View Full Version : Güzel Yazı Yazmaya Üşeniyor muyuz?
yavuz
05-20-2007, 10:29 AM
Forumumuzda sıklıkla görülüyor ki; pek çok arkadaşımız, cümleye küçük harfle başlıyor, büyük harflerse istenilen yerlere serpiştiriliyor. Neden? Sebep yok; amaçsız forumlardan kalan alışkanlık...
Cümleye büyük harfle başlanır, özel isimlerin ilk harfi büyük olmak zorundadır... Konuşmalar "tırnak" içinde yazılır. Bazı küçük notlar varsa -iki çizgi- veya (parantez) içinde verilir. Virgül(,) ve nokta(.) başta olmak üzere noktalama işaretlerinden sonra bir adet boşluk bırakılır. 3 nokta(...) dışında hiçbir işaret üst üste üç defa tekrarlanmaz, örneğin; ??? yanlıştır! Yalnız, bazı işaretlerden sonra, o işaretin kullanıldığı cümleye dikkat çekmek için iki adet nokta daha konulabilir, örneğin; "!.."
Sadece şu üstte yazdıklarıma dikkat edilse, forumda yazılan yazıların tamama yakınını okurdum. Ancak, güzel görünmeyen yazıları okumak insanı sıkıyor ne yazıkki.
Dipnot: Benimle muhattap olmak istemeyenler varsa, dandik dandik yazsınlar yazacaklarını... :lol:
benay
05-21-2007, 03:09 AM
Okullarda olsun, islerde olsun kafamiz yeterince sisiyor bu kurallarla, guzel bir turkce ile yazilmasi yeterli degil mi ??? Hem ben guzel turkce yazmak icin en az uc kere okumam gerek bence anlasilacak sekilde yazilsin yeterli olur.
Demir Kağan
05-21-2007, 03:50 AM
Guzel, guzel, Allah mutlu mesut etsin.
Insallah orada olacagim.
Bilge_Kagan
05-21-2007, 04:44 AM
Ha ne ?
Ben ciktigimdan beri hic uyumadin galiba ? :lool:
Guzel, guzel, Allah mutlu mesut etsin.
Insallah orada olacagim.
Havaların yağmurlu olmasına verdik...
bulutlu gama :mrgreen:
Demir Kağan
05-21-2007, 05:05 AM
Var ya, diyorum ki, bir seyi yanlis yazdim bir yere ama nereye yazdim unuttum.
Efendim heyecanliyim da biraz.. :cool:
Abi sana demistim bekle birlikte cikalim diye. :lol:
Bilge_Kagan
05-21-2007, 05:24 AM
Valla "gununuz nasil gecti" basligina bakarsak 24 saati doldurmussun. Peder bey gece biraksa bile sabaha beni gorunce ne diyecegidi ? :lool:
DrAydan
05-22-2007, 12:43 PM
hahahahahhaaa :lool:
Dalga Gama.
Aybike
05-24-2007, 04:10 PM
Forumumuzda s?kl?kla görülüyor ki; pek çok arkada??m?z, cümleye küçük harfle ba?l?yor, büyük harflerse istenilen yerlere serpi?tiriliyor. Neden? Sebep yok; amaçs?z forumlardan kalan al??kanl?k...
Cümleye büyük harfle ba?lan?r, özel isimlerin ilk harfi büyük olmak zorundad?r... Konu?malar "t?rnak" içinde yaz?l?r. Baz? küçük notlar varsa -iki çizgi- veya (parantez) içinde verilir. Virgül(,) ve nokta(.) ba?ta olmak üzere noktalama i?aretlerinden sonra bir adet bo?luk b?rak?l?r. 3 nokta(...) d???nda hiçbir i?aret üst üste üç defa tekrarlanmaz, örne?in; ??? yanl??t?r! Yaln?z, baz? i?aretlerden sonra, o i?aretin kullan?ld??? cümleye dikkat çekmek için iki adet nokta daha konulabilir, örne?in; "!.."
Sadece ?u üstte yazd?klar?ma dikkat edilse, forumda yaz?lan yaz?lar?n tamama yak?n?n? okurdum. Ancak, güzel görünmeyen yaz?lar? okumak insan? s?k?yor ne yaz?kki.
Dipnot: Benimle muhattap olmak istemeyenler varsa, dandik dandik yazs?nlar yazacaklar?n?... :lol:
Cok haklisin..bu kotu yazanlarin basinda ben geliyorum..ama beni bu konuda afedin..cunku ben baska is yaparken bu foruma giriyorum..yani is arasi..o yuzden cabuk yaziyorum..yani duzgun yazmak istersem zamanimi alacak ve hic giremiyecegim...illa duzgun yaz, olmaz dersen,forumdan uzaklasmam gerekecek...
bu kotu yazanlarin basinda ben geliyorum..ama beni bu konuda afedin..cunku ben baska is yaparken bu foruma giriyorum..yani is arasi..o yuzden cabuk yaziyorum..yani duzgun yazmak istersem zamanimi alacak ve hic giremiyecegim...illa duzgun yaz, olmaz dersen,forumdan uzaklasmam gerekecek...
Her zaman bir mazeretimiz vardır.Bendende buna benzer bir söylem gelir :lol:
önce iş gama :mrgreen:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.