View Full Version : Yeni bir soluk. . .
turkcudirenis06
03-06-2007, 03:05 PM
Merhaba !
sanal ag otagını yeni buldum da..amacı dısında konular var...hadi yeni fikirler veya olan fikirleri tartısıp yeni soluklar kazandıralım TURK BIRLIGINE..benim merak ettigim su bu sana ag otagında TURKIYE TURKLERI haric diger TURKler TURK BIRLIGI hakkında neler dusunuyorlar ! once bireyler..cunku bireyler olmadan olusumlar olmaz..kavganın haklı olanı erkek disi bilmiyor,butun HALK ( budun ) bir olmazsa kavga haklı olmuyor...
Egitim de,Dil de ,Kultur de,Ekonomi de,Kimlik de,Siyasi durus da birlik. . .
BUNLAR OLDU MU DOSTLAR...VATAN DA BAYRAK DA BIR OLUR ! MERAK ETMEYİN. . .
benay
03-06-2007, 03:33 PM
Turkiye Turk'u cok var burda, ben sana Fransa Turk'u olarak soylim, gittikce bunun bir ruya olacagini kabul etmeye basladim, uykudan kalkinca'da cok gec olacagini dusunuyorum, dil'de, kultur'de,....birligi saglayamadigimizi dusunuyorum, karamsar'im ama nasil olmayalim ? Ozbekistan'dan bir arkadasim'dan mektuplar almisdim, ailemde herkez yabanci arkadasin dedi, bazilari Ozbek nedir ?, burdaki Turkler aralarinda ayrimcilik yapiyor, yasasin Kayseri ! En buyuk Sivas ! Afyonlular uyusturucu bagimlisi olurmus, Konyalilar Islamist, Izmirliler fuhusu desteklermis...Boyle olaylar, birde siyasette yabanci eller, Turan'i degil, diger olaylarin cozumunu daha cok arzu eder olduk....:rolleyes: Kisacasi karalandim :rolleyes: Kara oldu :rolleyes: Birde sakin Allah'tan umut kesilmezmis demeyin... Mucize'yi cok bekleriz...
Demir Kağan
03-07-2007, 02:04 AM
Merhaba !
sanal ag otagını yeni buldum da..amacı dısında konular var...hadi yeni fikirler veya olan fikirleri tartısıp yeni soluklar kazandıralım TURK BIRLIGINE..benim merak ettigim su bu sana ag otagında TURKIYE TURKLERI haric diger TURKler TURK BIRLIGI hakkında neler dusunuyorlar ! once bireyler..cunku bireyler olmadan olusumlar olmaz..kavganın haklı olanı erkek disi bilmiyor,butun HALK ( budun ) bir olmazsa kavga haklı olmuyor...
Egitim de,Dil de ,Kultur de,Ekonomi de,Kimlik de,Siyasi durus da birlik. . .
BUNLAR OLDU MU DOSTLAR...VATAN DA BAYRAK DA BIR OLUR ! MERAK ETMEYİN. . .
Hoşgeldiniz.
Amacı derken?
Buradaki herkesin amacı Özbek dilini ve Özbek kültürünü öğrenmektir. Diğer konular amaç dışıdır.
Tekrar hoşgeldiniz.
benay
03-07-2007, 05:16 AM
Hoşgeldiniz.
Amacı derken?
Buradaki herkesin amacı Özbek dilini ve Özbek kültürünü öğrenmektir. Diğer konular amaç dışıdır.
Tekrar hoşgeldiniz.
Herkez ayni amacda degil...
Karayılan
03-07-2007, 09:02 AM
Turkiye Turk'u cok var burda, ben sana Fransa Turk'u olarak soylim, gittikce bunun bir ruya olacagini kabul etmeye basladim, uykudan kalkinca'da cok gec olacagini dusunuyorum, dil'de, kultur'de,....birligi saglayamadigimizi dusunuyorum, karamsar'im ama nasil olmayalim ? Ozbekistan'dan bir arkadasim'dan mektuplar almisdim, ailemde herkez yabanci arkadasin dedi, bazilari Ozbek nedir ?, burdaki Turkler aralarinda ayrimcilik yapiyor, yasasin Kayseri ! En buyuk Sivas ! Afyonlular uyusturucu bagimlisi olurmus, Konyalilar Islamist, Izmirliler fuhusu desteklermis...Boyle olaylar, birde siyasette yabanci eller, Turan'i degil, diger olaylarin cozumunu daha cok arzu eder olduk....:rolleyes: Kisacasi karalandim :rolleyes: Kara oldu :rolleyes: Birde sakin Allah'tan umut kesilmezmis demeyin... Mucize'yi cok bekleriz... :D :D
Guleriz aglanacak halimize
Bu arada Turkcu adini kullanan arkadasim hos geldin. Umarim sen de "sozde" Turkculerden degilsindir...
turkcudirenis06
03-07-2007, 03:28 PM
Kardesler hayal olan seyi gerceklestirmedi mi bu millet ? simdi oncelikle sunu solim..bu otagın amacı ozbek dilini kulturunu tanıtmak ama neden o halde turkistan forumu diye bi forum var .. Herneyse konuya donelim..Ozbek ayrı bi ırk degildir arkadaslar acıkcası kırgız kazak azer bunlar bir boydur..Eger bole bi ayrım varsa o halde Turkler de OGUZ.simdi bu adlar nerden gelir once buna bakalım..Ozbek adı Ozbek boyunun basının(kaanının) adıdır.Yani Ozbek adı aslında ozel bi addır..Yani ozbekce denilen Turkce nin bi sivesi bunu kabul etmeyen arkadaslar var saygı duyarım ama bu sozleri belki fikirleri degisir diye yazdım eger benim yazdklarımı anlayabiliyorsanız bu aynı dil degil de nedir ? Simdi gelelim asıl meseleye Kanımız bir Dilimiz bir ben kulturumuzun de bir olduguna inanıyorm..Fransa Turku arkadasım dedigin dogru icimizde cok ayrılık var ama tarih de de yokmuydu hep var biz zten kendimizi yemekten baska ne yaptık..Bazen gerceklesti BİRLESTİK dunya gordu ve hala konusulur Osmanlı ( 1500 li yıllara kadar ki ne zaman kanına hurrem gibi soysuzlar girdi bozuldu ) Gokturk Selcuk. . .Bu devletler cihana hukmetmedi mi ? Tarih gecmis de kaldı evet...Artık yazılacak Yeni Tarih yaratalım.Ben ırkcı degilim TURKUM..ATATURKCUyum..Benim amacım TURHAN ama bununla birlikte Once bi merkezi asya birligine sıcak bakıyorm..Bugun IRAN PAKISTAN ile TURKİ cumhuriyetlerin ve TURKİYENİN birlesmesinden ( fakat Turki cumh. dilde ,kulturde bilrik) diger devletlerle ekonomide askeri siyası durusta birlik kurulursa ( ki İRAN cok sıcak bakar ki bu kesin ) Dunya da sozu dinlenen bi birlik olusmus olur...Ne dersiniz ? bu arada derim ki ben ekonomik plan hakkında soz soyleyin nası bi ekonomi olusturabiliriz bu devletlerle..Nası bi siyasi durus sergileyebiliriz..Fikirlerinizi soyleyin..fİKİRLER SOYLENİRSE DOGRU BULUNUR ..YANLIS MIYIM ?
benay
03-07-2007, 03:42 PM
ABD gibi ozgur-liberal ekonomi'ye karsiyim, milleti ve dunya'yi somuruyor, insanlik disi sayarim...ne kadar kazandirici olsa'da...
Cok guzel cevap verdin ama sunu'da soylim, Turkiye'de Turkler azinlik'dir, bagimsizliktan'da cikmadik malesef
turkcudirenis06
03-07-2007, 03:51 PM
Turkiye de Turklerin Azınlık olduguna ben de birara inanıyordum.Ama sonra sole bi dusundum ya bu 60 milyon ucmadı ki buharlasmadı..Nereye gitti bunlar Tabi ki TURKLER dha fazla azınlık degil..Bide ben de yurtdısındayım..sANA SORMAK istiyorm Fransa nASIL ? ordaki TURKLER ? yani nasıllar ? Turkler mi ? bole sorim ?
benay
03-07-2007, 04:18 PM
Turkiye de Turklerin Azınlık olduguna ben de birara inanıyordum.Ama sonra sole bi dusundum ya bu 60 milyon ucmadı ki buharlasmadı..Nereye gitti bunlar Tabi ki TURKLER dha fazla azınlık degil..Bide ben de yurtdısındayım..sANA SORMAK istiyorm Fransa nASIL ? ordaki TURKLER ? yani nasıllar ? Turkler mi ? bole sorim ?
Fransa Turkleri tabii Turkiye'nin cesitli yerlerin'den goc etmisleri var, cogu koyler'den geldikleri icin Turk olmaktan gururlu ve yuksek sesle belli ediyorlar, ornek, ay yildiz simgeleri, evler'de Turk bayraklar, okul masalarin'da cizilmis "en guclu Turkiye"....ama bunun yanina'da Turkluklerini unutmuslarini'da eklemek isterim, Araplara, Fransizlara....karismis, Turklugu ve milliyetciligi onemsemeyenler, ornek olarak kardeslerim surekli Turkler'den, Turk sozu cikarmam'dan rahatsizlar, Italya-Fransa macin'da Fransa'yi desteklediler kendi ulkeleri gibi, en kucuk kardesim cogu kez Araplarla cikdi ve zannedersem su an Fransiz sevgilisi var...
Irkcilik en cok yasli insanlar'dan var ama Araplarin durumu bizden daha kotu, genc Fransizlar iclerinde hosnutsuzlugu belli ediyorlar ama saygili dururlar...
Dil konusunda Turkceyi cok karistiriyorlar, onem verilmiyor ama cogu ogrenmis, benim ogretmenim bana Turkiye ve Turkler hakkinda cok soru sorar, Turkiye'de cok tatil gecirdi ve cok sever, benim Turkce bildigimi ogrendiginde cok sasirdi ucuncu kusaktan geldin ve Turkce'yi iyi biliyorsun diye tebrik etti...
Diger Avrupa ulkelerinde'de oyle olmali, onuda diger arkadaslarimiza sormak gerek Bakma, Afsharkizi....
BOZ-OK
03-07-2007, 11:48 PM
Butun dunya buna inansa, ah inansa, hayat bayram olsa, uzansak sonsuzaaa...:cool:
Neyse... Hos geldin turkcudirenis06... ;)
Bu arada, adiniz biraz ilginc, azicik Sultan Galiyev mi kokuyor ne? :cool:
Karayılan
03-08-2007, 05:09 PM
Butun dunya buna inansa, ah inansa, hayat bayram olsa, uzansak sonsuzaaa...:cool:
Neyse... Hos geldin turkcudirenis06... ;)
Bu arada, adiniz biraz ilginc, azicik Sultan Galiyev mi kokuyor ne? :cool:Turkcu sosyalistleri severim. Benim de sosyalizm'e karsi bir sempatim var ancak ulkemiz icin yararli olabilecegine inanmiyorum. Devletci kapitalizmden yanayim. :D
Demir Kağan
03-09-2007, 04:23 AM
Turkcu sosyalistleri severim. Benim de sosyalizm'e karsi bir sempatim var ancak ulkemiz icin yararli olabilecegine inanmiyorum. Devletci kapitalizmden yanayim. :D
GOMUNÜS MÜSÜN? ANARŞİT MİSİN?
:lool:
Karayılan
03-09-2007, 05:23 AM
GOMUNÜS MÜSÜN? ANARŞİT MİSİN?
:lool:Yoh agam, aman di :D
Demir Kağan
03-09-2007, 05:25 AM
Yoh agam, aman di :D
He şöyle.
Diniman galmadı millette. :lol:
Karayılan
03-09-2007, 05:31 AM
He şöyle.
Diniman galmadı millette. :lol:He yorum, ar namis kahke bezi oluk. :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.