PDA

View Full Version : Does anybody have an experience of travelling with SWORD???

Prodigy
03-13-2007, 10:00 PM
Rebyata u menya mladshiy brat poklonnik vsyakih tam kendo, shmendo-- koroche samurayskaya galimatya. On v Tashkente poluchil chyorniy poyas treniruyas na derevyashkah. Vot i ya yemu hochu privezti yaponskiy mech (sport inventar.) v kachestve podarka.

U kogo nibud yest opit provozit Mech v Tashkentskom aeroportu? Nado li kakiye nibud spravki?

-Resident-
03-14-2007, 05:38 PM
Bagajda bo`lsa olib ketaverasangiz kerak hech qanday muammosiz agar suvenir bo`lsa va deklaratsiyaga yozish shart va qaerdan olinganligini tasdiqlovchi chekmi shunga o`hshash narsa bo`lish kerak bo`lsa kerak menimcha.
Bir do`stim boshqa davlatga ikkita samurayskiy qilich olib ketgan hech qanday muammosiz lekin O`zbekistonga emas bizni bojhona sovuq qurollar mumkin emas deb olib qo`yishi ham hech gap emas...

Prodigy
03-15-2007, 11:18 AM
Bagajda bo`lsa olib ketaverasangiz kerak hech qanday muammosiz agar suvenir bo`lsa va deklaratsiyaga yozish shart va qaerdan olinganligini tasdiqlovchi chekmi shunga o`hshash narsa bo`lish kerak bo`lsa kerak menimcha.
Bir do`stim boshqa davlatga ikkita samurayskiy qilich olib ketgan hech qanday muammosiz lekin O`zbekistonga emas bizni bojhona sovuq qurollar mumkin emas deb olib qo`yishi ham hech gap emas...

shunisini uylab utiribman de-e. Undan tashqari ichkariga olib kirib yana kiyimlarimni yechirtirmasa buldi... uyat buladi ku butun boshli qarindoshlar oldida, haha :))

rosefire
03-15-2007, 11:41 PM
Bagajizga joyleng keturadi. men ham swordmasku suvinir pichoqlar op kegandim hech qande problemasiz yetib keldi. rosa qo'rqitishgandi op ketsa bo'maskan deb. samolyotga o'ziz bilan op chiqishiz mumkin mas holos.:D

Royal
03-16-2007, 03:35 AM
Rebyata u menya mladshiy brat poklonnik vsyakih tam kendo, shmendo-- koroche samurayskaya galimatya. On v Tashkente poluchil chyorniy poyas treniruyas na derevyashkah. Vot i ya yemu hochu privezti yaponskiy mech (sport inventar.) v kachestve podarka.

U kogo nibud yest opit provozit Mech v Tashkentskom aeroportu? Nado li kakiye nibud spravki?
chamadonda pichoqla boriydi: darrow sorashdi nima bu dip, kuhonnie utvat deganimdan keyin ochishmadi...

sanam yoz: kuhonnie utvar dip...lekin oborilmagani maqul, nima qisayam sovuq qurol, bilmasdan bir nima qip qoyishi mumkin, palakat oyoq ostida deyiashadi...

Guardian
03-19-2007, 09:08 AM

The best bet would probably be, get it done via Intgernational Mail carriers, e.g. DHL, TNT or UPS

PHOENIX
03-19-2007, 10:18 AM
I didn't have any problems with such issue. When I had a flight to Tashkent, I was carrying Katana sword (samurai stuff), which was almost the size of my huge suitcase. Of course I mentioned it in declaration.
While travelling back to US, I was carrying our national "qilich" :). At immigration check-point I was asked what this is, and I said "Oh, this is our national knife, it's a present for my colleague bla bla bla..." :)

Abu-Hafiza
03-19-2007, 10:24 AM

Ne znayu pro Tashkent, no iz Turcii v UK ya s sabley letal. Kogda sprashival, mne govorili chto yesli sablya v bagaje to mojno letat'. Zapret na perevozku tol'ko v ruchnom bagaje a v bolshom mojno.
No kak ya skazal, v tashkente ne vsegda pravila sovpadayut :D

Vezunchik
03-19-2007, 01:59 PM
Ne znayu pro Tashkent, no iz Turcii v UK ya s sabley letal. Kogda sprashival, mne govorili chto yesli sablya v bagaje to mojno letat'. Zapret na perevozku tol'ko v ruchnom bagaje a v bolshom mojno.
No kak ya skazal, v tashkente ne vsegda pravila sovpadayut :D

Prosta eta v Tashkente zavisit ot obyoma. Esli bolshoy, to roje kotori`y tebya do tvoih blizkih "prinimayet" pridetsya dat bolshe.

Mojno i bez deneg, to togda kto nibud iz tvoih druzey tebe otpravit vi`pesku ot zakona, chto mojna. I ti` sdelay prinit, na vsyakiy sluchai, chtob tam uje v Tashkente printsipialnichit.