PDA

View Full Version : Tavsiye edeceginiz Kitaplar

Darvesh
03-12-2007, 06:39 AM
Selam Arkadaslar,

Türklerin ulusal karakterini anlamak, bir de kendim Türkcemin daha gelistirmek amaciyle Türk edebyatini okumak isitiyorum.

Ama Sanat Uzun, Hayat Kısa oldugu icin, Türk edebyatini sadece en iyi temsilcilerini, klasikleri okumaliyim. Orta okul programinda türkler hangi yazicileri okumali, hangi eserleri?

Önceden tesekürler,

P.s. Yine de, Internetda nerede bulabilirim türk yazarlarini? Online kutubhaneler var mi?

P.s.s. "Hababam sinfi" ni nereden indirabilirim? :)

Kaptan-i Derya
03-12-2007, 03:53 PM
Türk edebiyat'i icin Kurshad, BOZ-OK ve Gürkan abiler sana yardimci olurlar, zira Gürkan abinin bi konusu var "kaldim kitablar arasinda" diye.
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=31652

Hababam sinifi yada birsürü klasik Türk filmine benim imzamdan online bakarsin, veyahut google'dan aratinca shipshak bulursun :)

http://www.el-forum.com/hababam-sinifi-eski-serisi-6-filmlik-seri-avi-t12812.html
burasini buldum mesela ama üyelik gerektiriyo.

Demir Kağan
03-13-2007, 03:44 AM
Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Kiralık Konak ve Peyami Safa - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu kitaplarını tavsiye ederim.

Online kütüphaneler hakkında bir bilgim yok ancak sizin için araştırabilirim.

Bu arada, bu Türkçe nereden böyle, maaşallah. :)

EGETÜRK
03-13-2007, 11:42 AM
Y.K.Karaosmanoğlu:Yaban...

Dulkadiroglu
03-13-2007, 11:44 AM
Kurban Said-Ali ve Nino...sadece Azerbaycanı degil tum dunyayı etkilemis cok guzel bir yapıt...

Gokboru
03-13-2007, 11:56 AM
Huseyin Nihal Atsiz'in Deli Kurt romanini oneririm
Romancilik yetenegi tartisilmaz bir yazardir.
Ayrica, Halide Edip Adivar Sinekli Bakkal ve Yeni Turan romanlari da en begendiklerim arasindadir...

afsharkizi
03-13-2007, 12:30 PM
bence cok iyi yazar olan kisi Oktay Sinanoglu en iyisi onun kitaplarina gøz atmak türkler ve türklük ile ilgili cok güzel kitaplari var...

timurlenk
03-13-2007, 12:43 PM
turk edebiyatını ustadı vede en buyuk yazarı (turkiye icin gecerli) peyami safa dır... kendisi turk edebiyatını piri olup mesela orhan pamukyanın yazdıgı kitaplar onunkiler yanıda ancak cuce kalır...

eflatunn
03-13-2007, 12:47 PM
Selam Arkadaslar,

Türklerin ulusal karakterini anlamak, bir de kendim Türkcemin daha gelistirmek amaciyle Türk edebyatini okumak isitiyorum.

Ama Sanat Uzun, Hayat Kısa oldugu icin, Türk edebyatini sadece en iyi temsilcilerini, klasikleri okumaliyim. Orta okul programinda türkler hangi yazicileri okumali, hangi eserleri?

Önceden tesekürler,

P.s. Yine de, Internetda nerede bulabilirim türk yazarlarini? Online kutubhaneler var mi?

P.s.s. "Hababam sinfi" ni nereden indirabilirim? :)

Eğer Türkçeyi çok iyi bilmiyorsanız Milli Edebiyat döneminden bugüne kadar olan eserleri okumanızı öneririm.Çünkü öncesinde sanatlı ve yoğun bir anlatım olduğu için biraz karışık gelebilir.Önerebileceklerim ise:
1.Reşat Nuri Güntekin : Yaprak Dökümü,Çalıkuşu,Acımak
2.Peyami Safa : Fatih - Harbiye,Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
3.Sait Faik Abasıyanık : Semaver

Şimdilik aklıma bunlar geldi.Bana kalırsa bu kitapları satın alıp okumanızı öneririm.Online kütüphaneler elinize kitabınızı alıp, koltuğunuza kurulup,kahvenizi yudumlayarak kitap okumanın tadını veremeyebilir.Naçizane bir öneri sadece.
Keyifli okumalar. ;)

Mgas
03-13-2007, 01:16 PM
Savas Sanatı (Sun Tzu) / Gidinde alın kitapcıdan :D Ben tee Malatya'da bulmusum kitabı ;)

Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:24 PM
Savas Sanatı (Sun Tzu) / Gidinde alın kitapcıdan :D Ben tee Malatya'da bulmusum kitabı ;)

Elin cinlisinin kitabını alıp napıcaz...nihayetinde Turkler az orduyla cogunu tepeledi(:

Mgas
03-13-2007, 01:26 PM
Elin cinlisinin kitabını alıp napıcaz...nihayetinde Turkler az orduyla cogunu tepeledi(:

Evet onlarda bundan uzun uzun bahsetmisler ozellikle onun icin alın. Bunlara bir taktikler uygulamısız ki off :D Objektif bir kitap yani :)

Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:34 PM
Evet onlarda bundan uzun uzun bahsetmisler ozellikle onun icin alın. Bunlara bir taktikler uygulamısız ki off :D Objektif bir kitap yani :)

Neyse o zaman korsanını alın da çin ekonomisine yardım etmeyin:Padamlar amma zeki Turklere kaybetteikleri savası Turklere anlatıp Turklerin parasını alıyorlar(:

eflatunn
03-13-2007, 01:34 PM

Studiosus Türk Edebiyatından kitap isimleri istemiş.
Klasikleri okumalıyım diyor.O sebeple Türk Edebiyatından örnek verirsek iyi olur.

Mgas
03-13-2007, 01:43 PM
Neyse o zaman korsanını alın da çin ekonomisine yardım etmeyin:Padamlar amma zeki Turklere kaybetteikleri savası Turklere anlatıp Turklerin parasını alıyorlar(:

Ben baya aradım internetten bulamadım :) Bakın bir korsanlarına.

Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:46 PM
Ben baya aradım internetten bulamadım :) Bakın bir korsanlarına.

Bulunur bulunur(:madem az bulunan bir kitap korsanını basalım cinlileri zarara sokalım(:yine isletmeci ve seytan damarlarım kabardı:P(:

Mgas
03-13-2007, 01:48 PM
Studiosus Türk Edebiyatından kitap isimleri istemiş.
Klasikleri okumalıyım diyor.O sebeple Türk Edebiyatından örnek verirsek iyi olur.

Bunu da okusun zararı yok :)

Mgas
03-13-2007, 01:55 PM
Bulunur bulunur(:madem az bulunan bir kitap korsanını basalım cinlileri zarara sokalım(:yine isletmeci ve seytan damarlarım kabardı:P(:

"Emege saygı" ustadım. Emek emektir. Cinliler yaptı,Ruslar yaptı...Emege saygı

(Diyene bak hele! Ayda indirdigim yapıtların fiyatı en az 200 dolardır :D )

Dulkadiroglu
03-13-2007, 01:58 PM
"Emege saygı" ustadım. Emek emektir. Cinliler yaptı,Ruslar yaptı...Emege saygı

(Diyene bak hele! Ayda indirdigim yapıtların fiyatı en az 200 dolardır :D )

Ulke menfaati mi-ayrıca benim de menfaatim soz konusu:D- emege saygı mı??? tabi ki ilki:P(:

Bu arada sen de korsan isindesin galiba((:

Mgas
03-13-2007, 02:12 PM
Ulke menfaati mi-ayrıca benim de menfaatim soz konusu:D- emege saygı mı??? tabi ki ilki:P(:

Bu arada sen de korsan isindesin galiba((:

Bir arkadasım ki kendisi surekli uzerinde kurtce "Ozgur Politika" yazan bir penye giyer :) Bu bolgenin en cok bilinen kitap korsancılarındandır o ise bulasmıslıgım var. Zamanın korsan sinema bileti isine girmisligimde var. Zati film Turkiye'ye gelmeden biz 30 kere izliyoruz :P Yanısıra cesitli albumleri de cesitli albumler satan dukkanlara korsan sekilde vermisligim var :) (Ozellikle bu Ceza'nın Turkiye'ye gelmeyen albumlerini)

Yani cocukkene girmedigim pek illegal is kalmadı ama artık buyuduk dershaneye gidiyoruz namuslu para kazanacagız insallah :P (Daha bir sicilim de yok tam zamanında bıraktım :P )

yavuz
03-14-2007, 12:55 PM
Tarık Buğra - Gençliğim Eyvah
Yakup Kadri - Yaban
Necip Fazıl - Ulu Hakan Abdülhamit Han
Necip Fazıl - Babıali
Metal Fırtına :lol:

Üstad Necip Fazıl'ın dediğine göre, o dönemin kısır edebiyatı içerisinde yakın arkadaşı Peyami Safa'nın eserleri diğerlerine nazaran iyiymiş... Doğru-dürüst bir mahsul verememiş edebiyatımız o dönemden beri, ama en iyisi o diyor Üstad!.. Okumadım ama... :lol:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 01:01 PM
Bir arkadasım ki kendisi surekli uzerinde kurtce "Ozgur Politika" yazan bir penye giyer :) Bu bolgenin en cok bilinen kitap korsancılarındandır o ise bulasmıslıgım var. Zamanın korsan sinema bileti isine girmisligimde var. Zati film Turkiye'ye gelmeden biz 30 kere izliyoruz :P Yanısıra cesitli albumleri de cesitli albumler satan dukkanlara korsan sekilde vermisligim var :) (Ozellikle bu Ceza'nın Turkiye'ye gelmeyen albumlerini)

Yani cocukkene girmedigim pek illegal is kalmadı ama artık buyuduk dershaneye gidiyoruz namuslu para kazanacagız insallah :P (Daha bir sicilim de yok tam zamanında bıraktım :P )

Hakkında gerekli islemleri yaptırıcam:P(:

Ya aslında ben de İbrahim Tatlıses ve Ahmet Kaya'nın korsanlarını satmaya baslamayı dusunuyorum(: maksat millet korsanını alsın magara adamları zarara gecsin(:

Dulkadiroglu
03-14-2007, 01:09 PM
Emine Isınsu-Cicekler de Buyur

Ayse Kulin-Nefes Nefese

Osman Pamukoglu-Unutulanlar Dısında Yeni Bir Sey Yok

Mehmed Arif-Basımıza Gelenler

Gokcen Catlı-Babam Catlı

Hasan Cemal-Kurdler

Mustafa Necati Sepetcioglu-Bu Atlı Gecide Gider...

Ahde Vefa
03-14-2007, 01:31 PM
Nutuk - Ataturk

9 isik - Alparslan Turkes

Mgas
03-14-2007, 01:33 PM
Hakkında gerekli islemleri yaptırıcam:P(:

Ya aslında ben de İbrahim Tatlıses ve Ahmet Kaya'nın korsanlarını satmaya baslamayı dusunuyorum(: maksat millet korsanını alsın magara adamları zarara gecsin(:

Bak kuyruk var gormuyon mu :) Sıraya gec bir :P

METE
03-14-2007, 01:57 PM
Cin Ali

http://zevk.com/zevk/komik/cinali/images/kapak2.jpg

Dulkadiroglu
03-14-2007, 01:59 PM
Bak kuyruk var gormuyon mu :) Sıraya gec bir :P

Bence birlikte satarsak daha basarılı oluruz:P(:

Mgas
03-14-2007, 02:01 PM
Bence birlikte satarsak daha basarılı oluruz:P(:

Yok ben artık kendime calısıyorum sade :) Daha degisik ideolojilerim var :D Oss ile ugrasıyorum artık :P

Dulkadiroglu
03-14-2007, 02:13 PM
Yok ben artık kendime calısıyorum sade :) Daha degisik ideolojilerim var :D Oss ile ugrasıyorum artık :P

Hangi bolumu istiyorsun acaba?Korsancılıkla ilgili bir seyler sec cok para var bu iste((:

Mgas
03-14-2007, 02:18 PM
Hangi bolumu istiyorsun acaba?Korsancılıkla ilgili bir seyler sec cok para var bu iste((:

siyasal bilimler ve kamu yonetimi :)

Korsancılıktan para kazanmak isteseydim yada genel olarak illegal islerden para kazanmak isteseydim su an bayagı bir birikim yapmıstım,yapıyordum :) Ben yolumu bulmus adamlardandım ancak bazı gunlerim oldu hayatın anlamını daha iyi kavrayabildim. Bıraktım :) Bazen "anııılar insanı kovalarlar" ancak ben yolumdan sasmıyorum sasırtma beni Dulkadiroglu :)

Dulkadiroglu
03-14-2007, 02:21 PM
siyasal bilimler ve kamu yonetimi :)

Korsancılıktan para kazanmak isteseydim yada genel olarak illegal islerden para kazanmak isteseydim su an bayagı bir birikim yapmıstım,yapıyordum :) Ben yolumu bulmus adamlardandım ancak bazı gunlerim oldu hayatın anlamını daha iyi kavrayabildim. Bıraktım :) Bazen "anııılar insanı kovalarlar" ancak ben yolumdan sasmıyorum sasırtma beni Dulkadiroglu :)

Yakısır kardesime korsan kitap satan bir dukkan acarız ben isletirim sen yonetirsin(:

Hem bak sadece PKKya yardım edenlerin kasetlerini satarız boylelikle isimiz legal olur daha dogrusu haklı olur(:

Sana dogru yolu gostermeye calısıyorum Mgas:twisted:

Mgas
03-14-2007, 03:05 PM
Yakısır kardesime korsan kitap satan bir dukkan acarız ben isletirim sen yonetirsin(:

Hem bak sadece PKKya yardım edenlerin kasetlerini satarız boylelikle isimiz legal olur daha dogrusu haklı olur(:

Sana dogru yolu gostermeye calısıyorum Mgas:twisted:

Eveet bu iste henuz cok ham oldugun belli :D

Bu isler dukkanda yapılmaz sabahtan gider bulursun kendine bir kose acarsın kitaplarını ;)

PKK ile boyle mucadele edecegime okuyup daha etkin bicimde mucadele ederim. Daha etkili olur degil mi ?

Dulkadiroglu
03-14-2007, 03:30 PM
Eveet bu iste henuz cok ham oldugun belli :D

Bu isler dukkanda yapılmaz sabahtan gider bulursun kendine bir kose acarsın kitaplarını ;)

PKK ile boyle mucadele edecegime okuyup daha etkin bicimde mucadele ederim. Daha etkili olur degil mi ?

Dukkan acıp "Dulkadiroglu Korsan Kasetcilik" diye tabela asmıcaz herhalde(:tezgah altı diye bir terim var duymadın mı hic(:

korsancılık okumana engel degil...hem oku hem ekonomilerine zarar ver:twisted:

Mgas
03-14-2007, 03:35 PM
Dukkan acıp "Dulkadiroglu Korsan Kasetcilik" diye tabela asmıcaz herhalde(:tezgah altı diye bir terim var duymadın mı hic(:

korsancılık okumana engel degil...hem oku hem ekonomilerine zarar ver:twisted:

Tezgah altı diye bosuna dememisler. Dukkanda tezgah mı acacan Allahalla :D Tezgah sokakata acılır :P

Dulkadiroglu
03-14-2007, 03:39 PM
Tezgah altı diye bosuna dememisler. Dukkanda tezgah mı acacan Allahalla :D Tezgah sokakata acılır :P

Biz de raf altı acarız o zaman dukkanda:P:P:Pneyse buna cozum bulunur hic olmadı gizli bolme yaparız(:

Mgas
04-01-2008, 02:27 PM
Muharrem Ergin - Orhun Abideleri.

Orta Asyadaki saf Turkce uzerine harika bir sozluk calısması. Aynı zamanda Orhun Abidelerin orijinal hali,resimleri,gunumuz Turkcesi ile anlatımı da mevcut. Ama bence kitabı onemli kılan saf Turkce alanında sozluk calısması niteliginde olması. Bu konudaki calısmalar cok az.

cok guzel bir calısma, kesinlikle edinin.