View Full Version : Turkistan Forumu moderatorleri hakkinda..
kurshad
03-05-2007, 08:43 AM
Sevgili forumdaslar,
Forumun sag alt kosesinde yeralan moderatorlerin isimlerini okudugumda bu konuda bir enflasyon yasandigini farkettim;
R.azimov, Bilge kagan, Oguz, Pax, Demir Kagan.
Yukarida ismi yazili modlardan sadece Demir kagan Oguz'dan aldigi atesten gomlegin hakkini veriyor ve tum yuku sirtliyor.
R.azimov; Bu forumda hic bir iletisi olmayan , ismine asina olmadigimiz bir sahis. Scofield'in bize bir hediyesi; Turkistan forumunu sikayet amacli actigi thread uzerine forumumuza atanmis bir vatandas..
Bilge Kagan; foruma bir muddettir, herhalde isleri dolayisiyla, ugrayamayan sevgili kardesimiz.
Oguz; Gorevini uzun sure basariyla surdurmus ve hakkini vermis fakat su an gorevini Demir kagan'a vermis sevgili forum agamiz.
Pax; Isleri dolayisiyla foruma takilamayan ve cok ozlenen Turkistan ferzendi kardesimiz.
Sonuc olarak;
Forumun tum yuku Demir kaganin sirtinda bulunmakta. Islerinden dolayi veya ozel sebeplerle modluk gorevini ifa edemeyen arkadaslarin yerlerine Demir kagan'la beraber bu sorumlulugu paylasacak ikinci bir forumdasin secilmesini oneriyorum.
Bu dusuncemi sizlerle paylasirken bir referandum sunuyorum. Sayet gorusume katiliyorsaniz baska bir ikinci oylamayla mod secimi yapilabilir.
Not: Yanlis anlasilmasin ben kesinlikle aday degilim. Islerimden dolayi foruma zaten takilamiyorum..Ozellikle R.azimov ismine alerjim bana bu thread'i actirdi ;)
Xox Cono gelsin, forumu kapatsin..
Oyumu üstteki şekilde kullandım.
Hatta "Narcoleptic" de gelsin (askerden) Xox Cono'yu kapatsın.. Hatta bir daha kepenk açtırmasın! Post-Modern takılsın işte...
kurshad
03-05-2007, 10:55 AM
Bu vesileyle R.Azimov'u forum sahnesine kendini tanitmaya davet ediyorum :lol:
Not:Arkadaslar bir kez daha altini ciziyorum, hicbir sekilde mod'luga aday falan degilim. Oyle bir durumda elestirdigim hale kendim dusmus olurum..
Amac, islevsiz 4+ aktif 1 mod yerine aktif 2 ya da 3 mod sahibi olmak..
Diğer arkadaşlarımın yerine konu hakkında yorum yapmak doğru olmaz.Ben foruma yeni insanların yönetmesi babında düşüncemi söyledim ve bunuda eylem haline getirdim...
Burda birde yöetimde olabilecek insanların vasfıda önemli.Mesela ben Kurshad beyleri sahnede görmek isterim...
Politik gama :mrgreen:
yavuz
03-05-2007, 11:10 AM
Pax ve Bilge Kağan'ın isimleri sağ alt köşede kalsın... İsimleri de yeter, zira...
kurshad
03-05-2007, 11:15 AM
Diğer arkadaşlarımın yerine konu hakkında yorum yapmak doğru olmaz.Ben foruma yeni insanların yönetmesi babında düşüncemi söyledim ve bunuda eylem haline getirdim...
Burda birde yöetimde olabilecek insanların vasfıda önemli.Mesela ben Kurshad beyleri sahnede görmek isterim...
Politik gama :mrgreen:
Ustad , benim sahnem zayiftir almayayim ;)
(samimiyim bu hususta..)
kurshad
03-05-2007, 11:17 AM
Pax ve Bilge Kağan'ın isimleri sağ alt köşede kalsın... İsimleri de yeter, zira...
Isimleri neye yetiyor dostum?. Bu arkadaslar , islerinden dolayi veya baska sebeplerle, foruma bile gelemiyorlar.
Bu durumda mod'luk yapan kimse kalmiyor ortada. Ortaligi karistiranlar vsvs oldugunda da mudahil olabilecek Demir'den baska kisi bulamiyoruz. Demir de sayet iki gun baglanmasa internete forum'da isteyen istedigini yapacak..
yavuz
03-05-2007, 11:29 AM
Isimleri neye yetiyor dostum?. Bu arkadaslar , islerinden dolayi veya baska sebeplerle, foruma bile gelemiyorlar.
Bu durumda mod'luk yapan kimse kalmiyor ortada. Ortaligi karistiranlar vsvs oldugunda da mudahil olabilecek Demir'den baska kisi bulamiyoruz. Demir de sayet iki gun baglanmasa internete forum'da isteyen istedigini yapacak..
Ben Demir'in de olmamasından yanayım, şahsen...
(Şahsi bir husumetten söylemiyorum bunu. Hasmım da değil zaten; MSN'den konuştuğum bir arkadaşım, kardeşim, abim, soydaşım vs... Ama duygusal davranıyor gibime geliyor!..)
kurshad
03-05-2007, 11:37 AM
Ben Demir'in de olmamasından yanayım, şahsen...
(Şahsi bir husumetten söylemiyorum bunu. Hasmım da değil zaten; MSN'den konuştuğum bir arkadaşım, kardeşim, abim, soydaşım vs... Ama duygusal davranıyor gibime geliyor!..)
Demek oylamayi eksik acmisim. Tum modlarin yeniden secilmesi diye bir secenek daha olmaliydi. Bu konuda sevgili modlardan yardim istiyorum.
Oylamayi yeniden acmak ve bu secenegi de ilave etmek mumkun mudur?
not: Sahsi fikrim Demir'den iyi mod bulmanin cok zor oldugudur. Zira adam gununun 20 saatini bilgisayar basinda geciriyor. Ne zaman universiteye hazirlanacaksa... :lol:
Scofield
03-05-2007, 11:52 AM
Demek oylamayi eksik acmisim. Tum modlarin yeniden secilmesi diye bir secenek daha olmaliydi. Bu konuda sevgili modlardan yardim istiyorum.
Oylamayi yeniden acmak ve bu secenegi de ilave etmek mumkun mudur?
not: Sahsi fikrim Demir'den iyi mod bulmanin cok zor oldugudur. Zira adam gununun 20 saatini bilgisayar basinda geciriyor. Ne zaman universiteye hazirlanacaksa... :lol: hayir kursat. demir kagan'in duygusalligini mesela ben gormedim. bence oyle bir secenek olmasin ve demir'in sonuna kadar moderator olmasindan yanayim ;)
hatta sen de ol yakisir.
yavuz
03-05-2007, 12:01 PM
hayir kursat. demir kagan'in duygusalligini mesela ben gormedim. bence oyle bir secenek olmasin ve demir'in sonuna kadar moderator olmasindan yanayim ;)
hatta sen de ol yakisir.
Ne demek, "böyle bir seçenek olmasın"? Sana ne? Tek senin istediğin seçenekler olacaksa, hiç seçenek olmasın "Scofield'ın istediğini yapıyoruz" densin...
kurshad
03-05-2007, 12:18 PM
hayir kursat. demir kagan'in duygusalligini mesela ben gormedim. bence oyle bir secenek olmasin ve demir'in sonuna kadar moderator olmasindan yanayim ;)
hatta sen de ol yakisir.
Demir'in iyi bir mod oldugu konusunda seninle muttefikim.
Bu konuyu acma sebebim 5 moddan 4'unun aktif olmamasi ve de ustune R.azimov'un bu forumda iki satircik karalamamasina alerji duymam idi. Bu baglamda mevcut tek aktif moderator'u tartismaya acmayi pek dusunmemistim.
Unutmamak gerekir ki mod'luk gonulluluk esasina dayanir. Istekli olan ve vaktini bu ise ayirmayi kabullenebilecek insanlar secilmeli veya aday olmalidir
Bu yuzden Demir'in modlugunun, sayet marjinal bir tepkisi olan yoksa , hepimize uygun oldugu kanaatindeyim. Bununla birlikte, elestirecek olanlar icin bu thread duygularini dile getirmeleri icin en uygun zemin.
Not:Benim mod'luk dusuncem yukarida saydigim sebeplerden dolayi ne yazik ki olamaz. Bu arada R.azimov'u bu thread'e armagan edenin sen oldugunu da unutmadim ;)
Seckjin Khan
03-05-2007, 12:38 PM
Demir iyi kıvırdı vallaha tabii Oğuz Abi'nin katkılarıyla...
ama diğer kullanıcılar pek girmiyor eskisi gibi belki iletileri kontrol ediyor olabilirler ama bilmiyorum açıkçası
yavuz
03-05-2007, 12:51 PM
Hatta... Anarşi olsun yahu bu forumda... ;)
R.Azimov'u da foruma kazandıralım!.. :lol:
nurhak
03-05-2007, 12:58 PM
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin olduğu ülke ortamında yeni bir mod arayışı ülkemizi olduğu gibi forumuda bir kaoso sürükleyebilir,öncelikle cumhurbaşkanımızı,sonra başbakanımızı,bunlar netleştikten sonrada forumda :king: yeni mod seçimi hem ülke hem forum için daha hayırlı olur kanımca...:forumuz:
afsharkizi
03-05-2007, 01:09 PM
Bence modlarimiz cok iyiler... ;-)
Alparslan
03-05-2007, 02:01 PM
Ben modlarin kapattigi va kapatmadigi konulara bakinca bir OLUSUM sezinlemeye basliyorum. Ayrica Apolitik ve tartismalarin tam orta yerinde bknz notu dusulup pattadanak kapatilmasi ortami isin cilkini cikardi diyebilirim, entegrasyon zorla olmaz...Bence...
Forumda mod olacak son kisi benim herhalde. Ýki haftalik modlugum sirasinda forum kan golune donmustu ;) hatirlayan hatirlar. darbe isteyen varsa hazirim :)
Demir'e laf yok foruma butun zamanini veriyor ve organizasyon yapiyor daha ne olsun ?
Hepimizi mod yapsınlar simdiki mod larda admin olsun ;)
nurhak
03-05-2007, 03:09 PM
Bir modun yatak odası...(kanımca Demir'in).;)
http://img122.imageshack.us/img122/6923/ads305z24wt9.png (http://imageshack.us)
Bir modun yatak odası...(kanımca Demir'in).
Ama supermis :) Bel agrılarına son :D
Kaptan-i Derya
03-05-2007, 03:27 PM
Ama supermis :) Bel agrılarına son :D
tabi, biz ne tartisiyoruz burda?
--------------------------------------------------
xox chono zaten aramizda dolasiyo gelip kapatmasina gerek yok :)
Kurshad bey "rahatsizliginizi" daha acik anlatsaniz iyi olcak ;)
Bu iş özveri ister.Bu iş zaman ayırmak ister.Bu iş kafa yormak ister.Bu iş sineye çekmek ister.Bu iş organizasyon ister.Bu iş takip ister.Bu iş bağlantı ister.Bu iş birleştirme ister.Bu iş barıştırma ister.Bu iş asgari müştereklerde buluşturma ister. bla bla bla
Destek olmayanlara sözüm.Bari köstek olmayın çünkü bu işi üstlenen arkadaşımın sorumluğu ve yükü çok fazla !
neron gama :mrgreen:
kurshad
03-06-2007, 03:18 AM
tabi, biz ne tartisiyoruz burda?
Kurshad bey "rahatsizliginizi" daha acik anlatsaniz iyi olcak ;)
Yahu dostlar, benim ilk iletimi dikkatli degil HIC okumuyorsunuz galiba..
Rahatsizligimi cok acik dille ifade ettim. Demir haricindeki modlar gorevlerini su veya bu nedenlerden dolayi YAPMIYORLAR....
O yuzden bu arkadaslari EMEKLI edelim ve Demir'in yanina bir tane Mod DAHA secelim diyorum..
Ne Demir'i tartismaya acmak ne de yukarida anlattigimdan baska bir sey niyetim..Sadece islevsiz modlar OUT, Demir'in yanina bir veya iki aktif mod IN.
Demir'in yanına mod secilecekse bu kurshad yada Borcugin olmalıdır .
wolfie
03-06-2007, 07:11 AM
benim adaylarim bakma ve han dir, hem aktifler hem de ser tartismalara girmiyorlar, ustelik han orta asyali,
gurkan
03-06-2007, 08:36 AM
Selamün Aleyküm
Kardeşlerime Bir Merhaba deyip düşüncelerimi açıklayayım.
Öncelikle Yönetici nasıl olmalı sorusuna bir cevap vereyim
Hoşgörülü olmalı ; Tutarlı olmalı ; Birleştirici olmalı
Tarafgir olmamalı ; Yönlendirici olmalı ;
En önemlisi herkesin saygısını kazanmış olmalı...
Sevgili Pax Ve Bilge kağan Kardeşlerimiz geçmişte bu foruma emeği geçmiş kardeşlerimiz bence bu devir işi olacaksa onların teklifi ile olmalıdır. Bu iki isim bunu kendileri teklif etmelidir.
Kesinlikle seçilecek yönetici seçimle gelmeli atama ile gelmemelidir.
Bu açıdan sevgili Demir ve R.Azimov 'un yöneticiliği seçim ile gelmediği için forumun seçimini ve tercihini yansıtmamaktadır. Yanlış bir yol tutulmuştur.
Yöneticilik için seçime aday kimler olabilir. Bunun için bir aday belirleme başlığı açılabilir ve oylamaya sunulabilir. Bu oylamaya Sevgili Demir ve R.Azimov da aday olarak alınmalı sonuça göre yönetici belirlenmelidir.
Ben bu olgunluğu ile yöneticilik işine çok değerli Kurshad ; Han ; HYML ; Nogayhan ; Mustafa06; Nurhak Kardeşlerimizde bir tanesini uygun görüyorum. Adaylık içinde teklif ediyorum. Forumdaki kardeşlerimiz uygun gördü mü uygun görülen kişinin sorumluluktan kaçma seçeneği de olmamlıdır. Örnek veriyorum forum Kurshadı önerdi bu bir lutüftur kabul edip gereğini yerine getirmelidir. Ha işleri ilerde yoğunlaşır sonrasında yerine seçim ile başka bir kardeşimizi seçeriz. Seçim süresi 1 hafta tutulabilir. Forumun özelliklerini bilmemesi problem değildir. Küçük bir derse bakar. Yani Forumdaki Kardeşlerimiz adayları belirlemeli seçilende görevden kaçmamalıdır. Sonuçlar Forum yönetimine değerli yöneticilerimizin bir mesajı ile iletilip seçilen yöneticilerin atamaları yapılmalıdır.
Mod özellikle saygılı bir tartışma ortamı sağlayabilmelidir. Yeni oluşumda Kardeşliği birliği dirliği öne çıkarabilmelidir. Sevgiyi hoşgörüyü. Yasakçı ehli cezacı ehli olmamalıdır. Yeni oluşum sürecinde sevgi kardeşlik bağlarının zayıfladığını seviyeli değerli tartışma kalemlerinine uygun tartışma ortamı sağlamadığını görüşüm olarak ifade ederim.
Bana iş yönetimimde ilham kaynağı olan aşağıdaki satırları aktararak selamlarımı sunuyorum.
Selametle...
Önder, kollektif aklı harekete geçiren bir orkestra şefidir. Güç kendinde değil, yönlendirdiği insanlardadır. Bu inceliği farkedemeyenler, kendilerine yazık etmekle kalmaz, yönettikleri insanlara da büyük zarar verirler.
nurhak
03-06-2007, 08:45 AM
Gürkan Kardeş Hoşgeldin,özlettin kendini.
kurshad
03-06-2007, 08:50 AM
Kesinlikle seçilecek yönetici seçimle gelmeli atama ile gelmemelidir.
Bu açıdan sevgili Demir ve R.Azimov 'un yöneticiliği seçim ile gelmediği için forumun seçimini ve tercihini yansıtmamaktadır. Yanlış bir yol tutulmuştur.
Dostum, bu konuda yaniliyorsun. Hic bir mod; ne Bilge ne de Pax secim ile gelmedi. Tum modlar atama ile geldi..
Bu arada, ben aday falan degilim. Bu is herseyden once unutmamali ki vakit ve gonulluluk isi. Demir'in bu forumda gecirdigi vakit, forum icin yaptigi yemek vs organizasyonlari onu mod olmaya en layik kisi hale getiriyor.
Benim tek dilegim, aktif olmayan modlar yerine aktif bir mod DAHA(Demir+1 mod daha) secmek..
Fakat buyuk cogunlugun 2 ve 3.secenegi isaretlemesinden herseyin eskisi gibi gitmesinin umumiyetin tercihi oldugu goruluyor..
gurkan
03-06-2007, 09:10 AM
Gürkan Kardeş Hoşgeldin,özlettin kendini.
Sağol Nurhak Abi...
mustafa06
03-06-2007, 09:13 AM
Mod olacak kishi öncelikle bu işe gönüllü olmalıdır.
gününün uzunca bir süresini bu işe ayırabilmelidir, işi bu duruma uygun olmalıdır.
Demirkağan shu anda mod 'dur. vaktini bu işe harcamaktadır. Gechen kısacık sürede Demir ichin basharılı veya basharısız oluyor demek pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca Demir kağan basharısız olduğunu hissederse kendisi chekilebilecek yapıya sahip birisidir.
Oğuz chekilmek istediğini beyan etmektedir. Diğerleri ise farklı özel sebeplerden olsa gerek foruma fazlaca katılamıyorlar.
Buradaki yük sadece Demirin üzerine binmektedir.
Yeni isimler belirleyerek aktif mod sayısını artırmak faydalı olur diye düshünüyorum.
Han kardeshimiz kazakistanda yashamaktadır. Gechmishte Bu foruma yoğun olarak katılan birisi idi.
Onun modlardan birisi olması, kazakistan ile bizim saat farkımızdan dolayı forumda sürekli aktif mod bulunmasına katkısı olur. ( diğerlerinin yükünü hafifletir.) Hemde gechmishte burada verdiği güven duygusu ile pek chok konuda daha fazla katkı sağlar diye düshünüyorum.
3. mod'da sechilecekse Türkiye veya Avrupadan olması birsheyi değishtirmez.
Nurhak, HYML, olabilir
kürshad chok yakıshır ama galiba istemiyor diye okumushtum. herkesin kararına saygı duyarız.
Shahsen bende ishlerimin yoğunluğu nedeni ile böyle bir görevi kabul edemeyeceğimi biliyorum.
sevgi ile
kurshad
03-06-2007, 09:25 AM
Mod olacak kishi öncelikle bu işe gönüllü olmalıdır.
gününün uzunca bir süresini bu işe ayırabilmelidir, işi bu duruma uygun olmalıdır.
Evet aynen katiliyorum. Bu durumda sorulacak soru sudur;
Kimler bu is icin gonullu?
gurkan
03-06-2007, 10:02 AM
Evet aynen katiliyorum. Bu durumda sorulacak soru sudur;
Kimler bu is icin gonullu?
Evet Aynen Katılıyorum. Kimler gönüllü ?
Bir de biz uygun gördüklerimizi aday yazalım.
Gönüllü değillerse istemiyorum desinler.:)
Scofield
03-06-2007, 10:34 AM
kurshad, kaptan-i derya, dylan benim adaylarim.
siz nurhak mustafa dersiniz ben de bu uc kisiyi derim.
Arkadaşlar demekle olmuyorrrrr
Kafamızdaki düşündüğümüz insanların bu işte istekli değil gönüllü olmaları önemliiiii
Birebirde markajlara girin.Nabızlar yoklayın,sonrasında isimleri zikredlim....
verkaç gama :mrgreen:
afsharkizi
03-06-2007, 10:48 AM
Ben olmaya adayim ama benden önce büyüklerim gelir... Bu sirada ben modlardan memmunum
gurkan
03-06-2007, 10:51 AM
Ben olmaya adayim ama benden önce büyüklerim gelir... Bu sirada ben modlardan memmunum
doğru diyorsun bayan adayımız ol. Hiç bayan yok...:)
Forumun siyaset ve dini konular ie ilgili bölümlerini gözönüne almazsak bencede ideal...
8 mart gama :mrgreen:
afsharkizi
03-06-2007, 11:01 AM
Forumun siyaset ve dini konular ie ilgili bölümlerini gözönüne almazsak bencede ideal...
Nasil yani Oguz abi ???
Cokmu køtüyüm ???
Afsharkizi mod luk ustun bir seviye falan degil bir nevi hizmetkarlık. Bunun icinde surekli forumla ilgilenmen gerekiyor. Senin okulun var isin var... Yani bu adamlar seni mod yapıp derslerine ayırman gereken zamanı foruma ayırmanımı saglasınlar ?
afsharkizi
03-06-2007, 11:08 AM
Gercekten ben bu foruma gireli hic baska sitelere girmez oldum... Bir nevi bagladi.... Ama dersimde var... isde yaparim kariyerde...
Gercekten ben bu foruma gireli hic baska sitelere girmez oldum... Bir nevi bagladi.... Ama dersimde var... isde yaparim kariyerde...
Zaten is yaparsan kariyer yaomıs olursun onun aslı "cocukta yaparım kariyerde". Yeme bizi :)
Hem modlar modluk gorevini almadan once kendilerini sandalyelerine civiliyorlar yok oyle hem cocuk hem kariyer :)
afsharkizi
03-06-2007, 11:14 AM
Ben cocuk demedimki...
Hem insallah ilerde ben evlatlik almayi düsünüyorum...
Ben cocuk demedimki...
Hem insallah ilerde ben evlatlik almayi düsünüyorum...
Forumda mod olmak hem cocuk yapıp hem kariyer yapmaya benziyor. Hem is yaparım hem kariyer anlatım bozuklugu. Zaten is yaparsan kariyer yapmıs olursun ;)
Hem senin yasın kucuk olmaz buyude gel ;) Modluk +18 :P
Nasil yani Oguz abi ???
Cokmu køtüyüm ???
Buna çok kötülük demiyelimde ilgi alanına girmemesi demek daha doğru olur.
Mesela bendeniz dini ve siyasi konularda cahil olduğumdan ağırlıklı olarak okumak ve takip etmek ihtiyacı hissettim.Yaşın verdiği olgunlukla bazı konuların önüne geçebilmiş olsamda diğer zamanlarda çuvalladım ! Son noktayı koyacağın zaman iş birazda bilgelik istiyor...
Bu nedenle senin yapabileceğin modluk benim şuan en fazla vaktimi alan serbest bölge.burası içinde idealsin bunuda kabul etmek gerekir....
devrik mod gama :mrgreen:
afsharkizi
03-06-2007, 11:21 AM
Ama hic bayan mod yok... Bende bayan mod istiyorum ben olmasamda bir bayan mod olsun birde... Hem 5 nisan 17 oluyorum yani ne kalmis
Buna çok kötülük demiyelimde ilgi alanına girmemesi demek daha doğru olur.
Mesela bendeniz dini ve siyasi konularda cahil olduğumdan ağırlıklı olarak okumak ve takip etmek ihtiyacı hissettim.Yaşın verdiği olgunlukla bazı konuların önüne geçebilmiş olsamda diğer zamanlarda çuvalladım ! Son noktayı koyacağın zaman iş birazda bilgelik istiyor...
Bu nedenle senin yapabileceğin modluk benim şuan en fazla vaktimi alan serbest bölge.burası içinde idealsin bunuda kabul etmek gerekir....
devrik mod gama :mrgreen:
Bak afsharkizi goruyorsun adam modluktan kurtulmak icin elinden geleni yapıyor. Hedef sasırtıyor. Akıllı ol user kal :D
Ama hic bayan mod yok... Bende bayan mod istiyorum ben olmasamda bir bayan mod olsun birde... Hem 5 nisan 17 oluyorum yani ne kalmis
Biz erkek monarisis taraftarıyız bayan bir mod olursa kazan kaldırırız :P
afsharkizi
03-06-2007, 11:26 AM
Nedenmis bayan modda olur.. Ben ozaman buna demokrasi derim.... Hem hun imparatorum mete hanin hanimi cinle baris imzalamis
Nedenmis bayan modda olur.. Ben ozaman buna demokrasi derim.... Hem hun imparatorum mete hanin hanimi cinle baris imzalamis
İste bu yuzden bayan yonetici olmaz sonra dusmanlarınızla barıs imzalıyorlar :D
Demir Kağan
03-06-2007, 11:28 AM
Bayan diktatör pardon moderatör istiyorsanız Aybike derim.
afsharkizi
03-06-2007, 11:29 AM
ama ozaman halki icin.... Hem kadin niye olmasi kadinda olur.. Ille erkek olacak degil ya.... Benim yasadigim ülkede bøyle ama devlet baskanimiz Anders Fogh Rasmussen var gicik bir herif....
ama ozaman halki icin.... Hem kadin niye olmasi kadinda olur.. Ille erkek olacak degil ya.... Benim yasadigim ülkede bøyle ama devlet baskanimiz Anders Fogh Rasmussen var gicik bir herif....
Saka yapıyorum janım niye olmasın olur tabii. Ama konuda muhattap oguz yada herhangi bir mod degil dogrudan MegaZ. Ona bi ozel mesaj atıyorsun yaparsa yapar yapmazsa yapmaz. Bu kadar basit :)
afsharkizi
03-06-2007, 11:37 AM
tamam agabey
Demir Kağan
03-06-2007, 11:38 AM
Saka yapıyorum janım niye olmasın olur tabii. Ama konuda muhattap oguz yada herhangi bir mod degil dogrudan MegaZ. Ona bi ozel mesaj atıyorsun yaparsa yapar yapmazsa yapmaz. Bu kadar basit :)
Sonra onlar da oğuz'a geri dönüyorlar. :lol:
Sonra onlar da oğuz'a geri dönüyorlar. :lol:
O da canı isterse :) Kendi nezaketine kalmıs :P
Scofield
03-06-2007, 11:44 AM
Simdi forumda dusunce farkliliklari var. bir nevi ikiye ayrilmis durumda. bence adalet yerini bulsun ve bir tane dindar bir moderator olsun.
moderatorler birbirine girmemek sarti ile hem dindar hem de biraz ateist'e kacan kesimi de hosnut eder.
boylece ben oyumu gurkan'a veririm :) siz ne dersiniz? nasil fikir?
Simdi forumda dusunce farkliliklari var. bir nevi ikiye ayrilmis durumda. bence adalet yerini bulsun ve bir tane dindar bir moderator olsun.
moderatorler birbirine girmemek sarti ile hem dindar hem de biraz ateist'e kacan kesimi de hosnut eder.
Bunu Demir'e yapılmış bir hakaret olarak addediyorum. Bu durumda Demir ne olmuş oluyor? Kayıtlara böylece geçtin Scofield. Büyük gaf!
afsharkizi
03-06-2007, 11:58 AM
O ne demek oluyor... Sonrada oguza dønerler ??
Demir Kağan
03-06-2007, 11:58 AM
Burada hepimiz biriz, hepimizin birleştiği payda "Türkistan Forumu kullanıcısı" olmaktır, kimsenin dini, dili, mezhebi, ırkı kimseyi ilgilendirmez. Yeri gelir sert şekilde tartışırız ancak karşımızdakini incitmeden, onun zaaflarından faydalanmadan ve onun bizden olmayan yanlarını eleştirmeden.
Ben kesinlikle ve kesinlikle oğuz abinin moderatör olmamasından yana değilim çünkü o da benim gibi saatlerce bilgisayar başında ve son derece aktif. Dolayısıyla benim teklifim, oğuz abi ve benle çalışacak bir moderatörün daha olması, ki bir durun bakalım Pax gelsin, Bilge kardeşim gelsin, durumları nedir öğrenelim.
Kendi kendimize gelin güvey olmamızın alemi yoktur.
Scofield
03-06-2007, 12:02 PM
Burada hepimiz biriz, hepimizin birleştiği payda "Türkistan Forumu kullanıcısı" olmaktır, kimsenin dini, dili, mezhebi, ırkı kimseyi ilgilendirmez. aman hoca, gavur damgalari yiyoruz, Islam haric her din cope atiliyor... olan bitenleri hatirlarsin
Dindar moderator ariyosan ben olurum o zaman .
gurkan
03-06-2007, 12:06 PM
Yanlış mı anladım bölümlere göre yönetici seçimine işaret ediyorsun Usta.
Şahsı düşünce olarak Türkistan Forumunun alt başlıklara ayrılmasına taraftar değildim. Bu düşünceyi de sevgi muhabbet kardeşlik ortamına duvarlar örülebileceği endişesi idi. Lakin geçen süreçte din siyaset diye yeni iki alt başlık oluşturuldu.
Bari bundan sonra bölünmesin. Yeni bölümlere seçimle yeni yöneticiler seçelim.
Bunun yanında serbest alan dediğimiz yazıştığımız bu alana "Kardeşlerin Muhabbeti" "Kardeşlerin Sohbeti ve Kültürü" benzeri başlık önerileri getirerek muhabbet sevgi kardeşlik bağlarını geliştirici çalışmalara ayırabiliriz. Serbest kursuda din ve siyaset konuları dışındaki her konuda sohbet edilebileceği gibi kardeşliği sevgiyi birliği muhabbeti geliştirici çalışmalarda bulanabiliriz. Bu alanın başlık olarak seçilerek amacına uygun değerlendirilmesi sağlanabilir. Bu alanın yöneticiğini de gençlere verilmesi uygun olur.
Yetki bölümlere göre paylaştırılacağında bu bölümlerin yöneticilerine de daha az iş düşücektir. Bu bağlamda
Siyaset bölümüne Bu konuda birikim sahibi kardeşlerimiz seçilebilir.
Din bölümüne de bu alanda birikim sahibi kardeşlerimiz seçilebilir.
İlişkileri muhabbeti iyi olan kardeşlik sevgi muhabbet için de gayretli genç kardeşlerimiz adını belirleyebileceğimiz serbest kürsü bölümüne seçilebirlir.
Bu bağlamda siyasette Bu başlığın sahibi Kurshad kardeşimiz bilgili ve donanımlı olarak bu işi fikrimce yapar. Bölümlere ayrıldığı için de fazla yük üzerinde olmaz.
Yine din bölümü için sevgili Han yahut HYML kardeşimiz fikrimce uygun adaylardır.
Bu bağlamda yeni adlandırmayı planlayabileceğimiz serbest kursüye genç dinamik paylaşımcı kardeşlerimizi seçebiliriz. Sevgili Demir ; Sevgili Avşarkızı ideal örnekler olabilir.
Fikir olsun torba dolsun.:lol:
O ne demek oluyor... Sonrada oguza dønerler ??
Yani MegaZ canı isterse Oguz'a donup hakkında yorum alıyor :)
afsharkizi
03-06-2007, 12:11 PM
olabilir......
yavuz
03-06-2007, 12:17 PM
kurshad, kaptan-i derya, dylan benim adaylarim.
siz nurhak mustafa dersiniz ben de bu uc kisiyi derim.
Oğuz bey bakın bakalım kim "sidik yarıştırıyor"muş!..
(Üslubu düzgün olsa bari...)
Scofield
03-06-2007, 03:11 PM
Oğuz bey bakın bakalım kim "sidik yarıştırıyor"muş!..
(Üslubu düzgün olsa bari...)
asla.... ben sadece gaz yaristiriyorum.
Aybike
03-06-2007, 05:46 PM
noluyoz ya..
ayrıca demir sana teessuf etcem bir ara hatırlat..diktatormuş....Pislikkkkkkk.....
nerde cokluk orda pislik..olanla idare etmeyi oğrenin artık...
Demir Kağan
03-07-2007, 02:01 AM
noluyoz ya..
ayrıca demir sana teessuf etcem bir ara hatırlat..diktatormuş....Pislikkkkkkk.....
nerde cokluk orda pislik..olanla idare etmeyi oğrenin artık...
Hayatımı kararttın mübarek. :lol:
Aybike
03-07-2007, 06:56 AM
o niyeymiş..Naptım ben sana..:)
BOZ-OK
03-07-2007, 01:55 PM
Cocugu yemek ve tatli denemelerinde kobay olarak kullanmaktan vazgec artik Aybike... Biliyorsun, canli insanlar uzerinde bu tur deneyler yapmak suctur..:cool:
Aybike
03-08-2007, 08:16 AM
Cocugu yemek ve tatli denemelerinde kobay olarak kullanmaktan vazgec artik Aybike... Biliyorsun, canli insanlar uzerinde bu tur deneyler yapmak suctur..:cool:
Anlattı demek rezil...
Ama sonunda benden harika bir aşcı oldu ...gerci Demir biraz yamuldu ama:::)
Originally Posted by Demir Kağan View Post
Tuhaf..
Çok tuhaf..
Ama iyiydi..
Aybike Hanım'ın güzel yemeklerinden yedim, üstüne bir de tatlı, oh mis.
(Midem bozuldu mu ne?)
Niye tuhaf anlamadım...
Miden nasıl gerçekten..iyise bende yicem o tatlıdan o yüzden soruyom...
Cabuk unutuyorsunuz :)
Demir Kağan
03-08-2007, 08:46 AM
Anlattı demek rezil...
Ama sonunda benden harika bir aşcı oldu ...gerci Demir biraz yamuldu ama:::)
Ben bir şey anlatmadım Anne, sen yazdın. :lol:
Şaka bir yana, çok müthiş pizza yapar, çok güzel tatlılar yapar, likörlü çay bilene yapar. :lol:
benay
03-08-2007, 08:54 AM
aman hoca, gavur damgalari yiyoruz, Islam haric her din cope atiliyor... olan bitenleri hatirlarsin
Gaz yaristiran arkadasim, gavur damgalari yedigini ispatlar misin ?
Seni sevindirecek ise, burda Musluman damgalari yiyen'de var, anlicagin islami'da cope attigimiz oldu...
Karayılan
03-08-2007, 10:14 AM
yavuz "mod" olsun. Beni IPden engellesin. Ben bu forumdan gideyim. Bir arkadas arama sitesine gireyim. Orda bir kiz bulayim. Iki cocugumuz olsun. Birinin adi yavuz olsun. Ona baktikca hep aklima yavuz gelsin. Ama bunlari olmasi icin yavuz'un "mod" olmasi gerek!!!
Aybike
03-08-2007, 12:56 PM
Yaşlılık magas unutmuşum..Pardon sen niye pengueni imam yaptın..:)
Demir kağan evet ya ben yazmışım...:)
pizzaya cumleten eve beklerim (TUM FORUM U)
Yaşlılık magas unutmuşum..Pardon sen niye pengueni imam yaptın..:)
Demir kağan evet ya ben yazmışım...:)
pizzaya cumleten eve beklerim (TUM FORUM U)
N'apim Aybike hanım sade balyozla en fazla 100 insana etki edebiliyorsunuz ama bir din ile en az 100 milyona :D Seviye degistirdim. Cehalet kılıctan keskindir misali yeterki bir tesbihi olsun penguen olmasının bir mahsuru yok. :lol:
yavuz
03-10-2007, 06:44 AM
yavuz "mod" olsun. Beni IPden engellesin. Ben bu forumdan gideyim. Bir arkadas arama sitesine gireyim. Orda bir kiz bulayim. Iki cocugumuz olsun. Birinin adi yavuz olsun. Ona baktikca hep aklima yavuz gelsin. Ama bunlari olmasi icin yavuz'un "mod" olmasi gerek!!!
Aha bir destekçi buldum... MOD yapın hadi beni! :cool: :lool:
Ama benim adım Muhammed Yavuz!.. Çocuğuna hayatta koymazsın bu ismi, yarısı Arapça ya hani!
Ben de bir çocuğum olunca adını "Dilde, fikirde, işte birlik!" koyarım... Ama aklıma gelmezsin. Bunun olması için, senin savunduğun ülküyü bilmen lazım! :cool:
Karayılan
03-10-2007, 11:02 AM
Ben ulkuyu belledigimde sen sokakta top oynuyordun buyuk ihtimalle ;)
Demir Kağan
03-10-2007, 11:07 AM
Ben ulkuyu belledigimde sen sokakta top oynuyordun buyuk ihtimalle ;)
Sakat bir cümle olduğu kanısındayım. :lol:
BOZ-OK
03-10-2007, 02:45 PM
Sakat bir cümle olduğu kanısındayım. :lol:
Bence de... Cunku o hala sokakta top oynuyor... :cool:
Karayılan
03-10-2007, 04:13 PM
Sakat bir cümle olduğu kanısındayım. :lol:Bu cumlenin nedeni sakat ben ne yapam?
Ahde Vefa
03-10-2007, 04:24 PM
Sen de ulkunu bellerken ben Turkiyeden Hollandaya goc ediyordum :D
Karayılan
03-10-2007, 04:29 PM
Sen de ulkunu bellerken ben Turkiyeden Hollandaya goc ediyordum :DNe guzel hadi yarisalim. :D
Karayılan
03-10-2007, 07:20 PM
Aha bir destekçi buldum... MOD yapın hadi beni! :cool: :lool:
Ama benim adım Muhammed Yavuz!.. Çocuğuna hayatta koymazsın bu ismi, yarısı Arapça ya hani!
Ben de bir çocuğum olunca adını "Dilde, fikirde, işte birlik!" koyarım... Ama aklıma gelmezsin. Bunun olması için, senin savunduğun ülküyü bilmen lazım! :cool:Bak sana bir sozcukle ulkuyu anlatayim "senin savundugun ulkuyu bilmen LAZIM" Senin ulkun yabanci kokenli sozcuklere yer veriyor olabilir ancak TURK ulkusunde boyle seylere yer yok. Ben ne demisim GEREK. Bunlara ozen gosterdigin gun ulkuyu anladin demektir!!!
Konuyu acan arkadasimiz da MODERATOR sozcugunu kullanarak bu konuya gonderme yapmis!!! Onceki yazimda "mod" sozcugunu tirnak icine alarak bunu anlatmak istemistim ama... Anlayacagin "Ulkucu" olmak zor is arkadasim.
yavuz
03-14-2007, 11:08 AM
BOZ-OK beye bakın hele... Millete tarikatçı derken Bektaşilikten bahseden adam hala bana laf sokmaya çalışıyor. Bu haliyle pek bir komik oluyor, söyleyiverin... Turansoyu mu, Gokboru mu artık neyse... Ona gelince, kelimenin hangi dilde olduğundan çok ne anlam ifade ettiği önemlidir... İnsan parayla okuyunca tabi, bazı şeyleri bilmemesi, öğrenmemesi normal!
BOZ-OK beyefendi, söyleyiverin bakalım, benim Osmanlıcılığım size batıyor mu da, benim sizi unuttuğum zamanlarda, elinize geçen her fırsatta, bana birşeyler dürtüklemeye çalışıyorsunuz? Ben bunları yazıyorum, yine eminim, buna karşılık verecekseniz, alaycı olacak. Ama şunu da söyleyeyim; biraz itikadınızın gereklerini yapıverin!
Demir Kağan'a hiç birşey söylemiyorum, zira, Hanedan'a, bana gelince sıra... "Moderatör"lüğünü güzelce kullanmayı iyi biliyor!
Scofield
03-14-2007, 11:47 AM
yavuz senin takintin kompleksin mi var? foruma girmiyorsun bile gelip burada moderatorleri elestiriyorsun.
ikincisi gelip milleti elestiriyorsun.
ucuncusu klasik bir soru "sen kendini ne saniyorsun"? hint kumasi mi?
dorduncusu tarihe karismis bir konuya kompleksli kompleksli cevap atiyorsun...
yavuz
03-14-2007, 11:52 AM
yavuz senin takintin kompleksin mi var? foruma girmiyorsun bile gelip burada moderatorleri elestiriyorsun.
ikincisi gelip milleti elestiriyorsun.
ucuncusu klasik bir soru "sen kendini ne saniyorsun"? hint kumasi mi?
dorduncusu tarihe karismis bir konuya kompleksli kompleksli cevap atiyorsun...
İşinize gelmeyince ben foruma da girmem, kompleksli de olurum!.. Ben kendimi birşey sanmıyorum, ne isem O'yum... Türk-İslam Milliyetçisi'yim...
Şimdi sen söyle bakalım "küfründe bile samimi olamamış arkadaş" sen kendini ne sanıyorsun? Bir bakıyoruz ateistsin, bir bakıyoruz Müslüman, bir bakıyoruz Musevi!..
Benim seni ne sandığımı söyliyeyim bir de; "MOSSAD Ajanı"!.. (Bu konuda kompleksim olabilir gerçekten!) Ya da İsrailli'nin yüzüne tükürmek için bile dönüp bakmayacağı bir zavallı, bir Yahudi hayranı, Yahudi yanlısı...
(Ayrıca, "sana helal" olsun diyorum; 4'e kadar saymayı öğrenmişsin, ben seni 3'ten üstünü bilmez bilirdim... 31'e kadar yolu var tabi! :lool:)
BOZ-OK
03-14-2007, 12:07 PM
İşinize gelmeyince ben foruma da girmem, kompleksli de olurum!.. Ben kendimi birşey sanmıyorum, ne isem O'yum... Türk-İslam Milliyetçisi'yim...
Pisst, Yavuzcugum, senin kafan iyice karismis... Turk-Islam milliyetcisi olunmaz... Boyle bir tanimlamayi sagda solda soyleme, gulerler adama...:cool:
yavuz
03-14-2007, 12:10 PM
Pisst, Yavuzcugum, senin kafan iyice karismis... Turk-Islam milliyetcisi olunmaz... Boyle bir tanimlamayi sagda solda soyleme, gulerler adama...:cool:
İyi o zaman Ümmetçi'yim... Gerçi, ben ne desem sen gülecen ama!..
(Çok kızdırıyorsun beni; seni kınıyorum!)
Senin ulkun yabanci kokenli sozcuklere yer veriyor olabilir ancak
Benim ismim de yabancı: Muhammed... (Tabi sana!)
BOZ-OK
03-14-2007, 12:29 PM
İyi o zaman Ümmetçi'yim... Gerçi, ben ne desem sen gülecen ama!..
(Çok kızdırıyorsun beni; seni kınıyorum!)
Peki... :)
Ah Yavuz... Kafanin karsikligini anliyorum, cok gencsin... Bir tarafta cok sevdigin inancin ve diger tarafta da cok sevdigin ulusun oldugunu dusunuyorsun... Birinden birini tercih etmek zorunda oldugunu saniyorsun ve bunu yapamadigin icin de ikisini bulusturan bir milliyetcilik tanimi pesindesin... Ah be kardesim, umarim bir gun ayni anda hem ummetci, hem milliyetci olmanin mumkun olmadigini, ama ote yandan sadece "Turk milliyetcisi" ve ayni zamanda Musluman olmanin mumkun oldugunu anlarsin... :) Ulusunu sevmek ve onun gonenci icin calismak ne yasaktir, ne de ayip... Milliyetci olmak, seninle ayni inanctan olanlarin da gonencini istemeye engel degildir... Ote yandan, eger yer yuzundeki butun Turki devletlerin yer alacagi bir Turk birligi pesinde isen ummetci olamazsin... Neyse, umarim bir gun ne demeye calistigimi anlarsin..:)
yavuz
03-14-2007, 12:33 PM
Ah Yavuz... Kafanin karsikligini anliyorum, cok gencsin... Bir tarafta cok sevdigin inancin ve diger tarafta da cok sevdigin ulusun oldugunu dusunuyorsun... Birinden birini tercih etmek zorunda oldugunu saniyorsun ve bunu yapamadigin icin de ikisini bulusturan bir milliyetcilik tanimi pesindesin... Ah be kardesim, umarim bir gun ayni anda hem ummetci, hem milliyetci olmanin mumkun olmadigini, ama ote yandan sadece "Turk milliyetcisi" ve ayni zamanda Musluman olmanin mumkun oldugunu anlarsin... :) Ulusunu sevmek ve onun gonenci icin calismak ne yasaktir, ne de ayip... Milliyetci olmak, seninle ayni inanctan olanlarin da gonencini istemeye engel degildir... Ote yandan, eger yer yuzundeki butun Turki devletlerin yer alacagi bir Turk birligi pesinde isen ummetci olamazsin... Neyse, umarim bir gun ne demeye calistigimi anlarsin..:)
3 Hilâl ve 3 Tuğ'un anlamını biliyorsundur; siyasi görüşüm orada gizli, ya da açık saçık ortada...
Gokboru
03-14-2007, 02:08 PM
Ah Yavuz... Kafanin karsikligini anliyorum, cok gencsin... Bir tarafta cok sevdigin inancin ve diger tarafta da cok sevdigin ulusun oldugunu dusunuyorsun... Birinden birini tercih etmek zorunda oldugunu saniyorsun ve bunu yapamadigin icin de ikisini bulusturan bir milliyetcilik tanimi pesindesin... Ah be kardesim, umarim bir gun ayni anda hem ummetci, hem milliyetci olmanin mumkun olmadigini, ama ote yandan sadece "Turk milliyetcisi" ve ayni zamanda Musluman olmanin mumkun oldugunu anlarsin... :) Ulusunu sevmek ve onun gonenci icin calismak ne yasaktir, ne de ayip... Milliyetci olmak, seninle ayni inanctan olanlarin da gonencini istemeye engel degildir... Ote yandan, eger yer yuzundeki butun Turki devletlerin yer alacagi bir Turk birligi pesinde isen ummetci olamazsin... Neyse, umarim bir gun ne demeye calistigimi anlarsin..:)Zor... Ben anlayabilecegini pek sanmiyorum. Ummetciyim demis ama bir sorun hele "Ummetciligi" biliyor mu? Zira Turk ulkusunu bilmedigini acikca ortaya koydu.
yavuz
03-16-2007, 12:29 PM
Zor... Ben anlayabilecegini pek sanmiyorum. Ummetciyim demis ama bir sorun hele "Ummetciligi" biliyor mu? Zira Turk ulkusunu bilmedigini acikca ortaya koydu.
Eşhedü enlâ... Tekrar et, belki bir işine yarar!
Ahde Vefa
03-17-2007, 03:28 AM
Pek konuyla alakali oldugunu sanmiyorum, ama bunu demeden gecemedim..
Türk, bütün varlığı ve heyecanı ile islamiyete koşarken hasretle beklediği
dine kavuşmanın mutluluğunu yaşamıştır. "Allah’tan başka ilah yoktur"
diyen, "cihad" emri ile "alplik ruhunu" besleyen, öte yandan "hak yolda"
alimlerin akıttığı mürekkebi, şehid kanından daha mübarek bulan
islamiyet, kısa zamanda Türk’ün ruhunu keşfetmekle kalmamış, Türk’ü
yeniden Türk’e buldurmuştur.
S. AHMET ARVASİ
.....butun Kuran lari yaksak, butun camileri yiksak, gayri-muslimin gozunde Osmanliyiz; Osmanli, yani islam.. karanlik, tehlikeli, dusman bir yigin....... ;)
Selametle.
Moderator ne kadar bir ideoloji insani ise de, duygularina sahip ve her konuda objectif olan birisi olmali. burda Oguz abiyi cok tebrik ederim...
foruma geldigi ilk gunlerde bir konuda bir anekdot yazmisti, ben de akranim gibi muamele edip bu konularda saka yapmamasini istedim (o siralar daha yasini bilmiyordum, mod da degildi).
dedi ki: ben bu konularda fazla hassasiyetim yok ama bu seni rahatsiz ediyorsa sileyim demisti... hatta bazilarindan baya tepki de almisti.
Ama cok sasirmistim, oyle dusunmedigin halde baska forum uyelerinin saygi gosterdigi seye saygi gostermek buyukluktur...
MODERATOR OLACAKSA OGUZ ABI GIBI BIRISI OLMALI, AYNI SEY BILGE KAGAN ABIDE DE VAR...
ALLAH SIZLERDEN RAZI OLSUN...
(Oguz abi simarmak yok ha;) )
Ahde Vefa
03-17-2007, 04:52 AM
amin,
ecmain insaAllah...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.