View Full Version : Ampul dendi balon çıktı!
Ampul dendi balon çıktı
Seçim kampanaysına ilk start veren parti Demokratik Sol Parti (DSP) oldu. DSP 8 martta Ankara'da yapacağı miting öncesinde gazetelere ilan vererek seçim kampanyasını başlatmış oldu.
DSP'nin afişli ilanı Hürriyet, Milliyet, Sabah, akşam, Vatan, Zaman ve Cumhuriyet gibi bir çok gazetede yayınlandı.
http://images4.pictiger.com/thumbs/1f/607e06d7849e876c74f56b571385f01f.th.jpg (http://server4.pictiger.com/img/1035467/picture-hosting/t-1.php)
Adı, kimliği, dini, hayat tarzı ne olursa olsun balonda karikatürize edilen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır. Ve milleti temsil etmektedir. Başbakanın nezdinde yüce Türk milletine yapılan bu saygısızlığı tarih affetmeyecektir.
DSP gibi, kendi kurucusu ve Genel Başkanı Ecevit'in cenazesinden bile siyasi rant elde etmeye çalışan bir partinin düştüğü bu çukurda, siyasi ahlâka uymayan bu davranışını şiddetle kınıyorum.
http://images5.pictiger.com/thumbs/b2/add60d651b5e3be184dedce322c03cb2.th.jpg (http://server5.pictiger.com/img/1041877/picture-hosting/1351-mini.php)
Ecevit'in aylar süren koma halinde bile hastane bahçesinde pasta keserek doğum gününü kutlama cüretini gösteren bu zihniyet, Türk milletinin ahlakî değerlerine ne kadar yabancı olduğunu ispat etmiştir. Yaptıkları bu terbiyesizliği tarih kaydedecektir.
eflatunn
04-06-2007, 08:38 AM
Evet DSP çalışmalara başlamış.Bu gün duvarlara afiş yapıştırıyorlardı.Artık sokaklar,caddeler karnaval alanına döner.
HYML abi bu sözüne katılıyorum.Ama sonuna şunu da eklemeden geçemeyeceğim ne yazık ki bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıdır.
Adı, kimliği, dini, hayat tarzı ne olursa olsun balonda karikatürize edilen kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıdır.
Hmm desifre edilmesine ragmen planlar halen devam ediyor demek :)
Ancak sunu da gorduk ki hukumet dunku bebek degil. Ancak bakalım bize zaman ne gosterecek :)
chepny
04-07-2007, 03:03 AM
Tayyip turk milletini degil, turk miletinin hatasini temsil ediyor. Eger iyi bir insan olsaydi insanlar onu bu sekilde karikaturize etmeye utanırdı. Halkin gozunun icine baka baka, utanmadan dalga gecer gibi yalan soyleyen bir insanı bu sekilde karikaturize etmek bence terbiyesizlik degildir.
Asil utanmamiz gereken sey Turkiye Cumhuriyetinin basbakaninin bu sekilde karikaturize edilmesi degildir. Asil utanmamiz gereken sey böyle bir adamin T.C. basbakanlik koltugunda oturuyor olmasidir...
vay utanmazlar oyle birisini secip oturttunuz ha...
:) :)
bir de demokrasi yok diyorlar daha ne olsun bizde olsa ne idugu belirsiz soyunu kuruturlar...
borcugin
04-07-2007, 03:46 AM
S.A.
Yanlılık bu olsa gerek. Şehidler kelle, askerler yan gelip yatma yeri, mağdur köylüler al ananıda git, bebek katili sayın olduğunda tepki yok, ayıp ya ne yapıyorsunuz yok, yine aynı biçimde onaylamadığım bir üslupla balon yapıldığında tepki var.
Yanlılık bu olsa gerek.
Halk bu, muhalefet bu, demokrasi bu istediğiniz kadar bağırın çağırın ayıp oluyor deyin bu halka ne padişahlar, ne imparatorlar ne krallar ne de bilmem başka makamlar dayanabilmiştir.
Halkı ve onun kültürünü, inançlarını, kutsallarını yok saymanın bedeli hep acı olmuştur ve olacaktır da.
Selametle.
yavuz
04-07-2007, 04:14 AM
Söyleyecek sözü ve ağzını açacak yüzü olmayanların yoludur bu tip karikatürler vs... Doğru dürüst bir eleştiri yapsalar, onların da ne mal olduklarını halk yüzlerine yüzlerine vuracak; bunu biliyorlar!
Perde arkasında kendini saklayıp da, kuklaları oynatmak kolay geliyor tabi.
Bu ve benzeri şeklindeki bütün ŞEYleri kınıyorum. Sözleyecek sözü olan ağzıyla söylemeli!
(Hükümet yanlısı değilim, "ahlakçı"yım...)
Kaptan-i Derya
04-07-2007, 04:23 AM
DSP'ye verilicek oylar kayip oylar denilebilir, dün cevizkabuguna cikti onun danismanlarindan biriydi herhalde. Sadece 5 dakika bakabildim, propaganda'dan ötesini konusuyo. Hala ayni yalanlar "biz geldimi böyle olmayacak, böyle olcak, biz geliyoruz gucluyuz" falan, tamam kazanabilirsin yada kazancaginiza inaniyosun ama o programa cikip parti propagandasi yapmanin ne ala'si var.
Burda secimler yaklastiginda bi partiyi temsil eden adamlar ellerinde projelerle, yapacaklari islerin ajandasini alip öyle cikiyo....
Bilge_Kagan
04-07-2007, 04:37 AM
Hani tamam, Erdogan'i sevmiyorum, bir basbakanin da "resmi bir rakip" tarafindan boyle karikaturize edilerek propaganda malzemesi edilmesinin ayipligini da bir kenara koyuyorum ama Erdogan balon ciktiysa siz nesiniz ? Erdogan'in balon oldugu yeni ortaya cikti, sizin balon oldugunuz bu kadar senedir ortada, hala daha siyaset alanindan cekilmemekte israr ediyorsunuz, sonra da saga sola camur atarak secim kazanabileceginizi dusunuyorsunuz... Komik.
gurkan
04-07-2007, 04:51 AM
Masonlar Ülkeyi AKP den Kurtarmak İçin 14 Nisandaki Mitinge katılacakmış Vay be Var ağlanacak halimiz güleriz.
Seckjin Khan
04-07-2007, 04:53 AM
http://images4.pictiger.com/thumbs/1f/607e06d7849e876c74f56b571385f01f.th.jpg ;)
chepny
04-07-2007, 05:03 AM
Bahceliye olan nefretim yuzunden onceki secimde bir hata ettim, ampul sandigim balona oy verdim :)) Bu sefer oyum MHPnin fakat yine bahceliden nefret ediyorum ve MHP'ye guvenmiyorum. Ben aslinda darbe taraftariyim. Bu zorlu surecte ordunun sistemi adamakilli oturtana kadar yonetimi ele almasini istiyorum. Gercekten vatana hizmet edebilecekler o koltuga oturmali veya o koltuga oturanlar vatana hizmet etmeye mecbur kalmalidir. Boyle bir sistem olmazsa vay Turkiyenin haline...
yavuz
04-07-2007, 05:06 AM
Bahceliye olan nefretim yuzunden onceki secimde bir hata ettim, ampul sandigim balona oy verdim :)) Bu sefer oyum MHPnin fakat yine bahceliden nefret ediyorum ve MHP'ye guvenmiyorum. Ben aslinda darbe taraftariyim. Bu zorlu surecte ordunun sistemi adamakilli oturtana kadar yonetimi ele almasini istiyorum. Gercekten vatana hizmet edebilecekler o koltuga oturmali veya o koltuga oturanlar vatana hizmet etmeye mecbur kalmalidir. Boyle bir sistem olmazsa vay Turkiyenin haline...
Hangi darbe bu ülkenin yararına olmuş da bu olacak?
Milletin kendi iradesiyle getirdiği insanları yönetimden almak sürekli "demokrasi demokrasi" naraları atan orduya yakışacak mı?
Seckjin Khan
04-07-2007, 05:11 AM
Söylediklerinde samimi olduğunu düşünüyorum.AKP ye senin gibi oy veren birçok insan var ve gelecek seçimde senin gibi düşünen birçok insan AKP ye oy vermeyecek ve oylarda ciddi anlamda düşüş olacak.Lakin %10 luk baraj sistemi yüzünden AKP yine Mecliste büyük çoğunlukla temsil edilir.
Ordu hakkında söylediklerine malesef katılmıyorum.Ordu Anayasa'nın verdiği hakları çok ciddi birşey olmadıkça kullanmaz kullanmamalı.şu süreçte ordu'nun darbe girişimi A'dan Z'ye tüm Türkiye'de ciddi bir sıkıntı ve büyük bir ekonomik düşüşe neden olur.
Halkımız Ordu'yu sevebilir güvenebilir ama Demokratik bir ülkede Ordu'nun bu denli bir müdahelesine gerek yoktur,halk ne istiyorsa Seçimlerde istediğini başa geçirme hakkı vardır ve yapmalıdır.AKP yi istemiyorsak farklı bir partiye oyumuzu veririz olur biter.
Umarım Halkımız AKP balonunu görebiliyordur ve seçimlerde gereğini yapacaktır...
chepny
04-07-2007, 05:16 AM
Butun darbeler ulkenin yararina olmustur. Tikanan demokrasinin onunu acmistir. Millet o insanlari oraya vatanina milletine hizmet etsin diye getiriyor. Hizmet edemiyorsa orda oturmamali. Bunu ancak duzgun isleyen bir sistem basarabilir. Ama Turkiyede oyle bir sistem yok. Boyle bir sistemi bu meclis mi kuracak? Tabiki hayır... Turkiyede Turkiyeyi temsil eden bir parti yok bence. Peki duzgun isleyen bir demokratik sistemi bu ulkede kim kurabilir? ...
yavuz
04-07-2007, 05:20 AM
Butun darbeler ulkenin yararina olmustur. Tikanan demokrasinin onunu acmistir. Millet o insanlari oraya vatanina milletine hizmet etsin diye getiriyor. Hizmet edemiyorsa orda oturmamali. Bunu ancak duzgun isleyen bir sistem basarabilir. Ama Turkiyede oyle bir sistem yok. Boyle bir sistemi bu meclis mi kuracak? Tabiki hayır... Turkiyede Turkiyeyi temsil eden bir parti yok bence. Peki duzgun isleyen bir demokratik sistemi bu ulkede kim kurabilir? ...
Ordu olmadığı kesin... Askere koltuk tatlı geliyor, bir oturdu mu kalkmak bilmiyor! "Kadrolu Kahramanımız" Kenan Evren, bu ülke için çok mu faydalı işler yaptı?
Askerlerin işi siyaset değildir... Demokrasiyi, laikliği -çok zor durumda kalmadıkça- savunmak değildir... Asker, sınır bekler, dağda köyleri korur, sınırdışında menfaatlerimiz için çarpışır.
chepny
04-07-2007, 05:29 AM
Askere koltuk tatlı gelmiyor. Genellikle gecici sivil bir hukumet kuruluyor, yeni anayasa cıkarılıyor, tikaniklik giderilince secimlere gidiliyor.
Scofield
04-07-2007, 05:36 AM
Milletin kendi iradesiyle getirdiği insanları yönetimden almak sürekli "demokrasi demokrasi" naraları atan orduya yakışacak mı?
Askere koltuk tatlı geliyor, bir oturdu mu kalkmak bilmiyor! "Kadrolu Kahramanımız" Kenan Evren, bu ülke için çok mu faydalı işler yaptı?
garezini anliyoruz. Turkiye'de olsam hemen hakkinda sikayet baslatirdim.
yavuz
04-07-2007, 05:40 AM
garezini anliyoruz. Turkiye'de olsam hemen hakkinda sikayet baslatirdim.
En azından Hakk'ın önünde olabilme imkanın var, nereye gidersen git gözlerini kapatıp ellerini göğe açtığında, o huzûrda konuk edilirsin... İstiyorsan KABE santralinden bana ulaşabilirsin de.
Scofield
04-07-2007, 05:49 AM
En azından Hakk'ın önünde olabilme imkanın var, nereye gidersen git gözlerini kapatıp ellerini göğe açtığında, o huzûrda konuk edilirsin... İstiyorsan KABE santralinden bana ulaşabilirsin de.
Dunya uzerinde, bulundugun ulkede yasalar gecerlidir. Yasalar ile bogulursun, omrunu hapislerde gecirirsin, gelir vatanperver birisi, orduyu seven birisi, sehit cocugu veya ailesinde asker olan herhangi biri gelir seni bir sekilde ya susturur, ya pataklar ya da cok gormek istedigin "diger taraf"a gonderir.. yaptiginin dogru oldugunu dusunebilirsin.
Burasi dunya. Dunyada biyoloji, fizik gibi kavramlar vardir. Molekuller ve atom mevcuddur. milyonlarca, milyarlarca hucreden olusursun.
Insanlar hucreleri yok etme gucune sahiptir.
Olum sonrasi senin Ruh'un ile ilgilidir. Ruhta hucre bulunmaz. Ruh koku salmaz, ses cikarmaz.
Birisi sana aci verdiginde bu senin hucrelerin ile ilgilidir. Ruhta hucre olmayinca nasil aci cekebilirsin?
Diger tarafta ne olacagini ancak olumden sonra anlayabiliriz. Sen su an yasayan bir varliksin ve hucrelerine sahip cikman icin "ordu" hakkinda yazdigin iftiralar ve propogandalarina son vermelisin.
yavuz
04-07-2007, 05:58 AM
Dunya uzerinde, bulundugun ulkede yasalar gecerlidir. Yasalar ile bogulursun, omrunu hapislerde gecirirsin, gelir vatanperver birisi, orduyu seven birisi, sehit cocugu veya ailesinde asker olan herhangi biri gelir seni bir sekilde ya susturur, ya pataklar ya da cok gormek istedigin "diger taraf"a gonderir.. yaptiginin dogru oldugunu dusunebilirsin.
Burasi dunya. Dunyada biyoloji, fizik gibi kavramlar vardir. Molekuller ve atom mevcuddur. milyonlarca, milyarlarca hucreden olusursun.
Insanlar hucreleri yok etme gucune sahiptir.
Olum sonrasi senin Ruh'un ile ilgilidir. Ruhta hucre bulunmaz. Ruh koku salmaz, ses cikarmaz.
Birisi sana aci verdiginde bu senin hucrelerin ile ilgilidir. Ruhta hucre olmayinca nasil aci cekebilirsin?
Diger tarafta ne olacagini ancak olumden sonra anlayabiliriz. Sen su an yasayan bir varliksin ve hucrelerine sahip cikman icin "ordu" hakkinda yazdigin iftiralar ve propogandalarina son vermelisin.
Ordu hakkında kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum. Zira, ordunun değerini benim kadar bileceğini, ordunun manevi boyutunu kavrayabileceğini de sanmıyorum. Söylediklerim ordunun üst kademelerindeki belli bazı zümreleredir. -Ki bilmiyorum şehit anaları onları ne kadar sever, sayar...
Scofield
04-07-2007, 05:59 AM
Ordu hakkında kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum. Zira, ordunun değerini benim kadar bileceğini, ordunun manevi boyutunu kavrayabileceğini de sanmıyorum. Söylediklerim ordunun üst kademelerindeki belli bazı zümreleredir. -Ki bilmiyorum şehit anaları onları ne kadar sever, sayar...
"orduda ust kademeler keyfine gore karar verir ve onlarin emrini uygulayan askerler sehit olur" demeye mi getiriyorsun?
ordunun değerini benim kadar bileceğini, ordunun manevi boyutunu kavrayabileceğini de sanmıyorum
aaa evet goruyoruz. o kadar iyi anliyorsun ki ordunun manevi degerini, yazdigin her yazida comak sokuyorsun orduya. Amma kivirdin yani yavvus.. iyi de kasildin yani
yavuz
04-07-2007, 06:02 AM
aaa evet goruyoruz. o kadar iyi anliyorsun ki ordunun manevi degerini, yazdigin her yazida comak sokuyorsun orduya. Amma kivirdin yani yavvus.. iyi de kasildin yani
Yamulmadım... Kıvırmadım... Orduya çomak sokmak gibi bir niyetim de yok! Mehmedcik, benim abimdir, babamdır, kardeşimdir! Ama orduyu siyasete karıştıranlar hiçbirşeyim olamazlar...
Scofield
04-07-2007, 06:03 AM
Yamulmadım... Orduya çomak sokmak gibi bir niyetim de yok! Mehmedcik, benim abimdir, babamdır, kardeşimdir! Ama orduyu siyasete karıştıranlar hiçbirşeyim olamazlar...su ampul olayina karsi gosterdigin tepkinin kacta kacini meshur "kelleler" meselesine gosterdin?
Scofield
04-07-2007, 06:05 AM
Masonlar Ülkeyi AKP den Kurtarmak İçin 14 Nisandaki Mitinge katılacakmış Vay be Var ağlanacak halimiz güleriz.
istanbulda refahcilarin mitinginde sorun yok, ama Cumhurbaskanligi secimleri icin miting yapanlar mason mu oldu? Hani sevmiyordunuz insanlara "seriatci ummetci" denilmesini? Vatanperver birini o zaman neden "mason" olmakla sucluyorsun? Ben sana gulerim Gurkan cunku senin halin aglanacak bir durum ama kahkaha ile guluyorum. Yani senin kadar gerici bir ummetci gormedim hayatimda.
not: gerici ummetci tarzi sozlerim ayni senin "mason" hitabi tadinda... madem yazdin, benim yazdigimi da kabul et.
yavuz
04-07-2007, 06:07 AM
su ampul olayina karsi gosterdigin tepkinin kacta kacini meshur "kelleler" meselesine gosterdin?
Vallahi de billahi de, haberim olmadı... Başbakan "ananı da al git buradan" demiş, ondan da haberim olmadı... Bir o "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" dedi ya onu duydum! Ben fazla televizyon izlemediğimden böyle konulara Fransız kalabiliyorum. Ama haberimin olduğu konularda Türk'üm. :lol:
Scofield
04-07-2007, 06:08 AM
Vallahi de billahi de, haberim olmadı... Başbakan "ananı da al git buradan" demiş, ondan da haberim olmadı... Bir o "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" dedi ya onu duydum! Ben fazla televizyon izlemediğimden böyle konulara Fransız kalabiliyorum. Ama haberimin olduğu konularda Türk'üm. :lol:kivirrr babam kivirrrr... saptir konuyu sakaya vur. eyvallah...
yavuz
04-07-2007, 06:09 AM
kivirrr babam kivirrrr... saptir konuyu sakaya vur. eyvallah...
Sen İslamiyet'te "yemin"in ne demek olduğunu bilmiyorsun galiba?
Scofield
04-07-2007, 06:12 AM
Sen İslamiyet'te "yemin"in ne demek olduğunu bilmiyorsun galiba?bana ne? Biz ulkede Din ile mi yonetiliyoruz? YIL 2007, hatirlatayim dedim hani.. ;)
yavuz
04-07-2007, 06:14 AM
bana ne? Biz ulkede Din ile mi yonetiliyoruz? YIL 2007, hatirlatayim dedim hani.. ;)
Ülkenin din ile yönetilmesiyle alakası yok ama bunun... Kişisel bir mevzu değil mi? Mesela benim aklım din ile yönetiliyor olabilir. :lol:
Scofield
04-07-2007, 06:17 AM
Mesela benim aklım din ile yönetiliyor olabilir. :lol:bunu ogrendim ve senin adina cok sevindim. Ne kadar sevindim bilemezsin. Cok ciddi soyluyorum. Sana yakisan budur ;)
chepny
04-07-2007, 07:35 AM
Tayyip ile Bush ilk bulusmalarinda birbirlerine hava atarlar.
Bush Tayyip'e
- "Bizde öyle bir teknoloji var ki, ölüyü "diriltiriz" der.
Tayyip altta kalmaz ve o da;
- "Bizdeki teknoloji çok farkli,partimizin bütün elemanlari 100 metreyi, 3 saniyede kosmayi beceriyor" der.
Türkiye' ye döndügünde Tayyip'i bir düsünce alir. Danismanlarini çağirir, ve attigi palavrayi anlatir;
-"Haftaya Bush geliyor, yalanimiz ortaya çikarsa ne yapariz?" diye sorar.
Danismanlardan biri hemen cevap verir:
-"Onlara ölüyü nasil dirilttigini sordunuz mu?"
-"Hayir sormadik."
-"O halde hiç korkmayin Basbakanim, alın Bush'u Anitkabir'e götürün. Atatürk'ü diriltmesini isteyin. Diriltemezse o rezil olur. Yok eğer diriltirse, siz zaten 100 metreyi 3 saniyede koşarsınız!...
yavuz
04-07-2007, 07:51 AM
bunu ogrendim ve senin adina cok sevindim. Ne kadar sevindim bilemezsin. Cok ciddi soyluyorum. Sana yakisan budur ;)
Tabi bana yakışacak bu... Müslüman adamın beyninde başka birşey mi olacak? Kafir miyim ben? Tövbeeee tövbeeeeeeeee...
raltay
04-07-2007, 08:00 AM
İhtilallerin ülkenin önünü açtığını iddia etmek ve son çare olarak görmek; halka verebilecek birşeyleri olmayanların, kendilerine güvenemeyenlerin, halktan korkanların, halkın iradesini yok sayanların arkasına sığınabilecekleri tek yoldur.
Halkımız yakın geçmişte, bu ülkeye zarar verenleri, halkı aptal zannedenleri, unutkan hafızalıdır yine aldatırız zannedenleri nasıl tasfiye etmişse, aynı kişilerin bugün meydanlara çıkarak sütten çıkmış ak kaşık oldukları iddialarını da asla yemeyecektir.
Bu iktidar anlattığınız kadar kötü bir iktidarsa, (beş yıl önce diğerlerinin topluca yediği tokat gibi) halktan öyle bir tokat yer ki bir daha yerinden kalkamaz.
Ama halk tekrar bu kişileri iktidar yaparsa ( hele hele tek başına iktidar yaparsa), sizlerin bu halka saygı duyması gerekir.
O gün öz eleştirinizi yapmalısınız,
Çünkü halk asla hata yapmaz.
Halkın hata yapacağına inananların; halkın yanında olmalarını düşünmek, bile bile hatanın yanında yer almaları demektir.
Bu insanlar halkçı olabilirler mi?
chepny
04-07-2007, 08:51 AM
Eger bunlar iktidara gelirse korkarim ki saygi duyulacak halk kalmayacak. Digerlerinin de bunlardan bir farki yok. Turkiyenin ic ve dis borc toplamı ne kadar? Devleti bir kenara birakalim, halk olarak sadece kredi kartlarina olan borcumuz 70 milyar YTLden fazla. Yani kisi basina 1000 YTL borcumuz var demektir. Durum ortada ve hicbir siyasi parti bu konuda ne yapilacagi konusunda birsey soyleyemiyor.
Benim iradem ordu diyor...
ama ordu darbe demiyor :D
Keske secim pusulasina ordu diye bir secenek koysalar, ben muhru oraya basarım :D
borcugin
04-07-2007, 09:34 AM
S.A.
Sevgili gürkan kardeşim Masonların bu mitinge katılacağını nerden biliyorsun? Söylentiden, dedikodu, asparagas haberden öte elinde bir bilgi belge varsa bizimle paylaş.
Selametle.
raltay
04-07-2007, 10:55 AM
Eger bunlar iktidara gelirse korkarim ki saygi duyulacak halk kalmayacak. Digerlerinin de bunlardan bir farki yok. Turkiyenin ic ve dis borc toplamı ne kadar? Devleti bir kenara birakalim, halk olarak sadece kredi kartlarina olan borcumuz 70 milyar YTLden fazla. Yani kisi basina 1000 YTL borcumuz var demektir. Durum ortada ve hicbir siyasi parti bu konuda ne yapilacagi konusunda birsey soyleyemiyor.
Benim iradem ordu diyor...
ama ordu darbe demiyor :D
Keske secim pusulasina ordu diye bir secenek koysalar, ben muhru oraya basarım :D
Sevgili kardeşim senin ne demek istediğini anlıyorum. Demokrasi bize fazla, dikta rejimi ile yönetilelim diyorsun.
Kendince haklıda olabilirsin ama ne çareki sistemimiz demokrasi diyor.
Geçmişte ne güzel padişahlıkla yönetiliyorduk!!!!!!!!!!!!!, Atatürk geldi bizi bu sistemle tanış etti. Atatürk olmasaydı senin özlemini duyduğun idare mümkün olabilirdi.
Doğru mu olurdu diye soranlara asla doğru olmazdı derim.
Atatürk iyi ki bizi bu sistemle tanıştırdı. Çünkü Atatürk bu halka sonuna kadar güven duydu.
''Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir'' ''Köylü milletin efendisidir'' ''Gençler cumhuriyeti biz kurduk , onu ilelebet yaşatacak olan sizlersiniz'' derken halka güvenini açık ve net olarak ortaya koymuştu. Halkın asla hata yapmayacağına inanmıyorsanız, kendinizi bu halkın bir parçası olarak göremiyorsanız, yapmanız gereken kendinize farklı ve yeni bir yol çizmek olmalıdır.
..........saygı duyulacak halk kalmayacak sözünüze rağmen, ben sizin kendinizi bu halktan soyutladığınızı düşünemiyorum.
............................
Ülkenin borç stokunu sorguluyorsun, haklısın.
Geçmiş iktidarlar döneminde çok iyi borçlanıldığı için bakanlar tarafından ödül alındığı günleri gördük.( Başarılı bir şekilde borçlanıldı diye !!!)
Milli gelirimizin % 78 ine ulaşan bir borç stoğundan, bugün % 40 ların altına gelmiş bir noktadayız.
İllaki borçlanmak gerekiyorsa, Doğru olan gelirine göre daha fazla borçlanmak mıdır yoksa bunu en az da tutmak mı olmalıdır.
Kredi kartlarına 70 milyar ytl borçtan bahsediyorsun ; örneğin benim böyle bir sorunum yok, kredi kartım da yok. Gelirim kadar harcamayı ilke edinmişim. Alacağım üç kuruş maaşımı cebimde taşımaktan aciz değilim ki, kredi kartı kullanayım. Kıçına güvenemeyenler kredi kartı almasınlar, onlara bu kartı verenler nasıl alacaklarının yolunuda kendileri bulsunlar. Alışmış kudurmuştan beterdir derler. bu iktidar döneminde dahi kredi kartları ile ilgili en az iki kez yasa çıktı ödeme kolaylaştırıldı. geçmişten hala ders almayıp yarının hesabını yapamayanlara asla acımam. Halkın genelinin derdi bu olmasa gerekir.
chepny
04-07-2007, 11:50 AM
Ben derdimi anlatamadim. Ben aslinda dikta rejimi felan istemiyorum. Tam aksine adamakilli demokrasi diyorum. Gelenler ulkeyi babasinin ciftligi gibi kullanmasın diyorum. Benimde kredi karti ile ilgili sorunum yok. Ama milletin var. Ve o insanlarin cogunu o kartlari kullanmaya bu devlet surukledi. Simdi bir isin var. Yarin issiz kalirsan kac ay dayanabileceksin issizlige ey RALTAY... Populist politikacilarin dagittigi komurle ve yemekle nereye kadar dayanabilirsin? Ben bir esnafim, iki sene öncesine kadar iki isci calistiriyordum ama simdi tek basimayim. Uc sene oncesine kadar zengin sayilirdim ama simdi kit kanaat geciniyorum. Millet aç. Ben diyorum ki; sectiklerimiz millet icin calissin. Ve oturdugu koltugun hakkini versin. Bu ise ancak saglam bir sistemle mümkün olur. Sectigimiz insanlari Ofer veya baska ne idugu belirsizler icin degil sadece halk icin calismaya mecbur edecek bir sistem. Gercekten halk icin calisan bir sistem. Halkin " evet hakimiyet benimdir" diyebilecegi bir sistem. Secilenler halki temsil etmiyorsa nasil hakimiyet halkindir diyosun?
Sana soruyorum ey RALTAY; bu sistemi bu meclis mi kuracak? Veya bundan sonra sectiklerimiz mi kuracak?
Sonucta bu cumhuriyeti ordu kurdu ve yine benim arzuladigim hatta hepimizin arzuladigi sistemi de bu ortamda ancak ordu kurar diyorum.
Baska bir yol goster , hemen darbeden vazgeceyim :D
raltay
04-07-2007, 02:37 PM
chepny,
Ben derdimi anlatamadim. Ben aslinda dikta rejimi felan istemiyorum. Tam aksine adamakilli demokrasi diyorum.
Sana soruyorum ey RALTAY; bu sistemi bu meclis mi kuracak? Veya bundan sonra sectiklerimiz mi
Haklısınız, sizi yanlış anlamışım,
Sonucta bu cumhuriyeti ordu kurdu ve yine benim arzuladigim hatta hepimizin arzuladigi sistemi de bu ortamda ancak ordu kurar diyorum.
Baska bir yol goster , hemen darbeden vazgeceyim
Ne istediğinizi belirtmişsiniz. Bu kadar açık sözlere yorum gerekmez. :D
Benimde kredi karti ile ilgili sorunum yok. Ama milletin var. Ve o insanlarin cogunu o kartlari kullanmaya bu devlet surukledi. Simdi bir isin var. Yarin issiz kalirsan kac ay dayanabileceksin issizlige ey RALTAY... Populist politikacilarin dagittigi komurle ve yemekle nereye kadar dayanabilirsin?
Kredi kartı ile senin , benim, onun sorunu yok, o halde kimin sorunu var.
Bizler milletten kopuk insanlarmıyız. Evet bir sorun var ama o sorun milletin değil, istisnalar olsada bazı açık gözlülerin, beleş ve lüks yaşamaya alışmışların,
ayağını yorganına göre uzatmak istemeyenlerin sorunu var. Nasıl olsa birileri yine bir yol bulur, bizi kurtarır diyenlerin sorunu var.
geçmişte banka faizlerini az bulup evini satarak bankaların verdiği faizin dört katına bankerlere parasını eliyle teslim ederek batanların sorunu var.
İnsan dediğin bir kere hata yapar. aynı hatayı üstüste sayısız kez yapanlara acıyamam.
Haklısın şimdi işim var. İşsiz kaldığımda başvuracağım yer kredi kartı olmaz, gerekirse hamallık yaparım ama başkasını kesesinden yemem. çünkü kredi kartı başkasının kesesidir, bir gün isteyecektir. Bir dostundan borç alabilirsin. bir gün ödersin, ödeyemezsen en kötü ihtimalle bir daha vermez.
İşsiz bir insanın kredi kartı ile borçlanması veya çalışan birisinin gelirinden fazla kredi kartına borçlanması demek, kendisini bataklığa atmasından daha kötüdür. bataklıkta kımıldadıkça batarsın, bankaya borçlu isen kımıldamasan da batarsın. Batakçıları araştır herbirisinin cebinden 3-4 tane kart çıkar.
Devletimizin temel ilkeri anayasanın ilk maddelerinde sayılmaktadır.
Bu ilkelerden biriside sosyal devlet ilkesidir.
Dünyadaki tek süper gücü en zengin ülkesi abd'de de fakir insanlar vardır.
maalsef kapitalizmin bir gerçeği de budur.
Bizim ülkemizde de fakirlik vardır, zaten milli gelirimiz ortada dururken bunun aksini savunmak mümkün değildir.
Bir ilkeside sosyal devlet olduğu anayasasında yazılı olan ülkemizin insanlarına destek olmasından daha doğal ne olabilir ki?
Bu ilkenin gereği olarak yapılan yardımlar sayesinde bazı insanlarımız sıcak bir yuva ve çorbayı buluyorlar.
Bunu yapanları popilistlikle suçlamak değil, yapmayanları anayasanın temel ilkelerini ihlal etmekle suçlamak gerekir.
Laikliği ihlal ile bunun bir farkı yoktur.
Çünkü temel ilkeler sıralanırken aynı parağrafta Devletimiz ''laik, sosyal bir hukuk devletidir'' diye geçer.
Uc sene oncesine kadar zengin sayilirdim ama simdi kit kanaat geciniyorum. Millet aç. Ben diyorum ki; sectiklerimiz millet icin calissin. Ve oturdugu koltugun hakkini versin. Bu ise ancak saglam bir sistemle mümkün olur.
4 yıl öncesine göre neler kötüye gitti de, siz kıt kanaat geçinir oldunuz.
esnaf olduğunuzu söylüyorsunuz
5 yıl önce esnaf faizleri ne kadardı şimdi ne kadar?
Enflasyon geçmişte ne kadardı, şimdi ne kadar?
Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama esnaf denildiğinde işi genelde maaşlılarla olanları anlarım.
Ben maaşlı insanım beş yıl öncesine göre şimdi daha rahat harcama yapabiliyorum. Paramın ekseriyetide (giyim, gıda vs nedeni ile ) esnafa gidiyor.
üzüldüm ve merak ediyorum; siz neden bu duruma geldiniz.
Üç yıl ve öncesinde durum iyiyse, ecevite yazar kasasını atan esnaf rol mü yapmıştı. Her gün işyerlerinin kapıları neden kilitleniyordu.
Türkiye göz göre göre batarken siz iki adamı nasıl rahatlıkla çalıştırabiliyordunuz da, bu gün çıkarmak zorunda kaldınız.
Bir ekmeğe muhtaç aç insanlarımız gerçekten var ama genelleme yaparken iyi düşünmek gerekir.
Bu ülkede araç sayısı her yıl katlanarak artıyorsa, inşaat sektörü bir yılda %19 büyüyor ve yapılan her türlü ev kapış kapış gidiyorsa , alış veriş merkezleri talan edilircesine satış yapabiliyorlarsa, her yıl azami 70 bin kişinin gidebileceği hacca azami 120 bin kişi yazılırken, bu yıl 630 bin kişi yazılacak parayı bulabiliyorsa, millet aç diye genelleme yaparken iki kere düşünmek gerekir.
Türkiyede her şey 4*4 lük mü derseniz hayır. Geçmişten günümüze tüm hükümetler eleştirilebilir Çünkü eleştirilecek pek çok şey var. Eleştirirken doğru yapılanı da söylemek gerekir. Orduyu daveti ise konuşmak bile yanlış olur
Daha iyi bir Türkiye dileği ile,
nurhak
04-07-2007, 02:42 PM
Arkadaşlar,yolu Ankara'ya düşenlerin bu partilerin genel merkez binalarını bir görmesini isterim,bu ihtişamlı binaların kimin cebinden çıkan paralarla yapıldığını birilerinin bana açıklaması lazım.
Bu ülkenin; dışarıdan gelecek 3-5 yahudinin sermayesine muhtaç olduğunu açıklamayı bir marifet sayan ekonomiden sorumlu devlet bakanı bana yani bu millete bunuda açıklamalıdır.
Burda,balonmuş,(parti olarak benimsemesemde karikatürü tavip etmiyorum)afişmiş,dahası tırlar,otobüsler,durun daha anlı şanlı zaanaatcı konserleri,havai fişek gösterileri,bölgesel yardım paketleri,çuval çuval unlar,şekerler,yağlar.......Huuuuu ahaliii...bunlar kimin cebinden çıkacak,bilen birileri Allah aşkına bana sevabına izah etsin.saygılarımla
eflatunn
04-07-2007, 02:50 PM
Arkadaşlar,yolu Ankara'ya düşenlerin bu partilerin genel merkez binalarını bir görmesini isterim,bu ihtişamlı binaların kimin cebinden çıkan paralarla yapıldığını birilerinin bana açıklaması lazım.
Bu ülkenin; dışarıdan gelecek 3-5 yahudinin sermayesine muhtaç olduğunu açıklamayı bir marifet sayan ekonomiden sorumlu devlet bakanı bana yani bu millete bunuda açıklamalıdır.
Burda,balonmuş,(parti olarak benimsemesemde karikatürü tavip etmiyorum)afişmiş,dahası tırlar,otobüsler,durun daha anlı şanlı zaanaatcı konserleri,havai fişek gösterileri,bölgesel yardım paketleri,çuval çuval unlar,şekerler,yağlar.......Huuuuu ahaliii...bunlar kimin cebinden çıkacak,bilen birileri Allah aşkına bana sevabına izah etsin.saygılarımla
Bu paraların bir kısmı Tavukçu deresinin ıslah çalışmasını yaparken?? küçük Dilara'nın ölümüne sebep olan MVM adlı göstermelik şirkete Kadir Topbaş tarafından verilen bilmem kaç milyon dolarlık ihaleden gelecek olan paradır.Yani kanlı para.
nurhak
04-07-2007, 02:56 PM
Bu paraların bir kısmı Tavukçu deresinin ıslah çalışmasını yaparken?? küçük Dilara'nın ölümüne sebep olan MVM adlı göstermelik şirkete Kadir Topbaş tarafından verilen bilmem kaç milyon dolarlık ihaleden gelecek olan paradır.Yani kanlı para.
Sevgili Eflatun,senin cebindende çıkıyor olmasın,bir düşün...(hazineden bu partilere her dönem trilyonlar aktarılıyor) kimsede çıkıp niye demiyor işte ben buna takılıyorum...
raltay
04-07-2007, 02:59 PM
AKP binasının parasının bir kısmının geldiği yeri bulduk.
merak ettim,
CHP nin dev gibi duran akıllı binasının parası nereden gelmiş olabilir, ve diğerlerinin ki. :)
raltay
04-07-2007, 03:05 PM
Nurhak,
Abi,
cevabı sen biliyorsun ve veriyorsun.
anladım ,bizi imtihan ediyorsun. :)
Nurhak,
.(hazineden bu partilere her dönem trilyonlar aktarılıyor) kimsede çıkıp niye demiyor işte ben buna takılıyorum...
eflatunn
04-07-2007, 03:07 PM
Sevgili Eflatun,senin cebindende çıkıyor olmasın,bir düşün...(hazineden bu partilere her dönem trilyonlar aktarılıyor) kimsede çıkıp niye demiyor işte ben buna takılıyorum...
Evet orası kesin zaten.Kendi ceplerinden bizim için para harcayacak halleri yok.Gerek o malum şirketin aldığı milyon dolarlar gerekse seçim kampanyalarına harcanacak bütün paralar bizim cebimizden çıkıyor.Benim paramla reklamını yapıyor.İnan Nurhak abi millet o kadar dolu ki.Herkes birşeyler söylüyor,yapmaya çalışıyor ama susturuluyor.Şimdi ben gidip desem ki sen benim seçtiğim bir vekilsin,ben senin patronunum(ki öyle) bana şu seçim harcamaları hakkında biraz bilgi ver.Sence ne olur? Bunu demeyi bırak,beni meclisin 100 m. yakınına yaklaştırmazlar.
nurhak
04-07-2007, 03:08 PM
Nurhak,
Abi,
cevabı sen biliyorsun ve veriyorsun.
anladım ,bizi imtihan ediyorsun. :)
Nurhak,
Estafurullah,imtihan haddim değil,benimki sadece sizlerin gözlerinin birazcıkda olsa açık kalmasını sağlamaya yönelik çabalar....
eflatunn
04-07-2007, 03:09 PM
AKP binasının parasının bir kısmının geldiği yeri bulduk.
merak ettim,
CHP nin dev gibi duran akıllı binasının parası nereden gelmiş olabilir, ve diğerlerinin ki. :)
Benim verdiğim örnek bir kişiye ait olandı.Yani bir kişiden gelen para.Şimdi kalkıp da 69 milyonun hesabını nasıl yapayım.
Anladınız siz.;)
raltay
04-07-2007, 03:16 PM
Evet orası kesin zaten.Kendi ceplerinden bizim için para harcayacak halleri yok.Gerek o malum şirketin aldığı milyon dolarlar gerekse seçim kampanyalarına harcanacak bütün paralar bizim cebimizden çıkıyor.Benim paramla reklamını yapıyor.İnan Nurhak abi millet o kadar dolu ki.Herkes birşeyler söylüyor,yapmaya çalışıyor ama susturuluyor.Şimdi ben gidip desem ki sen benim seçtiğim bir vekilsin,ben senin patronunum(ki öyle) bana şu seçim harcamaları hakkında biraz bilgi ver.Sence ne olur? Bunu demeyi bırak,beni meclisin 100 m. yakınına yaklaştırmazlar.
Meclise gidersen, bu soruları sormaya kalkarsan, başına gelecekleri tahmin etmek zor değil :)
zaten kafası esen herkesin ''gel bakalım benim vekilim, bana ifade vermeye mecbursun çünkü ben asilim'' demesi de mantıklı değil.
Ama bu ülkede bunu yapabilenler var.
Çorumda; seçim dönemi öncesinde parti farkı gözetmeksizin hazırlanan bir ortamda toplum önderleri tarafından tüm vekiller ''döneminizde iliniz için ne yaptınız'' diye sorguya çekiliyorlar. vekillerde bunu yaşayacaklarını biliyorlar.
raltay
04-07-2007, 03:22 PM
Benim verdiğim örnek bir kişiye ait olandı.Yani bir kişiden gelen para.Şimdi kalkıp da 69 milyonun hesabını nasıl yapayım.
Anladınız siz.;)
Kişi hesabı yapmamıştım.
bina hesabı yapmıştım ;)
Akp binasının parasının geldiği yerlerden birisini buldunuz, iktidar imkanları :)
CHP nin süper binasına da bir ışık tutsanız :lol:
nurhak
04-07-2007, 03:26 PM
Sevgili Eflatun,tabiki birey olarak seni ezebilirler,ammaa bu bireyler yani bu konuları sorguluyanların adedi çoğalırsa ve bu kamuoyu baskısı sivil toplum örgütleri tarafından gündem haline getirilirse bu muhteremlerde ellerini artık bu mazlum milletin torbasından cıkarmak ve yeni gelir kaynakları bulmak zorunda kalacaklar ki,işte ak koyun,karakoyun o zaman belli olacak,inşaallah o günleri görürüz...
raltay
04-07-2007, 03:28 PM
Estafurullah,imtihan haddim değil,benimki sadece sizlerin gözlerinin birazcıkda olsa açık kalmasını sağlamaya yönelik çabalar....
Yok abi, sizler bizim büyüğümüzsünüz.
imtihan derken şaka olsun birazda gülelim diye yazmıştım. kaldı ki imtihan etsenizde alınmayız.
tecrübelere her zaman saygımız vardır
chepny
04-07-2007, 04:44 PM
Raltay kardeş benim işlerin düşüş sebebi piyasada para olmaması. Ben maasla calısıyorum ve yetiyor diyorsun ama benim tanidigim maaslilar yetmiyor diyor ve2002 den bu yana aynı maasi aliyoruz diyorlar. Ve benim 2002 yilinde aylik ortalama 20 milyar cirom vardi bu bana bütün masraflar ciktiktan sonra 2,5 milyar civari bir kar birakiyordu. bu bana fazlasiyla yetiyordu. Benim güzel memleketim Giresun 2001 krizinden pek etkilenmedi. 2002 sonlarinda ve 2003 yili baslarında bir dusus basladi burda. Hulasa benim cirom 12 milyarin altina duserse otomatik olarak zarar ediyorum. Ve sinirdayim. Otomobilimi mayis 2004 te sattim ve o gunden beri yeni bir arac sahibi olamadim. En son super benzini 1850 liradan almistim, simdi kac lira bilmiyorum. Masraflar artti ama gelirler dustu. Sadece gecen sene de celige %60'a yakin zam geldi...
Uzun uzun tüm ayrintilara girersem sayfalar sürer. Locationda Ankara yaziyor. Ankaranin toptancilar carsisina git sana onlar anlatsin ekonominin durumunu. Bosta kalirsam hic cekinmem bende hamallik yaparim ama burdaki hamallar bile is yapamiyoruz diyorlar :D ........
......
Piyasada para yok. Cunku butun para kredi kartlari yüzünden bankalarda dolasiyor. Evet bu acidan bakildiginda benim kredi kartlariyla ilgili cok problemim var. Halkin cebinde olmasi gereken paralar birilerini zengin ediyor ve alinteriyle para kazanmaya calisanlar avucunu yaliyor.
Raltay kardesim ben ne soylesem bosuna, demokrasi demek halkin iradesi demek ise bu meclis benim irademi yansitmiyor. Ve bundan sonra sececeklerimizde kesinlikle halki temsil etmeyecektir. Demokrasi var diyebilmemiz icin halki temsil edecek bir sistem gerekli...
Ben sahsen MHPye oy vericem ama bu daha farkli bir balon :D
raltay
04-07-2007, 06:54 PM
chepny kardesh,
sizi anlıyorum kendinizce haklı olduğunuz noktalar elbette var.
sizin asıl sıkıntınız piyasada nakit para olmayışından ziyade, (ne iş yaptığınızı bilemiyorum ama, bence) yaptığınız işi büyük sermaye daha ucuz veya farklı seçenekler sunarak yaptığı için alıcının tercihi oralar oluyor diye düşünüyorum.
Bundan üç yıl öncesine kadar bankaların tek müşterisi devletti. faizi kendisi belirler ve devlete parasını istediği gibi satardı. Yani piyasaya para satma diye bir sıkıntıları yoktu.
Halkımızda elindeki para ile yetinir ve zorunlu ihtiyaçlarını esnaftan her gün zamlanmış olarak alırdı. Esnaflığın tatlı, maaşlı olmanın zor olduğu yıllardı.
Bu halkın ilelebet enflasyon ile birlikte yaşaması mümkün değildi.
Geçen birkaç yıl içerisinde faizlerin düşmesi, devlette borçlanma ihtiyacının azalması bütçe dengelerinin tutturuluyor olması ile birlikte bankaların tatlı ve risksiz yüksek kar dönemi bitti.
Bankalar ellerindeki paraları satabilmek için yeni arayışlara girdiler. piyasadaki her türlü mala kredi vermeye başladılar. bankalar arasında kıyasıya rekabet başladı. Büyük esnafında işine geldiğinden anlaşmalar yaptılar. her şey taksitle hatta artı taksitlerle satılır oldu. Devlet bazı mallara kredi kartına taksidi yasakladı ama, herşeye yasak koymak serbest piyasa koşullarında mümkün değildir. Bunun sonuçlarından biriside örneğin mahalle bakkalığı gibi tarihten gelen alışkanlığımızı bitirdi. Bu sisteme ayak uyduramayan esnafın zora düşmesi kaçınılmazdır.
Halk nakit taşımıyor, kredi kartı kullanıyor ama artık her yerde pos makinası kullanılıyor. Mutlaka sizde de vardır. İnsanlar bir malı nerede ucuz buluyorsa oradan almayı tercih ediyor. Küçük esnafın fiyat yönünden büyüklerle rekabet şansı yok ama halkında ucuzu seçme hakkı var.
30 yıl boyunca her gün, her dakika yapılan zamlardan canı yanan halk ilk defa ucuzu arayıp bulma imkanını elde etti.
Geçmişte halk zam gelir korkusu ile bulduğunu alırken, esnaf; ister al, ister alma almazsan yarın zam gelecek dediği günlerden Esnafların gel benim malımı al dediği günlere geldik.
Yani elindeki malı bazen satmamanın daha karlı olduğu günlerden kıyasıya rekabetin yaşandığı günlere geldik.
Bence sizin sıkıntılarınızın sebebide buralardan başlıyor diye düşünüyorum.
Yani piyasada para olmamasından değil, rekabet edememekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
İşinizin çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum.
Allah yardımcınız olsun
Ben maasla calısıyorum ve yetiyor diyorsun ama benim tanidigim maaslilar yetmiyor diyor ve2002 den bu yana aynı maasi aliyoruz diyorlar
Evet maaşım yetiyor, çünkü yetiştirmek zorundayım. hesabımı kitabımı iyi yaparım. Daha öncede söyledim gelirim kadar harcarım. Gelirimden fazla harcarsam iki ay harcatırlar daha sonra adamı gererler. Kredi kartı kullanmıyorum, hesabımı iyi yaparım (yani evimin muhasebecisiyim :)). Böyle yapamazsam Türkiyenin düştüğü duruma düşerim. Herkes kapıma yığılır.
2002 den beri aynı maaşı alıyoruz diyenler yalan söylüyorlar, yalan demeyelimde eksik söylüyorlar.
enflasyonist ortamda %100 ,%80 ,%60 gibi zamlar almaya alışmış olanlar, enflasyonun düşmesi ile birlikte enflasyon kadar, yani yıllık %10- 12 gibi maaş artışlarını artış saymıyorlar. şimdi sorsanız o günler daha iyiydi derler, ama o günlere gidipte dinleme imkanımız olsa o günlerde de açız yetmiyor diye bağırılıyordu. Yok demek bizde adet olmuştur. O kişilere maaşını sorarsan yetişmiyor derler. Onun için maaşlarını sorma, hoşlarına gidecek ve yapabilecekleri bir şey öner, bak senden önce atlarlar ve hemen parayı da senden önce bulurlar.
Eğer bu artışlar artış değilse gerçekten aynı maaşla çalışılıyor demektir.
türker
04-23-2007, 12:32 PM
Yani piyasada para olmamasından değil, rekabet edememekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Haklı yönleriniz var ama hükümetlerin görevi küçük esnafı büyüklere ezdirmemek, rekabet ortamını kontrol ederek geçiş sürecinde yumuşaklığı sağlamak olmalı idi.
Sonuçta bu günkü değişimlerin olması kaçınılmazdır ama Ani değişimlerin sonucunda mevcut durumun yaşanacağını yani küçük esnafın ezileceğini görebilmesi ve tedbirlerini alması gerekirdi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.