PDA

View Full Version : Alay, Alay Etmek

CokTirstim
05-08-2007, 05:47 AM
ALAY, ALAY ETMEK

Bir şeyle veya bir kişiyle eğlenmek, insanları hafife almak, tahkîr etmek, başkasının kusur ve noksanlarını söz, işaret veya yazı ile teşhîr etmek, toplumda küçük düşürme hareketleri.

Alay etme duygusu insanlarda, kendini büyük görmeyle başlar; daha sonra karşısındaki insanı hiçe sayıp, ona tepeden bakmaya kadar gider. Neticede bu duygu insanları alaya aldırır, şeytanı Rabb'ine isyan ettiren böbürlenerek Hakkı kabûl etmemek ve insanları hor görmek şeklinde tezahür eden kibir ve gurur hastalığını ortaya çıkarır .

Alay eden kimsenin gururlanıp kibirlenmesi yanında, alay etme hareketiyle mümin kardeşini incitmesi ve rahatsız etmesi de söz konusudur. Kibirlenmek haram olduğu gibi mümine eziyet de haramdır. Her iki kötülüğün netîcesi olarak İslâm toplumunda kardeşlik bağlarının gevşemesi söz konusu olmaktadır. Zîrâ alay ile beraber fertler arasına düşmanlık ve nefret duygusu girer. Böylece de bir bina hâlinde tarif edilen İslâm toplumu dağılmış, parçalanmış olur.

İslâm toplumu bir bütündür. İslâm'da her ferdin haysiyet ve şerefinin dokunulmazlığı vardır. Ferdin manevî hayatının temelini oluşturan ırz, şeref, haysiyet, namus duyguları lekelenemez. İnsan haysiyetini lekeleyecek olan kötü hareketlerin başında alay etmek gelir. İslâm, insan hak ve hürriyetini, insan haysiyet ve şerefini koruma esası üzerinde durur; bu sebeple, müslümanların duygu ve düşüncelerini Kur'an-ı Kerîm vasıtasıyla garanti altına alır: "Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; olur ki, alay edilenler kendilerinden daha hayırlı bulunurlar. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Hem birbirinizi ayıplamayın ve kötü lâkablarla atışmayın. İmandan sonra fâsıklıkla adlanmak ne kötü isimdir!. Kim de tövbe etmezse, iste onlar zalimlerin ta kendileridir. " (el-Hucurât, 49/11)

İslâm, kardeşlik bağlarını korumak için alay etmeyi kesinlikle yasaklamıştır. Allah'a ve ahiret gününe inanan bir müminin, insanları alaya alması, eğlence ve nükte konusu yapması caiz değildir. Her ne şekilde olursa olsun, başkalarıyla eğlenmek, onu kötü ve sevmeyeceği lâkablarla çağırmak ahlâk bakımından da çok kötü bir şeydir. Çünkü bu hareket, insanın kolayca unutamayacağı ızdırap veren bir yaradır.

Toplum hayatındaki ilişkiler samimiyet üzerine kurulur. Bu samimiyetin derecesini ölçen alet de kalptir. Hz. Peygamber: (s.a.s.) "Allah sizin şeklinize ve mallarınıza bakmaz. Fakat kalplerinize bakar." (Müslim, Birr, 32) buyurmuştur. İnsanlar, daima dış görünüşe vakıftırlar iç alem bilinmez. Allah katında tartılacak olan dış görünüş değil, kalplerin takvâsıdır. İnsanın ilmi ise bunu bilmeye ve anlamaya yeterli değildir. Bu sebeple bir kimse önüne geleni horlayamaz, nazargâh-ı ilâhî olan kalbi alaya alarak kıramaz.

Dünyada tek yüce değeri maldan ibaret sanıp, malıyla güçlü olduğunu zanneden ve karşısındaki bütün değerlerle alay edenleri Kur'an-l Kerîm kınamaktadır: "Vay haline! Diliyle çekiştirip, yüzünden de alay eden kimsenin." (Hümeze, 104/1) .

İslâm'a göre, yaratılan her insanın Allah katında bir değeri vardır. insanı ahsen-i takvim üzere yaratan Allah, onu en güzel hasletlerle bezemiş ve yeryüzünde halife kılmıştır. (el-Bakara,2/30). Böyle bir varlığın dış görünüşü ile ilgilenip alaya almak; insanı yaratan Rabb'i ile karşı karşıya getirebilir. Oysa ki insanın alay konusu olmasına Rabb'i ve eşsiz yaratıcısı olan Allah razı olmaz.

Kur'an-ı Kerîm'de bir de inançla, (el-Bakara, 2/206; Münafıkûn, 63/5-6) Kur'an ayetleriyle, (et-Tevbe, 9/124- 125, 127) Peygamberlerle (Muhammed, 47/16) ve müminlerle (et-Tevbe, 9/79) alay edenlerden bahsedilir. Sözü edilen kişiler, müminleri bırakıp kâfirleri dost edinenlerdir. (en Nisâ, 4/139; el-Mâide, 5/52; el-Mücâdele, 58/14) Sözü edilen kişiler bu hareketleriyle Allah'ı ve müminleri aldattıklarını zannederler. (el-Bakara, 2/9; en-Nisâ, 4/143; Hûd, 11/5), İslâm'a göre inanç mukaddestir, alay konusu olamaz. Ayetlerde, inançlarla alay edenler olarak bildirilenler, İslâm toplumu içinde türeyen münâfıklardır .

HYML
05-08-2007, 07:05 AM
Senin alamet-i farikanı herkes biliyor Sco...

Daha düne kadar profilini bile düzenlerken dinimizle alay eden sen değil miydin?(bkz. ekte ki resim)
Termal dürbün tavsiye eden sen değil miydin?
Şimdi kalkmış "Alay etmek" hakkında yazı yazıyorsun.

Müslüman mahallesinde salyangoz satmak sana yakışmaz Sco...

Önce adam ol, sonra konuş!

gurkan
05-08-2007, 07:18 AM
Tefeci Tükürdüğünü yalar. Teneke çalarmış.

Halde ki duruma göre vazife alırmış.

Bu an Tefecinin sövdüğü Şeriatten medet umma devriymişler derler:cool:

Bizde ki Türküye Devam Ederler.

Yandı Gülüm Su Getir. Olmadı Gülüm Tez getir. ;)

METE
05-08-2007, 07:27 AM
Adam iyi birseyler yazmis islamla ilgili niye hakaret ediyorsunuz din dusmanimisiniz siz ?

CokTirstim
05-08-2007, 07:28 AM
HYML, gurkan,
yahu size ne kardesim? baska bir siteden buldum kopya/yapistir yaptim.. size ne? begenmiyorsaniz okumayin... size birsey diyen mi oldu da hemen panik yapiyorsunuz hakaret ediyorsunuz?

su mesajlariniza moderator birsey yapmiyorsa kocaman bir cifte standard vardir bu forumda.

sizler istanbulda bir iki defa bulustunuz diye hemen ayricalikli oldugunuzu dusunuyorsunuz sanirim... foruma yazi yazmadan once size mi danisacaz? foruma her mesaj yazildiktan sonra "adam olda oyle gel" mi diyeceksiniz? nesiniz siz forumun sahibi misiniz?

ula ne yazsak hemen topigin icine ediyorsunuz. elestiri yapiyoruz hemen catiyorsunuz, iyi birsey yaziyoruz hemen catiyorsunuz. ne oluyor size?? forumun patronu kesildiniz iki dakikada... Bakiyorum da moderatorler bize bir iki warning verince hemen cesaretlenmeye basladiniz haa.... moderatorler goreve!

gurkan
05-08-2007, 08:04 AM
HYML, gurkan,
yahu size ne kardesim? baska bir siteden buldum kopya/yapistir yaptim.. size ne? begenmiyorsaniz okumayin... size birsey diyen mi oldu da hemen panik yapiyorsunuz hakaret ediyorsunuz?

su mesajlariniza moderator birsey yapmiyorsa kocaman bir cifte standard vardir bu forumda.

sizler istanbulda bir iki defa bulustunuz diye hemen ayricalikli oldugunuzu dusunuyorsunuz sanirim... foruma yazi yazmadan once size mi danisacaz? foruma her mesaj yazildiktan sonra "adam olda oyle gel" mi diyeceksiniz? nesiniz siz forumun sahibi misiniz?

ula ne yazsak hemen topigin icine ediyorsunuz. elestiri yapiyoruz hemen catiyorsunuz, iyi birsey yaziyoruz hemen catiyorsunuz. ne oluyor size?? forumun patronu kesildiniz iki dakikada... Bakiyorum da moderatorler bize bir iki warning verince hemen cesaretlenmeye basladiniz haa.... moderatorler goreve!

Mona Roza, siyah güller, ak güller
Geyvenin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Ah, senin yüzünden kana batacak
Mona Roza siyah güller ak güller

CokTirstim
05-08-2007, 08:10 AM
Mona Roza, siyah güller, ak güller
Geyvenin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Ah, senin yüzünden kana batacak
Mona Roza siyah güller ak güller
Dostlar atışır da yiğitler susar mı
Elma armut püftek yerin tutar mı
Adem olan light mamul yutar mı
Er kişi hazzetmez kepekten liften

Doymuş ile doymamış yağ bir olur mu
Sıratta galoriden sual olur mu
Hiç nutrasweet baklava olur mu

Coşar şu deli gönül börek, mantı,pizzayla
Ürkütme gözünü hiç hacimle boyla
Elastik bir heyvandır mide olur yayla

Çiçek dalda güzeldir kuzu şişte
Beyaz kırmızı tartışmak boş bu işte
Fikirler değişir her yiyişte

oğuz
05-08-2007, 10:17 AM
HYML, gurkan,

Usta eğer Moderatörler görevini layıkı ile yapmış olsaydı sen sadece bu forumlarda okumakla yetiniyor olacaktın....

Bu forumlara herkesin bir gelme gayesi varken senin gayen İslamı aşşağılama ve tukaka gösterme...

Bu konuda tepki veren arkadaşlarada ben ne yaptımki modunda takılıyorsunki o daha enterasan....

Son sözüm;fourmadki yerini,amacını ve beklentilerini bir kez daha sorgula...

CokTirstim
05-08-2007, 10:18 AM
Usta eğer Moderatörler görevini layıkı ile yapmış olsaydı sen sadece bu forumlarda okumakla yetiniyor olacaktın....

Bu forumlara herkesin bir gelme gayesi varken senin gayen İslamı aşşağılama ve tukaka gösterme...

Bu konuda tepki veren arkadaşlarada ben ne yaptımki modunda takılıyorsunki o daha enterasan....

Son sözüm;fourmadki yerini,amacını ve beklentilerini bir kez daha sorgula...iyi, simdi sana "adam ol, oyle konus" diyeyim gozume kestirdigim yerde... kabul mu? kafam estiginde millete "adam ol oyle konus" diyeyim. ama sakin warning verme...

ahh, unutmusum siz bulusup yemek yiyip kahve iciyordunuz degil mi?... tamam tamam... hani kiyak gecersin dostlarina.. HYML'ye moderatorluk yapilmaz diye bir anlasmaya varildi. ve hatta sanirim "hyml" kafasina gore saga sola hakaret edebilir...

tamam kabul.

sana demir kagan'in islama satastigi 50 degisik basligi gostersem benim varligima sukrederdiniz sanirim.

oğuz
05-08-2007, 10:38 AM
iyi, simdi sana "adam ol, oyle konus" diyeyim gozume kestirdigim yerde... kabul mu? kafam estiginde millete "adam ol oyle konus" diyeyim. ama sakin warning verme...

ahh, unutmusum siz bulusup yemek yiyip kahve iciyordunuz degil mi?... tamam tamam... hani kiyak gecersin dostlarina.. HYML'ye moderatorluk yapilmaz diye bir anlasmaya varildi. ve hatta sanirim "hyml" kafasina gore saga sola hakaret edebilir...

tamam kabul.

sana demir kagan'in islama satastigi 50 degisik basligi gostersem benim varligima sukrederdiniz sanirim.

Anlayış farklı,felsefe farklı....

CokTirstim
05-08-2007, 10:41 AM
Anlayış farklı,felsefe farklı....
nedemek anlayis farkli felsefe farkli oguz???????????????????????? ona buna kiyagini bu sekilde mi geciyorsun? bu kadar yaziya gonderdigin "alayci" ve "gecistirici" cevabin bu kadar mi? forumun kaderini kendi anlayis ve kendi felsefenize gore mi cizeceksiniz?

al:
Originally Posted by Demir Kağan
Türk milletinin elinee din diye bir zurnayı bin yıl önce verdiler, hâlâ öttürüyorsunuz. Anamızı ağlattı sizin bu din sevdanız.

Bu islama hakeret.

Quote:
Originally Posted by Demir Kağan View Post
Göreceğiz hepsini teker teker.. Devam peygamber efendinizin yaşantısını örnek almaya.. 9 yaşındaki kızlarla da evlenirsiniz siz şimdi..
Bu da peygamber efendimize.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=555846&postcount=84

sevdim sizin felsefenizi! hani siz istanbulda bulusup birbirinize kiyak yapin

al daha dun birbirlerine giriyorlardi:
Originally Posted by Demir Kağan
Yalansa yalan olduğunu ispatlayacaksın abi.
sen önce saygıyı öğren. benle konuşma.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=555848&postcount=86
ne oldu? toplantida bunlar halledildi felan mi?

al:
Hadi canım, hadi güzelim, git kumdan cami yap sen, hadi.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=555875&postcount=90

nedir bu oguz?

islama saygisizlik eden kimdi?

cikar benim yazilarimi bul, nerede ne derecede saygisizlik yapmissam al moderatorunki ile karsilastir.

borcugin
05-08-2007, 10:47 AM
S.A.

Sevgili kardeşlerim METE ve Scofield, "Sen üzülme kulum ben her şeye yeterim" diyen Allah'a sığının. Yalnız değilsiniz. :lol: Mazlumların Şahı olmak Hoşgörüyü derinliğine algılamak koşul oğlu koşuldur. Yahu adam ne güzel bir ahlaki öğretiyi ya da iletiyi almış koymuş, nedir bu hiddet, nedir bu celal, nedir bu önyargı. İslâm'ı tanımaya çalışın ama beş yüz yıllık geleneksel biçimde değil. O zaman göreceksiniz ki, yüreğiniz, beyniniz özgür kalacak. BOZ-OK fıkıh okuduğunu söylemişti bir iletisinde, ukalalık gibi algılamayacağınıza inanıyorum, hani derim ki bu işin altyapısı için İslâm Tarihinden başlayabilirsiniz.

Selametle.

CokTirstim
05-08-2007, 10:50 AM
S.A.

Sevgili kardeşlerim METE ve Scofield, "Sen üzülme kulum ben her şeye yeterim" diyen Allah'a sığının. Yalnız değilsiniz. :lol: Mazlumların Şahı olmak Hoşgörüyü derinliğine algılamak koşul oğlu koşuldur. Yahu adam ne güzel bir ahlaki öğretiyi ya da iletiyi almış koymuş, nedir bu hiddet, nedir bu celal, nedir bu önyargı. İslâm'ı tanımaya çalışın ama beş yüz yıllık geleneksel biçimde değil. O zaman göreceksiniz ki, yüreğiniz, beyniniz özgür kalacak. BOZ-OK fıkıh okuduğunu söylemişti bir iletisinde, ukalalık gibi algılamayacağınıza inanıyorum, hani derim ki bu işin altyapısı için İslâm Tarihinden başlayabilirsiniz.

Selametle.abi, Araplarin inanis bicimi ile ayni sekilde inanmak istemiyorum Islama. veya ne kadar islama cok inandigimi forumda ispatlamak istemiyorum. yaptigim ufak tefek elestiriler din dusmanligi gibi algilaniyor. sonra orgutlesip tek uyeye dusman olunuyor. helal olsun bunlara ben ne diyeyim.

oğuz
05-08-2007, 10:53 AM
Usta; "Ne ekersen onu biçersin" diye bir söz vardır lugatımızda...

Forumda çoksesliliği severim.yalnız bu ses ayarında herkes saygılı olacak,karşısındakinin değerlerine saygı duyacak,eleştirilerini belli bir üslupta yapacak.

Bide tabiri caiz ise bel altından vurmayacak !

Ben bu forumdaki herkese eşit yaklaşırım.Eşit yaklaşımım forum içinde provokasyon yapmak isteyenler için geçerli değildir !Bugüne kadar 5 toplantı yaptık.Bu toplantılarda sanal alemde tanıştığımız insanlarla reel hayattada tanıştık.Gönül isterdiki bu kadar sallamadan önce bu toplantılarda keşke bir kez bulunsaydın...

Neyse;Bu bölümü ben burda olduğum sürece ne kimsenin oyuncağı yaparım,nede mikserlik yapmasına izin veririm...

CokTirstim
05-08-2007, 10:58 AM
Neyse;Bu bölümü ben burda olduğum sürece ne kimsenin oyuncağı yaparım,nede mikserlik yapmasına izin veririm... yukaridaki hakaret icin warning vermelisin! bu senin surekli yaptigin sey. adam hakaret ediyor ve sen gelip "yadayadyadyadyadyaydayd" diyorsun...

baslik:
Yeni Atamalar ve Yönetim Meselesi ( Önemli ) (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=25207)

Forum kisisel kavgalara alet edilmeyecek.

Forumda kimse kimseye hakaret etmeyecek ( 3. kisiler de dahil )

Forumun amaci genel olarak " Halklar arasinda diyalogu saglamak"tir. Buna aykiri hareketler gudulmeyecek.

ve senin bu yaziya yazdigin cevap:

Sevgili kardeşim gönlümden geçenleri yazıya dökmüşssün teşekkürler...

İlk attığım iletilerdede söylemiştim ben buraya tanışmaya,paylaşmaya ve kaynaşmaya geldim...

Zaman zaman forum yöneticelerin yokluğunda forumun aldığı halden bende rahatsız oldum.Rahatsızlık duyduğum konularda bazende olsa haddimi aşarak bende set olmaya çalıştım ....

Daha öncede yazdım bu konuya tekrar açıklık getirmek istiyorum. Forum yöneticisi arkadaşlar beni mod olmaya layık görüp forum yöneticisi yapmışlar,onlara burdan teşekkür etmek istiyorum...

fakat; Benim böyle bir talebim olmadığı gibi bundan sonrasındada olmayacaktır. Bu bölümde takdir ettiğim 2 arkadaşım zaten mod olarak görev yapıyorlar..

Bu nedenledirki Mod sıfatının üzerimden alınmasını ait olduğum üye arkadaşlarımın yanına yollanmamı rica ediyorum;)

Biraz karışık bir yazı oldu kusura bakmayın:lol: selamlarla

ya moderatörlugunu hic yapma, ya da yaptin mi tam yap! burasi sizin bulustugunuz cafe veya restaurant degil. burasi forum. forum sizin tekelinizde olan birsey degil. forumda tartismalar yapilir, sert gecer yumusak gecer. bunun icin bize hak taninmis. fakat hakaret hakki taninmamis. umrumda degil sizin bulusmaniz.

oğuz
05-08-2007, 11:06 AM
Çoook uzatıyorsun !

Başkalarının yaptıklarını forum geçmişinden çıkarıyorsun ama kendi yazdıklarına hiç bakmıyorsun !

Unutkanlıkmı başladı ?

Konun başında yazdım.sen gibi provokatif üyelerin bu forumlara bi yararı vardır oda çıkardıkları hür gür ile forumun mesaj sayısında patlama yaratması...
Bu forumun böyle bir gayesi olmadığı sebebi ile bir kez daha düşün...

Ben burada ne yapıyorum ? Benim amacım ne ?

CokTirstim
05-08-2007, 11:14 AM
Çoook uzatıyorsun !

Başkalarının yaptıklarını forum geçmişinden çıkarıyorsun ama kendi yazdıklarına hiç bakmıyorsun !

Unutkanlıkmı başladı ?

Konun başında yazdım.sen gibi provokatif üyelerin bu forumlara bi yararı vardır oda çıkardıkları hür gür ile forumun mesaj sayısında patlama yaratması...
Bu forumun böyle bir gayesi olmadığı sebebi ile bir kez daha düşün...

Ben burada ne yapıyorum ? Benim amacım ne ?neyi provake ettigimi bul cikar oguz! hadi bekliyorum!!!!!!!!!!! mesela mesud barzani nicki ile kayit olup provake mi yaptim? hatirlar misin? hani su savundugun provakator mesud barzani yi?
ne oldu oguz unutkanlik mi basladi?
Bu forumlar her dilden,her milliyetten,her dinden insanlara açık bir forumdur !

mesud barzani nicki ile forumlara giren forum üyesi kürt değildir.forumda farklı kullanıcı isimleri ile dolaşıp meczupluk yapmakta olup,forum kurallarını çiğnediğinde cezasınıda almaktadır...

defalarca probleminizi özelden bildirin dediğimiz halde,onlarcada örneği olduğu halde hala bildiğinizi okuyorsunuz...

selamlarla
hatirladin mi? hani provokatorler vardi provoke etmek icin giriyorlardi....

borcugin'in de hakkini cok yemistiriniz.
burda (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=25743), burda (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=25742) ve burda (http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=25741)oldugu gibi.

ve daha once kendimce "COK TIRSTIM" yazdigim icin 6 derece (oha!) ceza verip banlanmama sebeb oldun, yukarida birisi hakaret ediyor "adam ol" diye umrunda degil...

cok ayip cok! iki yuzlulugun bu kadari da olmaz yani

Mgas
05-08-2007, 11:17 AM
abi, Araplarin inanis bicimi ile ayni sekilde inanmak istemiyorum Islama. veya ne kadar islama cok inandigimi forumda ispatlamak istemiyorum. yaptigim ufak tefek elestiriler din dusmanligi gibi algilaniyor. sonra orgutlesip tek uyeye dusman olunuyor. helal olsun bunlara ben ne diyeyim.

O halde "İslam ve kadının onemi, İslam da homofobi, islam'da adalet..." o imzalar neydi Scofield?

Araplarla sorunun varsa "Araplar ve kadının onemi, Arabistan adalet..." falan yapsaydın. Sen dogrudan islama yuklenmissin orada.

Arkadaslar bırakın siz din'i politikayı siyaseti...bunlardan evvel bir egitim var. Bu egitimi size aileniz verebilirdi siz buyunce anlayabilirdiniz ha olmamıs suc mu gunah mı ? Degil. Biraz bakıs acınızı degistirin. (Bu sozum sadece Scofield'e degildi)

oğuz
05-08-2007, 11:19 AM
Konuştukça batıyorsun...

'Mesud Barzani' kullanıcı ismi ile giren kişin kim olduğunu bilmiyormusun ?

Bu forumlar her dilden,her milliyetten,her dinden insanlara açık bir forumdur !

mesud barzani nicki ile forumlara giren forum üyesi kürt değildir.forumda farklı kullanıcı isimleri ile dolaşıp meczupluk yapmakta olup,forum kurallarını çiğnediğinde cezasınıda almaktadır...

defalarca probleminizi özelden bildirin dediğimiz halde,onlarcada örneği olduğu halde hala bildiğinizi okuyorsunuz...

selamlarla

Burdan çıkardığın anlamıda gerçekten merak ettim :rolleyes:

Birde Borcugin sana thanks verdi diyemi konuya Borcuginide dahil etme gereği duydun...:lol:

Neyse,benim çıkma vaktim geldi.Eğer hala rahatsızlıkların devam ediyorsa yarın kaldığımız yerden devam ederiz...

selametle...

CokTirstim
05-08-2007, 11:21 AM
Konuştukça batıyorsun...

'Mesud Barzani' kullanıcı ismi ile giren kişin kim olduğunu bilmiyormusun ?

Burdan çıkardığın anlamıda gerçekten merak ettim :rolleyes:

Birde Borcugin sana thanks verdi diyemi konuya Borcuginide dahil etme gereği duydun...:lol:

Neyse,benim çıkma vaktim geldi.Eğer hala rahatsızlıkların devam ediyorsa yarın kaldığımız yerden devam ederiz...

selametle...
umrumda degil, borcugin de lutfen bir zahmet THANKSleri geri alsin.

gurkan
05-08-2007, 01:05 PM
Herkes Ektiğinden Biçer. Yediğinden Kusar.

Herkes Önce Ameline Baksın.

CokTirstim
05-08-2007, 01:07 PM
Herkes Ektiğinden Biçer. Yediğinden Kusar.

Herkes Önce Ameline Baksın.demir kagan ektiginden bicip yediginden mi kustu, gurkan? adam en psikopat hakareti ediyor dine, su an ise hepiniz yapistiniz adamin ensesine bir anda canim cicim oldunuz... cok ilginc. belki adam moderator diye hani....8)

neyse uzatmaya gerek yok. sonunda ozbek yonetici konuyu inceliyor su an profilime girip aldigim warninglerin aciklamalarini ve yerlerini inceliyor.

gurkan
05-08-2007, 01:11 PM
demir kagan ektiginden bicip yediginden mi kustu, gurkan?

Bir Muhasebe Yap ? Soruna Cevab Ara ?

CokTirstim
05-08-2007, 01:12 PM
Bir Muhasebe Yap ? Soruna Cevab Ara ?sen yardimci ol su muhasebe ve cevap olayina gel beraber yapalim ?

gurkan
05-08-2007, 01:14 PM
sen yardimci ol su muhasebe ve cevap olayina gel beraber yapalim ?

Yardımı kabul edecek duruşa gel. Hep beraber. O duruşu görelim. Vakarlı olsun.

CokTirstim
05-08-2007, 01:16 PM
Yardımı kabul edecek duruşa gel. Hep beraber. O duruşu görelim. Vakarlı olsun.tamam geleyim. Bul gercekten akla mantiga sigmayak yazdiklarimi cizdiklerimi, hepsi icin bir bir ozur diliyeyim.

gurkan
05-08-2007, 01:22 PM
tamam geleyim. Bul gercekten akla mantiga sigmayak yazdiklarimi cizdiklerimi, hepsi icin bir bir ozur diliyeyim.

Bunu sen Bul ? Muhasebe senin ? Pazarlığı vicdanında yap ? Faydası Olur Olmaz Görebilmene ; tabi gösterebilmene bağlı.

Özü şudur Kavanoz dipli dünya sana da kalmaz bana da...

Allah iyiliğini artırsın

Selamatle..

BOZ-OK
05-08-2007, 01:24 PM
Yaa, iste boyle... "Olum adildir" diyor bir Acem sairi....:cool:

Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdildir" - diyor, -
"aynı haşmetle vurur şahı fakiri."

Hâşim,
neden şaşıyorsunuz?
Hiç duymadınız mıydı kardeşim,
herhangi bir şahın bir gemi ambarında
bir kömür küfesiyle öldüğünü?...

Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdildir" - diyor.
Yakup,
ne güzel güldünüz, iki gözüm.
Yaşarken bir kerre olsun böyle gülmemişsinizdir...
Fakat bekleyin, bitsin sözüm.
Bir eski Acem şairi :
"Ölüm âdil..."
Şişeyi bırakın Ahmet Cemil.
Boşuna hiddet ediyorsunuz.
Biliyorum,
ölümün âdil olması için
hayatın âdil olması lâzım, diyorsunuz...

Bir eski Acem şairi...
Dostlar beni bırakıp,
dostlar, böyle hışımla
nereye gidiyorsunuz?

CokTirstim
05-08-2007, 01:25 PM
Bunu sen Bul ? Muhasebe senin ? Pazarlığı vicdanında yap ? Faydası Olur Olmaz Görebilmene ; tabi gösterebilmene bağlı.
Özü şudur Kavanoz dipli dünya sana da kalmaz bana da...
Allah iyiliğini artırsın
Selamatle..
ben goremiyorum. goster iste...

BOZ-OK
05-08-2007, 01:29 PM

Tesbihte hata olmaz, kelin merhemi olsa basina surer demisler... ;)

CokTirstim
05-08-2007, 01:31 PM
ya abi birakin su edebiyat siir mani modasini.. baydi yani

gurkan
05-08-2007, 01:32 PM

El Kişi göstermeye çalışır fakat ; Gösterebildiği Karşı tarafından görebildiği kadardır.
Dua Edelim...

Allahım Bizlere dosdoğru yolu göster. Ziyana uğrayanların yolunu değil (Amin)

CokTirstim
05-08-2007, 01:33 PM
El Kişi göstermeye çalışır fakat ; Gösterebildiği Karşı tarafından görebildiği kadardır.
Dua Edelim...

Allahım Bizlere dosdoğru yolu göster. Ziyana uğrayanların yolunu değil (Amin)tamam, dua edelim. oyle diyelim. peki simdi senin bu guzel dilegine "adam olda öyle konus" desem nasil bir tepkin olurdu?

gurkan
05-08-2007, 01:34 PM
Tesbihte hata olmaz, kelin merhemi olsa basina surer demisler... ;)

Usta ; Bu duruma "Kel başa şimşir tarak" uyar demi:lol:

BOZ-OK
05-08-2007, 01:43 PM
ya abi birakin su edebiyat siir mani modasini.. baydi yani

Tanri yolunu acik etsin oyleyse... Sana haksizlik edildigi dusuncesine sahiptim son ana kadar, yanilmisim...

teginalp
05-08-2007, 01:43 PM
demir kagan ektiginden bicip yediginden mi kustu, gurkan? adam en psikopat hakareti ediyor dine, su an ise hepiniz yapistiniz adamin ensesine bir anda canim cicim oldunuz... cok ilginc. belki adam moderator diye hani....8)

neyse uzatmaya gerek yok. sonunda ozbek yonetici konuyu inceliyor su an profilime girip aldigim warninglerin aciklamalarini ve yerlerini inceliyor.

Korkarım burada işin ucu bana kadar dokundurtturuldu.
Adamın yüzünü gördük, nur var yüzünde kardeşim. Söylediklerimizin, düşündüklerimizin hepsini geri aldık. Umutla bekliyoruz.
Senin de yüzünü görsek belki farklı olur ama şimdilik sadece yazdıklarınla idare etmek zorundayız.
Demir, acele bana morning filan ver 5-6 puanlık yoksa aramızda bişey var sanacaklar.:lol:

CokTirstim
05-08-2007, 01:50 PM
Tanri yolunu acik etsin oyleyse... Sana haksizlik edildigi dusuncesine sahiptim son ana kadar, yanilmisim...gruplasmaya gerek yok abi. yandasciliga hic gerek yok... gercekten kimseden kendime destek istemiyorum. sadece su adil olmayan seylere bir care olsun yeter. dedigim gibi. borcugin de bastigi thanks'leri geri alsin. millet yanlis anladi hemen

BOZ-OK
05-08-2007, 01:58 PM
gruplasmaya gerek yok abi. yandasciliga hic gerek yok... gercekten kimseden kendime destek istemiyorum. sadece su adil olmayan seylere bir care olsun yeter. dedigim gibi. borcugin de bastigi thanks'leri geri alsin. millet yanlis anladi hemen

Siber alemde dolasirim yillardir... Kimseyi yandasim gormedim, yandas da aramadim... Eger bir an bile boyle dusunduysen, sen beni yanlis anlamissin, hatta bence hic anlamamissin... Benim kisilerle isim olmaz, sadece davam ilgilendiriyor beni... Davam da cok duz ayaktir haa, kolay soyleniyor "TURK"... Bunun icin de hic yandasa ihtiyacim yok... Kimseyi de kisisel olarak sevdim diye desteklemedim bu gune kadar....Mesele bu kadar basit... Neyse... Tekrar soyluyorum, "Yanilmisim" ve bunun senin bana soylediginle hic alakasi yok ustelik, keske olsaydi... Ama degil...Bu sadece bir "farkina varma hali"...

Tanri yolunu acik etsin...

CokTirstim
05-08-2007, 02:00 PM
Siber alemde dolasirim yillardir... Kimseyi yandasim gormedim, yandas da aramadim... Eger bir an bile boyle dusunduysen, sen beni yanlis anlamissin, hatta bence hic anlamamissin... Benim kisilerle isim olmaz, sadece davam ilgilendiriyor beni... Davam da cok duz ayaktir haa, kolay soyleniyor "TURK"... Bunun icin de hic yandasa ihtiyacim yok... Kimseyi de kisisel olarak sevdim diye desteklemedim bu gune kadar....Mesele bu kadar basit... Neyse... Tekrar soyluyorum, "Yanilmisim" ve bunun senin bana soylediginle hic alakasi yok ustelik, keske olsaydi... Ama degil...Bu sadece bir "farkina varma hali"...

Tanri yolunu acik etsin...cidden cok iyi anlamadim... okuyabilirim iyice bazen iyi de yazarim Turkce ama belki uzun yillardir Turkce'yi surekli kullanmadigimdandir belki.
neyse bosver

BOZ-OK
05-08-2007, 02:07 PM
cidden cok iyi anlamadim... okuyabilirim iyice bazen iyi de yazarim Turkce ama belki uzun yillardir Turkce'yi surekli kullanmadigimdandir belki.
neyse bosver

Anlamani beklemiyorum zaten, gorunen o ki elbette anlamayacaksin... Ama diyecegim su ki, herkesin adalete ihtiyaci vardir... Cunku adami sarsak bir hakim yargilar ve bir cingene asar... Ejderha olsan da kar etmez... Evet, neyse bosver...

dila73
05-09-2007, 04:39 AM
öğrenmeye, eğlenmeye, paylaşmaya geliyoruz buraya, gerilmeye ve düşman edinmeye değil...
yok kimsenin farkı, hepimiz aynı yerden................
alt yapısı bilgi birikimi ve değerleri sağlam kişilikleriz, hiç yakışmıyor
farklı görüşler zenginlik bunda herkes hem fikir
ve herkes önce kendine bi baksın
bu çocukça tutumları değiştirmeyi öneririm......

borcugin
05-09-2007, 09:40 AM
S.A.

Allah Allah, benim teşekkürlerim sorun mu oldu? Teşekkürleri geri alsak gönlümdeki düşüncelerimi anlayabilecek misiniz? İlk defa bu forumda birisi ben neden kendime teşekkür veremiyorum dedi bu tarihe geçti :D, abooovvvv inşallah bu kişi kızmaz, ilk defa daha bir şey daha oldu, teşekkür verilince mi insanlar bazı olayları ya da gerçekleri söylüyor, teşekkür ile mi konuşuluyor, bu da bir ilk oldu. Sco'ya çok yüklenildi, bazı ağır hakaretler edildi, Sco ısrar etmeseydi bu ağır hakaretler edenlere ceza verilmeyecekti, bu gecikmiş bir adalet, bunun için sorumluları kınıyorum, dün böyle bir ceza yoktu, baktım bugün o ağır hakaretleri edenlere ceza verilmiş, yani burada herkesin hatasını kabul etmesi ve bundan sonra da buna göre hareket etmemiz gerekir.

Selametle.

gurkan
05-09-2007, 11:56 AM
S.A.

Sco'ya çok yüklenildi, bazı ağır hakaretler edildi, Sco ısrar etmeseydi bu ağır hakaretler edenlere ceza verilmeyecekti, bu gecikmiş bir adalet,.

Sana Göre Adalet olan Bana göre Adaletsizlik. Sco... İslama defaeten hakaret etmiştir. kimliğime kişiliğe bir çok defa hakaret etti. Ortamı gereksiz gerdi. Zaten Sevgili Sco Bu hatasını kabul edip özür de dilemiştir bu sözleri ile "Buradan gurkan'a, oguz'a ve bilge kagan'a yaptiklarim icin ozur olsun." Bu anlamıyla sevgili HYML Kardeşimize yapılan adalet değil.Adaletsizliktir. Çünkü O sorunu göstermek istemiştir. Sorunun Kaynağı değildir.

bunun için sorumluları kınıyorum,

Müsade edin. Bende Seni Kınıyorum.

dün böyle bir ceza yoktu, baktım bugün o ağır hakaretleri edenlere ceza verilmiş, yani burada herkesin hatasını kabul etmesi ve bundan sonra da buna göre hareket etmemiz gerekir.

Herkes başkasında hata arayana kadar kendisinden başlasın. Özellikle Senden İstirham ederim.

borcugin
05-09-2007, 12:01 PM
S.A.

Anam ne bu ya, herkes bana düşman oldu ve saldırıyor. :D gurkan kardeşim haklısın ama Müslümanlığı yeni seçmiş birisine yanlış davrandınız, bunu yazmak istemezdim belki de en son yazacağım şeydi ama yazmak zorundayım. Adam hatalarından dolayı özür dilemiş. Bundan sonra konuyu açman ve hala arkasından arkasından konuşman uygun olmamış diye düşünüyorum.

Herkes başkasında hata arayana kadar kendisinden başlasın. Özellikle Senden İstirham ederim.
Nedir hatam söylersen çok sevineceğim. :)

Selametle.

gurkan
05-09-2007, 12:19 PM
S.A.

Anam ne bu ya, herkes bana düşman oldu ve saldırıyor. :D gurkan kardeşim haklısın ama Müslümanlığı yeni seçmiş birisine yanlış davrandınız,

Aman Hocam Ne düşmanlığı ; Sert girmişsiniz. O kişilerden biri benim. Elbette Sizi Haklı Bulmadığım için eleştirel yaklaşıyorum.

Hocam Ben Sevgili Sco'ya yardım etmek istedim. Özelden sordum. Yardım isteğimi rahatsızlık telakki etti. Bu konu da yanlışsınız. Bunu rağmen yanlış yapılmamışmıdır . Yapılmıştır. Lakin soruyorum Biz suçluyuz. "Hırsızın Hiç Mi Kabahati yok" Bilirsin Adaletsiliğin ters işlemesi Hırsıza verilmesi gereken cezanın yakalayana verilmesi şeklindedir. Burada Hırsıza ceza kesilmiştir. Lakin Bir Hırsızı teşhis edene hataen kesilmiştir. Hukukta ceza Suçlunundur. Suçluyu yakalayanın değil. Bana göre böyle. Gönül isterdi bunlar olmasın.

bunu yazmak istemezdim belki de en son yazacağım şeydi ama yazmak zorundayım. Adam hatalarından dolayı özür dilemiş. Bundan sonra konuyu açman ve hala arkasından arkasından konuşman uygun olmamış diye düşünüyorum.

Öncelikle Bu alan herkese açık alandır. Arkası değil. Gelip kendisi cevap yazabilir. Ben insanım. Hata yaparım. Buna Sco... dahil kimseye Husumetim yoktur. Benim işim Kişilerle değil davranış şekilleriyle. Bağcığı dövmek dert değil Üzüm yemektir hasat. Hatanız kendi doğrunuzla hüküm vermeniz de... Bu doğru dışındakilere Hak Hukuk hakkı tanıyınız. Olayın içinde bende varım. Sözlerinizin biz hedefi de bendim. Yazdıklarımda savunmam. Saldırıyı sevmem. Kimseye de saldırmak istemem. Herkesin doğru bildiği değerleri var. Benim değerlerime saldırıya savunma yaptım.

borcugin
05-09-2007, 12:42 PM
S.A.

Valla gurkan o duyumdan sonra ben Sco ile MSN de bir ara epey konuştum. Hoş son zamanlarda konuşamıyoruz. Fırsat olmuyor yani. Ama ona hiç bir şekilde, 500 yıldan beri yapılan şekilde hatakâr davranmadım. Sorabilirsin hiç bir şekilde din işi falan konuşmadık ve konuşmam da.

Yoldan geçen herhangi birisini çevir, yanına oturt, selamün aleyküm, nerden gelir nereye gidersin de, bir dinle, bir anlatsın sonra helalleş ve gitsin. Giderken bir bak, acaba gelmeden önceki önyargılı ve kıyafet ile sınırlandırılmış görüşleriniz acaba hiç değişmiş midir? Bence çok değişecektir. Her insan ne olursa olsun bir değerdir.

Ne dedim haklısın dedim. Sen de haklısın gurkan kardeşim. Biliyorum. Ama diyorsun ya hırsızın hiç mi suçu yok diye, e be kardeşim mal sahibinin de mi hiç hatası yok, yani derim ki, hiçmi suçunuz ve suçumuz yok. Bence haksızlık edildi. Kim olursa olsun insanların inançlarına göre adalet tesis edemez. Adalet her yerde her zaman vardır ve onun olmadığı yerde huzursuzluk çıkar.

Hani o tespiti yapan, hırsızı gösteren söylem var ya, ne olursa olsun hakaretvari olmamalıydı. Olduysa da ceza kesilmeliydi. Geç ve admin zoruyla kesilmemeliydi. Huzur olurdu, güven olurdu. Yine de var ama hayırlısı bakalım.

Birde ben hep böyleyimdir, mazlum kim olursa olsun yanındayımdır. Bu belki de beni ben yapan bir değerdir. Yalnız bir şey söyleyeyim mi, çok kötü bir şeydir bu, kimseye yaranamazsın. Bu bağlamda doğrularım mazlumdan yanadır. Bu doğrularımı kabul etmeyebilirsin ya da kabul etmek noktasında düşünce sistematiğin farklı kurgulanmış olabilir. Neden mi? Çünkü biz insanız ve böyle olmak zorundayız. :)

Bir kardeşim ateist idi, başladı Elif ten, bir gayret, bir farklılaşım. Ama onun hocaları yanlış adamdı. Sonra bir baktım bira içiyor parkta. Sersefil. Gittim yanına ne yapıyorsun? Abi bu Müslümanlar Atatürk'e küfür ettiler ve bende yeniden ateist oldum dedi ağlayarak. O anda onu anlayabildiğimi sandım. Anlamak istedim. Anlamaya çalıştım. Anlamak için çok çaba harcadım. Ben anladım anlamaya da o çocuk halen parklarda bira içip sağdan soldan verilen yiyeceklerle yaşamını idame ettirmeye çalışıyor.

Diyorsun ki, kendi doğruların ile hüküm vermendi hatan. Kendi doğruların dışındakilere hak hukuk tanımaman. Ne yapalım adım borcugin. :) Benim, yani ben benim. :) Umarım hoş görünüzde ve anlayışınızda bu cins hocaya da yer vardır. Eminim ki vardır. :)

Selametle.

gurkan
05-09-2007, 01:07 PM
S.A.

Ne dedim haklısın dedim. Sen de haklısın gurkan kardeşim. Biliyorum. Ama diyorsun ya hırsızın hiç mi suçu yok diye, e be kardeşim mal sahibinin de mi hiç hatası yok, yani derim ki, hiçmi suçunuz ve suçumuz yok. Bence haksızlık edildi. Kim olursa olsun insanların inançlarına göre adalet tesis edemez. Adalet her yerde her zaman vardır ve onun olmadığı yerde huzursuzluk çıkar. .

Ben kendi adıma konuşayım. Hatasızlık Kusursuzluk Allah'a mahsus bir insan olarak kusurluyum. Lakin Hırsız çalmayı kafaya koymuşsa (Bu örnekle hiçbir kardeşimizle alakalı değil) çalar. Burada bizim suçumuz talidir. Mal sahibi malını iyi koruyamamış olabilir. Lakin bu suçun esası değildir. İnsanların İnançları gözardı edilipte adalet hiç tesis edilemez. Biz inançlara değerlere saygılı olma iddasındayız. Dikkatini çekiyorum. İddasındayız diyorum çünkü. Buna yeterince saygılı olamayabiliyoruz.

Hani o tespiti yapan, hırsızı gösteren söylem var ya, ne olursa olsun hakaretvari olmamalıydı. Olduysa da ceza kesilmeliydi. Geç ve admin zoruyla kesilmemeliydi. Huzur olurdu, güven olurdu. Yine de var ama hayırlısı bakalım. .

Hocam Adam olmak zor zanaattir. Ben kendimi adam olmuş görmem. Bu bir süreçtir benim tanımımca mezar da biter. Adamlığımı Yüce Yaratıcı "Hak" ölçer Adalet ile Hükmeder. Onun için yaşayan insanın içine bende dahil adamlığını bilmeyiz. Adamlık meselesi Çıkmamış candan umut kesilmez ruhiyesi gibidir. Kimde olacağı kimde olmayacağı bugünden kestirilmez. Neyime güveneyim. Allah'ın merhameti ve rahmetinden başka. Hocam Bu dünyalık arzu istekler araçtır. Amaç değil.

Bir kardeşim ateist idi, başladı Elif ten, bir gayret, bir farklılaşım. Ama onun hocaları yanlış adamdı. Sonra bir baktım bira içiyor parkta. Sersefil. Gittim yanına ne yapıyorsun? Abi bu Müslümanlar Atatürk'e küfür ettiler ve bende yeniden ateist oldum dedi ağlayarak. O anda onu anlayabildiğimi sandım. Anlamak istedim. Anlamaya çalıştım. Anlamak için çok çaba harcadım. Ben anladım anlamaya da o çocuk halen parklarda bira içip sağdan soldan verilen yiyeceklerle yaşamını idame ettirmeye çalışıyor..

İnsanların değerlerine saygı gösterilmesi taraftarıyım. Lakin İnsan irade sahibidir. Doğru ile yanlışı bu irade ile seçmesi beklenir. Bunun hesabını verecektir. Ondan dolayı kullandığı iradenin de hesabını verecektir. Başkasına yükleyemez.

Diyorsun ki, kendi doğruların ile hüküm vermendi hatan. Kendi doğruların dışındakilere hak hukuk tanımaman. Ne yapalım adım borcugin. :) Benim, yani ben benim. :) Umarım hoş görünüzde ve anlayışınızda bu cins hocaya da yer vardır. Eminim ki vardır. :)

Selametle.

Elbette gönlümüzde yer var. Hakaret değil de eleştiriye yer var. Eleştirilerden öğrendiklerim var. Bazen orada yanlışımı görüyorum. Lakin Hakaret öğrenme gözlüğünü kapatır. Duvar örer insan göremez. Kendi düşünceniz dışındaki insanların hakları da olmalı diye düşünürüm.

Kalın selametle...

nurhak
05-09-2007, 03:19 PM
Sevgili Borcugin ve Sevgili Gürkan kardeşlerim sizin gibi iki,pırıl pırıl,ahlaklı,dürüst,ve inançlı kardeşlerimle şu klavye ve ekranla dahi aynı ortamda bulunmak,fikir ve bilgi paylaşımında bulunmaktan dolayı son derece memnunum,ve sizin gibi Türk evlatlarının olmasından son derece gururluyum.Yansız,önyargısız konuşabilmek,tartışabilmek bizim en büyük zaafımızdır,sizin bunu aşıp başarmanız ileriye dönük ümitlerimizin yeşerme nedenidir.

Kavga etmeden,hakaret etmeden,kendi doğrularını dikte etmeden bir mesele hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için size teşekürlerimiz iletiyorum ve inşallah forumdaki diğer arkadaşlarında bu karşılıklı iletilerinizden bir ders çıkaracağını umuyorum.Yaşamlarınız boyunca bu yalınlıkta ve bu inançlılıkta esenlikler ve mutluluklar dolu günler sizlerin olsun.saygılarımla.

HYML
05-10-2007, 12:07 AM
Bir kardeşim ateist idi, başladı Elif ten, bir gayret, bir farklılaşım. Ama onun hocaları yanlış adamdı. Sonra bir baktım bira içiyor parkta. Sersefil. Gittim yanına ne yapıyorsun? Abi bu Müslümanlar Atatürk'e küfür ettiler ve bende yeniden ateist oldum dedi ağlayarak.

İlginç? Ateist olmanın ön şartı mıdır? Bana pek inandırıcı gelmedi.

Ben Tophane'den çok esrarkeşi sohbetlere kaldıranı gördüm. Uçurumdan adam alanı da.. Ama hiç Atatürk'e küfür ettiler diye tekrar esrarkeş olanı görmedim.

Altın çamura düşşe ateist mi olunur canım?

borcugin
05-10-2007, 07:55 AM
İlginç? Ateist olmanın ön şartı mıdır? Bana pek inandırıcı gelmedi.

Ben Tophane'den çok esrarkeşi sohbetlere kaldıranı gördüm. Uçurumdan adam alanı da.. Ama hiç Atatürk'e küfür ettiler diye tekrar esrarkeş olanı görmedim.

Altın çamura düşşe ateist mi olunur canım?
S.A.

İnanmıyorsan yazışmayalım, olur mu? :D

Selametle.