da soyunu kurutmuş...bu avrupalılar uzaylıdan beter haa..

YouTube - Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 3=

bu vidyodaki 2. ve 7. dkkalara dikkat edin.isveçin yerli halkı...

Genc Turk
02-22-2007, 09:29 AM
Ancak Eskimolar da gercekten Turk!

Tabriz_Han
02-22-2007, 09:29 AM
Eeeh tabi, eskiden Ingliz Turkuyduk, sonra Londraya gectik, Londra Turku olduk, indi LonTurkdrali olduk, bize Turk demeyin, biz LonTurkdraliyiz ona gore :P

Italyanlarin Turk olsa yada olmasa bize ilgilendirmez, bize ancak Turks vs Caicos adalardakiler ilgilendirir, bakiniz onlar Turklugunu unutmadi hatta baskenti bile GRAND TURK, bukadar guzel isimi baska bir yerde bulmak zordur. Ata bir Turk ulkede bile baskenti, BUYUK TURK diye adlandirmaya cesaret ister ama o adanin Yigit Turkleri, Kareb Korsanalarin Babalari olarak hic birseyden korkmaz, dedigi olur, Grand Turk'u istediler Grand Turk oldu.

Bizim Yigit Kara Turkler Kareblerde yanlis kalmis, onlara el uzatmaliyiz ;)

BOZ-OK
02-22-2007, 09:33 AM
Ancak Eskimolar da gercekten Turk!

Daha degiller, ilerde akraba olabilmeleri olasidir tabii... Calismalarimiz devam ediyor, kutuplara ucak bileti bulur bulmaz gerekeni yapicam, ahan da burda soz veriyom...Yalniz sonucun ne olacagini garanti edemem, ortaya nasil bir sekil cikar bilinmez...:cool:

oğuz
02-22-2007, 09:35 AM
Daha degiller, ilerde olabilmeleri olasidir tabii... Calismalarimiz devam ediyor, kutuplara ucak bileti bulur bulmaz gerekeni yapicam, ahan da burda soz veriyom...:cool:

Ben başladm...
Balina yağının yararları adlı kitabı hatmettim :lol:

Tabriz_Han
02-22-2007, 09:38 AM
Nerede Turk gencleri, oraya yirmi/otuz bekar Turk delikanliyi cakdirmadan gonderecez, kisi basi on cocuk, 20-30 sene bekle nufusumuz bine ulasir, 20-30 sene daha bekle, 25,000-50,000 oluruz. Nufusmuz buyudukce birde hikaye uydururuz, bizler binlerce sene onceden buralara geldik diye, oraya'da Turk ederiz :P

Eli sene once Almanyada Turk yoktu, bugun 4 milyon var, eli sene sonrasini dusunun :lol: ailemiz buyuk olsun, cocugumuz bol olsun :D

BOZ-OK
02-22-2007, 09:39 AM
Ben başladm...
Balina yağının yararları adlı kitabı hatmettim :lol:

Ikinci derecede onemli konularla ugrasiyorsun ustad... Bence ilk yapilmasi gereken sey kutuplarda insan neslinin uremesi konusunda eksik olan bilgilerimizi tamamlamak, ondan sonrasi kolay... :cool:

Genc Turk
02-22-2007, 09:40 AM
Yakutistan Turkleri'nden geliyorlar.

oğuz
02-22-2007, 09:41 AM
Ikinci derecede onemli konularla ugrasiyorsun ustad... Bence ilk yapilmasi gereken sey kutuplarda insan neslinin uremesi konusunda eksik olan bilgilerimizi tamamlamak, ondan sonrasi kolay... :cool:

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer üstad...

Bunların yağıda balina,gıdasıda balina olduğuna göre .doku uyuşması sorunu yaşamamak için tedbir almak lazım :cool:

BOZ-OK
02-22-2007, 09:42 AM
Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer üstad...

Bunların yağıda balina,gıdasıda balina olduğuna göre .doku uyuşması sorunu yaşamamak için tedbir almak lazım :cool:

Bak simdi haklisin ustad, maksat ten uyusmazligi olmasin... :cool:

Qarama
02-22-2007, 09:48 AM
Kendi devletimi kurdum, adi, "Londraeli" eskiden bunlar Inglizmis, sonra Londoners oldular, zaman gecti Pakistanlilar ve Zenciler sehire girdi, onlaradan sonra Turk akinlari basladi bize kim durdurabilir artik Turk mahalleleri var.

"Londraeli" - Basbug Tabriz_han, resmi dil Turkce :lol:

Komsu devlet

"Londonistan" - Basbug Musaref, resmi dil Urdu

"Londonika" - Basbug Marly, resmi dil....serbest

Bana Londra mondra demeyin, eskiden oylemis, bugun moda'ya uymaliyiz, kizlar oyle istiyor :P

:lool:

arkada$lar Türk sömürgesi Almanyayi unutmayin :D turkish colonies of germany :D

Tabriz_Han
02-22-2007, 10:03 AM
Bir varmis bir yokmus
Evel zaman icinde
Kalbur saman icinde bir diyar varmis adi Berlindi, bugun ise adi Beylerin, Beylerin cogu Turkce konusur, Beylerliler Almanya icinde Ozerk bolgede yasiyorlar, bazilari Hunlarin zamanindan gelmislerini diyor. Gercegi artik hic kimse bilmiyor ama bir gercek var, o'da Beylerinliler Turkdur :D

Qarama
02-22-2007, 10:15 AM
Bir varmis bir yokmus
Evel zaman icinde
Kalbur saman icinde bir diyar varmis adi Berlindi, bugun ise adi Beylerin, Beylerin cogu Turkce konusur, Beylerliler Almanya icinde Ozerk bolgede yasiyorlar, bazilari Hunlarin zamanindan gelmislerini diyor. Gercegi artik hic kimse bilmiyor ama bir gercek var, o'da Beylerinliler Turkdur :D

benim Ya$adigim $ehrin adida Kölün :D

METE
02-22-2007, 11:41 AM
Uzaylilarda Turk .

Kur_Sad
02-22-2007, 12:08 PM
Hakkaten işin b.ku çıktı ama değinmeden geçemeyeceğim...

Finler Türk değildir fakat Turani bir soydur...Yani akrabadır...
Kaynak:Büyük Türkiye Tarihi Cilt I-II - Ord.Prof.Dr.Yılmaz Öztuna....

Ha inamayacaksınız belki ama Abraham Lincoln'de Türk kanı taşır...
bknz:Meluncanlar...

AFANDI
02-22-2007, 12:23 PM

zetan fince turk dil gurubuna ait bir dil.:D

wolfie
02-22-2007, 01:21 PM
zetan fince turk dil gurubuna ait bir dil.:D
ural-altay dil ailesinin fin-ugor kolundan...

Demir Kağan
02-22-2007, 01:25 PM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=35977