View Full Version : Hüzün'de mutlu kılarmı kişiyi ?
Sensizlik öyle ki sevdiğim
Benliğim hiç böyle kaybolmamıştı,
Aklım hiç böyle durmamıştı,
Ruhum hiç böyle daralmamıştı,
Ve gözyaşlarım hiç böyle akmamıştı...
Sizce bu satırları yazan kişi ayrı kalmanın keyfinimi yaşıyor yoksa ıstırabınımı ?
Sensizlik kavramı ortadan kalktıktan sonra senlibenlilik dizeyi yazan kişiye onsuz kaldığı kadar keyif verecekmi ?
Kavuşma tüm kavuşmamazlıkların büyüsünü bozacakmı ?
İyi yazışmalar...
Demir Kağan
05-31-2007, 11:20 AM
Aglayan kisi istiraptan mi aglar keyiften mi?
Aglayan kisi istiraptan mi aglar keyiften mi?
Ağlayan kişi mutluluk gözyaşlarıda döker ıstırap gözyaşlarıda...Burda sorgulanması gereken acaba kavuşma göz yaşlarını silecekmi ?Aacaba kavuşma ayrı kalmanın hüzünlü mutluluğunu yerlebir edecekmi ? Acaba kavuşmaların hepsi mutluluk vericimi ?
Demir Kağan
05-31-2007, 11:33 AM
Ağlayan kişi mutluluk gözyaşlarıda döker ıstırap gözyaşlarıda...
Ayriliga sevinilmez, dolayisiyla burada dokulen gozyaslari istirap kaynaklidir.
Burda sorgulanması gereken acaba kavuşma göz yaşlarını silecekmi
Aacaba kavuşma ayrı kalmanın hüzünlü mutluluğunu yerlebir edecekmi ? Acaba kavuşmaların hepsi mutluluk vericimi ?
Eger yeni bir ayrilik gelmeyecekse pesinden, gozyaslarini silecektir kavusmak. Ancak gelecekse eger gecici bir sure silecektir.
Sevgiliye dokunmanin, sevgiliyi sarmanin silemeyecegi ne var ki dunyada?..
chepny
05-31-2007, 11:42 AM
Hüzün'de mutlu kılarmı kişiyi ?
Kişi mazoşist ise evet :D
Scofield
05-31-2007, 11:43 AM
huzun de sevgi gibi, aci da ilgi gormek gibi bir ihtiyactir. bazen ufak tefek yara olunca insan seviyor. dusup dizini yaraladiginda krem surup pamukla kapatiyorsun. insanin bazen hosuna gidiyor. huzunu de buna benzetiyorum. hep sevgi hep mutluluk ile yasayacaksam bosver gitsin. huzun de mutlulukta, saglikli bir beden ve yaralanmalarla hep birbirini dengeliyor kanimca...
ayrilik ask olaylari ise tamamen farkli... yasadiginiz iliski bazen heyecanli bir surece girebiliyor. bazen kizmak darilmak istiyorsunuz. hep huzurlu iliski yasamak bunaltabiliyor. haksizmiyim
Ayriliga sevinilmez, dolayisiyla burada dokulen gozyaslari istirap kaynaklidir.
Kim demiş ! Ayrılıklarda kimi zaman keyif verir insana.Arkasından göz yaşı dökermi bilmem,dökersede bunlar timsah gözyaşları olur ...
Sevgiliye dokunmanin, sevgiliyi sarmanin silemeyecegi ne var ki dunyada?..
Dokunamama,sarılamama düşüncesi !
Kişi mazoşist ise evet
Ben ona elde etmenin keyifsizliği diyorum...
huzun de sevgi gibi, aci da ilgi gormek gibi bir ihtiyactir.
Tamamen katılıyorum..
yasadiginiz iliski bazen heyecanli bir surece girebiliyor. bazen kizmak darilmak istiyorsunuz. hep huzurlu iliski yasamak bunaltabiliyor. haksizmiyim
Tamamen haklısın :cool:
Karayılan
05-31-2007, 11:54 AM
Kişi mazoşist ise evet :DMazosist degil de karamsarliktan(sizin anlayacagiziniz dilde melankoli) zevk alan bir kisi diyebiliriz.
Bence sevgiliden uzak kaldikca sevgi giderek artar. Bir sure sonra uzaktan sevmek daha guzel bir hal alir. Yasayanlardan biliyorum. ;)
Scofield
05-31-2007, 12:00 PM
bazen oyle bir zaman oluyor ki, hersey yolunda giderken aniden sinirleniyorsun, iliskini biraz dibe gondermeyi istiyorsun. bunun yanlis oldugunu dusunebilirsin. bu aslinda kisiden kisiye degisir fakat kisisel fikrim "bunun iyiye isareti" oldugudur.
iliskiyi dibe gonderirsin, bir anda hersey kararir, fakat bu iliskini saglamlastirmak icin en iyi seydir.bir sure sonra sevdigin insana daha s1ki baglaniyorsun. fakat bunu abartmamak gerekir. eger bunu isteyerek yapiyorsan bu herseyin sonu olabilir. iliskinin dibe dusus sureci kendiliginden olusur. surekli negatif elektrik alis-verisi yaparsin... ufak bir sebeb zaten kivilcim yaratacaktir. panik olursun sinirlenirsin aglarsin. fakat yine de bu birseylerin iyiye gittigini gosterir.
Turk insani huzunden kederden zevk alir turkulerimize bakin aglamakli arbesk muzige bakin kimi insan huzunlenip kederlenmek bu tur sarkilar dinlerler ustelik hic sebep yokken arabesk bir toplumuz .
benay
05-31-2007, 12:04 PM
bazen oyle bir zaman oluyor ki, hersey yolunda giderken aniden sinirleniyorsun, iliskini biraz dibe gondermeyi istiyorsun. bunun yanlis oldugunu dusunebilirsin. bu aslinda kisiden kisiye degisir fakat kisisel fikrim "bunun iyiye isareti" oldugudur.
iliskiyi dibe gonderirsin, bir anda hersey kararir, fakat bu iliskini saglamlastirmak icin en iyi seydir.bir sure sonra sevdigin insana daha s1ki baglaniyorsun. fakat bunu abartmamak gerekir. eger bunu isteyerek yapiyorsan bu herseyin sonu olabilir. iliskinin dibe dusus sureci kendiliginden olusur. surekli negatif elektrik alis-verisi yaparsin... ufak bir sebeb zaten kivilcim yaratacaktir. panik olursun sinirlenirsin aglarsin. fakat yine de bu birseylerin iyiye gittigini gosterir.
Su yaziya bakin valla aglatacaksin bizi
chepny
05-31-2007, 12:06 PM
Victor Frankl'ın güzel bir sözü var.
"Mutluluğa engel olan şey, mutluluk arayışının kendisidir..."
Ben bu sözden şunu anlıyorum;
Neyi yaşaman gerekiyorsa onu yaşa, mutlu olucam diye k...çını yırtarsan asla mutlu olamazsın...
Demir Kağan
05-31-2007, 12:08 PM
oguz abi, seven bir insanin siirinden alinti yaptin, dolayisiyla sevdigi dusuncesiyle hareket etmemiz gerek.
Karayılan
05-31-2007, 12:20 PM
Victor Frankl'ın güzel bir sözü var.
"Mutluluğa engel olan şey, mutluluk arayışının kendisidir..."
Ben bu sözden şunu anlıyorum;
Neyi yaşaman gerekiyorsa onu yaşa, mutlu olucam diye k...çını yırtarsan asla mutlu olamazsın...Oyleyse Polyanna hic mutlu olmadi aslinda :cool:
Uzbey
05-31-2007, 03:51 PM
Rumeli'ye bakın,huzunlu bir mutluluk...
nesterin
05-31-2007, 05:26 PM
Derin konu.
Hekesin duygu yoğunlu başka başkadır.
Tarifler kendine hastır.
Beni kahreden diğerine vız gelir;)
Benim boşverdiğim bir bakmışsın diğerinde fırtınalar yaratmış.
Zor iş zorrrrr.
İŞTE burada beyin devreye girer halletmiyeceği şey de yoktur:lol:
Şimdi kalp falan diyeceksiniz biliyorum.
Kalbi harekete geçiren de beyin.
Beyin= akıl
neymiş.....
Akıllı olacağız
:rolleyes:
seven bir insanin siirinden alinti yaptin, dolayisiyla sevdigi dusuncesiyle hareket etmemiz gerek.
Sevmeyen insan varmı Demir :rolleyes: Şimdi adına şiiri yazdığım şahsı muhterem bu satırları okuyorum diyorsan....Ben böyle bir aşk görmedim diyeyim senin adına :mrgreen:
Kalbi harekete geçiren de beyin.
Beyin= akıl
neymiş.....
Akıllı olacağız
İnsanlar beyinleri ile düşünür amma duyguları ile hareket ederler sayın Nesterin:cool:
Neymiş !
Çile bülbülüm çile gama :mrgreen:
yavuz
06-01-2007, 07:23 AM
Melali bilmeyen nesle aşina değiliz...
Haşim gama :mrgreen:
Melali bilmeyen nesle aşina değiliz...
Haşim gama :mrgreen:
Yeni neslin dillerden düşmeyen parçası:
takmayacaksın,neşendende ödün vermeyeceksin...
melal gama :mrgreen:
yavuz
06-02-2007, 04:32 AM
Yeni neslin dillerden düşmeyen parçası:
takmayacaksın,neşendende ödün vermeyeceksin...
melal gama :mrgreen:
Candan Erçetin'in Dünya Hali'dir benim parçam. :cool:
Zaman hiçkimseyi durup beklemez gama :mrgreen:
PUTKIRAN
06-02-2007, 02:02 PM
Fetullah Gulen hocamizin vaazlarini izleyin huzun ve mutlulugunu goreceksiniz .
Demir Kağan
06-02-2007, 02:08 PM
Salya sumuk aglamak degil mi huzun? :lool:
black_cat
06-02-2007, 03:41 PM
aciyi tadmayan tatliyi bilemez gibiisinden:D huzunlu olunca mutlulugu da anliosun.....onun terside olabilir haaa...
Uzbey
06-02-2007, 03:41 PM
Bu Fettullah Hoca da artık Yettullah yani!!!O vaazlardan kendisi birsey anlıyorsa namerdim!!!Bi o yana bi bu yana sallanıyor,onceden eline verilmis metinleri okuyor!Timsah gozyasları da cabası!!!
Ya o duydugun huzune baglı.
Sahsen ben yasını tuttugum nice insanın arkasından mutlu olmusumdur. Onların ugrastıgı seyler cogu insanın cesaet edemeyecekleri seylerdi. Onların olus sekli cok insana nasip olmayacak gibiydi.
Serefleri icin olduler.
En rutbeli nisanı takdıktan sonra O'nların adına sevinmemek elde mi?
nesterin
07-10-2007, 09:18 AM
Sizce bu satırları yazan kişi ayrı kalmanın keyfinimi yaşıyor yoksa ıstırabınımı ?
Sensizlik kavramı ortadan kalktıktan sonra senlibenlilik dizeyi yazan kişiye onsuz kaldığı kadar keyif verecekmi ?
Kavuşma tüm kavuşmamazlıkların büyüsünü bozacakmı ?
İyi yazışmalar...
Bunca aşk romanları şiirler,besteler, yani aşk üstüne dile getirilen duygular
ayrılıklardandır.
Mutluluğu çift yaşarsın yanlızlığı mısralar ,romanlar ,bestelerle paylaşırsın.
Okuyana bile hüzün veriyorsa keyif yok bu işte;)
BuyukTuran
07-10-2007, 12:04 PM
özlem artınca keyif kalmıyor abi bir saniyen bir saat oluyor
telefon hep elinde oluyor
sürekli mesaj kutusu boşaltıp duruyosun sonra gözlerin bir dokunuşta çağlıyor
hüzün ölüm gibi oluyor kavuşma vuslat sanıyosun
sanki hiç olmuycak gibi ama hüzünün sonunda en güzel mutluluk oluyor
o zaman göz yaşların mutluluktan akıyor... :'(
:)
nurhak
07-10-2007, 02:28 PM
Hüzünden mutluluk duymak....Ağlıyarak mutluluk....Uzaktaki,sıladaki,ayrıldığın yari..sevdiğin birisini anarken gülmek.
Kusura bakmayın be gençler bunlar biz yaştaki dinazorlara çok ters...
Sonbaharı yada ilkbaharı yaza veya kışa çevirmek neyse bunlarda ona benzer,sonbaharda solar,ilkbaharda canlanırsın,kışın üşür,yazın terlersin.Sobayı yakıp terlemenin,klimayı çalıştırıp üşümenin anlamı olsaydı,bunca edebiyatcının hiçbirini tanımıyor olurduk,saygılarımla
Demir Kağan
07-10-2007, 03:44 PM
Yauu, ne güzel yazmış şair. :cool:
Şair burada sevdiğine sesleniyor. :lol:
Ben geldim geleli cozemedim su insan ırkrını. Xeoras'a geri donecem. Isınla beni Kabakulak amcaaaa
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.