PDA

View Full Version : Artık Dünya da İslam'a Hakaret Yasak !

gurkan
03-30-2007, 03:16 PM
Dikkatimi Çeken Bir Haberi Kardeşlerimle Paylaşmak istedim...

Artık İslam'a hakaret yasak

BM İnsan Hakları Konseyi, İslam dinine hakaretin tüm dünyada yasaklanması çağrısında bulunulan bir kararı kabul etti.

Konseyde, İslam Konferansı Teşkilatı'nın (İKT) sunduğu, "İslamı, terörizm, şiddet ve insan hakları ihlalleriyle tanımlama girişimlerinden derin endişe duyulduğunun dile getirildiği" karar 14'e karşı 24 oyla kabul gördü.

47 üyeli konseyin 9 üyesinin çekimser kaldığı oylamada, Avrupa ülkeleriyle Müslüman olmayan diğer bazı ülkeler karşı oy kullandı.

Kararda, İslam dışında başka dinler zikredilmedi, ancak "herhangi bir dine ya da dinin mensuplarına karşı hakaret, kin, husumet ve şiddet içeren ırkçı ve yabancı düşmanı düşüncelerin yayılmasının yasaklanması için kararlı adımlar atılması" çağrısında bulunuldu.

Avrupa ülkeleri dışında karara karşı çıkan diğer ülkelerin Kanada, Japonya ve Güney Kore olduğu, çekimser kalan ülkeler arasındaysa Gana, Hindistan, Nijerya, Zambiya ve bazı Latin Amerika ülkelerinin bulunduğu kaydedildi.

BM İnsan Hakları Komisyonunun yerine kurulan konseyin 47 üyesinden 17'sini Müslüman ülkeler oluşturuyor.

Konseyde bu kararın çıkması için ilk girişim, eylül 2005'te bir Danimarka gazetesinde İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanması üzerine başlatılmıştı.

Karayılan
03-30-2007, 04:33 PM
Guzel bir uygulama. Ancak Nijerya'nin neden cekimser kaldigini anlayamadim? Bir de bu komisyonda Turkiye var miydi?

Scofield
03-30-2007, 04:39 PM
Guzel bir uygulama. Ancak Nijerya'nin neden cekimser kaldigini anlayamadim? Bir de bu komisyonda Turkiye var miydi?
Afrika'da da Islami - Hristiyan surtusmesi yaygin.

Aybike
03-31-2007, 08:13 AM
İslama hakaret zaten yasak...!!!!!!!!
Yanımda yapsınlar bak noluyor...

BOZ-OK
03-31-2007, 08:15 AM
İslama hakaret zaten yasak...!!!!!!!!
Yanımda yapsınlar bak noluyor...

Dur bir tahmin edeyim....

Depik ve depik sonrasi hadimlik....:cool:

Aybike
03-31-2007, 09:57 AM
Evet...Cok daha beteri var ama yazmiiiim..Yoksam burasına rtuk el koyar...

BOZ-OK
03-31-2007, 10:17 AM
Evet...Cok daha beteri var ama yazmiiiim..Yoksam burasına rtuk el koyar...

Terbiyesiz...:cool:

Hadi bayanligina hurmeten kinamiyayim simdi seni...:cool:

Aybike
03-31-2007, 11:18 AM
Kına noluuuuuuuuuuuuuur..
La Bikere de kına olurmusun beaaaaaaaaaaaaa:)

nogayhan
03-31-2007, 04:51 PM
Bir de bu komisyonda Turkiye var miydi?

S.A

Olsa ne olacakki,Turkiye ''Laikci'' rejime sahip,lehte oy kullansa neler olur dusunmek bile istemiyorum.

Karayılan
03-31-2007, 05:07 PM
S.A

Olsa ne olacakki,Turkiye ''Laikci'' rejime sahip,lehte oy kullansa neler olur dusunmek bile istemiyorum.Bir sey olmaz merak etme. Sana anlattiklari gibi birsey degil "laikci" rejim...

nogayhan
03-31-2007, 05:40 PM
Bir sey olmaz merak etme. Sana anlattiklari gibi birsey degil "laikci" rejim...

S.A

Bana anlatilmadi yasayan birisiyim.

Senin gozunde Turan gozlugu var benimkinde Insanlik gozlugu,cunku o gozluk baska seyleri gormeni yasaklar.

Karayılan
03-31-2007, 05:57 PM
S.A

Bana anlatilmadi yasayan birisiyim.

Senin gozunde Turan gozlugu var benimkinde Insanlik gozlugu,cunku o gozluk baska seyleri gormeni yasaklar.Ben gozluk kullanmiyorum. Ancak sana insanlik gozlugu diye sattiklari seyi de cok iyi biliyorum...

Tartisma yok!!!

Mgas
03-31-2007, 06:35 PM
Bu haberileri okuyunca bir daha anlıyorumki bu gavurlar dunyanın teknolojisini uretselerde gezegene cıkıp koloni kursalar da biz bunlardan coook daha ileriyiz :)

nogayhan
03-31-2007, 07:03 PM
Ben gozluk kullanmiyorum. Ancak sana insanlik gozlugu diye sattiklari seyi de cok iyi biliyorum...

Tartisma yok!!!

S.A

Nogay`lara hic kimse bir sey satamaz .

Senin elindeki zurnanin deliginde tek delik var ayni yerden pesrev yapiyorsun.

Karayılan
03-31-2007, 07:44 PM
S.A

Nogay`lara hic kimse bir sey satamaz .

Senin elindeki zurnanin deliginde tek delik var ayni yerden pesrev yapiyorsun.Kardesim bak, ben bu komisyonda Turkiye'de var mi demisim sen laiklik falan filan isi karistiriyorsun. Sana onerim laikligin ne demek oldugunu ogren...

Hadi saglicakla kal.

Aybike
04-02-2007, 02:46 PM
Bozok bu gece beni kınadın kınadın...Bak yarın oğlen ucuyom donemeyebilirim..
icimde kalmasın ,bak seninde icine dert olur..hadi beni kına nolur..:)