PDA

View Full Version : Panturkizm(ПАНТЮРКИЗМ)

deyrambel
03-03-2007, 08:36 AM
Biz kim-mulki Turon Turkistonmiz!
Biz kim-milletlarning eng ulugi Turking bosh bo'g'inmiz!
Amir Temur
я хочу узнать как вы относитесь к ВЕЛИКУЮ ТУРАН ..можеть как европасоюз сделеаем так ТУРАН?
sevgili arkadaşlar rusзa yazdım зьnkь ben ingilizce bilmiyorum,ozbekce de bilmiyorum
yazdim soyle:
siz nasil dusunuyorsunuz TURAN olusturabilirmiyiz veya avrupa birligi gibi birlik olustarabilmek mumkun mu
dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim
дорогие Узбеки что вы думаете пишите сюда по тему
спасибо за внимания!

Karayılan
03-03-2007, 08:39 AM
Biz inandik da buradaki Ozbeklerin inanmasi lazım Turan'a...

Demir Kağan
03-03-2007, 08:42 AM
Demek ki neymiş? Başlık yanlış yere açılmış.

Özbekçe bölümlere açacaksanız da eğer bu böyle bir başlık lütfen kardeşliğimizi vurgulayın, ne kadar üstün bir ırk olduğumuzu değil.

Kolay gelsin.

Karayılan
03-03-2007, 08:44 AM
Demek ki neymiş? Başlık yanlış yere açılmış.

Özbekçe bölümlere açacaksanız da eğer bu böyle bir başlık lütfen kardeşliğimizi vurgulayın, ne kadar üstün bir ırk olduğumuzu değil.

Kolay gelsin.Katılıyorum. Ben bile Ozbeklerle konusurken ustun oldugumuzdan bahsetmiyorum. :D :D Onlara oncelikle Pan-Turkizm'in ne demek odugunu anlatmalıyız. El birligi ile basaricagiz innnsaaaalaaah :D

deyrambel
03-03-2007, 08:46 AM
Biz inandik da buradaki Ozbeklerin inanmasi lazım Turan'a...
kardes - rus egitimi almis her millet de bu var- kominizm o hale getirmis ki ideoloji diye bir sey kalmamis
bak rusya ya putinden baska adam var mi?
yonetim sekli hersey degismis-tabulari yikmak cok zor
kazaklar ozbekler turkmenler hala farkinda degiller tabi ulkemizi yonetenlerde bunu farkinda degil 150 milyona yakin bir milletden soz ediyoruz bagimsiz
ama kimse bunu farkinda degil
1927 de TURKIYE nufusu 13 milyon du- simdi 75 milyon
dunya degisiyor TURAN deniliyorsa tek bir devlet anlamina da gelmemsi lazim
avrupa birligi gibi siyasi ekonomik birlik olabilir
tabi propaganda yapiyorlar heryerde bizim hakta
ne bilim

Demir Kağan
03-03-2007, 08:46 AM
Türkçülük eşittir ırkçılık diye gösterilmiş onlara, dolayısıyla Türkçüler'e karşı son derece uzak çoğu. Irkçı veya aşırı milliyetçi bir yaklaşım olmadan, imkânlar dahilinde neler yapabileceğimizi konuşamız gerek.

Karayılan
03-03-2007, 08:49 AM
Ne yapalım Demir Kagan davamizi Ozbeklere anlatmak icin?
Oneri sun bari :D

Demir Kağan
03-03-2007, 08:55 AM
1) Dillerini öğrenmemiz gerek.
2) Türkçülüğün ve Turancılık'ın ne olduğunu anlatmamız gerek.
3) Türkçülük ve Turancılık'ın Türkler ve Türki halklar için ne kadar önemli bir dava olduğunu anlatmamız gerek.
4) Kesinlikle ve kesinlike ırkçı düşüncelerle karşılarına çıkmamamız, çıkmaya çalışanları da engellememiz gerek.
5) Türklerin ve Türki halkların geçmişte çekmiş oldukları acıları anlatmamız, gözlerinin önlerine bu gerçekleri sürmemiz gerek.

Başka önerileri olan?

deyrambel
03-03-2007, 08:55 AM
Tьrkзьlьk eşittir ırkзılık diye gцsterilmiş onlara, dolayısıyla Tьrkзьler'e karşı son derece uzak зoğu. Irkзı veya aşırı milliyetзi bir yaklaşım olmadan, imkвnlar dahilinde neler yapabileceğimizi konuşamız gerek.
kardes ben rusca aşk sevgi diye bir konu actim orda yazdim ilk basta bana kizdilar konunun adi sevgi muhabbet sen ne yaziyon diye
sonra yazdim TIMUR dan yazilar
dedim siz bize ogrettiniz TURK oldugumuz- bizim ORTAK adimiz TURAN TURKISTAN
bakin dedim KASGARLI MAHMUT ne diyor
imzam da olan siiri ruscaya tercume ettim
ben de umid var ama- bizi yonetenlerde olmasi lazim bu dusunce -ben de olsa sen de umid olsa ne yazar

Demir Kağan
03-03-2007, 08:57 AM
Başlığı başından sonuna kadar takip ettim, saçmalamışsın gibi geldi bana. Ne alakası var aşk ile Turancılığın veya Türklüğün?

deyrambel
03-03-2007, 09:01 AM
Başlığı başından sonuna kadar takip ettim, saçmalamışsın gibi geldi bana. Ne alakası var aşk ile Turancılığın veya Türklüğün?
ne yapim? sevgi muhabbet derken bu konuyu actim:cool:

deyrambel
03-03-2007, 09:02 AM
kardes sen inglizce biliyon mu?

Demir Kağan
03-03-2007, 09:03 AM
Ondan sonra böyle tepki alırsın. Gerek yok böyle şeylere.

Hatta burada Türkçülük ve Turancılık davalarını anlatmamıza bile gerek yok. Dillerini öğrenelim, kültürler alışverişi yapalım, yeter.

Karayılan
03-03-2007, 09:05 AM
1) Dillerini цğrenmemiz gerek.
2) Tьrkзьlьğьn ve Turancılık'ın ne olduğunu anlatmamız gerek.
3) Tьrkзьlьk ve Turancılık'ın Tьrkler ve Tьrki halklar iзin ne kadar цnemli bir dava olduğunu anlatmamız gerek.
4) Kesinlikle ve kesinlike ırkзı dьşьncelerle karşılarına зıkmamamız, зıkmaya зalışanları da engellememiz gerek.
5) Tьrklerin ve Tьrki halkların geзmişte зekmiş oldukları acıları anlatmamız, gцzlerinin цnlerine bu gerзekleri sьrmemiz gerek.

Başka цnerileri olan?Kabul yaparız da Ozbekceyi nereden ogrenecez? Istanbul'da kurs basladı derslerı genelagdan da verecegiz dediler vermediler. :(
Ben soycuyum bilirsin ama burada durum farklı cunku bize karsi cikacak olanlar da bizim soyumuzdan olacak. Soyculuktan once Turancılıgı anlatmalıyız.

Benim onerim ise su. Ingilizce veya Ozbekce bilen aradaslar ile birlikte hareket edip onlarin tarafında yararl konular acmak. Tartısmaya asla girmemeliyiz. Bu onlari bizden sogutur. Bilimsel icerikli konular acmalıyız, Turancılık hakkında. Gaspralı'yı anlatalım, Ataturk'u anlatalım hatta Sultan Galiyev'i anlatalım. Sunu cok iyi anlatmalıyız. Ben, Sen yok Biz var Ozbek, Oguz yok Turk var ;)

deyrambel
03-03-2007, 09:07 AM
Ondan sonra bцyle tepki alırsın. Gerek yok bцyle şeylere.

Hatta burada Tьrkзьlьk ve Turancılık davalarını anlatmamıza bile gerek yok. Dillerini цğrenelim, kьltьrler alışverişi yapalım, yeter.
ilk basta tepki aldim sonra siirleri tercume edince- sustular bir sey demediler---- TURK deyince TURKIYE de yasayan insanlar anliyorlar
daha sonra anlatinca sustular
mesala kashgarli mahmut divanu lugatit-TURK -
aslinda biliyorlar meselenin ne oldugunu da bakma sen
is yonetimde bitiyor

Karayılan
03-03-2007, 09:29 AM
"Turkler" "Ozbekler" diye konusuluyor cogu zaman. Bunu asmaliyiz. Onlarda Turk bunu anlattigimiz zaman sorun kalmaz. Yanliz su cemaatciler isi berbat etmesin yeter.

deyrambel
03-03-2007, 09:30 AM
дорогие Узбеки мы одни нации..тут причем не Узбек.. Турк..Татар..Казак..Туркмен..Кыргиз..Азери..или другие родственники
тут причем нашей общий културно..язык..будущии жизни..мы держали в руках много земли в мире
я родом из турции - мои деды приехали в турцию с средней азии -мы развелись на клан - поэтому наше название разные..ты узбек.я турк..он казах ......мы дети ТУРКИСТАНА
от китай до европа

Demir Kağan
03-03-2007, 09:32 AM
Kabul yaparız da Ozbekceyi nereden ogrenecez? Istanbul'da kurs basladı derslerı genelagdan da verecegiz dediler vermediler. :(
Ben soycuyum bilirsin ama burada durum farklı cunku bize karsi cikacak olanlar da bizim soyumuzdan olacak. Soyculuktan once Turancılıgı anlatmalıyız.

Benim onerim ise su. Ingilizce veya Ozbekce bilen aradaslar ile birlikte hareket edip onlarin tarafında yararl konular acmak. Tartısmaya asla girmemeliyiz. Bu onlari bizden sogutur. Bilimsel icerikli konular acmalıyız, Turancılık hakkında. Gaspralı'yı anlatalım, Ataturk'u anlatalım hatta Sultan Galiyev'i anlatalım. Sunu cok iyi anlatmalıyız. Ben, Sen yok Biz var Ozbek, Oguz yok Turk var ;)

;)

ilk basta tepki aldim sonra siirleri tercume edince- sustular bir sey demediler---- TURK deyince TURKIYE de yasayan insanlar anliyorlar
daha sonra anlatinca sustular
mesala kashgarli mahmut divanu lugatit-TURK -
aslinda biliyorlar meselenin ne oldugunu da bakma sen
is yonetimde bitiyor

İş sadece yönetimde bitmiyor, bizim yaptıklarımız da, bizim ortaya koyduklarımız da önemli.

Karayılan
03-03-2007, 09:41 AM
Beraber hareket etmeliyiz... Herkes kafasina gore konu acmasin, orada bir konu acmadan once iyice dusunelim tartisalim... Benim onerim bu.

deyrambel
03-03-2007, 09:52 AM
дорогие друзья , наши родственники уйгури живут под китаем--если мы не хотим пасть на колени-тогда уважаем друг друга

АГА мы великий народ Turk,Uzbek,Kazak,Azer,Kirgiz,Uigur i drugie rodstvenniki-

я злюсь с узбекистан что ни кто не пишит об этой теме- я молюсь - пожалуйсто пишите по теме:rolleyes:

Demir Kağan
03-03-2007, 10:04 AM
Deyrambel, anlamadığımızı söylememe gerek yok sanırım. :)

deyrambel
03-03-2007, 10:05 AM
я люблю вас силно...потому что я буду любить кого? русскии..англик..китаец..сша

deyrambel
03-03-2007, 10:07 AM
Deyrambel, anlamadığımızı söylememe gerek yok sanırım. :)
anlatiyorum lutfen yazin bir seyler cok seviyoruz sizleri- biz bir milletiz- eger baska milletlerin altin da yasamak istemiyorsak birlik olalim
boyle seyler yaziyom

deyrambel
03-03-2007, 10:21 AM
я турок кочевник - отправлю вам с Турции совет
СЛАВА ТУРКИСТАН...

kipchak
03-03-2007, 11:33 AM
Туркистан умер.

deyrambel
03-03-2007, 11:55 AM
Туркистан умер.
hello- uje ya toje xochu smert-
xochu smert sebya-potomu shto .....ne znaiu
ya xochu vlubitsa .......nu uje est
navernoe ya vo sne viju ТУРКИСТАН
ni kto ne pisal po teme...........
ya obijenniy silno silno silno silno

kipchak
03-03-2007, 12:16 PM
deyrambel - тебе сколько лет?

deyrambel
03-03-2007, 12:19 PM
deyrambel - тебе сколько лет?
mne let 25--- skoro ya jenus-pochemu sprosil kipchak kardes
nasil hayat
tebe skoka let?

Karayılan
03-03-2007, 12:19 PM
Anlamiyorum bari latin abecesi kullanin :D

deyrambel
03-03-2007, 12:21 PM
Anlamiyorum bari latin abecesi kullanin :D
ya baba kimse yazmadi ya- belki gorurler sonra yazarlar

BOZ-OK
03-03-2007, 12:25 PM
Ayar etmeyin len adami, hadi daalin, boyle Turan muran olmaz... Kendiniz calip kendiniz dinliyonuz desem, o da degil... Iki kisi disinda kimsenin bir halt anladigi da yok... :cool:

deyrambel
03-03-2007, 12:34 PM
Ayar etmeyin len adami, hadi daalin, boyle Turan muran olmaz... Kendiniz calip kendiniz dinliyonuz desem, o da degil... Iki kisi disinda kimsenin bir halt anladigi da yok... :cool:
gardas ne alakasi var- ozbekce bilmiyom-inglizce bilmiyom- nece yazim
ozbekler yazsin diye rusca yaziyom ki gorsunler turkler de rusca biliyor
gardas offfff ya niye kizdin?

BOZ-OK
03-03-2007, 12:48 PM
gardas ne alakasi var- ozbekce bilmiyom-inglizce bilmiyom- nece yazim
ozbekler yazsin diye rusca yaziyom ki gorsunler turkler de rusca biliyor
gardas offfff ya niye kizdin?

Hemen aciklayayim,

1- Bir ulkuyu insanlara anlatmak icin sloganlarin bir ise yaradigi pek gorulmus bir sey degildir... Sloganlarin pesinden ancak aptallar gider, onlarin da Turan ulkusune bir yarari olacagina inanmiyorum...Aptal dostun olacagina akilli dusmanin olsun demisler...

2- Burada (Turkistan forumunda) Turan ulkusunu anlatmaya calismak kendin calip kendin oynamak ve dahi tereciye tere satmak olur ki, bir kele merhem olmaz...

3- Illaki bu forumda yazacagim diyorsan da bari Turkce yaz, cunku burada Ingilizce bilenler bir hayli azdir, Rusca bilenler ise 3-5 kisiyi gecmez... Hic olmazsa bosuna nefes tuketmemis olursun...

4- Benim kimseye kizdigim filan yok, huyum boyle, takilirim ben... :cool:

Simdi yere tukuruyom, tukurugum kuruyana kadar kosup daha cok Ozbek kardeslerimizin bulundugu forumlardan birisinde Turan ulkusu hakkinda dogru duzgun bir konu basligi acip gelmis ol, yoksa karismam...:cool:

kipchak
03-03-2007, 03:02 PM
mne let 25--- skoro ya jenus-pochemu sprosil kipchak kardes
nasil hayat
tebe skoka let?

женишься может успокоишься, 25 лет а до сих пор в сказки веришь

Vector
03-03-2007, 03:06 PM
mlya, zaelis s etim panturkizmom...

deyrambel
03-03-2007, 04:11 PM
mlya, zaelis s etim panturkizmom...
isportil vse moralno- imenno zashel v etoi temu za eto shto to pisat?

orhan7
03-03-2007, 05:20 PM
Denilir ki Enver paşa, Talat paşa, Cemal paşalar başarılı olamadılar, ama Atatürk, İnönü ve Celal Bayar başarılı olmuşlardır

Karayılan
03-03-2007, 06:07 PM
Denilir ki Enver paşa, Talat paşa, Cemal paşalar başarılı olamadılar, ama Atatürk, İnönü ve Celal Bayar başarılı olmuşlardırInonu ve Celal Bayar? Ne yaptilar bunlar Turan icin?

daturkishulan
03-03-2007, 06:11 PM
Inonu ve Celal Bayar? Ne yaptilar bunlar Turan icin?

inönü bildiğim kadarıyla kıçını yıttı,zaten ondan gitti diyolar...yazık olmuş adama kendini heba etti turan için.

şaka bi yana inönü koyu bi rusçuydu ,sağolsun:evil:

deyrambel
03-03-2007, 06:17 PM
baba ozbekler buraya yazmiyor kafayi yiyecem ya-- ben delimiyim ne kendi kendime hayal kurmusum turan diye

Karayılan
03-03-2007, 06:33 PM
Deyrambel

Bu konu burada cok konusuldu. Turkistan forumundaki kullanicilarin cogunlugu Turan'a gonul vermistir zaten. Ozbeklerden de savunanlar var. Bizim oncelikli olarak diger Ozbeklere Turkculugu ve Turanciligi anlatmamiz lazim. Kisacasi sen yanlis yere actin konuyu.

Amiri Turkiston
03-03-2007, 08:30 PM
horoshaya ideya...no tak kak mi sha ne ravni....trudno nam budit igrat v Turan

vot esli vzyat tolko Centralno Aziatskie strani + Azerbaijan - to togda mojno
no esli kak je Turciya....?

a vot esli Turciya prisoedinitsya - togda tochno ona budit dominatorom

a eto sha ne komu ne nado

Arhimed
03-03-2007, 09:15 PM
Panturkism idealogy is based on nationality, EU and US based on money. Therefore concept of Turan union should be re-developed.

Destankutluhan
03-05-2007, 05:08 AM
Panturkism idealogy is based on nationality, EU and US based on money. Therefore concept of Turan union should be re-developed.

Definetly agree with Arhimed.
We can not base everything on nationality, it should change, we have to develop an idea based on cooperation + union, people looking forward for better living conditions, more job oportunities, more security for their own and for their children, free access to information, more freedom, a fair competing atmosphere... If a union won't to provide those basic requirements then union can not be achieved or can not live long. We couldn't be able to convince the people to really think about only relaying on our nationality backgorund. One who has one state idea then shall completely forget the idea. All the states involve such an idea should benefit from that, their people should benefit from that, their neighboors also should benefit from that. If it is nationalistic then neither EU, or Russia or China or USA and Iran off course would like to see such a union, it is simply may turn to a big regional problem. So it shall respect current boundries, shall reject involving internal problems of other countries that may have a huge presence of Turkic nations.

One who has to achieve the idea should bring its benefits for the states involved in and for the individual and regional development. And while the time passes away we certainly would have more common ground on nationality issues,ie cultur, language etc., those will naturally find their way within such union, but priority shall be given to economical and social benefits for the future.
I personally looking the issue from this prospective.

Arhimed
03-05-2007, 08:28 AM
Definetly agree with Arhimed.
We can not base everything on nationality, it should change, we have to develop an idea based on cooperation + union, people looking forward for better living conditions, more job oportunities, more security for their own and for their children, free access to information, more freedom, a fair competing atmosphere... If a union won't to provide those basic requirements then union can not be achieved or can not live long. We couldn't be able to convince the people to really think about only relaying on our nationality backgorund. One who has one state idea then shall completely forget the idea. All the states involve such an idea should benefit from that, their people should benefit from that, their neighboors also should benefit from that. If it is nationalistic then neither EU, or Russia or China or USA and Iran off course would like to see such a union, it is simply may turn to a big regional problem. So it shall respect current boundries, shall reject involving internal problems of other countries that may have a huge presence of Turkic nations.

One who has to achieve the idea should bring its benefits for the states involved in and for the individual and regional development. And while the time passes away we certainly would have more common ground on nationality issues,ie cultur, language etc., those will naturally find their way within such union, but priority shall be given to economical and social benefits for the future.
I personally looking the issue from this prospective.

That is what I meant throughout the game

Demir Kağan
03-05-2007, 08:50 AM
That is what I meant throughout the game

You meant many things throughout the game.

Arhimed
03-05-2007, 08:54 AM
You meant many things throughout the game.

It depends on how you treat those opinions

Karayılan
03-10-2007, 04:45 PM
It depends on how you treat those opinionsIs everything money? Look at Turkiye's situation. EU can give us lots of oportunities such as global capital, powerful allies, employment in big european companies... etc but Have you ever think why we dont support EU? Why do we want Turan? Can Uzbekistan give them to us?

It is not about MONEY or great opportunities. Think about this...

afsharkizi
03-16-2007, 03:01 PM
Turana icten inaniyorum ...

afsharkizi
03-16-2007, 03:08 PM
I belive on Turan

erkinturk
03-21-2007, 12:56 PM
hayal kurmayalim,
Kerimov rejimiTurk birligine karsi iken hicbirsey anlatamayiz
o sadece koltugunda oturmak icin herseyi yapacak biri,
Ruslarla anlasma yapmis belli'ki
Turkluk dusmanligini yaydikca pozisyonunu korur,ve rus efendilerinden
koruma gorur
aksi takdirde alirlar asagi hemen
karsilikli birbirlerinin menfaatini gozettikleri surece bugunku statuko asla degismez,
Turandan nasil korktuklarini goremiyormuyuz Allah askina
burada nasil itilip kakiliyoruz farkina varmadinizmi?

Demir Kağan
03-21-2007, 01:25 PM
hayal kurmayalim,
koruma gorur
karsilikli birbirlerinin menfaatini gozettikleri surece bugunku statuko asla degismez,
burada nasil itilip kakiliyoruz farkina varmadinizmi?

Çözüm önerileriniz nelerdir erkintürk?

Karayılan
03-21-2007, 01:29 PM
hayal kurmayalim,
koruma gorur
burada nasil itilip kakiliyoruz farkina varmadinizmi?Biz heryerde itilip kakildik. Turkculer ne zaman rahatca dertlerini anlatabilmis?
Kerimov yada baskasi hic onemli degil. Kilit ulke Turkiyedir. Turkiye politikalarini bu yonde gelistirirse onemli adimlar atilacaktir.
Zaten Turk bilrligi ancak 2 koldan baslayacak benim ongorume gore. Turkiye, Azerbaycan ve KKTC'nin bulundugu bati ayagi ki bu ekonomik olarak su an icin istendigi gibi gitmektedir. Bir de siyasi ve kulturel olarak bu iki ulke birbirlerine entegre olabilirlerse Turk birliginin Bati ayagi basariya ulasacaktir. Digeri ise Turkistan ayagidir. Burada da Turkmenistan ve Kazakistan onderliginde bir siyasi ve ekonomik isbirligi baslayabilir. Zira aciklamalar bu yonde gidiyor. Burada sorun Kazakistan ve Ozbekistan'in Rus hegemonyasindan hala cikamamasi. Ancak Kazakistan icin Turkiye cok guclu bir alternatif. Kazak petrollerinin yonunun Turkiye'ye cevrilmesi projesi buna bir ornek. Bu gelismeler bizleri umutlandiriyor. Bu yuzden burada kuramsal ve kulturel konular acip yakinlik kurmaya calisiyoruz. Itilip kakildigimiz bir olcude dogru ancak ben bunun azimle asilacagina inaniyorum.

marcias
03-21-2007, 02:38 PM
aynen katılıyorum üstat

timurlenk
03-21-2007, 04:13 PM
kerimov falan hikayedir,sorun asırlara yayılmıs ayrılık vede parcalanmıslıkdır...
turkiye bu hali ile agabeylik falan yapamaz yapsada zaten kabul gormez...
yapılması gereken oncelikli sey kulturel vede zihinlerdeki birligi saglamakdır gerisi zaten cok hızlı gelir,bunun icinde butun turk cumhuriyet vede topluluklarından insanları kazanmak,once onlarla birlik olmakdır....
kısaca sabırla vede inatla turk birligi icin calısmakdır...
su anda benim gordugum kadarı ile turk dunyasında bu bilince sahip tek lider vardır o da nazarbayevdir(turkiyenin durumu belki en kotu vede berbatıdır,kerimovdan bile berbat yoneticiler vede guc odakları - son 20 yılda bir ermeni bir tanede rum kokenli en lideri arayıp bulursanız ne demek istedigimi anlarsınız- tarafından turkiye zaten icten perisan edilmistir)

erkinturk
03-25-2007, 01:40 PM
Çözüm önerileriniz nelerdir erkintürk?

Guzel soru ama buna kalici bir cevap yok su an bende,sadece bireysel olarak cabalamak'da desek yeterli degil tabii (anlatmaya gayret etmek fln.gibi)
bunu adeta bir obsesyon olarak dusunup ne yapmali diyerek kafa yormakla baslamali evvela
aydinlarimiz su garabetlikten kurtulup Turkluge bir ilgi gostermiyorki,
herseyin cevabini hep baska kiblede ariyorlar maalesef
bence bireysel olarak evvela diger Turk lehcelerini ogrenmeye calismak gerek ve bunu bir heves ve egilim olarak insanlarimizda etrafimizda nasil yayginlastirabiliriz dusunmeliyiz
kulturel yakinlasma herseyden etkili bence,
fetullahin sebekesinin yayginlasmasi bir olcude Turkculuge katki sagliyor gibi gozuksede benzeri bir baska hakiki Turk olan bir olusum gerekli
peki bu nasil olur dersen...bilmiyorum
belki bir Turk skulls and bones orgutu kurmak gerek :cffecup:
Tum Turkluk sorunlarini cozume adanmis bir olusum
bagimsizligi Turklukten ayirmayan,emperyalizmin her turlusunu reddeden,herturlu taassuba karsi Kemalizmi benimseyen ve yilmayan,bolunmeyecek bir Turkcu olusum
hayal tabii,
toplumda yaygin bir sekilde Turkluk sorunlari nasil tartismaya acilir dusunmeliyiz,
bu forum mesela tartisilan konular kisiler belli,genis tabanli bir alan yaratmali once,ama nasil dersen bilmiyorum

afsharkizi
03-25-2007, 01:56 PM
Bende Panturkizm destekliyom yeni kayit oldugumda nationaliste basmistim..