View Full Version : Deniz Gezmiş
Sen ondan önce yazdıklarının dedlilini getir sonra benden delil iste bunun için
Benim tanıdıgım Kurtlerin cogu iyi.
İnanmıyor musun? Gel yanıma konusalım hep beraber.
Ben bir kisi boluculuk yaptıktan sonra cıkıp onun milleti ile ugrasmam. Bolucu derim ona Kurt degil.
Söylıycek soz yok kalamdı bence O zaman her sey Almanyanın bır zamanlar yapdıgı gıbı olsun 2 ye bolunsn ulke Dogu Turkıye BAtı Turkıye Ama dogu Turkıye cok yasamaz dırek ısgal kuvvetler ABD ısraıl tarfında ısgal edılır bu kurtlerın pkk yanlısı olanların hıcmı aklı calsımıyor yazık
Su vatan birgun duserse ben bunu gormem. Ben bahsettigin olay olmasın diye bir rota ciziyorum.
Alparslan
08-25-2007, 01:59 PM
Bir yargıya saygı gostermem icin mantıga uygun sebep isterim
Dagda magarada dogan ve anasi babasi Turkce bilmeyen kurd kim ? Misal degil isim ver o zaman...Sen kur kur yaz, olsun pasam...
Neyi kıvırdım? Gostersene
Iste kivirdin, sen diyince sence 'MANTIK' biz deyince 'KANIT'...Neyse..
Kurtun anlamını bilmiyorsun ki. Kurt arkadaslarıma ezik gozuyle bakmadım. Cogunun imkanları benden asagı degil.
kurdun anlamini bilip bilmedigimi nereden biliyorsun? Yada soyle diyeyim alem senin dedigini kabule mecbur mu? Yoksa sen kurdologmusun?
Dedigim seyin delilini verdim. Bu delilimi bu tip cumlelerle curutemezsin.
Git delilini benim gibi koy onume sonra agır konus. Ama delilisiz cıkıp iftira edeceksen agır konusmuyor kufur ediyor olursun.
Dusuncen PKK ya masalıktır.
Ben delilimi veririm sonrada konusurum, cıkıp delilsiz konusacaksan erkek gibi ya konusmayı bitiriz (zira karı gibi laf atısmak bana yakısmaz) ya da sen tek basına konusursun, ya da yetisebilirsek baska seylerimizi konustururuz.
Ne delili?Nerede delil? Sen aklina yatan herseye delil gozuyle bakarsan konusamazsin, dinleyemezsin, ogrenemezsin, gelisemezsin....Diyorsun ki DELIL...NE DELILI MGAS? SEN HAKIM MISIN,AVUKAT MI, SAVCI MI? HEPSINI BIRDEN OYANAMAYA KALKIP ZIRVALIYOSUN.Vallahi bana yetismek istemezsin, cunku gazabimda kotudur. Bunu da ispatla dersen yuh derim artik. Bu kelimeyi kullandigin icin sende KURDSEVERSIN, KURDESEVENLER PKKLIDIR, O zaman sen PKKLISIN...Iste senin verdigin gibi bir KANIT... PKKLI SENI, KURDSEVER...Hadi isin icinden cik simdi, ben dedim KANIT OLDU...Al sana kendi mantigin...Pkk bunu istiyorda zart da zirt, sen demekki bi de pkk konseyindesin :D Senin delil diye ortaya attigin yine kendi husn-u kuruntun yahu, ben seni kendi agzindan cikanin dogru olmadigina ikna mi edicem? Yok sen beni benim agzimdan cikanin dogru olmadigina ikna et.
Alparslan
benimle romantik konusmayı bırak. Sinirleniyorsun, iftira atıyorsun, sacmalıyorsun....
Delilimi verir, konusurum. Delilinle delilimi curut ve konus. Bu gercekci olur.
Sinirleniyorum kendine TURK diyen biri KURDSEVERLIK yapiyo, iftira atmam ben senin o SEVDIKLERINDEN degilim, SACMALAMA isini yazinin basindan beri yapiyorsun. Nerede DELIL? Hala DELIL diyosun insani DELI ediyosun, sacmalamaktan oteye ZIRVALIYOSUN. NEREDE YAHU DELILIN? Ben CALARIM BEN OYNARIM yazmisin sonrada TUTTURMUSUN DELIL DE DELIL...HANI NEREDE DELILIN?
Emrin olur pasam... Romantik konusunursam yaninda cicekde getiririm bundan sonra.
Dagda magarada dogan ve anasi babasi Turkce bilmeyen kurd kim ? Misal degil isim ver o zaman...Sen kur kur yaz, olsun pasam...
İsim...:) İsim versem n'apacaksınız? Ben o bolgede ogretmenlik yapan insanlarla cok konustum Alparslan. Merak etme sallamıyorum.
Iste kivirdin, sen diyince sence 'MANTIK' biz deyince 'KANIT'...Neyse..
Ne kanıtı? Ben "Oralar gittim gordum" diyen bir insanın bunu bilmeisni beklerdim.
kurdun anlamini bilip bilmedigimi nereden biliyorsun? Yada soyle diyeyim alem senin dedigini kabule mecbur mu? Yoksa sen kurdologmusun?
Kurdugun cumlelerden.
Su 100 derecede kaynar sana gore 80 olsun. Millet kabul etmesin.
Kurt olmadıgımı daha once belirttim. Sunu da ekleyeyim eger babam veya annem Kurt olsaydı ya da ailemden birisi Kurt olsaydı hic utanmadan bunu soylerdim.
Ne delili?Nerede delil? Sen aklina yatan herseye delil gozuyle bakarsan konusamazsin, dinleyemezsin, ogrenemezsin, gelisemezsin....Diyorsun ki DELIL...NE DELILI MGAS? SEN HAKIM MISIN,AVUKAT MI, SAVCI MI? HEPSINI BIRDEN OYANAMAYA KALKIP ZIRVALIYOSUN.
Dusuncem: PKK nın masasısın.
Delilim: PKK sozde "kurt sorunu" varmıs gibi gosterip bu sorunda kurt halkının neferi olmayı planlıyor. Boylece bu savası vatansever-hain savası degil Kurt-Turk savası yapacaklar. Bu da bizim "terorist" ibaresi kaldırmamız demektir. Biz "PKK yı Turkuyle,Kurduyle....her milletden vatanseverle yenecegiz" deyip PKK otlaklarını kurutmaya calısırken cıkıp PKK ya masalık yapıyorsunuz.
PKK otlagı zaten bu dusunce. Kurtleri Kurt-Turk savası diye kandırıyorlar. Buradan otlanıyorlar. Biz onların otlaklarını yakmak icin, canevlerinden vurmak icin calısıyoruz...ama neredeee?
Ha bir sey demeyecegim bari bir sey yapsanız? Alın elinize bir silah gidin ne kadar Kurt varsa vurun. İcraat yapın yahu ben kendimi parcalıyorum. Ya icraat yapın ya da oturun susun bir kosede. İki ayagımın iki parmagına da tırnak batmıs durumda....yurumekten. Yapın bir sey yapın ya Allah rızası icin bir sey yapın bu forumda bunları yazınca hukumetin tınlayacagını falan mı sanıyorsunuz? Ypın bir seyler yapın o zaman isin boyutunu anlarsınız.
Yemin ediyorum siz deyin ki "Kurtleri oldurecegiz, icraat yapacagız" muhimmatınızı ve tum giderlernizi karsılyacagıma serefim uzerine yemin ediyorum.
Hadi her kim merdane cıksın meydane. Konusmayın cussenizi gorelim. Bizim yaptıgımızı elestiriyorsanız sizinkini gorelim. Ben hic yoksa icraat yapıyorum ya siz n'apıyorsunuz?
Vallahi bana yetismek istemezsin, cunku gazabimda kotudur.
Allah bilir. Ben kendimi ne kadr biksemde karsımdakini bilmeden bir sey diyemem. Allah bilir.
Sinirleniyorum kendine TURK diyen biri KURDSEVERLIK yapiyo, iftira atmam ben senin o SEVDIKLERINDEN degilim, SACMALAMA isini yazinin basindan beri yapiyorsun.
Ben Allah'ın yarattıgı kulu milleti yuzunden mi sevmeyecegim? Benim dinime ve mantıgıma uymaz. Ben Turk degilde Kurt dogsaydım kendimi duskun mu hissedecektim?
Emrin olur pasam... Romantik konusunursam yaninda cicekde getiririm bundan sonra.
Romantizm cicek degildir. "Romantik karakter" vardır. Cabuk kopururler.
Kur_Sad
08-25-2007, 05:45 PM
karekter değil karakter
Alparslan
08-26-2007, 02:34 AM
Dusuncem: PKK nın masasısın.
Delilim: PKK sozde "kurt sorunu" varmıs gibi gosterip bu sorunda kurt halkının neferi olmayı planlıyor. Boylece bu savası vatansever-hain savası degil Kurt-Turk savası yapacaklar. Bu da bizim "terorist" ibaresi kaldırmamız demektir. Biz "PKK yı Turkuyle,Kurduyle....her milletden vatanseverle yenecegiz" deyip PKK otlaklarını kurutmaya calısırken cıkıp PKK ya masalık yapıyorsunuz.
PKK otlagı zaten bu dusunce. Kurtleri Kurt-Turk savası diye kandırıyorlar. Buradan otlanıyorlar. Biz onların otlaklarını yakmak icin, canevlerinden vurmak icin calısıyoruz...ama neredeee?
Ha bir sey demeyecegim bari bir sey yapsanız? Alın elinize bir silah gidin ne kadar Kurt varsa vurun. İcraat yapın yahu ben kendimi parcalıyorum. Ya icraat yapın ya da oturun susun bir kosede. İki ayagımın iki parmagına da tırnak batmıs durumda....yurumekten. Yapın bir sey yapın ya Allah rızası icin bir sey yapın bu forumda bunları yazınca hukumetin tınlayacagını falan mı sanıyorsunuz? Ypın bir seyler yapın o zaman isin boyutunu anlarsınız.
Yemin ediyorum siz deyin ki "Kurtleri oldurecegiz, icraat yapacagız" muhimmatınızı ve tum giderlernizi karsılyacagıma serefim uzerine yemin ediyorum.
Hadi her kim merdane cıksın meydane. Konusmayın cussenizi gorelim. Bizim yaptıgımızı elestiriyorsanız sizinkini gorelim. Ben hic yoksa icraat yapıyorum ya siz n'apıyorsunuz?
Icraatin ne? Merak ettim hani?
Ayrica siniri astigini soyledim ama sen devam ediyorsun al sana kanitini cozeyim:
-pkk once kime saldirdi? Bucak asiretine, niye? Bucak asireti devlet yanlisi ve kurd kokenli Turk olmayi kabul etmis bir asiretti. Bucaklar Kurdce konusmuyor mu? Konusuyor...O yorenin insani degil mi? Gokten zembille mi indiler? Hayir.. Neden onlar diger asiretler gibi pkkyi degil de devleti desteklediler? Cunku onlar Kurd kokenli Turk olmayi kabul ettiler. NE demistim en basinda, ESSEK KADAR OLUP da bu memlekette TURKCE bilmeyene AHMAK denir. Evet denir. Sen 20 yasina gel, o ulkenin dilini konusama...E sen neyin hakkini soracakmisin? Yokluk??? Sen mardin de dugune gittin mi? Yada o YOKLUK icinde D.Bakir, Hakkari de ki arabalari gordun mu? Baslik parasi icin 5-10 bin YTL biriktirebilen adam mi yokluk cekiyor? Hayir TERCIH yapiyor. Istanbulda adam daha iki kelimeyi bir araya getiremiyor, bilincli ogrenmiyor. Anadili Lazca yada Gurcuce yada Cerkezce yada Arapca olan bir dolu arkadasim var...Neden hepsi bir sekilde Turkce biliyorda sadece Kurduhh diyen arkadaslarim zorlana zorlana konusuyor? Sen o yuzden Kurdseversin. Adamin annesi de babasi da gurcu ustelik Gurculuklerini asla saklamaz hatta gurur duyarlar bu adamlar neden isyan etmiyor? Bu adamlar neden Turkce anlatiyor meramini? Pkk nin asil istedigi bu ulkede sadece Kurdlere ayrimcilik yapildigini gostererek diger toplumlardan ayrilmalarini saglamak...Sen bunu yapiyorsun iste...Neden Lazca Cerkezce falan ogrenme ihtiyaci duymadin? Cunku onlar Turkce biliyor degil mi? Hic mi akil etmedin yoksa askin gozunu mu kor etti Kurdlere de ben onlarin dilini ogrenecem diye kosturmacan?
Mahalle komsumuz Eleni, Turkce konusur...Arkadasim Davit Turk aksani ile ingilizce konusur...Gurcu Uygar Turkceden baska dil bilmez...Laz Musa herkesin icinde Lazca konusmaktan hazetmez, cunku ailesindeki herkes Turkce de anliyor... Arap Suleyman'a anasi babasi Turkcesi bozulmasin diye Arapcayi 8-10 yasina kadar ogretmemis...Lubnan gocmeni Arap milliyetcisi Nermin, cocuklarinin Turkcesi Arapcalarindan daha iyi...Bunlar benim adamim degil mi? Konusuyorsan madalyonun heryerine bakarak konusacaksin, iste bu yuzden konumun uygun degil dedim. Sen kendini Dogu Kurtariciligina Soyundurmussun ama sunu unutmussun, oradaki acilar diger yerlere gore fazla degil. Sefalet heryerde ayni sefalet, aclik ve yoksulluk heryerde ayni. Sen hic Kirsehir'e, Konya Huglu'ya yada Silifkeye gittin mi? Orada kavrulmus suratli 80 yamali pantolonlu zayifcak adamlari gordun mu? Ya herseyi birak Neset Ertas'i hic mi dinlemedin? Sen bolgecisin dolayisiyla kurdsever hatta pkklisin. Senin butunlestirme dedigin Turk'u Kurdlestirme. Kan ve soy olarak Turk olmayan ama kendini Turkiye'ye ait gorenleri yabancilastirma. Unutma ki ulkemde 3-5 milyon Kurd varsa 50-60 milyon insan da Kurd degil ve iclerinde 72,5 millet barindiriyorlar. Sen birine sevdalanip vay canlarim de ayagini toynak et ama digerini yabancilastirmissin, hakkinin yendigini dusundurtmussun umrunda olmasin. Hadi canim sende...Al sana pkk icin calistigina kanit. Son kez uyariyorum benim adimi soysuzlarla anmak gibi bir sansin yok. Rezaletine son ver.
Kopuruyormusum, sen bu dediklerini Karadenizde sarp yamaca belinden asilip findik-cay ekip de oglunu askere parasini vergiye veren bi amcaya, Karsda karlar arasinda dogum yapip cocugunu kaybeden eside asker de olan Terekeme gelinine, Izmitte depremde tum ailesini kaybetmis ama hayata tutunmaya calisan Cerkez'e, Istanbul varosunda adi CANAVAR MAHALLESI'ne cikmis yerde 80 yaslarinda cay parasi haricinde bir mal varligi olmayan Bosnak Usmen agaya anlatta kopurmek neymis o zaman gorursun. Sen daha bu ulkenin GERCEK sakinleri ile hasbihal etmemissin.
Kurdleri oldurecezzzz naralarini atan olmadi, okudugunu anlama konusunda kabiliyet beklerim senden. He velev ki dedik sen 10 milyon adamin muhimmatini karsilayacak kadarsan e coz oradaki sefalet sorununu madem bizim masrafi karsilamakta sana dusmez.
Aci-Sefalet-Ayrimcilik-Ezilmislik sadece DOGUDA...pkk propagandasidir. Bunu buraya kadar tasiyip nakletmek ise pkkliliktir. Al iste benim CANLI kanitlarim lafla degil, hadi sen simdi aksini kanitla kanitlayabilirsen...Yada hic o guzel canini yorma gez dag bayir...Bizim icraatlarimiz mi seni ilgilendiren? Hic sanmiyorum. Cunku o benimle Allah arasinda, senin gibi ortaya dokmeye niyetim yok yaptiklarimi. Sen aslinda siyasete atil bence bagimsiz olup parlementoya girersin D.Bakirdan...Hani Yildiz Hemsirenin 120 oy aldigi D.Bakirdan.
Alparslan
08-26-2007, 02:41 AM
He aklima gelmisken, eger ben Turkiye vatandasi bir Turk olarak KIRO diyemiyeceksem, Kerkuklu biri olarak KUYRUKLU derim, cunku bizim orada oyle denir, e oraya da geldiler malum... Bir avuc arpaya essek kimin ankirir lafi bizim atasozumuzdur. Sen dogulu ise ben dogu otesinden geliyom ya orada da isimleri ayni...Cocuk ahmakca bir hareket yaparsa arap da olsa Turkmen de Kurt mu oldun basimiza derlerdi? Ahlaki Kurd kimin...anladin mi?
-pkk once kime saldirdi? Bucak asiretine, niye? Bucak asireti devlet
yanlisi ve kurd kokenli Turk olmayi kabul etmis bir asiretti. Bucaklar Kurdce konusmuyor mu? Konusuyor...O yorenin insani degil mi? Gokten zembille mi indiler? Hayir.. Neden onlar diger asiretler gibi pkkyi degil de devleti desteklediler? Cunku onlar Kurd kokenli Turk olmayi kabul ettiler
Daha yeni Kurtlugu boluculuk olarak goruyordun bu asiret Kurtmus ama devletin yanındaymıs. Hem bunu biliyorsun hemde Kurtlugu boluculuk olarak goruyorsun.
ESSEK KADAR OLUP da bu memlekette TURKCE bilmeyene AHMAK denir. Evet denir. Sen 20 yasina gel, o ulkenin dilini konusama...E sen neyin hakkini soracakmisin? Yokluk??? Sen mardin de dugune gittin mi? Yada o YOKLUK icinde D.Bakir, Hakkari de ki arabalari gordun mu? Baslik parasi icin 5-10 bin YTL biriktirebilen adam mi yokluk cekiyor?
Ben o adamları korumuyorum. Askere gittiginde ilk kez Turkce ile karsılasan adamlar var, bu adamların dunyadan haberi yok.
Istanbulda adam daha iki kelimeyi bir araya getiremiyor, bilincli ogrenmiyor. Anadili Lazca yada Gurcuce yada Cerkezce yada Arapca olan bir dolu arkadasim var...Neden hepsi bir sekilde Turkce biliyorda sadece Kurduhh diyen arkadaslarim zorlana zorlana konusuyor?
Hic Rusların İngilizce konustugunu duymadın mı? Kulaga batıyor degil mi?
Pkk nin asil istedigi bu ulkede sadece Kurdlere ayrimcilik yapildigini gostererek diger toplumlardan ayrilmalarini saglamak...
O zaman n'apalım? Kurdlere ayrımcılık yapmayalım mı? (Yani Kurdum diyen insanı vatanı bolne bir unsura ait milletden kimse olarak mı gorelim) yoksa hepsine mi ayrımclık yapalım ?
.Neden Lazca Cerkezce falan ogrenme ihtiyaci duymadin? Cunku onlar Turkce biliyor degil mi? Hic mi akil etmedin yoksa askin gozunu mu kor etti Kurdlere de ben onlarin dilini ogrenecem diye kosturmacan?
Dogrudur, sevgim gozumu diger seylere kapamıstır. Ama sevgim Kurtlere degil vatanadır.
Kurt'un anlamı
Daglık alanda yasayıp hayvancılkık yapan kimseler demektir. İnanmayan arastırır. Bugun Macaristan da yasayan 2 Turk boyunda 1 boyun adı "Kurt Boyu" dur. İsteyen arastırır.
Bundan once doguya n'apılmıs? Osmanlı donemine gidin n'apılmıs doguya? Dogu cahil bırakıldı. Bugun halen tuvaleti olmayan koyler var. Bu doguyla ilgilenilmedigini gosteren en buyuk kanıtlardandır.
Bundan da "PKK nın cıkması dogal" gibi bir sey ima ettigimi sanmayın. Doguyu o kadar cahil bıraktılar ki Kurtce konusuyorlar Turkce bilmiyorlar, dunyadan haberleri yok....
Turkce bilmeyen bir insana Turkce ogretmek icin onun dilini bilmelisin. Turkce bilmiyor diye kimseye ahmak deyip gecmem, ogretirim. İste benim icraatım budur. Siz oturup o insnalara ahmak dersiniz ama ben ona Turkce ogretirim.
Mahalle komsumuz Eleni, Turkce konusur...Arkadasim Davit Turk aksani ile ingilizce konusur...Gurcu Uygar Turkceden baska dil bilmez...Laz Musa herkesin icinde Lazca konusmaktan hazetmez, cunku ailesindeki herkes Turkce de anliyor... Arap Suleyman'a anasi babasi Turkcesi bozulmasin diye Arapcayi 8-10 yasina kadar ogretmemis...Lubnan gocmeni Arap milliyetcisi Nermin, cocuklarinin Turkcesi Arapcalarindan daha iyi...Bunlar benim adamim degil mi? Konusuyorsan madalyonun heryerine bakarak konusacaksin, iste bu yuzden konumun uygun degil dedim.
Bircok Ermeni, Arap ve Kurt arkadasım var. Hepsi Turkce konusmayı biliyor. Burada durumlar boyle ama daha doguda ve ozellikle kasabalarda Turkce konusulmayan yerler var. Bunlara Turkce ogretmenin yolu dillerini ogretmektir, adamları kesmek degil. Ha bari gidip kesseniz....
Sen kendini Dogu Kurtariciligina Soyundurmussun ama sunu unutmussun, oradaki acilar diger yerlere gore fazla degil. Sefalet heryerde ayni sefalet, aclik ve yoksulluk heryerde ayni. Sen hic Kirsehir'e, Konya Huglu'ya yada Silifkeye gittin mi?
Mesele sadece yoksulluk degil. Kendin soyledin Turkmen aileler de yoksul ama biliyorlar. Kurtlerde bilebilirler.
Sen bolgecisin dolayisiyla kurdsever hatta pkklisin.
Alparslan
Gercekten birgun seninle yuz yuze tanısmak isterim.
Senin butunlestirme dedigin Turk'u Kurdlestirme. Kan ve soy olarak Turk olmayan ama kendini Turkiye'ye ait gorenleri yabancilastirma.
72,5 milletle karıstık. Kim safkan? Su gun test yapsınlar Turkiye de kanı saf olanlar kalacak digerleri gonderilecek Turkiye de kimse kalmaz.
Sen birine sevdalanip vay canlarim de ayagini toynak et ama digerini yabancilastirmissin, hakkinin yendigini dusundurtmussun umrunda olmasin. Hadi canim sende...Al sana pkk icin calistigina kanit. Son kez uyariyorum benim adimi soysuzlarla anmak gibi bir sansin yok. Rezaletine son ver.
Benim meselem sadece "Kurt meselesi" degil. Burada "Ermeni lakırtısı" gectiginde de benim tavrımı bilir buradakiler. O zamanda olsa bana "Ermenisever" derdiniz. Bundan onceki konularda da bana Turk ırkıcısı, fasist dediler. "Kurtceye egitime yesil ısık" baslıklı konuyu inceleyebilirsiniz.
Kopuruyormusum, sen bu dediklerini Karadenizde sarp yamaca belinden asilip findik-cay ekip de oglunu askere parasini vergiye veren bi amcaya, Karsda karlar arasinda dogum yapip cocugunu kaybeden eside asker de olan Terekeme gelinine, Izmitte depremde tum ailesini kaybetmis ama hayata tutunmaya calisan Cerkez'e, Istanbul varosunda adi CANAVAR MAHALLESI'ne cikmis yerde 80 yaslarinda cay parasi haricinde bir mal varligi olmayan Bosnak Usmen agaya anlatta kopurmek neymis o zaman gorursun. Sen daha bu ulkenin GERCEK sakinleri ile hasbihal etmemissin.
Ben onları goz ardı etmiyorum. Onlarda bu vatanın evlatları. Benim Kurtlere yıgunlasmamım sebebi PKK nın otlagının orası olması. Basit bir mantık.
Kurdleri oldurecezzzz naralarini atan olmadi, okudugunu anlama konusunda kabiliyet beklerim senden. He velev ki dedik sen 10 milyon adamin muhimmatini karsilayacak kadarsan e coz oradaki sefalet sorununu madem bizim masrafi karsilamakta sana dusmez.
Peki nasıl cozeceksiniz bu sorunu?
Kurtleri PKK olarak gormeyelim bilinclendirelim
Yook Kurt olmak boluculuk demektir.
Eee gidin oldurun.
Yoook Kurtleri oldurecez diye nara atan mı oldu ?
Muhimmatınızı karsılayacagım.
O kadar paran varsa sen coz.
Bir adımda siz atın, bir parmagınız kaldırın. Oturup bir kenarda konusmayın dusuncelerinizi icraat a dokun. İmkanınız yoksa ben karsılayacagım.
Aci-Sefalet-Ayrimcilik-Ezilmislik sadece DOGUDA...pkk propagandasidir. Bunu buraya kadar tasiyip nakletmek ise pkkliliktir.
Doguda Kurt de var Turk de var Ermeni de var. Fakirlik hepsinin fakirligidir. PKK bunu kullanarak besleniyor. Ben cıkıp dogu bu haldeyken "herkes zengin herkesin arabası var, millet doymaktan catlıyor" diyemem. Dogunun fakirligini kabul ediyorum.
Ha benim bunu kabul etmemden "bolgeye yatırım yapılmalı" anlamını cıkarmayın. PKK temizlenmeden tek civi cakılmamalı. Eger yatırım yapılırsa oradaki halk "PKK basımızda da devlet yuzumuze baktı" deyip PKK yı desteklyecek. Bunun bilincindeyim merak etmeyin.
Yada hic o guzel canini yorma gez dag bayir...Bizim icraatlarimiz mi seni ilgilendiren?
Hangi icraatınız?
Cunku o benimle Allah arasinda, senin gibi ortaya dokmeye niyetim yok yaptiklarimi.
Ben ne yaptıgımı ne zaman ortaya doktum? Bu benim en nefret ettigim seylerden biridir. Sidik yarıstırmak....nefret ederim. Yaptıgım her sey Allahla benim aramda. Ne yaptıgımı ne zaman yazdım? Sadece calısıyorum, "icraat yapıyorum" dedim.
"Ahmet'e sunu yaptım Mehmet'e sunu dedim surada sunu degistirdim..."
Icraatin ne? Merak ettim hani?
Bu da senin cumlen. Sacmalıyorsun. Hem icraatın ne merak ettim? Hem de ortaya dokme. Eger ortaya doktuysem daha neyi merak ediyorsun?
Ben boyle bir cumle mi kurdum? İftira atma
Sen aslinda siyasete atil bence bagimsiz olup parlementoya girersin D.Bakirdan...Hani Yildiz Hemsirenin 120 oy aldigi D.Bakirdan.
Siyasete kendi capımda atıldım. Siyaset yapmam icin milletvekili olmama gerek yok.
He aklima gelmisken, eger ben Turkiye vatandasi bir Turk olarak KIRO diyemiyeceksem, Kerkuklu biri olarak KUYRUKLU derim, cunku bizim orada oyle denir, e oraya da geldiler malum... Bir avuc arpaya essek kimin ankirir lafi bizim atasozumuzdur. Sen dogulu ise ben dogu otesinden geliyom ya orada da isimleri ayni...Cocuk ahmakca bir hareket yaparsa arap da olsa Turkmen de Kurt mu oldun basimiza derlerdi? Ahlaki Kurd kimin...anladin mi?
Dogustan insan "tabula rasa" dır. Nasıl egitirseniz oyle olur. Ahlaklı egitilirlerse ahlaklı olurlar. Bu bilimsel bir seydir.
Alparslan
08-26-2007, 08:20 AM
Cok basit bir mantik yurut ve diger Irklara esit yaklas. Sadece Kurdleri on plana cikarmaya calisma.
72,5 millet bir yasadik ama cogu kez karismadik. Bunu da Turklere yikmayin, gidin bir Arnavut kizi alin bakalim, alabilirseniz, yada bir Bosnak...
Sen demissin ben ICRAATCIYIM diye bende sormusum, yolmu yaptin? Cocuk mu okuttun? Ne yaptin? NE yaptinda dogu beylerbeyi edasiyla atip tutuyosun?
Benim icraatim bendedir,yeterlidir yada degildir ama unutma vergilerimizle yapilan GAP icin bogazimizdan kesip verdigimiz vergiler,pahali kullandigimiz elektrik, herseyi 2-3 kati ile aliyor olmamiz yillardir...Bunlar bile icraattir. Yoksa bir kere de toplanir ne dogu ne dogu sorunu birakirdik ama insancil yaklasip sorunlari cozmek icin cok cabaladik. Kimse bana devlet doguya yatirim yapmadi dedirtemez. En cok yatirimi oraya yaptik. Yetmedi buyuk sehirlerimize aldik gocenleri, sahip ciktik. Sonra neler oldu? Mersin-Erdemli olaylarini bilirmisin? Ya da Istanbul'da polisin giremiyecegi sokaklari? Musebbibi kimler sence? Kim Kapkaci cikardi? D.Bakirdan kim coluk cocugu sokaklara saldi? 80 oncesi solcularin icinden kim cikti APOCULAR adiyla? Iste tam da konu basligi altinda denizler bu adamlari savundu bu adamlar da denizlerini. Alin tepe tepe kullanin denizler ne Turk'un ne Turkiye'nin adami ve degeri degiller. Halklarin kardesligi diye uyuturlar adami, sonra burasi zaten bizimdi kardes derler en son da birilerinin ordularini takiben isgale gelirler. Bu hikaye cok mu uzak sana? Erbil-Suleymaniye simdi de Kerkuk...Bir halkin ozellikleri vardir, kultur ve harsindan gelen. Bunu kimse reddedemez. Ben elimden alinani bilirim, kimin aldigini, nasil aldigini... Sen hala bir besikte sallan...esigi gecmek icin besik sallayanlar cok. Akli basinda Kurd yok mu? VAR. Peki neden onlar doguda da olsa batida da olsa calisiyor helal rizik pesinde ve basariyor? Bizmi caldik geleceklerini sefalet cekenin?Yada mazlum gozukenin? Elindeki silah 100$, Roj tv ceksin diye canak anten almaya parasi var, birtek ama birtek egitilmeye hakkiyla vatandas olmaya birde vergi vermeye gelince yok...Birak allasen... Dagdakileri indirecekmis, devlet sefkat elini uzatsinmis...DAGA CIKAN TURK ORDUSUNA KARSI KOPEK LESI GIBI INMELIDIR, INSAN GIBI DEGIL.
Asiret konusuna gelince, toprak agaligi Turk sistemidir. Obalardan gelir. Bunu duzgun kullanirsa asiret, herzaman toplu bir gelisim yasar. Ama kendine para ve kari toplamak icin kullanan reisine karsi cikamayan da kaderini kabullenmistir. Adam Kurdcu degil, simdi asiret. Drejler asireti kurdcu mu? Diger bircok asiret kurdcumu? Degil..Cunku reisleri biraz egitim gormus TURK VATANDASLIGININ BILINCINE varmislar. Herkes varacak. Ya kalem ile ya kursun ile.
Cok basit bir mantik yurut ve diger Irklara esit yaklas. Sadece Kurdleri on plana cikarmaya calisma.
Boyle bir sey ypatıgım yok.
Ermenilere yuklenildiginde Ermenileri
Kurtlere yuklenildiginde Kurtleri
Bize yuklendiginde bizi
goz onune almam kadar dogal bir sey yok.
72,5 millet bir yasadik ama cogu kez karismadik. Bunu da Turklere yikmayin, gidin bir Arnavut kizi alin bakalim, alabilirseniz, yada bir Bosnak...
Ya yapmayın etmeyin. Padisah ailesinin bile soyu saf degil yahu.
Sen demissin ben ICRAATCIYIM diye bende sormusum, yolmu yaptin? Cocuk mu okuttun? Ne yaptin? NE yaptinda dogu beylerbeyi edasiyla atip tutuyosun?
Ben yaptıklarımı dile getirmem. Sadece "vatan'ı kurtarmak" yolunda cizdigim rota da icraat yaptıgımı soyleyebilirim.
Benim icraatim bendedir,yeterlidir yada degildir ama unutma vergilerimizle yapilan GAP icin bogazimizdan kesip verdigimiz vergiler,pahali kullandigimiz elektrik, herseyi 2-3 kati ile aliyor olmamiz yillardir...Bunlar bile icraattir
Normal vatandas icraat ı dır bu. Siz ilerisinden bahsediyorsunuz.
Kimse bana devlet doguya yatirim yapmadi dedirtemez. En cok yatirimi oraya yaptik. Yetmedi buyuk sehirlerimize aldik gocenleri, sahip ciktik.
Zamanında yapılmadı.
Yetmedi buyuk sehirlerimize aldik gocenleri, sahip ciktik. Sonra neler oldu? Mersin-Erdemli olaylarini bilirmisin? Ya da Istanbul'da polisin giremiyecegi sokaklari? Musebbibi kimler sence? Kim Kapkaci cikardi? D.Bakirdan kim coluk cocugu sokaklara saldi? 80 oncesi solcularin icinden kim cikti APOCULAR adiyla? Iste tam da konu basligi altinda denizler bu adamlari savundu bu adamlar da denizlerini. Alin tepe tepe kullanin denizler ne Turk'un ne Turkiye'nin adami ve degeri degiller. Halklarin kardesligi diye uyuturlar adami, sonra burasi zaten bizimdi kardes derler en son da birilerinin ordularini takiben isgale gelirler
Sahip cıkmak da ne demek? Bu ulkenin vatandası degildi de sanki dısarıdan geldi eline verdiniz kimligi sehire soktunuz? Adam vatandaslık hakkını kullandı yerlesti sanki siz sahip cıktınız.
Sen hala bir besikte sallan...esigi gecmek icin besik sallayanlar cok. Akli basinda Kurd yok mu? VAR. Peki neden onlar doguda da olsa batida da olsa calisiyor helal rizik pesinde ve basariyor?
Ben de bunlar var diyorum ama sen Kurdum diyene supheyle yaklasıyorsun. Kurtlugu boluculuk oalrak goruyorsun ben buna karsıyım.
Elindeki silah 100$, Roj tv ceksin diye canak anten almaya parasi var, birtek ama birtek egitilmeye hakkiyla vatandas olmaya birde vergi vermeye gelince yok...Birak allasen... Dagdakileri indirecekmis, devlet sefkat elini uzatsinmis...DAGA CIKAN TURK ORDUSUNA KARSI KOPEK LESI GIBI INMELIDIR, INSAN GIBI DEGIL.
Alparslan
Bahsettigin kesime belki senden daha acımasızdırım. Ben daha oncede soyledim o kesimi korumuyorum. Ben PKK ya katılanları savunmuyorum. Benim sana karsı cıktıgım nokta
"Kurt olma durumu boluculuk gibi gormen" Olay bu sen tartısmayı baska yerlere cekiyorsun.
Asiret konusuna gelince, toprak agaligi Turk sistemidir. Obalardan gelir. Bunu duzgun kullanirsa asiret, herzaman toplu bir gelisim yasar. Ama kendine para ve kari toplamak icin kullanan reisine karsi cikamayan da kaderini kabullenmistir. Adam Kurdcu degil, simdi asiret. Drejler asireti kurdcu mu? Diger bircok asiret kurdcumu? Degil..Cunku reisleri biraz egitim gormus TURK VATANDASLIGININ BILINCINE varmislar. Herkes varacak. Ya kalem ile ya kursun ile.
Tamam ben zaten buna karsı cıkmıyorum. Ben demiyorum ki daga cıkmıs serefsiz i affedelim indirelim...
PKK ya tutumumuz aynı ancak sorun PKK nın otlaklarına tutumumuz.
Ben PKK otlaklarının bahsettigim (bilinclendirme politikası) ile kurutulmasını istiyorum.
Sen PKK otlaklarını PKK ilan ettin.
PKK otlakları PKK nın can evidir. PKK otlaklarını kurutursak PKK biter. Bahsettigim rotanın ozunde yatan amac budur. Ama sen PKK nın otlagını PKK gibi gorursen PKK nın zaten yapmak istedigi seyi yani otlakları tamamen kendilerine adapte etme islemini yapmıs olursun. Bu da masalık olur.
Yanısıra ben burada icraatımı yazmıyorum, susuyorum beni bu sebeple tınlamıyor olabilirsin.
Sana o halde Soner Yalcın'ın bir kitabını onerecegim. "Cem Erasever'in itirafları" diye. Ben PKK isem Cem Erasever bende 1000 kat daha PKK idi.
Cem Erasver'in de icraatları ortadadır.
Alparslan
08-26-2007, 08:53 AM
Boyle bir sey ypatıgım yok.
Ermenilere yuklenildiginde Ermenileri
Kurtlere yuklenildiginde Kurtleri
Bize yuklendiginde bizi
goz onune almam kadar dogal bir sey yok.
Ya yapmayın etmeyin. Padisah ailesinin bile soyu saf degil yahu.
Ben yaptıklarımı dile getirmem. Sadece "vatan'ı kurtarmak" yolunda cizdigim rota da icraat yaptıgımı soyleyebilirim.
Normal vatandas icraat ı dır bu. Siz ilerisinden bahsediyorsunuz.
Zamanında yapılmadı.
Sahip cıkmak da ne demek? Bu ulkenin vatandası degildi de sanki dısarıdan geldi eline verdiniz kimligi sehire soktunuz? Adam vatandaslık hakkını kullandı yerlesti sanki siz sahip cıktınız.
Ben de bunlar var diyorum ama sen Kurdum diyene supheyle yaklasıyorsun. Kurtlugu boluculuk oalrak goruyorsun ben buna karsıyım.
Alparslan
Bahsettigin kesime belki senden daha acımasızdırım. Ben daha oncede soyledim o kesimi korumuyorum. Ben PKK ya katılanları savunmuyorum. Benim sana karsı cıktıgım nokta
"Kurt olma durumu boluculuk gibi gormen" Olay bu sen tartısmayı baska yerlere cekiyorsun.
Tamam ben zaten buna karsı cıkmıyorum. Ben demiyorum ki daga cıkmıs serefsiz i affedelim indirelim...
PKK ya tutumumuz aynı ancak sorun PKK nın otlaklarına tutumumuz.
Ben PKK otlaklarının bahsettigim (bilinclendirme politikası) ile kurutulmasını istiyorum.
Sen PKK otlaklarını PKK ilan ettin.
PKK otlakları PKK nın can evidir. PKK otlaklarını kurutursak PKK biter. Bahsettigim rotanın ozunde yatan amac budur. Ama sen PKK nın otlagını PKK gibi gorursen PKK nın zaten yapmak istedigi seyi yani otlakları tamamen kendilerine adapte etme islemini yapmıs olursun. Bu da masalık olur.
Yanısıra ben burada icraatımı yazmıyorum, susuyorum beni bu sebeple tınlamıyor olabilirsin.
Sana o halde Soner Yalcın'ın bir kitabını onerecegim. "Cem Erasever'in itirafları" diye. Ben PKK isem Cem Erasever bende 1000 kat daha PKK idi.
Cem Erasver'in de icraatları ortadadır.
Rahsan ecevit gibisin...
Rahsan ecevit gibisin...
Alparslan
Bugune kadar gordugun insanları dusunup beni onlar gibi algılayıp bir safa yerlestirirsen o gorusun dısına cıktıgımda buna "kıvırmak" dersin. Aslında bu benim yaptıgım bir sey degil senin algıladıgın bir sey.
Kur_Sad
08-26-2007, 09:11 AM
Kitabı öneriyorsun da sen okudun mu?Daha adamın adını tam bilmiyorsun da...
Cem Erasever değil (yazım hatası olsa 3 kez ardarda yapmazdın heralde) Cem Ersever...
Soner Yalçın da güvenilir bir insan değildir...
binbirincigece
08-26-2007, 09:18 AM
1. Bu başlıkta yazılanları derleyip kitap olarak yayınlayacağım.
2. Sizi en kısa zamanda ceviz kabuğu programına çıkaracağım.:cool:
3. Bu meselede gelinen noktanın artık müsamaha görecek-gösterecek raddesi kalmamıştır. İki seçenek vardır. Ya onlardansındır; ya da değilsindir. Bunu şu nedenle söylüyorum. İki kardeşin arasına KAN girmiştir. Kılıçlar çekilmiştir. Herkesin safının belli olduğu andır. Kimsenin kaypak, kaçamak söylemlerde bulunma lüksü yoktur. Yani TÜRK de olsa bu hainlere destek mahiyetinde dahi en ufak düşüncesi olan karşı saftadır. Konu bu kadar hassaslaşmıştır. Ama bir KÜRT bu hainlere hain muamelesi yapacak yürekliliği gösteriyorsa başımızın üstünde yeri vardır.
4. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
binbirincigece
08-26-2007, 09:24 AM
Sizleri bir de şu başlığa ve altında yazılanlara tekrar göz atmaya davet ediyorum:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=40616
Kitabı öneriyorsun da sen okudun mu?Daha adamın adını tam bilmiyorsun da...
Cem Erasever değil (yazım hatası olsa 3 kez ardarda yapmazdın heralde) Cem Ersever...
Soner Yalçın da güvenilir bir insan değildir...
Kur_Sad
Okudum. Adamın adını tam bilmememden degil aklımda oyle kalmıs. Ben okumadıgım kitabı ne diye onereyim? Sacmalama. Basit bir hata, bu tip seylerle beni koseye sıkıstırmaya falan mı calısıyorsun? Kitabı okmus muyum? Tovbe ya rabbim yaaaaa
Yanısıra bu benim kucuklukten beri yaptıgım hatalardandır. Ben cok iyi hatırlıyorum eskiden "cikolata" ya "cikotala" diyordum. Bu benim cikolata yemedigim anlamına mı gelir? Hakikaten sacmaladın simdi.
Bundan onceki duzeltmende "thanks" verdim. Ben hatamı gosteren insanları severim ve yaptıklarından dolayı kendilerini takdir ederim. Cunku ben kendimi eksiksiz,mukemmel....olarak gormuyorum. Ancak hatalarımı uyaran insanlar beni mukemmelige bir adım daha yaklastırıyorlar. Bu sebeple onları seviyorum.
Ama yaptıgım hatadan dolayı boyle sacma yargılara varacaksan....
3. Bu meselede gelinen noktanın artık müsamaha görecek-gösterecek raddesi kalmamıştır. İki seçenek vardır. Ya onlardansındır; ya da değilsindir. Bunu şu nedenle söylüyorum. İki kardeşin arasına KAN girmiştir. Kılıçlar çekilmiştir. Herkesin safının belli olduğu andır. Kimsenin kaypak, kaçamak söylemlerde bulunma lüksü yoktur. Yani TÜRK de olsa bu hainlere destek mahiyetinde dahi en ufak düşüncesi olan karşı saftadır. Konu bu kadar hassaslaşmıştır. Ama bir KÜRT bu hainlere hain muamelesi yapacak yürekliliği gösteriyorsa başımızın üstünde yeri vardır.
binbirincigece
beni karsı safda gormek istemezsin. Senin oyle gormen beni karsı tarafın safına da katmaz ben kendi safımı tutarım. Ve beni karsına alman acından yararlı olmaz.
Sizleri bir de şu başlığa ve altında yazılanlara tekrar göz atmaya davet ediyorum:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=40616
Orada da farklı bir sey savunmadım.
binbirincigece
08-26-2007, 09:51 AM
binbirincigece
beni karsı safda gormek istemezsin. Senin oyle gormen beni karsı tarafın safına da katmaz ben kendi safımı tutarım. Ve beni karsına alman acından yararlı olmaz.
Alıntıladığın ifadelerimden nasıl seni karşı safta gördüğüm yargısına vardığını çözemedim. Ben senin burada hainlere destek verdiğini ima edecek dahi bir şey söylemedim.
Zaten o linki diğer arkadaşlar görsünler diye koydum oraya. Görüyorum ki bu Deniz Gezmiş başlığı seni çok kırılgan ve alıngan hale getirmiş.
Alıntıladığın ifadelerimden nasıl seni karşı safta gördüğüm yargısına vardığını çözemedim. Ben senin burada hainlere destek verdiğini ima edecek dahi bir şey söylemedim.
Yaptıgın tanımda karsında olurum. İki milletin savası oldugunu ima etiginiz her an karsınızdayım. Bu savası Kurt-Turk savası haline getirmenize izin vermem. Bu savas vatansever-hain savası olacak. Romantik dusuncelere kapılıp PKK ya istemeden de olsa koz vermenize goz yummam. Biz doguyu bilinclendirelim diyoruz, onlara ulasalım diyoruz daha sizi bilinclendiremiyoruz.
Kardeslerin arasına kan girmistri ibaresi PKK nın ibaresidir. Oyuna geliyorsunuz. Onların istedigi bu. Defalarca yazdım n'olur anlamaya calısın. PKK "Kurt Sorunu" varmıs gibi gostermeye calısıyor. PKK kendini hain degil Kurt halkının neferi olarak gostermeye calısıyor. Turk-Kurt savası istiyorlar. Siz bu savası kabul edince PKK nın Kurt halkının neferi oldugunu da kabul etmis oluyorsunuz. PKK bir teror orgutudur. Bu savas Cecenistanda ki gibi Cecen-Rus savas olmamalı-oldurmayın. Oyuna gelmeyin. Bu cok amator bir tuzak. PKK bir teror orgutudu, hainler grubudur.
Vatansever (Turk,Kurt,Cerkez....)-Hain(Turk,Kurt,Cerkez...) savasıdır bu. Savası bu sekilde algılayın. Eger isi Kurt-Turk savasına dokerseniz zaten yenilmissiniz demektir.
binbirincigece
08-26-2007, 10:16 AM
Vatansever (Turk,Kurt,Cerkez....)-Hain(Turk,Kurt,Cerkez...) savasıdır bu. Savası bu sekilde algılayın. Eger isi Kurt-Turk savasına dokerseniz zaten yenilmissiniz demektir.
Bak Mgas kardeşim. Lütfen önyargılı yaklaşma. Sözkonusu senaryonun gerçekleşmesini isteyecek en son kişiyim belki de.
Ama bir KÜRT bu hainlere hain muamelesi yapacak yürekliliği gösteriyorsa başımızın üstünde yeri vardır.
4. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
Bu yazdıklarım ne demek istediğimi yeterince açılıyor.
Ayrıca...
İki milletin savası oldugunu ima etiginiz her an karsınızdayım. Bu savası Kurt-Turk savası haline getirmenize izin vermem.
Haşa. Allah korusun. Allah böyle düşünce ya da eylemi olanları da kahretsin.
Biz doguyu bilinclendirelim diyoruz, onlara ulasalım diyoruz daha sizi bilinclendiremiyoruz.
Yargılayıcı değil, yapıcı olmak lazım. Ben doğuyu cahil bırakalım mı dedim de beni bu şekilde suçluyorsun. Asıl bilinçsizlik varolan bazı gerçeklere gözünü kapatmaktır. Kabullenmemiz gereken gerçekler maalesef sen istesen de istemesen de vardır. Aramıza kan girdiği gerçektir ama bu kanı sokan PKK'dır. Aynı anne-babadan olma halis kardeşlerin birbirlerini vurduklarına da şahit olduk maalesef. Kardeşlerin arasına kan girme olgusu budur. Belki girmiştir derken hata ettim. Kan sokuldu demeliydim.
PKK "Kurt Sorunu" varmıs gibi gostermeye calısıyor. PKK kendini hain degil Kurt halkının neferi olarak gostermeye calısıyor.
Katılıyorum; mesele hainlik sorunudur. APO denen köpeğin Ermeni oluşu da bunun en güzel delilidir.
Yargılayıcı değil, yapıcı olmak lazım. Ben doğuyu cahil bırakalım mı dedim de beni bu şekilde suçluyorsun. Asıl bilinçsizlik varolan bazı gerçeklere gözünü kapatmaktır. Kabullenmemiz gereken gerçekler maalesef sen istesen de istemesen de vardır. Aramıza kan girdiği gerçektir ama bu kanı sokan PKK'dır. Aynı anne-babadan olma halis kardeşlerin birbirlerini vurduklarına da şahit olduk maalesef. Kardeşlerin arasına kan girme olgusu budur. Belki girmiştir derken hata ettim. Kan sokuldu demeliydim.
Kan sokulmaya calısılıyor. Siz "girdi" yahut "sokuldu" dedikce girer. Ben girdigini kesinlikle kabul etmiyorum.
Kur_Sad
08-26-2007, 03:08 PM
Masanın üstünde bir elma var...
Sen de kendini o elmanın olmadığına inandır...
Masanın üstünde bir elma var...
Sen de kendini o elmanın olmadığına inandır...
PKK nın propagandası bu.
Kur_Sad
08-26-2007, 03:23 PM
PKK dediğin sadece elinde silahla dağda gezenler mi?
Diyarbakırda,Tuncelide,Şırnakta terörist leşlerini gömerken toplanıp devlet aleyhinde slogan atanlar,
İstanbul'un göbeğinde güpegündüz otobüs yakanlar,
Ankaranın ortasında "Biji apo" diye anırarak halay çekenler,
Doğuda,Güneydoğuda ve hatta Mersin gibi kıyı şehirlerinde her fırsatta devlet malına zarar veren kendilerine gettolar oluşturarak polis ve Türk sokmayanlar,
Ya da DTP'yi destekleyen %6-7,
bunlar masum Kürt vatandaşlarımız mı?
Bi git Allasen!..
PKK dediğin sadece elinde silahla dağda gezenler mi?
Ben PKK elinde silahla dagda gezenler mi dedim ?
Diyarbakırda,Tuncelide,Şırnakta terörist leşlerini gömerken toplanıp devlet aleyhinde slogan atanlar,
İstanbul'un göbeğinde güpegündüz otobüs yakanlar,
Ankaranın ortasında "Biji apo" diye anırarak halay çekenler,
Doğuda,Güneydoğuda ve hatta Mersin gibi kıyı şehirlerinde her fırsatta devlet malına zarar veren kendilerine gettolar oluşturarak polis ve Türk sokmayanlar,
Ya da DTP'yi destekleyen %6-7,
bunlar masum Kürt vatandaşlarımız mı?
Ben bunlara masum mu dedim?
Bi git Allasen!..
Sen git hic demedigim seyi demisim gibi yap bir de hakkında yorum yap. Ne guzel ya :lol:
Ha bu arada. Kurtlugu boluculuk gibi goren ve Kurt Sorunu varmıs sanan arkadaslar
Hemsehrim Turgut Ozal'ı nasıl bilirsiniz ?
Seckjin Khan
08-26-2007, 04:08 PM
Ha bu arada. Kurtlugu boluculuk gibi goren ve Kurt Sorunu varmıs sanan arkadaslar
İki tür Kürt vardır :lol:
Biri İyi Kürt diğeri Kötü Kürt ;)
aynı bizim gibi İyi Türk Kötü Türk ;)
o yüzden olaya bu şekilde yaklaşmak en doğrusu
İki tür Kürt vardır
Biri İyi Kürt diğeri Kötü Kürt
aynı bizim gibi İyi Türk Kötü Türk
o yüzden olaya bu şekilde yaklaşmak en doğrusu
İki tip insan vardır.
Vatansever ve hain olan (bagımsızları sallayın :P )
İki tur insan vardır. Silahı dolu ve bos olanlar. İyi kötü ve çirkin :D
Seckjin Khan
08-26-2007, 04:15 PM
İki tip insan vardır.
Vatansever ve hain olan (bagımsızları sallayın :P )
iyi kötü %80 kötü :lol:
Kur_Sad
08-27-2007, 07:30 AM
Ben PKK elinde silahla dagda gezenler mi dedim ?
Ben bunlara masum mu dedim?
Sen git hic demedigim seyi demisim gibi yap bir de hakkında yorum yap. Ne guzel ya :lol:
Sen sürekli olayı sadece pkkya indirgiyorsun.Türkiye'nin yüzde kaçı Kürt ki zaten?Al sana %6-7 destek!Hepsi pkklı bölücü!Üstüne bir de akpye oy veren bölücüleri koy!(Yok dmeyin çok tanıyorum)
Biz en baştan beri Türküm demekten yüksünmeyenleri ayrı tuttuğumuzu söylüyoruz.Baştan beri tüm Kürtler kötü değildir diyoruz.Bunu anlamak zor değil...
Sürekli pkknın maşalığıyla falan suçluyorsun bizi bilinçsizlikle suçluyorsun tek akıllı sen değilsin insanlara aptal muamelesi yapma!
Biz en baştan beri Türküm demekten yüksünmeyenleri ayrı tuttuğumuzu söylüyoruz.Baştan beri tüm Kürtler kötü değildir diyoruz.Bunu anlamak zor değil...
Sen kendi yasadigin yerde cok kurd taniyip sevmis olabilirsin ama bu topraklarin bolunmesine calisan bir halkin mensubu oldugunu soyleyen birine ben once supheyle yaklasirim.
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=799008&postcount=237
Allah icin oyle diyorsun-uz.
Sürekli pkknın maşalığıyla falan suçluyorsun bizi bilinçsizlikle suçluyorsun tek akıllı sen değilsin insanlara aptal muamelesi yapma!
Bunların tamamını yukarıda verdim ama burada vermem gerekn bir cevap var.
Hicbir zaman "ben cok akıllıyım,cok zekiyim...." demedim. Ben ictenlikle sunu soyluyorum
"Ben normal zekalı bir insanım"
Dolayısıyla kimseyide kendimden asagı gormedim.
Alparslan
08-27-2007, 11:33 AM
10 kisi bir bota bindirilir...Iclerinden 9 u katil,tecavuzcu v.b. olum mahkumlaridir. Geriye kalan 1 i ise sucsuz yere o bottadir. Kurekleri cekerken askerler onlari zarar veremiyecekleri uzak bir adaya goturmek icin, 9 u birden cullanir askerlerin uzerine geri kalan '1' de ses edemez. Bunu kiyidan izleyen ve kacip cok daha fazla zarar vereceklerinden emin komutan olsaniz, botu batirir misiniz? Beklermisiniz? Din alimleri bekleyin diyorlar, cunku '1' kisinin masum olma durumu var. E peki o 9 caninin kacsalar dokecekleri kan, yakacaklari can ne kadar? Allah bilir...Bu durumda Allah affetsin benim ilk isim botu batirmaktir. Bir kisinin masumiyeti icin binler kisinin canini,malini, namusunu tehlikeye atamam. Sonucta beni yargilayan Rabbimdir, o da bir kisinin cinayetinden beni suclu bulursa, niyetimden dolayi da umulur ki affeder. Bazen gorunen koye kilavuz ararsak koyde gorunmez olur. Iste suphe bundan dolayidir ki bizde gorulmesi gayet dogal bir durumdur. Keza haksiz yere hickimsenin caninin yanmamasi icin eldeki imkanlar elverdigince calisiyor devletimiz. Bu durumda olay hala cozulemiyorsa bence kullanilan kuvvetin siddeti artmali ve once tam kontrol ardindan VATANDASLASTIRMA calismalari baslamalidir. Eli kalem tutanlarin eli silah tutanlar olmadan basarili olma sansi yok denecek kadar azdir...
10 kisi bir bota bindirilir...Iclerinden 9 u katil,tecavuzcu v.b. olum mahkumlaridir. Geriye kalan 1 i ise sucsuz yere o bottadir. Kurekleri cekerken askerler onlari zarar veremiyecekleri uzak bir adaya goturmek icin, 9 u birden cullanir askerlerin uzerine geri kalan '1' de ses edemez. Bunu kiyidan izleyen ve kacip cok daha fazla zarar vereceklerinden emin komutan olsaniz, botu batirir misiniz? Beklermisiniz? Din alimleri bekleyin diyorlar, cunku '1' kisinin masum olma durumu var. E peki o 9 caninin kacsalar dokecekleri kan, yakacaklari can ne kadar? Allah bilir...Bu durumda Allah affetsin benim ilk isim botu batirmaktir.
Ben cok Kurt tanıyorum. O kadar Kurt arkadasım var boluculk yapan yok aralarında.
Benim Urfa da okuyan arkadaslarım var o da sadece 1 tane oyle tanıdıgını soyledi.
10 Kurtden 9 nun kotu oldugu falan yok. Ha oyle yerler vardır. Cesitli koyler sadece PKK ya hizmet etmektedir.
PKK ya gokten yiyecek, fisek....yagmıyor her halde. Koylerden besleniyorlar. Asker koye cesitli ihtiyaclarını karsılamak icin koye girdiginde bir sekilde alarm veriliyor. (Carsaf asma,guvercin ucurma....) Bunlar belli yerler zaten. Zaten bizde "kapatılan koyler" diye bir ibare vardır, bunun listesi dahi vardır. O tip yerler adına konusmak lazım. Bunu tum Kurtlere mal edemezsiniz.
Simdi Malatyada da secim oldu.
DEHAP 4,18 13.344 ile 5. sırayı almıs.
Simdi bu kadar mı Kurt varmıs Malatya da? Bana Malatyayı ogretecek hali yok kimsenin ben bilirim buraları :)
AKP falan demeyin bana. Benim cevrem AKP ye oy veren insanlarla dolu. Kurtu,Turku.....Ermeni soyundan gelmis diyebilecegim kesim CHP ye yonlendi.
Keza haksiz yere hickimsenin caninin yanmamasi icin eldeki imkanlar elverdigince calisiyor devletimiz. Bu durumda olay hala cozulemiyorsa bence kullanilan kuvvetin siddeti artmali ve once tam kontrol ardindan VATANDASLASTIRMA calismalari baslamalidir
Kesinlikle mesele "siddet" meselesi degil. Kim siddetle sorun cozmus? Kac kere Yahudi soykırımı yapılmaya kalkıldı? Roma bunları zamanında dagıtmadı mı? Hitler bunları dogramadı mı?...Eee noldu halen dunyanın bas belaları. Siddetle sorun cozulmez.
Ancak yumusak kalındıgını da kabul ediyorum. Evet isin siddetini arttıralım ama sadece siddeti degil. İsin siddetini PKK mensuplarına, sefkatini Kurt kısmına yogunlastırmamız gerek. Evvela PKK meselesi Kurt sorunu yapılmaktan cıkıp "hain grubu" damgasını yemelidir. Bu olmadan olmaz.
Eli kalem tutanlarin eli silah tutanlar olmadan basarili olma sansi yok denecek kadar azdir...
Allah'a sukur elimiz silahta tutar kalemde.
Kur_Sad
08-28-2007, 10:59 AM
Malatya mübarek zaten ona bişey diyen yok!!!
Biz bunları Malayayı hariç tutarak söylüyoruz!
binbirincigece
08-31-2007, 10:40 AM
Türkiye'yi satma konusunda çok başarılıydı gerçekten rahmetli. :lol:
narcoleptic
01-24-2008, 08:13 AM
buyurun,soru budur,tartisalim
walla kişisel olarak bu forum sakinlerinin herbiri ister sevsin ister sevmesin.
Deniz'in düşüncesi ne olursa olsun, idam edilinceye kadar tek bir insanın canına kıymış mıdır?
Ceplerini milyarlarca kirli parayla doldurup yurtdışına kaçmış mıdır?
Tek suçu ne olmuştur? Davası uğruna her şeyini ortaya koymak.
Benim asıl bu ülkede yaşayan pisboğaz, ahlaksız, şerefsiz, namussuz, iki paralık bütün siyasetçilere lafım var:
bu siyasetçiler sanılır mı ki sadece politikada mevcuttur?
ordunun içerisinde dahi satılmış şahsiyetler vardır. o zatlardan birisi bu üç arkadaşı ipe gönderdi. suçları neydi???
tecavüz eden, bu ülkenin toprağını satan, bu ülkenin hazinelerini soyanlar, türban gibi siyasal simge bir örtünün altında gizledikleri paraları yurtdışına kaçıranlar, şerefsizler, satılmış ruhlar ve itler
dışarıda ellerini kollarını sallaya sallaya gezecek,
ve bu üç arkadaş kimsenin malına ırzına namusuna göz dikmemişken,
ve ülkelerinin amerika'ya satılmasını içlerine sindiremediklerinden dolayı idam edilecek.
onların boyunlarına geçirilmiş kement Türkiye Cumhuriyeti'nin boğazına geçirilmiştir.
Y3L1Z
01-30-2008, 12:56 PM
Deniz Gezmis asilmadan once cizmelerimi Askere vermeyin demis. Ey hain Turk askeri senin cizmeni napsin!
yavuz
01-30-2008, 01:42 PM
Bu basliga eskiden yazdiklarimi hatirliyorum da... Goruslerim cok degismis. Artik devrimcileri de vatansever gorur oldum. :uups:
Onlar da bu vatan icin canlarini ortaya koydular, onlarin da amaci TAM BAGIMSIZ TURKIYE'ydi. Hatalari vardi, evet, hem de coktu, ama istedikleri -onlarin da- Turkiye'nin hak ettigi yerde olmasiydi. Zaten o kadar hatalari olmasaydi, ben de, bircogumuz da devrimci olurduk bugun. :rolleyes:
Y3L1Z
01-30-2008, 01:48 PM
Devrimciler icin PKK bir teror orgutu degil, PKK Devrimci bir hareketmis.
Nekadarda vatan severler!
Kur_Sad
01-30-2008, 06:52 PM
Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan,Ulaş Bardakçı,Mahir Çayan...
İyi çocuklardı, yurtseverdiler, devrimciydiler, delikanlıydılar...
hass....
Katil, vatan haini, bölücü, soysuzdular!
Lan bu adamlar değil mi benim askerime polisime kurşun sıkan?
Bu alçaklar değil mi Önkuzu'nun Özmen'in kanına giren?
Bu katilleri nasıl masumlaştırırsınız?
İşte bu ülkede medyanın yaptığı bu!
Yılmaz Güney'ine kadar masumlaştırır şirinleştirir sen Çatlı'dan Kırcı'dan bahsettiğinde katil, faşist köpek olursun!
Gerçekten "bilmek" istiyorsanız Emine Işınsu'nun SANCI romanını okuyun...
MDD'ciler bugün hatalarını anlıyorlar tek tek...
Bu ülkeye "Halkların Kardeşliği" masalını bunlar soktu.Bölücülüğün pkk nın fitilini bunlar ateşledi.Köy köy gezdiler Kürdü Türke Aleviyi Sünniye düşürdüler.Siz ne vatan sevgisinden bahsediyorsunuz?
Komünistin vatanı,milleti ve dini OLMAZ! Bunu ben değil Marx,Lenin söylüyor...
Alın devrimci kardeşlerinizi kendi sitelerinde tanıyın:
http://istanbul.indymedia.org/comment_latest.php
Deniz Türkiyeli, ÖNKUZU TÜRKtü!
Ayyıldız bayrağı en büyük farktı!
Evita sevenler "Ülkü"den korktu!
Uyan Türk evladı uyuma uyan;
Otuz kupona alınmadı bu vatan!!!
Deniz Gezmis asilmadan once cizmelerimi Askere vermeyin demis. Ey hain Turk askeri senin cizmeni napsin!
Bak Deniz Gezmis olmeden once ne demis
İdam kementi boynundan geçirilirken, hücresinden alınıp apar topar darağacına götürülürken giymesine izin verilmeyen botlarının askerlere bırakılmamasını, ailesinden birinin almasını istediği doğru değildir. İdama giderken postalları ayaklarındadır, sadece bağcıklarını bağlamaya fırsatı olmamış, ve idamdan önce asıldığında ayaklarından düşmesin diye görevlilerden birine bağlatmıştır. Yalnız parkasını giyememiş ve onun babasına verilmesini istemiştir.[5]
http://tr.wikipedia.org/wiki/Deniz_Gezmi%C5%9F
Bu arada devrimcilige gelelim. Ben devrimciyim arkadaslar. Siz devrimciligin anlamını bilmiyorsunuz.
Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik. İnkılap. İhtilal. Çevrilme, katlanma, bükülme.
Devrimin anlamı.
Yanısıra biz dolaylı yoldan Kavimler Gocunu ve Fransız İhtilalini baslatmıs, dogrudan İstanbulu almıs bir milletiz. Devirler acıp kapatmısız. Siz devrimciliginizi capulculara bırakmayın. Bu kavram bizim kavramımız.
Tanıdıgım cok solcu, cok devrimci oldu. Deniz Gezmis hayranları...Cogu birilerinden daha ulkucu!
"Turk Askeri sadece duseni yerden kaldırmak icin egilir" gibi sozlerle, Bordo Bereli hikayeleri ile bozmus adamlar tanıdım. Buradaki cogu arkadasımda gordugum sey kuruntular. Ben tanıdım, devrimci-ulkucu-solcu...gordum, Gezmis hayranları gordum...Kurtlere laf ediyorlar diye ben bu adamlarla tartısdım anlayabiliyor musunuz?
Ben bu yaz bilinclendirme turu baslatma niyetindeyim :) PKK Kurt...diye konusanları bazı Kurtlerle konusturacagım ve bu bazılarıda 3-5 kisi ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda sehitligi falanda dolastıracagım.
Bu Gezmis Sempatizanları hakkında da ileri geri konusanları devrimci insanlar ile konusturacagım.
Oyle sandıgınız gibi, ogretilen gibi degil iste is coook baska.
Aybike
01-31-2008, 05:30 PM
Evet,adam oldurmediler,kacirdilar..
Devrim icin deyip,onca insanin parasinin yattigi bankalari soydular..
SIZ,rehin alinan,kacirilan insan piskolojisini bilirmisiniz..Hele bunlarin arasindaki 7yasindaki bir cocuksa? Bin kere oldurulmekten beterdir..
Son zamanlarda cekilen film ve dizilerde rehin aldiklari br ailenin cocugundan hic bahsedilmiyor,sirin gosterdikleri devrimcilere HALKIN tepkisi olmasin diye.
Kahramanmis ,pabucumun kahramanlari......
Devrimciymis hassss.......
Ben tek bir devrimci tanirim..ATATURK...
Demir Kağan
01-31-2008, 05:42 PM
Oooldu, baska? :lool:
Aybike
01-31-2008, 07:01 PM
ne baska????????
SIZ,rehin alinan,kacirilan insan piskolojisini bilirmisiniz..Hele bunlarin arasindaki 7yasindaki bir cocuksa? Bin kere oldurulmekten beterdir..
Aybike Hanım
Onların rehin aldıgı bir cocuk
O adamların karsı cıktıgı emperyalizmin esir aldıgı bir nesil.
Aybike
01-31-2008, 07:35 PM
olsun mgas...
hic bir dava..ufak bir yavrunun korkudan cirpinan kalbi ile kazanilmaz...
ve hic bir dava hirsizlik ile kazanilmaz...
biz ne davalar kazandik ama hicbirinde bu pisligi yapmadik...
bize ne kadar düsman olursa olsun,baska ülkeler..bu huyumuzu takdir ettiler..
biz baska milletlere savasta bile adil davranirken,kendi insanimiza bunlari yapma hakkini nerden buluyoruz...
Kur_Sad
01-31-2008, 10:22 PM
Siz devrimciligin anlamını bilmiyorsunuz.
Klasik mgas anlayışı...
Bak birader bu forumda benim kadar devrimci/solcu/komünist (ne haltsa!) tanıyan insan sayısı bir elin parmağı kadar yoktur.Sen beni ne tür devrimciyle tanıştıracaksın?Benim tanımadığım bilmediğim fraksiyon yok sen gel ben seni tanıştırayım!
Senin savunduğun herifin son sözleri: "Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!"
Marksizm-Leninizm ne demek biliyon mu sen?
Ne faydası olmuş bunların vatana,millete.Ulan o kadar Ülkücünün kanına giren bunlar değil miydi?Proleterya proleterya dediler Ümraniye'de kenilerince halk mahkemesi kurup 5 Ülkücü işçiyi yargıladılar, işkencelerle kulaklarını,parmaklarını keserek şehid ettiler. Bilmiyosan araştır: Bahri Bilge, Sinan Koca, Cevat Koca, Salih Uluğ, Ömer Bayraktar!
"Taşıdığım bayrak; temsil ettiğim mukaddes Türk milliyetçiliği davası uğrunda, komünist ve bölücü hainlerin kurşunlarıyla toprağa şehitler ordusuna katılmış olan Ruhi Kılıçkıran'dan Gün Sazak'a kadar şehit evlat ve kardeşlerimin ruhaniyetlerimin de su anda bizimle beraber olduklarını biliyorum. Onlar da beni dinliyorlar. Onların tekzib etmeyecekleri şekilde konuşmaya, yanlız hak bildiğimi söylemeye mecburum. Çünkü onlar, o üçbinaltıyüz can, bu hak bildiğimiz yolda ``vatan-millet-din ve devlet" uğrunda şehit oldular...
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 Numaralı Askeri Mahkemesi Başkanlığı
Dosya Numarası: 1981/176
İfade Sahibi: Başbuğ Alparslan Türkeş
İt peşinden giden it olur, kurt peşinden giden kurt olur!
Kur_Sad
01-31-2008, 10:32 PM
MÜFLİS Marksizmin Türkiyedeki bakiyesi, zaman zaman Deniz Gezmiş davasını kaşımaya çalışır. Bu arada hedef o davanın savcısı Baki Tuğdur. Tuğ büyük bir kahramanlıkla, bütün saldırıların karşısına çıkmaktan çekinmez. Aslında bunlara muhatap olmaya mecbur değildir. Çünkü kararı hâkimler vermiş daha yüksek hâkimler yâni Askeri Yargıtay tasdik etmiş, TBMM komisyonu sonra Genel Kurulu da tasdik etmiştir.
Tuğ, ilk halkadır ama hücum onadır. Sanki en zayıf halkadır, sıra diğerlerine gelecektir. Ama Tuğun, inanmış ve vazifesini hakkıyla yapmış bir insan olarak bundan çekinmeyi ayıp saydığı ve en güçlü halka olarak kendini ortaya attığı bellidir. Halbuki bir mahkeme kararının hesabı Savcıdan sorulmaz, sorulamaz.
Bir gence acımak başka bir şeydir, duygu sömürüsü yapmak başka bir şey. Ülkemizde Marksist darbeler karışıklığında ve bizzat darbeciler tarafından katledilen çoğu da sağdan binlerce gencimiz vardır. Bütün bunlara Deniz Gezmişin yaptığı eylemler tuz biber olmuştur. Deniz Gezmiş sadece miting yapmış, basın toplantısı yapmış ve onun için asılmış havası yaratmak sahtekârlıktır. Deniz, banka soymuş, polise silahla karşılık vermiş, üç Amerikalıyı kaçırmış ve radyoda ihtilâl beyannamesi okutmaya teşebbüs etmiş, ortalığı birbirine katmıştır.
Mahkemede iyi hâl göstermemesinin idam sebebi sayılmasına itiraz ise tam cehalettir. Çünkü iyi hâl adli bir mefhumdur ve kararlara tesir eder. Deniz mahkemede On gün sonra burada sizin yerinizde bizim adamlarımız oturacak diye rejimi devirmek ve ihtilal yapmak azmini ve kasdını son ana kadar hiddet ve şiddetle belirtmiştir.
Bir de bu otuz kırk delikanlıyı Menderes ve arkadaşlarına, yâni seçimle gelmiş, Cumhurbaşkanından TBMMnin ekseriyetini içine alan devlet adamları kadrosunun aynı paranteze alınmaya çalışılması farfara marksizmin eski alışkanlıklarından birisidir. Ayrıca gayriahlâkidir, çünkü o zaman bütün gizli açık Marksistler Yassıada duruşmalarını zevkle ve şevkle seyrediyor, idam sayısının çok olmasını temenni eden yazılar döktürüydrlardı. Şunun da altını çizmeliyiz ki o gün Tam bağımsız Türkiye ve Kahrolsun Amerika dye bağıranlar, Yaşasın Sovyetler makamında gazel okumaktaydılar.
Suçlu kim?
DENİZİN dramı, gençlik saikasıyla, büyüklerinin ideolojik macera planlarına körü körüne inanmış hatta saplanmış olmasıydı. Bu körlemesine inançla, ham bir hayale kapılıp, canını, kazanacağını sandığı bir sayıya koyup ideolojik kumara girişmesidir. Kumarı kazansaydı vatanımız mahvolacaktı. Halbuki bir millî ve vatanî gerçeğe angaje olsaydı kendisi için de vatan için de ne iyi olurdu. Bunda da en büyük sorumluluk onu bu yolda gençliğinden yararlanarak iğfal edip kullananların omuzlarındadır.
Bunu en güzel, bir başka, fakat namuslu Marksist Kemal Tahir anlamış ve anlatmıştır. Denizin idam edildiği gece çilingir sofrasına kurulmuş gedikli ve şerbetli Marksist yazar çizer takımını görünce, masalarına bir tekme atarak Ulan çocuğu ipe gönderdiniz, siz burada rakı içiyorsunuz utanmazlar diyerek gösterdiği tepkiyle bu gerçeği ifade etmiştir.
Onu ölüme gönderenlerin veya arkada kalan arkadaşlarının şimdi ölüsünden de bir şeyler (hiç olmazsa reyting) çıkarmaya ve vazifesini tam yapmış bir savcıya çamur atmaya uğraşmaları, sadece ayıptır ki ne kadar!
Bir çocuğun eline silah verip adam öldürmeye azmettirenle, Deniz Gezmişi ideoloji sarhoşu yapıp, eline silah verenler arasında ne fark var? Onlar mı suçlu, kanunun hükmünü yerine getirenler mi?
Ergun Göze
Kur_Sad
01-31-2008, 10:44 PM
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=44107
Aybike Hanım
Beslanda Cecen direnisciler tarafından rehin alınan cocukları hatırlıyor musunuz? Bu durumda ilk tepkileri biz verdik hemde Cecen mucadelisini o kadar desteklememize ragmen. Donemde Cecen liderlerden alınan sehadet haberleri ve kukla hukumetin Cecenyayı ahtapot gibi sarması yanısıra Rus kuvvetlerinin olaya mudahele edis sekli bu baskının gercek yuzunu ortaya koydu. Simdi o olay uzerine cıkıp "Hasss... bu cecenler" diyor muyuz? Siz oyle diyor musunuz?
Bak birader bu forumda benim kadar devrimci/solcu/komünist (ne haltsa!) tanıyan insan sayısı bir elin parmağı kadar yoktur.Sen beni ne tür devrimciyle tanıştıracaksın?Benim tanımadığım bilmediğim fraksiyon yok sen gel ben seni tanıştırayım!
Sen vatansever devrimci solcu hatta komunist olamayacagını mu dusunuyorsun? O halde hepsini tanıyamamıssın.
Senin savunduğun herifin son sözleri: "Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!"
Benim savundugum herif, davası degil. Marksizmi senden az severim.
Bir devlet savasa girer. Halkının bir kısmı "Savasa Hayır!" der bir kısmı da "Savasalım!" der. Devlet boylece kendine "Savasmak istemiyorda mecburiyetten savasıyor" havası verir.
Ben Deniz Gezmis'i, solculugu...PKK gibi capulcuların eline bırakmak istemiyorum. Bunun asıl sebebi Deniz Gezmis'e hayran olmam falanda degil ha, dunya kamuoyunda PKK'nın "biz fasizme karsı savasıyoruz,komunistiz,isciyiz..." gibi propaganda yontemlerini kırmak. Bir devletin hem sagcıya hemde solcuya ihtiyacı vardır. Biz Deniz Gezmis'i sahiplendigimiz surece, PKK nın elinden bu kozunu aldıgımız surece, halkların kardesligi gibi bir davayı PKK nın eline bırakmayıp biz savundugumuz surece dunya kamuoyu onunde haklı olan hep biz oluruz.
Politika ne yazık ki boyle bir sey degil.
Kur_Sad
02-01-2008, 06:44 AM
Sen vatansever devrimci solcu hatta komunist olamayacagını mu dusunuyorsun? O halde hepsini tanıyamamıssın.
Vatansever solcu arkadaşım çok ama vatansever komünist,marksist,leninist,stalinist,maoist vb. OLMAZ!Bunu kafana sokmalısın.Marksizm ve onun türevleri diğer ideolojiler vatan,millet kavramlarını reddeder.Komünistin vatanı milleti olmaz bak bunu Marks diyo diyorum hala ne diyon sen ya!
Neye dayanarak söylüyorsun bunu?Ben hiçbir marksisti de savunmam marksizmi de savunmam, savunduklarımıza bakılırsa kimin daha yakın olduğu açık.
Bir devlet savasa girer. Halkının bir kısmı "Savasa Hayır!" der bir kısmı da "Savasalım!" der. Devlet boylece kendine "Savasmak istemiyorda mecburiyetten savasıyor" havası verir.
Bunu tek başına mı düşündün yoksa biri yardım etti mi?
[Ben Deniz Gezmis'i, solculugu...PKK gibi capulcuların eline bırakmak istemiyorum. Bunun asıl sebebi Deniz Gezmis'e hayran olmam falanda degil ha, dunya kamuoyunda PKK'nın "biz fasizme karsı savasıyoruz,komunistiz,isciyiz..." gibi propaganda yontemlerini kırmak. Bir devletin hem sagcıya hemde solcuya ihtiyacı vardır. Biz Deniz Gezmis'i sahiplendigimiz surece, PKK nın elinden bu kozunu aldıgımız surece, halkların kardesligi gibi bir davayı PKK nın eline bırakmayıp biz savundugumuz surece dunya kamuoyu onunde haklı olan hep biz oluruz.
Solculuğu onların eline bırakmak istemiyorsan sen solcu ol.Hem solcu değilim deyip hem solculuğu savunmak ne demek?
PKK'nın elinde koz falan yok tüm dünya biliyo onların ne b.k olduğunu işlerine gelmiyo.
Neyse birader sana denizinle mutluluklar...
Dediğim gibi:
Vatansever solcu arkadaşım çok ama vatansever komünist,marksist,leninist,stalinist,maoist vb. OLMAZ!Bunu kafana sokmalısın.Marksizm ve onun türevleri diğer ideolojiler vatan,millet kavramlarını reddeder.Komünistin vatanı milleti olmaz bak bunu Marks diyo diyorum hala ne diyon sen ya!
Ben sana bir sey anlatamam ki. Ben gordugum soyluyorum sen yok diyorsun. Sana bunu nasıl kanıtlayabilirim? O kadar eminsen kalk Malatyaya gel, hem Malatyayı dolasırsın hem benle dolasırsın.
Neye dayanarak söylüyorsun bunu?Ben hiçbir marksisti de savunmam marksizmi de savunmam, savunduklarımıza bakılırsa kimin daha yakın olduğu açık.
O ince bir espiriydi :S
Bunu tek başına mı düşündün yoksa biri yardım etti mi?
Kur_Sad
Benim senin gibi arkamda veya onumde tilkiler yahut kurtlar yok. Kendi rotamı kendim cizerim kendim giderim orijinal yasarım. Baskasının dusuncesini belirtirkende alıtnı yaptıgımı belirtirim.
Solculuğu onların eline bırakmak istemiyorsan sen solcu ol.Hem solcu değilim deyip hem solculuğu savunmak ne demek?
Sen bunu anlayamazsın. Sen mizan nedir neren bileceksin? Kafanda 2 lop var bir sag bir sol. Ya sagcısındır ya solcu...Ben iki kefede de degilim.
PKK'nın elinde koz falan yok tüm dünya biliyo onların ne b.k olduğunu işlerine gelmiyo.
Geliyor isleri cok geliyor. Dunya dedigin dunya vatandasını icine almıyor. Ne gosterirsen onu bilirler. Herkes birgun geberip gidecek bunu herkes biliyor. Bu surec icerisinde dogru bir seyler yapmak istiyorlar. Dogruları kim gosterirse dogru o. Dogruları ve hakkı biz gosterdigimiz surece hepsi bizim. Sen kendi kendine tekrarlamaya devam et "İt peşinden giden it olur, kurt peşinden giden kurt olur!" diye...
Dediğim gibi:
Ben yola degil hedefe bakarım. Hedefe giderkende birilerinin pesine takılmama gerek yok.
Kur_Sad
02-01-2008, 07:32 AM
Ben sana bir sey anlatamam ki. Ben gordugum soyluyorum sen yok diyorsun. Sana bunu nasıl kanıtlayabilirim? O kadar eminsen kalk Malatyaya gel, hem Malatyayı dolasırsın hem benle dolasırsın.
Bi insan vatanseverse komünist olamaz.Hala gördüm diyon.Bi insan hem müslüman hem ateist olamaz değil mi?Çünkü çelişir birbiriyle değil mi?Ha işte onun gibi aynı.O dediğin komünist değil demek ki ne olduğunu bilmiyor komünizmin.Ben bu işin merkezinde odtüdeyim sen bana komünistleri anlatıyorsun daha...
Benim senin gibi arkamda veya onumde tilkiler yahut kurtlar yok. Kendi rotamı kendim cizerim kendim giderim orijinal yasarım. Baskasının dusuncesini belirtirkende alıtnı yaptıgımı belirtirim.
Birinden aldığını ima etmedim saçma olduğunu söylemek istedim.Devlet insanların beynine hükmedemez heralde değil mi?
Benim önümde arkamda kimse yok edepsizlik yapmanın lüzumu yok.Kendini çok akıllı bizi boş sanma.Benim teşkilatımın en boş adamı senden doludur.Biz taklit etmiyoruz burada feyz aldığımız insanlar var Nevzat Kösolu gibi Yılma Durak gibi İskender Öksüz gibi Özcan Yeniçeri gibi Hakkı Öznur gibi...Duydun mu bu isimleri?
Sen bunu anlayamazsın. Sen mizan nedir neren bileceksin? Kafanda 2 lop var bir sag bir sol. Ya sagcısındır ya solcu...Ben iki kefede de degilim.
Yine klasik mgas anlayışı sen bilirsin biz bilmeyiz...Bi kaç ayn önce sol ve sağ ile ilgili bir yazım yayınlanmıştı.Oku da feyz al biraz :wink:
http://www.odtuogrencileri.com/content/view/39/50/
Bi de benim neyi bilip neyi bilmediğimi sen bilemezsin
Ben yola degil hedefe bakarım. Hedefe giderkende birilerinin pesine takılmama gerek yok.
Ben de ondan bahsediyorum.Sen biliyor musun denizlerin hedefi neydi?Komünizm neyi hedefler biliyor musun?Senin derdin milletsiz,dinsiz,herkesin eşit ve tek tip olduğu,ailenin ortadan kalaktığı bir dünya mı?
Yahu bu heriflerin ne faydası olmuş vatana millete onu söyle bana
Bi insan vatanseverse komünist olamaz.Hala gördüm diyon.Bi insan hem müslüman hem ateist olamaz değil mi?Çünkü çelişir birbiriyle değil mi?Ha işte onun gibi aynı.O dediğin komünist değil demek ki ne olduğunu bilmiyor komünizmin.Ben bu işin merkezinde odtüdeyim sen bana komünistleri anlatıyorsun daha...
Merkezindesin...:) Bir tarafta olunca diger tarafı goremiyorsun iste. Ama ortada olursan iki tarafıda gorebiliyorsun. Mesele nerede oldugundan cok ote...
Vatanseverlik Hainlik dersen ben Vatansever taraftayım.
Ama sagcı-solcu sekilndeki siyasi goruslerde mizan pozisyonumu degistirmem.
Birinden aldığını ima etmedim saçma olduğunu söylemek istedim.Devlet insanların beynine hükmedemez heralde değil mi?
Edemez mi? Oylede bir eder ki..
http://tr.wikipedia.org/wiki/11_Eyl%C3%BCl_2001_Sald%C4%B1r%C4%B1lar%C4%B1
Benim önümde arkamda kimse yok edepsizlik yapmanın lüzumu yok.
Bencede yok.
Kendini çok akıllı bizi boş sanma.
Bi de benim neyi bilip neyi bilmediğimi sen bilemezsin
Sana katılıyorum. Hayatım boyunca zeki oldugumu hic dusunmedim. Ben normal zekalı bir insanım. Karsımdaki insanlarıda "bos adamlar" diye degerlendirmedim.
Ama bakalım sen ne yapmssın?
Benim teşkilatımın en boş adamı senden doludur.
Bana verdigin ogutlerin 10 da 1 ni kendin uygulasan boyle demezdin.
Biz taklit etmiyoruz burada feyz aldığımız insanlar var
Tekrar ediyorum arkamda onumde kurt,tilki yok. Bende bircok isim biliyorum ramazan aylarında "yardım" adı altında sehit unavnıyla posterleri satılır...Bizim hedefimiz aynı yolumuz degil.
Yine klasik mgas anlayışı sen bilirsin biz bilmeyiz...Bi kaç ayn önce sol ve sağ ile ilgili bir yazım yayınlanmıştı.Oku da feyz al biraz
O zaman bana "solcu ol!" falan deme. Ne olup olmyacagımı sen hic bilemezsin.
Ben de ondan bahsediyorum.Sen biliyor musun denizlerin hedefi neydi?Komünizm neyi hedefler biliyor musun?Senin derdin milletsiz,dinsiz,herkesin eşit ve tek tip olduğu,ailenin ortadan kalaktığı bir dünya mı?
Elimde olsa (aile haricinde) yapardım. Devlet anlayısı,millet anlayısı...topunu ortadan kaldırırdım ama elimde degil. Bu sebeple bunun adı "utopya" Bunun olacagı tek yer neresi biliyor musun Kur_Sad? Cennet. Bu dunyadaki savasımız sınavımızdır. Savasın olmadıgı yerde cennetdir. Ya Rab bize bahsettigim utopyayı cennete sunuyor.
Yahu bu heriflerin ne faydası olmuş vatana millete onu söyle bana
Hic faydası olmamıstır. Bu politika. Ben "Adamlar bakın neler neler yapmıs vallahi helal olsun!" demiyorum. Benim derdim solculugun,komunizmin...boluculugun tekeline gecmesini engellemek. Turkiyede milliyetci solcular deyince akla genellikle CHP ci kesim gelir. CHP bile bir aralar bolucu serefsizlerle dolmustu. Bu serefsizler solun her kosesine yayılıyorlar. Bu serefsizlerin onune gecmenin tek yolu ugraslarını elinden almak.
narcoleptic
02-01-2008, 08:12 AM
aynı deniz gezmiş öldürüldükten sonra naaşı babasına verilmemiştir. babası sabaha karşı oğlunun cenaze namazını kılmış, idamı gerçekleştiren köpeklerin köpeklerinin kılı dahi kıpırdamamıştır.
ideoloji bir kenara, insanlıktan, insanlığın şerefinden haysiyetinden namusundan bir gram payını dahi alamamış, kendisinden ve her şeyden korkan zavallılar tayfası.
narcoleptic
02-01-2008, 08:15 AM
Devrimciler icin PKK bir teror orgutu degil, PKK Devrimci bir hareketmis.
Nekadarda vatan severler!
bunu sana kim söyledi?
devrimciler = kimler?
hangi gruplara ayrılırlar?
bu grupların hangisi neyi düşünür?
of yeliz of. sakın unutma.
sadece : gökyüzü genellemedir.
narcoleptic
02-01-2008, 08:22 AM
Katil, vatan haini, bölücü, soysuzdular!
Lan bu adamlar değil mi benim askerime polisime kurşun sıkan?
Bu alçaklar değil mi Önkuzu'nun Özmen'in kanına giren?
Bu katilleri nasıl masumlaştırırsınız?
İşte bu ülkede medyanın yaptığı bu!
senin bu cümlelerinden daha asildiler.
Yılmaz Güney'ine kadar masumlaştırır şirinleştirir sen Çatlı'dan Kırcı'dan bahsettiğinde katil, faşist köpek olursun!
deniz gezmiş başlığına yakışmamış.
bence sen yılmaz güney diye ayrı bir başlık aç.
düşüncelerinle de bu sayfayı kirletme derim.
Gerçekten "bilmek" istiyorsanız Emine Işınsu'nun SANCI romanını okuyun...
emine ışınsu'nun eti nedir budu nedir?
Bu ülkeye "Halkların Kardeşliği" masalını bunlar soktu.Bölücülüğün pkk nın fitilini bunlar ateşledi.Köy köy gezdiler Kürdü Türke Aleviyi Sünniye düşürdüler.Siz ne vatan sevgisinden bahsediyorsunuz?
sen gökyüzünden daha da fazla bir genellemesin.
1960 larda ne yapıyordun?
neyi yaşadın?
Komünistin vatanı,milleti ve dini OLMAZ! Bunu ben değil Marx,Lenin söylüyor...
o sebep abd gemilerini taşlayanlar bu adamlar değil, marx ve lenin in çocuklarıydı.
Kur_Sad
02-01-2008, 08:23 AM
Mgas bi laf anlamadın ben bişey demiyorum artık!
"İşçinin ulusu ne fransız, ne ingiliz, ne de alman'dır; çalışmadır, ücret köleliğidir, kişinin kendini satmasıdır. hükümeti ne fransız ne ingiliz ne de almandır, kapitaldir. onun esas atmosferi ne fransız ne ingiliz ne de alman toprağıdır, yeryüzünün birkaç santim altıdır." (Karl Marx)
"İşçilerin, Komünistlerin vatanı yoktur." (Komünist Manifesto)
Enternasyonalizm diye bişey duydun mu hiç?
Kur_Sad
02-01-2008, 08:28 AM
Demagojiyi bırak narcoleptic açık yaz ne yazıyosan...
Emine Işınsu'yu ne kadar tanıyorsun da eleştireceksin?Kaç kitabını okudun?
Bu kadın cumhuriyet tarihin en kaliteli dergilerinen biri olan Töre yi çıkarmıştır yıllarca.Ömrünü yazmaya adamış bugün hastalığına rağmen halen yazan bir kadındır.Halide Nusret Zorlutuna'nın da kızıdır.Senin etin ne budun ne de Emine Işınsu'ya laf atıyorsun?
o sebep abd gemilerini taşlayanlar bu adamlar değil, marx ve lenin in çocuklarıydı.
Ulan adam son sözünde yaşasın marksizm-leninizm diyor tabi marksın leninin çocuğu ya ne?bi yandan kahrolsun abd empreyalizmi deyip bi yandan rus emperyalizminin tasmalı köpekliğini yapmaktan başka birşey değildir bunların yaptığı!
narcoleptic
02-01-2008, 08:28 AM
Aybike Devrim icin deyip,onca insanin parasinin yattigi bankalari soydular..
deniz gezmiş mi ? hangi banka?
deniz gezmiş kimin kılına dokunmuştur?
iktidar sahiplerinin. koltuklarında .ötlerini ısıtan iktidar sahiplerinin.
o iktidar sahipleri. asıl onlar. paçalarından paralar akıtarak bu ülkeyi dolandıranlar o.......udur.
deniz gezmiş insan olarak delikanlıdır. ideolojisine karışmam. adam olarak adamdır da sapına kadar. sonuna kadar gitmiştir. kahpelik de yapmamıştır para da çalmamıştır. kimseye zarar da vermemiştir.
Son zamanlarda cekilen film ve dizilerde rehin aldiklari br ailenin cocugundan hic bahsedilmiyor,sirin gosterdikleri devrimcilere HALKIN tepkisi olmasin diye.
o çocuğun karnını senden daha iyi doyurmuşlardır abla inan bana. senin bu cümlelerin o çocuğun karnını doyurmaz çünkü. onlar doyurmuşlardır sağlıklı bir şekilde de emanetlerini iade etmişlerdir.
narcoleptic
02-01-2008, 08:33 AM
Kur_Sad; Emine Işınsu'yu ne kadar tanıyorsun da eleştireceksin?
bana adam gibi kaynak göster arkadaş. senin putlarınla ilgilenmiyorum.
Mgas bi laf anlamadın ben bişey demiyorum artık!
"İşçinin ulusu ne fransız, ne ingiliz, ne de alman'dır; çalışmadır, ücret köleliğidir, kişinin kendini satmasıdır. hükümeti ne fransız ne ingiliz ne de almandır, kapitaldir. onun esas atmosferi ne fransız ne ingiliz ne de alman toprağıdır, yeryüzünün birkaç santim altıdır." (Karl Marx)
"İşçilerin, Komünistlerin vatanı yoktur." (Komünist Manifesto)
Enternasyonalizm diye bişey duydun mu hiç?
Laiklik: Bası acık dolasmaktır (Deniz Baykal) :)
Sovyetler Birliği
Çin Halk Cumhuriyeti
Küba – Vietnam
Laos – Kuzey Kore
Transnistria
Al sana komunist devletler.
Marksizm ve onun t?revleri di?er ideolojiler vatan,millet kavramlar?n? reddeder.
Islamda reddediyor muslumanliktan vazgeciyormusun ?
Kur_Sad
02-01-2008, 11:36 AM
Al sana komunist devletler.
Devlet demedim vatan dedim.Marksizmin ne olduğunu Marks bizden iyi bilir değil mi :wink: adam diyor ki olmaz komünistlerin vatanı.Sen istediğin kadar kendini yırt...
Hayır İslam reddetmiyor.Burada tartışmam senle bunu din bölümüne açmıştım zamanında bir başlık...
Devlet demedim vatan dedim.Marksizmin ne olduğunu Marks bizden iyi bilir değil mi adam diyor ki olmaz komünistlerin vatanı.Sen istediğin kadar kendini yırt...
Vatan
Yurt:
"Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın / Bir vatan kalbinin attığı yerdir."- N. H. Onan.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=vatan
Yurt
1 . Bir halkın üzerinde yaşadığı, kültürünü oluşturduğu toprak parçası, vatan:
"Türk yurduna Türkiye denir."- .
2 . Memleket:
"Gerideki yurdunu on beş günden fazla boş bırakmak istemez."- F. R. Atay.
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF437673 4BED947CDE&kelime=vatan
Memleket
Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların bütünü, ülke:
Olur,olmustur. Bu arada ben marksizmden degil komunizmden bahsediyorum. Asıl sen aradaki farkı bilmiyorsun. "Marksist adam vatansever olur mu?" O da bambaska bir tartısma konusu.
Sen istediğin kadar kendini yırt...
Aynen devam et. Kendine bu sekilde tartısmayı yakıstırabiliyorsan aferin sana.
Aybike
02-01-2008, 11:46 AM
NARCO,hangi banka diye sormana gerek yok..
Hatirla sevgili dizisini izle..Orada nasil soyduklarini ve insanlari nasil kacirdiklari anlatiyor..Ustelik senaristleri gezmis hayrani..Sadece bir holdingin fidye icin kacirilan cocuklarini es gecmisler..okul onunden kacirilan cocuk..
ayrica senin evladin yok bilemezsin..Biri benim cocugumu kaciracak o korkuyu yasatacak sonrasinda ben,olsun cocugumun karnini doyurmus iyi bakmislar deyip af edecegim..Cocuk ne bilsin iyi bakilmayi..o an Anasinin yaninda olmak ister..Yanindaki haydut kilikli sakalli elinde silah olan insanlarin degil...
Kor olur badem gozlu olurmus..Bize yeni kahramanlar gerekmez..olani anlayin.. yeter..yada siz olun ...
MGAS..Bir cogunuz kizacak simdi yazacaklarima..EVET Hassssss...cecenler....
binbirincigece
02-01-2008, 02:22 PM
O adamların karsı cıktıgı emperyalizmin esir aldıgı bir nesil.Emperyalizmin esir aldığı nesil yok; emperyalizme esir olan nesil(ler) var. Mesela sana sorsam emperyalizm seni esir aldı mı diye?...
En iyisi biz bırakalım hazırı devirmeyi de, şimdiye kadar devrilen değerlerimizi kaldırmak için, bizi devirmeye çalışanları devirmek için uğraşalım. Bence bu daha mantıklı.
binbirincigece
02-01-2008, 05:42 PM
Dogustan insan "tabula rasa" dır. Nasıl egitirseniz oyle olur. Ahlaklı egitilirlerse ahlaklı olurlar. Bu bilimsel bir seydir.Bilimselden ziyade biraz felsefi olmuş sanki :cool:
Emperyalizmin esir aldığı nesil yok; emperyalizme esir olan nesil(ler) var. Mesela sana sorsam emperyalizm seni esir aldı mı diye?...
Emperyalizmde kazanırsın kaybedersin. Bende ne kazanırsın ne kaybedersin.
MGAS..Bir cogunuz kizacak simdi yazacaklarima..EVET Hassssss...cecenler....
İste o Cecenlerin 40 bin cocugu Ruslar tarafından katledildi. Yapılan yanlıs(ve yanlısdan ote guclerin oynadıgı) bir operasyon yuzunde cıkıp hass..cecenler demeniz kadar hass gezmisciler demeniz kadar yanlıs. Hem sunu tekrar ediyorum "bende bir devrimciyim"
Bilimselden ziyade biraz felsefi olmuş sanki
Bilim ile insanın dogustan bir sey getirmedigini acıklayabiliriz. Ben daha dogustan lider falan adam tanımıyorum yahu. Peygambere dahi peygamberlik 40 yıl sonra gelmistir. (Ben o kut anlayısı zamanlarında falan olsam ve padisahın oglu olmasam kesin idam edilirdim. (Babam padsiah bende padisahım! Sen kimsin lan! Babanıda senide... :D) Anarsizmin ilk temellerinide atardım. 80 lerin sonunda geldik dunyaya millet her seyi bulmus bizde kullanıyoruz. Off off...ben kendi buldugum malları 20 yıl once bulundugunu falan gorunce biraz sinir oluyorum :) Tas devrine ısınlayın beni yav. Bir hayaldır bende. Boyle ıssız bir adaya gidecegim yanımda da 3 sey falan istemiyorum beni atsınlar yeter...Orada boyle kendi dunyamı kendim kuracagım...ne harika olur degil mi?)
binbirincigece
02-01-2008, 05:57 PM
Bilim ile insanın dogustan bir sey getirmedigini acıklayabiliriz. Ben daha dogustan lider falan adam tanımıyorum yahu. Peygambere dahi peygamberlik 40 yıl sonra gelmistir. (Ben o kut anlayısı zamanlarında falan olsam ve padisahın oglu olmasam kesin idam edilirdim. (Babam padsiah bende padisahım! Sen kimsin lan! Babanıda senide... :D) Anarsizmin ilk temellerinide atardım. 80 lerin sonunda geldik dunyaya millet her seyi bulmus bizde kullanıyoruz. Off off...ben kendi buldugum malları 20 yıl once bulundugunu falan gorunce biraz sinir oluyorum :) Tas devrine ısınlayın beni yav. Bir hayaldır bende. Boyle ıssız bir adaya gidecegim yanımda da 3 sey falan istemiyorum beni atsınlar yeter...Orada boyle kendi dunyamı kendim kuracagım...ne harika olur degil mi?)Robinson Alper; Çok yakında sinemalarda...
Robinson Alper; Çok yakında sinemalarda...
Ya adamın teki damacanalardan kendine ada yapmıstı dehset bir seydi. Gidip kaybolacak ada bırakmamıslardır bize. Bende kendime bir ada yapacam uluslararası sularda, ekvatora yakın bir yerlerde keyif catacam. Atalar bir dunya kurmus bir halta benzemiyor iste gidip kendi dunyanı kuracaksın.
(Ciddi ciddi bu benim tee ortaokuldan beri aklımdadır. Edebiyat hocamız hayallerinizi yazın demisti, ekvatora yakın bir yerde ada almak iserdim diye yazmıstım, takdir edilmistim...:) )
binbirincigece
02-01-2008, 06:30 PM
Ya adamın teki damacanalardan kendine ada yapmıstı dehset bir seydi. Gidip kaybolacak ada bırakmamıslardır bize. Bende kendime bir ada yapacam uluslararası sularda, ekvatora yakın bir yerlerde keyif catacam. Atalar bir dunya kurmus bir halta benzemiyor iste gidip kendi dunyanı kuracaksın.
(Ciddi ciddi bu benim tee ortaokuldan beri aklımdadır. Edebiyat hocamız hayallerinizi yazın demisti, ekvatora yakın bir yerde ada almak iserdim diye yazmıstım, takdir edilmistim...:) )Bizim bir hikaye vardı bir zamanlar; Kitab-ı Türkistan...Seni gönderelim hemen ıssız bir adaya. Yanına da Kur_sad 'ı verdik mi tamamdır. :lool:
Bizim bir hikaye vardı bir zamanlar; Kitab-ı Türkistan...Seni gönderelim hemen ıssız bir adaya. Yanına da Kur_sad 'ı verdik mi tamamdır.
Aklıma verecek cok cevap geldide simdi arkasından konusmak olmaz :)
Aybike
02-01-2008, 07:25 PM
cecenler cook uzun uzun konusulacak konu...
desersek cok sey yazarim...baska zaman insallah...
mgas ben de devrimciyim...Sadece neyi devirecegimizi bir bilsem...anlasam:)
Kur_Sad
02-01-2008, 07:40 PM
"Kültürümün tek bir parçasından vazgeçmeyecek kadar muhafazakar, köhneyenin yüzüne bir an fazla bakmayacak kadar inkılapçı" olmaya çalışırım.
Tarihine sövmekle, milliyetini, kültürünü reddetmekle vatanseverlik olmaz!
mgas ben de devrimciyim...Sadece neyi devirecegimizi bir bilsem...anlasam
KaVİMLER Gocu
İst. Fethi
Fransız İhtilali
...
3 tane devirmisiz simdi geriye 1 tane kaldı. Onuda bir devirebilsek dunya tarihinde gorulmemis bir ilke imza atacagızda...Zor.
binbirincigece
02-02-2008, 06:44 AM
Fransız İhtilali
...
Diğer ikisini anladım da, Fransız İhtilali ne alaka?
Diğer ikisini anladım da, Fransız İhtilali ne alaka?
Biz İstanbul'u alınca İstanbuldan kacan ressam,sair...kısmısı falan bu ihtilalde onemli rol oynuyor ;) Gene dolaylı yoldan...:P
Qarshi
02-02-2008, 06:53 AM
Biz İstanbul'u alınca İstanbuldan kacan ressam,sair...kısmısı falan bu ihtilalde onemli rol oynuyor ;) Gene dolaylı yoldan...:P
Bu kanıya göre ihtilalin önce İtalya'da yapılması gerekirdi...bişi diil :mrgreen:
Bu kanıya göre ihtilalin önce İtalya'da yapılması gerekirdi...bişi diil
Ya en azından %10 komisyonumuz var :D Allah belamı vermesin ki :D
Qarshi
02-02-2008, 06:59 AM
Ya en azından %10 komisyonumuz var :D Allah belamı vermesin ki :D
Biraz daha sıkı pazarlık yapsak %5 ile bağlarız biz bu işi :mrgreen:
binbirincigece
02-02-2008, 07:03 AM
Tabi bu yüzde beşe kapitülasonların etkisini de eklersek; oran % 30 lara kadar çıkıyor. :lol:
Tabi bu yüzde beşe kapitülasonların etkisini de eklersek; oran % 30 lara kadar çıkıyor.
Kanuninin zamanında (yanlıs hatırlamıyorsam) protestanları destekleyerek avrupada mezhep karısıklıgı cıkarmak isteyisi sebebiyle azalan kilise etkisi ve dusunen insan sayısındaki buyuk artıs ihtilalde en onemli faktoru oynadıgına gore bu %50 yi gecer.
Qarshi
02-02-2008, 07:35 AM
Kanuninin zamanında (yanlıs hatırlamıyorsam) protestanları destekleyerek avrupada mezhep karısıklıgı cıkarmak isteyisi sebebiyle azalan kilise etkisi ve dusunen insan sayısındaki buyuk artıs ihtilalde en onemli faktoru oynadıgına gore bu %50 yi gecer.
Oldu olacak Prut savaşında Baltacının kucağına oturan Katerina'yıda ilave edin ortalamayı yükseltip %55 yapalım :mrgreen:
Oldu olacak Prut savaşında Baltacının kucağına oturan Katerina'yıda ilave edin ortalamayı yükseltip %55 yapalım
Ben arkadasın amcası cıkarmıs zaten Fransız İhtilalini...hepsi bizim :lol: Basvuralım adını "Turk İhtilali" olarak degissinler ayıptır ama yahu :D
Kur_Sad
02-02-2008, 09:00 AM
İstanbul'un Fethi ile Kavimler Göçü birer devrim değildir.Kullandığınız gibi devrim ihtilal demektir.Var olan düzenin yıkıp yeni bir düzen getirmek yani.Necip Fazıl İhtilal(Devrimleri)leri 5'e ayırır.Bunların 1 ve 2. olanları sema seviyesinde, 3. toprak seviyesinde, 4. ve 5. ise toprağın altı seviyededir.Diyor ki üstad:
"Şu var ki, üstün manasiyle inkılap vasıtası ihtilal, vasıtalık ettiği gayeye göre kıymetlenir. Gaye, ulvilerin ulvisi Allah yolu olunca da, yığınların bazen hiç ve bazen hep, bazen batıl ve bazen hak yüzünden birbirine girmesinden ibaret vasıtayı müstakil değer kabul etmez. Vasıtayı hangi şekilde bulursa kullanır ve "inkılap" ismini alır" (İhtilal, s.4)
İhtilaller şöyle sınıflandırılır:
1-En Ulvi (peygamberlerin temsil ettiği "mutlak inkılap"lar ve onlara bağlı hareketler)
2-Ulvi (Aynı yolda tâbi kahramanların büyük hamleleri)
3-Toprak seviyeli fikre bağlı (Manevi bir ideali bulunyamayn hak veya batıl, dünya görüşü sahibi hareketler)
4-Süfli (köksüz davranışlar...)
5-En Süfli (Zorbalık ve eşkiyalık hükmünde davranışlar)
Örneklendirirsek:
1-Başta Hz.Muhammed (S.A.V) olmak üzere tüm peygamberler)
2-Hz.İsa Havarileri
3-Fransız Devrimi,Mao Devrimi
4-Darbeler
5-HAlife ve padişahın baldırını çimdiklemeye ve hayalarını sıkmaya kadar giden, çürümüş ordu sembolü Yeniçeri şekavetleri...
Şimdi sizin Deniz'e gelirsek; onların peşinde koştuğu devrim "En Süfli" seviyesindedir.Üstad zaten örnekleme olarak Yeniçerileri vermiş.Benzerliklere bakalım bir de aranızdan savunanların çıkacağını düşündüğüm üçüncü seviyeyle farklarına bakalım:
Fransız Devrimi manevi planda inanılmaz bir çöküş getirse de maddi planda inanaılmaz bir ufuk getirmiştir başta Avrupa olmak üzere tüm insanlığa.Denizlere baktığımızda fikri derinliğin sıfır civarı olduğunu görürüz ki bunu Marksist aydın(?)lar da kabul eder.Yani 60'larda başlayıp bu ülkeye 80'e kadar "devrim" uğrunda cehennemi yaşatan sol bir fikri derinliğe sahip değildi.Devrim yapma iddiasındaydılar ama yapacakları devrimin ne olduğunu ne sonuçlar getireceğini kestiremiyorlardı.
Şu bir gerçek ki 80 öncesinde Ülkücü Hareket tabanını ne kadar Anadolu'dan aldıysa sol da o derece metropollerden beslendi.Devrimci geçinenelerin yarıdan çoğu küçük burjuva çocuğuydu.Macera aramak için girmişlerdi bu yola belki de.Ki dönemin her iki taraf için de "romantik" havasını hesaba katarsak bunu görmek çok kolay...
Onların ki memlekete bir ufuk kazandırma derdi değil tarihine, halkına sövmekti.Böyle yükseleceklerini zannediyorlardı.Çünkü Avrupa'da böyleydi.
Sol-sağ anlayışlarının farkına bakın.Dünyanın başka neresinde Türkiye kadar sağ desteği var?Hele de Avrupa'da.Avrupa da sağ faşizm-gericilik demektir.Çünkü sağ geçmişi temsil eder.Avrupalı'nın geçmişi ise malum: OrtaÇağ karanlığı.Biz de ise tam tersi.Ama bizim solcularımız hep batıcı oldu hep onlar gibi düşündü hep onlar gibi yaşadı!Onlara göre de sağ faşistti-gericiydi.Bu iki kelime en büyük savunma mekanizmasıdır solun.
Tekrar o döneme dönersek yapmaya çalıştıkları şey; Türkiye'de Türklüğü ve Müslümanlığı silmek tam anlamıyla batılı, çağdaş(?) bir düzen getirmekti.Zorbalıktı yaptıkları!
Çocuk kaçırdılar,
Banka soydular,
Askere-polise kurşun sıktılar,
Birçok masum Müslüman'ın kanına girdiler,
Dursun önkuzu,Süleyman Özmen gibi Anadolu'dan okumaya gelmiş tertemiz Anadolu çocuklarını katlettiler ve bu ülkeye ikinci bir Çanakkale acısı yaşattılar, okuyan neslimizi yine kaybettik,
Ümraniye gibi kurtarılmış bölgelerinde Ülkücü işçileri işkencelerle katlettiler,
Memleketimde polisle çatışırken bir ilkokul çocuğunu vurdular (amcamın ilkokul arkadaşı yanında vurulmuş)...
Devrim için dediler.....
Rus Emperyalizminin uşaklığını yaptılar...
Kan ağlattılar bu millete kan!
Şimdi çıkmışsınız bunları kahraman yapıyorsunuz.Bir dizi izleyip hayatı değişen nesiller...
Yazık milletime...
Qarshi
02-02-2008, 09:13 AM
Şimdi çıkmışsınız bunları kahraman yapıyorsunuz.Bir dizi izleyip hayatı değişen nesiller...
Yazık milletime...
Belkide saklanan gerçekler yavaş yavaş ifade edilmek için ortam bulmaya başladılar...
Kur_Sad
02-02-2008, 09:20 AM
Belkide saklanan gerçekler yavaş yavaş ifade edilmek için ortam bulmaya başladılar...
Hangi saklanan gerçekler?
Bu insanlar devlete ve rejimine düşmandılar, devleti ve rejimi yıkma çabası içerisinde örgütsel faaliyetlere girişmişlerdi.
Siz bilirsiniz Deniz Gezmiş'in THKO'nun lideri olduğunu...
Ne farkı var THKP'den TİKKO'dan PKK'dan hepsi birer terör örgütü...
O dönemde yaptıkları tartışma "kır gerillası mı" "şehir gerillası mı"ydı.Teröristti bunlar yahu...
Qarshi
02-02-2008, 09:22 AM
Hangi saklanan gerçekler?
Bu insanlar devlete ve rejimine düşmandılar, devleti ve rejimi yıkma çabası içerisinde örgütsel faaliyetlere girişmişlerdi.
Siz bilirsiniz Deniz Gezmiş'in THKO'nun lideri olduğunu...
Ne farkı var THKP'den TİKKO'dan PKK'dan hepsi birer terör örgütü...
O dönemde yaptıkları tartışma "kır gerillası mı" "şehir gerillası mı"ydı.Teröristti bunlar yahu...
Onların 1970'lerde söylediklerini şuanda ülkücüler söylüyor.Sencede bir gariplik yokmu ?
Kur_Sad
02-02-2008, 09:29 AM
Onların 1970'lerde söylediklerini şuanda ülkücüler söylüyor.Sencede bir gariplik yokmu ?
Ulusalcılarla Ülkücüleri karıştırmayalım lütfen.Ülkücüler bu ülkenin askerine,polisine kurşun sıkmaz, sıkan Ülkücüyüm diyemez...
"Devlet-i Ebed Müddet"e inanan bir hareket nasıl devlet düşmanı olabilir?Düşmanlık devlet içerisine sızmış emperyalist uşaklarına,bölücülere,kafirlere karşı olur, devlete düşman olunmaz.
Bu Ergenekon davasında "aşırı Ülkücü" ibaresi çok geçti.Ülkücünün aşırısı,ılımlısı,eskisi,yenisi,şusu,busu olmaz!Ülkücü Ülkücüdür!
yavuz
02-02-2008, 09:33 AM
Bu arada devrimcilige gelelim. Ben devrimciyim arkadaslar. Siz devrimciligin anlamını bilmiyorsunuz.
Mgas, sen de artik kelime oyunlari yapmayi birak.
Devrim; "devirmek"ten gelir... Bugunku duzen gayet guzel, degistirelecek seyler var, ama devrilecek hic birsey yok. Bundan soz etmenin sucu idam olmalidir hatta...
"Devrimci", "Ulkucu" belirli kesimler icin kullanilir. Onlar kaliplasmistir. Bu tip kelime anlamini yazmakla kimse seni devrimci yapmaz. Devrimci misin? Oyleyse, komunistsin demektir Turkiye'de. Bunun uzerinde tartismaya degmez. Bir insan Ulkucu ve ayni zamanda da Devrimci olamaz, bu kadar basit.
Ben tek bir devrimci tanirim..ATATURK...
Burada, o devrimcilikten bahsedilmiyor. (Ki bahsedilse bile, Ataturk tek degildi. Silah arkadaslari vardi.)
Ayrica, her konunun donup dolasip Ataturk'e gelmesi soyleyecek soz kalmamasinin, bir yerden sonra tikanmanin alametidir.
Gecenlerde Kanal 24'te Ulkuculuk'le ve MHP ile ilgili bir belgesel vardi. O'nu bir sekilde bulup izlemelerini istiyorum buradaki Ulkucu arkadaslarin. O zaman beni ve seni daha iyi anlayabileceklerdir.
Bu da guzel bir laf ve dogru.
Deniz Gezmis'in bir dava ugruna can vermesinde kendisi icin nasil bir cikar gozettigi soylenebilir? Biz "Turk milleti" diyoruz, o da "Turkiyeliler" dedi belki, belki de "Turk halki" dedi... Ama o da bu milletin daha iyi olmasi icin bir fikri savundu. Dogru veya yanlis. Yaptigi bizim icin degil miydi?
Velhasil, bir cok yerde katiliyorum sana Mgas. ;)
deniz gezmiş mi ? hangi banka?
Tanimadan-bilmeden elestirmeyi cokca gorduk de...
Bu seferki de tanimadan savunmak mi? :?
Hadi canim sen de... Bak bak bak... Hocam, ilminizle bizi aydinlatin az daha...
Marksizmin ne olduğunu Marks bizden iyi bilir değil mi :wink: adam diyor ki olmaz komünistlerin vatanı.
Devleti oluyorsa vatani dogal olarak olacaktir. Vatansiz devlet olmaz. Ayrica komunizm, vatansizligi degil, milletsizligi, yani insanlarin esitligini hedef edinir. (Savunmadigim bir ideoloji de olsa, durum boyle.)
Bi