View Full Version : Sabiha Gokcen'nin ucmaga varisinin 6.yili
Karayılan
03-22-2007, 12:21 PM
Bu gun 22 Mart, bundan alti yil once Turkiye'nin ilk bayan pilotunu kaybettik. Sabiha Gokcen, ayrica Ataturk'un manevi kizidir.
Basimiz Sag olsun
Hayati,
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sabiha_G%C3%B6k%C3%A7en
Sabiha Gökçen mi Hatun Sebilciyan mı
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=373270
Eğer;Sabiha Gökçe hanımefendinin seceresi ortaya çıkarılıpta esas isminin Hatun Sebilciyan olduğu ortaya çıksaydı aynı duygularlarla Sabiha Gökçen'e sahip çıkmaya devam edermiydiniz ???
Bunu bir varsayım olarak düşünüp ona göre fikirlerinizi istiyorum.Benim açımdan hiçbirşey değişmezdi deyip mikrofonu sizlere birakıyorum...
Allah rahmet eylesin...
hatay bizim canimiz, feda olsun kanimiz gama :mrgreen:
Demir Kağan
03-23-2007, 05:13 AM
Atatürk'ün Abdurrahman diye Kürt manevi evladı olduğunu da biliyoruz oğuz bey. Bizim için değişen bir şey yok. "İnsan" insandır.
Atatürk'ün Abdurrahman diye Kürt manevi evladı olduğunu da biliyoruz oğuz bey. Bizim için değişen bir şey yok. "İnsan" insandır.
Abdurrahman beyi niye kimse hatırlamaz veya anmaz :rolleyes:
çelişkiyi bulan gama :mrgreen:
Karayılan
03-23-2007, 06:25 AM
Sacma tartismalara girmeyelim. oguz bey konu rahmetlinin olum yil donumu dolayisiyla acildi. Soyu hakkinda tartismak icin degil. Sabiha Gokcen ulkemize katki saglamis gercek bir vatansever ornegidir. Yeri ucmag olsun.
Sacma tartismalara girmeyelim. oguz bey konu rahmetlinin olum yil donumu dolayisiyla acildi. Soyu hakkinda tartismak icin degil. Sabiha Gokcen ulkemize katki saglamis gercek bir vatansever ornegidir. Yeri ucmag olsun.
Burası forum sayın Turansoyu...
Yane kıssadan tartışma platformu.Sabiha Gökçen konu başlığı adı altında onunla ilgili her türlü done tartışılır ve yorumlanır.Hürriyetin taziye köşesi ile burasını lütfen karıştırmayın...
mürekkep gama :mrgreen:
Demir Kağan
03-23-2007, 08:43 AM
Abdurrahman'ın soyismi bile bilinmiyor oğuz bey. :lool:
Seckjin Khan
03-23-2007, 08:43 AM
İstikbal Göklerdedir...
Karayılan
03-23-2007, 02:33 PM
Burası forum sayın Turansoyu...
Yane kıssadan tartışma platformu.Sabiha Gökçen konu başlığı adı altında onunla ilgili her türlü done tartışılır ve yorumlanır.Hürriyetin taziye köşesi ile burasını lütfen karıştırmayın...
mürekkep gama :mrgreen:Ermeni kokenli yada degil. Soyunda Turkluk var yada yok. Niye tartisiyoruz? Turk milletine hizmet etmis bir VATANSEVER saygi duymaliyiz. Bu tartisma gereksiz. Kisinin degeri yaptigi is ile olculur ;)
yavuz
03-23-2007, 03:12 PM
Koca başlıkta, Oğuz Ağabey dışında bir "Allah rahmet eylesin" diyecek kimse çıkmamış mı? Yazık!..
Ben diyeyim bari:
Allah rahmet eylesin... (Ruhuna Fatiha)
Demir Kağan
03-23-2007, 03:46 PM
oğuz bey mikser gama modlarında bizi kızdırıyor, Hrant meyvesularını unutmadık. :twisted:
yavuz
03-23-2007, 03:51 PM
oğuz bey mikser gama modlarında bizi kızdırıyor, Hrant meyvesularını unutmadık. :twisted:
Ben destek vermiştim (içimden:lol:) kendisine... Türkiye biz mozaiktir, arkadaş... Ben böyle bilir, böyle söylerim. :lool:
Mozaik değil de, kilimdir hatta...
Demir Kağan
03-23-2007, 03:54 PM
Ben destek vermiştim (içimden:lol:) kendisine... Türkiye biz mozaiktir, arkadaş... Ben böyle bilir, böyle söylerim. :lool:
Mozaik değil de, kilimdir hatta...
Senin başbuğ kızacak ne mozaiği ulan diye.
Başbuğ dedim de aklıma geldi, bizim bir kızgın arkadaşımız vardı Alparslan diye, ona noooldu?
yavuz
03-23-2007, 03:56 PM
Senin başbuğ kızacak ne mozaiği ulan diye.
Başbuğ dedim de aklıma geldi, bizim bir kızgın arkadaşımız vardı Alparslan diye, ona noooldu?
Nikahını kıymadılar herhalde, o da kendine kıymış olabilir.. :lol:
Nereden bileyim ben Demirciğim... Onun adresini almamıştım. :(
Ermeni kokenli yada degil. Soyunda Turkluk var yada yok. Niye tartisiyoruz? Turk milletine hizmet etmis bir VATANSEVER saygi duymaliyiz. Bu tartisma gereksiz. Kisinin degeri yaptigi is ile olculur ;)
Sizin klavyenizden bu kelimelerin dökülmesini bekliyordum.Ben istediğimi aldım.....
mozaik gama :mrgreen:
Ben sadece düşündüklerimi söylerim.önemli olan günü yaşamak değil günün önünde hayatını idame ettirebilmektir...
hrant gama :mrgreen:
Karayılan
03-24-2007, 02:50 AM
Sizin klavyenizden bu kelimelerin dökülmesini bekliyordum.Ben istediğimi aldım.....
mozaik gama :mrgreen:Sabiha Gokcen, Mimar Sinan, Barbaros, Sokullu Mehmet Pasa...vb kisiler belki ozlerinde Turk olmayabilirler. Ancak bunlar Turk budununa hizmet etmisler. Vatanseverlere saygi duymaliyiz cunku onlara borcluyuz. Dedigim sey budur.
mozaikle ilgisi yok gama ;)
yavuz
03-24-2007, 07:06 AM
Sabiha Gokcen, Mimar Sinan, Barbaros, Sokullu Mehmet Pasa...vb kisiler belki ozlerinde Turk olmayabilirler. Ancak bunlar Turk budununa hizmet etmisler. Vatanseverlere saygi duymaliyiz cunku onlara borcluyuz. Dedigim sey budur.
mozaikle ilgisi yok gama ;)
Budun... :rolleyes: Madem Türkçe kelimeler kullanacaksın "mimar, sabiha, barbaros, mehmet, paşa, hizmet" kelimelerini de bir zahmet değiştiriver.
Milliyetçi Gama :lol:
Karayılan
03-24-2007, 07:12 AM
Budun... :rolleyes: Madem Türkçe kelimeler kullanacaksın "mimar, sabiha, barbaros, mehmet, paşa, hizmet" kelimelerini de bir zahmet değiştiriver.
Milliyetçi Gama :lol:Turkce ogretmenin sana ozel adlari ogretmedi mi?
Hizmet sozcugune gelince, belki tam Turkce karsiligini bilsem kullanmazdim. Ne yazik bilmiyorum. Sen biliyorsan soyle yardimci ol biraz ;)
yavuz
03-24-2007, 07:20 AM
Turkce ogretmenin sana ozel adlari ogretmedi mi?
Hizmet sozcugune gelince, belki tam Turkce karsiligini bilsem kullanmazdim. Ne yazik bilmiyorum. Sen biliyorsan soyle yardimci ol biraz ;)
"Turan" Türkçe mi?
Karayılan
03-24-2007, 12:48 PM
"Turan" Türkçe mi?Degil. Ilk kez Iranli yazar Saka ulkesi icin bu adi kullanir sonrasinda bir cok kaynakta gecer. Turan, Turanli gibi adlar, Turk, Mogol, Macar, Finli... vb soylari belirten adlardir. Kullanilmasin diyorsan yerine baska bir ad turetmen gerek. ;)
Benim vurguladiklarim Turkcesi olmasina karsin inatla arapcasini, farscasini, fransizcasini, ingilizcesini... kullandigimiz sozcukler... Anlayabiliyor musun? Yoksa kendi capinda igneleyici sorular sormayi surdurup dusunebilme yetenegini bana asagilattiracak misin?
eflatunn
03-24-2007, 04:15 PM
:shock: :shock: :shock: :shock:
Nasıl olmuş ta böyle bir başlığı atlamışım.
Allah gani gani rahmet eylesin.
Demir Kağan
03-24-2007, 05:40 PM
:shock: :shock: :shock: :shock:
Nasıl olmuş ta böyle bir başlığı atlamışım.
Allah gani gani rahmet eylesin.
Baktığı var sanki de ayak yapıyor, nasıl olmuş da atlamışım falan filan. :lool:
yavuz
03-25-2007, 04:59 AM
Degil. Ilk kez Iranli yazar Saka ulkesi icin bu adi kullanir sonrasinda bir cok kaynakta gecer. Turan, Turanli gibi adlar, Turk, Mogol, Macar, Finli... vb soylari belirten adlardir. Kullanilmasin diyorsan yerine baska bir ad turetmen gerek. ;)
Benim vurguladiklarim Turkcesi olmasina karsin inatla arapcasini, farscasini, fransizcasini, ingilizcesini... kullandigimiz sozcukler... Anlayabiliyor musun? Yoksa kendi capinda igneleyici sorular sormayi surdurup dusunebilme yetenegini bana asagilattiracak misin?
Sen var ya hakkaten komiksin ya... Senle sidik yarışı yaptığımı mı sanıyorsun? Önce öğren bir Moğolların, Finlandiyalıların, Macarların bilmemnenin ne Türk, ne de o -bir taraflarınızdan uydurduğunuz- "Turanlı" ırklarının bir parçası olmadığını bilirdiniz!.. Ama nerde tabi... Baba parayısla o kadar öğreniliyor değil mi?
Demir Kağan
03-25-2007, 05:17 AM
Sen var ya hakkaten komiksin ya... Senle sidik yarışı yaptığımı mı sanıyorsun? Önce öğren bir Moğolların, Finlandiyalıların, Macarların bilmemnenin ne Türk, ne de o -bir taraflarınızdan uydurduğunuz- "Turanlı" ırklarının bir parçası olmadığını bilirdiniz!.. Ama nerde tabi... Baba parayısla o kadar öğreniliyor değil mi?
Macarlar, Moğollar ve Finlandiyalılar Turanlı değil mi? :shock:
Karayılan
03-25-2007, 06:24 AM
Macarlar, Moğollar ve Finlandiyalılar Turanlı değil mi? :shock:ne bilsin cocuk Turanlilarin hepsi musluman-Turk saniyor :lol:
yavuz
03-25-2007, 12:52 PM
Aptal aptal konuşmayın be... Ben Türk'üm diyen Türk toprağında yaşar!.. Cins cins konuşmayın. Turan, Türklerin üzerinde yaşadığı toprağa verilen isimdir. Kaç Finlandiyalı, Moğol, Macar "Ben Türk'üm" diyor. Kendi aleminizde yaşamayı bir bırakın Allah aşkına veya Tanrı!.. Tapmak fiilinden yola çıkarsak TAPGAÇ aşkına!.. (Tövbe Estağfirullah!)
yavuz
03-25-2007, 12:53 PM
ne bilsin cocuk Turanlilarin hepsi musluman-Turk saniyor :lol:
Evet o yüzden senin Turancı olabileceğin hiç aklıma gelmemişti...
Kusuruma bakma forumdaki en milliyetçi, en Turancı, en ülkücü kişi -saf, temiz ve menfaat ilişkileri katılmamış duygularıyla- "afsharkizi"!.. ;)
Karayılan
03-25-2007, 02:33 PM
Aptal aptal konuşmayın be... Ben Türk'üm diyen Türk toprağında yaşar!.. Cins cins konuşmayın. Turan, Türklerin üzerinde yaşadığı toprağa verilen isimdir. Kaç Finlandiyalı, Moğol, Macar "Ben Türk'üm" diyor. Kendi aleminizde yaşamayı bir bırakın Allah aşkına veya Tanrı!.. Tapmak fiilinden yola çıkarsak TAPGAÇ aşkına!.. (Tövbe Estağfirullah!)Insanlari kendine guldurme bence. "Turanli" adi
bir irki belirtir. Bu irk icinde uluslar vardir, Mogol, Macar...vb. Bunlar kendilerine Turk demezler cunku degiller. Turan demek bunlarin yasadigi topraklar demektir. Ha bir de su var. Sen Turk Birligine de Turan adini verebilirsin. Ben oyle yapiyorum. Acikcasi bir macarla birlik olabilecegimi dusunmuyorum. Bana mantiksiz geliyor. Tipki elin arabiyla birlik olamayacagimiz gibi. Kultur, koken, dil, din ve ulku birligini saglayabilecek olanlar benim icin yanlizca Turk soylulardir. Katilirsin ya da katilmazsin bu benim dusuncem. Ancak sana ne kadar anlatsam da senin alayacagin yok. Ben kendi dunyamda yasarim kocum sen hangi dunyada yasarsan yasa...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.