View Full Version : Anne-babaya isyan eden Cennet'e giremez
Anne-babaya isyan eden Cennet'e giremez (http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=538642)
Sıla-i rahmi kesmenin haramlığına inandığı hâlde bunun gereklerini yerine getirmeyen insan günahkâr olur. Yok, bu hükmü reddediyorsa Cennet'in kokusunu duyması mümkün değildir.Ebû Bekre Nüfey İbn Hâris'ten (ra) rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sas) "Büyük günahların en ağırını size haber vereyim mi?" diye üç defa sordu. Biz de "Evet, yâ Rasûlallah" dedik. Rasûl-i Ekrem, "Allah'a şirk koşmak, ana-babaya itaatsizlik etmek" dedikten sonra, yaslandığı yerden doğrulup oturdu ve "İyi dinleyin, bir de yalan söylemek ve yalancı şahitlik yapmaktır." ilavesini yaptı. Bu sözü durmadan tekrarladı. Daha fazla üzülmesini arzu etmediğimiz için "keşke sussa" dedik. (137 Buhârî, Şehâdât, 10, Edeb, 6, İsti'zân, 35; Müslim, İmân, 143).
Demir Kağan
05-11-2007, 07:37 AM
Yandım desene. :D
Yandım desene. :D
hayirdir demir, kotu cocuga benzemiyon aslinda:)
Demir Kağan
05-11-2007, 07:48 AM
hayirdir demir, kotu cocuga benzemiyon aslinda:)
Hayırsız evlat değilim tabii ki, saygıda kusur etmem hiçbir şekilde ancak benim bir birey olduğumu kabullenmedikleri zaman kavga gürültü alıp başını gidiyor, bağırmalar vs.. :lol:
Ya simdi diyelim ki Veli cocugunu kotu islere alet ediyor. Biliyoruz bugьn cocugunu baska adamlara satan adi sahsiyetler dahi yasamlarını surduruyor. Yani simdi o cocuk o veliye isyan ederse kotu mu yapmıs olur ?
Yani acıklık getirelim :)
teginalp
05-11-2007, 11:21 AM
Hayırsız evlat değilim tabii ki, saygıda kusur etmem hiçbir şekilde ancak benim bir birey olduğumu kabullenmedikleri zaman kavga gürültü alıp başını gidiyor, bağırmalar vs.. :lol:
Yavrucuğum, ben 50 yi devireli birkaç yıl oluyor. Anne-babamın yanında hala onların Çocuklarıyım. Aklına gelebilecek hemen her konuda bana ebeveynlik görevlerini devam ettiriyorlar. Ben de hiç sesimi çıkarmadan peki diyor(muş gibi yapıyor)um.
En zoruma giden de üşümeyeyim diye sobalı odada yatırıp her biri birkaç kere üzerim açılmış mı diye kontrole gelmiyor mu?:D
Aslında bir taraftan hoşuma gidiyor ama bir taraftan da zoruma gidiyor fakat onların güzel hatırı için hepsini tebessümle karşılıyorum.:D
Kısacası, bireyliğini ispatlaman biraz zaman alacak ama kabul ettirmen daha uzun sürebilir.
Onların herşeyi iyi niyetle yaptığını düşünüp gönüllerini almaktan daha iyi bir yol göremiyorum. (Bir baba olarak da onaylıyorum:lol:)
Demir Kağan
05-11-2007, 11:38 AM
Yavrucuğum, ben 50 yi devireli birkaç yıl oluyor. Anne-babamın yanında hala onların Çocuklarıyım. Aklına gelebilecek hemen her konuda bana ebeveynlik görevlerini devam ettiriyorlar. Ben de hiç sesimi çıkarmadan peki diyor(muş gibi yapıyor)um.
En zoruma giden de üşümeyeyim diye sobalı odada yatırıp her biri birkaç kere üzerim açılmış mı diye kontrole gelmiyor mu?:D
Aslında bir taraftan hoşuma gidiyor ama bir taraftan da zoruma gidiyor fakat onların güzel hatırı için hepsini tebessümle karşılıyorum.:D
Kısacası, bireyliğini ispatlaman biraz zaman alacak ama kabul ettirmen daha uzun sürebilir.
Onların herşeyi iyi niyetle yaptığını düşünüp gönüllerini almaktan daha iyi bir yol göremiyorum. (Bir baba olarak da onaylıyorum:lol:)
Ortmanim ustun acilmis diye gelsin, elleriyle sarmalar sarsin, hatta hmmm masaj yapsin, karsi ciktigim bu degil; dikilip onu yapamazsin, bunu yapamazsin demeleri. Sonra ne oluyor; tabii ki bildigimi okuyorum. Dedigim gibi, cocugunuzun birey oldugunu, onun da isteklerinin, dusuncelerinin ve ihtiyaclarinin :twisted: oldugunu kabul etmeniz gerekiyor. Karsimiza dikilip de "ah emeklerim vah emeklerim", "ah soyle soyle olaydi da bugunleri gormeyeydim", "ben seni abdestsiz emzirmedim", "bugunleri de mi gorecektim ya raaab" deyip dovunmeyin, aglamayin efendim cocugunuzun ustune yurumeyin, nitekim ne kadar saygi gosterirseniz o kadar az dovunursunuz. Demir vaktinde soylediydi de dinlemedik dersiniz yarin. Valla bak.
nurhak
05-11-2007, 11:50 AM
Ortmanim ustun acilmis diye gelsin, elleriyle sarmalar sarsin, hatta hmmm masaj yapsin, karsi ciktigim bu degil; dikilip onu yapamazsin, bunu yapamazsin demeleri. Sonra ne oluyor; tabii ki bildigimi okuyorum. Dedigim gibi, cocugunuzun birey oldugunu, onun da isteklerinin, dusuncelerinin ve ihtiyaclarinin :twisted: oldugunu kabul etmeniz gerekiyor. Karsimiza dikilip de "ah emeklerim vah emeklerim", "ah soyle soyle olaydi da bugunleri gormeyeydim", "ben seni abdestsiz emzirmedim", "bugunleri de mi gorecektim ya raaab" deyip dovunmeyin, aglamayin efendim cocugunuzun ustune yurumeyin, nitekim ne kadar saygi gosterirseniz o kadar az dovunursunuz. Demir vaktinde soylediydi de dinlemedik dersiniz yarin. Valla bak.
Önce evlen,cocukların olsun,yani bir ana-baba ol senle bir daha konuşalım...:evil:
Bidahada kendi üstünü kendin ört....;)
Demir Kağan
05-11-2007, 11:52 AM
Ya birakin ya, zaten paso bundan kurtuluyorsunuz. "Anne olunca anlarsin", "baba olunca anlarsin", yokooole anlatin, bilelim gencler. :lol:
teginalp
05-11-2007, 12:00 PM
Hani bir zamanlar "..... 50 sini geçtiği zaman da keşke babam hayatta olsaydı da onun da fikrini alabilseydim der çocuklar" diye bir kıssa vardı ya onu hatırladım şimdi.
Bazı anlarda büyük olmak çocuğa düşüyor ama çoğu zaman da ebeveyne düşüyor.
Ah n'olurdu çocuklarımız, en cahilinden de olsa ana-babaların hayat tecrübesi bakımından 20-30 sene ileride olduğumuzu görebilselerdi.
Ben, küçük kızıma bir taktik öğrettim, şimdi Köpekler gibi pişmanın. En has biçimiyle bana uyguluyor, uyanınca kendi kendime tebessüm ediyorum. O zamana kadar da hırsım geçiyor tabii. Askerde de lazım olur, sen de öğren.
Bir büyüğün sana birşey söylediği zaman, "Emredersin Komutanım" diye selam verip derhal fırla. Nereye gidersen git, ne yaparsan yap ama o, kendi söylediğini yapmaya gittiğini sansın yeter. Yakalandın mı?:cool: Tam yapacaktım ki, aslında gittim, yaptım ama filan diye bir bahane nasıl olsa bulursun. :lol:
Bu taktikleri her yerde bulamazsın ona göre.
nurhak
05-11-2007, 12:10 PM
Ya birakin ya, zaten paso bundan kurtuluyorsunuz. "Anne olunca anlarsin", "baba olunca anlarsin", yokooole anlatin, bilelim gencler. :lol:
seni bir gün,bir köşede kıstıracam o zaman anlatırım...:cool:
Demir Kağan
05-11-2007, 12:17 PM
Hani bir zamanlar "..... 50 sini geçtiği zaman da keşke babam hayatta olsaydı da onun da fikrini alabilseydim der çocuklar" diye bir kıssa vardı ya onu hatırladım şimdi.
Bazı anlarda büyük olmak çocuğa düşüyor ama çoğu zaman da ebeveyne düşüyor.
Ah n'olurdu çocuklarımız, en cahilinden de olsa ana-babaların hayat tecrübesi bakımından 20-30 sene ileride olduğumuzu görebilselerdi.
Ben, küçük kızıma bir taktik öğrettim, şimdi Köpekler gibi pişmanın. En has biçimiyle bana uyguluyor, uyanınca kendi kendime tebessüm ediyorum. O zamana kadar da hırsım geçiyor tabii. Askerde de lazım olur, sen de öğren.
Bir büyüğün sana birşey söylediği zaman, "Emredersin Komutanım" diye selam verip derhal fırla. Nereye gidersen git, ne yaparsan yap ama o, kendi söylediğini yapmaya gittiğini sansın yeter. Yakalandın mı?:cool: Tam yapacaktım ki, aslında gittim, yaptım ama filan diye bir bahane nasıl olsa bulursun. :lol:
Bu taktikleri her yerde bulamazsın ona göre.
Ortmanim, zaten tecrube bakimindan 20-30 sene ileride olmazsaniz yasamayin daha iyi. :lol: Ayrica soyle bir durum var ki ortmanim, tekrarliyorum; cocugunuz sizin sahsi maliniz degildir; o bir BIREYDIR. Goz kirpan simili koyaaceedim ama buyuge goz kirpmak da ayip oluyor komutanim. :lol:
teginalp
05-11-2007, 12:25 PM
Ortmanim, zaten tecrube bakimindan 20-30 sene ileride olmazsaniz yasamayin daha iyi. :lol: Ayrica soyle bir durum var ki ortmanim, tekrarliyorum; cocugunuz sizin sahsi maliniz degildir; o bir BIREYDIR. Goz kirpan simili koyaaceedim ama buyuge goz kirpmak da ayip oluyor komutanim. :lol:
Yoksa Cumhurbaşkanını çocuklar seçsin mi demek istiyorsun sen?:x
Tamam çocuklarımız birer bireydir ama tapusu sağ olduğumuz sürece bize ait olan bağımlı bir bireydirler.:cool:
Demir Kağan
05-11-2007, 12:36 PM
Yoksa Cumhurbaşkanını çocuklar seçsin mi demek istiyorsun sen?:x
Tamam çocuklarımız birer bireydir ama tapusu sağ olduğumuz sürece bize ait olan bağımlı bir bireydirler.:cool:
Bu duzen degisecek!!! :cool:
Istemiyoruz tapu mapu. Cok gerekiyorsa bir tapu, kendi adimiza cikartiriz. Alla allaaa. Cok mu basima buyrugum ne. :lol:
chepny
05-11-2007, 01:00 PM
Babam ve oğlum filmi geldi aklıma.
Bence çocukların üzerine fazla gitmek iyi değildir. Saygı görmek isteyen anne-babalar cocuklarına saygı duyma büyüklüğünü gösterebilmelidirler.
Ayrıca Anne-Baba olmakla komutan olmak tamamen farklı şeylerdir. Çocuğuna komutanlık taslamak ise bence acizliktir.
Anne ve baba çoğunlukla çocuklarının emireri olmak durumundadır. Ancak bazı özel durumlarda da komutayı devralmak gerekir.
Bence doğrusu budur?
Bırakın çocuklar kendi hayallerini kursun ve kendi hayallerini gerçekleştirmek için çalışsınlar? Sizin hayallerinizi değil....
BOZ-OK
05-11-2007, 01:16 PM
Bana ogretildigi kadariyla anne babaya asi olan tas olur... O kadar...:cool:
benay
05-11-2007, 02:16 PM
Ben kucuklukten beri anneme babama cehennem yasattirdim.
Ilerde birde bizim gibi cocugumuz olursa ciftte cehennem yasariz artik.
Demir Kağan
05-12-2007, 03:26 AM
Bu ebeveynler sustu. Hehehe. Tabii gorduler dogruyu. :D
teginalp
05-12-2007, 06:32 AM
İthiyarları uyuttunuz, meydan size kaldı dii mi?
Sakın yaramazlık yapmayın, yatarken de üstünüz açık kalmasın.:lol:
İthiyarları uyuttunuz, meydan size kaldı dii mi?
Sakın yaramazlık yapmayın, yatarken de üstünüz açık kalmasın.:lol:
"Les "Grands" ne sont "Grands" que parce que nous sommes à genoux. Levons-nous !"
" "Buyukler", bizim sadece dizde oldugumuz icin "Buyukler'dir". Kalkalim !"
benay gama :mrgreen:
teginalp
05-12-2007, 06:54 AM
Tam bişey anlamadım valla diyecektim,gamayı görünce anladım. (Yani anlamamamın nedenini):D
Tam bişey anlamadım valla diyecektim,gamayı görünce anladım. (Yani anlamamamın nedenini):D
Diyorumki;ebeveynler gençlerin işine çok karışırlar.onları hiç bir şekilde hayatlarını tek başlarına idame edecek kişiler olarak görmezler,karşısındakinin fikirlerine kıymet vermezler,yeniliklerden korkarlar,cesur adımlar karşısında çekinirler...bla bla....
Demek istediklerim benay'ın imzasında saklı...
frenc gama :mrgreen:
borcugin
05-12-2007, 12:56 PM
Diyorumki;ebeveynler gençlerin işine çok karışırlar.onları hiç bir şekilde hayatlarını tek başlarına idame edecek kişiler olarak görmezler,karşısındakinin fikirlerine kıymet vermezler,yeniliklerden korkarlar,cesur adımlar karşısında çekinirler...bla bla....
Demek istediklerim benay'ın imzasında saklı...
frenc gama :mrgreen:
S.A.
Tabi tabi... En iyisi benayin imzasına değil senin ot çöp gamalarına göre FRENCH olalım. :lol:
Selametle.
Demir Kağan
05-12-2007, 01:52 PM
S.A.
Tabi tabi... En iyisi benayin imzasına değil senin ot çöp gamalarına göre FRENCH olalım. :lol:
Selametle.
İyi taktın gamaya abi.
Ne alıp veremediğin var gamayla?
oğuz abi son derece hoş bir şey çıkarttı, kendi tarzını yarattı resmen.
borcugin
05-12-2007, 01:57 PM
S.A.
Oğlum sizi sevmesek takar mıyız? :D
muhalefet gama. :lol:
bananecidegilim.org :lol:
Selametle.
Aybike
05-13-2007, 03:27 PM
berlinde bir parkta ,kecinin boynuna sarilmis bir cocuk heykeli vardir.
ben buyukkanneme sormustum..
-bu kiiiiiim?
-yaramaz bir cocuk..ninesini cok uzmus Allah ta onu tas etmis--
yillarca o heykel cocuga aciyarak baktim..Allahim onu affet diye ne dualar ettim bir bilseniz :)
Gorduk biz Cunyet Arkın filmlerinde.
Elemanın oglunu bebelikten alır kacırır gavur. Satoda gavur gibi yetistirir. Sonra eleman heheyt diye bir dalar satoya milleti keser bicer sonra capkınlık yapayımderken yakayı ele verir :) Elemanın gozlerini daglarlar. Sonra elemanla oglunu birbiri ile dovustururler. Elemanın oglu tam elemanın kafasını ucuracakken eli tas kesilir. Arkadan bir ilahi sesi gelmektedir.
Allahuuu Ekber Alllahu Ekber...
:D
Buradan cıkarılacak sonuc: Babanızın kafasını ucurmaya kalkarsanız eliniz tas kesilir :D
Bilge_Kagan
05-14-2007, 12:33 AM
Ayrica bu durum vukuu bulduktan sonra sittin yillik ( abarttim ) Bizans krali babanizi bir kenara birakip Allah'in gozleri daglanmis, bas dusman olan bir millete mensup esirine "Baba ? Babaaaaağğ !!" nidalariyla sarilmaniz sik karsilasilan yan etkilerden biridir.
yavuz
05-14-2007, 06:05 AM
berlinde bir parkta ,kecinin boynuna sarilmis bir cocuk heykeli vardir.
ben buyukkanneme sormustum..
-bu kiiiiiim?
-yaramaz bir cocuk..ninesini cok uzmus Allah ta onu tas etmis--
yillarca o heykel cocuga aciyarak baktim..Allahim onu affet diye ne dualar ettim bir bilseniz :)
Aybike'nin bu üstteki ve şu hemen alttaki iletilerine bakacak olursak, karanlık bir çocukluk çağı geçirdiğini anlayabiliriz, kanımca...
Ayrıca ben cocukken ,İLANI yılanın kucuğu sanıyordum..
Solucan yani.. ilan yapıştırmak yasaktır yazan yerlere, solucan yapıştırıp kacıyordum..Bir yere saklanıp ne olacak diye de bakıyordum...
Ama Almanyadan geldiğimi hesap edin turkcem azdı..:)
Pessimist gama :cry:
nurhak
05-14-2007, 11:05 AM
Ana babaya isyan edeni,karşı çıkanı ne kul sever nede Allah,taş olursunuz,taşşş. :twisted: Sonra söylemedi demeyin.Büyüklerin sesi kesilmiş falan filan.Böyle durumlarda racon;ikaz eder ve susarsın,çok konuşmak gerekmez.Haksızmıyım teqinalp hocam, ;) almıyım kızılcık zopasını elime...Birey,kişilik bla bla(valla oğuz'dan öğrendim) bunlar ne olaki sizleri bu dünyaya getiren insanları beğenmiyorsunuz, :x sizler genetik olarak dna zincirinizi ananızdan babanızdan aldınız
(bak burada bilimsel verilere dayalı konuşuyorum) ;) Karekterinizde kişiliğinizde bu yapıdan kaynaklanır,haa dünya görüşü vs. gibi sonradan kazanımlar çevre ve sosyal tarzla gelişir ki;burada da ana babanın yine sizi kendi kanatları altında tutma çabası vardır,buda sizi koruma güdüsünden kaynaklanır,eğer bunun için ana babaya karşı gelecekseniz yine söylüyorum taş olursunuz valla,benden söylemesi.;)
Demir Kağan
05-14-2007, 01:46 PM
Ana babaya isyan edeni,karşı çıkanı ne kul sever nede Allah,taş olursunuz,taşşş. :twisted: Sonra söylemedi demeyin.Büyüklerin sesi kesilmiş falan filan.Böyle durumlarda racon;ikaz eder ve susarsın,çok konuşmak gerekmez.Haksızmıyım teqinalp hocam, ;) almıyım kızılcık zopasını elime...Birey,kişilik bla bla(valla oğuz'dan öğrendim) bunlar ne olaki sizleri bu dünyaya getiren insanları beğenmiyorsunuz, :x sizler genetik olarak dna zincirinizi ananızdan babanızdan aldınız
(bak burada bilimsel verilere dayalı konuşuyorum) ;) Karekterinizde kişiliğinizde bu yapıdan kaynaklanır,haa dünya görüşü vs. gibi sonradan kazanımlar çevre ve sosyal tarzla gelişir ki;burada da ana babanın yine sizi kendi kanatları altında tutma çabası vardır,buda sizi koruma güdüsünden kaynaklanır,eğer bunun için ana babaya karşı gelecekseniz yine söylüyorum taş olursunuz valla,benden söylemesi.;)
Birey oldugumuzu, bizim de dusuncelerimizin oldugunu, bizim de isteklerimizin oldugunu ve bizim de kendimize gore bir yasantimizin oldugunu kabul ettiginiz surece sorun yok ortmanim abim bilim adamim komserim faysalim. :lol:
nurhak
05-14-2007, 02:50 PM
Birey oldugumuzu, bizim de dusuncelerimizin oldugunu, bizim de isteklerimizin oldugunu ve bizim de kendimize gore bir yasantimizin oldugunu kabul ettiginiz surece sorun yok ortmanim abim bilim adamim komserim faysalim. :lol:
Anladın sen onuuuu.....;)
http://img466.imageshack.us/img466/1145/akakot0wn0uf4.jpg (http://imageshack.us)
Aybike
05-15-2007, 04:33 PM
Aybike'nin bu ?stteki ve ?u hemen alttaki iletilerine bakacak olursak, karanl?k bir ?ocukluk ?a?? ge?irdi?ini anlayabiliriz, kan?mca...
Pessimist gama :cry:
karanlik degil be oglum ..salaklik..yani cok salakmisim..
siz simdi baskasiniz-
dogruya bile inanmiyorsunuz...biz yalana inanirken..kusak farki..:)
"Pessimist" nedir hep o sago denen soytarı soktu bunları dilinize :) "Karamsar" mis gibi iste :P
karanlik degil be oglum ..salaklik..yani cok salakmisim..
siz simdi baskasiniz-
dogruya bile inanmiyorsunuz...biz yalana inanirken..kusak farki..
Ehuhehe evet annem bana kopeklere yaklasma seni yerler derdi ben gider ustlerine binerdim :)...haklısınız :D
yavuz
05-16-2007, 06:52 AM
"Pessimist" nedir hep o sago denen soytarı soktu bunları dilinize :) "Karamsar" mis gibi iste :P
"gama" ile uyumlu olsun diye... ;)
aragis
05-25-2007, 07:29 AM
anneme babama bende uzun süre bireyligimi kabul ettirme savasi verdim..
ama annem artik hayatta degil ve bugün ben verdigim o savastan ötürü cok pismanim.. bazen sesimi yükseltip onu kirdim hatta aglattigim bile oldu :(
Allah affetsin
anneler ve babalarin gözünde cocuklari her zaman cocuk kalirlar.. savasimiz cogu zaman bosuna.. demek istedigim yarin pisman olacagimiz seyler yapmamali ve söylememeliyiz..
biraz gec oldu ama artik savasmiyorum
ama annem artik hayatta degil ve bugün ben verdigim o savastan ötürü cok pismanim.. bazen sesimi yükseltip onu kirdim hatta aglattigim bile oldu :(
Allah affetsin
anneler ve babalarin gözünde cocuklari her zaman cocuk kalirlar.. savasimiz cogu zaman bosuna.. demek istedigim yarin pisman olacagimiz seyler yapmamali ve söylememeliyiz..
Öncelikle Allah rahmet eylesin diyorum Merhumeye...
İlişkilerimizde hiçbir zaman dengeyi yakalayamıyoruz.Ya onların kontrolünde silik yada bu kontrole başkaldırıp asi oluyoruz...
Bunun ortası yokmu ?
Varda,oda bizden sonraki nesile kısmet olacak gibi...
asi gama :mrgreen:
Demir Kağan
05-25-2007, 07:48 AM
Allah affetsin
Oncelikle basiniz sagolsun. Soyle bir sey var aslinda, onlar bazi seyleri kabullense biz onlari uzecek dereceye getirmeyiz olayi. Ama kendileri yapiyorlar. Sokaga cikarsin saatlerce uyumaz bekler gecenin 1'ine, 2'sine kadar, yahu mubarek yat, uyu.
Öncelikle Allah rahmet eylesin diyorum Merhumeye...
İlişkilerimizde hiçbir zaman dengeyi yakalayamıyoruz.Ya onların kontrolünde silik yada bu kontrole başkaldırıp asi oluyoruz...
Bunun ortası yokmu ?
Varda,oda bizden sonraki nesile kısmet olacak gibi...
asi gama :mrgreen:
Insallah diyelim. :cool:
Aybike
05-25-2007, 08:23 AM
demir , baba oldugunda tekrar konusalim bu konuyu...
Demir Kağan
05-25-2007, 08:55 AM
Anca boyle deyin zaten.
Hehehe.
Haklisin demiyorlar da, baba oldugunda yeniden konusalim konuyu falan. :cool:
(vinnnnnnnn)
aragis
05-25-2007, 09:22 AM
Oncelikle basiniz sagolsun. Soyle bir sey var aslinda, onlar bazi seyleri kabullense biz onlari uzecek dereceye getirmeyiz olayi. Ama kendileri yapiyorlar. Sokaga cikarsin saatlerce uyumaz bekler gecenin 1'ine, 2'sine kadar, yahu mubarek yat, uyu.
Sagolun...
demir onlarin kabullenmesini beklersen daha cok beklersin :)
onlarin penceresinden bakmaya calistigimiz zaman belki anlariz (cocugumuz olmadigi icin anlamak zor ama imkansiz degil)
ama eminim onlar kolaylikla bizim penceremizden bakabilirler cünkü herkes zamaninda cocuktu ve ayni savasi verdi
karsilikli hosgörü ve anlayis.. ama ilk adimi her zaman karsidan beklemek dogru degil bence
Demir Kağan
05-25-2007, 09:41 AM
Bizim orada bir soz var; olme essegim olme.
Ben bildigimi okurum acikcasi.
Aybike
05-28-2007, 05:44 PM
bildigini oku Allahin saskini oku bakalim...
black_cat
06-02-2007, 05:15 PM
Aslinda bu tam dogru olamaz cunku sonucta ilk musluman olan insanlar da anne babasina isyan etmis, eski dininden vazgecerek..buyuzden dogru yol onemli, anne baba rizasi da ikinci sirada...:)
PEÇENEK
06-07-2007, 09:23 AM
Tьm dinlere gцre ana-babaya isyan edilmez.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.