PDA

View Full Version : Uyariyoruz!

PUTKIRAN
05-21-2007, 02:32 PM
UYARIYORUZ!

ALLAH’IN AZABINI HATIRLATIYORUZ!

ÜZERİMİZDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR...

BÜYÜK FELAKETLER KAPIMIZIN ÖNÜNDE SIRASINI BEKLİYOR...

GÖK...HOMURDANIYOR!

YER... AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYIYOR!

BİZLER İSE HALA GAFLET İÇERİSİNDEYİZ, UYKUDAYIZ... BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞIYORUZ.

İNSANLARIN SURATI ASIK... ÇEVRENİZE BİR BAKINIZ, HERKES BİRER BUNALIM, BİRER STRES YUVASI OLMUŞ... HUZURU KAYBETMİŞ.

MÜSLÜMANLAR! KENDİNİZE GELİNİZ...

ZAMAN; AHİR ZAMAN’DIR...

ZAMAN; ALLAH’A DÖNÜŞ ZAMANI’DIR...

ZAMAN; TEVBE VE İSTİĞFAR ZAMANI’DIR...

‘’KENDİNİZİ VE AİLENİZİ YAKITI İNSANLAR VE TAŞLAR OLAN CEHENNEM ATEŞİNDEN KORUYUNUZ’’ (TAHRİM, 6)

İYİLİĞİ EMREDİP, KÖTÜLÜKLERDEN SAKINDIRMAK İÇİN GAYRET EDİNİZ!

ALLAH’I ve UYKULARI KAÇIRAN ÖLÜMÜ AKLINIZDAN ÇIKARMAYINIZ!

ETRAFINIZA MERHAMET EDİNİZ Kİ; ALLAH’TA SİZE MERHAMET ETSİN...

HELALLERE ve HARAMLARA DİKKAT EDİNİZ!

‘’SADAKALAR; BELÂ VE MUSİBETLERİ YOK EDER...’’ SADAKALARI ÇOĞALTINIZ!

EVLERİNİZİ, ALLAH’IN ÂYETLERİNE UYARAK NÛRLANDIRINIZ.

HAYATINIZI, PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZ (s.a.v)’in GÖSTERDİĞİ YOLDA GİDEREK GÜZELLEŞTİRİNİZ, GERÇEK HUZURA VE KURTULUŞA;

ANCAK İSLAMI, HAYATIMIZIN HER SAFHASINDA YAŞAYARAK ULAŞACAĞIMIZI UNUTMAYINIZ.

EVLERİNİZE VE AİLENİZE SAHİP ÇIKINIZ!

EN BÜYÜK SERMÂYENİZ OLAN ÖMRÜNÜZÜ TELEVİZYON KARŞISINDA TÜKETMEYİNİZ! HER AN ZEHİR AKITAN TELEVİZYON PROGRAMLARI SİZİ CEHENNEME SÜRÜKLEMESİN!

DİKKAT EDİNİZ! YARIN HESABINI VEREMEZSİNİZ...

FELÂKETLER TEPEMİZDE KOL GEZİYOR...

UNUTMAYINIZ Kİ;

‘’ALLAH’IN AZABI PEK ŞİDDETLİDİR!’’

VAKİT GEÇ OLMADAN KENDİNİZE GELİNİZ, SAMİMİ OLARAK ALLAH (c.c)’tan BAĞIŞLANMAYI DİLEYİNİZ! BAŞKA KAPI YOK...

AÇIN ELLERİNİZİ MEVLA’YA...

AÇIN ELLERİNİZİ DUA’YA...

AÇIN ELLERİNİZİ RAHMETE...

AÇIN... AÇIN...

benay
05-21-2007, 03:53 PM
Korku masallari bizi artik korkutmuyor allah'a dua edipde kendinizi tesselli mi ediyorsunuz ? Allah'a inananlar genelde kendilerini kotu hissedenler yalniz olanlar bir "baba'ya" ihtiyac olanlar...

deyrambel
05-21-2007, 03:57 PM
Korku masallari bizi artik korkutmuyor allah'a dua edipde kendinizi tesselli mi ediyorsunuz ? Allah'a inananlar genelde kendilerini kotu hissedenler yalniz olanlar bir "baba'ya" ihtiyac olanlar...
benay sen simdi gencsin guzelsin hayat hos-elin kolun tutuyor hersey normal
ama 60 70 yasina geldin mi geberecigini anladigin zaman baslarsin kendine ALLAH aramaya

Mgas
05-21-2007, 04:01 PM

Benay sana daha oncede soyledim. Biz hıristiyan mıyız ki O'nu babamız sayalım ?

ve acıkcası beni korkutan seyler olum falan degil. Zamanı gelir olur gideriz mesele olmek degil mesele olmeden evvel yapabildiklerinde. Beni iyi seyler yapamayacagımdan suphe duyarım olum zaten garanti.

Ben kendimi yalnız hissetmiyorum, yalnızım. Beni yalnız yapan babasızlık degil beni yalnız yapan yalnızlıgı gorebilmem. Kendimi faniler ile varlıklı sayarsam her seyimi bir gun kaybederim. Bu sebeple evet, yalnızım.

Mgas
05-21-2007, 04:04 PM
ama 60 70 yasina geldin mi geberecigini anladigin zaman baslarsin kendine ALLAH aramaya

deyrambel;

insanlara olum korkusu ile Allah bilincini asılayacaksanız bunu deneyip hic malamat etmeyin derim.

Scofield
05-21-2007, 04:05 PM
birakin insanlar hur yasasin hur dusunsun ve istedigine inansin. kimse birseyler asilamasin. herkes kaderine inancina ve benligine kendisi karar versin.

daturkishulan
05-21-2007, 04:06 PM

hahahha tokaatttt:lol:

deyrambel
05-21-2007, 04:07 PM
oldu hur birakiyorum insanlari -- ama insan ALLAH siz yasayamaz ben bunu bilirim
olumden sonra ne olacagini kimse bilmiyor
eger olumden sonra bir sey yoksa biz bitki gibi oluyor ve yok oluyorsak
o zaman neden ben yasiyorum oldurmek suc degil o zaman
gunah suc degil
aile ici cinsellik suc degil
istedigini yap o zaman
ALLAH in olmamasi demek insanin hersey yapabilmesi demektir
dunya kanunlarindan korkarak belki yapmaz ama
olumden sonra gelecek yok diyorsa birisi biz bir yilan gibi yok olacagiz diyorsa
o zaman hersey mubah gibi oluyor

Scofield
05-21-2007, 04:11 PM
oldu hur birakiyorum insanlari -- ama insan ALLAH siz yasayamaz ben bunu bilirim
olumden sonra ne olacagini kimse bilmiyor
eger olumden sonra bir sey yoksa biz bitki gibi oluyor ve yok oluyorsak
o zaman neden ben yasiyorum oldurmek suc degil o zaman
gunah suc degil
aile ici cinsellik suc degil
istedigini yap o zamanarkadas, bir insan hurse birak hurlugu inanmasa bile kulturu olsun ailesi olsun birsekilde suc islemez cinsellik yapmaz vs... bunlari inancli veya inancsiz yapiyorsa zaten o insani din bile egitemez. insanin beyninde biten birsey bu.

deyrambel
05-21-2007, 04:12 PM
arkadas, bir insan hurse birak hurlugu inanmasa bile kulturu olsun ailesi olsun birsekilde suc islemez cinsellik yapmaz vs... bunlari inancli veya inancsiz yapiyorsa zaten o insani din bile egitemez. insanin beyninde biten birsey bu.
ama dusun ya eger ben bosu bosuna gebereceksem niye ben burda yasiyorum
ben agac gibi yok mu olacam?
o zaman hersey bos

Mgas
05-21-2007, 04:17 PM
o zaman hersey bos

deyrambel;

Adam dusunmek istemiyor :) Bogazına basıp zorla mı dusundurecen?

Adam bunu dusunmeye baslarsa yardımcı olursa ama dusunmezse kendi bilecegi is yine.

deyrambel
05-21-2007, 04:22 PM
millet kim biliyor deyrambel ne demek?

Scofield
05-21-2007, 04:23 PM
o zaman hersey bosiste olay burada bitiyor. inancli birsan farkli dusunur, inancsiz bir insan farkli. bunu iki tarafta yasam boyunca birbirine ispatlamaya calisir. ama gercegi oldukten sonra gorecegiz.

bence insanlar isterlerse inansin. kaybedecekleri birsey yok tabii ki. inanmazlarsa yine kendilerinin sorunudur. kendileri hur iradeleri ile karar versinler yeter ki insanlar birbirine zorla ve siddet ile baski yapmasinlar.

bu konuda insan Turk oldugundan gurur duyuyor. Cunku diger Musluman ulkelerden daha fazla toleransli ve hur bir memleket.

BOZ-OK
05-21-2007, 08:36 PM
22 Mayis 2007'de Forum Arbuz'un "Uyariyoruz!" basligi altinda genel durum ve gorunus :cool: ;

Putkiran;

Ocuuu, Allah sizi perisan edecek, felaketler sizi bekliyor, yanacaksiniz, vesaire, vesaire...

(Dogrusunu soylemek gerekirse bu tur bir tanri inanci bana ilkel insanlarin tanri inancini animsatiyor... Ofkesi kabarmis bir tanri ve onun verecegi zararlardan korkarak sakinlestirmeye calisan kullar...)

Bir inancsiz olarak Benay;

(Bu bana Benay'in henuz Tanri dusuncesini tam olarak anlayamadigini gosteriyor...)

Deyrambel guya Benay'a yanit veriyor;

(Farkinda degil, bu sozleriyle aslinda Benay'i desteklemis ve onun sozlerini dogrulamis oluyor... Tanriya inanmak icin "kendini kotu hissetmek" veya "olum korkusunun sarmis olmasi", yani "teselliye ihtiyaci olmasi" gerekiyor...)

Daturkishulan, Deyrambel'in cevabini cok begenmis;

(Bana kalirsa tipik bir soylenenleri tam olarak anlayip degerlendirmeden verilen "takim ruhu tepkisi", neyi alkisladiginin farkinda degil...)

Oysa bu sorularin yanitlari yuzlerce yil once Turk tasavvufculari tarafindan verilmis... Mesele sadece Tanri'ya nasil inanacagimizdir... "Turk gibi mi?", yoksa "Bedevi gibi mi?"... :-)

Yunus ne guzel soylemis;

Din u millet sorar isen, asiklara din ne hacet
Asik kisi harab olur, harab bilmez din diyanet
Asiklarin gonlu gozu masuk diye gitmis olur
Ayruk surette ne kalir kim kilisar zuhd u taat

Taat kilan ucmag icin din tutmayan tamu icin
Ol ikiden farig olur, neye benzer bu isaret
Her kim dostu sever ise, dosttan yana gitmek gerek
Isi gucu dost olucak, cumle isten olur azat

Onun gibi masukanin haberini kim getirir
CEBRAIL-I MURSEL sigmaz, boyle olundu isaret
Soru hesap olmayisar, dunya ahret koyana
MUNKER u NEKiR ne sorar terkolucak cumle murad
Havf u reca gelmez onda varlik yokluk birakana
Ilm u amel sigmaz onda ne terazi var ne sirat

Ol kiyamet pazarinda her bir kula bas kaygisi
Yunus sen asiklar ile hic gormeyesin kiyamet

Karayılan
05-22-2007, 12:27 AM
Sagol Putkiran efendi. Bundan kelli sening didigin gibi edek agam :D

Hanedan
05-22-2007, 06:08 AM
Putkıran tebliğ etti, bu daha çok hatırlatmaydı isteyen alır isteyen ileriye atar, isteyen de pas geçer. Yeterince laikliği desteklemiyor mu bu forum.
Ama yinede haddini aşmış bu başlığı açan arkadaş forumu kapattıralım arkadaşlar:)

oğuz
05-22-2007, 06:14 AM
Cüppelinin vaazları geldi birden nerden aklıma geldiyse :lol:

poturlu gama :mrgreen:

Hanedan
05-22-2007, 06:25 AM
Cübbeliyle bayağı samimiymişsiniz bir ara usta. Jet sky takılırmışsınız. Sende az değilmişsin hani:)

oğuz
05-22-2007, 06:27 AM
Cübbeliyle bayağı samimiymişsiniz bir ara usta. Jet sky takılırmışsınız. Sende az değilmişsin hani:)

Kayınpederi bizim mahalleden.Hem damadımız hemde eniştemiz olur...

akraba gama :mrgreen:

Hanedan
05-22-2007, 06:34 AM
Kayınpederi bizim mahalleden.Hem damadımız hemde eniştemiz olur...

akraba gama :mrgreen:

Sağlam yere demir atmışsın üstad ne diyim.

Ahiret gama

yavuz
05-22-2007, 07:21 AM
O Cübbeli XXX Hoca'yı (adını unuttum da) çok severim. Sivri dillidir, alnı aktır, vatan sevgisinden şüphem yok. Valla, çok severim kendisini ya...

daturkishulan
05-22-2007, 10:20 AM
22 Mayis 2007'de Forum Arbuz'un "Uyariyoruz!" basligi altinda genel durum ve gorunus :cool: ;

Daturkishulan, Deyrambel'in cevabini cok begenmis;

(Bana kalirsa tipik bir soylenenleri tam olarak anlayip degerlendirmeden verilen "takim ruhu tepkisi", neyi alkisladiginin farkinda degil...)

yok bee yanıt vren arkadaşın uskubu çok hoşuma gitti,o yüzden güldüm

yoksa taraf tutma gibi bişi yok,aka ak boka bok deriz biz

benay
05-22-2007, 02:29 PM
Biz niye dunya'ya geldik ? Neden olecegiz ?

Muslumanlar icin kul olmamiz icinmis yani kole olalim diye en cok zarari gorecek olanlarda kadinlar tabii.

Benim kaderim belliymis ben dunya'ya cehenneme gitmek icin gelmisim bazilarida cennete gitmek icin secilmis.

Cennette en cok Araplarin oldugunu tahmin ediyorum. Cehennem yolunda buda kaderimizmis diye el sallayarak herkeze selam yollariz artik.

deyrambel
05-22-2007, 03:18 PM

Muslumanlar icin kul olmamiz icinmis yani kole olalim diye en cok zarari gorecek olanlarda kadinlar tabii.

Benim kaderim belliymis ben dunya'ya cehenneme gitmek icin gelmisim bazilarida cennete gitmek icin secilmis.

Cennette en cok Araplarin oldugunu tahmin ediyorum. Cehennem yolunda buda kaderimizmis diye el sallayarak herkeze selam yollariz artik.
BENAY abla senin cok yanlis fikirlerin var-
islam hic bir zaman kadini seytan veya baska bir sifatla adlandirmaz
avrupa da kadinlari seks kolesi yaparken islam kadinlara haklar vermistir
mesala peygamberimizin kizi ayse
peygamberimizin hanmi hatice - hatta bu hatice ticaretle mesgul hanimdi

kul ALLAH in kul anlamindadir

senin ya bilgin az islam hakkin da yada hristiyanlara ozeniyorsan
sana tavsiyem ingilizlerin bir filmi var vatikanda ki cinsel olaylar hakkin da
bir irlandali cocuk anlatiyor- vatikan da dini dersler alirken kardinalin ona tecavuz ettigini-tecavuz ettikten sonra kardinalin ayine gittigini falan anlatan film

eger ozeniyorsan cok yanlis yoldasin
zaten turban da hristiyanlardan gelmedir
rahibeler takar turbani - muslumanlarin icine girmis bazi nifaklar bu rahibe kiyafetinden ornek alarak turbani yaptilar

hristiyanlikta vardir kadinin seytan oldugu cadi oldugu-hatta katolikler kadinlari cadi diye oldurmusler
yuzbinlerce kadin cadi diye yakilmistir

chepny
05-22-2007, 03:29 PM
Ey ulu uyarıcı PUTKIRAN!
Yarın sabah erken kalkmam gerekiyor.
Beni saat 6:30 civarı uyarabilirmisin?
:mrgreen:

daturkishulan
05-22-2007, 04:43 PM

benay bacım,islamın kadınlar hakkında düşündüğüyle ,YALAN HADİS-MESHEP-TARİKAT şeytan üçkeninin kadınlar hakkında düşündüğü iki ayrı kutuptur.
size yıllardır islam adı altında farklı bi din anlatılmıştır.kuranda kadınların ne dövülmesi gerktiği,ne miraslarının elinden alınacağı,ne boşanma hakkının olmayacağı,ne de rahibe gibi giyineceği HİÇBİRİ YOKTUR,alayı yalandır.

daha dün çok bilmişin teki çıkmış islama göre recm cezasını 10metre uyudurma hadislerle anlatmış,hatta hadis de değil halifelerin söylediği rivayet edilen sözlerle KESİN HÜKÜM vermiş...ve ne adına ALLAH ADINA!
ya kuranda adı bile geçmeyen ,zina cezası recmi(sözde) ayetleştirmişler kendilerince.iyilkilerinden saflıklarından mı yoksa kötü niyetli mi yapıyolar bilmiyorum ama allah kendi kafasına göre ayet yazanlara cehennemi müjdelemiştir orasını biliyorum.
sonuçta ne oluyor zaten bu arapçı zihniyet yüzünden nem kapan gençlik iyice dinden soğuyor ve dikkatinizi çekerim gençliği dinden dindışı bağtıllarla soğutuyorlar ,zaten kurandaki islamı anlatsa bunu yapamaz,işte bu düşünce doğrultusunda da aklıma bu adamlar acaba misyoner yahudi mi sorusu geliyor sık sık...

bu arada kader ne demek onu açıklayayaım,kader gelecekte olacakların allah tarafından bilinmesine denir,yani kader gene bizim elimizdedir,yönünü biz verriz.

aslında herşeyi sorgulayan bi kişiliğin var.bu çok güzel bence çünkü insanın gerçek yolu bulmasındaki en çok kullandığı özellik diye düşünüyorum.
hiçbişeye körükörüne inanmamalıyız,kurana bile...allah o yüzden araştır diyor,ben bu kitabı mucize olarak indirdim o kendini kanıtlar sen yeterki arştır gene beni bulacaksın diyor.

arayan belasını da mevlasını da bulur:P

Mgas
05-23-2007, 01:18 AM
bu arada kader ne demek onu açıklayayaım,kader gelecekte olacakların allah tarafından bilinmesine denir,yani kader gene bizim elimizdedir,yönünü biz verriz.

Yani sonuc olarak benim nasıl yasayacagım nasıl olecegim....hepsi biliniyor

Ama kaderimi ben yazıyorum.

Gelecegi insan mı yaratıyor tanrı mı?

Biz gelecegi tahmin edebiliriz ama Tanrı bilir.

Simdi denilmek istenen gelecegemi Tanrı biliyor ben yaratıyorum...oyle mi ?

Yaratma isi yaratıcıya ozgundur ;)

uki
05-23-2007, 10:06 PM
arkadas, bir insan hurse birak hurlugu inanmasa bile kulturu olsun ailesi olsun birsekilde suc islemez cinsellik yapmaz vs... bunlari inancli veya inancsiz yapiyorsa zaten o insani din bile egitemez. insanin beyninde biten birsey bu.

Bende Allah(celle celaluhu) korkusu yoksa ben neler yaparim...:D

kotuluk her insanda vardir ve onun egiticisi de inanctir...

uki
05-23-2007, 10:25 PM

Bu dunyadaki feministler islamdaki kadin haklarini bir bilseler hepsi feministligi birakip musluman olurlar...

Kadinin dogurdugu cocugunu bile emzirmesi onun vazifesine girmiyor, erkek bu durumda cocuga bakan birini bulmak zorunda!!!

hic bir ev isi kadinin vazifesine girmiyor, isterse yapiyor istemezse erkek bir hizmetci bulmak zorunda...

yapmadigi takdirde seriat kadini zorliyamaz, ama yaparsa Allah(celle celaluhu) bol bol ecrim var diyor...

Efendimiz(sallalahu aleyhi vesellem) veda hutbesinde diyor ki: sadece ve sadece onlarin bakimlarina ustlenmek sartiyla hanimlariniz size helal kilindi diyor... sart sadece bu

Islam Kadina peygamberlere vadetmedigi seyleri vadetmis...

Hanedan
05-24-2007, 02:45 AM

[QUOTE=benay;719437]Muslumanlar icin kul olmamiz icinmis yani kole olalim diye en cok zarari gorecek olanlarda kadinlar tabii..

Sizi köle yapan zihniyet, ancak kadın üzerinden kazanç elde eden zihniyettir. Kadını soyon ve teşhir eden zihniyeti kast ediyorum.
(Ama benim için sorun yok ben bayılırım):lol:

Benim kaderim belliymis ben dunya'ya cehenneme gitmek icin gelmisim bazilarida cennete gitmek icin secilmis. ..

Kader bilginiz doğru değil. Galubelada (henüz ruhların olduğu fakat bedenlerin yaratılmadığı zaman) Yüce Allah tüm ruhlara sordu:"Benden başkasına taparmısınız diye" Bütün ruhlar Kelime-i Şahadet getirdi. Canab-ı Allah:
Pekiyi size beden versem ve Dünya'ya göndersem yine aynı şekilde iman edermisiniz diyince tüm ruhlar evet ederiz diyerek söz vermişlerdir. Yani sen Galubelada buna söz vermiştin. Kısacası kaderimizi Allah-u Teala tayin etmiyor ama nasıl olacağını ve gidişatını her şeyi bildiği gibi biliyor. Çünkü O sonsuz kudret sahibidir. İsterseniz Kaderi bırakıp verdiğiniz sözü tutun. O zaman Kaderiniz güzel olur.

İslam Dini ne Arab'ın elindedir ne Türk'ün ne de başka bir Milletin. İslam evrenseldir. Sonsuz bir pınar gibidir herkez dilediğince kana kana içebilir.
Eğer bilinçli olarak sadece konu açmak için yapmıyorsanız Allah'ın merhameti üzerinize olsun. Çünkü bu düşünce içerisinde inanın kabiniz çok körelmiş.

Demir Kağan
05-24-2007, 06:28 AM
Bu dunyadaki feministler islamdaki kadin haklarini bir bilseler hepsi feministligi birakip musluman olurlar...

Kadinin dogurdugu cocugunu bile emzirmesi onun vazifesine girmiyor, erkek bu durumda cocuga bakan birini bulmak zorunda!!!

hic bir ev isi kadinin vazifesine girmiyor, isterse yapiyor istemezse erkek bir hizmetci bulmak zorunda...

yapmadigi takdirde seriat kadini zorliyamaz, ama yaparsa Allah(celle celaluhu) bol bol ecrim var diyor...

Efendimiz(sallalahu aleyhi vesellem) veda hutbesinde diyor ki: sadece ve sadece onlarin bakimlarina ustlenmek sartiyla hanimlariniz size helal kilindi diyor... sart sadece bu

Islam Kadina peygamberlere vadetmedigi seyleri vadetmis...

Diyorsun?

Sahitlik ve miras konusunda neler diyorsun peki?

uki
05-24-2007, 06:31 PM
Diyelim ki senin kiz kardesin var, allah gostermesin, kocasindan ayrildi, ilk bas vuracagi kapi senin evin olacak, boyle bir durumda sen onun bakimindan yukumlusun, kardesinin de senin uzerinde boyle bir yukumlulugu yoktur...

her maddi probleminde sen ondan sorumlusun Allah(celle celaluhu) indinde, hesap vereceksin, ama onun oyle bir sorumlulugu yoktur...

ondan dolayi miras 2 ye 1 dir!!!

sahitlik konusunda, kandinlar bazi konularda hissi davrandiklari icin islam onlardan 2 sahit istemis, yani cogu zaman gordukleri seyi dogal olarak abarta biliyorlar(yalan soylemek degildir bu) bayanlarin tabiatidir bu !!!

EEE, onlari en iyi bilen onlarin yaraticisidir tabiki

ps: biz mumin olarak kuranin her hukmune iman etmis insanlariz, degerlendirmemiz sadece ve sadece hikmet acisindan olmali...

Aybike
05-25-2007, 08:40 AM
islam da kadini ne guzel anlatmis uki..sagol..
aynen boyledir..daha da fazlasi vardir..sacma bir feminizm olayina giripte asil kadini koruyan dine iftira etmeyin artik...

Güzin Amca
05-25-2007, 09:53 AM
Feministler şeriatçı olacaklar, kocası da 4 kadın alacak,feministler sıraya girecekler öyle mi?
Araba kullanamayacak,yanında akrabası olmadan dışarı dahi çıkamayacak vs vs.
Bırak bu işleri.
Çok meraklısı varsa hemen İrana gitsin.

aragis
05-25-2007, 11:16 AM
Feministler şeriatçı olacaklar, kocası da 4 kadın alacak,feministler sıraya girecekler öyle mi?
Bırak bu işleri.

Islamda Kadin ne güzel anlatilmis diye yaziyor Aybike´in mesajinda, Iran ne güzel uygulamaya gecmis Islamda ki kadini yazmiyor :evil:

seriat tam anlamiyla ne demek once onu bi ogrenelim..

Islam ilk yayilmaya basladigi yillarda en toleransli din olarak goruldu (batiya bakarak)
neden?
bugun neden tam tersi dusunuluyor??

batinin Dinden uzaklastigi icin olabilir mi..

insanin nerde oldugunu bilmemesi kadar kotu bisey olamaz bence..
ne musluman ne hristiyan ama inancsiz da degil

kulaktan dolma yobazliklari benimseyeceginize Kur´ani bir kere acip okuyun ondan sonra da Incili acip okuyun..
hangi kitapta kadin daha yuce gorun

ilk emir OKU OKU OKU ama nerdee..
daha Peygamber Efendimizin (SAV) 4 tane kadinla neden evlendiginden bile haberimiz yok
yazik cok yazik

Uzbey
05-25-2007, 11:27 AM
Yargılamak bize dusmez,icini Allah ü Teala bilir,fakat ben Putkıran'ı samimi degil,o sekilci Müslümanlar'dan goruyorum,lakin soyledikleri dogru.

Bırak bu işleri.

Güzin Amcacım,"seriatcı" derken ne kastettigin onemlidir,senin kullanımından "Laiklik cıgırtkanları"nın,"Demokrasi nutukcuları"nın,"İnsan hakları savunucuları"nın kullandıgı seriatı anlıyoruz ki asıl kastettigin İran-Arap İslamı'nın kurallarıdır,halbuki Türk İslam'ı cok daha saf ve temizdir.Ornegin Hristiyanlar'ın,Yahudiler'in bile hayran oldukları Mevlana seriata uymuyor muydu acaba?Anadolu'yu fetheden Saru Saltuklar,Yeseviler seriata uymuyor muydu acaba?Ayrıca bu "seriatci"lerin kacı 4 kadın almıs acaba?
Anadolu'nun en karısık oldugu donemlerde Turkler'in ayakta kalmasını saglayan kurumlardan birisi Baciyan-ı Rum'dur.Simdi bu Bacılar akrabaları olmadan dısarı cıkamıyorlar mıydı acaba?At suremiyorlar mıydı acaba?
Karagoz ve Hacivat Neden Olduruldu filminde bile(Cok abuk sabuk seyler olmasına ragmen) kadınlarımıza nasıl davrandıgımız gorulebilir.

Güzin Amca
05-25-2007, 11:38 AM
Şu saatten sonra şeriatı destekliyorum!
4 kadın banada haktır.
Sırayı bozmam söz. Adaletli olurum.

Uzbey
05-25-2007, 11:41 AM
Islamda Kadin ne güzel anlatilmis diye yaziyor Aybike´in mesajinda, Iran ne güzel uygulamaya gecmis Islamda ki kadini yazmiyor :evil:

İran kendi kulturunun İslam kulturu altında ezilmesine tahammul gosteremeyerek eski dini Zerdustluge daha yakın olan Siiligi secmistir,yani İran İslam'ı yukarda dedigim gibi Turk İslamı ile cok farkldır.Bu cok uzun bir konudur,arastırılırsa bu farkın nedenleri cok guzel anlasılabilir.

[/quote]seriat tam anlamiyla ne demek once onu bi ogrenelim..[/quote]
Bunu da yukarıda orneklerle acıklamaya calıstım.

[/quote]Islam ilk yayilmaya basladigi yillarda en toleransli din olarak goruldu (batiya bakarak)
neden?
bugun neden tam tersi dusunuluyor??

batinin Dinden uzaklastigi icin olabilir mi..
[/quote]

Bunun sebebi Batı'nın dinden uzaklasması degil,tam tersine dinlerine sıkı sıkıya baglanıp,İslam'ı once yozlastırıp(baslangıc 1800'lerdedir,ilk misyoner okulların Osmanlı'da faaliyete gecmesiyle,halen en yuksek dozda devam etmektedir),sonra da simdi oldugu gibi dusman ilan edip "Dialog" safsatalarıyla "Avrupai" İslam(Ilımlı İslam'ın bir merhale yuksegi) yaratma cabalarıdır,artık Muslumanlar'ı dunyaya istedikleri bicime sokup tanıtmaktadırlar.

[/quote]insanin nerde oldugunu bilmemesi kadar kotu bisey olamaz bence..
ne musluman ne hristiyan ama inancsiz da degil[/quote]

Ben burayı anlayamadım biraz acıklayabilir misiniz?:?

[/quote]kulaktan dolma yobazliklari benimseyeceginize Kur´ani bir kere acip okuyun ondan sonra da Incili acip okuyun..
hangi kitapta kadin daha yuce gorun[/quote]

Sizce hangisinde?Ben incili okumaya vakit ayıramadım halen ne yazık ki!:uups:
Elhamdulillah Musluman olmama ragmen,belki tahrif edilen İncil'de kadın haklarına daha cok deger verildigini dusunebilecegim icin bunu soruyorum yanlıs anlamayın.

[/quote]ilk emir OKU OKU OKU ama nerdee..
daha Peygamber Efendimizin (SAV) 4 tane kadinla neden evlendiginden bile haberimiz yok
yazik cok yazik[/quote]
Aynen katılıyorum.

Güzin Amca
05-25-2007, 11:42 AM
4 kadın banada haktır.

Bonus olarak onları ek siyah çarşafa sokup kapı dışarı çıkarmam.
Boşama hakkı nasılsa tek bende.
Ne iyi işmiş bu ya.
Kabul.

benay
05-25-2007, 03:57 PM
Islamda kadinlar hep alttadir, kadin esinin sozunu dinlemeli, evde cocuk ve koca bakma makinesi, koca 4 kadin alabiliyor (tabii dinleri kadinlar yapsaydi tersi olurdu), basdan asaga kapanmali erkekler ise istedikleri gibi, tore kurbani kadindir, bir erkegin tore kurbani oldugunu hic ama hic duymadim...Dovulen hep kadin...Hem dinlerde peygamberler hep erkek, buda baska bir ayrimcilik. Islami degistirmezsek, aydinlik yayginlasmaz ancak escinsellik cikar.

Simdi biz nerde kadin haklarindan bahsedebiliriz ? Islamda kadina iste boyle mi onem verilir ? Kadinin dogasindadir zaten kolay aldanmak.

Bende Uyariyorum !

seriatcilar yukseldikce dunya kabusa donusur !

Güzin Amca
05-25-2007, 04:32 PM
Bence putkıran,dalga geçmek amacı ile dinciyi oynuyor.
Putkıran,şunu yaz bir dahaki sefere.
Sen gel benim dedigimi dinle, bak bizim dine girersen öldükten sonra sana memeleri tomurcuklanmis kizlar, iri siyah gozlu bakireler verilecek. Ondan sonra altindan irmaklar akan yesil bahcelere gireceksin, etrafinda yumurta gibi gilmanlar dolasacak, altin tepsiler icinde hurma, uzum, karpuz, beyaz peynir,içkiler gırla.
Daha müşteri toplarsın. Yer altımından kayıyor falan boş iş. İranda kaymıyormu?
Hem sen bu sünnetsiz gâvurların icat ettiği bilgisayarı neden kullanıyorsun? Allah bunu icad etmeyi sana nasip kılmadı unutma! Sünnetsiz gâvura verdi.

Güzin Amca
05-25-2007, 04:59 PM
Türkler müslüman olduktan sonra, islamın etkisi türklerin birçok şeyini değiştirdi. Sanat anlayışını, edebiyatını, yaşayışını ve hatta dilini. Edebiyatı tamamen arap kültürü altına girdi bu dilide etkiledi ve zamanla Osmanlıca diye, farsça arapça türkçe karışımı bir dil ortaya çıktı. Türklerin çok öğündüğü kültürü arap kültürü etkisinde kaldı.
At üstünde ok atan kadınlar, kara çarşafa sokuldu. Evlere hapsedildi. Şimdi müslüman arkadaşklar diyecek ki "biz, cennet annelerin ayağı altındadır diyen bir dine mensubuz, bizim dinimiz kadınlara değer vermese bunu demezdi" Lafta öyle ama fiile gelince farklı. Bu kadar değerli bir varlığa bunlar revamı. Bizim buralar muhafazakâr kesim ve kadınların halini görüyorum. Küçümsemek için yada dalga geçmek için söylemiyorum ama hepside un çuvalı gibi. Spor olarak yürüşe falan çıkıyorlar bunuda son birkaç senedir görüyorum. Belediyenin teşvik etmesiyle oldu buda. Çünkü hayat şartları onları buna mahküm etti. Sosyal faaliyet olarak yapabildikleri tek şey "gün" düzenlemek.

Lisede beden dersindeyken, her zaman voleybol maçı yaptığımız kızlar bir gün naz yaptı sizle maç yapmayacağız dediler( bu arada çok iyi oynuyorlar çoğu zaman yeniliyoruz) Hocamız durumu gördü, yanımıza geldi ve şöyle dedi: "Öyle bir çevrede yaşıyorsunuz ki, burda yaptıklarınızı mezun olunca yapamazsınız. Çevre sizi kınar, gelinlik çağındaki kıza bak ne yapıyor derler. Laf atarlar, dünyanınızı başınıza geçirirler. Onun için buranın kıymetini bilin, lise sondasınız birdaha bunu yapacak fırsatınız olmayabilir, yinede siz bilirsiniz" Sonrasında kızlar ikna oldu.
Biz ne yapıyoruz kardeşim. Namus denen şeyin adı altında insanların hayatlarını çalıyoruz. Bilhassa kadınlarımızı bu hale getiren, Önümüze konan tabuların kölesi olmaktır. Peki bu tabular kime hizmet ediyor. İnsanlığa hizmet etmediği kesin.

uki
05-25-2007, 06:34 PM
Feministler şeriatçı olacaklar, kocası da 4 kadın alacak,feministler sıraya girecekler öyle mi?.

Girecekler goreceksin, son 300 senedir Islami kasitli olarak yanlis gostermelerine ragmen akin akin islama dehalet edenler var,

4 kadinla evliligin fikihtaki sartlarini okursan bu devirde oyle babayigit bulamassin, kaldiki erkegin tabiatinda var bu...

Erkege 4 taneye izin verilmis, dunya kadar sarta baglanmis, ama erkek kadindan ayrildigi zaman sorumluluk tasir, hesap verecek, ortada biraktigi zaman sorumludur, ama kadin istedigi zaman ayrilma hakki var istedigi zaman bosar da hic bir sorumlulugu yoktur erkek ustunde...

bu acidan baktigin zaman erkek o aileyi istemedigi zaman yine de tasimak zorunda ama kadin istemedigi zaman hic bir yukumluluk yoktur...

biz islamiyeti konusuyoruz, afganistanin kulturel gelenekleri konusmuyoruz

Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) diyorki: gun gelecek bir kadin Mekkeden cikip Yemene kadar devesiyle tek basina seyahat edecek de hic bir tehlike olmayacak diyor ve o donemde Sahabeyi Kiram bunu tasavvur bile edemiyor, Bu da olacak mi Ya Rasullallah diyorlar, ki Hz Omer(radiyallahu anhum) devrinde 3 kitada bu durum hakimdi...

Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) Hz Aise(radiyallahu anhum) validemizle develerle yaris yapardi

araba kullanma yasagini nerden cikardin...

bunu nerden cikardin
Bırak bu işleri.
Çok meraklısı varsa hemen İrana gitsin

Islami ogrenmek icin islam kaynaklari yeter Irana bakmaya gerek yok...

Iranin Islama bir tane katkisini gostersene... tarih boyunca...

Güzin Amca
05-26-2007, 02:47 PM
4 kadinla evliligin fikihtaki sartlarini okursan bu devirde oyle babayigit bulamassin,kaldiki erkegin tabiatinda var bu...
Tüh. Bende dinci olacaktım tamda. Sen yinede söyle şu şartları,belki uyar bize.

ama kadin istedigi zaman ayrilma hakki var istedigi zaman bosar da hic bir sorumlulugu yoktur erkek ustunde...
Atma recep din kardeşiyiz(!). Sana biraz din öğreteyim. İslam şeriatına göre kadın boşanamaz. Erkeğin ise 3 kez şaka bile olsa 'Boşol' demesi yeterlidir. (Talak) Erkek boşandığı karısıyla tekrar evlenmek isterse,kadın önce başkası ile evlenip halvet olup,sonra eski kocasına dönmesi lazım. (Hülle)

Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) diyorki: gun gelecek bir kadin Mekkeden cikip Yemene kadar devesiyle tek basina seyahat edecek de hic bir tehlike olmayacak diyor ve o donemde Sahabeyi Kiram bunu tasavvur bile edemiyor, Bu da olacak mi Ya Rasullallah diyorlar, ki Hz Omer(radiyallahu anhum) devrinde 3 kitada bu durum hakimdi...

Günümüzde deve mi var?
Yazsa ki, Ankaradan İstanbula bir kadın arabayla gidecek,doğru. Gidebiliyor. Ama Türkiye'de. Bana deve-çöl ikilemi dayatma. Hele ki hayvanat bahçesinde deveyi göremezken.

Efendimiz(sallallahu aleyhi vesellem) Hz Aise(radiyallahu anhum) validemizle develerle yaris yapardi

Gözümün önünde canlandırdım da.. Bence yalan. Düşünsenize çarşaflı bir kadın deveye binmiş diğer kadınlarla kapışıyor. Camel grand prix.

Iranin Islama bir tane katkisini gostersene... tarih boyunca...
Sünnetsiz gavurun icadı bu bilgisayarda ne güzel yazıyorsun.
Sen bana bir tane insanlığa ışık tutmuş arap buluşu göster. Son 2 hatta 5 yüzyıla ait olsun. Bulamazsan 14 yüzyıla kadar geri gidebilirsin.

İslama göre kadın,erkeğin kaburga kemiğinden (bkz. pirzola) yapılmış bir varlıktır. Hangi kadın hakkından bahsediyorsun.

borcugin
05-26-2007, 03:01 PM
S.A.

Propagandanın tirilllahı var burada beahhhhh. :D

Erkeğin doğasında var bu beahhhhhh. :D Analarınızı verin o zaman erkeklerin doğasına beahhhhh. :D

Vay erkekler vayyyyyyy.

Selametle.

Güzin Amca
05-26-2007, 03:04 PM
Evelallah. 1,2,3 yetmez bize. Buldummuydu affetmeyiz. borçugin sen bayan değilsin dimi?
(Şaka bir yana bence bu hayvanların doğasında var,arapları bilemem. Biz insanların değil.)

borcugin
05-26-2007, 03:42 PM
Evelallah. 1,2,3 yetmez bize. Buldummuydu affetmeyiz.
Analarınızı verin o zaman erkeklerin doğasına beahhhhh. :D
(Şaka bir yana bence bu hayvanların doğasında var,arapları bilemem. Biz insanların değil.)
Bende şaka bir yana dedim canımmmmm.

Güzin Amca
05-26-2007, 04:30 PM
Adamlar köpek gibi,içgüdüsel olarak çiftleşme eğiliminde. Bulduğu yerde yapacak.
Sebep hazır: Doğa.
Kılıf hazır: Din. .

borcugin
05-26-2007, 04:34 PM
Adamlar köpek gibi,içgüdüsel olarak çiftleşme eğiliminde. Bulduğu yerde yapacak.
Sebep hazır: Doğa.
Kılıf hazır: Din. .
Güzin Amca kedi olalı bir fare tutup doğru laf konuştun ya, teşekkürler...

Güzin Amca
05-26-2007, 04:53 PM
Güzin Amca kedi olalı bir fare tutup doğru laf konuştun ya, teşekkürler...

Senden de bekliyorum. Hâlâ umudum var. Gayret lazım.

borcugin
05-26-2007, 05:42 PM
Senden de bekliyorum. Hâlâ umudum var. Gayret lazım.
Maalesef Müslümanlığa küfür etmeyeceğim senin gibi. :lol::lol::lol: Üzüleceksin ama berrak suların dibide görünür kendisi de. Seni misyoner seni haaaa:D:D:D

Güzin Amca
05-27-2007, 12:05 AM
Maalesef Müslümanlığa küfür etmeyeceğim senin gibi. :lol::lol::lol: Üzüleceksin ama berrak suların dibide görünür kendisi de. Seni misyoner seni haaaa:D:D:D

Hem yazdığım yazıya teşekkür gönderiyorsun, hemde küfür ettiğimi söylüyorsun. Sen ne çelişik birisin.
Nerede misyonerliğim? Kanıt gösteremezsen seni akşama müfteri ilan ederim.

black_cat
06-10-2007, 12:59 PM

benay sen fransiz okulunun meyvesisin, oyuzden din konularinda daha dikkatli konus bence:) kadinlar hristyanlikta cehenneme gidermis,Islami karistirmayalim;)

black_cat
06-10-2007, 01:02 PM
zaten turban da hristiyanlardan gelmedir
rahibeler takar turbani - muslumanlarin icine girmis bazi nifaklar bu rahibe kiyafetinden ornek alarak turbani yaptilar

bu konuda sana katilmiorum, Turban evet hrstyanlikta varmis, hatta islamdan once araplarda da varmis, burka gibi giyseler, ama turbanin amaci kadinlari cinsellikten uzak tutmak, yani kapanmak, nasil olursa olsun, isterse sadece kocaman ortuyle dolassin. anladin sen onu;)

black_cat
06-10-2007, 01:05 PM
Bırak bu işleri.

ARABA=ISLAM?? ehm?:rolleyes:

black_cat
06-10-2007, 01:06 PM
4 kadın banada haktır.

kadinin rizasi olmadan aslaaaaaaaaa, BUL BAKALIM RAZI OLAN KADINI heheh:)))

Güzin Amca
06-10-2007, 02:58 PM
Dini yönetimi övmeden önce, İranda sadece başı açık gezdi diye dövülen şu kızı izleyin. İran çok değil,20 sene önce modern bir devletti.

http://www.b30m.com/view_video.php?viewkey=3bcea3b7513ccef5857a

(Şiddet içerir,duygusal yoğunluğa sahip olanlar izlemesin.)

black_cat
06-10-2007, 03:28 PM
Dini yönetimi övmeden önce, İranda sadece başı açık gezdi diye dövülen şu kızı izleyin. İran çok değil,20 sene önce modern bir devletti.

http://www.b30m.com/view_video.php?viewkey=3bcea3b7513ccef5857a

(Şiddet içerir,duygusal yoğunluğa sahip olanlar izlemesin.)

Iran = ISLAM? hala ehmm diorum:rolleyes: ne sacma bisi bu, sen simdi sosyalizmi suclarken kotulerken komunizmi mi ornek gosterirsin, bu yaptigin da ayni ! yani BOSSS, IRAn demek Islami suclamaya yetmio; KONUMUZ ISLAMI YONETIM DEGIL , KONU ISLAM

Güzin Amca
06-10-2007, 03:41 PM
Iran = ISLAM? hala ehmm diorum:rolleyes: ne sacma bisi bu, sen simdi sosyalizmi suclarken kotulerken komunizmi mi ornek gosterirsin, bu yaptigin da ayni ! yani BOSSS, IRAn demek Islami suclamaya yetmio; KONUMUZ ISLAMI YONETIM DEGIL , KONU ISLAM

Konu islam ise,islam yönetimini de kapsar. Nitekim o video,islam adına işlenen bir linci gosteriyor. Putperestlik adına değil. İranda islami yönetim olmasa o kız o hale gelmezdi. Üzülmedin mi onun o haline?
Üzülmediysen insanım diye dolaşma.
(Film geçen hafta çekilmiş. Bu,sadece dışarı sızan bir örnek. Bunun gibi günde 150-200 olay oluyormuş)

Sen sadece fikirlerini yazan kişileri eleştirmişsin.
Peki sen yaz da öğrenelim. Nedir kendi yorumun onu yaz da okuyup feyz alalım.?

black_cat
06-11-2007, 10:20 AM
benim fikrimi herkes bilio Guzin Amca (avatara baktikca Burhan diyesim gelio , Avrupa Yakasindan:D) , asil bilinmeyen senin fikirlerin :lol: Acayip acayip yorumlar yaziosun, bi yerde islami elestirip sonra benim inancimi hesaba cekiosun (ki sana ne) baska baslikta, neymis Pentagramin inanci, bi musluman dion bi hristyan reklami, kendinde oku ne yazdigini:rolleyes:

Islam inanci ve islam siyaseti iki baska sey, cunku islami yasamak ve onu siyaset olarak uygulamak cok farkli. sanirmi ornek verdim, sosyalizm komunizm ornegi, anlayamadiysan bosver bence bu isleri. Hem islami yonetim yuzunden olmedi o kiz, o etrafindaki insanlar yuzunden öldu. Yezidilerin musluman gence asik olan kizini tasladigi bunun en iyi örnegi! Ama sen simdi bunuda anlamazsin:lol:

Güzin Amca
06-13-2007, 05:37 AM
benim fikrimi herkes bilio Guzin Amca (avatara baktikca Burhan diyesim gelio , Avrupa Yakasindan:D) , asil bilinmeyen senin fikirlerin :lol: Acayip acayip yorumlar yaziosun, bi yerde islami elestirip sonra benim inancimi hesaba cekiosun (ki sana ne) baska baslikta, neymis Pentagramin inanci, bi musluman dion bi hristyan reklami, kendinde oku ne yazdigini:rolleyes:

Islam inanci ve islam siyaseti iki baska sey, cunku islami yasamak ve onu siyaset olarak uygulamak cok farkli. sanirmi ornek verdim, sosyalizm komunizm ornegi, anlayamadiysan bosver bence bu isleri. Hem islami yonetim yuzunden olmedi o kiz, o etrafindaki insanlar yuzunden öldu. Yezidilerin musluman gence asik olan kizini tasladigi bunun en iyi örnegi! Ama sen simdi bunuda anlamazsin:lol:

Fikrim ve vicdanim hur oldugu icin bunlari yaziyorum.

Iran eski iran olsaydi o videodaki kiz olmezdi. (Hos,oldugunu nerened biliyorsun?) O insanlar cami cikisi bulduklari ilk basi acik kiza dualarla yapti bunu. Neyse ki Turkiyede yasiyoruz. Turkiyeyi bu hale getiremezler.

black_cat
06-13-2007, 06:09 AM
eski irani nerden biliosun sen..? eski yeni fark etmez, iran toplumu sonucta..demekki neymis bunun islam ile alakasi yokmus, iran ile alakasi var! anlayana, ama verdigim ornekleri anlamadigin icn bunu anlamani beklemiorum:D

Güzin Amca
06-13-2007, 06:19 AM
Benim yasim, modern iran donemini gordu. Humeyni'nin '' size ozgurluk icin geliyoruz'' sesini duydu. Sonra da o kisileri ipte sallandirdigini gordu.
Neden boyle bir olay (kizin dayakla oldurulmesi) modern devletlerde olmuyor? Neden hep bu tarz devletlerde oluyor hic dusundun mu?
Sen farkinda degilsin ama iran toplumunun kotu oldugu icin bunu yaptigini savunuyorsun. Yani iran halkini istemeden kotuluyorsun. Bense, insanlarin dogusta notr oldugunu,aldigi egitimin ve cevrenin onu boyle yaptigini soyluyorum.

black_cat
06-13-2007, 08:40 AM
Iran halkini kotulemiorum ama senin anlama sorunun oldugu icin siyasetin ordaki insanlari nasil psikolojik olarak etkiledigini anlayamiosun! Senin anlayamadigin bisey , siyasetin din ile alakasi olmamasi, cunku bu siyaseti uygulayana bagli, ve her insan dini degisik anlayabilir, ve siyasete uygulamk her yonde dogru olmasi imkansiz! ve bole yanlis yere saptirilinca da dogal olarak yanlis neticeler doguruo..anlama sorunu olmayanlara bu mesaj!

PS: senin yasin ozamanlari da gormusse biraz daha mantikli dusun, "Islam bole yapti o ulkeyi " demekten daha mantikli fikirler koy ortaya

Güzin Amca
06-13-2007, 08:53 AM
Senin anlayamadigin bisey , siyasetin din ile alakasi olmamasi,

Iran bir islam cumhuriyetidir. Siyaset ile din ic icedir. Dini kurallara gore yonetilir.
Sonuc ortadadir. Ihtiyar ogretmenin elini opmek bile suctur. Basi acik gezmenin cezasi olumdur. Saclarin hafif gorunse 100 kirbac yersin.
Anayasa yoktur,kutsal kitap anayasadir. Oradan turetilmis seriat yasasi vardir.

black_cat
06-13-2007, 03:22 PM
ne diyim baska ..BISI ANLAMAMISSIN HALA:)

sana Burhan amca diyebilirmiyim bundan sonra cok yakistirirm:d

Demir Kağan
06-13-2007, 03:32 PM
Bu guzin amca kim cikacak merak ediyorum.

Putkiran'in tum iletileri silinecek ve actigi basliklar kapatilacaktir.