View Full Version : ecüc mecüc çekik gözlü asya ırkı
deyrambel
03-10-2007, 01:22 PM
arkadaşlar ben cecenden sunu duyunca şok oldum peygamberimizin bizim hakta yazdigini- bizim guvenilir olmadigmizi - cekik gozlu kirmizi tenli bu adamlar kendilerini sizin gibi gosterecekler bizim seytan oldugumuz falan yazdi bana cecen
sok oldum bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz bu dogrumu?
timurlenk
03-10-2007, 01:27 PM
uydurma bir hadis,arapların turklerin ustunlugu ele gecirmesiyle duydukları asagılık duygusunu bastırmak icin kullandıgı bir yalan... eger o cecen kuranın vede peygamberin gercek mesajını bilse idi o laflardan utanırdı..
deyrambel
03-10-2007, 01:33 PM
uydurma bir hadis,arapların turklerin ustunlugu ele gecirmesiyle duydukları asagılık duygusunu bastırmak icin kullandıgı bir yalan... eger o cecen kuranın vede peygamberin gercek mesajını bilse idi o laflardan utanırdı..
tamam da bunu ta cecen bile ordan soyluyorsa ben anlamiyorum
timurlenk
03-10-2007, 01:49 PM
cecenin orada onu soylemesi senin anlamamanı gerektirmez,islamın butun insanlıga gonderilmis olmasını bilmeyecek kadar cahil vede cuhela olan salaga ne denilebilirki(en temel ogretisi butun insanlıga hitabet eden bir din herhangi bır ırkı suclarmı),islamın asırlarca bayraktarlıgını kim yapmıs onuda bilmiyormu yada turklere saldıran o geri zekalının ruslar analarını bellerken osmanlıya yani turklere kitleler halinde sıgınıp adam yerine konduklarını bilmemesi bizim sucumuzmu??? daha otesi o geri zekalı asırlar boyunca cocukları saglıklı yetissin diye cecen cocuklarını tatarların yanına gonderdiklerini vede tam tersi
tatar cocuklarının kafkas daglılarına emanet edildigini bilmezmi,daha otesi altınordu-kazan vede astarhan tatar-turk devletlerinin asırlarca onları rus saldırılarından koruyup nezamanki o devletler cokunce ruslar tarafından katledildiklerini bilmezmi...
hic bir sey onemli degilde peygamber efendimize iftira ediyorlar en uzucu olanı bu olsa gerek...
Demir Kağan
03-10-2007, 02:19 PM
arkadaşlar ben cecenden sunu duyunca şok oldum peygamberimizin bizim hakta yazdigini- bizim guvenilir olmadigmizi - cekik gozlu kirmizi tenli bu adamlar kendilerini sizin gibi gosterecekler bizim seytan oldugumuz falan yazdi bana cecen
Dostlar, şu ulema bir karar versin artık. Hani biz Allah'ın doğudaki ordusuyduk?
BOZ-OK
03-10-2007, 02:41 PM
Dostlar, şu ulema bir karar versin artık. Hani biz Allah'ın doğudaki ordusuyduk?
Gelen son bilgilere gore Tanri bize kusmus...O artik bizim Tanrimiz degilmis, onlarin Tanrisiymis... Ama galiba naz yapiyor, ozur diler biraz pohpohlarsak sanki tekrar arayi duzeltebilirmisiz gibi gorunuyor... :cool:
Demir Kağan
03-10-2007, 02:52 PM
Gelen son bilgilere gore Tanri bize kusmus...O artik bizim Tanrimiz degilmis, onlarin Tanrisiymis... Ama galiba naz yapiyor, ozur diler biraz pohpohlarsak sanki tekrar arayi duzeltebilirmisiz gibi gorunuyor... :cool:
Alırız gönlünü. :cool:
BOZ-OK
03-10-2007, 02:55 PM
Alırız gönlünü. :cool:
Bu durumda, belki dogudaki olmasa da batidaki ordusu statusune yukselebiliriz tekrar.... Malum, zaman icinde yer degisikligi oldu...:cool:
Aybike
03-10-2007, 02:55 PM
Carpılceniz leyn...
ayrıca başkalarının bizi oyle gormesi heç de umrumda deeel valla..SON SOZ HEP BİZDE OLUYOR nasılsa...:)
Demir Kağan
03-10-2007, 02:56 PM
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=225987&comments=all
Yorumları da okuyun.
BOZ-OK
03-10-2007, 03:01 PM
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=225987&comments=all
Yorumları da okuyun.
Bazen Aziz Nesin haklimiydi acaba diye dusundugum olmuyor degil... :cool:
Demir Kağan
03-10-2007, 03:03 PM
Bazen Aziz Nesin haklimiydi acaba diye dusundugum olmuyor degil... :cool:
Haklı haklı.
Aybike
03-10-2007, 03:05 PM
haklıymış...baksana o dediklerinden bir tanesinin tohumunu kendi ekmiş ..o bilmicekte kim bilcek..Ali Nesinin su lafı...
-evcilik oyununu ciddiye almışlar ne var bunda...
babasını haklı cıkarıyor..
BOZ-OK
03-10-2007, 03:08 PM
haklıymış...baksana o dediklerinden bir tanesinin tohumunu kendi ekmiş ..o bilmicekte kim bilcek..Ali Nesinin su lafı...
-evcilik oyununu ciddiye almışlar ne var bunda...
babasını haklı cıkarıyor..
Oyle deme, evcilik oyununu benim de ciddiye aldigim olmustur...ohhomm...:cool:
Aybike
03-10-2007, 03:10 PM
Hehehehhehe..
evet bir ara seni benay a kaptırıyoduk az kalsın ..İyi yırttın..
BOZ-OK
03-10-2007, 03:12 PM
Hehehehhehe..
evet bir ara seni benay a kaptırıyoduk az kalsın ..İyi yırttın..
Cok genc o benim icin, cookk genc... Ben gamli hazan, o ise bahar...:cool:
deyrambel
03-10-2007, 04:09 PM
ya bakin arkadaslar biz kendi kendimize ovunub duruyoruz... adamlarin umrunda bile degil
kilic arslan ın nasil haçlilari yendigi,istanbul un alinmasi,bosna hersekin islam topragi yapilmasi
yillarca avrupaya rusyaya karşi savasmamiz
insanlarin umrunda bile degil
biz bosuna kurek sallamisisiz
Karayılan
03-10-2007, 04:11 PM
Haklı haklı.Yanliz soz konusu olan Turk milleti degil Arap melezleri... Burada da sikca rastliyoruz ;)
deyrambel
03-10-2007, 04:16 PM
kipcak baybars in mogollari yenmesi- mogollarin filistini kudus u isgalini engellemesi
insanlarin umrunda degil
ne bilim kuzey afrikanin hristyan isgalinden kurtarilmasi-dahasi kendileri bizi oraya davet etmesi
kimsenin umrunda degil
fatih sultan mehmet in adini bilen yok
gidin suriye arabistan irak a
daha ne diyim
yillarca avrupaya karsi,rusyaya karsi nice evlatlarimizi feda ettik
nice kadinlarimiz-kizlarimiz helak oldu
lubnan,misir gibi ulkeler rumlarla anlasma imzalayabiliyor akdenizde petrol arama
ne oldu ? biz ne yapmisiz?umrunda bile degiliz kimsenin
buna inanin istanbul hristyanlarin eline gecsin bu adamlar dumbelek calar
bir de utanmadan adamlar bizi seytan ilan ediyorlar
ya burda konuyu devam ettirecek yok mu?
Ahde Vefa
03-11-2007, 03:21 AM
Anli acik bir millet olarak gorurdu Habibullah (sav) bizi ....
Ve YUCE dinimiz Islam icin hizmet edecegimizi de biliyordu ayrica, Turkler kadar hic bir kavim Islam'a hizmet etmemistir..
Salat-u Selam olsun Sana Ya Resul
alemsiniz ha...:)
ahir zaman hizmeti turklere nasiptir deniliyor (Allahu alem) geriliyorsunuz, yecuc mecuc turklerden cikacak denilince hadisi yalanliyorsunuz... arablara saldiriyorsunuz, halbuki alin inceleyin hadisleri ve anlamlarini, ikisi de ayni irktan cikacaktir...
Su ana kadarki muhaddisler ve asrin mucedditlerine gore Ahir zaman kutsiler ordusu da yecuc mecuc de TURK KAVIMLERINDEN cikacaktir...
olur olmaza hadisleri yalanlamayin...
Deccali sufyan da Hz mehdi de, ayni cografyada meydana gelecek(allahu alem)
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Deccal doğudan, Horasan denilen yerden çıkacak. Ona, yüzleri deri kalkanlarını andıran bir halk tâbi olacak."
Ebû Bekr radıyallahu anh. Tirmizî.
horasan turklerin ana yurdudur, ve su ana kadar ki butun muhaddisler bu kavmi turkler olarak yorumlamis!!!!!!
Hafız İbni Kesir der ki; "Deccal'in zuhurunun başlangıcı İsfahan'ın "Yehudiyye" denilen mıntıkasından olur ve yetmiş bin Yahudi silahları ile ona katılır. Bunların "sican" denilen elbiseleri vardır. Onun yeşil taylasan olduğunu söylerler. Yine Tatarlardan yetmiş bin kişi ona yardım eder ve Horasan halkından pek çok kimse onu destekler"[6]
[6]İbni Kesir Nihaye (1/174)
Genc Turk
03-11-2007, 04:07 AM
"TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI,HARBETMEDİĞİ SÜRECE,SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)
"SİZLER;TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR"(el-Buhari,4,s:34,35,156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38 )
"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını TÜRK koymuştur.Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır"(Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari,Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)
timurlenk
03-11-2007, 04:15 AM
agzımı bozmayacam ama malesef akıl vede islam dışı bir yorum olmus...muslumanların bu kadar cahil vede aptal olması zaten islam dunyasının icinde bulundugu kaos vede gerilikle ortada... uydurma vede islama,kurana aykırı hadisleri dinin icine utanmadan doldura doldura muslumanları ortacag karanlıgına iten zavallı heyezanlar cok uzucu olsa gerek... not: sana oyle uydurma hadisler yazarımki buraya aklın sasar mesela kurtlerin seytan soyundan oldugu gibi..... oku once oku sonra ahkam kes...
alemsiniz ha...:)
ahir zaman hizmeti turklere nasiptir deniliyor (Allahu alem) geriliyorsunuz, yecuc mecuc turklerden cikacak denilince hadisi yalanliyorsunuz... arablara saldiriyorsunuz, halbuki alin inceleyin hadisleri ve anlamlarini, ikisi de ayni irktan cikacaktir...
Su ana kadarki muhaddisler ve asrin mucedditlerine gore Ahir zaman kutsiler ordusu da yecuc mecuc de TURK KAVIMLERINDEN cikacaktir...
olur olmaza hadisleri yalanlamayin...
Deccali sufyan da Hz mehdi de, ayni cografyada meydana gelecek(allahu alem)
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Deccal doğudan, Horasan denilen yerden çıkacak. Ona, yüzleri deri kalkanlarını andıran bir halk tâbi olacak."
Ebû Bekr radıyallahu anh. Tirmizî.
horasan turklerin ana yurdudur, ve su ana kadar ki butun muhaddisler bu kavmi turkler olarak yorumlamis!!!!!!
"TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI,HARBETMEDİĞİ SÜRECE,SAKIN SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ!"(en-Nesei,Sünen en-Nesei,4,s:44)
"SİZLER;TÜRKLERLE ÇARPIŞMADIKÇA KIYAMET KOPMAYACAKTIR"(el-Buhari,4,s:34,35,156,Sahih-i Müslim,17,s:37,38 )
"Allah'ın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını TÜRK koymuştur.Kendisine baş kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır"(Hadisi nakleden Kazvini.el-Kaşgari,Mahmud,Divanü'l-Lügat et-Türk,İstanbul,1333,s:292)
Kardes ben seni bir kere uyarmistim, hadislerin orijinallerini yaz yorumlarini orijinal hadis gibi yazma, hic bir hadiste acik olarak turk gecmiyor, anlami iyi olsun kotu olsun bu bir yorumdur ve sonunda allahu alem demeyi unutma, cunku olaylara vakif muhaddisler dahi yorumlari yaparken allahu alem diyorlar(yine de en dogrusunu Allah(celle celaluhu) bilir demek)
o kaynak verdigin linklere bak bakim turk lafi geciyor mu?
agzımı bozmayacam ama malesef akıl vede islam dışı bir yorum olmus...muslumanların bu kadar cahil vede aptal olması zaten islam dunyasının icinde bulundugu kaos vede gerilikle ortada... uydurma vede islama,kurana aykırı hadisleri dinin icine utanmadan doldura doldura muslumanları ortacag karanlıgına iten zavallı heyezanlar cok uzucu olsa gerek... not: sana oyle uydurma hadisler yazarımki buraya aklın sasar mesela kurtlerin seytan soyundan oldugu gibi..... oku once oku sonra ahkam kes...
agzini bozmana gerek yok kardes, agiz bozma alcaklarin isidir, burda sen fikrini yaziyorsun ben de fikrimi, ama bu yazdigim hadis sahihtir ve tirmizidendir...
hadislerin sahih veya olmamasini cikarmak zor is degildir, kutubi sittede varsa sahihtir kardes...
timurlenk
03-11-2007, 04:32 AM
sahih hadis neye gore???? islamın ana ogretisine,kurana vede peygamber efendimizin herhangi bir supheye yer bırakmayan veda hutbesi islamın butun milletlere gonderildigi ifadelerine gore boyle zırvaların islamda yeri olabilirmi....
daha vahimi turkler gibi asırlarca islam icin carpısmıs vede afganistan,pakistan,hindistanda vede balkanlarda milyonlarca insanı islamla sereflendirmis bir millete seytanlık nasıl yakıstırılır.... zırvalar vede sacmalıklarla insanların beynini doldurmayın ,muslumanların yapacagı en onemlki sey bu cahilligi vede ortacag karanlıgını asıp son asırlarda ugradıgı igfal vede katliamlar karsında duvar gibi duracak ilim,bilim vede teknolojiyi yakalamakdır...
biz turkler vede muslumanlar bizanslılar meleklerin disimi erkekmi oldugu tartısırken istanbulu aldık hemde o cag icin dahiyane olan yenilik vede teknoloji ile simdi ise boyle sacma sapan zırvalarla felsefi olarak ortacagın bile gerisine dusmus durumdayız..
timurlenk
03-11-2007, 04:45 AM
sen daha neredesin ,islam musluman yada musluman olmayan ayrımı yapmadan butun milletelere geldigini bildiriyor sen hala turklerin musluman olmayanı var gibi basit mantıkla dusunuyorsun... ne yani deccal musluman olmayan turklerdenmi gelecek???
Türklerin hepsi müslüman değildir!
Ayrıca komiksiniz...
Sanki Türklük İslam demekmiş gibi, o sizin bahsettiğiniz İslam oluyor. Türklük İslam'la bağdaştırılamaz.
timurlenk
03-11-2007, 04:50 AM
artık bu konuyu tartısmayacagımda son not olarak diyalogcu vede siyonist -islam dusmanı hristiyanlarla bile isbirligine giden bir cemaatin takipcisi arkadasın cogunlugu musluman olan bir millete deccali yakıstırması cok komik duruyor...yahudiler - hristiyanlarla amentu isbirlik,ibrahimi dinler teslisi!!!! onlarda cennete yanlız bir turkler deccali ortaya cıkaracagız bunuda bilelim,kanımızda biraz seytandan damlalar var,suratımızda eşşek derisi gibi...
ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 04:53 AM
ben Ve Budunum Tanri'nin Kirbaciyiz, Tanri Yolundan Çikanlari Cezalandirmak İÇİn Bİzİ Yolladi - avrupa Hun BaŞbuĞu Atİlla
Seckjin Khan
03-11-2007, 04:57 AM
Hadis Uyduran Uydurana :lol:
sahih hadis neye gore???? islamın ana ogretisine,kurana vede peygamber efendimizin herhangi bir supheye yer bırakmayan veda hutbesi islamın butun milletlere gonderildigi ifadelerine gore boyle zırvaların islamda yeri olabilirmi....
daha vahimi turkler gibi asırlarca islam icin carpısmıs vede afganistan,pakistan,hindistanda vede balkanlarda milyonlarca insanı islamla sereflendirmis bir millete seytanlık nasıl yakıstırılır.... zırvalar vede sacmalıklarla insanların beynini doldurmayın ,muslumanların yapacagı en onemlki sey bu cahilligi vede ortacag karanlıgını asıp son asırlarda ugradıgı igfal vede katliamlar karsında duvar gibi duracak ilim,bilim vede teknolojiyi yakalamakdır...
biz turkler vede muslumanlar bizanslılar meleklerin disimi erkekmi oldugu tartısırken istanbulu aldık hemde o cag icin dahiyane olan yenilik vede teknoloji ile simdi ise boyle sacma sapan zırvalarla felsefi olarak ortacagın bile gerisine dusmus durumdayız..
kardes sen yanlis anliyorsun galiba, ben sana muhaddislerin o ahir zaman hadisleri hakkindaki yorumlarini yaziyorum
ayrica ikisi de ayni irktan cikacak diyorum, eger deccali turklerden cikacagini kabul etmiyorsan, Hz Mehdi (aleyhi selam) nin de turklerden cikmayacagini kabul etmelisin,
ayrica bunlar hepsi yine de muhaddislerin yorumudur Allahu alem
Demir Kağan
03-11-2007, 05:14 AM
sen daha neredesin ,islam musluman yada musluman olmayan ayrımı yapmadan butun milletelere geldigini bildiriyor sen hala turklerin musluman olmayanı var gibi basit mantıkla dusunuyorsun... ne yani deccal musluman olmayan turklerdenmi gelecek???
Bu yazınızı ben anlayamadım, açıklar mısınız?
timurlenk
03-11-2007, 05:20 AM
arkadas turklerin hepsi musluman degildir dedi bende konuda tartısılan seyin turklere deccallık hatta seytanlık vurgusuna ,islamın butun milletlere gonderildigini dolayısı ile seytanlık yakıstırmasının yada o milletin kıyameti cıkaracagı gibi sonucun olamaycagını soyledim...
timurlenk
03-11-2007, 05:23 AM
zırva kardesim zırva beyninizi samanla doldur daha iyi ac kuranı oku gorursun deccalmis mehdiymis varmı icinde acık secik ,israiliyatı islama yakıstırmayın... mehdiyi beklemek ancak tembellik,miskinlik vede cahillikle kafasının icini doldurup aciz duruma dusen toplumların sarıldıgı kurtulus olsa gerek,yahudilerde asırlarca ezilmisliklerinin cozumunu mehdide gordu ama onlar bu arada dunya islerini abartıp mala mulke sahip olup muslumanları katletmeye kadar isi gotururken biz simdi mehdi bekliyoruz ,azıcık akıl azıcık izan...
kardes sen yanlis anliyorsun galiba, ben sana muhaddislerin o ahir zaman hadisleri hakkindaki yorumlarini yaziyorum
ayrica ikisi de ayni irktan cikacak diyorum, eger deccali turklerden cikacagini kabul etmiyorsan, Hz Mehdi (aleyhi selam) nin de turklerden cikmayacagini kabul etmelisin,
ayrica bunlar hepsi yine de muhaddislerin yorumudur Allahu alem
zırva kardesim zırva beyninizi samanla doldur daha iyi ac kuranı oku gorursun deccalmis mehdiymis varmı icinde acık secik ,israiliyatı islama yakıstırmayın... mehdiyi beklemek ancak tembellik,miskinlik vede cahillikle kafasının icini doldurup aciz duruma dusen toplumların sarıldıgı kurtulus olsa gerek,yahudilerde asırlarca ezilmisliklerinin cozumunu mehdide gordu ama onlar bu arada dunya islerini abartıp mala mulke sahip olup muslumanları katletmeye kadar isi gotururken biz simdi mehdi bekliyoruz ,azıcık akıl azıcık izan...
neyse timur kizmaya gerek yok, burda kimse kimseyi ikna etmek zorunda degil, sadece fikir paylasimi yeridir, hosuna gider alirsin fikri, hosuna gitmez sallarsin gecersin o kadar...
kurshad
03-11-2007, 06:00 AM
Sensin deri kalkan suratli..
Aynaya bakip kendini Yecuc ,Mecuc'e benzettiysen bile kendi adina konusmalisin ;)
Ne rengim kirmizi, ne de suratim deri kalkani gibi .. Artist gibiyim masaallah. :lol:
Demir Kağan
03-11-2007, 06:03 AM
Aynaya bakip kendini Yecuc ,Mecuc'e benzettiysen bile kendi adina konusmalisin ;)
Ne rengim kirmizi, ne de suratim deri kalkani gibi .. Artist gibiyim masaallah. :lol:
Bilmez miyiz?.. :rolleyes: :lol:
Kurshad ne kadarda nefsine hos gelen seyleri seviyorsun...;)
halbuki
Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça Kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça Kıyamet kopmaz."
Buhari, Cihad 95, 96, Menakıb 25; Müslim, Fiten 62, (2912); Ebu Davud, Melahim 9, (4303, 4304); Tirmizi, Fiten 40, (2216); Nesai, Cihad 42, (6, 45).
Halbuki bu hadistekileri de hadis alimleri turkler oldugunu soyluyor, bunu da yatarak kabul ediyorsun ama...:D
Kaptan-i Derya
03-11-2007, 06:45 AM
ayni hadisi yazanlar Türklerden medet umuyodu, bir süre önce buraya eski tarihcilerin vede alimlerin kendi kalemlerinden yazdigi yazilari, Ingilizce tercumesini kopyaladim koydum buraya.
Tekrar yazayim ozaman:
The author of the Ráhatu's-Sudúr relates that the Imám Abú Hanífa, the founder of the most widely-spread of the four orthodox schools, once prayed to God that his doctrine might endure, and that from the Unseen World the answer came to him, “Thy doctrine shall not wane so long as the sword continues in the hands of the Turks”; whereon the aforesaid author exultantly exclaims that “in Arabia, Persia, Rúm (Turkey in Asia), and Russia the sword is indeed in their hands”
Eger yecuc ve mecuc biz olarak görûyolarsa bilsinlerki eger Türkler olmasaydi su dünyada Islamiyet Hicaz'dan öteye gidemezdi hatta kaybolurdu. Haclilarin asil amaci ne oldugunu bi git arastir, ve onlari durduran kim onuda arastir. Bircok müslüman'in taptigi Selahaddin Eyyubi Selçuk atabeyligi olan Zengi'nin rüyasini gerceklestirmisdir, Türkler yetisdirdi onu, Türk gibi büyüdü Türk gibi savasdi, TÜRKLERLE savasti haclilara karsi.
kurshad
03-11-2007, 06:57 AM
"Ayakkabıları kıldan bir kavimle savaşmadıkça Kıyamet kopmaz. Siz, yüzleri kılıflı kalkanlar gibi, gözleri küçük, burunları yassı olan bir kavmle savaşmadıkça Kıyamet kopmaz."
Halbuki bu hadistekileri de hadis alimleri turkler oldugunu soyluyor, bunu da yatarak kabul ediyorsun ama...:D
Wallahi ustad ben yukarida soylenen kavimden degilim. Ne gozlerim kucuk, ne burnum yassi, ne de yuzum kilifli kalkan gibi.. Ayakkabilarim ise hicbirzaman kildan olmadi.
Sadece ben degil; ne akrabalarimda , ne arkadaslarimda, ne de ait oldugumu bildigim Turk milletinde bu tarz ozellikler mevcut degil.
O hadis alimleri yanlis soylemis, dogrusunu ben soylemis olayim. Bin tane alim ismi yazsan da bos, adamlar bal gibi yanilmis..
kurshad
03-11-2007, 07:03 AM
Konu hadislerden acilmisken , benim de feyz aldigim bir alimi , Kasgarli Mahmud'u, sizlerle paylasayim dedim;
"Kaşgarlı Mahmud, Divanu Lugat'it-Türk adlı eserinin girişinde şöyle diyecektir:
— And içerek söylüyorum, ben, Buhara'nın —sözüne güvenilir— imamlarından birinden ve başkaca Nisaburlu bir imamdan işittim, ikisi de senedleriyle bildiriyorlar ki: Yalvacımız [Peygamberimiz] Kıyamet belgelerini, âhir zaman karışıklıklarını ve Oğuz Türklerinin çıkacaklarını söylediği sırada "Türklerin dilini öğrenin; çünkü onlar için uzun sürecek egemenlik vardır." Bu hadîs sahih ise —sorgusu kendilerinin üzerine olsun— Türk dilini öğrenmek gerekli bir iş olur; yok, bu söz doğru değilse, akıl da bunu emreder. "
BOZ-OK
03-11-2007, 08:03 AM
Wallahi ustad ben yukarida soylenen kavimden degilim. Ne gozlerim kucuk, ne burnum yassi, ne de yuzum kilifli kalkan gibi.. Ayakkabilarim ise hicbirzaman kildan olmadi.
Ayrica, asker postallarini kildan yaptiracak duzeyde salak olan bir ordu komutani cikacagini da hic sanmiyorum...:cool:
O hadis alimleri yanlis soylemis, dogrusunu ben soylemis olayim. Bin tane alim ismi yazsan da bos, adamlar bal gibi yanilmis..
Hay agzina saglik...Daha fazla alim ismi saymalari aslinda daha fazla sayida alimin bu konuda yanilmis olmasindan baska bir anlama gelmiyor... ;)
Bazi arkadaslarin durumu bana asagidaki beyiti hatirlatti,
Gokte yildiz arar nice turfa muneccim,
Gafletinden gormez kuyuyu rehguzerinde...:rolleyes:
deyrambel
03-11-2007, 08:23 AM
ayni hadisi yazanlar Türklerden medet umuyodu, bir süre önce buraya eski tarihcilerin vede alimlerin kendi kalemlerinden yazdigi yazilari, Ingilizce tercumesini kopyaladim koydum buraya.
Tekrar yazayim ozaman:
Eger yecuc ve mecuc biz olarak görûyolarsa bilsinlerki eger Türkler olmasaydi su dünyada Islamiyet Hicaz'dan öteye gidemezdi hatta kaybolurdu. Haclilarin asil amaci ne oldugunu bi git arastir, ve onlari durduran kim onuda arastir. Bircok müslüman'in taptigi Selahaddin Eyyubi Selçuk atabeyligi olan Zengi'nin rüyasini gerceklestirmisdir, Türkler yetisdirdi onu, Türk gibi büyüdü Türk gibi savasdi, TÜRKLERLE savasti haclilara karsi.
tamam da kardes bu kimsenin umrunda degil ki
eger istanbul u hristyanlar alsin davul calarlar
savunmasaydin simdi bu turklerin hizmetini goren mi var
git suriye ye arabistan a osmanli hakta neler yazarlar resmi kitaplarda
ermeniler bile bu kadar yazmaz kotu
osmanli cokerken arablar cok mu uzuldu? sen hizmet etmissin ama seni siyonist yecuc mecuc olarak seytan olarak tanitiyorlar.. filistini satan arablar abdulhamidin bu topraklari satmamasini yazmiyor
Turkiye nin israil ile anlasma yapmasina seytan masonlar diyenler - filistini kimin sattigini soylemiyor
biz bu zamana kadar bosuna kurek sallamisiz- onlar senin en ufak acizligini gorsunler seni koyun keser gibi keserler inan bana
yok din mis hadis mis dinlemezler
Alparslan
03-11-2007, 08:30 AM
He hem yecucuz hem mecuc...Delimidir nedir yahu bu kadar adam? Neyi tartisiyoz? He kardes biz adam keser sonrada ziyan etmemek icin yeriz, merak etmesinler herkesi yemeyiz, kiminin eti bile para etmez...HasbinAllah....Boyle diyemedin mi bu lafi sana diyene kardesim?
deyrambel
03-11-2007, 08:34 AM
adamlar bizi kullanmis- bizim kanimiz ustunden yasamislar yillarca- zengi baybars selahaddin eyyubi kilic arslan osmanli selcuklu bu topraklari savundu
simdi de bizi yeniden kendi topraklari icin kiskirtiyorlar benim dusunceme gore
kendileri bir sey yapamiyorlar kudusu israilden alamiyorlar - bize boyle iftiralar atib bizi kiskirtib bizim kanimiz ustunden israil i kovmak istiyorlar
iyi gunde turklerle herkes ,kotu gunde turkler seytan yecuc mecuc vay be iyi is
selahaddin eyyubi kurd falan degil- anasinin adi turkce kardeslerinin adi turkce -unuttum ama turan olmasi lazim bir kardesinin adi
bir cok arab tarihci onun turkce konustugunu yazar
ama turk olmasin diye adamlar elinden geleni yazarlar uydurma tarih
mesala inanirmisniz ibni sina nin arab oldugunu sanar herkes- ama bu kisinin buxara nin yakinlarinda afshan da dogdugunu turk oldugunu cogu bilmez
cunku turk adina herkesin kompleksi var
turk adi olmasinda ne olursa olsun
halid bin velid i tanir muslumanlarin cogu ama fatih sultan mehmeti kilic arslan i bilmezler
ya dusunun mehmet han istanbul u almis bosnayi musluman yapmis krim -pontusu yikmis
hayati hristyanlara karsi mucadeleynen gecmis adami bilmeyen musluman dunyasi
ermeni soykirimi var diye kabul eden lubnan a asker gonderdik mesala -
cogu arab ulkeleri ermenilerle flort halin de utanmasalar ermeni soykirimi var diye kabul edecekler
timurlenk
03-11-2007, 08:55 AM
deyrambel,kul bilmesse allah bilir, hem guncel olarak yeniden bir osmanlı yada islam birligi imkansızdır,onemli olan butun turklerin bagımsızlıgını vede birligini savunmak oncelik olmalıdır..... kimki turke sırt cevirmis hep rezil olmustur al iste ortadogu .....
Aybike
03-11-2007, 11:00 AM
ukı noldu ya...yorum yazan sendin hep..:)Hadis yorumu
Genc arkadaşa niye kızııyorsun
"Deccal doğudan, Horasan denilen yerden çıkacak. Ona, yüzleri deri kalkanlarını andıran bir halk tâbi
bu olayda o bolge adı verilmiş ırk değil oradan çıkan biri denmiş..ama halk olarak tarif ettiğine bir bak kimlere benziyor..:)
ayrıca doğruda olabilir..her ikiside turklerden cıkabilir..ne var bunda..:)
icimizde Turk sanıp ne yılanlar besledik biz...:)ve yine o YILANLARI biz yok ettik..
çıksın Mecuc bakalım cıkacağı varsa goreceği Mehti de var..
Guzel RABBİM işini cok iyi biliyor...mecuc cıkmadan evvel nasılda orneklerini (Taslaklarını)yollayarak TURK ırkını hazırlıyor..:)
ukı noldu ya...yorum yazan sendin hep..:)Hadis yorumu
Genc arkadaşa niye kızııyorsun
Ben genc arkadasa niye kizayim, ne hakkim var...
ben ona yorum yazma demedim, hadisi ayri yorumunu ayri yaz dedim, yorumun altinda senedini getirerek yorumu hadis gibi yazmamasini istedim...
meseleleri dogru yorumlayin...
selametle
O hadis bence Mogol-Turk akinlarini kastediyordur. Yani Cengiz Hani, ki gercekten bazi savaslar kazanilmasa Mogol-Turk imparatorlugu dunyaya egemen bile olabilirdi.
İleride ne olacagi bilinmez ancak bence onumuzdeki 3 4 asir Turkler icin cihan fethi degil ayakta kalma direnme donemi olacaktir. Orta Asya Turk devletleri simdi birlesse bile komsularina bakin hangisini yenebilirler? Guneyde Hindistan doguda Cin Kuzeyda Rusya. Ancak belki İranla basabas kalirlar o bile zor bence.
BOZ-OK
03-12-2007, 10:56 AM
İleride ne olacagi bilinmez ancak bence onumuzdeki 3 4 asir Turkler icin cihan fethi degil ayakta kalma direnme donemi olacaktir. Orta Asya Turk devletleri simdi birlesse bile komsularina bakin hangisini yenebilirler? Guneyde Hindistan doguda Cin Kuzeyda Rusya. Ancak belki İranla basabas kalirlar o bile zor bence.
Tamamen yaniliyorsun, butun Turki devletleri bir cati altinda birlestirecek olan bir Turk birligi bak nelere sahip olacak,
1- Yaklasik 150 milyon nufus.
2- Dunyanin en stratejik bolgelerinin kontrolu.
3- Dunya enerji kaynaklarinin ve enerji nakil koridorlarinin cok buyuk bir kisminin kontrolu.
4- Nukleer silah uretimi de dahil olmak uzere nukleer teknolojiye sahip olmak, ki bunun anlami pratik olarak askeri yenilmezliktir.
5- Cok genis ve guclu bir askeri ittifak ve hatta musterek ordu.
6- Kendi kendine yetebilecek yer alti ve yer ustu kaynaklari.
7- Kendi kendine yetebilecek bitkisel ve hayvansal uretim kapasitesi.
8- Boyle bir birligin getirecegi gucten dogacak uluslararasi siyasi ve diplomatik avantajlar.
Daha da sayilabilir ama yukardakiler bile boylesi bir birligin nasil bir guce sahip olabilecegini ve neden neredeyse butun kuresel guclerin Turk birligi projesini engellemek icin ellerinden geleni yaptiklarini aciklamaya yeter.
Iran ise boyle bir kuresel gucun karsisinda, hele hele ulkedeki yaklasik 30 milyon Azeri nufus dikkate alinirsa, olsa olsa piyon olabilir, tabii bolunmeden ulke butunluklerini korumayi becerebilirlerse...
Cin'e gelince, boyle bir gucun destegini alan bir Uygur ozgurluk hareketiyle zaten basi belada olacak, buyuk ihtimalle toprak kaybetmemek icin bu birlige ve ulkedeki uygur azinliga buyuk tavizler vermek zorunda kalacaktir.
Rusya ise bu birlikle iyi gecinmek zorunda olan, penceleri sokulmus ve ehlilestirilmis bir Rusya olacaktir... Birlige uye olmak icin muracaat ederlerse hic sasirmam... ;)
Turk birligi projesini hafife almayin dostum, boyle bir birlik butun kuresel guclerin sirtini urperten bir ihtimaldir... :)
Tamamen yaniliyorsun, butun Turki devletleri bir cati altinda birlestirecek olan bir Turk birligi bak nelere sahip olacak,
surda seni duzeltim, turk dunyasi 350 milyondan fazla bir cografyadir, diger siklarinda da haklisin...
Gokboru
03-12-2007, 06:51 PM
3- Dunya enerji kaynaklarinin ve enerji nakil koridorlarinin cok buyuk bir kisminin kontrolu.
4- Nukleer silah uretimi de dahil olmak uzere nukleer teknolojiye sahip olmak, ki bunun anlami pratik olarak askeri yenilmezliktir.
8- Boyle bir birligin getirecegi gucten dogacak uluslararasi siyasi ve diplomatik avantajlar.
Daha da sayilabilir ama yukardakiler bile boylesi bir birligin nasil bir guce sahip olabilecegini ve neden neredeyse butun kuresel guclerin Turk birligi projesini engellemek icin ellerinden geleni yaptiklarini aciklamaya yeter.
Iran ise boyle bir kuresel gucun karsisinda, hele hele ulkedeki yaklasik 30 milyon Azeri nufus dikkate alinirsa, olsa olsa piyon olabilir, tabii bolunmeden ulke butunluklerini korumayi becerebilirlerse...
Cin'e gelince, boyle bir gucun destegini alan bir Uygur ozgurluk hareketiyle zaten basi belada olacak, buyuk ihtimalle toprak kaybetmemek icin bu birlige ve ulkedeki uygur azinliga buyuk tavizler vermek zorunda kalacaktir.
Rusya ise bu birlikle iyi gecinmek zorunda olan, penceleri sokulmus ve ehlilestirilmis bir Rusya olacaktir... Birlige uye olmak icin muracaat ederlerse hic sasirmam... ;)
Turk birligi projesini hafife almayin dostum, boyle bir birlik butun kuresel guclerin sirtini urperten bir ihtimaldir... :)Dahasi var.
- Rusya elindeki tum kozlari kaybedecek. Artik Kazak, Turkmen gazi, Orta Asya petrolleri ait olduklari halklarin olacak.
- Bir muddet sonra tukenmeye yuz tutmus kaynaklariyla Araplar, birligimizin kayitsiz sartsiz ustunlugunu kabul edecek.
- Enerji kaynaklari disariya bagimli Avrupa, petrol ve dogal gaz icin Kazaklarin, Azerilerin... elini opecek.
-Esaret altindaki kandaslarimiz artik arkalarinda yanliz Turkiye'yi degil tum Turk dunyasinin gucunu bulacak. Bir gun hepsi bagimsiz olacak
- Eger kisilikli siyaset yapabilen yoneticilerimiz olursa bir gun guclu Turk soyu dunyanin gelecegini yeniden yazacak. Kutlu sabahlar yine bizim gunesimizle aydinlanacak... Bir daha asla gece olmayacak ;)
Hayal degil
Bir gun mutlaka...
Turk birligi projesini hafife almayin dostum, boyle bir birlik butun kuresel guclerin sirtini urperten bir ihtimaldir... :)
Bence sen yaniliyorsun. Ben guclu bir devlet olamaz demedim, konumuz dunyayi fathedebilecek bir askeri olusum. Yani diyorsunki Turkler birlesirse dunyayi fethedebilirler oyle mi ? Su anki durum icin bunun mumkun oldugunu ben dusunmuyorum. Hem sence yabancilar boyle bir olusuma izin verirmi saniyorsun ? Buyuk Turk Devletinin kurulmasi benimde arzum ancak bunun icin daha zaman var.
surda seni duzeltim, turk dunyasi 350 milyondan fazla bir cografyadir, diger siklarinda da haklisin...
350 milyonmu ? bir sayarsan bizde ogreniriz
BOZ-OK
03-13-2007, 02:29 AM
uki, maalesef Turk dunyasinin toplam nufusu hakkinda elimizde saglam veriler yok, soylenen sayilar sadece tahmin olmanin otesine gecemez. Bununla beraber, su anda elimizde bulunan resmi verilere gore Turki devletlerin toplam nufusu 135-150 milyon arasindadir, dolayisiyla bir Turki devletler birliginin nufusu da bu olacaktir...
BOZ-OK
03-13-2007, 02:41 AM
Bence sen yaniliyorsun. Ben guclu bir devlet olamaz demedim, konumuz dunyayi fathedebilecek bir askeri olusum. Yani diyorsunki Turkler birlesirse dunyayi fethedebilirler oyle mi ? Su anki durum icin bunun mumkun oldugunu ben dusunmuyorum. Hem sence yabancilar boyle bir olusuma izin verirmi saniyorsun ? Buyuk Turk Devletinin kurulmasi benimde arzum ancak bunun icin daha zaman var.
Hangi devirde yasiyoruz Erk, kim dunyayi fethetmekten bahsediyor? Fetihler ve imparatorluklar devri artik kapandi, gunumuzde dunyayi fethetmekten bahsedene dense dense manyak denir, bence sen de bu konuya kafayi takmasan iyi olur...:)
Ote yandan, kurulacak olan bir Turki devletler birliginin bir super guc olacagi ve kesinlikle Avrupa Birliginden daha etkin olacagi aciktir... Bu arada, bir konuda da dikkatini cekmek isterim, kurulacak olan Turki devletler birligi Avrupa Birligi benzeri bir olusum olmak zorundadir ve bir Turk birligi ancak bu sekilde mumkundur, dolayisiyla butun Turkleri bir araya toplayacak tek bir "Buyuk Turk Devleti" hayali de en azindan dunyayi fethetmekten bahsetmek kadar temelsizdir... En azindan onumuzdeki bir kac yuzyil boyunca..;)
Aybike
03-13-2007, 11:30 AM
uki, maalesef Turk dunyasinin toplam nufusu hakkinda elimizde saglam veriler yok, soylenen sayilar sadece tahmin olmanin otesine gecemez. Bununla beraber, su anda elimizde bulunan resmi verilere gore Turki devletlerin toplam nufusu 135-150 milyon arasindadir, dolayisiyla bir Turki devletler birliginin nufusu da bu olacaktir...
Nufus artışına katkı arkadaşlar..Boş durmayın...hadeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)
Gokboru
03-13-2007, 11:40 AM
Turk Birligi, AB gibi olursa isimize yaramaz. Cok daha aktif ve yararli olmalidir. Simdi AB'de Ingiltere beyaz dese Almanya siyah diyor. Boyle olacaksa hic olmasin daha iyi :D
Tek bir devlet gibi isleyen devletler ustu bir birliktelik olmali...
gungorayar
03-13-2007, 01:39 PM
-----
deyrambel dostum,iyi niyetli bir turancı olduğun açık.Ben de öyleyim.Ancak Turancılığa arap kültürünü ve dinini karıştırırsan işin içinden çıkamayız.Önce Türk olalım.Irkımıza sahip çıkalım.En gelişmiş islam ülkesi Türkiye.Ancak şu andaki durumumuza bakarsan ne görürüsün?En az gelişmiş bir batı ülkesi kadar olabiliyormuyuz.Çöl arabının zamanını geçeli oldu.Saygılarla
gungorayar
Hangi devirde yasiyoruz Erk, kim dunyayi fethetmekten bahsediyor? Fetihler ve imparatorluklar devri artik kapandi, gunumuzde dunyayi fethetmekten bahsedene dense dense manyak denir, bence sen de bu konuya kafayi takmasan iyi olur...:)
Ote yandan, kurulacak olan bir Turki devletler birliginin bir super guc olacagi ve kesinlikle Avrupa Birliginden daha etkin olacagi aciktir... Bu arada, bir konuda da dikkatini cekmek isterim, kurulacak olan Turki devletler birligi Avrupa Birligi benzeri bir olusum olmak zorundadir ve bir Turk birligi ancak bu sekilde mumkundur, dolayisiyla butun Turkleri bir araya toplayacak tek bir "Buyuk Turk Devleti" hayali de en azindan dunyayi fethetmekten bahsetmek kadar temelsizdir... En azindan onumuzdeki bir kac yuzyil boyunca..;)
Bozok, konumuzun basligini unuttun sanirim. Ecuc mecuc denen bir ırkın Islama saldiracagi konusuluyor kimi arkadaslarda bu irkin Turkler oldugunu soyledi benim cevabimda onadir. Dinleyip okumadan bilmeden yorum yapiyorsun bence biraz daha dikkat. Ben Turklerin hadislerde gecen bu irk olamayacagini soyledim en azindan gunumuz icin.
Turk Birligi etkin olabilir ama asilacak cok sorun var. Pembe hayaller yasayacagina birazda bu isin nasil olacagini aciklasan bence daha iyi edersin.
BOZ-OK
03-14-2007, 11:47 AM
Bozok, konumuzun basligini unuttun sanirim. Ecuc mecuc denen bir ırkın Islama saldiracagi konusuluyor kimi arkadaslarda bu irkin Turkler oldugunu soyledi benim cevabimda onadir. Dinleyip okumadan bilmeden yorum yapiyorsun bence biraz daha dikkat. Ben Turklerin hadislerde gecen bu irk olamayacagini soyledim en azindan gunumuz icin.
Kizmis...:lol:
Simdi bak Erk, sana madde madde anlatayim,
1- Konunun basligindan haberdarim, bu konuda fikrimi de belirttim... Sozu gecen irkin Turkler olmadigi cok acik cunku bu irkin fiziksel ozelliklerinin Turklerin fiziksel ozellikleriyle ilgisi olmadigi gibi, kildan ayakkabi giyen bir irk tanimi da acikca gosteriyor ki ya bu hadis uydurmadir veya gecmiste zaten olup bitmis bir olaya isaret etmektedir, sanirim bir cocuk bile artik ne gunumuzde ne de gelecekte kildan ayakkabilar giymis bir ordunun mumkun olmadigini bilir... Ote yandan eger daha dikkatli olursan goreceksin ki, senin soylediklerin icinde benim alintiladigim kisim senin bu irk hakkinda soylediklerin ile degil, dogrudan dogruya cok buyuk bir ulku olan Turk birligi konusunda soylediklerinle ilgilidir... Acikcasi senin Yecuc-Mecuc konusunda ne dedigin ve dusundugun hic umurumda degil, ama konu eger bir Turk birliginin ne kadar basarisiz olacagi ile ilgiliyse, iste o zaman yazdiklarini yanitlamak boynumun borcu olur...;)
2- Burasi bir tartisma forumu, cani isteyen istedigi uyenin istedigi fikrine katilir, istemedigine katilmaz... Istedigi iletinin de istedigi kismini alintilayip uzerinde fikrini belirtir... Alintilayip uzerinde yorum yaptigi kismin da mutlaka konu basligiyla ilgili olmasi da gerekmez... Alacagin yanitin hosuna gitmeyecegini dusunmuyorsan, yazmayacaksin, konu bu kadar aciktir...
3- Dikkatli olmam konusundaki tavsiyen icin sagol, kalp kalbe karsi, bak neyi alintilayip yanitlamisim ben...:rolleyes:
Erk: İleride ne olacagi bilinmez ancak bence onumuzdeki 3 4 asir Turkler icin cihan fethi degil ayakta kalma direnme donemi olacaktir. Orta Asya Turk devletleri simdi birlesse bile komsularina bakin hangisini yenebilirler? Guneyde Hindistan doguda Cin Kuzeyda Rusya. Ancak belki İranla basabas kalirlar o bile zor bence.
Turk Birligi etkin olabilir ama asilacak cok sorun var. Pembe hayaller yasayacagina birazda bu isin nasil olacagini aciklasan bence daha iyi edersin.
O pembe hayaller sadece benim degil, en azindan on milyonlarca Turk'un, butun Turki devletlerden cok onemli bir cok devlet adaminin, siyasetcinin, bilim adaminin, aydinin ve hatta devlet baskaninin hayalidir... Bu senin "pembe hayal" olarak niteledigin ulkunun uzerine oturdugu koca bir temel ve harcanan emekler vardir... Sorunlarin oldugu aciktir ama butun engellemelere, inancsizlara ve zorluklara ragmen bu konuda adimlar atilmakta ve sorunlarin cozulmesi, zorluklarin asilmasi icin calisilmaktadir... Ustelik bu calismalar sadece sivil toplum orgutleri duzeyinde degil, devletler duzeyinde de yapilmaktadir... Birazcik "google search" bile sana bu "pembe hayal"in nasil gerceklesecegini, bu konuda yapilanlari ve uretilen fikirleri ogrenmen icin yeterlidir, ben ogretmen degilim...:rolleyes:
Sunu bil, Turki devletler birligi senin gibi inancsizlara ragmen bir gun mutlaka gercek olacaktir... Sen boyle buyuk bir ulku icin calismak yerine kenarda oturup seyretmeyi tercih edebilirsin, biz boylelerine "kahve dovucusunun hink deyicisi" deriz bizim oralarda, ki boylelerinin hic bir kiymeti harbiyesi yoktur... Ama bari golge etme, baska ihsan istemez cunku boyle bir birligin ne gibi avantajlari olacagi ve dunya yuzundeki butun Turklere nasil bir guc ve esenlik saglayacagi aciktir... Eger butun bunlara ragmen hala boyle bir birlige karsi isen acikca ifade et ve bir zahmet neden karsi oldugunu da bize acikla... Acikla da biz de bir Turki devletler birligi istemenin neden kotu oldugunu, bizlerin niye buna hakkimiz olmadigini bilelim...:rolleyes:
yavuz
03-14-2007, 12:08 PM
-----
deyrambel dostum,iyi niyetli bir turancı olduğun açık.Ben de öyleyim.Ancak Turancılığa arap kültürünü ve dinini karıştırırsan işin içinden çıkamayız.Önce Türk olalım.Irkımıza sahip çıkalım.En gelişmiş islam ülkesi Türkiye.Ancak şu andaki durumumuza bakarsan ne görürüsün?En az gelişmiş bir batı ülkesi kadar olabiliyormuyuz.Çöl arabının zamanını geçeli oldu.Saygılarla
gungorayar
"Arap dini" diye birşey yoktur, İslam dini vardır...
Kizmis...:lol:
Simdi bak Erk, sana madde madde anlatayim,
1- Konunun basligindan haberdarim, bu konuda fikrimi de belirttim... Sozu gecen irkin Turkler olmadigi cok acik cunku bu irkin fiziksel ozelliklerinin Turklerin fiziksel ozellikleriyle ilgisi olmadigi gibi, kildan ayakkabi giyen bir irk tanimi da acikca gosteriyor ki ya bu hadis uydurmadir veya gecmiste zaten olup bitmis bir olaya isaret etmektedir, sanirim bir cocuk bile artik ne gunumuzde ne de gelecekte kildan ayakkabilar giymis bir ordunun mumkun olmadigini bilir... Ote yandan eger daha dikkatli olursan goreceksin ki, senin soylediklerin icinde benim alintiladigim kisim senin bu irk hakkinda soylediklerin ile degil, dogrudan dogruya cok buyuk bir ulku olan Turk birligi konusunda soylediklerinle ilgilidir... Acikcasi senin Yecuc-Mecuc konusunda ne dedigin ve dusundugun hic umurumda degil, ama konu eger bir Turk birliginin ne kadar basarisiz olacagi ile ilgiliyse, iste o zaman yazdiklarini yanitlamak boynumun borcu olur...;)
2- Burasi bir tartisma forumu, cani isteyen istedigi uyenin istedigi fikrine katilir, istemedigine katilmaz... Istedigi iletinin de istedigi kismini alintilayip uzerinde fikrini belirtir... Alintilayip uzerinde yorum yaptigi kismin da mutlaka konu basligiyla ilgili olmasi da gerekmez... Alacagin yanitin hosuna gitmeyecegini dusunmuyorsan, yazmayacaksin, konu bu kadar aciktir...
3- Dikkatli olmam konusundaki tavsiyen icin sagol, kalp kalbe karsi, bak neyi alintilayip yanitlamisim ben...:rolleyes:
Erk: İleride ne olacagi bilinmez ancak bence onumuzdeki 3 4 asir Turkler icin cihan fethi degil ayakta kalma direnme donemi olacaktir. Orta Asya Turk devletleri simdi birlesse bile komsularina bakin hangisini yenebilirler? Guneyde Hindistan doguda Cin Kuzeyda Rusya. Ancak belki İranla basabas kalirlar o bile zor bence.
O pembe hayaller sadece benim degil, en azindan on milyonlarca Turk'un, butun Turki devletlerden cok onemli bir cok devlet adaminin, siyasetcinin, bilim adaminin, aydinin ve hatta devlet baskaninin hayalidir... Bu senin "pembe hayal" olarak niteledigin ulkunun uzerine oturdugu koca bir temel ve harcanan emekler vardir... Sorunlarin oldugu aciktir ama butun engellemelere, inancsizlara ve zorluklara ragmen bu konuda adimlar atilmakta ve sorunlarin cozulmesi, zorluklarin asilmasi icin calisilmaktadir... Ustelik bu calismalar sadece sivil toplum orgutleri duzeyinde degil, devletler duzeyinde de yapilmaktadir... Birazcik "google search" bile sana bu "pembe hayal"in nasil gerceklesecegini, bu konuda yapilanlari ve uretilen fikirleri ogrenmen icin yeterlidir, ben ogretmen degilim...:rolleyes:
Sunu bil, Turki devletler birligi senin gibi inancsizlara ragmen bir gun mutlaka gercek olacaktir... Sen boyle buyuk bir ulku icin calismak yerine kenarda oturup seyretmeyi tercih edebilirsin, biz boylelerine "kahve dovucusunun hink deyicisi" deriz bizim oralarda, ki boylelerinin hic bir kiymeti harbiyesi yoktur... Ama bari golge etme, baska ihsan istemez cunku boyle bir birligin ne gibi avantajlari olacagi ve dunya yuzundeki butun Turklere nasil bir guc ve esenlik saglayacagi aciktir... Eger butun bunlara ragmen hala boyle bir birlige karsi isen acikca ifade et ve bir zahmet neden karsi oldugunu da bize acikla... Acikla da biz de bir Turki devletler birligi istemenin neden kotu oldugunu, bizlerin niye buna hakkimiz olmadigini bilelim...:rolleyes:
1-Bozok bana Turk Birligini istemedigimi nerede soyledigimi goster.
Ben de Turk Birligini elbette isterim, bunun aksini hicbir zaman soylemedim. Sadece bunun olmasinin bu kadar kolay olmayacagini belirttim. Benim icin Turan su anda "pembe" bir hayaldir cunku su an icin hayal olmasinin otesinde hicbir gosterge bulunmuyor. Ayrica hayal iyi anlamda kullanilmaktadir burada umarim Turkcen bunu anlamaya yeterlidir.
Tekrar soyluyorum bu birligin olmamasini istemedigini gostermedigin surece benim icin Yalanci olarak kalacaksin. Hodri meydan.
karakan
03-18-2007, 11:53 AM
arkadaşlar ecüc mecücün türkler olma ihitmali yok. bizler hadislerde ki insan tipine benzemiyoruz. en azından türkiyede ki türkler benzemiyor. ben ntv de yayınlanan bir moğol belgeseli seyretmiştim, orada yeryüzde bulunan her dör insandan birinin cebgiz hanın soyundan geldiği söyleniyordu. hadisi kesin verememekle beraber ecüc mecüc sayıca insanlardan fazla olcağı yazılıyor du. bu durumda yanılmakla beraber moğolların ecüc mecüc olma ihitmali var. ayrıca hz. zülkarneyn in Oğuzların atası olan Oğuz kaan olma ihitmali var. kur anda zülkarneyn ve hz süleyman a dünyanın büyük bir bölümünü kontrolünün verildiği söyleniyor. Oğuzhan da dünyaya hükmetmişti. zülkarneyn de biliyorsunuz ki şahsın kur'an da ki lakabıdır. yinede en doğrusunu Allah (cc) bilir.
Karayılan
03-18-2007, 12:20 PM
Benim icin Turan su anda "pembe" bir hayaldir cunku su an icin hayal olmasinin otesinde hicbir gosterge bulunmuyor.
Bakin Ord.Prof.Dr Reha Oguz Turkkan ne diyor,
"... Ama cok kere konuyu sadece bir kosesinden didikleyen eserlerle yetinmissek, ormani icinden seyredenlerin sadece "agac" gorup, disaridan toplu olarak bakanlarin "ormani" algilayislarindan mahrum kalislari gibi oluruz..." Burada ormani icinden seyrederken, bir hayali goruyoruz. Ancak ormana disardan bakanlar bu ulkunun ne kadar gerceklesebilir oldugunu gormuslerdir. Zira Turk dunyasini ikiye ayiran Ermeni sinirlari bosuna cizilmemistir. Onumuze engelleri koyanlar, buyuk ve kadim ormanimizi disardan seyreden dusmanlarimiz... Onlar kadar inansak bile yeterli olur. Erk bu hayal degil. Ormana disardan bak bu yuce bir ULKUDUR.
deyrambel
03-18-2007, 12:54 PM
arkadaslar birakalim bu din meselesini arabin dini - bunun dini sunun dini- biz milletimizi sevelim artik bizim dinimiz islam- bundan dolayi onumuze bakalim
Turklerin cogunun bu Turk birliginden sogumasi din meselesinden dolayidir
herkesin dini kendinedir
eflatunn
03-18-2007, 01:00 PM
arkadaslar birakalim bu din meselesini arabin dini - bunun dini sunu dini- biz milletimizi sevelim artik bizim dinimiz islam- bundan dolayi onumuza bakalim
Turklerin cogunun bu Turk birliginden sogumasi din meselesinden dolayidir
herkesin dini kendinedir
Kusura bakmayın ama bu kısmı anlayamadım.
Hem bırakalım bu din meselesini diyorsunuz hem de bizim dinimiz islam diyorsunuz.
Sanki kendinizle çelişiyorsunuz gibi geldi.
deyrambel
03-18-2007, 02:01 PM
Kusura bakmayın ama bu kısmı anlayamadım.
Hem bırakalım bu din meselesini diyorsunuz hem de bizim dinimiz islam diyorsunuz.
Sanki kendinizle çelişiyorsunuz gibi geldi.
hayir -cogunlugun dini islam- kardes insanlari motive edecek din gerekir her millete
bu da islam dinidir- Kuran-ı Kerim gibi de mukemmel kitap mi var
bana şamanlardan falan bahs etme-
isa icin tanri diyenlere guluyorum- isa kendisi tanri ya dua ederdi-tanri tanri ya dua edermi
ondan dolayi islam dini turklerin cogunlugunun dini tabii diger dinlere de hosgurulu olduk ve olacagiz
burda problem ne? anlamiyorum
Demir Kağan
03-18-2007, 02:08 PM
hayir -cogunlugun dini islam- kardes insanlari motive edecek din gerekir her millete
isa icin tanri diyenlere guluyorum- isa kendisi tanri ya dua ederdi-tanri tanri ya dua edermi
ondan dolayi islam dini turklerin cogunlugunun dini tabii diger dinlere de hosgurulu olduk ve olacagiz
Kur'an İlâhi sözler topluluğudur. Açıkçası kitap demek bana göre Kur'anı küçümsemekmiş gibi geliyor.
Bu arada, hayırdır Şamanlarla alıp veremediğiniz nedir?
eflatunn
03-18-2007, 02:15 PM
Siz bir önceki iletinizde 'bırakalım bu din meselesini' yazmıştınız.Yine aynı iletide ve bu iletinizde 'insanları motive edecek din İslam dinidir.' yazmışsınız.Bu sadece şahsınıza ait bir fikir.Ona asla karışamam.Ama siz hem bırakalım diyor hem de taraf oluyorsanız bu tartışma ortamı yaratır.Sizin de dediğiniz gibi Türklerin çoğunun Türk birliğinden soğuması din meselesinden dolayıdır.
Mesele motivasyonsa batiniler islam dininden daha fazla motivasyon icindelerdi :)
deyrambel
03-18-2007, 02:37 PM
Kur'an İlâhi sözler topluluğudur. Açıkçası kitap demek bana göre Kur'anı küçümsemekmiş gibi geliyor.
Bu arada, hayırdır Şamanlarla alıp veremediğiniz nedir?
bazilari şaman olalim diyor da- ondan diyom
her yazdigim kelimeyi irdelemeye gerek yok onemli olan samimiyet
deyrambel
03-18-2007, 02:40 PM
Siz bir önceki iletinizde 'bırakalım bu din meselesini' yazmıştınız.Yine aynı iletide ve bu iletinizde 'insanları motive edecek din İslam dinidir.' yazmışsınız.Bu sadece şahsınıza ait bir fikir.Ona asla karışamam.Ama siz hem bırakalım diyor hem de taraf oluyorsanız bu tartışma ortamı yaratır.Sizin de dediğiniz gibi Türklerin çoğunun Türk birliğinden soğuması din meselesinden dolayıdır.
ben taraf tutmuyorum eger bir milletin %90 i bir dine tapiyorsa yani? ne diyecem
artik bizim dinimiz islam cogunlugun - tabi diger turklerinde dinine saygi gostermek lazim demeyecem zaten biz kimsenin dinine karismamisiz -bize dokunmadiklari surece
ben taraf tutmuyorum eger bir milletin %90 i bir dine tapiyorsa yani? ne diyecem
artik bizim dinimiz islam cogunlugun - tabi diger turklerinde dinine saygi gostermek lazim demeyecem zaten biz kimsenin dinine karismamisiz -bize dokunmadiklari surece
Dokunduktan sonra da karısmamısız adamlara ozgur tapınma hakkı vermisiz. :)
Aybike
03-18-2007, 04:10 PM
Deyrambel , yav değiş şu avatarı..yazdıklarını okudum len ne zaman yazdım ben bunları diye bakınırken kullanıcı adını okuyunca rahatladım..:)))
Scofield
03-18-2007, 04:28 PM
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cidden aybike bu konuyu sen actin sandiydim muhehehehehehehehe
Aybike
03-18-2007, 04:36 PM
Sende mi?..Bak işte millet beni şimcik şey sancek::))))
BOZ-OK
03-18-2007, 04:55 PM
Sende mi?..Bak işte millet beni şimcik şey sancek::))))
Takma kafana Deyrambel, ne sanicaklar ki seni? :cool:
Scofield
03-18-2007, 04:59 PM
Sende mi?..Bak işte millet beni şimcik şey sancek::))))aaaaa ben seni aybike sanmistim. pardon :D
Aybike
03-18-2007, 04:59 PM
Dimem olay olur.:))))
Bakin Ord.Prof.Dr Reha Oguz Turkkan ne diyor,
"... Ama cok kere konuyu sadece bir kosesinden didikleyen eserlerle yetinmissek, ormani icinden seyredenlerin sadece "agac" gorup, disaridan toplu olarak bakanlarin "ormani" algilayislarindan mahrum kalislari gibi oluruz..." Burada ormani icinden seyrederken, bir hayali goruyoruz. Ancak ormana disardan bakanlar bu ulkunun ne kadar gerceklesebilir oldugunu gormuslerdir. Zira Turk dunyasini ikiye ayiran Ermeni sinirlari bosuna cizilmemistir. Onumuze engelleri koyanlar, buyuk ve kadim ormanimizi disardan seyreden dusmanlarimiz... Onlar kadar inansak bile yeterli olur. Erk bu hayal degil. Ormana disardan bak bu yuce bir ULKUDUR.
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36876&page=4
Bu nu sen yazmissin. Bu adamlara ne anlatsan bos diyen sensin. Ben bunlari diyen birisi simdi ne yazsa biraz zor inanirim. Sanki Turani silah zoruyla gerceklestireceksiniz. İlla olacak illa olacak dedikce bunlar sadece "hayaldir". Ozbekler bile bikti artik Turanda Turan dedikce, baski yapiyorsunuz, adamlar bu isten soğuyor iyice. Turana zarar veriyorsunuz bilmeden.
Ekonomik kosullar herseyden onemlidir. Ekonomik bir sistem cevresinde birseyler yapilabilir elbette. Ama ilk once BatiTurkeli kendi icinde Dogu Turkeli kendi icinde birlesmeli. Turkiyenin su anda Ozbekistanla biresmesi imkansizdir ama Azerbaycan ile olabilir.
Turkmenistan bence Dogu Turkelinin anahtar noktasidir, yani Bati Turkeli icin. Hem Turkiyenin halletmesi gerekenler var Azerbaycan ile arada Ermeni sorunu var. Tarihimiz anli sanli belki ama Daglik Karabagda Ermeniler zafer kazanmistir unutmayalim. Once bunlar halledilmelidir. K.Irak konusu ne olacak, Kibris ne olacak?
Bende tum kalbimle Turk Birligini istiyorum. Ama bu onumuzdeki 5 senenin isi degildir. Biz belki goremeyecegiz bizler icin bir hayal olarak kalacak ama birgun mutlaka gerceklesecegine inaniyorum.
Karayılan
03-19-2007, 09:26 AM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36876&page=4
Bu nu sen yazmissin. Bu adamlara ne anlatsan bos diyen sensin. Ben bunlari diyen birisi simdi ne yazsa biraz zor inanirim. Sanki Turani silah zoruyla gerceklestireceksiniz. İlla olacak illa olacak dedikce bunlar sadece "hayaldir". Ozbekler bile bikti artik Turanda Turan dedikce, baski yapiyorsunuz, adamlar bu isten soğuyor iyice. Turana zarar veriyorsunuz bilmeden.
Ekonomik kosullar herseyden onemlidir. Ekonomik bir sistem cevresinde birseyler yapilabilir elbette. Ama ilk once BatiTurkeli kendi icinde Dogu Turkeli kendi icinde birlesmeli. Turkiyenin su anda Ozbekistanla biresmesi imkansizdir ama Azerbaycan ile olabilir.
Turkmenistan bence Dogu Turkelinin anahtar noktasidir, yani Bati Turkeli icin. Hem Turkiyenin halletmesi gerekenler var Azerbaycan ile arada Ermeni sorunu var. Tarihimiz anli sanli belki ama Daglik Karabagda Ermeniler zafer kazanmistir unutmayalim. Once bunlar halledilmelidir. K.Irak konusu ne olacak, Kibris ne olacak?
Bende tum kalbimle Turk Birligini istiyorum. Ama bu onumuzdeki 5 senenin isi degildir. Biz belki goremeyecegiz bizler icin bir hayal olarak kalacak ama birgun mutlaka gerceklesecegine inaniyorum.Orada yazan iki uc Islamcinin sozuyle ulkumuzden doneceksek ohooo.
Sonucta bir gun gerceklesecegine inaniyorsan buna hayal diyemezsin. Bu hayal degil ulkudur. Sorunlar olabilir. Cozecegiz. Tanrinin izniyle birligimizi kuracagiz. Ben yurekten inaniyorum.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.