PDA

View Full Version : Başkanlardan PKK'lı mezarlarına karanfil

afsharkizi
03-30-2007, 01:27 PM
Diyarbakır'da görev yapan DTP'li belediye başkanları, meclis üyeleri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, geçtiğimiz yıl mart ayında öldürülen PKK'lıların ve bunların defnedilmesi sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden 11 kişinin mezarlarını ziyaret ederek; kırmızı karanfil bıraktı.

Kürtçe dua okundu
Muş'un Şenyayla beldesi kırsalında geçtiğimiz yıl yapılan operasyonda öldürülen teröristlerden 4'ünün Diyarbakır'da toprağa verilmesinin ardından çıkan olayların yıldönümünde DTP İl Teşkilatı tarafından bir anma programı yapıldı. Aralarında DTP'li Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, belediye meclis üyeleri ve DTP'li bazı yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürüyüş yaptı. Kalabalık grup zaman zaman 'şehit namrın-şehitler ölmez' diye slogan attı. Kürtçe duaların okunduğu ziyarette, mezarlara karanfil bırakıldı. DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, ne Türk ne de Kürt gençlerinin ölmesini istediklerini belirterek, "Artık kimsenin yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden şehitlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

http://www.sabah.com.tr/gnd118.html

Mgas
03-30-2007, 02:02 PM
Aferin aferin :)

yavuz
03-30-2007, 02:06 PM
Yani illa ki; beni Polat Alemdar gibi ekip kurmaya mecbur bırakacak bunlar ya... Şeytan diyor, git bunların .... Ama şeytan böyle güzel şeyler söylemezki :lol: Uykum var herhalde...

afsharkizi
03-30-2007, 02:16 PM
Yani illa ki; beni Polat Alemdar gibi ekip kurmaya mecbur bırakacak bunlar ya... Şeytan diyor, git bunların .... Ama şeytan böyle güzel şeyler söylemezki :lol: Uykum var herhalde...

Yavuz degmez bøyle insanlara ama birgün zamanida gelir

Mgas
03-30-2007, 02:22 PM

Le olm manyak mısınız ? Bırakın dagda saklancaklarına insinler ovaya kimliklerini desifre etsinler...Anlayın olm daaaaaaaaaaaaaaaa ;)

Aybike
03-31-2007, 08:10 AM
MGAS doooooru diyon kardeşşşşş....
Bak nasıl armut gibi dokulduler..:) Toplamak gerek diyom gariiiii......

Bilge_Kagan
03-31-2007, 02:23 PM
Bu armutlar kendilerini belli edeli cok oldu ( Daha goreve geldigi yil geberen bir PKK itinin cenazesine ozel devlet araci tahsis etti Osman Baydemir ornegin ) ama armutlari toplayan yok. Kendi kendinizi avutmayin bence. Dagda gezinen silahli bir it, devletin icine sizmis, bir sehri yoneten silahsiz bir itten cok daha tehlikesizdir...

Mgas
03-31-2007, 02:38 PM
Bu armutlar kendilerini belli edeli cok oldu ( Daha goreve geldigi yil geberen bir PKK itinin cenazesine ozel devlet araci tahsis etti Osman Baydemir ornegin ) ama armutlari toplayan yok. Kendi kendinizi avutmayin bence. Dagda gezinen silahli bir it, devletin icine sizmis, bir sehri yoneten silahsiz bir itten cok daha tehlikesizdir...

O vakit biz o kadar aciziz ki bu armutları toplayamıyoruz oyle mi ? Ulkemde hic mi adam yok bu kotu durumdan bizi cıkaracak. Hic mi aklı calısan adam kalmadı. Herseyi ben mi ya da biz mi biliyoruz. Simdi hepsini desifre ettik ama o kadar guclulerki biz aciz mi kaldık ? Buradan herhangi biri dahi gerekli bir egitim sonrası hepsini 1-2 yılda temizler koyar bir kenara. Bu illet temizlenmiyorsa birseyler planlanmıstır diye dusunuyorum ben bu kadar aciz bir durumda oldugumuzu sanmıyorum.

Bilge_Kagan
03-31-2007, 02:43 PM
80 darbesinden sonra kimlerin kucagina oturdugumuzu, su an devlet kademesinde kimlerin hakim oldugunu, devlet yonetiminin kimlerin elinde oldugunu bilmiyor gibi konusuyorsun.

Umarim sen haklisindir tabii yine de...

Mgas
03-31-2007, 02:59 PM
80 darbesinden sonra kimlerin kucagina oturdugumuzu, su an devlet kademesinde kimlerin hakim oldugunu, devlet yonetiminin kimlerin elinde oldugunu bilmiyor gibi konusuyorsun.

Umarim sen haklisindir tabii yine de...

Ya durum bahsettigimiz gibi olsaydı devletin icinden en azından bir vatansever cıkar vatan ugruna devletden bagımsız calısan bir orgut kurar bu armutları birer birer hallettirirdi. Bu TİT'i oyle bir sey gibi gormeyin ha!

Bilge_Kagan
04-01-2007, 06:32 AM
Bu tip dusunceler bana afyon gibi geliyor. "Birileri var ve takip ediyor, bir gun birer birer bunlarin hakkindan gelecekler", boyle dusune dusune adamlarin yaptigi her halta seyirci kaliyoruz ( ki zaten cok da etkin olmayan kamuoyunu pasifize etme isinde en buyuk paya sahip olan bu tip dusuncelerin ortaya cikmasinda etkili Kurtlar Vadisi gibi dizilerin "birileri" tarafindan medyaya verildigini dusunuyorum hep... ).

Soyle dusunmek, cok gercekci degilse bile, harekete gecmek icin ve birseylere engel olmak icin cok daha faydali olacaktir: 80 darbesinden sonra ulke batili guclerin kucagina oturmustur. Devlet kademesinde "birileri"yle baglantisi olmayan kimseye yer yoktur ve boyle olmaya biz mudahale edene kadar devam edecektir.

Birseyleri birilerinden beklemek yerine, gerekeni mumkun olan en yuksek sesle yapmak, daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum ben.

Mgas
04-01-2007, 08:34 AM
Bu tip dusunceler bana afyon gibi geliyor. "Birileri var ve takip ediyor, bir gun birer birer bunlarin hakkindan gelecekler", boyle dusune dusune adamlarin yaptigi her halta seyirci kaliyoruz ( ki zaten cok da etkin olmayan kamuoyunu pasifize etme isinde en buyuk paya sahip olan bu tip dusuncelerin ortaya cikmasinda etkili Kurtlar Vadisi gibi dizilerin "birileri" tarafindan medyaya verildigini dusunuyorum hep... ).

Soyle dusunmek, cok gercekci degilse bile, harekete gecmek icin ve birseylere engel olmak icin cok daha faydali olacaktir: 80 darbesinden sonra ulke batili guclerin kucagina oturmustur. Devlet kademesinde "birileri"yle baglantisi olmayan kimseye yer yoktur ve boyle olmaya biz mudahale edene kadar devam edecektir.

Birseyleri birilerinden beklemek yerine, gerekeni mumkun olan en yuksek sesle yapmak, daha mantikli olacaktir diye dusunuyorum ben.

Birileri ile baglantısı olan adamların bayagı oldugunu biliyoruz ancak devletin tam-satılmıs bir pozisyonda oldugunu hic sanmıyorum. Halen bir seylerin planlandıgını dusunerek stabil pozisyonumuzu koruyoruz ancak kısa bir muddet sonra her sey su yuzune cıkar.

Bilge_Kagan
04-02-2007, 10:15 AM
Kisa muddet derken ?

Ben bu muddetin bitmesini ta Ozal'in basa "gecirilmesi"nden beri bekliyorum, henuz bitmedi. Aksi gibi, isler her gecen gun kotuye gidiyor. Ne yapmali ?

Nefret
04-17-2007, 01:54 AM
Gitsinler yer de beğensinler.

Mgas
04-17-2007, 02:52 AM
Kisa muddet derken ?

Ben bu muddetin bitmesini ta Ozal'in basa "gecirilmesi"nden beri bekliyorum, henuz bitmedi. Aksi gibi, isler her gecen gun kotuye gidiyor. Ne yapmali ?

Kriz donemlerini dikkatle incelemek gerekiyor. Bu donemler vatandasın birilerinin agzından dolaylı yoldan olsada bir seyler kapabilecegi onemli donemlerdendir. İcinde bulundugumuz su donemi daha dikkatli incelerseniz bircok seyi ogrenebilirsiniz.

Bilge_Kagan
04-19-2007, 09:44 AM
Kriz donemlerini dikkatle incelemek gerekiyor. Bu donemler vatandasın birilerinin agzından dolaylı yoldan olsada bir seyler kapabilecegi onemli donemlerdendir. İcinde bulundugumuz su donemi daha dikkatli incelerseniz bircok seyi ogrenebilirsiniz.

Cok acik bulmadim. Bir ornek versen ?