View Full Version : Gündemdeki kelimeler...
Zor memlekette yaşıyoruz vesselâm. Hergün değişik bir gündemle karşı karşıya kalıyoruz. Ne hergünü?.. Neredeyse her saat gündemin değiştiği, değiştirilebildiği bir coğrafya da ikâmet etmekteyiz. Ne yapalım, atalarımız burayı müsaait görmüşler çok şükür. Evet uzun lafın kısası;
Sizin, mahallenizin, şehrinizin, memleketinizin, dünyanızın gündeminde ne varsa, isterseniz tek kelimeyle, isterseniz uzuuuuun bir cümleyle buraya yansıtın. Açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Meraklı olana araştırmak yakışır.
Başlıyoruz...
K.Irak, Çankaya, Fıtık. Hee unutmadan bir de gama...(forumun gündeminden canım)
Sizin, mahallenizin, şehrinizin, memleketinizin, dünyanızın gündeminde ne varsa, isterseniz tek kelimeyle, isterseniz uzuuuuun bir cümleyle buraya yansıtın.
Shirin-Qiz
Uzbek gama :mrgreen:
Nevruz... Kadir HAS... 300Spartalı...
Seckjin Khan
03-22-2007, 01:45 PM
Çankaya , Pkk , K.Irak , Seçimler...
Qarama
03-22-2007, 01:46 PM
barzani....
gurkan
03-23-2007, 02:38 PM
Çankaya ; Veto ; Kerkük ; Hain ;
yavuz
03-23-2007, 02:41 PM
Ben aşık olmuşum siz neler diyorsunuz ya... :P
Gündemimde "Şeyma" var, başka da birşey yok!..
afsharkizi
03-23-2007, 02:48 PM
Cumhurbaskanlik secimleri, Kadir Has, Eurovision
Demir Kağan
03-23-2007, 03:21 PM
Ben aşık olmuşum siz neler diyorsunuz ya... :P
Gündemimde "Şeyma" var, başka da birşey yok!..
Hele anlat bakalım nasıl bir kızdır? Sana uygun mudur? Seni kaldırabilecek mi? De bakem. :D
yavuz
03-23-2007, 03:23 PM
Hele anlat bakalım nasıl bir kızdır? Sana uygun mudur? Seni kaldırabilecek mi? De bakem. :D
Pek tanımıyorum ki... :( Ama muhafazakar imiş... ;) Tam "ben"lik... Milli ve dini değerlerine sahip imiş. Söylenenlere göre, başörtüsü ile de görülmüş. :P
Pek de bir güzel... ;) Ama ben utanırım şimdi. :uups:
Demir Kağan
03-23-2007, 03:43 PM
Pek tanımıyorum ki... :( Ama muhafazakar imiş... ;) Tam "ben"lik... Milli ve dini değerlerine sahip imiş. Söylenenlere göre, başörtüsü ile de görülmüş. :P
Pek de bir güzel... ;) Ama ben utanırım şimdi. :uups:
Araştır bakalım, alırız, Türkistan Forumu olarak istemeye gideriz. :cool: Mgas'ı görürlerse vermezler ama. :lol:
yavuz
03-23-2007, 03:46 PM
Araştır bakalım, alırız, Türkistan Forumu olarak istemeye gideriz. :cool: Mgas'ı görürlerse vermezler ama. :lol:
Bir İmam nikahı yaparız, bir devlet nikahı, bir de Şaman nikahı :)
İmam nikahını Gürkan ağabey kıyıverir... Şaman nikahını Batu Xan'a kıydırırız... Mecbur devlet olayını yine Mgas'a yaptıracaz kurtuluşu yok ;)
Demir Kağan
03-23-2007, 03:50 PM
Bir İmam nikahı yaparız, bir devlet nikahı, bir de Şaman nikahı :)
İmam nikahını Gürkan ağabey kıyıverir... Şaman nikahını Batu Xan'a kıydırırız... Mecbur devlet olayını yine Mgas'a yaptıracaz kurtuluşu yok ;)
Sordum ben Gürkan abi nikâh kıymıyor. :lol:
yavuz
03-23-2007, 03:52 PM
Sordum ben Gürkan abi nikâh kıymıyor. :lol:
Ya nikahı kıyar, ya bana kıyar... ;)
(Arabesk gama :lool:)
Qarama
03-23-2007, 05:28 PM
Playstation 3, 15 ingiliz askerinin rehin alindigi, milli mac,
BuyukTuran
03-24-2007, 03:38 AM
dersler, vizeler , gano ,seçimler , pkk,k.ırak :)
Shirine, 31 Mart Vak'ası, Aspava, 2x(2/3) Adana...
yavuz
03-24-2007, 09:40 AM
Hâlâ Şeyma... :lol:
Yavuz'un ŞŞŞŞŞŞeyma'sı,Milli maç...
girit gama :mrgreen:
yavuz
03-24-2007, 09:48 AM
Yavuz'un şeyması,Milli maç...
girit gama :mrgreen:
Şeyma'nın "Ş"sini büyük yazalım lütfen... Gramer...
Dil bilgini gama... :cool:
Demir Kağan
03-24-2007, 10:16 AM
Ne aşk bah! :lool:
yavuz
03-25-2007, 01:20 PM
Ne aşk bah! :lool:
Şeyma sevmek hoştur, ama, Yavuz olmak başkadır başka... :inlove:
Mecnun gama :cool:
Pazartesi sendromu...
cuma gama :mrgreen:
Demir Kağan
03-26-2007, 07:30 AM
Pazartesi sendromu...
cuma gama :mrgreen:
Yarından sonra geçer.. :lol:
Scofield
03-29-2007, 12:21 PM
burun, gargamel, gargamel burun. :D
yavuz
03-29-2007, 12:24 PM
burun, gargamel, gargamel burun. :D
Bu başlığın bile anasını ağlatmaya hazırsın anlaşılan...
Scofield
03-29-2007, 12:26 PM
gundemimdeki kelimeyi yazdim canim beeemmm... yanlis anlama :)
yavuz
03-29-2007, 12:31 PM
gundemimdeki kelimeyi yazdim canim beeemmm... yanlis anlama :)
Ben gündemimkileri yazarsam ayıp olacak ama...
Scofield
03-29-2007, 12:33 PM
gundemimdeki diger kelimeler:
kopyaci, misillemeci, cocuk
yavuz
03-29-2007, 12:39 PM
gundemimdeki diger kelimeler:
kopyaci, misillemeci, cocuk
Bak ben ayıp olacak diye yazmadım, ama yazmadığım halde dokunmuş...
Qarama
03-29-2007, 12:41 PM
turan hayali gittikce uzaklara gitmesi, türk türke sevmez olmasi, birbirimize provoke etmesi, turancilar turan icin faydali bir$eyler yapacagina birbirine laf atmasi, forumun gittikce b*ku cikmasi, özbekler böylelerin sayesinde bizden bikmasi ve uzak durmasi,
Hz. Muhammed (sav) "Her müslümanın Her daim gündemindedir", Gül, Kandil.
yavuz
03-30-2007, 10:36 AM
Zeka testi... Platonik Şeyma aşkı ile apaçık Eda arasında kalmış bir genç... Ruhsal zeka... vs.
gurkan
03-31-2007, 11:32 AM
Sormayın bir ŞirinKız Muhabbetidir var gidiyor. Bu vakayı bilen tefsir etsin...:cool:
Demir Kağan
03-31-2007, 11:38 AM
Sormayın bir ŞirinKız Muhabbetidir var gidiyor. Bu vakayı bilen tefsir etsin...:cool:
I-ıh. :cry:
yavuz
04-01-2007, 07:11 AM
Gündemimde Eda, Eda'nın voleybolu bırakmamakta direnmesi, Eda'nın ROCK N COKE sevdası, Eda'nın üniversite için illa ki Antalya diye tutturması var...
Demir Kağan
04-01-2007, 10:24 AM
Gündemimde Eda, Eda'nın voleybolu bırakmamakta direnmesi, Eda'nın ROCK N COKE sevdası, Eda'nın üniversite için illa ki Antalya diye tutturması var...
Şeyma'ya ne oldu yavuz? :lool:
İsköfter, Mesir Macunu, Ayva tatlısı...
salatayayazikoldi.com
yavuz
04-06-2007, 07:54 AM
Şeyma'ya ne oldu yavuz? :lool:
O'na birşey olmadı, bana oldu... Eda'ya aşık oldum.(Eda'ma...) :uups:
Sarıkız, Ayışığı, Darbe.
www.darbelimatkap.com (http://www.denizkaynak.com/images/urun_631_1%5B1%5D.jpg)
gurkan
04-06-2007, 12:58 PM
Sultanahmet ;
Mahallenin Sakinlerinin(Türkistan Forumu) Nisan Toplantısı ;
Mekan Ağa Kapısı ;
Gol Beş Rakip Ankara sıfır... :lol:
nurhak
04-06-2007, 01:14 PM
Sultanahmet ;
Mahallenin Sakinlerinin(Türkistan Forumu) Nisan Toplantısı ;
Mekan Ağa Kapısı ;
Gol Beş Rakip Ankara sıfır... :lol:
Ankara denince,....!!!! bu ne olaki Gürkan Kardeş
afsharkizi
04-06-2007, 01:20 PM
Secim.-........
gurkan
04-06-2007, 01:20 PM
Ankara denince,....!!!! bu ne olaki Gürkan Kardeş
Ankarayı da Bünyemize İlhak etmemiz lazım ola Nurhak Abi...
Ayrı toplanılamıyor. Bize Buyrun. Ayrı Gayrımız mı Var ?
Demir Kağan
04-07-2007, 04:32 AM
Ankarayı da Bünyemize İlhak etmemiz lazım ola Nurhak Abi...
Ayrı toplanılamıyor. Bize Buyrun. Ayrı Gayrımız mı Var ?
Abi ben diyorum İstanbulcek toplanalım ve Ankara'da bir buluşma düzenleyelim, yoksa bunlar önümüzdeki yüz sene ancak konuşacaklar. :lool:
narcoleptic
04-07-2007, 08:48 AM
çanakkaleye gerçekten köprü lazım :rolleyes:
nurhak
04-07-2007, 03:53 PM
Abi ben diyorum İstanbulcek toplanalım ve Ankara'da bir buluşma düzenleyelim, yoksa bunlar önümüzdeki yüz sene ancak konuşacaklar. :lool:
Ankara'nın yolları taştan,sizi kim cıkarıyo bakem baştan....:lol:
Ondört, Nisan, Tandoğan, Hadi lannn!
ciktikacikalinla.com
ordugoreve.net
turkiyelaiktirlaikkalacak.gov
cankayabizimdirbizimkalacak.org
seriatakarsiomuzomuza.net
tayyipsasirmasabrimizitasirma.gen.tr (http://adkf.turksolu.org/ordu_goreve2.jpg)
www.hakimiyetkayitsizsartsizmilletindir.com.tr (http://www.tsk.mil.tr/anitkabir/images/imagesson/hitabetkursusu.jpg)
afsharkizi
04-09-2007, 11:47 AM
pIS BARZANI (CIRKIN HERIF)
Demir Kağan
04-09-2007, 11:52 AM
Ondört, Nisan, Tandoğan, Hadi lannn!
ciktikacikalinla.com
ordugoreve.net
turkiyelaiktirlaikkalacak.gov
cankayabizimdirbizimkalacak.org
seriatakarsiomuzomuza.net
tayyipsasirmasabrimizitasirma.gen.tr (http://adkf.turksolu.org/ordu_goreve2.jpg)
www.hakimiyetkayitsizsartsizmilletindir.com.tr (http://www.tsk.mil.tr/anitkabir/images/imagesson/hitabetkursusu.jpg)
Orada olacağım.
Orada olacağım.
sariyagmurlukluadamadikkat.com
eflatunn
04-10-2007, 03:12 PM
Kafada soda şişesi patlatma , kaçırılan uçak ,30 saatlik su kesintisi( su kesintisi 11 nisan çarşamba günü yeşilköy ve yeşilyurt hariç hemen hemen bütün avrupa yakasında görülecek.)
yavuz
04-14-2007, 06:27 AM
Darbe, destekçileri, boynunda, Che, Guevara, kolyesi, olanlar, cumhuriyeti savunuyorlarmış, düzenin, emrettiği, şekilde, seçime, gitmek, yerine, darbe, yapılması, düzen, için, daha, iyi, olurmuş, adaaaaaaaamlar, siz de...
yavuz
05-19-2007, 06:07 AM
mu-yap, ispiyon-eyle, geri-dön, emir cümleleri vs. :lol:
nurhak
05-20-2007, 06:22 AM
BİRLEŞMEK,BİRLEŞMEK,BİRLEŞMEK
Demir Kağan
05-20-2007, 06:34 AM
BİRLEŞMEK,BİRLEŞMEK,BİRLEŞMEK
Tövbe estağfurullah. :rolleyes:
nurhak
05-20-2007, 07:37 AM
Tövbe estağfurullah. :rolleyes:
Estağfurullah tövbeeee,fesat istanbullll....;)
narcoleptic
05-20-2007, 08:23 AM
Çanakkale'de yağmur.
Pazartesi sendromu-Çaymı-neskafemi ? :lol:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 01:21 AM
Kafada soda şişesi patlatma
Bu neymis ya ?
eflatunn
05-21-2007, 02:07 AM
Bu neymis ya ?
:lool:
O gün dershanede kavga çıkmıştı ve bir tane rahatsız bizim arkadaşın kafasına soda şişesiyle vurdu.Hem arkadaşın kafası hem de şişe patladı.(Yalnız şişe basınçlı olduğu için bayağı bir ses çıktı.)Hastane,kan,dikiş... o gün gündemimde bunlar vardı da.:)
O gün dershanede kavga çıkmıştı ve bir tane rahatsız bizim arkadaşın kafasına soda şişesiyle vurdu.Hem arkadaşın kafası hem de şişe patladı.(Yalnız şişe basınçlı olduğu için bayağı bir ses çıktı.)Hastane,kan,dikiş... o gün gündemimde bunlar vardı da
Oof oof biliyorum cok acıtıyor.
Bilge_Kagan
05-21-2007, 02:19 AM
O gün dershanede kavga çıkmıştı ve bir tane rahatsız bizim arkadaşın kafasına soda şişesiyle vurdu.Hem arkadaşın kafası hem de şişe patladı.(Yalnız şişe basınçlı olduğu için bayağı bir ses çıktı.)Hastane,kan,dikiş... o gün gündemimde bunlar vardı da.
:lool: Ben de "hani su atmayi gorduk, bardak atmayi gorduk, yumruk atmayi gorduk hatta kafa atmayi da gorduk, simdi de sise mi kirmislar ?" diye dusunuyordum :lool:
Odun kadar acitiyor mu ?
eflatunn
05-21-2007, 02:25 AM
Ne güzel bu yaşta bu kadar tecrübe.:lol:
Ne zaman kavgalı gürültülü bir şey anlatsam mutlaka senin de paylaşacağın bir şeyler oluyor.:lol: Yaşayarak öğrenmek böyle bir şey olsa gerek.
Bu arada sana da geçmiş olsun.
eflatunn
05-21-2007, 02:29 AM
:lool: Ben de "hani su atmayi gorduk, bardak atmayi gorduk, yumruk atmayi gorduk hatta kafa atmayi da gorduk, simdi de sise mi kirmislar ?" diye dusunuyordum :lool:
Bu yeni moda.
Bundan sonra böyle.:lol:
Ne güzel bu yaşta bu kadar tecrübe.
Ne zaman kavgalı gürültülü bir şey anlatsam mutlaka senin de paylaşacağın bir şeyler oluyor. Yaşayarak öğrenmek böyle bir şey olsa gerek.
Bu arada sana da geçmiş olsun.
Gecti zaten sagol :)
Odun kadar acitiyor mu ?
Yok odun yemedim hic :) Ama yedirdim arkadaslardan biliyorum. Mesala tas falan bir bolgeyi yarıyor ama odun genis alana baskı yaptıgı icin birkac bolgeyi birden kırıyor ancak yaralar fazla buyuk olmadıgı icin fazla kankaybetmiyorsun. Tas,cam...feci kan keybettiriyor :)
Bilge_Kagan
05-21-2007, 03:08 AM
Valla cam yemedim ne yapiyor bilemem de, odun gecici bilinc kaybina bile sebep oluyor :) Kafamda 3 ayri yerde iz var simdi, 2 tanesinin nasil oldugunu bile hatirlamiyorum.
Valla cam yemedim ne yapiyor bilemem de, odun gecici bilinc kaybina bile sebep oluyor Kafamda 3 ayri yerde iz var simdi, 2 tanesinin nasil oldugunu bile hatirlamiyorum.
Sen cok siddetli yemisin ustadım. Mesala tas yediginde falan dengeni kaybediyorsun basın donuyor beynin baktıgın yere zoom yapıyor :) Ama ben yedigim tasların hepsini hatırlıyorum :)
Demir Kağan
05-21-2007, 03:47 AM
Fazla yemeyin abi, zararli. :lool:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 04:43 AM
Sen cok siddetli yemisin ustadım. Mesala tas yediginde falan dengeni kaybediyorsun basın donuyor beynin baktıgın yere zoom yapıyor Ama ben yedigim tasların hepsini hatırlıyorum
Tas yemek mesele degil zaten haci, gencligini sokakta geciren herkes kafasina yedigi tasin hesabini unutmustur mutlaka :)
Bir de belki bilinc kaybi olayinin vurulan noktayla da alakasi olabilir, kafanin arka ust tarafinda beyincik mi vardi ne vardi ? :lol:
Fazla yemeyin abi, zararli
Bir yedin mi muptelasi oluyorsun be Demirim :lool:
Demir Kağan
05-21-2007, 05:11 AM
Yok hacim istemez, aman diyeyim. Suana kadar odun yemisligim ya da odunla sopa atmisligim yok, bir keresinde silahla girmistim kavgaya, onda da polisler ihbar almis okul cikisinda mevzu (:lol:) oldugunu. Tam cikarttik, birbirimize girecegiz, bir siren sesi "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" diye :lol: ne onlardan adam kaldi ne bizden. :lol:
Soda olayi degisik bir bulus aslinda. Mesela karsidakinin gozlerine soda doksek ne olur? :lol:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 05:21 AM
Bunun cevabini msnde vermek istiyor deli gonul lakin... :lool:
"Hicbise olmaz" diyeyim simdilik :lool:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 05:26 AM
Kac la kac sahibi geldi ! :lool:
Demir Kağan
05-21-2007, 05:48 AM
Sanki armutlarina, elmalarina daliyormusuz gibi ellaam.
Gideriz, biz de baska baslikta geyik yapariz.
Yoru la hacim. :D
yavuz
05-21-2007, 05:53 AM
Gündemdeki kelimeler...
Ülkü ve tekel...
Bilge+Demir : Geyik
Tesbit gama :mrgreen:
Demir Kağan
05-21-2007, 06:12 AM
Sen bir de MSN'de gor. :lool:
Yok hacim istemez, aman diyeyim. Suana kadar odun yemisligim ya da odunla sopa atmisligim yok, bir keresinde silahla girmistim kavgaya, onda da polisler ihbar almis okul cikisinda mevzu () oldugunu. Tam cikarttik, birbirimize girecegiz, bir siren sesi "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" diye ne onlardan adam kaldi ne bizden.
Soda olayi degisik bir bulus aslinda. Mesela karsidakinin gozlerine soda doksek ne olur?
Yat kalk polise dua et :) Cocukluktan tas,sopa yemekle baslayacan sonra cakı,bıcak,doner bıcagına gececen sonrada glock,desert eagle...:) Sen dogrudan silahlı kavgaya yeltenmissin olmaaaz!..Hazımsızlık yapar :)
Tas yemek mesele degil zaten haci, gencligini sokakta geciren herkes kafasina yedigi tasin hesabini unutmustur mutlaka
Evet enseden alacagın darbe bilinc kaybı, korluk gibi sebeblere yol acabiliyor. Sayet sigara iciyorsan bu zarar asgariye iniyor (Sigaranın yararları :) )
Hışt, Kışt, Geyikçiler
Vandalizm'i seviyoruz :)
Demir Kağan
05-21-2007, 07:44 AM
Yat kalk polise dua et :) Cocukluktan tas,sopa yemekle baslayacan sonra cakı,bıcak,doner bıcagına gececen sonrada glock,desert eagle...:) Sen dogrudan silahlı kavgaya yeltenmissin olmaaaz!..Hazımsızlık yapar :)
Caki bicak olaylarina da girdik olm, tas sopa falan ters bana bunlar. :lol:
Caki bicak olaylarina da girdik olm, tas sopa falan ters bana bunlar.
Eskiden cakı bıcak mı vardı :D
Sirena
05-21-2007, 08:24 AM
Özel dersler ilanında "Güzel konuşma dersi verilir" 50 YTL saat başı:shock:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 09:16 AM
Normal. Sirketler artik ise alirken adamin "nasil konustuguna" bile bakiyorlarmis. Burada guzel konusmadan kasit tam olarak "dogru cumle kurma" degil, "konusurken karsidakini etkileme" olacak.
Tabii ben insanin kurs almadan da bu yetenege cok rahat sahip olabilecegine inaniyorum. Tek gereken bir konu hakkinda derin bilgi sahibi olmak ve bir dinleyici kitlesi ( arkadas grubu tercihan ). Tecrube bu konuda gayet iyi bir ogretmen.
Ankara, A-4, Taksi, Sınırötesi...
yavuz
09-15-2007, 01:08 AM
Gundemdeli kelimeler:
bir-insan-her-baslikta-merhaba-der
gunun eki:
mi?
Gundemdeli kelimeler:
bir-insan-her-baslikta-merhaba-der
gunun eki:
mi?
__________________________________________________ _______________
o öyle ona topıc actım
TSK Oruç Faiz
Batiston
09-15-2007, 03:43 AM
GEÇMİŞİ SORGULAMA.MASKELERİ DÜŞÜRME.
eflatunn
09-18-2007, 01:33 AM
Ayrılık.
Yalnızlık.
Yine ayrılık.
Hakiki
Kralice Arı
Romeo
Akbaba
Dede
Depbo
Bunların tek tek hikayeleri var :D
Batiston
09-18-2007, 01:38 AM
Ayrılık.
Yalnızlık.
Yine ayrılık.
HER AYRILIK BİR KAVUŞMADIR.
eflatunn
09-18-2007, 01:40 AM
O kavuşmaya daha bir ay var.
Pes etmeye niyetim yok ama zor.:?
Ama yalnızlıga alısmayacaksın. Kendimden biliyorum sonra tutukluk yapıyor. Yani yaptıgınız islerde birileri olunca icinize sinmiyor, tek basınıza yapmak istiyorsunuz. Birileriyle uzun sure takılınca tek basınıza kalmak istiyorsunuz, dayanamıyorsunuz...Bu da takım oyununa kotu etki ediyor.
eflatunn
09-18-2007, 01:42 AM
Depbo
Bunların tek tek hikayeleri var :D
Depbo ne demek? :rolleyes:
Depbo ne demek?
Depo...:) Buna depbo dememizin cok komik bir hikayesi var ama anlaılack bir sey degil ancak orada olcaksınız ki bilesiniz :lol:
O kavuşmaya daha bir ay var.
Pes etmeye niyetim yok ama zor.
Ha! Bu arada
Allah kavusmanızı nasip etsin Eflatunn ;)
Alparslan
09-18-2007, 02:18 AM
Plan yapmayin plan...
Başörtüsü, Türban, Çenealtı.
Fethullah gülen,Şeriat,Çarşaf :mrgreen:
Qarama
02-01-2008, 08:43 AM
"türban" heryerde ayni konu, durub dururken nerden cikdi bu anlamiyorumki...
mustafa06
02-01-2008, 08:58 AM
rektorler, chp, yargı :)
.........Turban...........
akp, mhp, yargı :)
binbirincigece
02-01-2008, 11:27 AM
Yoğun disk; yani bildiğimiz anlamıyla "hard disc". Bunu da geçen Türk Dil Kurumu başkanının ağzından duymuştum. Türk Dil Kurumu deyince; acaba kendilerine danışsak da türbanla başörtüsü arasındaki farkları bir de kendileri açıklasa kamuoyuna...Ne dersiniz faydası olmaz mıydı?
binbirincigece
02-01-2008, 03:04 PM
Başörtüsü, Türban, Çenealtı. bununbirinternetadresiyokmu.com
:lol:
eflatunn
02-01-2008, 05:18 PM
"türban" heryerde ayni konu, durub dururken nerden cikdi bu anlamiyorumki...
Cunku
1.Ekonomi mukemmel.Esnaf halinden çok memnun.Bir gunde 20 dukkanin kepenk indiresi falan da hikaye.Dikkatleri baska noktaya cekmeye gerek yok.
2.Arabasinin camina Ataturk resmi ve 'sehitlerimizin ruhu sad olsun' yazan bir bayrak astigi icin 'ne lan bunlar boyle ya bunlari cikartirsin ya da sonuclarina katlanirsin' gibi pislikler de yok ortada.Evinin camina Turk Bayragi asanlarin camlarini cercevelerini indirenler de yok.Cunku teror falan halloldu.Vatandaslar huzur icinde yasiyor.Astik bu konulari.
3.Ortam fazlasiyla sakin.
ve tum bunlar hallolmusken ee artik dediler su turban meselesine de bir el atalim.Cunku bir tek bu sorunumuz kaldi cozum bekleyen.
Ha gayret bakalim biraz daha gerilsin ortam.Bakalim nereden patlayacak.
Opec,Davos,Tusiad (Kronolijik olarak :) )
3.Ortam fazlasiyla sakin.
ve tum bunlar hallolmusken ee artik dediler su turban meselesine de bir el atalim.Cunku bir tek bu sorunumuz kaldi cozum bekleyen.
Vallahi bende istiyorum oturup n'olacak bu nijer deltasının hali? diye tartısalımda...
Adam gibi bir tasarı olsa aradan cıkarsınlar oturup terorun bitmesini bekleyecek degiller ama bitmiyor ki turban sorunu...Kamu hizmeti alanmıs. Yapacaksan herkese serbest yapacaksın.
Ergenekon, Zekeriya ÖZ, İlhan Selçuk
Alparslan
03-22-2008, 01:25 PM
Bataklita biten gul: Ergenekon... Aga su adamlar ile canim ergenekonu yanyana yazmayin yahu! Gundemden dusmeyecek kelime: ASABIYET
NativeAmerican
03-22-2008, 01:27 PM
feysbuk facebook fespuh
Asena-Temur'un dağıtım izni-Temur'un dağıtım izninin kongresi-Doğu Perinçek-
:mrgreen:
Abant Platformu
Abant Platformu Kürt Sorununu Tartışıyor!
Tam on yıl önce Türkiye'nin düşünce ve tartışma hayatına Abant Platformu adlı bir kuruluş girdi. Fethullah Gülen'in destek verdiği Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde kurulan Abant Platformu, kısa sürede Türkiye'de birçok ilke imza atan bir sivil toplum örgütü oldu.
Farklı aydın çevreleri bir araya getirdi.
....
Olmayan bir sorunu tartısmanın mantıgı o sorunu var etmektir. İste Feto! İste ihanet!
Demir Kağan
03-24-2008, 05:44 AM
Yillardir tartisiyorlar ayni seyi. :D
Alparslan
03-24-2008, 03:00 PM
Abant platformunu yillardir afedersiniz tersimle izleyen birisi olarak Mgasin hatirlatmasi uzerine gundemime giren bir kelime: HIYARLIK, DAVARLIGIN ONDE GIDENI OLMAK, BAYRAK TUTANI OLMAK... ve tekrar esas gundem: Asabiyet...
yavuz
03-26-2008, 01:41 PM
yavuz :lol:
Demir Kağan
03-26-2008, 01:56 PM
manowar, brothers of metal, die for metal, hail and kill
hammerfall, glory to the brave
blind guardian, bright eyes, nightfall, lord of the rings
twisted sister, i wanna rock, we're not gonna take it
benim gundem bunlar..
chepny
03-27-2008, 04:52 AM
manowar, brothers of metal, die for metal, hail and kill
hammerfall, glory to the brave
blind guardian, bright eyes, nightfall, lord of the rings
twisted sister, i wanna rock, we're not gonna take it
benim gundem bunlar..
Manowar'ın Kings of Metal albümü var mı sende? Varsa paylaşabilir misin?
Demir Kağan
03-27-2008, 05:03 AM
Manowar'ın Kings of Metal albümü var mı sende? Varsa paylaşabilir misin?
http://rapidshare.com/files/13740288/Manowar_-_Kings_Of_Metal.part1.rar
http://rapidshare.com/files/13740436/Manowar_-_Kings_Of_Metal.part2.rar
http://rapidshare.com/files/13740600/Manowar_-_Kings_Of_Metal.part3.rar
http://rapidshare.com/files/13740684/Manowar_-_Kings_Of_Metal.part4.rar
Sifre: www.fullandfree.info
Baltalı ile Katerina aşkı...Forumun savaşçılığını hatırlayıp askere gitme istekleri...Capon'un dağıtım izni....
Demir Kağan
03-27-2008, 05:57 AM
Birak simdi aski meski abi, Manowar diyorum, Kings of Metal diyorum!
Birak simdi aski meski abi, Manowar diyorum, Kings of Metal diyorum!
Bana diyorsan.Kendin çalar kendin oynarsın :mrgreen:
nurhak
03-27-2008, 11:16 AM
Hanedan,dalgıç cep telefonu,gladyo,paralamak...:beat:
yavuz
03-28-2008, 09:07 AM
Almanca sinavi, 95
Ingilizce sinavi, 77
Matematik sinavi, 70 gibi birsey,
Edebiyat da...
:cool:
Kemal,Küllenen aşklar,Ben olsam,Dalgıç,O ve diğerleri,100 :rolleyes:
eflatunn
03-29-2008, 05:32 PM
Saatlerin 1 saat ileri alinmasi.
Unutmayalim ki sonradan bir aksilik yasanmasin.;)
Alparslan
03-29-2008, 05:43 PM
Bu eflatunn un kedisi ne ne oldu ki bu cam dibi gozluklu hemide sapkali elemani resmine koydu??? Goz atarken gundemime oturan kelimeler yigini=cumle...
Demir Kağan
03-29-2008, 05:58 PM
Bu eflatunn un kedisi ne ne oldu ki bu cam dibi gozluklu hemide sapkali elemani resmine koydu??? Goz atarken gundemime oturan kelimeler yigini=cumle...
Onun bir adi var!!
HUDAVERDI!! :lol:
http://img95.imageshack.us/img95/3254/hudaverdifs7it7.png
Alparslan
03-30-2008, 06:08 AM
Heh simdi hatirladim...Eski yesilcam elemani...Allahverdi mi diyelim Tanriverdi mi diyelim diyerek polemik bile baslatabilecegimiz, isim kokeninden Samanizme kopru atabilecegimiz eleman...Gundem ise apayri: FENERBAHCEEEEEEE
http://img169.imageshack.us/img169/7703/anamahzc0.png http://img376.imageshack.us/img376/6407/akpwo7.png http://img169.imageshack.us/img169/3615/kilitgi5.jpg http://img367.imageshack.us/img367/2881/acikkilitpk9.png
yavuz
04-02-2008, 07:18 AM
Benim gundemimde yine sinavlar var...
Mukemmel gecen dil ve anlatım sinavi...
Yine guzel gecen ama kopya cekerken 3-4 kez yakalandigim :D felsefe sinavi...
Demir Kağan
04-02-2008, 06:30 PM
1 gblik mp3 calar, neredeyse 1 sene sonra tekrar metroda, otobuste, orda, burda muzik dinlemenin keyfi, uykusuzluk, aclik, gunde 5 paket sigara..
...uykusuzluk, aclik, gunde 5 paket sigara..
yUHH! DESEM KIZMAZSIN DEĞİL Mİ?
Kardeşim, bir sigaranın normal içim süresi 4-5dk.(öyle zort zort içersen vapur bacası gibi, 2dk.da da bitirirsin tabii) 5 paket sigaranın karşılığı ortalama 450dk. eder, başka bir deyişle 7,5 saat :shock:
Ulen bende diyorum ki bu hava niçin bu kadar pis! Her taraf "demirmonoksit" olmuş..:cool:
cigerlerineyazik.com
cocuunolmiceksonra.net
Hanedan
04-03-2008, 01:19 AM
Geçmiş olsun, güle güle, bye bye, olmadı bay bay...kale nirde, kara adam.....
yavuz
04-03-2008, 07:44 AM
1 gblik mp3 calar, neredeyse 1 sene sonra tekrar metroda, otobuste, orda, burda muzik dinlemenin keyfi, uykusuzluk, aclik, gunde 5 paket sigara..
2 gblik mp4 calarim (:cool:) erken biten sarj, guzel kiz, orta okuldaki cocuga dayak, melal...
Demir Kağan
04-04-2008, 06:19 AM
yUHH! DESEM KIZMAZSIN DEĞİL Mİ?
Kardeşim, bir sigaranın normal içim süresi 4-5dk.(öyle zort zort içersen vapur bacası gibi, 2dk.da da bitirirsin tabii) 5 paket sigaranın karşılığı ortalama 450dk. eder, başka bir deyişle 7,5 saat :shock:
Ulen bende diyorum ki bu hava niçin bu kadar pis! Her taraf "demirmonoksit" olmuş..:cool:
cigerlerineyazik.com
cocuunolmiceksonra.net
Abi hesabin cok dogru, ben de ya 2 gunde bir, ya da bir gunde 4 saat uyudugum icin geriye 20 saatim kaliyor. O sirada da rahat rahat tukeniyor.
Misal bugun 1 monte carlo light, 2 uzun winston light, 1 muratti light, 1 uzun captain black var. mc light bitiyor, sira winstonda.
chepny
04-04-2008, 06:35 AM
Demirmonoksit denen şey bildiğimiz "pas"tır. Şimdi bizim Demir Kağan sigara içip havaya pas mı salıyor :lool:
Alparslan
04-05-2008, 02:43 PM
Demir sana e-sigara verem mi?
Demir Kağan
04-05-2008, 03:42 PM
e-sigara ne ise yariyor aga? cigerime gitmeyene duman mi derim ben? :cool:
Alparslan
04-05-2008, 04:55 PM
e-sigara ne ise yariyor aga? cigerime gitmeyene duman mi derim ben? :cool:
Gidiyoooo, valla yanlis saymadiysam 30 gunden keyin zigara dumanini cekmedim cigerlerime canim cok cekince bi tane alip yarisinda sonduruyodum da..simdi bu pilli cigarayi cekiyom, dumani neyim tam, tadi da aci ayni meret kimin ama ici bos...Tirt... Gundemimizdeki kelime: Sigarayi biraktim kutla beni sevgilim...Ferdi Tayfur.
Demir Kağan
04-05-2008, 06:34 PM
Haa, o adami beter ediyormus yahu, haberlerde bir ton gosterdiler. normal sigarayla olmeyi tercih ediyorum ben. :D
eflatunn
04-19-2008, 03:06 PM
Biraz degisiklik olsun dedim.Sevdigim,sevebilecegim ilk ve tek kedi olan Garfield oldugu yerde duruyor.
Ama bu Hudaverdi de ayrı bir renk.Deyim yerindeyse tam bir fırlama.:)
Bu zamanda hem boyle kaliteli hem insani guldurebilen yapimlar olmuyor ne yazikki
Oguz'ca baslıgına videolarini koyuyorum oradan izlersiniz.(baslik simdi ziyan olmasin:))
Hem hatirlamaya yardimci olur hem guldurur.
Òşëüïàí
04-19-2008, 03:19 PM
arkadaslar, bu arada gundemde pirinc var pirinc )))))
Yaradan rahmet eylesin...
arkadaslar, bu arada gundemde pirinc var pirinc )))))
Ya sen git once elindeki paraları besin koluna yatır, karaborsacıları ayarla, zibidinin teki eline ekmek alıp millete poz versin, "kıtlık var kıtlıık" diye demecler verin (lan kıtlık varsa var ne diye millete acıklıyon dengesiz! Kıtlık oldugunu duyan insan ürkü(panik) yapar gider gereksiz besin alır kıtlık daha da artar) ederleri(fiyatları) kat kat katla, o doymayan gozunuzu biraz daha rahatlat.
Bu somurgeci serefsizler afrikada diri diri insan yakıyorlar, milyonları katlediyorlar ki yer yağı(petrol) ederleri artın. Oz saygıdan yoksun kimseler bu somurgeciler.
Bakmayın kıtlık varmıs, kuresel ısınma varmıs...Kureyi ısıtında, kıtlıgı cıkaranda...bu somurgecilerdir.
Dejenere: Soysuz,Yoz
Radyasyon: Işınım
Riyakâr : İkiyüzlü
Hayal,İmge,Hülya: Düş
Metot: Yöntem
Pratik: Kılgı
Teori: Kurumsal
Saat: Sayaç
Mesut,Bahtiyar,Berhudar: Ongun, Mutlu
Onur: Öz Saygı
İlaç,Deva: Em
Legal: Yasal
İllegal: Yasa Dışı
Vadi: Koyak
Delta: Çatal Ağız
Hayat,Ömür: Yaşam
âlâ: İyi
Münezzeh,saf,temiz,hijyenik,pak: Arı,katışıksız
Sıhhat,afiyet: Esenlik,sağlık
Bitap:Bitkin,Yorgun
Zalim: Acımasız
İtimat:Güven
Aşk,Amor: Sevi
Cinsiyet,Cinsel: Eşey (Cinsiyet: Eşeysel)
Para,Mal,Mülk: Varlık,variyet
Fitne,anarşi,teşevvüş: Kargaşa,karışıklık
Çöp:Gübür,Süprüntü
Kavga:Hır,Dalaş
Kadir,Kıymet,İtibar: Değer
Rıza: İstek
Debi: Akım
Put,Sanem,Fetiş: Tapınacak
Allah: Tanrı
Resul: Salıkçı
Galip: Yenen
Elbise: Giysi, Don (Eski Türkçe'de "Ton")
Nü: Cıbıl,Çıplak,Donsuz(Eski Türkçe'De "Tonsuz")
Pezevenk,Godoş,Kavat,Astik,Dasnik: Dümbük
Kravat: Boyun bağı
Faaliyet,Hareket: Çalışma
Sperm,Sperma: Er suyu, Dikel, Atmık
Model:Örnek
Sual:Soru
Peri: Hayalet
Adam: İnsan
Centilmen: Görgülü
Sert: Pek,katı
Edebiyat: Yazın
Makat,Anüs: Kıç,Göt
Vatan: Yurt
Vatandaş: Yurttaş
Küfür,Küfretme:Sövgü (Küfretme durumu :Sövme )
Dünya:Acun
Batıl: Çürük (olan)
Asıl: Köken
Kırmızı: Kızıl,al
Gri: Boz
Malumat: Bilgi
Mahluk: Yaratık
Dua: Yakarış (Eski Türkçede dua etme durumu: "yükün")
Veli: Ermiş
Ali,Ulvi: Yüce,Ülu
Obje: Nesne
Para,Sikke: Mangır
Medeni: Uygar
Memleket: Ülke,Diyar
Zafiyet,zayıflık,dermansızlık,: Arıklık,Güçsüzlük
Zayıf,Nahif: Sıska,Cılız,Eneze
Meditasyon: Dalınç
Melik,Padişah,Hükümdar: Hakan
Unvan,şan,şöhret: San
Menus: Alışılmış
Kanaatkâr: Kanık, Tokgözlü
Mide: Karın
Sakat: Engelli
Alfabe:Abece
Meyve:Yemiş
Mezar, Metfen, Kabir, Makber: Gömüt,Sin
Cennet: Uçmak (Soğdca bir sözcük olmasına karşın Soğdların içimizde erimiş bir toplum olduğu gerçeğinden kelli "uçmak" sözcüğünü kendi sözcüğümüz gibi sayabileceğimizi düşünüyorum)
Cehennem: Tamu (Soğdca bir sözcük olmasına karşın Soğdların içimizde erimiş bir toplum olduğu gerçeğinden kelli "tamu" sözcüğünü kendi sözcüğümüz gibi sayabileceğimizi düşünüyorum)
İmparator: Kağan
Meşrubat: İçecek
Methiye: Övgü
Zırh: Yarık,Pusat
Aile: Ocak
Meşhur: Ünlü
Koridor: Geçenek
Amme: Kamu
Hizmet: İşlev,Görev
Döküman,Vesika: Belge
Tam: Eksiksiz
Layık: Yaraşmak (Örneğin: "Bu bize layıktır" = "Bu bize yaraşır")
Yâr: Sevgili
Metres: Zımbırtı,Zamazingo
Ateş,nâr: Od
Medet,İmdat: Yardım (Örneğin: "İmdat!" = "Yardım edin!")
Acil,Müstacel: İvedi,Evgin,İvedili
Nan,Nanıaziz: Ekmek
Kör: Görme Engelli
Rakı: Aslansütü
Şarkı,melodi,liet: Ezgi
Had,Sınır: Uç
Derece, rütbe: Aşama
Safha: Evre
Kömüş: Manda,Su sığırı
Beddua: İlenç,Kargış
Maruzat: Sunuş
Vecize: Özdeyiş,Ülger,Özlü söz
Beyaz: Ak
Kofti: 1-Tokatçı 2-Değersiz
Derviş,Mücahit: Alperen
İdeal: Ülkü
Ahraz,lal,lallik: Dilsiz
Budala: Alık
Fonksiyon: İşlev
Acayip,Garip: Yabansı
Program: İzlence
Berbat: Kötü
Süreyya,Pervin: Ülker,Yedikızkardeş
mabet,ibadethane,ibadetgâh: Tapınak
Memleket: Ülke
Varyasyon,Varyete: Değişim
İshal,amel,linet: Sürgün,ötürük,iç sürme
Kabız: Peklik
Metafizik: Doğa Ötesi
Nur,ziya: Aydınlık,parıltı
Tabir: Yorumlama (Örneğin "Tabiri caizse..." = Yorumu uygunsa...")
Manidar: Anlamlı
Gafil: Aymaz
Kumanda: Komuta
Şer,Fenalık: Kötülük
Şifa: Onma (Örneğin "Şifa bulmak" = "Onmak")
Arz: Sunma
Lala: Atabey
Müsrif: Tutumsuz
Hasis,nekes: Ekti,kısmık,sıkı,varyemez
Esir: Tutsak
Rağmen: Karşın
Tayyare: Uçak
Gark: Boğulma
Pozisyon: Konum
Nida: Çağırma, bağırma, seslenme
Mülahham: Şişman
Hüküm: Yargı
Galeyan: Kaynama, Coşma (Örneğin: "Galeyana geldi" = "Coştu" )
Refleks: Tepke
Alem: Bayrak
Mahlukat: Yaratık
İfade: Anlatım
Zarar,mazarrat,ziyan: Dokunca
Ruzname: Gündem
Gaye,niyet: Erek,Amaç
Biyografi: Öz geçmiş
Otobiyografi: Öz yaşam öyküsü
Tenkit: Eleştiri
Zımba: Delgeç
Kemer: Bel bağı
Kılükal: Dedikodu
Rivayet: Söylenti
Feriştah: En iyi (Örneğin "Feriştahı gelsi..." = "En iyisi gelse...")
Kavim: Budun
Aşiret: Oymak
Kaşe,mühür: Damga
Teferruat: Ayrıntılar
Kalp: Yürek
Mebiz: Yumurtalık
Salah: Düzelme, iyileşme
Adale: Kas
Name: Mektup
Ekvator,istiva hattı: Eşlek
Analiz: Çözümleme
Pasif: Edilgen
Aktif,faal,canlı: Etkin
Hareket,Aksiyon: Devinim (Örneğin "Aksiyon(hareket) halinde" = "Devinim durumunda" )
Vesvese: Kuruntu
Vasıf: Nitelik
Ateist: Tanrıtanımaz
Nizam: Düzen
Kabiliyet: Yetenek
Hediye: Armağan
Sanayi,endüstri: İşleyim
İlim: Bilim
Sima, çehre, surat: Yüz
Perspektif: Görünge
Şarj: Yükleme
Teyakkuz: Uyanıklık, saklık
Ulema: Bilginler (Örneğin: "Maraş uleması..." = "Maraş bilginleri" )
Kelam, laf, kavil: Söz
Çadır: Çerge, oba, otağ
Fobi, Dehşet: Yılgı (Örneğin: "Dehşete kapıldım" = "Yılgıya kapıldım" / "Örümcek fobisi" = "Örümcek yılgısı" )
Nötr,tesirsiz: Etkisiz
Tesir: Etki
Tecrübe: Deneyim
Fedakâr: Özverili
Hodbin, hodkâm, egoist: Bencil
Enfüsi, subjektif: Öznel
Objektif: Nesnel
Öykü: Hikaye
Havuç: Yeregeçen
Bisiklet: Çiftteker (Çift Farsça (cuft) bir sözcük olmasına karşın "tekerlek" Türkçe bir sözcüktür. Bundan kelli "Çiftteker" daha arı bir sözcüktür, "bisiklet" yerine kullanılması daha uygundur.)
Noksan, nakisa, fıkdan, kusur: Eksiklik (durumu) (Örneğin "Ekmek noksan" = "Ekmek eksik") (Örneğin: "Bu kusurlu" = "Bu eksikli")
Kara: Toprak (Örneğin: "Karada ilerleyenler...." = "Toprakta ilerleyenler...."
Süvari: Atlı
Tatbikat: Uygulama (Örneğin: "Olayın tatbikatı yapıldı." = "Olayın uygulaması yapıldı")
Okyanus,umman: Ana deniz
Lider,şef: Önder
Neşe,şetaret: Sevinç, şenlik.
Piyes: Oyun
Teessür: Üzüntü
Hoca: Öğretmen ("Din görevlisi" de bir "öğreten" olduğundan din görevlilerini de bir tür "öğretmen" olarak ele alabiliriz)
Hariç: Dış,dışarı (Örneğin: "Yolun haricinde kalan..." = "Yolun dışında kalan..."
Cümle: Tümce
Kelime: Söz,sözcük (Örneğin: "Tek kelime etme" = "Tek söz söyleme" / "Bu kelime sizde yok" = "Bu sözcük sizde yok" )
Proje: Tasarı
Heyet, konsey, asamble: Kurul
Hepatit: Sarılık
Hayır: İyilik (Örneğin: "Hayır etmeli" = "İyilik etmeli")
İhtimal: Olabilirlik, olasılık (Örneğin: "Olma ihtimali düşük" = "Olma olasılığı düşük" )
Selim,dürüst,kusursuz,müstakim: Duğru
Fit: Ödeşme (İngilizce kökenli "fit" in Türkçesidir. Örneğin: "Fit oldu" = "Ödeştik")
Provokasyon,Tahrik,ajistasyon: Kışkırtma
Link: İlişim
Depar: Çıkış
Tarif: Tanım
Grup: Küme
İnanç,Kanaat: Kanı
Müessese: Kurum
Muhtekir, spekülatör: Vurguncu, alavereci
Ar: Utanma (Örnmeğin: "Arsızlar" = "Utanmazlar")
Millet: Ulus
Derya: Deniz
Aksan: Vurgu
İstikbal: Gelecek
İstihbarat, Haber: Salık, Salıklar (Örneğin "Haber geldi" = "Salık geldi") (Örneğin: "Gerekli istihbarat verildi" = "Gerekli salıklar verildir")
Tavsiye: Öğüt
Derun: Öz,iç,içeri
Saika: Yıldırım
Ufuk: Çevren, Göz erimi
Darbımesel: Atasözü
Bedbaht: Mutsuz
Kanyon,klüz: Dar boğaz,kapuz,kısık
Veraset: Kalıtım
Vâris: Kalıtçı
Varis: Ordubozan
İtina, ihtimam: Özen
Kutsi, mukaddes: Kutsal
Ajan,casus: Çaşıt, Dil avcısı
Kanepe: Çekyat
Gıda: Besin
Muamele: Davranma,davranış (Örneğin: "Bize böyle muamele etmemeliler" = "Bize böyle davranmamalılar"
Sektör: Bölüm, kol, dal, kesim
Panik: Ürkü
Beyanat: Demeç
Denyo: Dengesiz
Muvazene, balans: Denge
Fiyat, paha: Eder, değer
Pahalı: Ederli
Petrol: Yer yağı
Meydan,saha: Alan
Gündemimdeki kelimeler... :D (Sözlüğümüz genişliyor ; )
binbirincigece
04-19-2008, 05:06 PM
Cennet: Uçmak (Soğdca bir sözcük olmasına karşın Soğdların içimizde erimiş bir toplum olduğu gerçeğinden kelli "uçmak" sözcüğünü kendi sözcüğümüz gibi sayabileceğimizi düşünüyorum)Eski Türkçede; iyi bir insan öldüğünde ya da daha yaygın olarak bugünkü anlamıyla şehit olduğunda "uçmağa vardı" denilirmiş. Güzel bir deyim...
yavuz
04-20-2008, 04:43 AM
Ucmak mi, ucmag mi? :rolleyes:
Ucmak mi, ucmag mi?
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=u%C3%A7mak
Eski Türkçede; iyi bir insan öldüğünde ya da daha yaygın olarak bugünkü anlamıyla şehit olduğunda "uçmağa vardı" denilirmiş. Güzel bir deyim...
Eski Turkce oldugunu da ne denli soyleyebilirsek artık...
http://tr.wikipedia.org/wiki/So%C4%9Fdca
Sogdca kokenli ve sogdca
Orta Asya'da Soğdların kullandıkları Hint-Avrupa dil ailesine bağlı, İran kökenli antik bir dil.
boyle bir dil. Ama icimizde erimis bir toplum oldugundan kelli kullanabiliriz. Hem Gok Tanrı inancından gelme. Yani olen kisi ucup Gok Tanrının yanına karısıyor. Gunumuzde dahi Tanrıya yakarıs ederken goge bakıp ederiz. Gok Tanrı inancından kalma bir gorenek.
Ergenekon İddianame Aragones:cool:
Òşëüïàí
07-02-2008, 07:20 AM
Ergenekon İddianame Aragones:cool:
+ sozlu savunma :D
Ray+eray+Tramer+Milli Reasürans+Trafik+Plaka+Hepsininnnnnnn :evil:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.