PDA

View Full Version : Islam insanlari oldurmeyi mi emrediyor?

Pages : [1] 2

METE
04-18-2007, 11:32 AM
Bu vakaya da sevinmedim. Arkas?nda nas?l bir oyun var onu da bilmiyorum.
Sevindigini soylemedim bu forumdaki cogu kisi uzulmustur buradaki arkadaslara lafim yok .
Hep ayni yorumu yapiyorsun hep arkada birisi var diyorsun
Sivas katliami kiskirtma muslumanlara laf etmeyin
Santoro cinayeti muslumanlari baglamaz munferit
Yargitay cinayeti arkasinda dis gucler var
HSBC ve Sinagog saldirilari muslumanlarla alakasi yok
Hizbullah cinayetleri muslumanlikla alakasi yok gercek musluman yapmaz ooleee
Malatya katliami muslumanlarla alakasi yok yoldan gecen kizlara laf atmislar o yuzden olmustur yada alacak verecek meselesi .
Turan dursun cinayeti hristiyanlar yapti
Ramazanda oruc tutmayana dayak yahudiler yapiyor muslumanlarin alakasi yok .
Ben art niyetliyim kusura bakmayin .

gurkan
04-18-2007, 11:38 AM
Lafi geveleme neden muslumanlar yapiyor bu tur olaylar onu acikla .

Mete Buda soru mu ? Hristiyanalar neden kızılderilileri soykırıma tabi tuttu. Hristiyanlar neden Bosna da soykırım yaptı. Gibi olur ki. Biz bunun bağlantısını dine mal etmeyiz. Bunu yapan Hristiyanlardır demeyiz. Şimdi eğer söylediğin gibi bunu yapan müslüman ise Allah'ın emir ve yasakları ortada nasıl Allah'a hesap verecek. İslam'a İslam da olmayan bir çok cinayet batıl birşekilde mal ediliyor. Bunlar yanlıştır. Bu suçu işleyenleri bağlar. Biz müslümanlar onların suçlarından sorumlu değiliz. Yine Dinimiz İslam Bu yaptıklarından uzaktır. Bence Doğru davranış Tüm müslümanları zan altında tutmak. Tüm müslümanlara iftira atmak. İslam'a iftira atmak değil. Olayın faiilerini kınamak. Failleri lanetlemektir.

METE
04-18-2007, 11:40 AM
Islam'da refom sart yoksa battikca batiyor cahillik cagdisliki vahset dizboyu gecen video izledim yutubede adam?n kellesini kesiyorlar sonra Allahu ekber diyorlar bu nasil bir din biri soylesin .

gurkan
04-18-2007, 11:45 AM
Malatya katliami muslumanlarla alakasi yok yoldan gecen kizlara laf atmislar o yuzden olmustur yada alacak verecek meselesi .

Yahu Adam suç işlemiş tamam mı ? Bir de suçu yasaklayan Hukuk var burada kim suçludur. Hukuk mu ? Suçu işleyen mi ? Art niyetlisin tabi. Ne tüm müslümanlara iftira atıyorsun. Ne islam'a iftira atıyorsun. Art niyetli olmasan Bunu ganimet bilip İslam'ı hedef alırmıydın. Failleri suçluları hedef alırdın.

Mgas
04-18-2007, 11:47 AM
Islam'da refom sart yoksa battikca batiyor cahillik cagdisliki vahset dizboyu gecen video izledim yutubede adam?n kellesini kesiyorlar sonra Allahu ekber diyorlar bu nasil bir din biri soylesin .

Ya size islamı kim ogretti. Birilerinin kafasını kesenler islamı kullanıyor diye islama niye reform yapıyoruz o isi yapanlara yapın. Ya 3 kisiyi kesmisler sizin derdiniz halen islama saldırmak. Yok kardesim yapmıyoruz reform falan siz islam dinini kafa kesmeyi caiz sayan terorizmi destekleyen bir sey sanın. İslam dininin kitabı bellidir. Kur'an da yenileme yapmanızın imkanı ihtimali yoktur. Kur'an yapılan tum bu sapkınlıkların yanlıs oldugunu soyler. İster inanın ister inanmayın yapacak bir seyim yok. İslamda reform yapmak diye bir sacmalık dusunulemez bile ne yani Kur'an ı bastan mı yazagız Allahalla. Niyet cehaleti ortadan kaldırmak islamda sorun yoktur cehalette sorun vardır. Zihinlerde reform yapın islam hakkında kalem oynatmanız mumkun degil. Her gordugunuz yerde islama saldırın devam edin siz hatta gidip bir iki psikopat tutun iki tane kilise gorevlisi kesitirin sonra onlarıda ogutleyin islam icin yaptıklarını soylesinler ki iyice saldırasınız.

Demir Kağan
04-18-2007, 11:48 AM

Ben de adamın kellesini kesip haç çıkartırım, ne olmuş?

Kriter bu olmamalı.

METE
04-18-2007, 11:49 AM
Mete Buda soru mu ? Hristiyanalar neden k?z?lderilileri soyk?r?ma tabi tuttu. Hristiyanlar neden Bosna da soyk?r?m yapt?. Gibi olur ki. Biz bunun ba?lant?s?n? dine mal etmeyiz. Bunu yapan Hristiyanlard?r demeyiz. ?imdi e?er s?yledi?in gibi bunu yapan m?sl?man ise Allah'?n emir ve yasaklar? ortada nas?l Allah'a hesap verecek. ?slam'a ?slam da olmayan bir ?ok cinayet bat?l bir?ekilde mal ediliyor. Bunlar yanl??t?r. Bu su?u i?leyenleri ba?lar. Biz m?sl?manlar onlar?n su?lar?ndan sorumlu de?iliz. Yine Dinimiz ?slam Bu yapt?klar?ndan uzakt?r. Bence Do?ru davran?? T?m m?sl?manlar? zan alt?nda tutmak. T?m m?sl?manlara iftira atmak. ?slam'a iftira atmak de?il. Olay?n faiilerini k?namak. Failleri lanetlemektir.
Kizilderili katliami din katliami degildir.Bosna savasini muslumanlar bitirmedi sirbistani bombalayan amerikalilardi birlesmis milletler bitirdi savasi .

Din adina yapilan cinayetleri muslumanlar agir sekilde cezalandirip gozdagi vermedigi surece bu tur olaylar bitmez .
Ciksin bir tane musluman ulkesi savas acsin din adina teror yapanlara fetva versinler bin ladinin kellesine kimsede gik yok kahraman cunku onlar .

gurkan
04-18-2007, 11:51 AM

Adamlar Bizi tekfir ediyor. Bu melun teroristler var. Yok demiyor. İslam yalan yanlış hurafelerle cinayet işliyorlar. Kimileri de Bak Bunlar Müslüman. İslam adına bunu yapıyorlar. Yok kardeşim Bunları kınıyoruz. Onlar Biz müslümanları da kafir der öldürür. İslam Alimleri Konseyi Kınıyor. Adamlar Terörist. İslam Allah'tan olandır. Allah Tam bilgi sahibidir. İslam Hak Olan Yüce olan güzel olandır. Bu Terör canilerinden arınmak lazım. Bunları dışlamak kınamak lazım.

METE
04-18-2007, 11:52 AM
Ben de adam?n kellesini kesip ha? ??kart?r?m, ne olmu??

Kriter bu olmamal?.
Cevap vermek icin cevap verme .
Turk kamyon soforunu oldururkende allahu ekber dememislermiydi ?

Mgas
04-18-2007, 11:52 AM
Kizilderili katliami din katliami degildir.Bosna savasini muslumanlar bitirmedi sirbistani bombalayan amerikalilardi birlesmis milletler bitirdi savasi .

Din adina yapilan cinayetleri muslumanlar agir sekilde cezalandirip gozdagi vermedigi surece bu tur olaylar bitmez .
Ciksin bir tane musluman ulkesi savas acsin din adina teror yapanlara fetva versinler bin ladinin kellesine kimsede gik yok kahraman cunku onlar .

Ben muslumanım ve bu olayı kınıyorum ve ilim icin cok uzucu buluyorum. Ya ben dini sasırtıyorum ya o isi yapanlar. Ben size bir sey ogretemem istediginize inanın.

Demir Kağan
04-18-2007, 11:54 AM
Yahu Birinci Dünya Savaşı'nı ve İkinci Dünya Savaşı'nı çıkartanlar hristiyanlar. Milyonlarca insanın ölmesinin sebebi hristiyanlar, ne anlatıyorsun sen?

METE
04-18-2007, 11:56 AM
Yahu Birinci D?nya Sava??'n? ve ?kinci D?nya Sava??'n? ??kartanlar hristiyanlar. Milyonlarca insan?n ?lmesinin sebebi hristiyanlar, ne anlat?yorsun sen?
Onlar din savasimiydi ?Din adina cikan savaslarmiydi ?

borcugin
04-18-2007, 11:57 AM
Meşhur Bir Akide var "İyiye Kötü emsal olmaz" "Suçların bireyselliği ilkesi"

Bu tür vakaları tasvip etmiyorum. Bu vakaya da sevinmedim. Arkasında nasıl bir oyun var onu da bilmiyorum. Bildiğim bir doğru varsa oda Bu vakanın İslama yahut biz müslümanlara zan edilmesidir.

Bu açıdan Mete'nin kurgusu baştan aşağı hatakardır. Biliyorum İslam düşmanısınız. Sizden dost olmanızı zaten beklemiyorum. lakin Herfırsatınızı bulduğunuz da İslam düşmanlı. Her gördüğünüz yanlışı islama mal etme çabalarınızdan gına geldi.
S.A.

METE yeter ama yaptığın. gurkan'ı savunmak adına değil ama seni şiddetle kınıyorum. İstersen işi büyütelim, dünyada insanları boğazlayanların da insan olduğundan hareket ederek seni de insan sınıfından çıkarıp başka bir sınıfa koyalım, insanlığına ver yansın hakaretler edelim. Olur mu? Bu çocukca hareketlerinle ortamı germenin ve gerekçelerinin ne kadar saçma aynı zamanda kabul edilebilir olmadığının farkına varman dileğimle.

Selametle.

gurkan
04-18-2007, 11:59 AM

O saydıklarımdan binlerce var ve Bunu da Hristiyanım diyenler yaptı.

Fetvalara gelince Diyanet veririyor. İslam Alimleri Konseyi veriyor. Yüce Kitabımız Kuran var. Peygamber efendimizin öğretileri var. Dinleyen mi var.

Şunu açık söylüyorum. derdin "üzüm yemk değil bağcığı dövmektir"

Amacın açık bir şekilde bunu gaminet bilip "islam düşmanlığı yapmaktır" KINIYORUM.

METE
04-18-2007, 12:13 PM
Peygamber bile Allah icin savas verirse Allah izin verdi savasacagiz derse muritleride Allah icin kafirlerin kafasini keser .
Kimse dusunmez ben bunun cezasini verirsem cehennem o zaman ne icin var? Allah o kadar aciz bir varlikmiki kendi kullarini oldurmek icin kendi kullarindan yardim istesin ahiret var bana birakin derdi boyle isteseydi .
Herkese iyi aksamlar kusura bakmayin gerginlik cikardim yine .

Mgas
04-18-2007, 12:13 PM

Ya METE bir oklava alıp kafanı kırsam oklavanın sucu ne? Suc benim degil mi ? Adam dini kotu emellerine alet ediyorsa dinin gunahı ne? Ya kac yasında insanlarız surada ben bu yastaki insanların bunu dusunemeyecek seviyede olduklarına inanmıyorum. Derdiniz baska.

Mgas
04-18-2007, 12:19 PM
Peygamber bile Allah icin savas verirse Allah izin verdi savasacagiz derse muritleride Allah icin kafirlerin kafasini keser .
Kimse dusunmez ben bunun cezasini verirsem cehennem o zaman ne icin var? Allah o kadar aciz bir varlikmiki kendi kullarini oldurmek icin kendi kullarindan yardim istesin ahiret var bana birakin derdi boyle isteseydi .

METE siz su her konuda bilen adam oluyorsunuz galiba hani su hic bir sey bilmeyip bilip gibi davrananlar?

Kafırlerin kafasını kesin diye bir sey yok o donemde toplum aziyetci,koleci sapkın. Muhammed insanları oyle bir toplumdan kurtarıp refah getiriyor bu yolda savas veriyor onlar baska dine inandıkları icin degil. Al ogren sonra islam hakkında yorum yap. Dinimizde zorlama dahi yoktur din icin. Ancak İspanyada Endulus Emevi devletinde mahkemeler kurup muslumanları ve baska din mensuplarını din degistirmedikleri icin katletmislerdir. Neyse konudan dagılmayalım. Bilmeden konusmayın. Evet bir reform olacak bu ama bu islam dininde degil cehalet icinde olacak. Bu reform dolayısıyla sizi de kapsayacak.

teginalp
04-18-2007, 12:22 PM

Birisi de böyle zıvanadan çıkmış bir şekilde saldırıyordu, bildiğim kadarıyla biraz istirahet et denildi.
Seni inananlara ve inançlarına karşı saygılı olmaya davet ediyorum.

METE
04-18-2007, 12:26 PM
Kaf?rlerin kafas?n? kesin diye bir sey yok o donemde toplum aziyetci,koleci sapk?n. Muhammed insanlar? oyle bir toplumdan kurtar?p refah getiriyor bu yolda savas veriyor

ALLAH in elcisi bunlari savassiz insanlari etkileyerek yapabilir ALLAH'in ona verdigi yeteneklerle .Neden savasma yoluna gidilmis acaba ?
ISA ve MUSA savasarakmi yaydilar dinleri ?
Konu dagiliyor ama sonucta islamda var sa va sa cak sin .

Mgas
04-18-2007, 12:35 PM
ALLAH in elcisi bunlari savassiz insanlari etkileyerek yapabilir ALLAH'in ona verdigi yeteneklerle .Neden savasma yoluna gidilmis acaba ?

Kac kere Allah elciligi yaptın ki bunun boyle yapılabilecegini biliyorsun?

Bakın size bir sey ogreteyim.

METE biliyor musun bilmiyorum ama siz savasarak dogdunuz hatta bu savas sırasında oz kardeslerinizi oldurdunuz. Evet dogmak icin kardeslerinle savastın ve ana rahmini yırtıp dogmayı hak ettin. Bırak bunu dogaya bak biraz belgesel izle ne savaslar yasanıyor. Sonra gelip bana Muhammed niye savastı demeyin. Allah istese biz hic savasmadan dogar savasmadan yasardık ama savasarak dogduk ve savasarak yasıyoruz. Savas konusunda Hz. Muhammedi'i sorgulayacagına Allahı sorgula.

borcugin
04-18-2007, 12:36 PM
S.A.

METE, çocukluğunda bir köpeği, bir kediyi, bir kuşu elledin mi hiç. Tüylerine dokundun mu hiç. Bir çiçek ya da bir güler yüzün anlamını bilebilir misin? Bana insanlığın onurunun işkenceyi yeneceğini anlat. İnsanlığın onurunun insana, ürettiklerine, inançlarına ve doğaya saygıyla özdeş olduğunu açıkla. Ondan yola çıkarak işkenceyi yeneceğini anlat. Ve kimseye işkence etme.

Selametle.

Tabriz_Han
04-18-2007, 12:38 PM
Irlandada niye Hristiyanlar asirlarca catisiyor...

Avrupada niye Katolik ve Protestanlar asirlaca savasiyor...

Niye Hristiyanlar bin senedir Yahudilere katliam etti ve 50 sene once 4-5 milyon Yahudidi sadece Yahudi oldugu icin soykirim etti...

Niye Hristiyanlar "Kongo'da" 10 milyon Afrikaliyi kole gibi calistirdikdan sonra oldurdu...

Niye Amerika'da, 5 milyon KKK uyesi var? beyaz carsaf giyen, zenciler beyaz olmayan ve hristiyan olmayanlari asan, tamamem irkci ve dinci olan bir orgut var...

Anlat bakalim...

timurlenk
04-18-2007, 12:47 PM
bu yapılan olayı kınamamak elde değil ama bazı arkadasların olayı islamla iliştirmesi rezalet ötesi olmuş,eğer din adına yapılan katliamlara bakacaksanız
bosnaya bakın(kimse batılılar bosnalıları kurtardı demesin bu cok adice bir yalan olur cunku sırplar ilk etapta cok gucluyken vede bosnalıları keserken kimse ses cıkarmadı ,esas mudahale ne zamanki islam ulkelerinden insani vede silah yardımı bosnaya akıp sırplar kaybetmeye baslayınca anında batı denen guc ortaya cıktı) avrupalıların amerika yerlilerine uyguladıgı soykırımda dini temele sahiptir,zavallı yerliler seytan diye ateslere atılmıstır,bazı papazlar incilde sarı,siyah vede beyaz ırk oldugu icin kızıl renkli bu insanların ancak seytan olacagını destur vermisler ,bazende papaz komutanların yonettigi askeri birlikle milyonlarca yerliyi katl etmistir...daha yeni bush ırak savasını hakkında crusade acıklaması yapmısken ırakda olanların din savası vede katliamı olmadıgını kim iddia edebilirki....

chepny
04-18-2007, 12:53 PM
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havf_ı yezdanın
Ne irfanın kalır tesiri katiyyen, ne vicdanın

Belki diyebilirsiniz sen müslüman değilsin diye: Evet ben müslüman değilim ama yukarıdaki dörtlükteki gibi düşünen saf, temiz ve soylu müslümanların var olduğunu biliyorum. Allahtan korkan insandan ben korkmam çünkü ondan hiçbir şekilde insana kötülük gelmez, bunu bilirim. Kötülük yapan müslümanlar zaten özünde kötü olan insanlardır ve Allah adına kötülük yaparak kendilerini kurtarabilecekleri düşüncesiyle bunu yaparlar. Böyle insanların aslında taptıkları Allah değil sadece kendi egolarıdır.

Lütfen sadece suçluları yargılayalım. Bütün müslümanlar olarak genellemeyelim. Masum insanları rencide etmeyelim.

Ama islamiyet gerçekten masum bir din midir? Bu tamamen başka bir konu.
Mesela Mgas kardeş diyorki;Dinimizde zorlama dahi yoktur din icin

Ama Kur'ana göre benim ebedi cehenneme gideceğim söyleniyor ve hadislere göre benim boynumun vurulması emrediliyor.
Bakara / 217. Sana haram ayı, yani onda savaşmayı soruyorlar. De ki: O ayda savaşmak büyük bir günahtır. (İnsanları) Allah yolundan çevirmek, Allah'ı inkâr etmek, Mes-cid-i Haram'ın ziyaretine mâni olmak ve halkını oradan karmak ise Allah katında daha büyük günahtır. Fitne de adam öldürmekten daha büyük bir günahtır. Onlar eğer güçleri yeterse, sizi dininizden döndürünceye kadar size karşı savaşa devam ederler. Sizden kim, dininden döner ve kâfir olarak ölürse, onların yaptıkları işler dünyada da ahirette de boşa gider. Onlar cehennemliktirler ve orada devamlı kalırlar.

İslam'ın genel anlayışında ise, dinini değiştirmenin cezası ölümdür. Bu hadislerde açık şekilde belirtilen konulardan biridir.
Resulullah (SAV) şöyle buyurdu: Kim dinini değiştirirse onu öldürün. Buhari, Cihad ve's-Seyr, 2794 1585 Zeyd Ibni Eslem ( radıyallahu anh ) anlatıyor : Resulullah ( SAV) buyurdular ki, Dinini değiştirenin boynunu vurun.

İmam Malik, bu hadisi Muvatta'da ( Akdiye 15- 2736) kaydeder ve hadis hakkında şu açıklamayı sunar : Bu hadisin manası şudur, herkim İslam'dan karak zındıklık ve benzeri bir dine girecek olursa kendisine galebe alındığı taktirde öldürülür. Öyle birine tevbe teklif edilmez. Zira gerçekten tevb edip etmediği bilinemez. Çünkü bunlar ( galebeden önce ) küfürlerini gizleyip, müslüman olduklarını iddia ediyorlardı. Ben böylelerinin küfrü, delille sübut bulduğu taktirde, tevbe etmeye ağrılmalarını uygun bulmam, ( tevbe etse de kabul edilmemeli ) Devamla der ki, '' Bizim nezdimizde esas olan şudur : Bir kimse irtidat ederse tevbeye ağrılır, ( kendisine galebe çalınmazdan önce ) tevbe ederse hayatı bağışlanır, aksi taktirde öldürülür.

Tabi bu başka bir konu. Ama Müslümanlar denilerek genelleme yapılması ve gerçekten masum olup ömür boyu masum kalacak insanlara dininden dolayı terörist denmesi de çok yanlış...

Saygılar...

Mgas
04-18-2007, 01:05 PM
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik, ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.
Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havf_ı yezdanın
Ne irfanın kalır tesiri katiyyen, ne vicdanın

Belki diyebilirsiniz sen müslüman değilsin diye: Evet ben müslüman değilim ama yukarıdaki dörtlükteki gibi düşünen saf, temiz ve soylu müslümanların var olduğunu biliyorum. Allahtan korkan insandan ben korkmam çünkü ondan hiçbir şekilde insana kötülük gelmez, bunu bilirim. Kötülük yapan müslümanlar zaten özünde kötü olan insanlardır ve Allah adına kötülük yaparak kendilerini kurtarabilecekleri düşüncesiyle bunu yaparlar. Böyle insanların aslında taptıkları Allah değil sadece kendi egolarıdır.

Lütfen sadece suçluları yargılayalım. Bütün müslümanlar olarak genellemeyelim. Masum insanları rencide etmeyelim.

Mesela Mgas kardeş diyorki;

Ama Kur'ana göre benim ebedi cehenneme gideceğim söyleniyor ve hadislere göre benim boynumun vurulması emrediliyor.

Tabi bu başka bir konu. Ama Müslümanlar denilerek genelleme yapılması ve gerçekten masum olup ömür boyu masum kalacak insanlara dininden dolayı terörist denmesi de çok yanlış...

Saygılar...

Musluman olmayanlar cennet yuzu gormeyecek seklinde bir sey mi soyledik :) Biz bugun bile Edison icin Allah mekanını cennet etsin diyoruz. Edison musluman mıydı? Ya ben bugun incili yorumlamıyorum cunku oturup İncil'i okumadım ve konuda kendimde yorum yapma hakkını bulmuyorum. Hatta buraya takılan Hıristiyan isimli sahısın bizim icin dediklerine ragme İncil'e saldırmıyorum cunku ben bilmedigim konuda zırvalamadan once ogrenmeyi kendime edep edindim. Acaba Kur'An ı okudunuz mu? Yoksa birilerinin kafasına ates acıp Allahu Akbar diyenlerin gozunden mi goruyorsunuz dunyayı? Ha oyleyse zaten cehaletinizdenidir ama yok ben Kur'an ı okudum boyle boyle diyorsan ac bir baslık yaz istediklerini belkide yanılıyorsundur ya da yanlıs yorumlamıssındır.

chepny
04-18-2007, 01:13 PM
Kur'anın arapçasını bir defa hatim etmişliğim var. Birçok sureyi ezbere biliyorum. Eski dindarlardanım. sen diyorsunki; Dinimizde zorlama dahi yoktur din icin Ama din diyorki; dinden çıkarsan ölürsün... Sence bu zorlama değil mi?
Ayrıca şunu da belirteyim ki ben hıristiyan felan da değilim. Bir Yaratıcının varolduğunu ve varolması gerektiğini düşünüyorum. Allah'a iman ederim ama kur'ana asla...

Mgas
04-18-2007, 01:27 PM
Kur'anın arapçasını bir defa hatim etmişliğim var. Birçok sureyi ezbere biliyorum. Eski dindarlardanım. sen diyorsunki; Ama din diyorki; dinden çıkarsan ölürsün... Sence bu zorlama değil mi?
Ayrıca şunu da belirteyim ki ben hıristiyan felan da değilim. Bir Yaratıcının varolduğunu ve varolması gerektiğini düşünüyorum. Allah'a iman ederim ama kur'ana asla...

23. (BENIM YAPTIGIM) ANCAK ALLAH KATINDAN OLANI, O'NUN GÖNDERDIKLERINI TEBLIGDIR. ARTIK KIM ALLAH VE RESÛLÜNE KARSI GELIRSE, BILSIN KI ONA, (KENDI GIBILERLE BIRLIKTE) IÇINDE EBEDÎ KALACAKLARI CEHENNEM ATESI VARDIR.

072. Sure - CINN Suresi....:MEKKE'DE INMIŞTIR. 28 AYET, 285 KELIME, 759 HARFTIR.

10. INKÂR EDEN VE ÂYETLERIMIZI YALANLAYANLARA GELINCE, ISTE ONLAR CEHENNEM EHLIDIRLER. ORADA EBEDÎ KALACAKLARDIR. NE KÖTÜ GIDILECEK YERDIR ORASI!

064. Sure - TEĞABÜN Suresi....:MEDINE'DE INMIŞTIR. 18 AYET, 421 KELIME, 1070 HARFTIR.

Buralardan mı bu anlamı cıkardın?

Mgas
04-18-2007, 01:28 PM
Birileri Müslüman mahallesinde salyangoz satarsa olacağı budur.
Ölenler ölmeyi haketmiştir.
Misyonerliğe geçit yok.

Eee senin islamı kirleten onu kotu gosteren ve cirkin gosterenlerden farkın ne oldu simdi ?

HYML
04-18-2007, 01:31 PM
... Allah'a iman ederim ama kur'ana asla...

Allah'a iman edip, Kur'an'ı kenara atmayı nasıl becerdin yahu? Çok tehlikeli adamsın chepny! Çookkkk!...

Aşağıda ki tabelanın seninle direkt bir ilişkisi yok. Samimi olarak söylüyorum bak. Yolda yürürken ayağı taşa takılsa, bunu islamdan bilen ve salya sümük her fırsatta Dine, Kur'ana, Peygambere saldıranlar içindir. Bilginize...

http://www.2send.us/uploads/826fb9a935.jpg

teginalp
04-18-2007, 01:31 PM
Âl-i İmrân(*) Sûresinin 186 . Ayetinde
Andolsun, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah’a ortak koşanlardan üzücü birçok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız bilin ki, bunlar (yapmaya değer) azmi gerektiren işlerdendir.

chepny
04-18-2007, 01:50 PM
Allah'a iman edip, Kur'an'ı kenara atmayı nasıl becerdin yahu? Çok tehlikeli adamsın chepny! Çookkkk!... :D

Kur'an okuyarak becerdim sanırım :D
Allahsızlık gerçekten tam bir karanlık ve içinden çıkılmaz bir labirent. Ama kur'an kesinlikle benim içime sinmeyen bir kitap... Nuzul sırasına göre hazırlanmış bir Kur'an arıyorum. Birde o şekilde okuyacağım. İnce eleyip sık dokuyacağım. "Kur'ana asla.". dedim ama belki gerçekten ben yanılıyor olabilirim. Internette nuzül sırasına göre hazırlanmış bir e-kur'an bulamadım. Kitapçılarda da yok. Ama kitap satışı yapan bir sitede rastlamıştım. Kredi kartım gelirse hemen sipariş vereceğim.
Şu anda Kur'an benim için kutsallıktan çok uzak bir kitap ve çok basit. Bu kitap yüce yaradanın sözüdür demeye dilim varmıyor ve içime sinmiyor...

HYML
04-18-2007, 02:30 PM
:D
Nuzul sırasına göre hazırlanmış bir Kur'an arıyorum. Birde o şekilde okuyacağım. İnce eleyip sık dokuyacağım. "Kur'ana asla.". dedim ama belki gerçekten ben yanılıyor olabilirim. Internette nuzül sırasına göre hazırlanmış bir e-kur'an bulamadım.

Halktan sömürdüğü paralarla semiren ve şımaran biri yürüyor. Geçtiği yerdekiler hep ayağa kalkıp kaygı yüklü saygılarını, kinle bilenmiş dişleriyle sırıtarak sunuyorlar. Müslümanlardan birinin bile kılı kıpırdamamış. Sömürerek semiren bu tağut, o müslümanın yanına gelip : “Beni tanımadın mı?” Diyor. Müslüman: “Tanıdım. Evvelin bir damla su . Sonun bir avuç toprak” diyor. Sömüren: “Şimdiki halime bak” diyor. Müslüman: “Karnına bıçak atsam gübre dökülür. Gübrenin çokluğuyla övünülmez ki! Sırtındaki yünlü elbiseye gelince o yünü hayvanın biri yıllarca sırtında taşıdı hayvanlıktan kurtulamadı” diyor. (http://www.mahmuttoptas.com/default.asp?kodkitap=NUZUL)

Yanlış anlaşılmasın yukarıda ki paragraf buradan alıntıdır. (http://www.mahmuttoptas.com/page.asp?nvg=CurrentPage&kodkitap=NUZUL&kodbolum=NUZUL001&kodsayfa=S00002)

chepny
04-18-2007, 02:46 PM
HYML kardeş o adreste Nuzül sırasına göre Kur'an mesajı adı altında bir tefsir çalışması var. Bana nüzul sırasına göre kur'an gerek. Veya sadece Nuzül sırasını bilsem yine yeterli olur. Ben düzenlerim.

Saygılar...

HYML
04-18-2007, 02:58 PM
HYML kardeş o adreste Nuzül sırasına göre Kur'an mesajı adı altında bir tefsir çalışması var. Bana nüzul sırasına göre kur'an gerek. Veya sadece Nuzül sırasını bilsem yine yeterli olur. Ben düzenlerim.

Saygılar...

Tutturdun bir nuzül sırası. (http://www.enfal.de/sureler.htm) Dökte, bakalım şu eteğinde ki taşlara artık chepny. Konuyu nereye getirmek istiyorsun meraktayım doğrusu. Olduğu şekliyle hatmettim olmadı diyorsun, bakalım nüzul sırasına göre okuyunca ne olacak?

chepny
04-19-2007, 02:47 AM
Tutturdun bir nuzül sırası. (http://www.enfal.de/sureler.htm) Dökte, bakalım şu eteğinde ki taşlara artık chepny. Konuyu nereye getirmek istiyorsun meraktayım doğrusu. Olduğu şekliyle hatmettim olmadı diyorsun, bakalım nüzul sırasına göre okuyunca ne olacak?

Aslında benim en çok merak ettiğim konu Hud suresinin ilk ayetlerinin gerçek sırası. Eteğimde taş felan yok. Daha önce dediğim gibi ben Kur'anın kutsal olmadığını, çok basit olduğunu ve Hz. Muhammed'in sözleri olduğunu düşünüyorum. Ama nüzul sırasına göre ilk ve son ayetleri biliyorum sadece. "Oku" diye başılıyor ve "Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım." diye bitiyor. Bu şekliyle daha anlamlı ve insanı biraz düşündürüyor.

Saygılar...

uki
04-19-2007, 03:30 AM
Arkadasım bu foruma yoneticiler DİN diye bir baslık actı. Bu konuda sorunun varsa yoneticilerle konus. Sizin buraya gelme nedeniniz buranın acılma cebebi ve islevi ile paralellik gostermek zorunda degil.

1. bunun dinle alakasi yok, dinsizlik ve kitapsizlikla alakasi var.
2. din bolumu turkistan forumunun alt bolumu olarak acilmis ki, once turkistanla alakali olacak sonra onun diniyle...

uki
04-19-2007, 03:35 AM

islamda reform degil muslumanlar oze donmesi lazim, hakiki musluman olmasi lazim...

uki
04-19-2007, 03:36 AM

bin ladene nefret beslemeyen(sempati duyan demiyorum) kac tane akli selim musluman gostere bilirsin

uki
04-19-2007, 03:38 AM
ya mete kardes, %98 musluman olan turkiyede yasayon, etrafinda kac tane bu zihniyette adam gordun...

HYML
04-19-2007, 03:48 AM
Daha önce dediğim gibi ben Kur'anın kutsal olmadığını, çok basit olduğunu ve Hz. Muhammed'in sözleri olduğunu düşünüyorum.

Yalnız Değilsin!

Hz. İbrahim'e, Hz. Musa'ya, Hz. İsa'ya ve son olarak Hz. Muhammed(sav)'e inanmayanlarla, yani o peygamberleri inkar edenlerle aynı psikolojide adım attığının farkındasındır inşallah.

Sen, Kur'an-ı Kerim'e basit! diyebilecek kadar alçalabiliyorsan, ki bu senin seviye problemindir, sana "Cin Ali"yi öneririm...

saygilarbizden.com (http://www.zevk.com/zevk/cinali/berber1.html)

Demir Kağan
04-19-2007, 03:55 AM
Konu "Malatya'da bir yayınevine saldırı" iken birden bire "İslam insanları öldürmeyi mi emrediyor?"a kaydığı için bu konuyla ilgili başlıkları din bölümünde aynı isimle topladım.

Saygılarımla.

uki
04-19-2007, 04:00 AM

sen bir de, hacli seferleri dusun ve su anda dunya yonetimi elerinde olan musevileri dusun,( o din mensuplari beni bagislasin, bu ameller de din ismi altinda yapilan kallesliklerdir)

ilk savas kanunlarini getiren Hz. Muhammeddir (sallallahu aleyhi vesellem), onun icin onun takipcileri bir beldeyi fethettikleri zaman

agaci kesmiyorlardi, sivili oldurmuyorlardi, tarlada calisana dokunmuyorlardi, elinde silahi olmayana dokunmuyorlardi, bunlar hepsi Efendimizin(sallalahu aleyhi veselle) getirdigi savas kanunlaridir

isevilikte ve musevilikte savas kanunlari olmadigi icin bir beldeyi aldiklari zaman orda canli bir sey kalmiyordu...

BM nin savas kanunlari var, canilikmi bu savasi yasaklasinlar o zaman...

Efendimizin(sallalahu aleyhi vesellemin) getirdigi kanunu o hiristiyan avrupa 1400 sene sonra kesfetti o da Efendimizinki(sallallahu aleyhi vesellem) kadar insani degil...

Hatta o musevileri Hiristiyan avrupa elinden kurtaran osmanli degilmiydi...

sen bir hiristiyanlik adina uldurulen insan sayisini saymaya calis bakim.

Hiristiyanlik kilic zoruyla yayilmadi derken afrikayi latin amerikayi, uzak dogunu ta filipinlere kadarki somurge olaylarini katmiyon her halde,

ps: kusura bakmayin niyetim isevileri veya musevileri kotulemek degil, bir musluman hicbir zaman baska din mensubuna diliyle dahi zarar vermez...
orneklerim din adi altinda yapilanlari dine mal etmek yanlis oldugunu anlatmak icindi...

Musluman odur ki, elinden ve dilinden herkes emniyette olan...(Hadisi Serif)

yavuz
04-19-2007, 09:14 AM
Ben art niyetliyim.

Bir Müslüman, bir Müslüman'a -dinimizde bir insan öldürmek bütün insanlığı öldürmek olduğu halde- katletmeyi, öldürmeyi yakıştırıyorsa, "bunu bir Türk, bir Trabzonlu, bir Müslüman yaptı" diyorsa art niyetli olduğu şüphe götürmez zaten.

"Bunu bir insan yaptı, neye bağladıysa bağladı ama münferitti" demek en doğrusudur...

Gerisini söylenen ya haindir, ya ... "Ötüken yolu da yokuştur" ayrıca :lool:

yavuz
04-19-2007, 09:19 AM
Nasıl ki; METE'nin bu başlıktaki yazılarından Aleviler hakkında bir sonuç çıkaramayız, aynı şekilde birkaç kendini-bilmezin yaptıklarından da İslamiyet'i suçlamak olmaz!..

gurkan
04-19-2007, 10:54 AM
Mesela Mgas kardeş diyorki;

...

Şimdi Bu cihetle Bu soruyu sorarken amacın üzüm yemek. Asla değil. Bağcığı dövmek. Tespitimi yaptıktan sonra konuya girelim.İslam Allah'tan Olan Hak bir dindir. Burada bilmen yahut anlaman gereken bu dünya da var oluş amacındır. Bu dünya sana kalıcı mekan değildir. İyi ile de Kötü ile de imtihan halindesin. Eğer sen Bu düzeni yaratan koruyup kollayan yöneten hakim olan can alan can bağışlayan Her şeye kadir yaratıcının emir ve yasaklarına uymazsan imtihanın başarısız olacak. Bizlerin nefsi an be an elinde Olan Allah'a inkar ; Bir insan için bundan daha büyük vehamet rüsvaylık söz konusu olamaz. Ebedi güzergahını kaybetmiş bir vehamet bu. Allah sana rehber olarak ölçü olarak nizam olarak rahmetinden helak olmayalım diye Hak ile adil ölçü getirmiş. Bütün nimetleri istifadene sunan Allah kendisinin çizdiği sınırlara uyan ile uymayanı elbette bir tutmayacaktır. Eksik bilgi sahibi olan insan ; Bu bilgisi ile inkara saparsa helak olacaktır. Unutma sen eksik bilirsin. Allah ise Tam bilgi sahibidir. Ve Seni sınav etmektedir.
İslam da Din seçiminde zorlama yoktur. tamam. İslamı seçen bir insan Allah'ın Rızasını ve onun ödülünü kazanabilmek için çizdiği yolda rehber olarak sunduğu emir ve yasaklara uymakla emrolunmuştur. Bununla mükelleftir. Bunlar müslüman için zorunludur. Bir müslüman olarakta ben iyiyi emretmek kötülükten alıkoymak ile tebliğle emrolundum. İslamıyete geçtikten sonra dinde Allahın emir ve yasaklarına uymakla mükellefsin. Emir ve yasaklarını yapmak inkar ederim. Bazısını kabul eder bazısını reddederim hakkına sahip değilsin. Allah tam bilgi sahibidir. Senin bilgini de o yaratmıştır. Sen bilmezsin O bilir.Sen Mürted misin ? Buna bir cevab ver. İslamı kabul etmeyenleri islamda öldürmek yasaktır. Ta ki seninle dinde savaşmasınlar. İslam yeryüzünde birlik olmamızı kardeş olmamızı emreder. Fitneyi ve kötülüğü aşırılığı yasaklar. Gizli münafıklarla yahut dinden dönmüş mü dönmemiş mi bunun peşine düşmez. Sonuçta İman'dan üstün hiç bir nitelik yoktur. İman'ın da üstün olanı takva derecesi iyi olandır. İman yoksa zaten herşeyini kaybettin. Ne olur Bu geçiçi ömür de sefaletle yaşasan zenginlikle yaşasan. Lakin burada iş fitneye dökülüp kardeş kavgası yahut kardeşi birbirine düşman etme gibi fiileri islam kaynağından yasaklar. İslam senin anladığın değildir. Kardeşim İslam Savaş hali istisna kimseyi belli bir grubun isteği dahilinde yahut kişilerin cezasını vermesi ölçüsünde bir yöntemle öldürün demez. İslam Hukukunda mahkemeye çıkarsın. Önce mürted olup olmadığın araştırılır. Sonra Dinden dönüp inkarcı olup olmadığın. Korkma orada tövbe eder müslüman olursun. Bugun İslam Hukuku uygulnamamadığı için Bunun hesabı ahirette görülecektir. Bu iş cehalette olduğu gibi değildir. Hele Müslüman olmayan Hristiyanları öldüremezsin. Hele Savaşta dahi coçuk ; kadın ; yaşlı ; sivilllerin öldürülmesi islam da yasaktır. Yine savaşta olsan dahi karşındaki ölümden kurtulmak için kelime-i şahadet getirse öldüremezsin. İslam Cana kıymayı. İntiharı yasaklar. Canlı bomba olamazsın.
Masumiyeti sende aramak lazım; İnkarcı sensin.

Şunu unutma "İnsandan İslam'dan başka hiçbir din kabul olunmayacaktır."

Şimdi amacın Bağcığı dövmek mi ? Üzüm yemek mi ?

gurkan
04-19-2007, 11:04 AM
:D

.
Şu anda Kur'an benim için kutsallıktan çok uzak bir kitap ve çok basit. Bu kitap yüce yaradanın sözüdür demeye dilim varmıyor ve içime sinmiyor...

İnkar dasın ? Senin Okuduğun öncelikle mealdir. Sonra Bunu eksik bilginle inkar ediyorsun. İnkarcıların dili uzundur. Her yere varıyor. Nefsine sinmiyor. Nefsinin istediklerine sınır çiziyor. İlk önce iman sonra bu sınırlar ebediyetini kurtaracak. Yahut Helak olacaksın. Tüm kainattaki canlılardan farklı olarak sana bu akıl nedensiz verilmedi. İmtihanın karşılığını hak olarak Cennet yahut Cehennem olarak göreceksin. Şimdi sen körsün görmüyorsun diye Güneş yerinde yok değildir. Güneşin varlığı yok değildir. Senin iman gözün görmüyorsa. Bu kusuru gözünde ara. Unutmaki imtihan dasın. Bu körlük amellerinin karşılığıdır. Sen samimi olur görmek istersen Allah'ın rahmeti ile iman gözün açılabilir.

METE
04-19-2007, 11:28 AM
Sizin gozeriniz ne zaman acilacak acaba ? Ne malum o kitabin ALLAH tarafindan yollandigi? Kanit gosterin bizde musluman olalim .ALLAH size akil vermis dogruyu yanlisi ayirt edin diye siz koru korune biat ediyorsunuz bir ton celiski var kitapta ALLAH tarafindan gonderilen kitapta celiski olmaz cevapsiz sorular olmaz .
Baban musluman olmasa muslumanm? olacaktin ?Sanki secip butun kitaplari okuyup ona gore musluman olmussunuza en iyisi dogrusu bu diyorsunuz butun dinler yalan kafayi calistirinda gercekleri gorun .
Chepny arastirmis ogrenmis celiskileri yazmis azarlayacagiza cevap verin kimse cevap veremedi daha Chepny'e .:D

yavuz
04-19-2007, 11:34 AM
Kanit gosterin bizde musluman olalim...

Düşündürücü... :rolleyes:

nurhak
04-19-2007, 11:57 AM
Sizin gozeriniz ne zaman acilacak acaba ? Ne malum o kitabin ALLAH tarafindan yollandigi? Kanit gosterin bizde musluman olalim .ALLAH size akil vermis dogruyu yanlisi ayirt edin diye siz koru korune biat ediyorsunuz bir ton celiski var kitapta ALLAH tarafindan gonderilen kitapta celiski olmaz cevapsiz sorular olmaz .
Baban musluman olmasa muslumanm? olacaktin ?Sanki secip butun kitaplari okuyup ona gore musluman olmussunuza en iyisi dogrusu bu diyorsunuz butun dinler yalan kafayi calistirinda gercekleri gorun .
Chepny arastirmis ogrenmis celiskileri yazmis azarlayacagiza cevap verin kimse cevap veremedi daha Chepny'e .:D

Sevgili Mete hiç kimsenin seni veya Chepny kardeşi birşeye inandırmaya mecburiyeti yok.Senin bir beynin var dolayısıyla aklın,mantığın var kardeşim,ister müslümanlığa inanır,ister inanmazsın,ister Kuran'a inanır,ister inanmazsın,bu senin bileceğin bir iş,bizler maneviyata inanıyor elimizden geldiğince üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz ve bundanda bir rahatsızlık duymuyoruz.Ama ya bunlar gerçekse Mete kardeşim....saygılarımla

chepny
04-19-2007, 12:00 PM
Sen, Kur'an-ı Kerim'e basit! diyebilecek kadar alçalabiliyorsan, ki bu senin seviye problemindir, sana "Cin Ali"yi öneririm...

Elimizde Kur'an varken Cin Ali'ye gerek var mı HYML abiciğim.

İslam insanları öldürmeyi mi emrediyor? Tabiki evet. Ayrıca islamda din ve vicdan hürriyetinin olup olmadığını da biraz düşünmek gerek...

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/weboku.asp?id=375&yid=4&sayfa=16

Ayrıca;
Resul-i ekrem efendimiz, Hendek savaşından Medine-i münevvereye dönünce, hazret-i Aişe validemizin evine geldi. Silahlarını ve zırhını çıkardı. Mübarek vücudu tozlanmıştı. Yıkandı. O anda hazret-i Dıhye suretinde, üzerinde zırhı ve silahları olduğu halde bir süvari geldi.
Bu, Cebrail aleyhisselamdı. Peygamber efendimiz yanına vardığında; "Ey Allahü teâlânın Resulü! Cenab-ı Hak, Kureyza oğullarının üzerine hemen yürümeni sana emrediyor!" diyerek emri tebliğ etti.
Kainatın sultanı, hazret-i Bilal'i çağırtarak, Eshab-ı kirama duyurmak üzere şu emrini verdi: "Ey Eshabım! Kalkınız, atlarınıza, develerinize bininiz! İtaat edenler, ikindi namazını Kureyza oğullarının yurdunda kılsınlar!"
Habib-i ekrem efendimiz, hemen zırhını giyip kılıcını kuşandı. Miğferini mübarek başlarına geçirip, kalkanını sırtına, mızrağını eline aldı. Sonra atına bindi. Eshabının arasına varıp, hazret-i Ali'ye İslâm sancağını vererek, öncü kuvvet olarak Kureyza Yahudilerinin kalesine gönderdiler. Her zaman olduğu gibi Abdullah ibni Ümmi Mektum'u Medine'de vekil bıraktılar.
Şanlı Eshab, sevgili Peygamberimizi ortalarına alarak, Medine'den; "Allahü ekber! Allahü ekber!" tekbirleri arasında ayrıldılar. Yolda Ganmoğulları ile karşılaştılar. Silahlarını kuşanmış olarak, Resulullah efendimizi bekliyorlardı.
Peygamber efendimiz onlara; "Size kimse rastladı mı?" buyurdu. Onlar da; "Ya Resulallah! Bize Dıhley-i Kelbi rastladı. Eğerli beyaz bir katır üzerine binmişti. O katırın üzerinde atlastan bir kadife vardı" dediler.
Sevgili Peygamberimiz, onlara; "O Cebrail'dir. Beni Kureyza'ya gönderildi. Onların kalelerini sarssın ve kalblerine korku atsın diye..." buyurdular.
Kureyza Yahudilerinin kalesine varıncaya kadar, İslâm ordusunun sayısı üç bini bulmuştu.
Hazret-i Ali, İslâm sancağını Kureyza Yahudilerinin kalesi önüne dikti. Bunu gören Yahudiler, Peygamber efendimiz aleyhinde sözler sarfettiler. Hazret-i Ali gidip durumu efendimize anlattı.
Resul-i ekrem üç bin asker ile orayı teşrif ettikten sonra, merhametlerinden onları İslâm'a davet ettiler. Yahudiler, bu güzel teklifi kabul etmediler.
Sevgili Peygamberimizin; "Öyle ise, Allahü teâlâ ve Resulünün emrine boyun eğerek kaleden inip teslim olunuz" emr-i şerifini de reddettiler.
Bunun üzerine Alemlerin efendisi, okçuların üstadı Sa'd ve diğer okçular, sadaklarındaki okları, tekbir sadaları arasında Yahudi kalesine atmaya başladılar. Onlar da ok ve taş atışlarıyla cevap vererek, çarpışmayı başlattılar.
Müslümanların zayıf durumlarında, arkadan vuran ve hasedlerinden Muhammed aleyhisselamın peygamberliğini kabul etmeyen bu Yahudi güruhunun kale kapısını açıp da meydana çıkacak cesaretleri yoktu.
Harp, muhasara halinde devam ediyordu. İslâm askeri arasında bulunan münafıklar da kaleye gizlice haber göndererek; "Sakın teslim olmayınız! Medine'den gitmenizi isterlerse bile kabul etmeyiniz! Eğer çarpışmaya devam edecek olursanız, biz size bütün gücümüzle yardım eder, hiçbir şeyimizi sizden esirgemeyiz. Şayet sizi Medine'den çıkarırlarsa, biz de sizinle beraber çıkıp gideriz!.." diyorlardı.
Bu haber ile münafıkların yardımını bekleyen Yahudiler, müdafaya yeni bir azim ve ümidle devam ettiler. Muhasara uzadı, bir aya yaklaştığı halde münafıklardan yardım gelmedi. Kalblerine korku düşüp, antlaşmaya razı oldular. http://www.sohbeticanan.com/ph/05_15/15.asp

Ancak sitede anlaşmanın nasıl olduğunu açıklamamışlar. Kureyza kabilesi Sad Bin Muaz'ın hüküm vermesi şartıyla teslim oldu. Sad Bin Muaz ise Kureyza kabilesinin teslim olmasından sonra verdiği hüküm aynen söyle " Eli silah tutan tüm erkekler öldürülsün! Kadınlar ve çocuklar da mallarıyla beraber esir alınsın!" Hz. Muhammed ise bu hükme karşılık şöyle der; " Sen Allah'u Teala'nın yedi kat semadan verdiği hükme uygun hüküm verdin."

Enfal-67 - Hiçbir peygamberin, yeryüzünde ağır basmadıkça (kesin zafere ulaşıp üstün gelmedikçe) esirleri olması layık değildir. Siz dünya malını istersiniz, oysa Allah ahireti kazanmanızı murad eder. Allah azizdir, hakimdir.

Safiye olayına hiç girmiyorum...

HYML abicim; Bunlar içime sinmiyor diye alçalıyorsam "Yaşasın alçaklık" diyorum. Siz bunları içininize sindirmeye ve yücelmeye devam edin...
Şu anda benim gözümde Adnan Oktar ile Hz. Muhammed arasında hiçbir fark yok...

Gurkan kardeş; Bu mesajda da niyetim bağcıyı dövmekti :D

Şu soruya çok takılmıştım. Acaba peygambere ihtiyaç var mı? Bu soruya net bir cevap bulamadım ancak Gök-Tanrı dininde hiçbir peygamberden bahsedilmez. Hiçbir kitap falan yoktur ortada ama adamlar tek bir Tanrıya inanırlar. Ve meşhur filozof Emmanuel Kant farklı bir bakış açısıyla Tanrının varlığına çok güzel değinir.

gurkan
04-19-2007, 12:06 PM

Maluma iman etmezsen malum ya senin için acı olacak. Sınav işte burada . İmtihan . Kanıt Tüm yaratılmış alemler(dünya kainat canlı cansız ne varsa). Rehber kuran. Gayri sen bilin. iman et etme. Allah'ın kitabına iftira atmayı bırak. Niceleri vardı senin gibi geldi gitti. Yani sen bu dünyalık aklın ve dünyalık heveslerine doğru diyorsun. Eksik bilgi sahibi idrarını tutmak aciz varlık olan insan had bilmez. Kazık mı dikeceksin. Senin de benim hesabın görülecek.Nefisne uymuyor değil mi. Mantığına uymuyor. O sınırlara itaat etmek. Sende inkar et. Son nefeste göreceğiz o aciz aklını. Eğer o zaman iman edenlerden değilsen yandı gülüm keten helva.

Kimseyle kutsalımı tartışmam. Sen kimsin kutsalımı tartışacaksın. Bu Kutsal tartışılmak için immedi. İman eder yahut inkar edersin. seçip hakkında verilmiş sana Allah tarafından. İmtihan bu. Bu sınavda iman etmeyip inkar etmekte var. Herkes yolunu seçiyor. Benim elimde değil ki iman edesin. Ben ağzımla kuş tutsam anlatsam anlatasam Allah dilemedikçe iman etmezsin. Sonra Allah dileseydi zatini da sana gösterirdi. Ama sınav işte sıfatlarıyla Kitabı ile yarattıkları ile ve sana verdiği akıl ile bu sınavı geçmeni istiyor.

Gayri sen bilin. Hadi bana müsade.

yavuz
04-19-2007, 12:09 PM
Sevgili Mete hiç kimsenin seni veya Chepny kardeşi birşeye inandırmaya mecburiyeti yok.Senin bir beynin var dolayısıyla aklın,mantığın var kardeşim,ister müslümanlığa inanır,ister inanmazsın,ister Kuran'a inanır,ister inanmazsın,bu senin bileceğin bir iş,bizler maneviyata inanıyor elimizden geldiğince üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz ve bundanda bir rahatsızlık duymuyoruz.Ama ya bunlar gerçekse Mete kardeşim....saygılarımla

"Alevilik İslamiyet'in İçinde Değildir" başlığında ne demeye köpürüvermiş zat-ı alileri onu da sormak lazım!

chepny
04-19-2007, 12:17 PM
TANRI VAR MI?
Bir üniversite profesörü öğrencilerine
su soruyu sorar;
- 'Var olan her şeyi Tanrımı yarattı?'
Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.
- 'Evet her şeyi Tanrı yarattı!'

Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine
'evet efendim' diye yanıtlar.

Profesör devam eder;
-'Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan
var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış
olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız
'Kesinleştirme' prensibine göre de Tanrı şeytandır.

Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır
ve yerine oturur. Profesör ise öğrencilerine
bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir
efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur.

Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve;
-Bir soru sorabilir miyim profesör? der. Profesörde
sorabileceğini söyler.

Öğrenci ayağa kalkar ve 'Soğuk var mıdır? diye
sorar.

Profesör; Nasıl bir soru bu böyle, tabi ki
vardır ' diye yanıtlar. 'Sen hiç soğuktan
üşümedin mi?'

Öğrenci ; -'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk
yoktur. Yaşamda/realitede biz soğuğu sıcaklığın
yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler
o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa
onu deneyimler. Örneğin, Absolute 0 (-460 derece F)
sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı seviyedir).
Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri
bozulur ve değişir. Soğuk yoktur, o yalnızca
sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif
etmek için yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder,

- Profesör, karanlık var mıdır?

Profesör ;
- 'Tabi ki vardır'.

Öğrenci yanıtlar,
- 'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim. Çünkü, Karanlıkta
yoktur. Yaşamda/realitede karanlık ışığın yokluğudur.
Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız.
Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz
şığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları
üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz.
Bir basit ışık işini karanlık bir mekanı aydınlatarak
karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar.
Siz belli bir mekanın/uzayın ne kadar karanlık
olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını
ölçersiniz! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık
tarafından, ışığın olmadığı yer/mekan için kullanılan
bir kelimedir.

Son olarak öğrenci profesöre gene sorar;
- 'Efendim şeytan var mıdır?

Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar;
-'Tabi ki, açıkladığım gibi, biz onu her gün ,her yerde
onu görürüz. Şeytan/kötülük bir kişinin
başka bir kişiye her gün sergilediği insaniyetsizliğinin
bir örneğidir.O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda,
şiddette yer alır. Bunların tümü şeytanın kendisinden
başka bir şey de değildir.' der.

Öğrenci devam eder;
- 'Şeytan yoktur efendim. Yani o kendi başına yoktur.
Şeytan basit olarak Tanrının yokluğudur.O aynen karanlık
ve soğuk ta olduğu gibi insanın tanrının yokluğunu tarif
etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Tanrı
şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın tanrısal
sevgiyi yüreğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin
bir sonucudur. O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen
soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.

Profesör yerine oturur. Genç öğrencinin
adı Albert eınsteın dır.

gurkan
04-19-2007, 12:17 PM
Gurkan kardeş; Bu mesajda da niyetim bağcıyı dövmekti :D

Şu soruya çok takılmıştım. Acaba peygambere ihtiyaç var mı? Bu soruya net bir cevap bulamadım ancak Gök-Tanrı dininde hiçbir peygamberden bahsedilmez. Hiçbir kitap falan yoktur ortada ama adamlar tek bir Tanrıya inanırlar. Ve meşhur filozof Emmanuel Kant farklı bir bakış açısıyla Tanrının varlığına çok güzel değinir.

Valla acaba Dünyaya ihtiyaç var mıydı ? demi. Suya demi. Bunu bu yolda devam edersen. Öğreneceksin. Yani inakrında devam ettiğinde . Hesap günün de yani öğreneceksin. Yani imtahanı kaybettiğinde öğreneceksin. Şimdi İnkar hakkını kullan.

Bunun yanında senin herzelerine cevab bulma makamı da değiliz. En güzel cevabı iman etmezsen hesab gününde alacaksın. Hak olan cevabı alacaksın.

Güneş balçıkla sıvanmaz. Bilirsin.

Şimdi buyrun kendi aklınca İnkarcı adreslerden okuduklarını buraya taşımaya. Evet amacı bağcığı dövmek olanın . Ebedi hayatı hep pişmanlık olacak. İnanmıyorsun değil mi. Bu senin ölümünün hak olduğu gibi Hak.

O zaman dövünmek para etmez. Şimdi yol senin kervan senin.

İşte eksik aklın körlüğünde yürü.

nurhak
04-19-2007, 12:29 PM
TANRI VAR MI?
Bir üniversite profesörü öğrencilerine
su soruyu sorar;
- 'Var olan her şeyi Tanrımı yarattı?'
Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.
- 'Evet her şeyi Tanrı yarattı!'

Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine
'evet efendim' diye yanıtlar.

Profesör devam eder;
-'Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan
var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış
olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız
'Kesinleştirme' prensibine göre de Tanrı şeytandır.

Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır
ve yerine oturur. Profesör ise öğrencilerine
bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir
efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur.

Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve;
-Bir soru sorabilir miyim profesör? der. Profesörde
sorabileceğini söyler.

Öğrenci ayağa kalkar ve 'Soğuk var mıdır? diye
sorar.

Profesör; Nasıl bir soru bu böyle, tabi ki
vardır ' diye yanıtlar. 'Sen hiç soğuktan
üşümedin mi?'

Öğrenci ; -'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk
yoktur. Yaşamda/realitede biz soğuğu sıcaklığın
yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler
o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa
onu deneyimler. Örneğin, Absolute 0 (-460 derece F)
sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı seviyedir).
Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri
bozulur ve değişir. Soğuk yoktur, o yalnızca
sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif
etmek için yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder,

- Profesör, karanlık var mıdır?

Profesör ;
- 'Tabi ki vardır'.

Öğrenci yanıtlar,
- 'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim. Çünkü, Karanlıkta
yoktur. Yaşamda/realitede karanlık ışığın yokluğudur.
Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız.
Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz
şığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları
üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz.
Bir basit ışık işini karanlık bir mekanı aydınlatarak
karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar.
Siz belli bir mekanın/uzayın ne kadar karanlık
olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını
ölçersiniz! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık
tarafından, ışığın olmadığı yer/mekan için kullanılan
bir kelimedir.

Son olarak öğrenci profesöre gene sorar;
- 'Efendim şeytan var mıdır?

Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar;
-'Tabi ki, açıkladığım gibi, biz onu her gün ,her yerde
onu görürüz. Şeytan/kötülük bir kişinin
başka bir kişiye her gün sergilediği insaniyetsizliğinin
bir örneğidir.O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda,
şiddette yer alır. Bunların tümü şeytanın kendisinden
başka bir şey de değildir.' der.

Öğrenci devam eder;
- 'Şeytan yoktur efendim. Yani o kendi başına yoktur.
Şeytan basit olarak Tanrının yokluğudur.O aynen karanlık
ve soğuk ta olduğu gibi insanın tanrının yokluğunu tarif
etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Tanrı
şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın tanrısal
sevgiyi yüreğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin
bir sonucudur. O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen
soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.

Profesör yerine oturur. Genç öğrencinin
adı Albert eınsteın dır.

Sevgili chepny kardeşim,senin rahatsız olduğun konu benim doğru dediğim inanç (Allah'a,Kuran'a,Peygambere inanmak) ise,benim doğrum senin doğru dediğin şeyi veya seni niçin rahatsız ediyor anlamış değilim,bizler inanıyoruz ve bundan rahatsız değiliz,bundan sen niye rahatsız oluyorsun,üstelik inanmadığın halde bunlar yok diye cırpınıp duruyorsun be kardeşim yoksa senin için ne güzel işte...Düşünmesi gereken bizler değilmiyiz,boşver bırak bizim için düşünmeyi sevgili kardeşim,sana bir dost tavsiyesi sen kendini düşün,eğlenmeye yaşamay bak,bu dünyanın,hayatın manasını başkaları düşünsün.Ama ya bunlar gerçekse..Hani Hz Muhammet'le inanmadığın o ahiret günü dediğimiz günde aniden karşılaşıverirsen diyorum..;)..saygılarımla

Gokboru
04-19-2007, 01:04 PM
Inanmak var olmaktir. Var edene inanmadan varligin hicbir anlami kalmaz. Inanmamak sanatin varligini kabul edip sanatcinin varligini inkar etmektir kisaca...

Tabi herkesin dini kendine, kimse kimseyi inancindan dolayi yargilayamaz. O yargiyi yapacak yetkiye Tanri'dan baskasi sahip degildir. Bu yuzden bu tip basliklar altinda herkes kendi adina konussun, Islam'a inaniyorsaniz Islam hakkinda konusun inanmiyorsaniz kendi inanciniz hakkinda, baskasinin inanci hakkinda konusunca is cok farkli yerlere gidebiliyor...

METE
04-19-2007, 01:15 PM
Inanmak var olmaktir. Var edene inanmadan varligin hicbir anlami kalmaz. Inanmamak sanatin varligini kabul edip sanatcinin varligini inkar etmektir kisaca...

Tabi herkesin dini kendine, kimse kimseyi inancindan dolayi yargilayamaz. O yargiyi yapacak yetkiye Tanri'dan baskasi sahip degildir. Bu yuzden bu tip basliklar altinda herkes kendi adina konussun, Islam'a inaniyorsaniz Islam hakkinda konusun inanmiyorsaniz kendi inanciniz hakkinda, baskasinin inanci hakkinda konusunca is cok farkli yerlere gidebiliyor...

Muslumanlar ulkeyi kendi dinlerine gore yasamak icin degistirmeye calisip adam kesip yargitay basip bombalamalar yapip benim haklarima saldirirsa bende onlarin dogrulugunu tartisirim .

Gokboru
04-19-2007, 01:17 PM
Muslumanlar ulkeyi kendi dinlerine gore yasamak icin degistirmeye calisip adam kesip yargitay basip bombalamalar yapip benim haklarima saldirirsa bende onlarin dogrulugunu tartisirim .Peki suc Islam'in mi yoksa o suclari isleyenlerin mi?

BOZ-OK
04-20-2007, 06:43 AM
Sizin gozeriniz ne zaman acilacak acaba ? Ne malum o kitabin ALLAH tarafindan yollandigi? Kanit gosterin bizde musluman olalim .

Ayet aciktir Mete...

Varlığımızın delillerini, (kainattaki uçsuz bucaksız) ufuklarda ve kendi nefislerinde onlara göstereceğiz ki, o Kur'an'ın gerçek olduğu onlara iyice belli olsun. Rabbinin, her şeye şâhit olması yetmez mi?

İyi bilin ki, onlar Rablerine kavuşma konusunda şüphe içindedirler. İyi bilin ki, O, her şeyi kuşatandır.
(Fussilet Suresi, 53-54)

Ve yukaridaki ayete uygun olarak baska bir konu basliginda bir kac ornek vermistim diye hatirliyorum... Kenarlarinda dolasip cocuk gibi tepinecegine o ayetler uzerinde dusun ve nasil izah edeceksen et...Bize degil, once kendine.... ;)

Kur'anin Tanri sozu olup olmadigi konusunda ise, acik bir meydan okuma vardir Kur'anda,

Eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku içindeyseniz, hadi onun benzerinden bir sure getirin! Allah dışındaki destekçilerinizi/tanıklarınızı da çağırın. Eğer doğru sözlü kişilerseniz...

Eğer yapamazsanız -ki asla yapamayacaksınız- korkun o ateşten ki yakıtı insanlarla taşlardır. Küfre sapanlar için hazırlanmıştır o.
(Bakara Suresi, 23-24)

Bu gune kadar bu meydan okumaya yanit veren ve deneyen cok oldu Mete.... Onlar ve senin dusuncende olanlar icin cok kotu ki, simdiye kadar her kalkisan aciz kaldi ve hala bu meydan okuma dimdik ayakta duruyor... Bu, Kur'ani "cok basit" bulan cok bilmislere guzel bir yanittir sanirim...

Ote yandan Kur'anda soyle soyleniyor,

Şu bir gerçek ki, o küfre batmış olanları sen uyarsan da uyarmasan da onlar için aynıdır; iman etmezler.
(Bakara Suresi, 6)

Sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Onlar artık dönmezler.
(Bakara Suresi, 18)

Biz ise Metecigim, "Gayba inandik"... Yani Metecigim, "Senin dinin sana, bizim dinimiz bize"... :-)

ALLAH size akil vermis dogruyu yanlisi ayirt edin diye siz koru korune biat ediyorsunuz bir ton celiski var kitapta ALLAH tarafindan gonderilen kitapta celiski olmaz cevapsiz sorular olmaz .

Hangi celiskiler Mete? Birkac ornek verirsen bildigim kadariyla yanitlamaya calisacagim soz...;)
Sanirim bu amacla, internette bir kac "Hristiyan fanatik" ve "Misyoner" sitesi dolasman gerekecek... Hepsine selam olsun...:lol:

Hayat hikayemi anlatacak degilim Mete, ama ben senin iddia ettiginin kisisel olarak tam tersi bir ornegim... Inkardan sonra iman daha lezzetli oluyor dogrusu...

Hangi sorusuna cevap verilmemis Mete? Acikta kalan bir tek sorusunu gostersene? Sirf acikta kalmasin diye, elindeki yanlis cevirilerin bile dogrusu gosterildi kendisine...:-)

Son olarak da, su meshur "Kur'an savasmayi emrediyor, bakin ne barbar bir din" teranesini yanitlayalim.. Kur'an ne diyor?

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.

Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

Eğer onlar vazgeçerlerse, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.
(Bakara Suresi, 190-193)

Kendilerine savaş açılan müslümanlara, zulme uğramaları sebebiyle cihad için izin verildi. Şüphe yok ki Allah'ın onlara yardım etmeğe gücü yeter.
(Hac Suresi, 39)

Allah'ın haram kıldığı canı, haklı bir sebep olmadıkça, öldürmeyin; kim haksız yere öldürülürse, velisine hakkını arama hususunda tam bir yetki vermişizdir. O da öldürmede aşırı gitmesin; çünkü o, yardıma eriştirilmiştir.
(Isra Suresi, 33)

Yukaridakiler Bati medeniyetinin daha 20. yuzyilda farkina vardigi ve maalesef hala uygulamakta aciz kaldigi savas kurallaridir Mete... Yukardaki ayetler, Kur'anin sizin dusundugunuz gibi savasi ogutleyen degil, tam tersine onu sinirlayan ve "savas kurallari" koyan bir kitaptir... Son olarak,

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
(Bakara Suresi, 256)

O gezinip durdugunuz ateist ve Hristiyan fanatik siteler nedense Kur'anin butununu goze almadan, ilgili ayetlerin hangi konuyla ilgili olduguna bile bakmadan, hatta bazen onceki ve sonraki ayetleri bile unutup, islerine gelen bazi ayetleri "cimbizla cekerler".... Bu bana "Papa New York'a iner inmez genelevin yerini sordu" fikrasini hatirlatir nedense....Bu tur kaynaklar maksatlidir Mete, acikca Islam dusmanidirlar, amaclari dogruyu aramak degildir ve bu ugurda her turlu uckagidi yapmaya hazirdirlar... Sizler de hedef kitle ve avsiniz maalesef...:rolleyes:

Tanri akil fikir versin... :-)

HYML
04-20-2007, 07:20 AM
Ne malum o kitabin ALLAH tarafindan yollandigi? Kanit gosterin bizde musluman olalim .

Mete çok acayip adamsın yaa. Ne yani, (haşa) "Allah'tan Muhammed'e" diye üzerine birde pul mu yapıştıracaktı Kur'an'ın?

Ama illa da ben kanıt istiyorum diyorsan, sana özel attığı imza için parmak uçlarına bakabilirsin. Ama bakarken gözlerini açmayı sakın unutma!

"Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz." (Kıyamet Suresi, 4)

Çok değil biraz çalıştır yeter:cool:

borcugin
04-20-2007, 08:32 AM
S.A.

Bu arkadaşlar Misyoner Hristiyan. Tapınakçı türünden. İnsanların kafasını karıştırıp, nifak sokarak meşhur Misyoner Basamaklarının ilk adımı olan Afyonlama işini yapıyorlar. Bu yazıların çoğu hristiyan.net de de var. Oraların adamları bunlar. Konuk olarak girin, bakın, okuyun ve bunlarla tartışmaya girmeyin derim.

Şimdi sakın ha zıplamayın. Benim inançlarımla alay ediyorken size hoşgörü gösteriliyor ise buna karşın bende sizi yargılayıp hükmü verebilmeliyim.

Yüreğiniz yetiyorsa o misyoner sitelerindeki Müslümanlık ile ilgili tartışma konularını abileriniz kilitlemesin, silmesin, en az bizim kadar demokrat ve hoşgörülü olun

biz size kim olduğunuzu anlatalım. Var mısınız?

Selametle.

METE
04-20-2007, 08:41 AM
Bizmi hristiyan net in adamlariyiz ?

Tabriz_Han
04-20-2007, 10:18 AM
Bu konular "misyonerlerin" en mesur hikayeleridir....

Misyonerlik asinda "dinle" pek alakasi yok, dini kulanirlar. Bakiniz Afrikaya, Misyonerler oraya gitmis, Afrikaliya sizin dininiz yanlis bak Hristiyan olursan adam olursunuz diye buyurdu, Afrikalin eline Incil verildi, okumaya basladi, bir uyandi ve sasirta, ya mende kitab kaldi ama toprak gitti...Misyonerler topraklarini calip basa gecti...

Peki nasil basardilar?

Afrikaliyi asaladilar, dinine hakaret etiler, bazi cahil olan Afrikalilari kendi dinlerini red etmeye calistirlar, kendi dinine inanan Afrikaliyi aptal olarak gostermeye calistilar. Zaman gecti, kolelik girdi, milyonlarca Afrikaliyi hem calistirdilar, hem oldurduler, hem topragini caldilar, hemde zorlan bir dine soktular. Sonra ne oldu? Hristiyan oldukdan sonra, aah imdi siz Hristiyanlarin babalarini dinleyeceksin, Avrupadan papazlar gidip sunu bunu yapicaksin dedi. Sizin kulturunuz Hristiyanliga haykiri, artik dilinizi degistireceksin, kulturunu degistireceksin, tarihi kitaplarini yakacaksin.

Bunlarin hepsini gerceklestirdikden sonra, somurgecilik kolaylasti...

Gordunuz gibi, Misyonerler icin din sadece bir arac, asil amaclari bizi kendi kulturumuze ve medeniyetimizden yozlastirmak, kendimizden utandirmak, dinimizi red etirmek, yabanci Bati Avrupali beyazlar gibi olmaya istemek...

Bu iletide bile misyonercilerin usaklarini acik acik gorebiliyorsun...Yok dinimiz kotu, Hristayanlara bak onlar hic boyle birsey yapmazlar, onlar ileri biz geri, onlar medeni biz medenisiz, onlar ustun biz alcak, bizim degismemiz lazim onlar gibi olmaliyiz reform yapmaliyiz kendimizden...

Peki

Irlandada niye Hristiyanlar asirlarca catisiyor...

Avrupada niye Katolik ve Protestanlar asirlaca savasiyor...

Niye Hristiyanlar bin senedir Yahudilere katliam etti ve 50 sene once 4-5 milyon Yahudidi sadece Yahudi oldugu icin soykirim etti...

Niye Hristiyanlar "Kongo'da" 10 milyon Afrikaliyi kole gibi calistirdikdan sonra oldurdu...

Niye Papaz Afrika milletlere kole etmek emiri verdi, niye Tanri Afrikalilari kole olup beyaz adam icin calismaya yaratildigini asirlarca ogreti? niye on milyonlarca Afrikaliyi oldurup, kole yapip, zenginlestiler?

Niye Latin Amerikayi zorlan Hristiyanlastirdilar?

Niye 5 milyon kadini Cadi deyip yakdilar?

Niye Amerika'da, 5 milyon KKK uyesi var? beyaz carsaf giyen, zenciler beyaz olmayan ve hristiyan olmayanlari asan, tamamem irkci ve dinci olan bir orgut var...

Anlat bakalim...

Biz Turkuz, Turklugumuzden vaz gecmeyiz, Batilasmaya HAYIR demeliyiz, misyonerlerin hepsini bitirmek lazimdir, dinimizin onemini anlamaliyiz, din elden gittikce sosyal felaketler cogalir!

chepny
04-20-2007, 11:38 AM
S.A.

Bu arkadaşlar Misyoner Hristiyan. Tapınakçı türünden. İnsanların kafasını karıştırıp, nifak sokarak meşhur Misyoner Basamaklarının ilk adımı olan Afyonlama işini yapıyorlar. Bu yazıların çoğu hristiyan.net de de var. Oraların adamları bunlar. Konuk olarak girin, bakın, okuyun ve bunlarla tartışmaya girmeyin derim.

Şimdi sakın ha zıplamayın. Benim inançlarımla alay ediyorken size hoşgörü gösteriliyor ise buna karşın bende sizi yargılayıp hükmü verebilmeliyim.

Yüreğiniz yetiyorsa o misyoner sitelerindeki Müslümanlık ile ilgili tartışma konularını abileriniz kilitlemesin, silmesin, en az bizim kadar demokrat ve hoşgörülü olun

biz size kim olduğunuzu anlatalım. Var mısınız?

Selametle.

Valla ben de hıristiyan değilim. Hatta yakaladıkları rum çetecileri kiliseye doldurup yakmış insanların torunuyum. Türkiyedeki misyonerlik çalışmalarına da aşırı derecede uyuz olan biriyim. Ayrıca Kur'an, Tevrat ve İncile göre daha savunulabilir bir kitap. İnkarcı sitelere de hiç itimat etmem çünkü o siteler yalanlarla ve iftiralarla doludur. Mesela bir keresinde Hz. Zeynep ilgili bir hadis yazmışlar ve kaynak vermişler. Kaynağa baktığımda tamamen farklı bir hadisle karşılaştım, yuhhh dedim. Yine Kur'andaki hesap hatası demişler, miras ile ilgili ayetlerden yola çıkarak üç kağıtçılıkla hesabı 1'in üzerinde göstermişler. 1 miras nasıl olurda 1den daha büyük oranda paylaştırılır diye sormuşlar birde. Oturdum hesapladım 1'in altında bir rakam buldum. Yani hesap hatası yoktu.

Benim sorunum şu; Kur'an bana kutsallıktan uzak geliyor.
Ama en azından tevrattan ve incilden daha fazla savunulabilir bir kitap.

Allah'ın haram kıldığı canı, haklı bir sebep olmadıkça, öldürmeyin; kim haksız yere öldürülürse, velisine hakkını arama hususunda tam bir yetki vermişizdir. O da öldürmede aşırı gitmesin; çünkü o, yardıma eriştirilmiştir.
(Isra Suresi, 33)

BOZ-OK kardeş, Beni Kureyza kabilesi sence haklı yere mi öldürüldü?
Ve Kur'an mürtedi öldürmeyi meşrulaştırdı. Eğer Kur'anın mantığıyla hareket edersek müşrikler'in işkencelerine haksızdı diyemeyiz. Hatta müslümanları öldürselerdi bile haklılardı demek durumundayız...

Diğer ayetlere değinmiyorum. Mesela "Kafirleri nerde görürseniz öldürün" gibi kelimelerin geçtiği ayetlerin yazılmasına sebep olan olaylarda müslümanlar haklıydı.
Hangi sorusuna cevap verilmemis Mete? Acikta kalan bir tek sorusunu gostersene? Sirf acikta kalmasin diye, elindeki yanlis cevirilerin bile dogrusu gosterildi kendisine...:-)

Benim değil Elmalılı Hamdinin yanlış çevirisi. Ayrıca çevirinin yanlış olmadığını Arap dilinin esnekliğinden yararlanılark bir çok ayeti değişik anlamlara sokabileceğini arapça dersi vererek gösterdim sana.
Ve sorularımın cevabı ise belli;

Islam insanlari oldurmeyi mi emrediyor? Evet...
İslamda din ve vicdan hürriyeti var mı? Hayır yok...
Kur'an ne kadar kutsal? Benim için kutsal değil, Hz. Muhammedin sözleri gibi görünüyor ama isteyen istediği gibi görsün ve inansın.

Saygıdeğer METE kardeşim; Bence Tanrı vardır ve Tanrı islamın veya başka bir dinin tekelinde değildir...

Salı gününe kadar net'e giremeyebilirim. Salıdan sonra burdayım.

Saygılar...

gurkan
04-20-2007, 12:31 PM
Saygıdeğer METE kardeşim; Bence Tanrı vardır ve Tanrı islamın veya başka bir dinin tekelinde değildir...

Salı gününe kadar net'e giremeyebilirim. Salıdan sonra burdayım.

Saygılar...

Allah (c.c) Buyurdu ki ;

Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.

ALİ İMRAN 85

Git Misyoner Sitelerinde biraz daha gezin.

Daldır kepçeyi ne tutarsan gel Burada karıştır.

Sevilmiyorsunuz. Ancak misyonerlerin elinde maşa olursunuz.

Gayrisine karnımız tok. Böyle gelecekseniz Hiç gelmeyin.

Burada Kutsalımıza Hakaret için bulunmuyoruz.

Kutsalımıza Hakarete de izin vermeyiz.

yavuz
04-20-2007, 12:52 PM
Hepimiz METE'yiz. :lol:

METE
04-20-2007, 01:14 PM
HEPIMIZ KATILIZ :lol:

BOZ-OK
04-20-2007, 03:47 PM
BOZ-OK kardeş, Beni Kureyza kabilesi sence haklı yere mi öldürüldü?
Ve Kur'an mürtedi öldürmeyi meşrulaştırdı. Eğer Kur'anın mantığıyla hareket edersek müşrikler'in işkencelerine haksızdı diyemeyiz. Hatta müslümanları öldürselerdi bile haklılardı demek durumundayız...

Beni Kureyza kabilesi olayi hakkinda ne biliyorsun Chepny? Once bana diyecegini acikca soyle, ben de sana cevabini vereyim... Bu konunun nereye gelecegini iyi biliyorum cunku... Hele gorelim bakalim "sen" ne diyormussun.... :lol:

Diğer ayetlere değinmiyorum. Mesela "Kafirleri nerde görürseniz öldürün" gibi kelimelerin geçtiği ayetlerin yazılmasına sebep olan olaylarda müslümanlar haklıydı.

Ya sana ayni sekilde Beni Kureyza kabilesi olayinda da hakli olduklarini gosterirsem? Bu olay da aslinda senin Muslumanlari hakli gordugun diger olaylardan farkli degildir ama "malum cevreler" in ozellikle Beni Kureyza kabilesini secmis olmasinin sebebi, bu kabilenin "Yahudi" olmasidir... Bilmem mesajimi aldin mi? :-)

Benim değil Elmalılı Hamdinin yanlış çevirisi. Ayrıca çevirinin yanlış olmadığını Arap dilinin esnekliğinden yararlanılark bir çok ayeti değişik anlamlara sokabileceğini arapça dersi vererek gösterdim sana.

Gel seninle bir konuda anlasalim Chepny, sen bana Arapca dersi veremezsin cunku sen bir kelime bile Arapca bilmiyorsun, ama ben bu dili iyi biliyorum...:lol:

Gelelim bana verdigin sozde derse.... Ayetin orijinali

Ves semae beneynaha bi eydiv ve inna le musiun

seklindedir ve sana daha once de soylemis oldugum gibi " ve inna le musiun" kisminin tam cevirisi "ve biziz genişleten"dir.... Bu ayeti eger genisleten anlaminda degil de senin dedigin gibi genis olan anlaminda kullanirsak ayetin cevirisi soyle olur,

Biz göğü ‘büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz biz genişiz.

Kusura bakma ama, boyle anlamsiz ve aptalca bir ceviri olamaz... Arapcayi bilen bir cocuk bile boyle bir hatayi yapmaz... Hele hele, "Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz" gibi bir ceviri hic yapmaz... Cunku o Arapca cumlede ne "cok" kelimesi, ne "kudret" kelimesi ve ne de " genislik sahibiyiz" anlamini cikaracak bir sahiplik kipi vardir... Acikcasi kardesim, buyuk ihtimalle bu ayetin isaret ettigi seyi anlayamayan meal yazari, senin de ifade ettigin gibi yanlis ceviri yapmistir...

Sanirim bu kadar "Arapca dersi" yeter...:cool:

Ve sorularımın cevabı ise belli;

Islam insanlari oldurmeyi mi emrediyor? Evet...
İslamda din ve vicdan hürriyeti var mı? Hayır yok...
Kur'an ne kadar kutsal? Benim için kutsal değil, Hz. Muhammedin sözleri gibi görünüyor ama isteyen istediği gibi görsün ve inansın.

Madem sorularinin cevabinin belli oldugunu dusunuyorsun, niye o zaman buraya gelip piskin piskin bu sorulari soruyorsun? Bekledigin nedir? Alemi sersem, milleti cahil mi sandin? Meydan bos mu kalacakti sanmistin?

Bana gore de sordugun sorularin yanitlari bellidir,

Islam insanlari oldurmeyi mi emrediyor? HAYIR...
İslamda din ve vicdan hürriyeti var mı? EVET VAR...
Kur'an ne kadar kutsal? COK KUTSAL, cunku sen ve senin gibi dusunenler, onun 1400 yillik acik meydan okumasina karsi tamamen aciz kalmaniza ragmen hala daha, bu cagriyi duymazliktan gelip abuk sabuk yorumlar yapiyorsunuz.... Ustelik "Bir kelime bile Arapca bilmeden"... Iste kanima dokunan da budur...

borcugin
04-20-2007, 05:30 PM
S.A.

Son zamanda yaptığım Gagauzya seyahatinde ve daha önceleri yaptığım Batı Trakya ziyaretlerimde şunu anladım ki, bizim ülkemizde İslâm karşıtı söylemler içinde bulunan, asıl olarak bilerek ya da bilmeyerek Hristiyan misyoneri olan insanlar için, yöntemleri, amaçları, kullandıkları argümanlar için oldukça tarihi, bilimsel, belgesel bilgiler verdiler. Kimler mi? Doğuştan, samimi Hristiyan olanlar.

Aytunç ALTINDAL bey ve Sevgi ERENOL hanımın söyledikleri, yazdıkları ve ölürcesine çaba gösterdikleri bu misyonerlik tehlikesi ile ilgili olarak ortaya koydukları tüm öngörüleri, bilgileri ve belgeleri gerçekten çok doğru. Allah onlardan razı olsun derim.

Şimdi Türk asıllı Yunan ve Türk Gagauz Ortodokslarına nasıl bakıyor Hristiyan dünyası. Nefretle. Şiddetle. Özellikle Türkiye Türk asıllı Ortodoksların adını duyduklarında şeytan görmüşçesine irkiliyorlar. Neden?

En az 500 kişiye samimi olarak sordum. Osmanlı size İslâm konusunda baskı yaptı mı? Atalarınızdan böyle bir şey duydunuz mu? Küçükte olsa bu tür bir olayı abartanları gördünüz mü? Yanıtlar "Rab bilir asla böyle bir şey olmamış ve olmadı. Bunu abartanlar Katolik, Protestan ve Helen Ortodokslarıdır. Ama onlarda bilirlerki yalan ve iftira içindedirler. Birde sizin cahil Müslümanlar var. Hristiyan olmak isterler. Tek amaçları İslâm'a karşı duruşlarını ortaya koymak. Asıl olarak bunları samimi Papazlar vaftiz etmiyorlar. Çünkü biliyorlar ki, İslâmdaki doğmalardan (!) daha çoktur Hristiyanlıktaki doğmalar. Yarın bir gün bu adamlar vaftiz oldukları dine de aynısını yapacaklar. Bunların dinle falan ilgileri yok. Ama ağına düşürdüklerinide hücrelerinin son enerjisine kadar kendi ata, ana, baba ve kardeşlerine karşı hainane biçimde kullanırlar". Hiçbir samimi Hristiyan bizdeki Ateist, İslâm düşmanları gibi bakmıyorlar. Tecrübeyle sabittir. Nasıl ki, Hristiyanlığa siyaset bulaştırıyorlar (iliklerine kadar siyaset katıştırıldığını düşünüyorum binlerce yıldır) işte o zaman samimi doğuştan dindar olan bu kişiler de tıpkı Talabaniler, Ladinler gibi oluveriyorlar.

Bir kişiyle tartışmıştım. Kur'andaki bir ayeti bu kadar çarpıtan, çarpıtmak isteyen, önyargılı yaklaşan ve iliklerine kadar İslâm düşmanı olan bir Hristiyan. O bile bizdeki saygısızlardan daha saygılıydı.

Selametle.

nurhak
04-21-2007, 01:49 AM
Arkadaşlar okuduklarıma inanamıyorum yahu...ya bu milletten bu kadar utanıyorsanız gidin alman olun,yunan olun,ne olursanız olun arkadaşım,zaten islam vahşi bir din sizin gibi alimlere uymaz.Biz soyumuz sopumuzdan,dinimizdende memnunuz,sizin gibi bir avuç yolunu şaşırmış zavallının yaptıklarını koskoca bir millete ve bir dine maletmek bana çok doğru gelmiyor.

Sizin gibiler ve o zavallılar gibileri tarih boyunca oldu,olacak malesef insanlık ve bu millet buna bir çare bulamadı.Ben sizler kadar tarih veya islam alimi değilim ama bildiklerim,öğrendiklerim,okuduklarımın içinde ne öldür,ne yoket,nede kin ve nefret var.Zannediyorum ki sizlerde bu zavallıların yayınlarını okuyarak ruhunuzu kirletmişsiniz,benim acizane tavsiyem doğru insanlarla konuşarak,doğru kitaplar okuyarak ruhunuzdaki ve beyninizdeki ayrık otlarını temizlemeniz,faydasını göreceksiniz.saygılarımla.

Tabriz_Han
04-21-2007, 06:44 AM
Hammasi Katil
Hepimiz Barbariz
Hepimiz at ustunde bashibozuk kele kesen akinciyiz
Hepimiz geliyoruz
Hepiniz korkun......

Misyonerlik budur arkadaslar, ilk once halkin inancini kirmaya calis, sonra milli ruhunu bozmaya calis, sonra yeni bir kimlik verin, en sonunda toplumu somurge......

METE
04-21-2007, 07:45 AM
Ha soyle oldugun gibi konus maskeyi birak

yavuz
04-21-2007, 08:56 AM
Hepimiz Maske'yiz... :cool:

Mgas
04-21-2007, 09:10 AM
Bu ulkede herkes maskelerini bıraksa bizden gorunecek birse misyonerlerden gorunecek 1000 dir. Yaptıgı isi gizli goren bir gorev amacına gizlice kemiren mahlukatlarda maskelerini cıkarsın ya.

Mgas
04-21-2007, 09:26 AM
Daha oncede bunu yazdım ama daha etraflıca konunun amacına uygun bir cevap yazagım. Ben Hıristiyanlarla cesitli muhabbetlerde bulundum. Genellikle islama karsı savunulan gorus "Muhammed neden kan akıttı neden savastı Allahın Peygamberi istese kan akıtmadan dinini yayamaz mıydı?..."

Bu dusuncelerde olan arkadaslar son derece romantik insanlardır. Halen savas kavramını kavrayabilmis, bunun bizim icin zorunlu oldugunu ve Peygamberin emir degil Allahın emri oldugunu anlayamıyorlar. Cunku "onların goremedikleri gozlerinin arkasında saklıdır" (Arastırmayın sozu yeni uydurdum :) )

Biyoloji bilen herkes Peygamberin neden savastıgını anlar.

-Milyarlarca sperme ana rahmine ulasıp dogabilmek icin buyuk bir savas veriri ve guclu olan kazanıp dogmayı hakkeder ve boylece hayata baslarız yani savasarak.

(Allah istese digerlerinede hayat veremez miydi? )

-Belgesel izleyen herkes Peygamberin neden savastıgını anlar.

Hayvanlar arasındaki denge son derece basittir. Guclu olan gucsuz olanı yer. Bu sebeple gucsuz olanın sayısı guclu olandan fazladır. Boylece soylarını devam ettirirler.

(Allah istese hayvanların doyurmak icin birbirlerini oldurmelerinden baska care vermez mi ellerine?)

-Hayatı gercekten yasayan yani "ana kucagında bilmem ne parasıyla birilerini somurerek" seklinde degil savasarak yasayan herkes bilir

Yasamak icin savasmak sarttır ve bunu isteyen peygamber degil Allahtır. Allah bize savas emretti cunku bizim dinimizde gerkcek hayatta oldugu gibi savas emredilmistir. Bu sebepe islam dinini basir ya da yalan dolan olarak niteleyemezsiniz.

Bir seyi anlayamazsanız onun basit,aptalca olduguna kanaat getirirsiniz. Bunu da size soyle ispatlayayayım.

"Minikler için gösteri yaparken konuşma tarzı olabildiğince basit tutulmalıdır. Çocuklar ince zeka esprilerini anlamazlar. Kaş-göz hareketleri, komik kulak hareketleri, şaşı göz gibi görsel komedi ögeleri onları eğlendirmek için yeterlidir. Okul, anne-baba hakkında yapılan şakalar da iş görür. Gösteri sırasında onları da konuşturmak gerekir.

Aptal durumuna düşmeden gülünç olmayı bilmek de gereklidir. Küçük çocuklar sersem esprilerini severler, ancak çok ince bir sınır vardır , geçilirse sizin aptal olduğunuzu düşünürler. "

Kaynak:http://www.sihirbax.com/yenicocuk.htm

Burada ilizyonistlik mesleginde cocuklar icin yapılan gosterilerden bahsedilmis. Anlatılan sey espiriyi cok ince tutarsanız aptal yerine duseceginizdir. Cocuklara anlayacagı espiriler yapmanız gerekemektedir. Bir daha bir seyleri kucuk gorurken dikkat edin. Belki kucuk olan o degilde sizsinizdir.

Administrator
04-21-2007, 01:54 PM
shu salak misoyonerlara kaca kere soru sordum
bak eger hristaynlik barishlik dini olsa ve islam savash dini olsa
niye hep buyuk savashlari hristyanlar yaptilar diye ?
hac yuruyushleri, 1, 2 dunya savahslari,2 dunya dsavashindan sonra hristyna ulkelerin musulman ulkelrde yaptigi katillikler ve vietnam ve yugaslaviadaki hayvanliklar shu anda irakta yaptiklari ishler,bunlar hepsini musulmanmi yapiyor?Musa alleyhissalam Muhammede de daha cok savash yapti ve en ilginchi kendisi yahudi olmasina ragmen cok kadar sayida yahudileri oldurttuu Hatta abisi harun bile kesti cocuk ve kadinleri bile Muhammed efendimiz yahudileri cezalamish ama Musa kadar degil,bunu konuda missionerlerin en sevmedigi sheyler arkadashlar.

Aybike
04-21-2007, 04:02 PM

yerden göğe kadar haklısın..İslamda var..
SA VA ŞA CAK SIN....ezilmeyeceksin..
Savaşmayan yahudiler gibi olmayacaksın...Savaşmayıp,başkalarını senin icin savaştırmayacaksın..
Savaşmayı reddeden hındular (Gandhi) gibi olmayacaksın..Koyun gibi kesilmeye
gitmeyeceksin..Hak bildiğin yolda savaşacaksın...HAK BİLDİĞİN YOLDA...
Yoksa haklısın mete yerden göğe kadar...

Mgas
04-21-2007, 04:11 PM
SAVASACAGIZ. Bize verilen emir bu. SAVASACAGIIZ. Savasmayı dusunmeyenler varsa saygı duyarız ancak savasmayan bireylerin omru oldukca kısadır. (Aman ha yanlıs anlamayın savasanlar savasmayanları kesmeyecek siz savasmayı kesince organizmada yasam savasını kesecek sonunda omrunuz oldukca kısa olacak:) )

Scofield
04-22-2007, 12:41 AM
yerden göğe kadar haklısın..İslamda var..
SA VA ŞA CAK SIN....ezilmeyeceksin..
Savaşmayan yahudiler gibi olmayacaksın...Savaşmayıp,başkalarını senin icin savaştırmayacaksın..
Savaşmayı reddeden hındular (Gandhi) gibi olmayacaksın..Koyun gibi kesilmeye
gitmeyeceksin..Hak bildiğin yolda savaşacaksın...HAK BİLDİĞİN YOLDA...
Yoksa haklısın mete yerden göğe kadar...
O zaman bu cok savasci yani "Brutal" bir din...:rolleyes:

uki
04-22-2007, 01:08 AM
2/190- Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin.48 Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.

al sana ilk savas emri... bu ayet Islamiyetin ilk savasi bedr icin inmisti, er-risalede gormusunuzdur

uki
04-22-2007, 01:22 AM
Hendek gazasının en nazik devresinde ahidlerini, andlaşmalarını bozan ve vatanlarına ihanet eden Kurayza Oğulları yahudileri kalelerine çekilmişlerdi. Peygamberimiz Aleyhisselâm, müminlere silâhlarını çıkarmadan onların üzerine hareket emrini verdi. İhanetin cezası geciktirilmeden verilmesi için ilâhî ilham gelmişti. Eğer bu hainlik cezasız kalırsa, müslümanlar için tehlike devam edecekti.
Yahudiler, müslümanları görünce 900 kişilik kuvvetleriyle karşı koydular. Kalenin kuşatılması ile süren savaş, 25 gün sonra yahudilerin teslim olmasıyla bitti. Yahudiler kendileri için verilecek karar hakkında, dostları olan Evs kabilesinin reisi Hazreti Sa'da b. Muaz'ın hakemliğini istediler. O da yahudilerin arzusu üzerine Musa Aleyhisselâm şeriatı ve Tevrat'a göre hüküm verdi. Yahudiler hükmün Tevrat'a uygun olduğunu kabul ettiler. Buna göre, eli silâh tutan erkeklerden 400 kişi idam edildi, kadınlar ve çocuklar esir sayıldı, mallar ise ganimet olarak alındı.

kureyza yahudilerinin niye olduruldugunu soruyordunuz, alin ve arastirmadan islamiyete laf atmayin...

Islamiyetteki kanunlar bu kadar kati degil, ama onlar tevratla hukum verilmesini istediler...

Aybike
04-22-2007, 03:15 PM

Sen oyle gormek istediğin icin oyle..
Benim gozumden ise durum şu..
Zulmedilmesinden hoşlanmayan..Zalime karşı direnilmesini emreden ,barış icin savaş diyen bir din..Annadın sen onu..:)

BOZ-OK
04-22-2007, 04:03 PM

Ehh, savascidir kendine gore... Gerci yaziklar olsun, hacli seferleri ile boy olcusecek duzeye gelemedi henuz... Nasil yasiycam alnimin bu karasiyla bilmem... :cool:

yavuz
04-23-2007, 12:10 PM
ulema BOZ-OK!!!

"Ulema" yanlış bilmiyorsam, "alim" kelimesinin çoğuluydu... ;)

Demir Kağan
04-23-2007, 02:02 PM
Nereye varmak istiyorsun diye sorup duruyorsunuz. Ben bir yere varmak istemiyorum. Beni kızdırıyorsunuz sonra kutsalımıza dil uzatma diyorsunuz. Alın kutsalınız sizin olsun. Sizin dininiz size, benim inancım bana. Ben sadece içime sinen şeye iman ederim. Kur'an içime sinmiyor. Hepsi bu...
Ben din düşmanı da değilim, sadece arayış içersinde olan bunalmış bir faniyim. Kur'an konusunda da hepinizden daha bilgiliyimdir büyük bir ihtimalle. (boz-ok hariç:D ). Eğer birgün Kur'an içime sinerse, düşüncelerimde yanılmışsam da hiç tereddüt etmem Kur'ana iman ederim.

Her deistin müslüman olmadan evvel bunları söyler. :lol:

Aybike
04-23-2007, 04:09 PM
CHEPNY KURAN a değil ALLAH a iman edecek; Kuran ı okuyup ALLAH ı anlayacaksın..:)

uki
04-23-2007, 06:47 PM
neyse arkadaslar chepniyi kendi haline birakin, islam ve kuran hakkindaki gorusleri benim de hosuma gitmiyor ama onlari savunacam diye de chepniyi onlardan sovutmiyayim diyom...

nurhak
04-24-2007, 12:22 PM
Allahım sen bizi bu alimlerim muazzam dini felsefesinden,neidüğü belirsiz kaynak ve belgelerinden koru,çok korkuyorum rabbim böyle giderse forumdaki bu sabiiler tez zamanda bişey ist olacaklar bizi bu şer odaklarından uzak tut,klavyeleri bozulsun,makinalarına toz ve virüs dolsun bidaha bu foruma her girmek istediklerinde magazin.com a yönlendirilsinler,bidaha oralardan çıkamasınlar.Amin...;)

Karayılan
04-24-2007, 04:18 PM
Islam dini savasmayi mi emrediyor? Ben de diyorum atalarim neden musluman olmus. E zaten savasci adamin dini de savasci olur demi ya :D :D

uki
04-24-2007, 08:51 PM
Islam savasmayi emretmiyor, ama onurunuzu da kirmalarina musade etmeyin diyor

vatani, mali cani canani(ailesi) ugrunda olen sehittir(Hadisi Serif)

Aybike
04-25-2007, 05:24 AM
Hepimiz MANYAĞIZ...:)

nurhak
04-25-2007, 02:05 PM
İslam bir manyak dinidir.

Bu manyakların arasında ne işin var,yoksa akıllımı bulamadın,aklınımı kaybettin...üzülürüz bak sonra,akıllı forumlarda sana ihtiyaç vardır bekletme arkadaşlarını....;)

Mgas
04-25-2007, 02:11 PM

Hangi din guzeldir? Mesala Hıristiyanlık mı?

yavuz
04-26-2007, 08:35 AM
Aykırılığın lüzumu yok!.. :cool:

BOZ-OK
04-26-2007, 10:29 AM

Ey beni ayiplayan, gel beni asktan kurtar
Elinden gelmez ise, söyleme fasid haber
Hiç kimsene kendinden, halden hale gelmedi
Cümlemizin halini, masuk eder mukarrer

:-)

türker
04-26-2007, 11:42 AM
İnsanlara düşüncelerinden dolayı saldırı, bilgisizlikten ve baskın çıkma dürütüsünden kaynaklanabilir ve bu anlaşılabilir ama Burada Dine bu türlü saldırı, çaresizliğin, küçülmüşlüğün, ve zavallığın işaretidir.
Aksi halde normal birisinin 2 milyar insanın hassasiyeti olan bir konuda bu sözleri etmesi mümkün değildir.

Dinime yapılan , ve burada bulunan insanlarıda kapsayan saldırıyı Kınıyorum ve Protesto ediyorum

Bu düşüncedeki bir insanın manyak!!! insanlarla bir arada bulunmaktan utanç duyması ve bir daha gelmemesi gerekir.

deyrambel
04-26-2007, 12:08 PM
Sevindigini soylemedim bu forumdaki cogu kisi uzulmustur buradaki arkadaslara lafim yok .
ulan terbiyesiz bu milletin dinine laf atma git vatikana orda yasa-- hristyanlar gibi insan kesen din mi? ahlaksiz adam- hacli savaslarini muslumanlar mi yapti? veya 1. dunya savasini veya 2. dunya savasini --
sen ALLAH bilir ermeni soykirimi var da dersin?
sen ahlaksiz adamsin benim dinime laf atma ulan
malatya da oldurmusler - her yerde oldurme kesme olayi vardir
ahlaksiz adam git rusya ya daha gecen gun hitlerin dogum gunu diye ruslar moskova da gosteri yaptilar 2 tacik 1 ermeni oldurduler
rusya da her yil onlarca ermeni oldururler esmer diye
senin gibi beyni kucuk ve bu milletin dinine saldiran cok ahlaksiz adam gorduk
zaten herkes saldiriyor bu millete ama sunu bilin en sonunda Turk Milleti sizin gibi adamlari gosterecek anyayi konyayi
Turkiye de bir ermeni olse hemen muslumanlarin dinine saldiri
ulan rusya da her yil onlarca ermeni veya siyah baska milleti keserler rengine gore
avrupa da demiyorum
AHLAKSIZ ADAMLAR
misyonerler ve sizin sivastaki adamlarin emelleri zaten bu milletin once dinini yok etmektir
SEN domuz ye sana iyi gelir
sunnet de olma ya ne gerek var
adini da degistir
)))))))))

benim anlamadigim nokta bu milletin dinine saldirib millietcilik yapmaya kalkanlar cok komik ya ilginc)))))) sizin adaminiz israil filistini bombaliyor herhal yahudi dini insan oldurmeyi emrediyor xaxaxaxaxxa

mesala lutfen elinize kuran alib gidin rusya ya orda muslumanlik adina misyonerlik yapin - size neler yapiyorlar gorun birakin kesmeyi derinizi yuzerler)))) beyni kucuk adamlar bunu anlamaz-- rusya vatikan papasini ulkesine sokmuyor- kaldi ki musluman misyonerleri serbest birakacak
ilginc varya-200 yildir bu misyonerler veya bu milletin dinine saldiranlar serbest- ATATURK bu misyoner okullarini kapatmisti-
mesala fethullah gulen okulu diye bagiranlar niye misyoner okullarindan soz etmezler cok ilginc
ben fethullahci falan degilim- hemen yapistirmayin
ama bana ilginc geliyor bu
birisine devamli elestiri yazarken digerini goz ardi etmeleri
gercegi su ki bu ulke de b