PDA

View Full Version : Özbek azınlık kanalı olan AYNA tvyi...

Temur
05-21-2007, 02:50 PM
Özbek azınlık kanalı olan AYNA tvyi zevkle seyrediyorum, bol bol türk filmi yayınlanıyor özellikle karamurat cüneyt arkın hafta paso 3 kez çıkıyor. Cüneyt sırtında 10 iman tahtasında 7 ok saplı olmasına rağmen at üstünden takla atarak iniyor aşağı sonra okları kürdan gibi kırıp dövüşmeye devam ediyor :) arasıra reklam giriyor. "Kefir yiyesiz kuchi bolasız!!" diyor adamın biri kefiri kafaya dikiyor hehe :):) sonra karamurat kaldığı yerden devam ediyor.:) çok hoş valla türkmeneli tvye göre de azeri kanallarına görede çekici geliyor bana ayna tv.

Uzbey
05-21-2007, 03:07 PM
Ayna TV'yi henuz izlemedim fakat Turkmeneli Turkiye'deki cogu kanaldan daha kaliteli.Turkiye'de Art Avrasya,Kanal B,TRT favorilerim.SKY Turk ile Kanalturk 2. planda.

Tabriz_Han
05-21-2007, 05:02 PM
TurkSat'da seyretebilirmirim?

Usman
05-22-2007, 12:41 AM
TurkSat'da seyretebilirmirim?
tabii seyredebilirsiniz:)

Demir Kağan
05-22-2007, 01:10 AM
Voice Of America var orada biliyor musun Temur?

UzLand orasi icin calisiyor. :)

Temur
05-22-2007, 03:49 AM
Americanın sesi tgrtnin diye biliyorum demir,fazla teferruat bilmem. Bu arada kanal afganistan kanalı olarak gözüküyor aslen, %20 Türkçe %30 Özbekçe ve %50 Afgan farsçası olarak yayın yapıyor, Hotbird uydusundan yayın yapıyor turksat değil.

Sirena
05-22-2007, 08:28 AM
Americanın sesi tgrtnin diye biliyorum demir,fazla teferruat bilmem. Bu arada kanal afganistan kanalı olarak gözüküyor aslen, %20 Türkçe %30 Özbekçe ve %50 Afgan farsçası olarak yayın yapıyor, Hotbird uydusundan yayın yapıyor turksat değil.

Özbek filmleri, konserleri de veriyorlar, ben özbekçe tek o kanaldan izleyebiliyorum:(
Afgan kanalı bile var bir Özbek kanalı yok:( Afganlar yanlış anlamasın.
O kadar kapalı ülkeyiz ki:evil:

Temur
05-22-2007, 08:54 AM
Sirena sen benim bahsettiğim kanalı izliyormuydun zaten? ben bu konuyu yaklaşık 6 ay öncede dillendirdim ama ozamanda kimse tanımıyordu bu kanalı. Forumda ayna tvyi bilen bir kişinin çıkması beni sevindirdi.

Sirena dikkat et bazen açık oturum tipi banttan yayınlar var, afgan özbekleri turkiye turkçesine okadar yakın konuşuorki,azerice yanda japonca gibi kalıyor. :D :D

Tabriz_Han
05-22-2007, 11:12 AM
Turksat'da yokmu? :( yayini frekansi ne?

Demir Kağan
05-22-2007, 11:14 AM
Türksat'ta var ama frekansini bilmiyorum.

Madalio'g'li
05-22-2007, 01:45 PM
Turksat'da yokmu? :( yayini frekansi ne?

Ayna Tv 11912 H East 3333 T2A ( :rolleyes: Türksat2A olsa gerek :) )

Madalio'g'li
05-22-2007, 01:53 PM
ben özbekçe tek o kanaldan izleyebiliyorum:(

Tv'yi kasdetmiş olmalısınız. "Milliy Teleradiokompaniyasi" (http://http://www.mtrk.uz/uz/)nda online tv ve radyo yayınları mevcut. :cool:

Sirena
05-23-2007, 12:20 AM
Sirena sen benim bahsettiğim kanalı izliyormuydun zaten? ben bu konuyu yaklaşık 6 ay öncede dillendirdim ama ozamanda kimse tanımıyordu bu kanalı. Forumda ayna tvyi bilen bir kişinin çıkması beni sevindirdi.

Sirena dikkat et bazen açık oturum tipi banttan yayınlar var, afgan özbekleri turkiye turkçesine okadar yakın konuşuorki,azerice yanda japonca gibi kalıyor. :D :D

Izliyordum, 2 sene önce keşfettim, ama 6 ay önce foruma o kadar sık katılmıyordum:)
Evet Afganistan Özbeklerinin Türkçesi Türkiye Türkçesine çok yakın, Türkçe iyi bilmediğim zamanlar çok zor anlıyordum onları ama şimdi Azerice de anlıyorum:) Anlamak ne güzel, Azericeye bayılıyorum:)
Qanday go'zal bu olam bir qaraaaaaa.......... (Çizgi filmden):D

Tabriz_Han
05-23-2007, 07:36 AM
Temur bey, kanali henuz seyretmedim ama burada Afganistan Turkleri var ve senin dedigin cok dogru, Turkceleri Turkiye-Azerbaycan Turkcesine cok yakin, hem kelime kulanis hemde konusma hizi olarak.

Temur
05-23-2007, 12:44 PM
Aynen öyle tebriz han hocam, dili kullanım hızı anlaşabilirliğe doğrudan etki ediyor, tebrik ediyorum çok güzel bir hususu ifşa ettin. Bu arada sanki afganistan özbekçesi Tebriz İsfahan yani Güney Azerbaycan Azericesini andırıyor "sanki" ama emin değilim. Nerden bu düşünceye kapıldın dersen, ben japonyadayken iran azerileri arkadaşlarım olmuştu ,onları muhteşem tatlı bir türkçe aksanı vardı, kelimeleri aynı farsça fonetik ve kafiyesinde dalgalandırma veya uzatma yapıyorlardı. Sanki aynı şeyi çok az da olsa afganistan özbekleri de yapıyor. Neticede afganlarda farsça konuşuyor. Etnik diller üzerinde bulunan resmi dilden etkileniyor.

forga75
05-24-2007, 04:54 AM
Originally Posted by Sirena
ben özbekçe tek o kanaldan izleyebiliyorum
kanaldan izleyebiliyorum :-(

Qarama
05-24-2007, 06:29 AM
kanaldan izleyebiliyorum :-(

eh ne güzel i$de :)

raltay
05-24-2007, 10:56 AM
Mustafa06 abinin evinde televizyonda Uzbekistan diye bir tv kanalı var.
bende baktım ama konusmalardan bişi anlamadım:)

Sirena
05-25-2007, 01:40 AM
Mustafa06 abinin evinde televizyonda Uzbekistan diye bir tv kanalı var.
bende baktım ama konusmalardan bişi anlamadım:)

Mustafa06 abiniz nerede? Türkiye'de mi? Evet ise frekans rica edeyim.

oğuz
05-25-2007, 01:58 AM

Mustafa abimiz yanılmıyorsan Ankara'da.Sağlık sorunlarından ötürü bir süre netten uzak durması gerekiyormuş.Ayda bir kere gelip bir mesaj atsın diye baskı kurmaya başladık.Baskının sonucunu yakında alırız ;)

Şeker fabrikaları gama :mrgreen:

Temur
05-26-2007, 02:59 PM
Turksatta öyle bir kanal yok şuanda evelden bir özbek kanalı olduğu ama sonra yokolduğu noktasında bilgiler edinmiştim ama şuan doğrudan özbekistandan kanal yok.

Güzin Amca
05-26-2007, 03:17 PM
Ben izliyorum. Afganistan reklamları da çıkıyor orada. Bazende arapça var.

raltay
05-26-2007, 04:55 PM

Burada uydu frekanslarını daha önce vermish.

Başlığın adını da söyledi ama unuttum (mustafa abinin 20 sayfalık iletilerini taradım uydu ile ilgili bir başlık bulamadım) , bilen varsa bulsun. (oğuz abi bulabilir)

QUOTE]Turksatta öyle bir kanal yok şuanda evelden bir özbek kanalı olduğu ama sonra yokolduğu noktasında bilgiler edinmiştim ama şuan doğrudan özbekistandan kanal yok.
[/QUOTE]

Temur, ben chok yakında gördüm

raltay
05-27-2007, 03:18 AM
UYdularda Türk dünyası başlığında imiş.

Bashlığı tasıdım ama frekansı buraya kopyalıyorum;

Özbekistan televizyonu ,
EXPRESS-AM1 40 derece dogu 11096 V 4000 Fec-3/4

Temur
05-27-2007, 07:19 AM
Bakın bu kanalı izlemek mümkün değil şuanda insanları boşuboşuna heveslendirmeyelim, Turkiyede uydu kanalları ya tek ya çift çanaklıdır,onlar da sadece Turksat ve Hotbird denen iki uydudan ibarettir. Bu iki uyduda da uzbekistan tv diye bir kanal yoktur.

raltay
05-27-2007, 07:54 AM
Bakın bu kanalı izlemek mümkün değil şuanda insanları boşuboşuna heveslendirmeyelim, Turkiyede uydu kanalları ya tek ya çift çanaklıdır,onlar da sadece Turksat ve Hotbird denen iki uydudan ibarettir. Bu iki uyduda da uzbekistan tv diye bir kanal yoktur.

Ben uydulardan anlamam ama meraklısı varsa yerini bilsin isteyen seyreder istemeyen seyretmez.

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=27506&page=5

Uydunun yeri bu linkte verilmish. Türksat veya hotbört uyduları olmadığı belirtilmish.

Temur
05-27-2007, 11:11 AM
Üstat evet verilmiş ama Türkiyede hotbird ve Turksat dışında uygulama varmıdırki? yani tek bir kanal için hangi sitenin veya toplu konutun çanaklarının yerini değiştirip , express air denen uyduyu bulup izleriz? diyelim uzbekistan tvyi bulduk ama akabinde 40 adet turk kanalını izleyemeyeceğiz haklımıyım?

Sirena
05-28-2007, 03:54 AM
Üstat evet verilmiş ama Türkiyede hotbird ve Turksat dışında uygulama varmıdırki? yani tek bir kanal için hangi sitenin veya toplu konutun çanaklarının yerini değiştirip , express air denen uyduyu bulup izleriz? diyelim uzbekistan tvyi bulduk ama akabinde 40 adet turk kanalını izleyemeyeceğiz haklımıyım?

Niye? Değmiyor mu?:D
Yoksa yok, ben de çok fazla anlamam uydudan falan ama ben de sadece Türksat ve hotbird görmüştüm.
Pity:(

Temur
05-28-2007, 04:48 AM
evet sirena genellikle Türkiyede turksat ve hotbird var,express adlı uydudan çıkıyormuş ozbekistan kanalı, turksat 38 derece express 40 aradaki 2 derece atvden showa trtden hilal tvye kadar bütün türk kanallarının çıkmaması manasına geliyor.

Gerçi bir gün kaçak göçek çatıya çıkıp anteni değiştiririm ama antenin yeride pis yerde 2 metre ilerisi çatının bitişi ölümün başlangıcı :(:(

Özbek kanalı izlemek uğruna damdan düşüp ölürsem şehitmiyim :D:D ?

raltay
05-28-2007, 08:45 AM
turksat 38 derece express 40 aradaki 2 derece

Türksat 42 derece, expres air 40 derecede
Uydularda Türk dünyası bashlığını biraz okudum, meraklıları ichin chok güzel bilgiler ve kanallar var.
yeri müsait olan meraklı 3. canağıda koyar. yada motorlu tek canak kullanır. :)

Temur
05-29-2007, 11:06 AM
valla bu kadar çanakla oynamak gerekiyorsa,damdan düşüp çanağı kırmamak için motorlu bir çanak almakta fayda var :D

raltay
05-29-2007, 01:24 PM
valla bu kadar çanakla oynamak gerekiyorsa,damdan düşüp çanağı kırmamak için motorlu bir çanak almakta fayda var :D

chok haklısınız
Chok canak,hele hele yüksekli fobisi olanlar ichin tam bir sorun ve görüntü kirliğinden baska bişi değil
Yazılanlardan anladığım kadar motorlu canakların maliyeti; iki canağı azcık geciyor ama üch canaktan kesinlikle ucuz. seyredilen uydu ve kanal sayısının cok fazla olmasıda cabası

BoZkUrT
06-02-2007, 04:44 PM
bu kanalı izlemek için uydumu lazım kardeşler

disonic
06-05-2007, 11:27 AM
Eurasiasat1(Türksat 2A) uydusunda 11912 H 3333 5/6 frekansindan yayin yapan AYNA TV (East Beam) olarak tanimlanan Dogu Kapsama alanindadir ve afganistan kanalıdır.
alinti--------------------------------------------------------------------
Afganistan'da Türkçe yayın yapan Ayna Televizyonu, Türkiye'deki televizyon kuruluşları ve TRT'den program desteği bekliyor. Afganistan'da Türksat 2A uydusu üzerinden Türkçe yayın yapan...

Ayna Televizyonu'nun kurucusu ve eski genel müdürü M. Enver Sedat Türkiye ziyaretinde soruları cevaplandırdı.

Afgan halkının Taliban rejimi zamanında, uydu antenlerle yabancı televizyon kanallarını kaçak olarak izlediklerini anlatan M. Enver Sedat, Taliban rejiminin yıkılmasından sonra oluşan demokratik süreçte, Afgan halkının kendi dillerinden yayın yapan televizyonların kurulduğunu bildirdi.

Afganistan Türkleri olarak, Türkçe yayın yapan Ayna Televizyonu'nu bu süreçte kurduklarını anlatan Sedat, şöyle konuştu:

"Türkiye'den bazı filmler ve diziler yayınlıyoruz. Kendi imkanlarımızla getirttiğimiz Çalıkuşu ve Osmancık dizilerini ve Kemal Sunal'ın bazı filmlerini yayınladık. Türkçe film ya da dizi yayınlamak istiyoruz ama telif ücretleri çok yüksek. Telif ücretleri yüksek olduğu için Türk filmleri ve dizilerini gösteremiyoruz. Özel televizyon kanallarından aldığımız müzik kliplerini yayınlıyoruz. Tarkan, Kayahan, Davut Güloğlu klipleri çok ilgi çekiyor. Amacımız Afganistan'da yaşayan Türklere kendi dillerini daha iyi öğretmek. Film, eğlence programı ya da dizi istediğimiz özel kanallar bizden büyük rakamlarda paralar istediler. Ayna Televizyonu kısıtlı imkanlarla faaliyet gösteriyor. TRT'nin yasal engeli var bize program veremiyor. TRT'nin önündeki yasal engel kaldırılmalı ve TRT Türk coğrafyasındaki televizyon kuruluşlarına film, dizi ve program yardımı yapabilmeli."

AFGANİSTAN TÜRKLERİNİN DURUMU

Afganistan halkının durumunun genelde iyi olmadığını, ancak Türk nüfusunun daha çok zorluklar yaşadığını belirten Sedat, Afganistan devletinin Türklerin isteklerini "ciddiye almadığını" söyledi.

Devlet kademelerinde de Türklerin yeterince temsil edilemediğini kaydeden Sedat, şu bilgileri verdi:

"2003 yılındaki yeni hükümet oluşumundan sonra yapılan anayasada, Türkçe, Afgan dili ve Özbekçe'den sonra üçüncü resmi dil olarak kabul gördü. Bundan sonra devlet herhangi bir adım atmadı. Sivil toplum örgütlerinin, General Raşit Dostum'un partisinin ve Ayna Televizyonunun yaptığı işler var.

Basın yayın özgürlüğünün kabul edilmesinden sonra Ayna Televizyonu kuruldu. Günde 14 saat yayını var. Özbekçe, Türkmence ve bazı Türk lehçelerinde yayın yapıyor.

Türklerin okul, içme suyu ve yol problemleri var. Türklerin yaşadığı Kuzey Afganistan, güvenlik bakımından güney bölgesinden daha iyi. Uluslararası yardımlar var ama yeterli değil. 2 milyon nüfusu olan bir şehrin yolu yok. Devlet (bugün yarın yapacağız) diye oyalıyor. Afganistan'da bir çok büyük şehirde elektrik yok. Afganistan'ın yalnızca yüzde 6'sında elektrik var."
alinti------------------------------------------------------------------

Temur
06-05-2007, 02:50 PM
yahu biz ne köklü milletiz ta afganistanta bile kum gibi türk var hemde konuştukları çatır çatır anlaşılıyor...

Demir Kağan
06-06-2007, 01:13 AM
Capon masallah de, nazar degdireceksin. :lol:

Temur
06-08-2007, 03:15 PM
maşallah maşalah nazar deymez inşallah tü tü tü...

mustafa06
06-10-2007, 09:10 AM
yahu biz ne köklü milletiz ta afganistanta bile kum gibi türk var hemde konuştukları çatır çatır anlaşılıyor...

A

OHOOOOO daha nerelerde Türk var bi görsen :)

uyduda tatar , bashkır kanalları var. oraları bi seyretsen bayılırsın, rusyanın yarısı türkmüsh dersin :)

meraklıları ichin gerekli bilgiler ''uydularda Türk dünyası'' bashlığında var