PDA

View Full Version : Iran'da 35.000.000 Türk mü var?!

Tabriz_Han
06-02-2007, 06:54 AM
Iran'da 35.000.000 Türk mü var?!
http://www.gamoh-at.com/oxtayTurkmencayli.jpg
Oktay Türkmençaylı

“Bizim kadar kendi tarihine, kültürüne ve su andaki cografyasina yabanci olan baska bir millet var mi?”

Eminim ki, simdi anlatacagim olay, Türkiye’de yasayan her güney Azerbaycanlinin basina gelmistir:

Örnegin Türkiye’nin her hangi bir yerinde bir Türkiye vatandasindan adres soruyorsunuz ve karsinizdakine siveniz biraz degisik gelince (1925ten beri Türkçenin okullarda yasaklanmasini da göz önünde bulundurursak, bazi “Türkiyeli” dostlarimiza göre bozuk bir sive olan güney Azerbaycan Türkçesinin su mevcut seklide bile yasayabilmesi gerçekten bir mucizedir!)

Ve hemen ardindan her zamanki diyalog basliyor:

—Pardon siz nerelisiniz?

—Güney Azerbaycanliyim.

—Öylemi? Azeri misiniz?

—Hayir, efendim, Azeri degilim, güney Azerbaycan Türküyüm!

- Baku’den misiniz?!

Evet, anlasildi, tarih dersi baslamistir!

1825yilina dönüyorum ve o tarihte su an Iran adlanan cografyaya hakim olan Karakoyunlu Kaçar devletinin terkibinde, yari bagimsiz olan birlesik Azerbaycan’in, çarlik Rusya’si ile süren yillarca savastan sonra, Araz Nehiri sinir alinarak nasil fiilen iki parçaya bölündügünü, ve küçük bölümü olan, kuzey Azerbaycan’in Rus hakimiyetinde, öteki esas ve büyük parça olan Güney Azerbaycan ise Türkmen Kaçar devleti terkibinde kaldigini ve bu bölünmenin günümüze kadar devam ettigini (Güney Azerbaycan da 1925’ten sonra Kaçar Türk devletinin yikilmasindan sonra, fiilen Farslarin egemenligi altina geçmistir) ancak 1990li yillarin basinda Sovyetlerin parçalanmasi ile birlikte, kuzey Azerbaycan’in bagimsizligina kavustugunu…

Anlatmaya basliyorum!

—Yani Iranli misiniz?

—Hayir, efendim, Güney Azerbaycan, Iran adli ülkede 1925’ten bu tarafa hâkim olan Farslarin isgali altindadir.

—Iran’da ne kadar Azeri var?

—Efendim, Iran’da bir tane bile Azeri yok! Iran’da 35.000.000 Azerbaycan Türkü var!

Bizim vatandas belli ki çok sasirmis!

—Ama ne fark eder ki?

—Çok fark eder! Çünkü Azerbaycan bir cografya ismidir, millet degil, Azeri sözcügü ise, ilk defa olarak, tarihin en azili Türk düsmani Stalin, daha sonra ise hasta beyinli Iran-Fars sovenistleri tarafindan, Azerbaycanlilarin Türklük suurunu yok etmek, unutturmak için uydurulan sahte bir kimliktir. Emin olun ki eyer Ruslar, Allah korusun Anadolu ya hakim olsalardi, burada da egeli, ne bilim Karadenizli ve Izmirli diye uyduruk milletler ve kimlikle yaratmaya çalisirdilar.

Kendi kendime:"Ah, Yakup kadri ah! Simdi seni bir az anlamaya basladim, diyorum.

Ne ise vatandasimiz iyicene meraklanmistir anlasilan:

—Iran’da ne kadar Türk var ki? (hele sükür Türk dedi!)

—35.000.000

—Ne? 35.000.000 mu? Iran’in ne kadar nüfusu var ki?

—70.000.000 efendim!

—Allah, Allah o kadar var mi ki?

—Var efendim!

Ne ise ki simdilik “Azeri degiliz Türküz” konusunda anlasmis gibiyiz. Tabi simdi vatandasimizin birde “Iran” meraki sarmistir.

—Arapça biliyor musun?

—Hayir, efendim, bilmiyorum.

—Ama nasil olur, Iran Arap degil mi?

—Hayir, efendim Iran’da Resmi dil Farsçadir (Acemcedir). Iran’da ancak sizin Harran, Viransehir ve Hatay’iniz kadar Arap kökenli var ve ya yok!

Evet, bir az yoruldum, ama bir Türk vatandasinin daha, dogu sinirina bitisik 35.000.000 millettasini kesif etmesini sagladigima göre mutluyum…

Hayir! Insanimiza, Vatandasimiza kizmaya, darilmaya hiç ama hiç hakkimiz yok!

Çünkü onu yöneten ve yönlendiren sistem, onun çevresini, dünyasini, dogal uzantilarini, ulu bir milletin mensubu oldugunu… Anlamasini engellemistir.
Peki, nedir bu sistem? Nerededir bu gerçek sandigimiz hayali matrix?

-…yönlendirilmis gayri milli medya

— Türk devletini ve toplumunu Hitit ve Bizans uygarliklarinin kültürel mirasçisi olarak takdim eden egitim sistemimiz.

—deve kusu politikasi diye yanlis yorumlanan “yurtta sulh cihanda sulh” ilkesi

Insanlik tarihinin en yüce cihangir milletlerinden olan Türk varligini, Atatürk milliyetçiligi gibi dar ve soyut bir kavrami kullanarak Ardahan ile Edirne arasinda hapis eden zihniyetler (ve ondan sonra da Kerkük elden gitti gidiyor diye dövünen bir zihniyet, peki adama sormazlar mi 80 yildir kis uykusuna mi dalmistiniz beyler?)

—ve son zamanlarda “Türkiyeli” ve “Türkiyelilik” safsatasi

Evet, bu ülke Türk milliyetçisi rahmetli Ebulfez Elçi Bey'e “Ekselans ne güzel Türkçe konusuyorsunuz, nereden ögrendiniz?” diye soran dis isleri bakanlari da gördü!

Karabag’daki Türklere Ermeni canileri tarafinden soykirima maruz karirken,"Onlar sia biz Sünni, onlarla Iran ilgilensin" diyebilen cumhurbaskanlarini gördü bu ülke!

Aklima sair Fuzuli’nin o meshur dizeleri geliyor:

Dost bî-perva felek bî-rahm ü devran bî-sükûn
Dert çok hem-dert yok düsmen kavi tali’ zebun

Evet, bizde dis Türkler olarak, Türkiye’ye ilk adim bastigimizda buradaki aci gerçeklerle yüzlestik. Ama ne yazik dertlerimizi dinleyen, bizimle yürek birligi olan burada dava yoldaslarimizi da en az bizim kadar dertli oldugunu gördük:

—Ya, biz de bu ülkede Türklük davasi veriyoruz, Türkiye zaten su anda Türk olmayan veya Türklük suuruna sahip olmayan bir zümre tarafindan ele geçilmeye çalisiliyor. Biz, Türkiye’ye deki Türk milliyetçileri olarak siz, dis Türklerin çektigi acilari anliyoruz, ama biz de burada kendi canimizin derdine düsmüsüz…

Evet, kandaslarim, ülküdaslarim, kardeslerim, candaslarim, dava yoldaslarim, sizde haklisiniz ne yazik ki, hem de çok haklisiniz.

Sair Feridûddin ATTAR’in dedigi gibi: Dost kötü günde belli olur. Iyi günlerde ise yüzlercesi bulunur.

Siz Türk milliyetçileri, siz ülkücüler, bizim zor günü dostumuz oldunuz. Bugün belki sinirlarimiz birlesmeyebilir, ama kesinlikle gönüllerimiz birlesmistir.

Biz Güney Azerbaycan Türk milliyetçileri olarak, Tebriz’de, Urumiye ve Sulduz'daki bozkurt tek isildayan, umut, iman ve azim dolu gözleri Kars’tan Edirne’ye, aziz Türkiye’mizin her yerinde gördük. Bozkurt bayraklarinin dalgalandigi o mukaddes ocaklarda, güney Azerbaycan yasiyordu, vallahi, inanin ayni düsünceler, ayni yüzler, ayni sadelik, ayni hulus hatta çogu muhabbetler bile aynidir. O ocaklarda Sah Ismail de var, Yavuz Sultan Selim de var,
Sultan Uzun Hasan da var, Hazret-i Fatih de var, Enver Pasa da var, Gazi Mustafa kemal Pasa da var, evet Çöhreganli da oradadir her zaman...

Elbette bir gün dirilir eski beyler

Yine kiliç kusanir tarihteki pasalar…

Aklima yakin tarihimizde yasanan bir olay geldi:

Birinci dünya savasinda Ruslarin destekledigi Ermenilerin, kuzey Azerbaycan’da Türk kiyimina baslamalari üzerine, Halil pasa komutasindaki Osmanli ordusu (Kafkas Islam ordusu) birlikleri Bakû’ye dogru yola çikarlar.

Halil Pasa ve komuta heyetini tasiyan tren, Bakû’ye iki saat uzaklikta bir tren istasyonunda dinlenme molasi vermek için durur. O anda Halil pasanin bulundugu mekana elinde sazi ile bir Azerbaycanli Asik gelir ve çalmaya baslar:

Trenler vagon vagon asker tasir Bakû’ye

Asik bir iki defa bu dizeleri tekrar ettikten sonra, artik nerede ise bütün gücü ile haykirarak:

- …söyle Halil pasa Allah askina bunda ne is var?

Bunun üzerine Halil pasa ayaga kalkarak cevap verir:

- Bugün Bakû, yarin Taskent sonraki gün ise Urumçi!

“NE OLACAK! BU ISIN SONUNDA TURAN VAR”

Biz de o büyük pasayi saygi ile anarak, diyoruz ki: Bugün Ankara, yarin Kerkük, bir sonraki gün ise Tebriz…

“Evet, NE OLACAK BU ISIN SONUN DA TURAN VAR”

http://www.gamoh-at.com

bozkurt_46
06-02-2007, 06:57 AM
Ellerinize sağlık, evet var o kadar da, ülkelerine(iran) aşırı bağlılıklarını da unutmayayalım...

Karayılan
06-02-2007, 06:57 AM
Yaziyi iki hafta once turkgundem'de okumustum. Gercekten Turkiye Turkleri'nin dis Turklere ne kadar uzak oldugu gozler onune seren bir yazi.

Bu arada Iran'da 35 milyondan cok daha fazla Turk vardir. Ancak Turk oldugunu bilenlerin sayisi 35 Milyondan az...

Tabriz_Han
06-02-2007, 07:14 AM
Bozkurt
Ellerinize sağlık, evet var o kadar da, ülkelerine(iran) aşırı bağlılıklarını da unutmayayalım...

Irana bagli cunku Turkler Irani kurdu ve bin senedir yonetti, birinci dunya savas senelerinden sonra Turkler cok cekmis ama bugun toparlaniyorlar, yeniden gucleniyorlar ve Turklugunden gurur duyanlar her gun artiyor. Tebrizde neredeyse tum sehir Fars sovenizime protesto etti, cogu bozkurt selami veriyordu.

Turkiyenin etrafi Turk dolu, eger Turkiye Bulgaristandaki bir milyon, Yunanistanda 250,000, Suriyede 500,000-1 milyon, Irakda 2 milyon, Kirimdaki, Gurcistandaki, Iranda 30 milyon Turklere sahip ciksaydi bugun Turkiye daha kuvvetli durumda olabilirdi. Turkiyenin etrafi Turk dolu ama halkin bir kisimi bundan habersiz!
Tek serbest olan Turk ulkesi Turkiye'de daha yirmi sene oncesine kadar, Turkiye Turklerin dirinis merkezi olarak bolgedki Turklere el uzatmali! Bazani ve Talabaniye degil, Irak Turkmen Cephasine yardim etmeli!
Eger Turkiye sinir-disinda Turklere yaklasa, diger dovletler anlacaki, hem Turkiyeye hem kendi torpaklarindaki Turkleri dokunamaz ve iyi gecinmeli cunku Turk bir butun tek yumruk hale gelmisti!

Turkiyenin etrafinda, egitimli, siyasete giren, sirketler kuran v.s Turkler olsa sinir ulkelerde bu hem Turk milletine hem Turkiye icin cok faydali olur.

Demir Kağan
06-02-2007, 07:19 AM
Tabriz Han bu yamuk Molladinejad niye Bozkurt selami veriyor?

Karayılan
06-02-2007, 07:19 AM
Turkiyenin etrafi Turk dolu ama halkin bir kisimi bundan habersiz!
Ornegin Halep sokaklarinda hala Turkce konusanlarin sayisi cogunluktadir. Hangimizin haberi var?

Tabriz_Han
06-02-2007, 07:34 AM
Burada sinifta birisi vardi, boynunda "Ay Yildiz" gerdanlik vardi, onu birisi sormus nerelisin.

- Bulgaristandan diye cevap verdi,

- Soruyu soran, eh Bulgarsan niye Turk'un "Ay ve Yildiz"ini takiyorsun,

- Bulgaristanli dediki, ne diyorsun ben "Turkum".

- Turkiye Turku, peki Turkiyenin neresindensin ve Bulgaristanda ne isiniz var

- Bulgaristanli, yok gardas, biz Bulgaristanin Turkleriyiz, bir milyona yakin Turk var

- Turkiye Turku, vallah hic bilmedim

- Bulgaristan TURKU, biz nerede Turk oldugunu biliyoruz...

Neyse, hepsi Turk oldugunu anlayinca birbiriyle dost oldular.

Turkiye mesela, "Turkmeneli Tv" gibi kanalari diger Turk toplumlarin acmasina yardim etse cok faydali olabilir, Turkmeneli basarili bir tasari olmus.

Demir_Kagan
Tabriz Han bu yamuk Molladinejad niye Bozkurt selami veriyor?

Onu mollaya sormaliyiz :lol:
Belki Turklere yakin olmak icin?
Belki kendini Bozkurt gibi guclu goruyor
Belki ne yaptigini bilmiyor?

Molla savasa hazirlaniyor, herkesi yanina cekmek istiyor.

1001thnight
06-02-2007, 09:25 AM
Haklısın Tabriz Han kardeşim; bihaber olduğumuz tek Türk topluluğu İran'da yaşayanlar değil. Bugün Doğu Türkistan'da Çin zulmü altında inleyen 30 milyondan fazla Türkden de çok az kimse haberdar. Ya da ABD ordusu Irak'a girene kadar Irak'taki Türkmenlerden dahi haberi yoktu birçok insanın. Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik adlı kitabında Türkiye'nin savunması sınırlarından değil, batıda Bosna'dan doğuda Orta Asya'dan başlar derken de bunu anlatmaya çalışıyordu.

Bilge_Kagan
06-02-2007, 09:40 AM
Net nufus bilmek imkansiz, bu tip istatistikleri Cin kasitli olarak gizli tutuyor.

Yalniz gudulen asiri asimilasyon ve soykirim politikalari sonucunda, bugun Dogu Turkistan'in kendisinde bile Cinli nufusu daha fazla olmali.

Temur
06-02-2007, 09:49 AM
15 milyon civarında türk var iranda, bunlar azeriler doğu türkmenistanlılar ve batı türkmenistanlılar. hepsi toplam 15 milyonu geçmemesi lazım aksi taktirde iranda farsi yok, zaten iran 55 milyonluk bir ülke bunun içinde kürt ve araplarda var...

Temur
06-02-2007, 09:54 AM
yalnız net olan bir bilgi varki bu benim çok hoşuma gidiyor. Dünyanın ikinci büyük Türk şehrinin Türkiye sınırları içerisinde değil. Tabrizhan arkadaşımıza sorun.

Dünyadaki en büyük Türk şehri İstanbul-Türkiye nufus 12 ila 15 milyon arası.
Dünyadaki 2.en büyük Türk şehri(bunu söylemek öok hoşuma gidiyor TEBRİZ-İran Nufus : 4 ila 6 milyon

hehehehe bu bilgiyi ilk duyanlar genelde çok şaşırırlar çünkü Tebriz %98 Türk ırkının ikamet ettiği bir şehirdir ve Güney Azerbaycanın Başkentidir. Nufus olarakTahrandan sonra ikinci iranın 2.büyük şehridir. Tebriz, Ankara İzmir ve Bursadan büyüktür :)

Tabriz_Han
06-02-2007, 09:54 AM
Guney Azerbaycan bolgesinde 15-20 milyon Turk vardir.
Kaskay Turklerin Fars bolgesinde 2-3 milyon
Turkmen-Sahra bolgesinde 3-4 milyon

Temur
06-02-2007, 09:56 AM
Haaa birde söylemeyi unuttum Tebrizde Polo yeyip Naneli Ayran içmeyen iranı gezmiş sayılmaz... Hazır tebrize gitmişken 2. türk şehri İsfahan'a uğramamak olmaz orada da etli pide veya tandır kebab yenebilir :D

Temur
06-02-2007, 10:00 AM
İran he fırsatta tebrizin nufusunu az gösterir, 3 milyon civarıdır der, bildiğiniz üzere iranda dehşet siyaset vardır. Eğer Türkler dünyadaki 2.büyük Türk şehrinin iranda olduğunu ve bu şehrin adının Tebriz olduğunu öğrenirse oraya karşı bir ilgi başlayacak herkes tebrizi görmek isteyecektir, Tebrizde kalanlar, iş kuranlar olacaktır. Mağlumunuz bunlarda iranın hoşuna gitmez. Sokağa çıkın insanlara sorun Tebriz yemek adımıdır yoksa Meyve adımıdır deyin sorudan daha saçma cevaplar alırsınız. Hem Türkiye Hem iran ortak politikası olarak Dünyadaki Tebriz gerçeği saklanıyor. Yaşasın Tebriz!! Yaşasın Tebrizli Türkler!!

Demir Kağan
06-02-2007, 10:04 AM
Tamam anladik gittin yeter.

Hava mi atiyosun?

Her bulusmada da zaten yok Astana yok Ahiska yok ivir yok zivir bilmemne.

Yiyen var yiyemeyen var capon. :lool:

Temur
06-02-2007, 10:09 AM
yok hacım irana gitmedim ama iyi bilirim oraları, kardeşlerim ve akrabalarım gitti ,lokanta adresleri var elimde gidersem aç kalmam, ortaasyada tacikler iran yemeklerini birebir pişirirdi orada , safranlı iran polosu yedim harikaydı. Açok söyleyeyim Özbek pilavından güzeldi... :(

Qarama
06-02-2007, 10:09 AM
Tamam anladik gittin yeter.

Hava mi atiyosun?

Her bulusmada da zaten yok Astana yok Ahiska yok ivir yok zivir bilmemne.

Yiyen var yiyemeyen var capon. :lool:

atsin o havasini bende avrupadaki türk $ehirlerini gezdim :lol:

Temur
06-02-2007, 10:12 AM
Bir İran gazetesinde İran Türkleri'nin en büyük kesimini oluşturan Güney Azerbaycan Türkleri'ne hakaret edilmesi üzerine, on binlerce Türk Tebriz ve Tahran'da büyük gösteriler düzenleyerek devlet binalarının da içinde olduğu binaları hedef aldı. Olaylarda 10 Türk'ün öldüğü haberleri geliyor. Olaylar sırasında bazı haber kanallarında İran'daki olayların veriliş şekli şöyleydi. "Tebriz'de Azerice'ye hakaret edilmesine kızan Azeriler gösteri yürüyüşleri yaptılar vs. vs." Bu bana 1950'lerin sonunda bir gazetemizde çıkan bir ilanı hatırlattı. İlan şöyleydi: "Büyük Rus opera sanatçısı Ayşe Azizova Ankara'da konser verecek."

Bazı kafalar, eskiden Sovyetler Birliğinde Türk bulunmadığını ileri sürenler, şimdi 35 milyon İran Türkünü görmemezlikten gelmeye çalışıyorlar. Oysa İran'a adımını atan herkesin ilk göreceği şeylerden birisi İran'ın bir Türk ülkesi olduğudur. Ne kadar Fars şovenizminin baskısı altında tutulsa da İran Türklüğü, Anadolu Türklüğünün Anadolu'daki hakimiyetinden daha uzun bir süre İran'da egemen olmuştur. Şah İsmail ve Nadir Şah gibi Türk tarihinin önemli simaları İran Türk imparatorlarıdır.
İran'da bir Azeri Türkünün bana "Bize bir Kuzeyde Azeri diyorlar bir de siz Azeri diyorsunuz. Neden diyorsunuz bilmiyorum. Biz kendimize Türk deriz" deyişini asla unutmadım. Keza İran Dış İşleri Bakanlığından bir yetkilinin Tebriz'e gitmeden önce bana "Tebriz'de Farsça konuşursan 1 lira olan şeyin değeri derhal 2 lira olur" demesini de unutmadım. Tebriz % 100 bir Türk kentidir. Türkçe yaşar, Türkçe düşünür ve Türkçe ölürsünüz. Kentin aydınlarının büyük bir bölümü Türkiye'de eğitim görmüşlerdir. Tatillerini Türkiye'de geçirirler.
Tahran 12 milyon kişilik bir dev kenttir. Bu kentte de hiç Farsça öğrenmeden yıllarca yaşamanız mümkündür. Çünkü yarısı Türk olan bu kentte Türkçe her işinizi çözmeniz mümkündür. Ne yazık ki, Türkiye ve Türk milliyetçileri İran Türklüğüne gereken önemi hiçbir zaman vermemişlerdir. Hatta "Türkiye'den sonra en büyük Türk ülkesi neresidir?" sorusuna bir çok Türk milliyetçisi İran'ı düşünmeden "Özbekistan" cevabını verir.
Ancak artık özellikle iletişim alanındaki gelişmeler sonunda Türkiye Türklüğü, İran Türklüğünün ve İran Türklüğü, Türkiye Türklüğünün karşılıklı olarak bilicine varmaktadır. İran'daki son olaylarda göstermektedir ki, İran Türklüğü üzerindeki Fars şovenisti baskıların sürmesi durumunda İran'ın birliğini sağlaması mümkün olmayacaktır. İran parçalanmamalıdır.

İran'daki bir çok Türk milliyetçisi de İran'ı doğal ve haklı olarak vatanı görmekte, bu vatanın parçalanmamasını istemektedir. Ancak aynı Türk milliyetçileri İran'da demokrasi talep etmekte, Türklerin aşağılanmasına karşı her geçen gün güçlenen bir direnç geliştirmektedirler.

Yazan: Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ

Ümit Özdağ hocada iranda 35 milyon türk var demiş ilginç, ben okadar olduğunu sanmıyorum açıkcası.

Tabriz_Han
06-02-2007, 10:17 AM
http://www.uygur.org/images/iran/hugedemonstration_tabriz.jpg

Tebriz bozqurtlari

Temur
06-02-2007, 10:18 AM
Aman Allahım!! aranızda bu şehrin nufusunun 2 milyon olduğuna inanabilen var mı?

Tabriz_Han
06-02-2007, 10:25 AM
Elerine bak :cool:

http://www.azadtribun.net/x762.h4.jpg

Tabriz_Han
06-02-2007, 11:00 AM
Guney Azerbaycan Milli Qiyam

YouTube - South Azerbaijan Milli Qiyam!=

22 Mayis canli goruntuler

YouTube - TABRIZ 2007 New Milli Qiyam May 22!=

YouTube - azarbayjan marg bar fashist=

Guzel Turk dilimiz

YouTube - MEREND Demonstration (4)=

BoZkUrT
06-02-2007, 05:22 PM
qardaş evet bole bilmeyen insanlar var ben bir yakınıma dedimki dünyada 300 milyona yakın türk var 6 bağımsın türk devletivar (kktc yi türkiyenin vilayeti olarak sayıyorum) 12 taneye yakın özerk türk cumhuriyeti var dedim o yakınım s.kt.r lan dedi bana. artık yarım saat uğraştım anlatabilmek için ama kafasına girdimi bilmem inşallah anlamıştır ve ben bu türk devletlerini anlatmaya devam edecem sövselerde dalga geçselerde türklükten gurur duyarım vesselam

Karayılan
06-02-2007, 05:31 PM
atsin o havasini bende avrupadaki türk $ehirlerini gezdim :lol:Kreuzberg'i de gordun mu? :lol:

Qarama
06-02-2007, 06:20 PM
Kreuzberg'i de gordun mu? :lol:

Berlin'i bo$ver sen Köln daha cok Ghetto :lol:

Suphi
06-02-2007, 06:46 PM
Vallahi kardes, ben Irandaki bazi Türkleri, Türkiyedeki PKK'lilara benzetiyorum. Yani amaclari vatan bölmek. Bence Iranda ,Türkler istedigi yere gelebilirler, yani Türklere su yasak bu yasak diye birsey yok. Mesela Dini Lider Hameney bile Türktür. :) Bence sizler daha uyanik olmalisiniz ve Amerikanin kazdigi kuyulara düsmemelisiniz. Amerika azinliklari kiskirtiyor ki, Iran güc bakimindan zayiflasin.

Uyyonli
06-02-2007, 06:50 PM
Guzel Turk dilimiz

http://www.youtube.com/watch?v=N8ds5Zrtges&mode=related&search=[/QUOTE]Xoramchada gaplashib durg'ona o'xshidi akan-ku Horazmcha gaplidi, o'gizchani boshlanishi Xorazmdan :)

Kur_Sad
06-02-2007, 10:35 PM
Vallahi kardes, ben Irandaki bazi Türkleri, Türkiyedeki PKK'lilara benzetiyorum. Yani amaclari vatan bölmek. Bence Iranda ,Türkler istedigi yere gelebilirler, yani Türklere su yasak bu yasak diye birsey yok. Mesela Dini Lider Hameney bile Türktür. :) Bence sizler daha uyanik olmalisiniz ve Amerikanin kazdigi kuyulara düsmemelisiniz. Amerika azinliklari kiskirtiyor ki, Iran güc bakimindan zayiflasin.

alakası yok.Orası zaten "Güney Azerbaycan" yani işgal altındaki bir Türk Toprağı.Biz Kürtleri toprağını falan işgal etmedik.Türkiye'de Kürt Cumhurbaşkanı,Başbakan,Bakan herşey oldu İran'da bi hamaney var onu da Türkten saymam.Biz de Kürtlere karşı bir ayrımcılık yok ama orada büyük baskı var.Geçen yılki karikatür terbiyesizliğini unutmadık...

Güney Azerbaycanlı çok arkadaşım var okulda.Çok severim hepsini ve onlarla beraber "azadlıq" için dua ederiz.Çıkar beraber "Azerbaycan bir olsun, merkezi Tebriz olsun" diye bağırırız ama kızdığım bir nokta var -ki suphi de bahsetmiş- Amerikalılara güveniyorlar.başkasının kanatları altında istiklal kazanılamaz.Kurtuluş savaşında bizde de çıktı böyleleri onlara "mandacı" dedik.G.Azerbaycanlı kardeşlerim dikkatli olmalı bu konuda biz elimizden geldiğince bişey gelmezse de yüreğimizle onları destekliyoruz...

Yaşasın Birleşik Azerbaycan!

Demir Kağan
06-03-2007, 01:59 AM
Guzel Turk dilimiz

=Xoramchada gaplashib durg'ona o'xshidi akan-ku Horazmcha gaplidi, o'gizchani boshlanishi Xorazmdan :)[/QUOTE]

I don't know if Oguzca comes from Xorazmca, can you provide a source brother?

kurshad
06-03-2007, 03:46 AM
…söyle Halil pasa Allah askina bunda ne is var?

Bunun üzerine Halil pasa ayaga kalkarak cevap verir:

- Bugün Bakû, yarin Taskent sonraki gün ise Urumçi!

“NE OLACAK! BU ISIN SONUNDA TURAN VAR”

Biz de o büyük pasayi saygi ile anarak, diyoruz ki: Bugün Ankara, yarin Kerkük, bir sonraki gün ise Tebriz…

“Evet, NE OLACAK BU ISIN SONUN DA TURAN VAR”

Kanimca Turk halklari Turk birligine yani TURAN ulkusunun gerceklesmesine 20.yuzyilin baslarinda oldugu kadar yakin olmamisti.

Bir kusak oldugu gibi bu ulkuyle yandi, eyleme gecti. Sadece Turkiye Turkleri degil, Kazan'dan Turkistan'a kadar her Turk bolgesinde aydinlar, subaylar bu ulkuye inandi ve ugrunda kendini bilmezlere atti.

Ve yine Turk halklari bu kadar yakinindan gectigi bu ulkuye 20.yuzyilin ortasinda oldugu kadar uzak hicbirzaman olmadi; Sovyetlerin tesisiyle Turkistan'da, Kazan'da, Kirim'da panturkist avi basladi, aydinlar kursuna dizildi Turk halklari ezildi. Turkiye'de ise Ismet Inonu gibi bir capsiz insan Turk halkini Turkiye sinirlari disinda Turk olmadigina inandirmaya giristi.

Tesekkur ederiz Tabriz Han bu guzel anektod icin..

esimxan
06-03-2007, 04:40 AM
Yasasin Temur xan

Tabriz_Han
06-03-2007, 05:48 AM
[B]Suphi http://forum.arbuz.com/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=731162#post731162)

Irandaki Turkler Terore bulastimi?
Irandaki Turkler "Turkluk" adina, kucuk cocuklari ve analari kestimi, kanini akitimi, bombaladimi?

Oradaki yuruyus, Turklere karsi hakaret edildigi icin yapildi, oranin bozqurtlarin otagi oldugu gosterildi.

Irani Turkler kurdu, zaten bir cogu Irani bolmek istemiyor, basina gecmek istiyor :)

Turkluk sinira dayali degil, bu dusunceyi kafamizdan cikartmamiz lazim, Trakyada Turk neyse Bati Trakya ve Bulgaristanda aynisidir, Karsda Turk neyse Bakide aynisidir, Hatayda Turk neyse Halabda aynisdir, Igdirde Turk neyse Ormiyede aynisidir.

Herkes bugunlerde sinir ciziyor, biz nekadar buyuk oldugumuzu bir anlasak, etraftakiler sinirlarimizdan oyle korkarki bidaha harita gormek istemezler :lol:

Suphi
06-03-2007, 11:59 AM
Geçen yılki karikatür terbiyesizliğini unutmadık...

Okuduguma göre bu karikatürü cizen kisi zaten kendisi Azeriymis.
Ikincisi bunu cizen gazete kapatilmadimi veya cezalandirilmadimi???

deyrambel
06-04-2007, 01:58 AM
ben iran da bulundum tebriz astara erdebil maku- buralari saf turk sehirleridir ve herkes kendini turk olarak kabul eder
ancak sunu demeliyim ki amerikanin emperyalist planlarina hizmet etmeyelim tamam anliyorum turan turk birligi ancak bana gore amerika ve israil TURKler icin buyuk tehlikedir
iran cumhurbaskani ahmedinecad diyor ki: israil yok olacak
ondan dolayi iran i karistirmaya calisiyorlar- tebriz de erdebil de cogu turkler mollalari sevmez
ondan dolayi bana gore turkler beklemelidir
yani ozgurluk isterken amerikanin emperyalist faaliyetlerine hizmet etmemeliyiz

simdi diyeceksiniz soyle boyle

Temur
06-04-2007, 02:23 AM
Haklısın üstat, güney azerbaycan derken kalleşlerin oyuncağı olmamak lazım.

Demir Kağan
06-04-2007, 02:30 AM
Adam olsun Iran o zaman.

Suphi
06-04-2007, 05:57 PM
Adam olsun Iran o zaman.
Söyle haberlere bakiyorum da, Iranmi daha cok adam Türkiyemi, cok kolay farkediliyor, sencede öyle degil mi?

Temur
06-05-2007, 01:32 AM
Adam olsun Iran o zaman.

sen ortadoğuda irandan daha adam bir ülke biliyormusun? İranın gösterdiği iradenin,casaretin, çektiği restlerin,aldığı kararların onda birini alabilseydik biz şu gün pkk sorunumuz olmazdı.

Demir Kağan
06-05-2007, 02:57 AM
Nerden nereye cektiniz, Turklere karsi adam olsun diyorum.

Temur
06-05-2007, 09:44 AM
Zamanında Turkiye'ye karşı kandil dağını pkkya peşkeş çeken iran şimdi bizzat kandil dağında pkk varlığını yoketti veya etmek üzere,keza suriyedeki pkk ayağıda tükendi sayılır,,, pkk tamamen ırağa kaymış durumda. amerika deyneğini gören din kardeşlerimiz bizi arkamızdan hançerlerken biranda dost oluverdiler,suriye hatayı kendinden sayıyordu şimdi türk toprağı diye sayıyor,ne sihirliymiş bu amerikan deyneği, turkiye suriye arası mayınlı bölge mayından temizlenip tarıma açılıyor. Biranda kaypaklar ahbap oldu, bu noktada haklısın demir kardeşim.

Karayılan
06-05-2007, 09:49 AM
sen ortadoğuda irandan daha adam bir ülke biliyormusun?Ne olursa olsun kardesimin dusmani benim de dusmanimdir...

Amerikan karsiti olacagiz diye gercek dusmanlarimizi dost bellemiyelim.

Anti-Rusya, Anti-Cin, Anti-Iran

deyrambel
06-05-2007, 10:04 AM
Zamanında Turkiye'ye karşı kandil dağını pkkya peşkeş çeken iran şimdi bizzat kandil dağında pkk varlığını yoketti veya etmek üzere,keza suriyedeki pkk ayağıda tükendi sayılır,,, pkk tamamen ırağa kaymış durumda. amerika deyneğini gören din kardeşlerimiz bizi arkamızdan hançerlerken biranda dost oluverdiler,suriye hatayı kendinden sayıyordu şimdi türk toprağı diye sayıyor,ne sihirliymiş bu amerikan deyneği, turkiye suriye arası mayınlı bölge mayından temizlenip tarıma açılıyor. Biranda kaypaklar ahbap oldu, bu noktada haklısın demir kardeşim.
ama hayat boyle menfaatler dunyasi simdi iran ile turkiye nin menfaatleri ayni......