View Full Version : 'Lâ ilâhe illallah' demek kurtuluşa yeter mi?
'Lâ ilâhe illallah' demek kurtuluşa yeter mi?
Tefsir, hadis ve kelam kitaplarında ulemâ tarafından, Efendimiz'in devrini ve sonrasını idrak ettikten sonra O'nu (aleyhisselatü vesselam) tanımadan ahirette kurtuluşun söz konusu olmadığı hususu açıkça ifade edilmektedir.
Kadimden beri bazı kimseler Efendimiz'e (sallallâhu aleyhi ve sellem) karşı anlamsız bir inat içindedirler. Kaldı ki, Efendimiz onlara kapalı da değildi. Bu sebeple bilinip kabul edilmemesi çok garip düşmektedir.
Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, O'nu kabul etmeyenlerin hepsi aynı ölçüde mülhit değildir. O'na açıktan karşı çıkanlar ve getirdiklerine savaş ilan edenler akibetlerini bütün bütün karartmış ve azab-ı ilahiyi hak etmiş sayılırlar. Çünkü bunlar tam mülhittirler ve her türlü mesaviye de açıktırlar. Allah, eski devirlerde bu türlü mülhidlerden, Lut kavmi gibi bazılarını yerin dibine batırmış, Ad kavmi gibilerini fırtınayla cezalandırmış, Semud kavmi gibi inatçıları da bir sayha ile hâk ile yeksân etmiştir. Günümüzde Müslümanlar, Hz. Muhammed gibi bir kaptana dayandıkları, O'nun mesajını neşrettikleri için geçmiş kavimlerde olduğu gibi toptan helak olmayacaklardır.
Mevzuyla alakalı ikinci bir husus da, biz Müslümanlar olarak, dünyaya İslam mesajını olması gerektiği şekilde duyuramadık. İslâmî hak ve hakikati bütün güzelliğiyle onlara ulaştıramadık. Bu sebeple hakikat onlara karşı kapalı kaldı. Allah, onları hesaba çekerken, bizi de İslam'ı onlara götüremedik diye hesaba çekecektir.
Üçüncüsü, insanlık içinde, Efendimiz'i hiç duymayan, çok ücra yerlerde bulunan kimseler, bir nevi fetret hayatı yaşamaları itibarıyla -büyük bir müceddidin beyanına dayanarak ifade ediyorum- inşallah onlar, fetret devri insanının tabi olduğu muameleye tabi olurlar. Çünkü onlar ötede diyebilirler ki: "Bize İslam hakikatini getirmediler; ya Rabbi, getirseler inanırdık." ihtimal, Cenab-ı Hak da onlara farklı muamelede bulunur.
"Lâ ilahe illallah" diyen cennetlik mi?
Gönülden "Lâ ilâhe illallah" diyen, bunu iz'an eden, muktezasını kabullenen ve tasdik eden kimse mümin demektir ve böyle bir kimse Allah'ı mabudu mutlak, maksudu bi'l-istihkak olarak kabullenmiş demektir. Efendimiz böyle bir kimsenin cennete gireceğini pek çok sahih hadisinde ifade buyurmuşlardır. Bunun manası şudur: Bir insan "Lâ ilâhe illallah" der, Allah'a karşı ahd ü peymanda bulunur ve mazmuna sadakat içinde ruhunu O'na teslim ederse, Allah böyle bir kişiye dilerse azap eder, dilerse cennete koyar. Başka bir hadiste bu husus şöyle dile getirilmektedir: "Lâ ilâhe illallah" diyen ve bununla ışığında imandan, irfandan nasipdar olan kimseyi Allah, sonsuz rahmeti gereği ebedi cehennemde bırakmaz. Bazı mezheplerden, bu türlü kimselerin ebediyen cehennemde kalacağına kâil olanlar da az değildir.
Bu arada "Lâ ilâhe illallah" ile kurtulan bir zümre de olacaktır. Bu zümreye ait insanlar hayatlarında ibadet ü taat yapacak kadar değil, sadece "Lâ ilâhe illallah" diyecek kadar bir fırsat bulmuşlardır. Ben biraz da bu yoruma temayül ederek bu hadisin bu zümreye mahsus olabileceğini düşünüyorum. Yoksa bu, uzun süre sadece "Lâ ilâhe illallah" diyerek yaşadılar manasına gelmez. Ancak bunlar, ikrar ve tasdiklerinde sadakat içinde olurlarsa Allah da dilerse onları affeder. Öyle olmuştur ki bir şahıs Müslüman olmuş, ardından hemen bir harbe iştirak ederek şehit düşmüş ve bir namaz kılma bile kendisine nasip olmamıştır. İşte böyle bir insanın "Lâ ilâhe illallah" demesi onu kurtarır. Diğerlerine gelince Allah dilerse affeder, dilerse azap eder. Evet, "Lâ ilâhe illallah"ı küçük görmemek gerekir.
Burada bahsedilmesi gereken son bir husus da şudur: Kelime-i şehadetin iki kelamı birbirinden ayrılmaz, birbirini isbat eder, biri birisiz olmaz. Madem Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) Hâtemül Enbiya'dır, O'nun cadde-i kübrasından hariç hakikat ve necat yolu olamaz.
Günde beş defa minarelerimizden olduğu gibi, gönüllerimizden de yükselen ezanımızı düşünün.. Her namaza yürüyüşümüzde,
"Gök nûra gark olur nice yüz bin minareden,
Şehbâl açınca rûh-ı revân-ı Muhammedî;
Ervah cümleten görür "Allahu Ekber"i,
Aks eyleyince arşa lisân-ı Muhammedî" (Yahya Kemâl)
sözlerinin hakikatini seslendiriyor ve O'na (sallallâhu aleyhi ve sellem) vefamızı önce ezanla ilan ediyoruz. Zât-ı Uluhiyet'in yanında Efendimiz'in nâm-ı celîlini de anıyoruz. "Lâ ilahe illallah"ın, "Muhammedün Resûlullah"dan ayrılamayacağını, şehadetin ancak ikisini beraber söylemekle gerçekleşmiş olacağını gösteriyoruz.
ÖZETLE
1- Kaynaklarımızda, Efendimiz'in devrini ve sonrasını idrak ettikten sonra O'nu tanımadan necat söz konusu olmadığı hususu açıkça ifade edilmektedir.
2- Efendimiz'i hiç duymayan, çok ücra yerlerde bulunan kimseler, bir nevi fetret hayatı yaşamaları itibarıyla, fetret devri insanının tabi olduğu muameleye tabi olabilirler. 3- Bir insan "Lâ ilâhe illallah" der ve bu inanca sadakat içinde ruhunu Cenab-ı Hakk'a teslim ederse, Allah böyle bir kişiye dilerse azap eder, dilerse cennete koyar.
Demir Kağan
05-25-2007, 07:45 AM
Niye la ilahe illallah diyoruz ya?
Niye Allah tek tanridir demiyoruz?
yavuz
05-25-2007, 08:02 AM
İstediğini de Demir sen. ;)
BOZ-OK
05-26-2007, 02:26 PM
La ilahe illallah demek kurtulusa yetmez... Amuda kalkmis vaziyette tek el uzerinde dururken diger el ve iki ayakla halka cevirmek de gerekir... Bu arada agizda tutulan bir cubuk uzerinde tabak cevirmek daha ahsendir tabii... :cool:
borcugin
05-26-2007, 02:40 PM
S.A.
Ah bir de Diyalogçu-Vatikancı-İsevi Fethullah Gülen cemaati gibi "Lailahe İllallah İsadurullullah" desek.
Abi kesin bu onsekizbin alemin peygamberini lafızdan çıkararak gerçek birer Hristiyan Misyoneri olan şerefsizler, kesin büyük ikramiye alırlar.
Peygamberimi yok sayanlara hiç acımam. Bu filmleri, bu tür propagandaları çok gördüğümüz için yemiyoruz. Gidin peygamberinizin şefkatli kollarına ve İsevi Müslümanlık propagandası yapacağınıza günah çıkartın sahtekar satılık yalancı şerefsiz Müslüman görünümlü İseviler!!!
Selametle.
Güzin Amca
05-26-2007, 03:11 PM
Kurtuluşa ermek için illa arapça mı konuşmak lazım? Türkçesini söylesek kabul olmaz mı? Allah Türkçe bilmiyor mu?
Düzeltme: Demir Kağan da aynısını yazmış yeni gördüm
Güzin Amca
05-26-2007, 03:20 PM
S.A.
Gidin peygamberinizin şefkatli kollarına ve İsevi Müslümanlık propagandası yapacağınıza günah çıkartın sahtekar satılık yalancı şerefsiz Müslüman görünümlü İseviler!!!
Selametle.
Sanırım burada iseviler var. Olabilir doğaldır.
Fakaaat var ise bile sen o peygamberi (Hz. İsa) tanımıyorsan, müslümanım diye hiç gezme ortada. Gerçek müslüman olsan, Hz. Muhammed'e de Hz. İsa'ya da aynı saygıyı gösterirdin. Hz. İsa senin peygamberin de değil mi zındık? Hz. İsa'ya düşman olan müslüman görmedim senden başka. Yukarıda saydığım peygamberlerin şefkatli kolları seni kucaklasın yalancı müslüman.
borcugin
05-26-2007, 03:38 PM
S.A.
Sahtekarlık yapmadan Peygamberinizin (yani Rabbınızın) şefkatli kollarına giderek ondan af dileyin dedim. Günah çıkartın dedim. Ben İsa Peygamberi tanımadığıma dair bir laf etmedim. Saygısızlık ta etmedim.
Anladın mı başka yeriyle ileti okuyan ZINDIK!!!
Ha birde İsevi Müslümana doğaldır olabilir diyorsun ya; ne oldu gerçekler çok mu koydu da çıkaramadın?
Selametle.
Güzin Amca
05-26-2007, 03:45 PM
Ne demişsin
Gidin peygamberinizin şefkatli kollarına ve İsevi Müslümanlık propagandası yapacağınıza günah çıkartın sahtekar satılık yalancı şerefsiz Müslüman görünümlü İseviler!!!
Yani isevilere küfür ediyorsun. Yani iseviler şerefsiz satılık kişiler.. Hz. İsa da senin peygamberin değil, onların peygamberi. Kıvırma,mert ol.
Ha birde İsevi Müslümana doğaldır olabilir diyorsun ya; ne oldu gerçekler çok mu koydu da çıkaramadın?
Bu kötü ağız,nedense hep bilge görünümlü dincilerde var.
Neler demişsin son mesajlarında: Gidin peygamberinizin kollarına, satılık yalancı şerefsizler. Koydu da çıkaramadın.. vs
Bir müslümana bunlar yakışıyor mu? Senin yüce üslubun gibi yanıt vermeyeceğim.
İsevileri sevmiyor olabilirsin. Sence onlar doğal olmuyor olabilir. Da,kıvırmak için neden hep küfüre başvuruyorsunuz sizler? Adam gibi iki kelam edemez misiniz?
(Not: Asla isevi değilim. )
Şimdi istersen sabaha kadar küfür et. Beni bağlamaz. Yazıların ortada.
borcugin
05-26-2007, 03:49 PM
S.A.
Ah bir de Diyalogçu-Vatikancı-İsevi Fethullah Gülen cemaati gibi "Lailahe İllallah İsadurullullah" desek.
Abi kesin bu onsekizbin alemin peygamberini lafızdan çıkararak gerçek birer Hristiyan Misyoneri olan şerefsizler, kesin büyük ikramiye alırlar.
Peygamberimi yok sayanlara hiç acımam. Bu filmleri, bu tür propagandaları çok gördüğümüz için yemiyoruz. Gidin peygamberinizin şefkatli kollarına ve İsevi Müslümanlık propagandası yapacağınıza günah çıkartın sahtekar satılık yalancı şerefsiz Müslüman görünümlü İseviler!!!
Selametle.
Sen kaç yaşındasın, göz sorunun falan var mı?
Güzin Amca
05-26-2007, 03:59 PM
Hayret! Kıvırmaca yapmadın,küfüre başvurmadın!
Müslüman görünümlü isevi derken, görünümü müslüman bir Türk gibi olan Çuvaşlar,Gagavuzlar, Sakalar,Kazan Tatarları falan var. Onları kastettin sanırım.
Bırak insanların inançları ile alay etmeyi. Bırak isteyen istediğine inansın. Sana ne? Hz. İsa için peygamberimiz diyemeyen,lafı ortaya çıkınca küfürle karışık kıvıran bir müslüman,yani senin gibi birinin inandığına inanmak zorundalar mı? İlla ki isevilere (görünüşü farketmez) küfür mü etmek lazım?
Bak arkadaş. İslam'a göre müslümanım diyorsan Hz. İsa'yı tanıyacak,seveceksin. Bunun pazarlığı olmaz. Yok efendim görünümü böyle olursa tanımam söverim, şöyle olursa tanırım olmaz.
borcugin
05-26-2007, 04:13 PM
S.A.
Sen yenisin. Bu forumda Hristiyanlara ama doğuştan Hristiyanlar'a karşı dil uzatılmasına en çok karşı duran benim bu bir.
http://www.gagauzturkleri.org sitesinin adminiyim, Gagauzları da Hakasları da senden iyi tanırım, gittim, gördüm, konuştum, bu iki.
Elma görünümlü armutlar şerefsizdir aynı zamanda da armut görünümlü elmalar da şerefsizdir bu üç.
Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın bu beş.
Yaşın küçük senin, mutlaka anlarsın ama daha çok var. Bu altı...
Güzin Amca
05-26-2007, 04:26 PM
Sen yenisin. Bu forumda Hristiyanlara ama doğuştan Hristiyanlar'a karşı dil uzatılmasına en çok karşı duran benim bu bir.
Adamların peygamberine bile sahip çıkmıyor, ''peygamberinizin kollarına'' diyorsun. Sonra sayı sayıyorsun burada..
Doğuştan hıristiyan olupta sonradan müslüman olanlara da aynı şekilde saygıyla yaklaşırmısın? Neden?
http://www.gagauzturkleri.org (http://www.gagauzturkleri.org/) sitesinin adminiyim, Gagauzları da Hakasları da senden iyi tanırım, gittim, gördüm, konuştum, bu iki.
Benden iyi tanıdığını nereden biliyorsun? Ya ben daha iyi tanırsam?
Elma görünümlü armutlar şerefsizdir aynı zamanda da armut görünümlü elmalar da şerefsizdir bu üç.
Tohuma kaçmış salatalık görünümlü kabaklar? Kabzımalcılık mı oynuyoruz? (Doğan görünümlü şahinlerin de camını indirelim)
Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın bu beş.
Hah bunu kendine uygula. İsevi düşmanı isen kıvırma. Adamlara şerefsiz dediğin yazı yukarıda iken hemde..
Yaşın küçük senin, mutlaka anlarsın ama daha çok var. Bu altı...
Bunu nereden çıkardın? Ne biliyorsun yaşımı? Uhrevi kudretlerin yok ise bu konuda ispat da edemezsen,sen kendi küfürlerinde boğulursun dikkat et.
Yazıların yukarıda. Eğer kıvırmazsan, bu yazıları senin gagavuz forumuna duyur bakalım ne olacak. Sözlerini yüzüne vurunca bana bile küfür etmedin mi?
Kıvran şimdi. Nasıl kıvırırım derdindesin. Neredeyse yukarıdaki yazılarını görmezden gelerek Hz. İsa'ya övgü düzeceksin utanmasan. Utanmak? (Bkz. TDK)
borcugin
05-26-2007, 04:32 PM
S.A.
Anımsadım, oraya gelerek insanların Hristiyan inançlarını kullanarak Müslümanlara küfür eden sendin. Ve kovulmuştun. İstersen iletilerini buraya koyayım? Ne dersin? Bunu yapmayacağım.
Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün.
Hiç bir Hristiyana hakaret etmedim, halen gözünle okumamakta, okumadığını söylediğim halde dalga geçercesine yalandan eşşek olup heybeyi onun bunun sırtına asarak timsah gözyaşları dökmektesin.
Tekrar söylüyorum.
Hristiyan görünümlü Müslümanlar da şerefsizdir.
Müslüman görünümlü Hristiyanlar da şerefsizdir.
Bu cins insanları da çok iyi tanırım, başkalarıyla dans et.
Selametle.
Güzin Amca
05-26-2007, 04:49 PM
Anımsadım, oraya gelerek insanların Hristiyan inançlarını kullanarak Müslümanlara küfür eden sendin. Ve kovulmuştun. İstersen iletilerini buraya koyayım? Ne dersin? Bunu yapmayacağım.
Tipik iftiracı. Ben o siteye sen linkini verince şu an bile girmedim. Yok ben orada müslümanlara küfür etmişim de, yok kovulmuşum. Hadi ordan. Yalancı. Koy erkeksen. İP nolarını yayınla diyemeyeceğim,Ya-pa-maz-sın! Yapamıyınca ne yaparsın? Hemen kıvırırsın.
Hiç bir Hristiyana hakaret etmedim, halen gözünle okumamakta, okumadığını söylediğim halde dalga geçercesine yalandan eşşek olup heybeyi onun bunun sırtına asarak timsah gözyaşları dökmektesin.
Manav edebiyatını bıraktık eşek-semer edebiyatına mı döndük? Yazın yukarıda. Sen asıl söylediklerinin arkasında duramayan birisin. Yazılarını okudum. Kaç kez ''küstüm babane gidiyorum,ver misketlerimi'' yapıp her seferinde dönmüşsün. Güvenilmezsin velhasıl.
Demek hıristiyanlara asla küfür etmezsin. Bu senin içine işlemiş. Birine küfür ederken bile hıristiyan olmadıkları halde onlara 'müslüman görünümlü hıristiyan' diyerek aklınca hakaret ediyorsun. Yani senin bilinç altına göre hıristiyanlar kötü. İstediğin kadar ağzın kuş tutsun. Belki bunun farkında bile değilsin ama gerçek. Bunu Gagavuzlara okuttur bakalım. İç dünyan ortada iken.
Sana ayna tuttum kusura bakma. Kendinle yüzleştin. İşte sen busun.
Bu gecelik bu kadar yeter.
Güzin Amca
05-26-2007, 05:02 PM
Manav edebiyatını bıraktık eşek-semer edebiyatına mı döndük? Yazın yukarıda. Sen asıl söylediklerinin arkasında duramayan birisin. Yazılarını okudum. Kaç kez ''küstüm babane gidiyorum,ver misketlerimi'' yapıp her seferinde dönmüşsün. Güvenilmezsin velhasıl.
Demek hıristiyanlara asla küfür etmezsin. Bu senin içine işlemiş. Birine küfür ederken bile hıristiyan olmadıkları halde onlara 'müslüman görünümlü hıristiyan' diyerek aklınca hakaret ediyorsun. Yani senin bilinç altına göre hıristiyanlar kötü. İstediğin kadar ağzın kuş tutsun. Belki bunun farkında bile değilsin ama gerçek. Bunu Gagavuzlara okuttur bakalım. İç dünyan ortada iken.
Bu gecelik bu kadar yeter.
Benim yüzümden gene gitme de.. Sebep olmayayım.. Takıl gene. İç dünyan çıksın ortaya.
borcugin
05-26-2007, 05:40 PM
S.A.
Anlaşıldı, sen bu foruma yüz bir değişik adla ve IP numarası ile giren propagandacılırdansın.
Rahatsız olduğun, anlamaya çalışmadığın bir şeyi bir daha söyleyeceğim.
Yani Hristiyan görünümlü Müslüman da olma
Müslüman görünümlü Hristiyan da olma
Adam ol,
Benim iletilerimi bir daha göz denilen organınla oku.
Selametle.
Güzin Amca
05-27-2007, 12:12 AM
S.A.
Anlaşıldı, sen bu foruma yüz bir değişik adla ve IP numarası ile giren propagandacılırdansın.
Rahatsız olduğun, anlamaya çalışmadığın bir şeyi bir daha söyleyeceğim.
Yani Hristiyan görünümlü Müslüman da olma
Müslüman görünümlü Hristiyan da olma
Adam ol,
Benim iletilerimi bir daha göz denilen organınla oku.
Selametle.
Sen ne küfürbaziftiracı bir adamsın. Ben bu forumda yeniyim. donanimhaber com ve ekşisözlük sitesinden başka yerde de hiç yazmadım.
İftira atıyorsun, sen şusun diye, kanıt gösteririm diyorsun, göstermezsen adam değilsin diyorum, tık yok. Lafını yiyorsun hemen iftiralara başlıyorsun. Dediklerini yapacak bir adam değilsin. Habire kıvırma peşindesin. Bunun içinde iftiralara başvuruyorsun.
Dediklerin aşağıda. Kıvıracak yanın yok,halen yok şusun,yok busun..
Gidin peygamberinizin şefkatli kollarına ve İsevi Müslümanlık propagandası yapacağınıza günah çıkartın sahtekar satılık yalancı şerefsiz Müslüman görünümlü İseviler!!!...ne oldu gerçekler çok mu koydu da çıkaramadın?
Ben ağzımı senin gibi bozuyormuyum? Ben sana ''bilge gürünümlü yobaz'' diyormuyum?
Tekrar edip konuyu kapatayım.
Konuyu kendi açımdan kapatıyorum.
Güzin Amca
05-27-2007, 12:20 AM
Bir gerçek daha yazayım.
uki bu başlığı acmış, altına Demir Kağan, yavuz ve BOZOK yazmış. Sende gelip (onlardan birine,isim vermeden sinsice) küfürleri döşemişsin.
Hangisi misyoner? Mert olarak söyleme yetisine sahipmisin, yoksa kıvırma,küfür, iftira edebiyatına devam mı? Mert ol isim ver.. (Yapamayacağın şeyleri mi istiyorum yoksa)
Gerçekleri yazıyorum kusura bakmıyorsun.Yanıt veremiyorsun ama sen kıvırdıkça ben yazarım.
Karayılan
05-27-2007, 02:46 AM
Guzin Amca
Borcugin'i yanlis anlamissin sanirim. Tartisma sacma yerlere dogru kaymis. Borcugin'in anlatmak istedigi, birileri tarafindan Islam'in Hristiyanliga dogru cekilmesidir. Buna da Isevi Islam'i deniyor. Elma gorunumlu armutlar da bu Isevi Islam'ini destekleyenler oluyor kisaca. Bir de borcugin Ortodoks Turkleri en cok savunanlardandir. Kesinlikle dogustan Hristiyan olanlara sovecegini dusunmuyorum.
Saygilar.
yavuz
05-27-2007, 03:29 AM
Forumda bir daha zındık diyenin... :lol:
BOZ-OK
05-27-2007, 05:31 AM
Ohomm.. Tamam, konuyu soyle toparlayalim... Isa peygamber iyi bir peygamberdir, biz Muslumanlar kendisini sever sayariz, hormette kusur etmemeye calisir, mekana girdiginde ayaga kalkar yer veririz... Ama bu gunku Hristiyanlarin "uclu yonetim Tanri anlayisi" delikanliyi bozar, bizim anlayisimiza gore Tanri tektir, yetkisini kimseyle paylasmaz, kodu mu oturtur... :cool:
O yuzden biz Muslumanlar sadece "la ilahe illallah" deriz, "la ilahe illallah, Isa wa ruh-ul kudus" demeyiz, mesele bu kadar basittir... Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna azdir... :cool:
Güzin Amca
05-27-2007, 10:50 AM
Doğru diyorsunuz da ;
uki başlığı açmış. Altına Demir Kağan,BOZOK, ve yavuz yazmış. Bu adamda gelip birine lafları döşemiş.
Kime?
Yanıt veremez. Sorguladım diye beni bir yok şusun,yok busun diye iftira denizine attı yüzme bilmeden bu herif.
uki olamaz, çünkü fikirdaş gibi görünüyor. yavuz da fikirdaş bence ama bilinmez.
borçugin, kime yazdın sen yukarıdaki küfürleri? İnsanlar zan altında kalmasın. Yanıt verebilecek cesaretin var mı? Halen kaçacak mısın?
Benim bildiğim mert adam,adamın yüzüne söyler. Ortaya laflar atıp kaçmaz.
Söylemezsen,bu senin tıyniyetin ile ilgilidir. Diyecek bir şey bulamam.
Benim hakkımda da iftiralar attın. İspat edemedin. Seni müfteri ilan ediyorum. Bu iddialarını ispatlamadığın sürece,sana hitab ettiğim her yazının altına ''iftiracı borçugin'' diye yazacağım haberin olsun. Taa ki ettiğin lafları ispat edebilesin. Acelem yok.
Ne demiş atalarımız; ''tiz-i reftar olanın payine dağmen dolaşır..''
arkadaslar yaziyi okumadan on yargili davraniyorsunuz, bari ozetini okusaydiniz, yaziyi okuyun da yazimi elestirin delillerinizle, bazilari sir elestirmek icin yazida bir sey bulamadigi icin iskembeden sallamis...
Güzin Amca
05-28-2007, 04:38 PM
Okudum. Saygı duyarım.
Fakat adam gelip birinize lafı döşemiş,kartvizitini bırakmış. İsim de vermeden bu 4 kişiyi suçlayıp gitmiş. Ona kafam bozuldu.
Yorumumu tekrar yazayım.
'Lâ ilâhe illallah' demek kurtuluşa yeter mi? Yetmez.
Önce adam olmak lazım. Yalan yere iftira atmayacaksın. Doğru ve dürüst olmak lazım. Çalmamak lazım.
Nisa (4/112) “Kim kasıtlı veya kasıtsız bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, muhakkak ki, büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.”
Nur (24/15) “Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur.”
Ahzab (33/58) “Erkeklere ve kadınlara, yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.”
Kul hakkıdır. Bunları temizlemeden cennet kapısı açılmaz.
Hanedan
05-31-2007, 07:59 AM
Bazı arkadaşlarla tartışabilmek için önce kullanım kılavuzunu okumalısınız. Sonra yanlış yerlere basıp bozabilirsiniz.)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.