PDA

View Full Version : Saddam'in heykelini yikan Irakli: Pismanim

uki
03-19-2007, 07:35 AM
Saddam'ın heykelini yıkan Iraklı: Pişmanım (http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=515629)

Irak eski lideri Saddam Hüseyin'in ABD ordusu tarafından iktidardan düşürülüşünün simgesi olarak başkent Bağdat'taki heykelini yıkan Kadim El Jubori yaptıklarından pişman olduğunu söyledi.
http://medya.zaman.com.tr/2007/03/19/saddam.jpg
Saddam Hüseyin'in bronz heykeli 9 Nisan 2003 günü şehrin merkezinde bulunan Firdevs (Cennet) meydanında iplerle alaşağı edilmişti.
İngiltere'deki The Guardian gazetesine açıklamalarda bulunan Iraklı eski halter şampiyonu Jubori, "O heykeli aşağı indirdiğim için şimdi çok pişmanım. ABD'lilerin hakimiyeti Saddam'ın diktatörlüğünden daha beter. Burada herşey şimdi daha da kötüye gidiyor" diyerek duygularını dile getirdi.
Jubori, heykele büyük bir tokmakla defalarca vurduğunu hatırlatarak "Heykelin indirilişi onun diktatörlüğünün bitişinin bir sembolüydü. Bugünlere gelineceğini bilseydim asla bu işe kalkışmazdım" dedi.
Halter sporcusu olmasının yanında motor tamiri işleriyle de uğraşan Jubori, Saddam döneminde, liderin oğlu Uday'ın motosikletini tamir etmiş, fakat parasını alamaması nedeniyle şikayette bulunduğu için Ebu Garib hapishanesine atılmış. Kendisi gibi pek çok insanın bu tür sebeplerden hapishanelere gönderildiğini kaydeden Jubori, "O günlerde hepimiz Saddam'dan nefret ediyorduk. Meydandaki o heykelin aşağıya indirilmesi bizim için rüya gibi birşeydi" diye konuştu.
Jubori bütün bu düşüncelerinden artık vazgeçtiğinin altını çizerek "Şimdi olsa Saddam'ı ABD'ye tercih ederim. Bildiğiniz bir şeytan, bilmediğiniz şeytandan daha iyidir. Düşmandan bize dost olmaz. Ülkemizde durum her gün biraz daha tehlikeli hale geliyor. İnsanlar fakir. Fiyatlar ise hergün daha fazla artıyor" şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Saddam'ı Rus diktatör Stalin'e benzeten Jubori, ABD'nin ise bunlardan daha kötü olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN19 Mart 2007, Pazartesi

afsharkizi
03-19-2007, 07:42 AM
Son pismanlik neye yarar herseyin bir bedeli var....

Karayılan
03-19-2007, 08:06 AM
Ben neden sevmiyorum bu araplari. Iste bu yuden. O zaman musluk Abd'denin tarafindan akiyordu. Simdi su kesildi pisman olular tabi . Tanri bildigi gibi yapsin hepsini... Nefret duyuyorum.

Kaptan-i Derya
03-19-2007, 08:21 AM
tabi pisman olcak, Saddam döneminde belki ailesinden birkac kisi hapse atildi yada öldürüldü ama simdi abd'lilerin ev'lerine baskini var, kizlarina karilarina tecavuzu var...

Mgas
03-19-2007, 08:56 AM
Bir Saddam bir Amerika...Bu toplum cok acı cekiyor. Bir taraftan mezhep catısmaları bir taraftan Amerikanın birlesme yalanları...Sanki Amerika Irak'ta bir birlesme istiyor ya. Bazen duyuyorum "Amerika Irak'ta cehennem girdi, Pandoranın Kutusunu actı..." Halbuki hersey Amerikanın lehine donmeye devam ediyor plan tıkır tıkır isliyor. Bu gizli saklı planlara Iraklılar ve Amerikan askerleride kurban oluyor. O toplumda bir duzenin saglanacagı yok. Irak buyuk gunahlarının cezasını cekiyor. Allah yardımcıları olsun!

oğuz
03-19-2007, 11:25 AM
Gelen gideni artırmış...:lol:

Azınlığın,çoğunluğa hükmetmesi yine kaya'ya tosladı..

Saddam gama :mrgreen:

uki
03-19-2007, 08:49 PM
Ben neden sevmiyorum bu araplari. Iste bu yuden. O zaman musluk Abd'denin tarafindan akiyordu. Simdi su kesildi pisman olular tabi . Tanri bildigi gibi yapsin hepsini... Nefret duyuyorum.

yaptigi yanlislardan dolayi "Allah belasini versin" diye bir mumin kardesinize karsi seytana yardimci olmayin diyor Efendimiz(sallalahu aleyhi vesellem)...

gunahin boyutu ne olursa olsun, iman onunla kiyaslanmaz...

affedici olun, cunku Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) duasida diyorki:
"Allahim Sen Rahimsin ben de Erhamim".

O millete laf atmamak icin Efendimiz(sallalahu aleyhi vesellem) ve Sahabe Kiram(radiallahu anhum ecmain) yeter ve artar...

Obur tarafta Efendimiz(sallallahu aleyhi veselem): O kadar kusurunuza ragmen ben turk milletini cok seviyorum, siz neden benim milletime musamaha gostermedinz demesin...

Dulkadiroglu
03-20-2007, 04:25 AM
Ulkesini isgale gelenlere yardım eden onları alkıslarla karsılayanlara nasıl musliman denir bilmem...dinimiz yabancı ulkede bile olsan savasta yasadıgın ulkeyi savunacaksın diyor...siz arapları savunuyorsunuz...bize yaptıklarının cezasını cekiyorlar...İslam birligi icin atalarımız elinden gelen her seyi yaptı ama sonucu biliyorsunuz...benim tek dostum diger Turklerdir araplar degil...ve hic birini sevmiyorum Peygamberimiz ve onun ailesi haric...

Demir Kağan
03-20-2007, 06:21 AM
Şerif Hüseyin de Türkler'e ihanet ettikten sonra ağlamış. :lol:

Dulkadiroglu
03-20-2007, 06:30 AM
Saidi Nursi buyuk adam ve ileri goruslu sonradan aglamamak icin bize ihanet et"me"mis(:

yavuz
03-20-2007, 02:11 PM
Saidi Nursi buyuk adam ve ileri goruslu sonradan aglamamak icin bize ihanet et"me"mis(:

Evet etmemiş... Allah razı olsun O'ndan!.. O'nun gibi Türk kökenli olmamasına rağmen bu ülke için çalışmış insanların cümlesinden Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun... (Amin.)

Dulkadiroglu
03-20-2007, 02:15 PM
Evet etmemiş... Allah razı olsun O'ndan!.. O'nun gibi Türk kökenli olmamasına rağmen bu ülke için çalışmış insanların cümlesinden Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun... (Amin.)

Eger ihanet etmisse mekanı cehennem olur insallah...

yavuz
03-20-2007, 02:19 PM
Eger ihanet etmisse mekanı cehennem olur insallah...

Kanıt var mı kanıt? :lol:

Seckjin Khan
03-20-2007, 02:31 PM
Şerif Hüseyin de Türkler'e ihanet ettikten sonra ağlamış. :lol:

:P :P :P :P :P :P :P

Dulkadiroglu
03-20-2007, 02:35 PM
Kanıt var mı kanıt? :lol:

Etmis "ise" dedim...

Dulkadiroglu
03-20-2007, 02:36 PM
http://www.ntvmsnbc.com/modules/gallery/070320irak/

Irak Savasında onemli gunlerin fotografları...

yavuz
03-20-2007, 02:36 PM
Etmis "ise" dedim...

Espri olaraktan söylemiştim zaten... ;)

Dulkadiroglu
03-20-2007, 02:42 PM
Espri olaraktan söylemiştim zaten... ;)

Tamam Kardesim...

afsharkizi
03-20-2007, 02:43 PM
Sirada kimin heykeli var ya da kimin kellesi ???

uki
03-24-2007, 09:25 AM
Son pismanlik neye yarar herseyin bir bedeli var....
niye bu son pismanlik olsun ki?!

BOZ-OK
03-24-2007, 11:38 AM
Ilginc... Bu Saddam'in heykeli ne menem bir seymis ki, yikmayan bir pisman, yikan bin pisman... :cool: