PDA

View Full Version : Islam insanlari oldurmeyi mi emrediyor?

Pages : 1 [2]

Temuchin
12-27-2007, 08:44 AM
SU YAZIYA BAKIN

"Fitne kalmayıncaya ve din (yalnız) Allah'ın dini oluncaya kadar o (kafirlerle) savaşın. Eğer vaz geçerlerse zalimlerden başkasına hiçbir düşmanlık beslenmez. "

Allah neden kendi yarattigi varliklarla savasmamizi istesinki o kadar acizmi bizi savastiriyor nasil bir dinki savasin kesin bicin diyebiliyor bu yaziyla bile hersey ortada .Bush gibi ayni bizimle degilseniz dusmanimizsiniz diyor .
Allah'in tek bir isaretiyle tum dunya musluman olabilir oyunmu oynuyor sizce? illa ben kendimi gostermeden bunu yapmaliyimmi diyor ?.

sayın islam düşmanı !

bak orda ne diyor? Eğer Vazgeçerlerse zalimlerden başkasına hiçbir düşmanlık beslenmez. Neden vazgeçerlersemi? senin gibi Müslüman düşmanlığı yapmakta?

şimdi anladınmı?

METE
12-27-2007, 01:43 PM
Laiklik yanlısı benazir butto seriatciler tarafindan olduruldu .

Mgas
12-27-2007, 02:19 PM

CIA'de mi calısıyordunuz acaba? Ya da MI6...?

Alparslan
12-27-2007, 02:23 PM

Aap kesahe baycan? Tum malum he urdu? Me tora tora malum he.

Simdi dersen ki bu nedir, bu dilde konusur pakiler, hani senin laiklik savasin artik bizim sinirlara sigmaz olmus, bilirsin dedim yandaslarinin! dillerini, dedigin sekil de kulliyen yanlistir. Yolsuzluklari vardir yoktur Allah bilir ama merhumeyi iktidar savasinda Pencab liderleri ve buyuk planda anti-amerikanci gucler ortadan kaldirmistir. Ulkeye gelmemesi konusunda uyarilmis ve egitimini-hayat felsefesini Ingilterede almistir merhume. Dondugunden beri olaylarda binlerce masum yandasi can vermistir, iktidar hirsina sebep. Babasinin Ziya ul Hak tarafindan neden idam edildigini de okumani tavsiye ederim. Kisiler uzerinden fikirlere saldirmaya devam edersen elin alamani gelir sana sapkin damgasini vurur sen Musluman kardeslerinden yardim isteyecegin yere basin aciklamanda :Musluman komsularimiz! bizimle dalga gecer, rencide eder simdi ! dersin. Ne dusmanlarin sana dost olur ne de kalbini kirdigin dostlarini geri kazanabilirsin, kalakalirsin.
bakiniz alamanin yaptigi rezalet icin: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=49189&cat=200&dt=2007/12/27

METE
12-27-2007, 02:25 PM
CIA'de mi calısıyordunuz acaba? Ya da MI6...?

Ulusal bir gazetede calisiyorum son baskida elimde kapakta yaziyor .

Mgas
12-27-2007, 02:29 PM
Ulusal bir gazetede calisiyorum son baskida elimde kapakta yaziyor .

Simdi senin tutumuna bakıp derdim "ha o zaman o soruyu git patronunuza sor"...senin yaptıgın gibi senin yuzunden calıstıgın is yerini bu sekilde niteleyemem.

Su an senin bu baslıga o iletiyi attıgın gibi o malum isimlere ait unsurlarda aynı propagandayı yapıyorlar. Bu dinci bu demokrat diye bir ic savas cıkaralım...Cıkaralım METE? Bizim ulkemizede aynı oyun oynanıyor METE degil mi METE? Biz bu oyunlara senin gibi destek mi olalım METE? Oyuna mı gelelim METE? METE ne buyuk adamdı degil mi METE? Ne buyuk devlet adamı?

METE
12-27-2007, 02:30 PM
Musluman komsularimiz! bizimle dalga gecer, rencide eder simdi ! dersin. Ne dusmanlarin sana dost olur ne de kalbini kirdigin dostlarini geri kazanabilirsin, kalakalirsin.
bakiniz alamanin yaptigi rezalet icin: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=49189&cat=200&dt=2007/12/27

Biz kendimizi savunuruz sen rahat ol .
Yaram yokki gocunayim musluman kardeslerİnde yardimina ihtiyacim yok dava acilir protesto edilir ama asla keserim bicerim yapmam .

METE
12-27-2007, 02:35 PM
Simdi senin tutumuna bakıp derdim "ha o zaman o soruyu git patronunuza sor"...senin yaptıgın gibi senin yuzunden calıstıgın is yerini bu sekilde niteleyemem.

Su an senin bu baslıga o iletiyi attıgın gibi o malum isimlere ait unsurlarda aynı propagandayı yapıyorlar. Bu dinci bu demokrat diye bir ic savas cıkaralım...Cıkaralım METE? Bizim ulkemizede aynı oyun oynanıyor METE degil mi METE? Biz bu oyunlara senin gibi destek mi olalım METE? Oyuna mı gelelim METE? METE ne buyuk adamdı degil mi METE? Ne buyuk devlet adamı?

La oglum ne diye cevap veriyorsun Butto nun kimler tarafindan tehdit edildigi belliydi zaten .
Oyunlara destek olmak istemeyenler devletine devletin yapisina sahip cikmak zorundadirlar .

Alparslan
12-27-2007, 02:39 PM
Biz kendimizi savunuruz sen rahat ol .
Yaram yokki gocunayim musluman kardeslerİnde yardima ihtiyacim yok dava acilir protesto edilir ama asla keserim bicerim yapmam .

Neden Aleviligin bir sembolu ZULFIKARDIR? Ki Zulfikar bir Kilictir, hemde cok kuffarin basini ezmis bir kilic? Musluman olanlarin hepsi(Mecburen de olsa) kardestir. Muminler ancak kardestirler ayetini okumadin mi? Alevilik de Muslumanligin bir koludur, dalidir. Alevilik yada sunnilik yada baska bir kavram uzerinden dinime saldirani affetmem. Biz budist rahipler degiliz. Hayatimiza isleyen bir din olan Islam'a tabiyiz. Oldururmuyuz? Sen evine giren yabanciyi oldururmusun? Elinde olsa evet! biz isgalcileri operek mi kovduk kis kis diyerek mi? 250 bin anzak canakkale de ISLAMIN EMRI GEREGI OLDURULDU. Bizler de sehit olduk, hala bu baslikta israrci misin?

Mgas
12-27-2007, 02:42 PM
La oglum ne diye cevap veriyorsun Butto nun kimler tarafindan tehdit edildigi belliydi zaten .
Oyunlara destek olmak istemeyenler devletine devletin yapisina sahip cikmak zorundadirlar .

Mete yazdıklarına dikkat et. Oglum falan...Arada bir takılır insan "olm" diye...olm...oglum demek degildir. Yanlıs yapıyorsun.

METE

Ben senden kat kat Laik sistemin yandascısıyım. Her seyden evvel ben laikligin ne oldugunu biliyorum.

Ben senden kat kat cumhuriyetciyim. Ugruna verilen kanları biliyorum, kaybettigim dedelerimi,atalarımı biliyorum...

Birileri dini sapıtıyor, birileride laikligi...ikisi arasında fark yok.

METE
12-27-2007, 02:52 PM
Neden Aleviligin bir sembolu ZULFIKARDIR? Ki Zulfikar bir Kilictir, hemde cok kuffarin basini ezmis bir kilic? Musluman olanlarin hepsi(Mecburen de olsa) kardestir. Muminler ancak kardestirler ayetini okumadin mi? Alevilik de Muslumanligin bir koludur, dalidir. Alevilik yada sunnilik yada baska bir kavram uzerinden dinime saldirani affetmem. Biz budist rahipler degiliz. Hayatimiza isleyen bir din olan Islam'a tabiyiz. Oldururmuyuz? Sen evine giren yabanciyi oldururmusun? Elinde olsa evet! biz isgalcileri operek mi kovduk kis kis diyerek mi? 250 bin anzak canakkale de ISLAMIN EMRI GEREGI OLDURULDU. Bizler de sehit olduk, hala bu baslikta israrci misin?

Ben muslumanim diye gecinenlerin yaptiklarini elestiriyorum ,ama sen dinime saldiriyorsun diyorsun bu durumda sen bu kisileri savunuyorsun ?
Bu yapilan seylermi senin dinin ? Ne kadar cabuk hukum veriyorsunuz .
Canakkale savasinida islam emri yaptinya aferin sana .
Islam Impartorlugu Osmanlinin batmasidami islamin emriydi ?

Alparslan
12-27-2007, 09:20 PM
Ben muslumanim diye gecinenlerin yaptiklarini elestiriyorum ,ama sen dinime saldiriyorsun diyorsun bu durumda sen bu kisileri savunuyorsun ?
Bu yapilan seylermi senin dinin ? Ne kadar cabuk hukum veriyorsunuz .
Canakkale savasinida islam emri yaptinya aferin sana .
Islam Impartorlugu Osmanlinin batmasidami islamin emriydi ?

Bu din benim, eger Muslumanim diyorsan seninde, elaleme sirin gozukucem diye Allah'in emrini degistirmeye kalkmam. Actigin baslik kin kokulu ve dusmanca, Muslumansan Allah'tan kork degilse biz Muslumanlardan... Sen hangi akilla kimi elestireceksin? Actigin basliga bir bak hele, gazetede calisiyorum demissin ya hakikaten inandirici buldum gazeteci olabilirsin hani, kumasin musaitmis.

sen su adam katildir demiyorsun ISLAM OLDURMEYI MI EMREDIYOR diyorsun. Simdi sakin bana dinime saldirmadigini soyleme. Aklin sira kiminle ne icin savas halindesin? Yahut bu nefretinin sebebi ne? Avrupali modern! abilerinin bizi sakalli, ecis bucus yaratiklar olarak gormesi ve senin Muslumanim demekten utanman mi bu yuzden? Bir ezilmislikden sonra gelen kin kokusu sinmis yazdiklarina. Ama hala SACMA! Basindan beri , basligindan beri... Al basligini yaz simdi senin gozunde Islam daha neleri istiyormus...Ben her Muslumanin hakkini savunurum. Sen amerikan yalanlari ile karnini doyur. Osmanli nereye ISLAM imparatorlugu idi? Islamin etkin oldugu bir SULTANLIK idi. Allah'in adi icin gaza yapmisti, fetih yapmisti. Sonra arkasindan boyle 3-5 kisi atip tutabilsin diye. Simdi Allah Rizasi icin diyecegim...Neyse... Al basligini gule gule yazmaya devam et. hatta kose yazarligi yap gazetelerde alirlarsa, sende baya bi karalama potansiyeli var.

Temuchin
12-28-2007, 12:37 AM

sende bu komplonun bu tezgahın propaganda ayağımısın?

ulugbekTR
12-28-2007, 01:52 AM
su yuce rabbin işine bak.
mete ne dusunur, temucin ne dusunur. :) :)
mete den iyi bir aykiri, temucinden savunucu
allahım sen herşeye kadirsin
:)

NativeAmerican
12-28-2007, 02:14 AM
butto seriatci, muserref laik babaaaaaaa (: batinin uzuntusu yapmaciktir. butto zamaninda bunlar hindistan ile cok cekisti. ekonomiyi cok batirdi, halkina cok zulm etti... gecin butto muttoyu bilmediginiz adamlari (: bizi baglamaz o hiyarlar

gurkan
12-28-2007, 02:24 AM
butto seriatci, muserref laik babaaaaaaa (: batinin uzuntusu yapmaciktir. butto zamaninda bunlar hindistan ile cok cekisti. butto kurt kokenlidir.

Yanlışın olacak Butto şeriatçı değildir. Demokrattır. Oranında İslami Partisi Cemaat-i İslamiye'dir. Bir detay daha Onların Anayasasında Devletin dini Din-i İslamdır. Orada Laiklik yoktur. Bizde ise 1928 yılına kadar Devletin Din-i Dini İslam İdi. 1928 de kalkan boşluk ile 1937'de Laiklik anayasa'ya Koyularak Devletimiz Laikleştirildi. Gerçi Devletin Laikleştirilme süreci 1924 Evkaf Ve Şeriye kanunu ile başlanmış 1937'de anayasamıza girerek tescillenmiştir.

ulugbekTR
12-28-2007, 02:32 AM
butto kadınlara daha cok ozgurluk, daha demokratik ulke, daha cagdas halk yanlısıdır.
zaten islamın hosgoru yanını dunyaya gostertmek istemeyen illagal orgutler buttonunfikirlerinden dolayı oldurulmesine karar vermişlerdi.
taaa 1988 den beri surewkli tehdirt ediliyor,, surekli girişimlerde bulunuyorlardı.
bu işi dubaide daha rahat yapabilirlerdi.cunku cevresinde ona kendini feda edecek bu kadar adamı sempatizanı yoktu.
ancak boyle bir olay arapları karıştırırdı. amac arabların karışması degil o bolgenin 2.ortadagu haline gtirilmesi.
o karışıklıktan cıkar umacakların benazır gelsede oldursek diye ceok beklediklerini gun saydıklarına eminim
.....
o bolgede yeni den gelecek bir oluşumun(ev hapsinden sonraki gibi) onune engel olmak isteyen hain devlet adamları belki yardımlaşmışlardır.

METE
12-28-2007, 04:11 AM
butto seriatci, muserref laik babaaaaaaa (: batinin uzuntusu yapmaciktir. butto zamaninda bunlar hindistan ile cok cekisti. ekonomiyi cok batirdi, halkina cok zulm etti... gecin butto muttoyu bilmediginiz adamlari (: bizi baglamaz o hiyarlar

Arkadas seriat her yerde seriat eger guclu olursa insanlari karanlik ve zorlu gunler bekliyor bunlari gorunki basimiza gelecekleri anlayin .
Seriat esittir korku imparatorlugu insanlara ne yapmasini ne yapmamasini dikte eden bir anlayis .
Butun muslumanlar radikallere seriatcilara papuc birakmayip demokrasiye gecip din ve devlet isleri ayrildigi zaman islam dunyasi bir yere gelebilir .

gurkan
12-28-2007, 04:15 AM
Arkadas seriat her yerde seriat eger guclu olursa insanlari karanlik ve zorlu gunler bekliyor bunlari gorunki basimiza gelecekleri anlayin .
Seriat esittir korku imparatorlugu insanlara ne yapmasini ne yapmamasini dikte eden bir anlayis .
Butun muslumanlar radikallere seriatcilar papuc birakmayip demokrasiye gecip din ve devlet isleri ayrildigi zaman islam dunyasi bir yere gelebilir .

Ben korkulacak ADAM' ım METE :lol: Memlekete İslam Şeriatını getireceğim. :lol:

Demir Kağan
12-28-2007, 04:30 AM
Seriat yonetimi Tanri'nin buyrugu ile yonetmektir. Eger bir Tanri'ya inaniyorsan, eger o'na hesap verecegine inaniyorsan, karsisina temiz cikabilmek icin o'nun istedigi gibi yasaman gerekiyor. Aksi bir durumda bir vaadedilen bir mukafati degil, cezayi alirsin.

Islam cikip da masumlari oldurun, insanlari kesin demiyor, eger birileri boyle yapiyorsa bu Islam'in degil, sahislarin sucudur. Gecen gun cok guzel bir yazi okumustum Yenicag gazetesinde. Adamlar gittiler Araplar'a, din senin dinin niye Turk'un altinda eziliyorsun dediler, geldiler bize din Arap'in dini, daha ne kadar bu dinle ugrasacaksin dediler ve hepimiz bu oltaya geldik. Milliyetcilik ve mezhepcilik emperyalist oyunlara alet edilen en buyuk kozdur cunku butunu bolmek icin farkliliklari ortaya cikartmak, birilerini otekilestirmek gerekmektedir, su halde butunu parcalayabilmek icin herkese ortak olandan degil kendilerine ait olani telkin etmek ve bu yonde onlari desteklemek gerekir. Iste gunumuzde bunlar sonuna kadar yasanmaktadir.

Ben, Maturidi itikada sahip insanlarin yonettigi bir ulkede yasamayi kesinlikle kabul ederim cunku din adina hicbir dayatma veya hicbir zorlama yok; laiklikte oldugu gibi akil ve bilim once cikar. Ayrica, aydinlik ve guclu bir Turkiye istiyorsaniz, Turk insaninin kararlarina, Turk insaninin inancina ve Turk insaninin isteklerine saygi duymak zorundasiniz cunku ancak ve ancak milleti ile barisik devletler buyuyebilir, guclenebilir ve dunyada soz sahibi olmaktan ote dunyaya sozunu dinletebilir. Ataturk'un olumunden beri bunun tam aksi bir politika izlendiginden Turkiye bugun bu haldedir. Inanc Turkiye'nin basina bir bela degildir, Turkiye'nin basina bela olan din dusmanligidir, Turk dusmanligidir.

Turkiye Cumhuriyeti'ndeki mevcut sistem, Turk milletinin ve Turkiye Cumhuriyeti'nin onundeki en buyuk engel ve de en buyuk dusmandir. Disaridaki dusman kendisini belli ediyor, onemli olan onun icindeki uzantisini yok edebilmek. O halde evvela halk ile sistemi baristirmak gerek. O halde halkin isteklerine saygi duymak ve halktan korkmamak gerek cunku Turk milleti buyuk bir millettir ve buyuk devlet olma istegi Turk milletinin icindeki en buyuk atestir. Hal boyleyken bu millet kendi devletini neden kucultsun? Bu insanlar kendi devletlerine neden zarar versin?

Eger amac Islami kullanip halkin duygularini, halkin elindekileri somurenlerle savasmaksa buna ne Islam ne de halk alet edilmemelidir. Dusman, ummetcilik ugruna milleti yok sayanlardir; dusman din tacirligi yapanlardir, dusman halki din adina soyanlardir, dusman halki din adina kandiranlardir ancak dusman ne halktir ne de din. Inaniyorum ki, bir gun yapilan butun bu yanlislar duzelecek ve Turkiye aydinlik gunlerine kavusacak. Iste o zaman ne PKK derdimiz, ne Kurt sorunumuz, ne sozde soykirim yalanlariyla ugrasma derdimiz, ne de baska bir derdimiz olmayacaktir. Tarih boyunca barisi saglayan tek millet olan Turkler, elbet yarin da barisi saglayacaktir.

gurkan
12-28-2007, 04:38 AM
Seriat yonetimi Tanri'nin buyrugu ile yonetmektir. Eger bir Tanri'ya inaniyorsan, eger o'na hesap verecegine inaniyorsan, karsisina temiz cikabilmek icin o'nun istedigi gibi yasaman gerekiyor. Aksi bir durumda bir vaadedilen bir mukafati degil, cezayi alirsin.

Islam cikip da masumlari oldurun, insanlari kesin demiyor, eger birileri boyle yapiyorsa bu Islam'in degil, sahislarin sucudur. Gecen gun cok guzel bir yazi okumustum Yenicag gazetesinde. Adamlar gittiler Araplar'a, din senin dinin niye Turk'un altinda eziliyorsun dediler, geldiler bize din Arap'in dini, daha ne kadar bu dinle ugrasacaksin dediler ve hepimiz bu oltaya geldik. Milliyetcilik ve mezhepcilik emperyalist oyunlara alet edilen en buyuk kozdur cunku butunu bolmek icin farkliliklari ortaya cikartmak, birilerini otekilestirmek gerekmektedir, su halde butunu parcalayabilmek icin herkese ortak olandan degil kendilerine ait olani telkin etmek ve bu yonde onlari desteklemek gerekir. Iste gunumuzde bunlar sonuna kadar yasanmaktadir.

Ben, Maturidi itikada sahip insanlarin yonettigi bir ulkede yasamayi kesinlikle kabul ederim cunku din adina hicbir dayatma veya hicbir zorlama yok; laiklikte oldugu gibi akil ve bilim once cikar. Ayrica, aydinlik ve guclu bir Turkiye istiyorsaniz, Turk insaninin kararlarina, Turk insaninin inancina ve Turk insaninin isteklerine saygi duymak zorundasiniz cunku ancak ve ancak milleti ile barisik devletler buyuyebilir, guclenebilir ve dunyada soz sahibi olmaktan ote dunyaya sozunu dinletebilir. Ataturk'un olumunden beri bunun tam aksi bir politika izlendiginden Turkiye bugun bu haldedir. Inanc Turkiye'nin basina bir bela degildir, Turkiye'nin basina bela olan din dusmanligidir, Turk dusmanligidir.

Turkiye Cumhuriyeti'ndeki mevcut sistem, Turk milletinin ve Turkiye Cumhuriyeti'nin onundeki en buyuk engel ve de en buyuk dusmandir. Disaridaki dusman kendisini belli ediyor, onemli olan onun icindeki uzantisini yok edebilmek. O halde evvela halk ile sistemi baristirmak gerek. O halde halkin isteklerine saygi duymak ve halktan korkmamak gerek cunku Turk milleti buyuk bir millettir ve buyuk devlet olma istegi Turk milletinin icindeki en buyuk atestir. Hal boyleyken bu millet kendi devletini neden kucultsun? Bu insanlar kendi devletlerine neden zarar versin?

Eger amac Islami kullanip halkin duygularini, halkin elindekileri somurenlerle savasmaksa buna ne Islam ne de halk alet edilmemelidir. Dusman, ummetcilik ugruna milleti yok sayanlardir; dusman din tacirligi yapanlardir, dusman halki din adina soyanlardir, dusman halki din adina kandiranlardir ancak dusman ne halktir ne de din. Inaniyorum ki, bir gun yapilan butun bu yanlislar duzelecek ve Turkiye aydinlik gunlerine kavusacak. Iste o zaman ne PKK derdimiz, ne Kurt sorunumuz, ne sozde soykirim yalanlariyla ugrasma derdimiz, ne de baska bir derdimiz olmayacaktir. Tarih boyunca barisi saglayan tek millet olan Turkler, elbet yarin da barisi saglayacaktir.

Demir Beni Çok Şaşırttın Senin Güzel bulduğum yönde güzel bir şekilde kendini geliştirmişsin. Problemleri kaynağı ile görebilen bir göz ile değerlendirmişsin.

METE
12-28-2007, 05:38 AM
Allah tarafindan gonderildigi kanitlanamamis kitaplarla halk yonetilemez .
Temel insani kurallarla gercekcilige uygun gorup yasadigimiz reel dunyaya gore yasalarla yonetilmeliyiz .Eskiden turkler boyle yonetilirdi Ataturk sayesinde yeniden bu sekilde yonetiliyoruz.
Ne kadar dogru yonetiliyoruz derseniz supheli ama kirilmaz yasalar degil bunlar sonucta insan yapisi yasalar istegimize demokratiklesmemize ve uygarlasmamiza paralel olarak degistirmek elimizde .
Tanrini gonderdigi soylenen yasalara kimse gik diyemez yoksa Allah'a karsi gelinmis olunur seriat sistemi geldigindede demokrasinin sonu olur ..
Bana gore ki ustune basa basa soyluyorum bana gore dinime saldirma demeyin sakin ( Araplarin 1000 sene once yazdigi yaptigi bir devrimdir cahil insanlara soz gecirmek icin Allah tarafindan gonderildigi soylenen icindekileri yapılmazssa cehenneme gidecgi soylenip sopa gostererek Allah korkusu verilerek insanlari kontrol etmeyi amaclayan icinde yasalari olan ve ozmanki putperest inanclara karsi yapilmis bir devrimdir ) Ozamanda belki cok iyilestirme yapilmisti ama gunumuzde artik kati kalmistir .
Benim icin hicbir inandiriciligi yoktur ne incilin ne tevratin nede baskabirseyin.
Allah kimseye kitap gondermedi Allah herkese akil verdi iyi ve dogruyu herkes cok iyi bilir dunya buyuk bir denge uzerine kurulu calisip uygar ve medeni olursan mukafatlandirilirsin yatip kalkip ibadet edenler surunmeye yok olmaya mahkumdurlar .
Bizans fethedilmeden once son ana kadar bizanslilar gokten meleklerin inip onlari kurtaracagina inaniyorlardi .Bu kadar inancli ve fanatik hristiyan olmalarina ragmen tarihten silindiler .
Ne ilgictirki katolikligi birakip protestan (Incilin sert kuralllarina karsi gelip Incil seriati olan egizisyonuna karsi gelen hristiyan inanci )olan ingiltere yukselise gecip dunyanin patronu oldu daha sonra amerikayi kurdular .
Allah calisanin yaninda uyusuk ibadet icinde olanlarin degil .
Inaniyorsan inan baskasinida bu emellerine alet etmeye calismaki huzur ve baris olsun ozendirici ol bomba patlatip kafa kesen degil .

oğuz
12-28-2007, 05:41 AM

İslamda kesin sorgusuz,sualsiz İMAN vardır...

ingiltere yukselise gecip dunyanin patronu oldu daha sonra amerikayi kurdular .

İslam,ahirette ödüllendirmeyi feyz alan bir dindir ...

gurkan
12-28-2007, 06:23 AM
Temel insani kurallarla gercekcilige uygun gorup yasadigimiz reel dunyaya gore yasalarla yonetilmeliyiz .Eskiden turkler boyle yonetilirdi Ataturk sayesinde yeniden bu sekilde yonetiliyoruz.
Ne kadar dogru yonetiliyoruz derseniz supheli ama kirilmaz yasalar degil bunlar sonucta insan yapisi yasalar istegimize demokratiklesmemize ve uygarlasmamiza paralel olarak degistirmek elimizde .
Tanrini gonderdigi soylenen yasalara kimse gik diyemez yoksa Allah'a karsi gelinmis olunur seriat sistemi geldigindede demokrasinin sonu olur ..
Bana gore ki ustune basa basa soyluyorum bana gore dinime saldirma demeyin sakin ( Araplarin 1000 sene once yazdigi yaptigi bir devrimdir cahil insanlara soz gecirmek icin Allah tarafindan gonderildigi soylenen icindekileri yapılmazssa cehenneme gidecgi soylenip sopa gostererek Allah korkusu verilerek insanlari kontrol etmeyi amaclayan icinde yasalari olan ve ozmanki putperest inanclara karsi yapilmis bir devrimdir ) Ozamanda belki cok iyilestirme yapilmisti ama gunumuzde artik kati kalmistir .
Benim icin hicbir inandiriciligi yoktur ne incilin ne tevratin nede baskabirseyin.
Allah kimseye kitap gondermedi Allah herkese akil verdi iyi ve dogruyu herkes cok iyi bilir dunya buyuk bir denge uzerine kurulu calisip uygar ve medeni olursan mukafatlandirilirsin yatip kalkip ibadet edenler surunmeye yok olmaya mahkumdurlar .
Bizans fethedilmeden once son ana kadar bizanslilar gokten meleklerin inip onlari kurtaracagina inaniyorlardi .Bu kadar inancli ve fanatik hristiyan olmalarina ragmen tarihten silindiler .
Ne ilgictirki katolikligi birakip protestan (Incilin sert kuralllarina karsi gelip Incil seriati olan egizisyonuna karsi gelen hristiyan inanci )olan ingiltere yukselise gecip dunyanin patronu oldu daha sonra amerikayi kurdular .
Inaniyorsan inan baskasinida bu emellerine alet etmeye calismaki huzur ve baris olsun ozendirici ol bomba patlatip kafa kesen degil .

Bombala Behçet .... Sana Dua edem. Allah Sana Allah'a döndürüleceğin Gün Gelmeden Hidayet nasib etsin.

Geçen Kendi İfadesi ile dinsiz olduğunu kabul eden Kendisini de pek sevmediğim Ahmet ALTAN'ın itirafını okuyordum. Güzel bir Konuyu Teşhis etmişti. Bizler Aydınlar olarak Toplumuzun dininden korkmamalıyız diyordu. Ben ilave ediyorum. Günümüz aydını Milletinin dinini tarafsız bir gözle araştırmalı iman etmese de öğrenmelidir. Lakin Bu süreci başkasından yahut başka kaynaklaradan değil Dinin asli kaynağı olan Kuran'ı Kerim'i inceleyerek araştırarak başlamalıdırlar.

METE
12-28-2007, 06:26 AM
İslamda kesin sorgusuz,sualsiz İMAN vardır...

İslam,ahirette ödüllendirmeyi feyz alan bir dindir ...

Oteki tarafi kim gormus ?
Kimin dogru tarafta kimin yanlis tarafta olacagini nereden bilebiliriz ?
Butun dinleri ahiret inanci var hepside oldullendirir kendisine katilanlari hepside cezalandirir buyruga uymayanlari .

oğuz
12-28-2007, 06:28 AM
Butun dinleri ahiret inanci var hepside oldullendirir kendisine katilanlari hepside cezalandirir buyruga uymayanlari .

Geçenlerde biri ile tartışıyoruz;

Ben görmediğim şeye inanmam...

Sebep ?

Mantığım öyle söylüyor...

Mantığını gördünmü ?

Uzar gider :mrgreen:

gurkan
12-28-2007, 06:42 AM

Tartışacak pek zamanım yok sana İslam Hakkında İman ettiklerimden bilgi aktarıyorum.

Bunu herkes benim anlattığım gibi öğrenmemiş olabilir.

Biz Allah'ın katında idik Doğum ile onun katından indiğimiz İmtihan yerimiz Dünya'ya Allah tarafından gönderildik. Allah Bize yol gösterici olarak zatının yüceliği birliğini tanımamızı öğretti. Ve İnsan oğluna İrade'yi yarattı. İman edenlere benim yeryüzünde temsilcilerim(Halifelerim) olarak Adalet tesis edip İndirdiğim ile Adil olarak yönetin buyurdu. İnsan oğlu Eksiksiz Tam bilgi Sahibi Allah'tan öğrendiği bilgilerle yeryüzünde amel eder yaşar ve yönetirse Burada yeryüzünde bizim dünya gözümüzle büyük dünyalık nimete de refaha da kavuşur . Lakin Allah Asıl mükafatı imtihanı vermiş olan iman edenlere Yine Kendisene Döndürüleceği Günde bahşedecektir. Yani İnsan ebedi bakidir. Onun İmtihan olarak geçiçi sınav yeri ise dünyadır.

Allah'ın ilahi emir ve yasaklarını dünya var olalı beri hiçbir güç geçersiz kılamamıştır. Kılamaz da. Lakin İnsan Onun yarattığı İrade kabilinde bir yolda sınav veriyor. Ve sen sana seçme hakkı verdiği iman ya da inkar hakkından bu sınav yerinde imtihan olunmaktasın. Yani İmtihanda İnkar etme hakkını da Allah verdi. Ama senden istediği İman etmendir. Allah'ın emir ve yasakları çerçevesinden yaşaman amel etmen ; Allah'ı emir ve yasakları çerçevesinde temsil edip adil olman. Adalet dağıtman. Hellal yoldan çok çalışman. İhsan da bulunman. Muhtacı gözettir. İnsanın indirildiği imtihan yeri olan dünya insan için kalıcı değil geçiçi bir mekandır. Hepimiz doğup büyüyüp sonra Allah'a ecel ile döndürülmüyor muyuz ? Var mı istisnası ?

gurkan
12-28-2007, 08:31 AM

Öncelikle Kuran Peygamber efendimizden o zaman ki tabakalara yazdırılmasının yanı sıra ; Kuranı ezberleyen Hafızların varlığında İlk olarak Peygamberimizin vefatından sonra Hz.Ebubekir zamanında hem en yazılı tarik sayfa ile doğrula hemde en az iki hafızında yazılı sayfaları doğrulaması ile o zaman ki hafızların ittifakı ile Bir kitap haline getirilmiş Allah'ın koruması ile sahih kaynaklardan bugüne kadar nakil bağları kopmadan sahih olarak gelmiştir. Bunu tarih belgeler ispatlamaktadır. Bu şekilde diğer kaynaklar isnad zincirine dayanarak gelebilmiş değildir. Hak olan İslam'ı diğer bozulmuşlarından ayıran Allah kelamı olması tafrifata uğramamış olmasıdır. Peki Neden Peygamber efendimiz hayatta iken Allah Kelamı Olan Kuran bir kitap haline getirilmemiştir. Çünkü Kuran'ın vahiy yolu ile nazil olma süreçi devam etmekte peygamber efendimiz de nazil olan ayeti kerimeleri İslam Toplumuna tebliğ ederek öğretmekte ilgili olduğu sürelere sayfa tariklerini yazdırmakta idi. Yani Peygamber efendimizin hayatında KUran'ın nazil olma süreçi tamamlanmamıştı.

Şimdi İnsan oğlu Allah'ın bu davetini okuyarak iman ve inkar etme hakkına sahiptir. Kuran Kendisinin Hak olduğunu insan kelamı değil Tüm Kainatın yaratıcısı Allah kelamı olduğunu bizlere öğretmekte ve bizleri Kuran'a iman etmeye çağırmaktadır. Allah eksiksiz tam bilgi ve hüküm sahibi yegane Yüce tek yaratıcı ve hakim olduğundan biz insanoğlu gibi eksik bilgiye sahip değildir. İnsana kendi bilgisinden öğrettiğinden fazla insanoğlu fazla bir bilgiye sahip değildir. Ve insan oğlu Kıyamete kadar Allah'ın dilediği miktarda öğrenmeye devam etmektedir. Onun için Allah Hak ve Tam bilgi sahibi olduğundan onun öğrettiğinden insanoğlu için daha adil daha hak daha doğru bir yol ve yönetim şeklide yoktur.

Tarih Boyu İnsanin koyduğu kurallar zaman ve mekan içinde değişiklik göstermiştir. Bu gelişim döneminde İslam'ın tahrifli halleri olan Hristiyanlık yahut yahudiliktende temel kurallar almıştır. Keza islam'dan da almıştır. Bunun yanında insanoğlu kurallarla kendi nefsani istek ve mantığı çerçevesinde değişiklikler yaparak kuralları değiştirdikleri gibi İslam hariç diğer Aslı İslam olan Tahrifli Hristiyanlığı ve Yahudiliğide değiştirmişlerdir. Öncelikle insan Temel olarak Allah'ın yüce buyruklarını aldıktan ve onda çelişkiye düşmedikten onda değişikliğe gitmedikten sonra günübirlik ihtiyaçlarına çeşitli düzenlemeler ile kurallara bağlayabilir. Lakin Bu düzenlemeler temel ilahi yasaların esintisinde olmalı temel ilahi yasalarla çelişmemelidir. Temel ilahi yasa fuhşiyatı eşkiyalığı yasaklıyorsa insan bu yasağa rağmen bunu serbest kılacak kural getirirse adil olarak hükmedemez adil olamaz ve yeryüzünde adelet tesis edilememiş olur. Çünkü İnsan oğlunu yaratan Allah Tam bilgi sahibidir. Onun Bilgisinde eksiklik yoktur. Onun Bilgisi zamansal ve tarihsel gelişmeler karşısında noksan değildir. Bilakis zati Bu noksanlıklardan yoksundur.

Ne kadar dogru yonetiliyoruz derseniz supheli ama kirilmaz yasalar degil bunlar sonucta insan yapisi yasalar istegimize demokratiklesmemize ve uygarlasmamiza paralel olarak degistirmek elimizde ..

Dediğim gibi insan oğlunun kuralları zaman ve mekandan etkilenir. Ve de zaman değişip geliştikçe ihtiyacı karşılayamaz hale gelir. Lakin Allah Kelami İlahi Tebliğler İnsan ürünü olmadığından Bu noksanlıklardan münezzehtir(yoksundur)

Tanrini gonderdigi soylenen yasalara kimse gik diyemez yoksa Allah'a karsi gelinmis olunur seriat sistemi geldigindede demokrasinin sonu olur ....

İman edenler demez. İmtihanın gerektirdiği işleri yaparak imtihanı vermeye ve Allah'a döndürüleceği günde alnı ak olmaya çalışırlar. Ve Amellerinin Karşılığını Allah'tan beklerler. Allah Mükafatlarının karşılığının bir kısmını dilerse burada asıl mükafatını ise ahirette verir. Yanlız Allah Bu imtihan yerinde iman edene de etmeyene de dilediği miktarda rızık verir. Kimini varlıkla sınav eder. kimini yoklukla. Yani Şeriat dediğimiz Kaynağını Allah Kelamı'ndan alan noksansız ilahi kelamlardır. Ve ondan yüce adil sistem yoktur. İslam Yöneticilerden ehil olanları seçim ile seçilmelerini ister. Yani Cumhuriyet İslam Kelamını temel alırsa Halka dayanan en adil yönetim sistemi olur. Buraya fırkalarıda verirsen demokrasi 'nin bir kısmını içerir. Lakin Laiklik sistemi İslam İle bir arada olamaz. Bizatihi bu sistem insan oğlunun Allah'ın Hak olan kelamını yönetimde devre dışı bırakarak Yeryüzünde adaletin temelini Eksik bilgi sahibi insan oğlunun nefsi ve keyfi uygulamalarına bırakır.

Eğer insanoğlu tarafsız ve bağımsız bir gözle Kuran'ı okuyabilme gözü var ise ; Asırları Aşan Yüce Allah Kelamı olan Kuran'ın İnsan ürünü olmadığının delillerini Kuran'da görecek ve iman edecektir. Fıtratını ona bu bunu emredecektir. Kuran Mevcudiyeti ile İnsan ürünü olmadığının en büyük delilidir. Ve Kuran yine yerzünde Bu kadar inkarın olduğu bir çağda yine Allah'ın merhameti ile kısmi denecek kadar az bir miktarda olan adaletin hala yegane dayanağıdır. Şu gerçeği Kuran'ı okuyarak anlayabilmek çok elzemdir. Kuran zamanlar ve mekanlar üstü eksiksiz bir vahiy ürünü Allah kelami yüce bir davettir.

Allah'ın Sınav yerinde İmtihan Unsuru olarak İnsanoğluna verdiği İrade ile İnkar etmekte olan hakkını kullanmaktasın. Yine Allah'ın imtihan yerinde istifade ne sunduğu imkanlar dahilinde rızıklandırılmaktasın. Şunu Unutma Allah her daim yaratma halindedir. İnsana amelleri dahilinde dünya da ahirette de rızık vermektedir. İnsan iyiliğe yahut Allah'ı tanımak istediğinde o bu konu da yardımcı ; İnkar yolunda ilerlediğinde yine insanı o yolu ona güzel göstererek gözünü Yaptığın inkardan dolayı kapatıcı olarak süreci yaratmaktadır. lakin Allah'a döndürüleceğin gün gelmeden her daim yapacağın bir iyi amel yahut hayır Allah'ın merhametine nazil olmanı sağlayabilir. Ve sen Hak yolda Hidayete ermiş iman edenlerden olma ihtimalin her daim vardır.

En Medeni varlık Allah'a iman eden insanlardır. Çünkü o iman edenler Kainatın dengelerini yaratanı kuranı yöneteni tanırlar bilirler. Hakkı yaşar Hakkı öğretir Hak ile adelet dağıtırlar. İradesinin gücünün kaynağını bilirler. Var olma nedenlerini bilirler. Ve bu uğurda çalışırlar.

Sanırım Müslümanlar hakkında bir yanlış öğretiye sahipsin. O yanlış öğreti şudur. Müslümanlar yanlızca ibadetle meşkul olurlar. Hayır Allah Müslümanlara Çalışmalarını Güçlü olmalarını Kendini Emir ve yasakları çerçevesinde temsil etmemizi yeryüzünde adaletin temsilcisi olmamızı emretmiştir. lakin İman etmeyenler müslümanların sadece ibadetle meşkül olmalarını istemeleri diğer alanlara müdahil olmamalarını istemekle dünyalık kazançlarının peşindeler. Ve maalesef müslümanlar arasında da ilim den bilimden uzak duran salt ibadetiti kafi gören yanlış bir öğreti de meydana zuhur etmiştir. Ve bugünkü hallerinin bir nedeni de budur. Kendilerinin Atalet hastalığı içerisinde olamalırı. Bu İslamın değil Bu yaşayanların kısaca yine insanların hatasıdır.

Bizans fethedilmeden once son ana kadar bizanslilar gokten meleklerin inip onlari kurtaracagina inaniyorlardi .Bu kadar inancli ve fanatik hristiyan olmalarina ragmen tarihten silindiler ..

Hristiyanlığın İlk kaynakları ile sonraki kaynakları arasında tahriflerin varlığının tespit edilmesi sonradan insan uydurması hurafelerin incilde değişikliğe gidilerek tahrife uğraması bu hurafeleri açıklayıcı bugun varlığı delillendirilmiş bilgilerdir. Bu Hurefe anlayışı kısmende Hak olan İlahi Kuran'dan ayrı olarak Bazı İslamdan olmayan lakin islam gibi sunulan hurafelerle İslam toplumları içinde de varlığını sürdürmektedir. Bu Hurafe anlayışınden en iyi korunak yolu Kuran Ve Kuran peygamberinin öğretisidir.

gurkan
12-28-2007, 08:32 AM

İncil Üzerinde zamanla düşünce ayrılıkları oluşup herkes kendi düşüncesini incili tahrif yolu ile incile eklemek süretiyle Haklılık tezlerini ispata gitmişlerdir. Bu amaçla asıl incilde yer olmayan uydurma cezaları uygulamışlardır. Özellikle İncilde keyfi tahrifi ve Allah'a ortak koşan üçlemeyi İncile ikame eden güçlü katolik mezhebi silah gücüne de dayanak o günlerin farklı mezhebi yorumlarını baskı süreçine almış ve asimilasyona tabi tutmuştur. Yine bu uydurma düzen Bu düzeni de reddeden bilim adına maddecilik ve metaryalizm akımlarıyla yıkılmış. Sermayenin yüceliği sanayinin yüceliği ve şimdide bilgi teknolojilerinin yüceliğinde yürümektedir. Lakin ilimde ve Bilimdeki gelişmeleri Hak olan İslam yasaklamaz İlk Gelen emri ile de teşvik eder. Ve yine İslam'ın yüceliği ise ana kaynağının tahrife uğramamış olmasıdır ki. Buna rağmen Toplum içinde İslamdan kaynaklanmayan çeşitli hurafi düşünceler Bizleri bir adım geride bırakmıştır. Lakin Hak ile uyanış ile bu bilimde ve ilimde öncü iken geride kalma bilim ve ilim yolunda çok çalışarak hurafelerden arındırılmış Hak olan İslami yaşantı içerisinde çok kolay geri kazanılabilir. Çünkü İslam İslam Toplumuna çok güçlü temel bağlar ve kazançlar sunmaya muktedir yüce Allah' kelamıdır.

Temuchin
12-28-2007, 08:34 AM

sana ne? Bizim Peygamberimiz öteki tarafı bize bildirmiş, Yüce Kitabımız Kuranı Kerimdede o öteki taraf dediğin ile ilgili herşey bize bildirilmiş. Bizde kayıtsız şartsız iman ettik. seni ne ilgilendiriyor?

Dinsiz olabilirsin dediğim gibi beni hiç ilgilendirmez. Ama burada islamı sorgulama iznini kendinde bulamazsın.

İslam dışındaki dinlerden Müslümanlara ne? Bütün dinlerin ahiret inancı varmışmış bize ne?

sen ilgilen ya!

o öteki tarafı da geberince göreceksin merak etme ;)

ulugbekTR
12-28-2007, 08:49 AM
ELBET BIRGUN ANYAYI GONYAYI GORCEKSIN.
ama gel seninle bir iddiaya girelim.
eger oyle bir gun varsa benim tum gunahlarımı ustelenecekmisin

METE
12-28-2007, 08:50 AM
sana ne? Bizim Peygamberimiz öteki tarafı bize bildirmiş, Yüce Kitabımız Kuranı Kerimdede o öteki taraf dediğin ile ilgili herşey bize bildirilmiş. Bizde kayıtsız şartsız iman ettik. seni ne ilgilendiriyor?

Dinsiz olabilirsin dediğim gibi beni hiç ilgilendirmez. Ama burada islamı sorgulama iznini kendinde bulamazsın.

İslam dışındaki dinlerden Müslümanlara ne? Bütün dinlerin ahiret inancı varmışmış bize ne?

sen ilgilen ya!

o öteki tarafı da geberince göreceksin merak etme ;)

Sen once adam gibi cevap yazmayi ogren bak gurkan nasil usluplu cevap yaziyor cogunluk senin gibi saldirganlarda konusulacak insan az .
Ben bu forumdaki zit goruslu birkac kisiden biriyim tartismak istiyorsan bana guzel cevap yazki tartisilacak birseyler olsun ikna edecek bilgin yoksa sus .
Muslumanlarda en kizdigim sey saldirganlik suphe edenin suphesini gidermeyip saldirirsan suphe edeni kendi inancindan sogutursun konusup ikna edersen kendi inancina hizmet etmis bir kisiyi daha ikna edip kazanmis olursun ikna edemesinde en azindan saygi kazanmis onyargiyi kirmis olursun .

Temuchin
12-28-2007, 09:18 AM
Sen once adam gibi cevap yazmayi ogren bak gurkan nasil usluplu cevap yaziyor cogunluk senin gibi saldirganlarda konusulacak insan az .
Ben bu forumdaki zit goruslu birkac kisiden biriyim tartismak istiyorsan bana guzel cevap yazki tartisilacak birseyler olsun ikna edecek bilgin yoksa sus .
Muslumanlarda en kizdigim sey saldirganlik suphe edenin suphesini gidermeyip saldirirsan suphe edeni kendi inancindan sogutursun konusup ikna edersen kendi inancina hizmet etmis bir kisiyi daha ikna edip kazanmis olursun ikna edemesinde en azindan saygi kazanmis onyargiyi kirmis olursun .

Senin gibilerin ne istediğini çok iyi bilirim Sayın yaratık. Boşuna bana laf cambazlığı yapma. İslam düşmanısın, insanları islamiyetten soğutmak adına elinden geldiğince cambazlık yapıyor, islami değerleri sorguya açıyorsun, Hatta Türklüğün yalnızca islamiyetten kurtulursa dirilebileceği yada İslamiyetin bir arap kültürü olduğunu savunan gruptan da olabilirsin.

Seni ikna edip etmemek benim umrumda değil ;) ne düşünürsen düşün ne hissedersen hisset bana ne senden! hatta bi laf var ne b** yersen ye ;)

Ben sana saldırmıyorumki. Bumudur saldırı?

Sana sadece diyorumki, sana ne islamiyetten? inanmadığın değerlere saldırma...

METE
12-28-2007, 09:28 AM
ELBET BIRGUN ANYAYI GONYAYI GORCEKSIN.
ama gel seninle bir iddiaya girelim.
eger oyle bir gun varsa benim tum gunahlarımı ustelenecekmisin

Insallah vardir oyle bir gun .
Ben rahatim korkum yok iyiyi ve dogruyu biliyorum ahlakli olmak icin din kitabina ihtiyacim yok .
Kimsenin hakkini yeme kimseye eziyet etme kimsenin namusuna yan gozle bakma adil ol insana hayvana dogaya deger verdigin zaman hicbirseyden korkmama gerk yok .
Allah insanlardan iyiligi dogrulugu bekler anlin aciksa neden korkacaksinki yukarida yazdigimi yapan insan cezalandirlirmi ? Cezalandirilacaksa cezalandiran zaten adil degildir ama korkudan degilde insani olarak bunu yapan kisi cehennem korkusu yuzunden yada cennet vaadi yuzunden hayatini 24 saat ibadet icinde geciren insandan daha buyuk sevap isler.
Ayrica senin gunahini niye ustleneyimki sen buna inandigin halde gunah isleyebiliyorsan gerisisni sen dusuneceksin .

METE
12-28-2007, 09:57 AM
Sana sadece diyorumki, sana ne islamiyetten? inanmadığın değerlere saldırma...
Bunlara tepki duymak din dusmanligimi ?Islami degerlere saldirimi ?

Sivas katliami
Santoro cinayeti
Yargitay cinayeti
HSBC ve Sinagog saldirilari
Hizbullah cinayetleri
Malatya katliami
Turan dursun cinayeti
Ramazanda oruc tutmayana dayak

Bu tur olaylar hayatta seni tehdit eder katiller Allah adina cinayetler isledigini soyler duruma geliyorsa ve bu adamlar seriatci ise nedir bu fanatik muslumanlar ne yapmak istiyorlar deyip isin icine dalarsin ve irdelemeye baslarsin .
Buradaki insanlar hakkinda hicbir olumsuz dusuncemde yok MGAS GURKAN iyi kisiler buradaysam buradaki insanlarla konusmayi tartismayi sevdigim icindir aslinda bunlari burada tartismaya acmak konusunda hataliyim cunku karsimda fanatik yok baska yerde ise hic tartisamiyorum aninda siliyorlar kendi kafamdakilerin oldugu forumlarda yazmiyorum cunku tartisma olmadigindan zevki yok .

gurkan
12-28-2007, 10:32 AM

Sivas katliami
Santoro cinayeti
Yargitay cinayeti
Hizbullah cinayetleri
Malatya katliami
Turan dursun cinayeti

Bu tur olaylar hayatta seni tehdit eder katiller Allah adina cinayetler isledigini soyler duruma geliyorsa ve bu adamlar seriatci ise nedir bu fanatik muslumanlar ne yapmak istiyorlar deyip isin icine dalarsin ve irdelemeye baslarsin ..

Yukarıda saydığın Ramazanda Oruç Tutmayana dayak örneği her Ramazan Tekrarlanan uydurmalardan biridir. Bununla Çevreye şeriat korkusu vermeye çabalamaktadırlar. Şuan senin çevreye yaymaya çalıştığın korku gibi.

Diğer Cinaetlerden Bir Kısmı Dış Kayanaklı İstihbarat örgütlerinin Ülkemizi Dünya arenasında zor durumda bıkakmayı amaçlayan ülkeyi istikrarsızlaştırıcı operasyonel faaliyettir. Ör: HSBC olayı

Hizbullah örgütü ise İlk Kurumu Hilafetin yeniden ülkede tesisini amaçlarken İçine Ülkemizin derin devleti sızmış üyelerini PKK ya karşı Örgütleyerek Yok edilmesi istenilen örgüt üyelerini Bu grub vasıtası ile ortadan kaldırılımıştır. Sonra Bunlarla işi biten Derin devlet üyeleri Hizbullah üyelerini ortadan kaldırma yoluna gitmiştir.

Yargıtay ;Malatya ;Santoro Cinayetleri Ülkenin Mevcut gidişinden memnun olmayan derin çetelerce Ülkeyi İstikrarsızlaştırarak Yapanların Şeriatçı yahut Milliyetçi yönlerini öne çıkartarak ; Kaos ortamında Darbelere meşrutiyet sağlamayı amaçlayan müslümanlarla alakası olmayan derin operasyonlardır.

Fikirlerinde samimisin bilmiyorum. Lakin Ya bilerek yanlış yönlendirme yapıp çevreye bilerek korku saçıyorsun. Yahut Bu projelerin bir tarafı olabilirsin. Yahut İnançsızlığının dayanağını bu vakalara dayanarak haklılık peşindesin. Bu senin içi muhaseben.

Buradaki insanlar hakkinda hicbir olumsuz dusuncemde yok MGAS GURKAN iyi kisiler buradaysam buradaki insanlarla konusmayi tartismayi sevdigim icindir aslinda bunlari burada tartismaya acmak konusunda hataliyim cunku karsimda fanatik yok baska yerde ise hic tartisamiyorum aninda siliyorlar kendi kafamdakilerin oldugu forumlarda yazmiyorum cunku tartisma olmadigindan zevki yok .

Seni uzun zamanındır çizgi olarak biliyorum. Bu çizgini de İslam Düşmanlığı Üzerine kurduğunu düşünüyorum. İstediğine iman et.İstersen İnkar et. Ben müslüman olarak seni hep Hakka davet eden. İslama davet edenlerden bir müslüman olarak olacağım. Meteciğim İslam'da Tartışma bilenle yapılır. İslamda İnkar edene İslam anlatılır. Lakin İnkar edenle müslümanlar tartışmaz. İslamın emri iman edenin dini iman edene ; İnkar edenin ki inkar edene der ve keser. Bu mihvalde geçmiş tecrübelerinle de biliyorsun ki Müslümanlar Dini Değerlerine Bir inkarcı tarafından Hakaret edilmesini istemezler. Bunu Allah'ta istemez. Allah Dinde sana savaş açanlara sende savaş aç Diye de Müslümanlara emir buyurur. Bu Bir İslam Toplumunda yaşayan bir fert olarak bilip Müslümanların Kutsal değerlerine inanmasan dahi hakaret vari konuşmaman gerekir. Çünkü İslam İslami Değerleri inkarcı ile tartışmayı yasaklar.

Peki senin kafan da şüphelerin varsa bunları öğrenmek ve gidermek istiyorsan öğrenebileceğin kişilere açılman gereklidir. Eğer bu konuda samimi isen ben sana yardımcı olabilirim. Kafana takılan her şüpheyi özelden bana sor. Sana İslami delilleri ile açıklamaya çalışabilirim. Dediğim gibi bu eylemde amaç önemlidir.

chepny
12-28-2007, 11:37 AM

Sivas katliami
Santoro cinayeti
Yargitay cinayeti
Hizbullah cinayetleri
Malatya katliami
Turan dursun cinayeti

Mete, bütün bu olayların faillerinin seninle bir ortak özelliği var.

Eminim ki bu olayların faillerinin hiçbiri, kapağını açıpta tek kelime Kur'an-ı Kerim okumamıştır. Ayetleri karşılaştırıp üzerinde düşünmemiştir... İsteyen failleri sorgular, benim bu tezimin doğru olduğunu görür. :cool:

ulugbekTR
12-29-2007, 01:07 AM
Insallah vardir oyle bir gun .
Ben rahatim korkum yok iyiyi ve dogruyu biliyorum ahlakli olmak icin din kitabina ihtiyacim yok .
Kimsenin hakkini yeme kimseye eziyet etme kimsenin namusuna yan gozle bakma adil ol insana hayvana dogaya deger verdigin zaman hicbirseyden korkmama gerk yok .
Allah insanlardan iyiligi dogrulugu bekler anlin aciksa neden korkacaksinki yukarida yazdigimi yapan insan cezalandirlirmi ? Cezalandirilacaksa cezalandiran zaten adil degildir ama korkudan degilde insani olarak bunu yapan kisi cehennem korkusu yuzunden yada cennet vaadi yuzunden hayatini 24 saat ibadet icinde geciren insandan daha buyuk sevap isler.
Ayrica senin gunahini niye ustleneyimki sen buna inandigin halde gunah isleyebiliyorsan gerisisni sen dusuneceksin .
dedelerin dedesi. biz pergamberlere inancı olmayan-veya boyle bir bilgiye rastlanmayan(ilsmdan onceki ve sornaki) buyuklerimizdende ovguyle soz ederiz.
islamda inanc hurriyeti vardır. ister inanır ister inanmaz
hatta o kadarki onlara hosgoru ile yaklaşılır.
hatta ki mescide işeyen muşriki ashab azarlamıştır. bununüzerine ayet bile gelmiş, ey rasulum ashabına soyleki seni kabul etmeyenlerede iyi davransınlar diye ayet inmiştir.
ama sen onların inancına bir takım zerizekalı din yoksunu insanların yaptıgını baglarsan kızacakları kesindir.
bende inancsız kişilerin annesinin sutunu sattıgından dem vurup hepsini o pisliklerle suclayabilirim

METE
02-13-2008, 06:45 AM
El-Kaide vahşeti

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/4976783.jpg Bu görüntüler Irak'tan. El-Kaide'li teröristler esir Iraklıları benzin dökerek, Allah'ın adını söyleyerek vahşice yaktı.

Bu vahşi görüntüleri, bir ibret belgesi olması nedeniyle yayınlıyor, yüreği dayanamayacak olanlara seyretmemelerini tavsiye ediyoruz.

İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN.... (http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=5&vid=2107)

Bu tur olaylari neden sadece muslumanlar yapiyor ?
Allahu ekber diyerek kafa kesme adam yakma bomba patlatma vs .
Hristiyanlar yahudiler budistler neden boyle Allahin adini verip eylemler duzenlemiyorlar ?
Belki oldurulenler isbirlikci ve vatan haini kafasi kesilenler ,bomba patlatanlar direnisciydiler ama benim rahatsiz oldugum boyle seyleri yapanlarin Allah'in adini kullanmalari ve dini kullanip yozlastiranlarin hep muslumanlarin olmasi .
Diyorsunuz bunlar islamda yok peki neden bu tur olaylar Islam dunyasi mensuplari tarafindan meydana getiriliyor ?
Bir gunde Irakta Afganistanda Amerikalilarin dini kullanarak cinayet iislediklerini gorsekte her dine mensup insanlar boyle seyler yapiyor desek .
Onlar iskence yapmiyormu oldurmuyorlari derseniz evet iskence yapip adam olduruyorlar ruslarda cecenistenda vahsi bir sekide cecen olduruyor ama dini kullanip Allahin adini kullanan hicbir video izlemedim herhangi bir eylem duymadim .
Hacli zamaninda yapiyorlardi boyle seyler ama hristiyan seriati olan engizisyon devrildiginden beri din adina cinayetleri biraktilar .
Belkide Islamda olan sorgulamama mantigi koru korune biat etmesi bu insanlarin ozgur mantikli dusunmesini engelliyordur .
Hepsi kendini Allahin askeri zanneden bu yuzden normalde cok iyi bir insan olabilen kisiler Allah adina bir is oldugunda canavara donusup yaptiginin Allah 'a hizmet oldugunu varsayarak gozunu kirpmadan rahatsiz olmadan bu tur eylemleri gerceklestiriyorlar .
Ne kadar fanatizm o kadar vahset ve kaos .

Mgas
02-13-2008, 06:54 AM
METE senin derdin tartısmak. Bu sayfada senin bu sorularını en az 20 kere cevap vermistiriz. Forum genelinde de en az 200 defa...Bak mesala son verilen cevaplardan birini quote edeyim.

Mete, bütün bu olayların faillerinin seninle bir ortak özelliği var.

Eminim ki bu olayların faillerinin hiçbiri, kapağını açıpta tek kelime Kur'an-ı Kerim okumamıştır. Ayetleri karşılaştırıp üzerinde düşünmemiştir... İsteyen failleri sorgular, benim bu tezimin doğru olduğunu görür.

Sen gel soru soru, sonra verdigimiz cevapları tınlama kalk uzerine aynı soruyu bir daha sor. Rica ederim chepny'in iletisini tukenmez kalemle elinin icine yaz ve aklına geldikce oku!

METE
02-13-2008, 10:00 AM
Hristiyanlar niye yapmiyor bunu ? En son ortacagda boyle seyler yapiyorlardi .
Musluman dunyasi ortacagdan ne zaman cikacak ?

gurkan
02-13-2008, 11:30 AM

Irak'ı müslümanlar yönetiyordur. Ondan olsa gerek... :cool:

Mgas
02-13-2008, 12:18 PM

METE Endulus Emevi devleti isgal edildiginde yahudi musluman demeden "hıristiyanım" demeyen her kimseyi idam etmislerdir. Hatta bizim o donem İspanyadan kacırdıgımız yahudiler bugun ist. buyuk ailelerin basına.

Haclı seferi adında 100 lerce sefer duzenlendi. Bush Irak'a girerken "bu bir haclı seferidir" dedi.

Senin islami kesim dediklerin gunde 1 adamın kafasını kesiyorsa Amerikalılar yuzunden gunde 50 ye yakın insan oluyor. Senin o el kaide dedigini kuran Amerikadır. Colugun cocugun eline bıcak ver, kes Allahın emri! de keser. Bu buun Allahın emri oldugunu mu gosterir?

METE
02-13-2008, 01:24 PM
Onlar hacli seferlerini birakali 1000 yil oldu .
Bana kandirilmis falan deme hristiyanlarin Allahin adini veripte cinayet islediklerini gormedim .
Sivasta insanlar yakilirkende tekbir getirildi .
Rahip cinayetinden yaklanan cocuga cevresindekiler mahkemeye goturulurken tekbir getir diyorlardi .
Yargitay baskinindada tekbir getirildi .Malatya katliamindada.
Nedense islam dunyasi bu tur davranislara topyekun bir tepki verip onlemeye calismiyor .

Mgas
02-13-2008, 01:36 PM
Onlar hacli seferlerini birakali 1000 yil oldu .

"Haclı seferi adında 100 lerce sefer duzenlendi. Bush Irak'a girerken "bu bir haclı seferidir" dedi."

Bana kandirilmis falan deme hristiyanlarin Allahin adini veripte cinayet islediklerini gormedim .

Kac tane cinayet gordun sana gosterilenden baska?

Rahip cinayetinden yaklanan cocuga cevresindekiler mahkemeye goturulurken tekbir getir diyorlardi .
Yargitay baskinindada tekbir getirildi .Malatya katliamindada.
Nedense islam dunyasi bu tur davranislara topyekun bir tepki verip onlemeye calismiyor .

METE senin ciddi ciddi bir mantık sorunun var. Yahu bak "mantık" pozitif bir bilimdir. Onermeleri falan vardır...Dusun simdi

Ahmet muslumandır
Ahmet katildir
O halde tum muslumanlar katildir

Bir sekilde senin beynin bu mantıgı dogru olarak kabul ediyor ama pozitif bilim kabul etmiyor. Ben senin iddialarını matematiksel duzlemde curutebilirim METE.

binbirincigece
02-13-2008, 02:15 PM
Onlar hacli seferlerini birakali 1000 yil oldu .Bunun için mi hala ülkemzide ve dünyanın dört bir yanında misyonerler cirit atıyor ve bizi Anadolu topraklarından atmak için 1000 yıldır uğraşıyorlar? Bırak Allah aşkına. Bir hareketin Haçlı Seferi olması için ille de birinin çıkıp "Bu Haçlı Seferidir" diye isim mi koyması lazım? Yoksa Mgasın da dediği gibi; "Desert Storm=Crusader ya da Operation Iraqi Freedom=Second Crusader" diye mi tercüme edeceğiz?

Öyle etmesek de Rooseveltin kayıtlara geçmiş meşhur bir sözü var:Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir.Bugüne kadar hangi gerçek müslümanın ağzından böyle aşağılık bir ifade duydun? Ama yukarıdaki söz halis muhlis bir Hristiyanın ağzından dökülmüştür.

Diğer bir örnek;

Fener Rum Patrikhanesinin arkasındaki bilmem ne kapısı bir Türk büyüü orada asılana kadar açılmamak üzere kilitlenerek yeminler edilmiştir. Bizim hangi camimizin hangi kapısı böyle bir zihniyetle kilitlidir?

Balık hafızalı arkadaşım;

Çok değil 15 sene önce Hristiyan Ermenilerin Karabağda ve yine Hristiyan Sırpların Bosna Hersek'te yaptıkları ne idi?

Yani METE Efendi, demek istediğim senin bakışların bulanmış durumdadır. Tam da onların istediği propagandaya alet olarak kendi yetiştirdikleri Allahsızların Allah adına diyerek işledikleri cinayetleri bütün Müslümanlara addederek yanılgıya düşüyorsun. Yoksa görmek istedikten sonra tarih Hristiyanların işledikleri cinayet, katliam ve soykırımlarla doludur "Kutsal Ruh, Baba ve Oğul(haşa)" adına...Ben yukarıda bir-iki tane örnek vereyim dedim.

Ayrıca senin söylediklerinden şöyle de bir anlam çıkıyor. Din adına insanları öldürmek yanlış; ama devlet politikası olarak, kişisel zevk uğruna ya da bilmem ne için insanları öldürmenin bir mahzuru yok...Acaba yanlış mı anlıyorum?

Yargitay baskinindada tekbir getirildi .Malatya katliamindada. Nereden biliyorsun Sivasta otel cayır cayır yanarken tekbir getirenlerin müslüman olduğunu, Hristiyan ya da dinsiz olmadıklarını? Açıp kalplerine mi baktın? Sırplar, Ermeniler, ABD liler, Almanlar, Fransızlar,vs. binlerce, milyonlarca insanı babalarının hayrına mı katlettiler yoksa düşmanlarının ortak özelliğinin müslüman olması sadece bir tesadüf mü?

METE Efendi. Art niyetli bakıyorsun ve art niyetli düşünüyorsun. Söylediğin sözlerde bir gram mantık yok. Şimdi bekliyorum ne tür bir mantıksızlıkla bana cevap vereceksin diye. Ama lütfen; yeni mantıksız şeyler yazmadan önce söylediklerim üzerinde düşün biraz e Chepny'nin söyledikleri ışığında kendini sorgula. Hatırlatayım...Mete, bütün bu olayların faillerinin seninle bir ortak özelliği var.

Eminim ki bu olayların faillerinin hiçbiri, kapağını açıpta tek kelime Kur'an-ı Kerim okumamıştır. Ayetleri karşılaştırıp üzerinde düşünmemiştir... İsteyen failleri sorgular, benim bu tezimin doğru olduğunu görür. :cool:

METE
02-13-2008, 04:50 PM
Sivasta insan yakanlar musluman degildi tabi kafanizi devekusu gibi kuma gommeyi devam edin siz .
Amerikanin yaptigi dunyayi somurmektir emperyalist bir devdir amerika gucu olan dunyayi somurur .
Supergucken osmanlida somurdu .
Amerikanin orada olmasini hangi mantiksizlikla hacli seferi diye goruyorsunuz ?
Orada hristiyanlikmi yaymaya calisiyorlar orada yapilan soygun o kadar.
Yinede bana cevap veremiyorsunuz saydigim eylemler videolar dahil sivas katliami dahil hepsinde tekbir getirilerek katliamlar yapildi .
Daha hicbir hristiyan videosu görmedim Allah in adini verip cinayet isleyen hristiyan yahudi yada budist.
O Kadar bagnazssinizki turkiyedeki iki tane misyonerden rahatsiz oluyosunuz .
Muslumanlarda avrupada dinlerinin yayiyorlar herkesin hakkidir dinini yaymaya calismak kendi inancindan suphenmi var neden korkuyorsun ?
Diyanet isleri baskani bile soyledi herkesin hakkidir dinini yaymaya calismak bizde yapiyoruz bunu avrupada amerikada .
Hosgoru dini diyorsunuz hosgoruyle uzaktan yakindan alakaniz yok .
Turkiyede o kadar cinayet islendi din adina muslumanlara mal edilemez dediniz ufacik bir karikaturu islam dunyasi ve hristiyan dunyasi arasinda savas sebebi yaptiniz.
Komplo teorilerini kurtlar vadisinden izleyip gaza geliyorsunuz .
Asil turkiyenin kuyusunu kazanlar imam hatipten yetisme fettullahci takimidir .
Amerika'nin bolgeyi uyusturmak icin kullandigi yesil kusagin piyonlar bunlar uyusuk bir toplum yaratmak istiyorlar milliyetci yapisi guclu olan turk halkini bozmak kiramak icin islami sistemi getirmeye calisiyorlar .
Gozle gorulen sayisiz olaylari bile yok sayacak kadar onunu goremeyen kardes katline goz yumup surekli bahaneler getirecek kadar mankurtlasmis insan toplumu yarattilar gordugumuz duydugumuz seyleri bile reddedip sacma sapan seyler soyluyorsunuz .
Cepny nin laflarini onume atip durmayin cepny deist o kadar muslumanlik iyiyse niye musluman degil? kendi okududa basi gogemi erdi acaba ?

ulugbekTR
02-14-2008, 12:59 AM
1-Sivasta insan yakanlar musluman degildi tabi kafanizi devekusu gibi kuma gommeyi devam edin siz .
Yinede bana cevap veremiyorsunuz saydigim eylemler videolar dahil sivas katliami dahil hepsinde tekbir getirilerek katliamlar yapildi .
2-Daha hicbir hristiyan videosu görmedim Allah in adini verip cinayet isleyen hristiyan yahudi yada budist.
3-Turkiyede o kadar cinayet islendi din adina muslumanlara mal edilemez dediniz ufacik bir karikaturu islam dunyasi ve hristiyan dunyasi arasinda savas sebebi yaptiniz.
4-Asil turkiyenin kuyusunu kazanlar imam hatipten yetisme fettullahci takimidir .
?
1- Bir insanınmuslmumanım demesine inanacak kadar salak degiliz. Musluman adam musluman gibi davranır. Degilse yemin billah etse inanmayız. Ozaman sen git anneni civile, civilerken allah i,cin yaptım de, sorun tum muslumanblara yuklensin. Senin zevkini başkası ceksin. Oh ne guzel dunya.
Biz lafa degil fiile bakarız. Ben intihar edenleri, kardeş kardeşi vuranları musluman olarak gormuyorum. Ancak bazı siyasetci kan emici asalaklar yardım paralarnı cebe cukkalamak icin onları gariban halka musluman olarak gostermek isterler.
2- agzının soyledigini kulagın duyuyormu. arası cokmu uzak. budistin allahı olmadıgı icin allah adına elbette cinayet işlemez. insan inanmadığı şeye kurban kesermi.
3-Biz Hz isayı, Hz musayı peygamber kabul ettik, onlara inandık. imanın şartlarındna biri peygamberlere imandır. Ama onlardan aynı davranışı goremiyoruz. İnsanlar inanclara saygılı olmalı. biz saygı gosteriyoruz. yahudilik ve hristiyanlık hak dindir. Peygamberimiz Bize anamız babamız kadar kutsaldır.
Şimdi senin anneni boynuzlu olarak cizseler, sen hoşgorlu olurmusun.Eger onları hoşgorursen zaten sen kayale alınacak adam degilsin demektir.
4-İmamhatip konusunda degilde, fethullah konusuna katılıyorum. Onların okullarını bitirenler turk sevdalısı yerine turk duşmanı, pkk ve kurd sempatizanı oluyor. Ornek larak forumda cok zaten

binbirincigece
02-14-2008, 10:17 AM
Supergucken osmanlida somurdu .Ortaya iddia atarken delillerini de beraberinde koy ki; doğruysa biz de tavrımızı değiştirelim. yoksa tarih dediğin şey hariçten gazel okumakla olmuyor. Önce sömürmek ne demek, bir araştır, öğren; ondan sonra konuşalım. Ya da şöyle diyelim. Osmanlı fethettiği yerleri imar etmekle meşgul olduğu için kendi insanını unutmuş, Anadoluya sırt çevirmiştir. Amerikanin orada olmasini hangi mantiksizlikla hacli seferi diye goruyorsunuz ?Ben görmüyorum, Bush'un kendisi söylüyor en yetkili ağızdan. Orada hristiyanlikmi yaymaya calisiyorlar orada yapilan soygun o kadar.Hristiyan din adamlarının soygunda ne gibi bir rolleri olur, anlayamadım. Acaba soygunu Tanrı hoşgörecektir, devam edin diye fetva mı veriyorlar?Yinede bana cevap veremiyorsunuz saydigim eylemler videolar dahil sivas katliami dahil hepsinde tekbir getirilerek katliamlar yapildi .Sen de hala anlamak istemiyorsun. Ne kadar marjinallik varsa öne sürüp duruyorsun. Ben şimdi bir elime silah, diğerine incil ya da haç -her ne ise- alsam; ortalığı kan gölüne çevirsem; sonra da çıkıp Yüce İsa desem demek ki sen, Hristiyanların da din adına cinayet işlediklerini savunacaksın. Ama biz o kadar aşağılık olacak bir yapıda değiliz. O Kadar bagnazssinizki turkiyedeki iki tane misyonerden rahatsiz oluyosunuz .O kadar bağnazsın ki, ülkesinin menfaatlerini düşünenlere bağnaz diyebilecek kadar düşüncesizleşebiliyorsun. Ayrıca Türkiye'deki misyoner sayısı da iki değil; ikibinden de fazladır. O Kadar bagnazssinizki turkiyedeki iki tane misyonerden rahatsiz oluyosunuz .
Muslumanlarda avrupada dinlerinin yayiyorlar herkesin hakkidir dinini yaymaya calismak kendi inancindan suphenmi var neden korkuyorsun ?Avrupada insanlar müslümanlığı yayarken Avrupalıları Atlas Okyanusuna dökmek gibi bir gaye peşinde değiller. Bizim rahatsız olduğumuz Hristiyanlığın anlatılması değil; Hristiyanlık kisvesi altında işgalci emellerine zemin hazırlamaya çalışmak; gidip PKK kampında bilmem kimle görüşmek gibi eylemlerdir. Bilmem anlatabildim mi? Daha hicbir hristiyan videosu görmedim Allah in adini verip cinayet isleyen hristiyan yahudi yada budist.Vidyonun kaç yıllık geçmişi var? Kaldı ki ben buradan şu sonucu çıkartıyorum. Bu cinayetleri işleyenler, demek ki müslümanlığa zarar vermek için uğraş gösteren insanlar. Karalama kampanyalarının daha etkili olabilmesi için bu tarz görüntüleri mümkün olan her ortamda yayarak emellerine ulaşmaya çalışıyorlar.

Hem sen görmediysen ben sana göstereyim. Almanların ikinci dünya savaşında Yahudilere yaptıkları katliamın gerekçesi sence sadece dünyevi nedenler miydi? Ya da İsrailin ortadoğuya yerleşme çabaları acaba vadedilen topraklara kalıcı olarak yerleşme çabasının ürünü mü değil mi? Yoksa adamlar dünyanın başka yerinde kendilerine yurt edinecek başka yer bulamadılar mı?

Theodor Herzl kimdir,2.Abdülhamitle aralarında neler geçmiştir bir araştır bakalım... Komplo teorilerini kurtlar vadisinden izleyip gaza geliyorsunuz .Kurtlar Vadisi Pusunun sadece 22 ve 23. bölümlerini tastamam izledim.
milliyetci yapisi guclu olan turk halkini bozmak kiramak icin islami sistemi getirmeye calisiyorlar .Söyle boşuna uğraşmasınlar. Sen daha etkili bir vasıta olabilirsin.gordugumuz duydugumuz seyleri bile reddedip sacma sapan seyler soyluyorsunuz .mesela?cepny deist o kadar muslumanlik iyiyse niye musluman degil? kendi okududa basi gogemi erdi acaba ?1. Chepny desit falan değildir. Şimdi onu benden daha iyi tanıdığını falan iddia etme; bu defa çok gülerim.
2. Chepny; Kuran'ı mealinden okuyan ender müslümanlardandır. Bu nedenle başı göğe ermese de gerçek bir müslümanın din adına, tekbir getirerek masum insanları katletmeyeceğini, bu konuda yapılan spekülasyonların din düşmanları tarafından piyasaya sürüldüğünü, asıl amacın İslamı ve Müslümanları karalamak olduğunu çok iyi bilir.

ulugbekTR
02-14-2008, 10:28 AM
Mete,
Bir goruşu savunabilirsin, haklılıgını ispat emek isteyebilirsin.
ateş hattında degilsin. karşındakilerde reha muhtar degil.
Karşı goruşe zarar vermek icin her olayı herşeyi kullanmaya calışıyorsın.
Bu senin karşıgoruşu lat etmekte cok aciz kaldıgının belirtisidir.
Gercek mucadeleci adam, bekler bakar hangi goruşle en iyi tahribatı yapabilirim diye fırsat kollar.
mahalledeki ali dayı gibi her olaydan kendine bir şey cıkarmaya başlamaz
bak foruma geldim. hala benim neci oldugumu tahmin edemiyorlarmış.
bi bakıyorlarmış kotuluyormuşum, bi bakıyorlarmış hak veriyormuşum.
Ben duşmanım bile olsa haklıya haklı derim.
Bana kotuluk bile olsa başarıya başarı derim.
----
Eger zı goruşlu olacaksan saglam olmalısın, ayagını yere saglam basmalısın.
Muslumanlara catcak o kadar supheli ilimler varken sen tutup camiye birbilrilerni katledenlere başını ortene zekat verene yol kenarında namaz kılana laf atıyorsun.

yavuz
02-16-2008, 05:32 AM
Daha hicbir hristiyan videosu görmedim Allah in adini verip cinayet isleyen hristiyan yahudi yada budist.

Irak Savasi: 1.000.000'a yakin olu...

Bu onlarca videosu olan apacik bir ornek. Bunun gibi daha cok var aklima simdi gelmeyen. Bir de videosu olmayanlar var ki; Hz.Isa'nin Yahudilerce katlinden (bizim inancimizda katl edilmemistir, tesebbus edilmis ve bir baskasi katl edilmistir, ama bunu yazmakta yine de fayda var) bu yana sayilamayacak kadar coktur. Ornegin; Hacli Seferleri'nde, Cografi Kesiflerle isgal edilen yerlerde, dunyanin her yerinde Hristiyanlar ve Yahudiler dinleri adina katliam yapmislardir.

Yahudiler yapmadi diyebilirsin. Pek yapmamislardir da, cunku ellerinde uzun yillar silah yoktu. Nazi kamplarindan ciktiklari gunden itibaren ellerine silah gecirip Filistinlileri ozyurdunda surgune ve soykirima tabii tuttular. Bu "insanlik ayibi" hala da devam etmekte. Yahudilerin bu mucadelesini dinden ayri tutamazsin, cunku kendilerinin de tarihin hic bir doneminde inkar etmedikleri buyuk bir Israil projeleri var. Dini metinleriyle desteklenen bir proje hem de...

Ayrica Hristiyanlarin, din adina Engizisyon Mahkemelerini kurduklarini biliyoruz. Ozellikle Ispanya'da, Endulus Emevileri'ne ve Yahudilere uygulanan vahset reddedilemeyecek boyuttadir.

Yine din adina Avrupalilar'in Protestanlarla 30 yil mucadele etmeleri lise tarih kitaplarinda bile bahsi gecen bir olay.

Bir kac kisinin(Musluman olduklari mechul) yuzleri maskeliyken "Ya Allah" deyip adam oldurmeleri sana cok vahsi gorunurken, ABD'nin Irak'ta, Israil'in de Filistin'de bu kadar insani oldurmeleri cok mu normal geliyor sana? Ya da, 200 yildir Cecenistan'da, Dogu Turkistan'da olanlar insanca mi? Ya Karabag'da, Kosova'da, Bosna'da Muslumanlarin katl edilmesi?..

Demir Kağan
02-16-2008, 08:46 AM
Yavuzcuum, olur mu hic hristiyanlar insan oldurur mu? Aaa, ne kadar ayip.

ulugbekTR
02-16-2008, 09:53 AM
Irak Savasi: 1.000.000'a yakin olu...

Bu onlarca videosu olan apacik bir ornek. Bunun gibi daha cok var aklima simdi gelmeyen. Bir de videosu olmayanlar var ki; Hz.Isa'nin Yahudilerce katlinden (bizim inancimizda katl edilmemistir, tesebbus edilmis ve bir baskasi katl edilmistir, ama bunu yazmakta yine de fayda var) bu yana sayilamayacak kadar coktur. Ornegin; Hacli Seferleri'nde, Cografi Kesiflerle isgal edilen yerlerde, dunyanin her yerinde Hristiyanlar ve Yahudiler dinleri adina katliam yapmislardir.

Yahudiler yapmadi diyebilirsin. Pek yapmamislardir da, cunku ellerinde uzun yillar silah yoktu. Nazi kamplarindan ciktiklari gunden itibaren ellerine silah gecirip Filistinlileri ozyurdunda surgune ve soykirima tabii tuttular. Bu "insanlik ayibi" hala da devam etmekte. Yahudilerin bu mucadelesini dinden ayri tutamazsin, cunku kendilerinin de tarihin hic bir doneminde inkar etmedikleri buyuk bir Israil projeleri var. Dini metinleriyle desteklenen bir proje hem de...

Ayrica Hristiyanlarin, din adina Engizisyon Mahkemelerini kurduklarini biliyoruz. Ozellikle Ispanya'da, Endulus Emevileri'ne ve Yahudilere uygulanan vahset reddedilemeyecek boyuttadir.

Yine din adina Avrupalilar'in Protestanlarla 30 yil mucadele etmeleri lise tarih kitaplarinda bile bahsi gecen bir olay.

Bir kac kisinin(Musluman olduklari mechul) yuzleri maskeliyken "Ya Allah" deyip adam oldurmeleri sana cok vahsi gorunurken, ABD'nin Irak'ta, Israil'in de Filistin'de bu kadar insani oldurmeleri cok mu normal geliyor sana? Ya da, 200 yildir Cecenistan'da, Dogu Turkistan'da olanlar insanca mi? Ya Karabag'da, Kosova'da, Bosna'da Muslumanlarin katl edilmesi?..
bir ara rus bideoları cıkmıştı. bu yollular memleketide hristiyan sanırım