View Full Version : Deniz Gezmiş
EGETÜRK
08-27-2006, 11:16 AM
buyurun,soru budur,tartisalim
benay
08-27-2006, 11:40 AM
Örgüt kurmus, Atatürkcü, solcu...
Marxismi ve Lenini savunuyormus, Türkiye için yasamis ve onun için ölmüs, idam edildi, ama son sözleri Kürt halkinida destekledini gösterdi ondan pek iyi bakmam :?
Seckjin Khan
08-27-2006, 12:52 PM
her önüne gelen Atatürkçü zaten !!!!
yaptıklarına Atatürk adına onun yolunda yaptım demiyorlar mı KIL oluyorum!
Demir Kağan
08-27-2006, 01:08 PM
Taraflı kaynaklardan okuduğuma göre son sözü "Yaşasın Marksizm, yaşasın Leninizm" olmuş, çoğu noktada aynı düşünsek de pek ısınmamışımdır, sevmem.
@dervish,
Bak hoca, sevip sevmediğimizden bahsettik hemen.
Aybike
08-27-2006, 02:19 PM
Maşa..
Kullanıldı atıldı..
Ve hala kullanılmakta...
mustafa06
08-27-2006, 02:34 PM
Son yıllarda bazı kesimlerce, deniz gezmiş neredeyse kahraman ilan ediliyor.
o yıllarda sadece deniz gezmiş değil binlerce gench kullanıldı, deniz gezmiş ve bazılarının adı çok ön plana çıkmıştı. belki cinayet ishlememishtir. ama yaptıkları eylemler sonucu toplumu çok germişlerdir. sonuch ortada.
Bu gün kendilerine sol kesimde 68 kushağı diyenlerin pek choğu iyi mevkilerde ve kapitalizmin nimetlerinden! faydalanan işadamları olarak yashamlarını sürdürüyor olmaları, düshündürücü geliyor.
Atatürkchü olmaları da mümkün değildir , chünkü Atatürk marksist değildi.
fikir farklılığıma rağmen ben yinede rahmet diliyorum.
sevgi ile
Seckjin Khan
08-27-2006, 02:58 PM
bende beğenmesemde rahmet diliyorum hatırlattığın için sağol mustafa ;)
Aybike
08-27-2006, 03:26 PM
niye canım..adam öldürmemiş diye bişey yok..
eliyle can almadı belki ama yanındakiler çatışmada adam öldürdü...
Ve Allah kime rahmet edeceğini çok iyi bilir...
mustafa06
08-27-2006, 03:55 PM
niye canım..adam öldürmemiş diye bişey yok..
eliyle can almadı belki ama yanındakiler çatışmada adam öldürdü...
Ve Allah kime rahmet edeceğini çok iyi bilir...
Deniz gezmishi savunanlar daima ''adam bile öldürmemishti'' diye savunur ve masum olduğu tezini ishlerler. Bu nedenle o sözü yazdım. ve yaptıkları ile halkı nasıl gerdiklerini ekledim.
Rahmet konusu zaten bizim ishimiz değil, biz her insan ichin söz ile dileriz, takdir yüce Allahındır.
3 İhtilal bir o kadarının 3 katı kadarda muhtıra...
Bir dönem Asker devleti... kalanlarda polis zihniyeti...
Onları öyle bir hale sokalımki DÜŞÜNEMESİNLER,DÜŞÜNDÜKLERİNİ İFADE EDEMESİNLER...
Başarılı olmuşlarmı...KESİNLİKLE...
Uçlar çıkıpta KARŞI ÇIKINCA NE OLMUŞ...
ASILMIŞ...
Türkiye KURTULMUŞMU Deniz Gezmiş asılınca...
YOK..
Eee niye asmışlar ???
BİRİLERİ İSTEDİ..
Kim ;ABD
ABD.yi nasıl bilirsiniz ?
:lol:
Yorumsuz...
Aybike
08-28-2006, 09:15 AM
onun yaşındakiler hatta daha küçükler istanbulu fethediyorlardı..
maşa olmasalardı...
Kim isterse istesin...bana kimse yazık onlara kandırıldılar demesin...
borcugin
08-28-2006, 09:22 AM
S.A.
Bir kişinin devletin bir karakolunu basıp, oradaki askerleri taciz etmesi, rehin alması kabul edilebilir bir şey değil, hele hele bir kahramanlık hiç değil. Bu ne kahramanlığı olabilir, devlete başkaldırı kahramanlığı. Bu Türk kimlikli birine yakışır mı? Yakışmaz.
Deniz Gezmiş asılmasaydı ne olurdu? 68 kuşağı yine zengin, bürokrat, ensesi kalın olurdu. Ama başka bir kahraman mutlaka bulunurdu. Bulunsa ne olurdu? Hiç bir halt olmazdı. Ne durumdalar. Valla milliyetçilerden daha çok USA ve Europe malı kullanıyorlar, çocukları hep orada okuyor, yanında çalıştırdıkları işçilerin sigortalarını yatırmıyorlar...
Söyledikleri yaptıklarının 5 kilometre arkasından gelince halk ne yaptı onları. Tarihe gömdü.
Selametle.
Emrah
08-28-2006, 09:35 AM
Bence tek yanlış var, sallayalım birikisinide örnek olsun zihniyeti yüzünden suç ile ceza arasında büyük orantısızlık oluşu.
Onun dışında rejimi yıkmayı, yerine ülkemize büyük ihtimal ile çok zararı olacak komunist bir rejim kurmayı amaçlamış, bu uğurda suç işlemiş, örgüt kurmuş insanlar tabiki cezalandırılacaktı.
gurhan
08-28-2006, 02:28 PM
Simdi sosyalizmi savunanlari gördükce,bilhassa medya maymunlari olanlari,"bir fikrin pesine bosuna takilip can verdiler"diyorum.Yasadilar ve bir hic ugruna öldüler.Ölmüsün arkasindan fazla yorum yapmamak lazim.
ne dushunuyorum mu?
herhalde karada gezdigi her yerin anasini aglatmish ta sonunda gezmesi ancak denizlerle sinirlandirilmish...
Afrasiyab
08-29-2006, 02:57 AM
Banka soyguncusu.
O zamanlarda yetişmedik belki ama bu dönemde deniz gezmişi ağızlarına alıp bir kahraman olarak görenlere baktıgım zaman düzgün bir insan olmadıgını rahatlıkla anlıyorum.
Süleyman Demirelin bana gore yaptığı en kötü heket idamında 2 elınıde havaya kaldırması Demirelin gercek yuzunu cıkartdı ortaya unutmayalım ki ulkenın bolunmesınde dıs mihraklar cok onemlıdır.
Ahde Vefa
08-29-2006, 07:20 AM
milliyetsiz köpek, RUSYA'nin satilmis ussagi.
Deniz'lerin idamına oy verenler
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın asılışının yıldönümü bugün... İdamları TBMM'de 24 Nisan 1972'de oylanmıştı.
İdam kararına 276 milletvekili "Evet", 48 milletvekili de "Hayır" demişti.2 çekimser vardı. 115 milletvekili de katılmamıştı.
İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Mehmet Ali Aybar, Muammer Erten, Necdet Uğur retçiler arasındaydı.
Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Hasan Korkmazcan, Oğuz Aygün, Necmettin Cevheri, Zeki Çelikel, "Kabul" demişti.
Necmettin Erbakan, Osman Bölükbaşı, Hüdai Oral, Mustafa Timisi, Orhan Kabibay, oylamaya katılmayanlardandı.
Meslektaşımız Türey Köse, geçen hafta çıkan "Ölüme Oy Vermek" (Ümit Y., 2004) kitabında Cumhuriyet tarihi boyunca idamı incelerken, Deniz'lerin oylamasında el kaldırmış siyasilerle görüşmüş, 32 sene sonra ne düşündüklerini sormuş.
Cevapların kiminde samimi bir pişmanlık var, kiminde sinsi bir inkar, kiminde dişli bir inat...
Tarihe not düşmek açısından AP'lilerin yanıtlarını özetlemek istiyorum:
Nahit Menteşe: "Deniz Gezmiş ve arkadaşları konusunda yanlış yaptık. Adli hatalar olabilir. O zaman 'Devlet elden gidiyor' görüşü vardı. Bunlar da gözünü budaktan sakınmıyordu. Asker de bunların mutlak surette idam edilmesi taraftarıydı. (...) Ben idam cezasına karşıydım, ama o dönemin koşulları gereği öyle oldu. İçimizden 'Keşke tasdik edilmese' diyorduk. Ama oy verdik. Aksi halde vatan haini ilan edilirdik".
İsmet Sezgin: "Bir baskı ortamı vardı. Meclis, kendini o ortamdan kurtaramadı. Yanlış olmuştur. İdam hiçbir meseleyi halletmiyor. Bu gençler asıldı da ne oldu? Bir kin meydana geliyor. Devlet, duygularla, heyecanlarla değil, akılla, hukukla yönetilir. Can almak Tanrı'ya mahsustur".
Zeki Çeliker: "Ben hiçbir zaman bir idamı onaylayacak bir tavır içinde olmadım, elim kalkmadı (Deniz'lerin idamına 'Evet' dediği hatırlatılınca...) Demek ki, orada unutmuşum, yanlış yapmışım. Şartlar değişikti. Mazide olanları tasvip etmek mümkün değil. Pire için yorgan yakmamak lazım".
Oğuz Aygün: "Deniz Gezmiş yakışıklı bir adamdı. Film artisti gibi... İnsanın içi sızlıyor. Belki ben de üzülmüşümdür, gözlerim dolmuştur, keşke olmasaydı diye... Ama Deniz Gezmiş, arkadaşlarının lideri durumundaydı. Fizik yapısı, durumu, inatçılığı ve iddialarıyla... Son dakikaya kadar kapıldığı yoldan en ufak bir sapma göstermeden Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okudu. Bir tek adam, filmlere konu olacak kadar yakışıklı, kabadayı bir adam devlete meydan okuyordu. O ideolojiye taviz verseydik, belki Türkiye'yi bugünlere getiremezdik. http://www.omuz.net/ibf/html/emoticons/eek.gif Ya devletin prestiji sıfır olacak, ya Deniz Gezmiş asılacaktı. O gün verdiğim karardan bugün pişman değilim, ama üzülüyorum, bunlar olmamalı..."
Süleyman Demirel: "Devirler değişiyor. Bundan 30 sene evvelin şartları bugün yoktur. Başka şartlar vardır. Bugünkü şartları düne götürerek düşünemezsiniz, çok yanlış olur. Binaenaleyh insani tarafını düşündüğümüz zaman, kimsenin, karıncanın incinmesine razı olmayız. Fakat bir olay var: Hikmet - i idare, devletin bekası gibi kavramlar bizim geleneklerimizde vardır. Padişahlar, kardeşlerini, çocuklarını astırmıştır".
"En az 3 dil bileceksin
3 dilde ana avrat dümdüz gideceksin" (Bedri Rahmi)
Aranızda devletin bekası geleneğinden haberi olmayan yoktur. Bu gelenek sayesindedir ki, son Türk devletini Deniz, Yusuf ve Hüseyin'e karşı koruyabildik ve bugünlere geldik. Karıncanın beline zarar gelsin istemez, sivrisineğe gıdık uzatırız amma... devlet bekasına gardaş aldığımız can bizim.
Bunlar suyun yüzündekiler, ya derinde olanlar?
Devletin bekası için vuran, bombalayanlar?
VE
TBMM`de ikinci kez kabul edilen idam kararını ikinci kez Anayasa Mahkemesi`ne götürme hakkı olduğu halde, CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bu son şansı kullanmadı. Büyük ihmali kabul eden Ecevit, ``Neden ihmal ettiğimizi şu an hatırlamıyorum`` dedi.
Birgün Gazetesi bugün Halil Nebiler imzalı bir yazı dizisi başlattı. Dizinin konusu Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama götüren yol. ``Sararıp dökülmeden önce kızaran yapraklardı ki onlar`` mısrasının başlık olarak seçildiği dizinin bugün yayınlanan ilk bölümünde Adalet partili bazı milletvekilerinin bu olmayı Menderes ve arkadaşlarının asılmasının rövanşı olarak gördükleri ve ``Durum 3-3 berabere`` dedikleri iddia ediliyor. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın adil bir yargılma olması halinde asılmayacakları görüşünün savunulduğu dizi yazısının içinde çok ilginç bir kutu haber de yer alıyor. CHP`nin o gün neden bu idamları durmamaya kalkışmadığını bugün Ecevit`in bile hatırlamadığını gözler önüne seren bu ilginç yazı şöyle:
CHP Son şansı kullanmadı
TBMM`de ikinci kez kabul edilen idam kararını ikinci kez Anayasa Mahkemesi`ne götürme hakkı olduğu halde, CHP Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bu son şansı kullanmadı.
Gezmiş`in avukatı Halit Çelenk İnönü`yü suçlarken Ecevit olayı, ``büyük ihmal`` olarak niteledi. Ecevit ve Ali Topuz Anayasa Mahkemesi`ne neden gidilmediğinin gerekçesini hatırlamıyor.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idam edilişlerinde Cumhuriyet Halk Partisi`nin ihmali veya kusuru ortaya çıktı. CHP`nin TBMM`nin ikinci kez idamların infazı yolunda aldığı kararın ardından Anayasa Mahkemesi`ne ikinci kez başvuru hakkı olduğu halde bu hakkın ihmal sonucu kullanılmadığını Bülent Ecevit de kabul etti ve ``neden ihmal etmişiz, hatırlamıyorum`` dedi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatı Halit Çelenk, ise CHP`nin başvuruda bulunmayışını, ``Artık MİT`ten mi baskı geldi, nereden geldiyse, başvurmadılar`` diye yorumladı.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları, yargılanarak öldürülen ilk Marksist-Leninistlerdi. Bunun gerçek bir yargılama olmadığı, mahkemenin ileri sürdüğü delillerden anlaşılacağı üzere banka soymak, adam kaçırmak, güvenlik kuvvetlerine silahla karşı koymak dışında başka bir suçları olmadığını, bu suçların da idamı gerektirmediği, yargılamanın başladığı günden bu yana hep söylendi.
Ankara Sıkıyönetim 1 nolu Askeri Mahkemesi`nin idam kararı kesinleştikten sonra TBMM`de tartışıldı, karara bağlandı. İsmet İnönü başkanlığındaki CHP, Anayasa Mahkemesine başvurarak kararı temyiz etti. Anayasa Mahkemesi de kararı şekil yönünden bozdu. Bunun üzerine ikinci görüşme yapıldı ve TBMM Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asılmasını bir kez daha karara bağladı. Meclisteki görüşmelerle, Anayasa Mahkemesi`nin red gerekçesi olan şekil noksanlığı giderilmiş oldu. Bu durumda da CHP`nin karara esastan itiraz hakkı doğuyordu. Ancak, CHP ikinci kez anayasa mahkemesine başvurmaktan kaçındı ve böylece karar kesinleşti, idamlar infaz edildi.
Ecevit: Hatırlamıyorum
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Bülent Ecevit, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını önlemek için CHP`nin ve kendisinin çok uğraştığını, kendisinin Adalet Komisyonu`nda uzun bir konuşma yaptığını ve bu konuşmayı bir broşür haline getirerek yayınladığını belirtti.
Anayasa Mahkemesi`ne ikinci başvurunun yapılmamasını ``büyük ihmal`` olarak niteleyen Ecevit, ``Neden başvuruda bulunmadığımızı, neden ihmal ettiğimizi şu an hatırlamıyorum`` dedi.
Deniz Gezmiş`in avukatı Halit Çelenk, TBMM`nin idamları onamasından sonra CHP`nin Anayasa Mahkemesi`ne başvurduğunu, burada kararın şekilden bozulduğunu, TBMM`deki ikinci görüşmeden sonra şekil noksanınının tamamlandığını belirtti. Çelenk, ``Usule göre şekil noksanı giderildikten sonra CHP kararın esastan görüşülmesi istemiyle yeniden Anayasa Mahkemesi`ne başvurabilirdi. Ama artık MİT`ten mi baskı geldi, nereden geldiyse başvuruda bulunmadılar`` dedi. Çelenk, bundan, İnönü`nün sorumlu olduğunu da söyledi.
CHP`nin etkili isimlerinden Ali Topuz da başvurulup vurulmadığını da başvurulmadıysa neden başvurulmadığını da hatırlayamadığını söyledi
Konu ile alakalı 2 alıntı yazı yayınlıyorum...Bana ilginç geldi,umarım sizde faydalanırsınız...
Aybike
08-29-2006, 09:48 AM
Korkudan...
birileri çıkıp ta kahraman olmak isteyebilir..
-Deniz Gezmişi idam ettirenleri ben öldürdüm
diyebilir..:)
milliyetsiz köpek, RUSYA'nin satilmis ussagi
__________________________________________________ ______________
Madem Denız Rusya nın satılmıs ussagı dıye konusuyorsu Donem ıcndekı ABD taraftarı sıyasetcıler hakkında aynı seylerı soyle untmkı su an ka dken Rusya degıl ABD dır. Denız ın savundugu seylerı tutumuyum ama hıc bır ınsan evladı olumu hakketmıyorsadıger bır kısı tarafından Denız oldu.Sadece kafasındakı ıdeolojık dusunceler ıcın ABD taafında olduruldu.Ondan mılyonlaca daha fazla suc ısleye APO kopegı nıye Imralı datatıl yapıyor.Nıye bu cenesını yoran arkadaş tek bır acıdan dsunuyor.Turkıye tarıhı boyunca her turlu yonetım ıcımını yasadı. Yaşamadıgı sıstemler vardı Bu sısemlerı demokratık bır ulkede nıye uygulayamadı.Cunku ABD denılen bır ulke Turk mılletını ona boyun egdırıyorsunuz.Oylarınızı Afgan Irak ve dunya uzerınde mılyonlarca ınsanın kanını doken ABD yaltakcısı sıyasetcılere oy atıyorsunuz.21 yasındayım kafamdakı polıtıkacı cıkana kadar oy atmıycam gerekırse hıc atmıycam cunku bu ınsaların olumlerının mesulıyetı olamam.ABD urunu elımden geldıgı kadar kullanmıyorum Sagcı degılım solcu hıc degıl sadece kan doken mılletı tek basıma protesto ederım.Seneler once ulkeyı kım karıstırdı sag sol ayrım yapdı.Her sey gorundugu kadar pembe degılmiş...
1947 yılında Ankara’da doğdu.Liseyi İstanbul’da okudu.1966’da İÜ Hukuk Fakültesi’ne girdi.Kısa sürede gençlik eylemlerinde öne çıktı.TİP’de çalıştı.1968’de Devrimci Hukuklular Örgütü’nü kurdu.Amerikan 6.Filosu’nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesi’nin kurtuluşuna öncülük etti.DÖB’ün kurucuları arasında yer aldı.Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü’nü tertipledi.1969’da Filistin’e gitti, gerilla eğitimi gördü.THKO örgütünü kurdu.Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.Yine Ankara’daki Balgat Amerikan Üssü’nden dört Amerikalının kaçırılması eylemine katıldı.Sivas Gemerek’te çatışmada yakalandı.Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevinde idam edildi.
http://www.marksist.com/images/resim/ddddeniz.jpg
Deniz Gezmiş'in Ağzından
Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armğan etmekten onur duyuyorum. Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz.
Sayın Savcı,
1. Amerikan emperyalizmi gayrî millîdir.
2. Ona ortaklık edenler halkımıza ihanet etmişlerdir.
3. Emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silahlı mücadele ise Anayasayı ihlâl değildir.
4. Gayrî millî olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, Anayasaya aykırıdır.
Buna göre iki şey var:
1. Eğer belli bir hata sonucu, iddianame ve mütalaayı hazırladınızsa, dikkatli
olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız…
2. Yok eğer yaptığınızın bilincinde iseniz; yolunuz açık olsun.
İçişleri Bakanı Haldun Menteşoğlu ile
Deniz Gezmiş arasında geçen konuşma
Menteşoğlu: Neden yola çıktın bu genç yaşta?
Deniz: İnandığım dava uğrana mücadele veriyorum. Sizin yüzünüzden mücadele veriyorum.
Menteşoğlu: Nereye gidiyordunuz?
Deniz: Devrime
Menteşoğlu: (Eliyle duvardaki haritada Sivas'ı işaret ederek) Devrim o tarafta mı?
Deniz: Devrimin o tarafı, bu tarafı yoktur. Her taraftan gelir.
Menteşoğlu: Parayı ne yaptın?
Deniz: Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu paranın gereğini yapacaktır.
Menteşoğlu: Halk Kurtuluş Ordusu nedir? Türkiye'de bir tek ordu vardır o da Cumhuriyet ordusudur
Deniz: Hükümetinizin istifasından belli.
Menteşoğlu: İşte bu pejmurde adam Türkiye Halk Kurtuuş Ordusu'nun kahraman kumandanıymış. İyi bakın kılığına kıyafetine suratına.
Deniz: Kahramanım tabii.
Menteşoğlu: Kimin kahraman olduğu belli olmadı mı?
Deniz: Belli oldu. Kahraman olduğunuz için istifa ettiniz değil mi?
http://www.turksolu.org/resimler/deniz_turksolu.jpg
[Belki bilmeyenler vardır: Deniz Gezmiş hiç kimsenin de canına kıymamıştır. Aynı dönemlerde 68 olayları aşağı yukarı bütün dünyada patlak verdi... Ama sadece bizim ülkemizde bu denli kanlı bitti.
/QUOTE]
http://www.derki.com/images/onbirinci/Deniz3.jpg
[QUOTE]Denizlerin Türküsünde de Geçen Deniz Gezmiş'in savunmasından ufak alıntılar;
"ben, yusuf aslan, hüseyin inan, sinan cemgil ve alparslan özdoğan beraberdik.
iddianameye karşı diyeceklerim mevcuttur, iddianame kelle istemek için hazırlanmıştır. yapılan tahliller yanlıştır, hatalıdır, değerlendirmeler keza isabetsizdir. yalnız biz varlığımızı hiçbir karşılık beklemeden esasen türk halkına armağan etmiş bulunuyoruz ve türk halkı ve devletin bağımsızlığına armağan etmiş bulunmaktayız.. bu sebeple ölümden çekinmiyoruz.
biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik. bugüne kadar da bu özlem içinde kaldık."
"iddianamede geçen ve bana affedilen bir cümleyi kabul etmiyorum. ben silahımı halka ve orduya karşı kullanmadım, ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve halka ve orduya karşı kullanırım, şeklinde beyanda bulunmadım.
öteden beri arzetmiş olduğum gibi, bu ülkede anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler.
iddia makamı bizim vermekte olduğumuz bağımsızlık savaşına karşıdır. türkiye cumhuriyeti anayasasına karşı, reformlara karşıdır.
onlar 36 milyonluk ülkenin bütün yükünü 20 gencin üzerine yıkmaya alışmışlardır.
bizi bağımsız bir ülkenin çocukları olmaktan mahrum eden hepiniz dahil, sizlersiniz.
ve sonunda idam isteği ile buraya getirildik.
türkiye'nin bağımsızlığından başka hiçbir şey istemedik ve hayatımızı bu yola koyduk, varlığımızı türkiye halkına armağan ettik. bunun aksini iddia edenler vatan hainidir.
biz stratejik olarak düşüncelerimizi hiçbir zaman saklamayız. hangi şartlar altında olursak olalım bunu açıkça söyleriz. düşüncelerimizi mezara kadar götürürüz. nasıl burada namluların ve dipçiklerin gölgesi altında konuşuyorsak, düşüncelerimizi her zaman açıkça ifade ederiz.
tarih evvelce bunu yapanları nasıl temize çıkarmışsa bizi de temize çıkaracaktır. buna da inanıyoruz.
profesyonel devrimci bugünün türkiye'sinde kendini hayatı boyunca türkiye'nin bağımsızlığına adayan kimsedir.
fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar önceleri atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar şeklinde ve sadece mustafa kemal tarafını beğeniyorlardı şeklinde bir cümle mevcuttu. bunu kesin olarak reddediyorum, asla kabul etmiyorum. diğer yurtseverler de bunu kabul etmez, bu kasten tahfif edilmek isteniyor, gerçekler örtülmek isteniyor. bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. bu memlekette mustafa kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz.
35 milyon metrekare vatan toprağı işgal altında iken bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. mustafa kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı.
hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. anayasanın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. bu sebeple anayasal bir davranışta bulunduk.
yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. halen de bu inancı taşıyorum.
türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün ve ben 24 yaşındayken kendimi türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Kaynak:Ekşisözlük
http://www.kurdistandailynews.com/tirki/haber/Devir%20devir%20Dogu%20Perincek_files/image010.jpg
"Şarkışla Türküsü"
Şarkışla'ya düşürmesin oy oy!
Halkın sevdiği kulunu
Gemerek'te çevirmişler
Deniz Gezmiş'in yolunu.
Vay paşaların ordusu vay vay!
Dünya şaştı böyle işe
Ordu madalya göndermiş
Yusuf'u vuran çavuşa.
Olaydım olaydım oy oy!
Okur yazar olaydım
Deniz mahkemeye düşmüş
Avukatı ben olaydım....
Deniz Gezmiş gama :mrgreen:
borcugin
05-25-2007, 10:19 AM
S.A.
Öldü gitti, hesabını öbür tarafta verecek. Tıpkı bizler gibi. Yaptıklarını onaylamıyorum kesinlikle. Chavez bir komünist ne diyor bakın "Amerika'da Yahudi Soykırımından çok daha ciddi şeyler olmuştur, bu toprakların yerli halklarının soykırımını Papa dahil hiç kimse inkar edemez". 70 milyon olduğu söylenen ve soykırımla 5 milyona kadar düşen kızılderili reisi Cerenimo etrafı sarılınca "şerefli bir şekilde kendi topraklarımızda ölmek için güzel bir gün" diyebilmiştir. Ve sonra şöyle beddua etmiştir bir şaman dansının sonunda "beyaz adam açlığın dünyayı saracak ve ardında koskoca bir çöl bırakarak şerefsizce sürüneceksin".
Chavez komünistti, Deniz Gezmiş te komünistti, Cerenimo da komünistti :D ...
Ama hepside birer gerçek antiemperyalistti! Bu gerçeği kimse değiştiremez.
Selametle.
Kur_Sad
05-25-2007, 10:37 AM
Anti-Emperyalizm'in tek ilacı Milliyetçiliktir!
Tarih milletler mücadelesidir!Bunu görmezden gelen yanlış yaparve yaptı da.Bugün sınıf diye birşey kalmadı toplumda.Çünkü teknoloji o kadar ilerledi sağlam bir işçi sınıfı kalmadı dünyada.Komunizm de çöktü.Komunist Çin bile ekonomide Liberal sisteme geçti...
Ölenler de b.. yoluna gitti...
Deniz Gezmiş'e sadece acıyorum...
toros27
05-25-2007, 10:58 AM
deniz gezmiş dini allahı milleti olmayan bir rus aşığıdır.
toros27
05-25-2007, 10:59 AM
hainin teki.
yavuz
05-25-2007, 10:59 AM
Deniz Gezmiş'i iyi bir "dava adamı" diye takdir edenleri anlamak elde değil esas!
Ha o, ha "İmanı satarken gösterdiğiniz ilgi ve özveriden dolayı" takdir etmek...
"Anti-emperyalist"miş peeh... Rus emperyalizminden de korur muymuş vatanı?
Kur_Sad
05-25-2007, 11:05 AM
Rus Emperyalizmi?
Yok canım öyle birşey.Onlar sevgi ve barış götürüyordu heryere.Ha bir de eşitlik.İnanmıyorsanız sorun Ahıska Türklerine,Azerbaycan,Özbekistan,Türkmenistan,Kaza kistan,Kırgızistan Türklerine...sorun sorun çekinmeyin!
Deniz de aynıydı.Barış,özgürlük,eşitlik..Onun için soydu bankayı onun için kurdu terör örgütünü onun için isyan etti devlete!!!
Türklüğü,Türk Devlet geleneğini bilmeyenler Türkçülük yapıyor...hey Allah'ım ne günlere kaldık...Ulan töre affeder mi böyle bir şeyi?Siz hiç mi duymadınız "Devlet-i ebed müddet" diye bişey!!!
Siz kendi kahramanlariniza bakin hepsi susurlukcu mafya sizin kafaniz abd yi protesto etmeye musluman ulkeye girince basar bu adamlar o zamanlarda tepki veriyordu abd ye ve somurusune rus asigiymis siz ne anlarsiniz ?
Karayılan
05-25-2007, 11:57 AM
Sacma tartismalar. Senin kahramanin benim kahramanim...
Deniz Gezmis Marksistir.
Marksizm'i sevmem.
Kendisi vatanseverdir, o nedenle saygi duyarim.
borcugin
05-25-2007, 11:58 AM
S.A.
Ben artık fikirlerimi yazacağım, bu fikirlerim hakkındaki yorumları okuyacağım, alacaklarımı alacağım, gereksiz iletilere gülüp geçeceğim. :D Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değildir benim gibi de.
Yazdıklarımı iyi okuyarak yorum yapmanız dileğimle keyifli sohbetler efendim.
Selametle.
yavuz
05-25-2007, 12:00 PM
Susurlukçu mafya denilen adam; "ABDULLAH ÇATLI"!.. Yazıklar olsun, senin Türkçülüğüne de Türklüğüne de...
Demir Kağan
05-25-2007, 12:07 PM
Devlete isyan etmek sizi niye korkutuyor bu kadar?
Güzin Amca
05-25-2007, 12:16 PM
O dönemin kişileri bugün hepsi kapitalist.
Deniz de yaşasaydı muhtemelen öyle olacaktı.
yavuz
05-25-2007, 12:50 PM
Tabi o zamanlar sen Müslüman'dın. :lool:
yavuz
05-25-2007, 01:14 PM
Benim mhp ye husumetim yok artik bahceli senin savundugun tipleri partiden kovdu akp tehlikesi olmasa mhp ye bile oy veririm cok yakin aile dostumuzda var Mhp li reis ama onlar hicbir zaman senin gibi degil sen cok fanatiksin ulkucuden cok fanatik islamcilar gibisin .
Ayy, çok şeker anlattın. :P
Mhp nin ust sabakasi ile alt tabakasi birbiriyle alakasiz ust tabakayala otur tartis kulturlu okumus tipler var kavga etmeyen alttabaka ocaklar yamyam gibi sadece kavga eden mafya ozentisi mahallenin piskopatlari dolu olan yerler artik degismis diyorlar ama senin gibiler varsa durum hala vahim
Kur_Sad
05-25-2007, 04:18 PM
Devlete isyan etmek sizi niye korkutuyor bu kadar?
Korkma meselesi değil; TÜRK TÖRESİ!
Duydun mu hiç?
eflatunn
05-25-2007, 04:29 PM
Bu konuda babamla hep tartışmışımdır.
O duygusal açıdan bakıyor olaya ben mantıksal açıdan.
Ülkesini sevmesine tabiki lafımız yok.Saygı duyarım.Ama devletine baş kaldırmak,üniversite işgal etmek ters.Ülke böyle sevilmez.
'Şimdi Deniz olunmalı' diyerek onun izinden giden ve bir süre sonra Türklüğe,özüne hakaret eden insan tanıyorum.O gün bitmiştir o insan benim için.Ne olursan ol,hangi düşünceyi,kimi savunursan savun öncelikle saygılı olacaksın,insan olacaksın.Şimdilerde Deniz Gezmiş'i kahraman gösterme modası yine aldı başını gidiyor.Dizilerde falan.... Bakalım sonunda ne olacak.
Kur_Sad
05-25-2007, 04:35 PM
"Deniz Olunmalı" diye bir afiş var Sosyalist Demokrasi Partisi tarafından basılan ve asılan...
aynı SDP bir yürüyüşünde "Terörist T.C. Kürdistan'dan Defol" diye bağırıyor...
Birinciyi gözümle gördüm ikinciyi kulağımla duydum.Şimdi bana anlatın hadi ne anlatacaksanız...
deyrambel
05-25-2007, 04:37 PM
deniz gezmis emperyalizme karsi imis mis- eee karsi geldik emperyalizme ne olacak yonunu asyaya donecen ord akim var rusya cin iran falan filan
karsi olmakla bagirmakla konusmakla ulke yonetilmiyor abicim
cumhuriyet mitingin de bagirdilar ab ve abd ye hayir)))))))) ee hadi hayir de balim-deniz baykal mi diyecek abd ye hayir? pashalar mi abd ye hayir diyecek?
bunlar bos seyler
laf kalabaligi hepsi
zaten fakir bir ulke de demokrasi de olmaz ,bagimsizlikta
bosuna cirpinmayin
4 bin dolar yllik kisi basina dusen gelirle mi bagimsiz olacagiz????
partilere uye olanlar -milletvekili olanlar ne ucun oluyor
MECLISE gidin nasil orda torpil icin gelenler
bilmem ne icin gelenler
adam pasha cocugu da pasha-belli bir kesim artik devleti ele gecirmis
bunlar mi akilli sadece
sinif olusmus ulkemiz de kast sistemi gibi
osman bolukbasinin oglu disislerin de buyukelci imis
nasil oldu? osman bolukbasi oglu
bakiyorum gazetecilere cogunun babasi bilmem kim bey han falan filan
siniflar arasi gecis az
Kur_Sad
05-25-2007, 04:47 PM
................
deyrambel
05-25-2007, 04:53 PM
ya bu kurdler ne politik adamlar)))) isleri gucleri soyle oldu boyle oldu adamlar kardesim adam gibi durmuyor
hastamidir nedir bunlar--sosyalizm adi altinda kurd milliyetciligi yapiyorlar
markizm adi altinda kurd milliyetciligi yaparlar
ya bizi dangalak mi saniyorsunuz birader deniz gezmis mezmis ne ula bu
yavuz
05-26-2007, 02:10 PM
Bizim sınıfta bir arkadaş var, severim kendisini. Ama komunistim ben der, CHP'liyim der bir de... Ama komunizm, Atatürkçülük vs. bir b*k bildiğini düşünmem. Che Gueavara'yı, Deniz Gezmiş'i pek bir sever kendisi. Ama Türklük dedin mi iki kelime laf edebilecek kapasitesi yoktur. Sübhaneke'yi dahi bilmez.
Al işte solun kahramanı, al solcu gençlik, al sol...
kurshad
05-26-2007, 03:29 PM
Ben Deniz Gezmis'in. ne olursa olsun, idealist bir insan olduguna inaniyorum. Idealistti, bagimsiz Turkiye'ye inanmisti. O donemin sartlarinda yaptigi eylemleri bugun yapsa birkac yil yatar cikardi.
Ben Gezmis'in soylediklerinde surekli "Turk halki, bagimsiz Turkiye, Kemalizm" laflarini okudum. Hic de kurdculukten, halklarin kardesligi ayagina federalizmden yahut bir sovyet yonetimini arzuladigindan falan bahsettigine rastlamadim.
Asildiktan sonra tum sol fraksiyonlarin kahramani oldu. Ulusal sol'un da , beynelminelci solun da, federalizmden bahseden etnikci solun da.
Oldugundan farkli anlamlar, farkli misyonlar tum bu gruplar tarafindan Gezmis'e yuklendi. Herkes kendi gorus dairesinde onu bir mit haline getirdi.
Su anda tum farkli sol gruplarda sahip oldugu imaj belki de yaptiklariyla veya olduguyla en ilgisiz imaj..
Demir Kağan
05-27-2007, 02:48 AM
Korkma meselesi değil; TÜRK TÖRESİ!
Duydun mu hiç?
Demogoji beni pek ilgilendirmiyor be Kur Sad.
Turk Toresi vaauuuvvv olmuyorum yani bu konuda.
Dolayisiyla, isyan gerekiyorsa isyan ederim.
Bursa Nutku'nu okudun mu?
Karayılan
05-27-2007, 02:53 AM
Kur Sad, basimizda Kagan yok. Turk dusmaninin biri var, RTE.
Simdi Turk Toresi diyip bunlara isyan etmeyelim mi?
Deniz Gezmis'i savunmuyorum. Zaten fikirlerini benimsemem. Ancak o donemde yasasaydim eger, ben de Amerikanci-teslimiyetci devlete isyan ederdim. Tipki simdi oldugu gibi...
Bazi gruplar uyanik o yuzden devlete karsi gelmezler her zaman guclunun yaninda olurlar bunlara empoze edilen hep devletin yaninda olun hicbirine ogretilmez devlet basina bir vatan haini gelirse ne yapilacagi .
Ataturk un Bursa nutku cok guzel bir ornekti zaten Ataturk osmanli devletini dinleseydi anadolunun iclerinde kucuk bir ulkeydik istanbul izmir yunanlilarin olacakti .
yavuz
05-27-2007, 03:33 AM
Demogoji beni pek ilgilendirmiyor be Kur Sad.
Turk Toresi vaauuuvvv olmuyorum yani bu konuda.
Dolayisiyla, isyan gerekiyorsa isyan ederim.
Bursa Nutku'nu okudun mu?
Bursa Nutku'nda "Türk genci hakkı olanları yapar, sonra da neden yakalandık, neden bizi idam ediyorlar demez" diye geçiyordu sanırım. İnternette "Muhsin Yazıcıoğlu ile İşkenceli Günler" diye bir röportaj var, okuyun da o nutka gerçekten bağlı olanlar kimlermiş bir görüverin, derim ben...
yavuz
05-27-2007, 03:35 AM
Ayrıca Osmanlı'ya çamur atmak derdini bu başlıkta bile gösterenlere de bir çift lafım olur ama, ağzımı bozmaktan korkuyorum. Ama yine de duramayacağım.
Ulan densiz hangi küçük devletten bahsediyorsun? Sevr'i imzalamış mı Osmanlı'nın hain dediğiniz padişahı?
İmanından dönen adamdan beklenir tabi bu laflar..
Densiz sensin osmanli vatani sattti sen konusuyorsun hala sozde ataturkcu sozde cumhuriyetci sozde milliyetci bozmasi seni sen olsan olsan radikal islamci olursun
Demir Kağan
05-27-2007, 03:55 AM
Ayrıca Osmanlı'ya çamur atmak derdini bu başlıkta bile gösterenlere de bir çift lafım olur ama, ağzımı bozmaktan korkuyorum. Ama yine de duramayacağım.
Ulan densiz hangi küçük devletten bahsediyorsun? Sevr'i imzalamış mı Osmanlı'nın hain dediğiniz padişahı?
İmanından dönen adamdan beklenir tabi bu laflar..
Sevr'i kim imzaliyor yavuz?
dark_anarchy
05-27-2007, 04:53 AM
Yapilan yorumlar insanin gozunu yasartiyor. O kadar bilgi dolu ki yapilan yorumlar insan kendinden suphe ediyor. Deniz gezmis ataturkcu denmis soysuz kopek denmis neler denmis.Cok cok komik, denizin hakkinda sovmek ne kadar basit. Ha bir de sirf meraktan soruyorum acaba aranizda mdd nin ne oldugundan haberi olan birisi var mi?
Sen acikla o zaman dark anachy ne biliyorsan
borcugin
05-27-2007, 05:01 AM
S.A.
Sevr'i Kuvvacılar imzaladı Demir bilmiyor musun?
Bu arada ben seni warninglemeden sen beni warninglemişsin. :lol: Doğrusu haketmişim. Hayırlı olsun. Şimdi bu tür kavramların içini boşaltmalarla beyin yıkayanlara tepkimizi ortaya koyarken ağzımızı bozmamak lazım. Yani Sevr'i Padişah imzaladı diyen çok cicidir çok cici... :D Yoksa warning yeriz. Yakında Peygamberimizide Kelime-i Şahadetten çıkaracağız diyenlere de ağzımızı bozmayız. Onlarda cicidir çok cici. :D
Selametle.
Karayılan
05-27-2007, 05:03 AM
Ha bir de sirf meraktan soruyorum acaba aranizda mdd nin ne oldugundan haberi olan birisi var mi?Var. N'olacak, simdi de bu teoriyi mi tartisacagiz? :lol:
dark_anarchy
05-27-2007, 05:04 AM
Sen acikla o zaman dark anachy ne biliyorsan
Biliyorum ki soruyorum. Ayrica su an netten cikiyorum bilen varsa yazsin bakalim, nette ne kadar hizli bir seyler bulabiliyorsunuz gorelim. Wikipedia yada diger kaynaklar sagolsun :).
Seninle oyun oynayacak halim yok zamanin yoksa oldugunda yazarsin
yavuz
05-27-2007, 05:50 AM
Sevr'i Kuvvacılar imzaladı Demir bilmiyor musun?
Sevr imzalanmış demek, hayret...
Beyler;
Bu tartısmada bir sonuc cıkmayacak. Herkesin kendilerine gore dogruları var.
Bize dusen bu dogruların baskalarına saygısızlıga el vermemesini saglamak
Baskaları sizin dogrularını saygısızlık yapmadıgı surece
Dogrularına saygı duymak.
Dogrularına saygı duyulmasını istiyen baskalarını dogrularına saygı duysun.
Ha! Birilerinin dogrusu bugun Turkiyenin bir kısmını Kurdistan'a katmak, saygı mı duyacagız? Hayır. Saygı duymayıp n'apacagız? Savasacagız
Yani saygı duymazsanız savascaksınız. Bu sebeple sizden saygı bekliyorum yoksa savasacaksınız ve bu savastan ne siz ne de onlar zafer ile cıkacak.
Her daim oyunun oynayanlar degil oynatanlar kazanır.
teginalp
05-27-2007, 09:02 AM
2. Kitapta yer alan iddiaların aksine Sevr Antlaşmasını Sultan Vahdettin ve İstanbul Hükümeti imzalamamış, Sevr İtilaf Devletlerinin bir projesi olarak kağıt üzerinde kalmıştı.
Konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm bir yazıyı okuyordum biraz evvel. (http://www.mustafaakyol.org/archives/2006/04/su_cilgin_kurtler.php)
Farklı pencerelerden bakınca bazı olaylar daha başka görünüyor gibi.
kurshad
05-27-2007, 09:47 AM
Biliyorum ki soruyorum. Ayrica su an netten cikiyorum bilen varsa yazsin bakalim, nette ne kadar hizli bir seyler bulabiliyorsunuz gorelim. Wikipedia yada diger kaynaklar sagolsun :).
Sen bir basla bakalim dostum. Anladik Milli Demokratik Devrimciligi tarif edeceksin. Bol miktarda Dogan Avcioglu'dan anlatacaksin..;) Ben de sana bunun Turk tipi BAAS'cilik oldugunu soyleyecegim vsvs
Bu konuyu pek severim dogrusu.. Lakin oyle olta atip kacmak yok, yazacaksin.
Karayılan
05-27-2007, 10:45 AM
Sen bir basla bakalim dostum. Anladik Milli Demokratik Devrimciligi tarif edeceksin. Bol miktarda Dogan Avcioglu'dan anlatacaksin..;) Ben de sana bunun Turk tipi BAAS'cilik oldugunu soyleyecegim vsvs
Baslik acsin tartisalim. Bakalim altindan kalkabilecek mi...
Hemen ufak bir giris yapayim. Bu dusunce buram buram fasistlik kokan Stalin ve Mao komunizm'inin Turkiye'deki adidir. Canim sosyalistler bize fasist derlerken asil fasistlerin dusuncelerini ithal ederler. Neyse ki bizim fasizmimiz yerli mali ;)
asya1917
05-28-2007, 05:16 AM
Deniz Gezmiş seversiniz sevmezsiniz..düşüncelerini benimsersiniz yada benimsemezsiniz..Ama olaya Denizin şahsında o döneme bir genel bakmanızı isterim gerek sağında gerek solunda..;yapılan gençlik eylemlerinde hareketlerinde ben bir samimiyet görüyorum ..O insanlar çok iyi niyetli ülkenin gidişhatından rahatsızdılar ,odönemin gençleri sanki bugün başımıza gelecekleri biliyormuş gibi.ABD nin karşısındalardı..Denizler 6.Filoya defol dedi,''ABD uşağı olmayacak bu ülke'' dedi.Ve o dönemin yöneticileride bu gençler kadar samimi ve vatansever olsalardı belki bu ülke bugun bu hallerde olyacaktı..Dış ve iç borçla elimiz kolunumuz göbeğimiz her yerimizden yabancıların elinde bağlı kalmayacaktık..Onlar kadar vatanımızı düşünüp sorumluluk duysalardı bugun terör belasıyla 20 yılımız çalınmayacaktı..Asıldılar sağdan soldan bir yığın genç sırf ülkesini düşünüyor diye işkencelere alındı birçoğu öldürüldü..Bu ülkenin gerçek vatan severleri elenip yok edildi..Duyarlı ,sorumlu ve geleceği görebilen yetenekteki gençlik korkuyla yoğrulup geleceğin yani bugünun suskun toplumu haline getirildi..
Denizlerin asılmasına o dönemin askeri müdahalelerine alkış tutanlar ve o gençleri terörist ilan edenler..Madem vatanseversiniz neden ülkenizin bugunkü haline seyirci kalıyorsunuz?..Onlar en azından hayır diye bildiler..BU VATAN BİZİM diyebildiler!!! ya siz ne yapıyorsunuz vatan uğruna
yavuz
05-28-2007, 05:25 AM
ABD nin karşısındalardı..Denizler 6.Filoya defol dedi,''ABD uşağı olmayacak bu ülke'' dedi.[/B]
Rus uşağı mı olacaktık, ABD uşağı olmak yerine?
Hiç öyle "tam bağımsızlık" vs. lafları edecekseniz etmeyin şimdi bir de... Komunizm fikrinin peşinden gidiyorsanız ve "ABD'ye hayır" diyorsanız; soğuk savaşın çift kutuplu dünyasında Sovyetler'e yakın olmanız gerekir. Bu, "Rus Emperyalizmi"ne teslimiyet değil midir? Bilmem kaçıncı filo gitmiş, Kızıl Ordu gelmiş... Aynı şey.
Ülkeyi düşünmüş olabilirler, bilemem; ancak yanlış bir fikre başvurdukları ve yanlış işler yaptıkları da su götürmez bir gerçek şu sizin Denizlerin.
Deniz Gezmiş seversiniz sevmezsiniz..düşüncelerini benimsersiniz yada benimsemezsiniz..Ama olaya Denizin şahsında o döneme bir genel bakmanızı isterim gerek sağında gerek solunda..;yapılan gençlik eylemlerinde hareketlerinde ben bir samimiyet görüyorum ..O insanlar çok iyi niyetli ülkenin gidişhatından rahatsızdılar ,odönemin gençleri sanki bugün başımıza gelecekleri biliyormuş gibi.ABD nin karşısındalardı..Denizler 6.Filoya defol dedi,''ABD uşağı olmayacak bu ülke'' dedi.Ve o dönemin yöneticileride bu gençler kadar samimi ve vatansever olsalardı belki bu ülke bugun bu hallerde olyacaktı..Dış ve iç borçla elimiz kolunumuz göbeğimiz her yerimizden yabancıların elinde bağlı kalmayacaktık..Onlar kadar vatanımızı düşünüp sorumluluk duysalardı bugun terör belasıyla 20 yılımız çalınmayacaktı..Asıldılar sağdan soldan bir yığın genç sırf ülkesini düşünüyor diye işkencelere alındı birçoğu öldürüldü..Bu ülkenin gerçek vatan severleri elenip yok edildi..Duyarlı ,sorumlu ve geleceği görebilen yetenekteki gençlik korkuyla yoğrulup geleceğin yani bugünun suskun toplumu haline getirildi..
Denizlerin asılmasına o dönemin askeri müdahalelerine alkış tutanlar ve o gençleri terörist ilan edenler..Madem vatanseversiniz neden ülkenizin bugunkü haline seyirci kalıyorsunuz?..Onlar en azından hayır diye bildiler..BU VATAN BİZİM diyebildiler!!! ya siz ne yapıyorsunuz vatan uğruna
Her dönemi kendi koşullarında yargılamalı diye düşünüyorum.
İkinci bir hususta ogünleri,bugünlerin nesillerine çok farklı tanıttıkları için netekim böyle suçlamaların olmasınıda normal karşılıyorum.
Bu konular paylaşıldıkça,tartışıldıkça buzdağının gösterilmeyen kısmıda ortaya çıkacaktır...
aybserg gama :mrgreen:
Kur_Sad
05-28-2007, 07:35 AM
İkinci bir hususta ogünleri,bugünlerin nesillerine çok farklı tanıttıkları için netekim böyle suçlamaların olmasınıda normal karşılıyorum.
Neyini yanlış tanıyoruz?
Komunist miydi? evet!
Örgüt kurdu mu? evet!
Devlete isyan etti mi? evet!
Yanlışlık nerede?İhanette samimiyet sizce çok mu önemlidir ya da var mıdır böyle birşey?
Benim bir insana hain demem için gerekli şartları taşıyor.Türk Töresi hakim olsa oklanırdı...
Bilge_Kagan
05-28-2007, 07:47 AM
Bu konuya soyle baksak;
Selcukluyu kimler icten yikti ? Oguzlar. Bu devleti kuranlar kimlerdi ? Oguzlar. Oguzlar neden isyan ettiler ? Tum idari makamlar Farslara peskes cekilmeye baslanmis, hukumdarlar Farsca unvanlar almaya baslamisti. Bu tabii ki Oguzlara yonelik sosyal adaletsizliklerin ortaya cikmasina yol acti ( Oguzlarin da hatalari yok degil, gocebe Oguzlar, yerlesik vatandas/irktaslarina yagma maksatli saldirirlardi ). Sonuc; Oguzlar devlete isyan ettiler ve bunun milliyetcilikle bir ilgisi yoktu.
Deniz Gezmis ve benzerlerine bakalim. Idari makamlar "birileri"yle baglantisi olmayan kimseye verilmiyor neredeyse, ABD'den icazet almadan ulkenin basina gecilemiyor, sosyal adaletsizlikler tavan yapmis. Ne oldu, vakti zamaninin Oguzlariyla ayni seyi yaptilar, devlete isyan ettiler. Maksatlari devleti yikmak degil, yonetimi degistirip kendilerince adil ve bagimsiz bir yonetimi basa getirmekti. Bu yolda ayni vakti zamaninin Oguzlarininki gibi bir takim hatalari olabilir, bunlar yok demiyoruz, ancak maksatlari onemliydi.
Bir milliyetci, en krali da olsa, ABD'nin kucagindan kalkmak istemiyorsa, benim gozumde en pespaye bagimsizlikci komunistten daha degersizdir.
Bir de soylemeden gecemeyecegim, Deniz Gezmis hakkinda "Rus usagi" falan diyenler, "duymaz-uydurur-konusur"dan farksizdir bana gore.
Komunist miydi? evet!
Olabilir. Adamın aklı var mantığı var.Kendine en yakın düşünceyi seçmiştir...Vatan.Millet sevgisinde Sol düşünceye yaslanırsanız Kominizt,Sağ düşünceye yaslanırsanız Faşist yaftasını yapıştırıverirler adama...
Abdullah Çatlı'da Faşitstmiydi ?
Örgüt kurdu mu? evet!
Örgüt kurdumu ? Kurmuştur...
Lakin düşünmenin bile suç sayıldığı bir ülkede,o dönemlerde gominist yaftasını yemenin bile linç nedeni sayılacağı bir ülkede....Mecbur kalınmış olabilirmi ?
Devlete isyan etti mi? evet!
M.Kemal'de devlete isyan etti ama bu isyanın sonucunda Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu :lol:
Yanlışlık nerede?İhanette samimiyet sizce çok mu önemlidir ya da var mıdır böyle birşey?
Benim bir insana hain demem için gerekli şartları taşıyor.Türk Töresi hakim olsa oklanırdı...
Bir olaya yaklaşırken gözünüzden önyargı gözlüğünüzü çıkartmazsanız algılamak istediğiniz gibi algılarsınız...Farklı kaynaklardan deniz Gezmiş hakkında yorumları okumanızı isterim...
kızıldere gama :mrgreen:
yavuz
05-28-2007, 07:54 AM
Olabilir. Adamın aklı var mantığı var.Kendine en yakın düşünceyi seçmiştir...Vatan.Millet sevgisinde Sol düşünceye yaslanırsanız Kominizt,Sağ düşünceye yaslanırsanız Faşist yaftasını yapıştırıverirler adama...
Abdullah Çatlı'da Faşitstmiydi ?
"Ben komunistim" diyene komunist dersin, "ben faşit değilim" diyorsa Çatlı veya ben veya Kur_Sad?
(Ben "mürteci" yaftasını tercih ederim. En azından bir marjinallik veriyo insana. :lol:)
Lakin düşünmenin bile suç sayıldığı bir ülkede,o dönemlerde gominist yaftasını yemenin bile linç nedeni sayılacağı bir ülkede....Mecbur kalınmış olabilirmi ?
Kürtçüler ve PKK militanlarını da haklı çıkardınız Oğuz Ağabey bu sözünün sonucunda... Onlar da mecbur kalmış olamazlar mı?
M.Kemal'de devlete isyan etti ama bu isyanın sonucunda Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruldu :lol:
O konu tartışmalıdır, "Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Vahdettin gönderdi" diyenler var; ben de öyle düşünüyorum.
"Ben komunistim" diyene komunist dersin, "ben faşit değilim" diyorsa
İkisininde bu Vatan bu Millet için ideali ve amacı aynıydı.Sadece amaca hizmet edecek yollarda biri sağa biri sola saptı.Biris asıldı diğeride sahte kimliklerle vatanında yaşamaya mahkum edildi taki trafik kazasına kadar...
Kürtçüler ve PKK militanlarını da haklı çıkardınız Oğuz Ağabey bu sözünün sonucunda... Onlar da mecbur kalmış olamazlar mı?
Bölücülerle hiçbir zaman işim olmaz :lol:
O konu tartışmalıdır, "Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Vahdettin gönderdir" diyenler var; ben de öyle düşünüyorum.
Başkaldırı gönderildikten sonra olmuştur :lol:
Kur_Sad
05-28-2007, 08:15 AM
Ne demek Komunist yaftası?kendisi kabul etmiyor mu bunu sanki?Bir de "millet" sevgisi demişsiniz; Komunizm ve millet sevgisi.Yanyana çok komik duruyorlar.bence forumdaki herkesin biraz Komunizm ve Sosyalizm hakkında araştırma yapması lazım...
Ayrıca ediğim gibi yol yanlış en başat.Komunizm bir virüstür!
Ben de haksızlık görüyorum şu anda.pkklılar komunistler karşısında resmen eziliyorum.Hükümetin içişleri bakanı bölücüleri destekliyor sesimi çıkarınca hayati tehlikem başlıyor.
O zaman ben de kurayım bir örgüt başlayım vurmaya nasıl olur?
THKO bir TERÖR ÖRGÜTÜdür!
Mustafa Kemal devlete isyan etmedi.o harekete geçtiğinde memleket işgal altındaydı.Ve İstanbul işgalcilerin yönetimindeydi.Onun isyanı devlete değil işgalcilere karşıdır!
Ayrıca Mustafa Kemal'i Anadolu'ya Sultan Vahdettin göndermiştir.Aralarında danışıklı bir döğüşüklük vardır.H.C.Armstrong'un "Bozkurt"unu okumanızı tavsiye derim.Ayrıca Teşkilat-ı Mahsusa tarihine de güvenilir bir kaynaktan bakmanızı...
Siz Mustafa Kemal'le Deniz Gezmiş'i sakın bir tutmaya kalkmayın bence!
Bir olaya yaklaşırken gözünüzden önyargı gözlüğünüzü çıkartmazsanız algılamak istediğiniz gibi algılarsınız...Farklı kaynaklardan deniz Gezmiş hakkında yorumları okumanızı isterim.
O konuda şüpheniz olmasın.Hatta okuduğum kaynakların neredeyse tamamı sol kaynaktır ve ondan övgüyle bahseder.Ama Allah hepimize akıl vermiş değil mi?Yorumlayabiliyoruz olayları...
kızıldere gama :mrgreen:
Orada açık bir terör var.rehin alma var.Ve birileri buna karşı devletin yaptığı operasyonu "kahpe"likle nitelendiriyor.Ordunun vurduğu teröriste şehit diyor.Benim askerime kahpe diyor!
Yapmayın gözünüzü seveyim...
Masumlaştırmayın şunları...
yavuz
05-28-2007, 08:21 AM
İkisininde bu Vatan bu Millet için ideali ve amacı aynıydı.Sadece amaca hizmet edecek yollarda biri sağa biri sola saptı.Biris asıldı diğeride sahte kimliklerle vatanında yaşamaya mahkum edildi taki trafik kazasına kadar...
Mahkum edilmedi, kendi tercihidir. Bir insan zorla devleti için çalıştırılamaz herhalde, değil mi?
Deniz Gezmiş'in Ağzından
Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armğan etmekten onur duyuyorum. Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz.
Sayın Savcı,
3. Emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silahlı mücadele ise Anayasayı ihlâl değildir.
Buna göre iki şey var:
M.Kemal'in padişaha ve saltanata başkaldırısı ile ilgili gerekçeleri hatırlıyormusunuz ?
yavuz
05-28-2007, 08:28 AM
Ne demek Komunist yaftası?kendisi kabul etmiyor mu bunu sanki?Bir de "millet" sevgisi demişsiniz; Komunizm ve millet sevgisi.Yanyana çok komik duruyorlar.bence forumdaki herkesin biraz Komunizm ve Sosyalizm hakkında araştırma yapması lazım...
Ayrıca ediğim gibi yol yanlış en başat.Komunizm bir virüstür!
Çok doğru bir tespit... Bu ülkede Nihal Atsız'dan Necip Fazıl'a, Peyami Safa'dan Cemil Meriç'e kadar vatansever, milliyetçi, muhafazakar kesimde yer alanlar komunizmi en büyük tehlike olarak göstermişlerdir.
Başka bir milletin sevgisinden bahsediyor olmasın, Oğuz ağabey? :lol: Mesela; şöyle kuzeylerde yer alan, güzel kızları olan, askerindeki postalın rengi bebek kanıyla kızıla boyanmış olan... Bir millet?
Mahkum edilmedi, kendi tercihidir. Bir insan zorla devleti için çalıştırılamaz herhalde, değil mi?
Doğrudur...
İçlerinde vatan sevgisi ile yanan gençlerin eline silahı tutuşturur bak bunlar gominist ülkeyi gominizme yamamaya çalışıyor dersin.Sonrasında herşey durulduktan sonra Eşini,İşini,Okulunu,Bacağını,gözünü kaybeden insanlarada birgün bu kaybettiklerinin hesabını soracağı korkusu ile ülke içinde mafyacılık oynamasına göz yumarsın...
Kim bilebilirdi birgün bir trafik kazasının 'Rüşvetinde delili olurmu diyenlere' işte delil diyeceklerini...
Çok doğru bir tespit... Bu ülkede Nihal Atsız'dan Necip Fazıl'a, Peyami Safa'dan Cemil Meriç'e kadar vatansever, milliyetçi, muhafazakar kesimde yer alanlar komunizmi en büyük tehlike olarak göstermişlerdir.
Başka bir milletin sevgisinden bahsediyor olmasın, Oğuz ağabey? :lol: Mesela; şöyle kuzeylerde yer alan, güzel kızları olan, askerindeki postalın rengi bebek kanıyla kızıla boyanmış olan... Bir millet?
Maalesef tutturamadın.Daha akılcı,dana gerçekci,daha mantıklı seçenekler bekliyorum senden :lol:
yavuz
05-28-2007, 08:36 AM
Kim bilebilirdi birgün bir trafik kazasının 'Rüşvetinde delili olurmu diyenlere' işte delil diyeceklerini...
Devletin "derin" kısmını göremiyoruz, taş atıyoruz sürekli. Sonra da "Ses gelir mi acaba" diye bakıyoruz... Ben söylüyeyim; GELMEZ!.. Neden? Rüşvet vermekle itham ettiğiniz adam, zaten Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Diğer "rüşvet alanlar" grubuna dahil olanlardan halen pek çoktur. Her iki gruptan da sonsuza dek olacaktır ayrıca. Olmazsa "diplomasi" bir sanat olup çıkıverir karşımıza, ama vardır; siyaset konuşulan masanın altında neler döner, kimse bilemez...
"Rüşvet alıyor" denilenler, değişkendir. Ses çıkarmamaları normaldir. "Rüşvet veren"se zaten devleti için herşeyi göze almıştır. Bir gün öldüğünde, devletinin kendini bu tür ithamlara karşı yüz üstü bırakmasını bile... İşte bu yüzden ses gelmez o derin kuyudan.
yavuz
05-28-2007, 08:39 AM
Maalesef tutturamadın.Daha akılcı,dana gerçekci,daha mantıklı seçenekler bekliyorum senden :lol:
"Çokbilmişlik" yapmak istemem; ama şu alttaki iletimin gayet akılcı olduğuna inanıyorum...
Komunizm fikrinin peşinden gidiyorsanız ve "ABD'ye hayır" diyorsanız; soğuk savaşın çift kutuplu dünyasında Sovyetler'e yakın olmanız gerekir. Bu, "Rus Emperyalizmi"ne teslimiyet değil midir? Bilmem kaçıncı filo gitmiş, Kızıl Ordu gelmiş... Aynı şey.
...Bunu önleyemezsiniz.
asya1917
05-28-2007, 08:45 AM
Şunun altını çizmek isterim tartışmanın seyri açısından..Deniz Gezmiş ve arkadaşları sosyalizmi savundukları için değil Amerikan karşıtları oldukları ve halkı bu yönde bilinçlendirmeye çalıştıkları için asılmışlardır!!!
Çatlı'nın öldürülmesine gelince o olayda oldukca trajiktir..Çatlıyı kim neden öldürmüştür?..Sabancı suikastini araştırısanız cevaplar tektek gelecektir.!!!
Bu ülkede maalesef sağ sol davası(sorun yaratmak açısından) yok bu ülkede ABD işgali var bu işgal her yönlü; askeri ,ekonomik,kültürel...bu ülkede ABD ye karşı yada onun oyunlarına ve maşalarına karşı kim dur demeye çalışıyorsa birşekilde öldürtülüyor!!!,kürt ayaklanmalarının hepsini inceleyelim ne görüyor bişekilde batı ve/veya ABD desteği görüyoruz...bu soruna kim farklı yaklaşırsa kim çözüme yönelik yaklaşırsa başına birşeyler geliyor(bir Cumhurbaşkanı bile feda ettik,komutanları,yazarları)....
Asıl tehlike o dönem kominizm yada savunucuları değildi..asıl tehlike ABD nin ülkeyi işgalle gelmesiydi..kendine bağımlı kılmaya çalışmasıydı ve karşı çıkan herkez susuturuldu ve adlarına terörist dendi!!! ..O zaman terörü bu ülkede besleyenler ve ABD raporlarına göre PKK ye yaklaşanlar ne oluyor?...1984 den beri PKK neden bitirilemiyor? bugün K.Irak politikalarımızı kimler belirliyor..?
Denizlerin asılmasını sağlayan anayasa maddesi bugun artık yok kaldırıldı?..Bunun anlamı nedir?
1968’de Devrimci Hukuklular Örgütü’nü kurdu.Amerikan 6.Filosu’nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesi’nin kurtuluşuna öncülük etti.DÖB’ün kurucuları arasında yer aldı.Samsun’dan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü’nü tertipledi.
Yürüyüş ne Lenin yürüyüşü nede Stalin yürüyüşü...:rolleyes:
68 Kuşağı çok farklı arkadaşlar...
Denizlerin Türküsünde de Geçen Deniz Gezmiş'in savunmasından ufak alıntılar;
"ben, yusuf aslan, hüseyin inan, sinan cemgil ve alparslan özdoğan beraberdik.
iddianameye karşı diyeceklerim mevcuttur, iddianame kelle istemek için hazırlanmıştır. yapılan tahliller yanlıştır, hatalıdır, değerlendirmeler keza isabetsizdir. yalnız biz varlığımızı hiçbir karşılık beklemeden esasen türk halkına armağan etmiş bulunuyoruz ve türk halkı ve devletin bağımsızlığına armağan etmiş bulunmaktayız.. bu sebeple ölümden çekinmiyoruz.
biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik. bugüne kadar da bu özlem içinde kaldık."
"iddianamede geçen ve bana affedilen bir cümleyi kabul etmiyorum. ben silahımı halka ve orduya karşı kullanmadım, ancak vatan hainlerine karşı kullanmak maksadıyla taşıdım ve halka ve orduya karşı kullanırım, şeklinde beyanda bulunmadım.
öteden beri arzetmiş olduğum gibi, bu ülkede anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler.
iddia makamı bizim vermekte olduğumuz bağımsızlık savaşına karşıdır. türkiye cumhuriyeti anayasasına karşı, reformlara karşıdır.
onlar 36 milyonluk ülkenin bütün yükünü 20 gencin üzerine yıkmaya alışmışlardır.
bizi bağımsız bir ülkenin çocukları olmaktan mahrum eden hepiniz dahil, sizlersiniz.
ve sonunda idam isteği ile buraya getirildik.
türkiye'nin bağımsızlığından başka hiçbir şey istemedik ve hayatımızı bu yola koyduk, varlığımızı türkiye halkına armağan ettik. bunun aksini iddia edenler vatan hainidir.
biz stratejik olarak düşüncelerimizi hiçbir zaman saklamayız. hangi şartlar altında olursak olalım bunu açıkça söyleriz. düşüncelerimizi mezara kadar götürürüz. nasıl burada namluların ve dipçiklerin gölgesi altında konuşuyorsak, düşüncelerimizi her zaman açıkça ifade ederiz.
tarih evvelce bunu yapanları nasıl temize çıkarmışsa bizi de temize çıkaracaktır. buna da inanıyoruz.
profesyonel devrimci bugünün türkiye'sinde kendini hayatı boyunca türkiye'nin bağımsızlığına adayan kimsedir.
fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar önceleri atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar şeklinde ve sadece mustafa kemal tarafını beğeniyorlardı şeklinde bir cümle mevcuttu. bunu kesin olarak reddediyorum, asla kabul etmiyorum. diğer yurtseverler de bunu kabul etmez, bu kasten tahfif edilmek isteniyor, gerçekler örtülmek isteniyor. bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. bu memlekette mustafa kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz.
35 milyon metrekare vatan toprağı işgal altında iken bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür. mustafa kemal sağ olsaydı bugün çok şaşırırdı.
hareketimiz tamamen anayasal bir harekettir. anayasanın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullandık. bu sebeple anayasal bir davranışta bulunduk.
yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. halen de bu inancı taşıyorum.
türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün ve ben 24 yaşındayken kendimi türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Kaynak:Ekşisözlük
Yorumsuz !
yavuz
05-28-2007, 08:52 AM
Denizlerin asılmasını sağlayan anayasa maddesi bugun artık yok kaldırıldı?..Bunun anlamı nedir?[/B]
Anayasa değişir, düzelir, bozulur, eski haline gelir... Yap-boz gibidir. Ancak, Kur_Sad'ın da altını çizdiği bir *Türk Töresi vardır ki; onun bekası tartışılamaz.
*Bu kavramı konuya karıştırmak istemiyorum, ama mecbur kaldım gibime geldi...
Demir Kağan
05-28-2007, 08:54 AM
Yenilik yapmayan herkesin onune Turk Toresi'ni cikartirsaniz maalesef bazen cignemek zorunda kaliriz. Tutuculuk insana hicbir sey kazandirmaz ancak gerektigi yerde yenilik yapmaksa her zaman cok sey kazandirir.
bir *Türk Töresi vardır ki; onun bekası tartışılamaz.
Ey Türk gençliği diye başlayan satırlar dilimin ucundan dökülmeye başladı :cool:
yavuz
05-28-2007, 08:57 AM
Yenilik yapmayan herkesin onune Turk Toresi'ni cikartirsaniz maalesef bazen cignemek zorunda kaliriz. Tutuculuk insana hicbir sey kazandirmaz ancak gerektigi yerde yenilik yapmaksa her zaman cok sey kazandirir.
Senin bilmem kaç göbek öncesi dedeni Osmanlı cezalandırmasaydı, senin ağzından bu sözler dökülür müydü, bilmiyorum?..
Benim soyumdan Osmanlı'ya ihanetle veya başka birşeyle itham edilen bir kimse yoktur. O yüzden töreye sadakate inanırım. Varsa bile benim haberim yok, iyi ki de yok; çünkü senin düştüğün gibi bir yanılgıya düşebilirdim.
Senin bilmem kaç göbek öncesi dedeni Osmanlı cezalandırmasaydı, senin ağzından bu sözler dökülür müydü, bilmiyorum?..
Mutlak itaat :lol:
Benim soyumdan Osmanlı'ya ihanetle veya başka birşeyle itham edilen bir kimse yoktur. O yüzden töreye sadakate inanırım. Varsa bile benim haberim yok, iyi ki de yok; çünkü senin düştüğün gibi bir yanılgıya düşebilirdim.
Nerden biliyorsun ? Kaç kuşak geriye kadar sorguluyabiliyorsun ? Birinci dünya savaşı sırasında Kağıthane ile karadeniz arasında demiryolu döşenmişti,kaç kişi biliyor? Bilmiyorsa niye ?
Demir Kağan
05-28-2007, 09:14 AM
Valla benim o dedemin öldürülme sebebi kadılık teklifini kabul etmemesiydi. Teklifi reddederken de söylediği: "Osmanlı İslam'dan koptu, ben bu devlete hizmet etmem, edersem de hesabını veremem." idi. :lol:
yavuz
05-28-2007, 09:16 AM
Valla benim o dedemin öldürülme sebebi kadılık teklifini kabul etmemesiydi. Teklifi reddederken de söylediği: "Osmanlı İslam'dan koptu, ben bu devlete hizmet etmem, edersem de hesabını veremem." idi. :lol:
Ayıp etmiş, o da ama... :lol:
Aybike
05-28-2007, 05:36 PM
turk toresi yenilige aciktir..yeterki turke yakisir olsun..
ayrica deniz gezmis ve arkadaslarinin ,hatirladigim kadari ile huseyin inan olacak dogan ailesinin bir cocugunu kacirip fidye isteme olayida vardi..
bir cocuga olum korkusu hic bir sartta yasatilamaz...
dark_anarchy
05-29-2007, 08:29 AM
Madem öyle tamam bizde öyle yapalım. Aslında evet baasçı kökleri çok sağlamdır. İlhan selcuk da dogan avcioglu gibi bu gorusun neferlerinden birisidir( ne ironiktir 12 mart 1960 da yargilanmis askeri karargahta iskence gormustur ve israrla bunlardan hic bahsetmez). Ve zamaninda turk solunu derinden etkilemistir. Ama sosyalist devrim tezleriyle bazı yerlerde o kadar sık yolları kesisir ki cogu zaman insanın akli karisir. Cuntaci ve milliyecidir ama donemin sol gorusune derinden islemistir(taa ki bu gune kadar da sokulememistir ne yazık ki). Deniz gezmisin sozlerinde ve yazilarinda ve konusmalarinda olabildigince goze carpan bir tezdir. Aslinda deniz in gorusu bir nevi hibrid bile sayilabilir. Marx ın klasik komunizm yol haritasini ozetlersek,komunizme giden yolun once bir burjuvaz demokrasisinden ,sonra sosyalist bir devlet orgutlenmesinden gectiginden bahseder. Bizim ulkemize bu gorusun emprovizasyonu cok ilginc sonuclar dogurdu elbette(hatta en ilginc sonuclarindan birisi (ne yazik ki ) hala hayatta olan dogu perincektir). Benim kendi gorusume gore ,deniz gezmis ve arkadaslari kemalist devrim i sosyalist bir orgutlemenin (devrimin) basamagi olarak goruyorlardi. Ki zaten cogu solcular onlari iyiğ bir teorisyenden ziyade ornek rol modeli veyahut romantik bir devrimci olarak gormeyi secerler. Bunda mdd teorilerinin onlarin dusuncelerindeki payi oldugu suphesi var bende.
dark_anarchy
05-29-2007, 08:31 AM
Ayrica kendi gorusum cok sagi solu desteksiz biraz da populğist bir teoridir bu. Ki dikkatinizi cekmek isterim ilhan selcuk ve dogan avicoglundan bahsetmedim bile. Umarim ki de bahsetmem. Dogu perincek denen kimil zararlisi donek mevzu bahistir. Onu kimsenin ciddiye aldigini bile sanmiyorum...
pusat2023
05-30-2007, 08:59 PM
deniz gezmis...dogru bildigi yolda canini vermis bir babayigit.ulke icinde halklarin kardesliginden yanaymis.o yuzden kimse ataturkcu fln demesin.turkcu olmadan ataturkcu olunmaz.hem mana hem dilbilgisi geregi..
galiyev'den yazan olmamis.o da ilginc bir nokta..
TTK
Demir Kağan
05-31-2007, 03:07 AM
deniz gezmis...dogru bildigi yolda canini vermis bir babayigit.ulke icinde halklarin kardesliginden yanaymis.o yuzden kimse ataturkcu fln demesin.turkcu olmadan ataturkcu olunmaz.hem mana hem dilbilgisi geregi..
galiyev'den yazan olmamis.o da ilginc bir nokta..
TTK
Galiyev'i yazmaya gerek var mi?
yavuz
05-31-2007, 06:44 AM
hem dilbilgisi geregi..
"Dil Bilgisi" için öncelikle doğru-dürüst yazı yazmak gerekir. Cümlenin baş harfi büyük yazılır mesela... Bir de ".." böyle birşey yoktur senin kullandığın anlamda; 3 nokta vardır; "..." :lol:
pusat2023
05-31-2007, 07:31 AM
meclise gensoru onergesi vermiyoruz..kusura bakmayin artik:)
BoZkUrT
06-02-2007, 05:02 PM
ya kardeşler yazık oldu adamın babasına babası öğretmenmiş babasının böyle işlerle hiç alakası olmamış ama kendisi bi yazı okudum idam sehpasına çıkarıldıktan sonra imam kabul etmemiş ne kadar doğru bilmem
canbekoglu
06-02-2007, 08:19 PM
Şu konuda bir genel uylaşım oldu memlekette çok şükür... 60-70'li yılların sloganları ve kavramları toplumu yanlış bir tarafgirliğe itti... Şimdi geçmişin tarafları kendince karşı tarafı ne kadar yanlış tanıdığını, onların da en azından doğruları olabileceğini görüyor... Hele üst düzeyde bu uylaşım çok daha önce gerçekleşti... 80'li yıllarda eski sosyalistler, eski ülkücüler aynı partilerde çalışmaya başladılar bile... Hele sosyalistler sermaye ile çok çabuk barıştılar... Şimdi eski tanımlamaların anlamını yitirdiğini görüyoruz... Memleket için güzel bir nokta...
Bu açıdan taraflar için bir günah çıkar mazur bile görülebilir... Ancak milliyetçi-Türkçü çevrelerde bir başka şey daha oldu... En başta Sultangaliyev keşfedildi... Sonra bazı eski Türk sosyalistlerinin "milli" olabileceği anlaşıldı... Sonra ülkücülerin/milliyetçilerin içinden de "pis" ilişki ya da işlerinin olabileceği/olduğu görüldü... Buraya kadar da anlaşılabilir... Ancak bunları sağlıklı bir zeminde değerlendirmek varken, her iki taraf için de sağlıklı değerlendirmeler yapabilecekken, durumu bir "komünist kompleksi"ne vardırmayı anlamak mümkün değil...
(Tabi burada yazanların çoğunun milliyetçi/Türkçü/Atatürkçü/ulusalcı olduğu varsayımı ile) Mustafa Suphi'den beri tüm Türk sosyalist hareketlerini aynı kefeye koymadan ve aynı yargı ile değerlendirmeden; arkadaşlar yukarda isimlerini zikrettiğiniz şahıslar her ne kadar gencecik insanlar olsalar, idealist olsalar da gayrimilli, sovyet (ya da çin) ve onlarının düzenlerinin hayranı, temel vurguları beynelmilel (ki sosyalizm, bu vurgusu ile kapitalizmle de geride bir yerlerde buluşur ki ayrı bir tartışma konusudur) hatta ve hatta Türkiye'deki etnik milliyetçiliklerle kol kola, onları bugünlere taşıyan insanlardır... Bunların çoğu açıkça Atatürk, Kemalizm ve ulus-devlet düşmanıdır... İşin işine yabancı servislerin manipülasyon ve yönlendirmelerini hiç katmıyorum...
Sonuçta elbette memleket evlatlarına yazık olmuştur... Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum ama burada Deniz Geçmiş'in ne büyük kahraman olduğunu okumak da hayli şaşırttı beni... Tabi forumda yeni olduğuma da verin... Ben genelde milliyetçi varsaydım buradakileri (birazda takma isimlerden falan yola çıkarak), yanılmış olabilirim...
Saygıyla..
Kur_Sad
06-02-2007, 10:18 PM
dediğiniz gibi sosyalizm "beynelmilel"cidir.bunu nasıl Türkçülükle bağdaştırabilirim ki?
Kurtuluş ancak milli bir reçete ile olabilir gavurun ilacı iyi gelmez bize...
Demir Kağan
06-03-2007, 01:56 AM
Şu konuda bir genel uylaşım oldu memlekette çok şükür... 60-70'li yılların sloganları ve kavramları toplumu yanlış bir tarafgirliğe itti... Şimdi geçmişin tarafları kendince karşı tarafı ne kadar yanlış tanıdığını, onların da en azından doğruları olabileceğini görüyor... Hele üst düzeyde bu uylaşım çok daha önce gerçekleşti... 80'li yıllarda eski sosyalistler, eski ülkücüler aynı partilerde çalışmaya başladılar bile... Hele sosyalistler sermaye ile çok çabuk barıştılar... Şimdi eski tanımlamaların anlamını yitirdiğini görüyoruz... Memleket için güzel bir nokta...
Bu açıdan taraflar için bir günah çıkar mazur bile görülebilir... Ancak milliyetçi-Türkçü çevrelerde bir başka şey daha oldu... En başta Sultangaliyev keşfedildi... Sonra bazı eski Türk sosyalistlerinin "milli" olabileceği anlaşıldı... Sonra ülkücülerin/milliyetçilerin içinden de "pis" ilişki ya da işlerinin olabileceği/olduğu görüldü... Buraya kadar da anlaşılabilir... Ancak bunları sağlıklı bir zeminde değerlendirmek varken, her iki taraf için de sağlıklı değerlendirmeler yapabilecekken, durumu bir "komünist kompleksi"ne vardırmayı anlamak mümkün değil...
(Tabi burada yazanların çoğunun milliyetçi/Türkçü/Atatürkçü/ulusalcı olduğu varsayımı ile) Mustafa Suphi'den beri tüm Türk sosyalist hareketlerini aynı kefeye koymadan ve aynı yargı ile değerlendirmeden; arkadaşlar yukarda isimlerini zikrettiğiniz şahıslar her ne kadar gencecik insanlar olsalar, idealist olsalar da gayrimilli, sovyet (ya da çin) ve onlarının düzenlerinin hayranı, temel vurguları beynelmilel (ki sosyalizm, bu vurgusu ile kapitalizmle de geride bir yerlerde buluşur ki ayrı bir tartışma konusudur) hatta ve hatta Türkiye'deki etnik milliyetçiliklerle kol kola, onları bugünlere taşıyan insanlardır... Bunların çoğu açıkça Atatürk, Kemalizm ve ulus-devlet düşmanıdır... İşin işine yabancı servislerin manipülasyon ve yönlendirmelerini hiç katmıyorum...
Sonuçta elbette memleket evlatlarına yazık olmuştur... Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum ama burada Deniz Geçmiş'in ne büyük kahraman olduğunu okumak da hayli şaşırttı beni... Tabi forumda yeni olduğuma da verin... Ben genelde milliyetçi varsaydım buradakileri (birazda takma isimlerden falan yola çıkarak), yanılmış olabilirim...
Saygıyla..
Burada herkes Türkçüdür, sadece idolojik bağlamda ayrılırız o kadar.
dark_anarchy
06-06-2007, 03:06 AM
Burada herkes Türkçüdür, sadece idolojik bağlamda ayrılırız o kadar.
Herkes degil ;) :D.
Demir Kağan
06-06-2007, 07:36 AM
Kendini herkesten sayiyorsan, bir sure sonra olacaksin demektir. ;)
dark_anarchy
06-07-2007, 06:58 AM
Sagol demir kagan oldum olasi kendimle "herkes" arasinda bir sinir tutmaya calisirim ve onu belirtmek icin de ugrasirim. Herkes gibi olmam herkesin benim gibi olmayacagini da bilerek.
Demir Kağan
06-07-2007, 10:40 AM
Bu foruma girerek ilk adimi atmis oldun. :lol:
dark_anarchy
06-09-2007, 03:09 AM
Gercekten zor bir seyden bahsediyorsun burda :D.
asya1917
06-09-2007, 03:46 AM
Deniz Gezmiş'in Ağzından
''
Sayın Savcı,
Buna göre iki şey var: ''
ŞU Ülkenin haline bakın ..daha dün ''Tam bağımsız Türkiye'' sloganlarını atanları asanlar, hain ilan edenler..Bugün Cumhuriyet Mitinglerinde ''Ne AB, ne ABD Tam Bağımsız Türkiye'' sloganı attırılıyor halka..
Bu duruma çok şey denir de..neyse demeyelim
pusat2023
06-09-2007, 11:47 AM
Bir adam dusunun 100 lafinin 99'u dogru. ama o bir laf oylesine yanliski, varolus meselesi.Soyledigi butun dogrularin kiymetini bir anda alip goturuyor.Demokrasi ve insan haklari namina dinleyen herkesin hemfikir oldugu bir konusmanin 'Biji apo' diye bitirilmesi gibi birsey.
Gezmis'in idam edilmeden soylediği "Yasasın Turk ve Kurt halklarının kardesligi"...
Cumhuriyet mitingi pankartlarindan ''Ne mutlu Turk'um diyene"..
Deniz Gezmis'in bagimsiz Turkiye'siyle, Cumhuriyet mitinglerinin bagimsiz Turkiye'sini ayni seymis gibi soyluyorlar.
Bu duruma cok sey denir de neyse demeyelim.
asya1917
06-09-2007, 01:26 PM
Sanırım Deniz Gezmiş in söylediğini..anlamayanlar yada yanlış anlamak için israr edenler var..Deniz lerin savunduğu hiçbirzaman ''kürdistan'' olmadı ..Onlar bu ülkede yaşayan tüm halkalrın kardeşce ve birlik içinde yaşamasını savundu..Bu ülkeyi sadece emperyalizme karşı savunmaya çalıştılar..Doğruydu yöntemleri yanlıştı bu tartışılır ama niyetlerini saptırmakta ayrı bir acı nokta..Denizler döneminde ''kürdistanı savunanlar'' ogün o insanların yanına yaklaşamayanlardı..Apo denen kişinin siyasaldaki ilişkilerine bir bakın isterseniz..ne kadar adam yerine konmuş Denizler ve arkadaşları tarafından...Siyasaldaki öğrencilik yıllarına iyi bakmak gerekir bügünün PKKsı çözmek için asıl ''kürdistanı'' kim savunuyormuş nasıl yolaçıkmışlar iyi okumak gerekli ve ondan sonra bugunu PKKlısıyla Denizleri'' kıyaslamak'' gerekli..ancak ozamn anlaşılır Denizlerin nu ülke için düşündükleri ve istedikleri..ve bugun Kürdistan kurulsun diyenlerin ve bunu dedirtenlerinde amacının ne olduğu ve kimler tarafından dedirtildiği..Apo nun Filistine nasıl gittiği? Biraz araştırmak gerekli geçmişlerini..!!!
Aybike
06-09-2007, 02:08 PM
Ama fidye icin cocuk kacırdılar...
pusat2023
06-09-2007, 02:19 PM
Boluculuk dedigimiz sey 'Turkiye'de Kurt ve Turk halklari vardir' demektir.
Amerikan emperyalizmine karsi olup Sovyet emperyalizmin yaninda olmak ne kadar bagimsizlikcilik? Tek elestirisini bulamadim Sovyetlerle ilgili..Neyse zaten portresi kedisinden daha onemli..
turksolu.org...Gezmis hakkinda senin gibi dusunuyorlar, onlara gore Kurt sorunu yok, Kurt istilasi var..Fonda da Ahmet Kaya caliyor..
ozgurgundem.net...Türkiye devrim hareketinin liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ... açıldığı anmada, 'Biji Serok Apo' ve 'Şehit Namirin' sloganları atıldı...
Kitaplardan okudugumuz tarih kitabi yazanin gonlundeki tarih.Biri soyle diyora degil mevcut duruma bakalim. Apo ile Gezmis'in fotografini yanyana gorme ihtimaliyle Turk bayragi ile Gezmis'in fotografini yanyana gorme ihtimalini kiyaslayinca mevcut Deniz Gezmis portresinin bizim tarafta olmadigi asikar.
Bugunku bagimsizlik hareketimizin Deniz Gezmis'e ihtiyaci olmadigi da asikar.
Hergun buyuyen tepki Gezmis'le sulandirilmak isteniyor.
Bagimsizlik hareketimizi muhafazakar halkin gozunde komunist, bolucu bir hareketmis gibi gostermek istiyorlar.
Bilge_Kagan
06-10-2007, 02:33 AM
Bugun Ataturk'u putlastirip sahiplenen bir suru vatan haini oldugu gibi, Deniz Gezmis'i de boyle sahiplenenler olamaz mi ? Bugun sahiplenenler Deniz Gezmis'i vatan haini ediyorsa, Ataturk'u de mi vatan haini ediyorlar ( kendi kurdugun devlete ihanet et ha, :lol: ) ?
keykubad
06-10-2007, 05:16 AM
Bugun Ataturk'u putlastirip sahiplenen bir suru vatan haini oldugu gibi, Deniz Gezmis'i de boyle sahiplenenler olamaz mi ? Bugun sahiplenenler Deniz Gezmis'i vatan haini ediyorsa, Ataturk'u de mi vatan haini ediyorlar ( kendi kurdugun devlete ihanet et ha, :lol: ) ?
Evet turkiyenin son 80 yılı karanlık ve yalancı bir taih ile doldurulmuştur
Atatürkun bu millete yaptiği zulum ve ihanetin sonu yoktu.
Kazım Karabekir şöyle anlatıyor:
10 Temmuz 1923 Ankara istasyonundaki kalem-i mahsus binasında Fırka nizamnamesini müzakereden sonra, Gazi ile yalnız kalarak hasbihallere başlamıştık.
“Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar” dediler. Kendisini hilafet ve saltanat makamına layık gören ve bu hususlarda teşebbüslerde de bulunan, din ve namus lehinde türlü sözler söyleyen ve hatta hutbe okuyan, benim kapalı yerlerde baş açıklığımla latife eden, fes ve kalpak yerine kumaş başlık teklifimi hoş görmeyen Mustafa Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce, şu izahatı verdi:
“Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz. Partiyi bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!”
Bkz. Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası: Atatürk-Karabekir, Yayına hazırlayan: İsmet Bozdağ, Emre Yayınları, Aralık 1991, s.143.
Aynı hatıraları Uğur Mumcu “Kazım Karabekir Anlatıyor” ismiyle neşretmişti. Oradaki ifade şöyledir: “Bunun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız.” İsmet Bozdağ ifadeyi kendine göre yumuşatmış olabilir. Devam edelim:
Karabekir 14 Ağustos 1923 tarihinde Türk Ocağı’nda verilen bir çay ziyafetine gitmeden önce şu bilgileri işitdiğini bildiriyor:
“Gazi Kur’an-ı Kerimi bazı İslamlık aleyhdarı züppelere tercüme ettirmek arzusundadır. Sonra da Kur’anın Arapça okunmasını namazda bile yasaklayarak bu tercümeyi okutacak! Ve o züppelerle işi alaya boğarak, güya Kur’anı da, İslamlığı da kaldıracaktır!” (s.158)
Akşam M. Kemal’e bu konudaki itirazlarını bildirince olanları şöyle anlatıyor:
“M. Kemal paşa beyanatıma karşı hiddetle bütün içini ortaya döktü:
Evet Karabekir; Arapoğlunun yavelerini Türkoğullarına öğretmek için Kur’anı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakda devam etmesinler!…
Şüphe yok ki, yakın günlere kadar Kur’anı ve Peygamberi her yerde medh ve sena eden ve hatta hutbe okuyan bir insandan bu sözleri beklemek herkese eza veriyordu.” (s.159)
Kazım Karabekir’in hatıralarında şu satırlar da dikkat çekiyor:
“19 Ağustos Pazar akşamı, Mustafa Kemal ve İsmet Paşalar-Latife Hanım ile birlikte bana akşam yemeğine geldiler. Keçiören’e giderken sağ tarafta kubbeli köşk denen mevkide, bol suyu ve büyücek havuzu olan bir köşkte kira ile oturuyordum. İsmet Paşa Lozan’da iken Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım’la birlikte, bir kere daha bana akşam yemeğine gelmişlerdi. Münakaşayı İsmet Paşa ile ben yaptım. Mustafa Kemal Paşa sükunetle bizi dinledi. Mustafa Kemal Paşa, Lozan’dan da aldığı hızla, ne İktisat Kongresi’nin ve ne de heyet-i ilmiye’nin hazırladığı programlara ilgi göstermeyerek müthiş bir inkilap hamlesi teklif etti:
“Hocaları toptan kaldırmadıkça hiç bir iş yapamayız. Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkılabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız.”
İlk Fethi Bey Grubundan sonra da Mustafa Kemal Paşa’dan işittiğim bu yeni inkilap zihniyetini İsmet Paşa bir çırpıda tamamlıyordu. Aradaki zaman fasılaları kendiliğinden ortadan kalkarak, bu üç şahsiyetin üç maddelik programları kulaklarımda tekrarlandı.
1- İslamlık terakkiye manidir
2-Arapoğlu’nun yavelerini Türklere öğretmeli
3- Hocaları toptan kaldırmalı ! ” (s.165)
Aybike
06-10-2007, 08:37 AM
Hey Allahım...Daha neler cıkacak...
PUTKIRAN
06-10-2007, 08:39 AM
Putlari kirariz biz senin gibi kardeslerin yardimila
Bilge_Kagan
06-10-2007, 08:47 AM
Ben daha ziyade "bagnaz kafalari kirma" taraftariyim. Hem "o taraftan" hem "bu taraftan". Anlatabildim sanirim ?
PUTKIRAN
06-10-2007, 08:51 AM
Muslumanlaradami karsi olurum diyorsun ?
Bilge_Kagan
06-10-2007, 08:56 AM
Musluman kisvesindeki Tanritanimazlara da karsi olurum diyorum.
keykubad
06-10-2007, 09:01 AM
Kalplerini açıp baktın mı ki müslüman kisvesi kararını verdiniz?
yavuz
06-10-2007, 09:03 AM
Tek başına yapma... :rolleyes:
Bilge_Kagan
06-10-2007, 09:06 AM
Kalplerini açıp baktın mı ki müslüman kisvesi kararını verdiniz?
Kisinin fikri neyse zikri odur canim kardesim. Sivillerin canina kiyan, adam kacirip kafa kesen adam da, onu destekleyen adam da musluman degildir. Islam'da acikca belirtilmis yasaklara karsi gelen adamin kalbini acip bakmaya luzum yoktur.
Tek başına yapma aman, Deniz Gezmiş'i de al yanına...
"Olurum"la biten bir cumleye "yapma" diye cevap vermek ? Hatlar mi karisti dilbilgisi sorunu da mi var ?
PUTKIRAN gibilerini alacagima, Deniz Gezmis'i alirim. En azindan neyi savundugunu bilirim, sonuna kadar arkamda kalacagini bilirim. Neyin imasini, kinayesini yapiyorsun ?
La havlee..
Demir Kağan
06-10-2007, 09:12 AM
Keykubad, madem oyleydi de ne demeye Kazim Karabekir Ataturk'un hep yanindaydi? Madem fikirleri tersti? Atiyorsunuz bari tutarli atin. Ayrica su da var ki Ataturk bir seyi demisse, bir bildigi vardir. :cool: Arap kafali orumcek beyinliler bunu anlayamazlar, soyu Turk, kani Turk olan anlar. Onu bunu birakin, anca isinize geleni alin.
yavuz
06-10-2007, 09:19 AM
"Olurum"la biten bir cumleye "yapma" diye cevap vermek ? Hatlar mi karisti dilbilgisi sorunu da mi var ?
PUTKIRAN gibilerini alacagima, Deniz Gezmis'i alirim. En azindan neyi savundugunu bilirim, sonuna kadar arkamda kalacagini bilirim. Neyin imasini, kinayesini yapiyorsun ?
La havlee..
"Olmak" fiiline "yapma" demek gayet normaldir. Başka bir sorunum olmadığı gibi çok şükür Dil Bilgisi sorunum da yok!.. Merak etmeyesin.
Kinaye derdinde değilim, başlık ortada... Başlık altında başlık alakalı yazdıkların ortada... Deniz Gezmiş ortada... PUTKIRAN da keza öyle...
Bilge_Kagan
06-10-2007, 09:23 AM
"Olmak" fiiline "yapma" demek gayet normaldir.
Yemek aci olmus - Yemek aci yapmis... Ilginc, oyle diyorsan oyledir.
Başka bir sorunum olmadığı gibi çok şükür Dil Bilgisi sorunum da yok!..
Matematik sorunundan bahsetmistik avatar basliginda sanirim...
Merak etmeyesin.
Etmiyorum. Umrumda bile degil.
Kinaye derdinde değilim, başlık ortada... Başlık altında başlık alakalı yazdıkların ortada... Deniz Gezmiş ortada... PUTKIRAN da keza öyle...
Madem hersey ortada, benim yanima Deniz Gezmis'i de alacagimi biliyorsun demektir. Neden gereksiz tavsiyeler veriyorsun ?
Aybike
06-10-2007, 09:28 AM
Benım anladığım kadarı ile (cok yorgun bır beyınle okuyorum yanlış anlamıs ta olabilrim)
Bilge -kağan Ataturkcu gecinen bazı ayuuuuların aslında bırer ayuuuu olduklarını,
musluman gecınen bazı ayuuularında aslında munafık olduklarını yazmış..
bunda yanlış bişey yok..bende oyle dusunuyorum..beni de hic bir kul elimde celenk ile atanın heykeline goturemez..ama evimde resmi asılıdır...:)
Atanın olusunden yardım ısteme bazında siirler yazdıramaz..yardım et atam dedirtemez..Yardım Allahtan istenır ..
birde zaten ATATURK yapacağını yapmış..bir yol gostermış..daha napsın..
din istismarcılarına gelince ALLAH belalarını versın..En iyi ceza veren odur..ona havale ediyorum..
yavuz
06-10-2007, 09:35 AM
Yemek aci olmus - Yemek aci yapmis... Ilginc, oyle diyorsan oyledir.
"Olmak fiilini" yapma demek istediğimi düşünmeni isterdim. Düşünemiyorsan ya da düşünmek istemiyorsan senin bileceğin iş.
Matematik sorunundan bahsetmistik avatar basliginda sanirim...
"10 yıllık devlet" yerine "3 yıllık devlet de" diyebilirdim. Küçümseme yapmak için kullandığım ortada, anlamak senin elinde. Şimdi yavaş yavaş çıkıyor Dil Bilgisi sorununun kimde olduğu. :rolleyes:
"Yarası olan gocunur!.."
Etmiyorum. Umrumda bile degil.
Olsun ben yine de teşekkür ediyorum sana, veliler ve nebiler de dahil hiçbir insanın kusursuz olmadığını hatırlattığın için...
Madem hersey ortada, benim yanima Deniz Gezmis'i de alacagimi biliyorsun demektir. Neden gereksiz tavsiyeler veriyorsun ?
Hah şöyle... Gözle görülür bir sorunumdan bahset.
dark_anarchy
06-10-2007, 11:16 AM
Hey gidi islamcı kardeşlerimiz ellerinde yeşil sancakla surlara doğru giderken görüyorum,accaaip gaza geldim şu an stratovarius'tan destiny i armağan ediyorum (hani olur da mehter marş