View Full Version : Bir sabah ansizin Forum.uz kapansa...
kurshad
05-26-2007, 03:10 PM
Sevgili forumdaslarim,
Bugun sabahtan beri server'dan veya baska bir sebepten dolayi forum.uz'a ulasmam mumkun olmadi..Vaziyeti soracak kimsenin msn'i veya mail adresi de yoktu.
Bu durum benim aklima baska bir soru getirdi. Bir sabah forum.uz'u kapanmis bulursak ne yapariz?
Birkac senedir bu yazan herbiri birbirinden degerli arkadaslar, sanal ortamin niteligine uygun sekilde, bir sabah hepsi buharlasip ucarsa ne olur? Bu insanlar birbirlerine hangi platformda bir daha tesadufen rastlar?
Yahut, bir B planimiz olmali mi? Sayet forum.uz bir sebepten yokolursa hemen baska bir platformda haberlesmek mumkun olabilir mi?
Ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Forum.uz kapandı diye intihar etmeyi dusunen var mı :)
Yoksa baska calısmalar yapıp bu ekibi bir araya getirmek zor olmasagerek.
Zaten cogumuzun birbirinde msn adresleri neyin vardır. Boyle bir durumda haberlesme icinde olursunuz.
Heyecana gerek yok :)
dila73
05-26-2007, 03:16 PM
acaba engellendi mi? ilk aklıma gelen bu soru oldu, engellenmiş bikaç siteye giriş yaptım baktım girebiliyorum bir arıza ya da bakım falan olmalı diye düşündüm...
alışkanlık olmuş, boşluğu çok hissediliyor forumun, bence b planı edinelim :=)
black_cat
05-26-2007, 03:22 PM
cok basit, Bakma nin bana linkini verdigi forum vardi, dunyadaki orta asyalilar filanmi ole bisi ben oraya uye oldum sizde olun bu kapansa orda gorusur millet:)
ps: ama forum.uz bi ayri oluyo tabiki, yerini dolduramaz.D
borcugin
05-26-2007, 04:06 PM
S.A.
Sevgili kurshad,
Scofield 5834 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerinin Korunması kanunu kapsamında burada verilen MP3'ler için MUYAP'a şikayet ettiğini açık yüreklilikle bu forumda ifade etti. Dürüstlüğü ve bunu açık yüreklilikle söylemesi güzeldi. Şikayet etmesi ise kişilere göre değişir. Bu alemde kulağımız deliktir, nedir bu diye bir araştırdım. Yahu bizim Scofield'e gelene kadar bir çok kişi şikayet etmiş ve İnternet Kullanım Kanunu çerçevesinde Savcılığa resmen şikayet edenler olmuş. Sadece bu forum değil bir çok MP3 sitesi de edilmiş tabi. Yani hedef yalnızca burası değil. 4 binin üzerinde site çatır çatır kapatılmış ve sunucusu yurt dışında olan 18 bin site ise Türkiye erişimi yasaklanmış. Sıra buraya gelecek mi? Üzülerek söylüyorum elbette gelecek, kanundan, yasadan kaçış yok. Yakında dediler kulağı delik olanlar.
Bu MP3 o kadar ciddi bir olay değil. İnan bana. Bu anlatacaklarım yanında. Asıl önemli olan bu sitenin Türkiye'de Atatürk Küfür Sitesi olarak tanınmış olması, ekran görüntülerinin, yazılan iletilerin, anketlerin... bazı sivil toplum örgütleri tarafından, dernekler tarafından, siyasi partiler tarafından şikayet edilmiş olması ise çok daha vahim!!! Bu konuda kimse bilgi veremez. Şikayet var, suç duyurusu var, bundan adım gibi eminim, neden, çünkü bu sitedeki ekran görüntülerini bir üniversitenin panelinde gördüm, hatip elinde bir kağıt sallayarak şikayet dilekçesini sallıyordu kürsüden. Yani durum çok ciddi. Sallayan kişi 200 bin kişilik bir derneğin başkanı!
Bu sitede kullanılan vbulletin yazılımınında lisanssız olduğu konusunda şikayetler olduğunu biliyorum. Ben yazılımcıyım ve bazı konuları uluslar arası yazılım forumlarından takip ediyorum. Maalesef.
Ben gerçekleri söyledim diye, kanıtla, yapma, karamsarlık yapma, nerden biliyorsun demeyin, sizde aynı hukuk sistemi ve devletin birer vatandaşısınız ve açıkçası hiç umudum yok. Türkiye'den erişimin yasaklanması konusu şu an için delinebiliyor ama önümüzdeki bir kaç ay içinde buda mümkün olmayacak. Sadece uydu net ile çıkabilenler erişebilecek. Resmi gazete sitesinde bir aratın isterseniz İnternet Yasasını. Durum oldukça vahim.
Bende sabah oğuz'a sordum, bilmediğini söyledi, Azerbaycan'dan haber verdiler, site açıldı bizde, sizde görünüyor mu diye ve öyle bağlandım.
Bu konuyla ilgili gelebilecek hiç bir soruyu yanıtlamayacağım bunu bildiririm.
Selametle.
Demir Kağan
05-27-2007, 02:31 AM
B plani icin yardimci olabilirim. ;)
Valla baktim olmuyor, ben de oguz abinin yanina gittim. :lol:
yavuz
05-27-2007, 03:26 AM
Forum.uz kapanırsa ne yaparız ya... Dün açılmadı akşama kadar, internette dolandım, durdum. Hiçbir yer bu sitenin yerini alamaz bana göre. Alamadı yani, gördüm. :rolleyes:
Bir B Planı bulsak çok iyi olur bence de...
nesterin
05-27-2007, 04:16 AM
Evet gerçekten önemli bir konu.
Ben sayfamı hazırlarken o kadar çok site dolaşıyorum ki ARBUZ niteliğin de site göremedim.
Burada katılımcılar arasın da belli bir seviye ve samimiyet yakalanmış .
Dün mesela akşama kadar sürekli denemdim ARBUZ açılmıyor
bir panik bir panik bende sormayın.:?
Sanırım aramız da çok iyi donanımlı arkadaşlar vardır buna bir çare bulmak için çalışırlar.
Ama okuduklarımdan anladığım epey zor iş.
Yani anlıyacağınız her gün heyecanla acaba ne oldu ? ARBUZ'a ! telaşıyla PC!nin başına geleceğiz
bana şimdiden sıkıntı bastı:rolleyes:
S.A.
Sevgili kurshad,
Scofield 5834 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerinin Korunması kanunu kapsamında burada verilen MP3'ler için MUYAP'a şikayet ettiğini açık yüreklilikle bu forumda ifade etti. Dürüstlüğü ve bunu açık yüreklilikle söylemesi güzeldi. Şikayet etmesi ise kişilere göre değişir. Bu alemde kulağımız deliktir, nedir bu diye bir araştırdım. Yahu bizim Scofield'e gelene kadar bir çok kişi şikayet etmiş ve İnternet Kullanım Kanunu çerçevesinde Savcılığa resmen şikayet edenler olmuş. Sadece bu forum değil bir çok MP3 sitesi de edilmiş tabi. Yani hedef yalnızca burası değil. 4 binin üzerinde site çatır çatır kapatılmış ve sunucusu yurt dışında olan 18 bin site ise Türkiye erişimi yasaklanmış. Sıra buraya gelecek mi? Üzülerek söylüyorum elbette gelecek, kanundan, yasadan kaçış yok. Yakında dediler kulağı delik olanlar.
Bu MP3 o kadar ciddi bir olay değil. İnan bana. Bu anlatacaklarım yanında. Asıl önemli olan bu sitenin Türkiye'de Atatürk Küfür Sitesi olarak tanınmış olması, ekran görüntülerinin, yazılan iletilerin, anketlerin... bazı sivil toplum örgütleri tarafından, dernekler tarafından, siyasi partiler tarafından şikayet edilmiş olması ise çok daha vahim!!! Bu konuda kimse bilgi veremez. Şikayet var, suç duyurusu var, bundan adım gibi eminim, neden, çünkü bu sitedeki ekran görüntülerini bir üniversitenin panelinde gördüm, hatip elinde bir kağıt sallayarak şikayet dilekçesini sallıyordu kürsüden. Yani durum çok ciddi. Sallayan kişi 200 bin kişilik bir derneğin başkanı!
Bu sitede kullanılan vbulletin yazılımınında lisanssız olduğu konusunda şikayetler olduğunu biliyorum. Ben yazılımcıyım ve bazı konuları uluslar arası yazılım forumlarından takip ediyorum. Maalesef.
Ben gerçekleri söyledim diye, kanıtla, yapma, karamsarlık yapma, nerden biliyorsun demeyin, sizde aynı hukuk sistemi ve devletin birer vatandaşısınız ve açıkçası hiç umudum yok. Türkiye'den erişimin yasaklanması konusu şu an için delinebiliyor ama önümüzdeki bir kaç ay içinde buda mümkün olmayacak. Sadece uydu net ile çıkabilenler erişebilecek. Resmi gazete sitesinde bir aratın isterseniz İnternet Yasasını. Durum oldukça vahim.
Bende sabah oğuz'a sordum, bilmediğini söyledi, Azerbaycan'dan haber verdiler, site açıldı bizde, sizde görünüyor mu diye ve öyle bağlandım.
Bu konuyla ilgili gelebilecek hiç bir soruyu yanıtlamayacağım bunu bildiririm.
Selametle.
Bazen gülmemek için kendimi zor tutuyorum...
'Biz neymişiz be abi' Tırnak içine aldığım sözler MFÖ'nün bir şarkısından araklamadır.Bu sözü kullanırken telifin,melifin varmı diye soracaklara şimdiden söylim YOK :lol:
İçimizden birileri bir kızgınlık anında veya hazımsızlık göstererek bir yerlere şikeyette bulunmuş olabilir.Takmıyorum aslında bu yapılanları.niyesine gelince;şikayette bulunanlar hem bu ortamdan kopamıyor hemde dünkü teknik arızada bana ilk ulaşanlar onlar oldu.Ne oldu forumumuza diyerek:lol:
Forumun müzik paylaşım olayı benim ilgi alanıma girmez.Forum sahibine bu konuda bir erişim olursa oda gereğini yapar.Yalnız olay Atatürk kanadına getirilirse birilerinin geceleri yatarken örtüyü bi taraflarına iyi çeksin,üşütmesin bi taraflarını diyeceğim.Bölümümüzün,bölüm yöneticilerimizin M.Kemal Atatürk'e yaklaşımı ortadayken hala böyle mesnetsiz yaklaşımlarda bulunanlara :lol:
Yazılım konusu forum sahibinin tasarrufundadır.Bu konuyu onunla görüşmemiz olmama rağmen ABD gibi bir ülkede telif cezaların büyüklüğü düşünülürse 100-200 $ lık bir olay için kimse kendini riske atmaz :lol: Zaten böyle bir sıkıntısı olan insanda reklam vb.gibi meteryaller ile işi başından çözerdi...:lol:
Türkiye'den erişimin engellenmesi gibi komik bir durum olamaz.Hele hele 200.000 kişilik derneklerin gözdesi olmak gerçekten heyecan ve keyif verici:lol:
B planımız her zaman var bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.Sadece bize msn gibi iletilerle her zaman ulaşabilecek kadar yakın olun :cool:
Nerde kalmıştık gama :mrgreen:
raltay
05-27-2007, 04:26 AM
Nesterin,
Dün mesela akşama kadar sürekli denemdim ARBUZ açılmıyor
Forum hastalık gibi bisey derlerdi de inanmazdım.
simdi düsünüyorumda galiba bu hastalık banada bulastı.
Forum acıkken bunu farkedemiyoruz ama dün öğleden sonra baktım girilemiyordu.
sayısız kez kontrol ettiğimi ve neden girilemediğini merak ettiğimi söyleyebirim.:)
Gündüz girememenin acısını, gece saat 3 kadar forumda kalarak cıkardım. :)
Karayılan
05-27-2007, 04:45 AM
Bir sabah ansizin Forum.uz kapansa... Aksam haberim olur :D
Tamaaaam igrencim. :D
kurshad
05-27-2007, 04:54 AM
B planımız her zaman var bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın.Sadece bize msn gibi iletilerle her zaman ulaşabilecek kadar yakın olun :cool:
Nerede bu B plani yahu? Bana nasil ulasacaksin bakalim ustad?
MSN kullanmam , baska forumlarda takilmam, bildigim kadariyla sende mail adresim de yok. Hadi buradan yak...
Nerede bu B plani yahu? Bana nasil ulasacaksin bakalim ustad?
MSN kullanmam , baska forumlarda takilmam, bildigim kadariyla sende mail adresim de yok. Hadi buradan yak...
Dumanla
şimdilik yakabiliyorum ama okuyamıyorum
:lol:
kızıldereli gama :mrgreen:
Demir Kağan
05-27-2007, 05:01 AM
kurshad abi, ozel iletini oku abi. :lol:
kurshad
05-27-2007, 05:07 AM
S.A.
. Asıl önemli olan bu sitenin Türkiye'de Atatürk Küfür Sitesi olarak tanınmış olması, ekran görüntülerinin, yazılan iletilerin, anketlerin... bazı sivil toplum örgütleri tarafından, dernekler tarafından, siyasi partiler tarafından şikayet edilmiş olması ise çok daha vahim!!! Selametle.
Dostum, bu konuda seninle ayni fikirleri paylasmiyoruz. Bu sitede Ataturk aleyhinde bir tutum oldugunu iddia etmek pek tutarli olmaz. Cok eskiden biriki "Ataturk diktator mu" gibi konularin acildigini hayal meyal hatirliyorum. Fakat konuyu acanin uzerine herkes oyle bir cullandi ki, ben yazacak bir sey bile bulamadim..
Ben daha once russia.com'da yazardim, Boz-Ok hatirlar, neredeyse her gun Turkler veya Ataturk aleyhinde konular acilirdi. Birkac Turk hep birlikte seferber olmus millete cevap yetistirmekle mesgulduk.
Aksine bu sitede, Ataturk'u oven yazilarin bollugu karsisinda insan kiminle tartisacagini bilemiyor.
Sozu baglamak icin;kanimca bu siteyi Ataturk dusmani telakki edenler ancak onyargili, maksatli bir yaklasim icinde olabilir.
Selamlarimla
BOZ-OK
05-27-2007, 05:14 AM
Ben daha once russia.com'da yazardim, Boz-Ok hatirlar, neredeyse her gun Turkler veya Ataturk aleyhinde konular acilirdi. Birkac Turk hep birlikte seferber olmus millete cevap yetistirmekle mesgulduk.
Tembel bu yeni nesil forumcular azizim, tembeeelll...Nerdeee, o eskinin kanin govdeyi goturdugu forumlari... :cool:
borcugin
05-27-2007, 05:46 AM
S.A.
Ben forum.arbuz düşmanı oldum çıktı yahu. :) MP3 telif hakları ile yazılım lisansı konusuna itiraz etmenizi beklemiyorum. Kul hakkı çünkü. Bu konuda kimse sağa sola kıpraşmasın. Herkesten te bu kul hakkı konusunda sizin gibi sakat düşünmesini bekleyemezsiniz. Herkesin bir dünya görüşü ve ameli vardır, bunu söylemek zorundaydım, rahatsızdım ve söyledim. Size söyledim ama. Hiç bir yere şikayet etmedim. Destur. Bu konuda bol edebiyat parçalayarak yaptıklarımız söylediklerimizle paralel olunca adı "hazımsızlık" oluyor ise pes doğrusu. Bu foruma çok emek verdik hep birlikte. Ne hazımsızlığımız olabilir ki? Bunu anlamıyorum. Lafla iyi amelli Müslüman olunmuyor maalesef. İcraat lazım, amel lazım, eylem lazım. Bu konuda kral çıplak demek gerekiyordu dedik. Hazımsızlık olarak algılanacak ise biz biraz ara verelim.
Atatürk konusunda ise ben duyduklarım ile bizzatihi bu forumda açılan konuları, anketleri, yazılanları biliyorum. Google'de bir aratın bakalım, dünyanın tek forumu burası değil, Türkiye'den bu forum nasıl görünüyor? Elbette bundan rahatsız olduğumu açıkladım, hatta böyle bir başlık yüzünden burayı bir çok kişi terketti, bende dahil olmak üzere. Hem rahatsızlıklarımızı, hem forumun kapanma tehlikesini, bütün bunlardan da üzüntü duyacağımı, önlemler alınması gerektiğini dile getirmeye çalıştık ve yanlış anlaşıldık. Oğuz ile görüştüm dün sabah, inşallah üzücü bir şey olmamıştır diye. Bilmediğini söyledi.
Bu arada ilk cezamızı aldık. Hakettik ama. Demir'e teşekkür ederim bu konuda. Üslübumun bozukluğu için çok sevdiğim raltay arkadaşın kalbini de kırdık. Üslubumuzun bozukluğundan dolayı (!) kendisinden de özür dilerim. Bu forumda beni en çok rahatsız eden şey, burada her türden adamın olmasından dolayı, zaman zaman söylemlerimizi sertleştirmemiz, milletin kalbini kırmamız, günaha girmemiz, bunu da kendi adıma defalarca söyledim. Sinirleniyorum, kızıyorum, üslubumuzu bozuyoruz, sonra da çok üzülüyorum. En iyisi uzun süre ara vermek gerekiyor.
B planına gelince herkes bir şey söylemiş bende söyleyeyim. Bir site tasarlayabiliriz. Bir kaç hafta önce vbulletin lisansı satın aldım. Başka bir site için kullanacaktım ama bu amaçla kullanabiliriz. gaspirali de daha önce MyBB gibi ücretsiz forumlarla falan yapacaktık bu işi yürümedi. Herkes vbulletine alışmış. Host var, alan adı var, yeni bir alan adı da alınabilir. vbulletin, joomla, php gibi ortamların diğer Türk Lehçeleri paketleri de yavaş yavaş gelmeye başladı. Demir yazılım konusunda iyidir. Gerekiyorsa şifreleri falan vereyim kurulsun bir forum, site her neyse. Bende her türlü desteği veririm. Ama buda çok doğru olmaz. Hepimiz bu forum sayesinde tanıştık, kaynaştık, burayı kullanarak buradan kaçmak hem şık olmaz hemde bize yakışmaz. Bence gelin burayı güzelleştirelim. Siz bilirsiniz. Ama şu kesin, benim bu aralar sinirlerim bozuk, başımda bir sürü olay ve sıkıntılarım var, bazı yalan dolan propagandalar karşısında, Sevr karşısında, sinirlenip herkesin kalbini kırıyoruz. Biraz ara vereceğim. Allah'a emanet olun.
Selametle.
yavuz
05-27-2007, 05:54 AM
MP3 telif hakları ile yazılım lisansı konusuna itiraz etmenizi beklemiyorum. Kul hakkı çünkü.
Bütün gülücükleri tek tek kullanasım geldi bu iletiye... :D :) :twisted: :lol: :lool: :mrgreen:
Bilge_Kagan
05-27-2007, 06:55 AM
Scofield 5834 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerinin Korunması kanunu kapsamında burada verilen MP3'ler için MUYAP'a şikayet ettiğini açık yüreklilikle bu forumda ifade etti.
Bilmiyorum forumdaslarin bu konudaki algisi nedir ancak, benim lugatimda bunun karsiligi "acik yureklilik" degil "arsizlik"tir.
yavuz
05-27-2007, 07:02 AM
Bilmiyorum forumdaslarin bu konudaki algisi nedir ancak, benim lugatimda bunun karsiligi "acik yureklilik" degil "arsizlik"tir.
Zaten farklı şekilde algılayabilecek olanların oranı 1/1000 (binde bir) olsa gerek. Forum üyelerinin toplam sayısının da 8.857 olduğunu var sayarsak, "8 buçuk" kişi var topu topu farklı algılayabilecek.
Quantum gama :mrgreen:
teginalp
05-27-2007, 07:44 AM
Biriki çift laf daha biliyorum bu olaya güzel gidecek ama daha ayağının tozuyla girmiyelim böyle işlere diye demiyorum.
B Planına beni de alın ona göre.:D
Scofield
05-27-2007, 07:54 AM
Bilmiyorum forumdaslarin bu konudaki algisi nedir ancak, benim lugatimda bunun karsiligi "acik yureklilik" degil "arsizlik"tir.insan anlamak istedigi gibi algilar.
sizin korsan muzigi nasil algiladiginiz da tartisilir. bir baslikta Athena ve dinleyicilerin olusturdugu konser fotografini koyup "bunlar memlekete zararlidir" diyorsunuz, bir baska baslikta gelip butun albumlerini paylasiyorsunuz.
iki gun sonra Kuran-i Kerim'den ayetler yaziyorsunuz, ayni gun ickinin ne kadar gunah oldugunu soyluyorsunuz, her turlu ayet'i emri incesi incesine tartisiyorsunuz fakat burada yapilan herturlu yasa disi paylasimlara goz yumuyorsunuz.
diger gun "kolay kazanc elde etmek"ten bahsedersiniz, haramdan helalden, ertesi gun 100'er tane korsan parca paylasirsiniz, paylasmasaniz bile indirirsiniz, indirmeseniz bile buna goz yumarsiniz.
ben kararimin arkasindayim, Gokhan ve Hakan Ozoguz'u severim, baglantim da var kendileri ile, isteyene fotograf da gonderirim. Gelip bir baslikta komunistle bilmem ne ile ayni karede "bunlar memlekete zararli" diye gosterirseniz tabi elimden geleni ardima koymam. gider tekrar bile sikayet ederim.
siz de buna neden olmasaydiniz. Athena grubu size ve ulkeye ne zarar getirdi ki tehdid olarak algiladiniz? yine o grup hakkinda oyle yazsaniz ben yeniden sikayet ederim.
cok ilginctir, onun icin sizin algilamaniz bir sey ifade etmiyor.
teginalp
05-27-2007, 08:26 AM
Fikirler yabana atılır değil ama bizim memlekette Korsan olayı daha çok su götürür.
Bırak şarkı-Türküyü, program (işletim sistemleri dahil) olayında benim son duyduğum rakam %96 idi. Bu gün düşse düşse %90 dır.
Hal böyleyken bunları bir kenara atıp başkalarının hakkının peşine düşmek biraz garip oluyor (gibi geliyor bana)
kurshad
05-27-2007, 08:37 AM
Kusura bakma Sco, seni severim. Bu forumdan gitmeni hic bir zaman arzulamadigimi bilirsin.
Bununla beraber soylemem gerek birsey var ki; Yaptiginin adi "ispiyonculuktur"
Ben orta ve lise egitimimi yatili olarak yaptim. Arkadaslarimiz arasinda "kirmizi kod" olan tek sey ; ispiyonculuktu. Hangi gerekceye dayanirsa dayansin hicbir affi yoktu.
Dogru veya yanlisini tartismak bile istemiyorum. Takildigin forumu , yazistigin insanlari ki bunlarin coguyla da hicbir problemin yok, kapanmasi icin sikayet etmenin, "ispiyonlamanin", hicbir tutar tarafi yok...
Ben ki bu forumu adminlere sikayet ettigin icin hic tasvip etmedigimi belirtmistim, bu davranisini ise hic begenmedigimi soyluyorum.
Scofield
05-27-2007, 09:10 AM
abi umrumda degil nedir dusunceniz ispiyonculuk mispiyonculuk. burasi yatili okul da degil, meclis de degil siber bir alan. isteyen istedigini soylesin inan 5 gramlik bir manasi yok. tanimadigim insanlarsiniz, yariniz muzik paylasiyorsunuz, yariniz guncel olaylari ve din konularini tartisiyorsunuz, ceyreginiz gercek ortamda bulusuyorsunuz. ne benim size hayrim olur ne sizin bana, ne de birbirinize (bulusanlar haric)...
ama gelip athena grubu ile seyircilerini (50 defa soyledim bir defa bile deginmediniz bu konuya) ulkeye tehdid diyerek hedef gostermek, tiksindirmek ve karsi propoganda yapmak cok mu dogru? benimkisi ispiyonculuk ise athena olayi ise "adilik haysiyetsizlik gormemislik"tir. gectim bunu, yeniden soyluyorum ayni zamanda adamlarin albumlerini paylasiyorsunuz forumda. tekrar soyluyorum gokhan, hakan ozoguz, burak gurpinar sevdigim insanlar. gelip sevdigim insanlari hedef gosterircesine resimlerini koyup "aha bunlar ulkeye tehdid" diye koyarsan adamin damarina basarsin. tekrar soyluyorum, bunun adi ispiyonculuk bilmem neycilik olsun umrumda degil, yine ayni hastaligi yapsa birisi ben yeniden sikayet ederim.
kurshad
05-27-2007, 09:38 AM
abi umrumda degil nedir dusunceniz ispiyonculuk mispiyonculuk. burasi yatili okul da degil, meclis de degil siber bir alan. isteyen istedigini soylesin inan 5 gramlik bir manasi yok. tanimadigim insanlarsiniz, yariniz muzik paylasiyorsunuz, yariniz guncel olaylari ve din konularini tartisiyorsunuz, ceyreginiz gercek ortamda bulusuyorsunuz. ne benim size hayrim olur ne sizin bana, ne de birbirinize (bulusanlar haric)...
.
Burasi yatili okul veya meclistir demedim sadece kendi anlayisimi dillendirdim.
Fakat sen cevabini veriyorsun zaten "umurumda degil, 5 gramlik kiymeti yok, tanimadigim insanlarsiniz, birbirimize hayrimiz dokunmaz vsvs"
Ben forumcularla yuzyuze tanisma zevkine vardim, Turkiye'de daha sik olsam hicbir bulusmayi kacirmazdim.
Allahtan kimse senin gibi "5 gramlik kiymeti yok, tanimadigim insanlarsiniz vs" tarzinda bir yaklasimda degil ve insanlar birbirine deger veriyor.
O yuzden forum.uz digerlerinden farkli bir forum.. .
yavuz
05-27-2007, 09:50 AM
İçinde binlerce kez Atatürk'e, Alparslan Türkeş'e, Muhsin Başkan'a, dinime, milletime, vatanıma, bayrağıma, kutsalıma, bana vs. küfredilen bir site olsa, yine şikayet etmem hiçbir yere. Hele bunca zaman takıldığım bir adres ise asla... Hadi tak dedi, ettim. Bir daha o siteye girmem. Yaptığımın adı böyleyken bile ispiyonculuk olsun, kabul ederim. Ancak o siteye bir daha girmek benim için yüzsüzlüktür, bunu kabul edemem işte.
Scofield, sana yüzsüz dediğimden değil, prensip meselesi, yeri gelmişken belirtmek istedim.
Bilge_Kagan
05-27-2007, 10:21 AM
izin korsan muzigi nasil algiladiginiz da tartisilir. bir baslikta Athena ve dinleyicilerin olusturdugu konser fotografini koyup "bunlar memlekete zararlidir" diyorsunuz, bir baska baslikta gelip butun albumlerini paylasiyorsunuz.
iki gun sonra Kuran-i Kerim'den ayetler yaziyorsunuz, ayni gun ickinin ne kadar gunah oldugunu soyluyorsunuz, her turlu ayet'i emri incesi incesine tartisiyorsunuz fakat burada yapilan herturlu yasa disi paylasimlara goz yumuyorsunuz.
diger gun "kolay kazanc elde etmek"ten bahsedersiniz, haramdan helalden, ertesi gun 100'er tane korsan parca paylasirsiniz, paylasmasaniz bile indirirsiniz, indirmeseniz bile buna goz yumarsiniz.
ben kararimin arkasindayim, Gokhan ve Hakan Ozoguz'u severim, baglantim da var kendileri ile, isteyene fotograf da gonderirim. Gelip bir baslikta komunistle bilmem ne ile ayni karede "bunlar memlekete zararli" diye gosterirseniz tabi elimden geleni ardima koymam. gider tekrar bile sikayet ederim.
siz de buna neden olmasaydiniz. Athena grubu size ve ulkeye ne zarar getirdi ki tehdid olarak algiladiniz? yine o grup hakkinda oyle yazsaniz ben yeniden sikayet ederim.
Bunlarin hepsini ben yaptim demek oyle mi ?
cok ilginctir, onun icin sizin algilamaniz bir sey ifade etmiyor.
Size etmiyor olabilir. Fakat azicik yapilan hatalari kabullenme, ders alma gibi bir yetiye sahip olsaydiniz, ederdi.
ama gelip athena grubu ile seyircilerini (50 defa soyledim bir defa bile deginmediniz bu konuya) ulkeye tehdid diyerek hedef gostermek, tiksindirmek ve karsi propoganda yapmak cok mu dogru? benimkisi ispiyonculuk ise athena olayi ise "adilik haysiyetsizlik gormemislik"tir. gectim bunu, yeniden soyluyorum ayni zamanda adamlarin albumlerini paylasiyorsunuz forumda. tekrar soyluyorum gokhan, hakan ozoguz, burak gurpinar sevdigim insanlar. gelip sevdigim insanlari hedef gosterircesine resimlerini koyup "aha bunlar ulkeye tehdid" diye koyarsan adamin damarina basarsin. tekrar soyluyorum, bunun adi ispiyonculuk bilmem neycilik olsun umrumda degil, yine ayni hastaligi yapsa birisi ben yeniden sikayet ederim.
Peki her kafana ters gelen birsey oldugunda idare yalakasi ogrenciler gibi ( bu ornek birebir uyuyor hakikaten ) alakasiz alakasiz yerlere "aha bunlar oyle yapiyorlar da boyle yapiyorlar da cezalandirilsinlar da ivir da zivir da" diye aglaniyorsun ( bir forum yonetimi, iki muyap ). Bir de ustune, ayni o ogrenciler gibi arsizlik edip sikayet ettigin adamlarin arasinda takilmaya devam edip arsiz arsiz hicbirsey olmamis gibi davraniyorsun.
Bunun cezasi cok ilginc verilirdi bizde...Neyse...
Eger bir sorun varsa, bunu once sorunun muhattaplariyla cozme yoluna gidersin. Gerek ozel mesajlasma, gerek iletisim yazilimlari, gerek foruma bir baslik acip rahatsiz oldugun konuyu tartismaya acma. Senin tercihin bunlardan yana olmayip da birilerine aglayip zirlamaktan yana olduguna gore, bu forumdaki kimseden de bu konuda sana anlayisli davranmasini bekleyemezsin, keza bunun kabul edilebilir bir tarafi da yok.
Sen takil aynen. Ve soylemek zorundayim, forumun diger uyelerini bilmem ama benim gozumde degerin hem ozur dilemeyip hem de burada yazmaya devam ettigin sure boyunca daha da dusmeye devam edecek. "Anlayaniniz icin bunda cok hikmetler vardir."
Scofield
05-27-2007, 11:41 AM
Bunlarin hepsini ben yaptim demek oyle mi ? sen degil ama... biri...
Size etmiyor olabilir. Fakat azicik yapilan hatalari kabullenme, ders alma gibi bir yetiye sahip olsaydiniz, ederdi.ders alacak daha kiymetli seyler var. gercek hayatta gercek yasamda. siber alemde sizden ders almak cok ters birsey. herkesin fikri dusuncesi bir degildir. herkes birbirine ders veremez ders alamaz. yasca benden kucuk olanlariniz var. sizden ders alacakasak vay halimize... hadi forumun buyukleri politika olsun guncel yasam konusunda olsun fikirlerini yazar biz okuruz oyle birseyler ogreniriz fakat sen ve demir kagan forumun patronu kesiliverdiniz ders vermeye kalkistiniz ha boyle devam edin ;)
Peki her kafana ters gelen birsey oldugunda idare yalakasi ogrenciler gibi oha desem yeri midir?
alakasiz alakasiz yerlere bak ben sana ders vereyim.
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé (http://forum.arbuz.com/forumdisplay.php?f=32) (4 Viewing)
Forum Feedback and Suggestions
bunun anlamini biliyor musun? forumun her kesiminden her kullanici istedigini sikayet eder istedigini ispiyonlar istedigini bilmem ne eder. administrator ve diger yoneticilere istedigin sikayeti yazabilirsin. bunun onune gecemezsiniz. her uye oraya yazma hakkina sahiptir. siz kendinizi patrondan sayiyorsunuz, "yalaka" kelimesini sana yazsaydim ceza alirdim (cok buyuk bir ihtimalle), ve yine gider oraya sikayet ederdim. fakat az once sen yazdin. ben yazmiyorum.. umursamaya bile gerek yok.
"aha bunlar oyle yapiyorlar da boyle yapiyorlar da cezalandirilsinlar da ivir da zivir da" diye aglaniyorsun ( bir forum yonetimi, iki muyap ).
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé (http://forum.arbuz.com/forumdisplay.php?f=32)
yukaridaki rusca ve ingilizce kelimelerin ne oldugunu ogren sonra gel konusalim ;)
Bir de ustune, ayni o ogrenciler gibi arsizlik edip sikayet ettigin adamlarin arasinda takilmaya devam edip arsiz arsiz hicbirsey olmamis gibi davraniyorsun.
kardesim forumun sahibi siz degilsiniz ki ne sandiniz kendinizi? :lol: geyik mi yapiyon? MeGaZ sahibi isteyen gider istedigini sikayet eder sana ne? :cool: Turkistan Forumu arbuz'dan bagimsiz bir forum mu? madem hosunuza gitmiyor gidin kendi forumunuzu kurun orada "moderatorculuk" oynayin alahim yarabim :lol:
Bunun cezasi cok ilginc verilirdi bizde...Neyse...ne, falakaya mi yatirmak lazim?
Gerek ozel mesajlasma, gerek iletisim yazilimlari, gerek foruma bir baslik acip rahatsiz oldugun konuyu tartismaya acma.
bunun anlamini tekrar ogrenmeni rica ediyorum.
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé (http://forum.arbuz.com/forumdisplay.php?f=32)
Forum Feedback and Suggestions <------------
Senin tercihin bunlardan yana olmayip da birilerine aglayip zirlamaktan yana olduguna gore, bu forumdaki kimseden de bu konuda sana anlayisli davranmasini bekleyemezsin, keza bunun kabul edilebilir bir tarafi da yok. nerden gordun gozlerimi, agladigimi sesimi nerden duydun, zirladigimi? muneccim misin? :lol:
Sen takil aynen. sana mi soracam?
Ve soylemek zorundayim, forumun diger uyelerini bilmem ama benim gozumde degerin hem ozur dilemeyip hem de burada yazmaya devam ettigin sure boyunca daha da dusmeye devam edecek. degerinize ihtiyac yok ;) gercek hayatta ihtiyacim olan degere sahibim cok sukur. alin siber alemdeki degeriniz sizin olsun ;)
su B planinizi bir an once yapin da gidin orada moderatorculuk oynayin. once uye kayit ettirin sonra cank conk warning atin ;)
"Anlayaniniz icin bunda cok hikmetler vardir."
aynen, daha forumun ozunu anlayamamissiniz :)
Scofield
05-27-2007, 11:44 AM
B Planına beni de alın ona göre.:Dlutfen, bir de bir zahmet su B planinizi derhal uygulayin ;)
Scofield
05-27-2007, 11:46 AM
Ancak o siteye bir daha girmek benim için yüzsüzlüktür, bunu kabul edemem işte.
bunlar bos isler ve kavramlar. yuzsuzluk ispiyonculuk bilmem neycilik gercek hayatta olan seyler. yuzsuzluk kavramini acarsak bircogunuzun yuzsuzluk yaptigini kelimeler ispatlar zaten.
yavuz
05-27-2007, 11:47 AM
su B planinizi bir an once yapin da gidin orada moderatorculuk oynayin. once uye kayit ettirin sonra cank conk warning atin ;)
Gidelim Gaffur!.. :lol:
yavuz
05-27-2007, 11:48 AM
bunlar bos isler ve kavramlar. yuzsuzluk ispiyonculuk bilmem neycilik gercek hayatta olan seyler. yuzsuzluk kavramini acarsak bircogunuzun yuzsuzluk yaptigini kelimeler ispatlar zaten.
Yüzsüzlük şöyle bir şey oluyor canım, ben açayım; birinin sana (başka bir başlıkta) yüzsüzsün dediğinde, senin ona yüzü olmayan bir adam resmi koyarak cevap vermen durumu.
Kişileştirme yaptım "sen" derken, yanlış anlama yine. :lol:
yavuz
05-27-2007, 11:53 AM
Berkişşş bu senin yaptığın da yüzsüzlük ama... 10 defa atılıp, kendi davranışların yüzünden kovulup; geri gelmek bir de... Aaa ne kadar ayıp? Bir Türk çocuğuna yakışıyor mu bu? Töre vs. bilmez misin sen? :lol:
Scofield
05-27-2007, 11:53 AM
Batu Xan da kendi bakis acisini yazmis. hadi simdi hep beraber bu adama da cullanin. ustune 10 tane 10'arlik warning verin moderatorculuk oynayin ;)
Bilge_Kagan
05-27-2007, 11:56 AM
sen degil ama... biri..
Oyleyse beni itham ediyor gibi konusamazsin.
ders alacak daha kiymetli seyler var. gercek hayatta gercek yasamda. siber alemde sizden ders almak cok ters birsey. herkesin fikri dusuncesi bir degildir. herkes birbirine ders veremez ders alamaz. yasca benden kucuk olanlariniz var. sizden ders alacakasak vay halimize... hadi forumun buyukleri politika olsun guncel yasam konusunda olsun fikirlerini yazar biz okuruz oyle birseyler ogreniriz fakat sen ve demir kagan forumun patronu kesiliverdiniz ders vermeye kalkistiniz ha boyle devam edin
Fikirleri icerigine degil yazaninin yasina gore yorumlayacak kadar sig bir anlayis duzeyine sahip olman benim bu konuda elimi kolumu bagliyor. Ne desem bos.
oha desem yeri midir?
Degildir.
bak ben sana ders vereyim.
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé (4 Viewing)
bunun anlamini biliyor musun? forumun her kesiminden her kullanici istedigini sikayet eder istedigini ispiyonlar istedigini bilmem ne eder. administrator ve diger yoneticilere istedigin sikayeti yazabilirsin. bunun onune gecemezsiniz. her uye oraya yazma hakkina sahiptir. siz kendinizi patrondan sayiyorsunuz, "yalaka" kelimesini sana yazsaydim ceza alirdim (cok buyuk bir ihtimalle), ve yine gider oraya sikayet ederdim. fakat az once sen yazdin. ben yazmiyorum.. umursamaya bile gerek yok.
Dileseydik gecerdik guzel kardesim.
Ne halt yersen ye dokunmadik, ama isin suyunu cikariyorsun.
Turkistan Forumu, her ne kadar ana kurallarla forumun geneline bagli olsa da forumun butununden daha farkli bir yapiya ve bir ortama sahip. Bundan oturu, bu forumun gerekleri, islerin benim bahsettigim sekilde islemesini gerektirir. Buradaki insanlarin arasindaki samimiyet, senin onlari forum yoneticilerine sikayet etmektense, onlarla konusup anlasmani gerektirir. Anladin ?
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé
yukaridaki rusca ve ingilizce kelimelerin ne oldugunu ogren sonra gel konusalim
Ici bos muhabbetler.
kardesim forumun sahibi siz degilsiniz ki ne sandiniz kendinizi? geyik mi yapiyon? MeGaZ sahibi isteyen gider istedigini sikayet eder sana ne? Turkistan Forumu arbuz'dan bagimsiz bir forum mu? madem hosunuza gitmiyor gidin kendi forumunuzu kurun orada "moderatorculuk" oynayin alahim yarabim
Bu konuda gerekli aciklamayi iki onceki alintida yaptim.
ne, falakaya mi yatirmak lazim?
Yok. Dayak bir diger careydi. Biz genelde soyutlamayi tercih ederdik.
bunun anlamini tekrar ogrenmeni rica ediyorum.
Êíèãà Æàëîá è Ïðåäëîæåíèé
Forum Feedback and Suggestions <------------
Fasa fiso.
nerden gordun gozlerimi, agladigimi sesimi nerden duydun, zirladigimi? muneccim misin?
Tesbih yapiyorum.
sana mi soracam?
Yuh ! Bu kadar indi seviye demek...
Senin baban benim babami dover diye tahmin ediyorum :rolleyes: :lol:
degerinize ihtiyac yok gercek hayatta ihtiyacim olan degere sahibim cok sukur. alin siber alemdeki degeriniz sizin olsun
su B planinizi bir an once yapin da gidin orada moderatorculuk oynayin. once uye kayit ettirin sonra cank conk warning atin
Ihtiyacin olan degerler arasinda erdem, baglilik, samimiyet gibi seyler yok demek ki. Bu konuda yapabilecegim birsey yok.
aynen, daha forumun ozunu anlayamamissiniz
Sen insan olmanin ozunu anlayamadiktan sonra, bunun pek bir onemi yok.
Acikca soylemek zorundayim, bos polemige ayiracak vaktim yok. Cesitli laf oyunlariyla, kasitli yanlis anlamalarla konusmalari kendince bir yerlere cekmeye calisiyorsun. Sozde maglup olunca da gidip bir yerlere aglamaya basliyorsun. Sonunu bildigim oyuna katilmam... Kolay gelsin sana.
Bilge_Kagan
05-27-2007, 11:57 AM
Batu Xan da kendi bakis acisini yazmis. hadi simdi hep beraber bu adama da cullanin. ustune 10 tane 10'arlik warning verin moderatorculuk oynayin
Cok merakliysan soyle MegaZ abine alsin benden moderatorlugu sana versin. Hic merakli degilim. Her gun senin gibi heriflerle ugrasip durmak bunyemi zorluyor.
Demir Kağan
05-27-2007, 02:24 PM
kardesim forumun sahibi siz degilsiniz ki ne sandiniz kendinizi? geyik mi yapiyon? MeGaZ sahibi isteyen gider istedigini sikayet eder sana ne? Turkistan Forumu arbuz'dan bagimsiz bir forum mu? madem hosunuza gitmiyor gidin kendi forumunuzu kurun orada "moderatorculuk" oynayin alahim yarabim
Cok uzuleceksin ama artik oyle.
Bilge_Kagan
05-28-2007, 12:42 AM
Basligi adam edelim bari biraz:
Bir sabah ansizin Forum.uz kapansa...
Umrum olmaz :lol:
Scofield
05-28-2007, 01:49 AM
siz kendinizi kaptirmissiniz ben ne diyem...
Biz buluştuğumuzda bunları hiç konuşmuyoruz.
Bir sabah ansizin Forum.uz kapansa...
Biz aşure olmaya niyetliysek mutlaka tencere buluruz.
kurshad
05-28-2007, 02:46 AM
Biz aşure olmaya niyetliysek mutlaka tencere buluruz.
Dogru bir laf..
Bu arada dikkat cekmek istedigim konu; Batu'nun bu forumun kapanmasini nasil arzuladigini ifade etmesi ama her defasinda bu foruma gelip yazmaya devam etmesi..
Incelenmeye deger bir vakaa.
Nefret ve baglilik , bir tutku; Forum.uz.. :mrgreen:
Scofield
05-28-2007, 04:31 AM
bilge kagan
"MeGaZ" abine kac defa gidip bazi seyleri "ISPIYONLAYIP" kac kisinin banlanmasina sebeb oldugunu soyluyeyim mi? :lool: kimin ispiyoncu oldugu ortaya ciksin da, kendi kendilerini rezil etmis ol. sonra "senin gibi herifler" gelip kendilerini aynada incelemeden saga sola hodo hodo etmesin.
hatirliyor musun? her kafana ters gelen birsey oldugunda idare yalakasi ogrenciler gibi ( bu ornek birebir uyuyor hakikaten ), gidip MeGaZ abine ISPIYONLAYIP insanlari banlattigini?
o zaman WARNING yoktu.... buyur;
senin terimlerin ile: asil ispiyoncu,arsizlik yapan, senin de dedigin gibi "IDARE YALAKASI" insan kim gorsunler. hadi inkar et ben de yazayim buraya ;)
Bilge_Kagan
05-28-2007, 04:37 AM
Sileyim mi bu iletiyi yoksa hakikaten bu konuda bir suphesi olup da birseyleri aciklamami isteyen falan var mi ?
bilge kagan
"MeGaZ" abine kac defa gidip bazi seyleri "ISPIYONLAYIP" kac kisinin banlanmasina sebeb oldugunu soyluyeyim mi? :lool: kimin ispiyoncu oldugu ortaya ciksin da, kendi kendilerini rezil etmis ol. sonra "senin gibi herifler" gelip kendilerini aynada incelemeden saga sola hodo hodo etmesin.
hatirliyor musun? her kafana ters gelen birsey oldugunda idare yalakasi ogrenciler gibi ( bu ornek birebir uyuyor hakikaten ), gidip MeGaZ abine ISPIYONLAYIP insanlari banlattigini?
o zaman WARNING yoktu.... buyur;
senin terimlerin ile: asil ispiyoncu,arsizlik yapan, senin de dedigin gibi "IDARE YALAKASI" insan kim gorsunler. hadi inkar et ben de yazayim buraya ;)
Akıllandığını zannettim ama.....Batı cephesinde değişen hiçbirşey yok...
selametle...
Demir Kağan
05-28-2007, 04:53 AM
Sileyim mi bu iletiyi yoksa hakikaten bu konuda bir suphesi olup da birseyleri aciklamami isteyen falan var mi ?
Yahu birak herkes kimin ne oldugunu biliyor.
yavuz
05-28-2007, 05:01 AM
Sözüm sana Scofield!... :lol: (Trajedik giriş.)
Gururunla gitseydin de, bu lafları etmeseydin daha iyi olmaz mıydı? (Dramatik gelişme.)
Tehdit etme kimseyi de, açıkça bildiğin birşey varsa söyle, ya da ne biz soralım, ne de sen söyle. :cool: (Komik sonuç.)
Oguz abin zaten ayrı bir şey olmuş. Adam utanmasa önüne gelene uyarı verecek. Neden?
Bu kadar kapanması için bi taraflarınıza kına yaktığınız foruma niye geliyorsunuz ?
yavuz
05-28-2007, 06:01 AM
Bu site kapatılacak, çok sevineceğim, herkes sevinecek.
Önce sevincinden havalara uçarsın, sonra normal hayattaki gibi ip mi atlarsın artık, kapanınca FORUMumUZ?
Berke Xan
05-28-2007, 06:16 AM
Can sıkıntısından...
Demir Kağan
05-28-2007, 06:24 AM
Maho moderatör olduğunda sevinmiştik, en azından müslüman olmayan birisi olmuştu. Ama bakıyoruz ki Maho, müslümanların ettiği küfürleri silmekten, görmezden gelmekten başka yaptığın yok!
Pusuyorsun, ne zaman Müslüman olmayan biri ters laf etse anında yirmişer Warning veriyorsun. Oguz abin zaten ayrı bir şey olmuş. Adam utanmasa önüne gelene uyarı verecek. Neden?
Moderatörcülük oynadığınız için...
Bu site kapatılacak, çok sevineceğim, herkes sevinecek.
İslâm'â dönüş yaptığımı forumda yazmıştım Umut. Ayrıca, ben adalete inanan birisiyim ve adilim. Tarafım bellidir ancak adalet söz konusu olduğunda haklıdan yana olurum.
benay
05-28-2007, 06:24 AM
Can sıkıntısından...
iyide burda eminim cok arkadaslarinda olmusdur burda cok kisi var cok sevebilcen.
Can sıkıntısından...
Sıkı can kolay çıkmazmış.Birde iyi tarafından bak :lol:
medyum gama :mrgreen:
yavuz
05-28-2007, 06:36 AM
iyide burda eminim cok arkadaslarinda olmusdur burda cok kisi var cok sevebilcen.
Mesela biz benay ile birbirimizi çoook severiz. :cool:
DrAydan
05-28-2007, 06:39 AM
Mesela biz benay ile birbirimizi çoook severiz.
Allah mesut bahtiyar etsin...:cool:
yavuz
05-28-2007, 06:42 AM
Allah mesut bahtiyar etsin...:cool:
Tövbe estağfirullah... :evil:
benay
05-28-2007, 06:44 AM
Mesela biz benay ile birbirimizi çoook severiz. :cool:
Hemde nasil
DrAydan
05-28-2007, 06:54 AM
Hemde nasil
Heh bak gelin adayı yola gelmiş:-D Bir birinizi seveceyinizi düşünüyo ya
Hayda bre...
Cok heyecanlı bir tartısmaya daha tanık oluyoruz. Aradan cıkın Yavuz,Benay...
Hayda bre...
benay
05-28-2007, 10:10 AM
Heh bak gelin adayı yola gelmiş:-D Bir birinizi seveceyinizi düşünüyo ya
Seni kirmiyayim diye...
eflatunn
05-28-2007, 11:54 AM
Eğer kapanan forum.uz değil de başka bir forum olsaydı açıkçası hiç takmazdım.Ama buradaki ortam çok farklı.(Gerçi bazen şirazesinden çıkıyor ama neyse:) ) O yüzden eğer bir gün kapansaydı öncelikle Demir'i arardım.O da olmadı Oğuz abi'ye giderdim sormaya.Çünkü semt itibariyle bana yakın olanlar onlar.Bırakmazdım yani işin peşini.:cool: Böyle güzel insanları kaybetmek istemezdim doğrusu.
borcugin
05-28-2007, 01:14 PM
S.A.
Bu forum.arbuz'a yakışmadı, hiçbirimize. Taşıyamadık bazı şeyleri. Taşıyamadık kardeşliği, dostluğu ve arkadaşlığı. Çoluk çocukla muhatap olursak olacağı bu. İletilerin hepsini okudum. Serdar'a çullanılması, arada parazitlerin hakaretleri, moderatörlerin hakaretleri. Kendisi de suçlu. Hepimiz suçluyuz ve Serdar şut!
Telif hakkını gaspetmenin İslâm'a göre neredeyse caizdir söylemleri, yok işletim sistemleriymiş bilmem neymiş, yok % 96 imiş, bu mu amel, ihlas? Yakışmamış. Tanıyamımışım sizi. En azından haklısınız diyebilmenizi beklerdim ama dedim ya taşıyamamışsınız. Kul hakkı öyle mi? Çocuk çocuk bahaneler. Beş yaşındakiler söylemez bunu. Demek ki ben çoğunuzu yanlış tanımışım. Birisi de çıkıp ta yahu haklısınız ama... diyebilirdi.
Bu forumu kayıt olmadan kaç kişi izliyor biliyor musunuz? Tarihe güzel dostluklar ve arkadaşlıklarla geçiyorduk, hep birlikte bu mavi ayna inceliğindeki dostluğu kırdık be kardeşlerim, hep birlikte. Şimdi tarihe geçiyoruz ama bu sefer başka başka kavram kargaşaları, değer yargılarının çarpıtılması, günahlar ile mübahların ve hatta haramlar ile mekruhların yer değiştirmesi olarak. Demedik mi diyor herkes. Bak bunlar böyle diyor. Belki de. Yakışmadı hiçbirimize.
Burada öyle provakatörler var ki, ne yaşı başı kardeşim, adam terbiyesizin önde gideni, tahrikçinin ağa babası, kişilik bozukluğu ve ruh hastası karışımı, çocukmuş...
Hadi şimdi hep birlikte mutluluklar içinde açalım başlıklar, birbirimizle ince ince paslaşalım, bir Cumartesi günü çorba morba, topyekün moderatörü kullanıcısı çoluğu çocuğu çullanalım birilerine. Bir borcugin de gelsin doğrucu başı olsun sizi eleştirsin, kızsın, üzülsün ve utansın yapılanlardan. Daha fazla yazmayayım en iyisi.
Selametle.
Demir Kağan
05-28-2007, 01:27 PM
Abi, yine basladin ama hic de tartismaya niyetim yok. Biz kimseyi kirmadik, kimseye cullanmadik; bizimle muhattap olacak adam gelir bize efendi efendi derdini anlatir. Tasiyamadik derken kendi adina konus abi, sen ve o sahis disinda burada kimsenin kimseyle sorunu yok.
borcugin
05-28-2007, 01:44 PM
Abi, yine basladin
Gerçekler acıdır buna mı yine başladım yoksa başka bir şey mi? Gideriz be kardeşim. Gideriz.
ama hic de tartismaya niyetim yok.
Ben soru sordum, bu kul hakkı mı değil mi?
Biz kimseyi kirmadik, kimseye cullanmadik;
Dışarıdan nasıl görünüyor acaba?
bizimle muhattap olacak adam gelir bize efendi efendi derdini anlatir.
Sizin söylediklerinizi ve yazdıklarınızı tekrarlayınca adama basıyorsunuz cezayı ve atıyorsunuz, nasıl gelip söylecek? Nasıl?
Tasiyamadik derken kendi adina konus abi,
Hepimiz taşıyamadık.
sen ve o sahis disinda burada kimsenin kimseyle sorunu yok.
Gideriz o zaman buradan siz rahatınızı bozmayın. MP3 vermek helaldir diye tarihe geçersiniz, kendi Ahlaki ve Dini ölçütlerinize göre kendiniz çalın ve kendiniz oynayın?
Demir Kağan
05-28-2007, 01:51 PM
Biz fetva vermedik; kendiniz calip kendiniz oynamayin.
dila73
05-28-2007, 02:05 PM
burada mp3 veriliyor diye mi gidilecek...........
yasak gelirse bazı sitelerde olduğu gibi mp3 ler kaldırılır olur biter, türkistan forumunda mp3 paylaşımının bu kadar olay olabileceği hiç aklıma gelmemişti doğrusu, buradaki çok arkadaşın ilgisini çekmez ki mp3 ler...
borcugin
05-28-2007, 02:38 PM
buradaki çok arkadaşın ilgisini çekmez ki mp3 ler...
Ben sizin kadar emin değilim. Sizinde emin olmanızı hayretle karşılıyorum, buraya gelenlerin çoğu MP3 için geliyor. Bunu savımı kabul ettirmek ya da kendimi haklı çıkarmak adına söylemiyorum. Keşke böyle olmasaydı.
Madem ilgi çekmeyecek; neden bunun yanlış olduğunu bir Allah'ın kulu kabul edip te, bize ne, sana ne demiyor sevgili dila73 kardeşim!
dila73
05-28-2007, 02:51 PM
forum arbuza belki ama türkistan forumuna gelen arkadaşların büyük çoğunluğunun ilgisini çekmez mp3ler, siyaset ve din başlıklarında yoğunlaşılıyor daha çok, herkesin ilgi alanı başka başka, genel başlıklardan bikaçı en çok ilgi çeken, müzik başlıklarına katılım gördüğüm kadarıyla çok az mesela yabancı müzik paylaşımı olan sayfada linklerin çoğu ilgisizlikten rapid ya da başka yerlerden kaldırılıyo eğer ilgi görse o linklerin çoğu canlı olurdu bu yüzden böyle düşünüyorum...
kurshad
05-28-2007, 03:51 PM
Gideriz o zaman buradan siz rahatınızı bozmayın. MP3 vermek helaldir diye tarihe geçersiniz, kendi Ahlaki ve Dini ölçütlerinize göre kendiniz çalın ve kendiniz oynayın?
Ustad, biraz sakin olsan diyorum..
O kadar buyutulecek bir durum yok aslinda , fazla kisisel aliyorsun.
Scofield, bu forumda birileriyle kavga etti, olayi bilmiyorum o sayfayi okumadim, neticede uyari aldi. Sonra birden kendinden gecti, hakikaten cok yakisiksiz bir sekilde , adminlere Turkistan forumunun kapatilmasi icin bir dolu ileti yazdi.
Bu ingilizce iletileri okudum. Orada, Turkistan forumunun birkac Turk'un tekelinde oldugunu, hicbir ozbek'in burada yazmadigini , bu forumun kapanmasi gerektigini vsvs yazdikca yazdi.
Bu durumun cok yakisiksiz oldugunu ben acik iletiyle de Sco'ya belirttim.
Daha sonra Sco'nun bu forumun kapanmasi icin Muyap midir nedir oraya sikayette bulundugunu okudum. Yine ayipladim.
Biriki kisiye kizdi diye gidecek, bu forumu kapattirmak icin bir tarafini yirtacak sonra da buralarda gelip hic yuzu kizarmadan geyik yapacak..
Yok hoca, bu kadar da degil.. Buna ayip etmek denir..
Hepimize asikar ki; Sco'nun kul hakki falan dusundugu yok. Tek amaci "nasil gecirdim size" demek..
Kaldi ki, bu kul hakki konusunda da ben pek ayni goruste degilim. Sehbir'den iki kere Ruhi Su talebinde bulundum, verdiklerini de indirdim, hic de vicdanim sizlamiyor. Demek bu kadar muslumanmisim.. Zaten oyle en baba musluman benim diye bir iddiam da yok ;)
Iki kici kirik produktor, sarkici vs servetine servet katacak diye onlarin burada mudafiiligine soyunacak da degilim.
Acikcasi ben bunun gunah munah olduguna da inanmiyorum , bu konuda tartismaya da istekli degilim, umurumda da degil...
Son sozumu ilk sozumle baglamak istiyorum;
Ustad, ben seni okumaktan zevk alan bir insanim, ama artik sakin olsan diyorum..
Bilge_Kagan
05-29-2007, 12:56 AM
Moderatorlerin hakaretleri ha ?
Bu forumda Scofield'a ait ozel iletileri ve uyari vermeden sildigim/duzenledigim iletileri bir araya getirsem "hakaretin pasa babasi"ni gorursunuz. Siz hakaret gormemissiniz.
S.A.
Serdar'a çullanılması, arada parazitlerin hakaretleri, moderatörlerin hakaretleri. Kendisi de suçlu. Hepimiz suçluyuz ve Serdar şut!
Selametle.
Ben mod.ların yerinde olsam "sine-i user"e dönerdim. Ya da güven tazelemek için referanduma giderdim.
S.A.
Bu forum.arbuz'a yakışmadı, hiçbirimize. Taşıyamadık bazı şeyleri. Taşıyamadık kardeşliği, dostluğu ve arkadaşlığı. Çoluk çocukla muhatap olursak olacağı bu. İletilerin hepsini okudum. Serdar'a çullanılması, arada parazitlerin hakaretleri, moderatörlerin hakaretleri. Kendisi de suçlu. Hepimiz suçluyuz ve Serdar şut!
Telif hakkını gaspetmenin İslâm'a göre neredeyse caizdir söylemleri, yok işletim sistemleriymiş bilmem neymiş, yok % 96 imiş, bu mu amel, ihlas? Yakışmamış. Tanıyamımışım sizi. En azından haklısınız diyebilmenizi beklerdim ama dedim ya taşıyamamışsınız. Kul hakkı öyle mi? Çocuk çocuk bahaneler. Beş yaşındakiler söylemez bunu. Demek ki ben çoğunuzu yanlış tanımışım. Birisi de çıkıp ta yahu haklısınız ama... diyebilirdi.
Bu forumu kayıt olmadan kaç kişi izliyor biliyor musunuz? Tarihe güzel dostluklar ve arkadaşlıklarla geçiyorduk, hep birlikte bu mavi ayna inceliğindeki dostluğu kırdık be kardeşlerim, hep birlikte. Şimdi tarihe geçiyoruz ama bu sefer başka başka kavram kargaşaları, değer yargılarının çarpıtılması, günahlar ile mübahların ve hatta haramlar ile mekruhların yer değiştirmesi olarak. Demedik mi diyor herkes. Bak bunlar böyle diyor. Belki de. Yakışmadı hiçbirimize.
Burada öyle provakatörler var ki, ne yaşı başı kardeşim, adam terbiyesizin önde gideni, tahrikçinin ağa babası, kişilik bozukluğu ve ruh hastası karışımı, çocukmuş...
Hadi şimdi hep birlikte mutluluklar içinde açalım başlıklar, birbirimizle ince ince paslaşalım, bir Cumartesi günü çorba morba, topyekün moderatörü kullanıcısı çoluğu çocuğu çullanalım birilerine. Bir borcugin de gelsin doğrucu başı olsun sizi eleştirsin, kızsın, üzülsün ve utansın yapılanlardan. Daha fazla yazmayayım en iyisi.
Selametle.
Baydı ..HAKİKATEN BAYDI !
Her sabah forumu açtığımda benim olmadığım gece geçmişine bakıp keyif almak isterken aynı teraneler hergün karşıma çıkıyor....
Adam olana birşey bir kez söylenir.olmayanada her defasında söylemek zorunluluğumuz hiç yok.
Burada çok iyi bir arkadaşlık,dostluk ortamı kurduk ve bunun aynı seviyesinde gitmesine çalışırken SİZLERİN AMACI NE ?
Kardeşim ortamdan hoşnut değilseniz,yönetimin taraflı olduğuna inanıyorsanız,sizlerin önce tahrik edilip sonra provoke edildiğine inanıyonsanız,bu ortamın size göre olmadığını söylüyorsanız NİYE GELİYORSUNUZ BE KARDEŞİM !
Şurda 2,5 kişi varki forumun tüm keyfini,neşesini,çizgisini bla bla bozan...
GİDİN KARDEŞİM !
Haa gitmeyeceksenizde bu forumun çizgisine,adabına,neşesine uyum sağlayın....
MP3'ler konusuna gelince;Müzik piyasasının birbirinden araklama piyasa olduğunu bilmeyen varmı ??? Olay biraz evrensel olunca kiminde ne mal olduğu ortaya çıkmadımı ? Sabahlara kadar güney Amerika radyolarında tını yakalayıp sabah evreka diyenleri Millet bilmiyormu ? Önce kull hakkının diyetini onlar ödesin,sonrasında bizde öderiz...Birde sanalda takılan hiç kimse gelipte burda kul hakkından sallamasın....
teginalp
05-29-2007, 09:42 AM
Hocam, bazek insana sıkıntı bastığı oluyor.
Biraz kafanı dinle, bu illet formdan kolay kolay kopulmuyor (Denenmiştir):D sonra tekrar gelirsin.
Şu şifre olayına gelince, dur bir tahminde bulunayım.
Yakın zamanda mesela kişisel bilgilerde eposta değişikliği veya buna benzer bir değişiklik yaptın.
Bu da denenmiştir. :uups: Yaptığın değişikliği onaylamak için kayıtlı eposta adresine git, onay ver herşeyin düzeldiğini göreceksin.:P
Selametle.
S.A.
Sevgili arkadaşlar ben borcugin, yaşanan bir dizi teknik sorundan dolayı kullanıcı adımla giremiyordum, sağolsun Demir ilgilendi, çözdü, bu kez de; borcugin adıyla girdiğim halde yanıt yazma yetkim yoktu, Demir uygun vakitte çözerim dedi, benim de işim acele olduğundan yeni bir kullanıcı adı aldım.
Anlaşılmıştır ki; bu saatten sonra konuşmak hayırlı değildir. Bilerek ya da bilmeyerek kalbini kırdığım herkesten özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
Yıllarca çalışarak oluşturduğumuz bu ortamı taşıyamadık hep birlikte, hiç olmazsa daha fazla birbirimizi kırmayarak arkadaşlığımızı anılarımızda yaşatalım.
Selametle kalın forum.arbuz kullanıcıları, selametle...
İlk mesajı buraya yazdığına göre acil olan iş bu mesajdı yani.
Bir dizi teknik hatadan kasıt ne açıklar mısın?
Yine adresi tam yazılmamış iğnelemeler seziyorum.
Usta sen bi dinlen, gez dolaş, işlerini toparla.. Biz buradayız.
Belki de döndüğünde kızmışız... Yok olmuşuz... Kimbilir?
kimbilirbugidisindonusuolacakmi.com
kurtbilal1985
05-29-2007, 11:10 AM
bu forumdan kolay kolay kopulabilecegini ben sanmiyorum, özel durumlar disinda. iki defa gelmemek üzere gittigim halde, tükürügümü yalamak pahasina, kendimi yine burda buldum....
Güzin Amca
05-29-2007, 04:07 PM
Buraya insanlar mp3 için gelmiyor bence. Ben bile mp3 olduğunu yeni öğrendim.
Ayetlerde mp3 geçmiyor,fetva kuruluna ulamalara danışalım ''mp3 indirmek helalmi'' diye.
ipod benzeri cihazlar ile radyodan mp3 alabiliyoruz. İndirmeye ne gerek.
Her şeyimiz helal de bir tek gâvur icadı mp3 ümüz haramdı. Artık indirmeyerek şol cennetin kapılarını zorlayabiliriz.
Cennete giriş levhası: mp3 indirmeyenler girebilir.
(Bkz. ipod)
Demir Kağan
05-29-2007, 11:39 PM
Hoca sen sozlukcusun galiba? :D
Bilge_Kagan
05-30-2007, 12:04 AM
eksisozluk'ten olmadigi belli espri kalitesinden. En iyi ihtimalle ZamaneSozluk'te populer olmayan bir yazardir. :)
Gerci aramizda bir takim arkadaslar trislemsozluk kasarken ZamaneSozluk'e laf atmak da olmadi simdi :rolleyes: :lol:
kurshad
05-30-2007, 03:50 AM
S.A.
Sevgili arkadaşlar ben borcugin, yaşanan bir dizi teknik sorundan dolayı kullanıcı adımla giremiyordum, sağolsun Demir ilgilendi, çözdü, bu kez de; borcugin adıyla girdiğim halde yanıt yazma yetkim yoktu, Demir uygun vakitte çözerim dedi, benim de işim acele olduğundan yeni bir kullanıcı adı aldım.
Anlaşılmıştır ki; bu saatten sonra konuşmak hayırlı değildir. Bilerek ya da bilmeyerek kalbini kırdığım herkesten özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
Yıllarca çalışarak oluşturduğumuz bu ortamı taşıyamadık hep birlikte, hiç olmazsa daha fazla birbirimizi kırmayarak arkadaşlığımızı anılarımızda yaşatalım.
Selametle kalın forum.arbuz kullanıcıları, selametle...
Ustad, kendi kendine stres yaptin, ufak seylerden dolayi kendini uzdun. Biraz dinlenip daha sonra tekrar donecegini umid ediyorum.
Selametle.......
Uzbey
05-30-2007, 04:45 AM
Ben bu Guzin Amca'yı cozemiyorum?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!
yavuz
05-30-2007, 07:48 AM
İğne-laf var; isim yok... Güle güle... :rolleyes:
Güzin Amca
05-30-2007, 08:02 AM
Hoca sen sozlukcusun galiba? :D
Ekşidede yazayım donanimhaber forumunda da.
Ben bu Guzin Amca'yı cozemiyorum?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!
Neyi çözemiyorsun. Sen kimsin?
eksisozluk'ten olmadigi belli espri kalitesinden. En iyi ihtimalle ZamaneSozluk'te populer olmayan bir yazardir.
Gerci aramizda bir takim arkadaslar trislemsozluk kasarken ZamaneSozluk'e laf atmak da olmadi simdi
Burası espri forumu mu?
Hadi sen güzel bir espri yap bu yazının altına. Espri öğrenelim.
Güzin Amca
05-30-2007, 08:07 AM
Olağan gidişlerinden birini yaşıyor. Bunun olağan dönüşü elbette olacaktır.
MP3 bahane. Sanki mp3 forum yayınlamaya dün başlamış gibi yazmış birde.
Millete çamur atmaya üstüne yok.
Gelecektir.
(Bkz. Kovsan da gitmez)
Kaptan-i Derya
05-30-2007, 08:14 AM
Güzin amca oldu Güzin dayi, eh gözün aydin :D
Demir Kağan
05-30-2007, 02:17 PM
eksisozluk'ten olmadigi belli espri kalitesinden. En iyi ihtimalle ZamaneSozluk'te populer olmayan bir yazardir. :)
Gerci aramizda bir takim arkadaslar trislemsozluk kasarken ZamaneSozluk'e laf atmak da olmadi simdi :rolleyes: :lol:
Senin dalga gectigin o trislem var ya, babalar gibiydi lamn! :lol:
Yalniz ben kodladim diyen herif de bizim bir arkadastan araklamis, o da ayri. :lool:
Biz sadece host ediyorduk, e dogal olarak da admindik. :cool:
Bilge_Kagan
05-30-2007, 11:23 PM
Senin dalga gectigin o trislem var ya, babalar gibiydi lamn!
Yalniz ben kodladim diyen herif de bizim bir arkadastan araklamis, o da ayri.
Biz sadece host ediyorduk, e dogal olarak da admindik.
La madem admindin, ne diye vakti zamaninda imzana "Buraya Tiklamakta Ozgursunuz" yazip link vererek kendine sayginlik kazandiriyordun ? ( ben de tikladim evet :lool: ) ( Orada "Demir Kagan kullanicisina bilmemkac sayginlik kazandirdiniz yazinca nasil kahrolmustum be... :lol: )
Ekşidede yazayım donanimhaber forumunda da.
Rumuzunu ver de bir karsilastiralim oyleyse bakalim ?
Burası espri forumu mu?
Burasi espri forumu olmadigi icin mi kalitesiz espri yapiyorsunuz ? Yoksa en kralini mi yaparsiniz ?
La havle...
Hadi sen güzel bir espri yap bu yazının altına. Espri öğrenelim.
Burasi espri forumu mu ? Neden ciddi acilmis bir basligin altina anlamsiz bir espri yazarak sizin yaptiginiz laubalilige ortak olayim ?
Demir Kağan
05-31-2007, 02:46 AM
La madem admindin, ne diye vakti zamaninda imzana "Buraya Tiklamakta Ozgursunuz" yazip link vererek kendine sayginlik kazandiriyordun ? ( ben de tikladim evet :lool: ) ( Orada "Demir Kagan kullanicisina bilmemkac sayginlik kazandirdiniz yazinca nasil kahrolmustum be... :lol: )
Hacim veritabanina girip sayginligimi 666 bin yapmayi da bilirdim.
Lakin istedim ki kendi buyusun. :lol:
Bilge_Kagan
05-31-2007, 05:35 AM
Velhasil cin fikirlisin be Demirim :lol:
Demir Kağan
05-31-2007, 05:48 AM
Ozgurdunuz abi. :lool:
Ozgurdunuz abi. :lool:
Sen mayını bi güzel döşe, basınca da özgürdünüz de.:cool:
Ustanın döşediği mayınada bi kere ben basmıştım, tööbe billah daha yanına mouse yaklaştırmıyorum.:cool:
gosterinsumayinibana.com
hergordugunlinketiklama.net
Demir Kağan
05-31-2007, 08:17 AM
Sen mayını bi güzel döşe, basınca da özgürdünüz de.:cool:
Ustanın döşediği mayınada bi kere ben basmıştım, tööbe billah daha yanına mouse yaklaştırmıyorum.:cool:
gosterinsumayinibana.com
hergordugunlinketiklama.net
Hehehe.
Bugun tekrar aciliyor. ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.