View Full Version : Islam'a gore cehennemin 7 kapisi
benay
03-18-2007, 05:09 PM
1) Once Islam dininde cehennem
Rivayete göre Cebrail'in (A.S.) gelişlerinden birinde Peygamber'imiz (S.A.S.) O'na «ya Cebrail, bana cehennemi ve onun hararet derecesini tasvir et» der. Cebrail de Peygamber'imizin (S.A.S.) isteği üzerine şun-ları anlatır, «Ulu Allah, cehennem ateşini yarattıktan sonra bin yıl bo-yunca yaktı, sonunda kıpkırmızı oldu. Arkasından bin yıl daha yaktı, ni-hayet ağardı. Daha sonra onu koyu bir kara renge bürününceye kadar bin yıl daha yaktı.
Seni hak dinle Peygamber olarak gönderen Allah adına yemin ede-rim ki, cehennemliklerin üzerlerindeki elbiselerden biri yeryüzü halkına gösterilecek olsa, hepsi ölürlerdi. Yine eğer cehennem içeceğinin bir tek kovası yervüzü sularının tamamına katılsa, tadanlar derhal ölürdü.
Ulu Allah'ın «sonra onu boyu yetmiş arşın zincire vururuz» ayetinde belirttiği zincirden bir arşın kadarı —ki o arşının uzunluğu doğu ile ba-tı arası kadardır— dünya dağlarına düşse, dağlar erirdi. Eğer aranızdan biri cehenneme girdikten sonra çıkarılarak aranıza gönderilse yeryüzün-dekiler, kokusununun keskinliğinden bayılarak ölürlerdi.»
2) Cehennemin Cebrail'e gore 7 kapilari hemde isimli
Peygamber'imiz (S.A.S.) Cebrail'in sözünün burasında araya gire-rek «ya Cebrail, bana cehennemin kapılarını tarif et, şu bildiğimiz kapı-lar gibi midirler?» diye sordu.
Cebrail (A.S.) «hayır», Ya Rasulellah fakat birbiri üzerinde katlar ha-lindedirler. Kapıdan kapıya yetmiş yıllık mesafe vardır. Her kapının ısı de-recesi üzerindekinden yetmiş kat fazladır.
Peygamber'imiz (S.A.S.) Cebrail'e bu kapılara tekabül eden katlara kimlerin gireceğini sordu, Cebrail şöyle cevap verdi,
«ismi —haviye— olan en alt katın kapısından münafıklar gireceklerdir. Nitekim ulu Allah
«hiç şüphesiz, münafıklar cehennemin en alt katindadırlar» buyuruyor (27) İsmi —cahim— olan ikinci katın kapısından Allah'a ortak koşanlar gireceklerdir.
İsmi —Sakar— olan üçüncü katın kapısından yıldızlara ta-pan putperestler (sabiiler) gireceklerdir.
Adı —Lezza— olan dördüncü katın kapısından şeytan ile birlikte ona uyan ateşperestler girecektir
Adı —hutame— olan beşinci katın kapı-sından yahudiler gireceklerdir.(bu dini sevmeye basladim)
İsmi - Sair— olan altıncı katın kapısından hristiyanlar gireceklerdir.»
Cebrâil, sözünün burasında susunca Peygamber'imiz (S.A.S.) «hani yedinci katın kapısından girecek olanları söylemedin» diye sordu. Ceb-rail bu soruya Ya Muhammed «onu sorma» diye cevap verdi. Peygam-ber'imiz «söyle» diye ısrar edince Cebrail «yedinci kapıdan da senin üm-metinden tevbesiz ölen büyük günahkârlar gireceklerdir» diye sözünü ta-mamladı. Rivayete göre:
«Hepiniz teker teker oraya (cehenneme) mutlaka gireceksiniz»
mealindeki âyet-i kerime indiği zaman Peygamber'imizin ümmeti hesabı-na duyduğu korku artmış ve hüngür hüngür ağlamıştı (28).
Allah'ı tanıyan, O'nun sillesinin ve hışmının şiddetini bilen kimse O'n-dan olanca derecesi ile korkar. Anlatılan sıkıntılarla henüz karşılaşma-dan, o korkunç ve ürkütücü ev (cehennem) gözü önüne dikilmeden, per-de düşüp intikamı pek çetin olan Allah'ın (C.C.) huzuruna çıkarılmadan ve cehenneme sevkedilmeden kendine ve sapıklıklarına gözyaşı döker.
Orada nice yaşlı kimse «hey gidi yaşlılığım» diye feryad eder, nice genç «eyvah gençliğime» diye bağırır. Nice kadın da «eyvah rezillikleri-me, yazık yırtılan sır perdelerime» diye figan eder. Orada herkesin yüzü ve vücudu kapkaradır, beli bükülecektir.
Ne büyüklere saygı gösterilir, ne de küçüklere acınır, kadınlar çırıl-çıplaktır.
Allah'ım, ey bağışlayıcıların ulusu! Rahmetin sayesinde bizi ateşten ve ateşe yaklaştıracak her türlü kötülükten koru, bizi iyilerle birlikte cen-nete koy.
Allah'ım! Kusurlarımıza göz yum, başırnızdakileri güvenilir kıl. ayak sürçmelerimizden sonra dengeye kavuşmamızı nasib eyle ve huzurunda bizi rezil eyleme, ey merhametlilerin en merhametlisi.
Salât ve selâm Peygamber'imize, O'nun yakınları ile sahabîleri üze-rine olsun.
3) Sacmalik
Bunlara inananlar yoktur herhalde
Scofield
03-18-2007, 05:23 PM
Islam'a gectikten sonra o kadar fazla farkli ve celiskili seylerle karsilastim ki; biraz ara vermek zorunda kaldim...insan neye nasil inanacagini sasiriyor.
Islam'a gectikten sonra o kadar fazla farkli ve celiskili seylerle karsilastim ki; biraz ara vermek zorunda kaldim...insan neye nasil inanacagini sasiriyor.
Otcu babaya takil sen :lol:
benay
03-18-2007, 05:35 PM
Scofield Allah seni oldurtmeden hemen gir bu dine, bak yerin hazir, 6. kat. Yavuz cok sevinecek...
daturkishulan
03-18-2007, 05:37 PM
kendin söylemişsin RİVAYETe göre diye...islam dinin kaynağı söylentiler değil, kuran-ı kerimdir.
kurandışı hiçbir söz için islam adına fatura kesilemez.
Varya kafalar cok bulanık. Bu gun cıkıp birseyler karalayıp Kur'an diye millete okutsam yuzde 30 u inanır :) (belki daha fazlası)
Hadis,rivayet,babam anam ogretti...
Bırakıp bunları Kur'an ı okuyalım.
iste laiklik, devlet okullarda din dersini kendisi vermedi mi, onu baskalari baska sekillerde anlatirki bunun faturasi yine devlete yazilir...
Ve okullarda din dersi koymak da laiklikten taviz vermek degildir, bilakis halkin inanci ve diniy bilgisi devletin kontrolunde ve teru taze olmasi demek!!!!
ps: rivayete gore de hangi rivayete, hadisse hadis de ve ravilerini goster senedini goster, ne demek rivayete gore...
ve bunlar hadis se 3.sikkinda dikkat et, sacma mi degil mi gostermesinler sonra!!!
BOZ-OK
03-19-2007, 09:50 AM
Benim acilen din degistirmemde yarar var, cok gurultucuyumdur, maksat alt kattakiler rahatsiz olmasin... :cool:
afsharkizi
03-19-2007, 01:03 PM
Günahsiz kul olmaz.... Bir tek peygamberler... ,...... Kimsesin hatasinin yüzüne vurmayin.... Günahtir
Scofield Allah seni oldurtmeden hemen gir bu dine, bak yerin hazir, 6. kat. Yavuz cok sevinecek...
Benim acilen din degistirmemde yarar var, cok gurultucuyumdur, maksat alt kattakiler rahatsiz olmasin... :cool:
"Sayın!" arkadaşlar, "tii'ye alıp dalga geçtiğiniz şey, bizim dinimiz. Ne kadar inanıyorsunuz, (belki de inanmıyorsunuz) bu önemli değil ama, birilerinin kutsalına laf ederken, daha dikkatli olmanızı rica ediyorum!
Din dalga geçilecek içi boş bir kelime değildir! Hele ki içini peygamber doldurmuşsa...
Ortaya sürülen "it"in teki, bir eline ot, diğer eline Kur'an'ı almışsa ve aşağılık davranışından çıkar umuyorsa, bu size bir takım haklar vermez! Onun yanlışı başka yanlışlara yol açmamalı.
Lütfen Danimarka'dan farklı olduğunuzu gösterin.
Başta kullandığım "Sayın" kelimesinin anlamını da siz anlayın artık!
Scofield
03-20-2007, 01:37 AM
"sayin" hyml takma isimli zat! yazdigim sozu tekrar okursan "tii"ye alinip dalga gecilmemis birsey oldugunu anlarsiniz!
bir daha oku:
"sayin" hyml takma isimli zat! yazdigim sozu tekrar okursan "tii"ye alinip dalga gecilmemis birsey oldugunu anlarsiniz!
bir daha oku:
Bu mesaja ettiğin teşekkürü açıkla o zaman.
Ayrıca, yeni şeyler bul, taklit etme! "Sayin" Scofield.
Scofield
03-20-2007, 04:02 AM
Bu mesaja ettiğin teşekkürü açıkla o zaman.
Ayrıca, yeni şeyler bul, taklit etme! "Sayin" Scofield.
sana mi sorayim nereye tesekkur atacagimi? adam birsey yazdi guluncume gitti tesekkur attim sanane "sayin" zat???
ne yeni seyi? bazi seyleri sen mi icad ettin "sayin" garip zat. kendine baska eglence bul bence buradaki mesajlar seni geriyorsa yukarida "log out" yazan yere tikla hepsi bu.
.... buradaki mesajlar seni geriyorsa yukarida "log out" yazan yere tikla hepsi bu.
Sen gerilince öyle mi yapıyorsun?
Su ceilskilerini bir baslık ac yazda bakalım :)
Yanısıra HYML burada din ile dalga gecilmemis. Benay'ın yazdıgı rivayet uzerinden ıgneleme yapılmıs. Yani din ile degil rivayet ile dalga gecilmis. "Eger boyle olsaydı boyle sacma birsey yapmamız gerekirdi" seklinde.
Bkz:
Benim acilen din degistirmemde yarar var, cok gurultucuyumdur, maksat alt kattakiler rahatsiz olmasin...
BOZ-OK oyle olsaydı ben din degistirmeme gerekirdi seklinde din ile degil rivayet ile dalga gemis.
Scolfield de dalga gecmemis acıkca celiskiye dustugunu soylemis onu da bir baslıkta yazar bakarız celiskilerine.
Saygı(!?%/\(½)larımla :D
Scofield
03-20-2007, 09:54 AM
Sen gerilince öyle mi yapıyorsun?
cok sukur sahsiniz gibi iki de bir gerilip catlamiyoruz.
afsharkizi
03-20-2007, 10:38 AM
Cehennemin ilk listelerinde Bush, Bebek katili Apo, Hitler, Mao vb.. Bir cok vardir....
Dulkadiroglu
03-20-2007, 10:42 AM
Cehennemin ilk listelerinde Bush, Bebek katili Apo, Hitler, Mao vb.. Bir cok vardir....
Bazıları İslamda Yahudilere dusman olunması gerektigi bu yuzden de masum insanları olduren intihar bombacılarını haklı oldugunu soyluyor...olaya bu yonuyle bakarsak Cennete gidenler Hitleri karsısında gorebilir:P(:
afsharkizi
03-20-2007, 10:49 AM
Bazıları İslamda Yahudilere dusman olunması gerektigi bu yuzden de masum insanları olduren intihar bombacılarını haklı oldugunu soyluyor...olaya bu yonuyle bakarsak Cennete gidenler Hitleri karsısında gorebilir:P(:
Galiba Hitler Cenneti inanarak gecerken sirat köprüsünde ayagi bOOOmmmm diye bir dusecek kurtarin beni size emrediyor.....
Dulkadiroglu
03-20-2007, 10:53 AM
Galiba Hitler Cenneti inanarak gecerken sirat köprüsünde ayagi bOOOmmmm diye bir dusecek kurtarin beni size emrediyor.....
Orasını Allah bilir;)
afsharkizi
03-20-2007, 10:54 AM
Bence direk cehennemlik... Adam firinlarda yakti yahudileri...
Dulkadiroglu
03-20-2007, 11:00 AM
Bence direk cehennemlik... Adam firinlarda yakti yahudileri...
Ama ziyan etmedi sabun yaptı sonra da:P:P:P
Neyse bu olay uzerine baska sey soylemicem...cehennemlik oldugu belli...zaten intihar etti...bu bile cok buyuk gunah...
afsharkizi
03-20-2007, 11:01 AM
Allah bilir o yaptiklara gazli odalara dikip milleti gazlatti...
Ama intiharın iki boyutu var. Diyelim ki dusman kuvvetlerinin eline gececeksiniz ve sizden vatanınızı tehlikeye sokacak bilgiler var. O anda vatanınız icin intihar ediyorsunuz o zaman yine sehit olursunuz. Hitler simdi buna benzer bir sebepten intihar etti o sayılmaz :)
Hitler cennetlikten de otedir. Ona orada yeni bir cennet acmıslardır :) (Hos ona oyle birsey yapılsa Tanrıyı devirme ve basa gecme planları yapar ya :) )
Neyse saka yapıyorum :)
afsharkizi
03-20-2007, 11:09 AM
Her intihar bildigime gøre günahtir... Insan ona verilen canini hic bir zaman kendi alamaz....
Her intihar bildigime gøre günahtir... Insan ona verilen canini hic bir zaman kendi alamaz....
Akıl var mantık var. Kendisine verilen canı sona erdirmek icin yapmıyor onu elindeki bilgi ele gecmesin diye vatanı icin ;)
Dulkadiroglu
03-20-2007, 11:14 AM
Ama intiharın iki boyutu var. Diyelim ki dusman kuvvetlerinin eline gececeksiniz ve sizden vatanınızı tehlikeye sokacak bilgiler var. O anda vatanınız icin intihar ediyorsunuz o zaman yine sehit olursunuz. Hitler simdi buna benzer bir sebepten intihar etti o sayılmaz :)
Hitler cennetlikten de otedir. Ona orada yeni bir cennet acmıslardır :) (Hos ona oyle birsey yapılsa Tanrıyı devirme ve basa gecme planları yapar ya :) )
Neyse saka yapıyorum :)
Evet savasta oyle bir durum oldugunda intihar edilebilir belki...ama Hitler intihar ettiginde gizli bir bilgi durumu yoktu ki...Ruslar Berlindeydi son kacınılmazdı...o bilgiden ote ele gecmemek icin intihar etti...Ben onun yerinde olsam elime silah alır Ruslara saldırırdım boylesi daha onurlu olurdu...Enver Pasanın yaptıgı gibi...
afsharkizi
03-20-2007, 11:14 AM
Ama gene yapmaz... Agzini acmazsin ne kadar iskence gørürsen gör oda Vatan icin
HERSEY VATAN ICIN.....
yavuz
03-20-2007, 01:50 PM
cok sukur sahsiniz gibi iki de bir gerilip catlamiyoruz.
Sen şu "gülüncüne" giden şeylerden çatlayacaksın ya... Haydi hayırlısı!.. Allah çatlatmasın! (Amin...)
Tanrı Türk'ü korusun... :lool: Bak sana birşey olursa ben de çatlarım... Senin gibi ota, b**a gülmeye başladım zaten. :cool:
Evet savasta oyle bir durum oldugunda intihar edilebilir belki...ama Hitler intihar ettiginde gizli bir bilgi durumu yoktu ki...Ruslar Berlindeydi son kacınılmazdı...o bilgiden ote ele gecmemek icin intihar etti...Ben onun yerinde olsam elime silah alır Ruslara saldırırdım boylesi daha onurlu olurdu...Enver Pasanın yaptıgı gibi...
Ama birde seref soz konusu. Yani adam tutuklanmayı onuruna yediremiyor mesala eline silah alıp saldırsa ne olacagı belli degil yine tutuklanabilir.
Ama gene yapmaz... Agzini acmazsin ne kadar iskence gørürsen gör oda Vatan icin
HERSEY VATAN ICIN.....
Agzını acmazsın :) Tabii o durumda hic bulunmadıysanız bilmezseniz. Eninde sonunda ottururler. Hem farkında bile olmazsın konustugundan.
yavuz
03-20-2007, 02:27 PM
Bir insan öldürmek, bütün insanlığı öldürmek... Hele bir de kendini öldürmek; aman aman!.. Allah esiresin. (Amin)
afsharkizi
03-20-2007, 02:29 PM
Agzını acmazsın :) Tabii o durumda hic bulunmadıysanız bilmezseniz. Eninde sonunda ottururler. Hem farkında bile olmazsın konustugundan.
Eger icindeki gercek vatan sevgisiyle acmazsin agzini... O kadar yigitlerimiz iskence gørdü ama agizlari acmadilar... Icindeki sevgi belirler...
Eger icindeki gercek vatan sevgisiyle acmazsin agzini... O kadar yigitlerimiz iskence gørdü ama agizlari acmadilar... Icindeki sevgi belirler...
Diyorum ki afsharkizi "farkında bile olmazsın" Yıl 2007 herseyin caresi bulundu. Adamlar senin isteginle almıyorlarki bilgiyi basıyorlar igneyi otturuyorlar hem sen farkında bile olmuyorsun ;) Vatan sevgisi falan care etmez oyle durumda. Konusturmak isterlerse konustururlar ki sen istersen varan sevgisiyle dol tas parcalan.
Aybike
03-20-2007, 03:53 PM
Hitlerin intihar olayı şüphelidir...:)
Brezilyada yaşayıp öldüğü biliniyor..
En azından Alman medya ve kamuoyunda öyle...
Demir Kağan
03-20-2007, 03:54 PM
Bilinoor mu tahmin mi ediloor?
BOZ-OK
03-20-2007, 06:39 PM
Akıl var mantık var. Kendisine verilen canı sona erdirmek icin yapmıyor onu elindeki bilgi ele gecmesin diye vatanı icin ;)
Boyle bir durumda derin bir nefes alinir, gokyuzune bir kere daha bakilir, vatan sagolsun denildikten sonra dusmana; "Elimdeki bilgiyi size verirsem sag kalicam mi abi" diye sorulur... :cool:
Aybike
03-20-2007, 07:46 PM
Aslında bilniyor..1989 da bir belgesel izlemiştim ARD de ..orada kesin deliller sunulmuştu..sonra ruslar çıktı cesedi bizde dedi..alman medyası o zaman DNA testi yapılsın dedi fakat ruslar biz yaptık dediler...vermediler..
DNA testi içinde sonradan soy adını değiştiren yakın akrabalarından kan alınmıştı onu hatırlıyorum..
bencede brezilyada öldü...ben ona inanıyorum çünkü cesetlerinin yakılmış olduğunu biliyoruz...tanımasınlar diye başka ceset yaktılar..bence tabi..
afsharkizi
03-21-2007, 12:39 AM
Diyorum ki afsharkizi "farkında bile olmazsın" Yıl 2007 herseyin caresi bulundu. Adamlar senin isteginle almıyorlarki bilgiyi basıyorlar igneyi otturuyorlar hem sen farkında bile olmuyorsun ;) Vatan sevgisi falan care etmez oyle durumda. Konusturmak isterlerse konustururlar ki sen istersen varan sevgisiyle dol tas parcalan.
Ney olursa olsun ben vatanimin siirni tutarim
Ney olursa olsun ben vatanimin siirni tutarim
Tutmak icin ihtiyacın olan sey irade
İradeni tetikleyen vatan sevgisi
Peki; adamlar senin tum iradeni bir igne ile cokertirlerse n'olur?
İste o zaman vatan sevginle tetikleyecek bir iraden dahi kalmaz ve otmeye baslarsın :)
Bu sebeple oldu ki dusman eline gececeksin, sana verilen hayatı alma niyetinde olmadıgın icin tek niyetinin vatan oldugu icin hic dusunmeden hayatına son vereceksin.
Biz neden herseyi cok katı goruyoruzki ?
Durum:Sahıs elindeki bilgiyi vermemek icin yani vatanı icin canına son verdi.
Bunu yapacak kadar yani kendi hayatına son verecek kadar sevgiyle dolan tasan bir adam catısma sırasında vurulmaktan dahi daha ozverili bir is yapmamıs mıdır? Bu adamın yaptıgının gunah oldugunu dusunursek catısma sırasında olmenin de gunah oldugunu dusunebiliriz.
afsharkizi
03-22-2007, 10:12 AM
İste o zaman vatan sevginle tetikleyecek bir iraden dahi kalmaz ve otmeye baslarsın :)
Bu sebeple oldu ki dusman eline gececeksin, sana verilen hayatı alma niyetinde olmadıgın icin tek niyetinin vatan oldugu icin hic dusunmeden hayatına son vereceksin.
Bunu yapacak kadar yani kendi hayatına son verecek kadar sevgiyle dolan tasan bir adam catısma sırasında vurulmaktan dahi daha ozverili bir is yapmamıs mıdır? Bu adamın yaptıgının gunah oldugunu dusunursek catısma sırasında olmenin de gunah oldugunu dusunebiliriz.
ben iradeli bir insanim
Karayılan
03-22-2007, 12:08 PM
Bunu yapacak kadar yani kendi hayatına son verecek kadar sevgiyle dolan tasan bir adam catısma sırasında vurulmaktan dahi daha ozverili bir is yapmamıs mıdır? Bu adamın yaptıgının gunah oldugunu dusunursek catısma sırasında olmenin de gunah oldugunu dusunebiliriz.Yakalanacagimi anlarsam kafama bir tane sikarim. Ote dunyada ne hesap veririm bilmem ama halkim icin cok onemli bir is yapmis olurum ;) Tabi cok onemli bir bilgi tasiyorsam...
ben iradeli bir insanim
Bahsettigin irade eziyet sırasında ise yarar afsharkizi. Tırnagını cekerler,petrol icirirler,uykusuz bırakırlar...İrade bu durumlarda ise yarar ama igneyi yedikten sonra irade mirade kalmaz pamuk gibi cozulursun :D İstedigin kadar iradeli ol. Belki zihin gucunle kanını durdurma seviyesine ulasmıssan olabilir :)
Dulkadiroglu
03-22-2007, 01:48 PM
Aslında bilniyor..1989 da bir belgesel izlemiştim ARD de ..orada kesin deliller sunulmuştu..sonra ruslar çıktı cesedi bizde dedi..alman medyası o zaman DNA testi yapılsın dedi fakat ruslar biz yaptık dediler...vermediler..
DNA testi içinde sonradan soy adını değiştiren yakın akrabalarından kan alınmıştı onu hatırlıyorum..
bencede brezilyada öldü...ben ona inanıyorum çünkü cesetlerinin yakılmış olduğunu biliyoruz...tanımasınlar diye başka ceset yaktılar..bence tabi..
Peki tamamen etrafı sarılmısken nasıl Berlinden kacabildi?Ben Hitler ve taze esinin yanmıs cesetlerinin fotograflarını gormustum...tabi benzemiyodu ama ben Hitlerin kacarken yakalanmayı goze alamıyacagını...bunun yerine serefli sekilde intihar edecegini tahmin ediyorum...
Aybike
03-22-2007, 03:28 PM
Peki tamamen etrafı sarılmısken nasıl Berlinden kacabildi?Ben Hitler ve taze esinin yanmıs cesetlerinin fotograflarını gormustum...tabi benzemiyodu ama ben Hitlerin kacarken yakalanmayı goze alamıyacagını...bunun yerine serefli sekilde intihar edecegini tahmin ediyorum...
Etrafı sarılmadan evvel o çoktaaan uçurulmuştur bence..:)
zozozo
03-24-2007, 06:02 AM
katılıyorum
Etrafı sarılmadan evvel o çoktaaan uçurulmuştur bence..:)
Cokus'u izlemeyen varsa izlesin bir :)
Sahsen oyle bir adamın husrana ugramısken kacacagını sanmıyorum.
BOZ-OK
03-24-2007, 11:35 AM
Cokus'u izlemeyen varsa izlesin bir :)
Sahsen oyle bir adamın husrana ugramısken kacacagını sanmıyorum.
Hooyyttt... Aybike kacti diyorsa kacmistir, o kadar... :cool:
Aybike
03-24-2007, 04:17 PM
cokusu izledim:)
ve bence kactı....Bozok aferim sana beni iyi tanımışın.)
Artık beni kına diye ısrar etmicem...Kınamayıp bole davransanda bana uyar...
teginalp
04-15-2007, 09:24 AM
Sevgili dostlar,
Bir mekana bacadan girmek yerine kapıdan girmek her zaman isabetli bir seçimdir.
Haftada bir girdim-çıktım, acaba bu hafta giriş mi çıkış mıydı diye yorulan arkadaşlara 6 maddelik Amentü tavsiye ediyorum.
Bu maddeleri hazmedebileceklerini düşünenlerin kapıdan giriş yapması sorun yaratmaz. Hazım güçlüğü duyanların bir süre beklemeleri kendi menfaatlerinedir.
Burayı aşıp içeri girenlere de 5 maddelik İslamın şartı ile 32 ve 64 Farzları araştırmaları tavsiye olunur.
Bundan sonra Cennete Acaba Hangi Kapısından Girsem diye Hayal kurmak belki mümkün olur ama o noktalardan sonra zaten Cennet hedef olmaktan çıkar.
Eskiden bunlar çocuklara 5-6 yaşlarında öğretilirdi ki bazı temel kavramlar konusunda herhangi bir sorun yaşanmasın.
Şimdiki eğitim sistemi sayesinde çocuklarımız hazım güçlüğü çekiyorlar maalesef.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.