View Full Version : Ben Almanci degilim
Qarama
06-01-2007, 06:19 PM
YouTube - Almanya 2.Türkçe Yarışması-BEN ALMANCI DEGILIM
Size söz dedi ;Alacağım kırmızı Merceds'i...
Sonra bi pasta-cila.koydukmu Ferdinin kasedini,açtıkmı sesinide biraz,attıkmı çocuklarıda Arkaya...
Ver elini memleket :cool:
Ondan sonrada bizden bir tıngırtı
Mustafa Sandal ;Onun arabası var.güzelmi güzel :lol:
playbeck gama :mrgreen:
black_cat
06-02-2007, 03:50 PM
valla bizim hayat bole degil gurbette, biz zaten gocebeyiz dogustan:) Yaw ne bu Mercedes fln sanki Turkiyeye övunmeye gidiolar..herkes ister zengin olmayi yaw, sadece almanyalardakilermi..
Karayılan
06-02-2007, 04:13 PM
Siirin sonu cok guzel bitmis, gozlerim doldu.
black_cat
06-02-2007, 04:15 PM
efet orasi cidden duygulandiricydi..niye ole almanci diolar Turkiyede.?.ama birazda suc kendilerinde aslinda,sadece almanca konusuolar vede bi arkadasimin kuzeni Almanyadan Istanbula gelince, burasi cöp gibi oysa Almanya temiz gibi laflar etmis, e sonuc da bu iste..
BOZ-OK
06-02-2007, 04:37 PM
efet orasi cidden duygulandiricydi..niye ole almanci diolar Turkiyede.?.ama birazda suc kendilerinde aslinda,sadece almanca konusuolar vede bi arkadasimin kuzeni Almanyadan Istanbula gelince, burasi cöp gibi oysa Almanya temiz gibi laflar etmis, e sonuc da bu iste..
Norvecci seniii.... :cool:
black_cat
06-02-2007, 04:39 PM
hih, ben dilimi biliom, topragimi seviom, en kirli yeri bile burdan gusel benim icin, kim demis benim norveclestigimi..ama ne yazikki kendi ulkemde istenmiom, sorunda bu zaten..
BOZ-OK
06-02-2007, 04:42 PM
hih, ben dilimi biliom, topragimi seviom, en kirli yeri bile burdan gusel benim icin, kim demis benim norveclestigimi..ama ne yazikki kendi ulkemde istenmiom, sorunda bu zaten..
Aferim... :-)
Haa, bu arada... Turk'un ulkesi olan her ulke senin de ulkendir... Yani dokuz koyden kovulan her Turk'e hep bir onuncu Turk koyu bulunur...;)
black_cat
06-02-2007, 04:46 PM
ole olur insh..ama bana rus diyenler de olduu, resmen turist gozuyle bakio bazi insanlar..:S yinede solemeliyimki turkiyede kendimi evde hissediom, burdaki turkler beni ne kadar kiskansa da..sen turk degilsin ne diye oraya gidiosun gibi laflar ediolar, oysa oda benim kadar turk, o turkiyede dogmamis bende dogmamisim o turkce bilio bende biliorum, irki turk benimde "o" sekilde turk sayilir..eee?
Ozbekistana gidebilcegim gunu sabirsizlikla beklioommm
Karayılan
06-02-2007, 04:49 PM
hih, ben dilimi biliom, topragimi seviom, en kirli yeri bile burdan gusel benim icin, kim demis benim norveclestigimi..ama ne yazikki kendi ulkemde istenmiom, sorunda bu zaten..Sen Turlugunu unutma, seni Turkiye'de istemiyeni de bana goster icabina bakarim. Sen yeterki bizim akrabalar gibi Almanlasma. Zaten onlari kesecem bir daha geldiklerinde :twisted:
Bu arada benim Annem de Almanya dogumludur...
black_cat
06-02-2007, 04:52 PM
hehe ben de ole yapiom bizim burdaki ufakliklara, aralarinda norvecce konusmalarini yasakliorum, nutuklar cekiom biz kulturmuz filan diye.......
ama bu kizlar 11 ve 6 yasinda artik ne kadarini anliolar bilemem hehehe
BOZ-OK
06-02-2007, 04:54 PM
ole olur insh..ama bana rus diyenler de olduu, resmen turist gozuyle bakio bazi insanlar..:S yinede solemeliyimki turkiyede kendimi evde hissediom, burdaki turkler beni ne kadar kiskansa da..sen turk degilsin ne diye oraya gidiosun gibi laflar ediolar, oysa oda benim kadar turk, o turkiyede dogmamis bende dogmamisim o turkce bilio bende biliorum, irki turk benimde "o" sekilde turk sayilir..eee?
Ozbekistana gidebilcegim gunu sabirsizlikla beklioommm
Onlara kizma black_cat... Unutma, o insanlarin dedelerinin buyuk bir kismi daha 85 yil oncesine kadar Turk olduklarinin bile farkinda degildi, babalarinin buyuk bir kismi ise daha 25 yil once yeryuzunde kendilerinden baska Turkler oldugunun farkinda degildi... Buna da sukur... :-)
Ama sen o Anadolu'yu yabana atma, o mubarek topraklar yeryuzunde zulum goren her Turk'un son siginagidir... Dun de boyleydi, yarin da boyle olacaktir...
Qarama
06-02-2007, 06:18 PM
valla bizim hayat bole degil gurbette, biz zaten gocebeyiz dogustan:) Yaw ne bu Mercedes fln sanki Turkiyeye övunmeye gidiolar..herkes ister zengin olmayi yaw, sadece almanyalardakilermi..
$iirde mercedes ve zengin filan dedi cünkü türkiyede cogu saniyor(du) ki gurbetteki türkler parayi yerden süpürüyorlar.
$imdi tabiki iyi bir$ey degil bir türk memleketine gelecek de ve burasi pis diye diyecek ama belki almanyadaki trafige ve düzene ali$digi icin öyle demi$dir bilemiyecem. Biz millet olarak malesef ülkemizin güzelliginin degerini bilmiyoruz.
Bir gurbetci vatanin'a gelirse hemen anla$iliyor hareketlerinden mesala.
Hatirliyorum ben kücükken Denizlideki evimizin yakininda bir dondurmaci vardi oraya giderdim ve dondurma alirdim adam bana birkere sormu$du bukadarcik mi alacaksin?
bende evet? dedim fazla param yok dedim oda dediki alamancilarin parasi olmazmi falan fistan...
Karayılan
06-02-2007, 06:29 PM
Abi Almanya'daki cukulatalarda domuz yagi kullaniliyo mu acaba? Simdi aklima geldi ne kadar cok cukulata yedigim :dead:
Qarama
06-02-2007, 06:32 PM
Abi Almanya'daki cukulatalarda domuz yagi kullaniliyo mu acaba? Simdi aklima geldi ne kadar cok cukulata yedigim :dead:
sanmiyorum ama jelatinli ürünlerde mesala recel veya $ekerlerde olmanin ihtimali yüksek.
Demir Kağan
06-03-2007, 01:48 AM
Ulkemizde Almanci burada yabanciiii, bu duyduun sen inankiinanki cok aciii. :lol:
Qarama
06-03-2007, 05:52 AM
Ah $u eller gurbet eller...
http://youtube.com/watch?v=dFmeLDNg2iw
yavuz
06-03-2007, 05:58 AM
Almancılık da acaba Türkçülük gibi birşey olmasın? :rolleyes:
Yaşamayan bilmez gama :mrgreen:
yavuz
06-03-2007, 05:59 AM
Ulkemizde Almanci burada yabanciiii, bu duyduun sen inankiinanki cok aciii. :lol:
Vatanımızda Almancı, burada yabancı...
"Alamancı Yabancıl" Karakan'ın şarkısı olacaktı bu... :rolleyes:
Cartel gama :mrgreen:
Tabriz_Han
06-03-2007, 06:05 AM
Ya Londrayi Londonistoni donderdiler :lol:
Almanyaya gidince cok sasirdim, Almancayi bilmeden geciniyordum...
Londrada cok Kibrisli Turk var, yaklasik 100,000, 150,000 gibi rakamlar soylerler.
Aralarinda son senelerde fark gordum, eskiden bazilarini nereli oldugunu sorunca, Im Cypriot derlerdi. Cypriot nedir diye sordugumda, Cypriot derlerdi, Rummusun dedim, yok yum degilim, neysin ozaman, "Kibrisliyim". Yani "Turk" oldugunu ya bilmiyor ya soylemek istemiyor.
Ama bugun, Kibrisli Turk genciligi hep "ay yildiz" gerdani takiyor boynuna, Turk oldugunu diyor, kendine biraz daha sahip cikmaya calisiyor, milliyetcileride cikiyor ortaya :lol:
Uyanismi var acaba?
Belki bu Rum yalanlari yemiyorlar artik? kim bilir, ama iyi oldu, Turklugunu kavusunlar, rezalet bitsin artik.
Bazilarina aciyorum, anasi babasi Turk ama esekler cocuguna anadilini ogretmedi, bugun cocuk Inglizler tarafindan dislaniyor, Turklugune sahip cikiyor ama anadilini konusamayinca zorluk cekiyor.
black_cat
06-03-2007, 12:00 PM
Bir gurbetci vatanin'a gelirse hemen anla$iliyor hareketlerinden mesala.
Dogru, ben kardesimle Istanbula gelince 1 hafta icinde kardesime american diye lakap takmislardi..nerden ciktiysa:rolleyes:
Hayir Bakma , her ne kadar Almanyanin trafiksiz yollarina alismissada enazindan kendi ulkelesindeki insanlara saygi icin bile solememesi lazimdi bunu, bu ayni ben sizde daha gusel yerde yasiorum demek. Ozaman onlar ne desin, dogal olarak git cok sevdigin Almanyaya der..
Qarama
06-03-2007, 12:03 PM
Dogru, ben kardesimle Istanbula gelince 1 hafta icinde kardesime american diye lakap takmislardi..nerden ciktiysa:rolleyes:
Hayir Bakma , her ne kadar Almanyanin trafiksiz yollarina alismissada enazindan kendi ulkelesindeki insanlara saygi icin bile solememesi lazimdi bunu, bu ayni ben sizde daha gusel yerde yasiorum demek. Ozaman onlar ne desin, dogal olarak git cok sevdigin Almanyaya der..
e herhalde öyle diyecekler :) ya sev ya terket degilmi. Burdaki almanlar nasil "begenmiyorsan kendi ülkene git" diyorlar vatanimizdaki insanlarda öyle der dogal bir$ey.
afsharkizi
06-03-2007, 12:07 PM
Türkiyede almanci burda perker.. Peki biz gene orta asyaya mi gøc etsek
black_cat
06-03-2007, 12:10 PM
hehe super fikir:)
Kaptan-i Derya
06-03-2007, 01:33 PM
gavurcu'da diyolar, bize öyle derlerdi :s
Tabriz_Han
06-03-2007, 01:38 PM
Men Turks & Caicos'un, ilk Turku olmak isterim, Grand Turkun Turk hani :P acaba gec'miyiz, Turk vardir herhalde?
Orada bize ne derler hehe oranin Kara Korsan Turkleri
afsharkizi
06-03-2007, 01:38 PM
Bir keresinde bize Ulkenize geri dönün demislerdi Türkiyede bir Danimarkada
Kaptan-i Derya
06-03-2007, 01:41 PM
Men Turks & Caicos'un, ilk Turku olmak isterim, Grand Turkun Turk hani :P acaba gec'miyiz, Turk vardir herhalde?
orda bi Türk "turk ve caicos'un" kucuk adasini satin almis ve oraya villalar falan dikiyomus diye haber okumusdum, bulursam buraya korum.
black_cat
06-03-2007, 01:43 PM
Bir keresinde bize Ulkenize geri dönün demislerdi Türkiyede bir Danimarkada
nerde demislerdi Turkiyedemi yoksa Danimarkadami..?
Bi kere ruyamda gormustum burda biraz irkci olan ogretmenimin oyle dedigini, dunyadaki en igrenc duygu :x
Tabriz_Han
06-03-2007, 01:46 PM
Ya bir ogretmenim vardi bana Turklerin nekadar kotu oldugunu anlatmaya basladi, muslumanligin nekadar yanlis oldugunu, beni ailemden kacmaya onun yanina gelmeye istedi :evil:
Hitlerin torunlari GAMA :lol:
black_cat
06-03-2007, 02:00 PM
Ya bir ogretmenim vardi bana Turklerin nekadar kotu oldugunu anlatmaya basladi, muslumanligin nekadar yanlis oldugunu, beni ailemden kacmaya onun yanina gelmeye istedi :evil:
Hitlerin torunlari GAMA :lol:
Hadiya okadar degildir:rolleyes: Nasil olur :shock:
Tabriz_Han
06-03-2007, 02:13 PM
Vallah
Ailem sikayet etti, ogretmen cok utandi, isden atilacakdi ama onu af ettiler
Buranin irkcilarin cogu, "ev irkcilari" yani disarda kafandakileri pek soylemez ama firsati olunca agizindan pisligi cikar.
black_cat
06-03-2007, 02:17 PM
Vallah
Ailem sikayet etti, ogretmen cok utandi, isden atilacakdi ama onu af ettiler
vay be..:shock: Bukadarini ilk defa duyuyorum..O dedigin irkcilar burdada ayni iste, ama direk okadar ileriye giden birini gormedim hic..Yani adam irkci, dishlasa klasik irkcilik olurdu ama seni resmen satin almaya calisior
Burda bi ozbek ailesi vardi, annesi babasi kavga ettiler, adam karisini öldurdu cocuklarda tabiki cocuk yuvasina gonderildiler..simdi de norveclesicekler ve kim olduklarini unutacaklar..:rolleyes:¨
Cesitli yollarla yabancilari "avrupalastirma" projesi sanki..
Tabriz_Han
06-03-2007, 02:40 PM
Sinifda Yahudi vardi, evine gittim, anasi dediki onun kokeni Seferad Turk Yahudilerdenmis, bize cok iyi bakti.
Onlarin davranislarini gordum ve hayran kaldim. Adamlar cok gozel Inglizce konusur, ama evinde Yahudiceyi okurlar, hepsi Yahudi okular gider, tarihini filan okur. Herzaman hangi millete bagli oldugunu biliyor, birbirine yardim ederler v.s
Turkler oyle olmali, egitimli, is kuran, birbirini destekleyen, aralarinda Turkce konusan, cocuklarina Turkce ogreten, hafta sonlari Turk okular gonderen, dinini bilen v.s
Kipchak Turklere ornek almaliyiz, isci/kole olarak Arabistana gittiler, zaman gecti Arabistanin Kaganlari oldular. Bizde Avrupanin Hanlari olacaz, bekleyin, zaten bunlar bizim asimile olmadigimiz icin bize kiziyor :cool:
Mamluk Gama :D
Qarama
06-03-2007, 02:50 PM
benim bir almanca ögretmenim vardi bize "ben arisch'im" (kari$mami$ saf kan almanim) diyecekdi ama "eheheheh reinrassig diyecekdim" kari$mami$im dedi.
Tabi bu hikayeyi almanca anlatsam ve siz almanca bilseydiniz dahada kötü gelirdi...
afsharkizi
06-03-2007, 02:59 PM
benim bir almanca ögretmenim vardi bize "ben arisch'im" (kari$mami$ saf kan almanim) diyecekdi ama "eheheheh reinrassig diyecekdim" kari$mami$im dedi.
Tabi bu hikayeyi almanca anlatsam ve siz almanca bilseydiniz dahada kötü gelirdi...
Sizin Almanyada irkcilik daha kötü....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.