View Full Version : Karakol da ayna var!
deyrambel
06-06-2007, 09:20 AM
bir sorunu dile getirmek istiyorum..ben kisa donem olarak van da askerlik yaptim jandarma asayis kolordu komutanligin da..
sirnak hakkari ye bizim ktm den giderler askerler
bir cok askerle sohbetim oldu sinir da karakollar da gorev yapan askerlerle
gokalp da gorev yapan askerlerle de karsilastim
aynen boyle diyorlar :
ulkemizin karakollari etrafi telle cevrili tugla ile orulmus barakadan olusan karakollar..oyle karakollar var ki pkk 5 defa basmis ve 25 30 askerimizi sehit ettigi olmustur.. geceleri bogazlari kesilen askerlerimiz --
peki bunu nedeni ne? osmanli devleti 16. yuzyil da macaristan a bir kale yapmis adi estorgon --estorgon kalesini kopyasi kecioren de var- kale demek karkol demektir-
peki koskoca TURKIYEM neden kale gibi bir karakol yapamiyor bu ulke de cimentomu yok? telle cevrili karakol mu olur
askerlerimiz diyor ki iran sinirin da karakollar kale gbi adamlar karakol un etrafini betonla ormus yuksek bir sekil de
roket de atsalar islemez yani askerin bogazini gece terorist kesemez
tunceli de ki karakol a bakin? orda da etrafi telle cevrili kapisin da kulube ve karakol tugladan orulmus
bu generaller bunu dusunmuyor mu?
devamli askerlerimiz sehit oluyor devletin bunlari yapmamasin dan
osmanli 16 yuzyil da adi ustunde kale yapmis kale nedemek etrafi tasla yuksek cevrili bir yer
telle cevrili tugla ile orulmus karakollarimiz da terorislere yem olarak sunuyorlar
bir karakol 5 6 defa basilir mi?
siz hic izlediniz mi irak sinirin da pkk lilar karakolu basiyor ve hatta kamerayla cekmisler bunu da genel kurmaya gondermisler
ve o anadolu cocuklari 8 9 saat carmismis olene kaar hic kimse de yardima gelmemis ne zaman hepsi sehit olunca
1) Bu karakollar yapılırken Terör belası düşünülürek yapılmamıştır.O süreçte ciddi problem kaçakçılık idi...
2) Konuşlandırma tamamen sınırdan geçiş yapılacak hatlara konmuş.Bu süreçte taciz atışlarına açık hatlar bırakılmıştır...
3) Karakollarda baskınlara,sızmalara karşı tüm tedbirler alınmış ve alınmaktadır.İhmal her zaman olabilir bi olasılık olunca zayiatıda ağır oluyor...
üzümlü gama :mrgreen:
deyrambel
06-06-2007, 09:30 AM
1) Bu karakollar yapılırken Terör belası düşünülürek yapılmamıştır.O süreçte ciddi problem kaçakçılık idi...
2) Konuşlandırma tamamen sınırdan geçiş yapılacak hatlara konmuş.Bu süreçte taciz atışlarına açık hatlar bırakılmıştır...
3) Karakollarda baskınlara,sızmalara karşı tüm tedbirler alınmış ve alınmaktadır.İhmal her zaman olabilir bi olasılık olunca zayiatıda ağır oluyor...
üzümlü gama :mrgreen:
25 yildir duzgun bir karakol yapilamaz mi? telle cevrili karakol mu olur- gece asker uyudumu bogazi da gidiyor ve butun karakol da gidiyor
hadi sinir de gecis noktalarina yapmislar
peki tunceli demi sinir da?
25 yildir duzgun bir karakol yapilamaz mi?
O Bölgelerin sorunun aslında karakol değil.Ben Askeri birliklerin tümünü o bölgede belli büyük noktalara toparlarım.İstihbarata,gözetleme ve duyumlara önem veririm.Hedefi bulduğum anadada havadan,karadan özel timlerle kuşatır imha ederim...
telle cevrili karakol mu olur- gece asker uyudumu bogazi da gidiyor ve butun karakol da gidiyor
Karakolları korumak amacıyla hakim tepelere mevziler kurulur.Bu mevziler her gün farklı siperlere yönlendirilir.İçerden istihbarat olmadığı sürece,asker uyumadığı sürece kolay kolay problem yaşanmaz...
hadi sinir de gecis noktalarina yapmislar
peki tunceli demi sinir da?
Onlara göre sınır,bize göre değil...
kızıldere gama :mrgreen:
BOZ-OK
06-06-2007, 09:58 AM
Bu sekilde "kale" benzeri karakollarla vatan topragi korunmaz, ancak yabanci bir ulkede isgal gucu iseniz "halka" ve "direniscilere" karsi askerinizi korursunuz veya duzenli bir ordu ile savasiyorsaniz kendinizi onun atesinden korursunuz, hepsi o kadar... Eger askeriniz oradan burnunu cikaramiyorsa, atom bombasina karsi dayanikli karakollar yapsaniz ne olacak... Bu eski donemlerde kalmis ve simdi gecerliligi olmayan bir askeri yontemdir ve ancak klasik savaslarda bir anlam tasiyabilir... Eger teror ile mucadele edecekseniz, araziye cikacaksiniz ve gezeceksiniz... Teroristi bulacaksiniz veya o sizi bulacak ve karsilasinca catisip onu yok edeceksiniz, terorun oldugu bolgeyi teroriste cehennem edeceksiniz, her karis vatan topraginda siz olacaksiniz... Yoksa siz gece olup karakolunuza kapaninca meydan ona kalir, siz de terore karsi ne guzel mucadele ettiginizi dusunerek huzur icinde uyur, belirli bir donem gorevinizi yapar ve evinize donersiniz... Dolayisiyla sirf bu yuzden, Turk ordusu milyonlarca dolar harcayip boyle ise yaramaz bir yatirimi yapmamaktadir cunku hic bir ise yaramayacak bir yatirimdir, tam tersine bolge halkina psikolojik olarak olumsuz etki yapar...
Karakolları korumak amacıyla hakim tepelere mevziler kurulur.Bu mevziler her gün farklı siperlere yönlendirilir.İçerden istihbarat olmadığı sürece,asker uyumadığı sürece kolay kolay problem yaşanmaz...
Buradan şöyle bir sonuç çıkarabilir miyiz peki:
a. İçeriden istihbarat temin edilmiştir.
veya
b. Askerler nöbette uyumuştur.
Efendim?
Buradan şöyle bir sonuç çıkarabilir miyiz peki:
a. İçeriden istihbarat temin edilmiştir.
veya
b. Askerler nöbette uyumuştur.
Efendim?
Duyumlarım;
Fi tarihinde bir karakol baskınında yaralı ele geçirilen bir pekeke'linin öttürülmesinden elde edilen bilgiye göre;Karakolda bulunan bir askerin,hangi gün,hangi mevziide askerin konuşlanacağını öttüğünü...
Fi tarihinde Sınır ötesi bir harekat sırasında gece dinlenme sırasında nöbeti olan 2 askerin şehit edildiğini ;Bunlardan birinin uyudğunu,diğerininde sırtını uçuruma vererek,tehlikenin gelme olasılğı sıfır olan bölgeye doğru gözlem yaptığını...
Sonuç çıkaracaksanız bunun a'sı veya b'si yok hepsi var...
harkuk gama :mrgreen:
deyrambel
06-06-2007, 11:53 AM
Bu sekilde "kale" benzeri karakollarla vatan topragi korunmaz, ancak yabanci bir ulkede isgal gucu iseniz "halka" ve "direniscilere" karsi askerinizi korursunuz veya duzenli bir ordu ile savasiyorsaniz kendinizi onun atesinden korursunuz, hepsi o kadar... Eger askeriniz oradan burnunu cikaramiyorsa, atom bombasina karsi dayanikli karakollar yapsaniz ne olacak... Bu eski donemlerde kalmis ve simdi gecerliligi olmayan bir askeri yontemdir ve ancak klasik savaslarda bir anlam tasiyabilir... Eger teror ile mucadele edecekseniz, araziye cikacaksiniz ve gezeceksiniz... Teroristi bulacaksiniz veya o sizi bulacak ve karsilasinca catisip onu yok edeceksiniz, terorun oldugu bolgeyi teroriste cehennem edeceksiniz, her karis vatan topraginda siz olacaksiniz... Yoksa siz gece olup karakolunuza kapaninca meydan ona kalir, siz de terore karsi ne guzel mucadele ettiginizi dusunerek huzur icinde uyur, belirli bir donem gorevinizi yapar ve evinize donersiniz... Dolayisiyla sirf bu yuzden, Turk ordusu milyonlarca dolar harcayip boyle ise yaramaz bir yatirimi yapmamaktadir cunku hic bir ise yaramayacak bir yatirimdir, tam tersine bolge halkina psikolojik olarak olumsuz etki yapar...
duz bir mantik o zaman cadir kuralim karakola gerek- ya birader ben diyorum ki bir devlet tugladan karakol yapmasi dogal mi? onlemini alcaksin -- telle cevril karakollar veya tugladan orulmus binalar senin gucsuzlugunu gosterir veya vurdumduymazligini
ne alakasi isgalciler mi kale yapar? ankara kalesini isgalciler mi yapti veya istanbul surlarini-
gece adam 3 saat surunerek karakola yaklasiyor ve askerin bogazini kesebiliyor cunku ince bir telle avlu yapmislar
ben bundan bahs ediyom
Ya simdi sizde bilirsiniz bolgenin kosullarını. Feci daglıklar...Herhangi bir baskın sonrası bolgeye ciddi bir kuvvet gondermeniz saatlerinizi alıyor. Helikopterle mudahale ediyorlar falan...
Yani oncelikle bolgenin kosullarını goz onunde bulundurmak gerek elbet.
Karayılan
06-06-2007, 05:58 PM
Asker uzun suredir beklemede. Buyuk capli operasyonlar yapilmiyor. Bunun sonucunda adamlar daglarda istedikleri gibi at kosturuyorlar. Cozum askeri karakol icinde korumaya almak degil, disari cikip bu itleri yok etmektir. ;)
nogayhan
06-09-2007, 06:02 AM
S.A
Son olayda karakalun,kulubeden izbe bir yer oldugu apacik,kendileri nerelerde yasar pasalarimizin herkesin malumu,Turkiyenin en guzel yerlerinde tatil konaklari vesaire.......
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.