PDA

View Full Version : Alkol yasaklansın mı?

Pages : [1] 2

mustafa06
03-10-2007, 05:57 PM
Alkolün yasaklanması konusunda ne düshünüyorsunuz.
Yasaklansın mı? , yoksa yasaklanmasın mı?
....
NEDEN?

..

Qarama
03-10-2007, 06:02 PM
yasaklansa millet kacak yollardan icki bulur yada kendileri yapar bundan eminim.

Karayılan
03-10-2007, 06:08 PM
Yasaklamak cozum degil.

Cok onemli bir noktayi atliyorsunuz. Bu ulkede ne kadar esrar icicisi oldugunu hic dusundunuz mu? Yasak ama gelin ben size kilo kilo bulayim. Kilosu kisin 1500 yazin 1000 ytlden satilir. Simdi bu yasak mi? Ben istedigim zaman bulabiliyorsam yasagin ne onemi kaldi?(Ben kullanmiyorum yanlis anlamayin) :D :D Bu devlet beni cooooook gulduruyor. Aciz hukumetler, emniyetten mahrum emniyet teskilati kendi kiclarini koruyamayan polisler... :D :D Bunlarla mi saglayacaksiniz alkol yasagini?

Diyelim Alkolu yasakladiniz. Emin olun bundan daha cok tuketilecektir. Ha devlet onlemini alamaz mi? Alir tabi... Ancak burokratlarimiz cep doldurma derdindeyken esrari, eroini bile onleyemezken bu bana pek inandirici gelmiyor.

En guzeli yeni nesli alkolden ve uyusturucudan uzak yetistirmektir. Egitim her kotulugu onler yasaklar COGALTIR.

Karayılan
03-10-2007, 06:10 PM
yasaklansa millet kacak yollardan icki bulur yada kendileri yapar bundan eminim.Bizim orda bir bogma raki yapilir gel de gor :D :D Neyse ben biraktim yine boyle konular acip canimi cektirmeyin seytana uymayayim aksam aksam :D :D

Qarama
03-10-2007, 06:13 PM
Bizim orda bir bogma raki yapilir gel de gor :D :D Neyse ben biraktim yine boyle konular acip canimi cektirmeyin seytana uymayayim aksam aksam :D :D

icindeki nefsini yenemezsen güclü degilsin demek :)

Karayılan
03-10-2007, 06:14 PM
icindeki nefsini yenemezsen güclü degilsin demek :)Bunun nefisle alakasi yok. Ben istersem icerim. Zaten istemedigim icin icmiyorum. Nefsim de istemiyor yani :D

Mgas
03-10-2007, 06:49 PM
Hayır arkadaslar yasaklanamaz. Sigara,alkol...bunlar hem devlete cok buyuk meblalar da para getiriyor hemde populasyonu dengeliyor. Devlet bu yasaklamayı yapmaz kisinin hayatı kendini ilgilendirir. Zehirlenmek istiyorsa zehirlenir.

Karayılan
03-10-2007, 06:55 PM
populasyon ne demek?

mustafa06
03-10-2007, 06:55 PM
Bashlığı acharken mutlaka alkol yasaklanmalıdır demedim.
Bu konuda ortaya bir soru attım. Her iki yönde cevaplar ichin neden sorusunu sordum
İnsanların bu konudaki tepkilerini öğrenmek istiyorum
Alkol kullanımının zararları anlatılabileceği gibi, doğal bir insan hakkı olarakta görülebilir.

Tütün kullanımı yakın gechmishe kadar her yerde serbestti. ve özgürlüğün bir simgesi gibi görülürdü.
Bizim genchliğimizde, küchücük dolmushlarda shoför dahil yolcular fosur fosur sigara icherek seyahat ederdik. kimse chıkıpta itiraz etmezdi.
shehirlerarası otobüslerde seyahatte de sigara serbestti. otobüsün ichinde göz gözü görmezdi ama yine kimse chıkıpta itiraz etmezdi. sigara her yerde serbestti. Chünkü doğal bir hareket olarak kabul edilirdi.
Anlattıklarımın üstünden 15 yıl gechmedi ama kanun ile kapalı alanlarda sigaranın kullanımı yasaklandı. hich itiraz olmadı aksine destek verildi. Dün özgürlüğün simgesi olan sigara, bu gün chekenlerin dıshlandığı bir nesne haline geldi. Yakın gelecekte sokakta sigara chekmek yasaklanacak, ve sigara tiryakiliği hor görülür hale geleceğine inanıyorum.(sıkı bir sigara tiryakisi olduğumuda belirteyim :)).

Batıda daha eski olan tütün türü madde kullanımı bizim toplumumuza yaklashık olarak 500 yıl önce girmishtir. O dönemde insana ve topluma zararları tam olarak bilinmediği ichin hosh karshılanmısh, o günün alimleri haram diyememishtir. hatta tiryakileri olan kadınlar eshlerinden boshanmaları halinde nafaka tespitinde yer alacak kadar önem verilirken, Bugün zararları bilindiği ichin geldiği noktaya bakınca shashırmamak mümkün değildir.

Alkol ise chok daha uzun gechmishi olan bir maddedir. Alkolün zararları eskiden beri bilinmektedir. İnsan ve toplum sağlığına verdiği zararlar bilindiği ichin İslam dinince de haram ilan edilmishtir. Pozitif bilim de kabul etmektedir ki, alkol sağlığa zararlıdır.
Devletin görevlerinden birisi de halkının sağlığını korumaktır.
Sigara kullanımındaki sınırlamaların, bağımlılık yapan uyushturucu maddelere karshı yasaklarında tek amacı halkın sağlığını korumaktır.
Biliyorsunuz sigara ve ichki reklamı yapılması da kanunen yasaktır.
Bu yasakları koyan devletin tek amacı, halkının sağlığını korumak ise alkolün halkın sağlığını tehdit ettiği ispatlanmısh olmasına rağmen yasaklanmamasını anlamak zordur.
Yasaklanması halinde, Bakma kardeshimin dediği gibi insanlar evlerinde kendi ichkilerini gizlice üretebilirler, veya kachak yollardan bulabilirler.
Ancak isteyen zaten esrarı veya eroin bulabiliyor diye kimse bu maddelerin serbest olmasını savunmuyorken, alkol konusunda farklı bir tutum icherisine girilmesini anlamak mümkün değildir.
Turansoyunun belirttiği yeni nesli alkolden uzak yetishtirme konusuna katılıyorum. Ancak kanunen serbest olan, her isteyenin her köshebashında bulduğu, düğünlerimizde, eğlencelerimizde bashtacı edilen bir maddenin zararlarını gench nesle anlatmak ve onları inandırmak chok kolay olmasa gerek.

Chünkü o gencin soracağı ilk soruya cevap vermek imkansızdır.
''Alkol Bu kadar zararlı bir madde ise, siz neden ichiyorsunuz'' sorusuna ne diyebiliriz ki,

sevgi ile

Karayılan
03-10-2007, 06:58 PM
Alkol tum kotuluklerin anasi ve bazilari tum kotuluklerin anasini su gibi iciyor :D :D :D

Hos mu oldu ne... ;)

Mgas
03-10-2007, 07:01 PM
populasyon ne demek?

Daha once de eflatunn uyarmıstı :)

Karayılan
03-10-2007, 07:07 PM
Sana bir tesrkkur yolluyayim belki aklinda daha cok kalir ;)

Karayılan
03-10-2007, 07:11 PM
Buraya "Eger devlet yeterli onlem alabilirse yasaklansin" secenegini ekleyebilir miyiz? ekledikten sonra benim oyumu da oraya gecirin eliniz degmisken :D

mustafa06
03-10-2007, 07:12 PM
Alkol tum kotuluklerin anasi ve bazilari tum kotuluklerin anasini su gibi iciyor :D :D :D

Hos mu oldu ne... ;)

oldu da
biraz ters oldu, bazıları kötülüklerin anasını su gibi ichmiyor, kötülüklerin anası güzellik maskesi takarak bazıları ile birlikte oluyor.
Önce Ruhlarını, sonra bedenlerini ele gechiriyor, bu bedene tohumlarını bırakıyor ve kendi yavrularını büyütmek ichin kullanıyor. :)

Karayılan
03-10-2007, 07:15 PM
oldu da
biraz ters oldu, bazıları kötülüklerin anasını su gibi ichmiyor, kötülüklerin anası güzellik maskesi takarak bazıları ile birlikte oluyor.
Önce Ruhlarını, sonra bedenlerini ele gechiriyor, bu bedene tohumlarını bırakıyor ve kendi yavrularını büyütmek ichin kullanıyor. :)Mustafa abi bu saatte bu kadar felsefe. Alkislar :D

mustafa06
03-10-2007, 07:18 PM
Buraya "Eger devlet yeterli onlem alabilirse yasaklansin" secenegini ekleyebilir miyiz? ekledikten sonra benim oyumu da oraya gecirin eliniz degmisken :D

Zaten yasaklayacak olan devlettir. yasaklayan devletin gerekli tedbirleri alacağı varsayımı ile hareket edilir.
Kishilerin uygulamada yapacakları yanlıshlıklar amachtan sapma olarak algılanmamalıdır.
sizin oyunuzu değishtirmeye gerek yoktur, chünkü burada sonuch ne olursa olsun amaca ulashılmısh olacaktır. amach ise alkol konusunda dikkat chekmektir.

Karayılan
03-10-2007, 07:24 PM
Zaten yasaklayacak olan devlettir. yasaklayan devletin gerekli tedbirleri alacağı varsayımı ile hareket edilir.
Kishilerin uygulamada yapacakları yanlıshlıklar amachtan sapma olarak algılanmamalıdır.
sizin oyunuzu değishtirmeye gerek yoktur, chünkü burada sonuch ne olursa olsun amaca ulashılmısh olacaktır. amach ise alkol konusunda dikkat chekmektir.Ben kisiliksiz hukumet soz konusu olunca varsayim yapamiyorum da o yuzden oyle dedim...

mustafa06
03-11-2007, 03:54 AM
Oylamaya katılan arkadashlar;

Oylamaya katılmanın yanında
NEDEN ? sorusuna karshı achıklamalar da chok önemlidir.
sechimden sechime oy veren toplum değil, hem oy veren hemde sorgulayan toplum olalım.

Neden yasaklanmalıdır, neden serbest olmalıdır.

Toplumumuzun küchük bir yansıması olan sizlerin değerli katkıları ile, bu konuda doğru bilgilenmemiz mümkün olacaktır.

haydi , verdiğiniz oyunuzun arkasında durun ve savunun
Gerchekchi ve tutarlı gerekchelerinizi ortaya koyun.

(Örneğin; Ben neden yasaklanmalıdır konusunda düshüncelerimi 9. iletide ortaya koydum)

NEDEN?

Seckjin Khan
03-11-2007, 04:58 AM
Neden yasaklansın?

Serbestlikten yanayım

Demir Kağan
03-11-2007, 05:08 AM
Tabii ki yasaklanmaMAlıdır.

mustafa abi bu şeriata doğru bir adım mı yoksa mafyayla mı bir bağlantın var? Türkiye'yi 1900lü yılların Amerikası'na çevirip içki kaçakçılığından para kazanmayı falan mı plânlıyorsunuz? :lol:

uki
03-11-2007, 05:16 AM
devlet her tarafta satilmasini yasaklamasi lazim, fakat ozel yerlerde serbest olabilir, ama coluk cocuktan uzak yerlerde...

Seckjin Khan
03-11-2007, 05:19 AM
devlet her tarafta satilmasini yasaklamasi lazim, fakat ozel yerlerde serbest olabilir, ama coluk cocuktan uzak yerlerde...

nası yanii ?

Devlet satışını yasaklarsa fiyatlar talep konusunda nasıl bir kaos ortaya çıkar düşünebiliyormusun?

ayrıca kişiye özel tutulmasıyla devletin satmaması arasındaki ilişkiyi bir türlü kuramadım.Devlet satmayacaksa kişiler özel taleplerini kendi karşılarsa ne olur?

açarmısın?:rolleyes:

mustafa06
03-11-2007, 05:48 AM
Tabii ki yasaklanmaMAlıdır.

mustafa abi bu şeriata doğru bir adım mı yoksa mafyayla mı bir bağlantın var? Türkiye'yi 1900lü yılların Amerikası'na çevirip içki kaçakçılığından para kazanmayı falan mı plânlıyorsunuz? :lol:

sheriate doğru bir adım mı?

Harikasın :) ülkemizde bazılarının ilk aklına gelecek klasik soru kimden gelir diye bekliyordum, senden geldi.:lol:
Alkol kullanımının islam dinince yasaklanmısh olması insan sağlığını etkileyen bir madde olmasından dolayıdır.
İslamın 1400 yıl önce ortaya koyduğu bir gerchek Bugün farklı dinlere mensup bilim adamlarınca ağız birliği etmishcesine alkol insan sağlığına zararlıdır diyorlar.
Dünyadaki bilim adamlarının düshünceleri ne kadar islam sheriatine ilk adım!!! ise benim düshüncemde o kadar ilk adımdır.
Bu ishin dini olmaz. Doğru bir tanedir. Alkol insanlığa zarar vermektedir.

Türkiye'yi 1900lü yılların Amerikası'na çevirip içki kaçakçılığından para kazanmayı falan mı plânlıyorsunuz?

para kazanmak ichin alkolün yasaklanmasını beklemek yerine, zaten yasak olan bashka maddeler var. para oralardan da kazanılabilir.

sevgi ile kal.

uki
03-11-2007, 05:58 AM
nası yanii ?

Devlet satışını yasaklarsa fiyatlar talep konusunda nasıl bir kaos ortaya çıkar düşünebiliyormusun?

ayrıca kişiye özel tutulmasıyla devletin satmaması arasındaki ilişkiyi bir türlü kuramadım.Devlet satmayacaksa kişiler özel taleplerini kendi karşılarsa ne olur?

demek istedigim devlet satmayi tesvik etmiyecek, reklamin her turlusu yasak olacak, bakkalda satilmayacak, sadece mahsus icki satan yerlere izin vermelidir devlet, icmek isteyen gitsin ordan icsin...

bu tabiki benim fikrim...

Seckjin Khan
03-11-2007, 06:06 AM
birşey değişmez ki içecek insana daha zor olacak o kadar...

bu arada devletin satışı demek teşvik etmek değildir...

mustafa06
03-11-2007, 06:10 AM
nası yanii ?

Sosyal bir devlet halkının temel ihtiyachlarını karshılamalıdır. Temel ihtiyach maddelerine erishimi kolaylashtırmalıdır. Bu maddelere kolayca ulashmak mümkün olamıyorsa devlet temin etmeli ve satmalıdır. fiyatlar halkın alım gücünü ashıyorsa fiyat desteklemeleride yapmalıdır.
Kolay ulashılabilen ve alınabilen temel gereksinimleri devletinde satmasının bir anlamı yoktur.
Cumhuriyet tarihimizde bunun bazı örnekleri vardır; Halkın giyim ihtiyacını karshılamakta güchlük chektiği yıllarda sümerbank devlet kurumu olarak bu maddeleri üreterek halka sunmushtu. ve yapılanlar doğru idi.
Bugün Tekstilde dünyaya ihracaat yapan ülkemizde devletin sümer gibi bir kuruma ihtiyacı yoktur.
Halbuki alkol halkın tamamını ilgilendiren temel bir gereksinim değildir.
özel sektör üretimi ihtiyacı fazlası ile karshılamktadır.
Devletin bu maddeyi üretmesi ve satması demek, halkının sağlığı ile oynayan bunu teshvik eden bir devlet görüntüsü chizmektedir.
Devletin görevi halkın sağlığını bozmak değil korumak olmalıdır.
sigara paketlerinde olduğu gibi sadece ''sigara içmek öldürür'' türünde yazılar yazmak ile korunamadığı ülkemizde bu maddelerin kullanımındaki müthish artıshtan görülmektedir.

Devlet halkına zararlı maddeleri neden satmalıdır, siz achıklayınız

ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 06:44 AM
Ankarada bir camiinin girişindeki tabelada Hz. Muhammed'in şu sözü yazıyordu: "İçki bütün kötülüklerin anasıdır." Ertesi gün bu sözün yanına kimliği belirsiz kişiler şunu eklemişler: " Ana gibi yar olmaz." :lol:

İşin şakası bir yana yasak hiçbir şekilde çare değil.

Tarihten bu konuyla ilgili iki misal vermek isterim.

1920'li yılların başında Rusya'da komünizm döneminde, Votka yasaklanıyor. Votka içenle üretip satanlar ağır cezalara çarptırılıyorlar. Votkanın üretiminde kullanılan hammaddelerde devlet tarafından zorla toplanıyor. Fakat halk bu yasak yüzünden ispirto ile votka yapmaya başlıyor ve kitlesel ölümler başlıyor. Bunun üzerine Sovyetler kendisi votka fabrikaları açarak hem ölümleri engelliyor, hemde dünyaya votka satarak para kazanmaya başlıyor.

1930'lı yıllarda Amerika'da da ünlü içki yasağı konuyor. Ülkede içki üretimi kısıtlanıyor, satış tamamen yasaklanıyor. Gangster Çeteleri de yurt dışından getirdikleri içkileri fahiş fiyatalara hem halka hem de devlete satıp milyon dolarları cebe indiriyorlar. Amerikan Devleti bakıyor ki yeşil dolarlar gangsterlerin cebine giriyor. Hemen yasak kaldırılıyor, içki üretimi satışı serbest bırakılıyor.

Sosyal yaşam da ise aşırı alkol alıp toplumu ve insanları huzursuz edenler verilebilecek en ağır cezalara çarptırılmalıdırlar. Ama kimseyi rahatsız etmeyip efendice içkisini içen adama da kalkıp niye içiyorsun, sağlığını bozuyorsun diye vaaz vermenin pekte bir faydası olacağını sanmıyorum.

Seckjin Khan
03-11-2007, 06:44 AM
Sosyal bir devlet halkının temel ihtiyachlarını karshılamalıdır. Temel ihtiyach maddelerine erishimi kolaylashtırmalıdır. Bu maddelere kolayca ulashmak mümkün olamıyorsa devlet temin etmeli ve satmalıdır. fiyatlar halkın alım gücünü ashıyorsa fiyat desteklemeleride yapmalıdır.
Kolay ulashılabilen ve alınabilen temel gereksinimleri devletinde satmasının bir anlamı yoktur.
Cumhuriyet tarihimizde bunun bazı örnekleri vardır; Halkın giyim ihtiyacını karshılamakta güchlük chektiği yıllarda sümerbank devlet kurumu olarak bu maddeleri üreterek halka sunmushtu. ve yapılanlar doğru idi.
Bugün Tekstilde dünyaya ihracaat yapan ülkemizde devletin sümer gibi bir kuruma ihtiyacı yoktur.
Halbuki alkol halkın tamamını ilgilendiren temel bir gereksinim değildir.
özel sektör üretimi ihtiyacı fazlası ile karshılamktadır.
Devletin bu maddeyi üretmesi ve satması demek, halkının sağlığı ile oynayan bunu teshvik eden bir devlet görüntüsü chizmektedir.
Devletin görevi halkın sağlığını bozmak değil korumak olmalıdır.
sigara paketlerinde olduğu gibi sadece ''sigara içmek öldürür'' türünde yazılar yazmak ile korunamadığı ülkemizde bu maddelerin kullanımındaki müthish artıshtan görülmektedir.

Devlet halkına zararlı maddeleri neden satmalıdır, siz achıklayınız

Konuyu değiştireyim alkol yerine sigaradan yönlendirelim konuyu...

ben devlet bu ürünleri satmaması gerekiyor denildiğinde Devlet'in satışına izin vermemesi olarak algılıyorum.Zaten devletler be alkol üretimi yapar ne de sigara üretimi.Devler sadece satışa izin verir ve bu izinden sayesinde mali getirisi olur devlete o kadar.

Bu ürünleri "sigara,alkol" özel sektör üretip devlet'in verdiği izinle satıyor.bunda da bence bi sorun yok çünkü devlet satılan ürünün içeriğine bi ölçüde dikkat eder diğer sorumluluklar üretici firmanın sorunudur.Devlet bu satışlara sadece bir iş ve mali getiri olarak bakar o kadar.

tekrar yazıyorum.Sizlerin yazdığı Devlet Satışı yasaklamalı sözünüzü ben devlet'in izin vermemesi olarak algılıorum.çünkü devlet bu ürünleri ne üretiyor ne de üretiminde katkıda bulunuyor.

Devlet bu ürünlerin satışına da engel olmamalı diyorum o kadar

mustafa06
03-11-2007, 06:51 AM
Bir karshılashtırma yapmak istiyorum;
örneğin Alkol ve eroini karshılashtıralım;
Eroin , alındığında kan yolu iler vücuda yayılır
beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olur, bağımlılık yapar, doz ashımı halinde insanı komaya sokar, hatta öldürebilir. ne kadar az alınırsa alınsın sonuch erken ölümdür. kurtulush tedavi ile mümkündür. bulundurulması ve kullanılması kanunlara göre suchtur , yani yasak bir maddedir.

Alkol; Alındığında kan ylu ile vücuda yayılır.beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olur, bağımlılık yapar. doz ashımı halinde insanı komaya sokar, hatta öldürebilir. ne kadar dikkatli alınırsa alınsın sonıch erken ölümdür. bağımlısı olanların kurtulushu tedavi ile mümkündür.
Bulundurulması ve kullanılması kanunen serbesttir, yani yasak olmayan bir maddedir.
.............

sonuch olarak her iki madde de insan sağlığına zararlıdır. sonuchta öldürür

............
Serbest olmalıdır diyenlere soruyorum;
İki madde hakkında yazdığım tespitlere katılıyormusunuz. katılmıyorsanız neden ?

Katılıyorsanız, eroininde serbest olmasını savunuyormusunuz ?

Seckjin Khan
03-11-2007, 06:56 AM
Bir karshılashtırma yapmak istiyorum;
örneğin Alkol ve eroini karshılashtıralım;
Eroin , alındığında kan yolu iler vücuda yayılır
beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olur, bağımlılık yapar, doz ashımı halinde insanı komaya sokar, hatta öldürebilir. ne kadar az alınırsa alınsın sonuch erken ölümdür. kurtulush tedavi ile mümkündür. bulundurulması ve kullanılması kanunlara göre suchtur , yani yasak bir maddedir.

Alkol; Alındığında benin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olur, bağımlılık yapar. doz ashımı halinde insanı komaya sokar, hatta öldürebilir. ne kadar dikkatli alınırsa alınsın sonıch erken ölümdür. bağımlısı olanların kurtulushu tedavi ile mümkündür.
Bulundurulması ve kullanılması kanunen serbesttir, yani yasak olmayan bir maddedir.
.............

sonuch olarak her iki madde de insan sağlığına zararlıdır. sonuchta öldürür

............
Serbest olmalıdır diyenlere soruyorum;
İki madde hakkında yazdığım tespitlere katılıyormusunuz. katılmıyorsanız neden ?

Katılıyorsanız, eroininde serbest olmasını savunuyormusunuz ?

Mustafa abi sende vallaha bir bardak beyaz şarap ile eroin i aynı kefeye koymaya çalışıyorsun ama ne derece doğru yazıyorsun tartışılır bence...

o zaman doktorların her gün bir bardak beyaz şarap içmelisiniz sözlerini de sana hatırlatıyorum.

alkol ve eroin aynı şey değil birinin halkı bir piyasası vardır diğerinin ise yoktur.o zaman çocuklara çikolatayı da yasaklaman gerekir çok yerlerse ciddi sağlık problemiyle karşılaşabilirler.Alkolde böyle...

ne demek istediğimi anlamışsındır umarım

mustafa06
03-11-2007, 07:30 AM
Kardeshim Alkolde belki yılda bir bardak ichenler vardır ama saatte bir 70 lik rakıyı ichenler de var. Burada gereken dozlar ashıldığında sonucun aynı olup olmadığı önemlidir.
ülkemizde her saat bashı eroinden de ölüm haberleri almıyoruz. belki yılda bir iki kishi komaya girip ölüyor. Bu kadar az ölüm olması ne eroini kullananların sayısının bir iki kishi ile sınırlı olmasından nede eroinin masumiyetini göstermediği gibi, alkolü bazılarının az alıyor olmasıda alkolü masum göstermemelidir.
zararlı olup olmadığı konusunda anlashabildiğimiz zaman mesele hallolacaktır.
sanırım anlatmak istediğimi anlamıshsınızdır.

Eğer ülkemizde alkol kullanımı bu kadar yaygın olmasa idi. nüfusumuzun % 1- 2 gibi kısmı alkol alıyor olsa idi. inanıyorum shimdiye kadar alkol yasaklanırdı.
Ancak ortada fiili bir durum vardır.
ülkemiz alkol tüketimi chok hızlı artan bir yer olmushtur. alkol alınma yashı gittikche düshmektedir. devlet küchük tedbirlerle bunu önlemeye chalıshmısh ama gelinen nokta basharısızlıktır.
Eğer alkol yasaklanırsa, yüksek talep kachakchılığı körükleyecektir. hammadde ve alkol üreticileri bu ishten kazanmaktadırlar. ekonomik bir chark dönmektedir,
yasaklamaya bu kesimler karshı koyacak ve engelleyeceklerdir.
Devlet dünyada uygulanan ideal oranda vergiler uygulansa buradan bir gelir elde edemez . chünkü elde edilen gelirler tekrar tedavi amacı ile harcanmaktadır. alkollülerin topluma verdiği zararların hesabı tutulsa milli değer kaybımızın chok yüksek olduğu görülecektir.
Daha ishin bashında engellenmesi kolay olan bir konu gelinen noktada engellenmesi mümkün olmayan bir sorun haline gelmishtir.

Burada yasaklanmalıdır tezini savunuyorum ama bu gerchekleride göz ardı etmiyorum. shimdilik yasaklanması mümkün olmadığını biliyorum.
Chünkü alkol maalesef bu gün kötü bir gercheğimizdir.
Benimki müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi chok zor bir sheydir.
Ama bu konularda benim gibi radikallerin olması da gereklidir. aksi halde meydan tamaman alkole kalacaktır.

20 yıl önce son derece serbest olan Sigaraya uygulanan bazı kısıtlamalar (bence yeterli değildir ) gibi, alkolde de chok radikal tedbirler alınmalıdır.
ulashılması zorlashtırılmalıdır, alkol alınabilecek yerler sınırlandırılmalıdır.
Alkollülerin topluma zarar vermeleri halinde müeyyideleri chok ağır olmalıdır.

Alkol tüketimi belli bir oranın altına düshüp ekonomik bir meta olmaktan chıktığı gün yasaklanması mümkün olabilir. o gün bu gün değildir

Ben alkol kullanmıyorum bana ne diyemem. Bana dokunmayan yılan bin yashasın diyemem. biliyorum ki , o yılan bir gün benide sokacaktır.

alkolsüz günlere dileği ile

BOZ-OK
03-11-2007, 07:50 AM
Atanin ickisi kopuklu kimiz,
Arpa suyu icme dedi bir Kirgiz...:cool:

Alparslan
03-11-2007, 08:35 AM
icen icsin ama reklam etmesin yada etsin...Akli basinda adamin ARKADAS KURBANI olmasi sozkonusu olamaz, olanin da derdi bizi baglamaz...Yasaklansa kesin birileri bundan nemalanir, bu durumda bari devlet agopun nemalanmasini onluyo...

Aybike
03-11-2007, 11:08 AM
Alkol zaten en buyuk yerden yasaklanmış..
ALLAH yasaklamış..
Devlet yasaklasa nolcakki..İş paraya donecek..

Dulkadiroglu
03-11-2007, 11:21 AM
Her koyun kendi bacagından asılır...icen icsin ama icip cevreye zarar verenler buyuk cezalar alsın ozellikle de alkollu araba kullananlar...

BOZ-OK
03-11-2007, 12:36 PM
Alkol zaten en buyuk yerden yasaklanmış..
ALLAH yasaklamış..
Devlet yasaklasa nolcakki..İş paraya donecek..

:-)

Ben dervisim diyene, bir ün edesim gelir
Segirdüben sesine, varip yetesim gelir

Sirat kildan incedir, kiliçtan keskincedir
Varip anin üstüne, evler yapasim gelir

Altinda gayya vardir, içi nar ile pürdür
Varuben ol gölgede, biraz yatasim gelir

Oda gölgedir deyu, ta'n eylemen hocalar
Hatiriniz hos olsun, biraz yanasim gelir

Ben günahimca yanam, rahmet suyunda yunam
Iki kanat takinam, biraz uçasim gelir

Andan Cennete varam, Cennette huriler görem
Huri gilmani, bir bir kocasim gelir

Dervis Yunus bu sözü, egri bügrü söyleme
Seni sigaya çeken bir Molla kasim gelir

afsharkizi
03-11-2007, 01:26 PM
insana kalmis bu is.. yasaklansa bilen icen olur yani durdurulamaz.. Benim yasadigim toplumda cok dogal birsey icki icmek

BOZ-OK
03-11-2007, 01:40 PM
insana kalmis bu is.. yasaklansa bilen icen olur yani durdurulamaz.. Benim yasadigim toplumda cok dogal birsey icki icmek

Yasaklandigi yerlerde de yasagin bir halta yaradigi soylenemez zaten, insani malt ickisinden bira, uzum suyundan sarap yapmayi ogrenmek zorunda birakmasindan baska... :lol:

afsharkizi
03-11-2007, 01:49 PM
Yasaklandigi yerlerde de yasagin bir halta yaradigi soylenemez zaten, insani malt ickisinden bira, uzum suyundan sarap yapmayi ogrenmek zorunda birakmasindan baska... :lol:

Mesala Iran`da yasak ama insanlar gene gizli gizli iciyorlar.. asirlardir olan bu ickiyi biraz arada kaldirmak zor Dünyanin her yerinde iciliyor

Aybike
03-11-2007, 02:13 PM

Ben dervisim diyene, bir ün edesim gelir
Segirdüben sesine, varip yetesim gelir

Sirat kildan incedir, kiliçtan keskincedir
Varip anin üstüne, evler yapasim gelir

Altinda gayya vardir, içi nar ile pürdür
Varuben ol gölgede, biraz yatasim gelir

Oda gölgedir deyu, ta'n eylemen hocalar
Hatiriniz hos olsun, biraz yanasim gelir

Ben günahimca yanam, rahmet suyunda yunam
Iki kanat takinam, biraz uçasim gelir

Andan Cennete varam, Cennette huriler görem
Huri gilmani, bir bir kocasim gelir

Dervis Yunus bu sözü, egri bügrü söyleme
Seni sigaya çeken bir Molla kasim gelir

of of..gelde içme şimdi bu yazının ustune...:)

Demir Kağan
03-11-2007, 02:17 PM
of of..gelde içme şimdi bu yazının ustune...:)

Şiiri bahane etmeeee. :lol:

Aybike
03-11-2007, 02:21 PM
Şiiri bahane etmeeee. :lol:

:lol::lol::lol:

Etmiyomki...kıskanma..

Demir Kağan
03-11-2007, 02:25 PM
:lol::lol::lol:

Etmiyomki...kıskanma..

O kadar belli oldu mu? :( :lol:

Aybike
03-11-2007, 02:26 PM
O kadar belli oldu mu? :( :lol:

Ayna gibi...kaçmadı...:)

METE
03-11-2007, 02:30 PM
Alkol yasaklansin Marijuana serbest olsun :P

nurhak
03-11-2007, 02:38 PM
Madde 12- Tütün mamulleri, alkol ve alkollü içki satıcılarının 4207, 4250 ve 4733 sayılı Kanunlar ile Kurum tarafından yapılan düzenlemelere uymaları zorunludur.

(13 Kasım 2004 tarihli ve 25642 sayılı Resmi Gazete ile değişik) Toptan ve perakende satıcılar ile açık içki satıcıları ilgili mevzuatı çerçevesinde Kurumdan izin ve yetki almamış kişilerden ürün alamazlar ve bu kişilere ürün satamazlar.

İşyerlerinde kaçak ve sahte ürün bulunduramazlar.

18 yaşından küçüklere hiçbir şekilde tütün mamulleri satışı yapılamaz.

İçki satış yerleri ile tüm ticari ve kamuya açık yerlerde, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşından küçüklere alkollü içecek satılması ve sunulması yasaktır.

Belki bilmeyenler olabilir,böyle bir kanunumuz var,ama uygulama yok denecek kadar sınırlı...

Demir Kağan
03-11-2007, 02:38 PM
Ayna gibi...kaçmadı...:)

Vallahi canım da acayip ötesi çekiyor.

Neyse, umarım yarın.

HYML
03-12-2007, 08:53 AM
Önce gülelim...

Atatürk'ün en sevdiği hikayelerdenmiş. Arada kendi anlatır, arada baskasna anlattırır, hep gülermiş. (F. R. ATAY)

Yeşilaycı bir profesör bir konferans veriyor. Bir ara dinleyicilere sormus:

"Bir eşegin önüne iki kova koysanız. Biri su dolu, biri rakı. Hangisini içer?"

Cevabı kendi veriyor: "Tabii suyu."

Gene bitirmiyor soruyor: "Neden?"

Arkadan bir bekri (ayyaş) söz alıyor. Yüksek sesle cevaplıyor.

"Eşekliğinden."

Atatürk bu cevaba bayılıyor. Gülüyor, gülüyor.

Bir akşam Orman çiftliğinde yanında erkanı, açık havada oturuyorlar.

Rakılarını yudumluyorlar. Biraz ilerde 15-16 yaşlarında bir çiftçi çocuk çalışıyor. Atatürk el edip, çağırıyor. Soruyor:

"Söyle çocuk: Bir eşegin önüne iki kova koysan. Biri rakı dolu, biri su. Hangisini içer?"

Anadolu tosunu yutkunuyor. Bakıyor. Gazi Paşa Hazretlerinin ve yanındaki muhterem zevatın önünde rakı kadehleri. Devletin en büyükleri...Esas vaziyetine geçiyor:

"Rakıyı kumandanım!"

Atatürk kahkahayı basıyor. Herkes şaşkın. Ata onlara dönüyor. Muzip:

"Aman beyler! Neden diye sormayın!"

Şimdi biraz da nostalji...

Türkiye’yi 28 Şubat’a götüren en önemli faktörlerden biri de Sincan olayları. Güven Erkaya bu olayları ‘bardağı taşıran son damla’ olarak yorumluyor ve anlatıyor:
‘Bu böyle devam edemezdi. Bir MGK toplantısından sonra Genelkurmay'da Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir paşalarla bir araya geldik. Ne yapacağımızı konuştuk. Hikmet Paşa, ‘‘Hükümetin bir şey yapacağı yok, bizim bir şey yapmamız lazım, ' dedi.
‘‘Kamuoyu beni laiklik karşıtı hareketlerle mücadele konusundaki tartışmalar sırasında tanıdı. 1966 yılındaki Askeri Şura toplantısı vesilesiyle, Başbakan'ın verdiği yemekte benim bir kadeh rakı istemem olay oldu.
Yüksek Askeri Şura toplantılarında mevcut adetler gereği, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı üyelere birer akşam yemeği verirler.
Başbakan'ın yemeğine giderken eşim Gülden'e, ‘‘Çok muhtemeldir ki, bu akşam bize yemekte içki vermeyecekler ve bunu belgelemek üzere basını da çağıracaklar’’ dedim. Gülden ‘‘Ne evhamlı insansın’’ diye karşılık verdi.
Yemekten beş dakika önce Başbakanlık konutunun önünde oldum. Baktım medya grubu bekliyor. Bunu görünce, birinci tahminimin tuttuğunu anladım. Aslında, Şura yemeklerine medyanın davet edilmesi usulden değildir.
RAKI GETİRİN DEDİM
Garsonların servis yaptıkları tepsilere baktım, alkollü içki yok. Bir garson yaklaştı. Bir kadeh rakı istedim. ‘‘Alkollü içki yok efendim’’ dedi. ‘‘Peki, istesek de vermez misiniz?’’ diye sordum.
‘‘Alkollü içki vermememiz emredildi, ama gidip sorayım’’ diyerek uzaklaştı. Tekrar döndüğünde rakı servisi yapmadıklarını söyledi.
Emir subayıma ‘‘Peki git sen içeriden bir rakı al da getir’’ dedim. Kaya Albay, ‘‘Efendim rakı yokmuş, ama komutan çok ısrar ediyorsa, bir yerden bulabiliriz dediler’’ diye geri döndü. ‘‘Komutan çok ısrar ediyor dersin’ diyerek emir subayını yeniden yolladım.
Durumu dışişlerinden bir protokol görevlisine de söyledim. Görevli, ’’Kimse istemediği için alkol ikram etmiyoruz‘‘ deyince, ‘‘Öyleyse ben istiyorum, bana bir kadeh rakı gönderiniz’ dedim.
Biraz sonra garson bir kadeh rakıyı görünmesin diye peçete kağıdına iyice sarılmış olarak getirdi. Bardağın etrafındaki peçeteyi çıkarıp garsonun eline tutuşturdum ve ‘‘Bu böyle daha güzel gözüküyor’ diyerek gülümsedim.
Rakıdan bir yudum aldım o sırada Genelkurmay Başkanı geldi. Başbakan onu doğrudan yemek masasına aldı. Ben de, sofrada yerime oturdum. Rakı bardağımı da önüme koydum. Her masanın başında iki garson bekliyor ve kimseye sormadan bardaklara portakal suyu dolduruyorlardı.
ŞİŞEYİ MASAYA KOY
Genelkurmay Başkanı'nın bardağına da portakal suyu koydular, ama o ‘‘Ben şarap içeceğim‘‘ dedi. Bana portakal suyu koymak istediklerinde garsona, ‘‘Ben rakıya devam edeceğim, sen şu rakı şişesini servis masasına koy, kadehim boşaldıkça doldurursun’’ diyerek karşı çıktım.
Portakal suyu servisi bitti, yemeğe geçilmeden evvel basın ve medya mensuplarını içeri aldılar. Ben rakıyı ön plana geçirdim, etrafındaki bardakları kenara çektim.
Genelkurmay Başkanı'nın şarabı fotoğrafçılar gittikten sonra geldi. Resim ve film çekenler baktılar ki, bir tek benim önümde içki var, hepsinin ilgisi benim rakı kadehime yöneldi. Benim rakı kadehi ertesi günkü haberlerin de odak noktasını oluşturdu. Böylece Erbakan'ın oyunu bozulmuş oldu.
Yemek bitti, eve geldim. Yatmak üzereyken telefon çaldı. Genelkurmay Başkanı telefondaydı. ‘‘Aferin Güven, çok iyi yaptın. Ben de biliyorsun şarap isteyip içtim’’ dedi.
Refah Partisi'yle bu iktidardaki ilk karşılaşmam idi.

Şimdi gelelim soruya, Yasaklansın mı-Yasaklanmasın mı?

Valla, Yaratan yasaklamış, ben napiim?

Ayrıca;

"İçkinin haram olmasının sebebi" (http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=4482&keyword=içki)

Scofield
03-12-2007, 09:12 AM
cok sacma sapan "AKP"msi bir baslik olmus

HYML
03-12-2007, 09:16 AM

Bir yerde okumuştum. Buraya "cuuk" oturur diye düşündüm.
cok sacma sapan "CHP"msi bir cevap olmus

erk
03-12-2007, 09:34 AM
Bakara-219'da içkinin faydası da olduğu, ancak zararının daha çok olduğu belirtilir. Bu faydası da biranın böbreklere faydası, şarabın daha sağlıklı bir yaşamı sağlamı ile özetlenebilinir. Yani sınırı bileceksin. Namaz kılarken elbette içki içilmez yada haftada 1 bardakla yetineceksin.

Ancak Mekkede yani yüce kitabımız ilk indiği zamanlarda içki yasak değildi:

"Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvelerinden içki yapıyor güzel rızık ediniyorsunuz, bunda aklı eren bir kavim için elbet bir ibret vardır" (en-Nahl, 16/67).

Scofield
03-12-2007, 09:37 AM
Bir yerde okumuştum. Buraya "cuuk" oturur diye düşündüm.
cok sacma sapan kompleksli cevap yazmissin.

mustafa06
03-12-2007, 09:48 AM

Chok üzgünüm, Bashlığı achmadan sizin sansür kurulundan görüsh almadım.

AKP 'yi bu kadar yüceltmenize anlam veremiyorum.
İnsan ichin güzel olan sheyleri istemek neden AKP'msi oluyor.
Alkolsüz dünya isteği akpnin tekelindemidir?

Scofield
03-12-2007, 09:56 AM
ben de alkollu bir dunya istiyorum. icmeyi bilmeyene yasak olsun alkol. sen yasak olsun istiyorsun diye bana niye yasak olsun alkol? monarsi ile yonetilmeyi mi istiyorsunuz? eyvallah sizi soyle iran'a alalim bizi alkolumuzle basbasa birakin.

mustafa06
03-12-2007, 10:00 AM
YORUMSUZ;

[View Poll Results: İçki içiyor musunuz?
Hastasıyım Alemlerin 8 10.39%
Arada 14 18.18%
Hayır 39 50.65%
Yıkıl karşımdan kâfir! 5 6.49%
Dostlarla bir iki bir şey içerim 11 14.29%

/QUOTE]

ichki ichiyormusunuz bashlığındaki oylama sonuchları;
............................
[QUOTE]View Poll Results: Alkol kullanımı
yasaklanmalıdır 6 26.09%
serbest olmalıdır 17 73.91%

Bu bashlıkta bu günkü durum.

Scofield
03-12-2007, 10:09 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Absolut_vodka.jpg

erk
03-12-2007, 10:11 AM
YORUMSUZ;

[quote][View Poll Results: İçki içiyor musunuz?
Hastasıyım Alemlerin 8 10.39%
Arada 14 18.18%
Hayır 39 50.65%
Yıkıl karşımdan kâfir! 5 6.49%
Dostlarla bir iki bir şey içerim 11 14.29%

/QUOTE]

ichki ichiyormusunuz bashlığındaki oylama sonuchları;
............................

Bu bashlıkta bu günkü durum.

Ne güzel iste insanlar icmeseler bile yasaklanmasini istemiyorlar. Birde yukarida yazdigim ayetlere iliskin ne dusunuyorsunuz ?

Scofield
03-12-2007, 10:21 AM
dunyada savaslar bitsin silahlar yakilsin yok edilsin ondan sonra dusunuruz yasagi :D

mustafa06
03-12-2007, 10:21 AM
ben de alkollu bir dunya istiyorum. icmeyi bilmeyene yasak olsun alkol. sen yasak olsun istiyorsun diye bana niye yasak olsun alkol? monarsi ile yonetilmeyi mi istiyorsunuz? eyvallah sizi soyle iran'a alalim bizi alkolumuzle basbasa birakin.

Alkollü dünyayı isteyebilirsin, hakkındır.
İchmeyi bilmenin ölchüsü nedir.
ichmeyi bilmeyen dediğin kishiye sorarsan en güzel kendisinin ichtiğini iddia eder. Herkes dilediği tarzda icher. nasıl engeleyeceksiniz.

Eğer zahmet edipte yazdıklarımı bashtan sona okusaydınız. Burada temel nokta olarak alkolün etkilerini kıyaslarla gündeme getirerek sadece insan sağlığını ele aldığımı, dini veya siyasi achıdan bakanlara tepki verdiğimi görür böyle konushmaktan önce utanır, sonra özür dilerdiniz.

Bu ülkede alkolün yasaklanmasını(ki yasaklamak imkansızdır) sizler değil, alkolü üreten bu ülkeye satan kapitalist para babaları engellerler. Chünkü onlar ichin önemli olan insan sağlığı değil, paradır. Daha chok ichiniz daha chok katkıda bulununuz. Para babaları da ''Rahmetli chok iyi icherdi'' diye mezar tashınızı yaptırırlar.

Ben ülkemi chok seviyorum. Burada yashamaktanda mutluyum.
iran veya bashka yer bana göre değildir.
Ülke değishtirmekte tecrübeli olanlara nereye gideceklerini ben tavsiye edemem.

BOZ-OK
03-12-2007, 11:00 AM
İchmeyi bilmenin ölchüsü nedir.

50 promil alkolu gecmemektir... :cool:

mustafa06
03-12-2007, 11:06 AM
yani bayanla yatağa girip, sadece koklayıp kalkmak gibi.:)

Afiyet olsun.

yanına birde trafik polisi alacaksın, ölch kardeshim kach olmush diye
Göstersene 49 da tutacak kach babayiğit chıkar

BOZ-OK
03-12-2007, 11:08 AM
yani bayanla yatağa girip, sadece koklayıp kalkmak gibi.
Afiyet olsun

Yok caniim... Bunun anlami yaklasik 2 kadeh alkol anlamina gelir ki, daha cok ucundan azicik deyimine uyuyor...:cool:

Not: 1 milyon Lei vermek istemedigin durumlarda 49'da tutma operasyonu basariyla yurutuluyor, inan bana...:lol:

mustafa06
03-12-2007, 11:11 AM
ucundan azcıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk deyince kachar meret.
shishede durduğu gibi durmaz diye boshuna söylemiyorlar.
sarhoshlara sor hepsi az ichmishlerdir. ama en az chıkanı 250 chıkıyor.

BOZ-OK
03-12-2007, 11:15 AM
ucundan azcıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk deyince kachar meret.
shishede durduğu gibi durmaz diye boshuna söylemiyorlar.
sarhoshlara sor hepsi az ichmishlerdir. ama en az chıkanı 250 chıkıyor.

Eh, iste o zaman da "adam gibi" icilmemis oluyor zaten... :cool:

mustafa06
03-12-2007, 11:26 AM
BU hesapla yashananlardan edindiğim alkol alanların %90 adam gibi ichmeyi bilmiyor demektir.
Ama kime sorarsan sor kendisini %10 ichinde sayar. :)

mustafa06
03-12-2007, 02:20 PM
Ne güzel iste insanlar icmeseler bile yasaklanmasini istemiyorlar. Birde yukarida yazdigim ayetlere iliskin ne dusunuyorsunuz ?

Yasaklanmalıdır secheneğini isharetlememe rağmen, yasaklanmasının imkansız olduğunu bunun sebeplerini belirten yazılar yazdım. alkolün zararları ile ilgili düshüncelerimi gündeme getirdim.
serbest olmalıdır diyen bir arkadashımız burada amacın ne oldıuğunu anladığında o zaman benim oyumu değishtirebilirmisin demesine ''gerek yoktur, oylama nasıl chıkarsa chıksın konunun tartıshılması amaca ulashmaya yeterli olur'' dedim.
Alkol konusu gündeme geldiğinde aklınıza neden önce insan sağlığı değilde islam gelmektedir.
Dünyada farklı dinlere mensup farklı milletlerden bilim adamları alkol zararlıdır demiyorlar mı? yoksa onlarda islam adına mı konushuyorlar.
.....................
Amacım dinsel değerlendirme değil ama, sizin yorumlarınıza,(Din alimi olmadığım ichin) hich yorum yapmadan bu konuda iki ayet ve bir hadisi okuyalım. Buradan ne anlıyorsanız anlayın, Bashka söze gerek yoktur.

'' “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçmez misiniz?" Maide, 90,91 (Diyanetten alıntı)

Bir dinin peygamberinin kendi dinine ters düshmesi mümkün olamaz.
Peygamberimiz (s.a.v) ise “İçkiden sakının, çünkü o, bütün kötülüklerin anasıdır.”
Nesai, Eşribe, 44 (Diyanetten alıntı)
Dedikten sonra din icherisinde alkol lehine bashka gerekcheler aramaya chalıshmak ve farklı yorumlar getirme chabası İslam dininin sahibini sorgulamaya chalıshmaktır.
islama inanıyorum diyen Allahı sorgulayamaz
...................

Alkolün sağlık achısından faydalarına değiniliyor. Doktor veriyorsa (ki Alkolü tavsiye eden doktor pek chıkmaz) kimse bunu eleshtirmiyor ki,
Aynı doktor kanunen yasak olan uyushturucudan yapılan ilachlarıda hastalarına veriyor. Buna da kimse yanlısh demiyor.
Ama kimse aklına estiğinde kafasına göre uyushturucu ilach almıyor. alırsa normal karshılanmıyorda , neden alkol alınca normal karshılanıyor.

Daha bir ileti önce dahi bu bashlıkta amacımın dini veya siyasi olmadığını tekrar belirttim.
Alkol insan sağlığına zararlımıdır, değilmidir. Bu konuda konushun, fikirlerinizi ortaya koyun faydalanalım..
AMATEM nedir? ne ichin kurulmushtur.
Bu kelimenin bashındaki ''A'' harfi alkol değil midir ?
Bu merkezde alkolün neyi tedavi edilmektedir.

Burada ''esrar serbest olmalı mı '' diye bir bashlık achsaydım.
Herkes yasak kalmalıdır diye cevap verirdi. Kimse özgürlükler adına neden serbest olsun diyemezler.
chünkü esrar zararlıdır, peki ya alkol zararlı değil mi? ikiside bağımlılık yapmıyor mu? ikiside beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olmuyormu ? doz ashıldığında ikiside öldürmüyormu ?
Eğer bir madde zararlı ise, (esrarı savunamadığınız gibi ) savunmayın, hele hele reklamını hich yapmayın, kimseyi özendirmeyin, hatta size dostcha tavsiyedir ichmeyin, Yok eğer zararlı değildir diyorsanız ispat ediniz ki herkes ichsin.

sevgi ile

Gokboru
03-12-2007, 02:38 PM
Alkol esrardan cok daha zararlidir...
Istediginiz doktora sorabilirsiniz...

Scofield
03-12-2007, 02:55 PM
Alkol esrardan cok daha zararlidir...
Istediginiz doktora sorabilirsiniz...
Marijuana zararli degil ki... :D

Gokboru
03-12-2007, 03:21 PM
Marijuana zararli degil ki... :DYa hint keneviri? :D :D

Scofield
03-12-2007, 03:32 PM
Ya hint keneviri? :D :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/Marijuana.jpg/250px-Marijuana.jpg
evet zararsiz. vucuda hicbir sekilde kimyasal zararli zehir yaymiyor. sigara mariujana'dan 10000 kat daha zehirlidir.
ister esrar olarak tanimla ister hint keneviri olarak farketmez. Bundan cay yapabilir icebilirsin kek yapip yiyebilirsin. sigaraya sarip icebilirsin. kalbe kansere bircok hastaliga sifasi vardir.

24 saat boyunca sigaraya sar ic bunu durmaksizin, kendini bunu icerek oldurmeye calis beceremezsin cunku hicbir zarari yok. fakat insan bunyesine gore degisebilir. yapabilecegi en fazla sey mide bulantisi ve kusma. hollanda jamaika ve birkac ulke bu faktorler zaten bilimsel olarak kanitlandigi icin serbest yaptilar.

Gokboru
03-12-2007, 03:41 PM
Yok abi cok fazla icersen kalbi durdurur bu meret. Cunku kani koyulastirici ozelligi vardir. Ayrica uzun sure kullananlar varsa tanidigin dikkatli izle goz bebekleri durmadan doner bir yere odaklanamazlar ve cok unutkan olurlar.
Esrar icen adam asiri korkak olur. Kedi gorsun ondan korkar.
Zamanla cok az su tuketmeye baslarlar. Cogunun bobrek hastaligi vardir. Prostata bile neden olur.
Biyolojik olarak bagimlilik yapmaz ayrica. Aylarca ic sonra birden bire birakirsin. Ama piskolojik olarak seni hep ceker biyolojik olarak bagimlilik yapmasa da yine bagimli olursun.

Ama bana bir siralama yap derseniz en tehlikelileri

1 Eroin
2 Kokain
3 Extacy
4 SIGARA
5 ICKI
.
.
.
? Esrar derim...

nurhak
03-12-2007, 03:55 PM
http://www.drugfree.org/Portal/DrugI...s/photo_4.html

Arkadaşlar bu siteyi incelerseniz bazı arkadaşların yararlarından bahsettikleri şeylerin sizleri ne hale getirebileceğini görebilirsiniz,şurda serbes,burda serbes masallarınada inanmayın,bu meret insanlık düşmanıdır.

benay
03-12-2007, 04:24 PM
Hindistanli bir arkadas bana dedi, Hindistan'daki dugunler'de, eglencelerde, her yerde cocuklara, kadinlara bedava veriyorlar o marijuana falan dediginiz seyden herhalde, arkadas bir kere almis, annesi'de almis, kafalari dondugunu, kotu hissetiklerini....ama ilk deneme ile iste bagimli olmadilar...

Turkiye'de tatile gitmisdim, acaip sasirdim, 5 yasinda cocuk sigara iciyor, 12 yasinda altinda cocuklar toplanmis sigara iciyorlardi, kardesimin sevgilisi 14 yasinda'di, hem alkol iciyordu hemde sigara birde ustune kiz kardesimi alip araba suruyordu !! Hemde sokak cocugu falan'da degiller, hepsi egitimli, zararlarinin farkindalar !

4 yasinda cocuk agir kufurler ediyordu hemde tacizci kufurler !

Bu Turkiye'deki Turk milletini kim uyusturuyor, merak ettim !!!

Mgas
03-12-2007, 04:30 PM
Hindistanli bir arkadas bana dedi, Hindistan'daki dugunler'de, eglencelerde, her yerde cocuklara, kadinlara bedava veriyorlar o marijuana falan dediginiz seyden herhalde, arkadas bir kere almis, annesi'de almis, kafalari dondugunu, kotu hissetiklerini....ama ilk deneme ile iste bagimli olmadilar...

Turkiye'de tatile gitmisdim, acaip sasirdim, 5 yasinda cocuk sigara iciyor, 12 yasinda altinda cocuklar toplanmis sigara iciyorlardi, kardesimin sevgilisi 14 yasinda'di, hem alkol iciyordu hemde sigara birde ustune kiz kardesimi alip araba suruyordu !! Hemde sokak cocugu falan'da degiller, hepsi egitimli, zararlarinin farkindalar !

Bu Turkiye'deki Turk milletini kim uyusturuyor, merak ettim !!!

Laçkalık iste. Devlet huzurunda onemli olmayan gruplardan kim ne getirirse kar :)

Hem ickiden olmezsen bile hastalıgın her cesidi mevcut. Kucuk yasta cocuklar sermaye durumunda, cogunda aids var. Zati nufus piramitlerine bakınca genc nufuslarının cok fazla yaslıların ise ender oldugunu goruyoruz. Millet bakıyor zati o oldurmezse bu oldurecek "vur patlasın...." diye yasıyorlar iste :D

Mgas
03-12-2007, 04:32 PM
evet zararsiz. vucuda hicbir sekilde kimyasal zararli zehir yaymiyor. sigara mariujana'dan 10000 kat daha zehirlidir.
ister esrar olarak tanimla ister hint keneviri olarak farketmez. Bundan cay yapabilir icebilirsin kek yapip yiyebilirsin. sigaraya sarip icebilirsin. kalbe kansere bircok hastaliga sifasi vardir.

24 saat boyunca sigaraya sar ic bunu durmaksizin, kendini bunu icerek oldurmeye calis beceremezsin cunku hicbir zarari yok. fakat insan bunyesine gore degisebilir. yapabilecegi en fazla sey mide bulantisi ve kusma. hollanda jamaika ve birkac ulke bu faktorler zaten bilimsel olarak kanitlandigi icin serbest yaptilar.

"Ottur, zararı yoktur." :D

Gokboru
03-12-2007, 04:35 PM

Bu Turkiye'deki Turk milletini kim uyusturuyor, merak ettim !!!Ilkokul yasindaki bebelerin dilinin altinda jilet mi dersin, hap atip oz annesini komaya sokan mi dersin, eroin parasi icin kendi karisini satan mi dersin...

Niye oluyor peki bunlar?

benay
03-12-2007, 04:40 PM
Ilkokul yasindaki bebelerin dilinin altinda jilet mi dersin, hap atip oz annesini komaya sokan mi dersin, eroin parasi icin kendi karisini satan mi dersin...

Niye oluyor peki bunlar?
Aklimda suclular var ama demicem, soylicem sey millet'e yazik...
Cozum'de pek goremiyorum...

Mgas
03-12-2007, 04:42 PM
Ilkokul yasindaki bebelerin dilinin altinda jilet mi dersin, hap atip oz annesini komaya sokan mi dersin, eroin parasi icin kendi karisini satan mi dersin...

Niye oluyor peki bunlar?

Yaslıların aclıktan olulerin kullerini yemesi mi dersin ? Bunu duyan manyagın tekinin babannesine bakmak icin onunla evlenmesini mi dersin? Bunu hazmedemeyen babasının intihara kalkmasını mı dersin :)

Bunu TV de duymustum,unutmamısım :)

Lackalık,ekonomik bozukluk,coken psikoloji...Boyle cok nedeni var ama genel olarak bir problem yok. Para kazanması gerekenler cuvalla kazanıyor, soyun tukendigi de yok dunyada en hızlu tureyen millet :D Hayat guzel,dunya guzel...

Gokboru
03-12-2007, 04:43 PM
Aklimda suclular var ama demicem, soylicem sey millet'e yazik...
Cozum'de pek goremiyorum...Ben soyleyeyim. Goc, hayat pahaliligi, issizlik, medya, yetersiz emniyet, dandik hukumetler, egitimsizlik... Hepsi bir araya gelince sonuc bu oluyor. Sonra suclu kim? Uyusturucu... Sizce yeterli bir aciklama mi bu?

Mgas
03-12-2007, 04:44 PM
Ben soyleyeyim. Goc, hayat pahaliligi, issizlik, medya, yetersiz emniyet, dandik hukumetler, egitimsizlik... Hepsi bir araya gelince sonuc bu oluyor. Sonra suclu kim? Uyusturucu... Sizce yeterli bir aciklama mi bu?

"İsini bilen adama ekonomik kriz bir hazinedir." Oralarda isini bilen cok adam var ;)

Gokboru
03-12-2007, 04:55 PM
Ornegin ben dogudan buyuk sehire gelmis biriyim. Sehre geldim baktim millet cok farkli. Luks arabalar, guzel kizlar, para, giyim kusam... Benim elimde ne var? Hic... Sonra televizyonu bir actim, delikanli triplerinde adamlar, bunlar fistik gibi kizlarla beraber, magazinde mankenler, bir sarki yapip koseyi donenler, sacma sapan diziler... Ben ne yaparim? Ozenirim. Disariya ciktim cebimde sigara param yok. Evim gecekondu. Mahallem teksas gibi. Okumamisim is guc yok. Ne yapacam? Gaspci olacam... Gaspa basladim bir iki guzel gidiyoruz devam derken polis tuttu. Yuru cezaevine. Cok fazla yatmam yasim kucuk ciktim ama icerde neler oldu neler... Ruhumu yitirdim. Uyusturucuya basladim. Bana daha fazla para gerek. Gittim annemin yanina onda da para yok. Sinirlendim zaten hapliyim kadini komaya soktum. Hayat boyle giderken cahil ailem "sunun basini bagliyalim belki adam olur" dedi beni evlendirdiler. Simdi bir de kariya bakmam gerek. Zaten cocuklar arka arkaya geliyor. Ben uyusturucu bagimliyisiyim para yok ne yapacam? Elimde tek sey kaldi namusumu satacam...

Sonra peydahladigim kafadan 5 6 cocukta benim gibi oldu. Iste manzara boyle oldu...

benay
03-12-2007, 05:05 PM
Biraz zaman gecti, haberlerde hayat erkekleri diye haber duymusdum, para icin kendilerini satan erkekler...

Oysa boyle parasiz duruma dusen insanlari, caresiz insanlari kazanmak istiyorsak, kolay istir, bu isde destek lazim...

Imza : ABD'yi kiniyorum !!!

Mgas
03-12-2007, 05:10 PM
Biraz zaman gecti, haberlerde hayat erkekleri diye haber duymusdum, para icin kendilerini satan erkekler...

Oysa boyle parasiz duruma dusen insanlari, caresiz insanlari kazanmak istiyorsak, kolay istir, bu isde destek lazim...

Imza : ABD'yi kiniyorum !!!

Jigolo diyoruz onlara hayat erkegi degil :)

(Simdi feminizmin tutar "hayat kadını oluyor da hayat erkegi niye olmuyor?" diye :D )

Temur
03-13-2007, 02:31 AM
içki kötülüklerin anasıdır üstelik insan sağlığına zararlıdır,alkoliklik yani bağımlılık yapar,beyine,omuriliksoğanına ve üreme organlarına zarar verir. İçki,sigara,uyuşturucu,nargile,puro kısacası insan sağlığına zararlı olan herşey yasaklanmalı.

Demir Kağan
03-13-2007, 03:46 AM
Mevzu alkol olunca konu sayfalarca uzuyor. :lool:

Aybike
03-13-2007, 11:38 AM
Yaslıların aclıktan olulerin kullerini yemesi mi dersin ? Bunu duyan manyagın tekinin babannesine bakmak icin onunla evlenmesini mi dersin? Bunu hazmedemeyen babasının intihara kalkmasını mı dersin :)

Bunu TV de duymustum,unutmamısım :)

Lackalık,ekonomik bozukluk,coken psikoloji...Boyle cok nedeni var ama genel olarak bir problem yok. Para kazanması gerekenler cuvalla kazanıyor, soyun tukendigi de yok dunyada en hızlu tureyen millet :D Hayat guzel,dunya guzel...

olu kulumu yemişler,nerde yemişler olunun külü narıyomuş yanlarında..
Ve kim evlenmiş babannesiyle..? Allam yaaaaaaaaa...kafayı yicem..
Benay yazdıkların sadece Turkıyedemi oluyor..Anlattırma bana şimdi Fransayı..milletin midesi bozulmasın burda..

Gokboru
03-13-2007, 11:59 AM
Benay yazdıkların sadece Turkıyedemi oluyor..Anlattırma bana şimdi Fransayı..milletin midesi bozulmasın burda..Her yerde olsada bizim ulkemizde olmamali. Onlarin kulturu kaldirabilir ama bizimki asla...

benay
03-13-2007, 03:16 PM
Simdi ben boyle olaylari sadece Turkiye'de gordum, burda sigara icenler 13/4 yaslarda basliyor, cogu Turk, Arap oldugunu fark ettim...
Fransa'ya gecer isem, onlar baska konularda onde...

afsharkizi
03-13-2007, 03:19 PM
Benay sen iciyormusun Sigara ??

Meraktan haaa.. køtü anlama

Mgas
03-13-2007, 03:21 PM
Benay yazdıkların sadece Turkıyedemi oluyor..Anlattırma bana şimdi Fransayı..milletin midesi bozulmasın burda..

Anlam iliskisi kurunuz efenim. Birgun bir haber cıkıyor yaslının teki aclıktan olu kulleri yemis bunu duyan gencin teki babannesi ile evlenmis gencin babası kafayı yiyip intihar etmeye kalkmıs...

Mgas
03-13-2007, 03:23 PM
Simdi ben boyle olaylari sadece Turkiye'de gordum, burda sigara icenler 13/4 yaslarda basliyor, cogu Turk, Arap oldugunu fark ettim...
Fransa'ya gecer isem, onlar baska konularda onde...

13/4 = 3,2.. gibi bir yasda mı baslıyorlar :D

Biz burada daha dogarken baslatıyoruz. Bebeklerin agzına sigara tıkılıp icirtildigini biliyorum :)

benay
03-13-2007, 03:26 PM
Benay sen iciyormusun Sigara ??

Meraktan haaa.. køtü anlama
7 yasimda ictim ilk, 13 yaslarinda kotu arkadasliklar tesvik etti ama okullarda surekli kampanya olurdu bizde sigara kotu'dur falan diye, ondan iste insan etkileniyor, ve burda cokca insanlar birakiyor ve yeni yasalar cikiyor okulda her yerde yasakladilar sigara'yi, pahalandi...
bunlarin'da Turkiye'de uygulanmasi lazim aslinda, sigara icmekten donen cok kisi olur...

afsharkizi
03-13-2007, 03:30 PM
7 yasimda ictim ilk, 13 yaslarinda kotu arkadasliklar tesvik etti ama okullarda surekli kampanya olurdu bizde sigara kotu'dur falan diye, ondan iste insan etkileniyor, ve burda cokca insanlar birakiyor ve yeni yasalar cikiyor okulda her yerde yasakladilar sigara'yi, pahalandi...
bunlarin'da Turkiye'de uygulanmasi lazim aslinda, sigara icmekten donen cok kisi olur...

Benim siniftakiler genelde icer okul disi tenevüste.. ama ben birkac defa denedim.. yengem dedi bak bu zikimin tadina bir daha denemen zaten bir daha denendikten sonra..... ama bir daha denemedim.. zaten sigara kokusu beni zaraltiyor

benay
03-13-2007, 03:31 PM
13/4 = 3,2.. gibi bir yasda mı baslıyorlar :D

Biz burada daha dogarken baslatıyoruz. Bebeklerin agzına sigara tıkılıp icirtildigini biliyorum :)
Simdi anlamis olduk, neden Turk erkegi erken adam oldugunu...

afsharkizi
03-13-2007, 03:32 PM
hayatimda daha icki agzima sürmüs degilim...

Mgas
03-13-2007, 03:33 PM
Benim siniftakiler genelde icer okul disi tenevüste.. ama ben birkac defa denedim.. yengem dedi bak bu zikimin tadina bir daha denemen zaten bir daha denendikten sonra..... ama bir daha denemedim.. zaten sigara kokusu beni zaraltiyor

İyide nargile iciyorsun zaten . O sigaradan kat kat daha "zıkkım".

Denemeye cok tesvik edildim. Denemedim,denemiyorum,denemeyecegim. :)

Mgas
03-13-2007, 03:34 PM
hayatimda daha icki agzima sürmüs degilim...

Aferin. Ben cocukken bilmeden baya bir kafayı bulmustum. (Sanırım viskiyle :P )

afsharkizi
03-13-2007, 03:38 PM
Bosver nargileyi onu nadir icerim arada ayda bir yada 3

Scofield
03-13-2007, 03:39 PM
İyide nargile iciyorsun zaten . O sigaradan kat kat daha "zıkkım".

Denemeye cok tesvik edildim. Denemedim,denemiyorum,denemeyecegim. :)dene bak! cekerken de aklina "KATE"i getir... Sonra gerceklesiyor :D

benay
03-13-2007, 03:40 PM
Icki'nin siniri asmazsak zararini gormeyiz, arada bir kere icilse, arkadaslarinizla olursaniz, az icerseniz pek endiselenmenize gerekmicek...

Haber : 2020'de erkekler dogurabilcek daha demin gordum haberi

Mgas
03-13-2007, 03:44 PM
Icki'nin siniri asmazsak zararini gormeyiz, arada bir kere icilse, arkadaslarinizla olursaniz, az icerseniz pek endiselenmenize gerekmicek...

Haber : 2020'de erkekler dogurabilcek daha demin gordum haberi

O halde size gerek kalmadı toplu bir kirec cukuru acalım tum kadınları icine atalım :twisted:

afsharkizi
03-13-2007, 03:48 PM
Benay bugüne kadar hangi ickileri tattin..
Mesala Bailey, ya da baskalari

benay
03-13-2007, 03:48 PM
O halde size gerek kalmadı toplu bir kirec cukuru acalım tum kadınları icine atalım :twisted:
Biraz'da siz cekin su dogurma acisini, Turk kadinlara daha ihtiyaciniz var, ister iseniz bizi cukura atmayin beraber Turkiye'nin nufusunu kurtalarim...

Aybike
03-13-2007, 03:49 PM
Anlam iliskisi kurunuz efenim. Birgun bir haber cıkıyor yaslının teki aclıktan olu kulleri yemis bunu duyan gencin teki babannesi ile evlenmis gencin babası kafayı yiyip intihar etmeye kalkmıs...

çıkaramadım hala..neyse..
başka ülkelerde olsun ama bizde olmasın..güzel ama oluyor..olmaması için size iş düşüyor...gençlere ...çok çalışmalısınız çooooooooooook....benay hele sen ..:)

Mgas
03-13-2007, 03:52 PM
Biraz'da siz cekin su dogurma acisini, Turk kadinlara daha ihtiyaciniz var, ister iseniz bizi cukura atmayin beraber Turkiye'nin nufusunu kurtalarim...

Saka yapıyorum yahu :) Boyle bir sey olsa dahi ben dogurmam :D Doguracak erkek de tanımıyorum :D

benay
03-13-2007, 03:55 PM
Benay bugüne kadar hangi ickileri tattin..
Mesala Bailey, ya da baskalari
Bailey hic, turk raki'sida hic, Turkiye'de insallah, sampanya fransiz ickileri, vin rouge...
Babam cok saklar, bazen gizli gizli sadece siselerin en buyuk cukurlu olanlari secerdim...

benay
03-13-2007, 03:58 PM
çıkaramadım hala..neyse..
başka ülkelerde olsun ama bizde olmasın..güzel ama oluyor..olmaması için size iş düşüyor...gençlere ...çok çalışmalısınız çooooooooooook....benay hele sen ..:)
Turkiye'nin nufusunu kurtarmak icin elimden geleni yapcam sen hic merak etme 2020'de beklerim butun Turk erkeklerine is dustu artik...

Mgas
03-13-2007, 04:02 PM
Turkiye'nin nufusunu kurtarmak icin elimden geleni yapcam sen hic merak etme 2020'de beklerim butun Turk erkeklerine is dustu artik...

Hindistan dunyanın en cabuk ureyen ulkesi nufusu kurtulmus kendisi batıyor ;)

Aybike
03-13-2007, 04:02 PM

nasıl TuM TuRK ERKEKLERİNİ hadi yaaaaaaaaa....

Demir Kağan
03-13-2007, 04:04 PM

Nereye bekliyorsun? :rolleyes:

Yanlış anlamıyorum değil mi? :rolleyes:

Scofield
03-13-2007, 04:06 PM
hahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahaha hahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahahahahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahahahahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahahahahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahahahahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahahahahahaha hahahahahah ha hahahahahaha hahahah hah ha hahhahahahahahahaahaha

benay
03-13-2007, 04:07 PM
nasıl TuM TuRK ERKEKLERİNİ hadi yaaaaaaaaa....
Onlar'da doguracak, bize yardimci olacaklar, nufusu ikiye katlamaliyiz, Turkiye'de turkler azinlik olmamalari icin iyi bir firsat...

benay
03-13-2007, 04:10 PM

Yanlis anliyon sen, ben dedim turk erkekler dogursun...

Dusundugum gibi anlamadiniz insallah...

Mgas
03-13-2007, 04:10 PM

:D:D:D:D

Buna verilen bir isim vardı beyin istedigi sekilde kavrıyormus olayları :D Neydi yahu unuttum :)

Demir Kağan
03-13-2007, 04:11 PM
Yanlis anliyon sen, ben dedim turk erkekler dogursun...

Dusundugum gibi anlamadiniz insallah...

Sen ne düşündün? :rolleyes:

:D:D:D:D

Buna verilen bir isim vardı beyin istedigi sekilde kavrıyormus olayları :D Neydi yahu unuttum :)

Derviş-fikir-zikir üçgeni. Lâkin yok hacım alâkası yok. :shock:

benay
03-13-2007, 04:19 PM
Demir bosver, dusundugum gibi degildir...:rolleyes:

Demir Kağan
03-13-2007, 04:20 PM

İnşallah. :lol:

Scofield
03-13-2007, 04:21 PM
hahahaha kriz geciriyom :D :D :D ilahi azrail, sen adami oldurursun :D

Mgas
03-13-2007, 04:23 PM

Dusundugun sey Fransa'ya kafile halinde bazı grupların gelmesi ile alakalıysa dusundugun gibidir :D

benay
03-13-2007, 04:29 PM
Dusundugun sey Fransa'ya kafile halinde bazı grupların gelmesi ile alakalıysa dusundugun gibidir :D
Bunu dusundugunuzu dusundum ama dedim yok bunlar boyle dusundugumu dusunmezler...
Ben 2020'yi sirf sizin dogurmaniz icin beklicegimi dedim burda teklif yapmiyorum, Benay'in nufus kurtarma calismalarina yardimci olun diye bir sey demiyoz

Mgas
03-13-2007, 04:31 PM
Bunu dusundugunuzu dusundum ama dedim yok bunlar boyle dusundugumu dusunmezler...
Ben 2020'yi sirf sizin dogurmaniz icin beklicegimi dedim burda teklif yapmiyorum, Benay'in nufus kurtarma calismalarina yardimci olun diye bir sey demiyoz

Sen dusunuyorsun biz niye dusunmeyelim? Dusunuruz tabii. :)

benay
03-13-2007, 04:39 PM
Nerden nere geldik, bu is uzicak gibi...

Yani sizde iyi dusunun...

Gokboru
03-13-2007, 04:44 PM
Konu saptirma kabiliyetinize hayranim :D

Mgas
03-13-2007, 04:45 PM
Nerden nere geldik, bu is uzicak gibi...

Yani sizde iyi dusunun...

Normaldir biz alıstık :)

benay
03-13-2007, 04:52 PM
Ben sunu fark ettim, su ayyy ovvv hmmm konularin cogunda Mgas'in parmak izi var :D

Demir Kağan
03-13-2007, 04:56 PM
Ben sunu fark ettim, su ayyy ovvv hmmm konularin cogunda Mgas'in parmak izi var :D

"ayyy ovvv hmmm" derken?

Mgas
03-13-2007, 04:57 PM

Ama dikkat et baslangıcı ben yapmıyorum sadece devamında eslik ediyorum :) Ha benle ha bensiz :)

Mgas
03-13-2007, 04:58 PM
"ayyy ovvv hmmm" derken?

Ustadım sen anlamazsın sen daha cok ayy ohh off seklinde konularla ugrasıyorsun uzmanlık alanın degil :D

Demir Kağan
03-13-2007, 05:00 PM
Yok, millet yanlış anlamasın da, sonra adımız terbiyesize çıkmasın.

benay
03-13-2007, 05:00 PM
"ayyy ovvv hmmm" derken?
Anla iste ayy ovvv falan ne olabilecegini, anlatmak istemiyorum daha fazla yoksa saga sola bulascaz...

Bunlari okuyanlar dicek alkol yasaklansin...

Mgas
03-13-2007, 05:03 PM
Yok, millet yanlış anlamasın da, sonra adımız terbiyesize çıkmasın.

Buyuyunce anlarsın :D

benay
03-13-2007, 05:09 PM
Buyuyunce anlarsın :D
Buyuklerin kucuklere ogretilmesi gerekenleri ogretmek bir gorevdir, madem sen buyudun anlatsana Demir'e...

Varya biz gece gece sarhos gibi oluyoruz sanki, bizim sayemizde alkolun yasaklanmasi icin destek artacak...

Mgas
03-13-2007, 05:17 PM
Demir ben mi ogreteyim Benay mı ? :D

Gokboru
03-13-2007, 05:23 PM
Mgas penguen hazretlerinden utan bari... Muridlerinin bu hallere dustunu gorse ne yapardi acaba. Kemikleri sizliyor mezarinda adamcagizin

benay
03-13-2007, 05:29 PM
Bu penguen'in sadece imamlikta uzman olacagi diye bir sey yok...

Gokboru
03-13-2007, 05:31 PM
YouTube - kumar postası

icki insani ne hallere dusuruyor.

bunu yaoan benim liseden arkadas oluyor :D

benay
03-13-2007, 05:42 PM
http://youtube.com/watch?v=ySqzlYRaeto

icki insani ne hallere dusuruyor.

bunu yaoan benim liseden arkadas oluyor :D
Yanlis anlama ama biyikli arkadasin baya yakisiklimis masallah...

paylasim icin saol...

Ingiliz sarhos kizlari'da bir kere izlemisdim acaip sasirdim, kavga ediyorlardi yolun ortasinda...

Gokboru
03-13-2007, 05:48 PM
Yanlis anlama ama biyikli arkadasin baya yakisiklimis masallah...

paylasim icin saol...

Ingiliz sarhos kizlari'da bir kere izlemisdim acaip sasirdim, kavga ediyorlardi yolun ortasinda...Ayaralayayim hemen :D ama kurd onceden soyleyeyim.

benay
03-13-2007, 05:52 PM
Ayaralayayim hemen :D ama kurd onceden soyleyeyim.
Yok yok saka yapdim...

Demir Kağan
03-13-2007, 05:54 PM
Yok yok saka yapdim...

Kürt olduğunu duyunca şaka yapmış oldu. :lol:

Gokboru
03-13-2007, 05:54 PM
Yok yok saka yapdim...:D :D :D :D

Mgas
03-14-2007, 02:33 AM
Mgas penguen hazretlerinden utan bari... Muridlerinin bu hallere dustunu gorse ne yapardi acaba. Kemikleri sizliyor mezarinda adamcagizin

Scolfield'ın imzasındaki videoyu izleyin :D

erk
03-14-2007, 04:01 AM
Yasaklanmalıdır secheneğini isharetlememe rağmen, yasaklanmasının imkansız olduğunu bunun sebeplerini belirten yazılar yazdım. alkolün zararları ile ilgili düshüncelerimi gündeme getirdim.
serbest olmalıdır diyen bir arkadashımız burada amacın ne oldıuğunu anladığında o zaman benim oyumu değishtirebilirmisin demesine ''gerek yoktur, oylama nasıl chıkarsa chıksın konunun tartıshılması amaca ulashmaya yeterli olur'' dedim.
Alkol konusu gündeme geldiğinde aklınıza neden önce insan sağlığı değilde islam gelmektedir.
Dünyada farklı dinlere mensup farklı milletlerden bilim adamları alkol zararlıdır demiyorlar mı? yoksa onlarda islam adına mı konushuyorlar.
.....................
Amacım dinsel değerlendirme değil ama, sizin yorumlarınıza,(Din alimi olmadığım ichin) hich yorum yapmadan bu konuda iki ayet ve bir hadisi okuyalım. Buradan ne anlıyorsanız anlayın, Bashka söze gerek yoktur.

'' “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçmez misiniz?" Maide, 90,91 (Diyanetten alıntı)

Bir dinin peygamberinin kendi dinine ters düshmesi mümkün olamaz.
Peygamberimiz (s.a.v) ise “İçkiden sakının, çünkü o, bütün kötülüklerin anasıdır.”
Nesai, Eşribe, 44 (Diyanetten alıntı)
Dedikten sonra din icherisinde alkol lehine bashka gerekcheler aramaya chalıshmak ve farklı yorumlar getirme chabası İslam dininin sahibini sorgulamaya chalıshmaktır.
islama inanıyorum diyen Allahı sorgulayamaz
...................

Alkolün sağlık achısından faydalarına değiniliyor. Doktor veriyorsa (ki Alkolü tavsiye eden doktor pek chıkmaz) kimse bunu eleshtirmiyor ki,
Aynı doktor kanunen yasak olan uyushturucudan yapılan ilachlarıda hastalarına veriyor. Buna da kimse yanlısh demiyor.
Ama kimse aklına estiğinde kafasına göre uyushturucu ilach almıyor. alırsa normal karshılanmıyorda , neden alkol alınca normal karshılanıyor.

Daha bir ileti önce dahi bu bashlıkta amacımın dini veya siyasi olmadığını tekrar belirttim.
Alkol insan sağlığına zararlımıdır, değilmidir. Bu konuda konushun, fikirlerinizi ortaya koyun faydalanalım..
AMATEM nedir? ne ichin kurulmushtur.
Bu kelimenin bashındaki ''A'' harfi alkol değil midir ?
Bu merkezde alkolün neyi tedavi edilmektedir.

Burada ''esrar serbest olmalı mı '' diye bir bashlık achsaydım.
Herkes yasak kalmalıdır diye cevap verirdi. Kimse özgürlükler adına neden serbest olsun diyemezler.
chünkü esrar zararlıdır, peki ya alkol zararlı değil mi? ikiside bağımlılık yapmıyor mu? ikiside beynin fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olmuyormu ? doz ashıldığında ikiside öldürmüyormu ?
Eğer bir madde zararlı ise, (esrarı savunamadığınız gibi ) savunmayın, hele hele reklamını hich yapmayın, kimseyi özendirmeyin, hatta size dostcha tavsiyedir ichmeyin, Yok eğer zararlı değildir diyorsanız ispat ediniz ki herkes ichsin.

sevgi ile

Sayin Mustafa 06,

Nahl-67'de içki "güzel rızk" olarak nitelenirken, Bakara-219'da içkinin faydası da olduğu, ancak zararının daha çok olduğu belirtilir. Nisa-43 'te Kur'an; sarhoşken "ne dediğini bilene kadar namaza yaklaşmayın" diyerek içkiye sadece namaz sırasında yasak getirmektedir. Maide-90'da ise içki toptan yasaklanmıştır.

Yani içki İslamda belli bir zaman içerisinde ve çeşitli evreler içinde yasaklanmıştır. Yani Kuran ilk inmeye başladığı zaman içki İslama göre yasak değildi. Bu değerlendirmeyi yapmak için İslam alimi olmaya gerek yoktur, elinizde Türkçe Kuran varsa bunu anlayabilirsiniz.

Bu zamanla yasaklama ise bazı sarhoşların içki içerek dini vazifelerini yerine getirememeleridir. İnsan kendini bildikten sonra nefsine hakim olduktan sonra İslamda geniş bir özgürlük vardır. Bunu sizde biliyorsunuzdur eminim. Hani bir ablamız diyor ya "kan temiz olacak" diye, bence de "kalp temiz olacak".

Mgas
03-14-2007, 04:13 AM
Bence de akıl temiz olacak :) Kalp sadece bir organ isi dusunmek degil. "Akıl temiz olacak" :D

oğuz
03-14-2007, 07:46 AM
Alkol yasaklansın dediğiniz an arkası gelecektir yasakların :lol:

taliban gama :mrgreen:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 08:13 AM

madem alkol kotuluklerin anası onu yasaklarsak baska yasaklara gerek kalmaz:cool:

oğuz
03-14-2007, 08:16 AM
madem alkol kotuluklerin anası onu yasaklarsak baska yasaklara gerek kalmaz:cool:

Analar doğurgan özellikleri ile karşıt cinslerinden ayrılır...

ebe gama :mrgreen:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 08:18 AM
Analar doğurgan özellikleri ile karşıt cinslerinden ayrılır...

ebe gama :mrgreen:

Oksuz kalan kotulukler gucunu yitirir merak etme:cool:

Demir Kağan
03-14-2007, 08:55 AM

Sonra pantolon giymek yasaklanacak yerine şalvar cüppe sarık kombinasyonu gelecek.

Ardından kadınların hepsi ninjalar gibi olacak.

Ardından şeriatın kestiği parmak acımayacak.

:lol:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 08:56 AM
Sonra pantolon giymek yasaklanacak yerine şalvar cüppe sarık kombinasyonu gelecek.

Ardından kadınların hepsi ninjalar gibi olacak.

Ardından şeriatın kestiği parmak acımayacak.

:lol:

Ule sen seyh misin ki gelecegi gorebiliyorsun(:

Demir Kağan
03-14-2007, 08:59 AM
Ule sen seyh misin ki gelecegi gorebiliyorsun(:

Yok, isteklerini biliyorum. :lol:

Gokboru
03-14-2007, 09:05 AM
Ule sen seyh misin ki gelecegi gorebiliyorsun(:Seyhler gelecegi mi goruyorlarMIS? :D :D

Dulkadiroglu
03-14-2007, 09:06 AM
Yok, isteklerini biliyorum. :lol:

Ule ule isteklerini nerden biliyorsun yoksa sen de mi tarikattasın(:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 09:07 AM
Seyhler gelecegi mi goruyorlarMIS? :D :D

Onlar "kalp gozu"yle her bir seyi gorurler...yaaaaaaaa sen ne sandınnnn...carpılırsın uyarmadı deme:cool:

Gokboru
03-14-2007, 09:14 AM
Onlar "kalp gozu"yle her bir seyi gorurler...yaaaaaaaa sen ne sandınnnn...carpılırsın uyarmadı deme:cool:Kalp Gozu mu o programın hastasıyım. :D

Demir Kağan
03-14-2007, 09:15 AM
Ule ule isteklerini nerden biliyorsun yoksa sen de mi tarikattasın(:

Kürt gibi ne uleliyorsun yav ellaaam. :lol:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 09:17 AM
Kürt gibi ne uleliyorsun yav ellaaam. :lol:

doguda boyle konusanlar var ama sadece kurdler ulelemez...neyse ortak noktam ne kadar az olursa o kadar iyi(: zaman ulemenin degil ulumanın zamanı(:

Gokboru
03-14-2007, 09:27 AM
Aaauuuuuuuuuuvvv :D

Dulkadiroglu
03-14-2007, 10:07 AM
Aaauuuuuuuuuuvvv :D

Cakallar korksun senden(:

yavuz
03-14-2007, 12:16 PM
Cakallar korksun senden(:

Bozkurt olmak kolay mı... :cool:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 12:22 PM
Bu biraz iri herhalde diğer çakallara göre? :lool:

Bozkurt olmak kolay mı... :cool:

Ulkeni seviyorsan ve bu ugurda hic bir guclukten yılmıyorsan,kendini,dusuncelerini ifade edebilecek ve savunabilecek kadar da bilgiliysen ha bir de ulumayı biliyorsan pek ala Bozkurt olabilirsin(:

Demir Kağan
03-14-2007, 12:29 PM
yavuz, haddini aşıyorsun.

yavuz
03-14-2007, 12:36 PM
yavuz, haddini aşıyorsun.

:masha:

Aman, Allah nazardan saklasın!..

:amin:

Scofield
03-14-2007, 12:41 PM
AKP'nin genclik kollarindan bu uye... Recep Tayyip "internet'e el atacagiz" demisti ya... :D

Dulkadiroglu
03-14-2007, 12:41 PM
Arkadaslar lutfen kırıcı sozler soylemeyelim birbirimize...

yavuz
03-14-2007, 12:44 PM
AKP'nin genclik kollarindan bu uye... Recep Tayyip "internet'e el atacagiz" demisti ya... :D

:lool: Ya tabi... Ben Türkiye Hükümeti'nin adamıyım, sen, İsrail'in!.. Turan'ın sınırlarını açıklasana, Çin Seddi'nden, Haifa'ya, Tel Aviv'e, oralardan da New York'a kadar değil mi? :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

(Demir Kağan, benim iletimi silmiş, Scofield'ınki, nedense duruyor... Nedense artık; nedense...)

yavuz
03-14-2007, 01:00 PM
Neyse... Başlığın selameti için konuşalım(en azından ben) biraz...

Alkol yasaklanmalı mı?

Türkiye'de evet...

Çünkü... (mustafa06 ağabeyimin imzası...)

Alkol ,
Müslümanlara haram kılınmıshtır.
............
Batı toplumlarında su yerine ichilir.
........................
Artık alkolün insan sağlığına zararları Bilimsel olarakta ispatlanıyor ki, alkol kötülüklerin anasıdır.

Mgas
03-14-2007, 01:03 PM
Neyse... Başlığın selameti için konuşalım(en azından ben) biraz...

Alkol yasaklanmalı mı?

Türkiye'de evet...

Çünkü... (mustafa06 ağabeyimin imzası...)

Alkol ,
Müslümanlara haram kılınmıshtır.
............
Batı toplumlarında su yerine ichilir.
........................
Artık alkolün insan sağlığına zararları Bilimsel olarakta ispatlanıyor ki, alkol kötülüklerin anasıdır.

İyide Turkiye islam devleti degil ki :) Laik bir devlet :) (Tam laik de denmez ya yarı-laik )

yavuz
03-14-2007, 01:08 PM
İyide Turkiye islam devleti degil ki :)

Bana ne, bana ne... İnanmam :lol: ;)

Laik bir devlet :)

Bak buna inanırım... Cumhurbaşkanı Hazretleri inandırdı. :(

(Tam laik de denmez ya yarı-laik )

Buna da inanmam... Aksine, yüzde ikiyüz laik! ;)

Mgas
03-14-2007, 01:13 PM
Bana ne, bana ne... İnanmam :lol: ;)

Bak buna inanırım... Cumhurbaşkanı Hazretleri inandırdı. :(

Buna da inanmam... Aksine, yüzde ikiyüz laik! ;)

Yuzde ikiyuz :D:D:D Sen laik devlet gormemissin Yavuz. Laik devletlerde oyle kurban bayramında tatil falan olmaz milletin kimliginde dini yazmaz...Yani biz yarı-laik bir devletiz :)

Birde niye inanmıyorsun ki? Gecenlerde sozunu wallpaper yaptıgın Ata nın icraatı bu laiklik.

Dulkadiroglu
03-14-2007, 01:21 PM
Yuzde ikiyuz :D:D:D Sen laik devlet gormemissin Yavuz. Laik devletlerde oyle kurban bayramında tatil falan olmaz milletin kimliginde dini yazmaz...Yani biz yarı-laik bir devletiz :)

Birde niye inanmıyorsun ki? Gecenlerde sozunu wallpaper yaptıgın Ata nın icraatı bu laiklik.

Su tatil ornegine cevap vermistim hala ısrar ediyorsun...eger Laiklik senin dedigin gibiyse ki degil hic bir millet laikligi istemez...neden istesin ki...inanc ozgurlugunden cok kısıtlayıcı bir hali var...sen laikligi boyle gosterirsen laiklik dusmanlarının ekmegine yag surersin...laiklik ne laiklik dusmanlarının ne de din dusmanlarının anlattıgı gibidir...esasında halkının inancını guvence altına almaya ve rahat sekilde inanclarını yasamalarını amaclar;) Bunu inancları geregi baslarını ortenlerin egitim hakkını alarak yapmaz;) Bu yuzdendir ki su an Turkiye'de laiklik yok sadece somurulen bir terim var...

Mgas
03-14-2007, 01:31 PM
Su tatil ornegine cevap vermistim hala ısrar ediyorsun...eger Laiklik senin dedigin gibiyse ki degil hic bir millet laikligi istemez...neden istesin ki...inanc ozgurlugunden cok kısıtlayıcı bir hali var...sen laikligi boyle gosterirsen laiklik dusmanlarının ekmegine yag surersin...laiklik ne laiklik dusmanlarının ne de din dusmanlarının anlattıgı gibidir...esasında halkının inancını guvence altına almaya ve rahat sekilde inanclarını yasamalarını amaclar;) Bunu inancları geregi baslarını ortenlerin egitim hakkını alarak yapmaz;) Bu yuzdendir ki su an Turkiye'de laiklik yok sadece somurulen bir terim var...

Laik devlet din ile ugrasmaz :) Devlet kurban bayamında bayramı din oyle istiyor diye degil halk oyle istiyor diye yapar ;) Laik devleti ilgilendirmez bireyin dini, kimligine yazmaz dinini. :)

Laikligi oyle milletin basından ortusunu alan birsey gibi tanıtmadım ve boyle tanıtanlara da hep karsı cıktım.

Scofield
03-14-2007, 01:43 PM
gec babam basimiza faziletler refahcilar akepeciler metin kaplancilar kazancilar gele gele laikligimiz de bitti. sanirim Turkiye 1960-70'lerde daha moderndi...

Mgas
03-14-2007, 01:51 PM
gec babam basimiza faziletler refahcilar akepeciler metin kaplancilar kazancilar gele gele laikligimiz de bitti. sanirim Turkiye 1960-70'lerde daha moderndi...

AKP nin asırı islam uyguladıgı falan yok ılımlı-islam uyguluyorlar. Daha kimseyi kefere etmislikleri yok, nurcu falan da degiller. Din ile karsımıza da gelmiyorlar.

Gokboru
03-14-2007, 01:52 PM
Bozkurt olmak kolay mı... :cool:Yok kolay degil aksama kadar IT, KOPEKLE ugrasiyoruz... Laf anlatmaya calisiyoruz onlara...

Dulkadiroglu
03-14-2007, 02:04 PM
Laik devlet din ile ugrasmaz :) Devlet kurban bayamında bayramı din oyle istiyor diye degil halk oyle istiyor diye yapar ;) Laik devleti ilgilendirmez bireyin dini, kimligine yazmaz dinini. :)

Laikligi oyle milletin basından ortusunu alan birsey gibi tanıtmadım ve boyle tanıtanlara da hep karsı cıktım.

Din ile ilgilenmeden nasıl halkına din ozgurlugu saglayabilir(:

Laiklikte devlet din kurallarına gore yonetilmez...ceza yasasını mesela bir dine gore duzenlemez ama bu ateist bir tutum icine girecegi anlamına gelmez(:...İdareciligin altın kuralıdır halkını anlamak...sen halkının inancıyla ilgilenmezsen sadece kendini idare edersin...

Mgas
03-14-2007, 02:12 PM
Din ile ilgilenmeden nasıl halkına din ozgurlugu saglayabilir(:

Laiklikte devlet din kurallarına gore yonetilmez...ceza yasasını mesela bir dine gore duzenlemez ama bu ateist bir tutum icine girecegi anlamına gelmez(:...İdareciligin altın kuralıdır halkını anlamak...sen halkının inancıyla ilgilenmezsen sadece kendini idare edersin...

Laiklik: Devlet ve din islerinin birbirinden ayrılması. (degil mi ?) Zira bize boyle ogretildi hep :)

Bir bayramın resmi tatil edilmesi bir devlet isidir. Dini gunlerde resmi tatil yapılır mı laik devletlerde ? :D

Ben su an icinde bulundugumuz sisteme karsı degilim "tam laiklige gecelim" falan dedigim de yok. Maksadım icinde bulundugumuz durumu tarif etmek ;)

Dulkadiroglu
03-14-2007, 02:24 PM
Laiklik: Devlet ve din islerinin birbirinden ayrılması. (degil mi ?) Zira bize boyle ogretildi hep :)

Bir bayramın resmi tatil edilmesi bir devlet isidir. Dini gunlerde resmi tatil yapılır mı laik devletlerde ? :D

Ben su an icinde bulundugumuz sisteme karsı degilim "tam laiklige gecelim" falan dedigim de yok. Maksadım icinde bulundugumuz durumu tarif etmek ;)

Fransada Noel tatili yok mu?

Gokboru
03-14-2007, 02:28 PM

Ben su an icinde bulundugumuz sisteme karsı degilim "tam laiklige gecelim" falan dedigim de yok. Maksadım icinde bulundugumuz durumu tarif etmek ;)Mgas bayram tatillerinin laiklikle ne alakasi var? Halkimiz musluman ve Islam geleneklerine gore yasiyorlar. Bu yuzden o gunler tatildir. Laiklik din ve siyaset'in birbirinden bagimsiz hareket etmesidir. Dinin toplumdan soyutlanmasi degil!!! Din ile siyaset yapanlarin dinimizi nasil somurdugunu, nasil kendi cikarlari icin bir oyuncak haline getirdiklerini goren Ata'miz cozumu laik devlet duzeninde bulmustur. Ancak bazi orumcek beyinliler(Burada hem seriatcilara hem de sozde Ataturkculere sesleniyorum) bu duzeni kendilerince giydirip, susleyip pazarliyorlar. Turk milleti bunlarin cezasini bir gun elbet verecektir.

Scofield
03-14-2007, 02:41 PM
islam ve sarap

Kuran’da yazili mucizeyi bilim 2006'da kesfetti.

Kuran-i Kerim'in Nahl Suresi 67. ayetinin tercümesi söyle:

"Hurmaliklarin meyvelerinden, üzümlerden de sarhos edici bir icecek ve güzel bir rısk elde edersiniz. Iste bunda, aklini isleten bir topluluk icin kesin bir mucize vardir."
(Ceviri: Prof. Yasar Nuri Öztürk)

Yasar Nuri Hoca böyle cevirmis.
Elmalili Hamdi Hoca’nin meali de üc asagi bes yukari böyle.

Gectigimiz haftalarda Harald Tribune'den bir makale basligi:

"Saraptaki madde bol kalorili yemeklerin kötü etkilerini önlüyor."

Harvard Tip Okulu ve Amerikan Ulusal Yaslanma Enstitüsü arastirmacilari, kirmizi sarapta bulunan resveratrol denen dogal maddenin zengin kalorili ve bol yagli yemeklerin kötü etkilerini yok ettigini ve ömrü uzattigini kesfetmisler.

Her gün düzenli alinan resveratrol, obezite kaynakli rahatsizliklarin, hatta ölümlerin caresi oluyor.

Resveratrol üzümün kabugunda, dolayisi ile kirmizi sarapta bulunan bir madde ve bu madde, ünlü bilim dünyasinda "Fransiz Paradoksu" diye bilinen celiskinin büyük anlamda cözümü. Fransizlar, zengin ve en yagli yemekler yiyen bir millet olduklari halde, Amerikalilara göre cok daha az kalp hastaliklarina yakalaniyorlar.

Yemekte icilen kirmizi saraptaki resveratrol, bol yagli, bol kalorili yemeklerin kötü etkisini yok ediyor.

Arastirmacilar bir gurup deney faresini, yüzde 60'i yaglardan olusan bir diyetle beslediler. Fareler, fare türü icin orta yas demek olan, bir yasindaydilar.

Beklendigi gibi fareler bir süre sonra seker hastasi oldular, karacigerleri büyüdü ve standart beslenen farelere göre daha erken ölmeye basladilar.

Bir baska gurup fare de ayni diyetle beslendiler, ama onlara ayni zamanda büyük dozlarda resveratrol verildi. Bu fareler de normalin üstünde simanladilar. Ne var ki bunlarin kan sekerlerinde ve insilün üretimlerinde degisme olmadi. Seker hastasi olmadilar. Karacigerleri büyümedi. En önemlisi saraptaki bu madde farelerin hayatini cok kesin bir sekilde uzatti.

Resveratrol alan fareler, normal beslenen ve normal yasam süren farelerden de daha uzun yasadilar. Yani hem dilediklerince yediler, hem de uzun yasadilar.

Arastirmacilar resveratrolun farelerin fiziksel yasam kalitelerine nasil etki ettigine de baktilar.

Farelerin denge ve fiziksel gücünü deneyen bir test var. Dönen bir cubuk üzerinde düsmeden yürüme süreleri ölcülüyor.

Resveratrol alan fareler yaslandikca daha basarili olmaya basladilar ve normal beslenen genc farelerle ayni formu muhafaza ettiler.

Arastirmalar resveratrolun, sadece ömrü uzatmakla kalmadigini, kansere karsi, virüs hastaliklarina karsi, atesli, iltihapli hastaliklara karsi, sinirlerin ve sinir sisteminin muhafizi, yani her derde deva tam bir mucize madde oldugunu gösteriyor.

Simdilik asilmasi gereken sorun su:

Kirmizi sarabin litresinde 1.5 ile 3 miligram resveratrol var. Farelerle ayni etki icin normal kiloda bir insanin günde 10 ile 20 sise arasi sarap icmesi lazim.

Bu kadar fazla alkol alindiginda resveratrolun etkisi ne olur, bilinmiyor.

Nahl suresinin 67. ayetinde haber verilen "Kesin mucize" nin "Aklini isleten topluluk" tarafindan nihayet kesfedildigi belli. Bu mucizeyi cözmek icin 2006 yilini bekleyen bilim, resvetrol hapini da herhalde kisa zamanda gerceklestirir.

Mgas
03-14-2007, 02:45 PM
Devlet toplumun o gunun tatil yapılması istegine saygı duyar ve tatil yapar. Yani yarın cıkıp millet "biz tatil istemiyoruz" derse o gun de tatil olmaz. Devlet cıkıp "beni ilgilendirmez o gun dini gundur bayram olacak" demez :)

Burada devlet ile din surtusmuyor zaten. Burada devleti ilgilendiren milletin istegi dini degil.

Ancak Turkiye'de dedigim gibi kimliginizde dahi dininiz yazar halbuki bunu laik bir devlet yapmaz.

Devlet milleti icin vardır millete hizmet ile yukumludur cıkıp birileri "banane lan sizden" diyemez zati :)

Benim bahsettigim durum bu degil laikligin acık kavramı. Tam katı-laik bir devlet din ile hic mi hic ugrasmaz. Oyle kimligine dinini yazalım falan...Bu sebeple diyorum Turkiye yarı-laik sayılır.

Ha bu sistemi birileri kendine gore yorumlar kendiler ekmek cıkarmaya calısır ki su anda calısıyorlar. Onlar onların kendi safsatalarıdır. Cahil halkı etkiler. Bilgili insanlar onun bunu safsatası ile ugrasmaz. Acar,okur,ogrenir onun bunun tarafından kullanılmaz asıl olana iner.

Ben laikligi kendime gore yorumlamıyorum zaten oldugu gibi kavramından bahsediyorum.

Karayılan
03-14-2007, 02:53 PM
Devlet toplumun o gunun tatil yapılması istegine saygı duyar ve tatil yapar. Yani yarın cıkıp millet "biz tatil istemiyoruz" derse o gun de tatil olmaz. Devlet cıkıp "beni ilgilendirmez o gun dini gundur bayram olacak" demez :)

Burada devlet ile din surtusmuyor zaten. Burada devleti ilgilendiren milletin istegi dini degil.

Ancak Turkiye'de