PDA

View Full Version : Cin'den Turkiye'ye ahlaksiz tehdit

Karayılan
03-19-2007, 03:12 PM
http://www.heritage.org/Research/AsiaandthePacific/bg1974.cfm

Haberin asli burada ingilizcesi olmayanlar icin

Çin’den Türkiye’ye Ahlaksız Tehdit
Türklerin tarihi düşmanı olan Çinliler, şimdilerde her ne kadar Türklere yakın gözükseler de hep içlerindeki kini ve nefreti gizlemişlerdir. Bunun en basit örneğini, 1 hafta kadar önce çıkan bir haber.
ABD’nin önde gelen muhafazakâr düşünce kuruluşlarından The Heritage Foundation tarafından yayınlanan, Çin’in Ortadoğu çıkarlarına ilişkin bir değerlendirmede ilgin, ilginç olduğu kadarda düşündürücü iddialar yer alıyor.
Haber’de Çin’in Kuzey Irak petrolleri ile yakından ilgilendiği ve Türkiye’ye Müslüman Uygur Türklerine destek vermemesini aksi takdirde Kürtleri destekleyecekleri tehdidinde bulunuyor. İşte kalleş Çinlilerden bir ahlaksız tehdit daha.
Kuzey Irak petrolleri ile ilgilenmesi hususu çok yerinde bir tespit. Çünkü bu doymak bilmeyen yayılmacı ve işgalci Çinliler nerede bir enerji kaynağı var hemen oraya üşüşüyorlar. İstiklâl Gazetemizin geçen sayısında Çin’in Azerbaycan’daki eski petrol kuyularına bile göz diktiklerini ve girişimlerde bulunduklarını yazmıştık. Kuzey Irak’la ilgilenen Çin’in PKK’yı desteklemediğini kimse iddia edemez. Irak’ta ki istikrarsız ortamdan faydalanarak Kürtlerin denetiminde olan Kuzey Irak’a gelen Çinliler buradaki petrole göz dikecek ama Kürtlere destek vermeyecek. Türkiye, Mesut Yılmaz Başbakanlığı döneminde Çin tarafından yapılan bir blöfe kurban gitti ve füze teknlojisi vaadinde bulunan Çin’e şirin gözükmek için Mesut Yılmaz tarafından utanç genelgesi yayınlandı. Yayınlanan genelgeyle Doğu Türkistanlı Türklerin kendi bayrakları olan Gökbayrak’ın toplantılarda asılması yasaklandı. Bakan ve milletvekillerinin Doğu Türkistanlıların toplantılarına katılmaları da engellendi. Bu tarih 1997′dir.
Bunun yanında yukarda da belirttiğim gibi Çinliler PKK’ya zaten destek veriyorlar. Çin’de ki birçok basın yayın organı resmen Türkiye’de ki bölücülüğe destek veren yazılar, makaleler ve kitaplar yayınlıyor. Medyanın yazdığı Çin hükümetinin yazması anlamına geliyor. Çünkü Çin’de hükümetin istemediği hiçbir şey medyada yayınlanamaz da ondan.
Wang Zhijuan adında bir Çinli yazar “Kürt Milletinin Dramı Ne Zaman Bitecektir?” konulu bir yazı yazmıştır. “Minzu Yicong” (Etniklerle ilgili Tercüme Eserler Dergisi) adlı dergide “Kürtlerin Acı Durumu” (1984)
Çinliler Kıbrıs konusunda da taraflarını Rumlardan yana belli etmişlerdir. Dönemin Çin Devlet Başkanı katil Jiang Zemin’e Kıbrıs konusunda görüş soran gazeteciler şu cevabı almışlardı “Birleşmiş Milletler kararlarına göre hareket edilmelidir. Tek Kıbrıs’tan yanayız… BM Güvenlik konseyinin Kıbrıs sorunu ile ilgili kararının mutlaka uygulanmasından yanayız.”
15-17 Ocak 1991′de Çin devlet başkan yardımcısı ve Çin Merkezi Askeri Komite Başkan Yardımcısı Hujintao Güney Kıbrıs Rum kesimini ziyaret ederek “Sizin yanınızdayız” mesajı vermiştir. Geçen ay Rum kesimi ile Çin hükümeti arasında bir dizi anlaşma da yapıldı.
Bu saydıklarım sonrasında Çin’in aldatma ve kandırma politikalarına Türk Yetkililerin alet olmaması gerekir. Varyag uçak gemisi konusunda söyledikleri her yıl 1 milyon Çinli turist yalanı olsun. Füze teknolojisi konusu olsun. Çin malları konusu olsun Çinliler Türklere karşı samimî değildir ve hiçbir zaman olmayacaktır.
Son olarak atamız Bilge Kağan’ın binlerce yıl önce Türklerin Çinlilere karşı dikkatli olmaları gerektiği konusundaki sözlerini bir kez daha okuyalım:
“Çinlilerin altınına, gümüşüne, ipeğine, tatlı sözüne, değerli hediyesine kapılmadım. Bunlara kapılan ne kadar Türk’ün can verdiğini, Çin boyunduruğuna düştüğünü unutmadım. Tanrı yardım etti, Türk Hakanı oldum. Dağılmış ulusumu bir araya topladım. Fakir ulusumu zengin ettim. Azalmış ulusumu çoğalttım. Atalarım Bumin Kağan’a, İstemi Kağan’a layık bir oğul olmaya çalıştım.
Atalarım Türk yurdunu öyle sıkı tuttular, öyle bilgelikle, öyle güzel törelerle yönettiler ki, Türk ulusu mutlu oldu. Onların ölümlerine candan ağladı. Atalarıma tabi olan bütün yabancı uluslar, Çinliler, Tibetliler, Moğollar bile onların çağında yaşadıkları mutlu hayatı unutmadılar. Atalarım o kadar ünlü hakanlardı. Sonradan bilgisiz ve kötü hakanlar Ulu Türk tahtına oturdular. Onların kötü idaresi ve Çinlilerin hileleri yüzünden Türk ulusu zengin ülkelerini kaybetti. Türk Hakanlarının cihanı tutan ünleri geçmişe karıştı.”
Kaynak : http://www.istiklalgazetesi.com.tr (http://www.istiklalgazetesi.com.tr)

Durum gordugunuz gibi yani...

Karayılan
03-19-2007, 03:17 PM
Olay soyle Cin "Eger Uygurlara hayati zorlastirmazsan kurdlere destek verecegiz" diyor. Ayrica Cin hukumeti sozde kurdistan'la ikili iliskilerini hizlandirdi. Peki Turkiye ne yapacak? AB, ABD'den sonra simdi de eski dostumuz Cin havlamaya basladi.

Tanri bizlere mucadele gucu versin. Tanri Turk'u Korusun.

Dulkadiroglu
03-19-2007, 04:47 PM
Dunyayı toz pembe goren humanistlere sormak lazım tekrar Turkun Turkten baska dostu var mı acaba...Cinliden muttefik olmaz onlar da ruslar gibi yayılmacı politika guduyor...hos hemen hemen her ulke boyle...

Mgas
03-19-2007, 04:56 PM
Bunlar olagan seyler. "Destekleyebiliriz" diye birsey yok zaten destekliyorlar. Sadece onlar da degil Yunanlılarda...Hep boyleydi bundan sonrada boyle olacak :)

Scofield
03-19-2007, 06:11 PM
yunan rus ermeni kurd cinli amerika ab guney kibris iran suudi arabistan.... ula nooluyor Turkiye bu kadar mi buyuk tehdid bunlar icin?

Dulkadiroglu
03-19-2007, 06:25 PM
yunan rus ermeni kurd cinli amerika ab guney kibris iran suudi arabistan.... ula nooluyor Turkiye bu kadar mi buyuk tehdid bunlar icin?

Tarihimiz korkmaları icin yeter...

Scofield
03-19-2007, 06:29 PM
bunlar garip hoca... bu gavurlarin avradlari sulanir asilir bize erkekleri kiskanip politika yapar :) tarihte cok olmus gavur avradlari kocalarindan ayrilip Turk erkeklerini sevmisler :)

Dulkadiroglu
03-19-2007, 06:45 PM
bunlar garip hoca... bu gavurlarin avradlari sulanir asilir bize erkekleri kiskanip politika yapar :) tarihte cok olmus gavur avradlari kocalarindan ayrilip Turk erkeklerini sevmisler :)

Napsınlar Turk erkegi gibi yok tabi avrupada:P(:

Mgas
03-19-2007, 06:49 PM
Aga mesele sevme degil mesele gizli gorev :) Karıların hepsi ajan ajan :)

Dulkadiroglu
03-19-2007, 06:52 PM
Aga mesele sevme degil mesele gizli gorev :) Karıların hepsi ajan ajan :)

Turke varan hele hele azıp sasıp kurde varan kadından ajan majan olmaz(:ajan olmaya fırsat bulmaz cocuk yapmaktan ve ev isi gormekten(:o eskidenmis Kagana Katun gelip ajanlık yapma modası(:

Karayılan
03-19-2007, 06:53 PM
O yuzden karilardan korkun gardas. Ben ne diyom ask mesk palavra. Gunluk yasacaksin. Ben denedim rahat miyim? eveeeet. Dur yarin bi cinli ayartayim bunun ocunu alirim :D Duygusal bunalima sokacagim onu Ni ha ha ha!

Mgas
03-19-2007, 07:07 PM
O yuzden karilardan korkun gardas. Ben ne diyom ask mesk palavra. Gunluk yasacaksin. Ben denedim rahat miyim? eveeeet. Dur yarin bi cinli ayartayim bunun ocunu alirim :D Duygusal bunalima sokacagim onu Ni ha ha ha!

Geberip gideceksiniz aidsden,hepatitden :)

Karayılan
03-19-2007, 07:22 PM
Geberip gideceksiniz aidsden,hepatitden :)
aydis erkek adami oldurmez... la gene geyik oldu hep mgas senin yuzunden bunlar :evil:

Mgas
03-20-2007, 04:30 AM
aydis erkek adami oldurmez... la gene geyik oldu hep mgas senin yuzunden bunlar :evil:

Allah kuu iftiradan saklasın :) Oku bakem yukarıdaki mesajları :)

Redd-i İlhak
03-20-2007, 07:01 AM
Türk Tugayı 25 Eylül 1950’de ilk kafilesini İskenderun’dan yola çıkarmış ve 16 Ekim’de Kore topraklarına ayak basmıştır. Tugay Teagu şehrine yerleşmiş 20 Kasım’dan itibaren de ilk muharebelerinin olacağı Kunuri bölgesine geçmiştir. Kunuri’de o kadar çok şiddetli bir soğuk vardır ki donmamak için askerler bulundukları yerlerde tepinmekte ileri geri koşmaktadırlar.28 Kasım sabaha karşı başlayan Kunuri muharebesi üç gün üç gece aralıksız sürecekti.Türk Tugayı Kunuri’de altı Çin tümeni tarafından çevrilmiştir.Dört tarafı çevrilen bir birliğin kurtulduğunu tarih yazmıyor.Tugay Komutanı General Tahsin Yazıcı’nın: “Çemberi yardık, cepheye ekmek gönderin, görev verin.” Telsiz bildirisi, dünya basınında ve radyolarında büyük yankı yapmıştı.Ayrıca Türk ordusu Sunchon Boğazı’nı koruyarak B.M Ordusu’nu imha olmaktan kurtarmıştır. Her tarafı sarılmış olan bir birlik düşmanın içinden büyük bir soğukkanlılık ve sükunetle hareket etmiş , ses çıkarmamak için erler ayakkabılarını çıkarıp ellerine almış ve süngülerinin parlamaması için de eldivenlerini süngülerine geçirmişlerdir. Çetin muharebeler esnasında General Yazıcı “SON ER, SON KURŞUN” emrini verir ve Türk askeri bütün varlığını ortaya koyar.B.M ve Türk ordusu derin bir boğaza girdiğinde, düşmanın havan ve bazuka ateşleriyle durmak mecburiyetinde kalır. Askerler vasıtalardan atlayarak sarp yamaçlara doğru saldırır. Daracık boğaz , top tüfek sesleri, birbirine karışan türlü lisan gürültüleriyle inlemektedir. Bir kamyon üstüne oturan bir havan mermisinin infilâkıyla vasıtanın havaya fırlayan parçaları arasına insan uzuvları da karışmaktadır.Çok çetin geçen mücadelenin ardından zaferi Moskova radyosu veriyor ve Amerikalılara “bu defa sizi Türkler kurtardı” diyordu.

Sosori şehrinde madalya töreni için Tugayımıza gelen 8.Ordu Komutanı General WALKER uzun konuşmasına şöyle başlar:

“Kahraman Türk evlatları: Size şahsım, ordum ve Amerikan milleti adına teşekkür etmek için gelmiş bulunuyorum.Görevinizi fedakârane bir şekilde yaptınız.Eğer sizin düşmanı durdurmak için kahramanca çarpışmanız ve mukavemetiniz olmasaydı, ordum kuşatılarak çok zor durumlara düşecek, belki de imha edilecekti…”

Türk askeri bu defa Kumyangjang-ni’de kahramanlık yazacaktı. Türk askerinin ALLAH ALLAH nidaları bu defa burada duyulacaktı. 26 Ocak’ta karşıdaki ordunun Kunuri’deki düşman olduğu anlaşıldığında, Türk askerini arkadaşlarının intikamını alma hırsı saracak ve bu hırsla düşmanın üzerine atılacaktı. Mermisi bittiğinde süngüsüyle Kore’de Türk tarihine bir kahramanlık destanını daha hediye edecekti. Zafer yine Türk askerinindi. Türk ordusunu bütün B.M ordusu komutanları kutluyor ve madalyalarla göğüslerini kabartıyorlardı. General Mac Arthur “Sizleri görmekten memnunum.Japonya’da siz Türklere herkes kahraman diyor.Kunuri’de 8.Orduyu kurtaran, KUMYANGJ-Nİ de düşmanı mağlup ve perişan eden Türkler, kahramanlar kahramanıdır; Türk Tugayı için yok yoktur.”diyordu.

Türk askeri Kore’de sadece savaşmıyordu Koreli muhtaç ve yetimlere de elinden gelen yardımı yapıyordu. İşte o günleri Yüzbaşı Nazım Özoğul şöyle anlatıyor; “Takriben 20 yaşında bir Koreli kadının üstü başı parça parça olmuş. Edep yeri kan içinde.Yırtılan elbisesinden memeleri dışarıya sarkmış. Yüzü gözü çizikler içinde bu çiziklerden akan kan boynundan göğsüne sızmış. Sol kolu ve bacağı kan içinde. Saçları darmadağınık. Gözleri yuvalarından fırlamış. Odanın içindeki eşyalar darmadağınık. Hemen kapının yanında soluna yıkılmış, yanında takriben iki yaşında bir çocuk ölü annesinin üzerine kapanmış, memelerini emiyor” diyor. Türk askeri işte bu şekilde bulduğu yetimleri Seul’de kurduğu Ankara okulu ve yetimhanesinde muhafaza ediyor ve onlarla ilgileniyordu.

Düşman yenilgiye doymuyor bu defada Wegas’ta Türk askerinin karşısına çıkıyordu. Artık düşman son kozunu oynamaya başlamıştır ama karşısında yenilmez bir ordu vardır. O muharebede bulunan Astsubay Osman Eken şöyle anlatıyor ; “Mayıs ayında gece zifiri karanlık, yağmur çiseliyor, zaman zaman atılan aydınlatma mermileriyle ortalık gündüz gibi oluyor; düşen mermilerin meydana getirdiği toz ve duman bulutu içinde içi yaralı,inleyen insanlarla şehit ve ölülerle dolan irtibat hendeklerinde meydan savaşının izlenimini veren mahşeri bir tablo, bir karış boş yer bulunmayan bir tepede düşmanın görebildiğimiz yerde, yine cesetlerin üzerlerine mevziler yaparak cesetlere basa basa yürüyorduk.Makinalı tüfeklerimizin önü cesetlerle dolu önümüzü göremiyoruz, tepeyi yine de savunmaya çalışıyoruz…” 28 Mayıs 1953’de başlayan muharebe tam 26 saat göğüs göğüse aralıksız sürer ve Wegas 16 defa el değiştir.26 saatte Türk askeri 147 şehit verirken , düşman 4000 zayiat vermiştir.

Bu muharebenin sonunda başaramayacağını anlayan düşman ordusu 27 Temmuz 1953’de Panmunjon’da ateşkes anlaşmasını imzalar.Kore Savaşı’nda Türk Ordusu’nun kaybı 724 şehit olarak açıklanmıştır.

Redd-i İlhak
03-20-2007, 07:02 AM
çinliler asla geçmişi unutmaz ve ders alır...

eğer geçmişen ders alamamışlarsa biz napalım ;)

Karayılan
03-20-2007, 09:45 AM
Arkadaslar bu haber 8 ay oncesine aittir. Ben aralik ayinda okumustum. Ayrica son gelismeler korkutucu. Cin acikca kurdlere destek veriyor. Ve satilmis medyamiz bu tur haberlere hic yer vermiyor. Tek ilgilendikleri nokta derin devlet... Bu basligi acmamin amaci medyamizin ne kadar art niyetli oldgunu gostermekti. Anladim ki hic birimizin konu hakkinda yeterli bilgisi yok. Konu ile ilgili kamuoyu yartilmamis.

Ayni basligi Ozbek bolumune de actim. Ayrica, bugun oraya yeni bir baslik daha actim. Kendimce Turkculuk ile alay edenlere tepki gostermek icin... Uc degisik Turki halki ilgilendiren bu konuyu da ornek olarak gosterdim. Birbirimizi desteklememiz gerektigini bir kez daha vurguladim.

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=36944

Umarim biraz olsun anlamalarina yardimci olurum.

TTK

Bu arada basligi yanlis acmisim yine. Teklif degil tehdit olacakti. Hani teklif diyince aklimiza baska seyler geliyor. Dizideki gibi :D :D

Qarshi
03-20-2007, 10:12 AM
Bu arada basligi yanlis acmisim yine. Teklif degil tehdit olacakti. Hani teklif diyince aklimiza baska seyler geliyor. Dizideki gibi

Düzeltildi.Bi daaaaada olmasın :cool:

tasnifçi gama :mrgreen:

Aybike
03-20-2007, 04:41 PM
Amaaaaan nolcekki Çinden.
Ben onları tek tek yakalar döverim...Rahat olun..Baktım olmicek tek tek öldürürüm...:)Rahat olun siz..

Demir Kağan
03-20-2007, 04:42 PM
Ben onları tek tek yakalar döverim...Rahat olun..Baktım olmicek tek tek öldürürüm...:)Rahat olun siz..

Oldu o zaman. :lool:

Karayılan
03-20-2007, 04:51 PM
Aybike teyze varken korkma paralar alayini vallaaa

Mgas
03-20-2007, 04:54 PM
Dikkatli olun Aybike hanım kung-fu,judo...sakata gelmeyesiniz :)

Demir Kağan
03-20-2007, 04:56 PM
Bi' de uçuyolar falan.. :lool:

Aybike
03-20-2007, 08:42 PM
Bende uçuyom...3 Bardakla hemide..:)

EGETÜRK
03-21-2007, 03:48 AM
Kore savaşı gerçekten ayrı bir kahramanlık öykümüzdür...Bu bizim savaşımız değildi,ama 7 cihan bir kez daha savaşçılığı iyi becerdiğimizi gördü...Ama hep kendime şu soruyu sordum:ABD'liler bile Vietnam'da bu savaşı kendileri ile özdeşleştirmede büyük ruhsal sorunlar yaşamışken,bizle uzaktan yakından ilgisi olmayan Kore'de nasıl bu kadar büyük başarılar gösterdik??Bu sorunun yanıtını hep manevi özelliklerimizin diğer uluslardan daha yüksek olduğıunu düşünerek yanıtlayabiliyorum...Şehitlerimizin Ruhu Şad olsun...

Scofield
03-21-2007, 04:11 AM
heee boylari da gucccuk

Aybike
03-22-2007, 04:36 PM
heee boylari da gucccuk

Heya tam benim boy..
Sen neyi ima etmek istiyon ülem..Bana yer cücesi veyahutta yürüyen metre filanmı dimek istiyon.:)

yavuz
03-23-2007, 01:29 PM
Çin malı füze atarlar... Aman ha! :lol:

BOZ-OK
03-23-2007, 01:49 PM
Bi' de uçuyolar falan.. :lool:

Ucuyorlar deyince kendi basimdan gecen bir olay aklima geldi... Asagi yukari bir bucuk yildir bir Cinli ana muteahhit ile birlikte yaptigimiz bir projede meydana gelen Cinli ve Turk isciler arasindaki bir kavga ile ilgili... ;)

Santiyede cikan kavgada 8 Turk isci uzerlerine gelen 116 Cinli isciyi essek sudan gelinceye kadar dovmustu, Cinlilerden 15-20 kadari ciddi bicimde yaralanmis ve bizim iscilerden davaci olmuslardi... Hatta karakoldaki Arap komiser bile gulmekten yerlere yatmis ve 116 kisinin 8 kisiden dayak yedikleri icin davaci olmaktan utanip utanmadiklarini sormustu...:lol:

Gorgu taniklarinin soylediklerine gore bizim iscilerin daldigi Cinliler havada ucuyorlarmis, hepsi de anlattiklarini abartmadiklarini yeminle belirtmislerdi...:lol:

Bu arada, tecrubelerime dayanarak soylemeliyim ki, ben hayatimda Cinlilerden daha alcak, ilkesiz, yalanci, iki yuzlu, korkak ve her bakimdan cigeri bes para etmez baska bir millet gormedim...:cool:

Demir Kağan
03-23-2007, 02:14 PM
Ucuyorlar deyince kendi basimdan gecen bir olay aklima geldi... Asagi yukari bir bucuk yildir bir Cinli ana muteahhit ile birlikte yaptigimiz bir projede meydana gelen Cinli ve Turk isciler arasindaki bir kavga ile ilgili... ;)

Santiyede cikan kavgada 8 Turk isci uzerlerine gelen 116 Cinli isciyi essek sudan gelinceye kadar dovmustu, Cinlilerden 15-20 kadari ciddi bicimde yaralanmis ve bizim iscilerden davaci olmuslardi... Hatta karakoldaki Arap komiser bile gulmekten yerlere yatmis ve 116 kisinin 8 kisiden dayak yedikleri icin davaci olmaktan utanip utanmadiklarini sormustu...:lol:

Gorgu taniklarinin soylediklerine gore bizim iscilerin daldigi Cinliler havada ucuyorlarmis, hepsi de anlattiklarini abartmadiklarini yeminle belirtmislerdi...:lol:

Bu arada, tecrubelerime dayanarak soylemeliyim ki, ben hayatimda Cinlilerden daha alcak, ilkesiz, yalanci, iki yuzlu, korkak ve her bakimdan cigeri bes para etmez baska bir millet gormedim...:cool:

5 bin yıldır değişmeyen millet! Çinliler! :lool:

yavuz
03-23-2007, 02:16 PM
Çin Seddi'nin şantiyesi olsa gerek... :P

(Gülmekten ölürdüm ama, tebesümü tercih ediyorum :lol:)

erkinturk
04-01-2007, 01:48 PM
yaa adamlar calisiyor takdir etmek lazim!
duyduguma gore Cin devletinin disisleri Turkiyeyi cok dikkatle izliyormus,Turkiyenin tam aksine yani!
bu disislerinde Turkiye masasinda ana dili gibi Turkce konusan en az 50 nefer surekli Turkiye,Turkiyedeki Uyghurlar ve cin aleyhine-lehine gelismeleri yakindan takip etmek uzere istihdam ediliyormus!
Bu arada Turk disislerinde bir Cin masasi olmadigini'da ogrendik
Cin'in Turkiye ile ilgili cok acaip tahayyul otesi tasarruflari oldugunu anlamak pek sasirtici olmadi benim icin dogrusu
daha dun dogu Perincek Skyturk tv'sinde vecizelerini yumurtlarken bunu daha iyi anladim,
guya cinlilerde Turk'mus!!
artik Turkiyede Kemalizme'de el atmis durumdalar
bir yandan bel altindan Turkiyeye vururken bir yandan'da Turkiyedeki ajanlari vasitasi ile Turk politikasinada yon vermeye calisiyorlar!
neredeyse anti-amerikancilik yaparken Fettullahin sebekesine bunlardan baska dur diyende kalmadi,
bekleyelim gorelim bakalim,daha nekadar ilginc bir hal alacak bu Turkiyenin gelecegi!
tam bir firtina oncesi kaos yasaniyor su anda!
herkez batan geminin malini yagmalamak icin pozisyonunu en uygun konuma getirmeye calisiyor ama,
hevesleri kursaginda kalacak!