View Full Version : Kırgızistan
canbekoglu
06-01-2007, 03:59 PM
Herkese selamlar...
Foruma yeni katıldım... Bu vesileyle bir selam vereyim istedim.
İkinci bir husus olarak; yakında kısa bir ziyaret için Kırgızistan'a gideceğim... Her ne kadar Kırgızistan'la ilgili genel bir bilgim olsa da daha önce bulunanlar varsa görülecek yerlerle ilgili bilgi almaktan mutlu olurum... Önemli birşeyi atlamayayım....
Saygıyla....
afsharkizi
06-01-2007, 04:02 PM
Hosgeldin aramiza Kardes
Uzbey
06-01-2007, 04:21 PM
Hosgeldin canbekoglu,Kırgızistan'la ilgili pek bilgim yok maalesef!
nesterin
06-01-2007, 04:26 PM
Hoş geldiniz canbekoğlu,
hayırlı yolculuklar dönüşünüz de siz bizlere Kırgısiztan hakkın da bilgiler verirsiniz.
benay
06-01-2007, 04:31 PM
Hosgeldin canbekoglu, iyi hatirliyorsam foruma bir kirghiz arkadasimiz uye olmusdu tanisma bolumunde arasan belki bulursun...Akylman
akylman
06-02-2007, 02:52 AM
Selam Canibekoglu. Ben Kyrgyzstanliyim, ozellikle bilmek istedigin bisheyler varsa anlatabilirim, yardimci olmaya chalishirim.
Shimdi ne amachla gittigini bilmedigim ichin ve nerelerine gidecegini bilmedigim ichin bishey diyemeyecegim galiba.
Hayirli yolculuklar!
canbekoglu
06-02-2007, 03:52 AM
Sevgili Akylman, seni bulduguma sevindim :)
Sevgili dostum, ben bir sempozyum icin gidiyorum Kırgızistan'a, Calal-Abad'a... Sempozyum 2 gün ama ben 8-9 gun kadar kalmayi planlıyorum.... Mutlaka görmemi tavsiye ettiğin yerler var ise bilmek isterim... Bu arada bazı sorularım da var cevap verebilirsen...
- Khan-Tengri dağı Kırgızistan'ın Çin sınırına yakın ve doğu tarafta değil mi? Yanlış mı biliyorum.. Haritalardan bulamadım...
- Talas bölgesine gitmeyi planlıyorum ama Talas savaşının yapıldığı yerlerde özel birşeyler var mı görülecek?
- Issık-Kol etrafında nereyi gormemi tavsiye edersin... Butun golu dolasamayacagima göre... Karakol mu? Cholpon-Ata' mı?
- Balasagun harabeleri Tokmak'da değil mi? Yanlış mı biliyorum...
- Osh'da görmemi tavsiye edeceğin bir yer var mı?
- Kırgızistan'da şehirler arası ulaşım nasıl sağlanıyor???
- Bir de obada geleneksel hayat sürdüren Kırgızları, yaylaları nerede en güzel görebilirim...
Çok soru sordum biliyorum ama cevap verebilirsen memnun olurum..
Saygı ve sevgiyle selamlarım...
Karayılan
06-02-2007, 05:40 AM
Burada ne ararsan bulabilrsin canbekoglu, Arabistan'a gitmek istersen ben sana yardimci olurum :D :D :D
canbekoglu
06-02-2007, 05:45 AM
Eyvallah Turansoylu :)
Arabistan'dan çok aslında İran ilgimi çekiyor... Gİderiz belki birgün...
Karayılan
06-02-2007, 05:48 AM
Eyvallah Turansoylu :)
Arabistan'dan çok aslında İran ilgimi çekiyor... Gİderiz belki birgün...Fars-i al muktedir vel muallimler hakkinda pek ashk-ul sevk vel hayr icinde degilim kusuruma bakmayin :lol: :lol: :lol:
Rustam12
06-02-2007, 07:11 AM
Selam Gardash
Kirgizstan'i chok sevenlerden birisi olarak kutluyorum bende Bishkekde Haziranda gene olamyi planliyorum; Vakit varsa gorushelim
- Khan-Tengri dağı Kırgızistan'ın Çin sınırına yakın ve doğu tarafta değil mi? Yanlış mı biliyorum.. Haritalardan bulamadım...
Tengri Dag'i tek bir dag' degil belki dag dizisi (Mountain Range'dir), Bishkek'ten tumunu guzelce seyredebilirsin
- Talas bölgesine gitmeyi planlıyorum ama Talas savaşının yapıldığı yerlerde özel birşeyler var mı görülecek?
Evet, shunu da bil ki Kazakhstan da da Taraz bolgesi var hemn 200 km daha batida. Tabiiki Kazaklar diyorki bu savash Kazakistan'in Taraz bolgesinde gechti...
- Issık-Kol etrafında nereyi gormemi tavsiye edersin... Butun golu dolasamayacagima göre... Karakol mu? Cholpon-Ata' mı?
Aman Burana Tower' kachirma, Orasi Karahan devletinin Bashkenti Bishkekten 2 saat'ta yetishirsin
Biraz farkli ...yon
Suleyman Dagi, Vaktin varsa Arslanbab,Dunyanin en buyuk ceviz ormani var...
Uchak ve Otobus Minibus ...Tren yok desende olur
- Bir de obada geleneksel hayat sürdüren Kırgızları, yaylaları nerede en güzel görebilirim...
O zaman Chon Kemin daha da vaktin varsa Son Kule gel
canbekoglu
06-02-2007, 08:58 AM
Rüstam dostum,
Cok sagolasin... Evvela tanistigimiza sevindim... Verdigin bilgiler icin chok teshekkur ederim... Eger ayni vakitlerde Kyrgzistan'da olabileceksek gorusebilirsek ziyadesiyle memnun olurum... Ben 8 Haziran'da Bishkek'deyim... 10-11 Haziran'da Calal-Abad'da sempozyum'da bulunacagim... Ve 16 Haziran'da Turkiye'ye donecegim... Eger sen de bu vakitlerde orada bulunacaksan seninle tanishmak, gorushmek isderim... Arzu edersen telefon numaralarimi vereyim.. Gerci orada hangi sebekeler kullanilabiliyor bilmiyorum ama...
Saygıyla....
Bu arada Chon Kemin ve Son Kule nerede hangi bolgede acaba?...
Rustam12
06-02-2007, 11:50 AM
Canbek gardash
ne yazikki gunler dogru gelmiyor; Chon Kemin Chuy vilayetinde arabada 1 -2 saatta teshirsin; Kirsal alan, ama hakiki Kirgiz yashmaini gormen ichin Son Kul'u chook oneririm, chadirlarda yashiyabilirsin;En iyisi sen bir Bishkek'te turizm shirketini ara, ulke de servis chok ucuz oldugu ichin pahali olmaz;
Bana PM'le telefonunu gonder bir telefon achayim; Bir kach arkadash var yardimcin olabilir
Saygilarla Rustem
akylman
06-03-2007, 07:27 AM
Mutlaka görmemi tavsiye ettiğin yerler var ise bilmek isterim... Bu arada bazı sorularım da var cevap verebilirsen...
Ben de senin sorularinin cevabini tam olarak bilmiyorum ama bildigim kadariyla cevaplamaya chalishayim.
1. Han Tengri diye bir doruk var Tanri Daglari dizisinde, acaba onu mu kastediyorsun? Normalde tanri Daglari dizisi vardir, Cincede Tyan Shan diye yazilir ve bizde de genelede o kullanilir. Bu dag dizisi Cinden bashlayip Kyrgyzstanin Narin bolgesinde sona erer bildigim kadariyla. HAN tENGRI DORUGU DA Narin bolgesinde kaliyor. Narin da Kuzey tarafta.
2. Talas bolgesinde Talas savashindan kalma bishey oldugunu zannetmiyorum. Ama Talasta Manas Ordasi vardir. Manas Mezarligi, muzesi vs hershey.
3. Karakol da CHloponata da guzel, istedigin yere gidebilirsin. Ben Karakolu tercih ederim.
4. Burana Chuy vadisinde, tam olarak bilmiyorum. Bishkekin yakinlarinda biyerde.
5. Oshta shehir merkezinde zaten Suleyman Dagi goreceksin. Dagin yaninda zaten Muze falan ziyaret edebilecegin chok var. Bashka Ozgon shehrinde Karahanlilardan kalma tarihi eserleri ziyaret edebilirsin. Nookat ilchesindeki Apshyrata shelalesi var. Calalabatta da Arslanbap'a gidebilirsin.
6. Ulashim uchakla Otobusle genelde taksilerle yapilir shehirler arasinda. Kuzeyden Guneye giderken uchakla gimeni tavsiye ederim. Eger tabiyatini gormek istersen taksi ile gezi yap, seni bu yaz mevsiminde karlarin yanina gotursun.
7. Yaylalara gitmek istersen Narindaki Sonkol yada Sarichelek Golune gimeni tavsiye ederim.
Hayirli yolculuklar! Umarim begenip sonra bizimle de duygu dushunceni paylashirsin.
canbekoglu
06-03-2007, 07:48 AM
Cok tesekkur ederim Akylman dostum,
Elimden geldigince cok gezmeye chalıshacagim... Donuste buradan bilgi veririm size...
Saygiyla...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.