PDA

View Full Version : Deniz Gezmiş

Pages : 1 2 [3]

yavuz
08-09-2008, 02:07 PM
Kürt doğanlar kundakta TNT kalıpları ile doğuyor sanırsın....

Bak bak kürtçülük yapıyo bi de. :lool:

BoRaN
08-09-2008, 02:09 PM
Kürt doğanlar kundakta TNT kalıpları ile doğuyor sanırsın....

Bana felsefe yapma işine bak...:evil:

Mgas
08-09-2008, 02:19 PM
Bana felsefe yapma işine bak...

İşimi yapıyorum. Felsefe yapmak işimin gereği.

yavuz
08-09-2008, 02:30 PM
İşimi yapıyorum. Felsefe yapmak işimin gereği.

Azerbaycan'a felsefe okumak için gittiğini bilmiyordum... :rolleyes:

hsr_1979
08-09-2008, 02:37 PM
Siyasi manada evet!!! Bunu istemeselerde siyasiler oy için zaman zaman bu kardeşlik sloganı ağızlarından düşürmezler... Ama ben şiddetle reddediyorum...

Kalleşle kardeş olunmaz!!!

Kundakdaki bebeğe kurşun sıkanla kardeş olunurmu!!!

Yollara mayın döşeyenle Kardeş olunurmu!!!

Şehrin En işlek caddesindeki Çöp Bidonuna Bomba koyanla kardeş olunurmu!!!

Kardeşi Anadan,babadan,Kardeşten ayıranlarla kardeş olunmaz!!!

Ol un maz! Benim öylebir kardeşim yok...

Şimdi Bu insanlar kendilerini Türk olarak görmüyorlarsa, Türk Güvenlik güçlerini, Öğretmenini, doktorunu, mühendisini öldürüyorlarsa ve destekliyorlarsa bende sevmiyorum.

Ama bu kısım küçük bir azınlık, halk böyle düşünmüyor ki, Devlet olarak şeylik,ağalık düzenini kaldırır, Bölgeyi Ekonomik olarak geliştirirsek bu sorun kendiliğinden ortadan kalkar.

Mgas
08-09-2008, 02:39 PM
Azerbaycan'a felsefe okumak için gittiğini bilmiyordum...

Olm 9 parmağım kaldı sağ elimi kullanamıyorum irin+kan akıyor maldan ikide bir peçete kullanıyorum öyle bir salıklara bakam şöyle duram gidem dedim beni söze tuttun dahhalen yazıyom! Yav git hst ile uğraş biraz :lol:

Aybike
08-09-2008, 02:41 PM
Neyin var mgas..gecmis olsun

yavuz
08-09-2008, 02:43 PM
Olm 9 parmağım kaldı sağ elimi kullanamıyorum irin+kan akıyor maldan ikide bir peçete kullanıyorum öyle bir salıklara bakam şöyle duram gidem dedim beni söze tuttun dahhalen yazıyom! Yav git hst ile uğraş biraz :lol:

Çok kızıyorum sana şu arı dil mevzuunda, ondan yakalayınca bırakmayayım diyorum. :lol:

Bu arada geçmiş olsun.

Karpuz keserken mi oldu? :)

Mgas
08-09-2008, 02:45 PM
Neyin var mgas..gecmis olsun

Düneyn idmandayken 70-80 kiloya sıkıştı serçe parmağım. Kan toplandı birkaç iğne deliği açtırdım sabahtan beri akıyor. Sağolun

Aybike
08-09-2008, 02:48 PM
zonklar simdi o parmak..
Gecmis olsun tekrar..
deldiler demek seni hihihiihihhi...:)
Pardon...:(

BoRaN
08-09-2008, 02:52 PM
Şimdi Bu insanlar kendilerini Türk olarak görmüyorlarsa, Türk Güvenlik güçlerini, Öğretmenini, doktorunu, mühendisini öldürüyorlarsa ve destekliyorlarsa bende sevmiyorum.

Ama bu kısım küçük bir azınlık, halk böyle düşünmüyor ki, Devlet olarak şeylik,ağalık düzenini kaldırır, Bölgeyi Ekonomik olarak geliştirirsek bu sorun kendiliğinden ortadan kalkar.

Zaten normal olanıda budur. Ama anormal bir zihniyetle Karşı karşıyaysan bu Tartışılır! Ben işim geregi Türkiyemiz genelinde 2003-2004 yılları arasında 76 okulun yapımında bulundum (AB kapsamında) bu okulların yaklaşık tam hatırlayamıyorum ama büyük bir bölümü güney doğudaydı Oralarda olupda yine bu düşünceye sahipseniz her şeyin çokda kolay olmadığını görüyorsunuz Olumlu şeylerde var tabiki ama az denecek kadar az...

Not..: Bu okullardan 8-9 tanesi kundaklanarak yakıldı

Mgas
08-09-2008, 02:52 PM
zonklar simdi o parmak..

Dün gece uyutmadı da bugün iyi, ağrı yok. Gene sağolun AYbike Hanım.

hsr_1979
08-09-2008, 03:10 PM
Zaten normal olanıda budur. Ama anormal bir zihniyetle Karşı karşıyaysan bu Tartışılır! Ben işim geregi Türkiyemiz genelinde 2003-2004 yılları arasında 76 okulun yapımında bulundum (AB kapsamında) bu okulların yaklaşık tam hatırlayamıyorum ama büyük bir bölümü güney doğudaydı Oralarda olupda yine bu düşünceye sahipseniz her şeyin çokda kolay olmadığını görüyorsunuz Olumlu şeylerde var tabiki ama az denecek kadar az...

Not..: Bu okullardan 8-9 tanesi kundaklanarak yakıldı

Hocam işte bu ayrımı yapmak yani Sivil Halk-Terörist ayrımını yapmadan bütün bir halkı suçlarsak bunun sonucu işç savaştır. Ben daha evvelde söyledim Kürtleri Bir Azeri, Türkmen, Avşar ne ise öyle görüyorum. Onlar Oğuz Türküdürler. Arazinin dağlık olması, Osmanlıdan başlıyan ağalık sistemini teşvik vs. Onları yabancılaştırmış, evlilikler ile fars ve araplamış olabilirler. Ama Tüm halka düşmanlık gütmek, PKK'nın işine yarar...

Tüm halk aynı şekilde düşünüyor olsa bile ekonomik yatırmları İstanbul'a toplayan bölgesel yatırımları teşvik etmeyen, Ağalığı kaldırmayan(Diğer Türk Cumhuriyetlerinden katılan arkadaşlar için Buradaki ağalık: Köylü tarlayı eker, biçer,ağpanın ambarına koyar, Köylü sadece yicek ekmeği bulur, kıçındaki dona kadar ağanındır, evleneceği kızın başlık parasını ağa öder falan), En ücra köye bile gidip dilini öğretemeyen, 1980 öncesi hükümetlerinin hiç suçu yok mu?
Aynı şekilde düşündüklerini kabul edip, Ankara'dan ötesini fazlalık olarak mı göreceğiz yoksa üniter yapı içinde doğruları anlatmaya çalışan Yusuf HALAÇOĞLU gibi bilim adamlarını mı destekleyeceğiz? Ayrıca görevden almakla neye hizmet etmiş olundu?

BoRaN
08-09-2008, 03:39 PM
Hocam işte bu ayrımı yapmak yani Sivil Halk-Terörist ayrımını yapmadan bütün bir halkı suçlarsak bunun sonucu işç savaştır. Ben daha evvelde söyledim Kürtleri Bir Azeri, Türkmen, Avşar ne ise öyle görüyorum. Onlar Oğuz Türküdürler. Arazinin dağlık olması, Osmanlıdan başlıyan ağalık sistemini teşvik vs. Onları yabancılaştırmış, evlilikler ile fars ve araplamış olabilirler. Ama Tüm halka düşmanlık gütmek, PKK'nın işine yarar...

Tüm halk aynı şekilde düşünüyor olsa bile ekonomik yatırmları İstanbul'a toplayan bölgesel yatırımları teşvik etmeyen, Ağalığı kaldırmayan(Diğer Türk Cumhuriyetlerinden katılan arkadaşlar için Buradaki ağalık: Köylü tarlayı eker, biçer,ağpanın ambarına koyar, Köylü sadece yicek ekmeği bulur, kıçındaki dona kadar ağanındır, evleneceği kızın başlık parasını ağa öder falan), En ücra köye bile gidip dilini öğretemeyen, 1980 öncesi hükümetlerinin hiç suçu yok mu?
Aynı şekilde düşündüklerini kabul edip, Ankara'dan ötesini fazlalık olarak mı göreceğiz yoksa üniter yapı içinde doğruları anlatmaya çalışan Yusuf HALAÇOĞLU gibi bilim adamlarını mı destekleyeceğiz? Ayrıca görevden almakla neye hizmet etmiş olundu?

Ben ayrımcılık yapmıyorumki Sadece bana nasıl bakılıyorsa o şekil bakmaya çalışıyorum olaylara!

Ayrıca Kürtler,

Türk milletinden ayrı bir millet olduklarını, bu nedenle de ikinci milli unsur olarak

kabul edilmeyi istemektedirler buda son zamanlarda alenen ortadadır.

Aybike
08-09-2008, 03:51 PM
ayrimciliga biz degil,onlar basladi......
bizimki iade-i düsünce :)

Şehbir
08-09-2008, 03:54 PM

KASAP AYBİKE..

Mgas
08-09-2008, 03:57 PM
iade-i düsünce

Az önce bir şehit daha verdik.

Aybike Hanım 15-16 yıl beraber dolaştığınız artık kardeşiniz gibi olmuş bir kişiyi toprağa gömmek çok zor. Bu benim için zor, benden iyi bilirsiniz ki ana için ne oranda zor.

Aybike Hanım biliyorsunuz bu düşünce biçemi ile ilerleyemeyeceğiz. Bana tasarı getirin. Deyin ki "Kürtlere soykırım yapacağız hepsinbi keseceğiz" Eyvallah derim. Sonuçta bir çözümdür. Ancak yalnızca yağılık(düşmanlık) yapıyorsunuz ve bu yağılığın cezasını masumlar,kişiler,devlet,vatan...çekiyor. Bu düşünce biçemi ile bir sonuca varabiliyor muyuz? Yok. "Sürgün,sürgün"...e sür hadi K.Irağa sür...Sanki Dağlıca baskınında K.Iraktan girip askerimizi kaçırmadılar ya..

Bana düşünce biçeminizi taban aldığınız sonuca götürecek bir tasarı getirin Aybike Hanım.

Aybike
08-09-2008, 04:07 PM
Ben tasarimi yazmistim...
kesin cözümü....

BOZ-OK
08-09-2008, 04:11 PM
Ben tasarimi yazmistim...
kesin cözümü....

Katran ve tuy idi o cozum yanlis hatirlamiyorsam... :cool:

Aybike
08-09-2008, 04:14 PM
ona benzer bisey iste...
tüm türkler tarafindan yok sayilmalarida bir cözüm..
herkes kendi komsusunu yok saysin...irtibat kurulmasin..mesela.
alisveris kesilsin
ben illada asin kesin demiyorum..
Yok sayin

BOZ-OK
08-09-2008, 04:44 PM
ona benzer bisey iste...
tüm türkler tarafindan yok sayilmalarida bir cözüm..
herkes kendi komsusunu yok saysin...irtibat kurulmasin..mesela.
alisveris kesilsin
ben illada asin kesin demiyorum..
Yok sayin

Ise yarar mi ki? :cool:

Aybike
08-09-2008, 05:06 PM
Yarar....:)
yok sayilmak,insan yerine konulmamak cok kötüdür.
kendi elleri ile teröristleri teslim veya ihbar etmedikce (öz evlatlarini bile)adam yerine konmasinlar..

Kur_Sad
08-09-2008, 05:35 PM
Bence Alaska'da ya da ne bileyim kutupların birinde yarı-özerk bir kürdistan kurulsun, anadilde eğitim hakkı verilsin, kürtçe konuşmak kürtlük yapmak serbest olsun, isteyenler gitsin, kalanlara da "kürt" ile ilgili herşey yasaklansın, giden kürt kalan Türk yani! Sonra o gidenler kesilsin...Net bir çözüm :twisted:

Mgas
08-09-2008, 06:13 PM
Kimse ulusunu seçerek doğmadı. Birde kendinizi Kürt gibi düşünün ve kendinize bakın...

Haklı favamızı haksız kılıyorsunuz.

Aybike
08-09-2008, 06:50 PM
kendimi onlarin yerine koyunca 50 sene sonra berlin ve cevresi bizimdir ittirin gidin lan mi diyecegiz..Fena fikir degil

BoRaN
08-10-2008, 02:46 AM
Bugün Türk-Kürt kardeşliği diyenler, güçlenen Kürt milliyetçiliğine karşı, Türklerin birleşmesine ve uyanmasına engel olmak istemektedirler. Dikkat edilirse bu grup, ısrarla Türklere hitap etmekte ve Türkleri sessiz olmaya çağırmaktadır. Oyun açıktır, PKK etnik Kürt milliyetçiliğini yaratırken, bunlar da Türk milli uyanışını engelleyecektir. Görüldüğü gibi Türk halkı, hem PKK tarafından dıştan, hem de bu tür gruplar tarafından “içten” bombalanmaktadır.

Bu tür teorilerin üretim merkezini iyi deşifre etmek gerekir. Bunlar günümüzün Taşnak-Hoybun’udur. Bu grubun lideri Erzincanlı bir Ermeni, sözcüsü ise Tuncelili bir Kürttür. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Ermeni-Kürt ittifakının tarihsel devamıdırlar. PKK’dan tek farkları, kitle tabanları olmaması ve bu nedenle de PKK’ya taşeronluk yapmalarıdır!

Bu Ermeni-Kürt çetesinin peşinden gidenlere şunu hatırlatmak gerekir. Neden ısrarla Türk-Kürt kardeşliği diyorsunuz? Türkler bugüne kadar kimsenin hakkını mı yediler, kimseye kötü bir davranışta mı bulundurlar? Ya da daha açık soralım, siz Kürtlerin Türkler tarafından asimile edildiğini, baskı altına alındığını mı düşünüyorzsunuz: Çıkarın ağzınızdaki baklayı!

yeşil
08-10-2008, 07:52 AM
Ozaman Denizleri kullandılar;şimdide akp yi kullanıyorlar.

yavuz
08-10-2008, 09:11 AM
Bence Alaska'da ya da ne bileyim kutupların birinde yarı-özerk bir kürdistan kurulsun, anadilde eğitim hakkı verilsin, kürtçe konuşmak kürtlük yapmak serbest olsun, isteyenler gitsin, kalanlara da "kürt" ile ilgili herşey yasaklansın, giden kürt kalan Türk yani! Sonra o gidenler kesilsin...Net bir çözüm :twisted:

Ya ben buna benzer bi laf etmiştim...

Aman Allah'ım artık benden ilham alanlar da var. :lol:

Şehbir
08-10-2008, 10:47 AM

HİÇ UTANMIYORLAR 15,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN FİKİRLERİNİ ÇALMAYA...

yavuz
08-10-2008, 10:49 AM
17,5!!! :evil:

Şehbir
08-10-2008, 10:54 AM
17,5!!! :evil:

PARDON, DÜZELTİYORUZ 17,45..

Mgas
08-10-2008, 01:27 PM
Bugün Türk-Kürt kardeşliği diyenler, güçlenen Kürt milliyetçiliğine karşı, Türklerin birleşmesine ve uyanmasına engel olmak istemektedirler.

Evet, öyle istiyoruz. Artık itiraf etmenin çağıdır...:lol:

Dikkat edilirse bu grup, ısrarla Türklere hitap etmekte ve Türkleri sessiz olmaya çağırmaktadır

Ben böyle bir çağrıda bulunmadım. PKK yandaşçılarına karşı bağırın,çağırın,sövün...Ancak yalnızca "Kürt" diye bir kişiyi satkın görmek...bu doğru değil.

PKK etnik Kürt milliyetçiliğini yaratırken, bunlar da Türk milli uyanışını engelleyecektir.

26 yıldır bir uyanamadı o "Türk milli uyanışı"...

Görüldüğü gibi Türk halkı, hem PKK tarafından dıştan, hem de bu tür gruplar tarafından ”içten” bombalanmaktadır.

Ya ya....Türk halkı solcuların astığı "imralıda terör..." gibi posterlerin üzerine Öcalan'a sövgü yer alan posterleri asarken soyguncu diye beni kolluk güçlere veriyordu bilir misiniz acep bunları? Hemde o posterlerin üzerinede açık seçik Öcalan'a sövgüler yer alırken...Bu ülkede uyanmış bir Türk bilinci varsa o benim ve benim gibilerin bilincindedir.

Bu Ermeni-Kürt çetesinin peşinden gidenlere şunu hatırlatmak gerekir. Neden ısrarla Türk-Kürt kardeşliği diyorsunuz? Türkler bugüne kadar kimsenin hakkını mı yediler, kimseye kötü bir davranışta mı bulundurlar? Ya da daha açık soralım, siz Kürtlerin Türkler tarafından asimile edildiğini, baskı altına alındığını mı düşünüyorzsunuz: Çıkarın ağzınızdaki baklayı!

Çıkaralım.

Ben "Türklerle Kürtler kardeş olacak" demiyorum "kardeştir" diyorum. Yani "Kardeş kalacak"

Aradaki ayrımı anlayabiliyorsunuzdur.

PKK’dan tek farkları, kitle tabanları olmaması ve bu nedenle de PKK’ya taşeronluk yapmalarıdır!

Valla onu bunu bilmiyorum ancak PKK doğudan yandaşçısına öss sorularını verip getirip buralarda okuturken, evlerini, yiyeceklerini, kafelerini ve hatta cep telefonlarını bile ayarlarken...

Devlet Baba ne yapıyordu? Bilmem devlet gizemlerinin saklandığı taşınabilir hdd lerin parasını bile devlet baba vermiyor biliyor musunuz? Bilirsiniz o çok gizli devlet sırlarının görüşüldüğü arabalarda korunmak için radyonun sesinin açıldığını...

Şimdi konuşturmayın beni bunca olumsuzlukara karşın bağlı kalmanın tek yolu sizin o uyandırmaya çalıştığınız ancak anlamını bile bilmediğiniz "Türklük bilinci" dir.

"Türklük bilinci" nin en aşırı biçimde olması gereken Türk gençleri yanı başındaki MLKP posterlerine bakmıyor. Kızları yeni moda ayakkabıları erkekleride ayakkabılarına bakan kızların bir yerlerine bakıyor. Ha konu millet oldu mu en büyük Türk oluyorlar. Sonra bir bakıyorsunuz size "reis" diye süprüntüler dayamış hapı gitmiş onu bunu kesmiş. Türklük bilinci...Türkler hiçbir çağ soycu olmadı bunu destanlarından bile görürsünüz. Hani bilirsiniz Kurt kaçıp çocukları doğurur sonra bu çocuklar DIŞARIDAN kız alıp evlenir...Atamızda ninemizde görmediğimiz çirkeflikler olmaz bizde. İşte bu "Türk bilinci" dir.

Kur_Sad
08-10-2008, 06:16 PM

Ulen aldıysan sen benden ilham almışındır, ben bunu 5 yıldır söylerim senin yaşın kaç daha :lool:

doranos
08-11-2008, 03:26 AM
Atatürk diye bir millet mi var? Atatürk'ün kendisi ne milliyetçisiydi? O da mı Atatürk Milliyetçisiydi yoksa Türk Milliyetçisi miydi?

Asıl sizin Marksizm hakkında hiçbirşey bilmediğiniz ortaya çıkmış ki bir Marksist-Leninist'in "milliyetçi" olduğunu iddia edebilecek kadar komikleşmişsiniz...

Bak mesela sen atatürk milliyetçisi değil "kafatası milliyetçisisin" şimdi bana soracaksın kafatası diye bir millet mi var? diye. açıklamakla uğraşamam. kafası olan anlasın(melali anlamayan nesle aşina değilim - ziya paşa).

bu arada atatürkün inkılaplarından biri olan milliyetçilikle(atatürk milliyetçiliği evet) senin ülkücü-ırka dayalı milliyetçiliğini karıştırırsan doğru bir marksist-leninistin milliyetçi olması komik görünür.(atatürk milliyetçiliği diye birşey mi var sorusu burda devreye giriyor)
ama ırkçı değil vesselam.deniz gezmiş varlığını türk halkına armağan etmiştir.

BoRaN
08-11-2008, 03:32 AM
Evet, öyle istiyoruz. Artık itiraf etmenin çağıdır...

Buna şaşırmadım...Yazdığın her kelimede ne olduğun açıkca anlaşılıyor zaten.

Ben böyle bir çağrıda bulunmadım. PKK yandaşçılarına karşı bağırın,çağırın,sövün...Ancak yalnızca "Kürt" diye bir kişiyi görmek...bu doğru değil.

''Ben böyle bir çağrıda bulunmadım'' derken Kendini hep olayların Merkezide görüp açıklama yapmana gerek yok zaten kimse dikkate bile almaz. PKK Yandaşı olmayan kürt görmedim ben.O corafyada yaşayıpta Kürtleştirmeye çalışdığınız Türk vatandaşlarımızla karıştırmayalım.

26 yıldır bir uyanamadı o "Türk milli uyanışı"...

Türkiyeliyim ve kürt türk kardeştir diye ortalık yerlerde fink atan 1 avuç Kürtler tarafından asimile edilmiş sapkınlara göre dediğin doğrudur.

Ya ya....Türk halkı solcuların astığı "imralıda terör..." gibi posterlerin üzerine Öcalan'a sövgü yer alan posterleri asarken soyguncu diye beni kolluk güçlere veriyordu bilir misiniz acep bunları? Hemde o posterlerin üzerinede açık seçik Öcalan'a sövgüler yer alırken...Bu ülkede uyanmış bir Türk bilinci varsa o benim ve benim gibilerin bilincindedir.

Orada sadece solcular yoktu O toz konduramadığın kürtlerde vardı!(hiç sözünü etmemişsin) O zamanlar Mudanyada oturuyordum cok iyi hatırlıyorum...Daha kimler, şereften yoksun aydın denilen çapulcular, şarkıcılar, türkücüler, Kardeşlik naraları atanlar anlayacağın haysiyetsiz topluluk sürüsü... Poster olayıda çok inandırıcı değil bilgine...

Çıkaralım.

Ben "Türklerle Kürtler kardeş olacak" demiyorum "kardeştir" diyorum. Yani "Kardeş kalacak"

Aradaki ayrımı anlayabiliyorsunuzdur.

"kardeştir" Ne zamandan beri... Benim öyle bir kardeşim yok senin varsa! Yazdıklarında belli zaten var! Sen kardeşine git sarıl, öp, kokla Sonrada kimbilir Ona ev yapmak için arsa bile verirsin Kardeş değilmisiniz!!! işte aradaki farkta budur...

Valla onu bunu bilmiyorum ancak PKK doğudan yandaşçısına öss sorularını verip getirip buralarda okuturken, evlerini, yiyeceklerini, kafelerini ve hatta cep telefonlarını bile ayarlarken...

Devlet Baba ne yapıyordu? Bilmem devlet gizemlerinin saklandığı taşınabilir hdd lerin parasını bile devlet baba vermiyor biliyor musunuz? Bilirsiniz o çok gizli devlet sırlarının görüşüldüğü arabalarda korunmak için radyonun sesinin açıldığını...

Zaten ben aksini iddaa etmiyorumki! Bunlar devletin her kademesinde.Beni başkasıyla karıştırdın galiba... Yanlız bu kadar detaylısına tanık olmadım radyo felan...

Şimdi konuşturmayın beni bunca olumsuzlukara karşın bağlı kalmanın tek yolu sizin o uyandırmaya çalıştığınız ancak anlamını bile bilmediğiniz "Türklük bilinci" dir.

Şimdide konuşamamaktan yakınıyorsun! Niye Seni kısıtlayan mı var bak Açıkça fikirlerini yazmışsın ne güzel !!! Kimse Farklı bir Model Türklük bilinci Yaratmaya çalışmıyor Sadece kafanızdaki tasarladığınız fikirlerinize ters geliyor gerçekler. Uykudan yeni uyanmak gibi bir şey… Yüzünü yıkadın mı kendine gelirsin.
"Türklük bilinci" nin en aşırı biçimde olması gereken Türk gençleri yanı başındaki MLKP posterlerine bakmıyor. Kızları yeni moda ayakkabıları erkekleride ayakkabılarına bakan kızların bir yerlerine bakıyor. Ha konu millet oldu mu en büyük Türk oluyorlar. Sonra bir bakıyorsunuz size "reis" diye süprüntüler dayamış hapı gitmiş onu bunu kesmiş. Türklük bilinci...Türkler hiçbir çağ soycu olmadı bunu destanlarından bile görürsünüz. Hani bilirsiniz Kurt kaçıp çocukları doğurur sonra bu çocuklar DIŞARIDAN kız alıp evlenir...Atamızda ninemizde görmediğimiz çirkeflikler olmaz bizde. İşte bu "Türk bilinci" dir.
Bunlarda Kardeşlik naraları atanlar! Benim için Siz ne iseniz Reislerde O sözünü ettiğiniz gruplarda Teoride aynı bir fark yok aranızda. Kısacası Bunlarda Senin kadar Türkler… Yazdıklarınızdan Anladığım kadarıyla Sizde O Her zaman geç gelenlerden bir tanesisiniz…

doranos
08-11-2008, 03:32 AM
bu arada deniz gezmiş marksist-leninistti o atatürkçü olamaz diyenlere:

Atatürk’ün, “Tam bağımsızlık” ülküsünü kendilerine şiar edinen devrimci gençleri sindirmek için cinayet tedbirlerine kadar varan planlar yapılıyor şu günlerde. Tertipçilerin baş hedeflerinden biri de gençliğin önde gelen liderlerinden Deniz Gezmiş, son olayları şöyle yorumladı:

- Türkiye ekonomisi tam bir çıkmaz içindedir. Zamlara rağmen, bütçenin açığı 2,5 milyardır. Bu, tutucular koalisyonunun iflasını açıkça ortaya koymuştur. Tutucu güçler, egemenliklerini uzun süre devam ettiremeyeceklerini anlamış olmanın telaşı içindedir. Devrimci gençlik eylemini engellemek için tertiplere girişmeleri bundandır. Fakat umduklarının tersi olmuş ve bu olaylar bizi daha örgütlü, daha disiplinli ve daha güçlü eylemlere hazırlamıştır. Tertipleriyle gençliği ordunun karşısına düşürmek hedefine ulaşamadıkları gibi, devrimci gençlik eylemi, Mustafa Kemal’ci zinde güçler saflarını biribirlerine kenetlemiştir. Mustafa Kemal adı, geniş öğrenci kitlelerinde daha fazla ağızdan ağıza dolaşır olmuş, forumlarda Bursa Nutku ve Gençliğe Hitabe tekrarlanmış ve bunlar uygulanmıştır. Emperyalistler ve işbirlikçileri, Gazi Mustafa Kemal’in çizgisinin geniş kitlelerde ve bütün zinde güçlerde yankılanmasından korkmuşlardır bugün.

- Gençlik eylemleri içinde önemli bir yerin var ve tutucu güçler senin okuldan atılmış olmanı sürekli istismar konusu ediyorlar. Bu durumda senin söyleyeceklerin neler?

- Üniversite öğrenimi yapmak Anayasa’nın verdiği bir haktır. Öğrenci olarak devrimci mücadeleye katılmak ise, Mustafa Kemal’in bize yüklediği bir görevdir. Dünyanın bütün gericileri biraraya gelseler bu hakkımızı ve görevimizi elimizden alamayacaklardır.

- Mustafa Kemal’in gençliğe yüklediği devrimci görevler nelerdir, biraz daha açıklar mısın?

- Türkiye ilk Kurtuluş Savaşı’ndan 50 yıl sonra tekrar yarı-sömürge durumdadır. Ve Kemalist bir Cumhuriyetin başına anti-Kemalist politikacılar geçmiştir. Politikacı, anti-Kemalist karşı devrim hareketine yeşil ışık yakmaktadır. Bu koşullarda gençlik, emperyalizme ve anti-Kemalist gidişe karşı verilen savaşta somut olarak ön safta bulunmaktadır. Elbette tarihi önderlik sorunu ayrı bir konudur. Bugün için gençlik, mümkün olduğu kadar geniş halk kitlelerini emperyalizme karşı mücadeleye katmak için devrim ci eylemde bulunacaktır. Kemalist Devrim tamamlanacak ve onun emperyalizmle çelişen bütün milli sınıf ve tabakalara maledilmesi sağlanacaktır. Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.

- Halk kitlelerini emperyalizme karşı mücadeleye katmak için gençliğin dayanışma içinde bulunacağı Kemalist güçler kimlerdir?

- Bugün Türkiye’de Kemalist Devrim’in bekçiliğini yüklenen güçler arasında başta ordu, 27 Mayıs’ı yapan güçlerin önemli bir yeri vardır. Anti-Kemalist karşı devrim hareketine karşı gençlik bütün zinde güçlerle eleledir. Emperyalizmin işbirlikçileri gençlik ile öteki zinde güçlerin arasını açmak istemektedir. Fakat aynı inançta olan, yani emperyalizmi kovmuş, feodal unsurları tasfiye etmiş bir Kemalist Türkiye isteyen bu ilerici güçlerin arasını anti-Kemalist karşı devrimi tezgahlayanlar açmayı başaramayacaklardır.

- Emperyalizme karşı nasıl bir mücadele verilecektir?

- Bugün Amerikan emperyalizmi saldırganlık yolunu seçmiştir. Buna karşı biz de, emperyalizmin parmağının bulunduğu her yerde ona karşı aynı silahlarla mücadele yolunu seçtik: tıpkı Mustafa Kemal’in 50 yıl önce yaptığı gibi. Emperyalizm bugün millici güçleri tasfiye etmek için listeler hazırlamakta ve bütün kurumlarımıza elini uzatmaktadır. Bizse onları defterden sileli çok oldu. Milli kurumlarımıza uzanan elleri de kırmakta kararlıyız.

- Bazı çevreler bu görüşleri, “devrim yobazlığı” sayıyorlar. Bu sence nasıl açıklanabilir?

- Devrimcilik demek halk dalkavukluğu demek değildir. Her şeyden önce devrimcilerin görevi halkın önünde gitmek, halkın gerçek özlemleri için mücadele etmektir. Halk için düzen değişikliği isteyen gençliğe halk karşıdır gibi saçma bir iddiayla Kanlı Pazarları görmezlikten gelen ve gerçek devrimciyi yobazlıkla suçlamaya kalkışan tatlısu devrimciliğine özenmiş politikacı, aslında tutucu güçler koalisyonunun usta propagandalarının esiri olmaktadır. Politikacı, “halk kızar” diye, halk düşmanlarının uşaklığını yapmaktadır. Değirmenköy, Elmalı, Göllüce köyleri, davalarını desteklediğimiz bu topraksız köylüler bize hiç kızmadı, aksine gençliği bağrına bastı. Demir Döküm işçileri de öyle yaptı. Devrimci gençliği halkçı görünüp, egemen sınıflara göz kırpan tatlısu devrimcisi politikacı anlamaz ama işçi ve köylü anlar. Devrimci gençlik de onlara dalkavukluk etmez, gerçek kurtuluş yolunda onlarla birlikte mücadele eder. Hem egemen sınıflara göz kırpan oy goygoyculuğu, hem devrimcilik olmaz. Bugün bizi devrim yobazı olarak nitelendiren birkaç CHP yöneticisi Ortanın Solu tabanını temsil etmemektedir. Anti-Kemalist karşı devrimcilerin yanında yer alan bu birkaç yöneticiyle ortak bir mücadele söz konusu değildir. Fakat şuna inanıyoruz ki, tam bağımsızlık isteyen dürüst Ortanın Solu tabanı Kemalist bir Türkiye’nin kurulması için bizimle birlikte mücadele edecektir.”

Mgas
08-11-2008, 03:58 AM
Poster olayıda çok inandırıcı değil bilgine...Ben inançlı biriyim. Daha halen asamadığım posterler yatağımın altında. İnanmıyorsan msn e gelirsin reismlerini çeker gönderirim.

"kardeştir" Ne zamandan beri... Benim öyle bir kardeşim yok senin varsa! Yazdıklarında belli zaten var! Sen kardeşine git sarıl, öp, kokla Sonrada kimbilir Ona ev yapmak için arsa bile verirsin Kardeş değilmisiniz!!! işte aradaki farkta budur...

Aynı toprak üzerinde yüzyıllardır yaşıyoruz. Zaten adamlar içimizde yaşıyor biz beraber büyüdük aynı tabaktan yedik daha 2 yıl önce şehitlik mezarlığında hatıra defterine beraber yazdık be!

Eğer satkın olmayan KÜrt görmediyseniz siz Kürt mürt görmemissiniz. Matematiksel veriler ortadadır. DTP 1.5 milyon dolayınad oy almıştır. Ha bu son seçimde oyları düştü diyelim 2 milyon PKK yandaşçısı vardır. Bu ülkede MGK verilerine göre 10 milyon dolayında Kürt vardır. Bu 8 milyon Kürt ne oluyor?

Yanısıra ek bir bilgi...

Ben çocukken bize hiçbir çağ satkınlara "kürt" demezlerdi "gomunist" derlerdi. Bizde Kürtçe öğrenmek İngilizce öğrenmek oranında değerli sayılırdı. Sorsan Malatyada en az 300 bin kişi Kürtçe biliyordur. Özüne baksan bir o kadar da Kürt barındırıyordur Malatya. DTP ye kaç kişi oy vermiş biliyor musunuz? 5 bin kişi. Onlarda PKK nın dıştan gelenleri.

"Diyarbakı kaledir" diyorlar ya...Özüne baksan Diyarbakırdaki nüfüsun yarısı bile etmiyorlar.

Sinek küçüktür ancak mide bulandırır. Sizin mideniz bulanmış her gördünüzü iğrenç sanıyorsunuz.

yavuz
08-11-2008, 04:09 AM
(melali anlamayan nesle aşina değilim - ziya paşa)

Ahmet Haşim olsa gerek...

Hem "melal"le konunun ne alakası var ya. :lol:

Not: O Deniz Gezmiş de alsın ruhunu başına çalsın!

Mgas
08-11-2008, 04:29 AM
Ha yanısıra Boran

2 yıl önce arkadaşlarım burada bilinen bir kafeyi(!) taşlamışlardı kollu güçler tinlerini(canlarını) çıkarmıştı. Çocuk elinden taşı bırakmış ki jop yerken taşlamaya devam etmesi zor....Elinden taşı bırakmış olmalarına karşın bir dünya dayak yemişlerdi. Onlarda benim arkadaşlarım benim gibi düşünüyorlar.

Ben ve Biz buradayız. Poster asıyoruz, kafelerini taşlıyoruz, gidip konuşup bu yola bulaşan çocuk çoluğu dönderiyoruz, Dağlıca baskını olduğunda dükkanlarına Türk bayrağı astırıyoruz....Malatya doğuda bir kent. Sözde Kürdistan topraklarınında içinde...Ben şimdi açayım arşivime bakayım diyorum kaç kere DTP il binasına saldırı oldu diye uzun sürer(!) Daha geçen yıl DTP yi ateşe verdiler. 2 hafta önce bir arkadaş kafası bozulmuş içeri dalmış. Buranın PKK cıları ibnelik yapamamaktan kendilerini sanata, resime, müziğe verdiler bilmezsiniz siz bunları. Geçen yıl burada Güneş operasyonunu tepki için açıklama yapacakları o sıralarda tesadüftür ki (!) ülkücülerin Belediye binasında şehitleri anma töreni vardı. Ülkücüler belediye binasına gitti DTP liler telekomun önüne çıktı. Herifler az biraz konuştu orada "ne oluyo bi bahah hele" diye toplanan halk linç ediyordu çevik kuvvet, otobüsler 200 adımlık yeri yarım saatte zor geçirtti DTP lilere. Daha halen yanlarındaki kafede ve karşılarındaki kahvede ekip ve sivil polis bulundururlar. Neden Kürdistan denilen bir Kentte yalnızca 5 bin kişi DTP ye oy vermiş?..

Biz burdayız. Dururumuz, başarımız ortadadır. Hem konuşup hem eylem yapma ile cihadın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Birgün sizde Türk milli bilincini uyandırır işe koyulmaya başlarsanız gelin bir çayımızı için.

BoRaN
08-11-2008, 04:40 AM
Ha yanısıra Boran

2 yıl önce arkadaşlarım burada bilinen bir kafeyi(!) taşlamışlardı kollu güçler tinlerini(canlarını) çıkarmıştı. Çocuk elinden taşı bırakmış ki jop yerken taşlamaya devam etmesi zor....Elinden taşı bırakmış olmalarına karşın bir dünya dayak yemişlerdi. Onlarda benim arkadaşlarım benim gibi düşünüyorlar.

Ben ve Biz buradayız. Poster asıyoruz, kafelerini taşlıyoruz, gidip konuşup bu yola bulaşan çocuk çoluğu dönderiyoruz, Dağlıca baskını olduğunda dükkanlarına Türk bayrağı astırıyoruz....Malatya doğuda bir kent. Sözde Kürdistan topraklarınında içinde...Ben şimdi açayım arşivime bakayım diyorum kaç kere DTP il binasına saldırı oldu diye uzun sürer(!) Daha geçen yıl DTP yi ateşe verdiler. 2 hafta önce bir arkadaş kafası bozulmuş içeri dalmış. Buranın PKK cıları ibnelik yapamamaktan kendilerini sanata, resime, müziğe verdiler bilmezsiniz siz bunları. Geçen yıl burada Güneş operasyonunu tepki için açıklama yapacakları o sıralarda tesadüftür ki (!) ülkücülerin Belediye binasında şehitleri anma töreni vardı. Ülkücüler belediye binasına gitti DTP liler telekomun önüne çıktı. Herifler az biraz konuştu orada "ne oluyo bi bahah hele" diye toplanan halk linç ediyordu çevik kuvvet, otobüsler 200 adımlık yeri yarım saatte zor geçirtti DTP lilere. Daha halen yanlarındaki kafede ve karşılarındaki kahvede ekip ve sivil polis bulundururlar. Neden Kürdistan denilen bir Kentte yalnızca 5 bin kişi DTP ye oy vermiş?..

Biz burdayız. Dururumuz, başarımız ortadadır. Hem konuşup hem eylem yapma ile cihadın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Birgün sizde Türk milli bilincini uyandırır işe koyulmaya başlarsanız gelin bir çayımızı için.

Bak mgas Benim Türkiyemiz için Ne boyutlarda Diyet Ödediğimi Sen Tahmin bile edemezsin! Onun için Bana Hikaye okuma... Bu arada ben Üsküdardayım Yakınsa gelirim tabiki...

BoRaN
08-11-2008, 04:57 AM
Ne kardeşi be!!! Kaleşş bunlar kalleşşş...

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucunda şehit sayısı 9'a yükseldi.

Bize kimse Kardeşlikten söz etmesin!!!:evil:

Mgas
08-11-2008, 05:16 AM
Onun için Bana Hikaye okuma...

O durumda sağır sultanın yanında 1 yıl çalışmanız gerekiyor

DTP yangın

YouTube - malatya dtp binası yangın
http://www.rojaciwan.com/haber-29964.html

Güneş Operasyonu sırasında verilen tepki (Salık ilişimini bulmak zaman alır o yüzden google da arattım forum alıntıları var)

http://www.frmacil.com/haber-arsivi-gundem/31514-malatyada-vatandaslardan-dtplilere-tepki.html
http://www.izafet.com/cnnturk-guncel-haber/240689-malatyada-dtplilere-vatandaslardan-tepki.html

Sonre gel gelelim yeni garajda şehitlerimize sevinip zafer işareti yapan ibneciklere tepki

http://www.youtube.com/watch?v=WqtoLKugHNY&eurl=http://www.malatyaertv.com/index.php?sayfa=habergoster&habersid=6119

.........

Yazdıklarımın tarih mi yoksa öykü mü olduğunu bir daha düşünün.

Ha bu arada

Şu 5 bin konusununda kanıtlarını vereyim

http://www.vatanikurtarmak.com/2008/05/krtler-pkkya-ne-kadar-destek-veriyor.html
http://www.vatanikurtarmak.com/2008/05/szde-krdistann-zde-hali.html

BoRaN
08-11-2008, 05:31 AM
O durumda sağır sultanın yanında 1 yıl çalışmanız gerekiyor

DTP yangın

YouTube - malatya dtp binası yangın (http://www.youtube.com/watch?v=9ofNjJsypqs)
http://www.rojaciwan.com/haber-29964.html

Güneş Operasyonu sırasında verilen tepki (Salık ilişimini bulmak zaman alır o yüzden google da arattım forum alıntıları var)

http://www.frmacil.com/haber-arsivi-gundem/31514-malatyada-vatandaslardan-dtplilere-tepki.html
http://www.izafet.com/cnnturk-guncel-haber/240689-malatyada-dtplilere-vatandaslardan-tepki.html

Sonre gel gelelim yeni garajda şehitlerimize sevinip zafer işareti yapan ibneciklere tepki

http://www.youtube.com/watch?v=WqtoLKugHNY&eurl=http://www.malatyaertv.com/index.php?sayfa=habergoster&habersid=6119

.........

Yazdıklarımın tarih mi yoksa öykü mü olduğunu bir daha düşünün.

Ha bu arada

Şu 5 bin konusununda kanıtlarını vereyim

http://www.vatanikurtarmak.com/2008/05/krtler-pkkya-ne-kadar-destek-veriyor.html
http://www.vatanikurtarmak.com/2008/05/szde-krdistann-zde-hali.html

Sanıyorum sen malatya dan yazıyorsun Bana uzak gelemem Çay için teşekkürler Senden Ricam ''Şehitlerimiz için Göreve Başlığı altındaki Sanıyorum #256 post ( Ahmet kaya klibini de) kaldırırsan Memnun olurum Yakışmıyor O şerefsiz Oraya...

Mgas
08-11-2008, 05:37 AM
Sanıyorum sen malatya dan yazıyorsun Bana uzak gelemem Çay için teşekkürler Senden Ricam ''Şehitlerimiz için Göreve Başlığı altındaki Sanıyorum #256 post ( Ahmet kaya klibini de) kaldırırsan Memnun olurum Yakışmıyor O şerefsiz Oraya...

Orada o şerefsizin ne oranda şerefsiz olduğunu anlatıyoruz işte. Genede sileyim.

Baracuda
09-12-2008, 09:25 PM
Bu konuda babamla hep tartışmışımdır.
O duygusal açıdan bakıyor olaya ben mantıksal açıdan.
Ülkesini sevmesine tabiki lafımız yok.Saygı duyarım.Ama devletine baş kaldırmak,üniversite işgal etmek ters.Ülke böyle sevilmez.
'Şimdi Deniz olunmalı' diyerek onun izinden giden ve bir süre sonra Türklüğe,özüne hakaret eden insan tanıyorum.O gün bitmiştir o insan benim için.Ne olursan ol,hangi düşünceyi,kimi savunursan savun öncelikle saygılı olacaksın,insan olacaksın.Şimdilerde Deniz Gezmiş'i kahraman gösterme modası yine aldı başını gidiyor.Dizilerde falan.... Bakalım sonunda ne olacak.

Özüne hakaret eden insan tanıyorumdan, Deniz Gezmiş'e bir yol açmaya çalışıyorsan. Ne Deniz Gezmiş'in nede yaptıklarının Türklükle en ufak çelişkisi yoktur. Deniz Gezmiş'e karşı mücadele etmişlerinde Türklükle alakası yoktur.

Bu kahraman gösterme modası falan. Çok sığ bir bakış açısı. Deniz Gezmiş'in kahraman falan ilan edilmesine gerek yok. Türk halkının belli bir ölümü için idamından öncede, bugünde o zaten bir kahramandır. Onu rus uşaklığıyla suçlayan kimi zadlar içinde vatan hainidir. Yapımcı dizi çekmiş para kazanmak için. O kadar.

Baracuda
09-12-2008, 09:28 PM

Yanlış anlaşılma olmasın ben kürtleri savunmamda.

Bu ne ya. Biz değil onlar başlattı. Mahallede kavga eden ilkokul çocuğu gibi.

Baracuda
09-12-2008, 09:36 PM
her önüne gelen Atatürkçü zaten !!!!

yaptıklarına Atatürk adına onun yolunda yaptım demiyorlar mı KIL oluyorum!

Aynen katılıyorum. Herkez Atatürkçü.

Atatürk en büyük antiemperyalisttir. USA emperyalizminin köpekleride Atatürkçüyüz diyorlar.

Aybike
09-13-2008, 03:50 PM
Yanlış anlaşılma olmasın ben kürtleri savunmamda.

Bu ne ya. Biz değil onlar başlattı. Mahallede kavga eden ilkokul çocuğu gibi.

Bende zaten sadece bizim maaaalllede böle konusuyom.:)

Yalnızkurt
09-18-2008, 09:29 AM
Yanlış yola düşmüş,boş bir görüşü savunmuş,hayatında yaptıklarına layık olarak utanç verici biçimde ölmüş,zavallı biri.

Demir Kağan
09-18-2008, 01:23 PM
aslinda boyle demek dogru degil. cunku deniz inandigi dava dugruna olumu goze aldi ve dolayisiyla asildi. burada tartisilmasi gereken o dava ve davadaki yeridir.

yavuz
09-18-2008, 01:39 PM
"deniz"ler haindir. Günümüz solcu tipinin 40 yıl önceki örneklerindendir. Hem komunist devrimci, hem atatürkçü olabilme potansiyeline sahip insanlardır bu "deniz"ler. Büyük ihtimalle de moskof* menşeli teşkilatlara üyeydiler. Bizden uzak, Küba'ya yakın olsunlar.

* moskof dedim de, bu moskoflar kadar Türk'ün ve diğer müslümanların anasını ağlatan başka bir millet var mıdır tarihte?

Evet, aslolan şu "moskof köpekliği" davasıdır ve "deniz"lerin bu davadaki yeridir.

NTurk
09-18-2008, 03:19 PM
Sovyet Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'e büyük destek sağladı. Bu desteğin en önemli nedeni yapılacak devrimin niteliğinin "Sosyalist Türkiye" olması içindi. Ancak Atatürk Sovyetin beklediğine yakın ama beklemedikleri bir yönetim biçimini ilan etti "Cumhuriyet". Sovyet bunun üzerine sosyalizme geçilmesi için 2 aşama gerekebileceğini - yani türkiye alışma sürecini atlattıktan sonra sosyalizme geçileceğini- düşünerek Türkiye'ye destek vermeye devam etti. Türkiye'nin cumhuriyetin ilk yıllarında sanayileşmesinde -sovyet için düşünülürse düşünülsün- katkısı büyüktür -öyle ya da böyle-. Türkiye en büyük desteği sovyetten görmüştür.

Ayrıca sovyetin devrimi desteklediği başka bir ülke de İran'dır. Sovyet İran'da da sosyalist bir devrim olması için destek vermiş ama son andaki şeriatci atakla ülkede sosyalist değil şeriat devrimi olmuştur.

Türkiye özel mülkiyletin güçlenmesi-yani Avrupa'da olduğu gibi büyük sermayedarların oluşması için devlet yakınındaki bazı kişiler sanayici olması için teşvik edilmiş bunun içinde devlet kurumları kurulmuştur. İş Bankası'da bu kurumlardan birisidir. Türkiye sanayilessin diye teşvik edilen -oluşturulmaya çalışılan iş adamı sınıfı- İş bankası etrafında toplanarak fayda ve çıkar sağlamaya devlet kaynaklarını sömürmeye başlamıştır zamanla. bu süreç içerisnde de İş bankası etrafında toplanan "Aferist" adı verilen bir kesim oluşmuştur. Aferist kelimesi -yanlış hatırlamıyorsam fransızca kökenlidir- faydacı, çıkarcı anlamına gelir.

Türkiye'de sanayileşme-iş adamı kitlesi oluşturma çabasının kökenleri Osmanlı'ya dayanır. Batı ve Doğu farkı burada ortaya çıkar. Batıda süregelen şekilde özel mülkiyet daimi olarak voralmuştur. Batı devletinin temelini özel mülkiyet esası oluşturmuştur. Feodal dönemle birlikte körüklenen özel mülkiyet, feodal yapı sanayileşme sürecine girilmes ile birlikte özellikle fordist dönemde işçi-işveren yapısına dönüşmüştür.

Osmanlı'da ise özel mülkiyet her zaman devlete karşı tehlike olarak görülmüştür. Devlet akrabalık vs. bağı olanların belli bir alanda birarada bulunmasını istememiştir güçlenip devlete kafa tutmasınlar diye. Örneğin ortada görevlendirilecek kardeşler varsa bu kardeşlerin her birinin görev yeri birbirine olabildiğince uzak yerler olmuştur.

Doğu ve Batı arasındaki bu fark nedeni ile batı kapitalizmin gelişme süreçlerini doğudan çok önce yaşamış ve en önemlisi de kendiliğinden gelişen bir süreç olarak yaşamıştır. Türkiye'de ise bu süreç devlet eliyle oluşturulmaya çalışıldığı için "çarpık kapilalizm" denilen bir "geri kalmış kapitalizm" süreci yaşanmaktadır halen ülkemizde.

Sovyetin ve sosyalizmin etkisi ülkemizde birçok alanda her zaman kendini göstermiştir. PKK'nın ilk kuruluş amacı "sosyalist kürdistan"dır. devlette bu kürt oluşumunu sosyalizm tehlikesine karşı desteklemiştir devletin PKK'ya yüklediği misyon "solu böl" iken PKK hem devletin kendisine yüklediği misyondan hem de kuruluş amacını oluşturan misyondan uzaklaşmış, solu değil toplumları, kültürleri, ırkları bölmüştür. kuruluş amacından da uzaklaşarak milliyetçi şovenizm yanlısı şiddet içerikli bir politika izlemeye başlamıştır. ki bu yönde eğilim göstermesinde zamanla daha da çok güçlenmesinin katkısı büyüktür. kürt kesim okur yazar oranının çok düşük olmasına rağmen sosyalist bir devrimden yana tavır göstermekdedir. Türk solundan da çok büyük bir destek almaktadır. özellikle de ortanın solundan daha uç noktalarda yer alan legal küçük devrimci partilerden ya da illegal nitelikteki DHKP_C, MLK_P gibi örgütlenmelerden destek alır. PKK de kürt halkı da. türk solcusu "Her ulusun kendi kaderini tayin hakkı vardır" savından yola çıkarak kürtlere destek verir, türk soluna göre doğru olan kürt halkının kendi kaderini tayın edebilmesi kendi dilini kültürünü yaşatabilmesidir. Ancak türk solunun her zaman gözardı ettiği gerçek kürtlerin amacına ulaşmak için türk solunu kullandığıdır. Çünkü Türk solu "sol geleneğe, teoriye" uygun olarak kürtlere destek verirken kürtler her daim "kürt milliyetçiliği" yaparak türk solunun yanında yeralmıştır. kürtler için destek alabilecekleri tek kesim "sol" kesimdir çünkü. kolaylıkla da bu desteği türk solundan almışlardır çünkü onlar "ezilmiş, kendi kültüründen soyutlanmış, ekonomik olarak dışlanmış, hakları ellerinden alınmış" özgürlükleri olmayan bir toplumdur. bu rolü çok iyi oynamayı da her zaman için başarmışlardır. Bu rolü sola karşı oynarlar çünkü Türkiye'deki başka hiçbir kesim onlara kendi devletlerini kurması için destek vermeyecektir.

Atatürk döneminde de doğuya yatırım yapılmamıştır. Ki bu özellikle yapılmıştır çünkü Atatürk doğuda olabilecek tehlikeleri görmüş bu tehlikelerin başkaldırıların bölme çabalarının ortaya çıkmaması için güçlenmelerini engellemek amacıyla yatırım yapılmamasına yönelik bir politika izlemiş ve batı illerini güçlendirmiştir. Ama bu politika Atatürk'ün ölümünden sonra da devam etti ve bu günkü konuma gelindi.

Geçen süreç PKK yı Kürt halkının "kahramanı, kurtarıcısı, haklarının savunucusu" konumuna getirdi. bu gün en kültürlü, okumuş kürtlerin bile bu görüşte olduğu görmemek bilmemek sadece körlüktür... (istisnalar varsa- ki mutlaka vardır söz meclisten dışarı). PKK'nın kürt halkının gözünde edindiği bu konum şiddet ve kan temelli eylemlerini yine halkın gözünde meşrulaştırdı. Çünkü bu konumuyla PKK "türk kesiminin onlara vermediği özgürlüğü" almak için savaşıyordu. Hak verilmez alınır mantığından hareketle PKK'nın yaptığı tüm şiddet eylemleri kürt halkının gözünde meşru bir temele oturuyor. Ve PKK eylemlerindeki en önemli nokta ise PKK'nın asla doğuya yapılan yatırımlara zarar vermemesi. GAP projesine barajlara vs.ye zarar vermiyor çünkü birgün kürdistan kurulursa bu yatırımlara kürt devletinin ihtiyacı olacak...

Bütün zarar batıya verilmek üzere tasarlanıyor çünkü kürdistanın kurulacağı topraklar batı değil doğu...

PKK'ya destek verilmesinin, kürt milliyetçiliğinin yayılmasının psikolojik, sosyolojik, -modernizim ve post modernizim- süreçlerinde "marjinalliğin - marjinal olanın" dikkat çekiciliği - ile olan bağı ise apayrı ve uzun bir tartışma konusu...

birilerinin ne zaman anlayacağının belirsiz olduğu en önemli nokta ise şu:

Türkiye Türk'lerindir!

her karışı, her zerresi ile!

Demir Kağan
09-18-2008, 03:25 PM
Atatürk döneminde de doğuya yatırım yapılmamıştır. Ki bu özellikle yapılmıştır çünkü Atatürk doğuda olabilecek tehlikeleri görmüş bu tehlikelerin başkaldırıların bölme çabalarının ortaya çıkmaması için güçlenmelerini engellemek amacıyla yatırım yapılmamasına yönelik bir politika izlemiş ve batı illerini güçlendirmiştir. Ama bu politika Atatürk'ün ölümünden sonra da devam etti ve bu günkü konuma gelindi.
Aferin ona.. Yani onun cozum yolu tehlikeleri engellemek amaciyla oraya hicbir sekilde yatirim yapmamakmis oyle mi? Ne guzel. Peki bu cozum yolu bir ise yaradi mi?

Haydi, hep beraber, eller havaya, tey tey tey..

erk
09-18-2008, 03:31 PM
Aferin ona.. Yani onun cozum yolu tehlikeleri engellemek amaciyla oraya hicbir sekilde yatirim yapmamakmis oyle mi? Ne guzel. Peki bu cozum yolu bir ise yaradi mi?

Van Gölünün güneyi ile Dicle arasında kalan alana yatırım hiç yapılmamıştır. Yani Şırnak Hakkari. Bu bölgelerin ekonomik olarak gelişmesi imkansızdır. Her ülkede böyle bölgeler vardır. Maden yok, toprak yok, hiçbirşey yok.

NTurk
09-18-2008, 03:33 PM

O yıllarda demekki doğru olarak görülen politika buydu. bu günün şartalarına göre göre doğru ya da yanlış. uygulanan politika Cumhuriyet'in ilk yıllarında Cumhuriyete toprak bütünlüğüne zarar gelmesin diye yapılan izlenen bir yol. Asıl sorun Atatürk'ten sonra devleti yönetenlerin aynen bu politikayı sürdürmesinde, üstüne üstlük de solu böldürmek amacıyla illegal etnik bir örgütü desteklemesinde. Ki her zaman devletin izlediği politika budur. tüm örgütleri, yapılanmaları işine geldiği sürece elinin altında tutar biri güçlenmeye başlarsa diğerini ona karşı kullanır. Ama her zaman güç dengeleri yerine oturmuyor işte...

Qarshi
09-18-2008, 03:33 PM
eylemlerindeki en önemli nokta ise PKK'nın asla doğuya yapılan yatırımlara zarar vermemesi. GAP projesine barajlara vs.ye zarar vermiyor çünkü birgün kürdistan kurulursa bu yatırımlara kürt devletinin ihtiyacı olacak...

Batı için ne tür eylemlerde bulunmuşlar ?

NTurk
09-18-2008, 03:48 PM
Batı için ne tür eylemlerde bulunmuşlar ?

bu eylemleri tek tek saymaya kalkarsak ömrümüzün yarısını arşiv taramakla diğer yarısını da buraya aktarmakla geçiririz.

Apdullah Öcalan'ın neden "bebek katili" olarak görüldüğünün altında bile eylemler vardır birilerinin illa liste yapmasına gerek yok...

ama yakınlardaki bir eylemlerini örnek vereiyim istersen, internet devasa bir kaynak isteyen gerisini arayıp bulur...

"22 Mayıs 2007 -Ulus, Ankara'da yer alan Anafartalar Çarşısı girişinde PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Suriyeli "Hekar Sason" kod adlı kişi tarafından eğitilen Güven Akkuş kendini havaya uçurdu. 6 sivil öldü, 109 sivil yaralandı."

Bilge_Kagan
09-18-2008, 05:21 PM
Deniz Gezmis hakkinda edilen bu "haindir" laflarina cok uzuluyorum.

Bu forumda kac tane babayigit acaba halkinin ozgurlugu icin canini ipe koydu/koymaya goze alabilir? Klavye basindan ver babam ver...Hainmis. Tovbe estagfurullah.

Qarshi
09-19-2008, 01:39 AM
bu eylemleri tek tek saymaya kalkarsak ömrümüzün yarısını arşiv taramakla diğer yarısını da buraya aktarmakla geçiririz.

Apdullah Öcalan'ın neden "bebek katili" olarak görüldüğünün altında bile eylemler vardır birilerinin illa liste yapmasına gerek yok...

ama yakınlardaki bir eylemlerini örnek vereiyim istersen, internet devasa bir kaynak isteyen gerisini arayıp bulur...

"22 Mayıs 2007 -Ulus, Ankara'da yer alan Anafartalar Çarşısı girişinde PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Suriyeli "Hekar Sason" kod adlı kişi tarafından eğitilen Güven Akkuş kendini havaya uçurdu. 6 sivil öldü, 109 sivil yaralandı."

Sorum ekonomik hedeflerdi ? Diğer kısmında zaten onlarla bizle birlikte hemfikir...

NTurk
09-19-2008, 02:17 AM
Sorum ekonomik hedeflerdi ? Diğer kısmında zaten onlarla bizle birlikte hemfikir...

Bu eylemlerin hepsinin bir ekonomik zararı mevcut yapılan saldırılar sadece insana yönelik değil. mesela bu örnekte

22 Mayıs 2007 -Ulus, Ankara'da yer alan Anafartalar Çarşısı girişinde PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Suriyeli "Hekar Sason" kod adlı kişi tarafından eğitilen Güven Akkuş kendini havaya uçurdu. 6 sivil öldü, 109 sivil yaralandı."

bombanın patlatıldığı yer Anafartalar çarşısı. biliyorsunuzdur ki Ankara bir zamanlar sadece Ulus semtinden ibaretti, etrafında yerleşim sonradan yayıldı ve bu günkü "Başkent" kimliğine ulaştı. Ulus bu nedenle tarihi binaları- ki Kale, türbe cami vs. hariç harç hemen hepsi devlet binasıdır ya da alışveriş merkezlerdir. Anafartalar Çarsısı Ankara'yı Ankara Ulusu ulus yapan simgesel ekonomik olduğu kadar kültürel değerlere sahip de bir çarşıdır. adam geliyor çarşının önünde çekiyor pimi. daha nice çarşıların önünde - içinde çekilmiş pimler var - vardır tarihimizde. illa adamın gidip banka bombalaması, okul yıkması gerekmiyor. metroya düzenlenen saldırılar da maddi zarar niteliklider. evet insan öldürmeye yöneliktir ama maddi zarar da güdülür. Hadi diyelim güdülmedi- ki güdülmese bile sivil halka yönelik yapılan her eylemin maddi sonuçları olmak zorundadır halk dağda yaşamıyor sonuçta-

"NTV
Güncelleme: 19:21 TSİ 27 Mayıs 2007 Pazar

Altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda büyük hasar gören Ankara Ulus’taki Anafartalar Çarşısı yeniden hizmete açıldı.

ANKARA - Anafartalar Çarşısı’nın açılış törenine devlet bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkanı Zafer Çağlayan ve ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı. "

Mutlaka ki GAP'ta oradaki barajlarda ya da başka devlet yatırımlaında Türk'ler çalışıyordur. Adamlar buralarda türk'lere yönelik eylem düzenlemiyor çünkü düzenlerlerse maddi zarar oluşacak. Eğer tarihimizde Doğu yatırımlarına PKK'nın düzenlediği eylemler varsa - bir bilen çıkarsa bizi de aydınlatsın. Belki Doğu illerindeki otoparklara, bankalara, alışveriş merkezlerine, kalabalık çarşılara da saldırı düzenliyorlardır, kim bilir belki de eşitlikçi davranmak gelmiştir içlerinden...:rolleyes:

Qarshi
09-19-2008, 02:27 AM
Ekonomik hedefler dediğimde benim aklıma ; Petrol rafinerileri,petrol kuyuları,petrol boru hatları,limanlar,hava limanları,Köprüler,Stratejik öneme sahip fabrikalar bla bla gelir.Alışveriş merkezleri ile olayı geçiştirmek pek mantıklı durmamamış...

NTurk
09-19-2008, 03:09 AM
Ekonomik hedefler dediğimde benim aklıma ; Petrol rafinerileri,petrol kuyuları,petrol boru hatları,limanlar,hava limanları,Köprüler,Stratejik öneme sahip fabrikalar bla bla gelir.Alışveriş merkezleri ile olayı geçiştirmek pek mantıklı durmamamış...

Alışveriş merkezi -yakın tarihte yaşanmış olan- sadece "bir" örnektir. araştırılarak daha da fazlası bulunabilir. Türkiye içerisindeki ve hatta Türkiye dışındaki Türk bankalarına, elçiliklerine vs. ye düzenlenen saldırılar sadece ve sadece "insan" temellidir de denilebilir. Eğerki ortada PKK'nın ekonomik zarar vermek istemediğine ve vermediğine dair bir görüş varsa da bu görüşü de nedenlerini de "daha mantıklı duracak açıklamaları da" dinleriz öğreniriz...

Qarshi
09-19-2008, 03:52 AM
Eğerki ortada PKK'nın ekonomik zarar vermek istemediğine ve vermediğine dair bir görüş varsa da bu görüşü de nedenlerini de "daha mantıklı duracak açıklamaları da" dinleriz öğreniriz...

pekeke veya türevleri büyükşehirlerdeki yaşanan bombalı eylemlerin hiçbirini kabullenmedi veya kabullenmek istemedi.Çünkü yapmış olduğu mücadelede dünya kamuoyunu arkasına almak zorunda.Bunu masum insanları öldürerek,ekonomik hedefleri baltalayarak yapamaz.Güvenlik kuvvetlerine karşı yaptığı mücadele onların meşru müdafası olarak kendilerince görülebilir ama diğeri asla...Batının destek vermiyeceği hiç bir terör hareketi başarılı olamıyacağına göre batının verdiği ve hareket ettirdiği doğrultuda hareket edeceklerdir...

NTurk
09-19-2008, 08:40 AM
pekeke veya türevleri büyükşehirlerdeki yaşanan bombalı eylemlerin hiçbirini kabullenmedi veya kabullenmek istemedi.Çünkü yapmış olduğu mücadelede dünya kamuoyunu arkasına almak zorunda.Bunu masum insanları öldürerek,ekonomik hedefleri baltalayarak yapamaz.Güvenlik kuvvetlerine karşı yaptığı mücadele onların meşru müdafası olarak kendilerince görülebilir ama diğeri asla...Batının destek vermiyeceği hiç bir terör hareketi başarılı olamıyacağına göre batının verdiği ve hareket ettirdiği doğrultuda hareket edeceklerdir...

Kavramları tartışmak gerek önce. Terör nedir? Terör hareketi nedir? Ülkeler neden kendi ülkeleri temelinde oluşan bazı örgütlere terör örgütleri der? Terör-terör hareketi-terör eylemleri denilen şey hangi meşru zeminde bulunur ve kamuoyunu arkasına alacak meşru temeli nasıl yaratır?

PKK'nın da üstlendiği ve üstlenmediği eylemleri mevcuttur. Her terör örgütünde olduğu gibi. onların kabullenmemesi içlerinde zarar verici unsurlar bulunduran eylemler yapmamış olduklarını kanıtlar mı? -yapılan araştırmalar eylemi o örgütün gerçekleştirdiğini gösteriyorsa üstlenmemeleri eylemi gerçekleştirmediklerine dair net ve güvenilir bir bilgi midir? PKK'nın öncelikli saldırı alanları asker-polis dir, doğrudur. Bu sadece eylemlerini asker-polise yönelik olarak yaptıklarını kanıtlar mı?

PKK'nın masum insanları öldürmeden ekonomik hedefleri baltalamadan yapmak istediği şey nedir? Yapmak istediği nasıl birşeydir ki batı tarafından meşruluk zeminine oturması gereklidir ve bu zeminde meşruluğu ile destek görür? Kamuoyu desteği denilen şeyi alabilmek için kesinlikle "meşruluk" zeminine ihtiyaç vardır. Çünkü kamuoyu denilen şey görünen yüzüyle devletler arası bir fikir görünürlüğü değil toplumlarında bilgilenmesini ve değerlerini düşüncelerini yansıtmalarını sağlayan bir geridönüşümdür.

Batı kamuoyundan aldığı destek açık bir destek midir yoksa el altından, gizlice yapılan bir destek- yardım mıdır? Sivil halka zarar vermeyen, ekonomik saldırıları olmayan, sadece ve sadece halkının demokratik haklarının -ki bunun için deTürkiye'de kürt hakının ciddi bir sömürü baskı ve eziyet içerisinde olması gereklidir- arkasında olan bir örgüte neden el altından gizli yardımlar yapılır destek verilir? Eğer kürt halkı bu kadar zor durumdaysa, batı da bir halka bu şekilde davranılmasından demokrası adına rahatsızsa -ki ne de çok düşünürler ya- neden açık yardım ve destek vermezler? burada türk devleti ile aralarının bozulmaması için gibi bir neden ortaya çıkabilir. Ama eğer bir örgüt için batı "kamuoyu" destek veriyorsa Türkiye yaptırımları uygulamaları ile suçlu demektir. Kamuoyu desteği ile devletlerin derin devlet yapılanmalarını ve derin devlet planları çerçevesinde yaptıklarını karıştırmamak gerekli. Batı bu örgüte mücadelesini meşru gördüğü için değil türkiye ile ilgili farklı planları için "gizli" destek verir.

Başka bir ülkenin terör örgütüne neden başka devletler yardım yapar? aynı yardımı "kamuoyu" desteğini kendi ülkelerindeki terör örgütlerine de verirler mi??

PKK stratejik noktalara, önemli kurumlara vs.ye ciddi - hasar tespitinin imkansız olabileceği kadard zarar verecek bir eylem düzenlemedi. düzenlerse ne olur? türkiye çok ciddi bir atağa geçebilir ve bu tehdit karşısında askeri gücünü sonuna kadar kullanarak karşılık verir. Avrupa ülkelerinin Ve Amerikanın türkiyenin stratejik önemi nedeniyle boğazlarından, limanlarından, üslerinden, boru hatlarından vs.den ciddi çıkarları vardır. yapılan saldırı onların çıkarlarına da yapılmış bir saldırı haline dönüşür.

Filistin'de kurulacak bir terör örgütüne belli zeminlerde meşruluk verilebilir, kamuoyu haklı olduklarını düşünebilir. çünkü ortada ciddi bir soykırım, yok etme politikası vardır. Almanların yahudi'lere yaptıkları da benzer nitelik taşır. Yahudi soykırımı şu gün olsaydı yahudilerin almanya içerisinde kuracağı bir terör örgütü yine meşruluk zeminine oturabilir kamuoyu desteği alabilirdi.

Özetle PKK nın kamuoyu desteği alması söz konusu değildir. batı da meşru gördüğü için değil- aldığı desteğin meşruluktan daha farklı nedenleri vardır. Batının yönlendirmesiyle hareket etse dahi ve ekonomik hedeflere direkt bir saldırı yapmasa da yavaş ve derinden bir ekonomik zararı Türkiye'nin batısı'na eylemleriyle veriyor. yetişmiş insan gücünü öldürüyor. elçilik, banka, alışveriş merkezi, metro, yol, karakol vs.. bunların hepsine yapılan eylemler Türkiye'nin batısına verilen maddi manevi zarardır. doğuda karakol bombalanır ekonomik faturası batıdan ödenir. türkiye'nin bütçesinde en büyük payı askeri giderler oluşturuyor. bu bir ülkeye verilebilecek en büyük zarar zaten. ekonomik hedef olarak illa barajları, limanları direkt hedef alanı olarak seçmeleri gerekmiyor... ya da birilerinin PKK batıya ekonomik zarar veriyor ama doğuya vermiyor düşüncesine, hangi stratejik noktaya ne zarar vermişler de ekonomik zarar verme hedefi güdüyorlar gibi gereksiz bir iyimserlekle de bakmak da gerekmiyor. bu, şu anda ekonomik temelli kasıtlı hiç bir zarar vermiyorlar demek, ileride şuralara bişey yaparlarsa bu zarar olur-kasıtlı olur demek, bakmakla görmek arasındaki fark gibidir.

Kayzer-i Rum
09-19-2008, 08:55 AM

Bu forumda kac tane babayigit acaba halkinin ozgurlugu icin canini ipe koydu/koymaya goze alabilir? Klavye basindan ver babam ver...Hainmis. Tovbe estagfurullah.
Tamam doğru da yaptıkları da vatan için mi tartışılır bence değil.

Hem Atatürkçü, hem Leninist-Marksist, hem Türk ve Kürt halklarını savunuyor. Hepsi bunda helal olsn :lol:

Bilge_Kagan
09-19-2008, 09:09 AM
"Ezilen halklarin kardesce yasamasini ve hakim guce baskaldirmasini istiyor" desem, bu soylediklerinin hepsinin bir arada olabilecegini anlarsin.

Yapilan "vatan icin" degil, "halk" icin. Degerlerini benimsemiyor olabilirsiniz, ben benimsemiyorum ornegin. Fakat bu ona yapmak istedigi sey icin ve bunu yapmak isterken canini verdigi icin saygi duymama engel olmuyor.

Qarshi
09-19-2008, 09:19 AM
Kavramları tartışmak gerek önce. Terör nedir? Terör hareketi nedir? Ülkeler neden kendi ülkeleri temelinde oluşan bazı örgütlere terör örgütleri der? Terör-terör hareketi-terör eylemleri denilen şey hangi meşru zeminde bulunur ve kamuoyunu arkasına alacak meşru temeli nasıl yaratır?

PKK'nın da üstlendiği ve üstlenmediği eylemleri mevcuttur. Her terör örgütünde olduğu gibi. onların kabullenmemesi içlerinde zarar verici unsurlar bulunduran eylemler yapmamış olduklarını kanıtlar mı? -yapılan araştırmalar eylemi o örgütün gerçekleştirdiğini gösteriyorsa üstlenmemeleri eylemi gerçekleştirmediklerine dair net ve güvenilir bir bilgi midir? PKK'nın öncelikli saldırı alanları asker-polis dir, doğrudur. Bu sadece eylemlerini asker-polise yönelik olarak yaptıklarını kanıtlar mı?

PKK'nın masum insanları öldürmeden ekonomik hedefleri baltalamadan yapmak istediği şey nedir? Yapmak istediği nasıl birşeydir ki batı tarafından meşruluk zeminine oturması gereklidir ve bu zeminde meşruluğu ile destek görür? Kamuoyu desteği denilen şeyi alabilmek için kesinlikle "meşruluk" zeminine ihtiyaç vardır. Çünkü kamuoyu denilen şey görünen yüzüyle devletler arası bir fikir görünürlüğü değil toplumlarında bilgilenmesini ve değerlerini düşüncelerini yansıtmalarını sağlayan bir geridönüşümdür.

Batı kamuoyundan aldığı destek açık bir destek midir yoksa el altından, gizlice yapılan bir destek- yardım mıdır? Sivil halka zarar vermeyen, ekonomik saldırıları olmayan, sadece ve sadece halkının demokratik haklarının -ki bunun için deTürkiye'de kürt hakının ciddi bir sömürü baskı ve eziyet içerisinde olması gereklidir- arkasında olan bir örgüte neden el altından gizli yardımlar yapılır destek verilir? Eğer kürt halkı bu kadar zor durumdaysa, batı da bir halka bu şekilde davranılmasından demokrası adına rahatsızsa -ki ne de çok düşünürler ya- neden açık yardım ve destek vermezler? burada türk devleti ile aralarının bozulmaması için gibi bir neden ortaya çıkabilir. Ama eğer bir örgüt için batı "kamuoyu" destek veriyorsa Türkiye yaptırımları uygulamaları ile suçlu demektir. Kamuoyu desteği ile devletlerin derin devlet yapılanmalarını ve derin devlet planları çerçevesinde yaptıklarını karıştırmamak gerekli. Batı bu örgüte mücadelesini meşru gördüğü için değil türkiye ile ilgili farklı planları için "gizli" destek verir.

Başka bir ülkenin terör örgütüne neden başka devletler yardım yapar? aynı yardımı "kamuoyu" desteğini kendi ülkelerindeki terör örgütlerine de verirler mi??

PKK stratejik noktalara, önemli kurumlara vs.ye ciddi - hasar tespitinin imkansız olabileceği kadard zarar verecek bir eylem düzenlemedi. düzenlerse ne olur? türkiye çok ciddi bir atağa geçebilir ve bu tehdit karşısında askeri gücünü sonuna kadar kullanarak karşılık verir. Avrupa ülkelerinin Ve Amerikanın türkiyenin stratejik önemi nedeniyle boğazlarından, limanlarından, üslerinden, boru hatlarından vs.den ciddi çıkarları vardır. yapılan saldırı onların çıkarlarına da yapılmış bir saldırı haline dönüşür.

Filistin'de kurulacak bir terör örgütüne belli zeminlerde meşruluk verilebilir, kamuoyu haklı olduklarını düşünebilir. çünkü ortada ciddi bir soykırım, yok etme politikası vardır. Almanların yahudi'lere yaptıkları da benzer nitelik taşır. Yahudi soykırımı şu gün olsaydı yahudilerin almanya içerisinde kuracağı bir terör örgütü yine meşruluk zeminine oturabilir kamuoyu desteği alabilirdi.

Özetle PKK nın kamuoyu desteği alması söz konusu değildir. batı da meşru gördüğü için değil- aldığı desteğin meşruluktan daha farklı nedenleri vardır. Batının yönlendirmesiyle hareket etse dahi ve ekonomik hedeflere direkt bir saldırı yapmasa da yavaş ve derinden bir ekonomik zararı Türkiye'nin batısı'na eylemleriyle veriyor. yetişmiş insan gücünü öldürüyor. elçilik, banka, alışveriş merkezi, metro, yol, karakol vs.. bunların hepsine yapılan eylemler Türkiye'nin batısına verilen maddi manevi zarardır. doğuda karakol bombalanır ekonomik faturası batıdan ödenir. türkiye'nin bütçesinde en büyük payı askeri giderler oluşturuyor. bu bir ülkeye verilebilecek en büyük zarar zaten. ekonomik hedef olarak illa barajları, limanları direkt hedef alanı olarak seçmeleri gerekmiyor... ya da birilerinin PKK batıya ekonomik zarar veriyor ama doğuya vermiyor düşüncesine, hangi stratejik noktaya ne zarar vermişler de ekonomik zarar verme hedefi güdüyorlar gibi gereksiz bir iyimserlekle de bakmak da gerekmiyor. bu, şu anda ekonomik temelli kasıtlı hiç bir zarar vermiyorlar demek, ileride şuralara bişey yaparlarsa bu zarar olur-kasıtlı olur demek, bakmakla görmek arasındaki fark gibidir.

Yazınız pekeke ve türevlerine geniş açıdan bakmış.Benim bu yazıda ters düştüğüm bir durum göremiyorum.

Türkiye'de kürt hakının ciddi bir sömürü baskı ve eziyet içerisinde olması gereklidir-

Karşı pencereden baktığımda ise bu görüşe katılmam mümkün değil.Onlar kendilerine bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan bir halk olarak görüp artık bağımsız bir devlet kurma zamanlarının geldiğini belirtmektedirler.Bu saatten sonra ne kadar kültürel hak,ne kadar özerklik,ne kadar otonomi verirseniz verin kesmeyecektir.Kimi için fişlenmek,kimi için kötü muamele görmek,kimi için aşağılanmak,kimi için çocuğuna isim koyamamak,kimi için anadilinde derdini anlatamamak,kimi için kültürünü yeni nesillere taşıyamamak,bla bla sömürü ve eziyet içinde olmak sebbedir...

yavuz
09-19-2008, 12:06 PM

Haindir, komunist liderlerin hepsi haindir. Bunun tartışılacak bir yanı yok. Atatürk'ü kullanıp komunistlik yapan adamda samimiyet mi arayacağız bir de?

Ayrıca, Deniz Gezmiş bu ülke için hiç bi şey yapmamıştır. Ardında bıraktığı 68 kuşağı ve türevi anarşist, komunist, sosyalist şer odakları bu ülkede yıllarca kardeş kanı dökülmesinin yegane sebebidir.

Kayzer-i Rum
09-19-2008, 12:12 PM
Haindir, komunist liderlerin hepsi haindir. Bunun tartışılacak bir yanı yok. Atatürk'ü kullanıp komunistlik yapan adamda samimiyet mi arayacağız bir de?

Ayrıca, Deniz Gezmiş bu ülke için hiç bi şey yapmamıştır. Ardında bıraktığı 68 kuşağı ve türevi anarşist, komunist, sosyalist şer odakları bu ülkede yıllarca kardeş kanı dökülmesinin yegane sebebidir.
Tek başına değil heralde karşı tarafında suçu var ama bence de bu ülke için bu HALK için hiç bir şey yapmamıştır.

yavuz
09-19-2008, 12:15 PM
Tek başına değil heralde karşı tarafında suçu var ama bence de bu ülke için bu HALK için hiç bir şey yapmamıştır.

Ülkesini rus emperyalizminden korumak için silah sıkan, silahlara göğüs geren vatan evlatlarının ne suçu olabilir ki?

Turk oglu
09-19-2008, 12:15 PM
Tek başına değil heralde karşı tarafında suçu var ama bence de bu ülke için bu HALK için hiç bir şey yapmamıştır.elemeye imkan verdiler ki?..)

Kayzer-i Rum
09-19-2008, 12:17 PM
Ülkesini rus emperyalizminden korumak için silah sıkan, silahlara göğüs geren vatan evlatlarının ne suçu olabilir ki?
Abd emperyalizmininden ülkesini korumaya çalışanın ne suçu olabilir ki diye bakarsak onlarında bir suçu yok yani her iki tarafında suçu var. Kazanansa dış güçler.

yavuz
09-19-2008, 12:20 PM
Abd emperyalizmininden ülkesini korumaya çalışanın ne suçu olabilir ki diye bakarsak onlarında bir suçu yok yani her iki tarafında suçu var. Kazanansa dış güçler.

Önkuzu'ların, Özmen'lerin yönetimi ele geçirip, ülkeyi ABD'ye peşkeş çekmek gibi bi amacı ve potansiyelinin hiç bi zaman olmadığını biliyoruz, değil mi?

Bilge_Kagan
09-19-2008, 12:23 PM

Sacmaladin. "Sovyetler odakli komunist fraksiyonlar" desen anlarim, bu adamlar kaostan baska birseye sebep olmamistir ve bircogunun da amaci budur. Fakat Deniz Gezmis ve onun yapisinda insanlar farkliydi, onlar bu halki ozgur kilmak icin komunizm istiyorlardi. Bizim istedigimiz seyi onlar da istiyorlardi fakat yollari farkliydi. Baska bir yol sectiler diye de kimse onlari suclayamaz.

Yapmaya calismis ve bu yolda canini vermistir. Benim icin bu kadari da yeterli.

Rus emperyalizminden koruyayim derken bilmeden Amerikan emperyalizmine hizmet etmis olmak olabilir.

Son birkac iletidir tek hosgoru ve mantik barindiran ileti bu.

Bilge_Kagan
09-19-2008, 12:27 PM
Önkuzu'ların, Özmen'lerin yönetimi ele geçirip, ülkeyi ABD'ye peşkeş çekmek gibi bi amacı ve potansiyelinin hiç bi zaman olmadığını biliyoruz, değil mi?

Deniz Gezmis'lerin de ayni sekilde yonetimi ele gecirip ulkeyi Sovyetler'e peskes cekmek gibi bir amaci ve potansiyeli yoktu, ben de bunu biliyorum.

TEĞİN
09-19-2008, 12:41 PM
Ülkücülerden bir farkı yok. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Rus sovyet sisteminin kandırılması sonucu başına bela açmışken, söz başbuğ Türkeş'in evlatları da Amerika2nın kucağındaydı. Bu iki çatışmadan, kazananlar ABD VE RUSYA'DIR. dENİZ gEZMİŞ'İN 6. filo olayını sevmekle birlikte, çoğu eylemine karşıyımdır. Amma sanılmasın diğer taraftaydım. O 6. filoyu denize dökerken, Amerikan ekolüyle yetişmiş sözde başbuğ ''deniz gezmiş ve Arkadaşlarının yaptığı amerikan aleytarı gösteriler, müttefikimiz ve dostumuz amerikayı bize küstürmektetir. Derhal gereği yapılmalıdır'' diyebilmiştir...

Uyu Türkiye...

NTurk
09-20-2008, 06:34 AM
Oğuz
Yazınız pekeke ve türevlerine geniş açıdan bakmış.Benim bu yazıda ters düştüğüm bir durum göremiyorum.

PKK'nın kamuoyu desteğine sahip olmadığı ve ekonomik zarar verdiği konusunda hemfikir olmamıza sevindim:lol:

Karşı pencereden baktığımda ise bu görüşe katılmam mümkün değil. Onlar kendilerine bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan bir halk olarak görüp artık bağımsız bir devlet kurma zamanlarının geldiğini belirtmektedirler.Bu saatten sonra ne kadar kültürel hak,ne kadar özerklik,ne kadar otonomi verirseniz verin kesmeyecektir.Kimi için fişlenmek,kimi için kötü muamele görmek,kimi için aşağılanmak,kimi için çocuğuna isim koyamamak,kimi için anadilinde derdini anlatamamak,kimi için kültürünü yeni nesillere taşıyamamak,bla bla sömürü ve eziyet içinde olmak sebbedir...

Evet onlar için saydığınız durumlar eziyet, sömürü vs. nedenlerini oluşturabilir. Yazının bütünlüğüne bakıldığında görülecektir ki anlatmaya çalıştığım:

Bir terör örgütün dünya genelinde kamuoyu desteği alması için halkının soykırım boyutunda eziyet ve sömürü yaşaması gerektiğidir. Kürtler üzerinde bu böyle bir politika olmadığı için kamuoyu desteği alamayacaktır PKK.

Sömürüyü de tartışmak gerekir sömürünün manevi boyutları ayrıca tartışılabilir ama maddi sömürüye dair konuşursak doğu maddi yönden sömürüyor mudur? Doğu'nun maddi yönden sömürülecek bir durumu söz konusumudur? ABD'nin siyahlara yaptığı türde ya da Fransızların Afrika ülkeleri üzerinde yaptığı türde bir sömürü söz konusumudur? hayır değildir. tam tersine türkiye içerisndeki yapılanmada üretici batı kesimidir. doğunun göz önende bulundurulacak -batıya göre- bir üretimi ve batının da bu üretimi adaletsiz bir biçimde alması kullanması buna karşılık oradaki insanlara haksız davranması söz konusu değildir. Tam tersine en çok kaçak elektiriğin suyun kullanıldığı, çocuk yardımının alındığı, yeşil kartın bulunduğu vs. bölge doğudur herşeyin faturasını da batıdaki gariban halk fazlasıyla öder. Temelde Batıdaki türk kesim doğudaki kürt kesim tarafından maddi olarak sömürülmektedir. bunun nedeni o bölgelerin geri kalmışlığına bağlanabilir mi bağlanabilir. Ama batıda da aynı derecede kötü yaşam koşulları içerisinde yaşayan neredeyse sayısı milyonları bulabilecek bir halk kitlesi vardır. Ama aynı şekilde davranmazlar. nedenleri ayrı şekilde tartışılabilir. Bilecek'in bir bölgesi de Şark bölgesi sınıflaması içindedir. Devlet memurları zorunlu doğu hizmetini bir yıl fazladan zorunlu hizmet yaparak bu bölgede yapabiliyorlar. belki de batıda benzer örnekli başka yerler de vardır. ama hiç bir zaman "bu insanların olduğu bölgelere yatırım yapılmadı şartları çok kötü ayaklanmaları, devlet kaynaklarını kaçak kullanmaları normaldir vb. ya da sömürülüyorlar, eziliyorlar vb." söylemler gelişmemiştir. batının birçok köyü de doğudan aşağı kalmayacak derecede kötü şartlara sahiptir.

Söylediklerinize katılıyorum otonomi ya da eyalet sistemi vb. sistemler onları kesmeyecektir. onların hedefi tamamen doğuyu kürt devleti yapmak hatta diğer kürt yerleşim bölgeleri ile birlikte kürdistanı kurmaktır. doğu da bir kürt devleti kurmayı başarıp türkiye topraklarını 2 parçaya bölüp, kendi dilleri ile konuşmaya, kendi kültürleri ile varolmaya başladıklarında -ki kürt kültürü ve dili , çok sayıdaki lehçeleri ve çok sayıdaki aşiret kültürü vb. farklılıkları ile ırksal temel dışında ortak bir "kürt" kimliğine sahip değildir aslında- türklere karşı olan nefretleri, zarar verici eylemleri bitecek midir? bu topraklarda 2 devlet başgösterdiğinde sınır komşusu olan devletler - halklar arasında barış sağlanabilecek midir? ayrı bir zemende tartışılabilir bunlar.

Kürt aşiretlerinin sahip olduğu malvarlığı ise apayrı bir konudur. Herkes bu aşiretlerin bir çoğunun maddi açıdan ne kadar muazzam bir güce sehip olduğunu iyi bilir. ayrıca aşiret olmanın getirdiği yarı çeteleşme yapısı da "gücü" beraberinde getirmektedir. Aşiretlerden çıkan işadamları neden yatırımlarını yüzde 90 oranında batıya yaparlar? Bir halkın önde gelen insanları o halkın bölgesini güçlendirmek acamacını gütmüyorsa ya da az güdüyorsa PKK ya yardım ederek halkına yardım ettiğini düşünüyorsa (!-?) o halk kahraman olarak PKK yı ımı seçer, kendi zenginlerinin çoğu batıya yatırım yaparken türk devleti doğuya hiçbirşey yapmıyor diyemi düşünür? düşünür, düşündükçe de kendini ezilmiş, sömürülmüş ilan eder.. tartışılır...

Anadilinde derdini anlatamamak ciddi bir sorundur, doğru. onların türkçeyi öğrenecek yeterli imkanlara sahip olmamaları -kız çocukları üzerine geliştirdikleri orta çağ zihniyetini saymıyorum bile- devletin bu konuda yanlış politikalar izlemiş olması ne yazıkki sorunu bu noktaya getirdi..

TEĞİN

Ülkücülerden bir farkı yok. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Rus sovyet sisteminin kandırılması sonucu başına bela açmışken, söz başbuğ Türkeş'in evlatları da Amerika2nın kucağındaydı. Bu iki çatışmadan, kazananlar ABD VE RUSYA'DIR. dENİZ gEZMİŞ'İN 6. filo olayını sevmekle birlikte, çoğu eylemine karşıyımdır. Amma sanılmasın diğer taraftaydım. O 6. filoyu denize dökerken, Amerikan ekolüyle yetişmiş sözde başbuğ ''deniz gezmiş ve Arkadaşlarının yaptığı amerikan aleytarı gösteriler, müttefikimiz ve dostumuz amerikayı bize küstürmektetir. Derhal gereği yapılmalıdır'' diyebilmiştir...

türkiye'nin malesef ki amerika hayranlığı, ve yine malesefki utanç verici boyutlara ulaşan "yakala" pozisyonu türkeşin sözlerinden çok daha vahim şekillerde yaşandı bu ülkede. bunun en acı örneği 1946 yılında İstanbula yanaşan missouri zırhlısı ile yaşandı. bu ABD zırhlısının İstanbula yanaşacağı öğrenildiğinde - dönemin başbakanı Şükrü Saraçoğlu'dur- amerikalı deniz subayları gelecek diye devlet eliyle şehirdeki genelevler boyatıldı, buralarda çalışan kadınlara bakım yapıldı, sokaklar temizlendi. nasıl bir zihniyettir ki, nasıl bir abd sempatisi vurdumduymazlığı cehaletidir ki yurdumun genelevleri bile abd askerleri için devlet eliyle hazırlansın, abd subaylarına iyi görünsün memnun kalsınlar diye. bunun üzerine söylenecek söz bile yok:evil::evil:

Yapılan, yaşanan herşeyden tek karlı çıkan her zaman ABD oldu. Sovyet türkiye'de ve dünya üzerinde yaşanan eylemlerinden yandaşlıklarından uzun vadeli kazanç sağlamadı, sağlasaydı 1991 de dağılıp darma duman olmazdı. ABD şu an dünyanın en büyük gücü rolünü oynayamazdı. Sovyet kazançlı çıkmadı çünkü kendi bloğu dışında kalan tüm dünya ülkelerine, kapitalizme karşı mücadele verirken, ABD diğer bütün ülkeler ile sovyete karşı mücadele etti. bir çok ülke ABD nin sömürgesi olma durumunda bile onun yanında yer almayı tercih etti. tüm dünya ülkeleri komünizm tehlikesine karşı mücadele verirken ABD başka birşeyin tehlikesine karşı -dünyanın tek gücü olmasını engelleyecek sovyet gücüne karşı mücadele ediyordu. ABD'nin karşısında duracak tek güç sovyet'ti. bir nevi güçler dengesi sağlanmıştı. sovyet dağıldı ABD süper güç oldu. Türkiye bu abd hayranlığıyla bir arpa boyu yol aldımı, arpalar boyunca geriye mi gitti... sonucunda yeni dünya dünya düzeni nasıl şekillendi, kimin çıkarlarına göre...

........

Qarshi
09-20-2008, 08:00 AM
PKK'nın kamuoyu desteğine sahip olmadığı ve ekonomik zarar verdiği konusunda hemfikir olmamıza sevindim

pekeke kamuoyu desteğini almıştır.Adını ister seve seve ister sevdire sevdire deyin.Ekonomik zarar konusunda ise dirk hayır ama endirek verilen zararda evet diyenlerdenim...

Bir terör örgütün dünya genelinde kamuoyu desteği alması için halkının soykırım boyutunda eziyet ve sömürü yaşaması gerektiğidir. Kürtler üzerinde bu böyle bir politika olmadığı için kamuoyu desteği alamayacaktır PKK.

Yanlış batı böyle düşünmüyor.Batı.kürtler için kendini kendini yönetme hakkının verilmesini direk veya endirek söylüyor.Öte yandan Türkiye,Suriye,Irak,İran.Ermenistan,Azerbaycan ve rusyanın içindeki Kürtlerin toplamı sanırım bir 30.000.000 üstündedir.Dünyanın hiçbiryerinde bu kadar nüfusa sahip(dağınıkta olsa)bir toplumun kendi ülkesinde yaşayamasıda ilginç.Benim toprağımdan almadığı sürecede kurulacak bir kürdistanda beni rahatsız etmez.

Sömürüyü de tartışmak gerekir sömürünün manevi boyutları ayrıca tartışılabilir ama maddi sömürüye dair konuşursak doğu maddi yönden sömürüyor mudur? Doğu'nun maddi yönden sömürülecek bir durumu söz konusumudur? ABD'nin siyahlara yaptığı türde ya da Fransızların Afrika ülkeleri üzerinde yaptığı türde bir sömürü söz konusumudur? hayır değildir. tam tersine türkiye içerisndeki yapılanmada üretici batı kesimidir. doğunun göz önende bulundurulacak -batıya göre- bir üretimi ve batının da bu üretimi adaletsiz bir biçimde alması kullanması buna karşılık oradaki insanlara haksız davranması söz konusu değildir. Tam tersine en çok kaçak elektiriğin suyun kullanıldığı, çocuk yardımının alındığı, yeşil kartın bulunduğu vs. bölge doğudur herşeyin faturasını da batıdaki gariban halk fazlasıyla öder. Temelde Batıdaki türk kesim doğudaki kürt kesim tarafından maddi olarak sömürülmektedir. bunun nedeni o bölgelerin geri kalmışlığına bağlanabilir mi bağlanabilir. Ama batıda da aynı derecede kötü yaşam koşulları içerisinde yaşayan neredeyse sayısı milyonları bulabilecek bir halk kitlesi vardır. Ama aynı şekilde davranmazlar. nedenleri ayrı şekilde tartışılabilir. Bilecek'in bir bölgesi de Şark bölgesi sınıflaması içindedir. Devlet memurları zorunlu doğu hizmetini bir yıl fazladan zorunlu hizmet yaparak bu bölgede yapabiliyorlar. belki de batıda benzer örnekli başka yerler de vardır. ama hiç bir zaman "bu insanların olduğu bölgelere yatırım yapılmadı şartları çok kötü ayaklanmaları, devlet kaynaklarını kaçak kullanmaları normaldir vb. ya da sömürülüyorlar, eziliyorlar vb." söylemler gelişmemiştir. batının birçok köyü de doğudan aşağı kalmayacak derecede kötü şartlara sahiptir.

Sen bütün yatırımları batıya yap sonra gelişmiş batı gelişmemiş doğuyu taşımak zorundamı de :mrgreen: Orayı hiç bir şekilde kalkındırma,Yolladığın memurun sürgün yiyen kaçıklar olsun sonrada devlet burda hükümranlığını kaybediyor naraları :mrgreen:

Söylediklerinize katılıyorum otonomi ya da eyalet sistemi vb. sistemler onları kesmeyecektir. onların hedefi tamamen doğuyu kürt devleti yapmak hatta diğer kürt yerleşim bölgeleri ile birlikte kürdistanı kurmaktır. doğu da bir kürt devleti kurmayı başarıp türkiye topraklarını 2 parçaya bölüp, kendi dilleri ile konuşmaya, kendi kültürleri ile varolmaya başladıklarında -ki kürt kültürü ve dili , çok sayıdaki lehçeleri ve çok sayıdaki aşiret kültürü vb. farklılıkları ile ırksal temel dışında ortak bir "kürt" kimliğine sahip değildir aslında- türklere karşı olan nefretleri, zarar verici eylemleri bitecek midir? bu topraklarda 2 devlet başgösterdiğinde sınır komşusu olan devletler - halklar arasında barış sağlanabilecek midir? ayrı bir zemende tartışılabilir bunlar.

Bu ülke uzun vadede yaşayacağı şey yeni bir 6-7 Eylül olayları olacaktır.Bir zamanlar Ermenilere,Rumlara ve Yahudilere yapılanlar bir zaman sonra Kürtlere yapılacaktır...

Kürt aşiretlerinin sahip olduğu malvarlığı ise apayrı bir konudur. Herkes bu aşiretlerin bir çoğunun maddi açıdan ne kadar muazzam bir güce sehip olduğunu iyi bilir. ayrıca aşiret olmanın getirdiği yarı çeteleşme yapısı da "gücü" beraberinde getirmektedir. Aşiretlerden çıkan işadamları neden yatırımlarını yüzde 90 oranında batıya yaparlar? Bir halkın önde gelen insanları o halkın bölgesini güçlendirmek acamacını gütmüyorsa ya da az güdüyorsa PKK ya yardım ederek halkına yardım ettiğini düşünüyorsa (!-?) o halk kahraman olarak PKK yı ımı seçer, kendi zenginlerinin çoğu batıya yatırım yaparken türk devleti doğuya hiçbirşey yapmıyor diyemi düşünür? düşünür, düşündükçe de kendini ezilmiş, sömürülmüş ilan eder.. tartışılır...

Bayındırlığı o yörenin insanı halletmez.Bu işler devlet politikasıdır.Hiç kimse bugün itin bile durmayacağı ortamlarda iş adamlığına soyunmaz !

Anadilinde derdini anlatamamak ciddi bir sorundur, doğru. onların türkçeyi öğrenecek yeterli imkanlara sahip olmamaları -kız çocukları üzerine geliştirdikleri orta çağ zihniyetini saymıyorum bile- devletin bu konuda yanlış politikalar izlemiş olması ne yazıkki sorunu bu noktaya getirdi..

Onların dertleri Türkçeyi doğru dürüst öğrenememe değil ! Onların Kürtçeyi öğrenemekten şikayetçi :mrgreen:

TEĞİN
09-20-2008, 08:01 AM
Demek istediğim bu işte. Adam buna karşı bir tavır koydu en azaından. Ama bir ülkenin söz de milliyetçisi nasıl böyle birşey der. Br de Başbuğ derler. Başb.k rahmetli.

Qarshi
09-20-2008, 08:23 AM
Muğla'da 6 Mayıs'ta asılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için etkinlik düzenleyen Yursever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan ve üniversite öğrencisi Ekin Yağmur Yılmaz için 5 yıla kadar hapis isteniyor

Yaşar ANTER

MUĞLA - Deniz Gezmiş (fotoğrafta), Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 36'ncı yıldönümü nedeniyle, Yurtsever Cephe Muğla İnisiyatifi tarafından 6 Mayıs'ta Muğla Nazım Kültürevi'nde düzenlenen anma etkinliği daval&