View Full Version : Ülkü Ocakları - Ülkücü Gençlik
Yahu n'olacak bu ocaktaki genclerimizi hali boyle ? Arada bir ocaga ugruyorum "onu kestim,bunu dogradım,onu dovdum..." Yazık bu genclige.
Demir Kağan
03-02-2007, 12:43 PM
Yahu n'olacak bu ocaktaki genclerimizi hali boyle ? Arada bir ocaga ugruyorum "onu kestim,bunu dogradım,onu dovdum..." Yazık bu genclige.
Pişirsek mi? :lol:
yavuz
03-02-2007, 12:50 PM
Pişirsek mi? :lol:
"Ocak"ta pişmeleri lazımdı, -sözde- ama nerede?
Dulkadiroglu
03-02-2007, 12:53 PM
Ocakta pismeye niyetli herkes gerekli egitimi ve terbiyeyi alır ama dikkat "niyet"i olanlar;)
yavuz
03-02-2007, 12:57 PM
Ocakta pismeye niyetli herkes gerekli egitimi ve terbiyeyi alır ama dikkat "niyet"i olanlar;)
Ocak, paslanmış yahu...
Ama şöyle bir CHP ve ÖDP'lilere bakınca, vallahi Ülkücüler gözüme bir sevimli geliyorlar ki; sorma!
Dulkadiroglu
03-02-2007, 12:58 PM
Ocak, paslanmış yahu...
Ama şöyle bir CHP ve ÖDP'lilere bakınca, vallahi Ülkücüler gözüme bir sevimli geliyorlar ki; sorma!
Ulkuculer ozellikle Turkiye'de bu kadar cok hain varken cok gerekli bir teskilat...
Demir Kağan
03-02-2007, 01:00 PM
Vaaay be!
Neymiş bu ülkücüler böyle.
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:02 PM
Vaaay be!
Neymiş bu ülkücüler böyle.
Bu dedigini ilerde sana hatırlatıcam;)
Ulkucu genclerimiz cok tecrubesiz ve romantik. Gozu kara cocuklar. Bu iyi degil, iclerinde oyleleri varki goz gore gore kullanıldıklarına sahit oluyorum. Neyse zamanla herseyi duzeltecegiz insallah.
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:05 PM
Ulkucu genclerimiz cok tecrubesiz ve romantik. Gozu kara cocuklar. Bu iyi degil, iclerinde oyleleri varki goz gore gore kullanıldıklarına sahit oluyorum. Neyse zamanla herseyi duzeltecegiz insallah.
İnsallah daha yararlı bi teskilat olucak...
yavuz
03-02-2007, 01:06 PM
O 20-25 yaşlarındaki reis müsvettelerinden arındırmak lazım ocağı... Bunun da tek yolu Ocağı kapatıp, 5 yıl sonra tekrar başka bir isimle açmak (diye düşündüm birkaç gün önce).
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:09 PM
O 20-25 yaşlarındaki reis müsvettelerinden arındırmak lazım ocağı... Bunun da tek yolu Ocağı kapatıp, 5 yıl sonra tekrar başka bir isimle açmak (diye düşündüm birkaç gün önce).
O 5 yıl boyunca nolcak peki?ben sana soliyeyim bir cok dernek acılcak bu gucun bolunmesi anlamına gelicek;) kaliteli kadrolar gereksizleri ayıklayabilir...
Reislerle aram yok pek, daha bir tanesine "reis" demisligimde. Bu yuzden reis oldum sanırım :D
Demir Kağan
03-02-2007, 01:12 PM
Bakınız geçen günlerde Destankutluhan kardeşimiz çok güzel bir yazı koydu.
Buyrun okuyun:
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/6010123.asp?m=1&gid=112&srid=3603&oid=1
Ocaklarda, fırınlarda veya marketlerde pek takılmayın.
yavuz
03-02-2007, 01:15 PM
Buyrun okuyun:
Hürriyet Gazetesi; para için kurulmuş gazetenin incileri...
Demir Kağan
03-02-2007, 01:17 PM
Yavuz, militan olma kardeşim, militan olma.
Senin gibi güzel gençlerimizi kaybetmeyelim.
Başlığı da yamultmayalım. :)
Kullanılan pek cok kisi biliyorum bende buralarda. Adamlar oyunuza ve boyunuza bakıyorlar :) Genclerimizin coguda arkası olsun diye giriyor ocaklara. Ocaklık fena birsey degil ama yanlıs yonetiliyor bunun da yanlıs sonucları doguyor. Ben bir tarafından tuttum duzeltmeye calısıyorum sizde bir tarafından tutun.
yavuz
03-02-2007, 01:20 PM
Yavuz, militan olma kardeşim, militan olma.
Senin gibi güzel gençlerimizi kaybetmeyelim.
Başlığı da yamultmayalım. :)
Birşey gerçekse bile; Hürriyet, Milliyet ve Sabah "gazeteleri"nde yazıyorsa, inanmam! Çünkü, işin ucunda mutlaka para, madde... "ÇIKAR" kaygısı vardır. Gazeteciliği bu ülkede asıl yapmış ve yapacak olanlar, kemerini sıkanlardır; gazetenin onda dokuzunu reklamla dolduranlar, sırf tiraj ve satış uğruna anasayfada 18+ içerik bulunduranlar değil!
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:23 PM
Buyrun okuyun:
1-Elestirceksen belli bir saygı cercevesinde elestir bole ilkokul 2 seviyesi kelime oyunlarıyla deil;)
2-Yarın bir gun kurdler yumruklu,bıcaklı,silahlı ırkcı saldırılar baslatsa sehirlerde nasıl tepki verirsin?
yavuz
03-02-2007, 01:27 PM
2-Yarın bir gun kurdler yumruklu,bıcaklı,silahlı ırkcı saldırılar baslatsa sehirlerde nasıl tepki verirsin?
Ben bir "Don Kişot"luk sezdim Muhammet soydaşımda, din kardeşimde... Ama... Bakalım! Gün ola, hayr'ola... ;)
Demir Kağan
03-02-2007, 01:29 PM
Dulkadiroğlu ve yavuz, siz şimdi diyorsunuz ki ülkü ocaklarında gençler kullanılmadı ve kullanılmıyor.
"Yarın bir gun kurdler yumruklu,bıcaklı,silahlı ırkcı saldırılar baslatsa sehirlerde", karşılık veririm güzel kardeşim, karşılık.
yavuz
03-02-2007, 01:32 PM
Dulkadiroğlu ve yavuz, siz şimdi diyorsunuz ki ülkü ocaklarında gençler kullanılmadı ve kullanılmıyor.
Hayır, lütfen yanlış anlama... Kullanıldı ve kullanılıyordurlar da belki hala, bilemem. Ama ne olursa olsun -kendi geleceği pek açık olmasa da- ülke geleceği için yararlı bir kurumdur Ülkü Ocakları.
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:34 PM
"Yarın bir gun kurdler yumruklu,bıcaklı,silahlı ırkcı saldırılar baslatsa sehirlerde", karşılık veririm güzel kardeşim, karşılık.
Kullanılanlar mutlaka olmustur...
Karsılık derken ne kastettin?naıl karsılık verirdin?
Yahu yok onlar gerilla takılıyorlar yemez oyle sokakta delikanlı gibi dalmak.
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:40 PM
Yahu yok onlar gerilla takılıyorlar yemez oyle sokakta delikanlı gibi dalmak.
Hic belli olmaz...Bursa'da Gocmen kızlara kurdler laf atmıstı Gocmenler de kurdleri dovmus bunun uzerine baya bi kurd toplanıp evlere saldırmıstı camları filan kırmıslardı...hos sonra o begenilmeyen Ulku Ocagı 2 otobusle Kestel'e gitti ve kurdlerin agzının payını verdi(:
Demir Kağan
03-02-2007, 01:41 PM
Kullanılanlar mutlaka olmustur...
Karsılık derken ne kastettin?naıl karsılık verirdin?
Silâha silâhla, oyuna oyunla karşılık verilir.
Mgas, işin gücün yok böyle başlıklar açıyorsun. :lol:
Mgas, işin gücün yok böyle başlıklar açıyorsun. :lol:
Bu bir komplo :D:D:D
yavuz
03-02-2007, 01:44 PM
Yüce devletimizin adaleti iki tarafa da ceza verir ama... :lol:
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:45 PM
İste sag-sol olaylarında olan da budur zaten;) demek ki sende de kullanılma potansiyeli var;)
Demir Kağan
Yüce devletimizin adaleti iki tarafa da ceza verir ama... :lol:
Doğru.
Bir sağdan keserler, bir soldan. :lol:
nurhak
Buyrun okuyun:
Ocaklarda, fırınlarda veya marketlerde pek takılmayın.:twisted: :twisted: :twisted:
Şimdi bu gençler pastahanelerde,muhallebicilerdemi vakit öldürecek yani..;)
Demir Kağan
03-02-2007, 01:46 PM
:twisted: :twisted: :twisted:
Şimdi bu gençler pastahanelerde,muhallebicilerdemi vakit öldürecek yani..;)
Barlar ve kafeler daha iyi seçimler gibi duruyorlar abi. :)
Hic belli olmaz...Bursa'da Gocmen kızlara kurdler laf atmıstı Gocmenler de kurdleri dovmus bunun uzerine baya bi kurd toplanıp evlere saldırmıstı camları filan kırmıslardı...hos sonra o begenilmeyen Ulku Ocagı 2 otobusle Kestel'e gitti ve kurdlerin agzının payını verdi(:
Bu da pek dogru degil. Eger ortada bir suc varsa muhattabı polistir. Ama sen diyorsan bizim amacımız polisimize yardım icin saldırganların kacmasını engelleyip polisimize yardım etmekti...o zaman tamam :D
yavuz
03-02-2007, 01:47 PM
Barlar ve kafeler daha iyi seçimler gibi duruyorlar abi. :)
Tekkeler, camiler, dergahlar, mescitler ne güne duruyor? :cool:
Universiteler, kutuphaneler...
Dulkadiroglu
03-02-2007, 01:50 PM
BURSA NUTKU
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933
http://www.devletim.com/images/haber/ata_imza.gif
Ben sadece Atama layık bi Turk Genci olmak istiyorum hepsi bu(:
yavuz
03-02-2007, 01:54 PM
BURSA NUTKU
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933
http://www.devletim.com/images/haber/ata_imza.gif
Ben sadece Atama layık bi Turk Genci olmak istiyorum hepsi bu(:
Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere, 1980 ve öncesi Ülkücülerinin ne kadar Atatürkçü oldukları da bir kez daha ortaya çıkıyor böylelikle... Onlar sadece inandıklarının ve ülkülerinin adamlarıydılar, yıllarca yattılar ve çıktılar. Belki de bunun için Atatürkçü olmak gerekmez! Vatansever her gencin, her vatandaşın sahip olması gereken bir "ahlak" mertebesidir, bilinçliliktir bu...
Meseleki Turk Genci ne zaman mudahale edeceginin ve bu mudahalenin ne siddetde olabilicegi kanısına varsın. Onceden de dedidigim gibi hudutlar var. Bu hudutları asmadan bu fillerin gerceklestirilmesi gerekiliyor.
nurhak
03-02-2007, 02:02 PM
Tekkeler, camiler, dergahlar, mescitler ne güne duruyor?
hangi tekkeler ve dergahlar....kaldımı ki?...:cool:
Universiteler, kutuphaneler...
Okuyup,bir meslek sahibi olabilmek için mi?,gitmiş olmak için mi?..;)
Demir Kağan
03-02-2007, 02:03 PM
Okuyup,bir meslek sahibi olabilmek için mi?,gitmiş olmak için mi?..;)
E diyorum bar diye. :lol:
yavuz
03-02-2007, 02:08 PM
İstanbul'da topluma açık tonlarca dergah var, bildiğim kadarıyla... Zaten pek de bir zararı yok, şu Hizbullahçılar filan olmasa...
Okuyup,bir meslek sahibi olabilmek için mi?,gitmiş olmak için mi?..
İkisi icin de degil. Sadece ogrenmek icin. Dunyada ne olup bitiyor diye ogrenmek icin, tarihimizde neler olmus ogrenmek icin bize verilen su sınırlı hayatımızda bilgili bir insan olarak yasamak icin...
nurhak
03-02-2007, 02:16 PM
Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere, 1980 ve öncesi Ülkücülerinin ne kadar Atatürkçü oldukları da bir kez daha ortaya çıkıyor böylelikle... Onlar sadece inandıklarının ve ülkülerinin adamlarıydılar, yıllarca yattılar ve çıktılar. Belki de bunun için Atatürkçü olmak gerekmez! Vatansever her gencin, her vatandaşın sahip olması gereken bir "ahlak" mertebesidir, bilinçliliktir bu...Bakın Gençler bu konuda pek konuşmayı sevmem ama bu manada size bir iki gerçeği o dönemi canlı yaşıyan bir abiniz olarak anlatıyım;Demirel'in bir lafı var;11 eylülde akan kan 12 eylülde bir anda nasıl durdu diye.Nasıl mı durdu hepimizi sagcısını,solcusunu elleriyle koymuş gibi,daldan elma toplar gibi topladılar,kaçması gerekenler zaten bir şekilde kacırıldı,kalanların hepsininde bu vatanı en az sizler kadar sevdiğine yemin edebilirim.Sagcısı solcusu cok işkencelere maruz kaldı sizler belki asılanları biliyorsunuz,ya yok olanlar,arada kaybolanlar,cok acı günlerdi o günler rabbim bu vatana ve bu ülkenin gençlerine o günleri bir daha yaşatmasın.İşte onun için hep uyanık olun diye bazen belkide sizleri fazla sıkıyorum,ama şu son yıllarda gördüğüm gençlik de beni fazlasıyla endişelendirmiyor desem yalan olur.Gerek yaşam tarzı,gerek kılık kıyafet,belki yaşımızdan kaynaklanıyor olabilir ama ben bir Türk Gencini öyle tasavvur edemiyorum,ne olur bu konuda beni bağışlayın.saygılarımla
Karayılan
03-02-2007, 02:22 PM
Polat Alemdar'i reis yapacaklarmis
nurhak
03-02-2007, 02:24 PM
İstanbul'da topluma açık tonlarca dergah var, bildiğim kadarıyla... Zaten pek de bir zararı yok, şu Hizbullahçılar filan olmasa...Sevgili Yavuz o dergahlar ne Yunus'un,ne Hacı Bayram Veli'nin,nede Mevlana'nın dergahı olamıyacaklar,şimdiki Reislerin birbirine carptığı ocakların,bizim ocaklarımız gibi,olamıyacağı gibi.....
Polat Alemdar'i reis yapacaklarmis
O kadar duseceklerini sanmıyorum.
Seckjin Khan
03-02-2007, 06:28 PM
napıyorsunuz bakalım Ülkücü gençlik :cool:
Kur_Sad
03-02-2007, 07:26 PM
Vayyy be!!!Ben bu forumun değerini bilememişim şimdiye kadar!Burada ne cevherler varmış!Ne büyük hizmetler yapmışlar vatana,millete , hepsi birer umman hatta komunizmi de bu forumdakiler durdurmuş!!!
Bu yüzden hakları var tabi Ülkü Ocakları hakkında istedikleri gibi atıp tutmaya!!!
Çok merak ediyorum bu yazanların kaçı Ocak'tan içeri adım atmıştır bir kez olsun....
"Ülkü Ocakları" temeli dualarla atılan bir ilim yuvasıdır.Yesevi Ocağı'nın çağımızdaki tezahürüdür!Bunu faşistler,din düşmanları,arapçılar hele hele komunistler asla anlayamaz!Çünkü onların afakı kararmıştır.Şahan diyordu ya:"Çıkarın şu at gözlüklerini yavv!"
Küçük beyinlerinde hayatı ve anlamını algıladıklarını sanan çoluk-çocuğun "Ocak"ı eleştirme hakkı yoktur!
Sorarlar adama:
Sen ne yaptın da beğenmiyorsun Ocağı???
"Ahde vefasızlık imansızlıktır"
Siz bugün "Müslüman"ım "Türk"üm diyebiliyorsanız, bugün hala ezanlar okunuyorsa , hala dalgalanıyorsa ay-yıldızlı bayrak bunu Ülkücülere borçludur bu ülke!
Ülkücüler kullanılmış-mış-mış!!!
Sağ-sol olaylarıymış-mış-mış!!!
Ülkücüler sağcı ya da solcu değildir.Bizler "Türk Milliyetçisi"yiz!
Sağın solun ne olduğunu bilmeyenler yorum yapmaya kalkmasın!
Başbuğ o dönemde şu sözü söylemiştir: "Solun ihanete varan tavırlarından dolayı sağ ile kavgamızı erteliyoruz!"
Sağ kimdir?Liberal-kapitalistler sağdır.Ve bunlar genelde İslamiyeti sömürür!Tayyip mesela...Ya da Demirel denen...Bakın bunların uyguladığı ekonomik politikalara!Kapitalisttirler!
Ülkücüler kamplaşmanın bir tarafı olmadılar asla.O dönemde mücadele veren insanlar bu milletin öz evlatlarıydılar.Ve bu uğurda 5 BİN ŞEHİD verildi!
Ocak bu insanlarla var oldu!Bu insanlar b.k yoluna gitmedi birileri gibi ŞEHİD OLDU!
Ertuğrul Dursun Önkuzu,
Süleyman Özmen,
Ruhi Kılıçkıran,
Yusuf İmamoğlu,
Yahya Gözütok,
Velican Oduncu,
Alper Tunga Uytun,
Yahya Gözütok...
ve daha binlercesi...
ama birileri çıkıp bu insanların kullanıldığını söylüyor!YUH demekten başka bir şey gelmiyor elimden...
Günümüze gelirsek!Bakalım gençliğimize:
-Bir kısmı bar-disko-kafe-kahvehane gibi yerlerde ömür çürütüyor.Ya yanında bi kız var gününü gün ediyor ya kağıt oynamakla harcıyo saatlerini.
-Bir kısmı Milli Kültüründen kopmuş Komunizm/Sosyalizm ya da vesair bilmemne yolunda fuhşiyata alet oluyor.Gözlerimle görüyorum 18 yaşındaki üniversiteli kızların "devrim"cilik adı altında kucaktan kucağa atladığını...
-Bir kısmıda "ışık ev"lerine çekilmiş gece-gündüz risale okuyor.Allah'a küfretseler gıkları çıkmıyor!
Tüm bunlar olurken tek bir gençlik var küfrün ve zulmün karşısında!Okuyan,tartışan,araştıran,öğrenen ve öğreten gençlik!Ülkücülük yıkımdan ibaret değildir.Gerektiğinde yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın ama biz altın bir nesil yetiştirmek için uğraşıyoruz.
Bugün bir konferanstaydık:ODTÜlü,Bilkentli,Gazili (o beğenmediğiniz Teknik-Eğitimden bi sürü adam vardı gönüllü gelmiş) Ülküdaşlar olarak!
Ha keza yarın "Emin Işınsu" hanımefendiyi dinleyeceğiz!Biz toplantılarımızda şu şunu yaptı bu bunu yaptıyı konuşmuyoruz.Liberlizmi,Komunizmi,Serbest Piyasa Ekonomisini,Enerji Oyunlarını,Stratejik Oyunları konuşuyoruz.
Açın bakın kardeşim "Ülkü Ocakları Dergisini"!Allah rızası için bir kez açıp bakın.Ortaya ciddi bir emek konuyor...
Öyle klavye başından atıp-tutmakla,milliyetçiyim demekle,gerekirse şunu yaparım bunu yaparım demekle olmuyor bu işler!Yapın ondan sonra konuşun!
Bu kutsal "Ocak"a kimsenin dil uzatmaya hakkı yok!
Bana öyle yok ben şurda reislik yaptım burda resilik yaptım edebiyatına da girmeyin!Nasıl oluyorsa herkes reislik yapmış bi dönem.Herkes Ocakta bulunmuş!Sonra beğenmemiş bırakmış.Ben çocukluğumdan beri Ocaktayım.4 yıldır aktif olarak çeşitli Ocaklarda görevde bulundum.Lise Reisliği de yaptım,Gençlik Kolları Başkanlığı da, seminercilik de...Ama bugüne kadar kendi isteğiyle Ocaktan ayrılan görmedim.FGidenlerin hepsi Ocağa yakışmayan hareketlerinden dolayı kovuldu!
Ha eğer ben şunu yaptım diyeceksinizi ispatını isterim.Özelden gönderin bana bilgilerinizi sordururuz Ocağa var mı böyle biri diye!
Atatrük'ün Bursa Nutku için de teşekkürler...
İbret alsın birileri...
Sanal kahramanlar...
Seckjin Khan
03-02-2007, 07:32 PM
Ülkü Ocaklarının kuruluş amacı iyi bir eğitim ve milli düşünceyi benimsetme olabilir ve bu gençlere iyi bir yol olabilir...
ama malesef ben hoş şeyler görmedim.lise yıllarımda ülkü ocakları gençlerinin yaptığı tek şey nedense hep kız kavgalarıydı...
umarım benim gördüğüm istisnadır.eğer değilse de umarım amacına o emele tekrar geri dönerler...
Demir Kağan
03-03-2007, 02:28 AM
Eskişehir'deki mahkeme olayında yaşananları hatırlatırım.
Taksim'de eylem yapıp sonra Tünel'in oraya kaçanların halktan yediği dayağı hatırlatırım.
Yine İstanbul'da bir eylem sonrası linç ediliyormuş gibi dayak yiyen teröristi hatırlatırım.
Tayadlılar denen sürüngenler derneği üyelerinin Rize'de ve Trabzon'da yediği dayağı ve linçle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatırım.
Bakın Gençler bu konuda pek konuşmayı sevmem ama bu manada size bir iki gerçeği o dönemi canlı yaşıyan bir abiniz olarak anlatıyım;Demirel'in bir lafı var;11 eylülde akan kan 12 eylülde bir anda nasıl durdu diye.Nasıl mı durdu hepimizi sagcısını,solcusunu elleriyle koymuş gibi,daldan elma toplar gibi topladılar,kaçması gerekenler zaten bir şekilde kacırıldı,kalanların hepsininde bu vatanı en az sizler kadar sevdiğine yemin edebilirim.Sagcısı solcusu cok işkencelere maruz kaldı sizler belki asılanları biliyorsunuz,ya yok olanlar,arada kaybolanlar,cok acı günlerdi o günler rabbim bu vatana ve bu ülkenin gençlerine o günleri bir daha yaşatmasın.İşte onun için hep uyanık olun diye bazen belkide sizleri fazla sıkıyorum,ama şu son yıllarda gördüğüm gençlik de beni fazlasıyla endişelendirmiyor desem yalan olur.Gerek yaşam tarzı,gerek kılık kıyafet,belki yaşımızdan kaynaklanıyor olabilir ama ben bir Türk Gencini öyle tasavvur edemiyorum,ne olur bu konuda beni bağışlayın.saygılarımla
Yüreğine sağlık abi. Ama olur mu, onlar "ülkeyi komünizmden korudular", şimdi de bulurlar koruyacak bir şey. :)
Vayyy be!!!Ben bu forumun değerini bilememişim şimdiye kadar!Burada ne cevherler varmış!Ne büyük hizmetler yapmışlar vatana,millete , hepsi birer umman hatta komunizmi de bu forumdakiler durdurmuş!!!
Bu yüzden hakları var tabi Ülkü Ocakları hakkında istedikleri gibi atıp tutmaya!!!
Çok merak ediyorum bu yazanların kaçı Ocak'tan içeri adım atmıştır bir kez olsun....
"Ülkü Ocakları" temeli dualarla atılan bir ilim yuvasıdır.Yesevi Ocağı'nın çağımızdaki tezahürüdür!Bunu faşistler,din düşmanları,arapçılar hele hele komunistler asla anlayamaz!Çünkü onların afakı kararmıştır.Şahan diyordu ya:"Çıkarın şu at gözlüklerini yavv!"
Küçük beyinlerinde hayatı ve anlamını algıladıklarını sanan çoluk-çocuğun "Ocak"ı eleştirme hakkı yoktur!
Sorarlar adama:
Siz bugün "Müslüman"ım "Türk"üm diyebiliyorsanız, bugün hala ezanlar okunuyorsa , hala dalgalanıyorsa ay-yıldızlı bayrak bunu Ülkücülere borçludur bu ülke!
Başbuğ o dönemde şu sözü söylemiştir: "Solun ihanete varan tavırlarından dolayı sağ ile kavgamızı erteliyoruz!"
Sağ kimdir?Liberal-kapitalistler sağdır.Ve bunlar genelde İslamiyeti sömürür!Tayyip mesela...Ya da Demirel denen...Bakın bunların uyguladığı ekonomik politikalara!Kapitalisttirler!
Ülkücüler kamplaşmanın bir tarafı olmadılar asla.O dönemde mücadele veren insanlar bu milletin öz evlatlarıydılar.Ve bu uğurda 5 BİN ŞEHİD verildi!
Ocak bu insanlarla var oldu!Bu insanlar b.k yoluna gitmedi birileri gibi ŞEHİD OLDU!
Ertuğrul Dursun Önkuzu,
Süleyman Özmen,
Ruhi Kılıçkıran,
Yusuf İmamoğlu,
Yahya Gözütok,
Velican Oduncu,
Alper Tunga Uytun,
Yahya Gözütok...
ve daha binlercesi...
ama birileri çıkıp bu insanların kullanıldığını söylüyor!YUH demekten başka bir şey gelmiyor elimden...
-Bir kısmı bar-disko-kafe-kahvehane gibi yerlerde ömür çürütüyor.Ya yanında bi kız var gününü gün ediyor ya kağıt oynamakla harcıyo saatlerini.
-Bir kısmı Milli Kültüründen kopmuş Komunizm/Sosyalizm ya da vesair bilmemne yolunda fuhşiyata alet oluyor.Gözlerimle görüyorum 18 yaşındaki üniversiteli kızların "devrim"cilik adı altında kucaktan kucağa atladığını...
-Bir kısmıda "ışık ev"lerine çekilmiş gece-gündüz risale okuyor.Allah'a küfretseler gıkları çıkmıyor!
Tüm bunlar olurken tek bir gençlik var küfrün ve zulmün karşısında!Okuyan,tartışan,araştıran,öğrenen ve öğreten gençlik!Ülkücülük yıkımdan ibaret değildir.Gerektiğinde yapacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın ama biz altın bir nesil yetiştirmek için uğraşıyoruz.
Bugün bir konferanstaydık:ODTÜlü,Bilkentli,Gazili (o beğenmediğiniz Teknik-Eğitimden bi sürü adam vardı gönüllü gelmiş) Ülküdaşlar olarak!
Ha keza yarın "Emin Işınsu" hanımefendiyi dinleyeceğiz!Biz toplantılarımızda şu şunu yaptı bu bunu yaptıyı konuşmuyoruz.Liberlizmi,Komunizmi,Serbest Piyasa Ekonomisini,Enerji Oyunlarını,Stratejik Oyunları konuşuyoruz.
Açın bakın kardeşim "Ülkü Ocakları Dergisini"!Allah rızası için bir kez açıp bakın.Ortaya ciddi bir emek konuyor...
Öyle klavye başından atıp-tutmakla,milliyetçiyim demekle,gerekirse şunu yaparım bunu yaparım demekle olmuyor bu işler!Yapın ondan sonra konuşun!
Bana öyle yok ben şurda reislik yaptım burda resilik yaptım edebiyatına da girmeyin!Nasıl oluyorsa herkes reislik yapmış bi dönem.Herkes Ocakta bulunmuş!Sonra beğenmemiş bırakmış.Ben çocukluğumdan beri Ocaktayım.4 yıldır aktif olarak çeşitli Ocaklarda görevde bulundum.Lise Reisliği de yaptım,Gençlik Kolları Başkanlığı da, seminercilik de...Ama bugüne kadar kendi isteğiyle Ocaktan ayrılan görmedim.FGidenlerin hepsi Ocağa yakışmayan hareketlerinden dolayı kovuldu!
Ha eğer ben şunu yaptım diyeceksinizi ispatını isterim.Özelden gönderin bana bilgilerinizi sordururuz Ocağa var mı böyle biri diye!
İbret alsın birileri...
Sanal kahramanlar...
Gaza gelmeden dostlar, gaza gelmeden.
Sizin şu ülkeyi komünizmden korumak muhabbetinizi hiç anlamam ya, bu da ayrı bir meseledir. Benim ocakla falan işim olmadı. Ortaikinci sınıfa giderken bir gün gittim, madem benim gibi milliyetçiler diye, bir baktım adamlar Kur'an okuyor Arapça, ben de eyvallah dedim çıktım, ilk ve son gidişimdir.
Değerli kardeşim, bakınız, artık sağ sol ayrımı yapma vakti değildir. Bunların hepsini geçelim ve Türklük altında birleşelim, vatanımız elden gidiyor. Önemli olan komünist, ülkücü, Türkçü, ırkçı, ıvır, zıvır olmak değil, bu vatan için bir şeyler yapabilmektir. Ülkü ocaklarında yetişen gençliği de, komünist oluşumlar içinde olan gençleri de biliyoruz. Madem ülkücüler olarak bir şeyler yapmak istiyorsunuz, eğitim verin önce gençlerinize. Artık uzlaşmayı bilelim.
genco
03-03-2007, 05:31 AM
Sorarlar adama:
Ertuğrul Dursun Önkuzu,
Süleyman Özmen,
Ruhi Kılıçkıran,
Yusuf İmamoğlu,
Yahya Gözütok,
Velican Oduncu,
Alper Tunga Uytun,
Yahya Gözütok...
ve daha binlercesi...
İbret alsın birileri...
Sanal kahramanlar...
Kürşat,
Bazıları yine "at gözlüğü"yle bakmışlar meseleye...
Kalem yerine; eline, önce balyoz alıp "duvar kafalar"ı yıkmalıydın...belki o zaman daha yararlı iş yapmış olurdun...
Gerçek şu ki: "su üstüne yazı yazmak" zordur...
genco
03-03-2007, 05:57 AM
=Demir Kağan;648541]bir baktım adamlar Kur'an okuyor Arapça, ben de eyvallah dedim çıktım, ilk ve son gidişimdir.
Demir Kağan! Biliyorsun... Özbekler de Kuran okurlar...
Merak ettim; madem Kuran okumak seni rahatsız ediyor, bu sitede ne işin var, anlayamadım doğrusu? Buraya Kuran okumayı yasaklamaya mı geldin yoksa? :lol: :lol:
Demir Kağan
03-03-2007, 06:01 AM
Demir Kağan! Biliyorsun... Özbekler de Kuran okurlar...
Merak ettim; madem Kuran okumak seni rahatsız ediyor, bu sitede ne işin var, anlayamadım doğrusu? Buraya Kuran okumayı yasaklamaya mı geldin yoksa? :lol: :lol:
Seni kartel medyası seniii.. :lol:
Türk milliyetçisi Arapça okuyor diye. ;)
Ben de okuyorum Kur'an. ;)
genco
03-03-2007, 06:16 AM
Türk milliyetçisi Arapça okuyor diye. ;)
Ben de okuyorum Kur'an. ;)
Senin okuduğun Kuran'daki dualar, sureler,ayetler ne dili?::lol: lol:
Demir Kağan
03-03-2007, 06:18 AM
Senin okuduğun Kuran'daki dualar, sureler,ayetler ne dili?::lol: lol:
İyi bakın; TÜRKÇE.
genco
03-03-2007, 06:28 AM
İyi bakın; TÜRKÇE.
Artık bi Türkçe dua okursun bize:lol:
Demir Kağan
03-03-2007, 06:33 AM
Artık bi Türkçe dua okursun bize:lol:
Allah hepimize ömrümüzün sonuna kadar Türk gibi yaşamayı, Türkçe konuşmayı ve Türkçe yaşamayı kısmet etsin.
Allah kimsenin aklını noksan kılmasın.
Allah herkese istediğini versin.
Allah kabul etsin. ;)
-
Aklıma bir anım geldi şimdi, o zamanlar deist vakitlerim, Ramazan'da arkadaşlarla Sultanahmet'e gittik. Yemekleri yedik, e hadi biri dua etsinler oldu, yemek duasını bildiğim için bana sen et duayı dediler, tamam dedim. :)
Ellerimi kaldırdım ve düşünmeye başladım, nasıldı bu dua, nitekim yarısını unutmuştum.. Derken bir arkadaş:
- "Allah o'nun adı Allah!" demesin mi? :lol:
genco
03-03-2007, 06:57 AM
Allah kimsenin aklını noksan kılmasın.
En çok da bu duaya amin...
Kur_Sad
03-03-2007, 10:35 AM
Yüreğine sağlık abi. Ama olur mu, onlar "ülkeyi komünizmden korudular", şimdi de bulurlar koruyacak bir şey. :)
Gaza gelmeden dostlar, gaza gelmeden.
Sizin şu ülkeyi komünizmden korumak muhabbetinizi hiç anlamam ya, bu da ayrı bir meseledir. Benim ocakla falan işim olmadı. Ortaikinci sınıfa giderken bir gün gittim, madem benim gibi milliyetçiler diye, bir baktım adamlar Kur'an okuyor Arapça, ben de eyvallah dedim çıktım, ilk ve son gidişimdir.
Değerli kardeşim, bakınız, artık sağ sol ayrımı yapma vakti değildir. Bunların hepsini geçelim ve Türklük altında birleşelim, vatanımız elden gidiyor. Önemli olan komünist, ülkücü, Türkçü, ırkçı, ıvır, zıvır olmak değil, bu vatan için bir şeyler yapabilmektir. Ülkü ocaklarında yetişen gençliği de, komünist oluşumlar içinde olan gençleri de biliyoruz. Madem ülkücüler olarak bir şeyler yapmak istiyorsunuz, eğitim verin önce gençlerinize. Artık uzlaşmayı bilelim.
Biliyorum anlamadığını.Senle tartışacak pek bişeyim de yok aslında.
İslamiyet Arapların değil tüm insan ve cinlerindir.
Ama Kur'an'ın orijinalinden okunması daha makbuldur.Edebalı da Osmancık da Fatih de Yavuz da Abdülhamid de Kur'an'ı öyle okudu...Ha sen onları atadan saymıyorsan bişey diyemem yine konuşacak birşeyim olmaz senle...
İyi okumamışsın sağcı ya da solcu olmadığımızı söyledim.Komunistlerle ya da ıvır zıvırlarla bir tutamazsın Ülkücü Gençliği.Nasıl eğitim verildiğini de yazdım.İşte önyargı böyle bişey okumadan yorum yaptırıyor insana...
Karayılan
03-03-2007, 11:22 AM
At gozlukleriyle bakmak demis biri.
Soruyorum size hanginiz memnunsunuz ocaklardan?
Tamam haklisiniz gecmiste guzel seyler yaptilar. Ama neden hatalarini da soylemiyorsunuz? Elestirilemez mi MHP ve ulku ocaklari?
Komunizm artik tehlike degil bizim icin. Daha buyuk tehlikeler var. AB var, cemaatler var, kurdculer var. Ne yaptilar bunlara karsi? Bahceli ne zaman cikip AB degil Turan dedi? Tanri icin soyleyin niye AB'ye hayir diye sokaklara dokulmediniz? Bazilariniz neden FG'yi savunmaya devam ediyor? Neden icinizde bu adamlar? Neden, neden, neden? Yuz bin kere neden...
Nasil Turkculuk bu, Istanbul Universite'sinde Gagauz kandaslarimiza neden kotu muamele yapidi? Hac takti diye neden o insanlar dislandi? Neden Alevileri kesenler arasinda ulkuculer de vardi? Onlar bizim kandasimiz degil mi? Azerilere de mi aynini yapacaksiniz Alevi olduklari icin? Neden hep derin devletle birlikte siz de varsiniz? Neden bir tarafiniz hep karanlik? Nasil ulkuculuk bunlar? Nasil bir ulku bu?
Soyleyince suc olur iste. Cunku size el degmez laf soylenemez...Degil mi?
yavuz
03-03-2007, 11:37 AM
Azerilere de mi aynini yapacaksiniz Alevi olduklari icin?
Caferilik ile Alevilik aynı şeyler mi?
Kimsecikler Alevilere durduk yere birşey yapmaz, bilhassa "bunu yaptı" denilenler Osmanlılar ve Ülkücüler ise asla!..
Neden hep derin devletle birlikte siz de varsiniz?
Çünkü derin devlet, hukuken devletin yürütemediği işleri yapan vatansever insanlardan oluşur. Derin devlet sorgulanamaz, çünkü, bünyesindekiler kendi istekleri dahilinde hiçbir iş yapmazlar! Ülkücüler de vatansever ve örgütlenmiş olmaları nedeniyle olsa gerek; size derin devletle birlikte görünüyor...
Nasil bir ulku bu?
"Kör dünyanın göbeğine
Hak yol İslâm yazacağız.
Kuşların göz bebeğine
Hak yol İslâm yazacağız.
Yola, ağaca, pınara
Esen yele, yağan kara
Yağmur yüklü bulutlara
Hak yol İslâm yazacağız.
Koç burcuna, yay burcuna
Bebeklerin avucuna
Minarelerin ucuna
Hak yol İslâm yazacağız.
Bucak bucak, köşe köşe
Kara taşa, kor-ateşe
Yıldıza, aya, güneşe
Hak yol İslâm yazacağız.
Askerlerin miğferine
Kağnıların tekerine
Buda´nın tunç heykeline
Hak yol İslâm yazacağız.
Her kapının eşiğine
Her sofranın kaşığına
Balaların beşiğine
Hak yol İslâm yazacağız.
Herkes duyacak, bilecek
Saklanmaz gayrı bu gerçek
Yaprak yaprak, çiçek çiçek
Hak yol İslâm yazacağız."
...diyebilecek kadar samimi ve gerçekçi bir ülkü...
(Abdürrahim Karakoç - Hak Yol İslâm Yazacağız)
deyrambel
03-03-2007, 12:30 PM
bakin gardaslar.... Osmanli Devleti hic bir zaman doguya sefer yapim bilmem ne diye konsantre olmadi
Osmanli her zaman batiyi almak istedi bunu kaniti da VIYANA nin 2 defa kusatilmasidir
Osmanli dogudan kendisine dokunulmadikca kimseye dokunmayi dahi dusunmedi
bu bir gercek
OSMANLI kadar hristyanlarla savasan devlet oldumu ya bu dunya da?
Osmanlinin kurlusundan bu yana batiyla savas var
ondan dolayi ATATURK bakti bir millet elden gidiyor hepsini gonderdi ulkeden - onceleri iyiydi batiya sefer gaza ama gucumuz tukenince bize zarar vermeye basladi
IRAN nin ne hizmeti oldu islama? TURKLER savasti emperyalizme karsi
1. dunya savasi
ne bilim avrupalilari 500 yil durdurdu bu topraklara gelmesini OSMANLI TURKLER
gardaslarim benim ALLAH' a emanet olun
Karayılan
03-03-2007, 12:34 PM
Anladiniz siz ne demek istedigimi...
Anladiniz da icinizde bir yerde o ses. Hala o eski ocaklarda oldugunuzu dusunuyorsunuz.
O gunler gitti simdi amacsiz, davasiz adamlarin oldu ocaklar.
Siz de cok iyi biliyorsunuz okul teskilatlarinin halini, kavgaya adam cagirmak icin gelenleri...
Davayi savunmak degil onlarin derdi. Cikar icin oradalar.
deyrambel
03-03-2007, 12:41 PM
bir de ikide bir yeniceri diye yazmayin....... her orduda BASKA milletlerden olusan birlikler olmustur
bazilari sankim OSMANLInin ordusun da 300 bin yeniceri varmis gibi yaziyorlar
yeniceriler sultanin kullari idi en fazla 12 bin falan olmustur
fransa ordusun da lejyonlar- rus ordusunda adige kafkasyalilar kossaklar ne bilim
OSMANLInin ordu gucu TIMARLI sipahidir. onlarda anadoludan gelen TURKMEN TURK gucudur
zaten avrupalilar devamli yeniceri yazarlar -TURK yokmus gibi- yeniceri hristyan asilli ya-
sankim kendi ordularinda baska milletler yokmus gibi
fransa ordusun da fransiz yoktu ya lejyondu hepsi
Demir Kağan
03-03-2007, 02:11 PM
Tekrarlıyorum:
"Vaaay bee!!
Neymiş bu ülkücüler?!"
yavuz
03-03-2007, 02:13 PM
Tekrarlıyorum:
"Vaaay bee!!
Neymiş bu ülkücüler?!"
Tekerrür etme, -titre, kendine dön ve- şöyle de:
"Vay be... Neydi o eski Ülkücüler öyle!.."
Kur_Sad
03-03-2007, 05:12 PM
At gozlukleriyle bakmak demis biri.
Soruyorum size hanginiz memnunsunuz ocaklardan?
Tamam haklisiniz gecmiste guzel seyler yaptilar. Ama neden hatalarini da soylemiyorsunuz? Elestirilemez mi MHP ve ulku ocaklari?
Komunizm artik tehlike degil bizim icin. Daha buyuk tehlikeler var. AB var, cemaatler var, kurdculer var. Ne yaptilar bunlara karsi? Bahceli ne zaman cikip AB degil Turan dedi? Tanri icin soyleyin niye AB'ye hayir diye sokaklara dokulmediniz? Bazilariniz neden FG'yi savunmaya devam ediyor? Neden icinizde bu adamlar? Neden, neden, neden? Yuz bin kere neden...
Nasil Turkculuk bu, Istanbul Universite'sinde Gagauz kandaslarimiza neden kotu muamele yapidi? Hac takti diye neden o insanlar dislandi? Neden Alevileri kesenler arasinda ulkuculer de vardi? Onlar bizim kandasimiz degil mi? Azerilere de mi aynini yapacaksiniz Alevi olduklari icin? Neden hep derin devletle birlikte siz de varsiniz? Neden bir tarafiniz hep karanlik? Nasil ulkuculuk bunlar? Nasil bir ulku bu?
Soyleyince suc olur iste. Cunku size el degmez laf soylenemez...Degil mi?
Ben memnunum Ocaklardan...
Hatalarını da söylüyoruz!Eleştirilemez değil ayrıca.Ben MHP'ye çok kızıyordum bi ara ama dün Sn.Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ekici'yle görüşme fırsatım oldu.O kadar fazla özeleştiri yaptı ki ben utandım kendimden bi zamanlar öyle düşündüğüm için.Kimse Ocaklar kusursuz demiyor.Ve eskisi gibi olmadığını da biliyoruz.Ama peki şimdiki gençliğin genel durumuyla o zamanki bir mi?Yine iyi gençlerin çoğunluğu Ocakta...
Bence de Komunizm eskisi gibi bir tehlike değil.Ben bunu bir ODTÜ öğrencisi olarak söylüyorum hemde.Burasa Türkiye'de komunizmin son kalesi!Her gün yaşadığım onca şeye rağmen yine de bence daha büyük tehlikeler olduğunu söylüyorum...
Nedir bu tehlikeler?
Vatan satan Arap-Kürt Partisi!
Ve metropollerde örgütlenen pkk!
Bunların karşısında yine Ülkücü Hareket var!Ülkücü Hareket'in bugünkü asıl düşmanı sol değil sağdır.Yani emperyalist uşağı liboşlar kapitalistler.Ve tabii ki bölücüler.
Bahçeli'nin ve MHP'nin Ab'ye karşı duruşu bellidir!Üyelik falan düşünülmüyor.Ben de bu soruyu sordum dün Sn.Genel Başkan Yardımcımıza.Yani iktidar olduğumuzda ilişkilerin bir anda kesilip kesilmeyeceğini.Verdiği cevaptan da son derece tatmin oldum.AB ile ilişkinizi bir anda kesemezsiniz çünkü 250 yıldır yönümüz batı.Bu süreçte 5 milyondan fazla Türk yerleşmiş oraya.bizim ticaretimizin çok büyük bir oranı AB ülkeleri ile.Ayrıca uluslararası anlaşmaları öyle pat diye saymıyorum diyemezsiniz.Dediğiniz de bedelini ağır bir biçimde ödersiniz.İlişkileri kesme değil ama kesinlikle taviz vermeyecek MHP iktidarı.Mesela Kıbrıs konusunda hiçbir dayatma kabul edilmeyecek.Milli yoldan vazgeçilmeyecek.
Ayrıca Türkistan Türkleri ile ilgili çok güzel projeler var.Siyasi birlik de pat diye olacak bişey değil.Ama sosyal ve ekonomik olarak atılım projeleri var.Ab benzeri bir örgütlenme mesela ilerisi için ortak para birimi,servest dolaşım ve tabii ki ortak alfabe.
Ve Sn.Mehmet Ekici'nin şu sözü çok hoşuma gitti:
"Abilik taslamadan abilik yapmalıyız!"
Bu forumu tanıyanlar bunun ne demek olduğunu anlayacaktır.Ayrıca Küresel güç olma yolundaki projelerden de bahsetti.Ve çok hoşuma giden bir sözü de şuydu:
"Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bir söz verdi.Biz tek başına iktidar diyerek yola çıktık ve bu ülkede Amerika'dan icazet almadan tek başına iktidar olabilineceğini göstereceğiz!"
Bu güne kadar gelen 3 tek başına iktidar da amerikan uydusudur ve tesadüfe bakın(!) 3ü de seçimden önce sık sık abd ye gidip gelmiştir!
Sokaklara dökülmedik ha!Tandoğan Mitingi'nden haberin yok heralde senin!
bizim içimizde kimse yok.Bizim nurcularla herhangi bir ittifakımız ya da açık düşmanlığımız yok.Ama diyalog ihanetinin en büyük düşmanı biziz!
Bak sen şu kartel medyaya çok inanıyorsun...Biz Gagauzları özkardeşimiz biliriz!
Medyanın Ülkücülere tavrı bellidir!GAzideki en küçük bir olay abartılarak yazılır.Ama geçen hafta burda Komunistler Azerilere saldırdı ermeni meselesi yüzünden.kim sahip çıktı Azerilere?BİZ!
Şimdi çok büyük yanlış yaptın.Alevi kesenlerin arasında Ülkücüler olmadı.Biz Alevilerin Türklüklerini çok iyi korumuş insanlar olduğunun bilincindeyiz.Kastettiğin Madımak olayıysa o olayın Ülkücülerle alakası yoktur.Vallahi yoktur!Ayrıca madımakta yananlar da masum aleviler değildi...Neyse konumuz o değil...Ama tabi caniliği asla tasvip etmem...
Sen bazı şeylerden habersizsin.Ülkücü Hareket özellikle son yıllarda Alevilere en çok sahip çıkanlardan.Mesela bu yılki Erciyes Kurultayı'nda Alevi ögelere çok vurgu yapıldı.Aleviler de bizim kardeşimizdir.ha bu oy için asla olamaz çünkü bu MHP'ye ancak oy kaybettirebilir...Ha Osman Öztunç da Alevidir ayrıca...
Azerilere ne yaptığımızı yukarıda söyledim zaten ;)
Derin devlet konusu karışık...Bu konuda da kartel medyadan duyduklarına inanıyorsun...Başka bi yerde tatışılabilir uzunca ama söyleyeceğim: Ülkücü Hareket ne yaptıysa vatan sevgisinden yaptı ve yapar!Mafyayla da işimiz olmaz!Ülkücü mafya kavramını kesinlikle reddediyoruz.Nasıl bir ülkü olduğunu anlatmış yavuz kardeşim bir şiirde ben yazayım:
Aslımız Oğuz aslı
Ülkücü derler bize.
Neslimiz Âsım nesli
Ülkücü derler bize.
İmanın kölesiyiz.
Küfürün belasıyız.
Türk islâm kalesiyiz.
Ülkücü derler bize.
Vatana kanat gerdik.
Uğrunda neler gördük.
Dörtbin de şehit verdik
Ülkücü derler bize.
Zindanlar şükrümüzdür.
Çilemiz zikrimizdir,
Partimiz fikrimizdir,
Ülkücü derler bize.
Allah'tır tek hakim be,
Kur'ân'dır tek hüküm be.
Bey kimmiş, paşa kimmiş be?
Ülkücü derler bize.
İpsede kaderimiz,
Yüzülsede derimiz,
Başbuğdur liderimiz.
Ülkücü derler bize!..
ya işte bak güzel kardeşim sorduğun soruların tamamına cevap verdim.Ömrümüz ne olduğumuzu anlatmakla değil de ne olmadığımızı anlatmakla geçiyor ne yazıkki.Ya Allah rızası için şu mason uşağı kartel medyadan duyduğunuz her şeye inanmayın.Yahu parmaklarım çürüyecek yazmaktan harf/mesaj orantısı yapsalar birinci olurum heralde ya...
İnşallah bi şeyleri değiştirebiliyorumdur...
deyrambel
03-03-2007, 05:32 PM
ben sevmem sucu bucu demeyi kardesler- ben panturkistim
Kur_Sad
03-03-2007, 05:46 PM
ben sevmem sucu bucu demeyi kardesler- ben panturkistim
:lol:
panTürkist in Türkçesi de Turancı olmuyor mu?
"-ıst" , "-ist" olacağıma "-cı" , "-cu" olurum daha iyi...
hiç değilse Türkçe ;)
Ulukuculerin bu ulkeye en ufak katkisi olmamistir olamazda. 80 oncesi amerika tarafindan kullanilmisladir.
Karayılan
03-03-2007, 06:10 PM
Ulukuculerin bu ulkeye en ufak katkisi olmamistir olamazda. 80 oncesi amerika tarafindan kullanilmisladir.Katkilari oldu. Babamin zamaninda kizil tehlikeyi onleyenler ulkuculerdir. Ancak simdiki ulkuculerin yararindan cok zararlari var.
Kur_Sad
03-03-2007, 06:11 PM
Ulukuculerin bu ulkeye en ufak katkisi olmamistir olamazda. 80 oncesi amerika tarafindan kullanilmisladir.
ha ha ha çok komiksin sen yaa...
anlat bakalım nasıl kullanılmışlar öyle laf atıp kaçmak yok!!!
sen komunistlerle karıştırdın heralde hani şu rus maşası olanlar...
azıcık aklı olan biri böyle Milliyetçi bir grubun dış mihrakların himayesini kabul etmeyeceğini bilir.ha tabi niyeti kötü değilse...
Kur_Sad
03-03-2007, 06:12 PM
Katkilari oldu. Babamin zamaninda kizil tehlikeyi onleyenler ulkuculerdir. Ancak simdiki ulkuculerin yararindan cok zararlari var.
yahu Tanrı rızası için oku biraz yazdıklarımı (Allah rızası deyince okumuyon)
boşa konuşuyoz ya...
Karayılan
03-03-2007, 06:26 PM
Kur Sad sana bir sey soyleyim senin soylediklerini bana 4 yil once ulku ocaklarinda soylemislerdi. Durumu tarafsiz bir sekilde degerlendirdigimde oyle olmadigini anladim. Neden diyeceksin,
Birinin dovusu olur biz gideriz. Adam kim? Ulkucu mu? Davayi biliyor mu? Anlamis mi? Yurakten inanmis mi? Hayir... Ne diye gidiyorum ben o adamin dovusune? Sirf ocaga geliyor diye. Adi ulkucu... Bir gun ocaktan adam cagirmis degilim ama herkesin davasina gittim.
Hala komunistleri tehlike olarak goruyorsunuz. Daha nice buyuk tehlikeler var vatan ustunde. 70ler bitti artik ama ulkuculer hala orada.
Bos adamlarla dolu ocaklar. Dergilerin kapagini acan yok ama kul tablalari sigara izmariti doludur. Kutuphaneden biri gidipte kitap alip okumaz. Konferansa gelen adam uyur, dinlemez. Gormedik mi bunlari?
Cok degerli insanlar da tanidim. Ama sayilari cok az.
Bak sana bir olay anlatayim. Bizim teskilatin toplantisinda eski reislerden biri konusuyordu. Konu Alparslan Turkesti. Adam kalkip "Basbug cagimizin resulullah'idir demez mi? Teskilatta ki "nurcular" buna sinir oldular. Dedik adam onu anlatmak istemedi filan. Yok hem adam sacmaliyor hem bunlar. Komedi yani kisacasi...
Keske duzelsede gitsek. Biz de istiyoruz ama bu sekilde olmaz. Boyle milliyetcilik olmaz. Umarim bir gun duzelir de gonul rahatligiyla giderim.
Karayılan
03-03-2007, 06:45 PM
Ki Nizam-i Alem benim icin utopyadir. Utopyalari savunmak ise bana gore degildir. Ben gerceklersebilecek dusunceleri savunurum.
Din ile milliyetciligi sentezlemek de bana gore degil. Hepimiz muslumaniz. Muslumanlikla ilgili bir sorunumuz yok. Ama niye bunu on plana cikaralim. Amac ne? Ataturk'un milliyecilik anlayisinda boyle bir senteze yer yok. Ha biri dimize hakaret eder, ornegin Hz.Muhammed'in karikaturunu cizer. O zaman gereken tepkiyi veririz. Din siyasete yada ideolojilere karisinca ne oluyor biliyor musun? Iste bazilari cikip sirf Islam ile ilgili guzel iki uc guzel soz soyledi kitap yazdi diye adnan oktar gibi sarlatanlari savunabiliyor. "Islam milliyetciligi yasaklamistir" diyebiliyor bazilari. O zaman sorun basliyor. Amerikan hocanin mucahitleri ocaklara doluyor. Bunlarla mi savunacagiz davayi?
Ocakların imajı goruldugu uzere feci halde. Ocaklar icinde gozu donmus adamları barındıran yerler haline donustu. "Onu bıcakladım bunu kestim,onu dogradım..."Simdi ocaklardaki arkadaslarımız demesin bunları duymadım ben her gittigimde buna benzer seyler duyuyorum. Ocaklar elamanlarına ceki duzen vermek zorunda. Bu "onu dogradım,bunu kestim" seklindeki adamlarda ocaklardan uzaklastırılmalı. Ulku ocaklarında genclerimiz bilinclendirilmeli, romantikliginden yararlanıp kullanmamalı. Vatan,millet sevgisi somurulmemeli, gercekler ogretilmeli...İste ocaklar bunu basarabilirse hepimiz ocaklar ile gurur duyarız. Ben bu olusumun olması icin ugras verecegim ocaklardaki kardeslerimizin de bu olusuma destek vermelerini istiyorum.
Ahde Vefa
03-04-2007, 06:00 AM
Kahrolsun kendini milliyetci sanan rus ussaklari...
Alparslan
03-04-2007, 08:42 AM
Allah kizil gomanistinden de yesil gomanistinden de korumak icin ulkemi verdi bize ULKUCULERI...Borc versene 5000 can?5000 DAG GIBI YIGIT? Konusmak kolay, icraat zordur, zor isler ERKELERIN bos bos konusmak kanciklarin isidir. ULKUCULER ICRAAT YAPTI.
Hayatiniz da D.Turkistan icin ne yaptiniz? Demir tesekkur vermissin bi acikla ne yaptin D.Turkistan icin? ULKUCULER ne yapti bilmek istermisiniz? HACI BERAT Rahmetliye tek sahip cikanlar oldular.
Kerkuk de yanan bagrim var, babamlar TURKMEN KARDESLER lokalinde otururlarken dertlerini AYAKLARINA kadar gidip kim sordu? Kim maddi manevi destek oldu? ULKUCULER.
Karabagda kanli balalar, esen ruzgarlar kan aglar...ARPACIK soyadi size tanidik geldi mi?
Peki 80 de yok edilmeye calisilan ULKUCULER zayiflayinca kim cikti meydana? ULKUCULERIN NEFESINI KESTIKLERI DEGIL MI?
yil 83 PKK ilk silahli eylemini yapar. DEV-SOL CU APOCULAR GURUBU PKK ADIYLA ORGUTLESMEYE GIDER.
E hakkaten bisey yapmamis bu ULKUCULER, sadece sizin gordugunuz kadar ,cunku siz gormediginize inanmayan MATERYALISTLERI daha bi seversiniz sanirsam...Siz lisede dayak atan adami gormussunuz ben cephede Azeri balasini ermeniden kurtaran YIGIDI, siz harac keseni gormussunuz ben D.Turkistan vakfinda oturmus ders veren BABAYIGITLERI. Cezaevlerini YUSUFIYYE yapan IMAN ERLERINI.
Siz ettiginiz kelamlardan bi haberler...Laf derken daha ozenli olun. Allah var, iftira, kul hakki adamin hesabini agirlastirir.
Selametle
Demir Kağan
03-04-2007, 08:43 AM
Efendim ülkücülere saygı duyalım, çünkü onlar bizi komünizmden korudular!!
Alparslan
03-04-2007, 08:47 AM
Sen bi su yukardaki soruyu cevaplasana sana zahmet guzel kardesim...
raltay
03-04-2007, 08:49 AM
Originally Posted by erk
80 yıl öncesi dediğiniz devir, Atatürk devridir. Atatürk en büyük milliyetchi idealist yani bu günkü deyimle ülkücüdür.
Galiba Atatürkün amerikalılarca kullanıldığını anlatmaya chalıshıyorsunuz.
Solcuların, sosyalistlerin bu ülkeye en küchük faydaları olmamıshtır,
(özellikle belirtiyorum) 80 yıldır Ruslar ve diğerleri tarafından kullanılmıshtır ve kullanılmaktadırlar.
Bunu görmek ichin kahin olmaya gerek yoktur.
Demir Kağan
03-04-2007, 08:55 AM
Alparslan, ben Velican Oduncu'yu da bilirim. Nice kendini, ailesini, geleceğini, varını yoğunu Türk milleti ve Türk vatanı için feda edenleri de. Onların bunu yapmalarının sebebi ülkücü olmaları değil, yüreklerindeki vatan ve millet sevgisidir. Etrafında toplanmış oldukları teşkilât sadece bütünleştiricidir, gerçek sebep değildir.
Alparslan
03-04-2007, 09:03 AM
Alparslan, ben Velican Oduncu'yu da bilirim. Nice kendini, ailesini, geleceğini, varını yoğunu Türk milleti ve Türk vatanı için feda edenleri de. Onların bunu yapmalarının sebebi ülkücü olmaları değil, yüreklerindeki vatan ve millet sevgisidir. Etrafında toplanmış oldukları teşkilât sadece bütünleştiricidir, gerçek sebep değildir.
Velican'a merhum'a soracak yasimiz yoktu ama gidip de ULKUCUMUSUNUZ AGABEY?deseydik herhalde o cekik gozleri kapanincaya kadar kahkaha atardi. O zaman soyle diyelim yada, dun aslinda sadece golleri atan topculara puan yazin aslinda takimlar galip gelmedi...ULKUCULER VATAN, MILLET SEVGISINI KALBINE YERLESTIREBILEN KIMSELERDEN OLUSUR. O kadar vatanperver toplanirsa da ortaya boyle KUTLU bir hizmet cikar. Kim ne derseniz deyin BASBUGUN OTAGI BU OTAK...Ona donup tas atmak bile millete tas atmak sayilir, hos karsilanmaz. He yanlis yapan yok mu? VAR , oldu, olacakta...Ama kaleci gol yer, forvet atar...AMA SONUCTA TAKIM KAZANIR.
Kur_Sad
03-04-2007, 09:52 AM
papağan misali aynı sözleri tekrarlayıp duruyorsunuz sayfa sayfa yazıyoruz tek bir cevap veremiyor yine aynı kelimeleri tekrar ediyorsunuz...
yazık gerçekten idrakiniz kör olmuş...
Allah akıl fikir versin.....
Karayılan
03-04-2007, 01:30 PM
Adam solculukla ilgili bir sey dememis ki niye damgayi vurdunuz hemen?
Kur_Sad
03-04-2007, 02:56 PM
Adam solculukla ilgili bir sey dememis ki niye damgayi vurdunuz hemen?
ne damgası vurmuşuz?
afsharkizi
03-04-2007, 03:20 PM
bende ülkücügüm ama gercek ülkücü .... yani irkcisi degil
80 yıl öncesi dediğiniz devir, Atatürk devridir. Atatürk en büyük milliyetchi idealist yani bu günkü deyimle ülkücüdür.
Galiba Atatürkün amerikalılarca kullanıldığını anlatmaya chalıshıyorsunuz.
Solcuların, sosyalistlerin bu ülkeye en küchük faydaları olmamıshtır,
(özellikle belirtiyorum) 80 yıldır Ruslar ve diğerleri tarafından kullanılmıshtır ve kullanılmaktadırlar.
Bunu görmek ichin kahin olmaya gerek yoktur.
:) 80 oncesi demek 1980 oncesi demektir. Yani 80 yil oncesi degil. Ulu Onder Ataturke gercek bir Turk milliyetcisine ben nasil dil uzatabilirim. Lutfen sozlerimi carpitmayin.
Ben asiri ucta sol goruste birisi degilim. İstedigin kadar elestirebilirsin gocunmam. Herseyden once ben Turkum. Sag sol ile bu ulke bir yere gidemez.
Ulkuculeri elestirdik diye komunistmi olduk ? Elestiriye acik olacaksin her konuda ki ilerleyebilesin.
Alparslan
03-05-2007, 09:21 AM
:) 80 oncesi demek 1980 oncesi demektir. Yani 80 yil oncesi degil. Ulu Onder Ataturke gercek bir Turk milliyetcisine ben nasil dil uzatabilirim. Lutfen sozlerimi carpitmayin.
Ben asiri ucta sol goruste birisi degilim. İstedigin kadar elestirebilirsin gocunmam. Herseyden once ben Turkum. Sag sol ile bu ulke bir yere gidemez.
Ulkuculeri elestirdik diye komunistmi olduk ? Elestiriye acik olacaksin her konuda ki ilerleyebilesin.
Elestiri...
Bu sandalye cok guzel(OLUMLU)
Bu sandalye cok kotu(OLUMSUZ)
Bu sandalyeyi yapan adam cok zevksiz(YIKICI)
BU SANDALYE YOK....?!?!?!?!? ELESTIRI DISI, SALDIRI YADA ASAGILAMA AMACLI....
Ahde Vefa
03-05-2007, 09:21 AM
Sag sol bitti zaten, ama bizi bozan senin rus-ussakligindir.
Demir Kağan
03-05-2007, 09:27 AM
Her komüniste Rus uşağı yaftası vurmayın.
Bugünün komünizmini ele alırsak Şeyh Bedreddin de Rus uşağıdır, Sultangaliyev de!
timurlenk
03-05-2007, 09:28 AM
nedir bu kinki??? etrafımız atesten yanıp tutusuyor biz hala ulkucuyu tartısıyoruz,istanbulu feth etmeden once bizanslıların melekler erkekmi disimi tartısması gibi.... butun farklılıklar bir yana bırakılarak ulke icin bir olmalıyız... yanlıs yolda olanları dogru yola koyup birlik olmalıyız.. unutmayın bir daha kurtulus savası kazanmamız mumkun degil..
Kur_Sad
03-05-2007, 09:47 AM
Her komüniste Rus uşağı yaftası vurmayın.
Bugünün komünizmini ele alırsak Şeyh Bedreddin de Rus uşağıdır, Sultangaliyev de!
Şeyh Bedrettin rus uşağı değildir doğru ama iyi bi adam da değildir.Ayrıca o fikrini marksizme dayandırmıyordu.Çünkü o dönemde marks diye biri yoktu piyasada...
Sultan Galiyev'le kendinizi bir tutmuyorsunuz heralde.Onun düşünce yapısıyla aynı mı sizin ki!Siz de onun savunduğunu mu savunuyorsunuz?Yoo...
Ha ben her komunist rus uşağıdır demem asla.Çünkü çin uşakları falan da var :D
Ahde Vefa
03-05-2007, 09:49 AM
Onun icin iblis'in ussaklari da diyebiliriz, haklisin. :)
Alparslan
03-05-2007, 09:56 AM
Bugunun komunizmini ele alalim...da nerde? Elimize alsak alsak Kuba purosu aliriz o da amerikan dolariyla satiliyor, eski komunistleri konusmak icin N.H.R. siiirlerini okumadan bastan cikarabileceginiz BEYAZ ETLERIN yanina gitmek gerekir ama onlarda dolarlaydi degil mi? El hasili vel kelam bu gomanistlerin herbiseyi ucundan amerikan dolarina surtuyo...
Din afyondur, bende Aydin diyen adamlarin guruhu...Hayatinda eli ingiliz anahtari tutmadan ingiliz iscisi olmuslarin guruhu...Evet bizim agabeylerimiz bizi bunlardan korumadi...Bunlar ne ki? Gomanist demek ne demek ki? Bizim agabeylerimizin vatanimizi korumak icin can verdikleri olaylara daha dikkatli bakiniz...Ulkuculer 80 de susturuldu degil mi?
PKK ne zaman ortaya cikti?
APOCULAR denilen DEV-SOL gencligi ne zaman Bucak asiretine ilk silahli saldirisinda bulundu Urfa kirsalinda?
Bunlarin aga babalari kimlerin adi gecince altina zicardi? Liberallerin mi? Yoksa 'YOLDASLARI' DEV-SOLCULARIN mi? Hadi az gayret...Bileceksiniz...
Dunun gomanisti bugunun AYDIN medya patronlari,banka hortumculari... Agabeylerimiz bunlarla mucadele etti vede cok iyi etti.
RUHLARI SAD MEKANLARI CENNET OLSUN.
Bugun bizim durumumuz ise : Bir topluluk nasil ise basindaki yoneticileri de oyle olur kabilinden...
Demir Kağan
03-05-2007, 09:57 AM
Şeyh Bedrettin rus uşağı değildir doğru ama iyi bi adam da değildir.Ayrıca o fikrini marksizme dayandırmıyordu.Çünkü o dönemde marks diye biri yoktu piyasada...
Sultan Galiyev'le kendinizi bir tutmuyorsunuz heralde.Onun düşünce yapısıyla aynı mı sizin ki!Siz de onun savunduğunu mu savunuyorsunuz?Yoo...
Ha ben her komunist rus uşağıdır demem asla.Çünkü çin uşakları falan da var :D
Şeyh Bedreddin'in o günkü görüşleri Marx'ınkiyle farksız mıdır güzel kardeşim? Değildir.
Ayrıca, Sultangaliyev ile kendimizi bir tutmuyoruz, ancak onun düşüncelerini sürdürüyorum.
Alparslan
03-05-2007, 10:01 AM
Şeyh Bedreddin'in o günkü görüşleri Marx'ınkiyle farksız mıdır güzel kardeşim? Değildir.
Ayrıca, Sultangaliyev ile kendimizi bir tutmuyoruz, ancak onun düşüncelerini sürdürüyorum.
DIN AFYONDUR.
MARX olacakti sanirim.
SEYH(!) BEDRETTIN....Kesinlikle fark goremiyorum. Dur birde ameliyattan sonra bakayim, hos su an gozlerim bantli...:cool:
Demir Kağan
03-05-2007, 10:03 AM
DIN AFYONDUR.
MARX olacakti sanirim.
SEYH(!) BEDRETTIN....Kesinlikle fark goremiyorum. Dur birde ameliyattan sonra bakayim, hos su an gozlerim bantli...:cool:
Bana bu sözün yanlış tarafını gösterir misin? Nitekim Menderes'ten beri Türkiye'de son derece iyi bir şekilde afyonlanıyor bu millet.
Kur_Sad
03-05-2007, 10:29 AM
Bana bu sözün yanlış tarafını gösterir misin? Nitekim Menderes'ten beri Türkiye'de son derece iyi bir şekilde afyonlanıyor bu millet.
Ne soysuz Müslüman'ım,
Ne dinsiz kefere Türk!
Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman'ım elhamdülillah...
Sen o "ilahi çağrı"yı afyon olarak görüyorsan bi daha Müslüman olduğunu iddia etme!
komunistlerin ne yaptıkları ortadadır...
Bizim soydaşlarımızı katledenler kim?
Ahıska Türklerini mesela, Doğu Türkistan Uygurları'nı mesela...
düşün bakalım...
Demir Kağan
03-05-2007, 10:32 AM
Ne soysuz Müslüman'ım,
Ne dinsiz kefere Türk!
Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman'ım elhamdülillah...
Sen o "ilahi çağrı"yı afyon olarak görüyorsan bi daha Müslüman olduğunu iddia etme!
komunistlerin ne yaptıkları ortadadır...
Bizim soydaşlarımızı katledenler kim?
Ahıska Türklerini mesela, Doğu Türkistan Uygurları'nı mesela...
düşün bakalım...
Allah Dağı olacak o. :lol:
İlahi çağrıya uymak ayrıdır, ilahi çağrıya uyarken kendini kullandırtmak ayrıdır.
Komünistlerin yaptıklarını komünizmin suçuymuş gibi gösteremezsiniz. Nasıl ki bir müslümanın zina yapması, müslümanlığın zina yapmayı uygun gördüğünü göstermiyorsa, bir komünistin veya bilmem kaç komünistin yaptıkları da komünizmin bunu söylediğini göstermemektedir.
Alparslan
03-05-2007, 10:32 AM
DIN GUNES, DINSIZLIK ve DIN DUSMANLIGI AFYON bile degil olsa olsa SATANISTLIKTIR, hatta Seytan'i yaya birakacak bir ugrastir. Ruhunu Yaratanina teslim etmek AFYONLANMAK, Paraya, mevkiye, sana-sohrete, genclige, birilerine teslim etmek AYDINLANMAK...Aydinlanan kisim sadece vucudun gunes gormemis kismi olur boyle yapilirsa.
Menderes dis borclarda ve amerikan dumen suyunda gitmekle yanlis mi yapti? Peki inonu efendi ne yapti? Olen olsun kalan saglar bizimdir sozunu nerede kullandigini bilir misin? Ben Rahmetli Anneannemin ACLIKTAN kaybettigi bebegini anlatirken duydum. Tek parti zihniyeti, Turk'e yine zulum yine iskence. TURANCILIK SUC(YIL 1944)...Bunlar mi AFYONSUZ ,AYDIN ILERICI gorusler? Milat Menderes mi? Din afyon ise bu kadar adam SALAK, Peygamberleri YALANCI, Allahlari SAHTE mi? Ya dinlisin ya hic...Dini AFYON gormek sacmaligina kapilanlarin cocuklari kendilerini Lalelide sattillardi...
yavuz
03-05-2007, 11:00 AM
Ki Nizam-i Alem benim icin utopyadir.
Ütopya, hayalde kalır... Nizam-ı Alem 300 yüzyıl önce gerçekleşti!.. Bakıp da görememek deyu buna diyorlar herhalde!
Sag sol bitti zaten, ama bizi bozan senin rus-ussakligindir.
Benim rus usagi oldugumu ispatla ne istersen yapacagim ama ispatlayamazsan serefsizsin tamam mi? insanlarin ustune bu kadar gelmeyin artık herkes ulkucu olmak zorunda degil. Turkluk=ulkuculuk degildir.
Alparslan
03-05-2007, 02:04 PM
Benim rus usagi oldugumu ispatla ne istersen yapacagim ama ispatlayamazsan serefsizsin tamam mi? insanlarin ustune bu kadar gelmeyin artık herkes ulkucu olmak zorunda degil. Turkluk=ulkuculuk degildir.
Ulkuculer 80 oncesi birsey yapmadi sozunu ispatlayamazsan sende serefsizsin tamam mi?
KIMSE TURK=ULKUCU demedi...
Ulkuculer 80 oncesi birsey yapmadi sozunu ispatlayamazsan sende serefsizsin tamam mi?
KIMSE TURK=ULKUCU demedi...
amerikaya hizmet etmek disinda birsey yaptigini sanmiyorum ben Turk ordusuna guveniyorum yasadisi orgutlerle isim olma
mustafa06
03-05-2007, 02:28 PM
Originally Posted by erk
Ulukuculerin bu ulkeye en ufak katkisi olmamistir olamazda. 80 oncesi amerika tarafindan kullanilmisladir
Sevgili Erk kardeshim,
Düshüncelerinize sadece saygı duyarım.
Ancak 80 öncesi ile ilgili bazı tespitleri yapalım,
68 öncesinde milliyetchilik düshüncesi yine vardı ama bu günkü anlamda ülkü ocakları diye bir olushum yoktu.
Bugün kendilerini 68 kushağı olarak adlandıranlar 80 öncesi dediğiniz dönemin solcuları, devrimcileri! sosyalistleridir.
Bu insanlar bugünde övündükleri bir hareketin içerisine girmişlerdi. üniversitelerde öğrenci olayları olarak bashlayan, genishleyen ve ülke sathına yayılan bu hareketin sloganları incelendiğinde ülkede bir ihtilal gerchekleshtirmek, sosyalist bir cumhuriyet kurmak olduğu görülür. o yıllarda dünyadaki örneklere bakıldığında sosyalist bir cumhuriyetin anlamı, komünist bir sistemin halka shirin gösterilmek istenen yüzü olduğu görülür.
Sosyalist isimli ülkeler ise SSCbirliğinin peyki olmaktan bashka bir shey değildi.
(daha sonraları kendi içinde parchalanan bu guruplar moskovacı maocu, enver hocacı gibi bölünselerde)Bu düshünce sahiplerinin ortak amachları komünizmdi.
Bu insanlarca düzenlenen mitinglerde Türk bayrağı görmek imkansızdı
Kızıl bayraklar lenin, stalin, marks, engels, mao gibi komünizmin sayılı isimlerinin dev posterleri görülürdü.
Bu görüntü dahi bu insanların Türkiye taraftarı olamayacaklarının basit bir göstergesidir. yani bu insanlar Rusya , chin gibi ülkelerce kullanılmıshlardır.
sanırım bunlara itiraz etmezsiniz.
Bu olayları milliyetchi duygularla yetishmish Türk insanının sessiz kalması düshünülemezdi. sessiz de kalmadı.
Hataları ile sevapları ile kendilerince engel olmaya chalıshtılar. ülkücüler olarak adlandırdığınız insanlarda, bu hareketin öncüleri idi.
Ülkücüler amerika tarafından kullanılmıshtır diyorsunuz. Bu iddianız bir genellemedir. Her yerde istisnalar olabilir, ancak genel olarak bu insanların amerika tarafından kullanıldığını iddia etmek bence yanlıshtır, yalandır.
Shunu söyleyebilirsiniz, ''O yıllarda da Amerika ile Türkiye müttefikti. soğuk savash yıllarında genchliğin bu hareketi amerikanın dünyada komünizm ile savashına destek olmushtur.veya amerika bu ishe sevinmishtir '' diyebilirsiniz.
Ben de, ülkücüler sırf Amerika ile aynı düshüncede gözükmemek adına bu mücadeleden vazgecherek komünistlerin ihtilal yapmalarına göz yummalarımı gerekirdi diye sorabilirim.
Ülkücü genchliğin elinde kimse amerikan bayrağı görmemishtir. sloganları arasında amerikaya göz kırpan slogan yoktur. ellerinde Türk bayrağı vardır ama
sosyalist olarak kendilerine adlandıranların elinde kızıl bayraktan bashka bir bayrak görülmemishtir.
O yılları tüm sıcaklığı ile yashamısh birisi olarak shimdi samimice soruyorum, sizce kim kullanılmıshtır.
Sevgi ile kal.
Alparslan
03-05-2007, 02:40 PM
amerikaya hizmet etmek disinda birsey yaptigini sanmiyorum ben Turk ordusuna guveniyorum yasadisi orgutlerle isim olma
Sanma...KANITLA.
Kim yasadisiymis onu da bilelim...
Sevgili Erk kardeshim,
Düshüncelerinize sadece saygı duyarım.
Ancak 80 öncesi ile ilgili bazı tespitleri yapalım,
68 öncesinde milliyetchilik düshüncesi yine vardı ama bu günkü anlamda ülkü ocakları diye bir olushum yoktu.
Bugün kendilerini 68 kushağı olarak adlandıranlar 80 öncesi dediğiniz dönemin solcuları, devrimcileri! sosyalistleridir.
Bu insanlar bugünde övündükleri bir hareketin içerisine girmişlerdi. üniversitelerde öğrenci olayları olarak bashlayan, genishleyen ve ülke sathına yayılan bu hareketin sloganları incelendiğinde ülkede bir ihtilal gerchekleshtirmek, sosyalist bir cumhuriyet kurmak olduğu görülür. o yıllarda dünyadaki örneklere bakıldığında sosyalist bir cumhuriyetin anlamı, komünist bir sistemin halka shirin gösterilmek istenen yüzü olduğu görülür.
Sosyalist isimli ülkeler ise SSCbirliğinin peyki olmaktan bashka bir shey değildi.
(daha sonraları kendi içinde parchalanan bu guruplar moskovacı maocu, enver hocacı gibi bölünselerde)Bu düshünce sahiplerinin ortak amachları komünizmdi.
Bu insanlarca düzenlenen mitinglerde Türk bayrağı görmek imkansızdı
Kızıl bayraklar lenin, stalin, marks, engels, mao gibi komünizmin sayılı isimlerinin dev posterleri görülürdü.
Bu görüntü dahi bu insanların Türkiye taraftarı olamayacaklarının basit bir göstergesidir. yani bu insanlar Rusya , chin gibi ülkelerce kullanılmıshlardır.
sanırım bunlara itiraz etmezsiniz.
Bu olayları milliyetchi duygularla yetishmish Türk insanının sessiz kalması düshünülemezdi. sessiz de kalmadı.
Hataları ile sevapları ile kendilerince engel olmaya chalıshtılar. ülkücüler olarak adlandırdığınız insanlarda, bu hareketin öncüleri idi.
Ülkücüler amerika tarafından kullanılmıshtır diyorsunuz. Bu iddianız bir genellemedir. Her yerde istisnalar olabilir, ancak genel olarak bu insanların amerika tarafından kullanıldığını iddia etmek bence yanlıshtır, yalandır.
Shunu söyleyebilirsiniz, ''O yıllarda da Amerika ile Türkiye müttefikti. soğuk savash yıllarında genchliğin bu hareketi amerikanın dünyada komünizm ile savashına destek olmushtur.'' diyebilirsiniz.
Ben de ülkücüler Amerika ile aynı düshüncede gözükmemek adına bu mücadeleden vazgecherek komünistlerin ihtilal yapmalarına göz yummalarımı gerekirdi diye sorabilirim.
Ülkücü genchliğin elinde kimse amerikan bayrağı görmemishtir. sloganları arasında amerikaya göz kırpan slogan yoktur. ellerinde Türk bayrağı vardır ama
sosyalist olarak kendilerine adlandıranların elinde kızıl bayraktan bashka bir bayrak görülmemishtir.
O yılları tüm sıcaklığı ile yashamısh birisi olarak shimdi samimice soruyorum, sizce kim kullanılmıshtır.
Sevgi ile kal.
Ben burada komunizm propagandasi yapiyormusum gibi konusuyorsunuz. Benim tek iletimi gosterin, rus yada komunizm propogandasi yaptigim. Ben Deniz Gezmisimi savundum, yada TKP yimi. Ben dunya gorusu olarak ulusal sola inaniyorum. MHPye en ufak bir kastim yok lise yillarinda ulku ocaklarinda bulunmustum. kendine ulkucu diyen kisiler bir gup haline gelince yaptiklari sey teror estirmek. Su kiz isi var bu dovulecek v.b Bir gunde soyle guzel bir makale var ulke icin bunu yapalim demek yok. 80 oncesi her Ataturk ve Cumhuriyet yanlisi ulkeyi tehlikeye atacak hareketlere karsi durmustur. Siz ulkuculer sayesindemi bu ulkenin sosyalizme gecmedigine inaniyorsunuz yoksa abd istemedi diye mi? Kahramanmaras Corum katliamlari ne cabuk unutuldu, bu ulkeyi Sunni-Alevi diye ayirarak Azeri kardeslerimizle bir donem aramizi acanda ulkuculerdir. ( Azeri Turkleride Hz. Aliye onem verirler o bakimdan soyledim ) Yoksa papayi vuranlarimi savunuyorsunuz, askerliik yapmayip yurtdisinda yasayanlarimi. 1980 darbesini yapan Evrende abdnin adamidir .
Milliyetcilik ulkuculuk degildir bende Turk milliyetcisiyim ve bu ulkenin iyiligini istiyorum.
Sanma...KANITLA.
Kim yasadisiymis onu da bilelim...
Gladio desem bilirmisin acaba?
Alparslan
03-05-2007, 02:50 PM
Gladio desem bilirmisin acaba?
Bunun ULKU ocaklari ile bagini KANITLA. ULKUCULERIN gladio baglantisini YALANCI SONER'den kaynak gostererek degil varsa belgen bilgin KANITLA..
Yoksa her soyledigin BOS.
Ben sana ULKUCULER yokken DEV-SOL dan cikanlari KANITLIYORUM: PKK...
Bunun ULKU ocaklari ile bagini KANITLA. ULKUCULERIN gladio baglantisini YALANCI SONER'den kaynak gostererek degil varsa belgen bilgin KANITLA..
Yoksa her soyledigin BOS.
Ben sana ULKUCULER yokken DEV-SOL dan cikanlari KANITLIYORUM: PKK...
banane dev-soldan kardesim, ben ne zaman devsolluyum dedim. ne cikiyorsa ciksin. tkp, odp v.b partiler bana mhpden 100 kat uzaktir. Ulkuculer elestiriye acik olmalilar, herkesin hatalari olabilir. ulkuculerin 80 oncesi abd karsiti bir eylemini bana gosterirmisin ?
Alparslan
03-05-2007, 03:07 PM
Gittigim her ulku ocaginda ulkuculuk tanimindan sonra yapilan konusma:
AMERIKAN EMPERYALIZMINI YENECEGIZ.
Amerikan mallarini boykot eden(sigarasina varana kadar) ve hala 216 ve maltepe icen,bundan gurur duyan insanlardi benim ULKUCU buyuklerim.
Ne kurtarilmis mahalleleri oldu(1 mayis mahallesi) nede haksiz yere adam oldurduler, yesil parkali itlerin kursunlarina hedef oldular sadece...KGB ve MOSSAD egitimi almis serefsizlerin capraz atesinde can verdiler(Kartal Ulku ocaklari eski baskani). TUM SEREFSIZLERE KARSI durdular. GUN SAZAK RUSVET YEDIGI ICIN MI SEHIT EDILDI?Amerikayi seven veya destekleyen bir ULKUCU goster...6. filoyu protesto mu kurtarmak icindi memleketi? yoksa Gorbacov gelince ,DUZENIMIZI YIKTIN diye arabasini taslamak mi? Gorbacovun da dedigi gibi, Aptal Ivanlar sadece Rusya'da sanirdim...Megerse TURKIYE'de de cokmus...Amerikan karsitligi sadece komunist rusya sevgisinden ibaret olan insanlar la ,HERSEY TURK'E GORE, TURK ICIN, TURK TARAFINDAN dusturunu benimsemis insanlari mi bir tutmaya kalkiyorsun????GAFLET...
Gittigim her ulku ocaginda ulkuculuk tanimindan sonra yapilan konusma:
AMERIKAN EMPERYALIZMINI YENECEGIZ.
Amerikan mallarini boykot eden(sigarasina varana kadar) ve hala 216 ve maltepe icen,bundan gurur duyan insanlardi benim ULKUCU buyuklerim.
Ne kurtarilmis mahalleleri oldu(1 mayis mahallesi) nede haksiz yere adam oldurduler, yesil parkali itlerin kursunlarina hedef oldular sadece...KGB ve MOSSAD egitimi almis serefsizlerin capraz atesinde can verdiler(Kartal Ulku ocaklari eski baskani). TUM SEREFSIZLERE KARSI durdular. GUN SAZAK RUSVET YEDIGI ICIN MI SEHIT EDILDI?Amerikayi seven veya destekleyen bir ULKUCU goster...6. filoyu protesto mu kurtarmak icindi memleketi? yoksa Gorbacov gelince ,DUZENIMIZI YIKTIN diye arabasini taslamak mi? Gorbacovun da dedigi gibi, Aptal Ivanlar sadece Rusya'da sanirdim...Megerse TURKIYE'de de cokmus...Amerikan karsitligi sadece komunist rusya sevgisinden ibaret olan insanlar la ,HERSEY TURK'E GORE, TURK ICIN, TURK TARAFINDAN dusturunu benimsemis insanlari mi bir tutmaya kalkiyorsun????GAFLET...
Ulku ocaklarinda bende bulundum ic yuzlerini biliyorum. İstersen bu konu niye acilmis bir onada bak. Ates olmayan yerden duman cikmaz madem bu kadar harika yerler mgas neden ne olacak ulku ocaklarinin hali diye soruyor?
Hala rusya hala komunizmden bahsediyorsun yikildi coktan komunizm bana birtek iletimi gosteremezsin rusyayi ve komunizmi savundugum hala atip tutuyorsun.
soguk savasta iki taraf vardi rusya ve abd rusya solculari destekledi ise abd de sagcilari. hatta ressam evren darbe yapinca "bizim cocuklar basardi" diye sevindi abdleliler. ve kendisi hapiste dusuncesi iktidarda basladi 80li yillar. ve ulke bu hale geldi.
mustafa06
03-05-2007, 03:27 PM
Ben burada komunizm propagandasi yapiyormusum gibi konusuyorsunuz. Benim tek iletimi gosterin, rus yada komunizm propogandasi yaptigim. Ben Deniz Gezmisimi savundum, yada TKP yimi. Ben dunya gorusu olarak ulusal sola inaniyorum. MHPye en ufak bir kastim yok lise yillarinda ulku ocaklarinda bulunmustum. kendine ulkucu diyen kisiler bir gup haline gelince yaptiklari sey teror estirmek. Su kiz isi var bu dovulecek v.b Bir gunde soyle guzel bir makale var ulke icin bunu yapalim demek yok. 80 oncesi her Ataturk ve Cumhuriyet yanlisi ulkeyi tehlikeye atacak hareketlere karsi durmustur. Siz ulkuculer sayesindemi bu ulkenin sosyalizme gecmedigine inaniyorsunuz yoksa abd istemedi diye mi? Kahramanmaras Corum katliamlari ne cabuk unutuldu, bu ulkeyi Sunni-Alevi diye ayirarak Azeri kardeslerimizle bir donem aramizi acanda ulkuculerdir. ( Azeri Turkleride Hz. Aliye onem verirler o bakimdan soyledim ) Yoksa papayi vuranlarimi savunuyorsunuz, askerliik yapmayip yurtdisinda yasayanlarimi. 1980 darbesini yapan Evrende abdnin adamidir .
Milliyetcilik ulkuculuk degildir bende Turk milliyetcisiyim ve bu ulkenin iyiligini istiyorum.
Öncelikle yanlısh anlashıldı isem özür dilerim,
Sizi hich bir sheyle itham etmedim. Deniz gezmishide savunabilirsiniz. onunla ilgili yazılarımı okursanız dünya görüshü bana tamamen zıt olmasına rağmen onu ashağılayan bir yazıyı yazmadığımı görürsünüz. chünkü gerekmez
Ben sadece durum tespiti yaparak ülkücüler ve amerika ilishkilendirmenizin yanlısh olabileceğini anlatmaya chalıshtım.
Bu ülke tabiki ülkücülerle kurtulmayacaktır. Bu ülkenin Kaya gibi bir ordusu vardır. TSK en büyük güvencemizdir. Sonuchta (bazıları 1980 müdahalesini eleshtirsede) fiili durumun gereği yapılmıshtır.
Ancak gözden kachırılmaması gereken 1980 öncesi sadece sokak hareketleri değildir. Bu ülkenin güvenliğini sağlayacak teshkilat, öğrencilere eğitim verecek olankadrolar velhasıl devlet organları bu düshünce sahiplerince ele gechirilmish ve sokaktakiler devlet yetkilileri tarafından korunur hale gelmishse artık düzenden bahsetmek mümkün değildir.
yakalanarak karakola götürülenler arka kapıdan salınıyorsa burada nizamdan bahis olamaz. insanların buna tepki duymaları kadar doğal bir sheyde olamaz. ishte ülkücü hareket bir tepki hareketidir.
Belki düzenli bir hareket değildir ama bir tepki ortaya konulmushtur.
Bu insanlar solcular gibi organize olarak bir merkezden idare edilseydi,
Bahsettiğiniz ''kız davası var dövelim türü'' olaylar yashanmazdı.
Sizinde belirttiğiniz benimde katıdığım bu tür davranıshlar dahi buı insanların amerika tarafından idare edilmediklerinin basit bir göstergesidir.
farkında iseniz ;Ülkücülerin bu ülkeye hich faydası olmamıshtır sözünüzü hich eleshtirmedim. chünkü fayda sözü subjektiftir. ölchüsü herkesin beklentisine göre değishir. birisi ichin chok gözüken, diğeri ichiz az, bir bashkası ichin hic anlamına da gelebilir.
ancak amerika tarafından kullanıldı sözü bir genelleme olarak söylendiğinde katılmadığımı anlatmaya chalıshıyorum.
Ülkücüler hich kullanılmamıshtır sözü ellette doğru olamaz. her tarafta kullanılan kullanılan pek chok insan vardır. ancak bu bir düshünceye mal edilemez
O yıllarda söylenen bir sözü hatırlatayım. sabah solcuyu vuran silah , aksham sağcıyı vuruyordu derlerdi. buradan chıkacak sonuch provakasyonların chok yoğun olduğudur. bahsettiğiniz shehir olaylarında da
provakatörlerin eli vardı. Bu insanların ülkücü olduğunu iddia etmek ne kadar doğrudur takdirlerinize bırakıyorum.
sevgi ile
Öncelikle yanlısh anlashıldı isem özür dilerim,
Sizi hich bir sheyle itham etmedim. Deniz gezmishide savunabilirsiniz. onunla ilgili yazılarımı okursanız dünya görüshü bana tamamen zıt olmasına rağmen onu ashağılayan bir yazıyı yazmadığımı görürsünüz. chünkü gerekmez
Ben sadece durum tespiti yaparak ülkücüler ve amerika ilishkilendirmenizin yanlısh olabileceğini anlatmaya chalıshtım.
Bu ülke tabiki ülkücülerle kurtulmayacaktır. Bu ülkenin Kaya gibi bir ordusu vardır. TSK en büyük güvencemizdir. Sonuchta (bazıları 1980 müdahalesini eleshtirsede) fiili durumun gereği yapılmıshtır.
Ancak gözden kachırılmaması gereken 1980 öncesi sadece sokak hareketleri değildir. Bu ülkenin güvenliğini sağlayacak teshkilat, öğrencilere eğitim verecek olankadrolar velhasıl devlet organları bu düshünce sahiplerince ele gechirilmish ve sokaktakiler devlet yetkilileri tarafından korunur hale gelmishse artık düzenden bahsetmek mümkün değildir.
yakalanarak karakola götürülenler arka kapıdan salınıyorsa burada nizamdan bahis olamaz. insanların buna tepki duymaları kadar doğal bir sheyde olamaz. ishte ülkücü hareket bir tepki hareketidir.
Belki düzenli bir hareket değildir ama bir tepki ortaya konulmushtur.
Bu insanlar solcular gibi organize olarak bir merkezden idare edilseydi,
Bahsettiğiniz ''kız davası var dövelim türü'' olaylar yashanmazdı.
Sizinde belirttiğiniz benimde katıdığım bu tür davranıshlar dahi buı insanların amerika tarafından idare edilmediklerinin basit bir göstergesidir.
farkında iseniz ;Ülkücülerin bu ülkeye hich faydası olmamıshtır sözünüzü hich eleshtirmedim. chünkü fayda sözü subjektiftir. ölchüsü herkesin beklentisine göre değishir. birisi ichin chok gözüken, diğeri ichiz az, bir bashkası ichin hic anlamına da gelebilir.
ancak amerika tarafından kullanıldı sözü bir genelleme olarak söylendiğinde katılmadığımı anlatmaya chalıshıyorum.
Ülkücüler hich kullanılmamıshtır sözü ellette doğru olamaz. her tarafta kullanılan kullanılan pek chok insan vardır. ancak bu bir düshünceye mal edilemez
O yıllarda söylenen bir sözü hatırlatayım. sabah solcuyu vuran silah , aksham sağcıyı vuruyordu derlerdi. buradan chıkacak sonuch provakasyonların chok yoğun olduğudur. bahsettiğiniz shehir olaylarında da
provakatörlerin eli vardı. Bu insanların ülkücü olduğunu iddia etmek ne kadar doğrudur takdirlerinize bırakıyorum.
sevgi ile
mustafa bey bir buyugum olarak size saygim cok, hosgorulu yazilarinizdan dolayi sizi tebrik ediyorum. evet benim demek istedigimde bence ulkuculerin birsey yapmamis olduklaridir ancak bunu soylememle birlikte bircok agir itamda bulunuldu.
Tekrar soyluyorumki bende Turkum ve dunya Turklugunun iyiye gitmesi en buyuk arzumdur. hakkimda yapilan "rus, komunist,kizil" v.b itamlari siddetle kiniyorum. herkes ulkuculer gibi dusunmek zorunda degil. ancak anlasiliyorki susturamiyorsan camur at mantigi burada devam ediyor.
Kur_Sad
03-05-2007, 03:43 PM
Bir gunde soyle guzel bir makale var ulke icin bunu yapalim demek yok.
Kahramanmaras Corum katliamlari ne cabuk unutuldu, bu ulkeyi Sunni-Alevi diye ayirarak Azeri kardeslerimizle bir donem aramizi acanda ulkuculerdir. ( Azeri Turkleride Hz. Aliye onem verirler o bakimdan soyledim )
Yalan söylüyorsun...
vallahi de billahi de iftira atıyorsun.Önceki mesajlarımı okursan anlarsın ne yaptığımızı.Ben yıllardır Ocaktayım bir kez olsun hadi şunu dövelim diye bişeye rastlamadım.Hem de "Gençlik Kolları Başkanlığı" gibi bir görevde bulundum yine de görmedim böyle bişey.Ha hiç olmuyor demiyorum...
Ama bir çok seminere katıldım bir çok fikri tartıştım Ülküdaşlarımla.Şu anda haftalık programımı zor ayarlıyorum her gün ayrı bir program var.Bir gün seminer oluyor bir gün ünlü bir yazarla söyleşi...Sen bunu hiç yapmıyorsunuz diyorsun bu ilk iftira...
Maraş ve Çorum olaylarının sorumlusu olarak Ülkücüleri göstermek ya artniyettir ya cehalet...
Bu olayların abdli ajanlarca düzenlendiği ve Ülkücülerin bu olaylar içinde bulunmadığını her aklı başında insan bilir.İyi araştırmanı öneririm...
Mesela Maraş olayları dönemdi Maraş Ülkü Ocakları Başkanı Taha Akyol'dur.Sence öyle bişey yapmış bir adamı Milliyet'te barındırırlarmıydı?
Eğer bunu cehaletinden söylemediysen bu da ikinci iftira
ulkuculerin 80 oncesi abd karsiti bir eylemini bana gosterirmisin ?
Alparslan Türkeş o dönemde şu sözü söylemiştir: "Solun ihanete varan tavırlarından dolayı sağ ile olan kavgamızı erteliyoruz!"
O dönemde öncelikli düşman soldu.bu arada sağdan kastın liberal-kapitalist düzen olduğunu anlarsın herhalde.Sol tehlikesi defedilince sıra sağdaki hainlere gelmiştir.Mesela bugünkü akp iktidarı...
Ülkücüler hiçbir zaman abdye karşı sevgi dolu olmamış hep nefretlerini belirtmişlerdir...Söylediklerini düşünde söyle bence...
Ulku ocaklarinda bende bulundum ic yuzlerini biliyorum.
Demedimmi ben!!!Zaten Ocaklarda bulunmayan yok ki memlekette.en azılı komuniste sor o da bulundum diyecek.Hangi ocakta bulundum kardeşim?Hangi yıllar arasında bulundun?Ne sıfatla bulundun?
geçin bu masalları...
Yalan söylüyorsun...
vallahi de billahi de iftira atıyorsun.Önceki mesajlarımı okursan anlarsın ne yaptığımızı.Ben yıllardır Ocaktayım bir kez olsun hadi şunu dövelim diye bişeye rastlamadım.Hem de "Gençlik Kolları Başkanlığı" gibi bir görevde bulundum yine de görmedim böyle bişey.Ha hiç olmuyor demiyorum...
Ama bir çok seminere katıldım bir çok fikri tartıştım Ülküdaşlarımla.Şu anda haftalık programımı zor ayarlıyorum her gün ayrı bir program var.Bir gün seminer oluyor bir gün ünlü bir yazarla söyleşi...Sen bunu hiç yapmıyorsunuz diyorsun bu ilk iftira...
Maraş ve Çorum olaylarının sorumlusu olarak Ülkücüleri göstermek ya artniyettir ya cehalet...
Bu olayların abdli ajanlarca düzenlendiği ve Ülkücülerin bu olaylar içinde bulunmadığını her aklı başında insan bilir.İyi araştırmanı öneririm...
Mesela Maraş olayları dönemdi Maraş Ülkü Ocakları Başkanı Taha Akyol'dur.Sence öyle bişey yapmış bir adamı Milliyet'te barındırırlarmıydı?
Eğer bunu cehaletinden söylemediysen bu da ikinci iftira
Alparslan Türkeş o dönemde şu sözü söylemiştir: "Solun ihanete varan tavırlarından dolayı sağ ile olan kavgamızı erteliyoruz!"
O dönemde öncelikli düşman soldu.bu arada sağdan kastın liberal-kapitalist düzen olduğunu anlarsın herhalde.Sol tehlikesi defedilince sıra sağdaki hainlere gelmiştir.Mesela bugünkü akp iktidarı...
Ülkücüler hiçbir zaman abdye karşı sevgi dolu olmamış hep nefretlerini belirtmişlerdir...Söylediklerini düşünde söyle bence...
Demedimmi ben!!!Zaten Ocaklarda bulunmayan yok ki memlekette.en azılı komuniste sor o da bulundum diyecek.Hangi ocakta bulundum kardeşim?Hangi yıllar arasında bulundun?Ne sıfatla bulundun?
geçin bu masalları...
90lı yıllar. tunus caddesindeki ulku ocagi var orasi. Ocaga genelde liselerde oldugu gibi arkadas onerisi ile gittim. gitmez olaydim. el ayak isi yaptirma adam dovdurmeye calismak disinda hicbir islevi yoktu. bu ocak reislerinden birisi bana sigara aldirmaya calisincada hemen uzaklastim. Turk hizmet eder mi hic ? hele kula kulluk İslamda gunahtir. Ben gorduklerimi soyluyorum yalan yere yemin etme carpilirsin.
abdye karsi bana 80 oncesi bir ulkucenin aleyhte sozonu goster. o zaman kabule deyim. sen dusunde yaz. abdli ajanlar kimi kullandi soylesene. o insanlari kim oldurdu yine Alevilermi ?
milliyet denen aydin doganin gazetesi hermenem insani alabilir buda lafmi simdi ? yani milliyet gazetesinde calisiyor diye sucsuzmu olacak ? hem o adam tam bir donek simdilerde eyaleti savunur yazilar yaziyor, eski ocak baskanina bak !
Kaptan-i Derya
03-05-2007, 04:08 PM
Avrupadaki ülkücüler daha bi farkliydi onu belirtiyim. Türkiyede sokaklara cikip slogan atmalariyla bilinirler ama burda icraatlariyla :)
Bizlere yani avrupada yasayan Türklere cok katkisi olmusdur ülkücülerin, dilimizi, dinimizi ve kültürümüzü daha iyi kavradik diyebilirim ulkuculerin sayesinde.
Kur_Sad
03-05-2007, 04:16 PM
yalan yere yemin etme carpilirsin.
ben yalan yere yemin etmedim!
1.Sen asla böyle bişey yapmıyorsunuz dedin iftira atmış oldun
2.Hala söylüyorum o olayların sorumlusu Ülkücüler değildir.Sana kalırsa Kubilay'i şehid eden de Ülkücüler,Şeyh Sait'le ayaklanan da Ülkücüler değil mi?
Saçma sapan konuşma...
abdye karsi bana 80 oncesi bir ulkucenin aleyhte sozonu goster.
Biraz açıp okusaydın mesela "9 Işık"ı görürdün.Ben yine de örnek vereyim.
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Alişan Satılmış'ın "Başbuğ Alparslan Türkeş'i Anlamak" yazısından şu paragrafı iyi oku:
"Emperyalistlere karşı mücadele etmek için başka bir emperyalistin kanatları altına sığınmadan, tamamen kendi özgücüne güvenmek gerektiğini, emperyalizme karşı onurlu bir duruşun, onurlu bir tavır alışın ancak böyle mümkün olacağını ortaya koyan Başbuğ Alparslan Türkeş, "Biz, her türlü emperyalizmi ve yabancı kültürleri reddediyoruz, merde de namerde de muhtaç olmadan yaşayan bir Türkiye görmek istiyoruz" derken, tam da bunu anlatıyor ve herkesin beynine nakşetmek için de " Ne Amerika, Ne Rusya, Ne Çin / Herşey Türklük İçin" biçiminde sloganlaştırıp, bu düşüncenin bilince çıkarılması gereğine vu