PDA

View Full Version : Buyuk Ortadogu Projesi Varmi?

Shah-Ismail
03-15-2007, 07:00 AM
Lutfen arkadashlar, bu konuda her kes kendi dushuncesini yazsin.

Birleshmish Devletlerin "Orta Doguda" uyuguladigi politikanin Turkiye için ne kadar tehlike yarada biler ve ya Israilin bu projedi yeri?

Demir Kağan
03-15-2007, 07:23 AM
Büyük Orta Doğu var da için de biz yokuz. :lol:

benay
03-15-2007, 03:30 PM
1) Kitap:

Abdullah Sahin :

"Demokrasi, bugün adına Büyük Ortadoğu denen, halkının çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde, Amerikan tarafından uygulanmak istenmekte. Peki, Amerika'yı buna iten sebep ne? Diğer bir deyişle, Amerika neden bugün Ortadoğu'da demokrasinin hakim olmasını istiyor? Amerika, işbirlikçisi olduğu çoğunluğu krallar, emirler veya askerlerden oluşan Ortadoğu'nun despot liderlerinden bugün neden kurtulmak istiyor?
Amerika'yı yönetenlerin 11 Eylül Saldırıları'nı, Amerika'ya karşı duyulan kin ve nefretin bir göstergesi olarak yorumlaması, Amerika'nın Ortadoğu'ya demokrasi getirme çabalarının altında yatan en önemli etken. O zaman, Amerika'ya kin ve nefret duyanlar kimler? Yine Amerikalılara göre Amerika'ya kin ve nefret duyanlar, Arap milliyetçileri başta olmak üzere, bölge ülkelerinin milliyetçileri ve radikal İslamcılar olarak nitelendirdikleri kişiler.
Amerika'nın bölgeye demokrasi getirmesiyle; akıbetlerinin, kullanılıp bir kenara atılan Soğuk Savaş'ın sona ermesinde büyük role sahip Gürcistan'ın devrik Cumhurbaşkanı Şevardnadze gibi olacağını çok iyi bilen Ortadoğu'nun bazı despot liderleri, Amerika'nın bu projesine şimdiden direnç göstermeye başladı.
Amerika, nasıl AB'yi de bu olayın içine çekerek kendisine karşı oluşan nefret ve kini AB'ye yönlendirmeyi başardıysa, aynı şekilde İslam'ın çatışmasını da başarmış gözükmekte. Diğer bir deyişle, 'Artık İslam, İslam'a karşı..."

2) Site

http://filistin.wordpress.com/tag/buyuk-orta-dogu-projesi/

http://www.asam.org.tr/yayinevi/dergigoster.asp?pkat1=1&ID=48

3) Dusunce

Var tabii...

Shah-Ismail
03-15-2007, 09:59 PM
Simdi ben kendi fikirlerimi arz etmek esterdim. Adini çekdiyim bu proje denince 19-cu asrin baslarinda bati tarafindan cizilmis bir proje,"Turkiyenin paçalanmasi" ve bu istikametde Ermeni faktorunu kullanmak ve o arazilarda hiristiyan olan "Buyuk Ermenistan" yaratmak, en onemli sebeblerden biri, o arazida yasayan yehudilerin tehlikesizliyi ve ya karsida kurulacak olan "Israil" devletinin o arazilara tam hakim olmasi için çika bilecek tum engelleri yok etmek. Ama "Sovetler Birliginin" kurulmasi bu projenin uygulanmasini bir az lengitdi, yani ABD artik yeni bir problemin pesindeydi, durmadan buyuyen Sovetler. II-ci dunya savasindan iyice zenginlesen ABD ilk once hiç bir safda yer almadi ve bekledi, iki tehkikeden birinin tam olarak çokmesini bekledi yani "Sovetler ve ya Almanya" sovetler ABD için ne kadar tehlikeydise, o donemin en buyuk Ekonomilerinden birine sahib olan ve giderek "Yahudiler" için buyuk tehdid haline donusen Almanya daha buyuk problemdi. II-ci dunya savasinda "Sovetleri" daha guclu goren ABD ve Avrupa 1944-den itibaren savasa katildi.
Ve sonra 1950-lerden ta 90 lara kadar suren "Souk savas" basladi yani iki buyuk "Sovetler ve ABD". O bakimdan ABD ortadoguda kendi tehliksizliyi için basda "Turkiye" olmakla bir sira Arab devletler ile is birliyi yapib kendi için neredese bir baraj kurdu ve iyice kullandi. Ama simdi akila bir soru isareti geliyor, 90-dan itibaren "Sovetlerin" yikilmasindan sonra bu baraja ihtiyac kaldimi?????????
Iste bence diil, çunki artik ABD-tek guc olma arzusuna çatdi ve kendisi için bir tehlike haline gelecek bir rakib gormuyordu, Buyuk Ortadogu projesini yavas-yavas uygulamakdadir. Senelerce emek harclayib yaratdigi ve "Sovetlere" karshi kullandigi "AL-Kaida", "Talibani" artik temizleme zamani gelmisdir. Bir zamanlar "Sovetlerin"-de ABD-ye karsi yani, sozde ABD-nin en buyuk muttafiki olan Turkiye-ye karsi yaratigi PKK teror orgutune karsi olan ve Turkiye-nin yaninada saf tutan ABD-nin simdi bu konu umurunda bile diil, yani bu gun Avrupanin dogrudan-dogruya destekledigi PKK Turkiye cumhuriyiti için buyuk tehlike haline donusmekddir.
Hatta Trkiye-nin zaiflamasi ve topraklarinin bir kismina el konulmasi neredese ABD-nin isine bile gelir, çunki ABD Ortadoguda bir tehlike gibi gorulen bir musulman Turkiye-sine artik ihtiyac duymuyor, ve yillardan bura planladigi guclu "Israil" olusturmak ve onu Turkiye ile evez etmek planini yavas-yavas uygulamakdadir, belki bu gun bu planin 100-de 50-ni reallasdirmisdir, ama boyle giderse yakin 60-100 see içinde hepsini reallasdira bilir. Yani Ortadogu projesi Turkiye için ne kadar tehlikedir diye yazdigimda bunlari kast ediyordum, elbette ki yazdigim sadece benim anladigim kadardir ve belki de bu Projenin yuzde ellisi bile diil.

eflatunn
03-16-2007, 05:26 PM
Evet böyle bir proje var.Hatta resmi adıyla Genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika Girişimi.Türkçesi ise : Yeni sömürgeler aranıyor.
Ancak bu projenin içinde Türkiye'nin olduğunu zannedenler için bir uyarı:O zannettiğiniz oluşum değil ütopya.

Mgas
03-16-2007, 05:31 PM
Irak'ın isgali, Kurdistan...bunların hepsi BODP.

Shah-Ismail
03-16-2007, 11:11 PM
Evet böyle bir proje var.Hatta resmi adıyla Genişletilmiş Orta Doğu ve Kuzey Afrika Girişimi.Türkçesi ise : Yeni sömürgeler aranıyor.
Ancak bu projenin içinde Türkiye'nin olduğunu zannedenler için bir uyarı:O zannettiğiniz oluşum değil ütopya.

Guzel Kardesim bu sitede kiminse-kimise uyarmasi manasizdir bence, çunki herkes kendi fikrini yazarak dusunme konusunda ozgurluk sahibidir.
"Provokasion" tipli seyler haric, herkes her sey yaza bilir...

eflatunn
03-17-2007, 12:38 AM
Guzel Kardesim bu sitede kiminse-kimise uyarmasi manasizdir bence, çunki herkes kendi fikrini yazarak dusunme konusunda ozgurluk sahibidir.
"Provokasion" tipli seyler haric, herkes her sey yaza bilir...

Bunu da nereden çıkarttınız. :rolleyes:
Zaten bu siteden kimseyi uyardığım yok.
Fikir özgürlüğü konusuna da aynen katılıyorum.
Saygılar...

Karayılan
03-17-2007, 10:19 AM
Yok caniiiim oyle bisey olmaz.
Su ilimli islamcilarmis, kurdculermis, yahudilermis...
Bunlarin hepsi kendi hallerinde adamlar. Proje muroje yalan bunlar inanmayin!!!

Alibeynikov-AZ
03-18-2007, 04:55 AM
İnşallak kafkas projasinida qurmazlar. Yoxsa bizim regionumuzda garişar.

Alibeynikov-AZ
03-18-2007, 04:58 AM
Chaski amerika devleti hech olmasaydi, dunyani ota yanindan galip basga millatlara palkovnik lik eleyir.

Demir Kağan
03-18-2007, 05:03 AM
Chaski amerika devleti hech olmasaydi, dunyani ota yanindan galip basga millatlara palkovnik lik eleyir.

Ettirmesin kimse.

Bize 80 sene önce yapmaya çalıştılar, cevaplarını aldılar. :)

Alibeynikov-AZ
03-18-2007, 05:10 AM
Balli gardash :d

Karayılan
03-18-2007, 05:15 AM
İnşallak kafkas projasinida qurmazlar. Yoxsa bizim regionumuzda garişar.Ne farkeder ki Turkiye'yi ilgilendiren bir konu tum Turkleri ilgilendirmeli. Sizi kapsar bizi kapsar yok. Bizi kapsiyorsa sizi de ilgilendirir.

Cunku bir milletin 7 devletiyiz ;)

Scofield
03-18-2007, 05:48 AM
Lutfen arkadashlar, bu konuda her kes kendi dushuncesini yazsin.

Birleshmish Devletlerin "Orta Doguda" uyuguladigi politikanin Turkiye için ne kadar tehlike yarada biler ve ya Israilin bu projedi yeri?
evet var. arktika antartika gronland ve alaskayi da icine kapsiyor. ve hatta uzayda ay ve mars bile sayilabilir. papua yine gine de dahil :D

yavuz
03-18-2007, 07:01 AM
evet var. arktika antartika gronland ve alaskayi da icine kapsiyor. ve hatta uzayda ay ve mars bile sayilabilir. papua yine gine de dahil :D

Vallahi ben şu alttaki mesajı yazmadan önce utanırdım; üsttekini yazdığımı (yazacağımı) hesaba katarak...

ey Turkistan forumu kullanicilari; gulun beee gulun hadi.. adam cok komik birsey soyledi... hadi ama...

EDEP YAHU!..

Scofield
03-18-2007, 10:25 AM
Vallahi ben şu alttaki mesajı yazmadan önce utanırdım; üsttekini yazdığımı (yazacağımı) hesaba katarak...

EDEP YAHU!..

begenmiyorsan sag ust kosedeki "Log Out" a tiklar cikarsin ;)

deyrambel
03-18-2007, 11:42 AM
selam necesen gagash ne var ne yox- yaxsisan necedur veziyyet baki da
men baku de oxumusam universitet gagaşşşşş
arkadaşlar azerbaycan türkcesin de yazdim ben baku de okudum universite

Shah-Ismail
03-18-2007, 11:47 AM
Arkadaslar lutfen bir-birinize girmeyin! Her kesin dusuncesi farkli.
Ama kimse kiminse fikirini kritike etmesin, sadece dusunduyunu yazsin yeter.

yavuz
03-18-2007, 11:47 AM
begenmiyorsan sag ust kosedeki "Log Out" a tiklar cikarsin ;)

"Turansoyu" duymasın öldürür... Nasıl konuşuyorsun öyle Log Out filan... :lool:

Karayılan
03-18-2007, 11:49 AM
"Turansoyu" duymasın öldürür... Nasıl konuşuyorsun öyle Log Out filan... :lool:Evet scofield kiniyorum seni. :D :D Gerci orada yazani soylemissin ama olsun yine de kiniyorum :evil:

Scofield
03-18-2007, 12:28 PM
"Turansoyu" duymasın öldürür... Nasıl konuşuyorsun öyle Log Out filan... :lool:
sanirim senin ekranda "Log Out"dan farkli birsey yaziyor... mesela:

"ummetci CP" "ummet faq" "ummetci listesi" "ummetci gallery" "ummet chat" "ummet calender" "ummet search" "ummet giris-cikis"

Shah-Ismail
03-18-2007, 12:39 PM
Kuzey Irak-ta artik resmi "Kurdustan" hemen-hemen kuruldu, simdi sira Iranda.Ama ABD Iran-i once içten çokertecek, yani orada olan Kurdleri ve onemli faktor olan 25 miliyon Azeri-ni artik yavas-yavas kendi isinde guzelce kullanacak ve ortayi karisdirib devleti zaiflatacak. Yani ayni Irakta siilerle sunnileri bir-birine saldgi gibi, sonra PKK-dan iyice istifade etdi ve neticesi goz karsisinda...
Ben açik soylesem Irani hiç sevmiyom,çunki orada yasayan 25 miliyonluk Azerini ezen bir ukala toplulukdur, ama bu gun Iranin yikilmasi yarin muhakkak yeni PKK kamplarinin olusmasina neden olacakdir, onun için kardeslerim bu proje "Turkiye için tehlikeli" dediyimde sunlari kast ederek diyordum. Turkiyenin parçalanmasi otomatikman Azerbaycanin parçalanmasi demektir.

Shah-Ismail
03-18-2007, 12:40 PM
Kuzey Irak-ta artik resmi "Kurdustan" hemen-hemen kuruldu, simdi sira Iranda.Ama ABD Iran-i once içten çokertecek, yani orada olan Kurdleri ve onemli faktor olan 25 miliyon Azeri-ni artik yavas-yavas kendi isinde guzelce kullanacak ve ortayi karisdirib devleti zaiflatacak. Yani ayni Irakta siilerle sunnileri bir-birine saldgi gibi, sonra PKK-dan iyice istifade etdi ve neticesi goz karsisinda...
Ben açik soylesem Irani hiç sevmiyom,çunki orada yasayan 25 miliyonluk Azerini ezen bir ukala toplulukdur, ama bu gun Iranin yikilmasi yarin muhakkak yeni PKK kamplarinin olusmasina neden olacakdir, onun için kardeslerim bu proje "Turkiye için tehlikeli" dediyimde sunlari kast ederek diyordum. Turkiyenin parçalanmasi otomatikman Azerbaycanin parçalanmasi demektir.

Karayılan
03-18-2007, 12:45 PM
Ben açik soylesem Irani hiç sevmiyom,çunki orada yasayan 25 miliyonluk Azerini ezen bir ukala toplulukdur, ama bu gun Iranin yikilmasi yarin muhakkak yeni PKK kamplarinin olusmasina neden olacakdir, onun için kardeslerim bu proje "Turkiye için tehlikeli" dediyimde sunlari kast ederek diyordum. Turkiyenin parçalanmasi otomatikman Azerbaycanin parçalanmasi demektir.Bir kurdistan bize neler getirebilir hic dusundunuz mu?

Bknz Ankara Antlasmasi. Biz Musul ve Kerkuk'u Irak hukumetine biraktik. Eger bir kurdistan kurulursa Irak hukumeti ortadan kalmis demektir. Dolayisiyla antlasma da gecersiz olacaktir. Biz o illeri kurditan diye bir ulkeye birakmadigimiz icin mudahale hakkimiz dogacaktir. Kurdler de bunun bilincinde, Talabani'nin aciklamalarini dikkatle dinleyin. Boyle bir seyin imkansiz oldugunu kendisi de domuz gibi biliyor.

Ayrica hic endiselenme kandasim dunya birlesip gelsin biz yine ayakta kaliriz. Yurdumuzu kimse bolemez.

afsharkizi
03-18-2007, 01:27 PM
Vardir tabikide fikrim bu..,Eger Türkiye AB girerde Israilde girecek Ab... Yani kapilari acilacak øbür devletlerin....

Alibeynikov-AZ
03-20-2007, 01:53 PM
selam necesen gagash ne var ne yox- yaxsisan necedur veziyyet baki da
men baku de oxumusam universitet gagaşşşşş
arkadaşlar azerbaycan türkcesin de yazdim ben baku de okudum universite

Cox yaxshi:lol: . Hansi Yuniversetde gagash ?. Birda gardash man Bakidan doyul Gorski danam. ermenistanla sinir shahardi balaca bir shahardi.