View Full Version : Islam dunyanin en hizli buyuyen inanci
KuMuKh
05-30-2007, 07:18 PM
Bu bir gerceklik , tartismaya gerek yok .
Acaba 500 sene sonraki muslumanlar ne dusunecek bugunler icin ?
BOZ-OK
05-30-2007, 08:05 PM
Dur bir tahmin edeyim... "Gerzekler"? :cool:
Temur
05-31-2007, 01:00 AM
heheheh :D:D 50 yıl sonra dünyada çoğunluk müslüman olmuş olacak 100 yıl sonrada popülasyonun ezici ağırlığı müslüman olacak. Akla giden yol sadece bir tanedir abiler.
Bilge_Kagan
05-31-2007, 01:34 AM
Muslumanlarin icinde hala zilyon tane mezhep varken, mezhep kaynakli olmasa bile bu insanlar birbirleriyle anlasamiyorken dunyanin tamami musluman olsa ne farkeder ki ? Ayrilik yine ayni ayrilik.
Sirena
05-31-2007, 02:20 AM
Evet doğru büyüyor, mesela 10 sene önce Özbekistan'da dini inançlı insan sayısı azdı, ama şimdi daha fazla, özbek forumdaki arkadaşların cevaplarına, fikirlerine bakarsak çoğu güçlü dini inanca sahip, daha önce öyle değildi, ama ben nedense Türkiye'ye geldiğimden beri inancımı kaybettim demiyeyim ama inancım zayıfladı, nedense burda o kadar imkan, kaynak varken Özbekistan'a göre, benim inancım yok oluyor, ne Islama, ne Hristiyanlığa ne de başka dine. :( Sebepler çok........
Sebepler çok........
Çok olan sebepleri sıralayabilirmiyiz Sirena ? Birde olaylara sizin gözünüzden bakalım...
evangelist gama :mrgreen:
Hanedan
05-31-2007, 08:05 AM
Muslumanlarin icinde hala zilyon tane mezhep varken, mezhep kaynakli olmasa bile bu insanlar birbirleriyle anlasamiyorken dunyanin tamami musluman olsa ne farkeder ki ? Ayrilik yine ayni ayrilik.
Vay beee o kadar fazla haa:lol:
Hanedan
05-31-2007, 08:10 AM
Çok olan sebepleri sıralayabilirmiyiz :
Çok basit, içimizdeki bazı Müslüman görünümlü arkadaşların İslami kimliği bozmuştur.:(
Sirena
05-31-2007, 08:25 AM
Çok basit, içimizdeki bazı Müslüman görünümlü arkadaşların İslami kimliği bozmuştur.:(
EVET öyle, benim gözümde Müslüman insan kutsal, temiz, herkese örnek olacak, ona bakarak insanlar Islam'ı sevecek bir insandı. Ama ben hep çelişki yaşadım burda:rolleyes:
Çoğu yerde din mecburen kabul ettirildiği için çok yanlışlıklar oluyor galiba. 5 vakit namaz kılmak yemek yemek gibiymiş gibi düşünüyorlar bazı insanlar, namaz kılınır ama dedikodu, küfür, beddua ve başka bana göre çok ters olan şeyler yapılabilir sanki:rolleyes:
KuMuKh
05-31-2007, 09:39 AM
Dur bir tahmin edeyim... "Gerzekler"? :cool:
:lol:
Pisiriklar diyesim geliyor benim .
EVET öyle, benim gözümde Müslüman insan kutsal, temiz, herkese örnek olacak, ona bakarak insanlar Islam'ı sevecek bir insandı. Ama ben hep çelişki yaşadım burda:rolleyes:
Çoğu yerde din mecburen kabul ettirildiği için çok yanlışlıklar oluyor galiba. 5 vakit namaz kılmak yemek yemek gibiymiş gibi düşünüyorlar bazı insanlar, namaz kılınır ama dedikodu, küfür, beddua ve başka bana göre çok ters olan şeyler yapılabilir sanki:rolleyes:
İnsanın kutsallığı 'Müslüman' olmasından,temiz olmasından, kaynaklanmaz sayın Sirena... İnsanın kutsallığını 'İnsan' olmasında arayın.
İnsanların İslamı sevmesi dini tanıması ve anlaması ile olur.Hurafelerle büyütülen bir nesil 'Sorgulamaya' başladığı zaman en büyük çelişkiyi onlar yaşarlar ve yaşatırlar...
Ayeti Kerime'de yazmazmı ;Onlarki ticaretlerini arttırmak için namaz kılanların vay haline diye...
Onlar değilmi 2 dakika önce secdeye alnını koyup Yaradana tövbe eden ve dışarı çıkar çıkmaz nerde kalmıştık diyen !!
Aslında bunun Müslüman,Hristiyan,Musevi ve başka bir din sahibi olmakla ilgisi yok.Dünyanın her yanında insanlar zaaflarına yenik düşer.İradelerine söz geçiremez ve Şeytanın esiri olurlar:lol:
Sonuçta güzel insanı müslüman insanda değil,İnsanda arayın...
rübabı şikeste gama :mrgreen:
Muslumanlarda zilyon tane varsa hıristiyanlarda zibilzilyon tane vardır :D
Karayılan
05-31-2007, 11:49 AM
İnsanın kutsallığı 'Müslüman' olmasından,temiz olmasından, kaynaklanmaz sayın Sirena... İnsanın kutsallığını 'İnsan' olmasında arayın.
Kisi kutsal degildir.
Kut Tanri'nin ruhu anlamina gelir.
-sal eki ile birlikte Tanrisal anlami verilmistir.
Bizim inancimiza gore kisi tanrisal bir varlik degildir, tanrisal ozellikleri yoktur. Yanlizca kuldur! Tanri'ya sorumlu ve borcludur...
chepny
05-31-2007, 11:57 AM
Bizim inancimiza gore kisi tanrisal bir varlik degildir, tanrisal ozellikleri yoktur. Yanlizca kuldur! Tanri'ya sorumlu ve borcludur...
Kişinin Tanrı'ya olan birinci sorumluluğu ve borcu, insan olarak yarattığı için, insan olmaya çalışmak olsa gerek öncelikle...
Kisi kutsal degildir.
Kutsallık,Tanrısal anlamda vurgulanmamaktadır sayın Turansoyu.Kutsal'ın yerine 3-5 tane kelime koymak istedim ama hiçbiri düşündüğüm anlamı yansıtmadı..
idare edin gama :mrgreen:
Karayılan
05-31-2007, 12:27 PM
Kutsallık,Tanrısal anlamda vurgulanmamaktadır sayın Turansoyu.Kutsal'ın yerine 3-5 tane kelime koymak istedim ama hiçbiri düşündüğüm anlamı yansıtmadı..
idare edin gama :mrgreen:Ben sozcugun gercek anlami uzerinden yorum yaptim. Belki kutsal diyerek "degerli" "saygideger" anlami vermek istemis olabilirsiniz.
Kişinin Tanrı'ya olan birinci sorumluluğu ve borcu, insan olarak yarattığı için, insan olmaya çalışmak olsa gerek öncelikle...Kisinin Tanri'ya olan tek sorumlulugu kul olmaktir ;)
yavuz
06-01-2007, 08:14 AM
Kisinin Tanri'ya olan tek sorumlulugu kul olmaktir ;)
"İnsan, isterse meleklerden üstün; hayvanlardan alçak olabilir" yargısından yola çıkılarak tasavvufta; insan olmak, kul olmakla eş sayılmıştır...
Dipnot gama :mrgreen:
Karayılan
06-01-2007, 09:26 AM
"İnsan, isterse meleklerden üstün; hayvanlardan alçak olabilir" yargısından yola çıkılarak tasavvufta; insan olmak, kul olmakla eş sayılmıştır...
Dipnot gama :mrgreen:Tanritanimaz da insandir. Ama kulluk gorevlerini yerine getirmez. Anlatabildim mi?
yavuz
06-01-2007, 11:46 AM
Tanritanimaz da insandir. Ama kulluk gorevlerini yerine getirmez. Anlatabildim mi?
Hayvandan aşağı olmak odur belki de? Anlatabildim mi?
Güzin Amca
06-01-2007, 11:52 AM
Hayvandan aşağı olmak odur belki de? Anlatabildim mi?
Kulluk görevini yerine getirmeyen mi hayvandan aşşağıdır?
yavuz
06-01-2007, 11:59 AM
Kulluk görevini yerine getirmeyen mi hayvandan aşşağıdır?
Turansoyu öyle mi yazmış? Bu soruya cevap bile vermem, tekrar tekrar oku son 2-3 mesajı, kim hayvandan aşağıymış, gör!..
Takma gözde cam gama :mrgreen:
Güzin Amca
06-01-2007, 12:26 PM
Öyle anlam çıkıyor; ''kulluk görevini tam yerine getiremeyen,hayvandan da aşşağıdır.''
Gerçi farketmez. Bence tanrıtanımazları ve/veya kulluk görevini yapamayanları hayvandan aşşağı görmek, Allah'a ''Ey Allahım,Sen bu işi bilmiyorsun,beceriksizsin ki bunu insan yarattın. Senin hatanı düzelteyim,buna senin yerine ben hayvan diyeyim. '' diye şirk koşmaktır.
Belki şirk koşmak da kulluk görevi.
black_cat
06-01-2007, 01:37 PM
Bencede cok haklisin Sirene, bende ayni seyi yasadim, ozellikle Norvece gelince cogu muslumanlarin annemin ve babamin tanittigindan cok daha farkli oldugunu gordum, butun Islam anlayisim degisti. Basta cok uzuluordum ama alistim artik..:rolleyes: Simdi bile kardesim nasil savunuosun o cocuklarini olduren muslumanlari , araplasmis insanlari derken ne diycegimi bilemiorum artik...:(
PS: araplasmis derken , arap kulturu ve islam dini karistiranlar var oyuzden herhal, vede tabiki islami kotulemek icin kullanilan tanidik bisi bu
Demir Kağan
06-01-2007, 02:49 PM
Gunde kac kilo aliyormus? :lool:
afsharkizi
06-01-2007, 03:11 PM
Bende inaniyorum, ama Türkiyedekiler okadar degil.. Müslümanim ama gercek suki müslüman gibi giyinmiyorum o taraftan herkes gibi bende trende uyuyorum.. Ama acik giyinmem ama genede
Güzin Amca
06-01-2007, 03:16 PM
Bende inaniyorum, ama Türkiyedekiler okadar degil.. Müslümanim ama gercek suki müslüman gibi giyinmiyorum o taraftan herkes gibi bende trende uyuyorum.. Ama acik giyinmem ama genede
Trende uyumak? Yeni bir inanç şartı mı?
Bir de müslüman giysisi nasıl oluyor?
(Bkz. Trende uyumayanlar bizden değildir)
(Bkz. Sarık-potur)
afsharkizi
06-01-2007, 03:23 PM
nasil yani.. benim nasil giyinirse öyle giyinirim ...
Güzin Amca
06-01-2007, 03:25 PM
Anladım. Sağolasın.
afsharkizi
06-01-2007, 03:31 PM
Anladım. Sağolasın.
Neyi anladiniz ?
Güzin Amca
06-01-2007, 03:32 PM
Neyi anladiniz ?
Giysi olayını.
Ben genelde hristiyan gibi giyerim. Yani kot-tshirt,bazen gömlek. Hatta arada takım elbise de giydiğim olur. Yazları şort giydiğim de oluyor. Potur kaşındırıyor. Trende kitap okurum. En olmadı etrafıma bakınmayı yeğlerim.
Saygılar.
(Bkz. Halkalı-Sirkeci banliyö hattı)
(Bkz. Bu işleri bırakıp banliyöye yerleşmek)
yavuz
06-02-2007, 04:30 AM
Öyle anlam çıkıyor; ''kulluk görevini tam yerine getiremeyen,hayvandan da aşşağıdır.''
Gerçi farketmez. Bence tanrıtanımazları ve/veya kulluk görevini yapamayanları hayvandan aşşağı görmek, Allah'a ''Ey Allahım,Sen bu işi bilmiyorsun,beceriksizsin ki bunu insan yarattın. Senin hatanı düzelteyim,buna senin yerine ben hayvan diyeyim. '' diye şirk koşmaktır.
"Tanrıtanımaz" yani ateist yazıyor fark ettin mi? Kulluk görevi o lafın yanında bir ek olabilir ancak!.. Tanrıtanızmaz olmak belki hayvandan da aşağı olmaktır dedim ben de.
Niye? Tasavvuf da demiştim çünkü, ondan önceki birkaç iletimde. Okumadıysan bilemezsin tabi. Okumadan eleştirirsen, sonunda kendini haklı çıkarmak için yırtınırsın. Ama değilsin. En iyisi bırak, ekşisözlük'te kaynat birşeyler. Orada bir başkasına cevap vermek zorunluluğunda yok! Kendi kazdığın kuyuya düşünce, sıyrılıverirsin işin içinden...
Uzbey
06-02-2007, 04:40 AM
Yahu Guzin Abla o zaman zalimin zulmune bas kaldırmak da Sirk kosmak,Allah yaratmıs onu da,o da insan,sen o insana savas acıyorsun.
İsrail'e de,ABD'ye de ses cıkartmayalım,Sirk kosarız cunku!!
Hadi tasavvufla ilgilenmedin,Mesnevi'den 1-2 kelam bile okumadın,,Kuran ı Kerim'de inananlarla inanmayanların nasıl birbirinden ayrıldıgını da mı bilmiyorsun??ikisini de Allah u Teala yaratmıstır!
Tanrıtanımazların hayvandan assagı gorulmesinin sebebi,dusunmekten,duygudan İlahi anlamda yoksun olmalarıdır!
Hanedan
06-02-2007, 06:48 AM
Yaradılanı severim Yaradandan dolayı. Ama Yaradanına şükr edeni daha bi başka severim...
afsharkizi
06-02-2007, 04:10 PM
Giysi olayını.
Ben genelde hristiyan gibi giyerim. Yani kot-tshirt,bazen gömlek. Hatta arada takım elbise de giydiğim olur. Yazları şort giydiğim de oluyor. Potur kaşındırıyor. Trende kitap okurum. En olmadı etrafıma bakınmayı yeğlerim.
Saygılar.
(Bkz. Halkalı-Sirkeci banliyö hattı)
(Bkz. Bu işleri bırakıp banliyöye yerleşmek)
Ama size yazacak birsey bulamiyorum kimseye asagalamaya hakkiniz yok.. kotta giyerim trende kitapda okurum bunda ayip birsey yoktur
Güzin Amca
06-02-2007, 04:26 PM
Ama size yazacak birsey bulamiyorum kimseye asagalamaya hakkiniz yok.. kotta giyerim trende kitapda okurum bunda ayip birsey yoktur
Aslında aynı şeyi diyoruz da,frekanslarımız farklı olduğu için anlaşamadık.
cengizhan
06-06-2007, 06:33 PM
MUSLUMAN yine MUSLUMANdır. Mezhebi ne olursa olsun.. Biliyorsunuz eminim mezhep farkliliklari cografi konum ve yorum farkliliklarindan dogmustur.. Fakat ibadetlerinden, inaniS bicimine kadar aynidir. Bu insanlarin birbiriyle anlasamamasini da inanc zayifligidir.. Cunku Islam Baristir, Huzurdur, Hosgorudur, Adalettir..
"Poltava'da esir oluyordum. Bu benim icin bir olumdu, kurtuldum. Bug nehri onunde tehlike daha
kuvvetli olarak belirdi; onumde su, ardimda dusman, tepemde cehennemler puskuren gunes... Su beni
bogmak, dusman beni parçalamak, gunes beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum. Fakat bugun esirim,
Turklerin esiriyim. Demirin, atesin ve suyun yapamadiğini onlar bana yaptilar, esir ettiler.Yalniz
ayagimda zincir yok, zindanda da degilim; istedigimi yapiyorum. Fakat bu defa da sefkatin, asaletin,
nezaketin esiriyim.Turkler beni iste bu elmas baga sardılar. Bu kadar alicenap, bu kadar asil, bu
kadar nazik bir milletin arasında hur bir esir olarak yasamak, bilsen ne kadar tatlı."
Demirbas Karl -İsveç Kralı (Ruslardan kacip Osmanli'ya siginmistir)
Ey TURK titre ve kendine don..
Bilge_Kagan
06-07-2007, 02:20 AM
MUSLUMAN yine MUSLUMANdır. Mezhebi ne olursa olsun.. Biliyorsunuz eminim mezhep farkliliklari cografi konum ve yorum farkliliklarindan dogmustur..
Bunun icin senelerdir "muslumanlar" birbirlerini kesip biciyorlar degil mi ?
Fakat ibadetlerinden, inaniS bicimine kadar aynidir.
Allah Allah ? Siilikteki on iki imam anlayisinin Sunnilikteki yerini gosterir misiniz peki ?
Bu insanlarin birbiriyle anlasamamasini da inanc zayifligidir.. Cunku Islam Baristir, Huzurdur, Hosgorudur, Adalettir..
Islam'in "ne oldugundan" degil, Islam'in "ne hale getirildiginden" bahsediyoruz.
"Poltava'da esir oluyordum. Bu benim icin bir olumdu, kurtuldum. Bug nehri onunde tehlike daha
kuvvetli olarak belirdi; onumde su, ardimda dusman, tepemde cehennemler puskuren gunes... Su beni
bogmak, dusman beni parçalamak, gunes beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum. Fakat bugun esirim,
Turklerin esiriyim. Demirin, atesin ve suyun yapamadiğini onlar bana yaptilar, esir ettiler.Yalniz
ayagimda zincir yok, zindanda da degilim; istedigimi yapiyorum. Fakat bu defa da sefkatin, asaletin,
nezaketin esiriyim.Turkler beni iste bu elmas baga sardılar. Bu kadar alicenap, bu kadar asil, bu
kadar nazik bir milletin arasında hur bir esir olarak yasamak, bilsen ne kadar tatlı."
Demirbas Karl -İsveç Kralı (Ruslardan kacip Osmanli'ya siginmistir)
Konuyla bir ilisigi yok bunun ama, sunu da soylemeden gecemeyecegim. Evet iyi muamele gormustur fakat, defalarca kez ulkeden gonderilmeye calisilmis, basarilamamistir. Adam tabiri caizse yapismis kalmistir Osmanli'ya. Zira ulkesini buyuyen Rus tehdidinden Osmanli'nin kurtarmasini istiyor, bundan oturu surekli kendi capinda baski yapiyordu bulundugu yerde/yerden. Eger sinirdisi edilirse bu olanaktan yoksun kalacagindan, Osmanli'ya her turlu methiyeyi duzmesi normaldir, bunun gercegi ifade etmekten cok "yagcilik" oldugunu dusunuyorum ben.
Karl sonunda zor kullanilarak gonderilmistir ulkeden.
Ey TURK titre ve kendine don..
Yine konuyla alakasiz.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.