PDA

View Full Version : Nato IRAK'daki cinayetleri icin Türkiyedan yardim istedi

Abu Hurayra
02-26-2007, 04:34 AM
CNN Turk ve bashkalarin dediklerine göre, Nato Türkiyeden bu konuda yardim istemish. Anlashirliki onlar Türkiyenin Kurdlarla olan problemlerini daha abartim kendi cinayetleri yolunda Türkiyeyi kandirib kullanmayi düshünüyorlar.
Bu hakinda nedersiniz?

saygilarla...

Destankutluhan
02-26-2007, 04:46 AM
CNN Turk ve bashkalarin dediklerine göre, Nato Türkiyeden bu konuda yardim istemish. Anlashirliki onlar Türkiyenin Kurdlarla olan problemlerini daha abartim kendi cinayetleri yolunda Türkiyeyi kandirib kullanmayi düshünüyorlar.
Bu hakinda nedersiniz?

saygilarla...

Nato konusu Iran icin gundeme gelmis bulunuyor, detaylari bekliyoruz. Irak icin Nato'nun Turkiye'den yeni bir talebi olabilir ancak bizde halihazir Nato ustleri mevcut.

Demir Kağan
02-26-2007, 04:48 AM
Eğer Nato bizden İran için asker isterse, Kuzey Irak'a girmek için pazarlık yapma olasılığımız ve kazanma ihtimalimiz nedir?

Scofield
03-01-2007, 06:24 AM
Eğer Nato bizden İran için asker isterse, Kuzey Irak'a girmek için pazarlık yapma olasılığımız ve kazanma ihtimalimiz nedir?
0'dir ;) .................

Demir Kağan
03-01-2007, 06:27 AM
0'dir ;) .................

Çünkü.....

Dulkadiroglu
03-01-2007, 06:30 AM

ABDnin sadık usagı kurdler varken Turkiye'nin gucune pek ihtiyacı yok...hem İran'a karsı bi askeri mudahale cok buyuk olaylara neden olur Turkiye'yi bu tehlikeye atmanın zararı cok olur...ve K.Irak'a girmemiz icin pazarlık yapmamıza gerek yok zamanında Kıbrısa harekat duzenlerken de ABD'nin iznini almadık hatta tum ikazlarına ragmen adaya gittik...

Scofield
03-01-2007, 06:32 AM
Çünkü.....
1-Iran'a karadan mudahele edilmeyecek =))
2-Kuzey Irak Iran'i vurabilmek icin Amerikan+Israil ussu olacak. Turkiye'nin girmesine izin verilirse Kuzey Irak yerlileri kafayi siyiracak. Bu da Israil ve Amerika'nin, Kuzey Irak'ta isine geleni sattigini gösterecek ve kimse faydalanamayacak.

Bu sefer Kurtler bile saldirir amerikalilara :D

3-Amerika Irandaki Kurtleri kullaniyor. pkk pejak mejak barzani tarzani marzani hepsi baglantili bunlarin

Demir Kağan
03-01-2007, 06:33 AM
Kıbrıs'a harekât yaparkenki gücümüzle bugünkü gücümüz bir değil.

Dulkadiroglu
03-01-2007, 06:36 AM
Kıbrıs'a harekât yaparkenki gücümüzle bugünkü gücümüz bir değil.

Evet o zaman cok daha gucsuzduk amfibi harekat icin cıkarma gemimiz bile yoktu...

oğuz
03-01-2007, 06:37 AM
İran'a kara saldırısı olmaz doğrudur.Bunun için ABD tetikçi İsrail'i kullanacak.uzun menzilli füzelerle belli hedefler tahrip edildikten sonra geriye nükleer bir problem kalmayacaktır ...
Bu süreçti İran'ın Hürmüz boğazını kapama tehditi varki ne sonuç verir bilemem.
Türkiyeyi NATO şemsiyesi adı altında Irak'a sokmak demek Türkiyenin elinin altındaki tüm insiyatifleri almak olur.Sonra bir koyar yine üçün birini alırız.

Seckjin Khan
03-01-2007, 11:07 AM
koptum habere ya... :lol:

Asıl Başbakanımız Natodan yardım istiyor K.Irak'ta ki Pkk karşı ;) sanmıyorum bцyle birşeyin olacağını...

İran konusunda Tьrkiye'den istenilecek tek şey var o da Hava sahasımızı kullanmak.O nun dışında birşey talep etmeyeceklerdir...

Karayılan
03-01-2007, 11:29 AM
Turk askeri Kuzey Irak'a girecek ancak zaman lazim uygun ortam lazim mazeret lazim. Simdiler de mazeret PKK ama referandumdan sonra ibre tamamen Kerkuk'e kayacak. Kurdlerin pek sansi yok ya Kerkukten vazgececekler yada savasacaklar. Su anda Turk ordusunun Irak iclerine 2 yada 3 saat icerisinde girebilecek tugaylari mevcut. Istesek bu sabah Kerkuk'teyiz. Ancak is savasmkla bitmyor savasmak bizim icin en kolay is onemli olan uluslar arasi alanda destekciler bulmak.

Bu da nasi gerceklesir.

1 Kerkuk petrolleri tehlikeye girerse dunya petrol fiyatlari tavan yapacaktir. Bu Rusya'nin isine gelir ancak ABD ekonomisi krize girer. Bu nedenle Rusya uluslar arasi alanda destek verecek ulkelerin en basında geliyor.
2 Iran boyle bir operasyonu destekler. Cunku pjak onlarin pkksi ve kurd yonetimi pjak'a aciktan destek veriyor. Iran bolgeye asker sokamaz cunku bu ABD ile catismak demek. Ancak gerekli siyasi destegi verirler. kurdlerin gucunun kirilmasi demek siilerin birinci hukumet ortagi olmasi demek bu yonuylede Iran'in isine gelir.
3 Bu iki devletin muttefiki olan Hindistan ve Cin'de destekleyici rol ustlenebilir. Ancak petrol fiyatlari nedeniyle bu ulkelerin canı yanacktir. Bu yuzden bunlarin destegi kesin degil.

Baska bir ihtimal daha var ki bu en guclu olanı. ABD bizzat kendisi bu operasyonu destekler ve Turkiye'yi bu ulkelere kaptırmaz. Hukumetin istedigide bu ve eninde sonunda olacak olanda bu. Yanlız bu ihtimalin digerinden bir farki var. Turk ordusu bolgede ABD askeri gibi Arap'larla catısak zorunda kalacak. Sonucta baris gucu statusu ile girecek askerlerimiz.
Boylece petrol krizide yasanmayacak sadece Irak'a yeni bir baris gucu knuslandırılmıs olacak o kadar.

Yani 2008'de Turk askeri Irak'ta olacak. Olmak zorunda yoksa ilerde kudler cok buyuk bir tehlike olabilir. Simdiden baslari ezilmeli.