View Full Version : osmanli padisahlarinin analari
Osmanlı padişahlarının anaları..
1- I.murat'in annesi bizanslı horofira yani nilüfer hatun.
2- yıldırım bayezid'in annesi bulgar marya yani gülçiçek hatun.
3- çelebi mehmet'in annesi bulgar olga hatun.
4- II.murat'ın annesi veronika.
5- fatih sultan'ın annesi sırp despina yani hüma hatun.
6- II.bayezid'in annesi kornelya.
7- yavuz selim'in annesi; ayşe takma adlı pontuslu bir rum.
8 -kanuninin annesi; polonya yahudisi helga yani hafza sultan.
9- II.selim 'in annesi yahudi kızı roksalan yani hürrem sultan.
10-III.murat 'ın annesi yahudi raşel yani nurbanu sultan.
11-III.mehmet'in annesi venedikli bafo yani safiye sultan.
12-I.ahmet'in annesi yunan helen yani handan sultan.
13-genç osman'ın annesi sırp evdoksiya yani mahfiruz sultan.
14-IV.murat'ın annesi sırp anastasya yani mahpeyker sultan.
15-IV. mehmet'in annesi rus nadya yani turhan sultan.
16-II.süleyman'ın annesi sırp katrin yani dilaşüb hatun.
17-II.ahmet'in annesi polonya yahudisi eva yani hatice sultan.
18-II.mustafa'nın annesi rum evemia yani emetullah sultan.
19-III.ahmet'in annesi de aynı yani ii.mustafa ile aynı anneden.
20-I.mahmut'un annesi aleksandra yani saliha sultan.
21-II.osman'ın annesi sırp mari yani şehsüvar sultan.
22-III.mustafa'nın annesi fransız janet yani mihrişah sultan.
23-I.abdülhamit 'in annesi fransız ida yani şermi sultan.
24-III.selim'in annesi cenevizli agnes yani mihrişah sultan.
25-IV.mustafa'nın annesi bulgar sonya yani sineperver sultan.
26-II.mahmut'un annesi fransız rivery yani nakşidil sultan.
27-I.abdülmecit'in annesi rus yahudisi suzi yani bezm-i alem valide sultan.
28-abdülaziz'in annesi roman besime yani pertevniyal sultan.
29-V.murat'in annesi fransız vilma yani şevkefza sultan.
30-II.abdülhamit 'in annesi ermeni virjin yani tirimüjgan sultan.
31-mehmet reşat'ın annesi arnavut sofi yani gülcemal sultan.
32-mehmet vahdettin'in annesi çerkes henriet yani gülistan sultan .
05-27-2007, 04:11 AM
Ali Kemal Meram
Padişah Anaları ve 600 yıl bizi yöneten devşirmeler
epey bi okudum ama kitabın sonunu getiremedim yazarı beni çok sıktı
sizin kaynağınızdan devam etmek isterim, kaynak verebilir misiniz...
PADISAH ANALARI VE BIZLERI YONETEN DEVSIRMELER
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=K16L6RF3RP5N0736ZYFF
Tarafli tarafsiz hickimsenin reddetmedigi bir konudur bu haberiniz olsun internettende arastirabilirisiniz .
raltay
05-27-2007, 04:18 AM
Itiraz eden arastirsin
Eğer iddialar doğru ise; Hangi tarlaya ekilirse ekilsin, tohumlar gayet iyi demektir.
Padishahların yüz yapıları birbirlerine chok benziyorda :D
dila73
05-27-2007, 04:27 AM
PADISAH ANALARI VE BIZLERI YONETEN DEVSIRMELER
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=K16L6RF3RP5N0736ZYFF
Tarafli tarafsiz hickimsenin reddetmedigi bir konudur bu haberiniz olsun internettende arastirabilirisiniz .
teşekkürler
bunu okuduğumu söylemiştim, başka kitaplar varsa bildiğiniz nette aranma sürecinden kurtulmuş olurum :=)
tembel gama iyi giderdi de o da oğuz'un lafı bana uymaz :=)
Kitabı birkaç sene önce okudum.Önşartlı hazırlanmış bir yayın.Geçmişe ışık tutacak kaynaktan çok,yazarın hayal dünyasının büyüklüğünü gösteren bir yazıt...
Beyazıt gama :mrgreen:
Osmanlilarla ilgili belgesel vardi gectigimiz aylarda TRT1 de torunlarini soylarini getirdiler istanbul a hepsi sari sacli mavi gozluydu o zamanlar arastirmistim bu konuyu sakalli ve sarikli kaftanli yagli boya resimlere aldanma sakal birakip ayni tip kaftan sarik giyerse hepsi tabi birbirlerine benzerler.
nesterin
05-27-2007, 04:33 AM
BU kitabı ben de okudum.
Hayret dehşet içindeydeydim oysa Osmanlı imparatorluğunun kitapda da yorumladığı gibi Padişahların din ırk ayrımı yapmadan evlilikler yapmış olmaları işin özü bu.
BU büyük imparatorluk topraklarını genişletirken bı konuyu soy sop hesapları yapmadan genişletmiş anlaşılan.
Bu konuyla ilgili alternaatif kitap bulamadım.
Ali kemal Meram bu çalışmaları hangi kaynaklardan almış acaba.
Osmanlı arşivlerinden olabilirmi.
Ama mantık olarak dediğim gibi evliliklere fazla kafa yormamışlar.;)
Sen isimmi degisitrdin nesterin 2500 msj atmissin tanimiyorum seni daha
Karayılan
05-27-2007, 04:40 AM
Padisah annelerini arastiracagimiza, Osmanli'yi cokuse goturen devsirme pasalari arastirsak daha yararli olur. ;)
Neresi dogruki osmanlinin turkler ikinci sinif vatandaslardi ummetti herkes padisahin kuluydu bulgarda yunanda turkte padisahin kuluydu onemli olan Irk degil musluman olmakti son devirlerde dis devletler bagimsizliklarini kazandikca osmanli vergi yukunu anadoluya yoneltmisti halk bu kadar nefret etmese osmanlidan Ataturk u kurtarici olarak desteklermiydi tarihi arastirin halk ne kadar isyan etmis osmanliya kac defa sindirmis halki osmanli kuyucu murat pasayi okuyun 150,000 kisiyi oldurtmus neden kuyucu deniyor bu adama arastirin yazacak cok sey yeterki istek olsun .
Sayın nesterin attığı iletilerin %99,9'unun forumun müzik sayfasında kullanmıştır...
müzik ruhun gıdasıdır gama :mrgreen:
Demir Kağan
05-27-2007, 04:54 AM
Nesterin müzik bölümüyle ilgileniyordu daha çok, başlığı öbür taraftaydı artık bizim tarafımızda. Bizim bölüme yeni yazmaya başladı. :)
Ben o bolume hic girmedim daha :D
BOZ-OK
05-27-2007, 05:08 AM
Nesterin müzik bölümüyle ilgileniyordu daha çok, başlığı öbür taraftaydı artık bizim tarafımızda. Bizim bölüme yeni yazmaya başladı. :)
Tehlukelu bir zata benziyor, tedbir dusunmek gerek...:cool:
METE'ye not: Niye sadece Turk olmayan valide sultanlari yazdin ki? Halbuki iclerinde 3-5 tane Turk olan da vardir, onlari da yazsaydin tam super olacakti... "Valide Sultanlarin uc kisim tekmili birden listesi"... :cool:
Kaptan-i Derya
05-27-2007, 05:14 AM
hahaha valla bende ilk öyle sanmisdim, eflatun'dur herhalde dedim baktim o daha yerinde duruyo, ardindan ozaman kesin bizim Izmirli Sejkin'dir dedim oda duruyo kim bu kim bu diyip duruyodum öyle, neyse sorumuz cevablandi :D
nesterin
05-27-2007, 05:34 AM
EVET yanınıza hoş geldim:uups: iyi ki geldim
emekleri geçen arkadaşlarıma sonsuz tşk ederim
Demir Kağan
05-27-2007, 05:40 AM
Da iste bir sorunumuz var kendisi cok utangac. :lol:
BOZ-OK
05-27-2007, 05:44 AM
Da iste bir sorunumuz var kendisi cok utangac. :lol:
Hadi ya? :cool:
black_cat
05-27-2007, 06:36 AM
Ben Bu Konuyu Ve Listeyi Bi Arkadasima Gosterince Osmanli Dusmanligi Yapmakla Suclanmisti, Bazi Gercekleri Anlatmak Ne Kadar Zor..
black_cat
05-27-2007, 06:39 AM
METE'ye not: Niye sadece Turk olmayan valide sultanlari yazdin ki? Halbuki iclerinde 3-5 tane Turk olan da vardir, onlari da yazsaydin tam super olacakti... "Valide Sultanlarin uc kisim tekmili birden listesi"... :cool:
BI KAC TANE TURK VAR, VE KESIN BI SURU COCUKLARI VARDIR TUM SULTANLARIN, AMA ASIL ONEMLI OLAN DEVLETI KIMIN YONETTIGI, SAFKAN OLAN TURKUN COCUGU MU YONETTI YOKSA DIGERLERININ MI? BEN BAKTIM BI KAC TANESINE AMA BU YABANCILARIN ARASINDA BIRAZ FAZLA AZINLIK KALIOLAR..
BOZ-OK
05-27-2007, 06:47 AM
BI KAC TANE TURK VAR, VE KESIN BI SURU COCUKLARI VARDIR TUM SULTANLARIN, AMA ASIL ONEMLI OLAN DEVLETI KIMIN YONETTIGI, SAFKAN OLAN TURKUN COCUGU MU YONETTI YOKSA DIGERLERININ MI? BEN BAKTIM BI KAC TANESINE AMA BU YABANCILARIN ARASINDA BIRAZ FAZLA AZINLIK KALIOLAR..
Biraz fazla azinlik kalirlar, biliriz... :cool:
yavuz
05-27-2007, 06:49 AM
"Fazla azınlık" daha neler duyacağız? :lol:
black_cat
05-27-2007, 06:49 AM
Biraz fazla azinlik kalirlar, biliriz... :cool:
peh , fazla derken ole fazlaa diiiildiiii
deyrambel
05-27-2007, 07:05 AM
Neresi dogruki osmanlinin turkler ikinci sinif vatandaslardi ummetti herkes padisahin kuluydu bulgarda yunanda turkte padisahin kuluydu onemli olan Irk degil musluman olmakti son devirlerde dis devletler bagimsizliklarini kazandikca osmanli vergi yukunu anadoluya yoneltmisti halk bu kadar nefret etmese osmanlidan Ataturk u kurtarici olarak desteklermiydi tarihi arastirin halk ne kadar isyan etmis osmanliya kac defa sindirmis halki osmanli kuyucu murat pasayi okuyun 150,000 kisiyi oldurtmus neden kuyucu deniyor bu adama arastirin yazacak cok sey yeterki istek olsun .
BAK iste boluculuge yol veriyorsun anadolu da her zaman isyan olmustur osmanli dan once de sonra da- simdi de pkk teroru var
ondan dolayi osmanliya laf atma - yani
mesalana benim esim de rus- TURKLERDE babadan gider soy- dol onemlidir kadin tarladir ekersin bicersin amma tabi cocuklarini yetistirmene bagli
turkler her zaman yabanci bayanlarla evlenmistir cunku bu bizim evrenselligimizden ileri gelir
TURKLER DUNYAYA hukm etmek ister ondan dolayi dusmaninin avradini alir
osmanlini yikilmasi TURKLERIN imperatorlukta azinlkita kalmasidir
mesala bir ornek vercem::
93 harbin de osmanli nufusu 33 milyon veya 38 milyon falan
ama rusyanin nufusu 100 milyon falan ve yuzde 70 de ruslardan olusuyordu
ancak osmanli da turkler azinlikta ve turklerden baska kimse devlete sahip cikmiyordu
rusyanin 10 tane ordusu varken osmanlinin 3 4 tane falandi
yani karsimiz da milyonlarca askeri olan bir ordu vardi
osmanli basa cikamadi ancak turklerin cesurlugu sayesin de bu topraklari imperatorluktan kurtardiysak buna sukret
1. dunya savasin da 13 milyon du anadolu nufus peki rusya? 100 milyon-muhtesem insan gucune sahip bir devlet vardi karsimizda
ruslar anadoluyu isgal ettigin de 2 milyona yakin askerle girdi kafkaslardan
ayni sekil de ingilizlerde somurgelerinden gelen insan gucu ile
eger inanmiyorsan simdi ki rusya nufusuna bak
156 milyon rusya 50 milyon ukrayna 15 milyon falan beyaz rusya o zaman rusya tekti bir devletdi car rusyasi
2. dunya savasin da 20 milyon dan fazla rus oldu
stalinin de oldurugunu sayarsak bu daha fazla
eger diyorlar 2. dunya savasi olmasaydi simdi rusya 210 miyon nufusu olacakti
osmanli iste bunlarla mucadele etdi ve erkekce savasti
DUNYA DA HIC BIR INSAN SENIN GIBI gecmisine karalamak icin elinden geleni yapmaz
anasini baslatma
BOZ-OK
05-27-2007, 07:06 AM
peh , fazla derken ole fazlaa diiiildiiii
Peki, nasil fazlaydiii? :cool:
deyrambel
05-27-2007, 07:10 AM
OSMANlinin yikilmasini sultanlarin anasina baglayanlar veya devsirmelere baglayanlar cok akilsizlardir
osmanli turklerin azinlikta kalmasi sonucu yikilmistir
ingiltere bile 1. dunya savasin da nufusu 38 milyon -avustralya yeni zellandayi demiyorum
osmanli da insan gucu bitmisti
osman pasha plevne de rus ordusunu 3 defa yok ediyor ama ruslar yeniden ordu toplayip yeniden kusatma yapiyorlar
13 bin kisilik ordusu ile osman pasha 50 bin kislik rus ordusunu mahv ediyor
ama rusya da insan karinca gibi idi
deyrambel
05-27-2007, 07:13 AM
canakkale savasini bakalim...... ingiliz fransiz avustralya hindistan yeni zellanda dan gelen milyonlarca asker vardi ve onlara karsi turk ordusu cocuklari savastirdi genc yoktu ..15 yasin da turkler savasti coni ye karsi- adamlar milyonlarca insan topladilar somurgelerden
adam gibi insan gibi yazin cahilce yazmayin lutfen
black_cat
05-27-2007, 07:13 AM
" TURKLERDE babadan gider soy- dol onemlidir kadin tarladir ekersin bicersin amma tabi cocuklarini yetistirmene bagli"
bole diyenler cok saf, kadinin elinde ne kadar guc oldugnu bilmiosun sen, istese dusmani oldugu adamla evlenir evirir cevirir ve YOK eder.. hem babadan gider soy diyemezsin cunku annenin de genlerinden aliosun, yani sonucta irkin safkan turk olmuyor.
Karayılan
05-27-2007, 07:16 AM
" TURKLERDE babadan gider soy- dol onemlidir kadin tarladir ekersin bicersin amma tabi cocuklarini yetistirmene bagli"
bole diyenler cok saf, kadinin elinde ne kadar guc oldugnu bilmiosun sen, istese dusmani oldugu adamla evlenir evirir cevirir ve YOK eder.. hem babadan gider soy diyemezsin cunku annenin de genlerinden aliosun, yani sonucta irkin safkan turk olmuyor.Bah seeen :lol:
Kimler safkan burada?
black_cat
05-27-2007, 07:17 AM
burada derken?? bennnn:cool:
Karayılan
05-27-2007, 07:19 AM
burada derken?? bennnn:cool:Horasan'dan kac yilinda geldiniz? Ay ve gun de alayim :lol:
BOZ-OK
05-27-2007, 07:20 AM
bole diyenler cok saf, kadinin elinde ne kadar guc oldugnu bilmiosun sen, istese dusmani oldugu adamla evlenir evirir cevirir ve YOK eder.. hem babadan gider soy diyemezsin cunku annenin de genlerinden aliosun, yani sonucta irkin safkan turk olmuyor.
Oooff, offf... Maalesef katiliyom... Ne delikanlilar maymun oldu bu hatunlar yuzunden... Neler yapmiyoz ki onlar ugruna... :(
deyrambel
05-27-2007, 07:21 AM
baba ne irki yaw- zaten bu kurdlerden arablar dan bize enses evlilikleri gecti veya bizden onlara neyse -- adam dayisini kiziyla evleniyor amcasinin kiziyla - bu bence cok yanlis
eger irkinin guzellesmesini istiyorsan nufusunun yuzde 3 yabanciyla evlenecek
buna derler bizde damizlik yapmak
inekler bile ayni irktan devam ederse ne oluyor sutu azalir --ondan dolayidir ki
new holland inekleri aliriz
birader
cengiz han bile her gittigi yerde oranin avradlari ile yatardi
BOZ-OK
05-27-2007, 07:24 AM
Deyrambel, erkek gibin dogruyu soole, senin Rus hatun yuzunden saci-basi, kiligi-kiyafeti degistirdin mi, degistirmedin mi? :cool:
black_cat
05-27-2007, 07:25 AM
ha diosunki yani tum safkan turkler akraba:) tamam abiicm oldu ben anladim:)
yabanciyla evlenen yabanci olur okadar basit, hele bu evlilik siyasi ise kadinin elinde kuklasindir, bu okadar acikki hala bunu savunman bile garip..ama dogru sen zaten rus ile evlisin..
ps: bizi ineklerle karistirma lutfen...hatirladigim kadariyla ben insanim..black cat yazsa bile:D
Bilge_Kagan
05-27-2007, 07:25 AM
Osmanlilarla ilgili belgesel vardi gectigimiz aylarda TRT1 de torunlarini soylarini getirdiler istanbul a hepsi sari sacli mavi gozluydu o zamanlar arastirmistim bu konuyu sakalli ve sarikli kaftanli yagli boya resimlere aldanma sakal birakip ayni tip kaftan sarik giyerse hepsi tabi birbirlerine benzerler.
Bunun sebebi Turkiye'nin Osmanogullari'ni yurtdisina surmesinin ardindan bu insanlarin, cocuklarinin, torunlarinin buradaki yabancilarla yaptigi evliliklerdir. Sacmalamayin.
Neresi dogruki osmanlinin turkler ikinci sinif vatandaslardi ummetti herkes padisahin kuluydu bulgarda yunanda turkte padisahin kuluydu
Turkler ikinci sinif vatandasti he mi ?
Lazslo Rasonyi'nin Macaristan'da kazandigi Feridun Bey odulunun hikayesini bir arastirin isterseniz, Osmanli ne kadar Turk'mus...?
Ikinci Abdulhamid'in Turkce'nin durulastirilmasi ve yabanci kelime kullanilmamasina dair fermanlarini, yahut bir Arnavut subayla yasadigi diyalogu biraz arastirin ya da ?
Padisah hatununun devsirme olmasi Osmanli icin buyuk olcude birsey ifade etmemistir aslinda. Bu hatunlardan sadece bir tanesi, devlete buyuk zarar vermistir, o da Hurrem Sultan'dir ( ha, geri kalanlarin bir kismi da devlet yonetiminde etkin olmaya calismis, kendi oglunu tahta gecirmeye calismis vs.dir ama bunun bu insanlarin devsirme olmasiyla degil, devlet otoritesinin sarsilmasiyla ilgisi vardir ). Bunu Kanuni'nin kendisine olan buyuk zaafi sayesinde yapmis oldugunu da soylememe gerek yoktur saniyorum.
Bu kadinlardan ornegin bir Hatice Turhan Sultan ( Ukraynalidir kendisi )'in hayatini, yaptiklarini biraz arastirin isterseniz. Devletin tamamen karisikliga dusecegi bir vakitte kontrolu eline almis, devletin Karadeniz limanlarinin gelirlerinden Kuzey Afrika'da odenek ayrilan islerin bitim zamanina kadar her konuda bilgili olan bu kadin, yeri geldiginde "Kilic kinindan cikmadan kul kismisi isi hizli tutmaz" diyerek otoritesiyle isleri bitirtmistir. Ve bu ulke, kendi ulkesi bile degildir.
Harem muessesesi hakkinda zerre bilginiz oldugunu sanmiyorum. En fazla ayni batili barbarlardaki gibi "padisahin mali olan zilyon tane kiz, bir binada, paso asna fisna" dusuncesine sahipsiniz. Yaniliyorsunuz.
dis devletler bagimsizliklarini kazandikca osmanli vergi yukunu anadoluya yoneltmisti halk bu kadar nefret etmese osmanlidan Ataturk u kurtarici olarak desteklermiydi
Eger halk padisahtan bu kadar nefret etseydi, Kurtulus Savasinin basinda halkin destegini tam manada alabilmek icin amaclar arasina "hilafet ve saltanati kurtarmak" yazilmazdi.
arastirin halk ne kadar isyan etmis osmanliya kac defa sindirmis halki osmanli kuyucu murat pasayi okuyun 150,000 kisiyi oldurtmus neden kuyucu deniyor bu adama arastirin yazacak cok sey yeterki istek olsun .
O herifin yaptiklarina tamam, hatalidir da isyan etmek nedir peki ?
Ayrica, bu sadece Turklere yapilmis birsey de degildir Osmanli zamaninda. Sirp isyanlarini bastirmak icin kurulan "kel kule"yi az arastirin bakalim.
deyrambel
05-27-2007, 07:26 AM
ha diosunki yani tum safkan turkler akraba:) tamam abiicm oldu ben anladim:)
yabanciyla evlenen yabanci olur okadar basit, hele bu evlilik siyasi ise kadinin elinde kuklasindir, bu okadar acikki hala bunu savunman bile garip..ama dogru sen zaten rus ile evlisin..
baba ben rusa and ictirdim bundan sonra rus adini anmayacan
ve sana diyim cocugum olursa yemin ettirecem TURK E bagliligina
:cool:
Karayılan
05-27-2007, 07:29 AM
deyrambel sen ne yaptin? Rusla evlendim deme sakin
black_cat
05-27-2007, 07:29 AM
baba ne irki yaw- zaten bu kurdlerden arablar dan bize enses evlilikleri gecti veya bizden onlara neyse -- adam dayisini kiziyla evleniyor amcasinin kiziyla - bu bence cok yanlis
eger irkinin guzellesmesini istiyorsan nufusunun yuzde 3 yabanciyla evlenecek
buna derler bizde damizlik yapmak
inekler bile ayni irktan devam ederse ne oluyor sutu azalir --ondan dolayidir ki
new holland inekleri aliriz
birader
cengiz han bile her gittigi yerde oranin avradlari ile yatardi
cengiz han kadinlara mal gibi bakardi onun icin onemli olan sey kadinlarin cocuk dogurmasi idi baska bisey degil cocugu yaptirir ve gider ordan, ama sen de ayni seyi yapmayi dusunuyorsan bilemem artik :lol:
black_cat
05-27-2007, 07:30 AM
zaten dediki:D
deyrambel
05-27-2007, 07:31 AM
he)) ama estonyali rus- ona herseyi anlattim daha cok seyler yapacam- yemin edecek TURKE olan bagliligina
baba rus deyince ne oldu? bu benim rus rusya rusu degil
estonya rusu
black_cat
05-27-2007, 07:32 AM
baba ben rusa and ictirdim bundan sonra rus adini anmayacan
ve sana diyim cocugum olursa yemin ettirecem TURK E bagliligina
:cool:
sen masallara inan adamlardanmissin galiba, kim kendi irkini unutur sence, unuttum derse yermisin bunu?? Kendi milletine ihanet eden senin milletine sadik kalcagini beklemiosundur dimi??
Karayılan
olm deyrambel dogru mu bunlar? bu kedi kiz ne diyo?
BOZ-OK
cengiz han kadinlara mal gibi bakardi onun icin onemli olan sey kadinlarin cocuk dogurmasi idi baska bisey degil cocugu yaptirir ve gider ordan, ama sen de ayni seyi yapmayi dusunuyorsan bilemem artik :lol:
Bir yerde okumustum, yapilan gen arastirmalarina gore Cengiz Han'in bu gun 16 milyon civarinda torunu oldugu tahmin ediliyormus... ;)
black_cat
05-27-2007, 07:34 AM
bende okudum, hatta kardesimin okuduguna gore orta asyada hep onun torunlardan varmis, bilmem ne kadari gercek..
Karayılan
05-27-2007, 07:34 AM
Bir yerde okumustum, yapilan gen arastirmalarina gore Cengiz Han'in bu gun 16 milyon civarinda torunu oldugu tahmin ediliyormus... ;)Buyuyunce Cengiz Han olucam :cool:
BOZ-OK
05-27-2007, 07:35 AM
zaten dediki:D
Bak su Deyrambel'in yaptigina yau... Mis gibi saf kan Turk kizlari dururken gidip Rusla evlenmis... :shock:
BOZ-OK
05-27-2007, 07:37 AM
Buyuyunce Cengiz Han olucam :cool:
Atam izindeyiz muhabbeti yani... :cool:
Not: Ben elimden geleni yaptim valla ama rahmetlinin rekoru kirilacak gibi degil azizim... :(
black_cat
05-27-2007, 07:37 AM
evet iste, buna uzuldum, diorum ya Turkiyedki turk kizlarinin degeri bilinmiooo..:(
black_cat
05-27-2007, 07:38 AM
Not: Ben elimden geleni yaptim valla ama rahmetlinin rekoru kirilacak gibi degil azizim... :(
Amerikada bile varmis Cengizin torunlarindan:))
BOZ-OK
05-27-2007, 07:39 AM
evet iste, buna uzuldum, diorum ya Turkiyedki turk kizlarinin degeri bilinmiooo..:(
Bilenler biliyor, bilenler biliyor... :cool:
Karayılan
Not: Ben elimden geleni yaptim valla ama rahmetlinin rekoru kirilacak gibi degil azizim... :(Abi senede 10 desek 50 yasina kadar pilim bitmezse 300 tane Allah bin bereket versin :lol:
deyrambel
olm deyrambel dogru mu bunlar? bu kedi kiz ne diyo?
insan insandir baba- ben guveniyorum turk olub da ihanet eden yok mu?
ben TURK BAYRAGI KURAN VE INCIL UZERINE YEMIN ETTIRECEM
INCILE DE ETTIRIYOM KI aldatmasin belki icinden hristiyan falandir
daha ne yapim ona guvenme bune guvenme
kimle evlenecik? BURDA EVLENSEK altin alacan ev alacan kamyon alacan - yatak odasi takimi
bulasik makinesi))))))
nasil ama belki size inandirici degil gibi ama
gercekten rusla evliyim estonyali
Bah seeen :lol:
Kimler safkan burada?
Black cat safkan ozbek turk'udur resimlerine bakarsaniz gorebilirsiniz
BOZ-OK
05-27-2007, 07:43 AM
Abi senede 10 desek 50 yasina kadar pilim bitmezse 300 tane Allah bin bereket versin :lol:
Ohhooo, sen bu kaplumbaga hiziyla olsan olsan yuz karasi olursun Cengiz Han icin... :cool:
Karayılan
05-27-2007, 07:43 AM
kimle evlenecik? BURDA EVLENSEK altin alacan ev alacan kamyon alacan - yatak odasi takimi
bulasik makinesi))))))
gercekten rusla evliyim estonyaliAdam ekonomik takiliyo.
Ama torunlarin da benim gibi melez olacak unutma :evil:
BOZ-OK
05-27-2007, 07:44 AM
Black cat safkan ozbek turk'udur resimlerine bakarsaniz gorebilirsiniz
Evet baktim, safkanmis valla... :cool:
Karayılan
05-27-2007, 07:45 AM
Black cat safkan ozbek turk'udur resimlerine bakarsaniz gorebilirsinizAbi kizin silahi var. Ati da var midir acep? :lol:
black_cat
05-27-2007, 07:45 AM
bulasik makinesi))))))
gercekten rusla evliyim estonyali
ya evlencek turk kalmadimi sanki, kimle evlenilcekmis..iste yabanci kompleksi buna denir, herzaman demisimdir:P
haa desene sen mal icin evlendin.. burdada var ole bi genc adamimiz, 25 yasinda 50 yaslarindaki hatunla evlendi..degmezki yinede tum zenginlige..:shock:
deyrambel
05-27-2007, 07:51 AM
ya evlencek turk kalmadimi sanki, kimle evlenilcekmis..iste yabanci kompleksi buna denir, herzaman demisimdir:P
haa desene sen mal icin evlendin.. burdada var ole bi genc adamimiz, 25 yasinda 50 yaslarindaki hatunla evlendi..degmezki yinede tum zenginlige..:shock:
oha sen de kim evlenmis ole
onu almanlarla ingilizlerle yapiyorlar
benim hatun zengin degil ama ben den hic bir sey istemedi
hic bir sey altin falan
sadece dedi bana evlenelecegiz benim icin onemli degil senin paran bir seyin
gel yanima yasa
estonya da erkek yokmus hepsi alkolik anlarsin erkek yok)
ben bir yerli kizla evlensem yok istemeye gidecen dugun yapacan evin var mi* isin var mi?
bilmem ne
ama estonyali bu hatun bana hic bir sey sormadi
adamlar erkek ariyor
daha ne yapim? boyle bulmusum da
Karayılan
05-27-2007, 07:53 AM
Tabi deyrambel bi cesit amme hizmeti goruyor :D
Member galleries teki resimlerine bakin onlar guzel orjinal ortaasya kizi
http://forum.arbuz.com/gallery/showphoto.php/photo/6037/cat/500/ppuser/2300
black_cat
05-27-2007, 07:59 AM
oha sen de kim evlenmis ole
onu almanlarla ingilizlerle yapiyorlar
benim hatun zengin degil ama ben den hic bir sey istemedi
hic bir sey altin falan
sadece dedi bana evlenelecegiz benim icin onemli degil senin paran bir seyin
gel yanima yasa
estonya da erkek yokmus hepsi alkolik anlarsin erkek yok)
ben bir yerli kizla evlensem yok istemeye gidecen dugun yapacan evin var mi* isin var mi?
bilmem ne
ama estonyali bu hatun bana hic bir sey sormadi
adamlar erkek ariyor
daha ne yapim? boyle bulmusum da
vay be turk kulturunden bahseden senmi soluosun bunlari:) madem kulturunu seviosun onu uygulaman gerekmizmi, ozamanda istemen gerekmezmi annesinden babasindan..bu iki yuzluluk degilmi , hem kulturunu saklamamiz lazim diorsunuz ayni anda kendiniz bile useniosunuz onu uygulamaya..mal konusunda haklisin bisi istememis olabilir ama bence bunun rus olmasi ile alakasi bile yok cunku ruslar zaten zengin erkek pesinde..neyse bunun alakasi yok, ekonomik bagimsiz bi turk kadini da istemez, ama onlari eve kapatan yine siz turk erkekleri degilmisiniz??
hic estonyali gormedim oyuzden erkekleri hakkinda bi fikrim yok:rolleyes:
black_cat
05-27-2007, 08:00 AM
http://forum.arbuz.com/gallery/showphoto.php/photo/6037/cat/500/ppuser/2300
METE mahcup ediosun , linkler filan :uups:
Bu arda ne kadar basit konusuyorsun esinin halki hakkinda yok erkek ariyorlar falan ayip
Karayılan
05-27-2007, 08:00 AM
http://forum.arbuz.com/gallery/showphoto.php/photo/6037/cat/500/ppuser/2300 Orjinal :lol: Tuttum bu sozu ;)
Bundan sonra evlenecegim kiza orjinal misin diye soracam
- Orjinal misin lan?
-Hayiiiiir :(
-Cek git evlenmiyom seninle :D
black_cat
05-27-2007, 08:04 AM
Bu arda ne kadar basit konusuyorsun esinin halki hakkinda yok erkek ariyorlar falan ayip
bencede! Hemde kadin tarladir ekicen filan diodun , sanirim sen mal icin evlenmissin:lol:
deyrambel
05-27-2007, 08:06 AM
artik o rus degil ki
gercekten erkek ariyorlar cunku oralar da narkotik alkol heryerde ve erkekleri kizlarla bir gun beraber oluyor sabah tanimiyor seni
bu avrupa kulturu
ondan dolayi aile hayati yasamak isteyen erkek arar buna inan
ondan dolayi avrupa da bilmem ne kanseri fazla cok eslilikten
deyrambel
05-27-2007, 08:08 AM
vay be turk kulturunden bahseden senmi soluosun bunlari:) madem kulturunu seviosun onu uygulaman gerekmizmi, ozamanda istemen gerekmezmi annesinden babasindan..bu iki yuzluluk degilmi , hem kulturunu saklamamiz lazim diorsunuz ayni anda kendiniz bile useniosunuz onu uygulamaya..mal konusunda haklisin bisi istememis olabilir ama bence bunun rus olmasi ile alakasi bile yok cunku ruslar zaten zengin erkek pesinde..neyse bunun alakasi yok, ekonomik bagimsiz bi turk kadini da istemez, ama onlari eve kapatan yine siz turk erkekleri degilmisiniz??
hic estonyali gormedim oyuzden erkekleri hakkinda bi fikrim yok:rolleyes:
turk kulturu boylemi? evin var mi isin var mi altinin var mi
?
eskiden guclu olana kizlari verirlermis ne bilim boyle altin baslik parasi bilmem ne turk kulturu degil
black_cat
05-27-2007, 08:10 AM
artik o rus degilki demekle sadece kendini kandirmiormusun? TABIKI rus, noldu genleri mi degisti? ailesinden aldigi terbiye mi degisti? sen saniosunki bi sozle butun hayati degiscek, hayat gorusu degiscek- hayir hayir bence sen SANMIORSUN oyle, ama bize ole soluyorsun.:D
turk kulturu ole olabilir olmayabilir, ama istemek turk toplumunda var dimi? var! peki varsa buna ne denio? para konusunda yukarda acikladim, kadinlarinizi eve kapatiosunuz ondan sonra ekonomik bagimsiz olmasini istiosunuz, suc acaba kimde? :rolleyes:
Kisi illaki kendi irki ile evlenmek zorunda degildir istisnalar olabilir illa orjinal bir kiz bulamayabilirsin turansoyu herhangi irktan birisinide sevebilirsin ama osmanli gibi bir imparatolukta butun padisahlar yabancilarla evlenmis garip degilmi ?
deyrambel
05-27-2007, 08:14 AM
artik o rus degilki demekle sadece kendini kandirmiormusun? TABIKI rus, noldu genleri mi degisti? ailesinden aldigi terbiye mi degisti? sen saniosunki bi sozle butun hayati degiscek, hayat gorusu degiscek- hayir hayir bence sen SANMIORSUN oyle, ama bize ole soluyorsun.:D
genleri degismedi ama turk gibi artik olacan turku his edecek bu onemli
ruslar da kipcak turkleriyle karisma cok olmustur
kipcak bozkiridir ukrayna bu rusya topraklari eskiden boyle idi adi
ruslar da yari kan olarak turktur
ama slavyan kokenli
eger bir insan seviyorsa ve kendi halkinin cogu gelenekleri onun hosuna gitmiyorsa turk gibi olur buna inan
TURK OLMASA olur yapariz baba kafani yorma
Dikkat et boynuzlamasinda seni bir arkadas romen kizla evlenmisti basta senin gibi konusuyordu boynuzu yedi.
black_cat
05-27-2007, 08:17 AM
aynen katiliorum METE; ozellikle siyasi ise daha cok tehlikeli cunku severek evlenmeyen insanlarin amaci bi tek seydir oda güclu adami elinde tutmak , e buda bi kadin icin zor degil:)
Karayılan
05-27-2007, 08:18 AM
Kisi illaki kendi irki ile evlenmek zorunda degildir istisnalar olabilir illa orjinal bir kiz bulamayabilirsin turansoyu herhangi irktan birisinide sevebilirsin ama osmanli gibi bir imparatolukta butun padisahlar yabancilarla evlenmis garip degilmi ?Ancak bilmedigin bir sey var METE.
Turkler tarihin her doneminde yabanci evlilige meyilliymis. Orta Asya'da da Kaganlar Cinli hatun alirlarmis. Bu Osmanli'ya ozgu bir durum degildir
Anadolu'daki Turkmenlerin cogu(Aleviler haric) safkan degildir. Disardan evlenmeye meyilli oldugumuz icin... Ama olmasak daha mi iyi olurdu? Kesinlikle ;)
Ben alevi oldugum icin safkanim azerilerde orta asya turkleride safkandir .
deyrambel
05-27-2007, 08:20 AM
Dikkat et boynuzlamasinda seni bir arkadas romen kizla evlenmisti basta senin gibi konusuyordu boynuzu yedi.
:cool: dogru o sansa bagli turkler de aldatiyor
genelleme yaparsan her yerde bu var
ama bulgarlarla romen rusya ruslari beyaz rusya falan boynuzlama olayi cok olabilir
bu ulkeler de biraz farkli
ama sen hic duydun mu estonya dan soyle boyle vardir ama azdir
ROMANYAYA GIDEBILIRSIN RUSYA YA
AMA ESTONYA ya vize alib da gidemezsin rusya ya gittigin gibi
zaten 1.4 milyon nufusu var
black_cat
05-27-2007, 08:20 AM
ama slavyan kokenli
eger bir insan seviyorsa ve kendi halkinin cogu gelenekleri onun hosuna gitmiyorsa turk gibi olur buna inan
Aman abicim kendini kandir ama beni kandirma;) ben karismiom zaten , fikrimi soledim gerisi sana kalmis:P ben inanmiom ve de inanmam, sozum bukadar:cool:
Sen vize isini halletmisin ama deyrambo .
black_cat
05-27-2007, 08:21 AM
Ancak bilmedigin bir sey var METE.
Orta Asya'da da Kaganlar Cinli hatun alirlarmis. Bu Osmanli'ya ozgu bir durum degildir
;)
bu yanlis cunku evlenmislersede cinli melez cocuklar tahta gecmemis hicbizaman
deyrambel
05-27-2007, 08:25 AM
Sen vize isini halletmisin ama deyrambo .
nayir beni 2 defa davet etdi vermediler vize-
hatun turkiye ye geldi burda evlendik
simdi yeniden basvuracam simdi verirler
evlenmeden gidemezsin
bir cok belge istiyorlar evlenecegin insanin isi var mi
evi var mi
evde kim var
bilmem ne
Karayılan
05-27-2007, 08:33 AM
Ben alevi oldugum icin safkanim azerilerde orta asya turkleride safkandir .Azeriler mi? Anadolu Turkleri ve Azerilerin Ermenilerle ve hatta Yunanlilarla ayni genleri tasidiklarini biliyor muyuz? Uzunca bir bilimsel arastirma var elimde ingilizcen varsa yollayayim.
Alevi Turkmenler Alevi olmayanlarla evlenmedikleri icin buyuk oranda saf kalmislardir dogru. Ancak sunni, Turkmenler icin bu boyle olmamis.
Ayrica saf kan olmak ne anlama geliyor?
METE sen de duz kece gibi sac, kapkara goz cikik elmacik kemikleri ve cekik goz var mi? Eger Atalarin Mogollarla ayni kani tasiyor ve sen de safkan isen bunlar olmak zorunda. ;) Ben gezdigim hic bir Turkmen obasinda(Adana, Nurdagi, Yavuzeli Cepni obalari ki onlar da Alevidir, Oguzeli, Bahce, Osmaniye'yi ve koylerini gezmisligim var) Mongoloid tipli birine rastlamadim. Genelde dalgali saclidirlar , ela hatta yesil gozlu olanlarina bile rastlayabilirsin. Bu yuzden bu insanlarin ya topyekun karismis olmalari gerek yada atalari Mongoloid degildi...
Azeriler niye cekik gozlu degil onlarda kimse ile karismadilar oguz turkleri cekik gozlu degildir .Osmanli zamaninda osmanli rumlarla cok birlesti askerler fethedilen yerlerdeki rum kizlariyla yada dul kalmis rumlarla evlendiler balkanlardan gelen devsirmelerde turklesti ama alevliler degismedi disaridanda kimseyle evlenmezler halada bu boyledir geleneklerimiz bile orta asya saman izlerini tasir anadoluda karismamis cok sunni turkemnde vardir lakin bu yorumuna cok bozuldum senden boyle bir cevap beklemezdim ayip ettin .
kurshad
05-27-2007, 08:49 AM
Osmanlı padişahlarının anaları..
1- I.murat'in annesi bizanslı horofira yani nilüfer hatun.
2- yıldırım bayezid'in annesi bulgar marya yani gülçiçek hatun.
3- çelebi mehmet'in annesi bulgar olga hatun.
4- II.murat'ın annesi veronika.
5- fatih sultan'ın annesi sırp despina yani hüma hatun.
6- ...................
2.Ilber Ortayli bu konuyla ilgili cok guzel bir makale yazdi. Bu konuda kitap yazan ve muhtemelen yukaridaki satirlarin alinti yapildigi kisi Ali Kemal Meram'i ise ne idigu belirsizlik ve bir takim gruplarin maksatli yarattigi hayali bir isim olmakla sucladi.
3. Ortayli'nin iddiasina gore elbette saltanat ailesinde yabanci gelinler vardi, bunlar Turklestirilmis ve muslumanlastirilmisti. Fakat abartildigi kadar hic degildi, tek tuktu. Hele avrupadaki saltanat ailelerine gore en az yabanci evliligi OSmanlilardaydi.
4. Ortayli yine bu konunun kesin detaylarini bilmenin mumkun olmadigini zira musluman olan ve hareme alinan kadinlarin kim oldugu ve padisaha cocuk verip vermediginin birkaci disinda bilinmesine imkan olmadigini bildiriyor.
5. Ortayli sadece son yuzyilda sarayda populer olan kafkasyalilardan bahsediyor fakat bununla beraber Kafkasyadan gelen musluman kadinlarin hangisinin cerkez, karacay turku veya kumuk turku olup olmadigini bilmeye yi_ne imkan yok diyor..
Karayılan
05-27-2007, 08:50 AM
oguz turkleri cekik gozlu degildir.Orta Asya'da kalan Oguzlar neden cekik gozlu?
lakin bu yorumuna cok bozuldum senden boyle bir cevap beklemezdim ayip ettin .Dogrulari soyluyorum METE. Bir baslik acmistim. Neden cekik gozlu degiliz yoksa karistik mi? diye. O basliga bak.
Bana gore Turkistan'daki Turkler Mogol kani tasiyor. Biz Mogol isitilasindan once bu topraklara geldigimiz icin Mogollarla karismadik. Bu yuzden Mongoloid irkin ozelliklerini degil, beyaz irkin ozelliklerini tasiyoruz. Yoksa Anadolu ve Azerbaycan Turklerinin beyaz irkin ozelliklerini tasimamasi gerekirdi. Aryan ve Helen milletleriyle ayni genetik ozelliklere sahip olmamiz beyaz irktan oldugumuz icin...
Bir de not ekleyeyim. Mogollar ile Cinliler hemen hemen ayni genetik ozelliklere sahiptir.
Bilge_Kagan
05-27-2007, 10:06 AM
Konu basligina bak, muhabbetin gidisatina bak... :rolleyes: :lol:
daturkishulan
05-27-2007, 11:11 AM
mesalana benim esim de rus- TURKLERDE babadan gider soy- dol onemlidir kadin tarladir ekersin bicersin
yaa arkadaşım sen kaç yalındasın??? daha hala bu sözlere mi inanıyorsunuz???
bi kere doğan çocuğun dnası ana-babadan ortaklaşa aldığı genlerle belirleniyor.yani senden ne kadar alırsa anasından da o kadar alıyo.hatta dış görünüşte annesine daha çok benzer çocuk çünkü epitel dokunun hepsi anadan geçiyor yani ağzının kokusuna kadar anne genleri etkiliyor dış görünüşte.
bi de biz türklerde soy babadan geçer demişsin.vay anasını bu türk genleri de ne böyle???nükleer bomba mübarek,diğer bütün genleri silip süpürüyo!
yani senin anlayacan doğan çocuk %50 türk %50 de rus olacak,gerisiyle kendimizi kandırmış oluruz.inanmıyorsan doğduğunda çocuğnun tipine bak neye benziyor dediklerim doğru mu değil mmi anlarsın.
cahil cahil konuşup milletin aklıını bulandırmayalım
daturkishulan
05-27-2007, 11:15 AM
TURKLER DUNYAYA hukm etmek ister ondan dolayi dusmaninin avradini alir
osmanlini yikilmasi TURKLERIN imperatorlukta azinlkita kalmasidir
türkler osmanlıda neden azınlık kaldı,işte bundan kaldı.her önüne gelen yabancıyla evlenirse türklük diye bişi kalır mı??
ozman sizin hesaba göre getirsinler 20milyon fransızı 20 milyon da kürt kadını ,düşmanımız ya hani evlendirin bizim türklerle onlar da türk olsun ,nufusumuz 150milyon olsun:evil:
var mı böyle bi mantık yaa???
soykırımın daniskası!
Karayılan
05-27-2007, 11:20 AM
Nerelerdesin sen turkish? Gorunmuyosun hich :D
daturkishulan
05-27-2007, 11:31 AM
artik o rus degil ki
kardeş herşeyden önce çok genç evlenmişin,nerden mi anladım?
çünkü bu sözler anca 12 yaşındaki birinden çıkabilir:evil:
daturkishulan
05-27-2007, 11:34 AM
ama slavyan kokenli
ÇEVİR KAZI YANMASIN:twisted:
foyası meydana çıktı kıvır şimdi,yok şimdi de ruslar türk oldu...aferin
yavuz
05-27-2007, 11:38 AM
Azeriler niye cekik gozlu degil onlarda kimse ile karismadilar oguz turkleri cekik gozlu degildir .Osmanli zamaninda osmanli rumlarla cok birlesti askerler fethedilen yerlerdeki rum kizlariyla yada dul kalmis rumlarla evlendiler balkanlardan gelen devsirmelerde turklesti ama alevliler degismedi disaridanda kimseyle evlenmezler halada bu boyledir geleneklerimiz bile orta asya saman izlerini tasir anadoluda karismamis cok sunni turkemnde vardir lakin bu yorumuna cok bozuldum senden boyle bir cevap beklemezdim ayip ettin .
Osmanlı'ya duyulan kin duygusunun verdiği bir saçmalama, boşverin, geçin...
İran ve Kafkasya ve Ermenistan arasında duran bir Azeriler kimseyle karışmaz, Osmanlılar herkesle karışır... Dikkatinizi çekiyorum; "Osmanlılar", onlar Türklük'ten çıkıp apayrı birşey oldular ya hani. Bir de Aleviler, o apayrı Osmanlı'nın içinde tam Türk olarak kaldılar. Orta Asya'dan gelen bir onlar kaldı, hey gidi günler. :rolleyes:
Gelirken ne çoktuk, azaldık gittik bea... Ama ben bu trajik manzara karşısında ağlarım arkadaş. :cry:
daturkishulan
05-27-2007, 11:40 AM
Nerelerdesin sen turkish? Gorunmuyosun hich :D
msne bakmayanlar utansın:lol:
Karayılan
05-27-2007, 11:42 AM
msne bakmayanlar utansın:lol:Olm onda bilgisayarin basinda uyuyordum. Nese MSN'e gir de konusalim. Ozledim seni :cool:
daturkishulan
05-27-2007, 11:44 AM
Olm onda bilgisayarin basinda uyuyordum. Nese MSN'e gir de konusalim. Ozledim seni :cool:
ne "olm" falan ne ayak??:lol: :lol: :lol:
ben ninja kaplumbağlara gideceğum,12den sonna girerim
bekle beni haa uyuma sakın
Karayılan
05-27-2007, 11:46 AM
ne "olm" falan ne ayak??:lol: :lol: :lol:
ben ninja kaplumbağlara gideceğum,12den sonna girerim
bekle beni haa uyuma sakınAmcaaa :D
Belli olmaz. Ben de ruslarin yanina gidebilirim :lol: :lol: Mepmelez bisey yaratmayi dusunuyorum :D
Kur_Sad
05-27-2007, 04:20 PM
Mesajları pek okumadım direk konuya giriyorum...
Osmanlı'da gayri-Türklerle evlenmek bir devlet geleneğidir.Hanedan dışı Türkler saraydan uzak tutulmıştur doğrudur!Ama bu sadece Osmanlı'da böyle değildir!
Osmanlı sultanlarını devşirmelikle itham edenler;
Göktürk Hakanlarının çinli karıyla evlenmesini nasıl izah ediyorsunuz???
Bu bir Türk devlet geleneğidir!Yönetimde hak iddia edilmesi tehlikesine karşı alınmış bir önlemdir.
Nitekim Şeyhülislamın özbeöz Türk kızıyla evlenmek isteyen Yavuz Selim Han'a Şeyhülislam karşı çıkmış "ola ki soyumdan birileri devlette hak iddia eder" diyerek kızını vermemiştir.
tarihte olaylar dönemin şartlarıyla değerlendirilir...
Kaptan-i Derya
05-27-2007, 05:19 PM
[B]Göktürk Hakanlarının çinli karıyla evlenmesini nasıl izah ediyorsunuz??? Mesajin digerki icerigine katiliyorum yalniz burda bi "hop" diyelim, cunku bildigim kadari ile Gök Türklerde, Türk olmayan eslerden olan cocuklar hicbir zaman Kagan olamazlardi.
Hak idda edilesimi hak idda etmesinler diye kardeslerini bogduran bir imparatorluktan bahsediyoruz burada hak idda edenler solugu cellatin ellerinde alirdi osmanlida .
Seyhulislama danisip hareket eden bir anlayis yok olmaya mahkum bir anlayistir nitekim yok olmusturda bugun osmanli seriat ozentisi Tayyipte demedimi ulemaya danismak gerekir diye akabinde protesto ediledimi ?
Tarihte olaylar donemin sartlariyla degerlendirilmelidir ama hangi devlet bunu yapmistir soyleyin. Evlenen gokturklerin cinli melez cocuklari tahta gecirilmezmis .
Kur_Sad
05-27-2007, 05:33 PM
Hak idda edilesimi hak idda etmesinler diye kardeslerini bogduran bir imparatorluktan bahsediyoruz burada hak idda edenler solugu cellatin ellerinde alirdi osmanlida .
Seyhulislama danisip hareket eden bir anlayis yok olmaya mahkum bir anlayistir nitekim yok olmusturda bugun osmanli seriat ozentisi Tayyipte demedimi ulemaya danismak gerekir diye akabinde protesto ediledimi ?
Tarihte olaylar donemin sartlariyla degerlendirilmelidir ama hangi devlet bunu yapmistir soyleyin. Evlenen gokturklerin cinli melez cocuklari tahta gecirilmezmis .
Gözünüzü seveyim tayyiple Osmanlı'yı aynı kefeye koymayın!Ayrıca konumuz da o değil...
Ayırca boğdurmanın sebebi "Devlet Bekası"dır.İnsanın devlet için kardeşini feda etmesi büyük bir fedakarlıktır lütfen bunu görelim.Türk Devlet geleneği açısından da çok önemlidir.Olaya Humanist bakmayalım Türkçü gibi bakalım...
Göktürk konusunda da sağlam araştırmak lazımdır.Geçmediğinin garantisini verebiliyor musunuz?
Ayrıca ben de saf bir Türk'ün yönetmesini isterim tabii ki.Hatta Mete Han'ın babasıyla yaşadığı olayı Türk Milliyetçiliğinin temeli kabul ederim ama Osmanlı'nın yaptığı dönemin şartlarına göre doğru olandır.Şimdi hangimiz biliyoruz saf Türk olduğumuzu yapmayın gözünüzü seveyim.
Ve son bir not: bizde soy babadan gelir yahudide anadan gelir...
kurtbilal1985
05-27-2007, 08:37 PM
mete ayip etmiyormusun! karsindaki kisinin namusu hakkinda konusuyorsun!
her yabanci ile evlenen boynuz mu yer sence? kafan ancak bu kadar mi calisiyor?
Bilge_Kagan
05-28-2007, 12:16 AM
Tarih konusunda hicbirsey bilmiyorsun, soylenenlere cevap vermiyorsun, soylediklerine karsilik verilmesine ragmen ayni seyleri soylemeye devam ediyorsun. Boyle tahrik edici ve kisir donguye sokucu iletiler atmaya devam edersen basligin gelecegi pek acik olmayacak gibime geliyor.
Sen bana cevap veremedinki kendi fikrini soyledin yap yine her zaman yaptigini isine gelmeyen konuyu kilitle bilge kagan hicbirzamanda bana cevap yazamadin turklerin muslumanlastirlimasi konusnuda bile kaynak gostermeme ragmen konuyu okumadan kaynak gostermen lazim dedin aynisin pax ta yapmis yazdiklarimi silmis gerekceyede kaynak gostermen lazim demis .
mete ayip etmiyormusun! karsindaki kisinin namusu hakkinda konusuyorsun!
her yabanci ile evlenen boynuz mu yer sence? kafan ancak bu kadar mi calisiyor?
Adamin yazdiklarini oku esinin milleti hakkinda ne bicim konusmus erkek istiyo bunlar diye abaza gibi sanki eston kadinlari yazmis once onu elestir .
Demir Kağan
05-28-2007, 02:37 AM
Mesajları pek okumadım direk konuya giriyorum...
Osmanlı'da gayri-Türklerle evlenmek bir devlet geleneğidir.Hanedan dışı Türkler saraydan uzak tutulmıştur doğrudur!Ama bu sadece Osmanlı'da böyle değildir!
Göktürk Hakanlarının çinli karıyla evlenmesini nasıl izah ediyorsunuz???
Bu bir Türk devlet geleneğidir!Yönetimde hak iddia edilmesi tehlikesine karşı alınmış bir önlemdir.
Nitekim Şeyhülislamın özbeöz Türk kızıyla evlenmek isteyen Yavuz Selim Han'a Şeyhülislam karşı çıkmış "ola ki soyumdan birileri devlette hak iddia eder" diyerek kızını vermemiştir.
tarihte olaylar dönemin şartlarıyla değerlendirilir...
Yanlis bilgi. O sadece Osmanli gelenegidir. Turkmenler'in saraya girme ihtimali Osmanogullarini yusuf yusuf olmaya sevketti ve onlar da bu cozumu buldu. Ne oldu ondan sonra? Saray kadinlari entrikalar cevirdiler, padisah tahta cikartip, padisah indirdiler, devsirme kopekleri Turkmenler'in ustune saldilar.
Bu arada su Seyhulislam beni cok duygulandirdi.
Scofield
05-28-2007, 02:39 AM
cok kompleksli olduklari icindir
sizin kaynağınızdan devam etmek isterim, kaynak verebilir misiniz...
Dila kardeş kaynağı başka bir forum sayfası.
http://www.forumex.net/osmanli-tarihi/19405-osmanl-padi-ahlar-n-n-anneleri.html (http://www.forumex.net/osmanli-tarihi/19405-osmanl-padi-ahlar-n-n-anneleri.html)
Çok hoşuna gitmiş olacak ki oradan almış buraya taşımış. Bir de diyor ki, "itiraz eden arastirsin"... (http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=723646&postcount=2)
Bu tip insanların karın ağrıları başkadır. Ve çeşitlidir. Belli tarihlerde ortaya çıkar. Çıktıkça da biz onları daha iyi tanıma fırsatı buluruz.
Dedelerimiz vakti zamanında o günün şartlarında Hoca Nasreddin gibi maya çalmışlar. Genelde de hep tutturmuşlar. Tutturmuşlar diyorum çünkü; Yahudisi, Rumu, Sırpı, Rusu, Bulgarı, Macarı, Romanyalısı, Lehistanlısı devşirilip müslüman olduktan sonra bunlardan doğan çocuklar (padişahlar) yüzyıllarca bir cihan imparatorluğunu ayakta tutabilmişlerdir.
...Bizlerde soy babadan geçer. Yahudilerde ise anadan geçer. O yüzden bu bomba arkadaşın elinde patladı.
Ne zaman Ramazan ayı yaklaşsa, ne zaman Kurban Bayramı yaklaşsa, ne zaman Kutlu Doğum yaklaşsa, ne zaman 29 Mayıs yaklaşsa... Karşı cepheden antiyaklaşım hep olmuştur-olacaktır.
Papa'nın Fatih'e gönderdiği mektup hikayesi... Fatih'in aslında hıristiyan olduğu... Annesininde aslında hıristiyan olduğu, babasıyla bunu bildikleri halde karşı gelmedikleri... Falan filan...
Fatih'in annesi Hıristiyan mıydı?
Kaynaklar II. Murad'ın 4 hanımı üzerinde duruyor: 1) İsfendiyaroğlu İbrahim'in kızı Hatice yahut Halime, 2) Babası bilinmeyen Hundi (ö. 1486), 3) Yine babası bilinmeyen Hüma (ö. 1449) ve 4) Sırp kralının kızı Mara (ö. 1487). Bir de Fransız hanımı olduğu iddiası var ki, tarihçi Peçevî, saraya bu kozla yaranmak isteyen Fransız elçileriyle dalga geçmiştir.
Hatice Müslüman olduğuna göre ilk şıkkı geçebiliriz. Hundi, Fatih'ten 5 yıl sonra ölmüştür. Fatih'in 30 küsur yıllık iktidarında Uzun Hasan'ın annesinden bahsedildiği halde kendi annesinden tek satırla olsun bahsedilmemesi mümkün değildir. Mara'ya gelince; oğlu tahta çıktığında izin alarak memleketine gidip bir manastıra kapanacağını açıklayan bir "anne" nasıl bir annedir? Üstelik iktidarın nimetlerini daha önce tatmış bir kral kızı hangi akla hizmeten sarayı terk edip manastıra kapanmayı tercih eder? Hadi o etti diyelim, tam da desteğine en ziyade ihtiyacı olduğu bir zamanda 19 yaşında babasız kalmış çocuk yaştaki padişah, annesini neden sürgüne gönderir? Asıl komedi ise şurada: Mara'nın II. Murad'a gelin gönderildiği tarih 1435. İyi de bu tarihte Fatih tam 3 yaşındadır! Yani kucağında 3 yaşında bir çocukla mı gelin oldu Mara?
Sonuç olarak Fatih'in annesi Hüma Hatun'dur diyebiliriz. Mezarı Bursa'da asırlardır Hüma Hatun veya Hatuniye Kümbedi diye bilinmektedir. Türbenin 1449 tarihli kitabesinde ismi geçmez, ancak bir Müslüman anne için yazılabilecek ifadelerle övülmüştür. Kitabede açıkça II. Murad zamanında Sultan Çelebi Mehmed tarafından annesi için yaptırıldığı yazılıdır. Ayrıca Bursa Şer'iyye sicillerindeki 31, 201 ve 370 No'lu defterlerde Hüma Hatun'un ismi Fatih'in annesi olarak geçmektedir. Mara ise Hüma'dan tam 38 yıl sonra Serez'de bir manastırda ölecek ve oraya gömülecektir. MUSTAFA ARMAĞAN
ErGeNeKoN
05-28-2007, 03:51 AM
26-II.mahmut'un annesi fransız rivery yani nakşidil sultan
acaba frank ribery ile bi akrabaligi varmiymis? sakin naksidil sultan riberynin 20 kusak onceki anneannesi olmasin?
Bilge_Kagan
05-28-2007, 04:14 AM
Sen bana cevap veremedinki kendi fikrini soyledin
Kendi fikrimi bir takim bilinen gerceklere dayanarak soyledim, arastirmani da tavsiye ettim. Senin Osmanli'ya bu kadar sayip sovmekteki tek dayanagin ise "Osmanli Valide Sultanlarinin Yabanci Olmasi" fakat, Hatice Turhan Sultan ornegiyle bunu da curuttugumu dusunuyorum.
Hasili, ben sana cevap verdim. Sen karsilik veremeyecegin icin cevabimin benim fikirlerimden ibaret oldugunu soyluyorsun ( ki benim yazdigim bir ileti benim fikirlerimden baska ne icerecekti acaba ? )
yap yine her zaman yaptigini isine gelmeyen konuyu kilitle bilge kagan
Bu forumda kimse adaletsizce kilitledigim bir basliktan, sildigim bir iletiden, verdigim bir uyaridan bahsedemez diye tahmin ediyorum bir iki kisi disinda. Cogunlugu yargi kabul etmek mantikli bir davranis olacaktir.
hicbirzamanda bana cevap yazamadin
Sen ilkokulda yazmayi ogrenip okumayi es gectinse ben ne yapayim.
turklerin muslumanlastirlimasi konusnuda bile kaynak gostermeme ragmen konuyu okumadan kaynak gostermen lazim dedin aynisin pax ta yapmis yazdiklarimi silmis gerekceyede kaynak gostermen lazim demis .
Boyle birsey yaptigimi hatirlamiyorum. Dilersen ac ayni konuyu tekrar, gerekli cevaplari vereyim.
Hemen Kuteybe'ye sarilacaksin. Ben de orada kaziga dikilenlerin Turkler degil, Turk egemenligi altinda yasayan Sogdlar oldugundan falan dem vuracagim, sen bana "kendi fikirlerini soyluyorsun cevap veremiyorsun" diyeceksin, boyle gidecek. Anlamsiz.
Scofield
05-28-2007, 04:26 AM
Bu forumda kimse adaletsizce kilitledigim bir basliktan, sildigim bir iletiden, verdigim bir uyaridan bahsedemez diye tahmin ediyorum bir iki kisi disinda. Cogunlugu yargi kabul etmek mantikli bir davranis olacaktir.
evet bahsedebilir. neden? cunku kilitledigin basliga konuyu kilitlerken cevap gonderiyorsun. bu da diktatorluk anlayisi oluyor.
"son sozu ben soylerim" gibi bir halt oluyor... bunu degil cogunluk, bircok kisi kabul etmez. gecmistede 10larca kisi ile sorun yasadin hala devam ediyorsun. hatta gidip "MeGaZ" abine ISPIYONLAYIP banlatmistin, hatirliyor musun?
HYML Ben bu konuyu vatan gazetesinde cikkan yazida okudum ilk once osmanli belgeslei uzerine cikan bir yaziydi cok bilmislik yapiyorsun yok suradan almis diye
kitabi var bunun devlet arsivlerindede var bunlar hatta google arat osmanli padisahlarinin analari diye bak bakalim kac tane yazi cikacak osmanliyi sevenlerin sitelerdede bu yaziyi bulabilirsin gerci cogu yer elestirmek icin acmamis konuyu o yuzden tarafsiz bir yazidir bu .
evet bahsedebilir. neden? cunku kilitledigin basliga konuyu kilitlerken cevap gonderiyorsun. bu da diktatorluk anlayisi oluyor.
"son sozu ben soylerim" gibi bir halt oluyor... bunu degil cogunluk, bircok kisi kabul etmez. gecmistede 10larca kisi ile sorun yasadin hala devam ediyorsun. hatta gidip "MeGaZ" abine ISPIYONLAYIP banlatmistin, hatirliyor musun?
Bu forumda problemlere yol açan 2,5 kişi var...
Birazda siz düşünün niye ???
Ya kendinize çeki düzen verin veya forumlu boş kişisel tartışmalarla yıpratmayın...
Bilge_Kagan
05-28-2007, 04:35 AM
Basligin neden kilitlendigi hakkinda fikir verme cabasi oluyor. Bir daha baslik kilitlenmesine sebebiyet vermemeniz icin uyari oluyor. Hicbirsey soylemeden kilitlesem, bu sefer de "keyfi olarak baslik kilitliyor, diktator !" diyeceksiniz. Insanoglunu anlamak guc.
"son sozu ben soylerim" gibi bir halt oluyor... bunu degil cogunluk, bircok kisi kabul etmez. gecmistede 10larca kisi ile sorun yasadin hala devam ediyorsun.
Hahah. Say bakalim birkac isim. Merak ettim 10a ulasabilecek misin ? :lol:
hatta gidip "MeGaZ" abine ISPIYONLAYIP banlatmistin, hatirliyor musun?
Torcoman iyi niyetimizi onlarca kere suistimal etmesine karsilik "coooook" uzunca bir sure bizim sayemizde forumda barinmaya devam etti. Is ozel mesaji da asip forumun ortasinda bizlere ana baci kufur etmeye gelince ne yapacaktik ? Hosuna gidiyordu sanirim bize belalti vurulmasi ? Psikolojik sorunlarin mi var ?
yavuz
05-28-2007, 04:42 AM
Sen bana cevap veremedinki kendi fikrini soyledin yap yine her zaman yaptigini isine gelmeyen konuyu kilitle bilge kagan hicbirzamanda bana cevap yazamadin turklerin muslumanlastirlimasi konusnuda bile kaynak gostermeme ragmen konuyu okumadan kaynak gostermen lazim dedin aynisin pax ta yapmis yazdiklarimi silmis gerekceyede kaynak gostermen lazim demis .
"Türklerin Müslümanlıştırılması" diyerek kast ettiğin herhalde şu Kuteybe mevzuu. Ama O'nun dönemi, Emevilere tekabül eder dikkat edersen. Türkler ise Emeviler döneminde şiddetle Müslümanlarla savaşmış, yenmiş, yenilmiştir. Müslüman olmak söz konusu değildir. Hazarlar galip gelirken, Maveraünnehir Bölgesi'nde Türkler olarak, ağır yenilgiler almışızdır mesela. Hatta Maveraünnehir'de katliam denebilecek uygulamaların var olduğu söyleniyor, ben okumadım, duyduklarımdan yola çıkarak söylüyorum...
Ama "katliam"dan, "zorla din değiştirme"yi çıkarmak nedir bilemiyorum. Türkler, Abbasiler döneminde İslam'a geçmeye başlamışlardır toplu olarak... Bilip bilmeden konuşmamak lazım. "Kaynak ver" demek de yanlış bence sana, çünkü her telden çalan kaynaklar da mevcut internet aleminde ve hatta kütüphanelerde. En doğrusu İlber Ortaylı gibi; çizgisi, kimliği belirli ve tarih bilincine sahip kişiler kaynak gösterilmeli.
black_cat
05-28-2007, 04:52 AM
cok kompleksli olduklari icindir
acaba kim kompleksli sizlermi onlarmi..ab kompleksi denir ona , e sizin turk kizlar ab liler pesinden kosmadigina gore bu kompleksli siz oluosunuz:lol:
Demir Kağan
05-28-2007, 04:57 AM
acaba kim kompleksli sizlermi onlarmi..ab kompleksi denir ona , e sizin turk kizlar ab liler pesinden kosmadigina gore bu kompleksli siz oluosunuz:lol:
Hadi ya!
Italyan, Fransiz vs. dediklerinde dipleri dusuyor! :lol:
"Türklerin Müslümanlıştırılması" diyerek kast ettiğin herhalde şu Kuteybe mevzuu. Ama O'nun dönemi, Emevilere tekabül eder dikkat edersen. Türkler ise Emeviler döneminde şiddetle Müslümanlarla savaşmış, yenmiş, yenilmiştir. Müslüman olmak söz konusu değildir. Hazarlar galip gelirken, Maveraünnehir Bölgesi'nde Türkler olarak, ağır yenilgiler almışızdır mesela. Hatta Maveraünnehir'de katliam denebilecek uygulamaların var olduğu söyleniyor, ben okumadım, duyduklarımdan yola çıkarak söylüyorum...
Ama "katliam"dan, "zorla din değiştirme"yi çıkarmak nedir bilemiyorum. Türkler, Abbasiler döneminde İslam'a geçmeye başlamışlardır toplu olarak... Bilip bilmeden konuşmamak lazım. "Kaynak ver" demek de yanlış bence sana, çünkü her telden çalan kaynaklar da mevcut internet aleminde ve hatta kütüphanelerde. En doğrusu İlber Ortaylı gibi; çizgisi, kimliği belirli ve tarih bilincine sahip kişiler kaynak gösterilmeli.
Hayret hakaret etmeden cevap verdin
yavuz
05-28-2007, 05:03 AM
"Hatalıydım, bilmeden konuşmuşum" diyebilirdin...
Demir Kağan
05-28-2007, 05:04 AM
Demek ki senin de ti'ye almadan cevap vermen gerekiyor.
gurkan
05-28-2007, 05:07 AM
Mete bakıyorum yine kepçeyi almışsın eline.
Osmanlı Kadar başına Taş düşsün emi.Bir daha altından kalkama.
Bu zamana kadar İslam Ve Osmanlı Adına ağzından bir hayır söz duymadık.
Seni gördüğüm yerde ; Şu elinde ki kepçeyle alıp başına vuracam.
Gözüme sakın gözükme...
Tabriz_Han
05-28-2007, 07:43 AM
Mete, sen atalarina, milletin dinine ve gecmisini hakaret etmekden baska ne yaparsin :rolleyes: gec bunlari artik, ayrimcilik degil birlesmeye calis...
Ben Ataturk'un kurdugu Cumhuriyete sahip cikarim cumhuriyetin altini oymaya calisanlar osmanli hayrani o yuzden boyle basliklar aciyorum gorulsun kim turkluge sahip cikmis Ataturk olmasaydi herkes soyu sopu belli olmayan padisahin kuluydu Ataturk sayesinde vatandas oldular kulluk gunlerini unutamiyor bazilari insanlar once devletlerine sahip ciksinlar altini oymasinlar laik turban vs fasafiso diyerek bugun en ufak birseyde yok buyukanit yahudi donmesiymis yok su buymus diyorlar camur atiyorlar ovundukleri osmanliya baksinlar once .
Tabriz_Han
05-28-2007, 08:06 AM
Mete
Ben Ataturk'un kurdugu Cumhuriyete sahip cikarim
Burada kim AtaTurke laf atiyor? hepimizin AtaTurke saygisi var, bunu halen kafani niye sokamadim.
Mete
cumhuriyetin altini oymaya calisanlar osmanli hayrani o yuzden boyle basliklar aciyorum gorulsun kim turkluge sahip cikmis Ataturk olmasaydi herkes soyu sopu belli olmayan padisahin kuluydu
Osmanli olmasaydi, ne AtaTurk, ne Anadolu Turklugu, ne Kurtulus Savasi olurdu.
Senin tarihin sadece 80 senelikmi...
Ataturk sayesinde vatandas oldular kulluk gunlerini unutamiyor bazilari insanlar once devletlerine sahip ciksinlar altini oymasinlar laik turban vs fasafiso diyerek bugun en ufak birseyde yok buyukanit yahudi donmesiymis yok su buymus diyorlar camur atiyorlar ovundukleri osmanliya baksinlar once .
AtaTurk, "Bu ulkenin dini Islamdir" demedimi, Turkistani Turk dunyayi hic unutma onlara yaklas demedimi, Iranla, Afganistanla, Irakla ortaklik kurdmadimi....
Laiklik, din dusmanlik anlamina gelmiyor.
Din dusmanlari, Ab hayranlari, Batililara tapanlar, Turkun toresini yasalarini orf adet ve dini degerlerini cignetmeye calisanlar ve diger pislikler ATATURKUN GOLGESINDE SAKLANMAYA CALISIYOR!
Ataturk, Ataturk, Ataturk bagriyorlar, rahat birakin buyuk onderi, niye herseye karistiyorsun, bu kafalar Ataturk dusmanligi yaratiyor, insan bikiyor, sizin her yapyiginizi "Ataturk" istiyorda, sizinle ayni hizada dusunmeyene "Ataturk"e karisin hikayelerle korkutmaya calisiyorlar.
Yeter artik su rezalet.
Ataturk'u kulanma! kendi fikirlerini uret, Gazi Mustafa Kemal Pasayi kendi dusuncelerinle karistirma.
yavuz
05-28-2007, 08:11 AM
Ben Ataturk'un kurdugu Cumhuriyete sahip cikarim cumhuriyetin altini oymaya calisanlar osmanli hayrani o yuzden boyle basliklar aciyorum gorulsun kim turkluge sahip cikmis Ataturk olmasaydi herkes soyu sopu belli olmayan padisahin kuluydu Ataturk sayesinde vatandas oldular kulluk gunlerini unutamiyor bazilari insanlar once devletlerine sahip ciksinlar altini oymasinlar laik turban vs fasafiso diyerek bugun en ufak birseyde yok buyukanit yahudi donmesiymis yok su buymus diyorlar camur atiyorlar ovundukleri osmanliya baksinlar once .
Senin belirli bir siyasi görüşün bile yok! Çamur atıyorsun sadece. İzi da kalmıyor ki be garibim; ne deyu uğraşıp duruyorsun?
Türban yasağı olmasaydı, bu forumda uzun zamanlar daha değişik şeyler tartışacaktık. Ne oldu? Ara sıra laiklik elden gidiverdi, şeriat gelir gibi oldu -ben hiçbirini görmedim-; hep önümüzü, ufkumuzu kapattılar... Annem baş örtülü, bir çoğumuzun öyle. Ninelerimiz de keza öyleler... Onların anneleri ve nineleri de... Balkan Savaşları'nda, 1.Dünya Savaşı'nda onca yiğidini kurban veren kadınlar bunlar değiller mi? Kurtuluş Savaşı'mızı yapanlar bunlar değiller mi? Şimdi onları devlet dairesine almamaktan bahsediyorsunuz. Bu vefasızlık değil mi peki? Akıl-mantık alabiliyor mu bunları?
Yalnızca, aklımız karışsın; vatan elden giderken, biz bunlarla tartışalım. Başka gerekçesi yoktur bunun, gösteremezsin!
...ve buna "bırakın yasak kalsın, gözümüzü boyuyorlar" diye de tepki verilmez.
Sen afrikadami yasiyorsun turkiyede olan biteni gormuyormusun hergun saldiriyorlar laiklige cumhuriyete ben kendi halinde muslumanla sorunum yok bunu politize edelerle sorunum var inanan inancini kendi icinde yasayacak bunu halka empoze edip sedqriat istemiyecek .Ataturk u rahat birakin derken hep unutun artik diyorsunuz Ataturk butun seriatcilari istiklal mahkemelerinde astirmadimi osmanliyi kovmadimi halifeligi kaldirmadimi ataturk u baska kaliplara sokmaya calismayin .
Yavuz bencede turban serbest olmali
Kur_Sad
05-28-2007, 08:22 AM
İyi de İslam'ı siyasete alet edenlerle Osmanlı'ya saldırarak mı savaşacaksın?
Senin yaptığın ecdada saygısızlıktır.Bi de Milliyetçi geçiniyorsun...
Size gore osmanliyi elestirmek ecdada saygisizlik ben osmanlinin politiksini begenmiyorum begenmek zorundada degilim sizler osmanliyi neredeyse kutsal goruyorsnuz okullarda anlatilan tarihe gore dusunuyorsunuz osmanli turkluge hizmet etmemistir bugun turki cumhuriyetlerin hepsi rusca bilir ruslarin boyundurugunda 100 yil bile yasamadilar osmanli ne yapmis turkluk icin 500 yilda yunan bulgar hirvat macar arap turkce biliyormu ogetmislermi onlarin yanlis politikalari yuzunden 4 tarafimiz bize dusman .
Cumhuriyet kuruldugunda turk halki milliyetcilik biliyormuydu ? Turklugun ne oldugunu bile bilmiyorlardi Ataturk millet ulus bilincini asilamistir turklere .
Osmanli turklukten o kadar uzaktirki kendi dilini bile yaratmaya tesebbus etmek gafletine dusmustur Osmanlica dusunun turklukten ne kadar sapmislar dil bile turkce degil osmanli dili devlet osmanli nerede turkluk adi bile anilmiyor .
yavuz
05-28-2007, 08:46 AM
Cumhuriyet kuruldugunda turk halki milliyetcilik biliyormuydu ? Turklugun ne oldugunu bile bilmiyorlardi Ataturk millet ulus bilincini asilamistir turklere .
Osmanli turklukten o kadar uzaktirki kendi dilini bile yaratmaya tesebbus etmek gafletine dusmustur Osmanlica dusunun turklukten ne kadar sapmislar dil bile turkce degil osmanli dili devlet osmanli nerede turkluk adi bile anilmiyor .
20.yüzyıla kadar Arapça'da "Arabistan, Arab Milliyetçiliği" gibi kavramların bulunmadığını da bileceksin, bu üstteki lafları söylüyorsan. Araplar, bunları öğrendiklerinde kandırıldılar ve "hürriyet" denilen içi-dışı bilinmeyen rüyanın peşinden gittiler. Halen hür değiller.
Müslüman Arap gitmiş, Müslüman Arnavut gitmiş, Müslüman Boşnak gitmiş, "millet-i sadıka" Ermeni gitmiş... En son fikir olarak Milliyetçilik kalmıştır bize de. Yoksa aptal mıdır Namık Kemal de; "Osmanlı toplumu" bilincini oluşturmak derdine düşmüştür?..
Namık Kemal, Atatürk'ten bir asır kadar önce... Bilge insanlar zamanın şartlarına göre öneriler sunmuşlar, uygulamaya geçmişlerdir. Bir asır önce Arap'la Türk birdir, bir asır sonra ayrıdır... Ona göre politika uygulanır.
yavuz
05-28-2007, 08:47 AM
Size gore osmanliyi elestirmek ecdada saygisizlik ben osmanlinin politiksini begenmiyorum begenmek zorundada degilim sizler osmanliyi neredeyse kutsal goruyorsnuz okullarda anlatilan tarihe gore dusunuyorsunuz osmanli turkluge hizmet etmemistir bugun turki cumhuriyetlerin hepsi rusca bilir ruslarin boyundurugunda 100 yil bile yasamadilar osmanli ne yapmis turkluk icin 500 yilda yunan bulgar hirvat macar arap turkce biliyormu ogetmislermi onlarin yanlis politikalari yuzunden 4 tarafimiz bize dusman .
Osmanlı insanlık için hizmet etmiştir... Bunu anlamak lazım. Nizam-ı Alem, dünyaya düzen getirmektir. Şahsi, milli, kavmi, dini hiçbir çıkar gözetilmeden Nizam-ı Alem için savaşmıştır Osmanlı!..
Demir Kağan
05-28-2007, 08:54 AM
Osmanlı insanlık için hizmet etmiştir... Bunu anlamak lazım. Nizam-ı Alem, dünyaya düzen getirmektir. Şahsi, milli, kavmi, dini hiçbir çıkar gözetilmeden Nizam-ı Alem için savaşmıştır Osmanlı!..
Yavuz, Turkmenlerin kafalarini kesip kuyuya atarak mi insanliga hizmet etti osmanli? Boyle yaparak mi nazim oldu aleme?
Demir dikkat edersen diyorumki turkluge hizmet etmis olsalar turk dilini yayarlardi balkanlar turkce bilmez 500 yil osmanli boyundurlugunda yasadilar ruslar turki cumhuriyetlere 100 yil dolmadan rusca ogrettiler baska sozum yok .
yavuz
05-28-2007, 09:01 AM
Yavuz, Turkmenlerin kafalarini kesip kuyuya atarak mi insanliga hizmet etti osmanli? Boyle yaparak mi nazim oldu aleme?
Allah aşkına saçmalama artık. Bu konuda uyduruk kaynaklardan, uyduruk bilgiler edindiğinize inanıyorum ben. Kast ettiğin hele bir de Yavuz Sultan Selim zamanında olduysa ve öldürülenler Alevi'yse... Söylenenlerin yalan ve iftira olduğu açıktır!
Devlete başını kaldırırsan, koparırlar o başı. :cool:
Demir Kağan
05-28-2007, 09:02 AM
Allah aşkına saçmalama artık. Bu konuda uyduruk kaynaklardan, uyduruk bilgiler edindiğinize inanıyorum ben. Kast ettiğin hele bir de Yavuz Sultan Selim zamanında olduysa ve öldürülenler Alevi'yse... Söylenenlerin yalan ve iftira olduğu açıktır!
Devlete başını kaldırırsan, koparırlar o başı. :cool:
Kuyu diyorum kuyuuu...
Sen hala uyu.. :lol:
Bilgin bile yok kuyucu hakkinda cevap yaziyorsun 1.Ahmet doneminde olmustur bu olaylar Kuyucu murat ta Hirvat donmesi turkmen dusmanidir kestigi kafalari kuyulara doldurmasi yuzunden almistir kuyucu murat ismini .
yavuz
05-28-2007, 09:04 AM
Demir dikkat edersen diyorumki turkluge hizmet etmis olsalar turk dilini yayarlardi balkanlar turkce bilmez 500 yil osmanli boyundurlugunda yasadilar ruslar turki cumhuriyetlere 100 yil dolmadan rusca ogrettiler baska sozum yok .
Ruslara biz bu yüzden küfrederken, Osmanlı'yı aynı sebeple suçlamanın ne derece doğru olduğunu tartışmayalım artık isterseniz?
Asimilasyon yapmayı ben ecdadıma yakıştıramıyorum, siz yakıştırıyorsanız; kendi tercihinizdir.
METE, senin ecdad farklıydı, unutmuşum; cehaletime ver. ;)
yavuz
05-28-2007, 09:06 AM
Bilgin bile yok kuyucu hakkinda cevap yaziyorsun 1.Ahmet doneminde olmustur bu olaylar Kuyucu murat ta Hirvat donmesi turkmen dusmanidir kestigi kafalari kuyulara doldurmasi yuzunden almistir kuyucu murat ismini .
Bu konuda bilgim yok bak gerçekten... Araştırırız, suçlusunu buluruz, konuşuruz sonra... Kuyudakiler de Alevi olmasın? :lol:
Ruslara kufretmiyorum yapmasi gerekeni yapti ruslar dilini kulturunu yaydi bugun amerikanin yaptigi gibi.
Bir ulkeye dilini ogretirsen kendine cekersin o bolgede guclenirsin turk dilini ogretmezssen sen hep yabanci ve dusman olarak kalirsin .
Demir Kağan
05-28-2007, 09:16 AM
Osmanli'nin oyle bir derdi yoktu zaten.
Olsaydi dedigin gibi yapardi.
yavuz
05-30-2007, 09:23 AM
Bu kuyu olayına gelince; ne yapmış o hıyar paşa öyle ya?
(Günahı ayaklananların boynuna. :lol:)
BOZ-OK
05-30-2007, 08:13 PM
METE, senin ecdad farklıydı, unutmuşum; cehaletime ver. ;)
Aradaki fark bazilarinin ecdad diye gidip devsirmenin elini etegini opmesidir yavuzcugum... Cocuklara okullarda dogru duzgun tarih ogretilmezse ecdadlar karisiyor ve yanlis eller etekler opuluyor, esas ecdadin da mezarda kemikleri sizliyor tabii bu arada... :cool:
deyrambel
05-30-2007, 09:05 PM
Ruslara kufretmiyorum yapmasi gerekeni yapti ruslar dilini kulturunu yaydi bugun amerikanin yaptigi gibi.
Bir ulkeye dilini ogretirsen kendine cekersin o bolgede guclenirsin turk dilini ogretmezssen sen hep yabanci ve dusman olarak kalirsin .
ya bairak bu isleri ne turkmeni falan-- yavuz sultan selim isyan eden alevi zazalari kesti--- kuyucu murat pasha da isyan eden alevi turkmenleri kesmis --bildigimi diyorum yanlista olabilir dogru da
iran icin isyan eden alevilere ne yapilacakti
hepimiz alevimiyiz diye bagiralim yani
shah ismail in yanin olan aleviler gitsin iran da yashasin shii iran da
Demir Kağan
05-31-2007, 02:47 AM
ya bairak bu isleri ne turkmeni falan-- yavuz sultan selim isyan eden alevi zazalari kesti--- kuyucu murat pasha da isyan eden alevi turkmenleri kesmis --bildigimi diyorum yanlista olabilir dogru da
iran icin isyan eden alevilere ne yapilacakti
hepimiz alevimiyiz diye bagiralim yani
shah ismail in yanin olan aleviler gitsin iran da yashasin shii iran da
Sen hepimiz Estonyaliyiz de yeter. :lol:
yavuz
05-31-2007, 06:31 AM
Aradaki fark bazilarinin ecdad diye gidip devsirmenin elini etegini opmesidir yavuzcugum... Cocuklara okullarda dogru duzgun tarih ogretilmezse ecdadlar karisiyor ve yanlis eller etekler opuluyor, esas ecdadin da mezarda kemikleri sizliyor tabii bu arada... :cool:
Sokullu devşirmedir; Pir Sultan Abdal da Türkçü... :rolleyes:
black_cat
05-31-2007, 07:02 AM
Hadi ya!
Italyan, Fransiz vs. dediklerinde dipleri dusuyor! :lol:
benayin inadina soledigini biliosun, size gicik yapmak icin:lol:
Arkadaslar bence osmanlilar hem iyi hem kotu is yapmis olabilirler siyasette, ama sonuc suki irk konusunda turk degiller
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.