View Full Version : Turk Milliyetcileri birlesebilir mi?
Karayılan
03-21-2007, 09:36 AM
Bildiginiz gibi ulkemizde birbirlerinden bagimsiz cok sayida Turkcu topluluk bulunuyor. Kisaca adlandirirsak,
Islamci-Turkculer(Nizam-i Alem ulkuculeri)
Ataturkcu-Turkculer(Turk-Turan ulkuculeri)
Irkci-Turkculer(Atsizcilar)
Sosyalist-Turkculer(Galiyevciler)
Ulusalcilar(Her telden calanlar)
Pan-Turancilar(1920lerde gelisen dusunce. Tum Turanid uluslarin birlesmesi gerektigini savunanlar)
Bu topluluklardan en azindan bir kaci ayni cati altinda birlesebilir mi?
Goruslerinizi bekliyorum.
EGETÜRK
03-22-2007, 11:32 AM
tüm bu oluşumlar kendi içlerine diğerlerinden bir şeyler katmadıkça birleşimden söz etmek zor.örneğin olası bir Türk birliğinde Ne İslam'ı,Ne Atatürk'ü,Ne de Galiyevi ve ülkülerini bir kenara bırakamayız...
Karayılan
03-22-2007, 11:57 AM
MHP icinde Islamci BBP ile birlesme yanlisi olanlar Turk Milliyetciliginin bogazlayacaklarinin farkindalar mi acaba? BBP kendi yolunu cizmistir artik. Ayrica milliyetci nutuklar atan Yazicioglu, bir anda u donusu yapabilecegini gostermistir. Bunlarla birlesecek MHP'ye oy atacagim varsa da atmam. Tek yol Turkculuk-Ataturkculuk uzerinde birlesmektir. Bu da bana gore MHP'nin basina dirayetli bir siyasetcinin gecmesiyle olur. En saglikli yol budur.
Ayrica baska bir yol daha var. Yeni bir siyasi olusum, Turkculeri bir cati altinda toplayabilir. Bu da MHP'nin cokmesi anlamina gelir. Bir taraftan Islamci BBP'ye diger taraftan Turkcu bir partiye kayacak oylar "baba ocaginin" sonunu hazirlar.
Bana gore herseyin basi siyasi kurumlarin duzelmesinden geciyor. Sivil toplum hareketleri her gecen gun yeni bir bolunme yaratmatalar. Yuzde yetmisinden fazlasi milliyetci dusunen ulkemizde din edebiyati yapanlar milliyetci dusunceyi kucaklayacak siyasi bir kurumun olmamasindan dolayi iktidar oluyorlar. Ancak bu boyle gitmemeli...
Demir Kağan
03-23-2007, 10:02 AM
Galiyevciler ve Ulusalcılar zaten anlaşıyorlar ve birleşiyorlar.
EGETÜRK
03-23-2007, 10:10 AM
bu seçim öncesinde BBP-MHP birleşimini uygun görüyorum,Sonuçta BBP MHP'den kopan bir parti...Bu MHP'ye güç katacaktır...BBP'yi de İslamcı çizgiden çıkaracağını tahmin ediyorum,çünkü MHP daha büyük bir topluluk...Ekleyeyim;Bu ve bunun gibi senaryolar şuan için kötünün iyisidir,İyinin iyisi gelene kadar katlanacağız...Ama Türkçü oluşums kimler dahil olmalı,bu konuda bir fikrim yok...Hakikatten kimler olmalı???
Demir Kağan
03-23-2007, 10:13 AM
BBP MHP ile MHP de CHP ile birleşsin. :lol:
bacha
03-23-2007, 11:13 AM
Hep turk milliyetchilerini bir yere getirip, oldurulmeli.
BOZ-OK
03-23-2007, 11:18 AM
Kim yapacak bunu, nerede o bahti kara kahraman? :cool:
Dulkadiroglu
03-23-2007, 11:19 AM
Bir dene bakalım(:
Doğan Can
03-23-2007, 11:23 AM
Onu yapmak kolay değil.
Demir Kağan
03-23-2007, 11:33 AM
bacha, bak 31 Mart'ta en az 10 Türk milliyetçisi İstanbul'da buluşacak, hadi gel. :lool:
Uzbekistan2010
03-23-2007, 11:34 AM
Onu yapmak kolay değil.
ama bunu bacha yapabilir :)
yavuz
03-23-2007, 12:45 PM
MHP icinde Islamci BBP ile birlesme yanlisi olanlar Turk Milliyetciliginin bogazlayacaklarinin farkindalar mi acaba? BBP kendi yolunu cizmistir artik. Ayrica milliyetci nutuklar atan Yazicioglu, bir anda u donusu yapabilecegini gostermistir. Bunlarla birlesecek MHP'ye oy atacagim varsa da atmam. Tek yol Turkculuk-Ataturkculuk uzerinde birlesmektir. Bu da bana gore MHP'nin basina dirayetli bir siyasetcinin gecmesiyle olur. En saglikli yol budur.
Ayrica baska bir yol daha var. Yeni bir siyasi olusum, Turkculeri bir cati altinda toplayabilir. Bu da MHP'nin cokmesi anlamina gelir. Bir taraftan Islamci BBP'ye diger taraftan Turkcu bir partiye kayacak oylar "baba ocaginin" sonunu hazirlar.
Bana gore herseyin basi siyasi kurumlarin duzelmesinden geciyor. Sivil toplum hareketleri her gecen gun yeni bir bolunme yaratmatalar. Yuzde yetmisinden fazlasi milliyetci dusunen ulkemizde din edebiyati yapanlar milliyetci dusunceyi kucaklayacak siyasi bir kurumun olmamasindan dolayi iktidar oluyorlar. Ancak bu boyle gitmemeli...
BBP ne ise MHP de odur... MHP'de ırkçı varsa da defolsun gitsin. İkisi de Ocaklarda Nizam-ı Alem'i, Turan'ı, İlay-ı Kelimetullah'ı öğretirler... Tek fark 9 Işık...
Karayılan
03-23-2007, 03:04 PM
O zaman tek bir umut kaldi Turkcu Parti kurulsun. Islamcilar yol alsin ;)
yavuz
03-23-2007, 03:07 PM
O zaman tek bir umut kaldi Turkcu Parti kurulsun. Islamcilar yol alsin ;)
"İslamcı" diye birşey yoktur; Müslüman vardır. Her Müslüman Allah'ın emrettiği herşeyi yapmak mecburiyetindedir...
Birleşin ey yolları Kur'an'da birleşenler!..
Birleşin, itikatta, imanda birlesenler...
Ayrılık yakışmıyor, bölünmek günah size;
Birleşin ey! Secde-i Rahman'da birleşenler...
Aynı şekilde "Türkçü" diye birşey de yoktur; Türk vardır... Her Türk, Türkçülüğün gereklerini yapmak zorundadır. Yapmıyorsa, sol görüşlerle vatanını satmaya varan şerefsizlikler yapıyorsa üstelik; o kişi vatandaşlıktan çıkarılmalıdır!
Biz de Müslüman-Türk'üz, anladın mı şimdi?
Seckjin Khan
03-23-2007, 04:36 PM
Türk Milliyetçileri sadece Bağımsızlık Savaşında bir oldu.Onun dışında asla bir araya gelmez.
Allah bir daha Bağımsızlık Savaşı yaşatmasın Milliyetçilerde birleşmesin olsun bitsin!
Demir Kağan
03-24-2007, 02:30 AM
Niye birleşmeyelim yahu? :shock:
Karayılan
03-24-2007, 03:04 AM
Biz de Müslüman-Türk'üz, anladın mı şimdi?Solcu dedigin adamlar da musluman-Turk. Onlarla da birlesin o zaman.
Senin partin Ataturkcu mu? Degil. Milliyetci mi? Sanmiyorum.
Bu durumda solculardan iki farki kaldi 1 sosyalist olmamasi 2 Islamci olmasi.
BBP milliyetci parti degildir. Kimse kimseyi kandirmasin.
Niye birleşmeyelim yahu? :shock:
Altinda birlesebilecegimiz cati yok. Sokakta mi birleselim? :D :D :D
Demir Kağan
03-24-2007, 03:59 AM
Ne demek altında birleşeceğimiz çatı yok, "Türk" neye duruyor?
AFANDI
03-24-2007, 04:04 AM
bacha ol'gaa za roodinuuuuu!!!!!!!!!
Karayılan
03-24-2007, 04:08 AM
Ne demek altında birleşeceğimiz çatı yok, "Türk" neye duruyor?
Nasil? Anladiysam ilimli islamci olayim. :D
Cati derken "siyasi" bir catidan bahsetmistim ;)
bacha
03-24-2007, 04:12 AM
This post has been edited by the moderator because of the fact that it's not written in Uzbek, Turkish or English.
The author can rewrite the post in English.
Dulkadiroglu
03-24-2007, 04:19 AM
Zamanında(Kurtulus Savasında,Kıbrıs Barıs Harekatında...)bırakın tum Milliyetcileri tum Turkler nasıl birlestiyse gerektiginde yine birlesilir...Benim icin siyasi gorusu,dini hic onemli degil yeter ki saygılı,hosgorulu ve "Turk" olsun...hem kanıyla hem fikriyle...Turkiyedeki Milliyetcileri bile birlestiremezsek Turan sadece lafta kalır...
bunlar o kadar zit kutuplardaki birleshseler herhalde hiyarlar salatasi olur :)
Dulkadiroglu
03-24-2007, 04:46 AM
bunlar o kadar zit kutuplardaki birleshseler herhalde hiyarlar salatasi olur :)
Ne demek bu??????
AFANDI
03-24-2007, 06:05 AM
This post has been edited by the moderator because of the fact that it's not written in Uzbek, Turkish or English.
The author can rewrite the post in English.
bacha chi navistagi buded ki?:rolleyes:
Bir gun turk milletleri(cumhuriyetleri) birlesir de turk milliyetcileri asla...
cunku tarihde ne zaman milliyetciler birlestiyse hep dramla bitmistir sonuc...
Bir rus Ozbekistani seviyorsa bir Ozbekistani sevmeyen bir Ozbekten daha sevimlidir bana...
bilmem vatanini sevenle milliyetci arasindaki farki anlatabildim mi?
yavuz
03-24-2007, 07:03 AM
Turansoyu zaten zırvalayıp duruyor... Ne BBP'yi biliyor, ne MHP'yi, çıkmış milliyetçilerin birleşip birleşemeyeceklerini tartışıyor... Herhalde Ülkü Ocakları'na gitmiş bir dönem. Ama anlamamak zor iş tabi. Anlatamayanlarda suç...
Demir Kağan
03-24-2007, 07:04 AM
Bir rus Ozbekistani seviyorsa bir Ozbekistani sevmeyen bir Ozbekten daha sevimlidir bana...
Çok gereksiz ve tuhaf bir örnek bu. Bir Özbekistan'ı sevmeyen Özbek'i kim ne yapsın değerli kardeşim? :) Ayrıca bir Rus'un Özbekistan'ı nasıl sevdiği de önemlidir. Nitekim biliyorsun, Türkiye'yi de seven çok. :) Türkiye'yi çok sevdikleri için de 1000 yıldır çıkartmaya çalışıyorlar bizleri buradan.
Tarihte milliyetçilerin birleşmesiyle "Türk milliyetçilerinin birleşmesi"nin arasında dağlar kadar fark vardır. Her Türk milliyetçisi vatanperverdir, vatanını ve milletini sahiplenir. Ancak kimisinin ekonomik yönden, kimisinin dini yönden, kimisinin yönetim biçimi yönünden diğerlerinden ayrıldığı noktalar vardır. Bütün olay budur.
Çok gereksiz ve tuhaf bir örnek bu. Bir Özbekistan'ı sevmeyen Özbek'i kim ne yapsın değerli kardeşim? :) Ayrıca bir Rus'un Özbekistan'ı nasıl sevdiği de önemlidir. Nitekim biliyorsun, Türkiye'yi de seven çok. :) Türkiye'yi çok sevdikleri için de 1000 yıldır çıkartmaya çalışıyorlar bizleri buradan.
Tarihte milliyetçilerin birleşmesiyle "Türk milliyetçilerinin birleşmesi"nin arasında dağlar kadar fark vardır. Her Türk milliyetçisi vatanperverdir, vatanını ve milletini sahiplenir. Ancak kimisinin ekonomik yönden, kimisinin dini yönden, kimisinin yönetim biçimi yönünden diğerlerinden ayrıldığı noktalar vardır. Bütün olay budur.
yine de milliyetci lafina karsiyim, Ozbekistanin yararina calisan kim olsa gelsin, hos gelmis. Millet ayirmam. Benim vatanimi seven bendendir, milleti ne olursa olsun, ha bu %80 Ozbekse ne mutlu bize, cunku Ozbekistanda %80 ozbek vardir;) :D
ayrica "nasil seviyormus" a da gerek yok, seven kelimesi has anlamiyla kasdedilmis orda...
Demir Kağan
03-24-2007, 07:39 AM
yine de milliyetci lafina karsiyim, Ozbekistanin yararina calisan kim olsa gelsin, hos gelmis. Millet ayirmam. Benim vatanimi seven bendendir, milleti ne olursa olsun, ha bu %80 Ozbekse ne mutlu bize, cunku Ozbekistanda %80 ozbek vardir;) :D
ayrica "nasil seviyormus" a da gerek yok, seven kelimesi has anlamiyla kasdedilmis orda...
Milliyetçi sözcüğünün de Milliyetçilerin de kimseyi rahatsız etmemesi gerek. Nitekim sizin hocanın da "Milliyetçi" olduğu yönünde telkin edilmeye çalışılmıştım vaktinde. :)
AFANDI
03-24-2007, 08:25 AM
bende ukiye katiliyorum.
milliyetcilik ve vatanini sevmek farkli seyler tabiki.
ayrica her insan milliyetcidir biraz olmalidirda. milletini sevmiyorsa ozaman sorun vardir zaten. kafatasci fasist olmamak kaydiyla
ben ulkemi seven (ozbek olmayanlari) tabikide ulkesini sevmeyen ozbeklere tercih ederim.
amerikada avrupada arabistanda bissuru ozbek yasamaktadir. birak ozbekistana ordaki diger ozbeklere hayri yok hepsi kendi cikarina.
bari amerikayi vs sevsinler bana ne.
arkadasim anlatmistida newyorkta havaalanina gitmek icin bi taksi tutmus soforde ozbekmis. tanismislar muhabbet etmisler havalanina geldiginde adam herlde onu buralarin yabancisi anlamaz pek diye (istanbulda oldugu gibi) nerdeyse iki kat para istemis tartismislar.
turkiyede kurtlerin kendi vatanlarini sevmedigi icin elestirilir. ki bircoguda seviyor. benim bissuru kurt arkadasim var ayni zamanda milliyetci de.
AFANDI
03-24-2007, 08:27 AM
Milliyetçi sözcüğünün de Milliyetçilerin de kimseyi rahatsız etmemesi gerek. Nitekim sizin hocanın da "Milliyetçi" olduğu yönünde telkin edilmeye çalışılmıştım vaktinde. :)
hitap seklin cok yanlis bence. genelde mod lar bu tur seylerde uyarirlar ama seni kim uyaracakki.
konumun geregi bu tur seylere tarafsiz bakmalisin.
bende duymustum boyle bisey .
gulen milliyetci oldugu icin said nursiyle hic gorusmemis.
ya milliyetci lafi dogru veya yanlis ama benim fikrim bu yonde!!!
Demir Kağan
03-24-2007, 08:56 AM
ya milliyetci lafi dogru veya yanlis ama benim fikrim bu yonde!!!
Saygı duyuyorum.
bacha
03-24-2007, 11:01 AM
Afandi, ya tebe na PM napishu chto ya tam pisal. Hotya, i etot post sterut.
Demir, bu postumu eger edit yaparsan, o zaman ben bir yanlishlik yapmish oluyorum. O zaman bana warning vermek zorundasin. Teshekkurler ;)
Dulkadiroglu
03-24-2007, 11:32 AM
Ozbekistanı sevmeyen Ozbek zaten milliyetci degildir...vatanini,milletini seven ve benligini koruyana milliyetci denir...Vatan hainlerinden milliyetci olmaz;) o yuzden vatanını sevenle milliyetci arasında pek fark yoktur...
BOZ-OK
03-24-2007, 11:36 AM
Aman aman... Bir tatsizlik cikmasin da, herkes yerinde sag olsun...:cool:
Karayılan
03-24-2007, 01:03 PM
Vatansever, Yurtsever ayri
Milliyetci, Uluscu, Buduncu ayri
Ornegin bir Ermeni, Turkiye topraklarini yurdu olarak bilmis, yurduna hizmet etmeyi ulku edinmis ise ona vatansever, yurtsever denir.
Ancak bu kisi Ermeni milliyetciligi, ulusculugu, budunculugu yapar, Ermeni ulusuna hizmet etmeyi ulku olarak secerse ona Ermeni milliyetcisi denir. Ayrim acik, biz Turk olarak birinci durumda o kisiye sevgi besleriz. Ikinci durumda ise gunumuz sartlarina gore bize aykiri davranir, acikca dusmanlik yapmis olur.
Demek ki neymis; Biz, Turk milliyetcileri, ulusculari bu topraklari uzerinde Turk yasadigi icin severiz. Uzerinde Turk yasamayan toprak bizim yurdumuz degildir dolayisiyla siradan bir toprak parcasidir. Burayi kutsal yapan Turklerdir o yuzden sever ve koruruz. ;)
Berke Xan
03-24-2007, 05:39 PM
Herkes birleşir de biz zor birleşiriz.
Ekonomik bakış yönünden zaten durum sakat...
Turancıları es geçiyorum, direk Turan Kağanlığı kurmak daha kolaydır.
Sultangaliyevcilerle Atsızcı olduğunu söyleyenler zaten birbirini kesmek isteyenler...
Kemalist Türkçüler de Atsızcılarla takışacaklar elbette...
E bunun hristiyanı var, şamanı var, müslümanı var...
Hürriyetçi, şahsiyetçisi var, şovenisti var...
Var da var...
Biraz da buradan bakınız lütfen. Bahsettiğiniz alan tüm Milliyetçi, Ulusçu, Irkçı camia'dır çünkü.
yavuz
03-25-2007, 04:57 AM
E bunun hristiyanı var, şamanı var, müslümanı var...
Kaç tane Hristiyan'ı, Şaman'ı var acaba öğrenebilir miyiz? Mukayese konusu edilemeyecek şeyleri her defasında öne sürmekten sıkılmadınız mı acaba?
Karayılan
03-25-2007, 11:06 AM
Turansoyu zaten zırvalayıp duruyor... Ne BBP'yi biliyor, ne MHP'yi, çıkmış milliyetçilerin birleşip birleşemeyeceklerini tartışıyor... Herhalde Ülkü Ocakları'na gitmiş bir dönem. Ama anlamamak zor iş tabi. Anlatamayanlarda suç...BBP milliyetci ise ben de fetocuyum. Cemaatciler ne zaman milliyetci oldu? Turkculugun "T"sini bilmeyen adamsin yazdigin yoruma bak.
Ahde Vefa
03-25-2007, 12:31 PM
su asiri "Atsizci" dedigimiz kisilerde (bana gore rahmetli Atsizla alakalari yok) ne yazik ki islam dusmanligi rastliyorum. Ve ben bir Turk-musluman olarak boyle kisilerle birlesemem, hatta bunu da soyleyebilirim ki, irkcilarin("Atsizci") zittiyim.
Kanimiz aksada, zafer ISLAM'in..
yavuz
03-25-2007, 01:00 PM
BBP milliyetci ise ben de fetocuyum. Cemaatciler ne zaman milliyetci oldu? Turkculugun "T"sini bilmeyen adamsin yazdigin yoruma bak.
Bak HerqezTurqtur ağabeyciğime bazı şeylerin farkına varacaksın Turansoyu... Tabi öğrenmeyi baba parasının dışında da "öğrenmek" olarak sayabiliyorsan.
HerqezTurqtur, avatarından da anlaşılacağı üzere bir MHP'li ağabeyim. O varken, sana düşüyor mu peki Milliyetçilerin birleşip birleşmeyeceği hakkında yorum yapmak? Ya da BBP'nin ne olduğuna karar vermek. Zira, biliyorum kendisinin BBP'ye ve Alperen Ocakları'na karşı ufak bir sempatisi de vardır.
Sen ise, çıkmış kendi hayal dünyanda bir Turan kurmuşsun... Macarlar "Türk"... Finlandiyalılar "Türk"... Moğollar öz be öz Türk zaten(:lool:)! Artık uyan da bak dünyaya... Tüm "Türk'üm" diyenler -tamama yakını- Müslüman(Gagauzlar hariç)!..
Bilmiyorum zengin okullarında tarikatlar, cemaatler sana nasıl anlatılıyor, ama şunu bil ki; senin bildiğinden bin kat daha sevimli ve yararlı işleri var!.. Bu foruma gelmeden önce Nurcuları hiç sevmezdim, hala sevmem de, ama öyle bir hal aldı ki işleriniz... Onları savunur oldum... Bu yüzden de BBP'liler, Alperen'ler bir anda Fethullahçı oluverdi. Hiçbiri Fethullahcı değildir, Nurcu değildir de, emin ol; gerçek bir Türk Milliyetçisi buradaki eleştiriler(zırvalar) karşısında benim gibi durur da onları savunur... Hele o "Said Nursi düşmanlığı"nız yok mu? "Sui zan"ın tehlikesini bildiğiniz -size aktarıldığı- halde nasıl bu düşmanlığı besliyorsunuz ve nasıl oluyor da buna rağmen işinize gelmeyince "Ben de Müslüman'ım" diyebiliyorsunuz, işte buna şaşıyorum...
Şaşıyorum!.. "Çocuk işte!"
Karayılan
03-25-2007, 02:44 PM
su asiri "Atsizci" dedigimiz kisilerde (bana gore rahmetli Atsizla alakalari yok) ne yazik ki islam dusmanligi rastliyorum. Ve ben bir Turk-musluman olarak boyle kisilerle birlesemem, hatta bunu da soyleyebilirim ki, irkcilarin("Atsizci") zittiyim.
Kanimiz aksada, zafer ISLAM'in..Bak simdi su cocugun agabeyi,
Atsiz irkciydi. Bu acik bir gercek. Sen degil mi diyorsun? O zaman kanitla. Ben sana sayfalarca yazisini gondereyim istersen. Kanitlayamayacaksan o zaman Atsiz "hoca" deme. Diyorsan hocanin sana ogrettiklerine uy. Bir kere Atsiz samandi. Hem zafer islamin diyip hem Atsiz'i sevmek nasil bir celiskidir? (MHP'lilerin soylemleri Atsiz "Hoca" sen de onlardan birisin sanirim)
Ben Atsizci degilim. Bana gore cok iyi bir yazardir ancak dusuncelerinin tamamina katilmiyorum. Ancak soycuyum(Atsiz gibi) ama bu onunkinden biraz farkli... Simdi bunu sana anlatsam sayfalar surer o yuzden hic girmiyorum ve seni celiskilerinle basbasa birakiyorum. Bu yavuz adli cocuga da sahip cikin cok bildigini sanip yanilanlardan olmasin sonunda ;) Cok konusup az dusunce ureten biri olacak ondan korkuyorum... Slogan atmayi ogrenmis ama iyi PARTIZAN olur. :D :D :D
erkinturk
03-25-2007, 02:53 PM
Bana gore birlesmeyi basarabilmis olanlar guclu konumda su an,
gecmisimize bakalim hep biribirimize dusup kaybeden olmadikmi?
Timur altinorda devletini yikmasa idi bugun Rusya olurmuydu?
tamam bazi seyler tesaduflerin neticesi olabilir,
eger ipekyolunu Turklerden ve muslumanlarin kontrolunden kurtarmak icin denizden yol arayip bulan Avrupa (portekizliler ve ispanyollarin sayesinde) yeni dunyaya hakim olmasaydi simdiki manzara olusurmuydu,angl'lar ile saxon'larin kirmasi milletler gibi milletler dunyaya egemen olurmuydu
bilmem hangi cin hukumdari butun cin'i ele gecirip birlestirmeseydi bugun cin diye bir ulke olurmuydu,ki o cin standart cince,"mandarin"bilmeyenlerin biribirini anlayamadigi bir ulke hala,(kultur devriminin onca cabasina,zorlamasina ragmen)
birde bize bize benzeyen milletlere bir bakin,
butun kuzey Afrika arap ama feodalizmi,klanciligi,kabileciligi asip biraraya gelemedikleri icin onun bunun oyuncagi durumundalar gunumuzde,
ki onlarin ustelik denize cikislari bile olmasina ragmen
araplar kadar olmasada Turklerin'de petrolu var ama rusya,cin gibi seytan devletleri yuzunden kontrol edemiyorlar kendi zenginliklerini,
ve gene onlar gibi biraraya gelemiyorlar guclerini birlestirip ozgur ve bagimsiz olamiyorlar her anlamda..
onun icin Turan herseyin uzerinde olmali,cunku Turk milletinin tek kurtulusu odur,hernekadar pek cogunuza utopik gorunuyor olsada..
ama suraya bir bakin siz daha yolun basinda birbirinize girmissiniz debeleniyorsunuz!
silkinin,kendinize gelin
Zaten milliyetcilik teması uzerinde yani vatanı sevme fikri uzerine hemfikirler. Cesitli ulkucu gruplarının bulunması kotu birsey degil tabii bu ayrılıklar zenginlik olarak algılandıgı surece ;)
Berke Xan
03-26-2007, 09:13 PM
Aptal müslümanlar... Umarım tez geberirsiniz!
Hz. Hellori öküze demiş ki: Buzağılar da sizinle aynı cinsten, o da demiş ki buzağılar da benim gibi öküz mü?
Yani diyor ki Hellori hazretleri: Türk ile Macar kardeş millettir, bunu anlamayacak olan yalnızca köpek müslümanlardır...
Berke Xan
03-27-2007, 02:21 AM
Sana ne?
Siz şamanlığa o kadar küfür ederken iyi oluyor değil mi?
Canımız da giderse gitsin! Günde beş kere o sözleri kendi toprağımda duyacağıma, susturmak için verdiğim mücadelede kanımı akıtırım, canımı da düşünmeden veririm!
Kimseye kandaşım diye itibar edecek değilim, ama bu salaklar anlayamaz! Hristiyan ya da Avrupa birliğini savunan bir Macar ne kadar aşağılıksa Müslüman Türk ondan 50 kat daha aşağılıktır benim gözümde.
Güneş sana göre doğudan doğar, batıdan batar ama aslında dünya onun etrafında döner. Bunu unutmayın!
Bir gün başaracak olan bizleriz! Siz ise mescidlerinizde toz ve kan içinde ölürsünüz umarım.
Teñri bizneñ! Alas! Alas! Alas!
Ahde Vefa
03-27-2007, 07:40 AM
Bunlari sokakta bir Turk'e de de gor...
Kur_Sad
03-30-2007, 05:33 PM
Mesajları pek okumadım direk ankete cevap vereceğim:
Benim ne olduğumu herkes biliyor sanırım:Ülkücüyüm.Ülkü Ocakları üyesiyim.Seçimde de oy vereceğim parti belli...
İlk mesaja göre ben Nizam-ı Alem Ülkücüsü oluyorum...
Ama ben aynı zamanda Atatürkçüyüm...Başbuğ Atatürk'ü kendime önder kabul ediyorum...
Aynı zamanda Atsızcıyım...Atsız Atayı en temel beslenme kaynaklarımdan biri olarak görüyorum...
Sosyalizme zerre kadar değer vermesem de Galiyev'e ve fikirlerine saygım var.Galiyev bugün yaşasa sosyalist olacağını hiç zannetmiyorum...
Ulusalcılar, Türkçü ya da Milliyetçi değildir.Bunlar Türk Milliyetçiliğinin asalaklarıdır.Zarar vermektedirler Ülkümüze...
Bir yerde ben de Pan-Turancıyım...Ama öncelik sıram var.Önce Türkler sonra Moğollar,Macarlar...
Bak ne güzel birleşti Milliyetçiler...
Türk Milliyetçileri hep tek-tip olarak algılanıyor ne yazıkki.Oysa bizim fikir zenginliklerimizle anılmamız lazım.Farklı görüşlerimizi -ki hepsi aynı amaç için üretiliyor- aynı çatı altında dile getirmemiz lazım...
Ben bu tür ayrımlardan hiç hoşlanmıyorum.Tüm "Türkçüler" bir ordudur!
Demir Kağan
03-31-2007, 11:57 AM
Mesajları pek okumadım direk ankete cevap vereceğim:
Benim ne olduğumu herkes biliyor sanırım:Ülkücüyüm.Ülkü Ocakları üyesiyim.Seçimde de oy vereceğim parti belli...
İlk mesaja göre ben Nizam-ı Alem Ülkücüsü oluyorum...
Ama ben aynı zamanda Atatürkçüyüm...Başbuğ Atatürk'ü kendime önder kabul ediyorum...
Aynı zamanda Atsızcıyım...Atsız Atayı en temel beslenme kaynaklarımdan biri olarak görüyorum...
Sosyalizme zerre kadar değer vermesem de Galiyev'e ve fikirlerine saygım var.Galiyev bugün yaşasa sosyalist olacağını hiç zannetmiyorum...
Ulusalcılar, Türkçü ya da Milliyetçi değildir.Bunlar Türk Milliyetçiliğinin asalaklarıdır.Zarar vermektedirler Ülkümüze...
Bir yerde ben de Pan-Turancıyım...Ama öncelik sıram var.Önce Türkler sonra Moğollar,Macarlar...
Bak ne güzel birleşti Milliyetçiler...
Türk Milliyetçileri hep tek-tip olarak algılanıyor ne yazıkki.Oysa bizim fikir zenginliklerimizle anılmamız lazım.Farklı görüşlerimizi -ki hepsi aynı amaç için üretiliyor- aynı çatı altında dile getirmemiz lazım...
Ben bu tür ayrımlardan hiç hoşlanmıyorum.Tüm "Türkçüler" bir ordudur!
Mirseyit SULTANGALİYEV der ki:
"Milletimi sevdiğim için sosyalist oldum!"
Karayılan
03-31-2007, 12:05 PM
Ulkucu kandaslarima bir onerim olacak ister dikkate alirlar ister almazlar kendileri bilir. Sosyalizm ile komunizm(Diyalektik materyalizm ve marksizme dayali) cok farkli seylerdir. Sosyalizm yanlizca ve yanlizca bir ekonomik duzen ongorur. Tek istedigi sey ozel mulkiyetin olmamasi. Bunlari bilerek sosyalizme karsi iseniz diyecek sozum yok cunku bir gorus uretmissiniz, sosyalizm size mantikli gelmemisdir, saygi duyarim... Yok anlamadan yanlizca karsi cikmak icin karsi iseniz(ki ben cok ulkucude bunu gordum, ornegin neden karsisin dedigim de "Muslumaniz, milliyetciyiz sosyalizm bunlara terstir" diye yanitlar aldim) bu yol yanlistir. Yine soyluyorum sosyalizm kisinin dinine yada soyuna karismaz, yanlizca ekonomik bir duzenin adidir.
Tabriz_Han
03-31-2007, 12:18 PM
Afandi
milliyetcilik ve vatanini sevmek farkli seyler tabiki.
ayrica her insan milliyetcidir biraz olmalidirda. milletini sevmiyorsa ozaman sorun vardir zaten. kafatasci fasist olmamak kaydiyla
Zaten vatansever milliyecilikdir, vatanini sevmek ve memleket icin calismak dinimizde bile bir Emirdir.
Sosyal-Darwinist irkci-milliyetci kavrami dislamak kerek, bizim vatanseverlik anlayasimiz baskadir.
Bakiniz, ulkesi icin calisanlarin basarisi tum ulkedeki insana fayda veriyor, mesela birisi parasini yapmis memlekete geri gidip okul, hastakhana, is yerleri acmis, butun bolge icin iyidir. Bu milliyetcilikdir, milletin icin hizmet etmekdir.
Turk olarak tum milletim icin hizmet etmek isterim, TUrk milleti cizilmis sinirlara dayali degil, sadece bir ulkenin TUrkleride degil. Turklerle berarber ve kardesce yasayanlarda benim kardesimdir.
Karayılan
03-31-2007, 12:34 PM
Zaten vatansever milliyecilikdir, vatanini sevmek ve memleket icin calismak dinimizde bile bir Emirdir.
Sosyal-Darwinist irkci-milliyetci kavrami dislamak kerek, bizim vatanseverlik anlayasimiz baskadir.
Bakiniz, ulkesi icin calisanlarin basarisi tum ulkedeki insana fayda veriyor, mesela birisi parasini yapmis memlekete geri gidip okul, hastakhana, is yerleri acmis, butun bolge icin iyidir. Bu milliyetcilikdir, milletin icin hizmet etmekdir.
Turk olarak tum milletim icin hizmet etmek isterim, TUrk milleti cizilmis sinirlara dayali degil, sadece bir ulkenin TUrkleride degil. Turklerle berarber ve kardesce yasayanlarda benim kardesimdir.Vatandan once millet gelir Tabriz Han. Ornegin sen Iran icin mi calisirsin, yoksa Turk milleti icin mi?
Tabriz_Han
03-31-2007, 01:37 PM
Iletiyi burada yazdim
Turk olarak tum milletim icin hizmet etmek isterim, TUrk milleti cizilmis sinirlara dayali degil, sadece bir ulkenin TUrkleride degil. Turklerle berarber ve kardesce yasayanlarda benim kardesimdir.
Sinirlar beni ilgilendirmez, milletim Turkdur, Turk milleti sinirlara dayali degil.
Karayılan
03-31-2007, 01:47 PM
Iletiyi burada yazdim
Sinirlar beni ilgilendirmez, milletim Turkdur, Turk milleti sinirlara dayali degil.Oyleyse sen once Turk milliyetcisisin ;)
borcugin
04-01-2007, 01:49 AM
S.A.
Canakkale'de temelleri atılan, Akcura, Gaspıralı, Gokalp gibi kuramcılarla teorisi ortaya konulan Turkculuk Ulkusu meyve olarak Turkiye Cumhuriyetini kurdu. Basbuğun olumune kadar Turkculuk bunyesinde Ummetci, Sosyalist ve Komunistler haric hepsini barındırdı. O olunce; Ummetciler MHP ve BBP'yi istila etti, Materyalist/Ateistler ise Galiyevcileri turetti. Bugun Galiyevciler yok denecek kadar az. MHP'de ise en eski ulkucu 3 bilemedin 4 senelik. Bahceli tum Ulkuculeri afaroz etti partiden uzaklastirdi. Hatta partinin soylemlerinin ANAP, DYP gibi duzen partilerinden hic bir farki kalmadı. Ancak MHP'nin CHP ile olan paydadaslığı oldukca iyi. Nedir bu paydadaslık? Ulusalcılık ya da Milliyetcilik! Turkculukten eser var mı? Olgunlasmamıs ve kesfedilmemis bir ciddiyette biraz olsun var. BBP'nin en buyuk sorunu kendisini halka anlatamamasıdır. Buyuk heveslerle bu partiye yanasanlardan birisi de Hristiyan bir Turk. Diyorlar ki ona hayır biz Turkun hristiyanı ile emekdaslık yapacağımıza Musluman bir Arap ile Ummetdaslık yaparız daha iyi. Yani daha olgunlasamamıs ve kendi zincirlerini kıramamıs, dunyayı ozellikle de Turk Dunyasını tanıyamamıslar maalesef. Hayal dunyasında slogan atarak kendilerini tatmin edeceklerini sanıyorlar, oysa ki vatan elden gidiyor. Benim esseğim kancık nidasını herkes bir kenarıya bırakarak Kuvva ruhunun gereğini yapmalıdır!
Amma velakin su var ki; bugün itibarıyla
Milli Partiler : MHP, BBP, CHP'dir.
Gayr-i Milli Partiler: Diğer hepsidir.
Bu bağlamda bizi selamete erdirecek olan erk Ataturk Milliyetciliği ve Turkculuğudur. Hepsini bağrına basar, koselerini torpuler, bağdastırır. Erk odur. Diğer olusumların tabanları her daim bir dairenin bolunmus dilimleri gibidir.
Eskiden biz Ulusalcı değiliz Milliyetciyiz diyenler ile yok kardesim biz Milliyetci değiliz Ulusalcıyız diyenlerin arasında hic bir fark kalmadı. Bu MHP-BBP-CHP birlikteliği ve emekdaslığı en cok AB'yi ve onun yandaslarını tedirgin ediyor.
Din uzerinden siyaset yapan AKP'nin gayr-i milli bir parti olduğu tescillendi. Duz ova siyaseti yapan diğer libos, mutarekeci, muzakereci, AB'ci, ABD'ci partilerin de AKP den hic bir farkının olmayacağı da goruldu.
Sozunu ettiğim MİLLİ PARTİLERDEN birine oy vermeyenler ulkemiz elden gidince yapacakları bir sey kalmadığını anlayacaklar ama is isten gecmis olacak.
Selametle.
gurkan
04-01-2007, 02:35 AM
Bana göre BBP iyidir. CHP ye ölsem vermem bir oy. Beni de Küstürmüştür MHP...
yavuz
04-01-2007, 03:27 AM
S.A.
Canakkale'de temelleri atılan, Akcura, Gaspıralı, Gokalp gibi kuramcılarla teorisi ortaya konulan Turkculuk Ulkusu meyve olarak Turkiye Cumhuriyetini kurdu. Basbuğun olumune kadar Turkculuk bunyesinde Ummetci, Sosyalist ve Komunistler haric hepsini barındırdı. O olunce; Ummetciler MHP ve BBP'yi istila etti, Materyalist/Ateistler ise Galiyevcileri turetti. Bugun Galiyevciler yok denecek kadar az. MHP'de ise en eski ulkucu 3 bilemedin 4 senelik. Bahceli tum Ulkuculeri afaroz etti partiden uzaklastirdi. Hatta partinin soylemlerinin ANAP, DYP gibi duzen partilerinden hic bir farki kalmadı. Ancak MHP'nin CHP ile olan paydadaslığı oldukca iyi. Nedir bu paydadaslık? Ulusalcılık ya da Milliyetcilik! Turkculukten eser var mı? Olgunlasmamıs ve kesfedilmemis bir ciddiyette biraz olsun var. BBP'nin en buyuk sorunu kendisini halka anlatamamasıdır. Buyuk heveslerle bu partiye yanasanlardan birisi de Hristiyan bir Turk. Diyorlar ki ona hayır biz Turkun hristiyanı ile emekdaslık yapacağımıza Musluman bir Arap ile Ummetdaslık yaparız daha iyi. Yani daha olgunlasamamıs ve kendi zincirlerini kıramamıs, dunyayı ozellikle de Turk Dunyasını tanıyamamıslar maalesef. Hayal dunyasında slogan atarak kendilerini tatmin edeceklerini sanıyorlar, oysa ki vatan elden gidiyor. Benim esseğim kancık nidasını herkes bir kenarıya bırakarak Kuvva ruhunun gereğini yapmalıdır!
Amma velakin su var ki; bugün itibarıyla
Milli Partiler : MHP, BBP, CHP'dir.
Gayr-i Milli Partiler: Diğer hepsidir.
Bu bağlamda bizi selamete erdirecek olan erk Ataturk Milliyetciliği ve Turkculuğudur. Hepsini bağrına basar, koselerini torpuler, bağdastırır. Erk odur. Diğer olusumların tabanları her daim bir dairenin bolunmus dilimleri gibidir.
Eskiden biz Ulusalcı değiliz Milliyetciyiz diyenler ile yok kardesim biz Milliyetci değiliz Ulusalcıyız diyenlerin arasında hic bir fark kalmadı. Bu MHP-BBP-CHP birlikteliği ve emekdaslığı en cok AB'yi ve onun yandaslarını tedirgin ediyor.
Din uzerinden siyaset yapan AKP'nin gayr-i milli bir parti olduğu tescillendi. Duz ova siyaseti yapan diğer libos, mutarekeci, muzakereci, AB'ci, ABD'ci partilerin de AKP den hic bir farkının olmayacağı da goruldu.
Sozunu ettiğim MİLLİ PARTİLERDEN birine oy vermeyenler ulkemiz elden gidince yapacakları bir sey kalmadığını anlayacaklar ama is isten gecmis olacak.
Selametle.
Abi hoş diyorsun, güzel diyorsun da CHP'nin söylemleri, eylemleri bugün için bana yapmacık geliyor... Muhalefet yapmak adına yaptıklarını düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur... Ama böyle görünüyor gözüme. Bir de AKP ile Milliyetçilik yarışına girişmeleri ikisi için de çok komik geliyor bana.
Bence bugün için BBP ve MHP'nin dışında, DYP ve biraz da ANAP samimi olarak karşımıza çıkıyorlar.
(İş ulusalcılığa kaldı mıydı, DTP'yi de unutmayalım derim. :lol:)
nurhak
04-01-2007, 03:33 AM
Çok önemli bir süreçten,deyim yerindeyse bir sınavdan geçiyoruz dostlar,kırmızı hatlar,yıkılamaz surlar,kanla çizilmiş sınırlar,yüzlerce yıllık hassasiyetlerimiz zorlanacak,zorlanıyor.Hepimiz uyanık olmalıyız,bizlerden bildiklerimizdende kandırılanlar olacak,hazırlıklı olmalıyız,kişisel ihtırasları veya iktidar hevesleri ile bilerek veya bilmeyerek hıyanetin ve gafletin içinde yüzenleri görüp ona göre davranmalıyız.Bu ülke bizim,bedelini ecdadımız kanıyla canıyla ödedi,bu coğrafya bizlerin ve kardeşlerimizin,asırlardır aramıza sınırlar,surlar ördüler,uzak tutmaya çalıştılar.Birlik diyen kahramanlarımızı boğdular,zindanlara atıp yok ettiler,kendi uşaklarını bazen cebren,bazende gözümüzü boyuyarak lider diye önümüze koydular.
Gün;uyanık olma günüdür,önümüzdeki seçimler önemlidir gidin ve oyunuzu kullanın ve oyunuz;oynanan bu adi oyunu bozmak adına olsun.Unutmayın bu iktidar boyunca gerek başbakan,gerek dışişleri bakanı diğer Türk cumhuriyetlerine ne kadar yakın olmuşlardır,bu dönemde kardeş ülkekerden kaç lideri ağırlamışlardır.İsrail e verilen önem kadar ilgilenilmeyen kardeş ülkelerle hangi batı ülkeleri yakın ilişkiler içindedir ve niye diye merak bile etmiyen,AB kapıkulu bu iktidar Lübnan'a Mehmetçiği biran bile düşünmeden gönderen bu iktidar Kıbrıs'ın kayıp gitmekte olmasına seyirci kalmakta,ortadoğu barışına katkıda bulunmaktan zaman bulamayıp kıbrıs'ı Talat ve yandaşlarının insafına bırakmıştır
Yüzyıllardır saygınlığını ve gücünü tüm dünyaya gösteren bu millet 3.dünya ülkesi muamelesi görmekte ama bu iktidar bu ülkenin toprağını bilmem kaç dolara sattım diye caka atmakta,bu millet toprak satarak değil,toprak alarak millet olmuştur arkadaşlar.Bu ülke insanına çalışmayı,kazanmayı öğretmesi sağlaması gerekenler bu güne kadar bu ülke insanını uyuşturup,uyutup kendi ve yandaşlarının keselerini doldurmuşlardır
Artık bu ülkeyi şaha kaldırıp ekonomik ve sınai kalkınmasını hızla yapan ve tam bağımsız bir ülke istiyoruz.Bununda tek çaresi bir MİLLİ İKTİDAR dır.saygılarımla
borcugin
04-01-2007, 04:05 AM
S.A.
CHP'nin söylemleri, eylemleri bugün için bana yapmacık geliyor... Muhalefet yapmak adına yaptıklarını düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur... Ama böyle görünüyor gözüme.
Haklısın. Aslında CHP Atatürk oldukten sonra bu soylemleri unutmustu. Bu soylemleri soyleyenlere Fasist, Turancı, Irkcı diyorlardı. Ama artık durum eskisi gibi değil ve onlarda farkına vararak onyıllardır unuttukları bu onemli olmazsa olmaz değeri yeniden kendilerini sorgulayarak ele almaya basladılar. Ama Allah var, bu konuda samimi olduklarına inanıyorum.
Bir de AKP ile Milliyetçilik yarışına girişmeleri ikisi için de çok komik geliyor bana.
Yahu yavuz milliyetcilik, vatanseverlik sozcukleri kim AKP kim? Hakikaten guldurdun beni. :lol::lol::lol:
Bence bugün için BBP ve MHP'nin dışında, DYP ve biraz da ANAP samimi olarak karşımıza çıkıyorlar.
Yine guldurdun beni. DYP ve ANAP samimi olabilirler ama anlasılmıstır ki bunlar da diğerleri gibi hem libos, hem AB ci, hem ABD ci, hem mutarekeci, hem muzakereci... Yani gayr-i milli bunlar! Artık yemiyor kimse. :lol::lol::lol:
(İş ulusalcılığa kaldı mıydı, DTP'yi de unutmayalım derim. :lol:)
O cenahta da senin gibi onyargılı ve keskin koseli insanlar var. DTP'nin ulusalcılığı ile CHP'nin ulusalcılığını aynı tutmanı hem yadırgadım hem de senden beklemezdim doğrusu. :rolleyes:
Selametle.
borcugin
04-01-2007, 04:08 AM
S.A.
Bana göre BBP iyidir. CHP ye ölsem vermem bir oy. Beni de Küstürmüştür MHP...
Sabah uyanmısız ve CHP-MHP-BBP birlesmis. :lol: Ne olacak o zaman gurkan? Valla boyle bir sey olursa bu ulke yerinden kalkar ve kosmaya baslar diye dusunuyorum. ;)
Selametle.
Demir Kağan
04-01-2007, 04:16 AM
S.A.
Sabah uyanmısız ve CHP-MHP-BBP birlesmis. :lol: Ne olacak o zaman gurkan? Valla boyle bir sey olursa bu ulke yerinden kalkar ve kosmaya baslar diye dusunuyorum. ;)
Selametle.
İiiinşşşaalllaaahh.
yavuz
04-01-2007, 04:18 AM
Borcugin ağabey, seni güldürdüğüm noktalar, bana komik gelenlerdi zaten...
CHP ile DTP'yi de bir tutmuyorum, onu da öyle espri olarak aşağıya sıkıştırıvereyim diye düşündüm... Ama DYP ve ANAP'tan benim ümidim var...
Ahde Vefa
04-01-2007, 04:23 AM
S.A.
Selametle.
As,
caktirmadan bende oyle dusunuyorum... :cool:
Tangriberdi
04-01-2007, 09:54 AM
Ben Galiyevci bir Türk solcusu olarak şunu söylemeliyim.
Atatürkçülükle hiç bir sorunum yok. Her konuda Atatürkçülerle istisnasız uzlaşabilirim.
Ama MHP lilerle uzlaşamam.
Zira tabnan olmasa dahi MHP ABci bir parti.
Hala Tüzüğünde AB ile bütünleşmek konusunda maddeler var.
Ve hala Türk halkını AB ye gerçekten karşıymış gibi kandırıyorlar.
Türklerin yoğun olduğu bölgelerde Türkçülük , Kürtlerin de olduğu bölgelerde ve Kürt bölgelerinde Türkiyecilik yapıyorlar.
AB ye Haytır diyemeyen ABciliğini Tüzüğünde ilan eden ama halka farklı konuşan her parti milliyetçilikle alakası olmayan partidir.
O uyüzden Bazı milliyetçiler Amerikancı ABci olmaya bazıları da arapçı, İslamcı olmduğu sürece bütün Milliyetçi fraksiyonların birleşmesi imkansız.
Hepsi Türkçü Turancı fikirlerde ve milli devletçi politikalarda buluşmazsa ancak kısmi işbirliği yapabilirler. Ötesi ütopya olur.
Karayılan
04-01-2007, 12:07 PM
CHP'ye aldanmayin.(Bir ara ben de CHP'nin milliyetcilige yaklastigini dusundum ancak derinlemesine dusununce bu adamlardan milliyetci olamayacagini cok rahat anlayabilirsiniz) Su an oy kaygisi ile milliyetci pozlar veriyorlar. Baykal denen adam dep ile birlikte hareket etmedi mi? Isci partisi gibi bunlar da sozde milliyetciler. Yukarda yazdigim ulusalcilar su an moda olan yumusatilmis bir milliyetcilik anlayisina sahipler, bunlar cogunlukla isci partisi ve CHP'ye yonelecekler.
BBP icinde barindirdigi cemaatci unsurlardan guc aliyor. Kesinlikle milliyetci olduklarini dusunmuyorum. Ki bu partinin CHP ile birlesmesi ruyadir. Kendilerince laik gecinen CHPlilerin cemaatciler ile birlesebilecegini nasil umabiliyorsunuz? BBP eger MHP ile birlesmez ise baraj altinda kalacak. Zaten cogu muhafazakar dusunen AKP'ye verecek, milliyetciler icinse vazgecilmez parti MHP'dir...
Peki MHP Bahceliyle ne yapabilir? Ben pek umutlu degilim. Zaten ulkemizin en buyuk sorunu lider eksikligi. Ancak ne olursa olsun kendi adima MHP'den baska oy verilecek parti goremiyorum. Denize dustuk MHP'ye sarilacagiz.
Tangriberdi
04-01-2007, 12:40 PM
CHP'ye aldanmayin.(Bir ara ben de CHP'nin milliyetcilige yaklastigini dusundum ancak derinlemesine dusununce bu adamlardan milliyetci olamayacagini cok rahat anlayabilirsiniz) Su an oy kaygisi ile milliyetci pozlar veriyorlar. Baykal denen adam dep ile birlikte hareket etmedi mi? Isci partisi gibi bunlar da sozde milliyetciler. Yukarda yazdigim ulusalcilar su an moda olan yumusatilmis bir milliyetcilik anlayisina sahipler, bunlar cogunlukla isci partisi ve CHP'ye yonelecekler.
BBP icinde barindirdigi cemaatci unsurlardan guc aliyor. Kesinlikle milliyetci olduklarini dusunmuyorum. Ki bu partinin CHP ile birlesmesi ruyadir. Kendilerince laik gecinen CHPlilerin cemaatciler ile birlesebilecegini nasil umabiliyorsunuz? BBP eger MHP ile birlesmez ise baraj altinda kalacak. Zaten cogu muhafazakar dusunen AKP'ye verecek, milliyetciler icinse vazgecilmez parti MHP'dir...
Peki MHP Bahceliyle ne yapabilir? Ben pek umutlu degilim. Zaten ulkemizin en buyuk sorunu lider eksikligi. Ancak ne olursa olsun kendi adima MHP'den baska oy verilecek parti goremiyorum. Denize dustuk MHP'ye sarilacagiz.
Siz de denize düşmüşsünüz ben de...;)
Siz MHP ye sarılacaksınız, ben de benim fikirlerimi ancak %40 oranında yansıtabilen İP ye sarılacağım.
Ama ben MHP ye sarılamam. Tüzüğünde AB ile ilgili AB ile bütünleşmekten dem vuran paragraflar olduğu sürece değil MHP hiç bir patiye sarılamam.
Ayrıca bu konuyu partizanlık konusu haline getirmeyelim. İşin içinden çıkamayız. Yararsız bir tatışma olur kanısındayım.
Am CHP ve İPnin durumu konusunda da sizinle hemfikirim.
Bunu bilin yeter.
MHPden uzak durmamın iki sebebi: 1. ABCi olması
2. Yörede Türkler hakimse Türkçülüğe oynuyorlar, Kürtler çoksa Türkiyecilikyapıyorlar. Bu tutarlı değil.
Ahde Vefa
04-01-2007, 12:46 PM
isci parti'ye saril sen, baskaniniz da Apo'ya sarildi zamaninda.....
Hani nerde milliyetciligin ... ?? Sosyalizm siyonizm'in oyunudur, adami "milliyetciyiz" deyip de guldurmeyin ..
Karayılan
04-01-2007, 12:57 PM
Siz de denize düşmüşsünüz ben de...;)
Siz MHP ye sarılacaksınız, ben de benim fikirlerimi ancak %40 oranında yansıtabilen İP ye sarılacağım.
Ama ben MHP ye sarılamam. Tüzüğünde AB ile ilgili AB ile bütünleşmekten dem vuran paragraflar olduğu sürece değil MHP hiç bir patiye sarılamam.
Ayrıca bu konuyu partizanlık konusu haline getirmeyelim. İşin içinden çıkamayız. Yararsız bir tatışma olur kanısındayım.
Am CHP ve İPnin durumu konusunda da sizinle hemfikirim.
Bunu bilin yeter.
MHPden uzak durmamın iki sebebi: 1. ABCi olması
2. Yörede Türkler hakimse Türkçülüğe oynuyorlar, Kürtler çoksa Türkiyecilikyapıyorlar. Bu tutarlı değil.O adama(adam mi acaba?) nasil guveniyorsunuz anlamis degilim. MHP her ne kadar yanlis siyaset izlese de, Turkcu kesimi ne kadar tatmin edemese de ihanet edebilecek bir parti degildir. Bu konuda MHP'ye guvenirim. Ancak it basinin elinden cicek almis adama ben oy atmam. Anam sutunu haram eder!!!
Tangriberdi
04-01-2007, 01:07 PM
Siz de denize düşmüşsünüz ben de...:wink:
Tangriberdi
04-01-2007, 01:14 PM
isci parti'ye saril sen, baskaniniz da Apo'ya sarildi zamaninda.....
Hani nerde milliyetciligin ... ?? Sosyalizm siyonizm'in oyunudur, adami "milliyetciyiz" deyip de guldurmeyin ..
Üslup olarak çok çirkin bir yaklaşım. Herkesin zamanında yanlışları olur, insanlar değişr ve gelişir. Bazen sapıtır bazen de doğru yolu bulur. Herkesin ikinci bir şansa ihtiyacı vardır.
Ben İP' ye oy atacağım evet , ama bu beni İP ci ya da İP li kılmaz. Ayrıca Perinçeğin geçmişdeki söylem ve eylemleri beni bağlamaz beni suçlu ya da sorumlu kılmaz.... Geçmişte AB karşıtı olan AKP de bugün AB kuklasıdır.
Ben şu anda sizin milliyetçiliğinizi sorgulamam, haddime değil. Herkes inandığı gibi yaşar ve yaşadığı gibi inanır. Ben de buyum. Benim milliyetçiliğimin standartları size sizinkiler bana uymayabilir ama bu bir zümre üzerinden bana hakarete dönemez dönmemeli.
Herkes herkese saygılı olmak durumunda.
Ayrıca Milliyetçilik hiç bir zümrtenin gurubun siyasi topluluğun tekelinde değildir. Kişi kendini milliyetçi olarak tanımlıyorsa milliyetçidir.
Kaldıki ben kendimi solcu milliyetçi olarak tanımlıyorum ve alışıla gelmiş milliyetçi söylem grubu olan ülkücülerden ziyade uluysalcı denilecek gruba yakınım. Dolayısıyla da milliyetçiliklerimizin kıstasları farklı. Ama bu ne beni ne sizi milliyetçilikten dışarı atamaz.
Ve sizde kendi düşüncelerinizi baz alıp bana sen milliyetçi değilsin deme hakkına sahip değilsiniz.
Sizi ülkemizin Batı tarafından binlerce tuzakla tehdit edildiği şu günlerde sağduyuya davet ediyorum.
Karayılan
04-01-2007, 02:00 PM
Siz de denize düşmüşsünüz ben de...:wink:
Siz MHP ye sarılacaksınız, ben de benim fikirlerimi ancak %40 oranında yansıtabilen İP ye sarılacağım.Belki sosyalist dusunceye sahip olabilirsiniz. Bence de sosyalizm kagit uzerinde en uygun ekonomik duzendir. Bknz. Nasyonel Sosyalizm'in uluslara nasil bir sicrama olanagi verdigine Orn. Hitler Almanyasi, Stalin Rusyasi. Ancak sirf sosyalist oldugu icin perincek gibi bir yalanciya(kendisi tanidigim en basarili showmendir) oy veremem. Onun efendileri var, Cin ve Rusya. Su an AB'yi kayitsiz sartsiz sahip kabul etmis ampulculerden ne farki var bunlarin?
Turkiye asla kuresel kutuplasmaya taraf olmayacaktir. Bizim kendi cephemiz olmali kimsenin bolgesel kuklasi olmayacagiz.
Tangriberdi, en azindan ben sarilacagim yilanin bana ihanet etmeyecegini biliyorum...
Tangriberdi
04-01-2007, 04:18 PM
Bana Galiyevciliği benimsemiş bir Sosyalist Türkçü parti gösterin o anda İP'yi bırakayım.
Zaten anlatıyorum İP benim ancak düşüncelerimin %40ına cevap veriyor diye tekrarlıyorum. Üstelik benim de hala İP den kuşkularım var.
Hala bir zamanlar İP'ye bulaşan Kürtçülükten sıyrılıup sıyrılmadığından emin değilim mesela.
Ama her kesimden kurumsallaşmış siyasi partiler içinde güven duymasamda benim düşüncelerime en yakın duran patidir.
Sonuç itibarı ile siz burada yazdıklarınızla benim zihinsel yapımı ve kararlarımı yönlendirseniz dahi değiştiremeyeceğinize göre bu tartışmayı daha fazla parti bazlı olarak sürdürme gereği duymuyorum.
Sizin şahsi algılarınıza , düşüncelerinize saygı duymak boynumun borcu, insanlık görevim , ancak burada özellikle de forumda oy atmayı planladığım parti ile kendim gündem olmaktansa gündemdeki konulara dair fikrimi beyan etmeyi yeğlerim.
Bundan sonra tartışmayı benim üzerimden yürütmezseniz sevineceğim.
Sonuçta ben de bayılmıyorum Perinçeğe, İt oğlu itle görüşen , görüşmesinin gerekçelerini gazetecilik kavramıyla açıklasa da tam doyurucu bir izahat yapmayan, yapamayan Perinçeğe oy atmaya. Ama Parti tüzüğünde AB ile bütünleşmek gibi bir kelime geçen partiye de oy atmam. Ama Hiç kusura bakmayın, O itle görüşen o adam aynı zamanda Lozanda yürüyüş düzenleyen, İsviçrede Ermeni Soykırımı yoktur diye tutuklanan, Ab elçilikleri önünde Kıbrıs Türktür Türk kalacak diye bağıran ve partisine gönül verenleri bağırtan bir insandır. İnsanlar değişir Turansoyu. Eski bir fahişeye tövbe erttikten sonra dahi fahişe gözü ile bakıp yararlanmaya kalkmak hangi mantığı taşıyorsa, sergilediği onca vatansever, edim ardından bir parti liderine o gözle bakmak da aynı zihniyettir.
Haydi diyelim öyle bakıyorsunuz, insanlık hali diye yorup geçeyim. Ama o kötü gözle baktığınız imnsn dışında kendi değer yargıları ve kendi kişselliği doğrultusunda ona inanmasa dahi ondan medet uman bir insana da fahişe gözü ile bakmanız yanlış olsa gerek. Bu ayıptır. Haydi o gözle bakıyorsunuz diyelim , bunu yüzüne söylemeniz daha büyükm ayıptır.
Buradaki fahişe tabiri hicivdir. O hicve konu ben oluyorum. Kendime ağır bir örnek üzerinden yorum yapıyorum ki ne demek istediğimi anlayasınız.
Ve net olarak her söylem ve eylemiyle AB ye Hayır diyebilen tek sol partidir. Vatan haini söylemleri kesen artık anmayan ve Türk sol partisi izlenimi veren tek partidir.
Daha fazla İP hakkında ve Perinçek hakkında yazmak propaganda yapmak istemiyorum.
Dediğim gibi ben bu forumda ne İP ne Perinçek adına bulunmuyoruım. Ben burada kendi Türkçü egomu tatmin , yeni kavramlar düşünceler ve insanlarla bağ kurmak adına bulunuyorum.
Ve bunun öyle de devam etmesini istiyorum.
Düşünceleri oturmuş bir insan olarak, bu başlık altında şahsıma ve kararlarıma yönelik eleştirilerden memnun değilim ve daha ne kadar nezaketimi koruyabileceğimden emin değilim.
Dolayısı ile parti ile alakalı konuları konuşmak istemiyporum.
Sanırım hak verir ve bundan sonra da uyarınca haktanır biçimde tavır sergilersiniz.
Karayılan
04-01-2007, 09:23 PM
Tangriberdi
Sizin sahsiniza yonelik herhangi bir yargida bulunmadim. Ideolojinize de saygim sonsuz. Ancak IP'ye pek saygi duydugum soylenemez. Zira ideolojiler partilerustu kalabildikleri surece saglikli kalabilirler yoksa kisilerin kuklasi olurlar. Bunu -Turkculugu ornek gosterirsek- cok kez yasadik ve yasiyoruz.
MHP'nin AB taraftari oldugu yonundeki taniniza katiliyorum. Ancak benim MHP'ye oy atacak olmamin asil nedeni baraji gecmeye en yakin aday olan milliyetci parti olmasidir. Bununla birlikte IP'in avrasya blogu dusu bunlarin AB dusunden farksizdir. Siz de bana AB degil Turan diyen bir parti gosterin MHP'ye oy atmaktan vaz geceyim. Bizim isteklerimizi karsilayabilen bir siyasi parti-partiler ne yazik ki yok. Bu yuzden bize en yakin olan partiye oy atiyoruz. Siz bunu IP olarak gormussunuz. Ben IP'nin nasyonel-sosyalist oldugunu acikcasi dusunmuyorum. Onlar leninist donmesi enternasyonalistlerdir benim gozumde.
Perincek'e gelince, evet dediginiz gibi insanlar degisir. Degisir degismesine de ampulcu baskan gibi yalanciktan degismis olmasinlar? Bir dusunun bunlar gosteri yapmak adina milliyetci naralar atiyor olmasin? Cunku "dip dalgasi" cok sayida beyni etkiledi ve bunlari en azindan kemalistlerin ortaya koydugu milliyetcilik anlayisinin savunuculari haline getirdi. Attila Ilhan bu dusunce hareketini baslattigi gunlerde ben bile bundan etkilenmistim. Sonucu tam bir fiyasko olsa da bu durumu kendi sekularist anlayislari bazinda bir basari olarak kabul edenlerin sayisi azimsanamayacak olcudedir. IP bu oy tabanini istiyor bu yuzden yumusatilmis ulusalci milliyetciligi savunuyor. Bu tam anlamiyla bir oy avidir. Kesinlikle perincegin milliyetci olabilecegine inanmiyorum.
Bunlara ek olarak size de hak vermemek elde degil. Gorunurde oy atabileceginiz parti yok. Zaten Galiyevcilik Turkiye'de hic bir zaman gereken ilgiyi gormedi. Belki bunun bir zamanlar rus devrimine destek veren Galiyev ile de ilgisi olabilir. Ancak gercek neden muhafazakar milliyetcilerin Islamci anlayisi, buna ek olarak Turk solunun katiksiz marksist-leninist olmasidir. Bu durum Turkculerin sosyalizme ve dolayisiyla Galiyevcilige yonelmesini engellemistir. Gelinen noktada Turkiye'de Galiyev'in goruslerini savunan bir siyasi olusum nerdeyse hic gorulmedi. Tipki Basbug Ataturk gibi Galiyev'de olumunden sonra Turkiye'deki siyaset dunyasinda kendine yer bulamadi. Bu yuzden uzulerek soyluyorum o sandikta asla Sultan Galiyev'e oy atamazsiniz! Tipki benim Basbug'a oy atamayacagim gibi...
Ayrica tavrimda her hangi bir kotu uslup olmussa ozur dilerim. Genelde sert cikislar yapan biriyimdir de ;)
yavuz
04-06-2007, 08:07 AM
Şu BBP'nin dinci, İslamcı olduğu olayına bir açıklık getirmek gerekir... BBP'de ve kısmen de MHP'de bulunan böyle insanların kökenini araştırmadan burada ahkam kesmeyi çok yanlış buluyorum.
Abimin askere gittiği (4,5-5 ay önce) gün sofilerden de vardı aramızda. Aynı gün yine abim gibi Gaziantep'e Ülkü Ocakları 2.Başkanı da gidiyormuş, Serkan'dı herhalde adı... Neyse işte O'nu uğurlamaya da haliyle Ülkü Ocakları'ndan 40 kişi filan geldi, birkaçını tanıyordum da. Neyse askerlerimizi otobüse bindirdikten sonra -abim binmeden önce de tezahürat yapılmasını filan istemedi- Ülkücü abilerden sloganlar yağmaya başladı... "Allah için Tekbir..." Öbür taraftan "Allahuekber!" Bu böyle "Muhammed hakkı için... Kur'an hakkı için..." diye sürüp gitti. İşte o sofilerden bir tanesi de bu sırada, "Ben de 8 yıldır böyle bağırdım; abdestsiz-namazsız!" dedi...
Anlaşılacağı üzere, kendisi, eski bir Ülkücü. MHP tabanlı hem de... Aynı siyasi görüşleri bugün de taşıdığına şüphem yok ve O, bugün bazılarının "İslamcı" dediği kategoriye giriyor olsa gerek.
Demek ki neymiş?
-BBP'yi sonradan sarmamış şu sizin "İslamcı"lar...
(Bahsi geçen "sofi"nin 80 öncesinde sokaklarda veya ocakta Ülkücülüğü en ön saflarda savunduğundan şüpheniz olmasın.)
yavuz
04-06-2007, 08:11 AM
Ben hazır gelmişken Perinçek olayına da bir gireyim... Ya da girmeden şunu söylüyeyim: "Milliyetçilik o adama kaldıysa, ülkemizin hali gerçekten vahim demektir!.."
eflatunn
04-06-2007, 08:19 AM
Ben hazır gelmişken Perinçek olayına da bir gireyim... Ya da girmeden şunu söylüyeyim: "Milliyetçilik o adama kaldıysa, ülkemizin hali gerçekten vahim demektir!.."
Bu adamı çözemedim gitti zaten.Ya çok akıllı yada saf ayaklarına yatıyor.
yavuz
04-06-2007, 09:11 AM
Bu adamı çözemedim gitti zaten.Ya çok akıllı yada saf ayaklarına yatıyor.
Ajan ajan... :cool:
http://images5.pictiger.com/thumbs/60/19bb7cdc04e9abd946c41eade1ddfc60.th.jpg (http://server5.pictiger.com/img/1042005/picture-hosting/perincek-apo.php)
sayinperincek.com
Tangriberdi
04-06-2007, 10:15 AM
Bu yaptığınız milliyetçilik mi ? Sn. HYML siz kendiine inanmaya bilirsiniz, sevmeye bilirsiniz. Ama iki de birde bir çok sitede de yapıldığı üzere İt başı ile yan yana görüntülendiği resimleri sizin de buraya taşımanızı yadırgadım.
Mehmet Ali Birand da bu it başı ile görüştü.
Ama bakın Mehmet Ali Birand hala ABci, Hala IMFci Hala Kürtçü
Bir de Perinçeğe bakın... Lozanda yürüyüş, Ermeni soykırımı yoktur diyerek gözaltına alınmak, AB ye Hayır sloganları ile 1 mayıslarda yürümek...
Bunları bahçeli yapıyor mu?
Daha ben MHPlilerin hiç bir mitinginde AB ye Hayır Sloganı attığını duymadıum.
E tabi MHP Tüzüğündeki AB ile entegrasyondan bahseden paragrafları çıkarmazsa siz de böyle kurudan milliyetçilikle ancak sanalda AB ye Hayır yaşasın Türk biriliği diyerek kendinizi avutursunuz.
Geçmişteki yanlışlarını beğenin ya da kınayın, Ama eylemsellik bazında en milliyetçi tavır sergileyen İP dir.
Bahçeli ülkücü gençleri aman Kürtlerle çatışmayın diye ocaklara doldururken, İP üniversitelerde Kürtçülerle çatışmaktadır.
O yüzden iki sol grup biribirine girdi diye haberleri duymuşsunuzdur.
Ama Hayır iki sol grup değil.Tek sol Grup var orada. O da Türk solunun sağlam kalesi İP. Diğerleri ise Faşist ırkçı olan ama Sol maskesiyle dolaşan Kürtçüler.
Tekrarlıyorum. Biribirimizi karalamak yerine el ele çalışabilseydik bu ülkeye daha yararlı olurduk.
Karayılan
04-06-2007, 11:43 AM
E tabi MHP Tüzüğündeki AB ile entegrasyondan bahseden paragrafları çıkarmazsa siz de böyle kurudan milliyetçilikle ancak sanalda AB ye Hayır yaşasın Türk biriliği diyerek kendinizi avutursunuz.
Aynen katiliyorum. Ama su an benim icin baska care yok. Birinci hedef AKP'nin iktidar olmamasi...
chepny
04-06-2007, 12:26 PM
Hepimizin birleştiği ortak bir nokta var... Türk Milliyetçiliği...
Ben sadece Tayyip gitsin diyorum :D
Bahçeliyi bitim kadar sevmedigim halde oyum MHPye...
Türk birligine gelice, ona biraz daha zaman var...
yavuz
04-07-2007, 04:02 AM
Bu yaptığınız milliyetçilik mi ? Sn. HYML siz kendiine inanmaya bilirsiniz, sevmeye bilirsiniz. Ama iki de birde bir çok sitede de yapıldığı üzere İt başı ile yan yana görüntülendiği resimleri sizin de buraya taşımanızı yadırgadım.
Mehmet Ali Birand da bu it başı ile görüştü.
Ama bakın Mehmet Ali Birand hala ABci, Hala IMFci Hala Kürtçü
Bir de Perinçeğe bakın... Lozanda yürüyüş, Ermeni soykırımı yoktur diyerek gözaltına alınmak, AB ye Hayır sloganları ile 1 mayıslarda yürümek...
Bunları bahçeli yapıyor mu?
Ne kadar ikiyüzlü olduğunu açıktan açığa sen de söylüyorsun bak şimdi bu İP'lilerin(ipsizlerin:lol:)... Dün Kürtçü, bugün Türkçü, yarın neci olacak bakalım, Allah bilir...
Demek ki; MHP'nin amacı göz boyamak değilmiş...
Geçmişteki yanlışlarını beğenin ya da kınayın, Ama eylemsellik bazında en milliyetçi tavır sergileyen İP dir.
Bahçeli ülkücü gençleri aman Kürtlerle çatışmayın diye ocaklara doldururken, İP üniversitelerde Kürtçülerle çatışmaktadır.
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş... Kaç vatan evladı 80 öncesinde böyle çatışmalarda can verdi, yaralandı, kaç ocak söndü haberin var mı?
O yüzden iki sol grup biribirine girdi diye haberleri duymuşsunuzdur.
Ama Hayır iki sol grup değil.Tek sol Grup var orada. O da Türk solunun sağlam kalesi İP. Diğerleri ise Faşist ırkçı olan ama Sol maskesiyle dolaşan Kürtçüler.
Madem İP solcu, o halde üstte MHP'yi eleştirmen haksızlıktır... DSP'liler niye Kürtçülerle çatışmıyormuş, onu sor-yargıla bence.
Tekrarlıyorum. Biribirimizi karalamak yerine el ele çalışabilseydik bu ülkeye daha yararlı olurduk.
Bunu bir PKK militanı söyleseydi İP'liler için... Daha inandırıcı ve samimi olurdu.
Ahde Vefa
04-07-2007, 04:06 AM
" Ya Bruksel sevdalilari Ya TURKIYE sevdalilari " diyenler MHPlilerdi, hatirlatayim..
genco
04-08-2007, 05:13 PM
E tabi MHP Tüzüğündeki AB ile entegrasyondan bahseden paragrafları çıkarmazsa.
Tangriberdi,
MHP'nin tüzüğünü inceledim "AB'ye entegrasyon" ile ilgili tek bir satır dahi yok... İstersen bir de sen bak...
İşte adres:
www.mhp.org.tr (http://www.mhp.org.tr)
Nefret
04-17-2007, 01:49 AM
Selamlar,
Turk Milliyetcileri birlesseler ne olur birlesmeseler ne olur,Turkiyedeki her politik partiler kirlenmistir,bir milletvekili secilmek icin bir kisi ne kadar para harcamalidir,kimler milletvekillerini secer? ve neden butun siyasi partiler zenginlerle doludur.
hadi ufak bir hesap yapalim kabaca
bir millet vekilinin maasi 6000 ytl bizde bunlarda 550 adet var(bakan falanida 6000 den sayalim ki sigorta ve diger odemeleri gectim)
Toplam odenilen para bu adamlara ayda 3.300.000 ytl
Toplam odenilen para bu adamlara yilda 39.600.000 ytl
Toplan Odenilan para bu adamlara 5 senelik donemde 198.000.000 YTL
Ve her siyasi parti arti olarak devletten 100 milyon YTL den az olmamak uzere yardim parasida almaktadir.
Benim dedelerim 5 kurus para almadan Kuvayi Milliye Bayragi altinda sirasiyla, Aydin,Bocekli,Rize,Eskisehirde savastilar pek cogumuzun dedesi gibi.
Anadolumuzda bir birlesme araniyorsa halk arasinda olmalidir,ayni kuvay-i milliyede oldugu gibi.
Turk Milliyetcileri zaten birdir.Kursun atilacaksa beraber can atar can verilecekse beraber veririz ama bizim milli duygularimizi somuren siyasilere artik bir dur denilmeli.
Karayılan
04-17-2007, 07:28 AM
Tangriberdi,
MHP'nin tüzüğünü inceledim "AB'ye entegrasyon" ile ilgili tek bir satır dahi yok... İstersen bir de sen bak...
İşte adres:
www.mhp.org.tr Politikasi resmi tuzugune bagli kac tane siyasi parti var bu ulkede?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.