PDA

View Full Version : 10 Adımda kendi dinini yarat...

oğuz
05-30-2007, 10:43 AM
10 Adımda Kendi Dinini Yarat---------------------------

1- İnsanların en büyük korkularını bul ---> Ölüm

2- Herşeyi yaratan bir güç olduğunu ve kendinin de o sonsuz gücün elçisi olduğunu ilan et. Ama sakın kendinin o herşeye kadir gücün kendisi olduğunu söyleme yoksa insanlar senden ispat beklerler. Bu yaratacağın dinin başarısız olmasına yol açar. Sen sadece o sonsuz gücün elçisi olduğunu, bunun dışında diğer insanlardan farklı olmadığını iddia et ----> Tanrı, Allah

3- Her insanın önüne 2 seçenek koy
---> Bizdensin veya bizden değilsin, inanırsın veya inanmazsın

4- Senden olanlara; çok büyük ödüller vaadet. Öyle büyük ödüller ki en büyük korkularından (ölüm) korkmalarına gerek kalmadığına inansınlar. Ki zaten insan korkularından kaçmak için tatlı yalanlara inanmaya son derece meyillidir
---> Ölümden sonraki hayat, cennet
(Bunu nasıl yapacağını soranlara verecek cevabın hazır: Sen yapmayacaksın, 2. adımda yarattığın sonsuz güç yapacak. Ne de olsa senin değil ama onun gücü sonsuz)

5- Senden olmayı reddedenleri; ispatlarla ikna etmeye çalışma, bunun ispatlanabilecek birşey olmadığını söyle. Onlar için sadece en büyük korkularından daha büyük bir korku bulman
----> Cehennem
...ve bu korkuyu yazacağın kitapta sayısız defa tekrarlayarak beyinlere kazıman yeterli olacaktır. Tabi unutma, bu süper-ceza olayını da gerçekleştirecek olan sen değilsin, 2.adımda yarattığın sonsuz güç.
Hem de şimdi değil, ileride, öldükten sonra... Ne de olsa ölüler seni yalanlayamazlar.

Buraya kadar geldiysen ilk aşamayı geçtin. Şimdiye kadar kendine küçük ama fanatik bir "inananlar ordusu" kurmayı başarmış olmalısın. Ama daha bitmedi. Sisteminin kararlı olabilmesi, uzuuuun yıllar sana hizmet verebilmesi için daha yapman gerekenler var...

6- Küçük ordunun dışarıyla fikir alışverişini kes, yasakla. Senden olanların senden olmayanlarla dostluk kurmasını, iyi gözle bakmasını, evlenmesini yasakla. Eleştirileri veya itaatsiz soruları; hakaret, küfür ve zulüm olarak nitele. İnsanlar değil eleştirmek, eleştirmeyi kafalarından geçirmekten bile korksunlar, geçirenlerden de uzak dursunlar.

7- Senin, pardon yarattığın gücün, sözlerini sorgulamayı en büyük suç olarak ilan et. Unutma sorgulama ve mantık senin en büyük düşmanındır. Burada yardımcı olarak, 5. adımda geliştirdiğin en güçlü silahını kullanmaktan çekinme.
---> Din iman işidir, ispata ihtiyaç duymaz

7-2- Insanlara seni devamlı hatırlatacak, başka şeyler düşünmelerini engelleyecek, aynı zamanda da korkularından uzaklaşmalarını sağlayacak fiziksel uğraşlar ver. İnsan kolay unutur, buna izin verme.
----> İbadetler

8- Kendine bağladığın topluluğun kendi içinde mutlu olması topluluğun kararlı ve uzun ömürlü olması için ve tabii ki senin için önemlidir. Bu yüzden sözylevlerine, yazdıklarına; onları mutlu edecek, barış ve huzur içinde yaşamalarını sağlayacak güzel şeyler serpiştirmeyi unutma. Gerçi bugün için güzel olan şeyler uzak gelecekte büyük problemler yaratabilir, ama bu önemli değil. Sen önündeki 50 seneyi kurtar yeter. Nasıl olsa o zaman sen buralarda olmayacaksın.
----> Dinlerin tek "kısmen" iyi yan etkisi

9- Sorguyu yasaklamıştın, ama yine de soru soran kılçıklar bulunacaktır. Bunlar için, mantıksız da olsa verilecek cevapların olsun. Cevaplarının mantıklı veya tutarlı olması gerekmiyor, sadece soruların karşısında cevabın varmış gibi görünmen yeterli. Sonuçta senin hedef kitlen IQ seviyesi 200 olan insanlardan oluşmuyor, zaten onların sayısı da fazla değil, bunu unutma. Çok sıkışırsan, yine soru soranı kendinden olmamakla suçlayabilir, 5. adımda yarattığın süper-korku ile korkutabilirsin. Zaten buna genellikle gerek kalmayacak, sadık inanan kitlen bu kılçıklarla ilgilenecektir.

10- Buraya kadar geldiysen tebrik ederim.
Artık senin içi savaşan, başkalarını da senin yoluna, dilleriyle veya kılıçlarıyla, kanlı ya da kansız bir şekilde katan, kendi kendini geliştiren, büyüten ve koruyan bir dinin ve inanan topluluğun var.

Başka bir forumda rastladım ve konuyu tartışmaya açmak istiyorum.Yazarın bu şekilde iddia ve düşünceleri var.Bunları çürütecek fikirlerinizi bekliyorum...İyi yazışmalar

METE
05-30-2007, 01:44 PM
Oyle zaten yalanmi ben bunlari farkettigim icin dinlere inanmiyorum din insanlari uyusturur .
Kim gormuski dinlerin peygamberlere indigini ?
Zamaninin devrimleri yasalari bunlar insanlar pesinden gittiyse sirf kendilerine yeni hakalar getirip daha ozgurlestirdigi icindir.
En guzel din Samanizm dir samaizm en azindan beni Tanri yolladi yalanini atmaz dunyayi dogayi gunesi insani kutsal sayar .

Mgas
05-30-2007, 02:01 PM
En guzel din Samanizm dir samaizm en azindan beni Tanri yolladi yalanini atmaz dunyayi dogayi gunesi insani kutsal sayar .

İyide bir seyin yalan oldugunu soyleyebilmen icin onu curutecek seylere ihtiyacın var.

Temur
05-30-2007, 02:02 PM
2 kişi meseleye biranda itikat etmiş :) peki bu iki kişinin ortak yönleri nelerdir acaba?

Mete Warnings 10 Warning Level 5

Aykırı Warnings 8 Warning Level 38

Tercümanı olduğun dil derki "Rui ga atsumaru" yani muhteviyat gettolaşmanın özüdür.

selam ve dua ile...

METE
05-30-2007, 02:04 PM
İyide bir seyin yalan oldugunu soyleyebilmen icin onu curutecek seylere ihtiyacın var.

Hangi birini yazayim ?

Mgas
05-30-2007, 02:06 PM
oğuz;

neyini yalanlayalım.

6- Küçük ordunun dışarıyla fikir alışverişini kes, yasakla. Senden olanların senden olmayanlarla dostluk kurmasını, iyi gözle bakmasını, evlenmesini yasakla. Eleştirileri veya itaatsiz soruları; hakaret, küfür ve zulüm olarak nitele. İnsanlar değil eleştirmek, eleştirmeyi kafalarından geçirmekten bile korksunlar, geçirenlerden de uzak dursunlar.

birincisi bunların bizimle alakası yok

ikincisi bu onemli bir dokuman dahi degil ki neyini yalanlayayım? Kisi bunun bu sekilde oldugunu savunur n'apalım yani?

Bilim organizmanın nasıl meydana geldigini acıklayabiliyor mu? Bu dokumanı yazan acıklayabilir mi? Ama din acıklıyor ve mantıksız gelmiyor.

Mgas
05-30-2007, 02:07 PM
Hangi birini yazayim ?

Bana bir seyi soyle METE. İlk yasayan canlı organizma nasıl meydana geldi?

Temur
05-30-2007, 02:09 PM
Bana bir seyi soyle METE. İlk yasayan canlı organizma nasıl meydana geldi?

Dur şimdi o 10 adımda bir din kurup kitleleri nasıl peşinden sürükleyeceğini hayal ediyor :D:D

METE
05-30-2007, 02:14 PM
Sonsuz gucu kim yaratti kendi kendine olusmuyorsa hicbirsey ?

1001thnight
05-30-2007, 02:17 PM
Bu sorunun cevabını sen vereceksin; O zaten hep vardı. Sen yok diyorsan yerine nasıl bir başlangıç kpyuyorsun? Yani sonsuz güç yoksa, ne var bana onu söyle

Mgas
05-30-2007, 02:18 PM

Yaran yaratılmadı METE.

Bana kanıtla bilimsel olarak

İlk canlı organizma nasıl meydana geldi?

Kanıtla. Sonra bende ateist olacam.

METE
05-30-2007, 02:19 PM
Yaran yaratılmadı METE.

Bana kanıtla bilimsel olarak

Kanıtla. Sonra bende ateist olacam.

Hahahaha sen kanitlasana Allah in varligini .

chepny
05-30-2007, 02:20 PM
Yaratıcı düşüncesi, kendi kendine oluşma düşüncesinden çok daha mantıklı...

Temur
05-30-2007, 02:21 PM
http://img529.imageshack.us/img529/4121/post11169249769xe2.jpg (http://imageshack.us)

METE
05-30-2007, 02:23 PM
Bu sorunun cevabını sen vereceksin; O zaten hep vardı. Sen yok diyorsan yerine nasıl bir başlangıç kpyuyorsun? Yani sonsuz güç yoksa, ne var bana onu söyle

Iki tane ihtimal var ya Tanri kendi kendine oldu ve bizi yaratti yada biz kendi kendimize olustuk peki bu dusunce hangi kapiya cikar dersen kendi kendine birseylerin oldugu lakin kafamizin basmadigi seyler hakkina pesin hukumlu olmamaliyiz hicbirimiz biseyi kanitlayacak durumda degiliz bu yuzunden kimse birseyi kimseye dikte etmesin .

1001thnight
05-30-2007, 02:24 PM
10 Adımda Kendi Dinini Yarat---------------------------

1- İnsanların en büyük korkularını bul ---> Ölüm

2- Herşeyi yaratan bir güç olduğunu ve kendinin de o sonsuz gücün elçisi olduğunu ilan et. Ama sakın kendinin o herşeye kadir gücün kendisi olduğunu söyleme yoksa insanlar senden ispat beklerler. Bu yaratacağın dinin başarısız olmasına yol açar. Sen sadece o sonsuz gücün elçisi olduğunu, bunun dışında diğer insanlardan farklı olmadığını iddia et ----> Tanrı, Allah

---> Bizdensin veya bizden değilsin, inanırsın veya inanmazsın

4- Senden olanlara; çok büyük ödüller vaadet. Öyle büyük ödüller ki en büyük korkularından (ölüm) korkmalarına gerek kalmadığına inansınlar. Ki zaten insan korkularından kaçmak için tatlı yalanlara inanmaya son derece meyillidir
---> Ölümden sonraki hayat, cennet
(Bunu nasıl yapacağını soranlara verecek cevabın hazır: Sen yapmayacaksın, 2. adımda yarattığın sonsuz güç yapacak. Ne de olsa senin değil ama onun gücü sonsuz)

5- Senden olmayı reddedenleri; ispatlarla ikna etmeye çalışma, bunun ispatlanabilecek birşey olmadığını söyle. Onlar için sadece en büyük korkularından daha büyük bir korku bulman
----> Cehennem
...ve bu korkuyu yazacağın kitapta sayısız defa tekrarlayarak beyinlere kazıman yeterli olacaktır. Tabi unutma, bu süper-ceza olayını da gerçekleştirecek olan sen değilsin, 2.adımda yarattığın sonsuz güç.
Hem de şimdi değil, ileride, öldükten sonra... Ne de olsa ölüler seni yalanlayamazlar.

Buraya kadar geldiysen ilk aşamayı geçtin. Şimdiye kadar kendine küçük ama fanatik bir "inananlar ordusu" kurmayı başarmış olmalısın. Ama daha bitmedi. Sisteminin kararlı olabilmesi, uzuuuun yıllar sana hizmet verebilmesi için daha yapman gerekenler var...

7- Senin, pardon yarattığın gücün, sözlerini sorgulamayı en büyük suç olarak ilan et. Unutma sorgulama ve mantık senin en büyük düşmanındır. Burada yardımcı olarak, 5. adımda geliştirdiğin en güçlü silahını kullanmaktan çekinme.
---> Din iman işidir, ispata ihtiyaç duymaz

7-2- Insanlara seni devamlı hatırlatacak, başka şeyler düşünmelerini engelleyecek, aynı zamanda da korkularından uzaklaşmalarını sağlayacak fiziksel uğraşlar ver. İnsan kolay unutur, buna izin verme.
----> İbadetler

8- Kendine bağladığın topluluğun kendi içinde mutlu olması topluluğun kararlı ve uzun ömürlü olması için ve tabii ki senin için önemlidir. Bu yüzden sözylevlerine, yazdıklarına; onları mutlu edecek, barış ve huzur içinde yaşamalarını sağlayacak güzel şeyler serpiştirmeyi unutma. Gerçi bugün için güzel olan şeyler uzak gelecekte büyük problemler yaratabilir, ama bu önemli değil. Sen önündeki 50 seneyi kurtar yeter. Nasıl olsa o zaman sen buralarda olmayacaksın.
----> Dinlerin tek "kısmen" iyi yan etkisi

9- Sorguyu yasaklamıştın, ama yine de soru soran kılçıklar bulunacaktır. Bunlar için, mantıksız da olsa verilecek cevapların olsun. Cevaplarının mantıklı veya tutarlı olması gerekmiyor, sadece soruların karşısında cevabın varmış gibi görünmen yeterli. Sonuçta senin hedef kitlen IQ seviyesi 200 olan insanlardan oluşmuyor, zaten onların sayısı da fazla değil, bunu unutma. Çok sıkışırsan, yine soru soranı kendinden olmamakla suçlayabilir, 5. adımda yarattığın süper-korku ile korkutabilirsin. Zaten buna genellikle gerek kalmayacak, sadık inanan kitlen bu kılçıklarla ilgilenecektir.

10- Buraya kadar geldiysen tebrik ederim.
Artık senin içi savaşan, başkalarını da senin yoluna, dilleriyle veya kılıçlarıyla, kanlı ya da kansız bir şekilde katan, kendi kendini geliştiren, büyüten ve koruyan bir dinin ve inanan topluluğun var.

Başka bir forumda rastladım ve konuyu tartışmaya açmak istiyorum.Yazarın bu şekilde iddia ve düşünceleri var.Bunları çürütecek fikirlerinizi bekliyorum...İyi yazışmalar
1.İnsanların en büyük korkusu ölüm değil yokluktur.

2.Aksini ispat edebilecek var mı? Varsa bana sadece evrenin en başını, varoluşun gizemini mantıklı ve daha gerisine gidilemeyecek şekilde anlatsın.

3.Maalesef seçenek iki değil; üstelik iki de olsa ikisini de seçmek zorunda değilsin. Yoksa nasıl on adımda kendi dinini yaratacaktın?

4.Etrafında bildiğin en güvenilir,hayatında yalan söylediği görülmemiş,kimsenin zararına bir şey yapmamış, hep iyilik düşünmüş bir adam adam gelse ve dese; dediklerimi yaparsan çok büyük paralar kazanacaksın; yaparak ne kaybedeceğini düşünürsün?

5.Tüm bu söylediklerimden sonra inanmayan ahmaklar cezasız mı kalsın yani

6.Buna da katılmıyorum; bak dünyanın dört bir yaıyla fikir alış-verişi içindeyim. Madem eleştirmek, yorumlamak madem yasaktı, uygulamada neden farklılıklar yaşanıyor ki.

7.Sorgulamak da yasak değil. Hadi beraber sorgulayalım. Mesela bana varoluşu daha gerisinde soru işareti kalmayacak şekilde anlat da ben de rahatlayayım.

Futbol maçlarından daha iyi, daha az uyutucu bir uğraş olduğu kesin. Fenerbahçe'nin şampiyon olması merak ediyorum bu forumda kaç kişinin cebine ne kadar para koydu? Ayrıca bunca ödül karşılıksız mı olacak yani

8.Hele şükür bir konuda mutabık kalmış sayılırız.

9.Getirin en çetrefilli meselelerdeki en tutarlı cevaplarınızı, en tutarsız cevaplarımızla kıyaslayalım. 2 ye dönüp bir bak mesela

10.Buraya kadar hala ikna olamadıysan bu benim suçum değil. Yine de sen bilirsin. Ama kimilerinin dediği gibi bu 10 madde bir dahi değil olsa olsa okuma yazmayı yeni öğrenmiş bir çocuğun kaleminden çıkmış olabilir. Hele de bunları yazana dahi diyen adam ya dahi kelimesini alay etmek için kullanmıştır ya da kendisiyle alay edilmesinden çok hoşlanan birisi. Neyse...bununla ilgili bir sürü şey yazılıp çizildi zaten...

Mgas
05-30-2007, 02:24 PM
Hahahaha sen kanitlasana Allah in varligini

Allah bir bilim meselesi degil ki inanc meselesi. Ben Allah'ı bilmiyorum inanıyorum. Ama siz diyorsanız ben bildigime inanırım bende soruyorum

ilk canlı organizma nasıl meydana geldi?

chepny
05-30-2007, 02:32 PM

Büyük ihtimalle yaratıldı. Aksini düşünmek gerçekten mantıksız.

intelligent design (http://www.mustafaakyol.org/2004/10/akilli_tasarim.php)

1001thnight
05-30-2007, 02:33 PM
Barajı aştık ne de olsa değil mi

METE
05-30-2007, 02:38 PM
Allah bir bilim meselesi degil ki inanc meselesi. Ben Allah'ı bilmiyorum inanıyorum. Ama siz diyorsanız ben bildigime inanırım bende soruyorum

Bilmem bilim adami degilim bilim adamlarida bilemezler ama bilemiyoruz diye Tanri inanci kesin dogrudur diyemeyiz sende ben inaniyorum inanc meselesi deyipte kacma penguen .

Mgas
05-30-2007, 02:49 PM
Büyük ihtimalle yaratıldı. Aksini düşünmek gerçekten mantıksız.

Yo hayır. Tamam biz maymundan geldik, maymun balıktan geldi balık bilmemneden geldi....tamam, eyvallah. Soru;

Bilmem bilim adami degilim bilim adamlarida bilemezler ama bilemiyoruz diye Tanri inanci kesin dogrudur diyemeyiz sende ben inaniyorum inanc meselesi deyipte kacma penguen .

Ben kesin dogrudur mu dedim? Sadece bana en mantıklı geleni o.

METE
05-30-2007, 02:59 PM
Ben maymundan geldikmi dedim ?

Mgas
05-30-2007, 03:00 PM
Ben maymundan geldikmi dedim ?

Ben oylemi dedin dedim ?

METE
05-30-2007, 03:04 PM
Suan benimle bos bir tartisma yapiyorsun ayni seyleri soruyorsun tekrar tekra organizma nasil meydana geldi diye bende soruyorum tanri nasil meydana geldi ?

Demir Kağan
05-30-2007, 03:07 PM
Var mi bana tâbi olacak?

Demirizm dinini yaymaya baslayacagim. :lol:

Mgas
05-30-2007, 03:07 PM
Suan benimle bos bir tartisma yapiyorsun ayni seyleri soruyorsun tekrar tekra organizma nasil meydana geldi diye bende soruyorum tanri nasil meydana geldi ?

Ya iyide Tanrı yaratandır yaratılmaz ki.
Ama biz yaratabiliyor muyuz?
Hadi simdi derseniz bilim ilerledi klonluyoruz falan...iyide teee o organizma geldiginde bilim mi vardı :)

Temur
05-30-2007, 03:11 PM
mete şuan düştüğün duruma senin gibi hazırdaki sistemi inkar edip aksine tez üretemeyen yüzbinlerce kişi var... ve onlar ölene dek kafalarının içini tamamen kaplayan kocaman, dev gibi ve kapkara bir soru işareti ile yaşarlar ve son nefeste firavun misali panik içerisinde secdeye gitselerde kaybederler...

METE
05-30-2007, 03:13 PM
Ya iyide Tanrı yaratandır yaratılmaz ki.
Ama biz yaratabiliyor muyuz?

Nereden biliyorsun ?
Tanriyi gordunmu yaratirken gordunmu ?

Mgas
05-30-2007, 03:14 PM
Nereden biliyorsun ?
Tanriyi gordunmu yaratirken gordunmu ?

Daha bana nereden biliyorsun diyorsun. Dedim ya bilmiyorum, inanıyorum. Bu bilim meselesi degil inanc meselesi.

METE
05-30-2007, 03:16 PM
mete şuan düştüğün duruma senin gibi hazırdaki sistemi inkar edip aksine tez üretemeyen yüzbinlerce kişi var... ve onlar ölene dek kafalarının içini tamamen kaplayan kocaman, dev gibi ve kapkara bir soru işareti ile yaşarlar ve son nefeste firavun misali panik içerisinde secdeye gitselerde kaybederler...

Temur ben tanri yok diye bunalima girmem veyahut gunah (suc ) islemem sen tanrisiz bir dusuncede bunalima girip ona siginiyorsundur olabilir saygi duyarim .
Acaba diyorum insanlar gercekten inaniyormu Allah a hirsizlik yapip tecavuz edip adam olduren insanlar sorun inaniyormusun Allah a diye evet diyeceklerdir benim anlamadigin Allah a inanan biri boyle seyleri nasil yapar demekki insanlarin cogu yalandan inaniyor.

METE
05-30-2007, 03:17 PM
Daha bana nereden biliyorsun diyorsun. Dedim ya bilmiyorum, inanıyorum. Bu bilim meselesi degil inanc meselesi.

O zaman bilmedigin seyleri arkana alipta bana bilmedigim sorulari sorma .

Mgas
05-30-2007, 03:23 PM
O zaman bilmedigin seyleri arkana alipta bana bilmedigim sorulari sorma .

METE af edersin ama sana mı soracagım?
İnandıgım seyi arkama aldım ben.
Sende biliyorsan bildigin seyi arkana al.
Sende arkanda ne oldugunu bilmiyorsun bende
ama
ben bir sey olduguna inanıyoum ;)

Temur
05-30-2007, 03:27 PM
Temur ben tanri yok diye bunalima girmem veyahut gunah (suc ) islemem sen tanrisiz bir dusuncede bunalima girip ona siginiyorsundur olabilir saygi duyarim .
Acaba diyorum insanlar gercekten inaniyormu Allah a hirsizlik yapip tecavuz edip adam olduren insanlar sorun inaniyormusun Allah a diye evet diyeceklerdir benim anlamadigin Allah a inanan biri boyle seyleri nasil yapar demekki insanlarin cogu yalandan inaniyor.

üstat elma ile armutu karıştırmamak lazım,Allaha itikat etmek edebilmek farkli bir konudur, Günahkar olmak cürüm işlemek başka bir konudur. Zina eden,hırsızlık yapan günahkar bir müslüman olabileceği gibi, ateist olmasına rağmen son derece dürüst ve nezih insanlarda olabilir. Bu farklı bir mesele şahsın islamı,dini ne kadar yaşadığı kulağına küpe ettiği ile alakadardır. Lakin bizim asıl konumuz itikat hususu bu mesele ziyadesiyle müşküldür binaenaleyh şuan işin içinden çıkamıyorsun... :)

METE
05-30-2007, 03:28 PM
METE af edersin ama sana mı soracagım?
Bilmedigim seyi degil inandıgım seyi arkama aldım.
Ben sana bir soru sorarken bilip bilmedigini nereden bilecegim? Bilmiyorsan bilmiyorum de :)
Ayni sey bilmeyip inanica kabul edilebilirmi olmasi gerekiyor bu inancinla beni yargilama sonucta sende birsey bileden inaniyorsun bende bisey bileden mantigimla kendi dusunceme inaniyorum ve sordugum basit bir sorunun cevabini veremiyorsun kimsede veremez .

METE
05-30-2007, 03:30 PM
üstat elma ile armutu karıştırmamak lazım,Allaha itikat etmek edebilmek farkli bir konudur, Günahkar olmak cürüm işlemek başka bir konudur. Zina eden,hırsızlık yapan günahkar bir müslüman olabileceği gibi, ateist olmasına rağmen son derece dürüst ve nezih insanlarda olabilir. Bu farklı bir mesele şahsın islamı,dini ne kadar yaşadığı kulağına küpe ettiği ile alakadardır. Lakin bizim asıl konumuz itikat hususu bu mesele ziyadesiyle müşküldür binaenaleyh şuan işin içinden çıkamıyorsun... :)

Verdigim ornek insanlarin cogunun allah a inanmadigini gostermekti tabi bu inanmayanlar bunu kendilerine bile itiraf edemezler ama yaptiklarindan gorebilirsiniz.

Mgas
05-30-2007, 03:31 PM
Ayni sey bilmeyip inanica kabul edilebilirmi olmasi gerekiyor bu inancinla beni yargilama sonucta sende birsey bileden inaniyorsun bende bisey bileden mantigimla kendi dusunceme inaniyorum ve sordugum basit bir sorunun cevabini veremiyorsun kimsede veremez .

İki gozum;

ikimizde bilmiyoruz degil mi arkamızda ne oldugunu?
Bundan eminiz.
Ben arkamda bir seylerin olduguna inanıyorum.
Sen inanmıyorsun.
Ben diyorum ki "kardesim boyle bir organizma,boyle dusunen bir beyin,su doga...bunu ancak bir olaganustu yaratmıs olabilir" diyorum ve arkamda yaratıcıya inanıyorum.
Sende inanmıyorsun.
En azından ben inancımın sebebini acıklıyabiliyorum
Ya siz...
Siz bilmekten bahsediyorsunuz bilmiyorsunuz.
Ben inanctan bahsediyorum inanıyorum :)

Temur
05-30-2007, 03:35 PM
Verdigim ornek insanlarin cogunun allah a inanmadigini gostermekti tabi bu inanmayanlar bunu kendilerine bile itiraf edemezler ama yaptiklarindan gorebilirsiniz.

%100 hatalısın!! peki cebimde param kalmadı çok sıkıştım,bir adamın cüzdanını düşürdüğünü gördüm onu aldım ve kaçtım... senin tezine göre artık ateistim ve Allah'a inanmıyorum... öylemi ?

Oysaki ben böyle birşey yaparsam sadece basit bir hırsız olurum,cürümü doğrudan inançsızlıkla itikat edememekle bağdaştırman mantık dışı.

METE
05-30-2007, 03:36 PM
Sen cevap bulamadigindan kesin yaratildi diyorsun kendini rahatlatiyorsun ben rahatim zaten cevabi gormeden su soyledir bu boyledir demiyorum cunku yaratici kendini gostermemistir daha .

Mgas
05-30-2007, 03:38 PM
Sen cevap bulamadigindan kesin yaratildi diyorsun kendini rahatlatiyorsun ben rahatim zaten cevabi gormeden su soyledir bu boyledir demiyorum cunku yaratici kendini gostermemistir daha .

Nerede bu kesinlik ifadesini kullandım?

Ben diyorum ki "yaratıcı felsefesi" bana mantıklı geliyor o kadar. "Kesin yarattı" falan nerede dedim?

METE
05-30-2007, 03:41 PM
Nerede bu kesinlik ifadesini kullandım?

Ben diyorum ki "yaratıcı felsefesi" bana mantıklı geliyor o kadar. "Kesin yarattı" falan nerede dedim?

Bak mantikli olmaya basladin yumusadin odun verdin kesin inancindan vazgectin ;)

Mgas
05-30-2007, 03:44 PM
Bak mantikli olmaya basladin yumusadin odun verdin kesin inancindan vazgectin

METE;

bak iki gozum ben sayfa 2 de demisim ki

Ben kesin dogrudur mu dedim? Sadece bana en mantıklı geleni o.

Ben dedigimi simdide tekrar ettim. Niye yumusamıs oldum simdi?

METE
05-30-2007, 03:50 PM
Ben dedigimi simdide dedigimi tekrar ettim. Niye yumusamıs oldum simdi?
Takiliyorum ;)
Mgas ve Temur daha tartismanin geregi yok sanirim sizle konusmak guzeldi seviyeyi bozmadiniz tesekkur ederim .

Berke Xan
05-30-2007, 04:07 PM
Bana da biri neden Muhammed 9 yaşındaki kızla evlenip, 8 yaşındaki kızı cariye yaptığını anlatsın.

Allah'ını yediklerim, ötün bakalım.

Bunu yazan kişi de olsa olsa Muhammed'dir... 10 adımda Muhammed gibi düşün ve hala kızlarından tüm akrabalara herkesle ilişkiye gir.

daturkishulan
05-30-2007, 04:26 PM
Bana da biri neden Muhammed 9 yaşındaki kızla evlenip, 8 yaşındaki kızı cariye yaptığını anlatsın.

Allah'ını yediklerim, ötün bakalım.

Bunu yazan kişi de olsa olsa Muhammed'dir... 10 adımda Muhammed gibi düşün ve hala kızlarından tüm akrabalara herkesle ilişkiye gir.

günümüzde 2 islam var

biri kuranın yazdığı,diğeri ise hadis kitaplarının kendi istekleri doğrultusunda uydurmuş olduğu islam(bunu islam olarak anmamam gerek ancak anlatmak için yazıyorum)

işte bu hadis kitaplarındaki islama göre namaz kılmayan öldürülür,veled-i zina cennete giremez,resulallah sözde 9 yaşında çocuklarla evlenmiştir,kadın lanetlidir...gibi.bu kitapların en ünlüsü kütübüsitte dir ki bu yokardaki yazdıklarımın hepsi orda geçer.garip olan islam düşmanlarının yazmış olduğu bu kitaplara günümüz müslümanları sıkısıkıya sarılır sanki kurana sarılıyomuş gibi.

umut bu senin söylediğin hadisler uzaktan yakından islamla ilgisi olmayan sözler.düşünebiliyor musunuz,ilk meshep kuran kişi(bu nerdeyse peygamber yerine konan 4 imamdan biri) resulallahın ölümünden tam 100 yıl sonra bu hadisleri toplamaya başlamış ve meshep kurmuştur.
gerisini anlatmama gerek yok yalnızca şunu demek istiyorum bin ladin,meshep kurucuları,taliban gibi islam düşmanlarının yaptıklarının faturası islam adına kesilemez!

burda umuta kızmıyorum çünkü meshep-hadis-tarikat şeytanüçgeninin insanlar üzerinde islam konusunda nasıl bi etki bıraktığına dair çok çarpıcı bir örnek sergilemiş...

Kur_Sad
05-30-2007, 05:43 PM
Bu forum çok ilginç gerçekten bu kadar çok "çeşit" nasıl bir araya toplanmış...

Ateisti,Şamanisti,Mezhepsizi,Türkçüsü,Turancısı,Ül kücüsü,Alperencisi,İslamcısı,
Vahabisi,Sosyalisti,Anarşisti... falan filan her tip ve bunların kombinasyonu var.Mesela çoğunluk Türkçü ama Türkçüler hep birbiriyle tartışıyor çok ilginç valla...

Konuya gelirsek;
Yazının niyeti belli ciddiye almaya değmez bence az-çok okuyan-bilen insan bu saçmalıklara güler geçer...

bu arada daturkish "Cem Uzan" misali hemen girip araya vermiş mesajını...

"İslam'a saldırana 14 maaş veren" gama :mrgreen:

:beat:

KuMuKh
05-30-2007, 07:15 PM
Olum korkusu dogal degil , ogrenilmis bir davranis bicimidir .

Bu bahsedilen 10 maddelik olgu , aslinda Islama yaklasimda var olan Turk Ekolunu cok iyi aciga cikartir .

Turk adetinde , Olum kacinilmazdir .

Ortadogu adetinde ise , Olum ertelenebilir .

Ruh ve Vicdanen hur bir Turk vatandasi aslinda Islami en iyi uygulayabilen bireylerden birisidir .

Hanedan
05-31-2007, 08:26 AM
QUOTETurk adetinde , Olum kacinilmazdir ..[/QUOTE]

Ölmek kaderde var bize ürküntü vermiyor,
Lakin Vatandan ayrılmanın ızdırabı zor.

Gülü herkez sever ya, gül ömrümün özüdür.
Ecelin dikeni olsada, ölüm dahi gülümdür.

Güzin Amca
05-31-2007, 09:27 AM
Yazı güzel. Bir kaç ekleme yapayım.

Bir din yaratırken, dinin geldiği toplumun özellikleri göz ardı edilmemeli.

Ulaşım vasıtası at ise bol bol attan bahsedilmeli. Deve ise deveden.

Dinin geldiği toplum tembel ise, onu sabah erken kaldıracak bir dini kural konması lazım ki adam olsunlar.

Dinin geldiği toplum pis ise,onun sık sık elini yüzünü,arada da komple yıkanmasını sağlamaya yönelik olmalı.

Dinin geldiği toplumda hangi cins egemen ise, din de o cinsin haklarını gözetecek şekilde olmalı. Karşı cinse bir çok şeyi yasaklamalı. Mesela sokağa çıkmayı.

Din korkutmalı. Kurallara karşı geleni büyük bir ceza ile korkutmalı. Düşünmeyi yasaklamalı. Din hakkında tartışanı ölümle tehdit etmeli. Din,sadece çıktığı çağın gerekçelerine göre olmalı. O dini çıkaran toplumun dilini ve dinle alakasız adetlerini diğer milletlere de yaymalı ki, dünya çıkmaza sürüklensin.

Öyle korkutmalı ki,bu dini duyduğu halde girmeyeni ürkütmeli. Yani insanlar 'ne olur ne olmaz' diye de dine girebilsinler.
Din güncel olmamalı. Hep aynı çağda kalmalı.

KuMuKh
05-31-2007, 09:33 AM
Sana senden gelir bir işte ´dâd´ lâzımsa
Zaferden ümidin kes gayriden imdad lâzımsa.

Yüksel ki yerin bu yer değildir;
Dünyaya gelmek hüner (http://www.siirdostu.com/?sair=Nam%C4%B1k%20Kemal&siir=BEY%C4%B0TLER) değildir.

Bize gayret yaraşır, merhamet Allah´ındır.
Hükmü ati ne fakirin, ne de şeyhin şahındır

Namık Kemal

Hanedan
06-02-2007, 06:55 AM
SESSİZ GEMİ

Artık demir alma günü gelmişse zamandan,

Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan.

Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;

Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli,

Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli,

Bîçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!

Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu!

Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler;

Bilmez ki giden sevgililer dönmiyecekler.

Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden,

Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden.

YAHYA KEMAL BEYATLI

Mgas
06-02-2007, 07:23 AM
Ya o kadar dinleri,Alahı sorguladım deist oldum sonra geri islama gectim. Deist oldugum sure icerisinde de surekli tartısmalara girdim surekli konustum. Ben batılı falanda degilim Malatyalıyım. Doguda onca sey soyledim. Bunca seye ragmen bir tek cizik dahi almadım ama :) Burada islamı reddeden kac kisi bu yuzden dovuldu,vuruldu,yaralandı...?

yavuz
06-02-2007, 12:12 PM
10 adımda kendi dinini oluşturan insanın, 11.adımda kafayı yemesi işten bile değil... :cool:

Ona göre gama :mrgreen:

Temur
06-02-2007, 03:03 PM
10 adımda yaratılan dinden, atlet kilot bile olmaz ancak eski dondan tozbezi olur :D

black_cat
06-02-2007, 03:17 PM
bu yazi bence bi amacla yazilmis, gunumuzde dinler adina savas varsa suc,dinleri yaratanlarda yani sonuc olarak Muhammed /Isa hepinizi oynatti seklinde bi mesaj verio gibi geldi bana..

Mgas
06-02-2007, 03:23 PM
bu yazi bence bi amacla yazilmis, gunumuzde dinler adina savas varsa suc,dinleri yaratanlarda yani sonuc olarak Muhammed /Isa hepinizi oynatti seklinde bi mesaj verio gibi geldi bana..

Evet onu demek istiyor :)

black_cat
06-02-2007, 03:29 PM
Evet onu demek istiyor :)

senden onayi aldik ya, artik hic suphem kalmadi, thx;)