PDA

View Full Version : Binanızı Mutlaka Mantolatın.

Temur
03-04-2007, 12:25 PM
Merhaba abiler ablalar kardeşler,Yaklaşık 3 yıl önce oturduğumuz binaya mantolama yaptırdık ve gayet faydasını gördük ve sizlerede gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum lütfen meskeninizi mantolatınız. Isınma ve serinleme giderleriniz muhitine ve coğrafi koşullarına göre %40 % 50 oranında müspetleşecek yani ucuzlayacaktır.

Bizim evimiz biraz dağ evi olduğu için inanılmaz soğuk rüzgara mağruz kalıyordu ve mağlumunuz insanoğlu olduğumuz için ve soğukta yaşamaya elverişli mahlukat olmadığımızdan ötürü, ısınmak için doğalgaza ve elektriğe abanıyorduk bu da bize ortalama ayda 250 ile 300 YTL fatura gideri ediyordu ama şon 3 yıldır faturalarımız yarı yarıya düştü. Tabi hükümetin 4 yıldır elektriğe zam yapmadığı da aklımda. Netice itibarıyla mantolama yapılışı için ödediğiniz para uzun vadede şüphesizki cebinizde kalacaktır.

Hem ülke ekonomisine hem küresel ısınmaya hem de ruslara ödediğimiz yekünün azalmasında bize fayda sağlayacaktır. Sözde milliyetçi değil, özde milliyetçi olalım ve memleketimizin parasının çarçur olmasına mani olalım. Şu söz çok klasiktir ama çok doğrudur herkes kendi evinin önünü süpürürse bütün şehir pırıl pırıl olur. Misal Türkiye de 30.000.000 aile olsa ve bu aileler ayda 100 ytl tasarruf etse 30.000.000 YTL Kasada kalacak bu paraya hangi köprü hangi hızlı tren veya hangi baraj yapılmaz...? Mili maç bitiminde kafaya bant bağlayıp elde bayrakla koşturmak gibi şovenist milliyetçilikten ziyade japonlar gibi attığımız her adımda ülke ekonomisi düşünen ve yerli malını tercih eden bilinçli milliyetçilik yapalım lütfen.

Sevgi ve Saygılarımla...
Muhammed Timur

Demir Kağan
03-04-2007, 12:27 PM
Mantolama hakkında daha çok bilgi verir misin Timur? Nedir? Ne değildir? Hangi firmalar yapar? Maliyeti nedir? vs..

Seckjin Khan
03-04-2007, 03:22 PM
binam prefabrik zaten maşşallah beşik gibi sallanıyoruz :lol: :rolleyes: :?

Demir Kağan
03-04-2007, 03:24 PM
Anlat dedik kaçtı gitti mübarek. :lol:

eflatunn
03-04-2007, 03:31 PM
Anlat dedik kaçtı gitti mübarek. :lol:

Benim yüzümden olabilir.

Demir Kağan
03-04-2007, 03:33 PM
Lafı ağzımdan aldın.

Mgas
03-04-2007, 03:33 PM
Kuresel ısınma var zaten bosverin yaav!!!

eflatunn
03-04-2007, 03:34 PM
Kuresel ısınma var zaten bosverin yaav!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

oğuz
03-05-2007, 12:59 AM
Mantolamanın faydasını görenlerden biride benim.Lakin bu işi adam akıllı yapabilecek firma çok az.

İlk güzellik binanın ölçüsü alınırken yapılıyor.ikincisinde ise bina çıkıntıları ile kapalı balkon altlarını pas geçiyorlar.Hele hele zemin ile bütünleşmesi ise tam bir facia...

İşinizi yaptırırken başında durun !

Mimar gama :mrgreen:

mustafa06
03-05-2007, 09:45 AM
Bina mantolama sistemleri farklı shekillerde yapılıyor.
klasik mantolama sistemi, chit sıra tuğla duvar örülürken araya izocam, styropor türü malzemeler konularak yapılıyor. Daha sonra dıshtan da yapılabilir ama kalınlığı sebebi ile hem kalınlık yapıyor hemde pek kullanıshlı olmuyor.
Ben evimin bir odasının iki duvarını ( bu oda köshede olması sebebi ile beton kolonlar ve krishler sebebi ile diğer yerlere göre daha soğuk oluyordu) dısh taraftan (Balkon idi) izole ettim chok faydasını görüyorum.
siding denilen kaplama yapılırken araya konulan izocam ile izolasyonda bir yöntemdir.

Ancak yapımı biraz maliyetli olan Thermocoat denilen sistem hem sağlıklı ve kullanıshlı, hemde iyi bir izolasyon sistemi olduğu ichin tercih edilmesi gereken yöntemdir diye biliyorum.
Bu sistem ile mantolama yapıldığında Oğuzun belirttiği kullanım mahsurları ortadan kalkıyor.

Chünkü bu sisten doğrudan bir sıva uygulamasıdır.

Bununla ilgili bir site buldum adresini vereyim daha iyi inceleyebilirsiniz.
http://www.tamirtadilat.com/thermo.html

Temur
03-05-2007, 09:48 AM
Mantolama hakkında daha çok bilgi verir misin Timur? Nedir? Ne değildir? Hangi firmalar yapar? Maliyeti nedir? vs..

yettim gayri!!! trinkk trink.... Mübarek insan firma adı veremem reklama girer. Bizim bina 7 katlı kat başına 3 veya 4 bin liraya mal olmuştu.

Temur
03-05-2007, 09:50 AM
Benim yüzümden olabilir.

yahu neden senin yüzünden kaçayım :D :D ... aklıma halen yemediğin yemeğim hesabını ödemek istemen geliyor çok orjinaldi vallahi ara ara gülerim halen. Ama tebrik ettim çok nezih ve kaliteli bir davranıştı.

gel gelelim, benim gibi hesabı kitleyip kaçanlardan tiskinirim... :lol:

Demir Kağan
03-05-2007, 09:54 AM
yettim gayri!!! trinkk trink.... Mübarek insan firma adı veremem reklama girer. Bizim bina 7 katlı kat başına 3 veya 4 bin liraya mal olmuştu.

Bırak reklama girsin, sen söyle. :lol:

eflatunn çayları ödeyecekti o gün zaten, yemeğin ücretini ödemeyecekti. :lol:

eflatunn
03-05-2007, 10:02 AM
yahu neden senin yüzünden kaçayım :D :D ... aklıma halen yemediğin yemeğim hesabını ödemek istemen geliyor çok orjinaldi vallahi ara ara gülerim halen. Ama tebrik ettim çok nezih ve kaliteli bir davranıştı.

gel gelelim, benim gibi hesabı kitleyip kaçanlardan tiskinirim... :lol:

Alışsanız iyi olur.Bundan sonra olacak olan her şey benim yüzümden.:D
Teşekkür ederim.
O gün o şekilde davranmam gerektiğini düşündüm.Siz başkalarına uymayın .:lol:

eflatunn
03-05-2007, 10:03 AM
eflatunn çayları ödeyecekti o gün zaten, yemeğin ücretini ödemeyecekti. :lol:

Yine sataşma var.:)
Demir bey rica etsem kendinize bir warning verir misiniz :cool:

oğuz
03-05-2007, 10:51 AM
Yine sataşma var.:)
Demir bey rica etsem kendinize bir warning verir misiniz :cool:

O kendisine veremez ama ben seve seve bu isteği emir telakki ederim...

Hain gama :mrgreen:

mustafa06
03-05-2007, 01:34 PM
Temur kardeshimizin bahsettiği nasıl bir tip mantolama bilmek gerekir. Onların bina Chok ucuza malolmush.

Oğuz,
........gama

Yav usta, Ben Türkiyede bir tane gama var bilirdim. o kishi de benim bir arkadashımdır.
Chalıshtığım kurum Türkiyenin her yerine dağılmısh teshkilatları olan bir kurumdur.
Bu arkadashımın adını shirketin tashra teshkilatlarında filan pek bilmezler ama GAMA deyince herkes tanır.

sayende galiba GAMA'ları ikiledik :D

oğuz
03-06-2007, 12:24 AM
Temur kardeshimizin bahsettiği nasıl bir tip mantolama bilmek gerekir. Onların bina Chok ucuza malolmush.

Oğuz,

Yav usta, Ben Türkiyede bir tane gama var bilirdim. o kishi de benim bir arkadashımdır.
Chalıshtığım kurum Türkiyenin her yerine dağılmısh teshkilatları olan bir kurumdur.
Bu arkadashımın adını shirketin tashra teshkilatlarında filan pek bilmezler ama GAMA deyince herkes tanır.

sayende galiba GAMA'ları ikiledik :D

Taklitlerimizden sakının usta

Tescilli gama :mrgreen:

mustafa06
03-06-2007, 08:35 AM
Taklitlerimizden sakının usta

Tescilli gama :mrgreen:

Hocam bizimki en az 25 yıllık gama :D
Lisans hanginizde bilmiyorum.
Belki hikayeyi bilirsin
Aslen gamashullahtır,.) kısaca gama derler.