View Full Version : Ne düşünürdünüz ???
Şimdi biraz beyin loplarına bi görev verelim...
Mesela ;Bölümümüzün en değer verdiğimiz arkadaşlarımızdan biri (İsmi lazım değil Kurshad) çıksa deseki ...
Arkadaşlar;Ben bir Ermeniyim.Esas gayem bu forumlara gelirken Türk kimliğinde görünüp mikserlik ypmaktı.Sonrasında ise aranızdaki dostluğu gördükten sonra ve bana olan dostça yaklaşımınızı daha fazla kullanak istemedim ve mikserlikten öte bu forumun bir parçası olmak istedim DESE
Bu arkadaş için ne düşüürsünüz ? Düşüncelerinizde yine eskisi gibi o olurmu ?
Fikirlerinizi alim ???
sabetay gama :mrgreen:
Önemli not;:Kurshad ismini özellikle kullandım.Burdaki gaye forumun her kesimin ilgisini ve sevgisini kazanmış bir kişiye örnek verebilmek içindi.Yoksa aklınıza başka bişiler gelmesin :mrgreen:
Demir Kağan
03-06-2007, 07:33 AM
Efendim, bizlerden özür dileyip, elimizi ayağımızı öpüp, aspava'da pizza ısmarlayıp, hatasının farkına varırsa, ikinci bir şans vermemek üzere bir şans tanırdım.
Aslına bakarsan oğuz abi, seninkine benzer bir başlık açmak istiyordum "İnsanlık" diye. Bir insan neyine göre değerlendirilmeli? Dinine göre mi? Milliyetine göre mi? Yaptıklarına göre mi? Düşündüklerine göre mi? Yoksa "insanlığına" göre mi?
Geçen süre zarfında, gerek yaşayarak gerek görerek şunu daha iyi anlıyorum ki, önce insanlık. Lâkin bu görüşüm birilerinin suistimal ettiği ve milliyeti arka plana atmaya çalışan hümanizm zırvalığını desteklememektedir kesinlikle.
Temur
03-06-2007, 07:44 AM
hocam gama tekerlemeni bir türlü anlayamadım benim bildiğim Gama Trdeki dev inşaat şirketlerinden biridir. ankara istanbul metrolarını,hindistanda otoyol,japonya büyükelçiliğini,rusya büyük millet meclisini ve yine rusya gazpromun merkez ofisi vs gibi fiyakalı işler yapan karizmatik bir şirkettir.
cümlenin sonunda sebatay gama demişsin ne o aramızda bir sebatay mı var hehehe :):) valla eger dediğin tipte bir adam var ve gerçekten tevbe etmişse benim için sorun yok aman dileyene kılıç kalkmaz biz atalarımızdan böyle gördük.
kurshad
03-06-2007, 08:18 AM
Oguz ermeniymis :mrgreen:
Ustad , farketmez be. Biz seni her halukarda seviyoruz.. Zaten Sivas+Hirant Dink+ermeni forumlari bir suphe dogurmustu..:mrgreen:
kurshad
03-06-2007, 08:31 AM
Asagidaki alintiyi dikkatli okuyun, devami icin asagida link veriyorum. Biraz Turk-Ermeni iliskilerinde normalizasyona gidelim.. :lol:
SAMSON ÖZARARAT ANLATIYOR:
'600 yıllık ilişkinin kazası'
1993 başıydı. Ermenistan bağımsızlığını ilan edeli 2 yıl olmuştu.
Erivan'a Rus yardımı kesilmiş, ülke kış ortasında buğdaysız kalmıştı. Amerika'dan gönderilen yardım ulaşana kadar ekmek kıtlığı baş gösterecekti.
Samson Özararat, o dönem Fransa'da, Avrupa'dan Ermenistan'a giden insani yardımları organize eden bir derneğin başkanıydı. Bu krizden bir işbirliği fırsatı yaratmayı düşündü: "Acaba Ermenistan'a gereken buğdayı Türkiye ödünç veremez miydi?"
Bu adım, Erivan'da bir sempati yaratırdı. Önerisini "en üst düzeyde" Türk yetkililere aktardı: "100 bin ton buğdaya ihtiyaçları var. Siz 200 bin ton yollayın, ilişkilerin önünü açın" dedi.
Türkiye kararsızlandı bir süre... "Milliyetçiler"in ve Azerilerin tepkisinden korktu. Bakü'nün nabzı yoklandı. "Ekmek söz konusuyken düşmanlığın lafı olmaz" cevabı geldi.
Bunun üzerine -biraz gecikmeyle- Erivan'a 41 bin ton buğday gönderildi.
İşte o dönemde Özararat, iktidarı tedirgin eden "Milliyetçiler buna ne der?" tepkisini bertaraf etmek niyetiyle bir temas arayışına girişti.
Madem ki engel olarak "milliyetçiler" görünüyordu, o halde önce onları ikna etmeliydi. Sorun ancak zıt kutupların birbirine yaklaşmasıyla çözülebilirdi.
Bir kutup, Alpaslan Türkeş'ti.
Önce Türkeş'in özel sekreteriyle tanıştı:
"Türkeş'le bu konuları konuşmayı arzu ediyorum" dedi. Bunun üzerine onu Paris'te Türkeş'in yakını bir emekli generalle tanıştırdılar. Derdini ona da anlattı. Birkaç gün sonra haber geldi:
"Türkeş sizi bekliyor!"
Sözü Türkeş aldı
1993 Şubat'ında Özararat Ankara'ya gitti. Sürmeli Oteli'ne yerleşti. Öğrencilik yıllarını geçirdiği Ankara'yı dolaştı biraz... Huzursuzdu.
"Ben eski ODTÜ'lüyüm. Sol sempatizanıydım. Türkeş'e karşı kin doluydum. Aklımdan hep eski dönemler geçiyordu. Korkuyordum. Sıkıntıdan midem bozuldu. Buluşmaya karnımda korkuyla gittim yani..."
Sonra MHP'liler aldı kendisini...
Bir eve götürüldü. Orada çay içtiler. Bir süre sonra oradan kalkıp başka bir eve gittiler. Bir çay da orada... Yine ev değişikliği...
Oradan gelip Tuğrul Türkeş aldı kendisini...
Nihayet Esat'taki işyerine geldi MHP lideri... Yanında bir milletvekili vardı. Özararat kendisini tanıttı, niyetini anlattı. Ve sözü Alpaslan Türkeş aldı:
"Konuşmasının başında, Türkiye-Ermeni ilişkilerini geniş bir perspektiften anlattı. 'Türklerin Ermenilerle ilişkisi 1915'te başlamamıştır. 600 senelik bir müşterekliğimiz var. Birlikte türküler, yemekler icat ettik. Kız aldık verdik' dedi ve bana sorular sormaya başladı:
'Malazgirt Savaşı'nı Türklerin Ermenilerle birlikte kazandığını biliyor musun?
'İstanbul'un alınmasında Ermenilerin yaptığı kahramanlıklardan haberin var mı?
'Fatih Sultan Mehmet'in Ermeni Patrikhanesini nasıl bir fermanla açtırdığından haberdar mısın?
'Çanakkale'de Atatürk'ün yanında savaşan Ermeni askerlerin adlarını biliyor musun?
'Atatürk'ün bugün kullandığımız alfabeyi Ermeni dil bilgini Agop Martayan'a hazırlattığını ve sonra ona Dilaçar soyadını verdiğini biliyor muydun?'"
'Atatürk'ün imzasını bir Ermeni güzel yazı hocasının çizdiğini duymuş muydun?'"
'Parmağımı ısırdım'
Özararat, üst üste gelen bu sorular karşısında şaşkına dönmüştü.
"Ben Türkiye'de okudum ama bunların hiçbirini duymamıştım" dedi.
Bunun üzerine Türkeş şunları söyledi:
"Tarihe böyle geniş bir perspektiften bakmak lazım. 1915 bu 600 yıllık ilişkinin bir kazasıdır. Olaylarda yabancı devletlerin çok dahli vardır. Buradaki insanları kullanmak istemişlerdir. Bizimkilerin de kabahatleri var, ama şimdi yapılması gereken bu kazayı telafi edip eski dostluğu devam ettirmektir."
Özararat, ilk defa Türkiye'den birisinden böyle bir yaklaşım işitiyordu. Üstelik konuşan, "milliyetçilerin başbuğu" olarak bilinen adamdı.
Şaşırmıştı. Parmağını ısırıyordu.
Türkeş "Ne yapıyorsun?" diye sordu.
"Duyduklarım doğru mu, rüya mı görüyorum diye parmağımı ısırıyorum" dedi Özararat...
Bunun üzerine Türkeş, Özararat'ı yanına çağırdı, yanaklarından öptü, "Çok dobra insanmışsın" dedi.
'Anlatsam, inanmazlar'
Konuşma bitince Özararat, "Sayın Türkeş" dedi, "...Ben yetkisiz bir insanım. Bu dinlediklerimi anlatsam kimse inanmaz. Ama Ermenistan'dakilerin bilmesinde yarar var. Bu söylediklerinizi Ermenistan Cumhurbaşkanı'na da söyleyebilir misiniz?"
"Tabii söylerim" diye yanıtladı Türkeş...
Özararat, "Petrosyan, martta Paris'e gelecek. Kendisiyle görüşeyim, belki orada buluşabilirsiniz" diyerek ayrıldı.
Hemen telefon başına koştu. Önerisini Petrosyan'a iletti.
Erivan, teklifi incelemeye aldı.
Tereddütteydiler. MHP'nin geçmişi ürkütücüydü. Üstelik partinin oyu yüzde 10'un altındaydı. O yüzden bu görüşmenin etkili olup olmayacağından emin değildiler.
Özararat, "MHP'yi ikna etmek önemli" diye ısrar etti. Aynı sıralarda Türkeş de hem devleti hem de Azerbaycan yetkililerini gelişmelerden haberdar ediyordu. Böyle bir diyaloeun, sürmekte olan Azeri-Ermeni savaşına da çözüm getirebileceği umuduyla herkes destek verdi. Üstelik ortada bir de karşılıklı esirler sorunu vardı.
Nihayet Erivan'dan da görüşme kararı çıkmasıyla Paris buluşması kesinlik kazandı.
Paris'te bir otelde
Türkeş 12 Mart'ta geldi Paris'e...
Kendisini Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'in talimatıyla de Gaulle Havaalanı'nda Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tanşuğ Bleda ile birlikte Samson Özararat karşıladı.
Büyükelçinin arabasıyla Ermenistan Devlet Başkanı Ter Petrosyan'ın kaldığı Crillon Otele geldiler.
Samson Özararat, Türkeş'in arabasının kapısını açarken heyecan içindeydi. 1915'ten beri ilk kez Türkiye Cumhuriyeti, Ermenistan'la hem de en üst düzeyde görüşecekti. Ve bu görüşme, onun girişimi sayesinde başarılmıştı.
TÜRKEŞ GÖRÜŞMEYE GELİYOR
12 Mart 1993... Paris'te Concorde Meydanı... Crillon Oteli'nin önü... MHP lideri Alpaslan Türkeş, Paris'teki Türk büyükelçisinin arabasından iniyor. Kapısını tutan Özararat gülümsüyor. Birazdan Ermenistan Devlet Başkanı Ter Petrosyan'la buluşacaklar ve bu, bir ilk olacak.
http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=2619
nurhak
03-06-2007, 08:43 AM
Oguz ermeniymis :mrgreen:
Ustad , farketmez be. Biz seni her halukarda seviyoruz.. Zaten Sivas+Hirant Dink+ermeni forumlari bir suphe dogurmustu..:mrgreen:Gerçek....:twisted:
....miymiş,Ben vallahide billahide düşünmüştüm dee,yüzüne söylmeyimde arkasından sallıyım diyodum,demek itiraf etmiş..:shock: Eeee o zaman kendini affettirmek için bize ne ısmarlıyacak,kararımızı ona göre verelim değilmi.Kimse hemen yumuşamasın,biraz sert yapalım....;)
Demir Kağan
03-06-2007, 08:54 AM
Ben pizza istiyorum aspava'da, yalnız üç tane yerim.
nurhak
03-06-2007, 09:05 AM
Ben tam kapsamlı saglık sigortasına herşeyi unutup bembeyaz bir sayfa acabilirim.saygılarımla..;)
Boyle derse zaten kendini desifre etmis olur boylece yaptıgı isten de vazgecmistir. İliski daha iyi sekilde devam eder :)
Önce insan olsunda o yeter. Birde emperyalizmin uaşğı olmasın sömürü düzeninin yanında olmasın. Ben insanları ırklarına göre değil sömürü düzenine bağlımı değilmi diye değerlendiriyorum. diaspora ermenileri, ayrılıkçı kürtler sömürü düzeninin uşaklarıdır bana göre benim tepkim bu yüzden.
ama tabi Türk olursa çok ama çok az iltimas geçiyor insan ister istemez.
kurshad
03-06-2007, 09:28 AM
Önce insan olsunda o yeter. Birde emperyalizmin uaşğı olmasın sömürü düzeninin yanında olmasın. Ben insanları ırklarına göre değil sömürü düzenine bağlımı değilmi diye değerlendiriyorum. diaspora ermenileri, ayrılıkçı kürtler sömürü düzeninin uşaklarıdır bana göre benim tepkim bu yüzden.
ama tabi Türk olursa çok ama çok az iltimas geçiyor insan ister istemez.
Olaya mazlum halklarin musterek kader arayisi cercevesinde bakmis arkadasimiz.. :lol:
Boğanın kırmızı rengi sevmediği yalandır.Kırmızı rengi sevmeyen inektir.Boğanın kızdığı şey,inek yerine konulmasıdır...
Türklerin Ermenileri sevmediği yalandır. Ermenileri sevmeyen onları kullananlardır.
Türklerin kızdığı şey, sırtını dönebildiği cenahtan yara almasıdır.
Önemli Not: Türklerden kastım, Müslüman Türklerdir. Dünyada da böyle bilindiği için bilerek kullandım.
Temur
03-06-2007, 10:08 AM
Ben pizza istiyorum aspava'da, yalnız üç tane yerim.
gelecek buluşmada ben de pizza yiyecem geçen sefer siz yerken nası canım çekti ahhhhh...:evil:
Demir Kağan
03-06-2007, 10:19 AM
gelecek buluşmada ben de pizza yiyecem geçen sefer siz yerken nası canım çekti ahhhhh...:evil:
Siz mi? Bir tek ben yedim yahu. :lol:
Ayrıca, ye yahu, pizza benim tekelimde değil.
Ama bu benim de yemeyeceğim anlamına gelmiyor. :lol:
Beyin loplarınızı çalıştırın dedik.Mide lolarınız sizin olsun...
kokoreç gama :mrgreen:
eflatunn
03-07-2007, 02:45 PM
Böyle bir soru ile 2 sene önce karşılaşsaydım kesinlikle cevabım çok farklı olurdu.İnsan yaşayarak öğreniyormuş gerçekten.Bu sebepten bir insanı kırdım.Her ne kadar o umursamadığını söylese de ben kendimi affedemiyorum.Çok yanlıştı.Ondan sonra çok düşündüm.Kesinlikle önce insanlık geliyor.Malesef bunu bir insanı kırarak öğrendim.:(
sehbir
03-07-2007, 03:17 PM
Şimdi biraz beyin loplarına bi görev verelim...
Mesela ;Bölümümüzün en değer verdiğimiz arkadaşlarımızdan biri (İsmi lazım değil Kurshad) çıksa deseki ...
Arkadaşlar;Ben bir Ermeniyim.Esas gayem bu forumlara gelirken Türk kimliğinde görünüp mikserlik ypmaktı.Sonrasında ise aranızdaki dostluğu gördükten sonra ve bana olan dostça yaklaşımınızı daha fazla kullanak istemedim ve mikserlikten öte bu forumun bir parçası olmak istedim DESE
Bu arkadaş için ne düşüürsünüz ? Düşüncelerinizde yine eskisi gibi o olurmu ?
Fikirlerinizi alim ???
sabetay gama :mrgreen:
Önemli not;:Kurshad ismini özellikle kullandım.Burdaki gaye forumun her kesimin ilgisini ve sevgisini kazanmış bir kişiye örnek verebilmek içindi.Yoksa aklınıza başka bişiler gelmesin :mrgreen:
OĞUZ'UM BU DA BENİM LEHÇEM İLE OLSUN...
İNŞALLAH OLUR...
KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET (http://rapidshare.com/files/19921158/Kimseye_Etmem_Sikayet_-_Beysun_Y__305_ld__305_z.rar)
DERDİM VAR DAĞLAR GİBİ (LEYLAM) (http://rapidshare.com/files/19922377/Seh1_Derdim_Var_Daglar_Gibi.rar)
sehbir
03-07-2007, 03:47 PM
İNŞALLAH OLUR...
KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET (http://rapidshare.com/files/19921158/Kimseye_Etmem_Sikayet_-_Beysun_Y__305_ld__305_z.rar)
DERDİM VAR DAĞLAR GİBİ (LEYLAM) (http://rapidshare.com/files/19922377/Seh1_Derdim_Var_Daglar_Gibi.rar)
BİR TANE DAHA ÇOK ÇOK İYİ SAĞLAM BİR PARÇA....
İÇİMDEN GELDİ (http://rapidshare.com/files/19925093/Buda_i_imden_geldi.rar)
Ermeni birisinin buradan pek haz edecegini sanmam sonucta cogu kisi turkcu
Dulkadiroglu
03-08-2007, 01:56 AM
Ermeni birisinin buradan pek haz edecegini sanmam sonucta cogu kisi turkcu
Belki casıttır:ninja:>>>> :guill:
Demir Kağan
03-08-2007, 01:58 AM
İNŞALLAH OLUR...
Olabilir...
Mücrim gibi titrer baktıkça istikbâline. :lol:
sehbir
03-08-2007, 03:21 AM
Olabilir...
Mücrim gibi titrer baktıkça istikbâline. :lol:
BAKTIM MUHABBET SENİ SARMIŞ, HADİ, BU DA SENİN İÇİN OLSUN...
ÖMRÜM SENİ SEVMEKLE NEHAYET BULACAKTI !!! (http://rapidshare.com/files/19986250/Seh1_Kalplerden_Dudaklara_-_Track_10.rar)
İNŞALLAH OLUR...
Sehbir usta bu işe yeni başlayan talebeler gibi hissettim şimdi kendimi...Usta şifreler ne :cool:
kripto gama :mrgreen:
Aybike
03-09-2007, 02:18 PM
kurşat bile olsa umrumda olmaz...Allaha yakın , benden uzak olsun.)
Bu gidişle Kurshad ile selamı sabahı kesmek zorunda kalacaksınız Aybike hanım...
mıgırçyan gama :mrgreen:
kurshad
03-10-2007, 02:22 AM
Yahu neden Kurshad bile olsa?!!!! Oguz bile olsa falan degil???????????? Ilk once yakin cevrenize bakin Aybike ;)
Yahu neden Kurshad bile olsa?!!!! Oguz bile olsa falan degil???????????? Ilk once yakin cevrenize bakin Aybike ;)
yakın çevre........!
Heh Aspava veya Zorlu :cool:
Kurshad diyorsa bir bildiği vardır :lol:
ittifak gama :mrgreen:
kurshad
03-10-2007, 02:33 AM
yakın çevre........!
Heh Aspava veya Zorlu
Kurshad diyorsa bir bildiği vardır
Ben seni kastetmistim... :mrgreen:
Aybike
03-10-2007, 11:44 AM
Yok kurşad orneğini oğuz verdi diye yazdım..
Yoksa ben ermeninin kim olduğunu biliyom...sen diiilsin kurşad....:)
O kendini bilir...Yani en azından kanı ermeni diiilse bile ruhu ermeni..:)
Demir Kağan
03-10-2007, 11:47 AM
Yok kurşad orneğini oğuz verdi diye yazdım..
Yoksa ben ermeninin kim olduğunu biliyom...sen diiilsin kurşad....:)
O kendini bilir...Yani en azından kanı ermeni diiilse bile ruhu ermeni..:)
Ağır laf. Of ki ne of. :lol:
Aybike
03-10-2007, 11:48 AM
bin ton felan...:)
Demir Kağan
03-10-2007, 11:50 AM
bin ton felan...:)
Yiiivvvraaanççsaaaaannn yaaneeeee. :lol:
Karayılan
03-10-2007, 11:51 AM
"Ermeniyse..." kotu dusunurum. Ermeni oldugu icin degil, Turk gibi gorundugu icin... Ermeni olan "Ermeniyim" desin. Ermeni olupda "Turkum" diyen adama Turk olup da baska soydan olmak isteyenlere verilen degeri veririm.
Benim yanimda "Ermeniyim" diyen bir ermeni "Turkum" diyen ermeniden daha degerlidir ;)
Aybike
03-10-2007, 11:54 AM
Yiiivvvraaanççsaaaaannn yaaneeeee. :lol:
Ney????
Bunun turkce mealinide yaz bakim...
Demir Kağan
03-10-2007, 11:56 AM
"Ermeniyse..." kotu dusunurum. Ermeni oldugu icin degil, Turk gibi gorundugu icin... Ermeni olan "Ermeniyim" desin. Ermeni olupda "Turkum" diyen adama Turk olup da baska soydan olmak isteyenlere verilen degeri veririm.
Benim yanimda "Ermeniyim" diyen bir ermeni "Turkum" diyen ermeniden daha degerlidir ;)
Sana bu sözler kurshad abi. :lool:
Karayılan
03-10-2007, 12:01 PM
Hakli miyim haksiz miyim? Ben Iran'da yasayan Turkmenlerden biri olsam "Farisiyim" der miyim? demem...
timurlenk
03-10-2007, 01:39 PM
insan insandır tabiki bana vede milletime saygı duydugu surece... ermeni dogmak suc degil ama ermeni oldugu halde turk gibi klavye ardında saklanmak
asagılık bir sey olsa gerek...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.