PDA

View Full Version : İnsanlar Neden Şeytandan Korkar ?

Mgas
06-02-2007, 04:14 PM
11. Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.
12. Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi.
13. Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi.
14. Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver."
15. Allah da, "Sen süre verilenlerdensin" dedi.
16. Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım."
17. "Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın."
18. Allah dedi ki: "Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum."

Allah Seytana onumuzde egilmesini emretti ancak o reddetti. Dolayısıyla Allah bizi seytandan ustun yarattı. O halde neden seytandan korkalım? Degil mi ;)

black_cat
06-02-2007, 04:19 PM
:super: Pentagramin - Bir sarkisini dinleyin derim..

Korkma ondan bundan,
Ne cehennem, ne de şeytan
Bu dünyada bildiklerinin
Hepsi bir, hepsi haktan

Seytan insani yoldan cikarir oyuzden korkariz sanirim, yani aslinda yoldan cikmaktan korkmus oluyoruz.
veya seytan anlayisi baska sekilde olabilir, hani kuyruklu boynuzlu yaratik ,e malum bilmedigimiz gormeye alisik olmadigimiz seylerden korkariz dogal olarak

Mgas
06-02-2007, 04:23 PM
Seytan insani yoldan cikarir oyuzden korkariz sanirim, yani aslinda yoldan cikmaktan.
veya seytan anlayisi baska sekilde olabilir, hani kuyruklu boynuzlu yaratik ,e malum bilmedigimiz gormeye alisik olmadigimiz seylerden korkariz dogal olarak

Basında boynuz kıcında kuyruk olmamasına ragmen canavarlar gordum. Boynuzu,kuyrugu falan olsa bari kendini belli eder :)

black_cat
06-02-2007, 04:24 PM
onlari görmekle taniyamiosun ama, yakindan taniman lazim, ama boynuzlu bisi olunca korkarsin sende..ama ne dedigimi anladin..sen anladin onu;)

Mgas
06-02-2007, 04:27 PM
onlari görmekle taniyamiosun ama, yakindan taniman lazim, ama boynuzlu bisi olunca korkarsin sende..ama ne dedigimi anladin..sen anladin onu

Sanmıyorum korkacagımı ama o duruma dusmeden bilemem tabii.
Mesele boynuz,kuyruk,yapı...degil su kafanın icindekiler :)

black_cat
06-02-2007, 04:31 PM
Tabiki Korkarsin Yaw; Sen Simdi Bana Korkunc Bi Yaratik Gorunce Korkmadigini Soluyosun Vede Bu Hic Inanilir Degil, Cunku Insanin Icinde Yatan Bisi Tanimadigin Bi Yaratiktan Kacmak...

Bende Inanim Seytan Kilikli Bi Tiple Yan Yana,kolunu Omzuna Atmis Sekilde Durcagina:)))

Kafanin icindekileri bir bakista anlayabiliorsan bravo yani..ama bunu yapabildigini hic sanmiorum:P

Güzin Amca
06-02-2007, 04:34 PM
:super: Pentagramin - Bir sarkisini dinleyin derim..

Korkma ondan bundan,
Ne cehennem, ne de şeytan
Bu dünyada bildiklerinin
Hepsi bir, hepsi haktan

Seytan insani yoldan cikarir oyuzden korkariz sanirim, yani aslinda yoldan cikmaktan korkmus oluyoruz.

Pentagram hak yolu buldu mu,yoksa kendin bile farkında olmadan hıristiyanlık propagandası mı yapıyorsun?

black_cat
06-02-2007, 04:38 PM
bana ne hak yolunu buldumu bulmadimi kardesim, ben yaziya bakarim pentegram amcalarin neye inandigina degil.. hristyanlik propgandasi ile ne alakasi var acikla bakalim?

Güzin Amca
06-02-2007, 04:40 PM
İşte pentagram amcaların işi çözmüş. Herşeyin haktan geldiğini yazmış. Daha ne olsun.Bence onlar hidayete erdi. Onları takip etmek lazım.

Mgas
06-02-2007, 04:40 PM
Tabiki Korkarsin Yaw; Sen Simdi Bana Korkunc Bi Yaratik Gorunce Korkmadigini Soluyosun Vede Bu Hic Inanilir Degil, Cunku Insanin Icinde Yatan Bisi Tanimadigin Bi Yaratiktan Kacmak...

Bende Inanim Seytan Kilikli Bi Tiple Yan Yana,kolunu Omzuna Atmis Sekilde Durcagina

Cocukken ruyamda gormustum daha dogrusu gorememistim sadece sesler duymustum besmele cekeyim dedim bir anda yanımda gecitler euzu bi..bi...diye dilim tutulmustu besmele cekememistim oldugum yerde donmustum :)

Sonraki goruslerimde besmele ile seytan kovalıyordum...

Sonra bir kere daha gordugumde yataga baglı pozisyondaydım yuzune bakıp besmele cekiyordum "korkmuyorum senden" falan diyordum kacmayıp pis pis sırıtuyrdu yuzume :)

Ruyamda cok gordum :) Gercekte insan kılıgına girmisleri gordum.

Neyse yani korkmuyorum seytandan ben ondan ustunum.

black_cat
06-02-2007, 04:42 PM
İşte pentagram amcaların işi çözmüş. Herşeyin haktan geldiğini yazmış. Daha ne olsun.Bence onlar hidayete erdi. Onları takip etmek lazım.

e takip et cok istiosan bana ne diorsun bunu anlamadim:rolleyes: hala hristyanlik propogandasini aciklamadin

black_cat
06-02-2007, 04:43 PM
Cocukken ruyamda gormustum daha dogrusu gorememistim sadece sesler duymustum besmele cekeyim dedim bir anda yanımda gecitler euzu bi..bi...diye dilim tutulmustu besmele cekememistim oldugum yerde donmustum :)

Sonraki goruslerimde besmele ile seytan kovalıyordum...

Sonra bir kere daha gordugumde yataga baglı pozisyondaydım yuzune bakıp besmele cekiyordum "korkmuyorum senden" falan diyordum kacmayıp pis pis sırıtuyrdu yuzume :)

Ruyamda cok gordum :) Gercekte insan kılıgına girmisleri gordum.

Neyse yani korkmuyorum seytandan ben ondan ustunum.

Orasi ole, sen onu zaten kendin dedin, biz ondan ustunu ozaman niye korkuoruz diye bende bole cevapladim..

hee anladim senin neden korkmaycagini,sen ole yan yana kolunu omzuna atmis sekilde alismissin bayagi hehehhehe:)))

Mgas
06-02-2007, 04:49 PM
Orasi ole, sen onu zaten kendin dedin, biz ondan ustunu ozaman niye korkuoruz diye bende bole cevapladim..

hee anladim senin neden korkmaycagini,sen ole yan yana kolunu omzuna atmis sekilde alismissin bayagi hehehhehe))

Seytanla dans ediyorsan ona uyarsın.

black_cat
06-02-2007, 04:53 PM
yani? demek oluyorki sen ona uyuyorsun, hergun dans ettigine gore hihi :p

Mgas
06-02-2007, 04:56 PM
yani? demek oluyorki sen ona uyuyorsun, hergun dans ettigine gore hihi :p

Basit. O'nun oyununda O'na uyarsın.

"Cehenneme bugun yagmur yagdı abi"...:(

black_cat
06-02-2007, 04:59 PM
oyun , nasil oyun, kim onun oyununda..?

Mgas
06-02-2007, 05:01 PM
oyun , nasil oyun, kim onun oyununda..?

Sizinle bir alakası yok(insallah) Telasa kapılmayın :)

black_cat
06-02-2007, 05:02 PM
tabiki yok, hih! bide olsaydi yani:P ama ne demek istedigini anlamadim..

Mgas
06-02-2007, 05:06 PM
tabiki yok, hih! bide olsaydi yani ama ne demek istedigini anlamadim..

Anlamayında zaten...:) Ben sacmalarım arada bir bosverin.

Sonuc olarak "Seytandan Korkmuyoruuz"

black_cat
06-02-2007, 05:07 PM
veya korkuoruz kormamamiz gerekirken mi demeliyiz:D

aslinda ayni sekilde melekten de korkabilirmi insan? sonucta bizim bilmedigimiz bisi insan disi yaratiklar..

Mgas
06-02-2007, 05:09 PM
veya korkuoruz kormamamiz gerekirken mi demeliyiz

aslinda ayni sekilde melekten de korkabilirmi insan? sonucta bizim bilmedigimiz bisi insan disi yaratiklar..

Seytan cehennem melegidir :)

Korkmayın yahu. Allahtan korkun iste :)

BOZ-OK
06-02-2007, 05:15 PM
Exorcist filmini seyretmeyene seytandan korkmayin demek kolay gelir... :cool:

Karayılan
06-02-2007, 05:17 PM
Allah Seytana onumuzde egilmesini emretti ancak o reddetti. Dolayısıyla Allah bizi seytandan ustun yarattı. O halde neden seytandan korkalım? Degil mi ;)Albiz benden korksun o zaman :evil: :lol:

Karayılan
06-02-2007, 05:18 PM
Exorcist filmini seyretmeyene seytandan korkmayin demek kolay gelir... :cool:Abi saat 3'e geliyor napacaz? :shock:

Mgas
06-02-2007, 05:23 PM
Exorcist filmini seyretmeyene seytandan korkmayin demek kolay gelir...

Turk versiyonunun bir kısmını izlemistim :)

Abi saat 3'e geliyor napacaz?

Kafamdaki makina...:)

Güzin Amca
06-02-2007, 05:50 PM
İnsan Allah'ın yarattığından korkar mı hiç? ;)

Demir Kağan
06-03-2007, 01:51 AM
Seytan cindir, o sebeple tirsabilirler. Hehe. :lol:

BOZ-OK
06-03-2007, 03:54 AM
Seytan cindir, o sebeple tirsabilirler. Hehe. :lol:

Seytandan tirsmak bilgece bir davranistir, atalarimiz "ne seytani gor, ne salavat getir" lafini bosuna soylememisler... Akilli adamlarmis atalarimiz...:cool:

Mgas
06-03-2007, 04:06 AM
Seytandan tirsmak bilgece bir davranistir, atalarimiz "ne seytani gor, ne salavat getir" lafini bosuna soylememisler... Akilli adamlarmis atalarimiz...

Yauv Allahın beni O'ndan ustun yaratmasına ragmen karsı cıkmıs bir mahlukat. Hem saygısız hem asagı...Ne diye korkayım.

BOZ-OK
06-03-2007, 05:53 AM
Yauv Allahın beni O'ndan ustun yaratmasına ragmen karsı cıkmıs bir mahlukat. Hem saygısız hem asagı...Ne diye korkayım.

Bence bu ustun yaratilma olayi biz seytandan tirsmayalim diye soylenmis bir "beyaz yalan"....:cool:

1- Adam kiyamet gunune kadar olumsuz...

2- Gorunmez olabiliyor...

3- Sekil ve kilik degistirebiliyor...

4- Cok hizli hareket edebiliyor (isik hizinda)...

5- Vesvese seklinde accaip ikna kabiliyeti var...

6- Icabinda gogu dinleyip bir takim gaipten haber alma imkanlari var...

7- Gece gorus durbunu var...

8- Ucan tekme atabiliyor...

9- Gucu 10 kaplan gucune esit...

:cool:

Mgas
06-03-2007, 06:01 AM
Bence bu ustun yaratilma olayi biz seytandan tirsmayalim diye soylenmis bir "beyaz yalan"....

1- Adam kiyamet gunune kadar olumsuz...

2- Gorunmez olabiliyor...

3- Sekil ve kilik degistirebiliyor...

4- Cok hizli hareket edebiliyor (isik hizinda)...

5- Vesvese seklinde accaip ikna kabiliyeti var...

6- Icabinda gogu dinleyip bir takim gaipten haber alma imkanlari var...

7- Gece gorus durbunu var...

8- Ucan tekme atabiliyor...

9- Gucu 10 kaplan gucune esit...

Kur'an dan alıntı yaptım yahu. Kur'an da yalana yer mi var sanki?

Seytanın 1001 oyunu olabilir ama oyun bize gore degil. Zira ciddi adamlarız ;)

yavuz
06-03-2007, 06:58 AM
Allah Seytana onumuzde egilmesini emretti ancak o reddetti. Dolayısıyla Allah bizi seytandan ustun yarattı. O halde neden seytandan korkalım? Degil mi ;)

Neden şeytandan korkuyoruz?..

Senin yaptığın alıntıların sonucunda korkmamamızın gerekliliği ve korkmanın saçmalığı çıkıyor ortaya. Neden korkuyoruz peki? Sadece şeytandan değil, ölümden de korkmamamız gerekmez mi normalde?

Eğer bizler maddi ve dünyevi işlerle bu kadar kafa yormasaydık, manevi anlamda güçlü olabilseydik ve ahiret için yaşamamızın zorunluluğunu hissedip, ona göre davransaydık korkar mıydık şeytandan, ölümden, başka herhangi birşeyden? Korkmazdık elbette, şöyle ki; dünyayı yalnızca "yaşayan" ve aklını ahiret için çalıştıran insanın yanında Allah vardır. Öyle değilse bile bu tipteki insan bunu hisseder, buna inanır ve Allah'ı yanındaymış gibi gören kimden, neden korksunki? Değil mi?

Dünya hayatının gelip geçici olduğu konusunda bilinçli olsaydık, asıl hayatın uhrevi olduğunu bilseydik; bu dünyada şeytandan, şerden ve ölümden korkmamız için hiçbir sebep olmazdı.

Mgas
06-03-2007, 07:21 AM
Neden şeytandan korkuyoruz?..

Senin yaptığın alıntıların sonucunda korkmamamızın gerekliliği ve korkmanın saçmalığı çıkıyor ortaya. Neden korkuyoruz peki? Sadece şeytandan değil, ölümden de korkmamamız gerekmez mi normalde?

Eğer bizler maddi ve dünyevi işlerle bu kadar kafa yormasaydık, manevi anlamda güçlü olabilseydik ve ahiret için yaşamamızın zorunluluğunu hissedip, ona göre davransaydık korkar mıydık şeytandan, ölümden, başka herhangi birşeyden? Korkmazdık elbette, şöyle ki; dünyayı yalnızca "yaşayan" ve aklını ahiret için çalıştıran insanın yanında Allah vardır. Öyle değilse bile bu tipteki insan bunu hisseder, buna inanır ve Allah'ı yanındaymış gibi gören kimden, neden korksunki? Değil mi?

Dünya hayatının gelip geçici olduğu konusunda bilinçli olsaydık, asıl hayatın uhrevi olduğunu bilseydik; bu dünyada şeytandan, şerden ve ölümden korkmamız için hiçbir sebep olmazdı.

Olumden niye korkayım? Yasam olumden korkunctur. Yasamdan korkmamısım olumden mi korkacam?

yavuz
06-03-2007, 07:27 AM
Olumden niye korkayım? Yasam olumden korkunctur. Yasamdan korkmamısım olumden mi korkacam?

Ben de onu diyorum, neden korkuyoruz -toplum olarak- diye?

Mgas
06-03-2007, 07:29 AM
Ben de onu diyorum, neden korkuyoruz -toplum olarak- diye?

Korkanlar soylesin. Olumden,seytandan korkanlar;

Niye korkuyorsunuz:)
http://www.norelevance.com/bock/images/south_park_satan.gif

Bilge_Kagan
06-03-2007, 11:59 AM
Yanina Saddam'i da koysaydin da Seytan'in tam ne oldugunu anlasaydi herkes :lol:

Maddi anlamda insanlarin sebepsizce seytandan korkuyor olmasi sadece dandik Amerikan korku filmlerine baglanabilir. Bu anlamda korkulacak birsey oldugunu dusunmuyorum, zira seytan carpmasi vs. vs. gibi seyler fasa fiso seylerdir. Seytan'in olayi kendiyle beraber yanacak azami insan etini bir araya toplamaktir, Kadir Inanir fetisi yoktur :)

Manevi anlamda korkmak, eger insan yeteri kadar bilincliyse yine yersiz. "Seytan aklimi celecek" diye diye korkuyla yasamakla bir yere varilamaz. Terazinin ayarini kacirmadan ara sira Seytan'la iki tek atmak lazim :lol:

Mgas
06-03-2007, 12:13 PM
Yanina Saddam'i da koysaydin da Seytan'in tam ne oldugunu anlasaydi herkes

Olur :)

http://www.wrestling1.com/ssheaven/s196.jpg

Hanedan
06-04-2007, 04:32 AM
Kadın şeytanı bile kandırıp şişeye haps etmiş. Şeytan o kadar güçlü olsaydı kadına kanarmıydı.
Bakın şeytanın ne kadar fukara yaratık olduğunu ispatladım iştee:twisted:

Hanedan
06-04-2007, 04:35 AM
Olur :)

http://www.wrestling1.com/ssheaven/s196.jpg

Bu adam Saddam mı? yoksa Hakkı BULUT mu? :rolleyes: